COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 20 MEI 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 20 MEI 2019"

Transcriptie

1 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 20 MEI 2019 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Evelien De Both, Leen Goossens, Lieselotte De Roover, Matthias Diependaele, Brecht Cassiman, schepenen, Peter Vansintjan, schepen van rechtswege, Koen Codron, algemeen directeur. Afwezig: Het verslag van de vorige zitting wordt na lezing goedgekeurd. MOTORBRANDSTOFFEN 1. Aankoop loodvrije brandstof en diesel voor dienstvoertuigen via tankkaart voor een periode van 3 jaar. Goedkeuring gunning. Bevoegdheid Artikel 56, 6 van het Decreet Lokaal Bestuur. Wetten en reglementen De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen. De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten. De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten. Het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur. Het decreet lokaal bestuur van 22 december Het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren. Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken.

2 Verwijzingsdocumenten Gemeenteraadbesluit van 18 februari 2019 betreffende de goedkeuring van de lastvoorwaarden, de raming en de gunningswijze van de opdracht " Aankoop loodvrije brandstof en diesel voor dienstvoertuigen via tankkaart voor een periode van 3 jaar", met name de openbare procedure. Besluit van Raad van maatschappelijk welzijn van 26 november 2018 waarbij het OCMW een delegatie geeft aan de stad voor Aankoop loodvrije brandstof en diesel voor dienstvoertuigen via tankkaart voor een periode van 3 jaar Verslag van nazicht De financieel directeur verleende het visum op 15 mei Verantwoording Het wagenpark van de stad en het OCMW verbruikt jaarlijks een grote hoeveelheid benzine en diesel. Voor de aankoop van deze benzine en diesel wenst men over te gaan tot het afsluiten van een raamcontract voor 3 jaar. Op grond van de kwalitatieve selectie van de inschrijvingen, het regelmatigheidsonderzoek van de offertes en de vergelijking van de offertes wordt voorgesteld om de opdracht te gunnen aan de firma met de enige regelmatige offerte, zijnde Power Oil nv, Vlamingstraat te 8560 Wevelgem, tegen het nagerekende globaal kortingspercentage per liter Financiële aspecten De financieel directeur onderzocht de wettigheid en regelmatigheid van deze voorgenomen verbintenis in het kader van zijn opdracht in artikel 177, eerste lid, 1 van het decreet over het lokaal bestuur. De uitgave voor deze overheidsopdracht is voorzien in het exploitatiebudget binnen de beleids- en beheerscyclus (BBC) in de boekjaren en 2021 op budgetcode: Beleidsdomein IZVEIL Interne zaken en veiligheid Beleidsitem Afdeling FM Logistiek Centraal Wagenpark Algemene rekening Brandstof en olie voertuigen Actieplan - - Actie - - Krediet op jaarbasis ,00 euro Gunning op jaarbasis voor de stad AW 2019/1176 Gunning op jaarbasis voor OCMW Stemmen Met algemene stemmen BESLIST:

3 Artikel 1. Het college keurt het verslag van nazicht van de offertes van 7 mei 2019 voor de opdracht Aankoop loodvrije brandstof en diesel voor dienstvoertuigen via tankkaart voor een periode van 3 jaar goed. Artikel 2. Het college gunt de opdracht aan Power Oil nv, Vlamingstraat te 8560 Wevelgem tegen een globaal kortingspercentage per liter CONTRACTEN, BESTELBONS 2. Goedkeuren bestelbons. Het College keurt de bestelbons nrs. 2019/1152 tot en met 2019/1209 goed. VERWAARLOOSDE EN/OF LEEGSTAANDE WONINGEN 3. Bezwaar tegen het aanslagbiljet leegstand. Trapstraat. Bevoegdheid Artikel 56, 1 en 3,3 van het Decreet Lokaal Bestuur. Wetten en reglementen Het decreet van 30 mei 2008, betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen. Ministeriële omzendbrief BB 2008/07 van 18 juli 2008 betreffende het decreet van 30 mei 2008 betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen. Het besluit van de Vlaamse Regering van 2 april 1996 betreffende de heffing ter bestrijding van leegstand en verkrotting van gebouwen en/of woningen. Het reglement op leegstaande gebouwen, woningen, kamers en overige woongelegenheden van de stad Zottegem de dato 28 april Het belastingreglement op leegstaande gebouwen, woningen, kamers en overige woongelegenheden van de stad Zottegem de dato 28 april Verwijzingsdocumenten De administratieve akte tot vaststelling van leegstand d.d. 01/12/2014 met beschrijvend verslag van de woning gelegen in de Trapstraat te Zottegem. Het bezwaarschrift op de administratieve akte van leegstand d.d. 29/12/2014 De beslissing van het College op het bezwaarschrift d.d. 02/03/2015 De aanslagbiljetten 2018 met artikels 2018/ en 2018/000011, uitvoerbaar verklaard 10/12/2018. Het bezwaar van

4 Verantwoording De verzoekers, hebben op 2 januari 2019 per brief bezwaar ingediend bij het College van Burgemeester en Schepenen tegen de aanslag betreffende de leegstand voor het pand gelegen te Trapstraat te Zottegem voor het aanslagjaar 2018, gevestigd in het uitvoerbaar verklaard kohier van 10 december 2018 onder de artikels 2018/ en 2018/ voor elk een bedrag van euro. Het bezwaarschrift voldeed aan alle vormvereisten en is bijgevolg ontvankelijk. In 2015 hebben de verzoekers reeds bezwaar ingediend tegen de opname in het leegstandsregister voor de woning in de Trapstraat Hierbij werd aangehaald dat de woning was leeggehaald in voorbereiding van een sloopaanvraag en een stedenbouwkundige aanvraag voor een nieuwbouw. Het college heeft toen in zitting van 2 maart 2015 beslist dat het bezwaar ongegrond was en dat de woning terecht was opgenomen in het leegstandsregister. Tegen deze beslissing is geen beroep aangetekend. Bijgevolg werd de woning definitief opgenomen in het leegstandsregister op datum van de administratieve akte. Ingevolge deze opname werden aan de belastingplichtigen vanaf aanslagjaar 2014 tot 2018 aanslagen verzonden in de leegstandsheffing. Conform artikel 7 van het belastingreglement kan de belastingplichtige beroep aantekenen tegen de leegstandsheffing bij het College van burgemeester en schepenen, binnen een termijn van drie maanden, te rekenen vanaf de derde kalenderdag volgend op de datum van verzending van het aanslagbiljet. Deze bezwaartermijn is op straffe van verval voorgeschreven. Na het verstrijken van deze termijn beschikt de belastingplichtige over geen enkele mogelijkheid meer om de gevestigde belasting te betwisten, zodat de belastingschuld definitief is. De verzoekers roepen in hun brief geen gegronde of concrete vrijstellingsgronden conform artikel 5 in boven vernoemd belastingreglement in. De verzoekers stellen dat er geen sprake is van leegstand, aangezien de woning wordt gebruikt als opslagplaats. Zij brengen hiervoor een huurovereenkomst bij. Artikel 1, 1 van het belastingreglement bepaalt dat er voor de aanslagjaren 2014 tot en met 2019 een jaarlijkse gemeentelijke heffing wordt gevestigd op de gebrouwen, woningen, kamers en overige woongelegenheden die zijn opgenomen in het gemeentelijk leegstandsregister. Hierbij dient opgemerkt te worden dat de leegstand van het kwestieuze pand op zich niet het belastbaar feit van de leegstandsheffing vormt, maar wel de opname in het leegstandsregister. De kwalificatie van het pand als al dan niet leegstaand is dan ook niet meer aan de orde bij de betwisting van de gevestigde aanslag, aangezien het pand definitief werd opgenomen in het leegstandsregister op datum van de administratieve akte.

