VERSLAG RAGENLIJST SCENARIOSTUDIE CHRISTINALAAN ZWARTEWAAL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG RAGENLIJST SCENARIOSTUDIE CHRISTINALAAN ZWARTEWAAL"

Transcriptie

1 VERSLAG RAGENLIJST SCENARIOSTUDIE CHRISTINALAAN ZWARTEWAAL 24 ingevulde vragenlijsten Model 1 COMPACT HART 1. Wat is uw algemene mening van het model? 1x 0x 1x 3x 8x 8x 2x 0x 0x 0x -Lijnbaandeel met parkeren is niet uitnodigend. -Te weinig gebruik van de ruimte achter de Gaffelaar. -Geen sterke punten. -Beetje saai en kaal. -Het model is te compact, spreekt mij niet aan. -Woningen prioriteit. 2. Wat is het beste onderdeel van het model en moet in het uiteindelijke plan terugkomen? -De woningen op de oude speeltuin. -Het landschappelijke karakter. -Aparte parkeerplaats. -Dorpshuis sporthal- school aan elkaar + evenemententerrein. -Nieuwe ingang. -Dorpshuis en school samen. -Groene ruimte bij de school. -Grotere plaats voor evenementen. -Evenementen terrein. -De School. -Compactheid. -Heldere structuur. -De zichtlijn op de kerk blijft. -Laagbouwwoningen aan zijde Dorpsstraat. -De bestaande stedenbouwkundige structuren blijven gehandhaafd. Laantje, sloot bomenrij. Zicht op de kerk. En het in elkaar schuiven van de functies school, sport en buurthuis. Waardoor er ruimte ontstaat voor woningen. 3. Wat is het slechtste onderdeel van het model en moet in het uiteindelijke plan niet terugkomen? -Sporthal, school, winkel verder naar het noorden schuiven. -Alleen parkeren aan de Lijnbaan. -De appartementen naast de kerk: niet landelijk. -Appartementenblokje, groot parkeerterrein achteraf. -Is te open, geeft geen intieme sfeer. -Te weinig parkeren voor bestaande woningen. -Het kraaiennest verdwijnt / geen fysio en kapsalon mogelijk. Gedeelde ruimte + open evenemententerrein. -Renoveren Vestia woningen. -Saaie open ruimte parkeerplaats / evenemententerrein + renovatie Vestia woningen. Te klein voor moderne senior. -Compactheid. -Huidige functies verdwijnen (Gaffelaar -Kraaiennest-kapper e.d.)

2 -Grote parkeerplaats voor evenementen op andere plek. -Dichtheid is groot, maar functies eenzijdig. -Geen connectie met ruimte dorpshuis. -Plan is saai. -Parkeren op deze schaal. -De Lijnbaanlocatie is onbenut. Dit is een mooie plek voor voorzieningen. -Massaliteit, blokkerigheid. -Drie laags appartementengebouw met plat dak dicht bij de kerk. -Alles te veel op elkaar. Spreiden! -Evenemententerrein (te open), kleiner dorpshuis (400m2) m2 gedeeld met school werkt niet! -De sporthal is niet gecombineerd met een sportveld, waardoor er niet buiten kan worden gesport door de schooljeugd. 4. Wat zou u toevoegen aan het model? -Een groter plein. -Woningen/voorzieningen aan de lijnbaanzijde. -Een supermarkt. -Meer parkeren. -Kraaiennest oid / ruimte voor fysio en kapsalon. -Supermarkt. -Meer groene beschutting parkeerterrein, evenemententerrein. -Ruimte. -Parkeerplaats beschermen tegen weersinvloeden. -Ruimte en functies / diversiteit. -Connectie met ruimte dorpshuis -Supermarkt centraler. -Een centraal plein. -Supermarkt o.i.d. plein. -Meer profiel dorpsplein. -Open veld bij Lijnbaan meer ontwikkelen. -Ruimte. -Supermarkt. -Sportveld bij de sporthal, dat betekend dat de school anders gesitueerd moet worden en misschien wel moet worden losgekoppeld van de sporthal. 5. Wat vindt u van de school? 0x 0x 0x 0x 4x 5x 6x 2x 0x 0x -Landelijke boerderij (goed). -Rommelig en saai. -Ja wel oke. -Schoolplein. -Geen mening, dit vereist verdere uitwerking. Over de architectuur ben ik niet te spreken. 6. Wat vindt u van het dorpshuis? 0x 0x 0x 1x 7x 5x 3x 1x 0x 0x -Weggestopt. -Is het mogelijk die ingang aan de zijde van de parkeerplaats?

3 -Rommelig en saai. -Lijkt erg klein, gaan we er op achteruit? -Klaar voor de toekomst? -Zeer moeizaam (renovatie / reconstructie) 7. Wat vindt u van de woningen? 0x 0x 0x 1x 3x 9x 3x 2x 0x 0x -Parkeren lijkt me een probleem bij de woningen. -Blokje appartementen slecht idee. -Lijkt me teveel met wat nodig is, liever huur. -Beter geen hoogbouw. -Past dit bij de behoefte? -Stijfjes. -De 5 betaalbare grondgebonden woningen kavel 23 6 hebben de beschikking over een terras op het noorden hier zit men dus altijd in de schaduw van de woning. Als de oriëntatie niet anders kan dan liever een diepe tuin zodat men achterin de tuin toch in de zon kan zitten. 8. Wat vindt u van de openbare ruimte? 0x 0x 0x 1x 3x 5x 5x 2x 0x 0x -Erg compact in kern + te kaal bij parkeerplaats. -Hofje achteraf is wel aardig, verder gebeurt er weinig. -Ja wel oke. -Saai. -Slecht. -Geen grote toegevoegde waarde. -Veel groen, dat is prima. Het parkeren moet nog verder worden uitgezocht, er gaan plaatsen verloren aan de Achterweg. Let op sociale veiligheid in het openbaar groen. Verder gemaakte opmerkingen over het model: -Appartementencomplexen van 3 lagen passen qua beeld niet in dit dorp. -Architectonische plaatje is niet mooi (collage), planschets wel. -Parkeerprobleem: er is nu al te weinig plek. Van hoeveel auto s wordt uitgegaan? Parkeernorm? -Let op met (tijdelijk) parkeren bij school: veel mensen komen per auto en droppen hun kinderen (dit geeft drukke momenten van de dag). -Graag nog een fietsenstalling toevoegen bij nieuwe parkeerplaats. -Hoe zit het met de m2 van het Kraaijennest (deel van de Gaffelaar)? Verdwijnen die belangrijke functies voor het dorp? -Sporthal moet hoger in plaatje (collage). -Waar blijven de bomen die worden gekapt? De parkeerplaats is nogal een saaie vlakte. Daar is wel wat luwte en beschutting gewenst: compenseer hier de bomen. -Algehele beeld: beetje saai model, maar realisme snapt men ook. -Vestia woningen blijven te klein na de renovatie. Voor welke doelgroep zijn die? -Graag toch een supermarkt toevoegen. -Waar kan worden gesport als de sporthal wordt verbouwd? Veel clubs komen niet zomaar terug als ze eenmaal ergens anders zitten is de vrees. -Leuk. -Realistisch, maar niet uitdagend en niet de grenzen opzoekend van wat mogelijk is. Daarbij

