BIJSLUITER. REVAXiS suspensie voor injectie in vooraf gevulde spuit Difterie-, tetanus- en (geïnactiveerd) poliomyelitisvaccin (geadsorbeerd)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIJSLUITER. REVAXiS suspensie voor injectie in vooraf gevulde spuit Difterie-, tetanus- en (geïnactiveerd) poliomyelitisvaccin (geadsorbeerd)"

Transcriptie

1 BIJSLUITER Lees deze bijsluiter aandachtig door alvorens het vaccin te gebruiken. - Bewaar deze bijsluiter; het kan nodig zijn hem nog eens door te lezen. - Indien u andere vragen hebt, of als u twijfelt, kunt u contact opnemen met uw arts of apotheker. - Dit geneesmiddel is aan u persoonlijk voorgeschreven. Geef dit geneesmiddel niet door aan anderen. In deze bijsluiter: 1. Wat is REVAXiS en waarvoor wordt het gebruikt? 2. Wat moet u weten voordat u REVAXiS gebruikt 3. Hoe wordt REVAXiS gebruikt? 4. Mogelijke bijwerkingen 5. Hoe bewaart u REVAXiS? 6. Aanvullende informatie REVAXiS suspensie voor injectie in vooraf gevulde spuit Difterie-, tetanus- en (geïnactiveerd) poliomyelitisvaccin (geadsorbeerd) - De werkzame bestanddelen zijn: Gezuiverde difterieanatoxine, ten minste 2 IU* (5 Lf) Gezuiverde tetanusanatoxine, ten minste 20 IU* (10 Lf) Geïnactiveerd poliovirus type 1, D antigen 40 eenheden ** Geïnactiveerd poliovirus type 2, D antigen 8 eenheden ** Geïnactiveerd poliovirus type 3, D antigen 32 eenheden ** Aluminiumhydroxide als toevoeging 0,35 mg (uitgedrukt in aluminium) - De andere bestanddelen zijn: 2-fenoxyethanol, formaldehyde, Omgeving 199***, water voor injecteerbare bereidingen en sporen (niet meetbare hoeveelheden) van : neomycine, streptomycine en polymyxine B. Geïnactiveerd poliovaccin is gekweekt op Verocellen * Laagste betrouwbaarheidslimiet (p = 0,95) van de activiteit gemeten volgens de test beschreven in de Europese Farmacopee. ** Of de overeenkomstige hoeveelheid antigen bepaald volgens een geschikte immunochemische methode. *** Omgeving 199 is een complex mengsel van aminozuren, minerale zouten, vitamines, polysorbaat 80 en andere stoffen, opgelost in water voor injecteerbare bereidingen.

2 Registratiehouder Sanofi Pasteur MSD - Avenue Jules Bordet 13 - B-1140 Brussel - België Fabrikant Sanofi Pasteur S.A- Campus Mérieux 1541 avenue Marcel Mérieux - F Marcy l Etoile Frankrijk Nummer van de vergunning voor het in de handel brengen 87 IS 121 F 17 (zonder naald) 87 IS 122 F 17 (met naald) 1. WAT IS REVAXIS EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT? REVAXiS is een combinatievaccin en is verkrijgbaar in - dozen van 1, 10 of 20 voorgevulde spuiten met voorgemonteerde naald - dozen van 1, 10 of 20 voorgevulde spuiten zonder naald - dozen van 1 of 10 voorgevulde spuiten met 1 of 2 naalden apart verpakt in de blister REVAXiS wordt gebruikt voor actieve immunisatie (hervaccinatie na eerste enting) tegen difterie, tetanus en poliomyelitis (kinderverlamming) van kinderen vanaf 6 jaar, jongeren en volwassenen. REVAXiS is niet bestemd voor eerste vaccinatie. 2. WAT MOET U WETEN VOORDAT U REVAXiS GEBRUIKT? Gebruik REVAXiS niet Als u allergisch bent voor difterie-, tetanus- of poliovaccins of voor een ander bestanddeel van het vaccin zoals neomycine, streptomycine of polymyxine B (deze antibiotica worden gebruikt tijdens de fabricage en er kunnen sporen van in het vaccin achterblijven). In geval van ernstige acute koortstoestand. Aanwezigheid van een kleine infectie is geen contraindicatie. Wanneer er bij een vorige immunisatie tegen difterie en/of tetanus neurologische complicaties opgetreden zijn.

