NIEUWSBRIEF Wereldpaviljoen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF Wereldpaviljoen"

Transcriptie

1 Nr. 42, april/mei 2014 NIEUWSBRIEF Wereldpaviljoen Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg) en René Poels (SOS Meerlo-Wanssum) *Start Wereldpaviljoen eind augustus Het bestuur van het Wereldpaviljoen heeft vorige week besloten dat het Wereldpaviljoen in de voormalige drukkerij eind augustus open gaat. Dan start het nieuwe schooljaar en kunnen scholen het Wereldpaviljoen door de week bezoeken. Tegelijk is het Wereldpaviljoen dan ook in de weekenden open als een toeristische culturele attractie. De datum van de officiële opening is nog niet bekend. Aanvankelijk had het bestuur de opening liever wat eerder gezien maar dat blijkt niet realistisch. Op dit moment moet er nog redelijk veel gedaan worden om het Wereldpaviljoen operationeel te kunnen maken. Zo zijn de mannen van de Technische Dienst hard aan het werk om de entree en de theaterruimte ingericht te krijgen alsmede keuken en la Cantina. En we willen ook de Fokker 50 geplaatst en ingericht hebben voor de opening. Tegelijk is de werkgroep Administratie en Facilitering hard aan het werken om de organisatie van deze nieuwe Noord-Limburgse attractie op poten te krijgen. *De Fokker mag landen in Steyl De gemeente Venlo heeft onlangs laten weten dat de romp van de Fokker 50 geplaatst mag worden achter de voormalige drukkerij van het Missiehuis. Daarvoor is een speciale omgevingsvergunningsprocedure doorlopen. De voorwaarden zijn dat de romp niet te opvallend van de openbare weg te zien is en de kleur van het vliegtuig bescheiden blijft. De romp is overigens 30 meter lang. De romp wordt gepolijst en behoudt dan de aluminium kleur. Eind mei / begin juni wordt de romp

2 geplaatst door PSAERO Baarlo van Piet Smedts. Daarna gaat de technische ploeg de romp inrichten. Het vliegtuig is een van de belangrijke onderdelen van het Wereldpaviljoen zodat de bezoekers daardoor de reis naar het verre land ook echt beleven. En het bijzondere is ook dat de paters en zusters van de Steyler Missionarissen o.a. op de Filippijnen met diezelfde Fokker 50 grote afstanden aflegden. De romp van de Fokker 50. De naam van de Fokker is: Jet*Star. Op de romp van de Fokker 50 komt de naam Jet*star te staan. Deze naam hebben we gekozen in samenspraak met gulle gever die het ons mogelijk heeft gemaakt de romp en de daarbij behorende dertig vliegtuigstoelen aan te schaffen. *Kleurrijke decoratie ramen Wereldpaviljoen afgewezen De gemeente Venlo heeft afgelopen week laten weten dat de vergunning is geweigerd om de ramen van het Wereldpaviljoen met daarop kleurrijke foto s van wereldkinderen te decoreren. Volgens de gemeente past deze decoratie niet in het reclamebeleid van de gemeente daarin staat dat ramen niet dichtgeplakt mogen worden. Het bestuur van het Wereldpaviljoen heeft inmiddels besloten in beroep te gaan tegen deze afwijzing. Immers het Missiemuseum 100 meter verder heeft de ramen op dezelfde manier gedecoreerd.

3 De foto s zijn van fotograaf Jan Janssen (JanPath) Roermond. Het Wereldpaviljoen heeft gekozen om de ramen te voorzien van kleurrijke foto s van kinderen uit de hele wereld om daarmee een frisse uitstraling te geven aan de eerste grote activiteit die zich in de voormalige drukkerij vestigt. De foto s van wereldfotograaf Jan Janssen (JanPath) uit Roermond prijken al sedert eind november 2013 op de ramen van de drukkerij. Het Wereldpaviljoen kreeg daarop uitsluitend positieve reacties zowel van de paters en zusters van Steyl als ook van inwoners van Steyl en vele passanten. Geregeld stoppen toeristen en maken foto s van de decoratie. *Unieke dansvoorstelling in Steyl: thema armoede Dankzij de samenwerking van het Wereldpaviljoen met het Kunstencentrum Venlo en de dansopleiding Valuascollege heeft tijdens de Goede Week een unieke dansvoorstelling plaatsgevonden in Steyl. Daaraan hebben in totaal 560 scholieren deelgenomen. Er werd gedanst in de aula van het Missiehuis en er waren workshops o.a. in het Missiemuseum en het Wereldpaviljoen. Rector Roland Scheid was een van de bezoekers. Hij was zeer onder de indruk van deze voorstelling en zeker door het feit dat zoveel jonge mensen zijn kloosterdorp bezochten.