5 Indien een pand is opgenomen in het leegstandsregister kan enkel een verzoek tot schrapping of het inroepen van een vrijstelling ertoe leiden dat er geen heffing verschuldigd is. Een schrapping van het pand uit het leegstandsregister kan maar gevraagd worden indien de woning gedurende een termijn van minstens zes opeenvolgende maanden aangewend wordt in overeenstemming met de functie. Het gebruik als opslagruimte is niet in overeenstemming met de functie, zodat het pand (ondanks een gebruik ervan) nog steeds gekwalificeerd wordt als leegstaand. Het bezwaar is dan ook gedeeltelijk onontvankelijk (in zoverre het betrekking heeft op aanslagen waarvoor de bezwaartermijn reeds is verstreken), en minstens ongegrond voor aanslagjaar Er kan bijgevolg worden besloten dat de huidige aanslag terecht werd gevestigd. Het bezwaarschrift kan bijgevolg als ONGEGROND worden beschouwd. Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. Het bezwaarschrift van 2 januari 2019, ingediend door tegen de aanslag voor het aanslagjaar 2018 van de belasting op leegstaande gebouwen, woningen, kamers en overige woongelegenheden van de stad Zottegem, periode 2014 tot en met 2019, gevestigd in het uitvoerbaar verklaard kohier van 10 december 2018 onder de artikels 2018/ en 2018/ voor elk een bedrag van euro, wordt ONTVANKELIJK en ONGEGROND verklaard. Artikel 2. De belasting op leegstand voor de aanslagjaren 2014 tot en met 2018 blijft verschuldigd en dient door de belastingplichtige binnen de wettelijke termijn te worden voldaan. Artikel 3. Tegen deze beslissing kan beroep worden aangetekend bij de Rechtbank van Eerste Aanleg Oost-Vlaanderen, afdeling Gent te 9000 GENT, Opgeëistenlaan 401A binnen een termijn van drie maanden vanaf de kennisgeving van deze beslissing. Artikel 4. Afschrift van dit collegebesluit zal aan de bezwaarindiener worden betekend en tevens worden overgemaakt aan de financieel directeur van het stadsbestuur. 4. Bezwaar tegen het aanslagbiljet leegstand. Godveerdegemstraat te Zottegem. Bevoegdheid Artikel 56, 1 en 3,3 van het Decreet Lokaal Bestuur. Wetten en reglementen Het decreet van 30 mei 2008, betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen. Ministeriële omzendbrief BB 2008/07 van 18 juli 2008 betreffende het decreet van 30 mei 2008 betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen.

6 Het besluit van de Vlaamse Regering van 2 april 1996 betreffende de heffing ter bestrijding van leegstand en verkrotting van gebouwen en/of woningen. Het reglement op leegstaande gebouwen, woningen, kamers en overige woongelegenheden van de stad Zottegem de dato 28 april Het belastingreglement op leegstaande gebouwen, woningen, kamers en overige woongelegenheden van de stad Zottegem de dato 28 april Verwijzingsdocumenten De administratieve akte tot vaststelling van leegstand d.d. 05/07/2016 met beschrijvend verslag van de woning gelegen in de Godveerdegemstraat te Zottegem. Het aanslagbiljet met artikel , uitvoerbaar verklaard 10/12/2018. Het bezwaar van, ontvangen op 09/01/2019. Verantwoording De verzoeker,, heeft op 09/01/2019 per brief bezwaar ingediend bij het College van Burgemeester en Schepenen tegen de aanslag betreffende de leegstand voor het pand gelegen te Godveerdegemstraat te Zottegem voor het aanslagjaar 2018, gevestigd in het uitvoerbaar verklaard kohier van 10/12/2018 onder het artikel voor een bedrag van 3.000,00 euro. Het bezwaarschrift voldeed aan alle vormvereisten en is bijgevolg ontvankelijk. De verzoeker roept in zijn brief vrijstellingsgrond conform artikel in boven vernoemd belastingreglement in, nl. dat de panden ten gronde gerenoveerd werden sinds Aan deze vrijstelling zijn een aantal voorwaarden verbonden waaraan moet worden voldaan: De renovatiewerken worden aangetoond op basis van: Een goedgekeurde, niet vervallen stedenbouwkundige vergunning of een schriftelijke bevestiging van de volledig bevonden aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning opgemaakt door de stedenbouwkundig ambtenaar en aangevuld met een gedetailleerd tijdschema waarin de fasering van de uit te voeren werken wordt toegelicht. Bij niet stedenbouwkundige vergunningsplichtige werken wordt een renovatieplan voorgelegd dat minstens volgende elementen bevat: Een plan of schets en enkele foto s van de bestaande toestand van het te renoveren woongedeelte Een overzicht van welke niet stedenbouwkundige vergunningsplichtige werken worden uitgevoerd. Een raming van de kosten, vergezeld van offertes en/of facturen van reeds uitgevoerde werken. Een gedetailleerd tijdschema dat aangeeft wanneer de werken worden uitgevoerd.

7 De verzoeker heeft op 21/08/2018 een vergunning aangevraagd. De stedenbouwkundige vergunning werd toegekend 19/11/2018. De verzoeker heeft voldoende staving documenten toegevoegd. De woning voldoet dus nog steeds aan de definitie van leegstaande eengezinswoning zoals gedefinieerd in het reglement op leegstaande gebouwen, woningen, kamers en overige woongelegenheden van de stad Zottegem de dato 28 april Op basis van de staving documenten kan de éénmalige vrijstelling van 3 jaar worden toegekend. Er kan bijgevolg worden besloten dat de huidige aanslag onterecht werd gevestigd. Het bezwaarschrift kan bijgevolg als gegrond worden beschouwd. Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. Het bezwaarschrift van 09/01/2019, ingediend door, tegen de aanslag voor het aanslagjaar 2018 van de belasting op leegstaande gebouwen, woningen, kamers en overige woongelegenheden van de stad Zottegem, periode 2014 tot en met 2019, gevestigd in het uitvoerbaar verklaard kohier van 10/12/2018 onder het artikel voor een bedrag van 3.000,00 euro, wordt ONTVANKELIJK en GEGROND verklaard. Artikel 2. De belasting op leegstand met artikel wordt oninbaargesteld in de boekhouding. Artikel 3. Het pand gelegen Godveerdegemstraat te Zottegem blijft opgenomen in het leegstandsregister maar wordt éénmalig vrijgesteld voor een periode van 3 jaar van 21/08/2018 tot 21/08/2021. Artikel 4. Afschrift van dit collegebesluit zal aan de bezwaarindiener worden betekend en tevens worden overgemaakt aan de financieel directeur van het stadsbestuur. HUIS-AAN-HUIS BEZORGING VAN PUBLICITEITSBLADEN EN -KAARTEN, CATALOGI EN KRANTEN 5. Vaststelling en uitvoerbaarverklaring kohier gemeentelijke belasting op het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk voor het aanslagjaar generatie 4 - maand april Bevoegdheid Art. 56, 1 en 3, 3 van het Decreet Lokaal Bestuur. Wetten en reglementen Het decreet van 30 mei 2008, betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen.

8 Gemeentelijk belastingreglement van 16 januari 2013 voor de belasting op het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk, periode Verwijzingsdocumenten Het ontwerpkohier voor de belasting op het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk voor de maand april De dienst Financiën geeft gunstig advies op 15 mei Verantwoording De dienst financiën heeft de ontvangen aangifteformulieren voor het verspreiden van ongeadresseerd reclamedruk op het grondgebied van Zottegem tijdens de maand april 2019 verwerkt en is, op basis van artikel 4 van het belastingreglement waarin de grondslagen zijn vastgelegd, overgegaan tot het inkohieren ervan. Het ontwerpkohier voor de belasting op het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk tijdens de maand april 2019 wordt ter vaststelling en uitvoerbaarverklaring voorgelegd voor een totaalbedrag van ,62 euro. Het belastingkohier omvat 56 artikels. Financiële aspecten De financieel directeur onderzocht de wettigheid en regelmatigheid van deze voorgenomen verbintenis in het kader van organisatiebeheersing. De ontvangsten van dit belastingkohier zijn voorzien in het exploitatiebudget binnen de beleids- en beheerscyclus (BBC) in het boekjaar 2019, op volgende budgetsleutel: Beleidsdomein ALGFIN Algemene financiering Beleidsitem Fiscale aangelegenheden Algemene rekening Belasting op de verspreiding van kosteloos reclamedrukwerk Krediet ,00 Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. Het college stelt het belastingkohier voor het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk tijdens de maand april 2019 vast en verklaart het uitvoerbaar voor een totaalbedrag van ,62 euro. Het belastingkohier omvat 56 artikels.

