Nieuwsbrief december 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief december 2012"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief december 2012 In deze nieuwsbrief Agenda Slow Food Achterhoek 2012 Verslag 10 december Of i-j worst lust! Behoud biodiversiteit van ons eten! Naegelholt van Kuenen, voorbereiding Horeca Talentendag en Terra Madre NL Nel Schellekens bij Wouter Klootwijk in De Wilde Keuken Pikante kwetsen bij Omroep Gelderland. Agenda Slow Food Achterhoek Woensdag 23 Januari Voorbereidingsoverleg HorecaTalentendag en Terra Madre NL Dinsdag 16 maart Horeca Talentendag, Orangerie Ruurlo Woensdag 28 maart Ledenvergadering, Ludgerusgebouw Vierakker

2 Verslag 10 december Of i-j worst lust! Op maandagavond 10 december, de wereldwijde Terra Madre Day, kwamen liefhebbers van echte worst bijeen bij De Schelfer om de fijne kneepjes van het vak van het Worstmaken te leren van de vakman zelf, Bert Schreibelt. Natuurlijk begonnen we niet op tijd, omdat Jan Steverink nog wat biertjes moest zoeken. Natuurdarm Bert trakteerde de aanwezigen op een sleedoornborreltje en daarna trok het worstgezelschap de schort aan en zo naar het worstlokaal van Bert. Na uitleg over het varken, het afvoeren met roggemeel, welke delen gebruikt worden voor worst, kregen we uitleg over het maken van verse worst en droge worst. Het bleek dat iedereen de handjes graag liet wapperen en de kilo s worst werden in een mum van tijd gedraaid. Gekozen werd voor de grove variant, in een heuse natuurdarm. Pittig Het afwegen van de kruiden is een precies werkje en tussen het werk door werden meteen diverse gedreugde worsten geproefd. Bert had er pittige rakkers tussen zitten, waardoor er langzaam maar zeker reikhalzend uitgekeken werd naar het biertje van Jan. Wat een verschil! Wat een mooi vak is dit toch. En helemaal wanneer je een dag later de verse worst aanbraadt en dan het verschil proeft met een fijn gemalen verse worst van de super. Heerlijk zacht van smaak met echte stukken vlees en vet erin. Super de super! En dan de dreuge worst. Hoe die smaakt weten we nog niet, want die moet nog even drogen. Een mooie uitdaging voor iedereen om een mooi warm plekje te vinden thuis en dan elke dag ff kieken hoe t met de worst is. De vraag of i-j worst lust hoeft dan ook niet meer beantwoord te worden. Eerder geldt de vraag hoevölle worst lust i-j? Bert en Ans bedankt voor de ontvangst, een genot!

3 Behoud biodiversiteit van ons eten! Slow Food vestigt internationaal al jaren en sinds haar oprichting de aandacht op het recht van iedereen om haar eigen dagelijks eten samen te stellen. Ze zet zich in om de biodiversiteit in eetculturen wereldwijd te behouden als dé basis van ons eten en komt op voor het recht van boeren, vissers en herders om zelf te bepalen welke dieren en planten ze houden en veredelen in de wereld. Respect voor lokale en culturele omstandigheden Slow Food Internationaal heeft een Stichting (Foundation for Biodiversity) van waaruit verschillende activiteiten geïnitieerd worden, en dan met name in ontwikkelingslanden. De stichting is actief in 50 landen en werkt met kleinschalige producenten en zet in op een milieuvriendelijke en duurzame vorm van landbouw met respect voor lokale en culturele omstandigheden. Eén van de activiteiten is het opzetten van 1000 tuinen in Afrika. Mocht je meer willen weten over de Stichting en de wereldwijde activiteiten van onze club Slow Food, kijk dan eens op de site De wereld op zijn kop In Nederland is inzet voor het behoud van biodiversiteit en vrije zeggenschap van boeren en tuinders over het veredelen van dieren en planten ook relevant. Het bedrijfsleven zet in op het verkrijgen van octrooien. Met een octrooi wordt een bedrijf (tijdelijk) eigenaar van een eigenschap van planten of dieren. In de praktijk krijgt het dan zeggenschap over alle planten- of dierenrassen waar deze eigenschap in zit en over alle producten die uit deze rassen voorkomen zoals zaden en voedsel. Daarbij gaat het allang niet meer alleen om genetisch gemanipuleerde gewassen. Ook op gewone, klassiek veredelde gewassen van bijvoorbeeld tomaten, broccoli en meloen is octrooi aangevraagd. In veel gevallen gaat het om eigenschappen die gewoon in de natuur voorkomen. Geoctrooieerde eigenschappen kunnen bovendien op natuurlijke wijze kruisen met andere planten, waarna de octrooihouder boeren kan aanklagen voor octrooi inbreuk. De wereld op zijn kop! Teken de petitie Vanuit Slow Food brengen we graag de campagne Hart voor Biodiversiteit van Bionext bij onze leden onder de aandacht. Met de campagne en het ondertekenen van de petitie kun je je stem laten horen en steun je een verzoek tot aanpassing van de Europese octrooiwetgeving. Op de site vindt u meer informatie. Campagne Hart voor biodiversiteit, geen octrooi op leven. Teken de petitie!

4 Naegelholt van Kuenen Informatie? Proeven? Genieten? Kan! Op woensdagavond 23 januari 2013 is Slow Food Achterhoek te gast bij Keurslager Kuenen te Ruurlo. Keurslager Kuenen, ook wel de Lekker eten winkel genoemd, heeft in het seizoen 2004/2005 het Gouden Hakmes gewonnen, een prijs die wordt gegeven aan de beste slagerij van Nederland. Rolande en Wiljo Kuenen zullen een demonstratie verzorgen over Naegelholt en dat is niet alleen kijken maar ook proeven! Waar komt de naam vandaan, welk stuk vlees is het, hoe wordt het bewerkt, welke recepten zijn hiervan, wat is de smaak, welke is de lekkerste etcetera. Zo maar enkele vragen die beantwoord worden. De kosten van deze avond blijven beperkt tot 10 euro per persoon. Graag aanmelden bij Informatie over Horeca Talentendag en Terra Madre NL in 2013 Verder zal op deze avond informatie over Horeca Talentendag te Ruurlo en de Terra Madre te Amsterdam worden gegeven. Welke bijdrage kunnen en willen producenten en vrijwilligers leveren. (zie ook informatie in de bijlagen). Alles over geit bij De Wilde Keuken van Wouter Klootwijk Kijk op 26 december, Ned 2, uur. Nel Schellekens van De Gulle Waard maakt haar opwachting op tweede kerstdag in het programma rond de onstuimige keuken van Wouter Klootwijk. Hij kan zich over het doodgewoonste hooglijk verbazen. En als hij met vragen zit waar hij als huishoudjournalist van wakker liggen kan, gaat hij op reis om te weten te komen wat hij terug in de keuken vertellen wil. De culinaire trend: alles over de geit, staat centraal.