3 Let op: Zoals bij alle vaccinaties dient adequate medische behandeling onmiddellijk voorhanden te zijn, mochten er zich reacties in verband met ademhalingsmoeilijkheden, lage bloeddruk of shock (anafylactische reactie) na de injectie voordoen. De immuunrespons (immunogeniciteit) van het vaccin kan afnemen bij patiënten met een verzwakt immuunsysteem (immunodepressie). Indien mogelijk moet de vaccinatie worden uitgesteld totdat het immuunsysteem weer in orde is. Vaccinatie van patiënten die lijden aan een chronische immunodeficiëntie, en meer bepaald aan AIDS, is echter aanbevolen, zelfs wanneer er risico op beperkte immuunrespons bestaat. Voorzichtigheid moet worden betracht bij toediening van REVAXiS aan personen met verlaagd aantal bloedplaatjes (trombocytopenie) of bloedingsziekten, daar er bij sommige patiënten bij intramusculaire toediening een bloeding kan optreden. Om de kans op bijwerkingen te minimaliseren mag REVAXiS niet worden toegediend aan personen die in de 5 voorafgaande jaren een volledige eerste inenting of een hervaccinatie hebben gehad met een vaccin dat een difterie- of tetanusanatoxine bevat. Gebruik van REVAXiS met voedsel en drank Er is geen interactie bekend tussen Revaxis en voedsel of drank. Zwangerschap Het effect van het REVAXiS vaccin op het ongeboren kind is niet onderzocht in dierstudies. Er is geen toxisch effect gemeld bij gebruik van vaccins die difterie- of tetanusanatoxine of het geïnactiveerde poliovirus bevatten. Het vaccin mag niet worden toegediend aan zwangere vrouwen, tenzij de immuniteit dringend dient te worden verhoogd. Raadpleeg uw arts of apotheker alvorens een geneesmiddel te gebruiken. Borstvoeding Het REVAXiS vaccin kan worden toegediend aan moeders die borstvoeding geven. Raadpleeg uw arts of apotheker alvorens een geneesmiddel te gebruiken. Rijvaardigheid en het gebruik van machines Het REVAXIS vaccin kan duizelingen veroorzaken. Belangrijke informatie over enkele bestanddelen van REVAXIS Niet gedocumenteerd. Gebruik van REVAXiS in combinatie met andere geneesmiddelen Er is geen interactie tussen het REVAXiS vaccin en andere vaccins of immunoglobulines die tegelijkertijd met dit geneesmiddel maar op andere injectieplaatsen kunnen worden toegediend. Het is mogelijk dat personen die behandeld worden met immunosuppressiva niet reageren op toediening van REVAXiS. Stel uw arts of apotheker op de hoogte als u andere geneesmiddelen neemt of recent heeft genomen, ook geneesmiddelen zonder recept.

4 3. HOE WORDT REVAXIS GEBRUIKT? Dezelfde dosis van 0,5 ml wordt toegediend aan kinderen vanaf 6 jaar, jongeren en volwassenen. REVAXiS moet worden toegediend volgens de officiële aanbevelingen en/of de plaatselijke praktijken inzake het gebruik van vaccins met een gereduceerde dosis difterieanatoxine (volwassene) en tetanusanatoxine in combinatie met geïnactiveerde poliovirus. REVAXiS kan ook worden gebruikt als hervaccinatie na eerste inenting met het geïnactiveerde poliovaccin of oraal. Er zijn geen klinische gegevens beschikbaar over het gebruik van REVAXiS bij personen die een onvolledige serie eerste inentingen hebben gehad of geen eerste inenting hebben gehad met difterie- en tetanusanatoxines of die niet tegen poliomyelitis gevaccineerd werden. REVAXiS kan worden gebruikt bij patiënten met blessures die een risico op tetanus in zich dragen, wanneer een gelijktijdige vaccinatie tegen difterie en poliomyelitis wenselijk is. Het vaccin moet worden toegediend in de spier (intramusculair), bij voorkeur in de deltaspier. Bij contra-indicatie (bloedingsziekte) kan het vaccin ook worden toegediend onder de huid (diep subcutaan). Het vaccin niet in de huid ( intracutaan) of in een bloedvat ( intravasculair) toedienen. Wat moet u doen als u meer REVAXIS heeft gebruikt dan u zou mogen Niet van toepassing Wat moet u doen wanneer u bent vergeten REVAXIS te gebruiken Als u een geplande vaccinatie bent vergeten, stelt u uw arts op de hoogte en vraagt u hem om advies. Als u stopt met gebruik van REVAXIS Niet van toepassing 4. MOGELIJKE BIJWERKINGEN Zoals alle vaccins kan REVAXIS bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen ze krijgt. De bijwerkingen zijn geklasseerd naar frequentie volgens de hierna vermelde gemaakte afspraken: Zeer vaak 10%, vaak 1% en < 10%, soms 0,1% en < 1%, zelden 0,01% et < 0,1%, zeer zelden < 0,01%, met inbegrip van meldingen van geïsoleerde gevallen. De meest voorkomende bijwerkingen na toediening van het vaccin zijn reacties op de plaats van de injectie (pijn, roodheid, verharding en oedeem). Deze bijwerkingen verschijnen meestal binnen de 48 uur na de vaccinatie en duren een à twee dagen. De reacties gaan soms gepaard met knobbeltjes op de injectieplaats.