9 BELASTINGEN EN RETRIBUTIES MET BETREKKING TOT HET GEBRUIK VAN HET OPENBAAR DOMEIN OF VAN DE ERLANGS GELEGEN INSTALLATIES 6. Vaststelling en uitvoerbaarverklaring kohier gemeentelijke belasting op het plaatsen van terrassen, kramen, tafels en stoelen en uitstalkasten of etalage van koopwaren voor het aanslagjaar generatie 3. Bevoegdheid Art. 56, 1 en 3, 3 van het Decreet Lokaal Bestuur. Wetten en reglementen Het decreet van 30 mei 2008, betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen. Gemeentelijk belastingreglement van 19 december 2013 voor het plaatsen van terrassen, kramen, tafels en stoelen en uitstalkramen of etalage van koopwaren. Verwijzingsdocumenten Het ontwerpkohier voor het plaatsen van terrassen, kramen, tafels en stoelen en uitstalkramen of etalage van koopwaren voor het aanslagjaar generatie 3. De dienst Financiën geeft gunstig advies op 15 mei Verantwoording Aan de hand van vergunningen voor terrassen, verleend door het college van Burgemeester en Schepenen, is de dienst financiën, op basis van artikel 2 van het belastingreglement waarin de grondslagen zijn vastgelegd, overgegaan tot het inkohieren van de terrassen voor het aanslagjaar generatie 3. Het ontwerpkohier voor het plaatsen van terrassen, kramen, tafels en stoelen en uitstalkramen of etalage van koopwaren voor het aanslagjaar generatie 3 wordt ter vaststelling en uitvoerbaarverklaring voorgelegd voor een totaalbedrag van 421,88 euro. Het belastingkohier omvat 1 artikel. Financiële aspecten De financieel beheerder onderzocht de wettigheid en regelmatigheid van deze voorgenomen verbintenis in het kader van organisatiebeheersing. De ontvangsten van dit belastingkohier zijn voorzien in het exploitatiebudget binnen de beleids- en beheerscyclus (BBC) in het boekjaar 2019, op volgende budgetsleutel: Beleidsdomein ALGFIN Algemene financiering Beleidsitem Fiscale aangelegenheden Algemene rekening Belasting op terrassen, tafels, stoelen Krediet ,00

10 Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. Het college stelt het belastingkohier voor het plaatsen van terrassen, kramen, tafels en stoelen en uitstalkramen of etalage van koopwaren voor het aanslagjaar generatie 3 vast en verklaart het uitvoerbaar voor een totaalbedrag van 421,88 euro. Het belastingkohier omvat 1 artikel. 7. Vaststelling en uitvoerbaarverklaring kohier gemeentelijke belasting op het gebruik van de openbare weg, aanslagjaar generatie 10. Bevoegdheid Art. 56, 1 en 3, 3 van het Decreet Lokaal Bestuur. Wetten en reglementen Het decreet van 30 mei 2008, betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen. Gemeentelijk belastingreglement van 21 december 2015 op het gebruik van de openbare weg. Verwijzingsdocumenten Het ontwerpkohier op het gebruik van de openbare weg voor het aanslagjaar generatie 10. De dienst Financiën geeft gunstig advies op 15 mei Verantwoording Aan de hand van de vergunningen voor inname openbare weg, verleend door de dienst Openbare werken van Stad Zottegem, is de dienst financiën, op basis van artikel 2 van het belastingreglement waarin de grondslagen zijn vastgelegd, overgegaan tot het inkohieren van het gebruik op de openbare weg voor het aanslagjaar Het ontwerpkohier voor het gebruik van de openbare weg voor het aanslagjaar 2019 generatie 10 wordt ter vaststelling en uitvoerbaarverklaring voorgelegd voor een totaalbedrag van 206,40 euro. Het belastingkohier omvat 7 artikels. Financiële aspecten De financieel directeur onderzocht de wettigheid en regelmatigheid van deze voorgenomen verbintenis in het kader van organisatiebeheersing. De ontvangsten van dit belastingkohier zijn voorzien in het exploitatiebudget binnen de beleids- en beheerscyclus (BBC) in het boekjaar 2019, op volgende budgetsleutel: Beleidsdomein ALGFIN Algemene financiering Beleidsitem Fiscale aangelegenheden

11 Algemene rekening Belasting op inname openbare weg Krediet ,00 Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. Het college stelt het belastingkohier op het gebruik van de openbare weg voor het aanslagjaar generatie 10 vast en verklaart het uitvoerbaar voor een totaalbedrag van 206,40 euro. Het belastingkohier omvat 7 artikels. AANSLUITING OP HET RIOLERINGSNET 8. Infrastructuurwerken. Aanleggen van riolering in De Vlamme. Voorlopige oplevering. Bevoegdheid Artikel 56 2 van het Decreet Lokaal Bestuur. Wetten en reglementen De wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten. De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten. Het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren. Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken. Verwijzingsdocumenten Proces-verbaal van voorlopige oplevering werken. Verantwoording De nv Wegenwerken De Moor, Vantegemstraat 27 te 9230 Wetteren heeft in opdracht van Farys de rioleringswerken uitgevoerd in De Vlamme. Op 6 juli 2018 heeft de aannemer de werken in voorlopige staat van oplevering gesteld. Op 19 juli 2018 heeft Farys het proces-verbaal van voorlopige oplevering goedgekeurd. Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. De werken voor het aanleggen van de riolering in De Vlamme worden voorlopig opgeleverd.

12 TOEGESTANE SUBSIDIES EN TEGEMOETKOMINGEN. STAATSSTEUNEN 9. Aanvraag subsidiëring buurtactiviteit inwoners Pijperzele op 29 juni Het College beslist dat de buurtactiviteit voor de inwoners van Pijperzele op 29 juni 2019 in aanmerking komt voor subsidiëring als buurtactiviteit. 10. Aanvraag subsidiëring buurtactiviteit inwoners Oombergenstraat op 26 mei Het College beslist dat de buurtactiviteit opening speelbos Droombergen voor de inwoners van Oombergenstraat en omliggende straten op 26 mei 2019 in aanmerking komt voor subsidiëring als buurtactiviteit. 11. Aanvraag subsidiëring buurtactiviteit inwoners Kastanjelaan op 30 juni Het College beslist dat de buurtactiviteit voor de inwoners van de Kastanjelaan op 30 juni 2019 in aanmerking komt voor subsidiëring als buurtactiviteit. 12. Aanvraag subsidiëring buurtactiviteit inwoners Emmerstraat op 30 juni Het College beslist dat de buurtactiviteit voor de inwoners van de Emmerstraat, Sasseveld, Steenbergen, Ten Dale en Vierwegenstraat op 30 juni 2019 in aanmerking komt voor subsidiëring als buurtactiviteit. 13. Aanvraag subsidiëring buurtactiviteit inwoners Ruiterstraat op 3 augustus Het College beslist dat de buurtactiviteit voor de inwoners van de Ruiterstraat op 3 augustus 2019 in aanmerking komt voor subsidiëring als buurtactiviteit. KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS 14. Stedelijke Basisscholen. Laatste schooldag. Het College beslist dat de klassen van de stadsscholen op vrijdag 28 juni 2019 mogen eindigen om uur (met voor- en naschoolse opvang tot 16 uur) om de leerkrachten en de directie toe te laten het schooljaar pedagogisch en administratief af te sluiten. ALGEMENE GEMEENTELIJKE OF PROVINCIALE POLITIEREGLEMENTEN (VERORDENINGEN VAN VERSCHEIDENE AARD, GELDIG OP HET GRONDGEBIED VAN DE GEMEENTE OF VAN DE PROVINCIE) 15. Verkeer. Invoeren tijdelijk politiereglement op het verkeer. Het inrichten van een speelstraat in de Lentestraat tijdens de zomervakantie van Bevoegdheid Artikel 119 en 130bis van de nieuwe gemeentewet. Wetten en reglementen Het Koninklijk Besluit van 16 maart 1968 tot coördinatie van de wetten betreffende de politie op het wegverkeer.

13 Het Koninklijk Besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer. Het Ministerieel Besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimum afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald. Het ministerieel rondschrijven van 14 november 1977 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing van de verkeerstekens. Verwijzingsdocumenten Aanvraagformulier en bewonersenquête Advies lokale politie dd. 27 april 2019 Advies lokale politie dd. 30 mei 2018 Infobrochure speelstraten Verantwoording dient een aanvraag in voor het inrichten van de Lentestraat (hoek Ten Ede- Lentestraat tot hoek Lentestraat-Keiberg) als speelstraat tijdens de zomervakantie van 2019 (lopende van 1 juli 2019 tot en met 31 augustus 2019). De weg die als speelstraat wordt ingericht, moet voldoen aan volgende voorwaarden: De snelheid is er beperkt tot 50km/u; De straat moet overwegend een woonfunctie hebben zonder doorgaand verkeer of geregeld openbaar vervoer; In de straat mogen geen winkels of bedrijven aanwezig zijn. De Lentestraat voldoet aan deze voorwaarden. Bovendien is de meerderheid van de bewoners akkoord met de inrichting van de speelstraat. De Politiezone Zottegem-Herzele-Sint-Lievens-Houtem levert een positief advies af, hetwelk integraal en integrerend deel uitmaakt van dit besluit. Het is om veiligheidsredenen noodzakelijk over te gaan tot het invoeren van een tijdelijke verkeersregeling. Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. De Lentestraat (hoek Ten Ede-Lentestraat tot hoek Lentestraat-Keiberg) in te richten als speelstraat gedurende de zomervakantie van 2019 (lopende van 1 juli 2019 tot en met 31 augustus 2019). Artikel 2. Deze maatregel zal aangeduid worden door het plaatsen van een nadar met het verkeersbord C3 + onderbord Speelstraat van 10 uur tot 20 uur aan iedere ingang van de weg.