5 Pikante kwetsen bij Omroep Gelderland Samen met Stichting Kunst&Cultuur uit het Achterhoekse plaatsje Silvolde organiseerde Slow Food Achterhoek de wedstrijd Smaak van de Inmaak. Lees het verslag op Slowfood.nl Vrijdag 21 december Hallo?! TV Gelderland heeft opnames gemaakt bij de winnares van De smaak van de Inmaak! Twee uur lang filmden ze het Charlotte Breukink terwijl ze haar succesrecept maakte. Kijk vrijdag rond 18.00! Bestuur Convivium Slow Food Achterhoek Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, mail dan naar achterhoek@slowfood.nl Kijk ook eens op voor een overzicht van landelijke activiteiten en nieuwtjes. Op deze site publiceren wij de nieuwtjes zodra ze bij ons binnenkomen.

6 Bijlage 1 Horeca Talentendag Achterhoek Speurtocht naar Horecatalent Studenten strijden tijdens Horeca Talentendag Op dinsdag 12 maart 2013 van 9.45 uur tot uur organiseert de Stichting Horecatalent Achterhoek (SHA) wederom de Horeca Talentendag. Het evenement vindt plaats in de Orangerie Huize Ruurlo in Ruurlo. Koks, gastheren en gastvrouwen in opleiding en leermeesters strijden deze dag om de prestigieuze titel Horecatalent van de Achterhoek. Doel van de wedstrijden is om de motivatie van studenten een extra impuls te geven en hen te stimuleren in hun vak. Vakwedstrijden voor leerling én leermeester Aan de wedstrijden kunnen studenten van alle niveaus van de opleidingen kok en gastheer/gastvrouw deelnemen. Aan de hand van het niveau en het vakgebied krijgen de wedstrijddeelnemers meerdere opdrachten. Een deel van de opdrachten wordt vooraf uitgevoerd bij het leerbedrijf, de overige opdrachten worden ter plekke volbracht. Naast de wedstrijden voor studenten, wordt er een wedstrijd georganiseerd waaraan leerling en leermeester gezamenlijk mee kunnen doen. Er zijn mooie prijzen te winnen. De hoofdprijs is een stage van een aantal dagen bij Michelinsterren-restaurant De Librije met Jonnie en Thérèse Boer. Horeca Talentendag Achterhoek De organisatie is in handen van de Stichting Horecatalent Achterhoek. In deze stichting zijn leerbedrijven en vakspecialisten uit de Achterhoek, alsmede het Kenniscentrum Kenwerk en het Graafschap College vertegenwoordigd. Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd om het horecavak en de horecaberoepsopleidingen te promoten. Tijdens de wedstrijden brengen eveneens leerbedrijven en regionale leveranciers hun producten en diensten onder de aandacht. Gedurende de hele dag zijn er presentaties en demonstraties door toppers uit de Horeca. Tevens is er een Info Plaza ingericht, waar men naast de Vacaturewand, informatie over horecaopleidingen en productinformatie kan krijgen. Slow Food producenten De producenten van Slow Food zijn aanwezig met hun producten. Deelnemers aan de wedstrijd krijgen een opdracht om van de aanwezige ingrediënten een gerecht te maken. Alle gasten kunnen deelnemen aan de publiekswedstrijd om hun kennis te testen van de Slow Food producten. Naast informatie over deze producten is er ruimte voor enkele demonstraties. Maak kennis met hen en geniet van de Achterhoekse producten.

7 Bijlage 2 Presentatie Achterhoek op Terra Madre 2013 te Amsterdam Plaats : Westergasfabriek Amsterdam Wanneer : 19 t/m 25 augustus 2013 Bezoekers : met aandacht vanuit de landelijke media Vereniging Slow Food Achterhoek wil de Achterhoek presenteren op het landelijke evenement Terra Madre in de zomer van 2013 in Amsterdam. Met haar leden, producenten en vrijwilligers zal de vereniging zorgen voor een goede presentatie en proeverij. Om de 2 jaar organiseert Slow Food Nederland een landelijke evenement genaamd Terra Madre in Nederland. Deze nationale Terra Madre volgt steeds het jaar na de internationale succesvolle Terra Madre die ook om de 2 gehouden wordt in Turijn. Terra Madre 2013 De Terra Madre Nederland laat zien wat Nederland aan biodiversiteit, regionaal puur en eerlijk voedsel te bieden heeft. Het is een samenkomst van producenten, consumenten en professionals, om kennis uit te wisselen zodat ze van elkaar kunnen leren en genieten van lekker, puur en eerlijk eten. Er is veel landelijke media-aandacht en foodliefhebbers uit het hele land komen op dit evenement af. Nuttige contacten kunnen hier opgedaan worden. Het conceptprogramma heeft de volgend onderdelen: - Filmfestival met zowel informatieve als entertainment films over voedsel - Symposium waar diverse onderwerpen m.b.t voedsel aan de orde komen - Markt met diverse producten inclusief zeldzame huisdierrassen live aanwezig - Workshops voor elk wat wils die op het terrein zullen plaats vinden Data en verwachte bezoekersaantallen per activiteit, totaal Film festival augustus Symposium augustus consumenten 26 augustus professionals Markt augustus Workshop augustus De Achterhoek op de Terra Madre 2013 Slow Food Achterhoek wil het Achterhoekse verhaal en de regio goed presenteren in Amsterdam. Met name op 24 (workshops) en de 25 e op de markt. Het biedt een kans voor landelijke profilering van de Achterhoek op landelijk evenement, met minimaal bezoekers én landelijk pers en internationale bezoekers. De Terra Madre 2013 wordt gehouden tijdens de Uitmarkt in Amsterdam, waardoor een breed publiek kan kennismaken met de producten en producenten van de Achterhoek.