5 Bloed- en lymfestelselaandoeningen Soms: ziekte van de lymfklieren (lymfadenopathie) Evenwichtsorgaan- en ooraandoeningen Vaak: duizelingen Maagdarmstelselaandoeningen Vaak: misselijkheid / overgeven Algemene aandoeningen en toedieningsplaatsstoornissen Zeer vaak: plaatselijke reacties (pijn op de injectieplaats, roodheid van de injectieplaats, verharding van de injectieplaats en knobbeltje op de injectieplaats). Vaak: koortstoestand (pyrexie) Soms: malaise Skeletspierstelsel- en bindweefselaandoeningen Soms: spierpijnen (myalgie) Zelden: gewrichtspijnen (artralgie) Zenuwstelselaandoeningen Vaak: hoofdpijn - Gegevens afkomstig van de controle na het in de handel brengen De volgende bijwerkingen werden spontaan gemeld bij commercieel gebruik van REVAXiS. Deze bijwerkingen werden zeer zelden gemeld. Algemene aandoeningen en toedieningsplaatsstoornissen - Abnormale vermoeidheid (asthenie), bijwerking die meestal binnen een paar dagen optreedt en ook weer verdwijnt. - Symptomen gelijkend op griep, bijwerkingen die voornamelijk op de dag van de vaccinatie optreden. Zenuwstelselaandoeningen Kans op algemene allergie (systemisch) en anafylactische reactie. Huid- en onderhuidaandoeningen Allergische reacties zoals urticaria, verschillende soorten huiduitslag en oedeem van het gezicht. - Mogelijke bijwerkingen Het syndroom van Guillain-Barré is gemeld na vaccinatie met vaccins met een tetanusanatoxine. Wanneer één van de bijwerkingen ernstig wordt of in geval er bij u een bijwerking optreedt die niet in deze bijsluiter is vermeld of die u als ernstig beschouwd, raadpleeg dan uw arts of apotheker

6 5. HOE BEWAART U REVAXIS? Buiten het bereik en het zicht van kinderen bewaren. Houdbaarheid 3 jaar. REVAXiS dient tussen +2 C en +8 C te worden bewaard (in de koelkast). Bewaren bij hogere of lagere temperaturen vermindert de werkzaamheid van het vaccin. REVAXiS niet invriezen. Invriezen tast de werkzaamheid van het vaccin aan. Een onopzettelijk ingevroren vaccin moet worden weggegooid. Gebruik het vaccin niet na de vervaldatum die op de spuit en de buitenverpakking staat vermeld (EXP.: maand en jaar). REVAXiS is een witachtige, ondoorzichtige suspensie. Niet gebruiken als het vaccin er anders uitziet, zelfs als de vervaldatum niet is verstreken. 6. AANVULLENDE INFORMATIE Neem contact op met uw arts of apotheker voor informatie over dit geneesmiddel. Het chargenummer en de handelsnaam van vaccins en immunoglobuline-injecties moeten door de vaccinerende arts worden gedocumenteerd in het patiëntendossier en in het Internationale Vaccinatiecertificaat. Alleen de volledige eerste inenting biedt een doeltreffende bescherming. Deze bijsluiter is voor het laatst bijgewerkt in november 2005 Deze bijsluiter is voor de laatste keer goedgekeurd op: 5 december 2005

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. IMOVAX POLIO suspensie voor injectie Geïnactiveerd poliomyelitisvaccin.

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. IMOVAX POLIO suspensie voor injectie Geïnactiveerd poliomyelitisvaccin. BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER IMOVAX POLIO suspensie voor injectie Geïnactiveerd poliomyelitisvaccin. Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor

Nadere informatie

TETRAVAC Geadsorbeerd difterie-, tetanus-, acellulair kinkhoest- en geïnactiveerd poliovaccin

TETRAVAC Geadsorbeerd difterie-, tetanus-, acellulair kinkhoest- en geïnactiveerd poliovaccin BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door voordat u uw kind laat vaccineren. - Bewaar deze bijsluiter totdat het vaccinatieprogramma is afgerond. Het kan nodig zijn om de bijsluiter nogmaals door

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Geïnactiveerd poliomyelitisvaccin.

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Geïnactiveerd poliomyelitisvaccin. BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER IMOVAX POLIO suspensie voor injectie Geïnactiveerd poliomyelitisvaccin. Lees goedde hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. PNEUMO 23, oplossing voor injectie Polyosidisch pneumokokkenvaccin

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. PNEUMO 23, oplossing voor injectie Polyosidisch pneumokokkenvaccin BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER PNEUMO 23, oplossing voor injectie Polyosidisch pneumokokkenvaccin Lees goed de hele bijsluiter voordat u wordt gevaccineerd. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Raadpleeg rubriek 6.1 voor de volledige lijst van hulpstoffen.

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Raadpleeg rubriek 6.1 voor de volledige lijst van hulpstoffen. SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL REVAXIS Suspensie voor injectie in voorgevulde spuit. Difterie, tetanus en poliomyelitis (geïnactiveerd) vaccin, geadsorbeerd, beperkte

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER, 25 microgram / dosis, oplossing voor injectie Polyoside buiktyfusvaccin Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u of uw kind wordt gevaccineerd want

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Difterie- Tetanus-, Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie 1ml en 10 ml Difterie (geadsorbeerd), Tetanus (geadsorbeerd), geïnactiveerd Poliomyelitis vaccin

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL TYPHIM Vi, 25 microgram/dosis, oplossing voor injectie Polyoside buiktyfusvaccin 2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Eén dosis

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER AVAXIM, suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit Hepatitis A vaccin (geïnactiveerd, geadsorbeerd) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie Poliomyelitisvaccin multidose, suspensie voor injectie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie Poliomyelitisvaccin multidose, suspensie voor injectie BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie Poliomyelitisvaccin multidose, suspensie voor injectie Inactivated poliomyelitis virus type 1, 2 en 3 Lees goed

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. REVAXIS Suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. REVAXIS Suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER REVAXIS Suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit Difterie, tetanus en poliomyelitis (geïnactiveerd) vaccin, geadsorbeerd, beperkte hoeveelheid antigen(en).

