Activiteitenprogramma zomervakantie 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Activiteitenprogramma zomervakantie 2014"

Transcriptie

1 Beste ouders, hallo kinderen, Programma Voor jullie ligt het programma voor de van BSO Tinteltuin Hoorn. Jullie kunnen in dit programma lezen wat we deze vakantie gaan doen. Het is fijn als alle kinderen dagelijks hun zwemkleding mee hebben, want met mooi weer willen we met water spelen of lekker naar het schelpenstrandje. Indien u van uw kind nog te kleine zwemkleding heeft, dan houden wij ons aanbevolen om dit te krijgen als reserve kleding. Ook willen we aan iedereen vragen, die op vakantie gaat, een ansichtkaart naar ons te sturen van het vakantieadres of mee te nemen na de vakantie. We willen deze kaarten gaan ophangen! Ons adres is: charlotte van pallandthof 1, 1628 ZG Hoorn. Vervoer Als we een uitstapje maken gaan we lopend, met het openbaar vervoer, of met het busje van TintelTuin. Tijden De BSO is open van 8.30 tot uur. Voor de kinderen die normaliter (vervroegde) voorschoolse opvang af nemen kunnen uiteraard gewoon terecht om 6:30 of om 7:30 uur. Het is prettig als de kinderen voor 9.30 uur gebracht worden in verband met de activiteiten. Op het activiteitenbord van de locatie staat hoe laat de kinderen terug zijn op de BSO als er die dag een uitstapje is. Afbellen Wanneer uw kind een keertje niet komt, wilt u dit dan aan ons laten weten? Wij kunnen dan onze activiteiten en de personeelsbezetting hierop afstemmen. Gegevens Zijn er gegevens recentelijk gewijzigd, zoals het mobiele nummer of het telefoonnummer van het werk van de ouders, verzekeringsnummer enz.? Dan ontvangen wij deze graag! Vragen? Heeft u vragen over dit programma dan kunt deze natuurlijk aan de pedagogisch medewerkers van de BSO stellen. Ook kunt u contact opnemen met de locatiemanager Leonie Hooyberg, werkdagen ma-di-do, telefoon Wij wensen jullie een zonnige zomervakantie toe!

2 Week 1 Deze week staat nog even in het teken van het WK voetbal, daarnaast praten we dagelijks over vakantiebestemmingen en kijken we op de kaart of we onze bestemming kunnen vinden. Als het mooi weer is spelen we met water en als de groep het toelaat rijden we naar het schelpenstrandje. Het is dus fijn om zwemkleding mee te nemen! Deze week mag je ook als je wilt een (vakantie) spel meenemen, dan spelen we dat samen. Maandag 7 Juli Afgelopen zaterdag waren de kwartfinales van het WK voetbal. Deze werden gespeeld in Salvador. We gaan kijken op de kaart waar dat ligt. Vandaag doen wij ook iets aan voetbal: namelijk paaltjes-voeltbal met flessen water! Wie doet er mee? Dinsdag 8 juli Vanavond om uur wordt de halve finale gespeeld van het WK-voetbal. Vanavond is dat in Belo Horizote. Is iemand daar al eens op vakantie geweest? En weten we waar het ligt? We spelen onder andere het spel: ik ga op vakantie en neem mee... Woensdag 9 juli Vanavond om 22:00 uur wordt er weer een halve finale gespeeld van het WK-voetbal. Vanavond is dat in Sao Paulo. Wij gaan eens kijken of we ook wat kunnen scoren met het spel 'panna', hierbij proberen we de bal te schieten door iemand zijn benen. Voor de kinderen die niet zo van voetballen houden hebben we ook nog een ander leuk idee: een lekkere kwarktaart maken! Donderdag 10 juli Vandaag gaan we een uitstapje maken naar de klimduinen. Lekker spelen in het zand en eens kijken of wij ook zo hard kunnen lopen als de voetballers op televisie! We nemen een bal mee voor de liefhebbers! Vrijdag 11 juli Aankomende zondag is de finale van het WK voetbal Wie gaat dit winnen? We gaan er met elkaar eens over speculeren en we schrijven op wie wij denken dat kampioen wordt. De finale wordt gespeeld in Rio de Janeiro. Zullen we nog eens op de kaart kijken waar dat ligt? Ook gaan we vandaag weer even een lekker partijtje voetballen!

3 Week 2 Ook deze week is het weer fijn als je net als vorige week je zwemkleding altijd mee neemt, want als het mooi weer is gaan we met water spelen of lekker naar het schelpenstrandje! Maandag 14 juli Vandaag gaan we een speurtocht doen. De speurtocht heeft ook alles met de vakantie te maken. Er zullen onderweg namelijk vragen gesteld worden over vakantie landen... weet jij het goede antwoord? Dinsdag 15 juli We gaam eens lekker creatief doen! We hebben allerlei voorbeelden om met verf dieren te maken, we hebben ideeën om vliegers te maken (hopelijk staat er wat wind om ze ook uit te proberen), maar misschien heb jij zelf ook wel hele leuke ideeën voor deze creatieve dag? Woensdag 16 juli Wie maakt de hoogste of mooiste zandkastelen? We spelen dat we op vakantie zijn op het dakterras, waar we dan ook zullen picknicken! Donderdag 17 juli Vandaag gaan we een wedstrijd doen! Wie vult de koffer het snelst? Vrijdag 18 juli We gaan lekker naar buiten, en natuurlijk gaan we langs de speeltuin!

4 Week 3 Ook deze week is het weer fijn als je net als vorige week je zwemkleding altijd mee neemt, want als het mooi weer is gaan we met water spelen of lekker naar het schelpenstrandje! Maandag 21 juli Wat we vandaag gaan doen blijft nog een verrassing! Dinsdag 22 juli Koken is altijd een favoriete activiteit. We duiken dus de keuken in en we gaan lekker koken! Woensdag 23 juli Maak je eigen natuurschatdoos. Vandaag gaan we schatten zoeken in de omgeving, wie gaat er mee? Donderdag 24 juli Op welke manier kun je reizen? En hoe ga jij op reis, of hoe ben je weggeweest? We praten erover en maken zoeken in tijdschriften plaatjes. Dus als je tijdschriften hebt thuis, neem ze mee! We maken een mooie collage! Vrijdag 25 juli Vandaag gaan we creatief doen. We maken mooie zonnen, we tekenen onze vakantiebestemming of blazen inkt op papier met een rietje.

5 Week 4 Ook deze week is het weer fijn als je net als vorige week je zwemkleding altijd mee neemt, want als het mooi weer is gaan we met water spelen of lekker naar het schelpenstrandje! Maandag 28 juli Vandaag maken we zandkastelen, wie kan de mooiste maken? We spelen dat we op vakantie zijn op het dakterras, waar we dan ook zullen picknicken! Dinsdag 29 juli Vandaag gaan we een speurtocht doen. De speurtocht heeft ook alles met de vakantie te maken. Er zullen onderweg namelijk vragen gesteld worden over vakantie landen... weet jij het goede antwoord? Woensdag 30 juli Doe sportieve kleding aan, want het is een Sport & Speldag! Weet jij een leuk spel om te doen? Of heb je thuis een leuk spel, dan mag je dit mee nemen. Donderdag 31 juli Vandaag gaan we creatief doen. We maken een mooie vlieger, we tekenen onze vakantiebestemming of blazen inkt op een papier met een rietje. Of heb je zelf nog een leuk creatief idee ook? Vrijdag 1 augustus We gaan naar de Holle Bolle Boom! Bij de Holle Bolle Boom heb je overdekt speelplezier voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. In de Holle Bolle Binnen valt meteen de reuzenboom op die uitnodigt om erin te klimmen en te klauteren, net als het grote speelpaleis van Pa-Radijs, de koning van de Holle Bolle Boom. Durf van de supersteile freefall glijbaan of glijd in het donker de Holle Bolle Boom naar beneden.

6 Week 5 Wat gaat de vakantie hard. Wie is er allemaal al op vakantie geweest en heb je daar leuke foto's van? Neem ze mee dan kunnen we met zijn alle nagenieten van jouw leukste momenten. Ook deze week is het weer fijn als je net als vorige week je zwemkleding altijd mee neemt, want als het mooi weer is gaan we met water spelen of lekker naar het schelpenstrandje! Maandag 4 augustus Vandaag gaan we ontdekken. Drijft iets of zinkt het juist? Moet iets licht zijn of zwaar? En hoe kan het dat zo'n grote boot in het water toch blijft drijven? We gaan het allemaal uitzoeken! Dinsdag 5 augustus Tijd voor een feestje! Gewoon omdat het kan! We gaan een disco-feestje houden. Heb je thuis nog leuke muziek, dan mag je die meenemen! Woensdag 6 augustus We gaan naar buiten en natuurlijk wandelen we naar de speeltuin! Donderdag 7 augustus Er zijn heel veel verschillende muziekinstrumenten. We maken zelf muziekinstrumenten en proberen ook te spelen op verschillende muziekinstrumten. Maar ook zonder instrumenten kun je muziek maken, weet jij hoe? Vrijdag 8 augustus We hopen op mooi weer, want dan maken we een levensechte bowlingbaan! Met groene zeep gaan we zo hard mogelijk proberen te glijden! Met minder mooi weer zullen we op de gebruikelijk manier gaan bowlen, met kegels en een bal, hier bij Tinteltuin Hoorn.

7 Week 6 De laatste week van de schoolvakantie alweer. Wat gaat het snel.ook deze week is het weer fijn als je net als vorige week je zwemkleding altijd mee neemt, want als het mooi weer is gaan we met water spelen of lekker naar het schelpenstrandje! Maandag 11 augustus Als het goed is hebben we aardig wat ansichtkaarten gekregen van iedereen. Vandaag bekijken we deze nog eens goed en maken er een mooie collage van! Dinsdag 12 augustus Vandaag doen we strandspelletjes zoals volleybal, badminton en overgooien. Maar ook gaan we met zand spelen! Woensdag 13 augustus Op welke manier kun je reizen? En hoe ga jij op reis, of hoe ben je weggeweest? We praten erover en maken zoeken in tijdschriften plaatjes. Dus als je tijdschriften hebt thuis, neem ze mee! We maken een mooie collage! Donderdag 14 augustus Vandaag maken we een wandeling door de Kersenboogerd. We stoppen bij diverse speeltuinen en zullen ook de picknickmand meenemen zodat we, als we een mooi plekje tegen komen, onderweg lekker kunnen eten en drinken Vrijdag 15 augustus De laatste dag van de vakantie, we praten na over wat we allemaal hebben gedaan en kijken naar de foto's en ansichtkaarten, die we eerder hadden meegenomen of opgestuurd.

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

Ein sjportieve oetdaging!

Ein sjportieve oetdaging! Ein sjportieve oetdaging! Programmaboekje KVW-2012_148x210.indd 1 10-05-12 19:37 KVW Zjwame 2012: K.V.W. Ein sjportieve oetdaging! Hallo allemaal!! Het is weer zover: Kindervakantiewerk 2012 staat weer

Nadere informatie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Beginnerslessen Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over vakantie. Een gesprek voeren over vrije tijd. Een vakantiehuisje huren Informatie vinden op het vliegveld.

Nadere informatie

Meesters en juffendag / open dag

Meesters en juffendag / open dag Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Tel. 0342-415635 info@plantijn.org www.plantijn.org schooljaar 2014-2015 nummer 17, vrijdag 5 juni 2015 Meesters en juffendag / open dag Beste ouders/ verzorgers van

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag Thema Op het werk. Demet TV Lesbrief 8. De eerste werkdag Deze les gaat over de eerste werkdag. gaat voor het eerst werken bij een snoepfabriek. Hij komt binnen en maakt kennis met de chef. De chef vertelt

Nadere informatie

Nieuwsbrief voorjaar

Nieuwsbrief voorjaar Nieuwsbrief voorjaar 2013 Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief van het zandkasteel-pgb. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van alle activiteiten van het zandkasteel-pgb

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Taban gaat met zijn dochter voor het eerst naar de bibliotheek. Hij schrijft haar in bij de bibliotheek. Dan laat Soumiya aan Taban en Ama

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS De Driesprong Oude Baan 36 6286 BE Wahlwiller - Nijswiller

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Kanjerskrant. Februari 2015. Algemeen nieuws vanuit Kanjers

Kanjerskrant. Februari 2015. Algemeen nieuws vanuit Kanjers Kanjerskrant Centraal bureau Stationsstraat 25 Postbus 312 8160 AH Epe T 0578 676767 E info@koppelepe.nl www.koppelepe.nl Februari 2015 Kindercentrum Kanjers St. Crusiusweg 14 8161 HG Epe T 0578 676080

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek www.edusom.nl Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Taban gaat met zijn dochter voor het eerst naar de bibliotheek. Hij schrijft haar in bij de bibliotheek. Daarna laat Soumiya

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Informatieboekje. Vlaaienactie 2011. Scoutinggroep Don Bosco Soest

Informatieboekje. Vlaaienactie 2011. Scoutinggroep Don Bosco Soest Informatieboekje Vlaaienactie 2011 Inhoud Voorwoord 1. Waarom een vlaaienactie?...7 1.1. Geld verdienen voor de groep... 7 1.2. Geld verdienen voor je speltak... 7 1.3. Bekendheid voor de groep... 7 1.4.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Thema: Sjoepkar got talent pag.3 1.1 Inleiding pag.3 1.2 Planning pag.3 1.3 Opdrachten, locatie en materialen pag.

Inhoudsopgave. 1. Thema: Sjoepkar got talent pag.3 1.1 Inleiding pag.3 1.2 Planning pag.3 1.3 Opdrachten, locatie en materialen pag. Merkelbeek/Jabeek Inhoudsopgave 1. Thema: Sjoepkar got talent pag.3 1.1 Inleiding pag.3 1.2 Planning pag.3 1.3 Opdrachten, locatie en materialen pag.4 2. Thema: Campinglife pag.6 2.1 Inleiding pag.6 2.2

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

Intekenlijsten 10-minutengesprekken

Intekenlijsten 10-minutengesprekken Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Schooljaar 2012 2013 Inhoud: 11 november 2012 Pagina 1: Digitale oudertevredenheidspeiling

Nadere informatie

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden Een spreekbeurt houden Groep 4 gaat voor het eerst een spreekbeurt voorbereiden en houden. Moeilijk? Eng? Voor veel kinderen is praten met de groep als publiek wel lastig. De een maakt zich er drukker

Nadere informatie

Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel!

Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel! Groepsnieuws groep 4 mei/juni Een tand eruit! Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel! Belangrijke gebeurtenissen Finn, 2 e prijs met straatvoetbal! Verjaardag juf Op woensdag 25 juni vierde ik

Nadere informatie

yeah right!? een boekje open over kinderrechten kinderrechten Yeah Right DEF.indd 1 Yeah Right DEF.indd 1 30-10-2006 12:44:25 30-10-2006 12:44:25

yeah right!? een boekje open over kinderrechten kinderrechten Yeah Right DEF.indd 1 Yeah Right DEF.indd 1 30-10-2006 12:44:25 30-10-2006 12:44:25 yeah right!? een boekje open over kinderrechten 2 inhoud 6 14 8 3 Wat zijn kinderrechten? 5 Je rechten op een rijtje Het gaat mis, en dan? 7 Alle kinderen zijn gelijk De leeftijdsladder 10 Interview met

Nadere informatie

K&K. Deel 35: Hans Tuin

K&K. Deel 35: Hans Tuin K&K Deel 35: Hans Tuin Welkom bij een nieuw seizoen K & K. Het voortzetten van deze rubriek hing aan een zijden draadje. Zoals jullie wellicht weten, is mede correspondent Ard K( remer) aan het eind van

Nadere informatie

Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik. gratis e-book. Palaysia. door Edith Hagenaar

Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik. gratis e-book. Palaysia. door Edith Hagenaar Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik gratis e-book Palaysia door Edith Hagenaar Voor je ouders De wolf op deze cd staat voor iedereen met wie je kind een moeilijke relatie heeft. Dat kan een juf

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en nieuwsbrief 4 oktober 2014 Agenda 6 oktober dag van de leraar! 9 oktober informatieavond met verschillende workshops 10 oktober studiedag: alle kinderen zijn vrij! 11 t/m 19 oktober herfstvakantie Kijk

Nadere informatie

Vlinder, een meisje zonder naam Lesbrief

Vlinder, een meisje zonder naam Lesbrief Vlinder, een meisje zonder naam Lesbrief Theatercollectief T.H. de Wei Zaandam INHOUDSOPGAVE INLEIDING Blz. 1 De voorstelling T.H. de Wei MATERIAAL Blz. 2 Meeneemopdracht: kussentje Opdracht 1: thuis Opdracht

Nadere informatie