4 Foto broeder Heinz Helf De dansvoorstelling heet Poverty Requim (Armoede) en is geschreven door o.a. Sylvia Borren (voormalig directeur NOVIB) met de bedoeling letterlijk een stem te verheffen tegen armoede in de wereld. De dansers en muzikanten maken met het zingen en dansen van het Poverty Requim hooren voelbaar wat armoede met je doet. Deze voorstelling uitgevoerd door leerlingen van het Valuas College en dansers van de vooropleiding dans van ArtEZ wordt mede ondersteunt door het Huis voor de Kunsten Limburg en de Provincie Limburg. 560 kinderen namen deel aan het dansevenement.

5 Grote interesse voor het Wereldpaviljoen De afgelopen maanden is gebleken dat er vanuit diverse organisaties en instanties grote interesse is om het Wereldpaviljoen straks te bezoeken. Zo hebben nu al o.a. jeugdgroepen en afdelingen van KBO zich gemeld om vanaf de opening het Wereldpaviljoen te willen bezoeken. Het is de bedoeling dat al deze groepen in de toekomst ( op verzoek ) een pasklaar programma krijgen aangeboden waarbij een bezoek aan het nagebouwde dorp San Pedro en ons verhaal op het programma staat. Ondertussen krijgt het Wereldpaviljoen nu al geregeld bezoek van bijzondere organisaties, instanties en personen. Enkele indrukken: Vrouwen Dispuut Nederland in Wereldpaviljoen Het landelijke Katholiek Vrouwen Dispuut heeft op 15 maart in Steyl een symposium gehouden over het thema: People, Planet, Profit: naar een duurzaam evenwicht! Er waren ook enkele workshops zoals een bezoek aan het Wereldpaviljoen. De leden van dit dispuut hebben allen een universitaire studie gedaan en hebben hoge maatschappelijke functies bekleed. Vijftien dames namen plaats op de Plaza en kregen van voorzitter René Poels het verhaal achter het Wereldpaviljoen te horen. Bovendien ging hij nader in op het thema fair trade en de rol van onze"eigen cacaofabriek". De dames waren onder de indruk van verhaal en decor. De meesten willen straks terugkomen met hun kleinkinderen. Jongerenkerk en parochies in het Wereldpaviljoen Maandag 14 april maakte een delegatie van veertig personen van de jongerenkerk en parochies in het dekenaat Venlo kennis met het Wereldpaviljoen in het kader van de jaarlijkse vastenactie. Die staat door bemiddeling van het Wereldpaviljoen namelijk in het teken van projecten van GESP Gennep in Nicaragua. De gasten zijn onder de indruk van wat er toe nog toe gerealiseerd is in de vroegere drukkerij van het Missiehuis. Bedrijfsleven en het Wereldpaviljoen Woensdag 9 april vond in het Wereldpaviljoen een creatieve meeting plaats met vijftien ondernemers uit de regio. Doel was om na te gaan wat het Wereldpaviljoen kan betekenen voor het bedrijfsleven en omgekeerd. Onderleiding van Tom Vaessen uit Venray werden gedurende twee uren tientallen ideeën gelanceerd waarvan enkele nader worden uitgewerkt. De ondernemers waren zeer onder de indruk van de ambiance die het Wereldpaviljoen uitstraalt en de mogelijkheden die het paviljoen kan bieden voor presentaties en teambuilding sessies van de bedrijven. Wordt vervolgd.

6 Gezocht: weegtoestel voor de marktkramen: Wie kan ons helpen aan een soortgelijk weegtoestel? We zoeken er eentje voor in de marktkramen op het plein van San Pedro in het Wereldpaviljoen te Steyl. Mail of bel ons. Dank u wel! Advies minister Lilianne Ploumen: scholen bezoek het Wereldpaviljoen Minister Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking en Internationale Handel was tijdens haar bezoek begin februari zo onder de indruk van het Wereldpaviljoen dat ze spontaan een aanbevelingsbrief voor het onderwijs schreef. We citeren de minister: Begin dit jaar was ik te gast bij het Wereldpaviljoen in Steyl. Ik was onder de indruk van het enthousiasme van de vele vrijwilligers die met heel veel creativiteit een heel leuk programma gemaakt hadden. Een mooi en inspirerend idee om juist vanuit de kinderen zelf te

7 bedenken hoe andere kinderen op andere plaatsen leven, leren en werken. Ik kan leerkrachten en leerlingen van harte aanbevelen om het Wereldpaviljoen in Steyl te bezoeken. Minister Ploumen spreekt in het Wereldpaviljoen. Bijeenkomst met vrijwilligers op 15 mei in Steyl Op donderdag 15 mei houdt het bestuur van de Stichting Wereldpaviljoen een bijeenkomst voor alle vrijwilligers. Niet alleen de vrijwilligers die in denktanks of het technische team zitten maar ook alle vrijwilligers die zich hebben opgegeven om actief te worden als het Wereldpaviljoen operationeel is. Tegelijk is deze bijeenkomst ook bedoeld voor mensen die zich nog niet hebben opgegeven als vrijwilligers maar wel interesse hebben om dit te doen. Tijdens deze bijeenkomst zullen bestuur en werkgroepen laten zien hoe de stand van zaken is, wat er nog gedaan moet worden, hoe de organisatie er straks uitziet en hoeveel vrijwilligers we uiteindelijk nodig hebben. Als u interesse hebt om ook vrijwilliger te worden kan dat door een mail te sturen naar onze vrijwilligers coördinator Wim van der Plas: boeken17@gmail.com We zoeken een naam voor de vogel? De kleurrijke vogel die ook al dienst deed bij de acties van de Nederlandse steden met Nicaragua (o.a. Gennep en Maastricht) krijgt ook in het Wereldpaviljoen een opvallende rol. Er is al een houten puzzel ontworpen en gemaakt, en in La Cantina komt een grote houten tafel met in het blad de vogel verwerkt. En ontwerpstudio Spinazie uit Venray heeft al een prachtige kleurplaat ontworpen van de vogel. Vanuit GESP Gennep krijgen we de grote promotievogel. Kortom: de vogel heeft zich al goed ingeburgerd, genesteld.

8 Alleen missen we nog een passende naam bij deze kleurrijke vogel. Hebt u een idee voor een naam? Kort en krachtig en als het even kan een Spaanse klank erbij? Laat het ons weten: info@wereldpaviljoebn.com De kleurrijke vogel die nog geen naam heeft. *Samenstellen en activeren van de werkgroepen De Stichting Wereld[paviljoen is momenteel druk bezig met het opzetten van de organisatie rondom het Wereldpaviljoen. Inmiddels zijn vijf groepen aan het werk. Werkgroep Educatie o.l.v. Wilmy Sijben i.s.m. SIEN Werkgroep Recreatie o.l.v. Jan van Schaik Werkgroep Facilitaire/Administratieve Dienst o.l.v. Mariëlle Janssen/Margriet Weinberg Werkgroep business: o.l.v. Harry Clevis Werkgroep Technische Dienst o.l.v. Lei Beurskens/Loek Driessen Werkgroep PR, Communicatie, Marketing & Sales o.l.v. René Poels/Isabel Titulaer Bovendien is de Bouwcommissie Wereldpaviljoen actief die alle bouwactiviteiten namens het bestuur begeleid. In deze commissie hebben zitting Niek Vrijdag, Toon Dinghs, Huub Lichteveld, Lei Beurskens, Loek Driessen, Ton Dols en René Poels

9 Werkgroep Educatie De vrijwilligers die actief willen worden op het gebied van Educatie hebben een aantal bijeenkomsten gehad. Uit deze groep is weer een kleine groep gevormd: de Denktank. En daaruit zijn weer drie mensen actief bij de provinciale ontwikkelgroep SIEN die een cultureel ontwikkelplan samenstelt voor de basisscholen t.b.v. Wereldburgerschap en de mogelijke functie daarin van het Wereldpaviljoen. In juni/juli is dit plan gereed. Werkgroep Recreatie De vrijwilligers van de werkgroep Recreatie hebben er inmiddels drie sessies opzitten. De ideeën voor opdrachten, workshops e.d. vliegen over de tafel. Voor elk object in het Nicaragua inleefatelier worden opdrachten c.q. workshops ontworpen. Fantastisch te zien hoe enthousiast deze mensen zijn Werkgroep Facilitaire/Administratieve Dienst Deze werkgroep wordt vanaf heden aangestuurd door Mariëlle Janssen uit Sevenum. Mariëlle is voor het Wereldpaviljoen geen onbekende. Tijdens de Floriade was ze samen met Ellen Peeters projectleider en heeft ze laten zien een geweldige organisator en inspirator te zijn. Ze krijgt in haar werk onder andere backup van Wim van der Plas en Wereldpaviljoensecretaris Margriet Weinberg. Technische Dienst De Technische Dienst onder leiding van Lei Beurskens uit Steyl en Loek Driessen uit Blerick is al enkele weken operationeel. De vrijwilligers van de Technische Dienst werken tijdens de opbouw mee bij diverse onderdelen van het inleefatelier. Van afplakken, opbouwen, electro, schilderen tot en met inrichten. Als er nog technische en handige mensen zijn die ook in deze groep actief willen zijn dan kunnen die contact opnemen met Lei Beurskens: De dienst krijgt onder andere aanvulling dankzij de inzet van enkele vluchtelingen.

10 Werkgroep PR, Communicatie, Marketing & Sales Tot nog toe valt de verantwoordelijkheid van deze werkgroep onder het bestuur van de Stichting Wereldpaviljoen. Samen met het Horster bedrijf Viduro, gespecialiseerd in marketing en communicatie, wordt een strategisch plan uitgewerkt. De website is gemaakt door Loes Janssen van LJ Design TVI Horst en wordt vanaf heden geactualiseerd door Nettie Engelen uit Steyl. Werkgroep Business Deze werkgroep houdt zich vooral bezig met de businesskant van het Wereldpaviljoen en de contacten met het bedrijfsleven. *Wereldpaviljoen heeft ANBI-status De Stichting Wereldpaviljoen is ook een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat heeft de inspecteur van de Belastingdienst s Hertogenbosch laten weten. Daarmee voldoet onze stichting aan de voorwaarden van een filantropische instelling. Onze stichting staat bekend als transparant. Dat betekent onder andere dat giften die aan onze stichting worden geschonken afgetrokken kunnen worden bij belastingaangiftes. Organisatie Stichting Wereldpaviljoen De Stichting Wereldpaviljoen bestaat uit: René Poels (voorzitter), Margriet Weinberg-Okkermans (secretaris), Ronald Kohnen (penningmeester) en de bestuursleden Harry Clevis, Henk Janssen, Ton Dols en Jan van Schaik.

11 Het bestuur krijgt ondersteuning van Huub Lichteveld (financieel expert) en Isabel Titulaer (marketing/communicatie). Henny Jenner adviseert ons met zijn internationale contacten en Peter Toonen, oud-bestuurslid, is adviseur. Stichting bereikbaar De Stichting Wereldpaviljoen is statutair gevestigd te Venlo en het secretariaat is op het adres: Godsweerdersingel 17, 6041 GJ Roermond. Secretaresse: Margriet Weinberg Voorzitter: René Poels: of website: Ook op de hoogte blijven? Dat kan! Wij willen graag dat zoveel mogelijk mensen ons verhaal horen en meedenken. De wereld verbeter je niet in je eentje, daar hebben we zoveel mogelijk mensen bij nodig. Kent u nog mensen die deze Nieuwsbrief graag zouden willen ontvangen? Stuur het adres naar r.kohnen@coslimburg.nl of meld u aan via onze website en het komt voor elkaar. U kunt zich ook aanmelden via onze website,