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Actief bestanddeel: Gezuiverd capsulair Vi polyoside van Salmonella typhi (stam Ty2): 25 microgram

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Actief bestanddeel: Gezuiverd capsulair Vi polyoside van Salmonella typhi (stam Ty2): 25 microgram SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL TYPHIM Vi, 25 microgram/dosis, oplossing voor injectie Polyoside buiktyfusvaccin 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Eén dosis

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. ditekibooster,suspensie voor injectie in voorgevulde spuit

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. ditekibooster,suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Page 1 of 6 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker ditekibooster,suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Difterie, tetanus en kinkhoest (acellulair, component) vaccin (geadsorbeerd, verlaagd antigeengehalte)

Nadere informatie

Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker. REVAXIS Suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit

Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker. REVAXIS Suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker REVAXIS Suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit Difterie, Tetanus en Poliomyelitis (geïnactiveerd) Vaccin (geadsorbeerde, gereduceerde antigen(en)inhoud)

Nadere informatie

BIJSLUITER. MUTAGRIP S PASTEUR, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Griepvaccin op basis van een gesplitst virus, geïnactiveerd

BIJSLUITER. MUTAGRIP S PASTEUR, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Griepvaccin op basis van een gesplitst virus, geïnactiveerd Bijsluiter/Page1 BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens u te vaccineren. Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of verpleger/verpleegster

Nadere informatie

Module 1 Administrative Information of prescribing Information

Module 1 Administrative Information of prescribing Information Page 1 of 5 Package Leaflet Tetanus vaccin Page 2 of 5 Lees deze bijsluiter aandachtig door voordat u dit vaccin krijgt toegediend. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn deze nog eens door te lezen.

Nadere informatie

STAMARIL PASTEUR poeder en oplosmiddel voor suspensie voor injectie Gestabiliseerd, verzwakt levend vaccin tegen gele koorts

STAMARIL PASTEUR poeder en oplosmiddel voor suspensie voor injectie Gestabiliseerd, verzwakt levend vaccin tegen gele koorts BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. - Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. - In geval van twijfel of aanvullende vragen,

Nadere informatie

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens u het vaccin krijgt toegediend. Deze bevat belangrijke informatie over het vaccin. Bewaar deze bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. AVAXIM, suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit 160U/0,5 ml

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. AVAXIM, suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit 160U/0,5 ml BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS AVAXIM, suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit 160U/0,5 ml Hepatitis A vaccin (geïnactiveerd, geadsorbeerd) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. difterie toxoïd, tetanus toxoïd, polio trivalente bulk

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. difterie toxoïd, tetanus toxoïd, polio trivalente bulk Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Difterie- Tetanus-, Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie difterie toxoïd, tetanus toxoïd, polio trivalente bulk Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL PNEUMO 23, oplossing voor injectie Polysaccharide Pneumokokkenvaccin 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke dosis van 0,5

Nadere informatie

Package Leaflet / 1 van 5

Package Leaflet / 1 van 5 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Hydroxocobalamine HCl CF 0,5 mg/ml, oplossing voor injectie hydroxocobalamine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER VAXIGRIP, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER VAXIGRIP, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER VAXIGRIP, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd) Lees de hele bijsluiter aandachtig door voordat u of uw kind

Nadere informatie

Gezuiverd capsulair Vi polysaccharide van Salmonella typhi (stam Ty2)

Gezuiverd capsulair Vi polysaccharide van Salmonella typhi (stam Ty2) TYPHIM VI BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER TYPHIM Vi, 25 microgram / dosis, oplossing voor injectie Gezuiverd capsulair Vi polysaccharide van Salmonella typhi (stam Ty2) Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. ditekibooster, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. ditekibooster, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Page 1 of 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker ditekibooster, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Difterie, tetanus en kinkhoest (acellulair, component) vaccin (geadsorbeerd, verlaagd antigeengehalte)

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS VAXIGRIP, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS VAXIGRIP, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS VAXIGRIP, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd) Lees goed de hele bijsluiter voordat u of uw kind wordt gevaccineerd

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Terbinafine BIORGA 250 mg tabletten. Terbinafine. Inhoud van deze bijsluiter:

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Terbinafine BIORGA 250 mg tabletten. Terbinafine. Inhoud van deze bijsluiter: BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Terbinafine BIORGA 250 mg tabletten Terbinafine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het innemen van dit geneesmiddel. - Bewaar deze

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. AVAXIM, suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit Hepatitis A vaccin (geïnactiveerd, geadsorbeerd)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. AVAXIM, suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit Hepatitis A vaccin (geïnactiveerd, geadsorbeerd) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS AVAXIM, suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit Hepatitis A vaccin (geïnactiveerd, geadsorbeerd) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit vaccin krijgt

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Act-HIB 10 microgram/0,5 ml poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie (Geconjugeerd) Haemophilus influenzae type b vaccin Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

risicowonden voor tetanus indien een concomiterende vaccinatie tegen difterie en poliomyelitis wenselijk is.

risicowonden voor tetanus indien een concomiterende vaccinatie tegen difterie en poliomyelitis wenselijk is. Farmaceutisch bedrijf (SANOFI BELGIUM) 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL REVAXIS Suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Difterie, tetanus en geïnactiveerd poliomyelitis vaccin, geadsorbeerd, beperkte

