BAETEN VINOPOLIS EEN RIJKDOM AAN HISTORIEK TAPSYSTEEM HEERLIJKE WIJN IN UW ZAAK VOORDELEN & GEBRUIK WIJN IN VATEN GESELECTEERDE WIJNDOMEINEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BAETEN VINOPOLIS EEN RIJKDOM AAN HISTORIEK TAPSYSTEEM HEERLIJKE WIJN IN UW ZAAK VOORDELEN & GEBRUIK WIJN IN VATEN GESELECTEERDE WIJNDOMEINEN"

Transcriptie

1 BAETEN VINOPOLIS

2

3 1 BAETEN VINOPOLIS EEN RIJKDOM AAN HISTORIEK TAPSYSTEEM HEERLIJKE WIJN IN UW ZAAK VOORDELEN & GEBRUIK WIJN IN VATEN GESELECTEERDE WIJNDOMEINEN

4 2 EEN RIJKDOM AAN HISTORIEK winkel in voedingswaren te maaseik Bakker Charel Vanwijck opent omstreeks 1935 voor zijn dochter Mia een winkel in voedingswaren in Maaseik. Na haar huwelijk met Joseph Baeten wordt de zaak verder uitgebouwd. De handel wordt uitgebreid naar kaas, vleeswaren, wijn en likeuren voor klein en groothandel. groothandel met voeding en topwijnen uit heel Europa In 1970 stapt Jos Baeten in de zaak, in 1978 neemt hij het bedrijf over. De activiteiten worden uitgebreid naar volledige groothandel in voeding, non food en wijn voor de bakkerijen slagerijsector, gemeenschapskeuken en horeca. De wijnmarkt kent een explosieve groei in de jaren 80. Hierop inspelend, begint Jos Baeten zich meer toe te leggen op handel in wijnen uit Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland. wijn in vaten met bijhorende tapinstallatie Vanaf 1985 begint Baeten Vinopolis met het aanbieden van wijn in vaten, met bijhorende tapinstallatie. De tapinstallatie wordt zelf geplaatst bij de klant. Initieel worden er enkel wijnen uit Italië aangeboden, later komen daar wijnen uit Frankrijk en Duitsland bij. De selectie gebeurt steeds zorgvuldig en in goed overleg met de wijnboeren.

5 3 eigen afvullijn resulteert in flexibiliteit en kwaliteit 2007 Het afvullen wordt in die periode verzorgd door Brouwerij Achouffe in de Ardennen. Wanneer Achouffe 2 jaar later wordt overgenomen door Duvel, wordt er besloten de wijnvaten zelf af te vullen op een automatische ste riele lijn. Deze afvullijn wordt in 2007 ge ïnstalleerd en zorgt voor meer flexibiliteit en een betere kwaliteit van de wijn in de vaten. Baeten Vinopolis is momenteel aanwezig op de Nederlandse, Belgische, Duitse en Britse markt. In het totaal is dit goed voor zo n 1000 tapinstallaties. Vanaf 2011 staan Michèle en Raf Baeten aan het roer van het bedrijf. focus op kwaliteitsvolle wijnen 2014 In 2014 wordt besloten de voeding af te stoten en volledig voor de wijn te gaan. Met deze nieuwe richting worden ook een gloednieuwe winkel en webshop geopend, waardoor vanaf dan ook particulieren bij Baeten Vinopolis wijn kunnen aankopen. opening gloednieuwe vinostore In de Vinostore kan je terecht voor een echte wijnbeleving met advies op maat. Aangezien er steeds 20 open flessen beschikbaar zijn, valt er altijd wel iets te proeven. Het assortiment strekt zich uit van heerlijke wijnen aan competitieve prijzen tot een reeks zorgvuldig geselecteerde toppers uit Frankrijk, Italië en Spanje.

