BAETEN VINOPOLIS EEN RIJKDOM AAN HISTORIEK TAPSYSTEEM HEERLIJKE WIJN IN UW ZAAK VOORDELEN & GEBRUIK WIJN IN VATEN GESELECTEERDE WIJNDOMEINEN

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BAETEN VINOPOLIS EEN RIJKDOM AAN HISTORIEK TAPSYSTEEM HEERLIJKE WIJN IN UW ZAAK VOORDELEN & GEBRUIK WIJN IN VATEN GESELECTEERDE WIJNDOMEINEN"

Transcriptie

1 BAETEN VINOPOLIS

2

3 1 BAETEN VINOPOLIS EEN RIJKDOM AAN HISTORIEK TAPSYSTEEM HEERLIJKE WIJN IN UW ZAAK VOORDELEN & GEBRUIK WIJN IN VATEN GESELECTEERDE WIJNDOMEINEN

4 2 EEN RIJKDOM AAN HISTORIEK winkel in voedingswaren te maaseik Bakker Charel Vanwijck opent omstreeks 1935 voor zijn dochter Mia een winkel in voedingswaren in Maaseik. Na haar huwelijk met Joseph Baeten wordt de zaak verder uitgebouwd. De handel wordt uitgebreid naar kaas, vleeswaren, wijn en likeuren voor klein en groothandel. groothandel met voeding en topwijnen uit heel Europa In 1970 stapt Jos Baeten in de zaak, in 1978 neemt hij het bedrijf over. De activiteiten worden uitgebreid naar volledige groothandel in voeding, non food en wijn voor de bakkerijen slagerijsector, gemeenschapskeuken en horeca. De wijnmarkt kent een explosieve groei in de jaren 80. Hierop inspelend, begint Jos Baeten zich meer toe te leggen op handel in wijnen uit Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland. wijn in vaten met bijhorende tapinstallatie Vanaf 1985 begint Baeten Vinopolis met het aanbieden van wijn in vaten, met bijhorende tapinstallatie. De tapinstallatie wordt zelf geplaatst bij de klant. Initieel worden er enkel wijnen uit Italië aangeboden, later komen daar wijnen uit Frankrijk en Duitsland bij. De selectie gebeurt steeds zorgvuldig en in goed overleg met de wijnboeren.

5 3 eigen afvullijn resulteert in flexibiliteit en kwaliteit 2007 Het afvullen wordt in die periode verzorgd door Brouwerij Achouffe in de Ardennen. Wanneer Achouffe 2 jaar later wordt overgenomen door Duvel, wordt er besloten de wijnvaten zelf af te vullen op een automatische ste riele lijn. Deze afvullijn wordt in 2007 ge ïnstalleerd en zorgt voor meer flexibiliteit en een betere kwaliteit van de wijn in de vaten. Baeten Vinopolis is momenteel aanwezig op de Nederlandse, Belgische, Duitse en Britse markt. In het totaal is dit goed voor zo n 1000 tapinstallaties. Vanaf 2011 staan Michèle en Raf Baeten aan het roer van het bedrijf. focus op kwaliteitsvolle wijnen 2014 In 2014 wordt besloten de voeding af te stoten en volledig voor de wijn te gaan. Met deze nieuwe richting worden ook een gloednieuwe winkel en webshop geopend, waardoor vanaf dan ook particulieren bij Baeten Vinopolis wijn kunnen aankopen. opening gloednieuwe vinostore In de Vinostore kan je terecht voor een echte wijnbeleving met advies op maat. Aangezien er steeds 20 open flessen beschikbaar zijn, valt er altijd wel iets te proeven. Het assortiment strekt zich uit van heerlijke wijnen aan competitieve prijzen tot een reeks zorgvuldig geselecteerde toppers uit Frankrijk, Italië en Spanje.

6 4 Het wijntapsysteem in uw horecazaak Bij Baeten Vinopolis zijn wij dag en nacht bezig met ons product. De wijnen die wij leveren voldoen daardoor stuk voor stuk aan de hoogste kwaliteitsvereisten en worden allemaal direct bij de wijnboer aangekocht. Door het tappen van onze wijnen krijgt uw zaak een extra boost wat betreft het assortiment wijnen. Bovendien werkt u efficiënter, prijsbewuster én milieuvriendelijker. De tapinstallatie wordt geplaatst na afsluiting van het contract. Deze installatie krijgt u gratis ter beschikking in bruikleen. Om ervoor te zorgen dat uw tapsysteem zonder problemen blijft functioneren, bieden wij ook een onderhoudscontract aan. Op die manier kan u steeds beroep doen op onze onderhoudstechniekers en heeft u een directe lijn om mogelijke problemen te verhelpen. Dit onderhoudscontract wordt afgesloten bij het plaatsen van de eerste bestelling. HEERLIJKE WIJN IN UW ZAAK

7 5 Ook na afsluiting van het contract en levering van de wijn blijven wij uw zaak ondersteunen. Dit doen we via diverse marketingtools die we aanbieden (voor een volledig overzicht, zie folder) om uw verkoop optimaal te ondersteunen. Zo leveren wij bij de eerste bestelling steeds een gamma van lege, onbedrukte flessen die u kan UW KLANTEN VERDIENEN ONZE AANDACHT gebruiken voor het opdienen van uw huiswijn. Indien gewenst personaliseren wij deze flessen door middel van etiketten met uw logo en naam. Dit geeft een extra touch aan uw getapte huiswijn en oogt steeds mooi op uw tafels. U kan spoelen en vullen zo vaak u wil. Bovendien neemt het tappen niet meer tijd in beslag dan het ontkurken van flessen. Wijn in flessen of karaffen is een economische en werkbesparende oplossing voor all-in formules. Ook mogelijk is het gebruik van gezeefdrukte flessen. Deze flessen kan u eveneens gebruiken voor het tappen van uw wijn en bevatten diverse spreuken. Naast gezeefdrukte flessen bieden wij ook glazen, menukaarten, druppelvangers, schorten en ijsemmers aan.

8 6 TAP VOORDELEN lager sulfietgehalte Sulfiet is een antioxidant dat noodzakelijk is voor de bewaring van levende wijn en is bij hoge concentratie verantwoordelijk voor hardnekkige hoofdpijn. Aangezien de vaten gesteriliseerd worden en onder stikstof getapt worden, moet de producent zijn wijn minder sulfiteren. geen flesbreuk meer diefstal voorgoed de wereld uit minder verlies en afval Gedaan met die geopende halfvolle flessen voor de spoelbak. Weg afvalberg, dus kosten- en werktijdbesparing. Kostprijs is 30% tot 50% lager. Onze literprijs is meestal lager dan de meeste 0,75 liter prijzen. Geen ecotaks meer (0,10 euro/ liter) vlotte gemakkelijke bediening Groot comfort voor de barbediende omdat je van zes handelingen overschakelt naar een enkele. Ook bij zelfbediening en geautomatiseerde tapsystemen bieden de vaten een oplossing. Wij bieden ook een automatisch doseer- en kassaregistratiesysteem aan. ruimtebesparing Een vat heeft de vloerplaats van 9 flessen maar bevat 27 flessen. Geen overladen koelkasten meer. Zelfs tijdens grote evenementen steeds wijn met de perfecte temperatuur. topwijnen Keuze uit geselecteerde topwijnen (TGV, très grands vins) uit Italië en Frankrijk. Grote keuze uit meer dan 15 wijnen waaronder ook Mousseux en Spritz. uw investering: nihil Wij investeren in uw zaak wanneer u 50 liter wijn per week afneemt. Zo begint uw winstmeter te lopen op het moment dat u ervoor kiest met ons in zee te gaan. Een superbezuiniging zonder investering. geen kurk Nooit meer kurksmaak of kurkbrokjes in de wijn. Geen ergernis over de kurkentrekker of harde stoppen. smaakvast De wijn blijft smaakvast en dus onbeperkt bruikbaar voor verkoop. Dit in tegenstelling tot Bag in Box, met zijn korte bewaartijd. aankoop naar behoefte U hoeft zich geen zorgen te maken om de aankoop van megavolumes want wij leveren al naargelang uw wekelijkse of tweewekelijkse behoefte. wij installeren bij u De installatie gebeurt door onze installateurs en wordt gratis in bruikleen ter beschikking gesteld.