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN.2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN.2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN.1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL IMOVAX POLIO, Suspensie voor injectie Geïnactiveerd poliomyelitisvaccin..2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke dosis van 0,5

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Vi-polysaccharide van Salmonella typhi (Ty2 stam)

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Vi-polysaccharide van Salmonella typhi (Ty2 stam) 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Typherix, oplossing voor injectie in een voorgevulde spuit Tyfus polysaccharidevaccin 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke dosis vaccin à 0,5 ml bevat: Vi-polysaccharide

Nadere informatie

Module 1 Administrative Information and Prescribing information. DTP vaccin, suspensie voor injectie, 1 en 10 ml

Module 1 Administrative Information and Prescribing information. DTP vaccin, suspensie voor injectie, 1 en 10 ml Page 1 of 11 Summary of Product Characteristics Page 2 of 11 1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Difterie-, Tetanus-, Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie 1 ml en 10 ml 2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Vaxigrip, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Vaxigrip, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Vaxigrip, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd) Lees goed de hele bijsluiter voordat u of uw kind wordt gevaccineerd.

Nadere informatie

Ustekinumab. (Stelara) Dermatologie

Ustekinumab. (Stelara) Dermatologie Ustekinumab (Stelara) Dermatologie Inhoudsopgave Inleiding 4 1. Hoe werkt Ustekinumab (Stelara) 4 2. Wat moet u weten voordat u Ustekinumab (Stelara) gebruikt 5 Gebruik Ustekinumab (Stelara) niet 5 Wees

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. TRIAXIS Suspensie voor injectie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. TRIAXIS Suspensie voor injectie BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER TRIAXIS Suspensie voor injectie Vaccin tegen difterie, tetanus, kinkhoest (acellulair, component) (geadsorbeerd, gereduceerde antigen(en)inhoud) Lees de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER Atosiban Devrimed 6,75 mg/0,9 ml

BIJSLUITER Atosiban Devrimed 6,75 mg/0,9 ml BIJSLUITER Atosiban Devrimed 6,75 mg/0,9 ml 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Atosiban Devrimed 6,75 mg/0,9 ml oplossing voor injectie Atosiban Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL TYPHIM Vi, oplossing voor injectie 0,025 mg/0,5 ml Polyoside buiktyfusvaccin 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Eén dosis vaccin

Nadere informatie

M-M-R VAX, poeder en oplosmiddel voor injectievloeistof Verzwakt levend vaccin tegen bof, mazelen en rodehond, MSD

M-M-R VAX, poeder en oplosmiddel voor injectievloeistof Verzwakt levend vaccin tegen bof, mazelen en rodehond, MSD BIJSLUITER Lees de bijsluiter zorgvuldig door voordat u of uw kind wordt gevaccineerd. - Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen. - Heeft u nog vragen, raadpleeg dan uw

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Curapeg 13,7 g,poeder voor drank, zakje Macrogol 3350,Natriumchloride,Natriumwaterstofcarbonaat,Kaliumchloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Act-HIB 10 microgram/0,5 ml, poeder en oplosmiddel voor injecteerbare oplossing Geconjugeerd Haemophilus influenzae type b vaccin Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. VIVOTIF maagsapresistante capsules, hard. Vaccin tegen buiktyfus Salmonella typhi

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. VIVOTIF maagsapresistante capsules, hard. Vaccin tegen buiktyfus Salmonella typhi BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VIVOTIF maagsapresistante capsules, hard Vaccin tegen buiktyfus Salmonella typhi Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruikenwant er staat

Nadere informatie

2. Wat u moet weten voordat u Paracetamol comp. Apotex gebruikt

2. Wat u moet weten voordat u Paracetamol comp. Apotex gebruikt Version 2008_11 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER PARACETAMOL COMP. APOTEX, TABLETTEN paracetamol en coffeïne Lees de hele bijsluiter zorgvuldig

Nadere informatie

1.3.1 SPC, Labelling and Package Leaflet

1.3.1 SPC, Labelling and Package Leaflet Page 1 of 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BCG vaccin SSI, 0,75 mg per ml, poeder en oplosmiddel voor suspensie voor injectie Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het

Nadere informatie

- Niet toedienen door middel van intravasculaire injectie; verzeker u ervan dat de naald niet in een bloedvat wordt gestoken.

- Niet toedienen door middel van intravasculaire injectie; verzeker u ervan dat de naald niet in een bloedvat wordt gestoken. Farmaceutisch bedrijf (SANOFI PASTEUR MSD) 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL TYPHIM Vi, 25 microgram/dosis, oplossing voor injectie Polyoside buiktyfusvaccin 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Eén

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER TETRAVAC, SUSPENSIE VOOR INJECTIE

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER TETRAVAC, SUSPENSIE VOOR INJECTIE BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER TETRAVAC, SUSPENSIE VOOR INJECTIE VACCIN, GEADSORBEERD, TEGEN DIFTERIE, TETANUS, PERTUSSIS (ACELLULAIRE, COMPONENT) EN POLIOMYELITIS (GEÏNACTIVEERD). Lees de

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie 0,5 ml Poliomyelitisvaccin multidose, suspensie voor injectie 2,5 ml 2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. DAFALGAN Volwassenen 600 mg zetpillen Paracetamol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. DAFALGAN Volwassenen 600 mg zetpillen Paracetamol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS DAFALGAN Volwassenen 600 mg zetpillen Paracetamol Lees goed de hele bijsluiter want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder recept krijgen.