14 Artikel 3. De signalisatie wordt elke dag geplaatst en terug verwijderd door de speelstraatverantwoordelijke, Artikel 4. De stad, de beheerder van de openbare weg, zal geenszins verantwoordelijk kunnen gesteld worden bij ongevallen. Artikel 5. Indien er schade aan het openbaar domein (weg en aanhorigheden) wordt vastgesteld, rechtstreeks of onrechtstreeks voortkomende uit de bovenvermelde manifestatie, moet deze hersteld worden tot voldoening van het stadsbestuur. Artikel 6. De overtreders op de verbods- en gebodsbepalingen, bevolen door de krachtens onderhavige verordening geplaatste tekens, kunnen vervolgd en gestraft worden overeenkomstig het Koninklijk Besluit van 16 maart 1968 tot coördinatie van de wetten betreffende de politie op het wegverkeer. Artikel 7. Een afschrift van dit besluit zal toegestuurd worden aan de aanvrager,. 16. Verkeer. Invoeren tijdelijk politiereglement op het verkeer. Het inrichten van een speelstraat in de Iepenstraat en Frans Van De Meulebrouckestraat tijdens de zomervakantie van Bevoegdheid Artikel 119 en 130bis van de nieuwe gemeentewet. Wetten en reglementen Het Koninklijk Besluit van 16 maart 1968 tot coördinatie van de wetten betreffende de politie op het wegverkeer. Het Koninklijk Besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer. Het Ministerieel Besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimum afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald. Het ministerieel rondschrijven van 14 november 1977 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing van de verkeerstekens. Verwijzingsdocumenten Aanvraagformulier Bewonersenquête Advies lokale politie dd. 14 mei 2019 Advies lokale politie dd. 9 maart 2018 Infobrochure speelstraten

15 Verantwoording dient een aanvraag in voor het inrichten van de Frans Van De Meulebrouckestraat (vanaf huisnummer 21) en de Iepenstraat als speelstraat tijdens de zomervakantie van 2019 (lopende van 1 juli 2019 tot en met 31 augustus 2019). De weg die als speelstraat wordt ingericht, moet voldoen aan volgende voorwaarden: De snelheid is er beperkt tot 50km/u; De straat moet overwegend een woonfunctie hebben zonder doorgaand verkeer of geregeld openbaar vervoer; In de straat mogen geen winkels of bedrijven aanwezig zijn. De Frans Van De Meulebrouckestraat en Iepenstraat voldoen aan deze voorwaarden. Bovendien is de meerderheid van de bewoners akkoord met de inrichting van de speelstraat. De Politiezone Zottegem-Herzele-Sint-Lievens-Houtem levert een positief advies af, hetwelk integraal en integrerend deel uitmaakt van dit besluit. Het is om veiligheidsredenen noodzakelijk over te gaan tot het invoeren van een tijdelijke verkeersregeling. Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. De Frans Van De Meulebrouckestraat (vanaf huisnummer 21) en de Iepenstraat in te richten als speelstraat gedurende de zomervakantie van 2019 (lopende van 1 juli 2019 tot en met 31 augustus 2019). Artikel 2. Deze maatregel zal aangeduid worden door het plaatsen van een nadar met het verkeersbord C3 + onderbord Speelstraat van 10 uur tot 20 uur aan iedere ingang van de weg. Artikel 3. De signalisatie wordt elke dag geplaatst en terug verwijderd door de speelstraatverantwoordelijke, Artikel 4. De stad, de beheerder van de openbare weg, zal geenszins verantwoordelijk kunnen gesteld worden bij ongevallen. Artikel 5. Indien er schade aan het openbaar domein (weg en aanhorigheden) wordt vastgesteld, rechtstreeks of onrechtstreeks voortkomende uit de bovenvermelde manifestatie, moet deze hersteld worden tot voldoening van het stadsbestuur. Artikel 6. De overtreders op de verbods- en gebodsbepalingen, bevolen door de krachtens onderhavige verordening geplaatste tekens, kunnen vervolgd en gestraft worden overeenkomstig het Koninklijk Besluit van 16 maart 1968 tot coördinatie van de wetten betreffende de politie op het wegverkeer. Artikel 7. Een afschrift van dit besluit zal toegestuurd worden aan de aanvrager,

16 17. Verkeer. Invoeren tijdelijk politiereglement op het verkeer ter gelegenheid van de Baloise Belgium Tour op donderdag 13 juni Bevoegdheid Artikel 119 en 130bis van de nieuwe gemeentewet. Wetten en reglementen Het koninklijk besluit van 16 maart 1968 tot coördinatie van de wetten betreffende de politie op het wegverkeer. Het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer. Het ministerieel besluit van 26 april 2004 tot wijziging van het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald. Het ministerieel rondschrijven van 14 november 1977 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing van de verkeerstekens. Verwijzingsdocumenten De aanvraag van 18 maart 2019, voor Golazo Sports nv, tot het verkrijgen van een vergunning voor het organiseren van de Baloise Belgium Tour op donderdag 13 juni Verantwoording Het gunstig advies van 15 april 2019 van de Politiezone Zottegem-Herzele-Sint-Lievens-Houtem, hetwelk integraal en integrerend deel uitmaakt van dit besluit. Het gunstig advies van 10 april 2019 van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, afdeling Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen. Het is om veiligheidsredenen noodzakelijk over te gaan tot het invoeren van een tijdelijke verkeersregeling. Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. Ter gelegenheid van de Baloise Belgium Tour op donderdag 13 juni 2019 volgende tijdelijke maatregelen te nemen op donderdag 13 juni 2019: Parkeerverbod van uur tot uur Kazernstraat (deel tussen Van Aelbrouckstraat en Kleine Nieuwstraat) Kleine Nieuwstraat Godveerdegemstraat (van Leonce Roelsstraat tot voor de ingang van het ziekenhuis (langs beide zijden)) Leonce Roelsstraat

17 Van Aelbrouckstraat (tussen Leonce Roelsstraat en Kleine Nieuwstraat) Stationsplein Musselystraat (tussen Stationsplein en Hospitaalstraat) Kasteelstraaat (tussen Graaf van Egmontstraat en Molenkouter) Graaf van Egmontstraat Parkeerverbod van uur tot uur Lammerstraat Bontestraat (van Lammerstraat tot grondgebied Lierde/Brakel) Parkeerverbod van uur tot uur Brakelstraat Sint-Hubertusplein (rijbaan) Faliestraat (tussen Sint-Hubertusplein en Ten Ede) Ten Ede (waar niet verdeeld in rijstroken gedeelte tussen Faliestraat en Emmerstraat) Parkeerverbod van uur tot uur Ten Ede (waar niet verdeeld in rijstroken gedeelte tussen Emmerstraat en Smissenhoek) Smissenhoek (rijbaan en bermen gedeelte tussen Gaverland en Kloosterstraat) Kloosterstraat (rijbaan en bermen) Tweekerkenstraat Jasmijnstraat Godveerdegemstraat (van Jasmijnstraat tot aan de ingang van het ziekenhuis) Musselystraat (tussen Hospitaalstraat en Laurens De Metsstraat) Laurens De Metsstraat Heldenlaan (tussen Laurens De Metsstraat en Désiré Van Den Bosschestraat) Bruggenhoek (tussen Désiré Van Den Bosschestraat en Elenestraat) Lippenseweg (tussen Elenestraat en Lippenhovestraat) Lippenhovestraat (tussen Lippenseweg en Beugelstraat) Beugelstraat (tussen Lippenhovestraat en Romeins Plein) Romeins Plein (kant met rijrichting Lieve Heerstraat + parking naast de rijbaan) Paddestraat (tussen Romeins Plein en Knutsegemstraat) Knutsegemstraat (tussen Paddestraat en Kluisstraat) Kluisstraat Sint-Andriessteenweg (waar niet verdeeld in rijstroken) Meileveld Wurmendries (tussen Traveins en Eekhout) Eekhout Ten Dale Emmerstraat

18 Parkeerverbod van uur tot uur Zwembadstraat Bevegemse Vijvers Hemelrijkstraat Invoeren eenrichtingverkeer van uur tot uur Lammerstraat richting Bontestraat Tweekerkenstraat (tussen Kloosterstraat en Jasmijnstraat) richting Jasmijnstraat Jasmijnstraat richting Godveerdegemstraat Godveerdegemstraat (tussen Jasmijnstraat en Kastanjelaan) richting Broeder Marèslaan Laurens De Metsstraat richting Heldenlaan Lippenseweg (tussen Elenestraat en Lippenhovestraat) richting Lippenhovestraat Lippenhovestraat richting Beugelstraat Paddestraat (tussen Romeins Plein en Knutsegemstraat) richting Knutsegemstraat Knutsegemstraat (tussen Paddestraat en Kluisstraat) richting Kluisstraat Kluisstraat richting Rijkestraat Wurmendries (tussen Traveins en Eekhout) richtin Eekhout Eekhout richting Ragestraat Ten Dale richting Emmerstraat Emmerstraat richting Ten Ede Toegang verboden in beide richtingen voor iedere bestuurder van uur tot uur Godveerdegemstraat (tussen Broeder Marèslaan en Leonce Roelsstraat) Leonce Roelsstraat Van Aelbrouckstraat (tussen Sint-Annastraat en Kleine Nieuwstraat) Sint-Annastraat (tussen Frans De Beckstraat en Van Aelbrouckstraat) Stationsplein Musselystraat (tussen Stationsplein en Hospitaalstraat) Neerhofstraat Toegang verboden in beide richtingen voor iedere bestuurder, uitgezonderd plaatselijk verkeer van uur tot uur Zuidstraat Burgemeester Firmin De Meyerstraat Molenstraat Frans De Beckstraat Gustaaf Schockaertstraat Sint-Annastraat (tussen Kazernstraat en Frans De Beckstraat) Grotenbergestraat (tussen Arthur Gevaertlaan en Broeder Marèslaan) Kazernstraat (tussen Sint-Annastraat en Nieuwstraat) Nieuwstraat Hospitaalstraat (tussen Kapellestraat en Musselystraat) Zavel (tussen Hoogstraat en Trapstraat) Trapstraat

19 Toegang verboden in beide richtingen voor iedere bestuurder op woensdag 12 juni 2019 om uur tot uur Van Aelbrouckstraat (tussen Kleine Nieuwstraat en Stationsplein) Toegang verboden in beide richtingen voor iedere bestuurder, uitgezonderd plaatselijk verkeer van uur tot uur Grensstraat Noordstraat Vestenstraat De Colfmackerstraat Opheffen eenrichtingverkeer van uur tot uur Grensstraat Noordstraat Vestenstraat (tussen Noordstraat en Laurens De Metsstraat. Artikel 2. Afschrift van dit collegebesluit toe te sturen aan de organisator. 18. Verkeer. Invoeren tijdelijk politiereglement op het verkeer ter gelegenheid van de doortocht van het Belgisch Kampioenschap voor elite men op zondag 30 juni Bevoegdheid Artikel 119 en 130bis van de nieuwe gemeentewet. Wetten en reglementen Het koninklijk besluit van 16 maart 1968 tot coördinatie van de wetten betreffende de politie op het wegverkeer. Het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer. Het ministerieel besluit van 26 april 2004 tot wijziging van het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald. Het ministerieel rondschrijven van 14 november 1977 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing van de verkeerstekens. Verwijzingsdocumenten De aanvraag van 2 april 2019 van, voor vzw Ria, tot het verkrijgen van een vergunning voor de doortocht van het Belgisch Kampioenschap voor elite men op zondag 30 juni Verantwoording Het gunstig advies van 9 april 2019 van de Politiezone Zottegem-Herzele-Sint-Lievens-Houtem, hetwelk integraal en integrerend deel uitmaakt van dit besluit.

20 Het is om veiligheidsredenen noodzakelijk over te gaan tot het invoeren van een tijdelijke verkeersregeling. Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. Ter gelegenheid van de doortocht van het Belgisch Kampioenschap voor elite men op zondag 30 juni 2019 volgende tijdelijke maatregelen te nemen op zondag 30 juni 2019: Parkeerverbod van uur tot uur Kruisstraat (deel tussen grensscheiding grondgebied Zwalm en Ruddershovestraat) Paddestraat (deel tussen Ruddershovestraat en Romeins Plein) Romeins Plein (kant met rijrichting Beugelstraat + parkeerplaatsen naast de rijbaan) Beugelstraat (deel tussen Penitentenlaan en Lippenhovestraat) Lippenhovestraat (deel tussen Beugelstraat en Lippenseweg) Lippenseweg (deel tussen Lippenhovestraat en Provinciebaan) Steenbekestraat Invoeren eenrichtingverkeer van uur tot uur Kruisstraat (deel tussen grensscheiding Zwalm/Steenkouterweg en Ruddershovestraat/Paddestraat) richting Paddestraat Paddestraat (deel tussen Ruddershovestraat en Romeins Plein) richting Romeins Plein Lippenhovestraat (deel tussen Beugelstraat en Lippenseweg) richting Lippenseweg Lippenseweg (deel tussen Lippenhovestraat en Provinciebaan) richting Provinciebaan Steenbekestraat (deel tussen Provinciebaan en Bierman) richting Bierman Toegang verboden in beide richtingen voor iedere bestuurder, uitgezonderd plaatselijk verkeer van uur tot uur Strijpenplein, komende van Sint-Andriessteenweg, richting Beugelstraat Beugelstraat, komende van Strijpenplein, richting Romeins Plein Lieve Heerstraat, komende van de Provinciebaan richting Romeins Plein Toegang verboden in beide richtingen voor iedere bestuurder van uur tot uur kruispunt Beugelstraat/Lippenhovestraat kruispunt Lieve Heerstraat/Romeins Plein Artikel 2. Afschrift van dit collegebesluit toe te sturen aan de organisator. 19. Verkeer. Invoeren tijdelijk politiereglement op het verkeer ter gelegenheid van een barbecue aan café James in de Arthur Scheirisstraat op zondag 26 mei Bevoegdheid Artikel 119 en 130bis van de nieuwe gemeentewet.

21 Wetten en reglementen Het koninklijk besluit van 16 maart 1968 tot coördinatie van de wetten betreffende de politie op het wegverkeer. Het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer. Het ministerieel besluit van 26 april 2004 tot wijziging van het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald. Het ministerieel rondschrijven van 14 november 1977 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing van de verkeerstekens. Verwijzingsdocumenten De aanvraag van 10 mei 2019 van, voor de Pronostiekclub, tot het verkrijgen van een vergunning voor het organiseren van een barbecue op zondag 26 mei Verantwoording Het gunstig advies van 16 mei 2019 van de Politiezone Zottegem-Herzele-Sint-Lievens-Houtem, hetwelk integraal en integrerend deel uitmaakt van dit besluit. Het is om veiligheidsredenen noodzakelijk over te gaan tot het invoeren van een tijdelijke verkeersregeling. Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. Ter gelegenheid van een barbecue aan café James, Arthur Scheirisstraat 11 op zondag 26 mei 2019 volgende tijdelijke maatregelen te nemen op zondag 26 mei 2019: Parkeerverbod van uur tot uur Arthur Scheirisstraat Toegang verboden in beide richtingen voor iedere bestuurder van uur tot uur Arthur Scheirisstraat met kruispunt Heldenlaan) Arthur Scheirisstraat ter hoogte van de activiteit zelf Toegang verboden in beide richtingen voor iedere bestuurder, uitgezonderd plaatselijk verkeer van uur tot uur Arthur Scheirisstraat met kruispunt Kasteelstraat/Firmin Bogaertstraat Firmin Bogaertstraat met kruispunt Hoogstraat Artikel 2. Afschrift van dit collegebesluit toe te sturen aan de organisator.

22 VERKEER - ALGEMEEN 20. Circulatie OCMW-parking. Bevoegdheid Artikel 56 1 van het Decreet Lokaal Bestuur. Wetten en reglementen / Verwijzingsdocumenten / Verantwoording De ontwerper heeft aan de achterkant van het OCMW een circulatie uitgetekend waarbij er eenrichtingsverkeer is rond het sociaal huis: De dienst mobiliteit adviseert om deze circulatie te behouden omwille van volgende redenen: Bij het oprijden van de straat (kant ingang sociaal huis) is de rijbaan 5,63 meter breed. Echter, verderop versmalt de rijbaan naar 5 meter en vervolgens naar 4 meter. De rijbaan is daar te smal om tweerichtingsverkeer en bijhorende manoeuvres en kruisingen toe te laten. De rijbaan verloopt bochtig en heeft op het einde een dalend karakter. Ook naar zichtbaarheid toe is het aangewezen om voertuigen in één richting te laten rijden.

23 Indien voertuigen langs de kant van het sociaal huis zouden mogen uitrijden, is er te weinig zicht op het aankomend verkeer op de Deinsbekestraat dat uit de richting van de rotonde aan de Bijlokestraat komt. Rondom de rotonde zone voor kunstwerk is de rijweg slechts 3,45 en 3,33 meter breed. Hier is het onmogelijk om met twee voertuigen te passeren. In geval van éénrichtingsverkeer zal het snel afzetten en ophalen van personen (aan de kiss and ride zone) vlotter verlopen. Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. Het college beslist akkoord te gaan met de éénrichting circulatie aan de achterkant van het OCMW, waarbij voertuigen moeten inrijden ter hoogte van het sociaal huis en moeten uitrijden door verder door te rijden rondom het sociaal huis. TERRASSEN EN WINDSCHERMEN 21. Uitbreiding terras. Bar Zot. Bevoegdheid Artikel 56 2 van het Decreet Lokaal Bestuur. Wetten en reglementen Gemeenteraadsbesluit van 18 april 2016, aangepast bij gemeenteraadsbesluit van 23 mei 2016, houdende vaststelling van het terrasreglement. Verwijzingsdocumenten Het collegebesluit van 4 februari 2019 waarbij toestemming werd verleend aan uitbaters Bar Zot, Vestenstraat 31, 9620 Zottegem, tot het plaatsen van een terras naast de zaak met een oppervlakte van 40 m² tijdens het jaar De aanvraag van 12 april 2019 van de uitbaters van Bar Zot tot uitbreiding van het bestaande terras van 40 m² naar 108 m². Verantwoording Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. Een vergunning te verlenen aan, uitbaters Bar Zot, Vestenstraat 31, 9620 Zottegem, tot uitbreiding van het bestaande terras van 40 m² naar 108 m² tijdens het jaar 2019 mits naleving van het terrasreglement.

24 PUBLICITEIT EN AANPLAKKEN 22. IVV Sint-Vincentius. Infonamiddag. Plaatsen tijdelijke publiciteit. Het College verleent het IVV Sint-Vincentius, Molenaarsstraat 30, 9000 Gent, toestemming voor het plaatsen van tijdelijke publiciteit langs gemeentewegen (bij voorkeur op privéterrein) voor de aankondiging van de infonamiddag op zaterdag 22 juni Dance D-Vision Plaatsen tijdelijke publiciteit. Het College verleent NNN Events, p.a. toestemming voor het plaatsen van tijdelijke publiciteit langs gemeentewegen (bij voorkeur op privéterrein) en langs gewestwegen voor de aankondiging van het muziekevenement Dance D-Vision op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2019 (vergunning van 14 mei 2019 van het Agentschap Wegen en Verkeer, district Oudenaarde). ENERGIE BESPAREN. RATIONEEL (DUURZAAM) ENERGIEGEBRUIK 24. Samenwerken met de Provincie Oost-Vlaanderen rond het project 'Duurzaam bouw- en renovatieadvies aan huis'. Bevoegdheid Artikel van het decreet Lokaal Bestuur. Wetten en reglementen / Verwijzingsdocumenten Engagementsverklaring / samenwerkingsovereenkomst. Communicatiehandboek voor gemeenten. Laatste newsflash, waar recente nieuwtjes instaan omtrent het renovatieadvies. Alle gemeenten die de overeenkomst hebben ondertekend, krijgen deze newsflash doorgestuurd. burger, in navolging van de Klimaattafels in Verantwoording Sinds 1 mei 2016 biedt de provincie aan alle Oost-Vlamingen een renovatieadvies aan. De experts van duurzaam wonen en bouwen komen langs op het werfadres en geven een uitgebreid advies op maat met concrete tips. Deze huisbezoeken kunnen enkel aangevraagd worden bij een renovatie. Het geven van duurzaam bouwadvies op maat aan gezinnen en gemeenten is een zeer effectief instrument om bouwprojecten werkelijk meer energiezuinig en milieuvriendelijk te maken. De beslissingen die genomen worden tijdens de (ver)bouwfase hebben een impact op lange termijn en zijn van cruciaal belang voor het bereiken van de klimaatdoelstellingen. De voordelen van het renovatieadvies aan huis op een rijtje: - drempelverlagend aanbod - het ultieme maatwerk - geen administratie (geen logistieke rompslomp: data zitdagen, zaal voorzien)

25 - uitgebreide service naar de verbouwers - imagoversterkend effect voor gemeente - renovatiegraad verhoogt op het grondgebied Het renovatieadvies aan huis wordt onder dezelfde voorwaarden aangeboden als het gewone bouwadvies en betaal je als gemeente slechts 68 euro per advies (afrekening via trekkingsrechten milieucontract). Op deze manier is het advies volledig kosteloos voor uw inwoners. De kostprijs van het renovatieadvies aan huis bedraagt 280 euro. Rondvraag toont aan dat het merendeel van de mensen in een zeer vroeg stadium advies aanvragen, en dat het vnl. verbouwingen betreft. We constateren dat 90% van de mensen hun plannen aanpassen aan de hand van dit advies. We zien ook dat 70% van de adviesvragers daarna zich laten begeleiden door een architect of aannemer. Er is dus een zeer grote doorstroming naar de reguliere markt. Financiële aspecten De trekkingsrechten van het milieucontract zullen aangewend worden om de kostprijs van deze opdracht te vergoeden. Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. De engagementsverklaring/samenwerkingsovereenkomst Duurzaam verbouw- en renovatieadvies van de Provincie Oost-Vlaanderen te ondertekenen. Artikel te betalen per uitgevoerd bouw- of renovatieadvies van 1,5 uur aan de Provincie.. Artikel 3. Actieve promotie naar haar inwoners te voorzien zoals omschreven in de samenwerkingsovereenkomst. Artikel 4. De resultaten van het bouwadvies bekend te maken via verschillende kanalen zoals voorzien in de samenwerkingsovereenkomst. LOKALE EN FOLKLORISTISCHE FEESTEN. STOETEN 25. Organiseren van de reuzenstoet tijdens de Sinksenkermis in Zottegem op 9 juni Bevoegdheid Artikel 56, 2 van het Decreet Lokaal Bestuur Wetten en reglementen / Verwijzingsdocumenten Uitgaventabel Parcours

26 Verantwoording Op zondag 9 juni 2019 gaan de reuzen uit tijdens Sinksenkermis te Zottegem. Naast de reus Miele, de reuzen uit Bevegem nemen ook de reuzen uit Herzele, Beveren en Lede deel. De posttirolers begeleiden de stoet. Financiële aspecten De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het exploitatiebudget binnen de nieuwe beleids- en beheerscyclus (BBC) in het boekjaar 2019 op budgetcode: Beleidsdomein VTOND Vrije tijd en onderwijs Beleidsitem Feesten en plechtigheden Kostenplaats Algemene rekening Prestaties evenementen en festivals Actieplan - - Actie - - Krediet ,21 euro Uitgave 950 euro De dienst Financiën geeft gunstig advies op 15 mei Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. De reuzenommegang tijdens Sinksenkermis op zondag 9 juni 2019 onder begeleiding van de posttirolers wordt goedgekeurd. De totale kosten belopen 950 euro en 460 bierbonnetjes. 26. Reuzenstoet. Deelname aan stoet in Deurne. Bevoegdheid Artikel 56, 2 van het Decreet Lokaal Bestuur. Wetten en reglementen / Verwijzingsdocumenten Contract van Albert Denie.

27 Verantwoording We werden gevraagd om deel te nemen aan de reuzenstoet van Deurne. De stoet vindt plaats op zaterdag 7 september We stelden onze kandidatuur en werden weerhouden. Stad Deurne betaalt hiervoor 425 euro en 4 x10 drankbonnen aan het stad Zottegem. Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. De Zottegemse reuzen nemen deel aan de reuzenstoet te Deurne op zaterdag 7 september 2019 (vergoeding door Deurne te betalen: 425 euro en 40 consumptiebonnen). 27. Deelname aan reuzenstoet in Koveken op 22 september 2019 Bevoegdheid Artikel 56, 2 van het Decreet Lokaal Bestuur. Wetten en reglementen / Verwijzingsdocumenten Uitnodiging van Bloss Jacobus (Koveken). Verantwoording We werden gevraagd om deel te nemen aan de reuzenstoet te Koveken (Lokeren). De stoet vindt plaats op zondag 22 september We stelden onze kandidatuur en werden weerhouden. Koveken betaalt hiervoor 425 euro aan het stad Zottegem. Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. De Zottegemse reuzen nemen deel aan de reuzenstoet te Koveken op 22 september 2019 (vergoeding door Koveken te betalen: 425 euro). CULTURELE EN JEUGDVERENIGINGEN (CHIRO - KSA, ENZ.) 28. Meisjeschiro Velzeke. Kampvervoer Het College verleent toestemming om het materieel van de meisjeschiro Velzeke, p.a., te vervoeren naar en van het kamp in Essen (heen: donderdag 11 juli 2019, terug: zondag 21 juli 2019 vergoeding: 120 euro). Ook wordt toestemming verleend voor het afhalen en terugbrengen van de tenten in Nossegem op woensdag 10 juli 2019 en maandag 22 juli 2019 (vergoeding: 30 euro).

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 24 NOVEMBER Bart De Cock, wnd. stadssecretaris.

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 24 NOVEMBER Bart De Cock, wnd. stadssecretaris. ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 24 NOVEMBER 2014 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 1 DECEMBER 2014

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 1 DECEMBER 2014 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 1 DECEMBER 2014 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Peter Vansintjan, Lieselotte De

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 10 SEPTEMBER 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 10 SEPTEMBER 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 10 SEPTEMBER 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 5 OKTOBER 2015

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 5 OKTOBER 2015 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 5 OKTOBER 2015 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Lieselotte De Roover,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 22 JULI 2019

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 22 JULI 2019 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 22 JULI 2019 Aanwezig: Leen Goossens, wnd. burgemeester-voorzitter, Matthias Diependaele, Brecht Cassiman, schepenen, Peter Vansintjan, schepen van

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 30 NOVEMBER 2015

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 30 NOVEMBER 2015 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 30 NOVEMBER 2015 Aanwezig : Paul Lievens, wnd. burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte De Roover, schepenen,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 19 FEBRUARI 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 19 FEBRUARI 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 19 FEBRUARI 2018 Aanwezig: Peter Vansintjan, wnd. burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Lieselotte De Roover, schepenen,

Nadere informatie

Belastingreglement van 30 december 2013 op de leegstand van gebouwen en woningen

Belastingreglement van 30 december 2013 op de leegstand van gebouwen en woningen Algemene bepalingen Artikel 1 Belastingreglement van 30 december 2013 op de leegstand van gebouwen en woningen Er wordt voor de aanslagjaren 2014 tot en met 2019 een jaarlijkse gemeentebelasting gevestigd

Nadere informatie

VAST BUERAU VERGADERING VAN 14 JANUARI 2019

VAST BUERAU VERGADERING VAN 14 JANUARI 2019 VAST BUERAU VERGADERING VAN 14 JANUARI 2019 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Evelien De Both, Leen Goossens, Lieselotte De Roover, Matthias Diependaele, Brecht Cassiman, schepenen, Peter

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 25 FEBRUARI 2019

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 25 FEBRUARI 2019 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 25 FEBRUARI 2019 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Evelien De Both, Leen Goossens, Lieselotte De Roover, Matthias Diependaele, Brecht

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 08 FEBRUARI 2016

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 08 FEBRUARI 2016 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 08 FEBRUARI 2016 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 10 DECEMBER 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 10 DECEMBER 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 10 DECEMBER 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte De Roover,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 26 FEBRUARI 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 26 FEBRUARI 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 26 FEBRUARI 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 18 MAART 2019

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 18 MAART 2019 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 18 MAART 2019 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Evelien De Both, Leen Goossens, Lieselotte De Roover, Matthias Diependaele, Brecht

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE BELASTING OP WONINGEN, KAMERS EN GEBOUWEN OPGENOMEN IN HET GEMEENTELIJK LEEGSTANDSREGISTER

GEMEENTELIJKE BELASTING OP WONINGEN, KAMERS EN GEBOUWEN OPGENOMEN IN HET GEMEENTELIJK LEEGSTANDSREGISTER GEMEENTELIJKE BELASTING OP WONINGEN, KAMERS EN GEBOUWEN OPGENOMEN IN HET GEMEENTELIJK LEEGSTANDSREGISTER Artikel 1: Algemene bepalingen 1. Er wordt voor de aanslagjaren 2018 en 2019 een jaarlijkse gemeentebelasting

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 7 JULI 2014

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 7 JULI 2014 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 7 JULI 2014 Aanwezig : Paul Lievens, wnd. burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte De

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 19 MAART 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 19 MAART 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 19 MAART 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 8 JULI 2019

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 8 JULI 2019 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 8 JULI 2019 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Evelien De Both, Lieselotte De Roover, Matthias Diependaele, Brecht Cassiman, schepenen,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 30 JULI 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 30 JULI 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 30 JULI 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Joost Franceus, Leen Goossens, Lieselotte De Roover, schepenen, Bart De Cock, wnd.

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 14 SEPTEMBER 2015. Koen Codron, stadssecretaris.

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 14 SEPTEMBER 2015. Koen Codron, stadssecretaris. ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 14 SEPTEMBER 2015 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

Artikel 1: Algemene bepalingen

Artikel 1: Algemene bepalingen Stad Harelbeke Gemeentelijke belasting op woningen, kamers, gebouwen of andere woongelegenheden, opgenomen in het gemeentelijk leegstandsregister. (gecoördineerde versie wijzigingen gemeenteraad 20.01.2014)

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 28 OKTOBER 2013

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 28 OKTOBER 2013 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 28 OKTOBER 2013 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 26 MEI 2014

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 26 MEI 2014 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 26 MEI 2014 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Lieselotte De Roover,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 17 NOVEMBER Bart De Cock, wnd. stadssecretaris.

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 17 NOVEMBER Bart De Cock, wnd. stadssecretaris. ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 17 NOVEMBER 2014 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_04441 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04231 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 15 DECEMBER Bart De Cock, wnd. stadssecretaris.

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 15 DECEMBER Bart De Cock, wnd. stadssecretaris. ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 15 DECEMBER 2014 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 6 MEI 2013. Bart De Cock, wnd. stadssecretaris.

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 6 MEI 2013. Bart De Cock, wnd. stadssecretaris. ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 6 MEI 2013 Aanwezig : Paul Lievens, wnd. burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Sandra De Roeck, Peter Vansintjan, Lieselotte De Roover, schepenen,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 1 april 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 1 april 2019 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Geheime zitting van 1 april 2019 Aanwezig: Pieter Claeys, burgemeester-voorzitter; Yves De Baets, Hendrik Van de Veere, Frederik

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 7 MEI 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 7 MEI 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 7 MEI 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Leen Goossens, wnd. burgemeester-voorzitter voor agendapunt 61, Peter Roman, Joost Franceus,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 12 FEBRUARI 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 12 FEBRUARI 2019 Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Gemeente Wortegem-Petegem UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 12 FEBRUARI 2019 Aanwezig: Vander Meeren Luc, Burgemeester-Voorzitter; Nachtegaele

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 31 AUGUSTUS 2015

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 31 AUGUSTUS 2015 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 31 AUGUSTUS 2015 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Lieselotte De

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 3 NOVEMBER Bart De Cock, wnd. stadssecretaris.

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 3 NOVEMBER Bart De Cock, wnd. stadssecretaris. ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 3 NOVEMBER 2014 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

Zitting van maandag 13 mei Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur

Zitting van maandag 13 mei Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen Zitting van maandag 13 mei 2019 Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. mevrouw Herlinde Trenson, de heer Dirk De Smul,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 27 JULI 2015

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 27 JULI 2015 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 27 JULI 2015 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Paul Lievens, Peter Vansintjan, schepenen, Kurt De Loor, schepen van rechtswege,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 1 APRIL 2019

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 1 APRIL 2019 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 1 APRIL 2019 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Evelien De Both, Leen Goossens, Matthias Diependaele, Brecht Cassiman, schepenen,

Nadere informatie

2. Beveiligde zending: één van de hiernavolgende betekeningswijzen: a) een aangetekend schrijven; b) een afgifte tegen ontvangstbewijs.