4 architectonische uitwerking slecht, zo op het eerste gezicht lijken het jaren 80 woningen, terwijl er achter de gevels een buurtfunctie, een sportfunctie en een school is schuilen. Model 2 DORPS HART 1. Wat is uw algemene mening van het model? 0x 0x 0x 0x 0x 1x 7x 9x 3x 2x -Er mag nog meer ruimte gebruikt worden. -Gebruik ruimte prima / mooie vorm dei bij Zwartewaal past. -Positief. -Positief. Opzet en architectuur sluiten goed aan op de huidige situatie. -geeft voorkeur. -Dorpshuis in school samen met sportzaal. -Warme uitstraling / ruimte voor evenementen (centraal). -Beste optie. -Mooi van alles wat, echt warm-gevoel. -Goed. -Aansluiting woningen op bestaande vorm. -Plein zou iets groter mogen, verder prima. -Duidelijke visie. Het plan heeft een kapstok in de vorm van de sloot en het pad als zichtlijn naar de kerk. Met aan de ene zijde de woningen en aan de andere zijde de openbare functies. Hierdoor wordt de kerk meer verbonden met de activiteiten van het dorp. In het dorp is echter ook een andere ontwikkeling aan de gang. Het is de bedoeling om een visserijmuseum te huisvesten boven de kunstkring aan de haven van Zwartewaal. Van belang voor de levensvatbaarheid van dat museum is dat er naast het visserijmuseum ook andere activiteiten worden ontwikkeld op het Kadeplein aan de haven. Het lijkt mij dat de ontwikkeling aan de Christinalaan en de mogelijke ontwikkelingen aan het Kadeplein niet los van elkaar gezien kunnen worden en op elkaar dienen te worden afgestemd. Hat plan biedt door het ruimere programma als model 1 meer draagvalk voor de levensvatbaarheid van de openbare voorzieningen. 2. Wat is het beste onderdeel van het model en moet in het uiteindelijke plan terugkomen? -De drie aparte gebouwen. -Het benutten van de Lijnbaan en de combinatie parkeerplaats / sport / schoolplein. -School / Gaffelaar / winkels / het benutten van de grond achter de Gaffelaar. -Lint met woningen in dijkwoningen-stijl, voorzieningen geschakeld en in de polder geschoven. -Model van de Dijkhuizen: sluit aan bij de huidige bebouwing. -Alles bij elkaar: dorpshuis, sport, school. -Plein voor dorpshuis, sportzaal, school. -Dorpsplein. -Nieuwbouw school met sporthal en dorpshuis + speelterrein. -Ligging van de school / dorpshuis / winkel / sport / echt centrum. -School, sportruimte en Gaffelaar. -Het centrale plein. -De School. -Eén geheel. -Gecombineerd gebouw voor voorzieningen. -Voorzieningen op de lijnbaan. -Situering locaties. -Facilitaire gebouwen bij Lijnbaan.

5 -School / dorpscentrum e.d. op voormalig volkstuinencomplex. -Laagbouw Christinalaanzijde, creatie van plein (dorpsplein). -De bestaande stedenbouwkundige structuren blijven gehandhaafd. Laantje, sloot bomenrij vormen een duidelijke as van het plan. Zicht op de kerk. Scheiding van openbare voorzieningen en wonen. Dorps karakter blijft gehandhaafd, mede door de gekozen architectuur. 3. Wat is het slechtste onderdeel van het model en moet in het uiteindelijke plan niet terugkomen? -De woningen die nu op het oude speelterrein staan. Totaal geen parkeergelegenheid. -Ingang Gaffelaar / terras aan de achterzijde. -Geen grote minpunten, parkeren achterweg is aandachtspunt. -Ingang Gaffelaar verplaatsen naar de voorkant. -Geen doorzichtig glas bij sportzaal. -Vestia woningen renovatie zoals het nu is. -Dubbele laag woningen. -Geen. -Plan sluit het landschap af, geen mix van functies. -De Supermarkt: niet rendabel met de grote concurrenten. -De achterweg aan bestaande achterweg. -Bouwstijl school / gym / dorpshuis. Meer traditioneel. -Ook hier te weinig parkeerplaatsen voorzien. -Het slechtste onderdeel is het terras ter plaatse van de openbare voorzingen welke nu op het noorden is georiënteerd, zich afwend van het dorp en uitzicht biedt op een parkeerplaats. Het terras zeker naar de zuidzijde verplaatsen het plein voor de openbare voorzieningen, hier gaat het straks allemaal gebeuren. 4. Wat zou u toevoegen aan het model? -Parkeerplaatsen. -Het loskoppelen van de functionele gebouwen wel met evt. doorgangen. Of zoals model 3 aparte gebouwen. -Gaffelaar complex meer naar achteren (parkeerplaats), waardoor meer ruimte om de voorzijde voor terras. -Parkeren op eigen terrein bij woningen achterweg. Zo min mogelijk extra parkeerplaatsen op de achterweg zelf. -Supermarkt naar achteren verplaatsen. -Meer parkeren! -De winkel naar de kant van de parkeerplaats. -Beperkt parkeerplaatsen + landschap. -Nabij Maasdijk woningen (noord) a la plan 3. -Groter terras aan de voorzijde, school, sport, commercie naar achteren. -Wonen aan het dorpsplein. -Voorzieningencluster transparanter. -Dorpshuis meer profileren. -Horeca van dorpshuis op plaats waar nu winkel gesitueerd is. -Meer parkeerplaatsen op meerder plekken (à la model 3). -Parkeren in de achtertuin van de zelfbouwkavels met mogelijkheid voor garage of carport. Rekening houden met het handhaven van parkeervoorzieningen aan Achterweg. 5. Wat vindt u van de school? 0x 0x 0x 0x 0x 0x 11x 7x 0x 2x -Goede locatie, plein erbij prima. Ook voor evenementen. Gebouw zoals nu afgebeeld wat somber/grauw.

6 -Eventueel de architectuur uit model drie. -Ja mooi. -Schuine daken is ruimteverlies. -Passend in het landschap. -Prima locatie aan de rand van het dorp. Alles gecombineerd. De openbare functies zullen elkaar versterken. De architectonische vorm met kappen past prima bij het landelijk karakter van die locatie en vormt daardoor een overgang van dorp naar landschap. 6. Wat vindt u van het dorpshuis? 0x 0x 0x 0x 0x 1x 9x 7x 1x 2x -Goed in combinatie met de andere voorzieningen, jammer dat het terras / horeca deel wat weggestopt is. -De architectuur van model drie. -Ja mooi. -Warme uitstraling. -Dorpshuis aan de zuidkant, Commercie aan de noordkant. -Groot genoeg? 7. Wat vindt u van de woningen? 0x 0x 0x 0x 1x 3x 2x 9x 1x 2x -Past goed in het straatbeeld van Zwartewaal. -Ja past er wel bij, doe het iets meer dorps. -Plan is multifunctioneel. -Is dit de behoeft? Senioren. -Mooie bouwstijl. -Doordat men aan de achterzijde parkeert zullen de voordeuren slechts een nevenfunctie krijgen belangrijk is om de invulling van het beeld aan de achterzijde van de woningen goed te sturen zodat aan de openbare ruimte de scheiding naar de tuinen niet wordt volgezet met houten schuttingen. 8. Wat vindt u van de openbare ruimte? 0x 0x 0x 0x 0x 5x 4x 6x 1x 2x -Ruimte achter de school / dorpshuis is prima, ervoor zou iets herkenbaarder als plein mogen zijn. -Prima. -Ja goed, graag een evenemententerrein. -Wordt het niet te leeg? Je komt er niet vaak. Alleen langzaam verkeer, het is geen stad. Geen bezoekers. -Mooi en goed verdeeld. -Plein is goed. Achterstraat is minder. -Is het niet te groot, intiem houden. -Leuk, speels. -Een helder plan. De as naar de kerk zal een belangrijke functie krijgen. Aandachtspunt vormgeving achterkanten van de woningen/privétuinen die aan de openbare ruimte liggen. Verder gemaakte opmerkingen over het model: -Jeu de Boule! Waar komt deze? Graag op het zuiden. -Maak het zeker zo dorps als in dit model!

7 Model 3 LANDSCHAPS HART 1. Wat is uw algemene mening van het model? 0x 0x 2x 1x 1x 5x 7x 5x 0x 0x -Meer woningen is goed. -Het landschappelijke karakter met extra water ziet er mooi uit. -Negatief, te modern, geen karakter, past in een renovatieproject van Rotterdam. -Opzet en architectuur van woningen wijkt veel te sterk af van huidig karakter. Zicht op landschap verdwijnt door optillen voorzieningen en appartementenblokken. -Mooi, meer loze ruimte gebruikt. -Helder idee. -Mooi maar te modern met appartementen. -Evenwichtig model. -Rommelig, past niet in de omgeving. -Te groot, stads. -Mooi, lichte steen vind ik minder, liever donkere steen + grijs. -Het is moeilijk een beeld te vormen of dit model gaat werken. Wonen in het groen heeft zeker kwaliteiten. Maar kent ook nadelen, zoals het waarborgen van de sociale veiligheid, en wie gaat het onderhoud plegen. De paden structuur heeft geen duidelijke hiërarchie waardoor de routes onduidelijk zijn, maar misschien is hier bewust voor gekozen. Door het vele groen kan het zicht op de kerk verloren gaan. De kerk staat hier meer geïsoleerd als in de andere modellen. Het gekke is dat het wonen in een parkachtige omgeving naar mijn meer past bij een stedelijke locatie als bij een dorp. Bij een stedelijke locatie is er meer behoefte aan groen. Bij een dorp als Zwartewaal woon je in feite al buiten. 2. Wat is het beste onderdeel van het model en moet in het uiteindelijke plan terugkomen? -Meer woningen. -Het water+ de centrale / open school + dorpshuis. -Geen. -Park rondom de kerk, architectuur van voorzieningen. -Drie lagen appartementen (maar ander model). -School en dorpshuis mooi. -Ruimtelijkheid. -Goed gebruik in het model, gebruik terrein / tuinderij. -School / groene ruimte. -Het landschap. -Groen en water. -Park -Sfeer -School centraal. -De school. -Landschap. -Losse gebouwen voorzieningen. -Landschappelijk / ruimtelijk. -Gebouwen op terpen. -Invulling van de voormalige volkstuinen. -Dorpshuis / school / kerk driehoek, woningen kan minder. -Het parkachtige karakter van het plan en veel groen. De drie woonblokjes markeren de randen van het plan.

8 3. Wat is het slechtste onderdeel van het model en moet in het uiteindelijke plan niet terugkomen? -De vierkante woningen. Ze zijn niet landelijk genoeg. -Hoge / blokkerige appartementencomplexen. -De woontoren idee van drie verdiepingen. -Appartementencomplexen. -Verspreiding van Gaffelaar en school. -Extra woningen in de vorm van flat / blok. -Geen groot evenemententerrein. -Nemen de terpen het ruimte-gevoel niet weg? -De voorzieningen niet te ver uit elkaar. -Woningen achter school. -De hoge woningen nemen veel zicht weg. -Park idee houdt abrupt op: afmaken graag. -Alles zeer verspreid. -3 flats. -De appartementen. -Sporthal en school los -Geen drie hoog! Te modern. -Drie laags appartementen gebouwen met plat dak. -Slechte parkeergelegenheid Christinalaan achterweg is nu al vol. -Met deze veelheid extra woningen is parkeren een zeer groot probleem (nu reeds probleem). -De kerk blijft geïsoleerd staan van het dorp. 4. Wat zou u toevoegen aan het model? -Parkeerplaatsen. -Centraal evenementenplein of in ieder geval duidelijke plein. -De laan naar de kerk toe. -n.v.t. -Een supermarkt. -Evenemententerrein, niet tussen bomen / gras. -Ander woningstijl. -Het plan afmaken, houdt de kerk! -Duidelijker dorpsplein. -Meer parkeer voorzieningen. -Parkeerplekken. -Parkeerplekken, vooral ter hoogte van de Achterweg. -Rekening houden met het handhaven van parkeervoorzieningen aan Achterweg. Sportveld bij sporthal. 5. Wat vindt u van de school? 0x 0x 0x 1x 2x 2x 4x 6x 3x 0x -Leuk op terp + landschappelijk uitzicht. -Alles staat op een terp. Hierdoor valt de kerk weg. -Architectuur (laag, licht) lijkt me mooi. -Ja mooi! -Blokkerig. -Schaal van de blokken goed afwegen. -Mooi met veel kansen voor natuur. -Op hoogte is historisch onjuist.

9 -Jammer dat de functies niet meer worden gecombineerd. Dat zal wel komen om de bebouwing luchtig te houden en doorzicht gewaarborgd blijft. 6. Wat vindt u van het dorpshuis? 0x 1x 1x 1x 0x 4x 3x 4x 3x 0x -Leuk op de terp, mag wel dichter bij de school. -Ja mooi! Maar wie betaald de nieuwbouw? -Te blokkerig, leeft niet. -Schaal van de blokken goed afwegen. -Goede samenhang. -Mooi eigenstandig / eigen identiteit. 7. Wat vindt u van de woningen? 2x 1x 1x 1x 2x 5x 4x 1x 1x 0x -Geen appartementencomplexen van drie hoog. -Past niet in Zwartewaal. -Absuluut zeer slecht idee. -Niks! Op deze manier past het niet in dit dorp. -Niet in te veel lagen. -Schaal van de blokken goed afwegen. -Past bij de behoefte! -Geen drie hoog. -Niet te hoog! -Geen grondgebonden woningen meer maar appartementen in het groen, het is een woonvorm die nog niet aanwezig is in Zwartewaal. 8. Wat vindt u van de openbare ruimte? 0x 0x 0x 0x 0x 4x 4x 8x 1x 0x -Mooie landschappelijke structuur / te weinig parkeerruimte bij appartementen achterweg. -Te vol. Ik mis de polder / openheid. Dat is dus ook landschap. -Park idee is mooi / leuk, maar misschien te veel. -Te weinig ruimte voor buiten activiteiten zoals markt e.d. -Interessant. -Fijn, misschien meer plein. -Water toevoegen goed. -Mooi, maar te stads. -De paden structuur heeft geen duidelijke hiërarchie waardoor de routes onduidelijk zijn, maar misschien is hier bewust voor gekozen. Door het vele groen kan het zicht op de kerk verloren gaan. Verder gemaakte opmerkingen over het model: -is een parkruimte wel voldoende een duidelijk hart van het dorp. -parkeren aan de Christinalaan is in de tekeningen onvoldoende. -nieuwe woningen blokkeren zicht op de kerk vanaf de Christinalaan.

10 -Hoe zit het met wonen. Eerder was wonen op de Lijnbaanlocatie onmogelijk ivm hindercontouren van de haven en nu staan er nieuwe woningen getekend. Waarom zitten er woningen in het nieuwe ontwerp. -let op de sociale veiligheid in het gebied. Er is weinig toezicht in de parkruimte en rond de school. VOORKEURSMODEL Welk model heeft uw voorkeur? Model 1 COMPACT HART O Model 2 DORPS HART O Model 3 LANDSCHAPS HART O x 21x 3x -Model 2 eventueel met school / dorpshuis van model 3. Maar dan wel schakelen en niet optillen. -Eigenlijk een combi van alles: veel groen, evenemententerrein, school / dorpshuis / sport in één is mooiste. Extra woningen niet in de hoogte! -Dorpshart! Vooral wanneer supermarkt naar achter gaat. -Belangrijk bij alle modellen: er moet ruimte terugkomen voor fysio, kapper etc. Zowel het model van het Dorpshart als het model van het Landschapshart hebben plus en minpunten. -In een hart alles mengen! -Een combinatie van 2 (plein) en drie (landschap). -Model is het meest realistisch? -Model drie is het beste, exclusief het hoge pand bij Christinalaan / Achterweg. -Ik kies voor model 2, maar heb het liefst geen woningen in het model. -Voor alle modellen: de noodzaak van extra woningen vind ik niet vanzelfsprekend. Als er toch woningen moeten komen: Woningen met zoveel mogelijk (verplicht!) parkeren op eigen terrein. Leg zo min mogelijk parkeerplaatsen in openbaar gebied aan. We moeten het openbaar gebied koesteren en het zoveel mogelijk vrijhouden voor groen, water en speelvoorzieningen. -Voor alle modellen: voetballende kinderen en de daarbij horende reuring gaan verdwijnen in alle drie de modellen. Dit terwijl het een van de belangrijkste pluspunten van mijn woonomgeving is! - Voor alle modellen: verstening / wateroverlast vormt een aanzienlijk risico.

COMPACT HART MODEL 1 FASE 1 FASE 2 FASE 3

COMPACT HART MODEL 1 FASE 1 FASE 2 FASE 3 COMPACT HART MODEL 1 DORPSHUIS Behoud en renovatie van de sporthal, kleedkamers en gevel aan de Christinalaan. Sloop-nieuwbouw aan de westzijde: hoofdentree, zaal, bar: 15x26,5 = 400 m2. De oostzijde wordt

Nadere informatie

Centrumvisie Rockanje januari In opdracht van: Gemeente Westvoorne

Centrumvisie Rockanje januari In opdracht van: Gemeente Westvoorne Centrumvisie Rockanje januari 2016 In opdracht van: Gemeente Westvoorne Inhoudsopgave - Ontwikkeling door de eeuwen heen - Analyse kernwaardes van het centrum - Lastig of kwetsbaar in het centrum - Kansen

Nadere informatie

Herontwikkeling De Dubbeldekker SCHATKAART

Herontwikkeling De Dubbeldekker SCHATKAART SCHATKAART Conclusies: POSITIEF Veel groen Zicht op groen, vanuit balkons, achtertuinen - veel groen beleving Veel volwassen, grote bomen Autoluw gebied Speelplek - wordt goed gebruikt Schoolplein Laag

Nadere informatie

1 e Werkatelier Dwars door de buurt 13 juli jl.

1 e Werkatelier Dwars door de buurt 13 juli jl. 1 e Werkatelier Dwars door de buurt 13 juli jl. Op 13 juli jl. kwamen er zo n 80 bewoners en andere geïnteresseerden naar De Bonte Kraai om hun wensen en ideeën te delen. Veel mensen, veel ideeën, veel

Nadere informatie

De LIER MOLEN SLOOT - werkboek

De LIER MOLEN SLOOT - werkboek De LIER MOLEN SLOOT werkboek Ruimtelijk kader Randvoorwaardenkaart Legenda hoofdontsluiting auto langzame route / bestemmingsverkeer fietsverkeer wandelpaden bestaande sloten hoofdwatergangen ontginningstructuur

Nadere informatie

3.0 inleiding sportpark. - speelvoorzieningen voor jonge kinderen - jongeren voorziening (verbetering bestaande jongeren plek)

3.0 inleiding sportpark. - speelvoorzieningen voor jonge kinderen - jongeren voorziening (verbetering bestaande jongeren plek) 3. SPORTPARK 3.0 inleiding sportpark Het is de wens alle sportvoorziening bijeen te brengen. Het samenvoegen van de voorzieningen brengt ook de verenigingen bijeen. Door daarbij de sporthal te voegen,

Nadere informatie

Dorpsstraat Scharendijke. 22 januari 2015

Dorpsstraat Scharendijke. 22 januari 2015 Dorpsstraat Scharendijke 22 januari 2015 Dorpsstraat Scharendijke 22 januari 2015 Aan de getoonde afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend. 1. Inleiding In de Dorpsstraat in Scharendijke moet een

Nadere informatie

Drie schoollocaties in Malden

Drie schoollocaties in Malden Stedenbouwkundige verkenning Stedenbouwkundige verkenning 1 Drie schoollocaties in Malden december 2017 Stedenbouwkundige Verkenning Drie schoollocaties Malden Opgesteld door: Buro Dwarsstraat Arjan van

Nadere informatie

Werksessie met omwonenden Vitaal Vogelenzang

Werksessie met omwonenden Vitaal Vogelenzang Werksessie met omwonenden Vitaal Vogelenzang Uitkomsten en resultaten Datum: 18 oktober 2017 Locatie: IKC De aradijsvogel 1. Inleiding Tijdens de bijpraatsessie van 27 september bleek dat veel aanwezigen

Nadere informatie

Jeroen de Boer Jelmer van der Zweep Nynke Telgenhof Ylze Lindeboom. NB: het ontwerp en financiele haalbaarheid is niet getoetst door Woonservice.

Jeroen de Boer Jelmer van der Zweep Nynke Telgenhof Ylze Lindeboom. NB: het ontwerp en financiele haalbaarheid is niet getoetst door Woonservice. Dit is de presentatie van het schetsontwerp voor de Voornweg 1, Nieuw-Balinge Gemaakt door studenten Bouwkunde van de Hanzehogeschool uit Groningen 15-12-2011 Nieuw-Balinge Jeroen de Boer Jelmer van der

Nadere informatie

Stedenbouwkundig ontwerpen

Stedenbouwkundig ontwerpen Stedenbouwkundig ontwerpen Klik 2010 om het opmaakprofiel van de modelondertitel te bewerken Evelien Brandes De opgave nieuwe wijk of nieuw stedelijk gebied in Nederland staan anno 2010 de grootste uitbreidingen

Nadere informatie

rhenen schets-museumkwartier deel 1

rhenen schets-museumkwartier deel 1 rhenen schets-museumkwartier deel 1 Opdrachtgever: Gemeente Rhenen Stedenbouwkundig ontwerp: Aad Trompert, Amersfoort Architectuur: Van Leeuwen Architecten, Veenendaal 2 mei 2011 rhenen museumkwartier

Nadere informatie

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT 5 Woningen Rietbaan te Huissen 13045.B Rietbaan Huissen, Bureau Maris i.o.v. Walvoort Vastgoed B.V. 19-5-2015 HISTORIE - Het plangebied (gele kader) was in de 19e eeuw onderdeel

Nadere informatie

Reacties Duivendaal 20 januari 2016

Reacties Duivendaal 20 januari 2016 Reacties Duivendaal 20 januari 2016 Model 1 Forum -/negatief Wat een lelijk blok. Veel te massief. Gebouw aan de LA naast bodemkunde is te hoog, te massief. Bebouwing Forum te overheersend? Onduidelijkheid

Nadere informatie

Stedenbouwkundige visie. Plantsoensingel Zuid s-heerenberg

Stedenbouwkundige visie. Plantsoensingel Zuid s-heerenberg Stedenbouwkundige visie Plantsoensingel Zuid s-heerenberg Stedenbouwkundige Visie Plantsoensingel Zuid s-heerenberg Opgesteld door: Buro Dwarsstraat Arjan van der Laan Inhoud 1 Inleiding 2 Analyse huidige

Nadere informatie

Ruimtelijke Uitgangspunten. ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal

Ruimtelijke Uitgangspunten. ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal Ruimtelijke Uitgangspunten ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal Ruimtelijke kenmerken situatie Woongebied jaren 70 Architectuur gevarieerd Vrijstaande huizen, ruime kavels Geschakelde

Nadere informatie

HUISVESTING ASHRAM COLLEGE NIEUWKOOP

HUISVESTING ASHRAM COLLEGE NIEUWKOOP HUISVESTING ASHRAM COLLEGE NIEUWKOOP RUIMTELIJKE RANDVOORWAARDEN In de Scenariostudie huisvesting Nieuwkoop is gezocht naar de meest geschikte locatie voor de school. Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk Resultaten atelier 2 oktober 2009 A1-1 Bouwen aan het Robert Scottplein, maar niet te hoog (maximaal 3 lagen). Bouwen aan de Jan van Galenstraat maximaal 5 lagen met parkeren. Let op rust in de buurt.

Nadere informatie

Piet Hein kavel te Goes

Piet Hein kavel te Goes Piet Hein kavel te Goes Stedenbouwkundige randvoorwaarden 151215 BIJLAGE 2 1 Bestaande situatie De Piet Hein kavel ligt aan de zuidrand van de oude binnenstad in een omgeving met deels kleinschalige oudere

Nadere informatie

Conclusies locatie P+R Stationsgebied

Conclusies locatie P+R Stationsgebied Conclusies locatie P+R Stationsgebied Inpassing in de omgeving + De omgeving is van een grootschaliger karakter passend bij de functie brandweerkazerne. De openbare ruimte waar de kazerne op aansluit bestaat

Nadere informatie

Markt 10 3 e Samenspraak dd 26 juni 2018

Markt 10 3 e Samenspraak dd 26 juni 2018 ! Markt 10 3 e Samenspraak dd 26 juni 2018 ! Proces > Analyse (1 e samenspraak) > Ruimtelijke studie (2 e samenspraak) > Nota van uitgangspunten: Hoe worden de inzichten uit de ruimtelijke studie, de samenspraak

Nadere informatie

Onderwerp : Sweensstraat-West: klankbordgroep Datum : 14 maart 2011 Locatie : Locatie Westkant (Vossenbergselaan 72, Kaatsheuvel)

Onderwerp : Sweensstraat-West: klankbordgroep Datum : 14 maart 2011 Locatie : Locatie Westkant (Vossenbergselaan 72, Kaatsheuvel) Gespreksverslag Onderwerp : Sweensstraat-West: klankbordgroep Datum : 14 maart 2011 Locatie : Locatie Westkant (Vossenbergselaan 72, Kaatsheuvel) Aanwezig namens - gemeente : Rick Dusée (projectleider)

Nadere informatie

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015 Ringdijk - Citroëngarage 3 e Stamtafel 28 september 2015 Wouter Veldhuis, stedenbouwkundige Hans van der Heijden, architect Jan Emmens, Ringdijk Garage BV Imke Veltmeijer, gebiedsontwikkelaar Eigen Haard

Nadere informatie

Fontein Park. Sfeer Extra horeca. Bibliotheek naar Stadshart Lange Nering Oost extra woningen. Intimiteit Extra winkels.

Fontein Park. Sfeer Extra horeca. Bibliotheek naar Stadshart Lange Nering Oost extra woningen. Intimiteit Extra winkels. SENARIO 3 OMPAT ENTRUM In dit scenario is er sprake van een compact centrum tussen Poldertoren en Kettingplein. De Deel blijft voor een groot deel open voor parkeren en evenementen, maar krijgt er extra

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Goorstraat 35 en Goorstraat. Te Soerendonk

Beeldkwaliteitsplan. Goorstraat 35 en Goorstraat. Te Soerendonk Beeldkwaliteitsplan Goorstraat 35 en Goorstraat ongenummerd (tussen 21 en 23) Te Soerendonk Oktober 2010 1 Inhoudsopgave 1) Inleiding.3 2) Provinciaal en gemeentelijk beleid m.b.t. buitengebied 4 3) Uitwerking

Nadere informatie

Locatie nabij Lisidunahof

Locatie nabij Lisidunahof Locatie nabij Lisidunahof Betrokken partijen 1. Woningstichting Leusden (WSL): Initiatiefnemer, ontwikkelaar en afnemer sociale woningbouw 2. Van Wijnen: Initiatiefnemer, ontwikkeling gebied & wonen en

Nadere informatie

de hangende keukens boven het Damsterdiep zicht op Damsterdiep vanaf Solwerderstraat historische foto Dijkstraat Gouden Pand nummer 1 en 3

de hangende keukens boven het Damsterdiep zicht op Damsterdiep vanaf Solwerderstraat historische foto Dijkstraat Gouden Pand nummer 1 en 3 Grootschalige detailhandel Aan de beide uiteinden van de Dijkstraat, het Cleveringaplein en de Ossendrift liggen grootschaliger detailhandelfuncties die complementair zijn aan de winkels in de Dijkstraat.

Nadere informatie

Oost-Graftdijk. Beeldkwaliteitsplan Graft - De Rijp 12 januari concept en inhoud: la4sale - Amsterdam

Oost-Graftdijk. Beeldkwaliteitsplan Graft - De Rijp 12 januari concept en inhoud: la4sale - Amsterdam Oost-Graftdijk Beeldkwaliteitsplan Graft - De Rijp 12 januari 2006 concept en inhoud: la4sale - Amsterdam de Kamerhop, huizen met uitzicht over het weidse polderland de Graftdijk, smalle dicht bebouwde

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Flierefluiter - Westervoort

Informatiebijeenkomst Flierefluiter - Westervoort Informatiebijeenkomst - Westervoort Bestaande bebouwing Bestaande bebouwing 3 3 3.80 3.50 15 3 Bestaande bebouwing roen en bomen Uitgangspunten - verschillende modellen met verschillend aantal woningen,

Nadere informatie

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d. 20-9-2017 Uitgangspunten bouwmogelijkheden gemeentelijke kavels: Hoofdgebouw dient gebouwd te worden in de voorgevelrooilijn (zie bijlage); De afstand tussen het

Nadere informatie

Invulling voormalig gemeentehuis Delden

Invulling voormalig gemeentehuis Delden Invulling voormalig gemeentehuis Delden Resultaten peiling 5 Hofpanel 30 juni 2009 Inleiding De gemeente Hof van Twente neemt dit najaar een beslissing over een nieuwe invulling van de locatie van het

Nadere informatie

Reactie KCAP op opmerkingen van de Participatiegroep

Reactie KCAP op opmerkingen van de Participatiegroep Reactie KCAP op opmerkingen van de Participatiegroep MODEL GROENE POORT/BUURT-AS OPMERKINGEN VERKEER Advies: ook overgang Hogeweg-Stadsring aanpakkenvoor veiligheid. Dit valt buiten ons projectgebied maar

Nadere informatie

Resultaten enquête buurtbewoners inzake ontwikkelingsplannen Vijverweg 14

Resultaten enquête buurtbewoners inzake ontwikkelingsplannen Vijverweg 14 Resultaten enquête buurtbewoners inzake ontwikkelingsplannen Vijverweg 14 Vraag 1: Wat zijn voor u de belangrijkste zaken waar rekening mee moet worden gehouden bij het maken van plannen voor deze loca@e?

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

Beeldkwaliteit Gebouwde omgeving Sfeer Materialisering Kleur

Beeldkwaliteit Gebouwde omgeving Sfeer Materialisering Kleur Beeldkwaliteit Gebouwde omgeving Het landgoed kent een sterk variërende omgeving met bos, heide, weide en akkers, beekdal, ven en meer. De gebouwen vallen traditioneel niet erg op, ook de nieuwbouw zal

Nadere informatie

7. HISTORISCHE BEBOUWINGSLINTEN EN GEMENGDE BEBOUWING

7. HISTORISCHE BEBOUWINGSLINTEN EN GEMENGDE BEBOUWING 7. HISTORISCHE BEBOUWINGSLINTEN EN GEMENGDE BEBOUWING Langs de oudere hoofdwegen en uitvalswegen, zoals de Varsseveldsestraatweg en de Bredevoortsestraatweg in Aalten en de Aaltenseweg, Terborgseweg en

Nadere informatie

Meedenkgroep OntwikkelZone Zuid-West. Op donderdag 23 november 2017 vond de tweede sessie van de meedenkgroep in de Pelgrimkerk plaats.

Meedenkgroep OntwikkelZone Zuid-West. Op donderdag 23 november 2017 vond de tweede sessie van de meedenkgroep in de Pelgrimkerk plaats. Meedenkgroep OntwikkelZone Zuid-West 23 november 2017 Pelgrimkerk Op donderdag 23 november 2017 vond de tweede sessie van de meedenkgroep in de Pelgrimkerk plaats. Vanuit de gemeente waren de medewerkers

Nadere informatie

Onderbouwing bestemming tuin-1 uit bestemmingsplan Ouderkerk aan de Amstel en bestemmingsplan Duivendrecht

Onderbouwing bestemming tuin-1 uit bestemmingsplan Ouderkerk aan de Amstel en bestemmingsplan Duivendrecht Notitie / Memo Aan: gemeente Ouder-Amstel Van: Berry van den Berg Datum: 13 juli 2017 Kopie: Ons kenmerk: T&PBF5405N001D0.1 Classificatie: Open HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Onderwerp:

Nadere informatie

Den Helder Stadshart 47

Den Helder Stadshart 47 Den Helder Stadshart 47 N 3.2.STADSPARK / DE STAD WORDT VERRIJKT MET EEN GROENZONE DIE LUCHT EN RUIMTE GEEFT IN HET STEDELIJK WEEFSEL. DIT STADSPARK VORMT EEN LOMMERRIJKE ENTREE VAN DE STAD VOOR DE TREINREIZIGER

Nadere informatie

8. Woningtypen. Gemeente Alkemade Masterplan Braassemerland

8. Woningtypen. Gemeente Alkemade Masterplan Braassemerland 8. Woningtypen Voor Braassemerland kunnen verschillende bijzondere woningtypen ontwikkeld worden. Deze woningen zijn specifiek voor hun locatie en ontsluiting, hierop wordt ook de situering op de kavel

Nadere informatie

4 MAART 2015 www.noorderhavenzutphen.nl

4 MAART 2015 www.noorderhavenzutphen.nl Verslag workshop 2 WONEN AAN DE HAVEN NOORDERHAVEN 4 MAART 2015 www.noorderhavenzutphen.nl Op woensdagavond 4 maart is de tweede workshop voor Veld 10 in de oude Broodfabriek gehouden. Op deze avond hebben

Nadere informatie

BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE

BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE Gemeente Beverwijk Rho adviseurs voor leefruimte opdrachtnr: 037500.1912500 datum: 15 juli 2016 referte: mw. I.

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

Beknopte toelichting op het voorlopig ontwerp nieuwbouw recreatiewoningen op Landal Miggelenberg - mei 2013

Beknopte toelichting op het voorlopig ontwerp nieuwbouw recreatiewoningen op Landal Miggelenberg - mei 2013 Beknopte toelichting op het voorlopig ontwerp nieuwbouw recreatiewoningen op Landal Miggelenberg - mei 2013 Inleiding Het vakantiepark Miggelenberg is gelegen op de Veluwe. Het ligt in een bebost gebied

Nadere informatie

BORGSTEDE EN OMGEVING

BORGSTEDE EN OMGEVING UITSNEDE STRUCTUURKAART 56 UITSNEDE VOORBEELDUITWERKING BORGSTEDE EN OMGEVING STEDENBOUWKUNDIGE STRUCTUUR Uitgangspunt voor de stedenbouwkundige structuur voor het deelgebied Borgstede e.o. is de bestaande

Nadere informatie

Aanvulling Nota Ruimtelijke Kwaliteit. Plangebied Aldenhofpark. Hoensbroek

Aanvulling Nota Ruimtelijke Kwaliteit. Plangebied Aldenhofpark. Hoensbroek Aanvulling Nota Ruimtelijke Kwaliteit Plangebied Aldenhofpark Hoensbroek opdrachtgever College van Burgemeester en Wethouders projectnummer 1760 revisie 2 datum auteur J. Daems 1. Inleiding Het gebied

Nadere informatie

Sociaal huis MErksplas

Sociaal huis MErksplas Sociaal Huis Merksplas DE Omgeving 1 Zicht naar de kerk 2 Zicht over het kruispunt 3 Het oude gemeentehuis met plein 4 Koppeling oude en nieuwe gemeentehuis 5 Het nieuwe gemeentehuis met terras 6 Overkant

Nadere informatie

een breed gedragen alternatief Haarlem 1 december 2013

een breed gedragen alternatief Haarlem 1 december 2013 H E R O N T W I K K E L I N G - K O N I N G S T E I N - E O een breed gedragen alternatief Haarlem 1 december 2013 H E R O N T W I K K E L I N G - K O N I N G S T E I N - E O een breed gedragen alternatief

Nadere informatie

41 BADHOEVEDORP OBSERVATIES

41 BADHOEVEDORP OBSERVATIES 04. observaties. "De stedenbouwkundige structuur wordt gedragen door een aaneengesloten netwerk van bomenlanen, singels, plantsoenen en vijvers. Deze landschappelijke karakteristiek van het dorp is een

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst Welzijn en Zorg

Verslag themabijeenkomst Welzijn en Zorg URHAHN BREEN FERWERDA Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster Verslag themabijeenkomst Welzijn en Zorg 5 juni 2019 Inleiding Op woensdag 5 juni 2019 organiseerde de gemeente Beemster in samenwerking met

Nadere informatie

BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST. Definitief / 12 september 2013

BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST. Definitief / 12 september 2013 BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST Definitief / 12 september 2013 Code 135502 / 12-09-13 GEMEENTE OPSTERLAND 135502 / 12-09-13 BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST TOELICHTING INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Molehiem in Jirnsum. definitief

Beeldkwaliteitsplan. Molehiem in Jirnsum. definitief definitief Beeldkwaliteitsplan Molehiem in Jirnsum ------------ Buro Appelman ------------------------------------------------------------------------------------------------- tuin- & landschapsarchitectuur

Nadere informatie

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 1. Inleiding De visie heeft betrekking op het dorpscentrum van Rockanje. Met het dorpscentrum wordt in de eerste plaats bedoeld het Dorpsplein. Dit plein moet

Nadere informatie

In de Eykmanlaan Visie zijn t.a.v. de openbare ruimte de volgende uitgangspunten relevant:

In de Eykmanlaan Visie zijn t.a.v. de openbare ruimte de volgende uitgangspunten relevant: Afgelopen dinsdag heb ik in de RIA een zeer korte powerpoint presenta7e gegeven waarin nu vooral met beelden wordt getoond welke consequen7es de omvang van de uitbreiding van De Gaard voor de kwaliteit

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Maalderij t Stoom in Gilze

Beeldkwaliteitsplan Maalderij t Stoom in Gilze Beeldkwaliteitsplan Maalderij t Stoom in Gilze 1. INLEIDING Aan de Nieuwstraat 113a in Gilze staat sinds 1892 Maalderij 't Stoom. In 1910 is de stoommachine vervangen door een nieuwere machine en hebben

Nadere informatie

19 juni 2019 HAVENPLEIN BROEK OP LANGEDIJK. Aerophoto-Schiphol

19 juni 2019 HAVENPLEIN BROEK OP LANGEDIJK. Aerophoto-Schiphol 19 juni 2019 HAVENPLEIN BROEK OP LANGEDIJK Aerophoto-Schiphol 1E ONTWERP ATELIER (13 MAART 2019) CONCLUSIES PLEIN centrale ontmoetingsplek meer beeld- en verblijfskwaliteit zitten, spelen, wandelen meer

Nadere informatie

Verslag van de 2e werkgroepbijeenkomst Voorzieningenkaart Geffen

Verslag van de 2e werkgroepbijeenkomst Voorzieningenkaart Geffen Voorzieningenkaart Verslag van de 2e werkgroepbijeenkomst Voorzieningenkaart Geffen Op 12 november kwam de werkgroep voorzieningenkaart Geffen opnieuw bij elkaar om met elkaar te praten over de toekomst

Nadere informatie

Projectnummer: Onderdeel : Stedenbouwkundige onderbouwing. Opdrachtgever : de Eekelaar NV Baarleseweg RH Chaam

Projectnummer: Onderdeel : Stedenbouwkundige onderbouwing. Opdrachtgever : de Eekelaar NV Baarleseweg RH Chaam Projectnummer: 22435 Onderdeel : Stedenbouwkundige onderbouwing Omschrijving : De Eekelaar 43 appartementen met commerciële ruimten en parkeerkelder Aan de Dorpsstraat te Chaam Opdrachtgever : de Eekelaar

Nadere informatie

82 Uitwerkingsplan. wonen in het stadshart: beschutting en intimiteit

82 Uitwerkingsplan. wonen in het stadshart: beschutting en intimiteit 82 Uitwerkingsplan wonen in het stadshart: beschutting en intimiteit Den Helder Stadshart 83 N 3.6.STADSHART WONEN / IN CONTRAST MET DE RUIGHEID VAN DE ZEE EN DE DYNAMIEK VAN DE HAVEN IS HET STADSHART

Nadere informatie

centrumplan vlijmen verslag bewonersavond 22 september 2015

centrumplan vlijmen verslag bewonersavond 22 september 2015 centrumplan vlijmen verslag bewonersavond 22 september 2015 INHOUD randvoorwaarden bestaande situatie structuurontwerp opmerkingen bewoners op structuurontwerp materiaalkeuze bewoners Randvoorwaarden Ontwikkeling

Nadere informatie

UITWERKING DEELGEBIED CENTRUM

UITWERKING DEELGEBIED CENTRUM UITWERKING DEELGEBIED CENTRUM De stedenbouwkundige uitwerking voor het centrumgebied bestaat uit een korte ruimtelijke en functionele analyse en een kaartbeeld met stedenbouwkundige uitgangspunten. Deze

Nadere informatie

5. MODELLENSTUDIE. Gebaseerd op het gebouwtype aan de Hoven langs de Jan Ligthartstraat in vier bouwlagen.

5. MODELLENSTUDIE. Gebaseerd op het gebouwtype aan de Hoven langs de Jan Ligthartstraat in vier bouwlagen. 5. MODELLENSTUDIE MODEL A MODEL B Gebaseerd op het gebouwtype aan de Hoven langs de Jan Ligthartstraat in vier bouwlagen. - 3 woongebouwen met 41 appartementen in 4 bouwlagen - 3 woongebouwen met 24 appartementen

Nadere informatie

BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten.

BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten. BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten. Doel van de avond Uitleg van het proces tot nu toe. Wie zijn Bezorgd Badhoevedorp? Wat zijn onze speerpunten: Toelichting + schets. Bespreken speerpunten

Nadere informatie

D A M S T A E T E S T E D E N B O U W K U N D I G P L A N L A N G E R A A R G E M E E N T E N I E U W K O O P A U G U S T U S

D A M S T A E T E S T E D E N B O U W K U N D I G P L A N L A N G E R A A R G E M E E N T E N I E U W K O O P A U G U S T U S S T E D E N B O U W K U N D I G P L A N L A N G E R A A R G E M E E N T E N I E U W K O O P A U G U S T U S 2 0 1 2 C O L O F O N Ontwerp: Gemeente Nieuwkoop Opdrachtgever: Gemeente Nieuwkoop Augustus

Nadere informatie

Slotbijeenkomst K-midden. 21 februari 2018

Slotbijeenkomst K-midden. 21 februari 2018 Slotbijeenkomst K-midden 21 februari 2018 Agenda 19.00 uur Deur open /inloop 19.30 uur Opening; terugblik toelichting proces, wat is er opgehaald? 19:40 uur Presentatie 2 modellen; keuze en aanvullende

Nadere informatie

STAD OP OOGHOOGTE IN NIEUWBOUWPROJECTEN

STAD OP OOGHOOGTE IN NIEUWBOUWPROJECTEN STAD OP OOGHOOGTE IN NIEUWBOUWPROJECTEN Mattijs van t Hoff & Jeroen Laven (STIPO) Momenteel zetten veel steden in op de ontwikkeling van gebieden binnen de stad in plaats van slaperige suburbs erbuiten.

Nadere informatie

werkatelier II Losser, Aloysius locatie 18 mei 2015

werkatelier II Losser, Aloysius locatie 18 mei 2015 werkatelier II Losser, Aloysius locatie 18 mei 2015 programma 19.00 Welkom 19.10 Terugkoppeling input bijeenkomst 28 april 2015 20.00 Interview wethouders 20:45 Vervolgproces 21.00 Afsluiting input bijeenkomst

Nadere informatie

STEDENBAAN Station Moerwijk

STEDENBAAN Station Moerwijk STEDENBAAN Station Moerwijk 400 meter 800 meter Bron: Gemeente Den Haag / 2005 Dauvellier Planadvies in opdracht van de Zuid-Hollandse Milieufederatie. Den Haag / januari 2006 Ideeschetsen voor verbetering

Nadere informatie

Concept. wonen in de kern. wonen rondom de kern

Concept. wonen in de kern. wonen rondom de kern Concept Fiet sr out e wonen in de kern wonen rondom de kern won en in het lint 16 Door te spelen met de richtingen en de hellingshoeken van de kappen ontstaat er een gevarieerd straatbeeld. Eenheid en

Nadere informatie

ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN. bewonersavond 20 september 2016

ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN. bewonersavond 20 september 2016 ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN bewonersavond 20 september 206 AGENDA. conclusies bewonersavond 2. algemene visie. opbouw masterplan - algemeen - fasering. uitwerkingen deelsites CONCLUSIES BEWONERSAVOND

Nadere informatie

Participatietraject 1 dd 03-04-2014 / workshop resultaten

Participatietraject 1 dd 03-04-2014 / workshop resultaten 1328 / Herontwikkeling Woonzorgcentrum Tuindorp Oost Utrecht Participatietraject 1 dd 03-04-2014 / workshop resultaten ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Katwijkerlaantracé Samenspraakbijeenkomst 25 november 2015

Katwijkerlaantracé Samenspraakbijeenkomst 25 november 2015 Katwijkerlaantracé Samenspraakbijeenkomst 25 november 2015 Welkom! Wijkpost Rokkeveen Opzet van de avond Inleiding Stand van zaken, Variantenstudie - Deelgebied A: Agaat - Deelgebied B: Zenobiagang - Deelgebied

Nadere informatie

BEOORDELINGSCRITERIA WELSTAND. Algemeen

BEOORDELINGSCRITERIA WELSTAND. Algemeen BEOORDELINGSCRITERIA WELSTAND Algemeen Doel In dit document worden richtlijnen beschreven voor de vormgeving van de bebouwing en de openbare ruimte in het stedenbouwkundig plan de Hoge Varen. Dit document

Nadere informatie

Locatie analyse Zwembadvisie Enschede projectnr: 587 datum:

Locatie analyse Zwembadvisie Enschede projectnr: 587 datum: Waardering Diekman - Aquadrome Ruimte van- en tussen Aquadrome en Diekmanhal, incl. parkeerplaats Is geheel in eigendom Goed, wel aandacht voor gas / infra in grond, locatie nu in gebruik. Functie is maatschappelijk

Nadere informatie

Datum AAB NL Beeldkwaliteit ontwerp

Datum AAB NL Beeldkwaliteit ontwerp Datum 30-05-2017 AAB NL Beeldkwaliteit ontwerp VOORST VITALIS De landelijke ligging van het perceel van Vitalis daagt uit om een nieuw ontwerp te maken welke goed in het landschap past. De werkzaamheden

Nadere informatie

Den Helder Stadshart 77

Den Helder Stadshart 77 76 Uitwerkingsplan Den Helder Stadshart 77 N 3.5.GRACHTENGORDEL / DE BEWONERS VAN DE GRACHTENGORDEL HEBBEN DE MOGELIJKHEID OM EEN BOOTJE VOOR DE DEUR AAN TE LEGGEN. DE SFEER WORDT BEPAALD DOOR DE FRAAIE

Nadere informatie

Vlaardingen - Buizengat. Stedenbouwkundige visie voor de herontwikkeling en intensivering van de locatie Buizengat.

Vlaardingen - Buizengat. Stedenbouwkundige visie voor de herontwikkeling en intensivering van de locatie Buizengat. Vlaardingen - Buizengat Stedenbouwkundige visie voor de herontwikkeling en intensivering van de locatie Buizengat. Vlaardingen - Buizengat Stedenbouwkundige visie voor de herontwikkeling en intensivering

Nadere informatie

Stedenbouwkundige analyse

Stedenbouwkundige analyse BIJLAGE 5: perceel Secr. Varkevisserstraat 58 Stedenbouwkundige analyse Beschrijving locatie De locatie betreft het terrein achter en naast de woning aan de Secr. Varkevisserstraat 58. Op het achterliggende

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VISIE

STEDENBOUWKUNDIGE VISIE STEDENBOUWKUNDIGE VISIE Nieuwbouw Hoenderkamp Heteren 01-06 -2016 www.burostedenbouw.nl Inleiding De initiatiefnemer is voornemens drie vrijstaande woningen te realiseren op een inbreidingslocatie in Heteren,

Nadere informatie

Ontwerp gastenverblijf

Ontwerp gastenverblijf Auteur: Meggie Van Dael Studentnummer: 1265024 Klas: BBE2BK Datum: 31-05-2014 Opdrachtgever: Dhr. Sap Ontwerp gastenverblijf Bosvilla, Heesch Inhoudsopgave Analyse locatie Analysetekening (schaal 1:200)

Nadere informatie

TE KOOP. Burgemeester Van der Hoevenlaan 33 BN BC Voorschoten Vrijstaande woning, 9 kamers, 242m². Vraagprijs v.o.n.

TE KOOP. Burgemeester Van der Hoevenlaan 33 BN BC Voorschoten Vrijstaande woning, 9 kamers, 242m². Vraagprijs v.o.n. TE KOOP Burgemeester Van der Hoevenlaan 33 BN86 2254 BC Voorschoten Vrijstaande woning, 9 kamers, 242m² Vraagprijs 1.039.000 v.o.n. KENMERKEN Prijs 1.039.000 v.o.n. Postcode 2254 BC Ligging Aan water,

Nadere informatie

Welkom 2 e werksessie 20 juli 2016

Welkom 2 e werksessie 20 juli 2016 Op weg naar het Masterplan Welkom 2 e werksessie 20 juli 2016 Welkom Kort filmpje Welkom Kort filmpje Agenda voor vanavond Korte terugblik werksessie 1; Wim v.d. Kerkhof Doel van vanavond; Toelichting

Nadere informatie

Tevoren meegegeven uitgangspunten De gymzaal en buitensportfaciliteit zijn als randvoorwaarde meegegeven voor de ontwikkeling van

Tevoren meegegeven uitgangspunten De gymzaal en buitensportfaciliteit zijn als randvoorwaarde meegegeven voor de ontwikkeling van Bijlage 1 - Voorstel gebiedsontwikkeling Driehoek het Zand Inleiding Op 14 april 2016 is met uw raad afgesproken dat de verkennende notitie Naar een nieuw perspectief voor Driehoek het Zand basis zou zijn

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Heuvelse Hof Waalre Openbare ruimte en bebouwing

Beeldkwaliteitplan Heuvelse Hof Waalre Openbare ruimte en bebouwing 12 juli 2012 Beeldkwaliteitplan Heuvelse Hof Waalre Openbare ruimte en bebouwing Projectontwikkelaar Stedenbouwkundig bureau Architectenbureau Inventarisatie Stedenbouwkundig plan Beeldkwaliteit openbare

Nadere informatie

STRAND PARK MEER EN BOS WINKELS DE SAVORNIN LOHMANPLEIN

STRAND PARK MEER EN BOS WINKELS DE SAVORNIN LOHMANPLEIN LOCATIE SITUATIE AAN DE ZONNIGE ZUIDZIJDE VAN DEN HAAG VERSCHOLEN IN EEN DUINPAN Finest of Ockenburgh wordt gerealiseerd op de rand van Den Haag, tegen het beschermde natuurgebied en landgoed Ockenburgh.

Nadere informatie

Banter Boulevard. Verbinden - groen - duurzaam - zelfvoorzienend - slimruimtegebruik - flexibel DNA van Bant - samen -...

Banter Boulevard. Verbinden - groen - duurzaam - zelfvoorzienend - slimruimtegebruik - flexibel DNA van Bant - samen -... De ambitie van Bant - één dorpsschool Banter Boulevard Verbinden - groen - duurzaam - zelfvoorzienend - slimruimtegebruik - flexibel DNA van Bant - samen -... Concept Januari 2018 De ambitie van Bant

Nadere informatie

variant 1d 1d De nieuwbouw verdeelt het gebied duidelijk in twee pleinen: het Roselaarplein en de Nieuwe Markt.

variant 1d 1d De nieuwbouw verdeelt het gebied duidelijk in twee pleinen: het Roselaarplein en de Nieuwe Markt. wat spreekt u aan? bebouwing vervanging van het Mausoleum biedt nieuwe kansen! 1 Een aantrekkelijk plein wordt afgebakend door sterke wanden met uitnodigende en transparante etalages. Nu zijn er op de

Nadere informatie

Driehuizen. Beeldkwaliteitsplan Schermer 26 augustus 2005. concept en inhoud: la4sale - Amsterdam

Driehuizen. Beeldkwaliteitsplan Schermer 26 augustus 2005. concept en inhoud: la4sale - Amsterdam Driehuizen Beeldkwaliteitsplan Schermer 26 augustus 2005 concept en inhoud: la4sale - Amsterdam romantische hollandse parel Driehuizerweg prachtig kappenspel achter de Schermerringvaart bebouwing dicht

Nadere informatie

112 woningen plan St. Cyr Geldrop

112 woningen plan St. Cyr Geldrop B02/2683 29-09-2005 Inleiding Op de locatie van een drietal gesloopte galerijflats is een plan ontwikkeld met een divers aanbod van woningtypes waaronder patiowoningen. De nieuwbouw zal een nieuwe impuls

Nadere informatie

DOORNSTEEG, DEELPLAN 1

DOORNSTEEG, DEELPLAN 1 DOORNSTEEG, DEELPLAN 1 4 maart 2015 masterplan AuGuSTuS 2014 De Slinger 1A De Doornsteeg De Beektuin 1B wegenstructuur masterplan 1A De Boomgaard 1B De Beektuinen impressie entree Deelgebied 1a DEELGEBIED

Nadere informatie

CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT. Uitkomsten vragenlijst burgerpanel

CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT. Uitkomsten vragenlijst burgerpanel CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT Uitkomsten vragenlijst burgerpanel Periode: 18 januari tot 2 februari 2016 Aantal respondenten: 458 van 656 (70%) Inleiding De gemeente Noordwijkerhout werkt aan een versterking

Nadere informatie

3 exclusieve driekapwoningen type c

3 exclusieve driekapwoningen type c 3 exclusieve driekapwoningen type c De 3 drie-onder-een-kapwoningen aan de Van de Broekelaan liggen in feite midden tussen de reeds bestaande bouw. Qua uitstraling passen deze woningen dus perfect in het

Nadere informatie

ZWEMBAD DE LOUWERT HENDRIK IDO AMBACHT STEDENBOUWKUNDIGE VERKENNING NAAR NIEUWBOUW VAN ZWEMBAD

ZWEMBAD DE LOUWERT HENDRIK IDO AMBACHT STEDENBOUWKUNDIGE VERKENNING NAAR NIEUWBOUW VAN ZWEMBAD ZWEMBAD DE LOUWERT HENDRIK IDO AMBACHT STEDENBOUWKUNDIGE VERKENNING NAAR NIEUWBOUW VAN ZWEMBAD PROJECT Stedenbouwkundige verkenning nieuwbouw zwembad de Louwert, Hendrik-Ido-Ambacht Projectnummer: 053100.20161020

Nadere informatie

4. BEELDKWALITEIT. 2. Nieuw woongebied

4. BEELDKWALITEIT. 2. Nieuw woongebied 4. BEELDKWALITEIT 1. Algemeen Dit hoofdstuk gaat in op de ruimtelijke uitgangspunten en de beeldkwaliteitseisen voor de twee woningbouwlocaties binnen dit bestemmingsplan. Deze hebben als doel eenheid

Nadere informatie

Structuur ontwerp. Stadsparc Sittard

Structuur ontwerp. Stadsparc Sittard Structuur ontwerp Stadsparc Sittard 08-05-2017 Bernhardlaan Leyenbroekerweg Toegangsweg naar kavel C12 Kavel C12 Molenweg N Hoeferlaan Andreasommegang 0 10 20 30 40 50 m Stadsparc Sittard projectnr. bladnr.

Nadere informatie

Ringdijk - Citroëngarage. 2 e Stamtafel 2 september 2015

Ringdijk - Citroëngarage. 2 e Stamtafel 2 september 2015 Ringdijk - Citroëngarage 2 e Stamtafel 2 september 2015 Plantraject voorjaar 2015 verkenning varianten najaar 2015 selectie voorkeursvariant voorjaar 2016 planologische procedures najaar 2016 architectonisch

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Beers, Elstweg 5

Beeldkwaliteitsplan. Beers, Elstweg 5 Beeldkwaliteitsplan Beers, Elstweg 5 gemeente Cuijk Concept In opdracht van: Ariëns groep Door: HSRO Stedenbouw en Ruimtelijke ontwikkeling April 2016 Beeldkwaliteitsplan Beers, Elstweg 5 gemeente Cuijk

Nadere informatie

INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL

INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL INLEIDING Dit inrichtingsvoorstel - beeldkwaliteitsplan heeft betrekking op de locatie aan de Akkerweg 6 te Riel. Deze locatie is gelegen ten

Nadere informatie

Het dozijn van Sluiseiland, Vianen. Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken

Het dozijn van Sluiseiland, Vianen. Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken Het dozijn van Sluiseiland, Vianen Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken Juni 2018 Het dozijn van Sluiseiland, Vianen Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken Verschillende

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1- Aanleiding voor aanpassing beeldkwaliteitplannen 3. 2- Ligging en hoofdopzet stedenbouwkundige plan 5

Inhoudsopgave. 1- Aanleiding voor aanpassing beeldkwaliteitplannen 3. 2- Ligging en hoofdopzet stedenbouwkundige plan 5 Inhoudsopgave 1- Aanleiding voor aanpassing beeldkwaliteitplannen 3 2- Ligging en hoofdopzet stedenbouwkundige plan 5 3- Algemene ontwikkelcriteria 6 3.1 Bebouwingsvorm 6 3.2 Architectuur, kleur en materiaalgebruik

Nadere informatie