9 7 Hoe werkt het tapsysteem Bij het tappen van de wijn wordt gebruik gemaakt van stikstof (N2). Die doet dienst als drijfgas, maar biedt meteen ook bescherming tegen oxidatie. Stikstof is inert en mengt zich zo niet met vloeistof. In principe is een wijnvat, al dan niet aangesloten, onbeperkt houdbaar. Dat kan omdat de lege ton steeds ge steriliseerd wordt voor de afvulling en de wijn beschermd wordt door de stikstof. Er is geen tapverlies. Iedere liter wijn kan verbruikt worden. Aantappen is ook niet nodig omdat er geen schuimvorming is. Dat maakt dat ook de laatste glazen in een vat perfect verkoopbaar zijn. WIJNVAT Vat van 20 liter Gewicht leeg vat: 5.7kg Afmetingen: 24 x 57cm Stikstof Fles van 13 liter = 2.6m³ Gewicht volle fles = 24kg Afmetingen: 70 x 20 cm Bij zuinig tappen tapt men met een volle fles stikstof (13 l.) 700 liter wijn. Dit zijn ongeveer 35 vaatjes. Bovendien vragen de leidingen maar een minimum aan onderhoud. Wel moet u ervoor zorgen dat de leidingen ten allen tijde gevuld zijn met wijn. Zo kan u wanneer een wijnvat leeg is meteen een nieuw aankoppelen. De wijn is het hele jaar door smaakvast en kan op de gewenste temperatuur (koud of kamertemperatuur) geserveerd worden. Leidingen spoelen is alleen nodig na lange periode van stilstand of wanneer zich steenzuurkristallen gevormd hebben.

10 8 Tapzuil met onderbouw koeling De druk van rode wijn dient 0,25 Bar te bedragen De druk van witte wijn dient 1-2 Bar te bedragen ONDER de bar BOVEN de bar 70 cm 14 cm 24 cm zoet stikstof wijnvaten koeling tapkraan Stikstof doet dienst als drijfgas en vangt het drukverschil op bij het verminderen van de wijn, dit voorkomt zuurstof menging met de wijn. Zowel rode, witte, rosé, zoete als mousserende wijnen kunnen worden aangesloten op de tapkraan. de python koelleiding loopt langs de wijnleiding. Zo schenkt u witte, rosé, zoete of mousserende wijn heerlijk fris. Rode wijn loopt niet langs uw koeling en krijgt de juiste temperatuur vanuit het wijnvat. Bij deze installatie wordt een bijhorende tapzuil geleverd. We bieden u keuzemogelijkheden aan naargelang de hoeveelheid wijnen die u wenst te schenken.

11 9 Tapton met ingebouwde koeling De druk van rode wijn dient 0,25 Bar te bedragen De druk van witte wijn dient 1-2 Bar te bedragen ONDER de bar BOVEN de bar STIKSTOF 70 cm 14 cm 24 cm zoet stikstof wijnvaten koeling kunststof of houten taptonnetje Stikstof doet dienst als drijfgas en vangt het drukverschil op bij het verminderen van de wijn, dit voorkomt zuurstof menging met de wijn. Zowel rode, witte, rosé, zoete als mousserende wijnen kunnen worden aangesloten op de tapkraan. het taptonnetje bevat een ingebouwde koeling. Zo schenkt u witte, rosé, zoete of mousserende wijn heerlijk fris. Rode wijn loopt niet door uw koeling en krijgt de juiste temperatuur vanuit het wijnvat. De ideale oplossing voor wie beperkte plaats heeft. Dit taptonnetje in kunststof of hout met 4 tapkranen (3 gekoeld en 1 niet-gekoeld). wordt op de bar of een taptafel geplaatst.

12 10 Aankomst van de wijn Opslag in inox vaten Kwaliteits controle WIJN IN VATEN VULLEN & LEVEREN Onze wijnen worden rechtstreeks aangekocht bij onze wijnboeren. Wekelijks worden deze wijnen geleverd in een vrachtwagen van 260 hectoliter, dit resulteert in zo n 1,2 miljoen liter per jaar. De wijn die binnenkomt wordt onmiddellijk geconditioneerd in vaten, met een rotatie van 3 maanden. Hierdoor is de wijn steeds zeer vers. Na aankomst wordt de wijn grondig gecontroleerd op kwaliteit. Tijdens deze kwaliteitscontrole wordt het koolzuur- en sulfietgehalte gecorrigeerd naar het gewenste niveau. Dit gebeurt aan de hand van chemische- en smaakanalyse. Na goedkeuring is de wijn klaar voor verkoop. De vaten worden dagelijks gevuld op onze automatische afvullijn. Deze afvullijn bestaat uit een rolband waarop de vaten geplaatst worden en een tank met wijn, waaraan een pomp en 2 filters gekoppeld zijn. De afvullijn vult 1 vat per minuut, wat resulteert in zo n 400 vaten per dag.

13 11 Spoeling van de vaten Afvullen van de wijn Wijn in vaten, klaar voor transport Baeten staat garant voor kwaliteit en service wij verzorgen transport tot in uw zaak Het afvulprocedé gebeurt als volgt: De vaten worden op de rolband geplaatst en worden in een eerste fase leeg gedrukt, gespoeld en langs de buitenkant gewassen. Na deze voor spoeling worden de vaten aan de binnenkant met zeep en zuur gespoeld. Vervolgens worden de vaten nogmaals met heet water en stoom gespoeld en gesteriliseerd. Dit om er zeker van te zijn dat er geen resten meer aanwezig zijn en de vaten volledig gereinigd en gesteriliseerd zijn. In laatste instantie worden de vaten terug afgekoeld met CO2 zodat de wijn niet op hoge temperatuur in de vaten wordt gepompt. Tot slot worden de vaten gevuld met wijn en zijn ze klaar voor transport. De vaten zijn roestvrij en gebruiken dezelfde stijgbuis als een biervat. De buitenwand is bekleed met rubber om temperatuur op te vangen en om het vat te beschermen. Na het afvullen worden de vaten ingeladen in onze vrachtwagens en naar uw zaak gebracht. Daar laden wij de wijn ook uit en plaatsten de vaten op de gewenste plaats. Alles gebeurt met eigen personeel en eigen materiaal om zo een hoge kwaliteit en service te kunnen garanderen.

14 12 DE BESTE SELECTIE EUROPESE WIJNDOMEINEN Baeten Vinopolis ging op zoek naar enkele gerenomeerde wijnboeren uit Frankrijk en Italië.

15 13 Domaine Preignes le Vieux Languedoc, Frankrijk Het domein Preignes le Vieux is gelegen op een historische site waar we overblijfselen van een oude Romeinse villa en een middeleeuwse bouwstijl aantreffen. De wijnen zijn geïnspireerd op dit rijke culturele verleden en de droge streek. Je vindt er frisse en lichte witte wijn, geweldige rosé wijnen en enkele rode wijnen met persoonlijkheid en een duidelijk onderscheidende charme. Sinds 1905 woont de Vic familie op het domein, dat bestaat uit 230 hectaren die rondom het kasteel liggen. De wijngaard bestaat voor 80% uit rode druiven, hoewel het percentage witte druiven steeds toeneemt. De wijngaard beschikt over een goed evenwicht tussen jonge en oude wijnstokken, met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar. Dit resulteert in 14 soorten druiven: Genache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault, Alicante, Merlot, Cabernet franc, Cabernet sauvignon en Petit verdot voor de rode wijn. Chardonnay, Viognier, Vermentino, Muscat en Sauvignon Blanc voor de witte wijn. Sinds het begin van de jaren 90 staan Jérôme en Aurélie Vic aan het hoofd van het familiebedrijf. Ze zijn vastberaden om de inspanningen van de voorgaande generaties verder te zetten, met als doel de continue verbetering van de kwaliteit van de druiven om zo een top wijn te produceren. Domaine Preignes le Vieux, Languedoc, Frankrijk

16 14 Les Costières de Pomerols Languedoc, Frankrijk Domaine Montariol Languedoc-Roussillion, Frankrijk Cave de Pomerols werd opgericht in Het domein bevindt zich op de zonnige heuvelzijdes in de kustregio genaamd Costières, gesitueerd tussen de Garrigue en de Etang de Thau. Zo profiteert de wijngaard van een gematigd Middellandse zee klimaat. De bodem van het domein bestaat voornamelijk uit klei en kalksteen en is zo perfect voor een wijnproductie van hoge kwaliteit. Op dit moment beslaat de wijngaard 1750 hectaren waarvan er, na de fusie tussen Cave de Castelnau de Guers in 2003 en de Cave de Mèze in 2007, 400 geclassificeerd staan als AOC Picpoul de Pinet. Zo n 350 wijnboeren met ervaring en kennis werken momenteel op de wijngaard. Jaarlijks wordt er zo gemiddeld hectoliter wijn geproduceerd (57% wit, 21% rosé en 22% rood). De druif variaties bestaan uit Piquepoul, Chardonnay, Viognier, Sauvignon, Terret voor de witte variëteit. Merlot, Cabernet, Syrah Grenache, Cinsault en Cargnan voor de rode en rosé. Pierre Degroote eigenaar van Domaine Montariol heeft de reputatie een groot vernieuwer te zijn. Hij is de eerste Belgische wijn expert in de Midi streek van Frankrijk, de eerste om het concept van Bag in the box in Frankrijk te ontwikkelen en tevens de eerste flying winemaker. Pierre Degroote werd verliefd op de Languedoc Roussillion regio en oogstte zijn eerste druiven op 20 jarige leeftijd. Tegenwoordig is hij er 35 jaar actief, in die tijd heeft hij een zeer solide reputatie als wijnmaker opgebouwd. Degroote en Montariol kochten de wijngaard, die zich uitstrekt langs Canal du Midi, in De streek met wijnstokken was toen zo n 125 hectaren groot. In de daaropvolgende jaren werden verschillende naburige wijngaarden gekocht. Dit bracht het totaal op 215 hectaren. Enkele terreinen bevinden zich op de top van de heuvel, waar de bodem ondiep is en vol kalksteen zit. Zonlicht is hier erg belangrijk, hierdoor verwarmt de kalksteen zodat de bodem ook s nachts warmte afgeeft. Verder wordt de streek veel blootgesteld aan wind, wat zeer gezonde planten oplevert die een optimale maturiteit schenken aan de druif. De finale selectie van de druiven wordt aan het einde van de oogst uitgevoerd. Enkel de mengsels van top kwaliteit variëteiten worden gebruikt bij Haut de Lalande: Merlot, Cabernet, Syrah en Petit Verdot voor de rode wijn en Chardonnay, Viognier, Chasan voor de witte wijn.

17 15 Montelvini TREVISO, ITALIË Sinds 1881 is de Serena familie aanwezig in de wijnregio van Treviso. Al 5 generaties wordt de passie van het wijn maken hier van vader op zoon doorgegeven. In 1968 verliet Armando Serena, huidig voorzitter van Montelvini, het familiebedrijf voor een nieuw avontuur. Hij kocht een stuk grond in Venegazzu en bouwde er een nieuwe wijngaard die door de jaren heen de standaard werd voor Italiaanse wijnen. Montelvini onderscheidt zich door zijn unieke stijl, een mix van innovatie en dynamiek, met respect voor traditie en aandacht voor details. De familie leeft en werkt in de Zuitere, een historisch en cultureel rijke streek in de Veneto streek. De wijngaard strekt zich uit over de Veneto regio en bevindt zicht voornamelijk in de Montello streek. De Serena familie werkt er met veel passie en selecteert zorgvuldig elke druif die er geoogst wordt om zo een authentiek en kwaliteitsvol product te kunnen afleveren. Montelvini, Trevisio, Italië

18 16

19 wine is a constant proof that God loves us and loves to see us happy Benjamin Franklin BAETEN VINOPOLIS Weertersteenweg 181 B-3680 Maaseik T.+32(0) F.+32(0)

20

BAETEN VINOPOLIS

BAETEN VINOPOLIS www.baetenvinopolis.be BAETEN VINOPOLIS 1 2 3 ONTDEK OOK ONS TOPGAMMA WIJNEN IN FLESSEN 1 1 S.Osvaldo Veneto, Italië 2 Château de la Gardine Vallée du Rhône, Frankrijk 4 5 6 3 Drappier Champagne, Frankrijk

Nadere informatie

topwijn in vaten m e t b i j g e l e v e r d t a p s y s t e e m

topwijn in vaten m e t b i j g e l e v e r d t a p s y s t e e m topwijn in vaten m e t b i j g e l e v e r d t a p s y s t e e m De roestvrij stalen vaten gebruiken dezelfde stijgbuis als een biervat. De buitenwand is bekleed met rubber om temperatuur op te vangen

Nadere informatie

topwijn in vaten m e t b i j g e l e v e r d t a p s y s t e e m

topwijn in vaten m e t b i j g e l e v e r d t a p s y s t e e m topwijn in vaten m e t b i j g e l e v e r d t a p s y s t e e m Weertersteenweg 181 B-3680 Maaseik T. +32(0)89 56 75 15 F. +32(0)89 56 83 01 info@baetenvinopolis.be www.baetenvinopolis.be fine wines wine

Nadere informatie

topwijn in vaten m e t b i j g e l e v e r d t a p s y s t e e m

topwijn in vaten m e t b i j g e l e v e r d t a p s y s t e e m topwijn in vaten m e t b i j g e l e v e r d t a p s y s t e e m Weertersteenweg 181 B-3680 Maaseik T. +32(0)89 56 75 15 F. +32(0)89 56 83 01 info@baetenvinopolis.be www.baetenvinopolis.be fine wines wine

Nadere informatie

topwijn in vaten m e t b i j g e l e v e r d t a p s y s t e e m

topwijn in vaten m e t b i j g e l e v e r d t a p s y s t e e m topwijn in vaten m e t b i j g e l e v e r d t a p s y s t e e m De roestvrij stalen vaten gebruiken dezelfde stijgbuis als een biervat. De buitenwand is bekleed met rubber om temperatuur op te vangen

Nadere informatie

TOPWIJN IN VATEN MET BIJGELEVERD TAPSYSTEEM

TOPWIJN IN VATEN MET BIJGELEVERD TAPSYSTEEM TOPWIJN IN VATEN MET BIJGELEVERD TAPSYSTEEM TAPINSTALLATIE IN BRUIKLEEN GRATIS De roestvrij stalen vaten gebruiken dezelfde stijgbuis als een biervat. De buitenwand is bekleed met rubber om temperatuur

Nadere informatie

topwijn in vaten m e t b i j g e l e v e r d t a p s y s t e e m fine wines wine in kegs

topwijn in vaten m e t b i j g e l e v e r d t a p s y s t e e m fine wines wine in kegs topwijn in vaten m e t b i j g e l e v e r d t a p s y s t e e m Weertersteenweg 181 B-3680 Maaseik T. +32(0)89 56 75 15 F. +32(0)89 56 83 01 info@baetenvinopolis.be www.baetenvinopolis.be fine wines wine

Nadere informatie

DUURZAAM KOSTENBESPAREND OMZETVERHOGEND

DUURZAAM KOSTENBESPAREND OMZETVERHOGEND Informatie boekje DUURZAAM KOSTENBESPAREND OMZETVERHOGEND - Gunstige literprijs Geen glasafval Geen statiegeld Constante kwaliteit, elk glas opnieuw Geen glasbreuk Lichtgewicht Milieuvriendelijk EMAIL

Nadere informatie

GROOTSTE WIJNGEBIED VAN EUROPA ANGUEDOC

GROOTSTE WIJNGEBIED VAN EUROPA ANGUEDOC GROOTSTE WIJNGEBIED VAN EUROPA ANGUEDOC PEYRES NOBLES Peyres Nobles is afkomstig uit het grootste wijngebied van de Languedoc; de Corbières. Uit het enorme wijnaanbod is onze keuze gevallen op deze heerlijke

Nadere informatie

FUSTWIJNEN MET KEYKEG. De ideale oplossing voor wijnen op tap

FUSTWIJNEN MET KEYKEG. De ideale oplossing voor wijnen op tap FUSTWIJNEN MET KEYKEG De ideale oplossing voor wijnen op tap Wijn op de tap: lekker, makkelijk en (langer) houdbaar Wijn is onmisbaar in de horeca. En de keuze is reuze. Waar restaurants in het hoge segment

Nadere informatie

Proefdoos: Toscaanse top wijnen

Proefdoos: Toscaanse top wijnen Proefdoos: Toscaanse top wijnen 2009 Pianirossi Sidus DOC De CEO van Tod's & Hogan is de eigenaar van dit domein. Een middelzware fruitige wijn is de beste typering. Veel fruit, sap met mooie tonen van

Nadere informatie

Nomad, Dealu Mare, Pinot Grigio, Roemenië Zacht-tropische aroma s met frisse zuren om de wijn spanning en balans te geven. Glas 3,95/Fles 22,50

Nomad, Dealu Mare, Pinot Grigio, Roemenië Zacht-tropische aroma s met frisse zuren om de wijn spanning en balans te geven. Glas 3,95/Fles 22,50 Geachte gast, Hierbij presenteren wij u met trots onze wijnkaart. Alle wijnen zijn zorgvuldig geselecteerd en sluiten aan bij de seizoengerechten die wij serveren. Bij het selecteren van onze wijnen laten

Nadere informatie

BURLESQUE ZINFANDEL 2014

BURLESQUE ZINFANDEL 2014 : BURLESQUE ZINFANDEL BURLESQUE ZINFANDEL 2014 Dit wijnhuis bestaat nog niet zo lang. Het etiket springt direct in het oog. Van deze wijn kan je gemakkelijk zeggen dat het een etiketwijntje is maar wat

Nadere informatie

BAETEN VINOPOLIS. Prijslijst België 2015

BAETEN VINOPOLIS. Prijslijst België 2015 BAETEN VINOPOLIS Prijslijst België 2015 Witte Wijn Petit Jardin Blanc Assemblage van Grenache, Sauvignon Blanc en een vleugje Muscat. Een verrassende en frisse blend, een aangenaam fruitig boeket met een

Nadere informatie

Huiswijn Wit en Rood

Huiswijn Wit en Rood Huiswijn Wit en Rood (Italie) Een heerlijke huiswijn, in de mond proef je een lichte aroma van klein rood en zwart fruit, specerijen en tijm. De aanzet is vol, gevolgd door een lange, zwoele afdronk. Lekker

Nadere informatie

Hoe kan ik dit Duitse Wijn etiket te lezen:

Hoe kan ik dit Duitse Wijn etiket te lezen: Wijnetiketten bevat een heleboel nuttige informatie! Hieronder staan verschillende wijnetiketten afgebeeld met uitleg hoe je ze moet lezen. Op deze manier kan je in de winkel iets makkelijker een keuze

Nadere informatie

adres: Nardy s nieuwsbrief van vrijdag 9 juni 2017:

adres: Nardy s nieuwsbrief van vrijdag 9 juni 2017: Editie: Regio Haarlem +Maastricht E-mailadres: leonardnafzger@yahoo.com Dorpsstraat 843 F (kantoor) 1566 EH Assendelft Liedeweg 9 (cave Fort Liebrug) 2065 AH Haarlemmerliede info@leschiensblancs.nl Tel:

Nadere informatie

Wat hebben we te bieden vandaag

Wat hebben we te bieden vandaag Wat hebben we te bieden vandaag Inleiding met smaak/reuktest Tour de Vin de France Bubbelwijn Champagne Alsace (Elzas) Loire Bourgogne Beaujolais Côtes du Rhône Languedoc-Roussillon Bordeaux Le Tour de

Nadere informatie

BAETEN VINOPOLIS. Prijslijst België 2014

BAETEN VINOPOLIS. Prijslijst België 2014 BAETEN VINOPOLIS Prijslijst België 2014 Witte Wijn Petit Jardin Blanc 3,65 / liter Frankrijk, Languedoc Assemblage van Vermentino en Colombard. Een verrassende en frisse blend: een aangenaam fruitig boeket

Nadere informatie

Domaine Saint Pierre Sancerre Loire

Domaine Saint Pierre Sancerre Loire Domaine Saint Pierre Sancerre Loire Na vele generaties beheren Bruno en Thierry Prieur het 42 hectare grote landgoed. De familie Prieur bezit de meest prestigieuze terroirs van Sancerre zoals Monts-Damnes,

Nadere informatie

Proefdoos: Italiaanse klasse wijnen

Proefdoos: Italiaanse klasse wijnen Proefdoos: Italiaanse klasse wijnen 2011 Damilano Barbera d'asti DOCG 100% Barbera uit wijngaarden in Casorzo, gelegen in de heuvels van Monferrato in de provincie Asti. Uit dit specifieke gebied komen

Nadere informatie

~ WIJNCLUB van BEERSEL~ programma 2013 2014

~ WIJNCLUB van BEERSEL~ programma 2013 2014 programma 2013 2014 maand & jaar dag land streek onderwerp kleur Oktober 2013 21 & 24/10 Wereld druif Syrah rood November 2013 8-11/11 Italië Puglia 4 daagse tour December 2013 02 & 05/12 Italië Veneto-Friuli

Nadere informatie

Veneto Italië 0612277605 Licht bruisend met vlierbessenbloesem siroop, weinig alcohol een verassende prosecco. Aantal flessen

Veneto Italië 0612277605 Licht bruisend met vlierbessenbloesem siroop, weinig alcohol een verassende prosecco. Aantal flessen 1. Scavi&Ray Hugo 9.50 wereld-wijnen.com Veneto Italië 0612277605 Licht bruisend met vlierbessenbloesem siroop, weinig alcohol een verassende prosecco. 2. Domaine Saint Bénézet 5.50 druiven: Sauvignon

Nadere informatie

t' Soete Huys te Melsele.

t' Soete Huys te Melsele. Beste leden, ouders en sympathisanten, Een turnvereniging kan uiteraard niet zonder degelijk turnmateriaal en zoals jullie weten: turnmateriaal kost handen vol geld, vandaar dat we, naar jaarlijkse gewoonte,

Nadere informatie

BAETEN VINOPOLIS. Prijslijst België 2016

BAETEN VINOPOLIS. Prijslijst België 2016 BAETEN VINOPOLIS Prijslijst België 2016 Witte Wijn Petit Pont Blanc, 4,05 / liter Assemblage van Grenache, Sauvignon Blanc en een vleugje Muscat. Een fruitig boeket met een aroma van witte steenvruchten

Nadere informatie

Bertani Due Uve 2013. Alcoholpercentage:12,5% Inhoud:75cl

Bertani Due Uve 2013. Alcoholpercentage:12,5% Inhoud:75cl Aan de basis stonden de twee gebroeders Bertani, die na een studie in Frankrijk bij professor Guyot rond 1860 naar hun geboortestreek terugkeerden. Met alle opgedane kennis speelden ze een pioniersrol

Nadere informatie

Domaine Pehu-Simonet Verzenay Champagne Grand Cru

Domaine Pehu-Simonet Verzenay Champagne Grand Cru Domaine Pehu-Simonet Verzenay Champagne Grand Cru Champagne Pehu-Simonet is een klein familiaal huis waar David Pehu na 3 generaties het roer heeft overgenomen. Zij zijn al die tijd trouw gebleven aan

Nadere informatie

4,54 inkoop 19,75 verkoop. Santa Caterina Chardonnay Igt Salento

4,54 inkoop 19,75 verkoop. Santa Caterina Chardonnay Igt Salento Santa Caterina Chardonnay Igt Salento De wijnstreek Puglia in Zuid- Italië is gespecialiseerd in de productie van rode wijnen. De hoge temperaturen lijken minder geschikt voor de verbouw van witte druivensoorten.

Nadere informatie

Appellaties in Languedoc- Roussillon

Appellaties in Languedoc- Roussillon Appellaties in Languedoc- Roussillon KWALITEITSNIVEAU S AOC/AOP 22% IGP 64% VSIG 14% GEOGRAFIE, GEOLOGIE & KLIMAAT HEUVELS & BERGEN KUSTVLAKTES DE ATLANTISCHE CORRIDOR VOORNAAMSTE BODEMTYPES + Klei +

Nadere informatie

Huiswijnen Familie Excellor sauvignon blanc Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Clauduis Morand merlot - Pays d Oc Gris rosé - IGP Var

Huiswijnen Familie Excellor sauvignon blanc Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Clauduis Morand merlot - Pays d Oc Gris rosé - IGP Var Huiswijnen Familie Excellor sauvignon blanc Droge witte wijn uit het zuidwesten van Frankrijk. Typische tonen van de sauvignon druif, zoals kruisbessen en citrus fruit. Mooi droog en niet te zwaar. Prima

Nadere informatie

Degustatie Roemeense wijnen

Degustatie Roemeense wijnen 1. De wijngebieden Degustatie Roemeense wijnen 2. Roemenie in cijfers Oppervlakte beplant met wijngaarden, in 1000 ha 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 Totaal 255,030 250,030 249,170 247,635 242,700 238,300

Nadere informatie

t' Soete Huys te Melsele.

t' Soete Huys te Melsele. Beste leden, ouders en sympathisanten, Een turnvereniging kan uiteraard niet zonder degelijk turnmateriaal en zoals jullie weten : turnmateriaal kost handen vol geld, vandaar dat we, naar jaarlijkse gewoonte,

Nadere informatie

Bordeaux Voorwaarden voor een groot wijnjaar in rood 1. Bloemzetting: vroeg 2. Vruchtzetting: vroeg en snel 3. Vroege definitieve stopzetting van de groei van de plant (vegetatie) bij het

Nadere informatie

14, 38 incl. btw 17,40

14, 38 incl. btw 17,40 Wijngeschenken voor elk budget & elke feestdag! 14, 38 incl. btw 17,40 Emperors Finest Emperors Finest Vistamar Brisa, Cabernet Sauvignon & Vistamar Sauvignon Blanc Vistamar in Chili maakt wijnen volgens

Nadere informatie

Smaakvolle wijnen Origineel maatwerk Bijpassend glaswerk Uniek wijnkelderbeheer Verrassende thema gifts Creatieve relatiegeschenken

Smaakvolle wijnen Origineel maatwerk Bijpassend glaswerk Uniek wijnkelderbeheer Verrassende thema gifts Creatieve relatiegeschenken Smaakvolle wijnen Origineel maatwerk Bijpassend glaswerk Uniek wijnkelderbeheer Verrassende thema gifts Creatieve relatiegeschenken Exclusieve kerstpakketten Persoonlijke service www.wineinspiration.nl

Nadere informatie

Wijnkaart Grand Boutique Hotel Huis Vermeer

Wijnkaart Grand Boutique Hotel Huis Vermeer Wijnkaart Grand Boutique Hotel Huis Vermeer Lieve gasten, vol trots presenteren wij u onze wijnkaart. Samen met onze lokale wijnleverancier en sommelier hebben wij deze wijnen speciaal voor u geselecteerd.

Nadere informatie

TIGNANELLO Tenuta Tignanello I.G.T. Toscana

TIGNANELLO Tenuta Tignanello I.G.T. Toscana ONLINE C ATA LO G U S DE FAMILIE ANTINORI Wie in Italië wijn zegt, zegt Antinori! Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor de tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende

Nadere informatie

MUSCADET Vin de Loire

MUSCADET Vin de Loire MUSCADET Vin de Loire 15 maart 2012 LOIRE Rivier Lengte 1012 km Hoogte (bron) 1400 m Debiet 400 m³/s Stroomgebied 117 000 km² Van Ardèche Naar Atlantische Oceaan LOIREWIJNEN De grenzen van de Loirevallei

Nadere informatie

Proefdoos: Rood Toppers

Proefdoos: Rood Toppers Proefdoos: Toppers 2010 Heras Cordon Vendimia Seleccionada Rioja Alta Uniek in Nederland. De Heras Cordon wijn is de enige Spaanse wijn welke wordt geschonken in het Vaticaaan. Wij mogen deze wijnen exclusief

Nadere informatie

Wijnkaart. Cogmans Kloof Kristal Per glas 3.30. Chardonnay Principato Per glas 3.30. Pinot Blanc Dopff en irion Per glas 4,25

Wijnkaart. Cogmans Kloof Kristal Per glas 3.30. Chardonnay Principato Per glas 3.30. Pinot Blanc Dopff en irion Per glas 4,25 Wijnkaart Witte wijnen per glas of per fles: Cogmans Kloof Kristal Per glas 3.30 Per fles 16.25 : Wine of origin Robertson : Robertson (Zuid-Afrika) : Colombard 80% en sauvignon 20% : Lichte witte wijn

Nadere informatie

Wijnactie. De Sterrebloem. Een fijne selectie van betaalbare wijnen boordevol authenticiteit en evenwicht

Wijnactie. De Sterrebloem. Een fijne selectie van betaalbare wijnen boordevol authenticiteit en evenwicht Wijnactie De Sterrebloem Een fijne selectie van betaalbare wijnen boordevol authenticiteit en evenwicht Beste wijnliefhebber, De geselecteerde wijnen voor de wijnactie van dit jaar zijn van biologische

Nadere informatie

Dit deel van het examen bestaat uit vier opdrachten (vragen) waarvan u er drie dient uit te werken.

Dit deel van het examen bestaat uit vier opdrachten (vragen) waarvan u er drie dient uit te werken. Aanwijzingen voor de kandidaat: Dit deel van het examen bestaat uit vier opdrachten (vragen) waarvan u er drie dient uit te werken. Elke opdracht dient u als een nieuwe case te behandelen. Iedere opdracht

Nadere informatie

SANCERRE DOMAINE GERARD FIOU. 13 Sancerre Rosé. 14 Sancerre Rouge

SANCERRE DOMAINE GERARD FIOU. 13 Sancerre Rosé. 14 Sancerre Rouge 13 Sancerre Rosé 14 Sancerre Rouge De productie van Sancerre rosé is vrij klein, slechts 5%, en wordt geproduceerd uit 100% pinot noir. Een strenge selectie tijdens het oogsten zorgt ervoor dat uitsluitend

Nadere informatie

Geachte, Mevrouw, Meneer, Alvast bedankt dat u aan ons denkt om uw feestgelegenheid te verzorgen.

Geachte, Mevrouw, Meneer, Alvast bedankt dat u aan ons denkt om uw feestgelegenheid te verzorgen. Geachte, Mevrouw, Meneer, Alvast bedankt dat u aan ons denkt om uw feestgelegenheid te verzorgen. Wij zijn blij met het vertrouwen dat u ons schenkt en hopen aan uw verwachtingen / wensen te kunnen voldoen.

Nadere informatie

BIO! DAT IS LOGISCH. L Hirondelle Organic

BIO! DAT IS LOGISCH. L Hirondelle Organic BIO! DAT IS LOGISCH Bewust kiezen voor mens, dier en milieu. Dat is voor de nieuwe generatie producenten een belangrijk argument om over te gaan op biologische wijnbouw. Ook bij onze klanten worden biologische

Nadere informatie

Passie voor Italian life-style. Herkenbare smaak van het terroir : een aroma van bloemen, een lichte kleur met een gouden gloed

Passie voor Italian life-style. Herkenbare smaak van het terroir : een aroma van bloemen, een lichte kleur met een gouden gloed Passie voor Italian life-style Herkenbare smaak van het terroir : een aroma van bloemen, een lichte kleur met een gouden gloed Geproduceerd in het prosecco DOC gebied Vitamines, mineralen, planten ingrediënten,

Nadere informatie

WIN EEN UNIEK WEEKEND BIJ CHÂTEAU PESQUIÉ. (zie bijlage)

WIN EEN UNIEK WEEKEND BIJ CHÂTEAU PESQUIÉ. (zie bijlage) WIN EEN UNIEK WEEKEND BIJ CHÂTEAU PESQUIÉ (zie bijlage) 91 PARKER PUNTEN! 2014 Terrasses Rouge Grenache Noir, Syrah Internationaal zeer gewaardeerd en een fantastische presentatie van de hoge kwaliteit

Nadere informatie

Clos Marie Pic Saint Loup

Clos Marie Pic Saint Loup Clos Marie Pic Saint Loup VINOBLESSE BAARN SEPTEMBER 2015 Françoise Julien en Christophe Peyrus 1 Languedoc: 30 AOC s, vijf zones: West: Cabardès, Limoux, Malepère Zuid: Corbières, Corbières-Boutenac,

Nadere informatie

Wijn geschiedenis in Macedonië

Wijn geschiedenis in Macedonië Wijn geschiedenis in Macedonië Iedere wijn heeft zijn eigen verhaal. Het verhaal van de Macedonische wijnen is hartelijk, vriendelijk en kleurrijk omdat de druiven worden geteeld in vruchtbare regio's

Nadere informatie

Tips & tricks. Tappen

Tips & tricks. Tappen Tappen Tips & tricks HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE HET BESTE BIERTJE SERVEERT? WIJ HEBBEN NUTTIGE EN PRAKTISCHE TIPS & TRICKS VAN HORECAEXPERTS VERZAMELD. PRINT ZE UIT EN BESPREEK ZE MET JE PERSONEEL. Tip

Nadere informatie

ASSEMBLAGE LES TROIS COULEURS 2013

ASSEMBLAGE LES TROIS COULEURS 2013 ASSEMBLAGE LES TROIS COULEURS 2013 LA BLONDE 2013 (7 december 2013) Daar de definitieve assemblage van ROCHAUBRY en de cuvée DOMAINE DE GOURNIER nog niet achter de rug was, wachtte ons een hele taak om

Nadere informatie

www.champastique.be Catalogus Particulieren 2015

www.champastique.be Catalogus Particulieren 2015 www.champastique.be Catalogus Particulieren 2015 Visie & Missie Champagnes aanbieden van kleine huizen uit de 4 microregios van de Champagnestreek met oog voor traditie, hun passie voor Champagne overbrengen

Nadere informatie

LIGGING. Zuidwesten van Frankrijk. Tegen de Atlantische oceaan. Bij de belangrijkste rivieren: Gironde Dordogne Garonne

LIGGING. Zuidwesten van Frankrijk. Tegen de Atlantische oceaan. Bij de belangrijkste rivieren: Gironde Dordogne Garonne Bordeaux LIGGING Zuidwesten van Frankrijk Tegen de Atlantische oceaan Bij de belangrijkste rivieren: Gironde Dordogne Garonne KLIMAAT Warmgematigd klimaat door invloed van de waterlopen en de Atlantische

Nadere informatie

VERSLAG DEGUSTATIE ZUID AFRIKAANSE WIJNEN DOOR LUC VANNEVEL OP 14/6/2016.

VERSLAG DEGUSTATIE ZUID AFRIKAANSE WIJNEN DOOR LUC VANNEVEL OP 14/6/2016. VERSLAG DEGUSTATIE ZUID AFRIKAANSE WIJNEN DOOR LUC VANNEVEL OP 14/6/2016. Vanavond zal dhr Luc Vannevel, invoerder en verkoper van wijnen, ons kennis laten maken met enkele van zijn Zuid Afrikaanse wijnen.

Nadere informatie

~ De Wijnclub van BEERSEL ~ programma 2012 2013

~ De Wijnclub van BEERSEL ~ programma 2012 2013 programma 2012 2013 maand & jaar xxxx dag land streek onderwerp kleur Oktober 2012 22 & 25/10 Wereld druif Pinot Noir rood November 2012 1-4 nov Portugal Douro 4 daagse trip December 2012 03 & 06/12 Frankrijk

Nadere informatie

Huiswijnen. Onze wijnen zijn van Astrid Joosten en Thérèse Boer. Astrid & Thérèse huiswijn rood 3,50 20,00. Astrid & Thérèse huiswijn wit 3,50 20,00

Huiswijnen. Onze wijnen zijn van Astrid Joosten en Thérèse Boer. Astrid & Thérèse huiswijn rood 3,50 20,00. Astrid & Thérèse huiswijn wit 3,50 20,00 Huiswijnen Astrid & Thérèse huiswijn rood 3,50 20,00 Soepele fruitige rode wijn met wat stevigheid en een klein pepertje (syrah-grenache). Astrid & Thérèse huiswijn wit 3,50 20,00 Fruitige droge witte

Nadere informatie

Noordelijke Rhône. NWG proeverij 13 april. Door Jan Vegter

Noordelijke Rhône. NWG proeverij 13 april. Door Jan Vegter Noordelijke Rhône NWG proeverij 13 april Door Jan Vegter Rhône Meridionale Rhône Septentrionale Rhône Septentrionale Totale productie 123.000 hl (2013) 5% van totale Rhône productie waarvan 13% wit Gematigd

Nadere informatie

THAI. wijn wine. card. kaart A THAI FOOD EXPERIENCE

THAI. wijn wine. card. kaart A THAI FOOD EXPERIENCE A THAI A THAI FOOD EXPERIENCE wijn wine kaart card witte wijnen white wines 2008 Belle Epine 3,9 euro (glas) 12 euro (0,5 l) 17,5 euro (0,75 l) Chardonnay/Viognier, Les Vignerons de Schistes Onze huiswijn.

Nadere informatie

Eco Fields B.V. 0318 461344. 6733 JD Wekerom info@ecofields.nl

Eco Fields B.V. 0318 461344. 6733 JD Wekerom info@ecofields.nl Wilt u een origineel en smaakvol geschenk geven aan een relatie of een bijzonder kerspakket aan uw medewerkers? Van kleine bedankjes tot uitgebreide pakketten, alles is mogelijk. Graag denken we mee om

Nadere informatie

1. Le Comtesse Prosecco Frizzante 7.50 wereld-wijnen.com

1. Le Comtesse Prosecco Frizzante 7.50 wereld-wijnen.com 1. Le Comtesse Prosecco Frizzante 7.50 wereld-wijnen.com Veneto Italië druif: Prosecco 0612 277605 Licht bruisend met sprankelend fruit, weinig alcohol en feestelijk zachte bubbeltjes. 2. Domaine Bénézet

Nadere informatie

Terre des Anges 2013

Terre des Anges 2013 Terre des Anges 2013 Sauvignon Blanc - Frankrijk Frisse, fijne witte wijn. Beschikt over een palet aan primair fruit en een expressief smaakpatroon. Per fles: 6,50 /st Per 6 flessen: 6,25 / st Per 12 flessen:

Nadere informatie

MY hot cup Puretea Natural Mint, Rosehip, Linden, Forest Fruit, Golden Chamomile, Rooibos, Pure Lemon, Earl Grey, Organic Green, Black Ceylon

MY hot cup Puretea Natural Mint, Rosehip, Linden, Forest Fruit, Golden Chamomile, Rooibos, Pure Lemon, Earl Grey, Organic Green, Black Ceylon MY coffee: Onze keuze is gevallen op koffie van OR. De liefde en passie waarmee deze koffie geselecteerd en gebrand wordt, komt tot uiting in de kwaliteit en de fantastische aroma s van de koffie die we

Nadere informatie

WITTE WIJNEN Vignobles Mourat (biologische wijn) Les Amourettes Brisa Brisa Tamaral

WITTE WIJNEN Vignobles Mourat (biologische wijn) Les Amourettes Brisa Brisa Tamaral WITTE WIJNEN Val de Loire, Collection Blanc - Chenin Blanc, Chardonnay Stuivende geur met een heerlijk smaakpallet van jong tropisch wit en groen fruit, in de afdronk zacht en licht mineralig. Côtes de

Nadere informatie

Module. Tapinstallaties

Module. Tapinstallaties Module Tapinstallaties 1 Module: Tapinstallaties Inhoudstafel 1. Inleiding 5 1.1 Toepassingsgebied 5 1.2 Hoe deze module toepassen? 5 2. Goede hygiënepraktijken 6 3. Processtroomdiagrammen 7 4. Kritische

Nadere informatie

Aantal van Turkse variëteiten zijn de Yapıncak en Papazkarası, geteeld in Thracië; de Sultaniye van de Egeïsche kust.

Aantal van Turkse variëteiten zijn de Yapıncak en Papazkarası, geteeld in Thracië; de Sultaniye van de Egeïsche kust. Turkije In dit land dat bol staat van de druiven wordt slechts éénderde tot wijn geperst, éénderde wordt als tafeldruif gebruikt en het laatste deel als rozijn verwerkt. Hoewel van oorsprong een stokoud

Nadere informatie

Kwalificatie / herkomstbenaming. De nieuwe druiven in deze degustatie. Bonarda. Torrontés

Kwalificatie / herkomstbenaming. De nieuwe druiven in deze degustatie. Bonarda. Torrontés Woord vooraf Argentinië is met ruim 200.000 hectare wijngaard verreweg de grootste wijnproducent van Zuid- Amerika. Het is ook een land dat, min of meer in navolging van het buurland Chili, kwalitatief

Nadere informatie

WINE MAY BE NOT THE ANSWER BUT IT HELPS YOU TO FORGET THE QUESTION. --- BE POSITIVE! ;-)

WINE MAY BE NOT THE ANSWER BUT IT HELPS YOU TO FORGET THE QUESTION. --- BE POSITIVE! ;-) WINE MAY BE NOT THE ANSWER BUT IT HELPS YOU TO FORGET THE QUESTION. --- BE POSITIVE! ;-) BUBBELS & COCKTAILS Veluwse Vreugde Wekerom Nederland Johanniter, Riesel Deze bubbel heeft een frisse mousse met

Nadere informatie

De proeverijen van Marcel April 2013 Elzas

De proeverijen van Marcel April 2013 Elzas Marcel-les-Vignes Coopérative d achat à finalité sociale de vins naturels et bios De proeverijen van Marcel April 2013 Elzas Om van de zuurkool naar de asperges over te gaan en daarmee de lente in te glijden,

Nadere informatie

Châteauneuf-du-Pape. Steekkaart van Châteauneuf-du-Pape

Châteauneuf-du-Pape. Steekkaart van Châteauneuf-du-Pape Châteauneuf-du-Pape Steekkaart van Châteauneuf-du-Pape AOC sedert 1937 : het is één der oudste AOC s. Eind van de 19 de eeuw had Joseph Ducos ( Château La Nerthe ) voor deze streek reeds een stel regels

Nadere informatie

Spanje, Penedes Paxvinum, Cava Misolfa. MISOLFA, CAVA Reserva Brut (2 jaar "sur lattes")

Spanje, Penedes Paxvinum, Cava Misolfa. MISOLFA, CAVA Reserva Brut (2 jaar sur lattes) Spanje, Penedes Paxvinum, Cava Misolfa MISOLFA, CAVA Reserva Brut (2 jaar "sur lattes") Spanje, Penedes Paxvinum, Cava Misolfa MISOLFA, CAVA Reserva Brut (2 jaar "sur lattes") Frankrijk : Pays d Oc Mas

Nadere informatie

DUURZAAM KOSTENBESPAREND OMZET-VERHOGEND

DUURZAAM KOSTENBESPAREND OMZET-VERHOGEND DUURZAAM KOSTENBESPAREND OMZET-VERHOGEND - Gunstige literprijs Geen glasafval Geen statiegeld Constante kwaliteit, elk glas opnieuw Geen glasbreuk Lichtgewicht Milieuvriendelijk email INFO@FLEX-KEG.COM

Nadere informatie

WIJNKAART Wijnkaart van E2FOODS Eemnes 1/7

WIJNKAART Wijnkaart van E2FOODS Eemnes 1/7 WIJNKAART Wijnkaart van E2FOODS Eemnes 1/7 FRANKRIJK Alle door ons geïmporteerde wijnen zijn afkomstig van caves particulieres/ vignerons independants. Deze wijnen/ wijnboeren zijn altijd herkenbaar aan

Nadere informatie

Huiswijnen Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Domaine peiriere merlot - IGP Pays d Oc Gris rosé - IGP Var

Huiswijnen Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Domaine peiriere merlot - IGP Pays d Oc Gris rosé - IGP Var Huiswijnen Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Heerlijke frisse witte wijn uit de Languedoc gemaakt van de Rhone druif viognier. De wijn heeft in de geur elementen van gedroogde perzik en abrikoos.

Nadere informatie

Limburgse wijnen populairder dan ooit

Limburgse wijnen populairder dan ooit VRAAG IS ZO GROOT DAT BEPERKTE VOORRAAD SNEL IS UITVERKOCHT Limburgse wijnen populairder dan ooit Jerome Gielkens Voor kwaliteitsvolle wijnen hoef je heus niet naar Frankrijk of Italië. In Limburg worden

Nadere informatie

Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50

Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50 Huiswijnen wit Urmeneta, Sauvignon Blanc Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50 Een typisch Chileense Sauvignon. Hij is milddroog, makkelijk en zit vol exotische aroma s van onder andere passievrucht.

Nadere informatie

Passie voor Italiaanse life-style. Herkenbare smaak van het terroir : een aroma van bloemen, lichte kleur met een gouden gloed

Passie voor Italiaanse life-style. Herkenbare smaak van het terroir : een aroma van bloemen, lichte kleur met een gouden gloed q q q q q Passie voor Italiaanse life-style Herkenbare smaak van het terroir : een aroma van bloemen, lichte kleur met een gouden gloed Geproduceerd in het prosecco DOC gebied Bevat vitamines, mineralen

Nadere informatie

Mocht u enkele tips en informatie wensen om u keuze makkelijker te maken, voel u vrij om ons te contacteren.

Mocht u enkele tips en informatie wensen om u keuze makkelijker te maken, voel u vrij om ons te contacteren. W I N E V ESTMENT In onze zoektocht naar wijnen maken we geen compromissen als het om smaak en kwaliteit gaat. In onze eindejaarscatalogus 2016-2017, presenteren wij voor u een schitterende selectie wijnen.

Nadere informatie

ASSORTIMENT BIOLOGISCHE & ECOLOGISCHE WIJNEN

ASSORTIMENT BIOLOGISCHE & ECOLOGISCHE WIJNEN ASSORTIMENT BIOLOGISCHE & ECOLOGISCHE WIJNEN BIODYNAMISCHE WIJNEN Château Falfas, Côtes de Bourg Bordeaux, Frankrijk Château Romanin, Côtes de Provence, Frankrijk o Château Romanin - Rosé o Château Romanin

Nadere informatie

01 Wit 1 fles 6 flessen 12 flessen Cal y Canto Verdejo. 02 Wit 1 fles 6 flessen 12 flessen

01 Wit 1 fles 6 flessen 12 flessen Cal y Canto Verdejo. 02 Wit 1 fles 6 flessen 12 flessen Wijnactie Witte en Rosé wijnen 01 Wit 1 fles 6 flessen 12 flessen 5.70 33.00 63.00 Cal y Canto Verdejo Droog met een lichte mineraliteit. In de neus ruiken we aroma s van citrusvruchten en wat witte bloemen

Nadere informatie

ZENATO. Zenato Ripassa 3 Liter in kist. Zenato Ripassa 1,5L

ZENATO. Zenato Ripassa 3 Liter in kist. Zenato Ripassa 1,5L ZENATO Het bedrijf van de familie Zenato is gelegen in San Benedetto aan het Gardameer, in de provincie Veneto. Dit gebied is naar volume het grootste produktiegebied van DOC wijnen van Italie. Het bedrijf

Nadere informatie

Valentijn bij Ambrosius

Valentijn bij Ambrosius Valentijn bij Ambrosius 60% Tibouren - 40% Cinsault Dit is één van de mooiste domeinen in de Provence en we hebben twee heerlijke rosés uit hun kelders in huis. La Vie en Rosé is de tweede wijn van dit

Nadere informatie

Nefit SolarLine II zonneboilers. SolarLine II Warm water met zonneenergie

Nefit SolarLine II zonneboilers. SolarLine II Warm water met zonneenergie Nefit SolarLine II zonneboilers SolarLine II Warm water met zonneenergie Nefit SolarLine II zonneboiler Eindeloos profiteren van de zon Thermische zonne-energie is noodzakelijk voor een duurzame toekomst.

Nadere informatie

RELATIEGESCHENKEN. Ook kunnen wij uw wijngeschenken desgewenst verzenden, dit geschiedt tegen de geldende posttarieven.

RELATIEGESCHENKEN. Ook kunnen wij uw wijngeschenken desgewenst verzenden, dit geschiedt tegen de geldende posttarieven. RELATIEGESCHENKEN 20 Als modern ondernemer wilt u alleen het beste voor relaties en personeel. Maak kennis met de mogelijkheden zoals wij deze bieden op het gebied van: Relatiegeschenken Bedrijfsborrels

Nadere informatie

WIJNKAART. Graag laten wij u kennismaken met een zorgvuldig samengestelde wijnselectie.

WIJNKAART. Graag laten wij u kennismaken met een zorgvuldig samengestelde wijnselectie. WIJNKAART Graag laten wij u kennismaken met een zorgvuldig samengestelde wijnselectie. Wijnen die onze gerechten op een harmonieuze manier compleet maken. Laat u verrassen en geniet van deze selectie exclusieve

Nadere informatie

Bier. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Wat is bier?

Bier. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Wat is bier? Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over een drank die men in de horeca veel schenkt of tapt, namelijk bier. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart kun je: de grondstoffen

Nadere informatie

Benny Aerens Luc David. September 2014

Benny Aerens Luc David. September 2014 Benny Aerens Luc David September 2014 Geschiedenis Wijnproductie en bodem 71000 ha Over de 2 Mhl 20% van de productie is biologisch côtes-du-rhône-villages is gezakt met 10% Export is 22,5% van de totale

Nadere informatie

Van druif tot wijn. Druif. Wijnbereiding. De gisting

Van druif tot wijn. Druif. Wijnbereiding. De gisting Van druif tot wijn Druif De druif is een klimplant, die wordt gekweekt als de druivenstok, ook wel wijnstok, wijnrank of druivenboom genoemd. Naast de wilde soort zijn er veel cultivars, gekweekte varianten:

Nadere informatie

ARCHONTIKO: Mandilaria-Grenache Rouge. Fles: 75cl ( per 6 ) Alcohol: 12% Jaar: 2002

ARCHONTIKO: Mandilaria-Grenache Rouge. Fles: 75cl ( per 6 ) Alcohol: 12% Jaar: 2002 GriekseProducten Cair ARCHONTIKO: MandilariaGrenache Rouge Rood Fles: 75cl ( per 6 ) Jaar: 2002 Rode wijn van diverse wijnstoksoorten: Cabernet Sauvignon, Grenache rood, Agiorgitiko en Xinomayro met een

Nadere informatie

Oude en nieuwe wijnwereld

Oude en nieuwe wijnwereld Oude en nieuwe wijnwereld KREEFTSKEERKRING EVENAAR STEENBOKSKEERKRING Oude wereld Nieuwe wereld De productie in Europese wijnlanden is veel groter dan in de landen daarbuiten. Van de totale hoeveelheid

Nadere informatie

Gratis E-book Wijn maken druivenwijnmaken.nl

Gratis E-book Wijn maken druivenwijnmaken.nl Gratis E-book Wijn maken druivenwijnmaken.nl Hoe maak je wijn? Op de volgende pagina s leer je stap voor stap wijn maken van druiven. Zelf doe ik dit nu al 17 jaar, in begin met wisselend succes, maar

Nadere informatie

HAPPY WINE WIJNACTIE TEN VOORDELE VAN DE WERKING VAN DE GYMNASTIEK Vzw HAPPY GYM

HAPPY WINE WIJNACTIE TEN VOORDELE VAN DE WERKING VAN DE GYMNASTIEK Vzw HAPPY GYM HAPPY WINE WIJNACTIE 2011-2012 Vzw HAPPY GYM TEN VOORDELE VAN DE WERKING VAN DE GYMNASTIEK Competitieve en recreatieve ritmische gymnastiek in Gent en Machelen WIT Paul Mas / Valmont White / Vin de Pays

Nadere informatie

U kunt ervan op aan dat alle medewerkers zich vol enthousiasme zullen inzetten om uw beleving compleet te maken.

U kunt ervan op aan dat alle medewerkers zich vol enthousiasme zullen inzetten om uw beleving compleet te maken. Van harte welkom in restaurant Entre Nous! De naam zegt het al, onder ons : een gezellige plek om samen te zijn en te genieten van elkaar en van het prachtige Zuid-Limburg. De chef streeft ernaar al het

Nadere informatie

Land Spanje Regio Catalunya Jaar 2014 Druivensoort Maccabeo, Xarel-lo, Parellada Zoetheid Brut (Mousserend)

Land Spanje Regio Catalunya Jaar 2014 Druivensoort Maccabeo, Xarel-lo, Parellada Zoetheid Brut (Mousserend) Cava Trankilo Brut 'Reserva' 9,75 excl. BTW Land Spanje Regio Catalunya Druivensoort Maccabeo, Xarel-lo, Parellada Zoetheid Brut (Mousserend) Deze `Trankilo Reserva heeft een heerlijk verfrissende smaak!

Nadere informatie

1) De breedtegraad waartussen kwaliteits-wijndruiven groeien is:

1) De breedtegraad waartussen kwaliteits-wijndruiven groeien is: EXAMENVRAGEN THEORIE 25 minuten EXAMEN HORECA WINE PROFESSIONAL - THEORIE 1) De breedtegraad waartussen kwaliteits-wijndruiven groeien is: a) 20º en 50º NB b) 10º en 50º NB c) 30º en 50º NB en ZB d) het

Nadere informatie

ONDER DE KURK Wijn 1 : Lunae Vermentino 2013

ONDER DE KURK Wijn 1 : Lunae Vermentino 2013 ONDER DE KURK Vakantieproeverij 15 september 2014 Wijn 1 : Lunae Vermentino 2013 Ingebracht door : Gies Stolze Land : Italie Streek : Ligurie/Lunae : Bleekgeel, helder : Weinig neus, licht fruit, fris.

Nadere informatie

Vonkelwyn is de Afrikaanse vertaling van mousserende wijn en is tevens de verzamelnaam voor alle mousserende wijnsoorten uit Zuid-Afrika.

Vonkelwyn is de Afrikaanse vertaling van mousserende wijn en is tevens de verzamelnaam voor alle mousserende wijnsoorten uit Zuid-Afrika. VONKELWIJN Vonkelwyn is de Afrikaanse vertaling van mousserende wijn en is tevens de verzamelnaam voor alle mousserende wijnsoorten uit Zuid-Afrika. Naamgeving Zuid-Afrikaanse mousserende wijnen die volgens

Nadere informatie

Gïk, de blauwe wijn. Wacht... WAT?!

Gïk, de blauwe wijn. Wacht... WAT?! Gïk, de blauwe wijn. Wacht... WAT?! Een team van jonge ondernemers zorgt voor een revolutie in de wijnwereld met een 'godslasterlijke' drank. Het kostte twee jaar van diepgaand onderzoek in nauwe samenwerking

Nadere informatie

In opmars Niet zo goed gekend door ons. 27/06/2017 MVS - Rosé 1

In opmars Niet zo goed gekend door ons. 27/06/2017 MVS - Rosé 1 In opmars Niet zo goed gekend door ons 27/06/2017 MVS - Rosé 1 IN OPMARS Consumptie steeg wereldwijd met 20% in de laatste 5 jaar Frankrijk consumeert meer rosé dan witte wijn België: 9% van de wijnen

Nadere informatie