8 Ervaring met het gezamenlijk presenteren is opgedaan in 2011 toen de Achterhoek acte de présence gaf op de vorige Terra Madre in 2011 in Olst en de Achterhoek in positieve zin opviel, ook bij internationale bezoekers. Zie de afbeeldingen. Om de Achterhoek professioneel te kunnen presenteren, willen we vroegtijdig starten met de voorbereiding. Producenten worden benaderd voor een bijeenkomst in januari. Mocht u geen producent zijn, maar wel willen helpen bij de workshop, proeverij of bij het bemensen van een kraam, meldt u dan even aan bij achterhoek@slowfood.nl. Dan nodigen we u ook uit voor de bijeenkomst en houden u op de hoogte.

Nieuwsbrief januari 2014

Nieuwsbrief januari 2014 Nieuwsbrief januari 2014 In deze nieuwsbrief Agenda Slow Food Achterhoek 2013 Op bezoek bij Erfgoed Bossem in Twente, aanmelden kan nog Boerderij Op de Brusse viert 10 jaar Van grond tot mond Uut elke

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2012

Nieuwsbrief januari 2012 Nieuwsbrief januari 2012 In deze nieuwsbrief Ledenvergadering 2012 Convivium Achterhoek; woensdag 29 februari Winnaars prijsvraag kerst/nieuwjaar bekend DRU en Oude IJsselstreek organiseren Paasmarkt;

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2013

Nieuwsbrief november 2013 Nieuwsbrief november 2013 In deze nieuwsbrief Agenda Slow Food Achterhoek 2013 Wedstrijd Smaak van de Inmaak 2013 19 november Proeverij bij de Schelfer: nieuwe ham en worst Beleef het mee, High Tea in

Nadere informatie

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch,

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Het seizoen begint. Nummer 2, februari-maart 2013. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Het seizoen begint. Nummer 2, februari-maart 2013. Ondernemend Paprika Inhoud Ook deze keer hebben we weer een nieuwsbrief boordevol met nieuws. Zo staat paprika in het teruggebouwde Huis van de Smaak op de Holland Food & Flowers, waar paprikatelers hun eigen product promoten.

Nadere informatie

Geheel verzorgde week met excursies en koken

Geheel verzorgde week met excursies en koken Toe aan vakantie? Bijtanken in Salzburgerland! Herfstweek: zaterdag 18-25 oktober (in overleg kunnen we voor een groep de data verschuiven) Geheel verzorgde week met excursies en koken Excursies en koken:

Nadere informatie

Een vier kleuren salade met zelfgebakken volkorenstengels, rauwkostslierten en dips van humus, tapenade en notenpasta

Een vier kleuren salade met zelfgebakken volkorenstengels, rauwkostslierten en dips van humus, tapenade en notenpasta Verslag van de kookwedstrijd Irun2Bfit door Karin Nguyen en Matíze van Wersch van het Valuascollege uit Venlo, de winnaressen van de landelijke finale bij de Librije in Zwolle op woensdag 11 juni 2014

Nadere informatie

Tipi s De Laro. Naast ons landgoed bieden wij u ook deze unieke ervaring

Tipi s De Laro. Naast ons landgoed bieden wij u ook deze unieke ervaring Tipi s De Laro Naast ons landgoed bieden wij u ook deze unieke ervaring TIPI S DE LARO Tipi s De Laro, grote Nordic Tipi s welke volledig naar wens kunnen worden ingericht, zeer geschikt voor personeelsfeesten

Nadere informatie

Horeca en Facility 2016/2017

Horeca en Facility 2016/2017 novacollege.nl/horecafacility Facilitair management Gastheer/gastvrouw Horeca management en ondernemen Kok Horeca en Facility 2016/2017 Op het Nova College leer ik niet alleen veel over eten, drinken en

Nadere informatie

Betaalbaar bio in 6 stappen

Betaalbaar bio in 6 stappen Betaalbaar bio in 6 stappen Biologisch eten duur? Veel mensen denken dat biologisch eten niet in hun budget past. Ik heb dat ook heel lang gedacht. Tot ik ontdekte dat je door anders boodschappen te doen

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.2 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

De Guijt. De basiswaarden:

De Guijt. De basiswaarden: Banquetingmap Merin 2 3 De Guijt Niets zo lekker als je barstensvol energie te voelen. Je voelt je sterk. Hebt zin om uitdagingen aan te gaan. Kom maar op! Voeding speelt een cruciale rol in hoe je je

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Nummer 5, mei - juni 2013. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Nummer 5, mei - juni 2013. Ondernemend Paprika Inhoud Ook deze keer hebben we weer een nieuwsbrief boordevol met nieuws. Zo kijken we terug op de paprikabijlage die vorige week bij het NRC verscheen. Daar hebben we veel leuke reacties op gehad! Verder

Nadere informatie

BSO Westerwind & De Groene Hoek presenteren het programma voor de zomervakantie

BSO Westerwind & De Groene Hoek presenteren het programma voor de zomervakantie BSO Westerwind & De Groene Hoek presenteren het programma voor de zomervakantie Locatie voor de zomervakantie: BSO Westerwind Steenen Dijck 4-6 3146 BX Maassluis 010-5915948 Weij zijn altijd te bereiken

Nadere informatie

Voor Hemels koken hoef je geen Chef te zijn!!!