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Neurobion 100 mg 100 mg 1 mg / 3 ml oplossing voor injectie Vitaminen B 1 + B 6 + B 12

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Neurobion 100 mg 100 mg 1 mg / 3 ml oplossing voor injectie Vitaminen B 1 + B 6 + B 12 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Neurobion 100 mg 100 mg 1 mg / 3 ml oplossing voor injectie Vitaminen B 1 + B 6 + B 12 Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

1. Wat is Leidapharm Paracetamol/Coffeïne 500/50 mg en waarvoor wordt het gebruikt

1. Wat is Leidapharm Paracetamol/Coffeïne 500/50 mg en waarvoor wordt het gebruikt Version 2012_06 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Leidapharm Paracetamol/Coffeïne 500/50 mg, tabletten paracetamol en coffeïne Lees de hele bijsluiter

Nadere informatie

1. WAT IS TYPHERIX EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT?

1. WAT IS TYPHERIX EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT? BIJSLUITER p. 1 / 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER TYPHERIX Oplossing voor injectie in een voorgevulde spuit Polysaccharide buiktyfusvaccin Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit vaccin

Nadere informatie

1. WAT IS SURBRONC 60 MG FILMOMHULDE TABLETTEN EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL INGENOMEN?

1. WAT IS SURBRONC 60 MG FILMOMHULDE TABLETTEN EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL INGENOMEN? SURBRONC BIJSLUITER Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Surbronc 60 mg filmomhulde tabletten ambroxol hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat

Nadere informatie

1. Wat is Urfadyn PL en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

1. Wat is Urfadyn PL en waarvoor wordt dit middel gebruikt? Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Urfadyn PL 100 mg harde capsules Nifurtoïnol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

DAFLON 500 mg filmomhulde tablet Gemicroniseerde gezuiverde flavonoïdefractie

DAFLON 500 mg filmomhulde tablet Gemicroniseerde gezuiverde flavonoïdefractie BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER DAFLON 500 mg filmomhulde tablet Gemicroniseerde gezuiverde flavonoïdefractie Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

SIROXYL 250 MG/5 ML SIROOP SIROXYL 1500 MG GRANULAAT SIROXYL ZONDER SUIKER VOOR VOLWASSENEN 750 MG/15 ML DRANK SIROXYL KINDEREN 100 MG/5 ML SIROOP

SIROXYL 250 MG/5 ML SIROOP SIROXYL 1500 MG GRANULAAT SIROXYL ZONDER SUIKER VOOR VOLWASSENEN 750 MG/15 ML DRANK SIROXYL KINDEREN 100 MG/5 ML SIROOP Pagina 1 van 6 SIROXYL 250 MG/5 ML SIROOP SIROXYL 1500 MG GRANULAAT SIROXYL ZONDER SUIKER VOOR VOLWASSENEN 750 MG/15 ML DRANK SIROXYL KINDEREN 100 MG/5 ML SIROOP Carbocisteïne Lees goed de hele bijsluiter,

Nadere informatie

TRIAXIS POLIO Suspensie voor injectie in voorgevulde spuit

TRIAXIS POLIO Suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Bijsluiter: informatie voor de gebruiker TRIAXIS POLIO Suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Difterie-, tetanus-, kinkhoest- (acellulair, component) en (geïnactiveerd) poliomyelitisvaccin (geadsorbeerd,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Macrogol + electrolytes Sandoz, poeder voor drank, zakje Macrogol 3350,Natriumchloride,Natriumwaterstofcarbonaat,Kaliumchloride Lees goed de hele bijsluiter, want

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT PURETHAL Pollen, suspensie voor injectie voor subcutaan gebruik Gezuiverde allergenen uit een mengsel van 10 grassen Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER B. BIJSLUITER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Allergovit pollen, suspensie voor injectie, 1.000 TE/ml (Sterkte A) en/of 10.000 TE/ml (Sterkte B) 006 Grassen bestaande uit: 133 Witbol, 140

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. HBVAXPRO 40 microgram, suspensie voor injectie Hepatitis B-vaccin (rdna)

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. HBVAXPRO 40 microgram, suspensie voor injectie Hepatitis B-vaccin (rdna) Bijsluiter: informatie voor de gebruiker HBVAXPRO 40 microgram, suspensie voor injectie Hepatitis B-vaccin (rdna) Lees goed de hele bijsluiter voordat u gevaccineerd wordt want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Sensidoz 13,7 g poeder voor drank, sachet Macrogol 3350,Natriumchloride,Natriumwaterstofcarbonaat,Kaliumchloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

Summary of Product Characteristics

Summary of Product Characteristics Summary of Product Characteristics DTP vaccin, suspensie voor injectie, 1 en 10 ml 1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Difterie-, Tetanus-, Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie 1 ml en 10 ml 2 KWALITATIEVE

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. EXACYL 500 mg/5 ml oplossing voor injectie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. EXACYL 500 mg/5 ml oplossing voor injectie BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT EXACYL 500 mg/5 ml oplossing voor injectie Tranexaminezuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

DOLPRONE 500 MG TABLET

DOLPRONE 500 MG TABLET Pagina 1 van 5 DOLPRONE 500 MG TABLET Paracetamol Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder recept krijgen. Maar gebruik het wel zorgvuldig, dan

Nadere informatie

PARONAL I.E. PARONAL I.E.