6 4 Het wijntapsysteem in uw horecazaak Bij Baeten Vinopolis zijn wij dag en nacht bezig met ons product. De wijnen die wij leveren voldoen daardoor stuk voor stuk aan de hoogste kwaliteitsvereisten en worden allemaal direct bij de wijnboer aangekocht. Door het tappen van onze wijnen krijgt uw zaak een extra boost wat betreft het assortiment wijnen. Bovendien werkt u efficiënter, prijsbewuster én milieuvriendelijker. De tapinstallatie wordt geplaatst na afsluiting van het contract. Deze installatie krijgt u gratis ter beschikking in bruikleen. Om ervoor te zorgen dat uw tapsysteem zonder problemen blijft functioneren, bieden wij ook een onderhoudscontract aan. Op die manier kan u steeds beroep doen op onze onderhoudstechniekers en heeft u een directe lijn om mogelijke problemen te verhelpen. Dit onderhoudscontract wordt afgesloten bij het plaatsen van de eerste bestelling. HEERLIJKE WIJN IN UW ZAAK

7 5 Ook na afsluiting van het contract en levering van de wijn blijven wij uw zaak ondersteunen. Dit doen we via diverse marketingtools die we aanbieden (voor een volledig overzicht, zie folder) om uw verkoop optimaal te ondersteunen. Zo leveren wij bij de eerste bestelling steeds een gamma van lege, onbedrukte flessen die u kan UW KLANTEN VERDIENEN ONZE AANDACHT gebruiken voor het opdienen van uw huiswijn. Indien gewenst personaliseren wij deze flessen door middel van etiketten met uw logo en naam. Dit geeft een extra touch aan uw getapte huiswijn en oogt steeds mooi op uw tafels. U kan spoelen en vullen zo vaak u wil. Bovendien neemt het tappen niet meer tijd in beslag dan het ontkurken van flessen. Wijn in flessen of karaffen is een economische en werkbesparende oplossing voor all-in formules. Ook mogelijk is het gebruik van gezeefdrukte flessen. Deze flessen kan u eveneens gebruiken voor het tappen van uw wijn en bevatten diverse spreuken. Naast gezeefdrukte flessen bieden wij ook glazen, menukaarten, druppelvangers, schorten en ijsemmers aan.

8 6 TAP VOORDELEN lager sulfietgehalte Sulfiet is een antioxidant dat noodzakelijk is voor de bewaring van levende wijn en is bij hoge concentratie verantwoordelijk voor hardnekkige hoofdpijn. Aangezien de vaten gesteriliseerd worden en onder stikstof getapt worden, moet de producent zijn wijn minder sulfiteren. geen flesbreuk meer diefstal voorgoed de wereld uit minder verlies en afval Gedaan met die geopende halfvolle flessen voor de spoelbak. Weg afvalberg, dus kosten- en werktijdbesparing. Kostprijs is 30% tot 50% lager. Onze literprijs is meestal lager dan de meeste 0,75 liter prijzen. Geen ecotaks meer (0,10 euro/ liter) vlotte gemakkelijke bediening Groot comfort voor de barbediende omdat je van zes handelingen overschakelt naar een enkele. Ook bij zelfbediening en geautomatiseerde tapsystemen bieden de vaten een oplossing. Wij bieden ook een automatisch doseer- en kassaregistratiesysteem aan. ruimtebesparing Een vat heeft de vloerplaats van 9 flessen maar bevat 27 flessen. Geen overladen koelkasten meer. Zelfs tijdens grote evenementen steeds wijn met de perfecte temperatuur. topwijnen Keuze uit geselecteerde topwijnen (TGV, très grands vins) uit Italië en Frankrijk. Grote keuze uit meer dan 15 wijnen waaronder ook Mousseux en Spritz. uw investering: nihil Wij investeren in uw zaak wanneer u 50 liter wijn per week afneemt. Zo begint uw winstmeter te lopen op het moment dat u ervoor kiest met ons in zee te gaan. Een superbezuiniging zonder investering. geen kurk Nooit meer kurksmaak of kurkbrokjes in de wijn. Geen ergernis over de kurkentrekker of harde stoppen. smaakvast De wijn blijft smaakvast en dus onbeperkt bruikbaar voor verkoop. Dit in tegenstelling tot Bag in Box, met zijn korte bewaartijd. aankoop naar behoefte U hoeft zich geen zorgen te maken om de aankoop van megavolumes want wij leveren al naargelang uw wekelijkse of tweewekelijkse behoefte. wij installeren bij u De installatie gebeurt door onze installateurs en wordt gratis in bruikleen ter beschikking gesteld.