Voor Hemels koken hoef je geen Chef te zijn!!! Vanaf juni 2015 is naast Restaurant Ratatouille op Vischmarkt nr. 4, ons KookLokaal, Wijnkelder en CuliWinkel gevestigd. Verschillende concepten onder één dak wat Ratatouille gastronomisch helemaal compleet

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

In de aanbieding: Pot omelet bieslook, pot soep kipcurry en beschuit donker

In de aanbieding: Pot omelet bieslook, pot soep kipcurry en beschuit donker In deze nieuwsbrief: De gehele maand mei 20% korting op de pot omelet bieslook, pot soep kipcurry en beschuit donker Natuurlijk met lekker recept Een kleine wijziging in het supplement kalium Nieuw! Column

Nadere informatie

Activiteiten BSO De Berenboot groep 1 t/m 3 Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli. Thema: Dit is mijn lijf

Activiteiten BSO De Berenboot groep 1 t/m 3 Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli. Thema: Dit is mijn lijf Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli Thema: Dit is mijn lijf Maandag 6 juli: Wie ben ik? We beginnen de vakantie relaxed met yoga en massage. Ook maken we omtrekken van onszelf op het schoolplein. Uiteraard

Nadere informatie

nieuwsbrief nummer 4 Studiedag Maandag 9 januari is er een studiedag. Alle kinderen hebben 1 dag langer kerstvakantie! Thema avond 22 december 2016

nieuwsbrief nummer 4 Studiedag Maandag 9 januari is er een studiedag. Alle kinderen hebben 1 dag langer kerstvakantie! Thema avond 22 december 2016 nieuwsbrief nummer 4 22 december 2016 Beste ouders en verzorgers, In dit nummer: Om twaalf uur na een vrolijke toneelvoorstelling van de leerkrachten en het opruimen van de kerstspullen was het jaar 2016

Nadere informatie

Kook en Proefstudio Den Haag

Kook en Proefstudio Den Haag Geachte heer/mevrouw, Via deze weg willen wij ons graag aan u voorstellen. De Kook en Proefstudio Den Haag is dé gelegenheid waar collega's, vrienden en familie samen aan de slag gaan. Samen koken, samen

Nadere informatie

Kookstudio brochure 2015

Kookstudio brochure 2015 Kookstudio brochure 2015 Wat u van ons kunt verwachten.. Tijdens een kookworkshop gaat u zelf koken in groepsverband, onder begeleiding van een professionele kok ofwel kookdocent. U maakt gebruik van de

Nadere informatie

Het recept voor de huisgemaakte g e r e c h t e n. bij Châteauform

Het recept voor de huisgemaakte g e r e c h t e n. bij Châteauform Het recept voor de huisgemaakte g e r e c h t e n bij Châteauform De huisgemaakte gerechten bij Châteauform'... Châteauform' bestaat al 16 jaar - de tijd vliegt! Als er een gebied is waar de tijd beter

Nadere informatie

Leeuwarden is in 2015 Hoofdstad van de Smaak. Dat betekent dat eerlijk, gezond en lekker eten van dichtbij een jaar lang extra aandacht verdient.

Leeuwarden is in 2015 Hoofdstad van de Smaak. Dat betekent dat eerlijk, gezond en lekker eten van dichtbij een jaar lang extra aandacht verdient. Smaakkalender 2015 Leeuwarden is in 2015 Hoofdstad van de Smaak. Dat betekent dat eerlijk, gezond en lekker eten van dichtbij een jaar lang extra aandacht verdient. Daarnaast grijpt Leeuwarden de kans

Nadere informatie

Kleinschalige voedselinitiatieven in Nederland. Almanak

Kleinschalige voedselinitiatieven in Nederland. Almanak Kleinschalige voedselinitiatieven in Nederland Almanak Almanak kleinschalige initiatieven Van en voor iedereen die zich sterk maakt voor duurzaam voedsel Dit is een dummy met een paar pagina s van de

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 11 januari 2016

Nieuwsbrief 10 11 januari 2016 Nieuwsbrief 10 11 januari 2016 Inhoud: Engels Tweede ronde projecten & workshops Hoe speel je een spelletje? Nieuws uit groep ½ Welkom in de klas Agenda Advertenties: Mindful ouderschap Voetbal talent

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Vanuit de directie Gevonden voorwerpen In de ruimte naast de voordeur staat een bak met gevonden voorwerpen. In deze bak liggen jassen, shirtjes, broodtrommels, bekers etc.

Nadere informatie

De Kroon, Wine & Dine, een bekroning op het goede leven...

De Kroon, Wine & Dine, een bekroning op het goede leven... Voor (h)eerlijke lunches en diners! Bekroning de kroon op ons werk betekent tevreden gasten uitmuntende gezelligheid en een gerieflijke morgen, middag of avond een bijzondere ontvangst zoals een bekroning

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden!

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden! NIEUWSFLITS Augustus 2015 Beste ouders/verzorgers en leden, Het is alweer augustus 2015, de zomervakantie vliegt voorbij. En wat is er een hoop gebeurd in de afgelopen weken. Wij hebben afscheid genomen

Nadere informatie

Stads strand. Winkelcentrum Het Rond Houten. 27 juni t/m 26 juli elke dag open!

Stads strand. Winkelcentrum Het Rond Houten. 27 juni t/m 26 juli elke dag open! Stads strand Winkelcentrum Het Rond Houten 27 juni t/m 26 juli elke dag open! Heerlijk zand, mooie strandtent en te gekke events! ACTIVITEITEN OVERZICHT Stadsstrand 2015 Het is weer zover: het Stadsstrand

Nadere informatie

LESPROGRAMMA LES 1. INTRODUCTIELES

LESPROGRAMMA LES 1. INTRODUCTIELES LESPROGRAMMA LES 1. INTRODUCTIELES Inhoud In de introductieles gaat u met de leerlingen aan de slag met het thema duurzaam en eerlijk eten. Samen met de leerlingen bekijkt u drie filmpjes die uitleggen

Nadere informatie

GROENTE & FRUIT LESPAKKET

GROENTE & FRUIT LESPAKKET MAAK KENNIS MET HET LESPAKKET LESPAKKET: MAAK KENNIS MET MAAK KENNIS MET HET LESPAKKET INLEESBLAD Beste leerkracht, Maak kennis met het Groente en Fruit lespakket van de Louis Bonduelle Foundation. Het

Nadere informatie

Bewust, Bereikbaar & Betaalbaar eten in Breda

Bewust, Bereikbaar & Betaalbaar eten in Breda Bewust, Bereikbaar & Betaalbaar eten in Breda Voor studenten door scholieren Studenten bewust maken van gezond en lekker eten voor een goede prijs. Een initiatief van leerlingen van De Nassau: Joppe Schutselaars,

Nadere informatie

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Openbaar onderwijs Koedijkslanden & Berggierslanden Meppel Nr. 2015-2016-04 4 september 2015

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Openbaar onderwijs Koedijkslanden & Berggierslanden Meppel Nr. 2015-2016-04 4 september 2015 Nieuwsbrief Zuiderlaan 197B 7944 EE M e ppel Tel.: 0522-799111 www.obssprinkels.nl Nieuwsbrief Nr. 2015-2016-04 4 september 2015 Agenda: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Schoolreisje gr. 1 t/m 6 Vrijdag

Nadere informatie

Kunstwerk voor verdraagzaamheid:

Kunstwerk voor verdraagzaamheid: Kunstwerk voor verdraagzaamheid: De terreuraanslagen in Parijs werden deze week uitgebreid besproken in alle actuarondes in onze lagere school. Samen met alle leerlingen van het eerste tot het zesde leerjaar

Nadere informatie

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber!

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber! 19 juli 11 Deze nieuwsbrief verschijnt per kwartaal. Je ontvangt deze omdat je een keer mee hebt gedaan aan een workshop of klant bent of omdat je opgaf als abonnee. Opzeggen/wijzigen of aanmelden voor

Nadere informatie

visie werkwijze *genoemde prijzen zijn exclusief btw

visie werkwijze *genoemde prijzen zijn exclusief btw visie Net even anders dan anders. Waar presentatie net zo belangrijk is als smaak. Stoer en robuust. Waar ambachtelijke producten een hoofdrol spelen. En we trots zijn op onze eigen recepturen. Waar vers

Nadere informatie

Verdiepingsopdrachten challenge 3: Watermeloenspektakel

Verdiepingsopdrachten challenge 3: Watermeloenspektakel Verdiepingsopdrachten challenge 3: Watermeloenspektakel De fruitsalade-wedstrijd In groepjes, liefst in de kantine of kooklokaal Opdracht: koken Duur: 30-45 minuten Introductie In de quiz stond de watermeloen

Nadere informatie

VOORJAARSBLOK 2014-2015

VOORJAARSBLOK 2014-2015 VOORJAARSBLOK 04-05 WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Voorjaar? Maar het is toch winter? Het is inderdaad winter maar in de tijd dat dit blok loopt, beginnen ook de

Nadere informatie

zaterdag, 27 januari :09 A trip to Bulgaria!

zaterdag, 27 januari :09 A trip to Bulgaria! zaterdag, 27 januari 2018 12:09 A trip to Bulgaria! Engelum.com redactielid Angela Dijkstra is vorige week voor haar werk een week naar Bulgarije geweest. Angela werkt bij het Kenniscentrum van de opleiding

Nadere informatie

De lekkerste kaas komt uit Winkel

De lekkerste kaas komt uit Winkel De lekkerste kaas komt uit Winkel Vanaf de eerste grasspriet draait alles om kaas DE BASIS VOOR DE LEKKERSTE KAAS Sinds 1977 is Klaver Kaas een begrip. Van grasspriet tot kaas; bij Klaver wordt iedere

Nadere informatie

LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN

LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN IS HET JOUW DROOM OM ELKE DAG HEERLIJKE GERECHTEN TE BEREIDEN VAN MOOIE, VERSE PRODUCTEN? KUN JE GOED WERKEN OP ONREGELMATIGE TIJDEN? WEET JIJ JE COLLEGA S IN DE KEUKEN TE

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Het nieuwe seizoen van Podium Vlieland

Het nieuwe seizoen van Podium Vlieland Het nieuwe seizoen van Podium Vlieland Van oktober t/m januari: tien nieuwe filmweekenden Eén eiland, drie dagen, zes films Spannende thrillers uit Scandinavië, ontroerende verhalen vanuit the middle of

Nadere informatie

In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7!

In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7! In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7! Hallo, ik ben Lisa en ik zit in groep 6. Ik ben 10 jaar.

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 159 GE Zaandam 75-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ziet u informatie over de Brede school activiteiten van

Nadere informatie

14) Cliëntsturing. a) Clubhouse model - De Waterheuvel / Cordaan Amsterdam. a) Kees Apeldoorn, Kevin Barnas, Leden De Waterheuvel

14) Cliëntsturing. a) Clubhouse model - De Waterheuvel / Cordaan Amsterdam. a) Kees Apeldoorn, Kevin Barnas, Leden De Waterheuvel 14) Cliëntsturing a) Clubhouse model - De Waterheuvel / Cordaan Amsterdam b) Fameus, Centrum voor Herstel Ontwikkeling Ontplooiing, GGz Breburg Tilburg a) Kees Apeldoorn, Kevin Barnas, Leden De Waterheuvel

Nadere informatie

Wat weet jij over biologisch en over de bodem?

Wat weet jij over biologisch en over de bodem? Met leuke vragen, opdrachten en experimenten voor thuis! Wat weet jij over biologisch en over de bodem? Biologisch, lekker natuurlijk! Heb je er wel eens over nagedacht dat alles wat je eet, van een plant

Nadere informatie

Vivarium 2015: Lucky #7

Vivarium 2015: Lucky #7 Nieuwsbrief nr.1 Maart 2015 Vivarium 2015: Lucky #7 Na de zeer succesvolle terugkeer van Vivarium in 2014, zijn de voorbereiding op de komende editie al weer in volle gang. Wie de gehele historie van Vivarium

Nadere informatie

Lesbrief: Reis rond de wereld Thema: Hoe kom ik daar?

Lesbrief: Reis rond de wereld Thema: Hoe kom ik daar? Lesbrief: Reis rond de wereld Thema: Hoe kom ik daar? Copyright Vakcollege Groep B.V. 2015. Alle rechten voorbehouden. Reis rond de wereld Inleiding In Nederland leven veel culturen naast elkaar. Op school,

Nadere informatie

Smulpapen seizoen 2. Terugblik Smulpapenclub Seizoen

Smulpapen seizoen 2. Terugblik Smulpapenclub Seizoen Smulpapen seizoen 2 Januari Mei 2018 Terugblik Smulpapenclub Seizoen 2 2018 Dit jaar zijn we in januari 2018 gestart met twee verkenning workshops. Deze workshops hadden als doel de leerlingen die interesse

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. De komende 50 jaar. Nummer 9, oktober - november 2013. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. De komende 50 jaar. Nummer 9, oktober - november 2013. Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse: De komende 50 jaar 1 Donderdag 12 december 2013: Bijeenkomst 50 jaar paprika in Nederland 2 P8 aanwezig tijdens Fruit Attraction in Madrid 3 Nationaal Voedingsdebat voor

Nadere informatie

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07 Ben je klaar voor een avontuurlijke dag in de Speeldernis? We vertrekken om 11:00 uur richting de Speeldernis en zijn rond 15:00 uur terug. Meenemen: kleding wat

Nadere informatie

WiekenWeetjes. WiekenWeetjes. Mededelingenblad voor ouder(s)/verzorger(s) Jaargang 12 nummer 12 2016

WiekenWeetjes. WiekenWeetjes. Mededelingenblad voor ouder(s)/verzorger(s) Jaargang 12 nummer 12 2016 WiekenWeetjes Mededelingenblad voor ouder(s)/verzorger(s) Jaargang 12 nummer 12 2016 Algemeen Belangrijke data: 1 19 februari rapporten mee 2 15 t/m 19 februari Portfolio inloop 3 22 februari extra openbare

Nadere informatie

Transition Town Castricum filmavond 19 mei 2011. Visie op voedsel

Transition Town Castricum filmavond 19 mei 2011. Visie op voedsel Transition Town Castricum filmavond 19 mei 2011 Visie op voedsel WAT KAN IK IK DOEN? Cursus Permacultuur organiseren in Castricum en zelf meedoen Seizoenbewuster kopen Zinvolle planten in de tuin en beter

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD

NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD Intro Met deze nieuwsbrief willen we de leden van de Noord - Zuidadviesraad en geïnteresseerden informeren over de werking van de Noord Zuidadviesraad van Zwevegem en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Top In deze nieuwsbrief. -Agenda Top Even voorstellen Karel en Margreet -Snertloop 25 November -Wijnproeverij 8 December

Nieuwsbrief Top In deze nieuwsbrief. -Agenda Top Even voorstellen Karel en Margreet -Snertloop 25 November -Wijnproeverij 8 December Nieuwsbrief Top-2000 November 2017 In deze nieuwsbrief -Agenda Top-2000. -Even voorstellen Karel en Margreet -Snertloop 25 November -Wijnproeverij 8 December Agenda Top-2000 Seizoen 2017-2018 12 November

Nadere informatie

Eataly; de plaats waar foodshopping trends samenkomen

Eataly; de plaats waar foodshopping trends samenkomen Join us: Consumer & Shopper e-news juli 2014 Eataly; de plaats waar foodshopping trends samenkomen COLUMN DOOR CINDY VAN CAUTER Eataly is een droom voor de food liefhebber. Ik bezocht de nieuwe conceptwinkel

Nadere informatie

Eerlijk eten uit eigen regio voor iedereen

Eerlijk eten uit eigen regio voor iedereen Eerlijk eten uit eigen regio voor iedereen Eerlijk eten uit eigen regio voor iedereen Stichting Landwaard maakt zich sterk voor gezond, regionaal en eerlijk eten voor iedereen. Dit doen we door in de regio

Nadere informatie

Via deze weg willen wij ons graag aan u voorstellen.

Via deze weg willen wij ons graag aan u voorstellen. Geachte heer/mevrouw, Via deze weg willen wij ons graag aan u voorstellen. De Kook en Proefstudio Den Haag is de gelegenheid waar collega's, vrienden en familie samen aan de slag gaan. Samen koken, samen

Nadere informatie

JAAROVERZICHT ACTIVITEITEN WERELDWINKEL VENLO 2017

JAAROVERZICHT ACTIVITEITEN WERELDWINKEL VENLO 2017 JAAROVERZICHT ACTIVITEITEN WERELDWINKEL VENLO 2017 De activiteiten in dit chronologische jaaroverzicht en meer vindt u allemaal uitgebreider terug in de berichten bij nieuws en acties op onze website wereldwinkelvenlo.nl.

Nadere informatie

PERSBERICHT 27 oktober

PERSBERICHT 27 oktober PERSBERICHT 27 oktober Veel belangstelling voor tweede Dutch Agri Food Week: Maak kennis met je voedsel DERTIGDUIZEND BEZOEKERS BIJ DUTCH AGRI FOOD WEEK IN 2016. Kinder-kookwedstrijden, een kijkje achter

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F M E I 2 0 1 4 N I E U W S B R I E F I N D I T N U M M E R : B I N N E N K O R T 1 B I N N E N K O R T 2 H E T S C H O O L F E E S T 3 B I J N A N A A R T S J E C H I Ë! 4 G E Z O N D H E I D S W E E K

Nadere informatie

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014 Beste ouders, hallo kinderen, Programma Voor jullie ligt het programma voor de van BSO Tinteltuin Hoorn. Jullie kunnen in dit programma lezen wat we deze vakantie gaan doen. Het is fijn als alle kinderen

Nadere informatie

DUTCH TEA CHAMPIONSHIP 2016 REGLEMENT

DUTCH TEA CHAMPIONSHIP 2016 REGLEMENT DUTCH TEA CHAMPIONSHIP 2016 REGLEMENT Over het Dutch Tea Championship Het Dutch Tea Championship is een merkonafhankelijk kampioenschap en puur gericht op de bereiding en presentatie van thee. De nadruk

Nadere informatie

Spreekbeurt over ZOUT

Spreekbeurt over ZOUT Wat is zout? Zout zit in bijna alle voedingsmiddelen die we eten. Zelfs in die producten waarin je het helemaal niet verwacht, zoals zoete koeken en zoete drop. Zout geeft smaak aan het eten. En het zorgt

Nadere informatie

Esperanza gaat haken! Een enorm succes!

Esperanza gaat haken! Een enorm succes! MEI! Het is mei! Heb jij de vogeltjes al zien nestelen? In de tuin bij Esperanza zitten ze natuurlijk ook. Wij hebben sinds kort een prachtige loungebank en die wordt optimaal gebruikt met dat prachtige

Nadere informatie

MAAK JE ZAAK THE PLACE TO LIKE DE GROOTSTE UITDAGING VOOR RESTAURANTS VAN 2018: AANDACHT EN BEZOEKERS TREKKEN VIA ONLINE MEDIA

MAAK JE ZAAK THE PLACE TO LIKE DE GROOTSTE UITDAGING VOOR RESTAURANTS VAN 2018: AANDACHT EN BEZOEKERS TREKKEN VIA ONLINE MEDIA DE GROOTSTE UITDAGING VOOR RESTAURANTS VAN 08: AANDACHT EN BEZOEKERS TREKKEN VIA ONLINE MEDIA MAAK JE ZAAK THE PLACE TO LIKE gaat jouw zaak helpen om meer aandacht en bezoekers te trekken door online ondersteuning

Nadere informatie

BIOLOGISCH VERS VAN HET LAND

BIOLOGISCH VERS VAN HET LAND OOGSTEN BEREIDEN BELEVEN PRODUCTEN BIOLOGISCH VERS VAN HET LAND Kom zelf plukken koken, genieten op de boerderij www.sprankenhof.com Udenhout 013 511 64 94 Inhoud Oogsten 4 Bereiden 6 Beleven 8 Producten

Nadere informatie

Ambassadors Club Nieuwsbrief #6

Ambassadors Club Nieuwsbrief #6 Ambassadors Club Nieuwsbrief #6 Beste leden, Onder andere in nieuwsbrief nummer zes: - Examenorganisatie World Travel Academy zoekt surveillanten / assessoren - Zomerstop 2013 - Stageproject Drieuit Creatief

Nadere informatie

Kasteel Oud-Poelgeest

Kasteel Oud-Poelgeest Directeur Jan-Willem Besselink kijkt er naar uit om weer nieuwe mensen te verrassen met al het moois dat restaurant en het kasteel te bieden hebben. Het is fijn om te zien hoe verrast onze gasten zijn

Nadere informatie

WEEKBULLETIN 31. Koningsspelen. Jaargang 34 24-4-2015. Belangrijke data

WEEKBULLETIN 31. Koningsspelen. Jaargang 34 24-4-2015. Belangrijke data WEEKBULLETIN 31 Jaargang 34 24-4-2015 jenaplanschool de Lanteerne www.delanteerne.nl directie@delanteerne.nl 024-3734191 Maandag 27 april: Ma. 4 t/m vr. mei: Belangrijke data Koningsdag; alle kinderen

Nadere informatie

Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) Anders, namelijk.

Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) Anders, namelijk. Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) 9 8 7 6 5 4 1 Anders, namelijk. o op bezoek geweest bij de boerderij o leden vergadering o tijdens

Nadere informatie

Welke richting volg je? In welke mate ga je akkoord met volgende stellingen?

Welke richting volg je? In welke mate ga je akkoord met volgende stellingen? Groepsnummer: Nummer respondent: Beste leerling, Hieronder vind je een aantal vragen. Lees de opdrachten aandachtig en probeer zo nauwkeurig mogelijk te antwoorden. Laat geen vragen open. Als je iets niet

Nadere informatie

Nieuwsbrief Februari 2011

Nieuwsbrief Februari 2011 zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 6 7 8 Alberto (RM1) 1 2 Damian (BD) 3 Djomayro (BM) 4 5 9 10 11 Priscilla (RM1) 12 13 14 15 Scott (BT) Mehmet (RM2) 16 17 18 19 20 Kevin (RM1)

Nadere informatie

Eindtoets groep 8 Paasviering MEIVAKANTIE. ZESKAMP MR-vergadering uur OV-vergadering Kledinginzamelingsactie Schoolfotograaf.

Eindtoets groep 8 Paasviering MEIVAKANTIE. ZESKAMP MR-vergadering uur OV-vergadering Kledinginzamelingsactie Schoolfotograaf. Jaargang 10 Nummer 16 15 april 2019 Agenda Dinsdag 16 en woensdag 18 april Vrijdag 19 april Maandag 22 april t/m Vrijdag 3 mei Zondag 5 mei Maandag 7 mei Woensdag 8 mei Vrijdag 10 mei Woensdag 15 mei Eindtoets

Nadere informatie

EDITIE NOVEMBER 2018 NIEUWSBRIEF STICHTING FOCUS

EDITIE NOVEMBER 2018 NIEUWSBRIEF STICHTING FOCUS EDITIE NOVEMBER 2018 NIEUWSBRIEF STICHTING FOCUS MIND Vlak voor de zomer organiseerden we de MIND Poëziewedstrijd onder het motto #openup. Er kwamen maar liefst 167 gedichten binnen! De jury heeft alle

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING

WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING VOEL JIJ JE GOED ALS ANDEREN HET NAAR HUN ZIN HEBBEN? HOUD JIJ JE HOOFD KOEL ALS IEDEREEN JOUW AANDACHT VRAAGT? HEB JE OOG VOOR DETAIL MAAR BEWAAR JE TEGELIJKERTIJD HET

Nadere informatie

OK ZOMERBL -2014 2013

OK ZOMERBL -2014 2013 ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes:

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes: NIEUWSBRIEF!! Zomer: Wat hebben we een heerlijke zomer gehad met veel speelplezier, de kinderen hebben genoten. Lekker buiten spelen en ijsjes eten, af en toe wat verkoeling met water en meer hadden we

Nadere informatie

Tips& Tricks HOE KOOP JE ÉCHT DUURZAAM IN?

Tips& Tricks HOE KOOP JE ÉCHT DUURZAAM IN? Tips& Tricks HOE KOOP JE ÉCHT DUURZAAM IN? Op zoek naar een nieuwe cateraar? En je vindt duurzaamheid belangrijk? Vergeet niet de juiste balans te vinden tussen duurzame, gezonde en gewenste voeding. Alleen

Nadere informatie

DE KUNSTKRINGKRANT (nr.24) VOOR DE WAKKERE KUNSTENAAR. Nieuwsbrief voor leden Kunstkring Zeewolde. november 2015.

DE KUNSTKRINGKRANT (nr.24) VOOR DE WAKKERE KUNSTENAAR. Nieuwsbrief voor leden Kunstkring Zeewolde. november 2015. DE KUNSTKRINGKRANT (nr.24) VOOR DE WAKKERE KUNSTENAAR Nieuwsbrief voor leden Kunstkring Zeewolde. november 2015. Vereniging Kunstkring Zeewolde, nieuw bestuur. Foto: Klaas Bouma Op de foto het nieuwe bestuur

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 7/8,

Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 7/8, OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 1509 GE Zaandam 075-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 7/8, Voor u ziet u informatie over de Brede school

Nadere informatie

M&W Catering verzorgt cateringactiviteiten op locatie. Van lunches tot diners, alles met passie bereid. Gezond, Smaakvol, uit alle werelddelen.