PARONAL I.E. PARONAL I.E. P2-1/5 BIJSLUITERTEKST Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of apotheker,

Nadere informatie

Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, poeder voor drank

Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, poeder voor drank 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Enterol 250 mg harde capsules Enterol 250 mg poeder voor orale suspensie Saccharomyces boulardii Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

GAMMANORM 165 mg/ml oplossing voor injectie. Humaan normaal immunoglobuline

GAMMANORM 165 mg/ml oplossing voor injectie. Humaan normaal immunoglobuline BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER GAMMANORM 165 mg/ml oplossing voor injectie. Humaan normaal immunoglobuline Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit

Nadere informatie

TRIAXIS POLIO Suspensie voor injectie in voorgevulde spuit

TRIAXIS POLIO Suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Bijsluiter: informatie voor de gebruiker TRIAXIS POLIO Suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Difterie-, tetanus-, (acellulair, component) kinkhoesten (geïnactiveerd) poliomyelitisvaccin (geadsorbeerd,

Nadere informatie

FINIMAL, tabletten. Bayer B.V., Energieweg 1, 3641 RT Mijdrecht Bayer Consumer Care, Postbus 80, 3640 AB Mijdrecht

FINIMAL, tabletten. Bayer B.V., Energieweg 1, 3641 RT Mijdrecht Bayer Consumer Care, Postbus 80, 3640 AB Mijdrecht Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling van een milde aandoening waarbij

Nadere informatie

RVG JUMBO HOESTTABLETTEN BROOMHEXINE HCl 8 mg Broomhexinehydrochloride

RVG JUMBO HOESTTABLETTEN BROOMHEXINE HCl 8 mg Broomhexinehydrochloride Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET JUMBO HOESTTABLETTEN BROOMHEXINE HCl 8 mg Broomhexinehydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Nadere informatie

Act-HIB 10 microgram/0,5 ml, poeder en oplosmiddel voor injecteerbare oplossing Geconjugeerd Haemophilus influenzae type b vaccin

Act-HIB 10 microgram/0,5 ml, poeder en oplosmiddel voor injecteerbare oplossing Geconjugeerd Haemophilus influenzae type b vaccin ACT-HIB BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Act-HIB 10 microgram/0,5 ml, poeder en oplosmiddel voor injecteerbare oplossing Geconjugeerd Haemophilus influenzae type b vaccin Lees goed de hele

Nadere informatie

June 2012 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS

June 2012 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS DAFALGAN Baby 80 mg zetpillen DAFALGAN Kleine Kinderen 150 mg zetpillen DAFALGAN Grote Kinderen 300 mg zetpillen Paracetamol Lees goed de hele bijsluiter want

Nadere informatie

IB-2 Panadol Zetpillen 1000 mg voor Volwassenen maart 2010 en Kinderen vanaf 12 jaar Blz.1/5 RVG 29787 NL

IB-2 Panadol Zetpillen 1000 mg voor Volwassenen maart 2010 en Kinderen vanaf 12 jaar Blz.1/5 RVG 29787 NL Blz.1/5 RVG 29787 NL Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling van een

Nadere informatie

BIJSLUITER van 6

BIJSLUITER van 6 BIJSLUITER 07.01.2016 1 van 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Havrix 1440, Havrix Junior 720 Suspensie voor injectie Geïnactiveerd, geadsorbeerd vaccin tegen hepatitis A Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Ikorel 10, tabletten 10 mg Ikorel 20, tabletten 20 mg nicorandil BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het innemen van dit geneesmiddel.

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL VAXIGRIP, suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd). 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Griepvirus (geïnactiveerd,

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Indocollyre Unidose 1 mg/ml, oogdruppels, oplossing Indometacine

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Indocollyre Unidose 1 mg/ml, oogdruppels, oplossing Indometacine Bijsluiter: informatie voor de patiënt Indocollyre Unidose 1 mg/ml, oogdruppels, oplossing Indometacine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. VITAMINE B12 STEROP 1mg/1ml Oplossing voor injectie en drank. Cyanocobalamine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. VITAMINE B12 STEROP 1mg/1ml Oplossing voor injectie en drank. Cyanocobalamine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VITAMINE B12 STEROP 1mg/1ml Oplossing voor injectie en drank Cyanocobalamine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat

Nadere informatie

1. Wat is Fexofenadine HCl ratiopharm en waarvoor wordt het gebruikt. 2. Wat u moet weten voordat u Fexofenadine HCl ratiopharm gebruikt

1. Wat is Fexofenadine HCl ratiopharm en waarvoor wordt het gebruikt. 2. Wat u moet weten voordat u Fexofenadine HCl ratiopharm gebruikt BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Fexofenadine HCl ratiopharm 120 mg, filmomhulde tabletten Fexofenadine HCl ratiopharm 180 mg, filmomhulde tabletten Fexofenadinehydrochloride Lees de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER. Klik hier om Aureomycine ung opht 1 x 5g 1% online te bestellen.