2. Beveiligde zending: één van de hiernavolgende betekeningswijzen: a) een aangetekend schrijven; b) een afgifte tegen ontvangstbewijs. Belasting reglement Heffing op ongeschikte en onbewoonbare woningen opgenomen in de Vlaamse Inventaris van ongeschikt en onbewoonbaar verklaarde woningen HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALING Art. 1. Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 19 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00589 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Zitting van maandag 29 april Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur

Zitting van maandag 29 april Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen Zitting van maandag 29 april 2019 Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Dirk De Smul, de heer Mathias Van de

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 30 mei 2008 betreffende de vestiging, de in vordering en de geschillenprocedure van provincie en gemeentebelastingen;

Gelet op het decreet van 30 mei 2008 betreffende de vestiging, de in vordering en de geschillenprocedure van provincie en gemeentebelastingen; Belasting op leegstaande gebouwen 2014-2019 GR 17.12.2013 De raad in openbare zitting, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 10 oktober 2010 waarbij een gemeentebelasting wordt vastgesteld op woningen

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 3 SEPTEMBER 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 3 SEPTEMBER 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 3 SEPTEMBER 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 mei 2019 Ruimte - Omgeving 15 2019_CBS_00544 Organisatie van activiteiten en evenementen - Tijdelijke politieverordening - Heikant

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 15 FEBRUARI 2016

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 15 FEBRUARI 2016 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 15 FEBRUARI 2016 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 13 FEBRUARI 2017

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 13 FEBRUARI 2017 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 13 FEBRUARI 2017 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 december 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_14626 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 5 MAART 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 5 MAART 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 5 MAART 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte

Nadere informatie

Goedkeuring reglement heffing op leegstand van woningen en gebouwen voor het aanslagjaar 2017

Goedkeuring reglement heffing op leegstand van woningen en gebouwen voor het aanslagjaar 2017 Goedkeuring reglement heffing op leegstand van woningen en gebouwen voor het aanslagjaar 2017 De Gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het gemeentedecreet

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01733 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 2 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01243 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 8 OKTOBER 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 8 OKTOBER 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 8 OKTOBER 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 8 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11085 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Belasting op leegstaande gebouwen en woningen voor de periode

Belasting op leegstaande gebouwen en woningen voor de periode Belasting op leegstaande gebouwen en woningen voor de periode 2015-2019 1. Definities: Artikel 1: De definities van woningen en gebouwen uit artikel 1.2 van het decreet grond- en pandenbeleid zijn van

Nadere informatie

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur.

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. GEMEENTERAAD Bekendmaking reglement/verordening Zitting van 28 februari 2019 Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. Het gemeenteraadsbesluit van 28 februari 2019 over:

Nadere informatie

Besluiten burgemeester

Besluiten burgemeester Besluiten burgemeester GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 18 maart 2019 Westerlo - Mobiliteit 5 2019_BB_00117 Politiereglementen. Tijdelijk politiereglement bij hoogdringendheid: snelheidsremmende maatregelen

Nadere informatie

Zitting van maandag 11 maart Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur - art.

Zitting van maandag 11 maart Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur - art. Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen Zitting van maandag 11 maart 2019 Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Dirk De Smul, de heer Mathias Van de

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 13 APRIL 2015

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 13 APRIL 2015 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 13 APRIL 2015 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte De Roover,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 25 MAART 2019

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 25 MAART 2019 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 25 MAART 2019 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Leen Goossens, Lieselotte De Roover, Matthias Diependaele, Brecht Cassiman, schepenen,

Nadere informatie

BELASTING OP WONINGEN DIE BESCHOUWD WORDEN ALS ONGESCHIKT OF ONBEWOONBAAR GECOÖRDINEERD REGLEMENT NA GOEDKEURING GR 30 maart 2017

BELASTING OP WONINGEN DIE BESCHOUWD WORDEN ALS ONGESCHIKT OF ONBEWOONBAAR GECOÖRDINEERD REGLEMENT NA GOEDKEURING GR 30 maart 2017 BELASTING OP WONINGEN DIE BESCHOUWD WORDEN ALS ONGESCHIKT OF ONBEWOONBAAR GECOÖRDINEERD REGLEMENT NA GOEDKEURING GR 30 maart 2017 Art.1: Algemene bepalingen 1.1. Definities 1.2. Belastbare grondslag Art.

Nadere informatie

Belastingsreglement voor het leegstandsregister

Belastingsreglement voor het leegstandsregister Reglement Belastingsreglement voor het leegstandsregister Vastgesteld door de gemeenteraad op 14 december 2016 Bekendgemaakt op www.maldegem.be op 23 december 2016 Argumentatie Langdurige leegstand van

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 november 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_13670 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 28 januari 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_01102 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04753 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07408 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 2 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01246 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03650 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14059 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_11531 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Zitting van maandag 11 maart Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur - art.

Zitting van maandag 11 maart Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur - art. Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen Zitting van maandag 11 maart 2019 Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Dirk De Smul, de heer Mathias Van de

Nadere informatie

Zitting van maandag 11 maart Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur - art.

Zitting van maandag 11 maart Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur - art. Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen Zitting van maandag 11 maart 2019 Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Dirk De Smul, de heer Mathias Van de

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 mei 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_05316 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11482 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00877 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

VERORDENING VAN BELASTING OP GEBOUWEN EN/OF WONINGEN DIE BESCHOUWD WORDEN ALS ONGESCHIKT OF ONBEWOONBAAR

VERORDENING VAN BELASTING OP GEBOUWEN EN/OF WONINGEN DIE BESCHOUWD WORDEN ALS ONGESCHIKT OF ONBEWOONBAAR VERORDENING VAN BELASTING OP GEBOUWEN EN/OF WONINGEN DIE BESCHOUWD WORDEN ALS ONGESCHIKT OF ONBEWOONBAAR Art.1: Art. 2: Art.3. Art.4: Art. 5: Art.6: Algemene bepalingen 1.1. Definities 1.2. Belastbare

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13896 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14421 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Zitting van maandag 29 april Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur

Zitting van maandag 29 april Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen Zitting van maandag 29 april 2019 Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Dirk De Smul, de heer Mathias Van de

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_08366 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_02795 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Beslissing: Goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen in vergadering van 14 maart 2019

Beslissing: Goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen in vergadering van 14 maart 2019 Het college van burgemeester en schepenen Besluit Vergadering van 14 maart 2019 2019_CVB_02987 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Keizer Leopoldstraat - nieuwe

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 12 mei 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_05954 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07413 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

143.4 Directe belastingen. Financiële dienst Ellen Moonen. besluit GEMEENTERAAD. vergadering 19/03/2019

143.4 Directe belastingen. Financiële dienst Ellen Moonen. besluit GEMEENTERAAD. vergadering 19/03/2019 Financiële dienst Ellen Moonen besluit GEMEENTERAAD 143.4 Directe belastingen vergadering 19/03/2019 Titel Agendapunt: Belasting op leegstaande woningen en gebouwen: 2019-2025 Toelichting Einde 2019 vervallen

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 april 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03936 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09413 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00886 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_07460 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_14175 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 maart 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_02972 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg -

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE B E K E N D M A K I N G ====================

GEMEENTE LENDELEDE B E K E N D M A K I N G ==================== Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE B E K E N D M A K I N G ==================== De gemeenteraad van de gemeente Lendelede, provincie West-Vlaanderen heeft in zitting van

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04477 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14066 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 1 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_06301 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

Zitting van maandag 29 april Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur

Zitting van maandag 29 april Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen Zitting van maandag 29 april 2019 Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Dirk De Smul, de heer Mathias Van de

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_08799 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_08375 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 12 juli 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_08881 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 mei 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_05344 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 22 OKTOBER 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 22 OKTOBER 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 22 OKTOBER 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Leen Goossens, wnd. burgemeester-voorzitter voor agendapunt 40, Peter Roman, Joost

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00896 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

Overwegende dat het advies van Agentschap Wegen en Verkeer Limburg afgeleverd op 14 mei 2014 Gunstig is (zie bijlage);

Overwegende dat het advies van Agentschap Wegen en Verkeer Limburg afgeleverd op 14 mei 2014 Gunstig is (zie bijlage); Aanwezig: Afwezig: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE Zitting van 1 juli 2014 Moyaerts Charly - - voorzitter Lismont Patrick, Wicheler Jan, Princen Annick, Medart Gilbert, Abrahams Gui -

Nadere informatie