M&W Catering verzorgt cateringactiviteiten op locatie. Van lunches tot diners, alles met passie bereid. Gezond, Smaakvol, uit alle werelddelen. M&W Catering verzorgt cateringactiviteiten op locatie. Van lunches tot diners, alles met passie bereid. Gezond, Smaakvol, uit alle werelddelen. Maak kennis met de rest van de wereld. Nieuwe smaken, gerechten

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN 6 UITGAVE STICHTING EBRU, OKTOBER, NOVEMBER, DECEMBER

NIEUWSBULLETIN 6 UITGAVE STICHTING EBRU, OKTOBER, NOVEMBER, DECEMBER 2017 EBRUSTICHTING Kerstwensen pagina 2 Ashoura Dag pagina 4 Dag rehten van de mens pagina 11 Project 668 pagina 15 NIEUWSBULLETIN 6 UITGAVE STICHTING EBRU, OKTOBER, NOVEMBER, DECEMBER Hierbij ontvangen

Nadere informatie

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Naam: William Ton (1604410) Docent: Rob van den Idsert Specialisatie: Concept Periode: 2015-D Datum: 27-05-2015 Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Goede beurt. Nummer 8, september 2013. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Goede beurt. Nummer 8, september 2013. Ondernemend Paprika Inhoud Inleiding Thijs Jasperse: Goede beurt 1 Winkeldemonstraties in UK een succes! 2 P8 aanwezig tijdens Retail congres DOGK - Düsseldorf 4 P8 aanwezig bij ledenbijeenkomsten 4 49 jaar paprika in Nederland:

Nadere informatie

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT Een vereniging biedt kansen voor bedrijven. Uiteraard in het ledenbestand, maar ook in het zakelijk netwerk dat achter de verenging schuilgaat. Veel clubs organiseren

Nadere informatie

Immaterieel Erfgoed. Inspiratiebijeenkomst op vrijdag 20 september 2013 in Culemborg

Immaterieel Erfgoed. Inspiratiebijeenkomst op vrijdag 20 september 2013 in Culemborg Inspiratiebijeenkomst op vrijdag 20 september 2013 in Culemborg Immaterieel Erfgoed Een inspiratiebijeenkomst voor mensen die er over denken om hun traditie voor te dragen voor de Nationale Inventaris

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018 Nieuwsbrief Voorjaarsvakantie Week 9 en 10 25 februari t/m 10 maart 2018 Van de directie De kinderen hebben hard gewerkt de afgelopen weken. Er zijn veel toetsen gemaakt en ook de gewone dagelijkse lessen

Nadere informatie

U kunt stemmen via deze link:

U kunt stemmen via deze link: Hoi ik ben Amy ik ben 9 jaar en ik zit in groep 6b. Ik schrijf dit omdat ik graag kinderburgemeester van Groningen wil worden. Als kinderburgemeester zou ik graag met de inzet van alle kinderen een nog

Nadere informatie

Beste lezer, Inhoud. Inleiding (Beste lezer,) 2. Staatszaken aan zee 3. De Staat voor uw bedrijfsfeest 3. Teambuilding bij De Staat 4

Beste lezer, Inhoud. Inleiding (Beste lezer,) 2. Staatszaken aan zee 3. De Staat voor uw bedrijfsfeest 3. Teambuilding bij De Staat 4 Strandpaviljoen Beste lezer, In deze brochure nemen we u mee naar Strandpaviljoen De Staat. De perfecte locatie voor vergaderingen, seminars, presentaties, congressen, bedrijfsfeesten en (teambuildings)

Nadere informatie

Optimel Puur. Productintroductie: Consument maakt zelf reclame voor Optimel Puur. Adverteerder: FrieslandCampina/Optimel.

Optimel Puur. Productintroductie: Consument maakt zelf reclame voor Optimel Puur. Adverteerder: FrieslandCampina/Optimel. Optimel Puur Productintroductie: Consument maakt zelf reclame voor Optimel Puur Adverteerder: FrieslandCampina/Optimel Branche: Food Mediabureau/reclamebureau: MEC / N=5 Campagneperiode: Juli t/m oktober

Nadere informatie

Wij hebben ontzettend leuk nieuws voor jou! SHH Productions produceert een derde seizoen van het

Wij hebben ontzettend leuk nieuws voor jou! SHH Productions produceert een derde seizoen van het INSCHRIJFFORMULIER Beste leerling slager, Wij hebben ontzettend leuk nieuws voor jou! SHH Productions produceert een derde seizoen van het televisieprogramma Van Slager tot Chef en daarvoor zoeken wij

Nadere informatie

11 T/M 18 MEI 2K19 EUROPEAN ADVENTURE OF A LIFETIME FASTEN YOUR SEATBELTS FOR THE DRIVE OF YOUR LIFE!

11 T/M 18 MEI 2K19 EUROPEAN ADVENTURE OF A LIFETIME FASTEN YOUR SEATBELTS FOR THE DRIVE OF YOUR LIFE! 11 T/M 18 MEI 2K19 EUROPEAN ADVENTURE OF A LIFETIME FASTEN YOUR SEATBELTS FOR THE DRIVE OF YOUR LIFE! 2K19 AMSTERDAM - BOEDAPEST DE CANNONBALL RUN 3000 LIFESTYLE RALLY - IS HIER! Met trots presenteren

Nadere informatie

MODULE GASTRONOMIE GOE 4 ADVISEREN VAN GASTEN OVER GERECHTEN

MODULE GASTRONOMIE GOE 4 ADVISEREN VAN GASTEN OVER GERECHTEN MODULE GASTRONOMIE GOE 4 ADVISEREN VAN GASTEN OVER GERECHTEN GOE 4 Adviseren van gasten over gerechten Inhoud Inleiding op de GOE.... 4.1 Warenkennis..... 4.2 Streekproducten en -gerechten... 4.3 Salades...

Nadere informatie

Nieuwsbrief. PGB WMO en ZIN.

Nieuwsbrief. PGB WMO en ZIN. Nieuwsbrief PGB WMO en ZIN. De afgelopen maanden is er veel te doen geweest rondom de AWBZ zorg. Dit is het potje met geld waaruit ook de begeleiding bij Hoeve de Kaolder door wordt gefinancierd. De AWBZ

Nadere informatie