BIJSLUITER. Klik hier om Aureomycine ung opht 1 x 5g 1% online te bestellen. BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker AUREOMYCIN 1% oogzalf Chloortetracyclinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Focetria suspensie voor injectie, in voorgevulde spuit

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Focetria suspensie voor injectie, in voorgevulde spuit B. BIJSLUITER 33 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Focetria suspensie voor injectie, in voorgevulde spuit Pandemisch influenzavaccin (H1N1) (oppervlakteantigenen, geïnactiveerd, met adjuvans)

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betaserc, tabletten 8 of 16 mg. Betahistine dihydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betaserc, tabletten 8 of 16 mg. Betahistine dihydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Betaserc, tabletten 8 of 16 mg Betahistine dihydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Efudix crème, 50 mg/g

Efudix crème, 50 mg/g BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Efudix crème, 50 mg/g 5-Fluoro-uracil Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft

Nadere informatie

1. Wat is Broomhexine HCl Apotex 8 mg en waarvoor wordt het gebruikt

1. Wat is Broomhexine HCl Apotex 8 mg en waarvoor wordt het gebruikt Version 2011_06 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BROOMHEXINE HCl APOTEX 8 mg Broomhexinehydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor

Nadere informatie

1. Wat is Kruidvat hoesttabletten broomhexine HCl 8 mg en waarvoor wordt het gebruikt

1. Wat is Kruidvat hoesttabletten broomhexine HCl 8 mg en waarvoor wordt het gebruikt KRUIDVAT HOESTTABLETTEN BROOMHEXINE HCL 8 MG, TABLETTEN Broomhexinehydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder voorschrift

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. NILSTAT IE/ml, suspensie voor oraal gebruik, druppels. Nystatine 100.

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. NILSTAT IE/ml, suspensie voor oraal gebruik, druppels. Nystatine 100. BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT NILSTAT 100.000 IE/ml, suspensie voor oraal gebruik, druppels Nystatine 100.000 eenheden/ml Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Calcitonine-Sandoz 100 IE/ml, oplossing voor injectie en infusie Calcitonine (zalm, synthetisch)

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Calcitonine-Sandoz 100 IE/ml, oplossing voor injectie en infusie Calcitonine (zalm, synthetisch) Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Calcitonine-Sandoz 100 IE/ml, oplossing voor injectie en infusie Calcitonine (zalm, synthetisch) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

2. Wat u moet weten voordat u Leidapharm Hoesttabletten Broomhexine HCl 8 mg gebruikt

2. Wat u moet weten voordat u Leidapharm Hoesttabletten Broomhexine HCl 8 mg gebruikt Version 2012_06 marked RVG56954 2011_06 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET Leidapharm Hoest Broomhexine HCl 8 mg, Broomhexinehydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Tetravac, suspensie voor injectie Vaccin, geadsorbeerd, tegen difterie, tetanus, pertussis (acellulaire, component) en poliomyelitis (geïnactiveerd). Lees goed

Nadere informatie

Bijsluiter: Informatie voor gebruikers

Bijsluiter: Informatie voor gebruikers Bijsluiter: Informatie voor gebruikers Varilrix, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Levend, verzwakt waterpokkenvirus Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit vaccin toegediend krijgt.

Nadere informatie

BIJSLUITER van 6

BIJSLUITER van 6 BIJSLUITER 24.06.2016 1 van 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Tedivax pro Adulto 0,5 ml/dosis Suspensie voor injectie Geadsorbeerd vaccin tegen difterie en tetanus Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

Module Package Leaflet

Module Package Leaflet Module 1.3.3 Package Leaflet Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want het bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. CORVATON 2 mg tabletten. Molsidomine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. CORVATON 2 mg tabletten. Molsidomine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER CORVATON 2 mg tabletten Molsidomine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Bewaar

Nadere informatie

Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, oplossing voor injectie thiaminehydrochloride

Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, oplossing voor injectie thiaminehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, thiaminehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER (Ref. 10.04.2009)

BIJSLUITER (Ref. 10.04.2009) BIJSLUITER (Ref. 10.04.2009) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Effortil 7,5 mg/1 ml druppels voor oraal gebruik, oplossing (etilefrine hydrochloride) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER MUCO RHINATHIOL 2% siroop kinderen MUCO RHINATHIOL 2% siroop kinderen, zonder suiker MUCO RHINATHIOL 5% siroop volwassenen MUCO RHINATHIOL 5% siroop volwassenen,

Nadere informatie

Isosorbidedinitraat 5 PCH, tabletten 5 mg Isosorbidedinitraat

Isosorbidedinitraat 5 PCH, tabletten 5 mg Isosorbidedinitraat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Isosorbidedinitraat 5 PCH, 5 mg Isosorbidedinitraat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. DUKORAL, suspensie en bruisgranulaat voor orale suspensie Choleravaccin (geïnactiveerd, oraal)

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. DUKORAL, suspensie en bruisgranulaat voor orale suspensie Choleravaccin (geïnactiveerd, oraal) Bijsluiter: informatie voor de gebruiker DUKORAL, suspensie en bruisgranulaat voor orale suspensie Choleravaccin (geïnactiveerd, oraal) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit vaccin gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER (CCDS ) (Ref )

BIJSLUITER (CCDS ) (Ref ) BIJSLUITER (CCDS 0110-05) (Ref. 26.09.2013) 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Surbronc 60 mg filmomhulde tabletten ambroxol hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie