Argumentenkaart Deeltijdwerken. Werknemers. Wat zijn voor mij als vrouwelijke deeltijder de argumenten voor en tegen meer uren per week werken?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Argumentenkaart Deeltijdwerken. Werknemers. Wat zijn voor mij als vrouwelijke deeltijder de argumenten voor en tegen meer uren per week werken?"

Transcriptie

1 Wat zijn mij als vrouwelijke deeler de argumenten en tegen meer uren per week werken?

2 Wat zijn mij als vrouwelijke deeler de argumenten en tegen meer uren per week werken?

3 Wat zijn mij als vrouwelijke deeler de argumenten en tegen meer uren per week werken?

4 Wat zijn mij als vrouwelijke deeler de argumenten en tegen meer uren per week werken?

5 Wat zijn mij als vrouwelijke deeler de argumenten en tegen meer uren per week werken?

6 Wat zijn mij als vrouwelijke deeler de argumenten en tegen meer uren per week werken?

7 Wat zijn mij als vrouwelijke deeler de argumenten en tegen meer uren per week werken?

8

9 Ik wil meer geld hebben De kosten levensonderhoud zijn gestegen. Het inkomen van mijn partner daalt of is weggevallen. Ik wil mijn gezin een hogere levensstandaard bieden, zoals vakanties en wonen in een goede buurt. Ik wil extra geld om zaken als een oppas en een schoonmaker van te betalen, zodat ik privé meer heb. Als ik meer werk, heb ik thuis meer te zeggen over de besteding van ons geld.

10 Ik wil meer geld hebben De kosten levensonderhoud zijn gestegen. Het inkomen van mijn partner daalt of is weggevallen. Ik wil mijn gezin een hogere levensstandaard bieden, zoals vakanties en wonen in een goede buurt. Ik wil extra geld om zaken als een oppas en een schoonmaker van te betalen, zodat ik privé meer heb. Als ik meer werk, heb ik thuis meer te zeggen over de besteding van ons geld. Op de lange termijn levert het me veel op Ik wil financieel onafhankelijker zijn, ook ens mijn pensioen. Met een grotere baan kom ik dat ik een achterstand oploop in mijn salaris en carrière. Met een grotere baan verdien ik per uur meer dan met een kleine deelbaan.

11 Ik wil meer geld hebben De kosten levensonderhoud zijn gestegen. Het inkomen van mijn partner daalt of is weggevallen. Ik wil mijn gezin een hogere levensstandaard bieden, zoals vakanties en wonen in een goede buurt. Ik wil extra geld om zaken als een oppas en een schoonmaker van te betalen, zodat ik privé meer heb. Als ik meer werk, heb ik thuis meer te zeggen over de besteding van ons geld. Op de lange termijn levert het me veel op Ik wil financieel onafhankelijker zijn, ook ens mijn pensioen. Met een grotere baan kom ik dat ik een achterstand oploop in mijn salaris en carrière. Met een grotere baan verdien ik per uur meer dan met een kleine deelbaan. Meer werken levert te weinig op Ik ga er financieel amper op uit, bijbeeld door de belasting of door het wegvallen van toeslagen. Het extra geld ben ik kwijt aan kinderopvang of andere huishoudelijke diensten die ik dan moet inkopen.

12 Ik wil meer geld hebben De kosten levensonderhoud zijn gestegen. Het inkomen van mijn partner daalt of is weggevallen. Ik wil mijn gezin een hogere levensstandaard bieden, zoals vakanties en wonen in een goede buurt. Ik wil extra geld om zaken als een oppas en een schoonmaker van te betalen, zodat ik privé meer heb. Als ik meer werk, heb ik thuis meer te zeggen over de besteding van ons geld. Op de lange termijn levert het me veel op Ik wil financieel onafhankelijker zijn, ook ens mijn pensioen. Met een grotere baan kom ik dat ik een achterstand oploop in mijn salaris en carrière. Met een grotere baan verdien ik per uur meer dan met een kleine deelbaan. Meer werken levert te weinig op Ik ga er financieel amper op uit, bijbeeld door de belasting of door het wegvallen van toeslagen. Het extra geld ben ik kwijt aan kinderopvang of andere huishoudelijke diensten die ik dan moet inkopen. Ik heb het geld niet nodig Wij kunnen goed rondkomen met het inkomen dat we nu hebben. Ik vind het niet erg om financieel afhankelijk te zijn van mijn partner. Ik vind andere dingen belangrijker dan geld.

13

14 Meer werken verbetert mijn positie Als ik meer ga werken, verbetert mijn loopbaanperspectief. Als ik meer werk, heb ik meer invloed binnen de organisatie en hoor ik er meer bij. Als ik meer ga werken kan ik interessanter werk doen.

15 Meer werken verbetert mijn positie Als ik meer ga werken, verbetert mijn loopbaanperspectief. Als ik meer werk, heb ik meer invloed binnen de organisatie en hoor ik er meer bij. Als ik meer ga werken kan ik interessanter werk doen. Mijn (nieuwe) werkgever biedt mij mogelijkheden om meer te werken Mijn werken zijn flexibel in te delen, waardoor ik meer uren kan werken. Ik kan ook thuis werken, waardoor ik meer uren kan maken.

16 Meer werken verbetert mijn positie Als ik meer ga werken, verbetert mijn loopbaanperspectief. Als ik meer werk, heb ik meer invloed binnen de organisatie en hoor ik er meer bij. Als ik meer ga werken kan ik interessanter werk doen. Mijn (nieuwe) werkgever biedt mij mogelijkheden om meer te werken Mijn werken zijn flexibel in te delen, waardoor ik meer uren kan werken. Ik kan ook thuis werken, waardoor ik meer uren kan maken. Mijn werkgever werkt niet mee Ik kan bij mijn (huidige) werkgever niet meer uren werken. Mijn werkgever biedt me niet de flexibiliteit die ik nodig heb om meer te kunnen werken.

17 Meer werken verbetert mijn positie Als ik meer ga werken, verbetert mijn loopbaanperspectief. Als ik meer werk, heb ik meer invloed binnen de organisatie en hoor ik er meer bij. Als ik meer ga werken kan ik interessanter werk doen. Mijn (nieuwe) werkgever biedt mij mogelijkheden om meer te werken Mijn werken zijn flexibel in te delen, waardoor ik meer uren kan werken. Ik kan ook thuis werken, waardoor ik meer uren kan maken. Mijn werkgever werkt niet mee Ik kan bij mijn (huidige) werkgever niet meer uren werken. Mijn werkgever biedt me niet de flexibiliteit die ik nodig heb om meer te kunnen werken. Voor mijn carrière heeft het geen zin om meer te gaan werken Ik kan bij mijn werkgever ook carrière maken zonder meer uren te gaan werken. Meer uren werken verbetert mijn carrièreperspectief niet, ik heb de boot al gemist. Ik kan geen (leuke) baan vinden met meer uren.

18

19 Ik wil meer besteden aan mijn werk Ik zie werken als een belangrijke en zinvolle besteding. Ik heb thuis te weinig omhanden, ik heb geen hobbies. Ik heb meer gekregen om te werken, bijbeeld omdat de kinderen het huis uit zijn.

20 Ik wil meer besteden aan mijn werk Ik zie werken als een belangrijke en zinvolle besteding. Ik heb thuis te weinig omhanden, ik heb geen hobbies. Ik heb meer gekregen om te werken, bijbeeld omdat de kinderen het huis uit zijn. Ik wil mijn besteden aan zaken die ik belangrijker vind Ik wil voldoende quality time hebben mezelf, familie en vrienden of hobbies. Ik zorg mijn partner, ouders of anderen. Ik doe vrijwilligerswerk. Ik volg een opleiding.

21

22 Werken geeft mij een goed gevoel Ik haal energie en voldoening uit mijn werk. Mijn sociale leven speelt zich een belangrijk deel af op mijn werk, met mijn collega s. Als ik meer werk, krijg ik meer macht en aanzien. Werken is een manier om aan mijn traditionele omgeving (cultuur) te ontsnappen.

23 Werken geeft mij een goed gevoel Ik haal energie en voldoening uit mijn werk. Mijn sociale leven speelt zich een belangrijk deel af op mijn werk, met mijn collega s. Als ik meer werk, krijg ik meer macht en aanzien. Werken is een manier om aan mijn traditionele omgeving (cultuur) te ontsnappen. Ik wil een grotere bijdrage leveren aan de samenleving Door meer te werken kan ik mijn talenten en ervaringen beter inzetten de samenleving. Door meer te werken draag ik bij aan een samenleving waarin vrouwen zichtbaarder zijn en kansen grijpen. Door meer te werken draag ik bij aan een oplossing de arbeidsschaarste en de kosten van de vergrijzing.

24 Werken geeft mij een goed gevoel Ik haal energie en voldoening uit mijn werk. Mijn sociale leven speelt zich een belangrijk deel af op mijn werk, met mijn collega s. Als ik meer werk, krijg ik meer macht en aanzien. Werken is een manier om aan mijn traditionele omgeving (cultuur) te ontsnappen. Ik wil een grotere bijdrage leveren aan de samenleving Door meer te werken kan ik mijn talenten en ervaringen beter inzetten de samenleving. Door meer te werken draag ik bij aan een samenleving waarin vrouwen zichtbaarder zijn en kansen grijpen. Door meer te werken draag ik bij aan een oplossing de arbeidsschaarste en de kosten van de vergrijzing. Van meer werken word ik niet gelukkig Ik vind werken niet leuk. Als ik meer ga werken, kom ik in een machocultuur terecht waarin ik mij niet thuis voel. Ik wil al moeder zijn.

25 Werken geeft mij een goed gevoel Ik haal energie en voldoening uit mijn werk. Mijn sociale leven speelt zich een belangrijk deel af op mijn werk, met mijn collega s. Als ik meer werk, krijg ik meer macht en aanzien. Werken is een manier om aan mijn traditionele omgeving (cultuur) te ontsnappen. Ik wil een grotere bijdrage leveren aan de samenleving Door meer te werken kan ik mijn talenten en ervaringen beter inzetten de samenleving. Door meer te werken draag ik bij aan een samenleving waarin vrouwen zichtbaarder zijn en kansen grijpen. Door meer te werken draag ik bij aan een oplossing de arbeidsschaarste en de kosten van de vergrijzing. Van meer werken word ik niet gelukkig Ik vind werken niet leuk. Als ik meer ga werken, kom ik in een machocultuur terecht waarin ik mij niet thuis voel. Ik wil al moeder zijn. Mijn omgeving accepteert het niet als ik meer ga werken Mijn omgeving (het schoolplein, de kerk) vindt vrouwen die veel werken slechte moeders. Mijn collega s en mijn baas verwachten dat ik minder ga werken nu ik kinderen heb.

26 Werken geeft mij een goed gevoel Ik haal energie en voldoening uit mijn werk. Mijn sociale leven speelt zich een belangrijk deel af op mijn werk, met mijn collega s. Als ik meer werk, krijg ik meer macht en aanzien. Werken is een manier om aan mijn traditionele omgeving (cultuur) te ontsnappen. Ik wil een grotere bijdrage leveren aan de samenleving Door meer te werken kan ik mijn talenten en ervaringen beter inzetten de samenleving. Door meer te werken draag ik bij aan een samenleving waarin vrouwen zichtbaarder zijn en kansen grijpen. Door meer te werken draag ik bij aan een oplossing de arbeidsschaarste en de kosten van de vergrijzing. Van meer werken word ik niet gelukkig Ik vind werken niet leuk. Als ik meer ga werken, kom ik in een machocultuur terecht waarin ik mij niet thuis voel. Ik wil al moeder zijn. Mijn omgeving accepteert het niet als ik meer ga werken Mijn omgeving (het schoolplein, de kerk) vindt vrouwen die veel werken slechte moeders. Mijn collega s en mijn baas verwachten dat ik minder ga werken nu ik kinderen heb. Ik verzet mij principieel tegen het idee dat vrouwen meer moeten werken Ik begrijp dat de kosten van de vergrijzing oplopen, maar ik vind niet dat vrouwen daar moeten opdraaien. Ik weiger mee te doen aan de consumptiemaatschappij waarin iedereen al maar meer wil.

27

28 Mijn ligt in hard werken Alleen als ik hard werk kan ik de kwaliteit leveren die ik wil. Alleen als ik veel werk vind ik werken leuk. Ik ben niet goed in huishouden en/of het verzorgen van kinderen.

29 Mijn ligt in hard werken Alleen als ik hard werk kan ik de kwaliteit leveren die ik wil. Alleen als ik veel werk vind ik werken leuk. Ik ben niet goed in huishouden en/of het verzorgen van kinderen. Mijn gezondheid staat het me toe om meer te gaan werken Ik ben hersteld van een ziekte. Ik ben emotioneel (weer) stabiel genoeg om meer te gaan werken.

30 Mijn ligt in hard werken Alleen als ik hard werk kan ik de kwaliteit leveren die ik wil. Alleen als ik veel werk vind ik werken leuk. Ik ben niet goed in huishouden en/of het verzorgen van kinderen. Mijn gezondheid staat het me toe om meer te gaan werken Ik ben hersteld van een ziekte. Ik ben emotioneel (weer) stabiel genoeg om meer te gaan werken. Ik heb als moeder veel te bieden op de arbeidsmarkt De comptetenties die ik als moeder heb opgedaan - relativeren, organiseren - wil ik inzetten in mijn werk.

31 Mijn ligt in hard werken Alleen als ik hard werk kan ik de kwaliteit leveren die ik wil. Alleen als ik veel werk vind ik werken leuk. Ik ben niet goed in huishouden en/of het verzorgen van kinderen. Mijn gezondheid staat het me toe om meer te gaan werken Ik ben hersteld van een ziekte. Ik ben emotioneel (weer) stabiel genoeg om meer te gaan werken. Ik heb als moeder veel te bieden op de arbeidsmarkt De comptetenties die ik als moeder heb opgedaan - relativeren, organiseren - wil ik inzetten in mijn werk. Ik heb (ook) andere talenten en interesses die ik wil benutten Ik ben goed in het combineren van meerdere rollen en taken en voel me daar goed bij. Ik ben vastgelopen in mijn werk en wil iets anders proberen.

32 Mijn ligt in hard werken Alleen als ik hard werk kan ik de kwaliteit leveren die ik wil. Alleen als ik veel werk vind ik werken leuk. Ik ben niet goed in huishouden en/of het verzorgen van kinderen. Mijn gezondheid staat het me toe om meer te gaan werken Ik ben hersteld van een ziekte. Ik ben emotioneel (weer) stabiel genoeg om meer te gaan werken. Ik heb als moeder veel te bieden op de arbeidsmarkt De comptetenties die ik als moeder heb opgedaan - relativeren, organiseren - wil ik inzetten in mijn werk. Ik heb (ook) andere talenten en interesses die ik wil benutten Ik ben goed in het combineren van meerdere rollen en taken en voel me daar goed bij. Ik ben vastgelopen in mijn werk en wil iets anders proberen. Als ik meer ga werken gaat dat ten koste van mijn gezondheid Als ik meer ga werken krijg ik last van (combinatie)stress. Omdat ik kleine kinderen heb en weinig slaap, kan ik (elijk) minder aan.

33

34 Als ik meer ga werken, kan mijn partner minder gaan werken Ik wil dat mijn partner en ik de zorg de kinderen en het huishouden evenwichtig verdelen. Ik gun mijn partner meer zichzelf.

35 Als ik meer ga werken, kan mijn partner minder gaan werken Ik wil dat mijn partner en ik de zorg de kinderen en het huishouden evenwichtig verdelen. Ik gun mijn partner meer zichzelf. Meer werken is goed mij, en dus ook het gezin Als ik meer werk ben ik gelukkiger en dat is ook goed mijn gezin. Als ik meer werk word ik een interessantere gesprekspartner mijn partner. Werken geeft structuur aan mijn leven en aan mijn gezin.

36 Als ik meer ga werken, kan mijn partner minder gaan werken Ik wil dat mijn partner en ik de zorg de kinderen en het huishouden evenwichtig verdelen. Ik gun mijn partner meer zichzelf. Meer werken is goed mij, en dus ook het gezin Als ik meer werk ben ik gelukkiger en dat is ook goed mijn gezin. Als ik meer werk word ik een interessantere gesprekspartner mijn partner. Werken geeft structuur aan mijn leven en aan mijn gezin. Als ik meer ga werken, is dat goed de kinderen Op de kinderopvang leren kinderen andere vaardigheden dan thuis, zoals functioneren in een groep. Als ik meer ga werken worden de kinderen sneller zelfstandig, dat vind ik goed. Als ik meer ga werken heb ik meer sociale contacten en daar profiteren mijn kinderen ook van. Ik wil een rolmodel zijn en laten zien dat werken belangrijk is en vrouwen ook een carrière kunnen hebben.

37 Als ik meer ga werken, kan mijn partner minder gaan werken Ik wil dat mijn partner en ik de zorg de kinderen en het huishouden evenwichtig verdelen. Ik gun mijn partner meer zichzelf. Meer werken is goed mij, en dus ook het gezin Als ik meer werk ben ik gelukkiger en dat is ook goed mijn gezin. Als ik meer werk word ik een interessantere gesprekspartner mijn partner. Werken geeft structuur aan mijn leven en aan mijn gezin. Als ik meer ga werken, is dat goed de kinderen Op de kinderopvang leren kinderen andere vaardigheden dan thuis, zoals functioneren in een groep. Als ik meer ga werken worden de kinderen sneller zelfstandig, dat vind ik goed. Als ik meer ga werken heb ik meer sociale contacten en daar profiteren mijn kinderen ook van. Ik wil een rolmodel zijn en laten zien dat werken belangrijk is en vrouwen ook een carrière kunnen hebben. Ik wil niet meer werken vanwege mijn partner Als ik meer ga werken gaat dat ten koste van de carrière van mijn partner. Ik vind het niet wenselijk dat ik meer ga verdienen dan mijn partner. Mijn partner wil niet dat ik meer ga werken.

38 Als ik meer ga werken, kan mijn partner minder gaan werken Ik wil dat mijn partner en ik de zorg de kinderen en het huishouden evenwichtig verdelen. Ik gun mijn partner meer zichzelf. Meer werken is goed mij, en dus ook het gezin Als ik meer werk ben ik gelukkiger en dat is ook goed mijn gezin. Als ik meer werk word ik een interessantere gesprekspartner mijn partner. Werken geeft structuur aan mijn leven en aan mijn gezin. Als ik meer ga werken, is dat goed de kinderen Op de kinderopvang leren kinderen andere vaardigheden dan thuis, zoals functioneren in een groep. Als ik meer ga werken worden de kinderen sneller zelfstandig, dat vind ik goed. Als ik meer ga werken heb ik meer sociale contacten en daar profiteren mijn kinderen ook van. Ik wil een rolmodel zijn en laten zien dat werken belangrijk is en vrouwen ook een carrière kunnen hebben. Ik wil niet meer werken vanwege mijn partner Als ik meer ga werken gaat dat ten koste van de carrière van mijn partner. Ik vind het niet wenselijk dat ik meer ga verdienen dan mijn partner. Mijn partner wil niet dat ik meer ga werken. Ik wil (grotendeels) zelf mijn kinderen zorgen Ik wil mijn kinderen zelf opvoeden en ze zien opgroeien. Ik heb zelf kinderen gekozen en wil ook zelf ze zorgen. Ik moet zelf mijn kinderen zorgen, bijbeeld vanwege hun ziekte of handicap.

39 Als ik meer ga werken, kan mijn partner minder gaan werken Ik wil dat mijn partner en ik de zorg de kinderen en het huishouden evenwichtig verdelen. Ik gun mijn partner meer zichzelf. Meer werken is goed mij, en dus ook het gezin Als ik meer werk ben ik gelukkiger en dat is ook goed mijn gezin. Als ik meer werk word ik een interessantere gesprekspartner mijn partner. Werken geeft structuur aan mijn leven en aan mijn gezin. Als ik meer ga werken, is dat goed de kinderen Op de kinderopvang leren kinderen andere vaardigheden dan thuis, zoals functioneren in een groep. Als ik meer ga werken worden de kinderen sneller zelfstandig, dat vind ik goed. Als ik meer ga werken heb ik meer sociale contacten en daar profiteren mijn kinderen ook van. Ik wil een rolmodel zijn en laten zien dat werken belangrijk is en vrouwen ook een carrière kunnen hebben. Ik wil niet meer werken vanwege mijn partner Als ik meer ga werken gaat dat ten koste van de carrière van mijn partner. Ik vind het niet wenselijk dat ik meer ga verdienen dan mijn partner. Mijn partner wil niet dat ik meer ga werken. Ik wil (grotendeels) zelf mijn kinderen zorgen Ik wil mijn kinderen zelf opvoeden en ze zien opgroeien. Ik heb zelf kinderen gekozen en wil ook zelf ze zorgen. Ik moet zelf mijn kinderen zorgen, bijbeeld vanwege hun ziekte of handicap. Ik heb moeite met kinderopvang Ik ben niet tevreden over de kwaliteit van de opvang. De openingsen van de opvang sluiten niet aan bij mijn werk. Ik vind dat kinderen overwegend bij hun moeders thuis moeten zijn, niet op de opvang. Ik krijg de naschoolse opvang mijn tienerkinderen niet geregeld. Als ik meer ga werken voel ik mij schuldig, want mijn kinderen willen niet (meer) naar de opvang.

40 Als ik meer ga werken, kan mijn partner minder gaan werken Ik wil dat mijn partner en ik de zorg de kinderen en het huishouden evenwichtig verdelen. Ik gun mijn partner meer zichzelf. Meer werken is goed mij, en dus ook het gezin Als ik meer werk ben ik gelukkiger en dat is ook goed mijn gezin. Als ik meer werk word ik een interessantere gesprekspartner mijn partner. Werken geeft structuur aan mijn leven en aan mijn gezin. Als ik meer ga werken, is dat goed de kinderen Op de kinderopvang leren kinderen andere vaardigheden dan thuis, zoals functioneren in een groep. Als ik meer ga werken worden de kinderen sneller zelfstandig, dat vind ik goed. Als ik meer ga werken heb ik meer sociale contacten en daar profiteren mijn kinderen ook van. Ik wil een rolmodel zijn en laten zien dat werken belangrijk is en vrouwen ook een carrière kunnen hebben. VOOR Argumenten Deelwerken VOOR Ik wil meer geld hebben De kosten levensonderhoud zijn gestegen. Het inkomen van mijn partner daalt of is weggevallen. Ik wil mijn gezin een hogere levensstandaard bieden, zoals vakanties en wonen in een goede buurt. Ik wil extra geld om zaken als een oppas en een schoonmaker van te betalen, zodat ik privé meer heb. Als ik meer werk, heb ik thuis meer te zeggen over de besteding van ons geld. Op de lange termijn levert het me veel op Ik wil financieel onafhankelijker zijn, ook ens mijn pensioen. Met een grotere baan kom ik dat ik een achterstand oploop in mijn salaris en carrière. Met een grotere baan verdien ik per uur meer dan met een kleine deelbaan. Meer werken levert te weinig op Ik ga er financieel amper op uit, bijbeeld door de belasting of door het wegvallen van toeslagen. Het extra geld ben ik kwijt aan kinderopvang of andere huishoudelijke diensten die ik dan moet inkopen. Ik wil niet meer werken vanwege mijn partner Als ik meer ga werken gaat dat ten koste van de carrière van mijn partner. Ik vind het niet wenselijk dat ik meer ga verdienen dan mijn partner. Mijn partner wil niet dat ik meer ga werken. Ik heb het geld niet nodig Wij kunnen goed rondkomen met het inkomen dat we nu hebben. Ik vind het niet erg om financieel afhankelijk te zijn van mijn partner. Ik vind andere dingen belangrijker dan geld. Ik wil (grotendeels) zelf mijn kinderen zorgen Ik wil mijn kinderen zelf opvoeden en ze zien opgroeien. Ik heb zelf kinderen gekozen en wil ook zelf ze zorgen. Ik moet zelf mijn kinderen zorgen, bijbeeld vanwege hun ziekte of handicap. Ik heb moeite met kinderopvang Meer werken verbetert mijn positie Als ik meer ga werken, verbetert mijn loopbaanperspectief. Als ik meer werk, heb ik meer invloed binnen de organisatie en hoor ik er meer bij. Als ik meer ga werken kan ik interessanter werk doen. Ik ben niet tevreden over de kwaliteit van de opvang. De openingsen van de opvang sluiten niet aan bij mijn werk. Ik vind dat kinderen overwegend bij hun moeders thuis moeten zijn, niet op de opvang. Ik krijg de naschoolse opvang mijn tienerkinderen niet geregeld. Als ik meer ga werken voel ik mij schuldig, want mijn kinderen willen niet (meer) naar de opvang. Mijn ligt in hard werken Alleen als ik hard werk kan ik de kwaliteit leveren die ik wil. Alleen als ik veel werk vind ik werken leuk. Ik ben niet goed in huishouden en/of het verzorgen van kinderen. Mijn gezondheid staat het me toe om meer te gaan werken Ik ben hersteld van een ziekte. Ik ben emotioneel (weer) stabiel genoeg om meer te gaan werken. VOOR Wat zijn mij als vrouwelijke deeler de argumenten en tegen meer uren per week werken? VOOR Mijn (nieuwe) werkgever biedt mij mogelijkheden om meer te werken Mijn werken zijn flexibel in te delen, waardoor ik meer uren kan werken. Ik kan ook thuis werken, waardoor ik meer uren kan maken. Mijn werkgever werkt niet mee Ik kan bij mijn (huidige) werkgever niet meer uren werken. Mijn werkgever biedt me niet de flexibiliteit die ik nodig heb om meer te kunnen werken. Voor mijn carrière heeft het geen zin om meer te gaan werken Ik kan bij mijn werkgever ook carrière maken zonder meer uren te gaan werken. Meer uren werken verbetert mijn carrièreperspectief niet, ik heb de boot al gemist. Ik kan geen (leuke) baan vinden met meer uren. Ik heb als moeder veel te bieden op de arbeidsmarkt De comptetenties die ik als moeder heb opgedaan - relativeren, organiseren - wil ik inzetten in mijn werk. Ik heb (ook) andere talenten en interesses die ik wil benutten KRACHT TIJD VOOR Ik wil meer besteden aan mijn werk Ik zie werken als een belangrijke en zinvolle besteding. Ik heb thuis te weinig omhanden, ik heb geen hobbies. Ik heb meer gekregen om te werken, bijbeeld omdat de kinderen het huis uit zijn. Ik ben goed in het combineren van meerdere rollen en taken en voel me daar goed bij. Ik ben vastgelopen in mijn werk en wil iets anders proberen. Ik wil mijn besteden aan zaken die ik belangrijker vind Als ik meer ga werken gaat dat ten koste van mijn gezondheid Als ik meer ga werken krijg ik last van (combinatie)stress. Omdat ik kleine kinderen heb en weinig slaap, kan ik (elijk) minder aan. Werken geeft mij een goed gevoel Ik haal energie en voldoening uit mijn werk. Mijn sociale leven speelt zich een belangrijk deel af op mijn werk, met mijn collega s. Als ik meer werk, krijg ik meer macht en aanzien. Werken is een manier om aan mijn traditionele omgeving (cultuur) te ontsnappen. Ik wil een grotere bijdrage leveren aan de samenleving VOOR GEVOEL EN Van meer werken word ik niet gelukkig Ik wil voldoende quality time hebben mezelf, familie en vrienden of hobbies. Ik zorg mijn partner, ouders of anderen. Ik doe vrijwilligerswerk. Ik volg een opleiding. Ik vind werken niet leuk. Als ik meer ga werken, kom ik in een machocultuur terecht waarin ik mij niet thuis voel. Ik wil al moeder zijn. Mijn omgeving accepteert het niet als ik meer ga werken Mijn omgeving (het schoolplein, de kerk) vindt vrouwen die veel werken slechte moeders. Mijn collega s en mijn baas verwachten dat ik minder ga werken nu ik kinderen heb. Door meer te werken kan ik mijn talenten en ervaringen beter inzetten de samenleving. Door meer te werken draag ik bij aan een samenleving waarin vrouwen zichtbaarder zijn en kansen grijpen. Door meer te werken draag ik bij aan een oplossing de arbeidsschaarste en de kosten van de vergrijzing. Ik verzet mij principieel tegen het idee dat vrouwen meer moeten werken Ik begrijp dat de kosten van de vergrijzing oplopen, maar ik vind niet dat vrouwen daar moeten opdraaien. Ik weiger mee te doen aan de consumptiemaatschappij waarin iedereen al maar meer wil. in opdracht van: gemaakt door: 2008

De dagelijkse dichtheid van het bestaan. Paul Schnabel Rotary s Gravenhage Sociaal en Cultureel Planbureau Universiteit Utrecht

De dagelijkse dichtheid van het bestaan. Paul Schnabel Rotary s Gravenhage Sociaal en Cultureel Planbureau Universiteit Utrecht De dagelijkse dichtheid van het bestaan Paul Schnabel Rotary s Gravenhage Sociaal en Cultureel Planbureau Universiteit Utrecht Iedereen aan het werk Meer mensen - M. 80% - V. 55% Meer jaren - 61/62 jr.

Nadere informatie

pggm.nl Persoonlijke Balans in de beleving van PGGM- leden Enquête De Persoonlijke Balans

pggm.nl Persoonlijke Balans in de beleving van PGGM- leden Enquête De Persoonlijke Balans pggm.nl Persoonlijke Balans in de beleving van PGGM- leden Enquête De Persoonlijke Balans In maart 2014 heeft PGGM haar leden gevraagd naar hun persoonlijke balans: wat betekent persoonlijke balans voor

Nadere informatie

Tips voor werknemers StepStone geeft tips op basis van demografische studie. Mei 2009

Tips voor werknemers StepStone geeft tips op basis van demografische studie. Mei 2009 Tips voor werknemers StepStone geeft tips op basis van demografische studie Mei 2009 1 Inleiding De crisis kan ook een opportuniteit zijn voor werknemers om hun job veilig te stellen en zelfs hun kansen

Nadere informatie

Special. Het volledige onderzoek van SEO Economisch Onderzoek vindt u op www.kinderopvang.nl. Het (economisch) belang van kinderopvang

Special. Het volledige onderzoek van SEO Economisch Onderzoek vindt u op www.kinderopvang.nl. Het (economisch) belang van kinderopvang Special Het volledige onderzoek van SEO Economisch Onderzoek vindt u op www.kinderopvang.nl Het (economisch) belang van kinderopvang 2 Het (economisch) belang van kinderopvang Voorwoord Wat levert kinderopvang

Nadere informatie

Ondernemerschap in Nederland

Ondernemerschap in Nederland Ondernemerschap in Nederland Je neemt deel aan het profiel Ondernemerschap. Dit betekent dat je erover denkt om in de toekomst als ondernemer te gaan werken. Dat is anders dan werken in loondienst. Dan

Nadere informatie

Werken in een andere sector of branche: iets voor u?

Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Uw hele loopbaan blijven werken in dezelfde sector of branche? Voor veel werknemers is het bijna vanzelfsprekend om te blijven werken in de sector of

Nadere informatie

De kunst om met jezelf te leven. Met praktische tips, humoristische verhalen, psychologische inzichten en prachtige afbeeldingen. Hannah Elisa Walsh

De kunst om met jezelf te leven. Met praktische tips, humoristische verhalen, psychologische inzichten en prachtige afbeeldingen. Hannah Elisa Walsh De kunst om met jezelf te leven Met praktische tips, humoristische verhalen, psychologische inzichten en prachtige afbeeldingen. Hannah Elisa Walsh 1 Voorwoord. Het idee voor dit boek kwam in mij op terwijl

Nadere informatie

Vragenlijst Personeel Werk en privé in balans

Vragenlijst Personeel Werk en privé in balans Vragenlijst Personeel Werk en privé in balans Hoe is het met jouw balans en met die van je bedrijf? Evenwicht 2004 Dit product is met toestemming overgenomen en is ontwikkeld binnen het Europese project

Nadere informatie

Scheiding privé en werk

Scheiding privé en werk Scheiding privé en werk We leven in een tijd waarin werk en privé steeds meer door elkaar lijken te lopen. Veel mensen zijn ook in hun vrije tijd bereikbaar voor hun baas. De andere kant van de medaille

Nadere informatie

(Voor)oordelen over parttimers

(Voor)oordelen over parttimers Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 54 44 f 020 522 53 33 e info@tnsnipo.com www.tnsnipo.com Political & Social Rapport (Voor)oordelen over parttimers Echte

Nadere informatie

1. Inleiding 2. Analyse 2.1. Een derde van de ouders geeft aan minder te gaan werken

1. Inleiding 2. Analyse 2.1. Een derde van de ouders geeft aan minder te gaan werken 1. Inleiding Vorig jaar kondigde de regering grote bezuinigingen aan op de kinderopvang. De bezuinigingen lopen op tot 774 miljoen in 2015. In 2012 snijdt de regering met zo'n 400 miljoen euro in de kinderopvang.

Nadere informatie

tips voor het sollicitatiegesprek

tips voor het sollicitatiegesprek tips voor het sollicitatiegesprek algemeen In elk gesprek komen vragen voor die op meer manieren te beantwoorden zijn. Hiermee probeert een selecteur duidelijkheid te krijgen over je echte motivatie, persoonlijkheid

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 Inhoud Inleiding 6 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 2 Instanties in Nederland 13 Belangrijke instanties voor ondernemers 14 Kamer

Nadere informatie

Duurzame inzetbaarheid in de taxibranche

Duurzame inzetbaarheid in de taxibranche Duurzame inzetbaarheid in de taxibranche Preventiedag 2013 13 december Ellen.vanwijk@tno.nl Duurzame inzetbaarheid = Gezond, gemotiveerd en productief aan het werk tot aan de pensioengerechtigde leeftijd

Nadere informatie

Betreft: Reactie van de Haagse Maatschap op Landelijke bezuinigingen kinderopvang (RIS 181086)

Betreft: Reactie van de Haagse Maatschap op Landelijke bezuinigingen kinderopvang (RIS 181086) College van B&W en Raadsleden Den Haag T.a.v. Griffie Postbus 19157 2500 CD Den Haag Betreft: Reactie van de Haagse Maatschap op Landelijke bezuinigingen kinderopvang (RIS 181086) Geacht College en Raadsleden,

Nadere informatie

Huizenprijzen. Rendementen. kunnen stijgen. Of juist dalen. kunnen meevallen. Of juist tegenvallen. UW PENSIOEN

Huizenprijzen. Rendementen. kunnen stijgen. Of juist dalen. kunnen meevallen. Of juist tegenvallen. UW PENSIOEN Huizenprijzen kunnen stijgen. Of juist dalen. Rendementen kunnen meevallen. Of juist tegenvallen. Tegen de tijd dat u met pensioen gaat, weet u één ding zeker: ú heeft uw pensioen goed geregeld. UW PENSIOEN

Nadere informatie

Eindexamen economie compex vmbo gl/tl 2006 - I

Eindexamen economie compex vmbo gl/tl 2006 - I BEOORDELINGSMODEL Vraag Antwoord Scores Aan het juiste antwoord op een meerkeuzevraag wordt één punt toegekend. VRAGEN STAAT VRIJ 1 maximumscore 1 8,46 : 1,88 = 4,5 uur 2 A 3 maximumscore 1 Er is sprake

Nadere informatie

1. De detailhandel in Nederland

1. De detailhandel in Nederland 1 2 1. De detailhandel in Nederland De detailhandel is een belangrijke economische sector die wordt gekenmerkt door een zeer arbeidsintensief karakter. Er werken ongeveer 750.000 mensen. Het belang voor

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

2.1 De keuze tussen werk en vrije tijd

2.1 De keuze tussen werk en vrije tijd 2.1 De keuze tussen werk en vrije tijd Mensen moeten steeds de keuze maken tussen werken en vrije tijd: 1. Werken * Je ontvangt loon in ruil voor je arbeid; * Langer werken geeft meer loon (en dus kun

Nadere informatie

Worklife balance & loonkloof. Facts & figures. Inez Hoeijmakers OnderwijsServiceCentrum (OSC) lid van Vrouwen Overleg Komitee

Worklife balance & loonkloof. Facts & figures. Inez Hoeijmakers OnderwijsServiceCentrum (OSC) lid van Vrouwen Overleg Komitee Worklife balance & loonkloof Facts & figures Inez Hoeijmakers OnderwijsServiceCentrum (OSC) lid van Vrouwen Overleg Komitee Traditionele mannen verdienen meer donderdag 22 januari 2009 (mdg) Mannen die

Nadere informatie

Maart 2014. Ik ga later niet op de bank zitten. pagina 6. Meer inzicht in uw pensioen. pagina 4. Wat is het UPO? pagina 8

Maart 2014. Ik ga later niet op de bank zitten. pagina 6. Meer inzicht in uw pensioen. pagina 4. Wat is het UPO? pagina 8 Pensioen krant Maart 2014 Ik ga later niet op de bank zitten pagina 6 Meer inzicht in uw pensioen pagina 4 Wat is het UPO? pagina 8 Pensioenheld Dromen doen we allemaal Brayen Verbond (39 jaar) is projecteider

Nadere informatie

Kinderopvang Winschoten

Kinderopvang Winschoten eropvang Winschoten Inhoud 1. Netto prijs per uur kinderopvang & buitenschoolse opvang 2. Aanbod KiWi 3. Korting bij baanverlies 4. Netto prijs per uur bij korting baanverlies www.kinderopvangwinschoten.nl

Nadere informatie

Meer kansen, meer banen. SW-bedrijven als banenmakelaar

Meer kansen, meer banen. SW-bedrijven als banenmakelaar Meer kansen, meer banen Inleiding Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben terecht de volle aandacht van de politiek. Vrijwel alle verkiezingsprogramma s besteden er aandacht aan. Het gaat

Nadere informatie

Morgen wordt alles beter, een volgende stap 8e Jaarcongres Bredeschool. Nieuwe Tijden 2012 23 mei 2012

Morgen wordt alles beter, een volgende stap 8e Jaarcongres Bredeschool. Nieuwe Tijden 2012 23 mei 2012 Morgen wordt alles beter, een volgende stap 8e Jaarcongres Bredeschool. Nieuwe Tijden 2012 23 mei 2012 Welke organisatie zijn wij? 12 scholen (13 scholen) Diversiteit: Dalton, Montessori, BAS, TOM,GIP

Nadere informatie

Ik heb een vraag over. zorg... ondersteuning... opvoeding... jeugdhulp... mijn arbeidsbeperking... mijn uitkering... werk...

Ik heb een vraag over. zorg... ondersteuning... opvoeding... jeugdhulp... mijn arbeidsbeperking... mijn uitkering... werk... Ik heb een vraag over zorg... ondersteuning... opvoeding... jeugdhulp... mijn arbeidsbeperking... mijn uitkering... werk... 1 Ik heb een laag inkomen en vind het moeilijk om werk te vinden... Ik wil me

Nadere informatie

Vragenlijst Uw mening over gelijkheid tussen mannen en vrouwen

Vragenlijst Uw mening over gelijkheid tussen mannen en vrouwen Vragenlijst Uw mening over gelijkheid tussen mannen en vrouwen Deze vragenlijst is bestemd voor: «AANHEF1» «VOORNM» «ACHTERNM» Geboren op: «P_GEBDAT» Panelnr: «HHNR» 1 2 HOE MOET U DEZE VRAGENLIJST INVULLEN?

Nadere informatie

VOORBEELDRAPPORT CARRIEREANKERSTEST

VOORBEELDRAPPORT CARRIEREANKERSTEST VOORBEELDRAPPORT CARRIEREANKERSTEST Respondent: J. de Vries ( voorbeeld) E- mailadres: jdevries@example.com Geslacht: Man Leef tijd: 32 Opleiding sniveau: HBO Verg elijking sg roep: Geen expliciete verg

Nadere informatie

Als u kosten maakt voor kinderopvang

Als u kosten maakt voor kinderopvang 2004 Als u kosten maakt Als u kosten maakt in verband met uw werk kan dit gevolgen hebben voor uw belasting. U mag namelijk onder bepaalde voorwaarden een deel van deze kosten aftrekken. Of dat ook voor

Nadere informatie

Klantprofiel. Waaruit blijkt dat?

Klantprofiel. Waaruit blijkt dat? Klantprofiel Wat is uw burgerlijke staat? o Alleenstaand o Gehuwd(gemeenschap van goederen) o Gehuwd(huwelijkse voorwaarden) o Samenwonend met samenlevingscontract o Samenwonend zonder samenlevingscontract

Nadere informatie

Een (financiële) levensbalans voor geluk

Een (financiële) levensbalans voor geluk Een (financiële) levensbalans voor geluk Henriëtte Prast FFP Congres Nieuwegein, 8 oktober 2015 Deze presentatie is mogelijk gemaakt door: Doel financiële planning Voor de rest van je leven een levensstandaard

Nadere informatie

Notitie Opvoeding en participatie

Notitie Opvoeding en participatie Notitie Opvoeding en participatie Landelijk Netwerk Moeder- en vadercentra Datum MOVISIE Utrecht, 09 maart 2009 Opvoeding en participatie Het Landelijk Netwerk Moedercentra is verheugd over de aandacht

Nadere informatie

Examen VWO. Nederlands. tijdvak 2 dinsdag 23 juni 13.30-16.30 uur. Bij dit examen hoort een bijlage.

Examen VWO. Nederlands. tijdvak 2 dinsdag 23 juni 13.30-16.30 uur. Bij dit examen hoort een bijlage. Examen VWO 2009 tijdvak 2 dinsdag 23 juni 13.30-16.30 uur Nederlands Bij dit examen hoort een bijlage. Dit examen bestaat uit 19 vragen en een samenvattingsopdracht. Voor dit examen zijn maximaal 50 punten

Nadere informatie

Werk, inkomen. sociale zekerheid. www.departicipatieformule.nl, 2011 1

Werk, inkomen. sociale zekerheid. www.departicipatieformule.nl, 2011 1 Werk, inkomen & sociale zekerheid www.departicipatieformule.nl, 2011 1 Inhoudsopgave Wet Wajong (sinds 2010)... 3 Wet Werk en Bijstand (WWB)... 5 Wet investeren in jongeren (Wij)... 6 Wet Sociale Werkvoorziening

Nadere informatie

Samenvatting onderzoek naar banenruil in Nederland bij werknemers en werkgevers. Multiscope Banenruil.nl April 2014

Samenvatting onderzoek naar banenruil in Nederland bij werknemers en werkgevers. Multiscope Banenruil.nl April 2014 Samenvatting onderzoek naar banenruil in Nederland bij werknemers en werkgevers Multiscope Banenruil.nl April 2014 Conclusies werknemers» Het is duidelijk dat er veel winst valt te behalen in vermindering

Nadere informatie

Proactiviteit op de arbeidsmarkt. Minder mensen & meer beweging

Proactiviteit op de arbeidsmarkt. Minder mensen & meer beweging Proactiviteit op de arbeidsmarkt Minder mensen & meer beweging Drie belangrijke trends Op de arbeidsmarkt zijn een drietal trends te onderscheiden die van invloed zijn op de beschikbaarheid van personeel

Nadere informatie

APQ rapportage. Bea Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email:

APQ rapportage. Bea Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email: APQ rapportage Naam: Bea Voorbeeld Datum: 16.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea Voorbeeld / 16.06.2015 / APQ rapportage 2 Inleiding Dit rapport geeft inzicht in jouw inzetbaarheid. We bespreken hoe

Nadere informatie

Inkomenspositie van startende ondernemers

Inkomenspositie van startende ondernemers M201112 Inkomenspositie van startende ondernemers drs. A. Bruins Zoetermeer, juli 2011 Inkomenspositie van startende ondernemers Enkele jaren na de start met een bedrijf is slechts een kwart van de ondernemers

Nadere informatie

Armoede & Veerkracht: Hoe vinden mensen met weinig geld hun weg?

Armoede & Veerkracht: Hoe vinden mensen met weinig geld hun weg? Armoede & Veerkracht: Hoe vinden mensen met weinig geld hun weg? Ruim 10% van de Nederlandse bevolking leeft in armoede. Ongeveer 7% van de kinderen in de provincie Groningen groeit op in een gezin dat

Nadere informatie

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden

Nadere informatie

Langer met goesting aan de slag. Langer met goesting aan de slag. Langer werken : last of lust 28-1-2015

Langer met goesting aan de slag. Langer met goesting aan de slag. Langer werken : last of lust 28-1-2015 Langer met goesting aan de slag Werkwinkel Langer aan de slag: beslag van processen en contexten Marc Thyssen 1 Langer met goesting aan de slag Langer werken: last of lust? Motiveren en stimuleren Organisatie

Nadere informatie

Argumentenkaart Pensioenbeslissing. Werknemers

Argumentenkaart Pensioenbeslissing. Werknemers Argumentenkaart Pensioenbeslissing Werknemers Zie ook de Argumentenkaart Pensioenbeslissing Werkgevers Wat bepaalt of ik door, met ga of een kies Wat zijn Bekijk totale kaart Wat bepaalt of ik door, met

Nadere informatie

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU?

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? Thuis en op school heb je allerlei waarden meegekregen. Sommigen passen bij je, anderen misschien helemaal niet. Iedereen heeft waarden. Ken

Nadere informatie

Samen leven is samen doen

Samen leven is samen doen Samen leven is samen doen Nu Erwin van het CJG langs komt, begrijpt mijn moeder mij beter. Lucas * Hogere rekening De economie draait stroef. Ook de gemeente Heerenveen moet de broekriem aanhalen. De belangrijkste

Nadere informatie

27 30 oktober 2011 KAV - Belgium. Wanted: Genderproof systems of Social Security and Protection!

27 30 oktober 2011 KAV - Belgium. Wanted: Genderproof systems of Social Security and Protection! EBCA seminarie Londen Marietje Van Wolputte 27 30 oktober 2011 KAV - Belgium Wanted: Genderproof systems of Social Security and Protection! 1 Inleiding: Armoede is vrouwelijk. Dat is een wereldwijd gegeven.

Nadere informatie

Afspraak met de medewerker van morgen EEN TOEKOMSTBESTENDIG HR- BELEID VOOR DE VLAAMSE OVERHEID

Afspraak met de medewerker van morgen EEN TOEKOMSTBESTENDIG HR- BELEID VOOR DE VLAAMSE OVERHEID Afspraak met de medewerker van morgen EEN TOEKOMSTBESTENDIG HR- BELEID VOOR DE VLAAMSE OVERHEID Werknemer in de toekomst? Welke werkgever moeten we zijn om: Het nodige talent aan te trekken & te houden

Nadere informatie

Voor jou als deelnemer. Sterk in Werk helpt je aan een baan die bij je past

Voor jou als deelnemer. Sterk in Werk helpt je aan een baan die bij je past Voor jou als deelnemer Sterk in Werk helpt je aan een baan die bij je past Vind je het lastig om een baan te vinden of te houden? Weet je nog niet waar je talenten liggen, heb je nog geen keuze kunnen

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

Feiten en cijfers 2010 Branche Kinderopvang

Feiten en cijfers 2010 Branche Kinderopvang Feiten en cijfers 2010 Branche Kinderopvang Ieder jaar maakt FCB de zogenoemde factsheets. Deze bestaat uit cijfers over de branche in een bepaald jaar. De cijfers over 2010 worden met de ontwikkelingen

Nadere informatie

Muziektherapeut en/of ondernemer?

Muziektherapeut en/of ondernemer? Muziektherapeut en/of ondernemer? STerk door Eigen merk. NVvMT Actiefdag te Wolfheze Zaterdag 15 juni 2013 Cun van Heerden Inhoud presentatie Waarom een eigen praktijk? Therapeut of ondernemer? Combinatie

Nadere informatie

Preventie van werkdruk in de bouwsector. Werknemer

Preventie van werkdruk in de bouwsector. Werknemer Preventie van werkdruk in de bouwsector Werknemer Inhoud Wat is werkdruk/stress? Welke factoren bevorderen stress op het werk? Hoe herken ik stress-symptomen bij mezelf? Signalen van een te hoge werkdruk

Nadere informatie

We zijn op ontdekkingsreis, in een gebied waar de huidige systemen leidend zijn maar onvoldoende werken. Bij een ontdekkingsreis hoort ruimte.

We zijn op ontdekkingsreis, in een gebied waar de huidige systemen leidend zijn maar onvoldoende werken. Bij een ontdekkingsreis hoort ruimte. Het speelveld De wereld om ons heen verandert razend snel. De richting is duidelijk, de sociale zekerheid wordt geprivatiseerd. Samen bouwen we aan een vernieuwende structuur om de arbeidsmarkt essentieel

Nadere informatie

Beginpagina. Sparen. Spaarvormen

Beginpagina. Sparen. Spaarvormen Beginpagina Sparen is niets nieuws. Mensen sparen al eeuwen lang voor verschillende doeleinden. Toch is een leidraad binnen de wereld van het sparen ongetwijfeld welkom. Op spaarkennis.nl geven we graag

Nadere informatie

Bouwsteen 2: motivatie Waarom kies ik voor de job als onthaalouder?

Bouwsteen 2: motivatie Waarom kies ik voor de job als onthaalouder? Bouwsteen 2: motivatie Waarom kies ik voor de job als onthaalouder? Bij de start als onthaalouder koos je om één of meerdere redenen voor deze job. Dit bepaalt mee wat voor jou belangrijk is in de job.

Nadere informatie

Toelichting bij de SZW-Adviestabel ouderbijdragen kinderopvang 2004 Percentagetabel

Toelichting bij de SZW-Adviestabel ouderbijdragen kinderopvang 2004 Percentagetabel Toelichting bij de SZW-Adviestabel ouderbijdragen kinderopvang 2004 Percentagetabel Begrippen Hele dagopvang Halve dagopvang Buitenschoolse opvang Naschoolse opvang Onafgebroken opvang van 0-4 jarigen

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma D66 Maastricht 2014-2018. Samen Sterker

Verkiezingsprogramma D66 Maastricht 2014-2018. Samen Sterker Samen Sterker Samenleven > niet gelijk, maar gelijkwaardig > aantrekkelijke, ecologische woonstad > iedereen een eerlijke kans op de arbeidsmarkt Samenleven Mensen zijn niet allemaal gelijk, maar wel gelijkwaardig.

Nadere informatie

Maatwerk Bemiddeling

Maatwerk Bemiddeling Brochure gastouderopvang voor Gast- en Vraagouders. Maatwerk Gastouderbemiddeling is een bureau dat regionaal werkzaam is op het gebied van gastouderopvang. Maatwerk richt zich uitsluitend op het regelen

Nadere informatie

FNV Vrouw Postbus 8576, 1005 AN Amsterdam Tel: 020-5816398 post@fnvvrouw.nl www.fnvvrouw.nl. Minder gaan werken? Of stoppen misschien?

FNV Vrouw Postbus 8576, 1005 AN Amsterdam Tel: 020-5816398 post@fnvvrouw.nl www.fnvvrouw.nl. Minder gaan werken? Of stoppen misschien? FNV Vrouw Postbus 8576, 1005 AN Amsterdam Tel: 020-5816398 post@fnvvrouw.nl www.fnvvrouw.nl Minder gaan werken? Of stoppen misschien? Minder werken. Of stoppen, misschien? Je loopt met het idee rond om

Nadere informatie

Secundaire arbeidsvoorwaarden van primair belang. Sandra Terwolbeck, Amstelveen 8 oktober 2008

Secundaire arbeidsvoorwaarden van primair belang. Sandra Terwolbeck, Amstelveen 8 oktober 2008 Secundaire arbeidsvoorwaarden van primair belang Sandra Terwolbeck, Amstelveen 8 oktober 2008 Secundaire arbeidsvoorwaarden van primair belang Huidige uitdagingen voor organisaties Veranderd werknemersperspectief

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens 1/12

Persoonlijke gegevens 1/12 Levensfasen - Gezond en plezierig werken [1] Persoonlijke gegevens 1/12 1. Wat is uw geslacht? Vrouw Man 2. Wat is uw leeftijd? 3. Wat is de hoogste opleiding die u heeft afgemaakt? Basisschool Lager beroepsonderwijs

Nadere informatie

Van baan naar eigen baas

Van baan naar eigen baas M200912 Van baan naar eigen baas drs. A. Bruins Zoetermeer, juli 2009 Van baan naar eigen baas Ruim driekwart van de ondernemers die in de eerste helft van 2008 een bedrijf zijn gestart, werkte voordat

Nadere informatie

Vakantiewerk onderzoek 2015 FNV Jong. Hans de Jong & Leon Pouwels Juni 2015

Vakantiewerk onderzoek 2015 FNV Jong. Hans de Jong & Leon Pouwels Juni 2015 Vakantiewerk onderzoek 2015 FNV Jong Hans de Jong & Leon Pouwels Juni 2015 Achtergrond Achtergrond 2 Achtergrond SAMPLE 420 Respondenten WEging De data is gewogen op geslacht, leeftijd en opleiding naar

Nadere informatie

Persoonlijk plan (WMO)

Persoonlijk plan (WMO) Persoonlijk plan (WMO) 1.Wie ben ik? Opgesteld op: Ingevuld door: a. Persoonsgegevens van degene die ondersteuning nodig heeft. Naam: BSN: Geboortedatum: Adres: Telefoon: Email: Gezinssamenstelling: Mede

Nadere informatie

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat?

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? uwv.nl werk.nl Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Wilt u meer weten? Kijk voor meer informatie op uwv.nl. Wilt u daarna nog meer weten over uw

Nadere informatie

SAMENVATTING SAMENVATTING. Werk en Psychische Gezondheid: Studies naar de invloed van werk kenmerken, sociale rollen en gender

SAMENVATTING SAMENVATTING. Werk en Psychische Gezondheid: Studies naar de invloed van werk kenmerken, sociale rollen en gender SAMENVATTING Werk en Psychische Gezondheid: Studies naar de invloed van werk kenmerken, sociale rollen en gender In de jaren negentig werd duidelijk dat steeds meer werknemers in Nederland, waaronder in

Nadere informatie

Factsheet Vrouwen en financiën

Factsheet Vrouwen en financiën Vergroten van financiële zelfredzaamheid AANLEIDING Drie miljoen vrouwen in Nederland zijn niet in staat om zelfstandig in hun levensonderhoud te voorzien. Oftewel zijn niet economisch zelfstandig. Hun

Nadere informatie

Juiste mens, juiste plek. Maak er werk van

Juiste mens, juiste plek. Maak er werk van Juiste mens, juiste plek Maak er werk van Mens & werk De juiste mens op de juiste plek: wie wil dat nou niet? Mensen die goed op hun plek zitten presteren immers beter, hebben meer plezier in hun werk

Nadere informatie

Geluksonderzoek. Het onderzoek naar de geluksbeleving van vrouwen in Nederland

Geluksonderzoek. Het onderzoek naar de geluksbeleving van vrouwen in Nederland Geluksonderzoek Het onderzoek naar de geluksbeleving van vrouwen in Nederland oktober 2011 Inhoud 1. Geluk & tevredenheid 2. Werk 3. Privé-leven 4. Sport, eten en gezondheid 5. Conclusies Het Energiek

Nadere informatie

E-QUALITY KENNISCENTRUM VOOR EMANCIPATIE, GEZIN EN DIVERSITEIT. Vaderschap 2.0 Opvoedingsondersteuning voor vaders van nu

E-QUALITY KENNISCENTRUM VOOR EMANCIPATIE, GEZIN EN DIVERSITEIT. Vaderschap 2.0 Opvoedingsondersteuning voor vaders van nu E-QUALITY KENNISCENTRUM VOOR EMANCIPATIE, GEZIN EN DIVERSITEIT Vaderschap 2.0 Opvoedingsondersteuning voor vaders van nu Vaderschap 2.0 E-Quality 55 UIT DE PRAKTIJK 3.3 Interview met Arno Janssen en Caroline

Nadere informatie

LEREN MAAK ER WERK VAN LEREN

LEREN MAAK ER WERK VAN LEREN Inhoud presentatie 2 Wajong 2010 Werkregeling Wajong Participatieplan Wajong Samen op weg.. naar werk Boodschap regering 3 De regering wil dat iedereen in de samenleving meedoet, het liefst met een betaalde

Nadere informatie

DELA LeefdoorPlan. wat gebeurt er met uw gezin na uw overlijden?

DELA LeefdoorPlan. wat gebeurt er met uw gezin na uw overlijden? DELA LeefdoorPlan wat gebeurt er met uw gezin na uw overlijden? wie zorgt er voor uw nabestaanden? Ná uw uitvaart gaat het leven door voor uw nabestaanden. Redden zij het dan financieel? Of overkomt hen

Nadere informatie

De uitgebreide resultaten van het onderzoek zijn hieronder beschreven. Resultaten Brabantpanel-onderzoek Economische crisis april 2012

De uitgebreide resultaten van het onderzoek zijn hieronder beschreven. Resultaten Brabantpanel-onderzoek Economische crisis april 2012 Achtergrond onderzoek & respons Van 26 maart tot en met zondag 8 april 2012 is aan de leden van het Brabantpanel een vragenlijst voorgelegd met als thema Vervolgonderzoek financieel-economische crisis

Nadere informatie

Sturen op maatschappelijk resultaat. Geen blauwdruk maar een kleurplaat

Sturen op maatschappelijk resultaat. Geen blauwdruk maar een kleurplaat Sturen op maatschappelijk resultaat Geen blauwdruk maar een kleurplaat Hoe zijn we begonnen? Zoveel mogelijk kinderen groeien kansrijk en veilig op, kunnen hun talenten ontwikkelen en naar vermogen par>ciperen

Nadere informatie

Toeslagen 2013. Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget

Toeslagen 2013. Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget Toeslagen 2013 Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget Inhoud Inleiding 3 Zorgtoeslag 4 Huurtoeslag 5 Kinderopvangtoeslag 7 Kindgebonden budget 8 Toeslag aanvragen

Nadere informatie

Ambulante ondersteuning

Ambulante ondersteuning Ambulante ondersteuning Wie zijn we? Tweb biedt ambulante ondersteuning aan mensen met een beperking die zelfstandig wonen of willen gaan wonen in de regio Vlaamse Ardennen. Wij worden gesubsidieerd door

Nadere informatie

Partner. Werk en opleiding. Ik wil graag: Ik wil graag:

Partner. Werk en opleiding. Ik wil graag: Ik wil graag: Werk en opleiding Partner Werk gaan zoeken Ander werk vinden Een vaste baan vinden Beter op kunnen schieten met mijn collega s Geen ruzie hebben met mijn baas Werkervaring krijgen (Vaker) vrij nemen Leren

Nadere informatie

5.1 Het speelkwartier

5.1 Het speelkwartier 5.1 Het speelkwartier Economie gaat over het maken van keuzes. Iedereen maakt in het leven constant keuzes. Deze keuzes hebben economische gevolgen: Welke studie ga je volgen? Wanneer ga je op jezelf wonen?

Nadere informatie

Conclusie. Over de relatie tussen laaggeletterdheid en armoede. Ingrid Christoffels, Pieter Baay (ecbo) Ineke Bijlsma, Mark Levels (ROA)

Conclusie. Over de relatie tussen laaggeletterdheid en armoede. Ingrid Christoffels, Pieter Baay (ecbo) Ineke Bijlsma, Mark Levels (ROA) Conclusie Over de relatie tussen laaggeletterdheid en armoede Ingrid Christoffels, Pieter Baay (ecbo) Ineke Bijlsma, Mark Levels (ROA) ecbo - De relatie tussen laaggeletterdheid en armoede A 1 conclusie

Nadere informatie

De inzetbaarheid van oudere medewerkers

De inzetbaarheid van oudere medewerkers De inzetbaarheid van oudere medewerkers In vergrijzende samenleving is er een toenemende noodzaak om langer door te werken Sterk oplopende kosten pensioenuitkeringen. Sterk toenemende vervangingsbehoefte

Nadere informatie

HOE SLUIT JE AAN BIJ DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG? Stichting Platforms VMBO, 24 juni 2014

HOE SLUIT JE AAN BIJ DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG? Stichting Platforms VMBO, 24 juni 2014 HOE SLUIT JE AAN BIJ DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG? Stichting Platforms VMBO, 24 juni 2014 Yvonne van Sark - YoungWorks YoungWorks is het volwassen bureau voor jongerencommunicatie - 15 jaar - 30 fte en groot

Nadere informatie

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Een land waar mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Lilian (48) vraagt haar zoontje om even een handje te komen geven. Dat doet hij en dan gaat hij weer lekker verder spelen. Wij nemen plaats aan

Nadere informatie

Issuemonitor Duurzame inzetbaarheid Q1 2013

Issuemonitor Duurzame inzetbaarheid Q1 2013 Grote Bickersstraat 76 1013 KS Amsterdam Postbus 1903 1000 BX Amsterdam tel 020 522 59 99 fax 020 622 15 44 e-mail info@veldkamp.net www.veldkamp.net Issuemonitor Duurzame inzetbaarheid Q1 2013 Een monitoronderzoek

Nadere informatie

waardering Zwolle Jonge mantelzorgers (jonger dan 18 jaar) zijn in de onderzoeken van de gemeente niet meegenomen,

waardering Zwolle Jonge mantelzorgers (jonger dan 18 jaar) zijn in de onderzoeken van de gemeente niet meegenomen, Zwolle Rapportage Mantelzorg in beeld Resultaten uit onderzoeken onder mantelzorgers 2012 en 2014 De gemeente Zwolle wil de positie van de mantelzorger versterken en hun taak verlichten. Met de komst van

Nadere informatie

pggm.nl Mantelzorg en dementie in de beleving van PGGM&CO-leden

pggm.nl Mantelzorg en dementie in de beleving van PGGM&CO-leden pggm.nl Mantelzorg en dementie in de beleving van PGGM&CO-leden Enquête Mantelzorg en dementie 2014 Vooraf In juli 2014 vroegen wij onze leden naar hun ervaringen met mantelzorg in het algemeen, en mantelzorg

Nadere informatie

Participatiewet vanaf 2015 Wat betekent dit voor u?

Participatiewet vanaf 2015 Wat betekent dit voor u? Participatiewet vanaf 2015 Wat betekent dit voor u? Participatiewet vanaf 2015 Wat betekent dit voor u? Vanaf 2015 is er veel veranderd rondom werk en inkomen. Zo is de Participatiewet ingevoerd, zijn

Nadere informatie

De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst

De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst Sylvia Verhoef, adviseur en manager Opleidingen Anita Buijs, manager bedrijfsvoering backoffice 2 Ben jij de secretaresse van de toekomst? Perfecte

Nadere informatie

KWARTAALMONITOR OKTOBER 2015. Omzetontwikkeling van freelancers en flexwerkers in Nederland

KWARTAALMONITOR OKTOBER 2015. Omzetontwikkeling van freelancers en flexwerkers in Nederland KWARTAALMONITOR OKTOBER 2015 Omzetontwikkeling van freelancers en flexwerkers in Nederland Inhoud 3 ONDERNEMERS, LAAT ZIEN DAT FLEXWERKERS WAARDEVOL ZIJN 4 OMZET FREELANCERS EN FLEXWERKERS DAALT DOOR TOENEMENDE

Nadere informatie

PERSBERICHT Brussel, 23 oktober 2013

PERSBERICHT Brussel, 23 oktober 2013 PERSBERICHT Brussel, 23 oktober 2013 Bijna 38 % van de werkende bevolking combineert een job met kinderen jonger dan 15 jaar Resultaten van een speciale module over de combinatie werk en gezin Van alle

Nadere informatie

Interviewvragen DRIJFVEREN

Interviewvragen DRIJFVEREN Interviewvragen DRIJFVEREN Achter iemands persoonlijke intrinsieke motivatoren komen is niet makkelijk. Hoe geeft iemand op zijn eigen wijze uiting aan zijn drijfveren? De enige manier om hierachter te

Nadere informatie

Tempo-Team arbeidsmarkt en werkvloer onderzoek

Tempo-Team arbeidsmarkt en werkvloer onderzoek Tempo-Team arbeidsmarkt en werkvloer onderzoek team.xx Methodologie Representatieve steekproef België: 550 werknemers 200 HR managers Duitsland: 529 werknemers 200 HR managers Kwantitatieve peiling naar

Nadere informatie

DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER

DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER UTRECHT MIDDEN DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER Doel van de Participatiewet De Participatiewet vervangt de bijstandswet, de Wet sociale werkvoorziening en een deel van de Wajong. Het doel van de

Nadere informatie

Alleenstaande ouders en kindregelingen

Alleenstaande ouders en kindregelingen Alleenstaande ouders en kindregelingen Op deze site wordt u geïnformeerd over regelingen die in het regeerakkoord Bruggen slaan zijn opgenomen. Naar aanleiding van de plannen voor het versoberen van de

Nadere informatie

Informatieformulier Gezinsinkomen bij verlies van levensonderhoud (nieuwe rekenmethodiek)

Informatieformulier Gezinsinkomen bij verlies van levensonderhoud (nieuwe rekenmethodiek) Informatieformulier Gezinsinkomen bij verlies van levensonderhoud (nieuwe rekenmethodiek) Wilt u onderstaande vragen zo volledig mogelijk invullen en tezamen met de benodigde stukken retourneren? 1. Algemeen

Nadere informatie

Extra geld voor leerbanen in de carrosseriebranche. Alles over ESF-subsidie en OOC-bijdrage

Extra geld voor leerbanen in de carrosseriebranche. Alles over ESF-subsidie en OOC-bijdrage Extra geld voor leerbanen in de carrosseriebranche Alles over ESF-subsidie en OOC-bijdrage De leerling is de kwaliteit van morgen Ontgroening en vergrijzing; u hebt er vast al veel over gehoord of gelezen.

Nadere informatie

Checklist samenwonen voor partners waarvan alleen de man kinderen heeft

Checklist samenwonen voor partners waarvan alleen de man kinderen heeft Checklist samenwonen voor partners waarvan alleen de man kinderen heeft Vul afzonderlijk van elkaar allebei de vragen in. Bij elke vraag moet je een antwoord kiezen. Als je niet kunt kiezen, kies dan het

Nadere informatie

Producten en Tarieven kinderdagverblijf 2014

Producten en Tarieven kinderdagverblijf 2014 Producten en Tarieven kinderdagverblijf 2014 de prijs zoals vermeld. Dagopvang (minimale afname van 2 dagdelen per week, prijs op basis van 52 weken per jaar) 1 hele dag (7.00 19.00 uur) 351,52 6,76 6,70

Nadere informatie

Test: carrière-ankers

Test: carrière-ankers Test: carrière-ankers Wat is de reden dat je werkt? Wat motiveert je in je werk? Welke elementen moeten je werk bevatten om het je echt naar de zin te maken zodat je met plezier en productief kunt functioneren?

Nadere informatie

Checklist re-integratie alleenstaande moeders

Checklist re-integratie alleenstaande moeders Checklist re-integratie alleenstaande moeders Beroepsproduct Door: Rachel van den Berg Studentnummer: 500610639 Datum en plaats: 24-06-2013, Amsterdam Opleiding: SJD Opdrachtgever: FNV Vrouwenbond Praktijkbegeleider:

Nadere informatie

Relaties. Samenwerken of tegenwerken?

Relaties. Samenwerken of tegenwerken? Relaties Samenwerken of tegenwerken? Samenwerken of tegenwerken? Bij het woord relatie denken de meeste mensen aan een relatie tussen twee geliefden. Niet verwonderlijk, want dat is voor velen één van

Nadere informatie

Ondersteuning bij (het zoeken naar) werk

Ondersteuning bij (het zoeken naar) werk werk.nl uwv.nl Ondersteuning bij (het zoeken naar) werk Hulpmiddelen en vergoedingen als u een ziekte of handicap heeft Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie. Wilt u weten wat er in

Nadere informatie