9 7 Hoe werkt het tapsysteem Bij het tappen van de wijn wordt gebruik gemaakt van stikstof (N2). Die doet dienst als drijfgas, maar biedt meteen ook bescherming tegen oxidatie. Stikstof is inert en mengt zich zo niet met vloeistof. In principe is een wijnvat, al dan niet aangesloten, onbeperkt houdbaar. Dat kan omdat de lege ton steeds ge steriliseerd wordt voor de afvulling en de wijn beschermd wordt door de stikstof. Er is geen tapverlies. Iedere liter wijn kan verbruikt worden. Aantappen is ook niet nodig omdat er geen schuimvorming is. Dat maakt dat ook de laatste glazen in een vat perfect verkoopbaar zijn. WIJNVAT Vat van 20 liter Gewicht leeg vat: 5.7kg Afmetingen: 24 x 57cm Stikstof Fles van 13 liter = 2.6m³ Gewicht volle fles = 24kg Afmetingen: 70 x 20 cm Bij zuinig tappen tapt men met een volle fles stikstof (13 l.) 700 liter wijn. Dit zijn ongeveer 35 vaatjes. Bovendien vragen de leidingen maar een minimum aan onderhoud. Wel moet u ervoor zorgen dat de leidingen ten allen tijde gevuld zijn met wijn. Zo kan u wanneer een wijnvat leeg is meteen een nieuw aankoppelen. De wijn is het hele jaar door smaakvast en kan op de gewenste temperatuur (koud of kamertemperatuur) geserveerd worden. Leidingen spoelen is alleen nodig na lange periode van stilstand of wanneer zich steenzuurkristallen gevormd hebben.

10 8 Tapzuil met onderbouw koeling De druk van rode wijn dient 0,25 Bar te bedragen De druk van witte wijn dient 1-2 Bar te bedragen ONDER de bar BOVEN de bar 70 cm 14 cm 24 cm zoet stikstof wijnvaten koeling tapkraan Stikstof doet dienst als drijfgas en vangt het drukverschil op bij het verminderen van de wijn, dit voorkomt zuurstof menging met de wijn. Zowel rode, witte, rosé, zoete als mousserende wijnen kunnen worden aangesloten op de tapkraan. de python koelleiding loopt langs de wijnleiding. Zo schenkt u witte, rosé, zoete of mousserende wijn heerlijk fris. Rode wijn loopt niet langs uw koeling en krijgt de juiste temperatuur vanuit het wijnvat. Bij deze installatie wordt een bijhorende tapzuil geleverd. We bieden u keuzemogelijkheden aan naargelang de hoeveelheid wijnen die u wenst te schenken.

11 9 Tapton met ingebouwde koeling De druk van rode wijn dient 0,25 Bar te bedragen De druk van witte wijn dient 1-2 Bar te bedragen ONDER de bar BOVEN de bar STIKSTOF 70 cm 14 cm 24 cm zoet stikstof wijnvaten koeling kunststof of houten taptonnetje Stikstof doet dienst als drijfgas en vangt het drukverschil op bij het verminderen van de wijn, dit voorkomt zuurstof menging met de wijn. Zowel rode, witte, rosé, zoete als mousserende wijnen kunnen worden aangesloten op de tapkraan. het taptonnetje bevat een ingebouwde koeling. Zo schenkt u witte, rosé, zoete of mousserende wijn heerlijk fris. Rode wijn loopt niet door uw koeling en krijgt de juiste temperatuur vanuit het wijnvat. De ideale oplossing voor wie beperkte plaats heeft. Dit taptonnetje in kunststof of hout met 4 tapkranen (3 gekoeld en 1 niet-gekoeld). wordt op de bar of een taptafel geplaatst.

12 10 Aankomst van de wijn Opslag in inox vaten Kwaliteits controle WIJN IN VATEN VULLEN & LEVEREN Onze wijnen worden rechtstreeks aangekocht bij onze wijnboeren. Wekelijks worden deze wijnen geleverd in een vrachtwagen van 260 hectoliter, dit resulteert in zo n 1,2 miljoen liter per jaar. De wijn die binnenkomt wordt onmiddellijk geconditioneerd in vaten, met een rotatie van 3 maanden. Hierdoor is de wijn steeds zeer vers. Na aankomst wordt de wijn grondig gecontroleerd op kwaliteit. Tijdens deze kwaliteitscontrole wordt het koolzuur- en sulfietgehalte gecorrigeerd naar het gewenste niveau. Dit gebeurt aan de hand van chemische- en smaakanalyse. Na goedkeuring is de wijn klaar voor verkoop. De vaten worden dagelijks gevuld op onze automatische afvullijn. Deze afvullijn bestaat uit een rolband waarop de vaten geplaatst worden en een tank met wijn, waaraan een pomp en 2 filters gekoppeld zijn. De afvullijn vult 1 vat per minuut, wat resulteert in zo n 400 vaten per dag.

13 11 Spoeling van de vaten Afvullen van de wijn Wijn in vaten, klaar voor transport Baeten staat garant voor kwaliteit en service wij verzorgen transport tot in uw zaak Het afvulprocedé gebeurt als volgt: De vaten worden op de rolband geplaatst en worden in een eerste fase leeg gedrukt, gespoeld en langs de buitenkant gewassen. Na deze voor spoeling worden de vaten aan de binnenkant met zeep en zuur gespoeld. Vervolgens worden de vaten nogmaals met heet water en stoom gespoeld en gesteriliseerd. Dit om er zeker van te zijn dat er geen resten meer aanwezig zijn en de vaten volledig gereinigd en gesteriliseerd zijn. In laatste instantie worden de vaten terug afgekoeld met CO2 zodat de wijn niet op hoge temperatuur in de vaten wordt gepompt. Tot slot worden de vaten gevuld met wijn en zijn ze klaar voor transport. De vaten zijn roestvrij en gebruiken dezelfde stijgbuis als een biervat. De buitenwand is bekleed met rubber om temperatuur op te vangen en om het vat te beschermen. Na het afvullen worden de vaten ingeladen in onze vrachtwagens en naar uw zaak gebracht. Daar laden wij de wijn ook uit en plaatsten de vaten op de gewenste plaats. Alles gebeurt met eigen personeel en eigen materiaal om zo een hoge kwaliteit en service te kunnen garanderen.

14 12 DE BESTE SELECTIE EUROPESE WIJNDOMEINEN Baeten Vinopolis ging op zoek naar enkele gerenomeerde wijnboeren uit Frankrijk en Italië.

15 13 Domaine Preignes le Vieux Languedoc, Frankrijk Het domein Preignes le Vieux is gelegen op een historische site waar we overblijfselen van een oude Romeinse villa en een middeleeuwse bouwstijl aantreffen. De wijnen zijn geïnspireerd op dit rijke culturele verleden en de droge streek. Je vindt er frisse en lichte witte wijn, geweldige rosé wijnen en enkele rode wijnen met persoonlijkheid en een duidelijk onderscheidende charme. Sinds 1905 woont de Vic familie op het domein, dat bestaat uit 230 hectaren die rondom het kasteel liggen. De wijngaard bestaat voor 80% uit rode druiven, hoewel het percentage witte druiven steeds toeneemt. De wijngaard beschikt over een goed evenwicht tussen jonge en oude wijnstokken, met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar. Dit resulteert in 14 soorten druiven: Genache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault, Alicante, Merlot, Cabernet franc, Cabernet sauvignon en Petit verdot voor de rode wijn. Chardonnay, Viognier, Vermentino, Muscat en Sauvignon Blanc voor de witte wijn. Sinds het begin van de jaren 90 staan Jérôme en Aurélie Vic aan het hoofd van het familiebedrijf. Ze zijn vastberaden om de inspanningen van de voorgaande generaties verder te zetten, met als doel de continue verbetering van de kwaliteit van de druiven om zo een top wijn te produceren. Domaine Preignes le Vieux, Languedoc, Frankrijk

16 14 Les Costières de Pomerols Languedoc, Frankrijk Domaine Montariol Languedoc-Roussillion, Frankrijk Cave de Pomerols werd opgericht in Het domein bevindt zich op de zonnige heuvelzijdes in de kustregio genaamd Costières, gesitueerd tussen de Garrigue en de Etang de Thau. Zo profiteert de wijngaard van een gematigd Middellandse zee klimaat. De bodem van het domein bestaat voornamelijk uit klei en kalksteen en is zo perfect voor een wijnproductie van hoge kwaliteit. Op dit moment beslaat de wijngaard 1750 hectaren waarvan er, na de fusie tussen Cave de Castelnau de Guers in 2003 en de Cave de Mèze in 2007, 400 geclassificeerd staan als AOC Picpoul de Pinet. Zo n 350 wijnboeren met ervaring en kennis werken momenteel op de wijngaard. Jaarlijks wordt er zo gemiddeld hectoliter wijn geproduceerd (57% wit, 21% rosé en 22% rood). De druif variaties bestaan uit Piquepoul, Chardonnay, Viognier, Sauvignon, Terret voor de witte variëteit. Merlot, Cabernet, Syrah Grenache, Cinsault en Cargnan voor de rode en rosé. Pierre Degroote eigenaar van Domaine Montariol heeft de reputatie een groot vernieuwer te zijn. Hij is de eerste Belgische wijn expert in de Midi streek van Frankrijk, de eerste om het concept van Bag in the box in Frankrijk te ontwikkelen en tevens de eerste flying winemaker. Pierre Degroote werd verliefd op de Languedoc Roussillion regio en oogstte zijn eerste druiven op 20 jarige leeftijd. Tegenwoordig is hij er 35 jaar actief, in die tijd heeft hij een zeer solide reputatie als wijnmaker opgebouwd. Degroote en Montariol kochten de wijngaard, die zich uitstrekt langs Canal du Midi, in De streek met wijnstokken was toen zo n 125 hectaren groot. In de daaropvolgende jaren werden verschillende naburige wijngaarden gekocht. Dit bracht het totaal op 215 hectaren. Enkele terreinen bevinden zich op de top van de heuvel, waar de bodem ondiep is en vol kalksteen zit. Zonlicht is hier erg belangrijk, hierdoor verwarmt de kalksteen zodat de bodem ook s nachts warmte afgeeft. Verder wordt de streek veel blootgesteld aan wind, wat zeer gezonde planten oplevert die een optimale maturiteit schenken aan de druif. De finale selectie van de druiven wordt aan het einde van de oogst uitgevoerd. Enkel de mengsels van top kwaliteit variëteiten worden gebruikt bij Haut de Lalande: Merlot, Cabernet, Syrah en Petit Verdot voor de rode wijn en Chardonnay, Viognier, Chasan voor de witte wijn.

17 15 Montelvini TREVISO, ITALIË Sinds 1881 is de Serena familie aanwezig in de wijnregio van Treviso. Al 5 generaties wordt de passie van het wijn maken hier van vader op zoon doorgegeven. In 1968 verliet Armando Serena, huidig voorzitter van Montelvini, het familiebedrijf voor een nieuw avontuur. Hij kocht een stuk grond in Venegazzu en bouwde er een nieuwe wijngaard die door de jaren heen de standaard werd voor Italiaanse wijnen. Montelvini onderscheidt zich door zijn unieke stijl, een mix van innovatie en dynamiek, met respect voor traditie en aandacht voor details. De familie leeft en werkt in de Zuitere, een historisch en cultureel rijke streek in de Veneto streek. De wijngaard strekt zich uit over de Veneto regio en bevindt zicht voornamelijk in de Montello streek. De Serena familie werkt er met veel passie en selecteert zorgvuldig elke druif die er geoogst wordt om zo een authentiek en kwaliteitsvol product te kunnen afleveren. Montelvini, Trevisio, Italië

18 16

19 wine is a constant proof that God loves us and loves to see us happy Benjamin Franklin BAETEN VINOPOLIS Weertersteenweg 181 B-3680 Maaseik T.+32(0) F.+32(0)

20

Wijnbouw in Nieuw-Zeeland

Wijnbouw in Nieuw-Zeeland Wijnbouw in Nieuw-Zeeland Inleiding Meer en meer worden wijnen gedronken vanuit niet- klassieke wijnlanden. Meer en meer ontstaat hier ook interesse voor aangezien wereldwijd tegenwoordig kwalitatief enorm

Nadere informatie

Schenk! Relatiegeschenken voor iedere smaak en ieder budget. Nieuw: Zeg het met wijn! Beste wijnassortiment onder de 10. Business to business:

Schenk! Relatiegeschenken voor iedere smaak en ieder budget. Nieuw: Zeg het met wijn! Beste wijnassortiment onder de 10. Business to business: Schenk! Maak de traditionele eindejaarswijn weer bijzonder Relatiegeschenken voor iedere smaak en ieder budget Nieuw: Zeg het met wijn! Business to business: Beste wijnassortiment onder de 10 Wijnhandel

Nadere informatie

Het Nuon Warmtepompsysteem. Comfortabel, modern, milieuvriendelijk. Bewaar deze informatiemap bij de meterset. Storing?

Het Nuon Warmtepompsysteem. Comfortabel, modern, milieuvriendelijk. Bewaar deze informatiemap bij de meterset. Storing? Het Nuon Warmtepompsysteem. Comfortabel, modern, milieuvriendelijk. Bewaar deze informatiemap bij de meterset. Storing? Bel 0800 0513 Welkom in uw nieuwe woning. Welkom in uw nieuwe woning. Uw woning

Nadere informatie

YOUMOTICA. Business Plan. The YOU in domotica. Oprichters: Jens Bruggemans Jimmy Cleuren Nick Michiels Wim Leers. Strikt vertrouwelijke informatie

YOUMOTICA. Business Plan. The YOU in domotica. Oprichters: Jens Bruggemans Jimmy Cleuren Nick Michiels Wim Leers. Strikt vertrouwelijke informatie Business Plan YOUMOTICA The YOU in domotica Oprichters: Jens Bruggemans Jimmy Cleuren Nick Michiels Wim Leers Contact: Jimmy Cleuren Dorpstraat 100, Wellen, België tel: +32 11 22 33 44 mail: info@youmotica.be

Nadere informatie

Quick Scan BIO-BAGUETTE AVANS HOGESCHOOL S-HERTOGENBOSCH DIRK DE LOUW 2076781 LUC SCHEMKES 2075711 JILL HENDRIKX 2071963 TOM VAN DER HEIJDEN - 2071574

Quick Scan BIO-BAGUETTE AVANS HOGESCHOOL S-HERTOGENBOSCH DIRK DE LOUW 2076781 LUC SCHEMKES 2075711 JILL HENDRIKX 2071963 TOM VAN DER HEIJDEN - 2071574 Quick Scan BIO-BAGUETTE AVANS HOGESCHOOL S-HERTOGENBOSCH DIRK DE LOUW 2076781 LUC SCHEMKES 2075711 JILL HENDRIKX 2071963 TOM VAN DER HEIJDEN - 2071574 49BD1BV 8 JANUARI 2014 Voorwoord Als eerstejaars studenten

Nadere informatie

Stroomlijn uw logistieke activiteiten en verleg grenzen. Leidraad bij internationaal ondernemen

Stroomlijn uw logistieke activiteiten en verleg grenzen. Leidraad bij internationaal ondernemen Stroomlijn uw logistieke activiteiten en verleg grenzen Leidraad bij internationaal ondernemen Stroomlijn uw logistieke activiteiten en verleg grenzen is een uitgave van Flanders Investment & Trade Gaucheretstraat

Nadere informatie

lage rente geld lenen

lage rente geld lenen lage rente geld lenen Aan een lage rente geld lenen, is dat niet wat we allemaal willen? U zou maar gek zijn om voor een hoge rente te kiezen en u blauw te betalen als het ook met een lage rente kan. Toch

Nadere informatie

MINDER AFVAL PRODUCEREN

MINDER AFVAL PRODUCEREN MINDER AFVAL PRODUCEREN 1 INHOUDSOPGAVE Onze afvalberg verkleinen hangt af van onze consumptiegewoonten 3 10 tips in een oogopslag 5 Waarom moeten we minder afval produceren? 6 Preventie primeert 8 Eerst

Nadere informatie

Goed eten, minder weggooien. 1 Goed eten, minder weggooien

Goed eten, minder weggooien. 1 Goed eten, minder weggooien Goed eten, minder weggooien 1 Goed eten, minder weggooien Inhoudsopgave Inleiding 3 Verspilling: wat, wie, waarom en hoeveel? 4 Verspilling beperken, is 6 Onze aankopen voorbereiden? Dat is een goed idee

Nadere informatie

DE COMMERCIËLE BIJLAGE BIJ NRC HANDELSBLAD 6 DECEMBER 2014. De wereld van koffie. Van plant tot kopje

DE COMMERCIËLE BIJLAGE BIJ NRC HANDELSBLAD 6 DECEMBER 2014. De wereld van koffie. Van plant tot kopje DE COMMERCIËLE BIJLAGE BIJ NRC HANDELSBLAD 6 DECEMBER 04 De wereld van koffie Van plant tot kopje 0 ZATERDAG 6 DECEMBER 04 ZATERDAG 6 DECEMBER 04 INHOUD 03 Aangenaam kennis met u te maken De landen van

Nadere informatie

Zo garandeert Colruyt u op elk moment kwaliteitsvlees

Zo garandeert Colruyt u op elk moment kwaliteitsvlees Zo garandeert Colruyt u op elk moment kwaliteitsvlees Gegarandeerde traceerbaarheid, van bij de kweker tot in de beenhouwerij, dankzij de Sanitel-kaart. Een uiterst streng lastenboek voor elke vleessoort.

Nadere informatie

Het succes van de nieuwe wereld verklaard

Het succes van de nieuwe wereld verklaard Het succes van de nieuwe wereld verklaard Het verschil in strategisch management en marketing van wijn tussen de zogenaamde oude en de nieuwe wereld Maurits Terheijden 9713735 25 februari 2005 Het succes

Nadere informatie

Sparen, beleggen in aandelen of in recreatief onroerend goed

Sparen, beleggen in aandelen of in recreatief onroerend goed Sparen, beleggen in aandelen of in recreatief onroerend goed De beurskoersen schommelen en kennen een neergaande trend. De rente is historisch laag. Voor beleggers een onzekere situatie, en voor wie op

Nadere informatie

Wij richten ons uitsluitend op het MKB

Wij richten ons uitsluitend op het MKB Backup Protector in dagelijkse praktijk Vergeet u wel eens een backup te draaien? Als u een backup heeft is het risico nog niet voorbij want de meeste dragers zijn gevoelig voor beschadiging, diefstal

Nadere informatie

Nederland en energie efficiëntie Zal Nederland in 2020 de Europese norm van 20% efficiënter energieverbruik behalen?

Nederland en energie efficiëntie Zal Nederland in 2020 de Europese norm van 20% efficiënter energieverbruik behalen? Nederland en energie efficiëntie Zal Nederland in 2020 de Europese norm van 20% efficiënter energieverbruik behalen? Frank Menger en Pepijn Wolterinck Young European Specialists 2012 1 Inhoudsopgave Het

Nadere informatie

Duurzame energie; de zon en wind als onuitputtelijk bronnen Wie? Ik? Veel te duur.

Duurzame energie; de zon en wind als onuitputtelijk bronnen Wie? Ik? Veel te duur. Duurzame energie; de zon en wind als onuitputtelijk bronnen Wie? Ik? Veel te duur. Bijna iedereen begrijpt dat op enig moment het Nederlandse aardgas op is. Misschien wachten we niet eens tot het moment

Nadere informatie

20+ jaren. De investering van de toekomst voor maximaal comfort. energiebesparingen. heating.danfoss.com. Danfoss Warmtepompen

20+ jaren. De investering van de toekomst voor maximaal comfort. energiebesparingen. heating.danfoss.com. Danfoss Warmtepompen Danfoss Warmtepompen De investering van de toekomst voor maximaal comfort 20+ jaren energiebesparingen Met een levensverwachting van meer dan 20 jaar, zal investeren in een Danfoss warmtepomp u comfort

Nadere informatie

Excellence OPERATIONS EXECUTION NIEUWSBRIEF OBJECTIVE, 3-2014. Battery Supplies ondersteunt groei WMS geïntegreerd met Assembly- en Repair Operations

Excellence OPERATIONS EXECUTION NIEUWSBRIEF OBJECTIVE, 3-2014. Battery Supplies ondersteunt groei WMS geïntegreerd met Assembly- en Repair Operations Excellence OPERATIONS EXECUTION NIEUWSBRIEF OBJECTIVE, 3-2014 Ysco implementeert Capacity Requirements Planning voor 600 werknemers Battery Supplies ondersteunt groei WMS geïntegreerd met Assembly- en

Nadere informatie

EErlijkE koffie Voor de hele familie

EErlijkE koffie Voor de hele familie p. 1 rombouts fairtrade Bio krant EErlijkE koffie Voor de hele familie Koffie rombouts ontstaat als in 1896 Frans rombouts besluit een brandtrommel te huren om koffie te gaan branden. het begin van het

Nadere informatie

Wasserij Steyl. O n d e rn e rn i ng sp 1 a n. Ondernemingsplan voor de wasserij van Kloosterdorp Steyl Startdatum: 25-04-2012 Einddatum: 21-06-2012

Wasserij Steyl. O n d e rn e rn i ng sp 1 a n. Ondernemingsplan voor de wasserij van Kloosterdorp Steyl Startdatum: 25-04-2012 Einddatum: 21-06-2012 Wasserij Steyl O n d e rn e rn i ng sp 1 a n Project Ondernemingsplan voor de wasserij van Kloosterdorp Steyl Startdatum: 25-04-2012 Einddatum: 21-06-2012 Opdrachtgever Dhr. Winfried Timmers Beleidsmedewerker

Nadere informatie

informatie over de bestbuy horeca group

informatie over de bestbuy horeca group 23 informatie over de bestbuy horeca group 10 JAAR BESTBUY Vergeer Holland nieuwe partner van BestBuy BestBuy Horeca Group is tien jaar jong BestBuy op bezoek bij Hemels in Amersfoort j a a r g a n g 10

Nadere informatie

V.v.E. INSULINDE. De Schutspatroon 4-60 3813 GJ AMERSFOORT. Rapport:

V.v.E. INSULINDE. De Schutspatroon 4-60 3813 GJ AMERSFOORT. Rapport: V.v.E. INSULINDE De Schutspatroon 4-60 3813 GJ AMERSFOORT Rapport: Haalbaarheidsonderzoek plaatsing zonnepanelen op het dak van het appartementencomplex INSULINDE Groeidocument start januari 2015 R. Böhm

Nadere informatie

Omsnoeringskwesties PET-band pakt steeds meer terrein

Omsnoeringskwesties PET-band pakt steeds meer terrein Het grootste verpakkingsvakblad voor de industrie jaargang 05 mei 2011 Omsnoeringskwesties PET-band pakt steeds meer terrein Betrouwbaar wikkelen Krachten sparen met tilhulpen Linx Jubileum Actie RUIL

Nadere informatie

MARKETINGPLAN. E.P.W.C. de Haas J.P. Lardinois

MARKETINGPLAN. E.P.W.C. de Haas J.P. Lardinois MARKETINGPLAN E.P.W.C. de Haas J.P. Lardinois 49 Marketingplan Bedrijfsopdracht Praktijknetwerk Daarom eten we schaap Contactpersoon Martin Woestenburg Projectcode 733 PDS 4 Auteurs Ethy de Haas Janine

Nadere informatie

Uw veiligheid, onze prioriteit

Uw veiligheid, onze prioriteit Uw veiligheid, onze prioriteit De weg naar veiligheid Veiligheid staat voorop bij alles wat we doen Zelfs voordat we een machine aanschaffen, denken we na over uw veiligheid. Deze brochure beschrijft op

Nadere informatie

De Koffie- en theebar

De Koffie- en theebar De Koffie- en theebar Jaargang: 2012 in beeld De Koffie- en theebar in beeld is een gratis publicatie van Van Spronsen & Partners horeca-advies Inleiding Even voorstellen Van Spronsen & Partners horeca-advies

Nadere informatie

UITGAVE juli 2004 AFSCHAFFING WAZ FINANCIËLE BERICHTEN FOTO S SOCIAL EVENT OVERZICHT PROGRAMMA KIEZEN MET VERSTAND VRIJE ENERGIE MARKT

UITGAVE juli 2004 AFSCHAFFING WAZ FINANCIËLE BERICHTEN FOTO S SOCIAL EVENT OVERZICHT PROGRAMMA KIEZEN MET VERSTAND VRIJE ENERGIE MARKT UITGAVE juli 2004 AFSCHAFFING WAZ FINANCIËLE BERICHTEN FOTO S SOCIAL EVENT OVERZICHT PROGRAMMA KIEZEN MET VERSTAND VRIJE ENERGIE MARKT ADMINISTRATIEVE LASTEN EN NOG VEEL MEER Van de [nieuwe] Voorzitter

Nadere informatie

Herfst 2007. Champagnereceptie Hoe heftrucks helpen bij de jaarlijkse champagneoogst

Herfst 2007. Champagnereceptie Hoe heftrucks helpen bij de jaarlijkse champagneoogst eureka Nummer 3 Herfst 2007 HET MAGAZINE VOOR PROFESSIONELE GOEDERENSTROOM BEHEERSING www.catlifttruck.com Champagnereceptie Hoe heftrucks helpen bij de jaarlijkse champagneoogst Distributieplaatsen De

Nadere informatie

het ONDERNEMERS Samen sterk in Sint-Oedenrode ONLINE Realistische functionele reclame Ideaal voor personeelsbijeenkomsten Your computer solution

het ONDERNEMERS Samen sterk in Sint-Oedenrode ONLINE Realistische functionele reclame Ideaal voor personeelsbijeenkomsten Your computer solution NR. 2 2010 het ONDERNEMERS REVUSS B E L A N G Realistische functionele reclame Ideaal voor personeelsbijeenkomsten en feesten Your computer solution Containerreiniging heeft de toekomst ONLINE WWW.ONDERNEMERSBELANG.NL

Nadere informatie