Missiehuis Sint Michael stemt in met komst Wereldpaviljoen

Missiehuis Sint Michael stemt in met komst Wereldpaviljoen Nr. 33, september 2012 NIEUWSBRIEF Wereldpaviljoen Floriade nr. 33, september 2012 Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg) en René Poels (SOS Meerlo-Wanssum) www.coslimburg.nl, e-mail: info@coslimburg.nl

Nadere informatie

Wereldpaviljoen Steyl genomineerd door ANWB voor meest maatschappelijk uitje in 2015

Wereldpaviljoen Steyl genomineerd door ANWB voor meest maatschappelijk uitje in 2015 Nieuwsbrief STEYL Nummer 47 - maart 2015 Redactie: werkgroep Communicatie Wereldpaviljoen Wereldpaviljoen Steyl genomineerd door ANWB voor meest maatschappelijk uitje in 2015 Het in oktober 2014 door gouverneur

Nadere informatie

Provinciale subsidie voor permanent Wereldpaviljoen Steyl

Provinciale subsidie voor permanent Wereldpaviljoen Steyl N Nieuwsbrief nr. 26 Februari 2011 Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg) en René Poels (SOS Meerlo- Wanssum) www.wereldpaviljoen.com e-mail: info@wereldpaviljoen.com Inleiding Deze Nieuwsbrief

Nadere informatie

Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg) en René Poels (SOS Meerlo-Wanssum) www.coslimburg.nl, e-mail: info@coslimburg.nl

Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg) en René Poels (SOS Meerlo-Wanssum) www.coslimburg.nl, e-mail: info@coslimburg.nl Nr. 30, april 2012 NIEUWSBRIEF Wereldpaviljoen Floriade nr. 30, april 2012 Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg) en René Poels (SOS Meerlo-Wanssum) www.coslimburg.nl, e-mail: info@coslimburg.nl

Nadere informatie

Wereldpaviljoen Steyl

Wereldpaviljoen Steyl Jaarverslag 2013 Wereldpaviljoen Steyl Dit jaarverslag geeft een beknopt overzicht van activiteiten die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden t.b.v. de realisering van de doelstellingen van de stichting.

Nadere informatie

Wereldpaviljoen Steyl

Wereldpaviljoen Steyl Jaarverslag 2014 Wereldpaviljoen Steyl Dit jaar 2014 gaat voor de Stichting Wereldpaviljoen de geschiedenis in als het jaar van de waarheid. Want na vijf jaar werken is het gelukt om het Wereldpaviljoen

Nadere informatie

Er worden jaarlijks speciale vrijwilligers bijeenkomsten georganiseerd zoals de jaarlijkse kerstavond.

Er worden jaarlijks speciale vrijwilligers bijeenkomsten georganiseerd zoals de jaarlijkse kerstavond. JAARPLAN 2015 Na de officiële opening van het Wereldpaviljoen op vrijdag 17 oktober 2014 zijn we met alle werkgroepen aan de slag gegaan. Samen met de teamleiders en 80 vrijwilligers hebben we het fundament

Nadere informatie

Het Wereldpaviljoen tijdens de Floriade: millenniumdoelen en fair trade.

Het Wereldpaviljoen tijdens de Floriade: millenniumdoelen en fair trade. Beknopt verslag van de activiteiten van de Stichting Wereldpaviljoen rondom de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2012 in de regio Venlo. De komst van de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2012

Nadere informatie

Inleiding. Positief overleg met VROM over Wereldpaviljoen. Steun uit raad Horst aan de Maas

Inleiding. Positief overleg met VROM over Wereldpaviljoen. Steun uit raad Horst aan de Maas Nr. 17, 1 november 2010 NIEUWSBRIEF Wereldpaviljoen Floriade nr. 17, 1 november 2010 Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg) en René Poels (SOS Meerlo-Wanssum) www.cos-limburg.nl, e-mail: info@coslimburg.nl

Nadere informatie

Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg), René Poels (SOS Meerlo-Wanssum)

Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg), René Poels (SOS Meerlo-Wanssum) Nr. 20, 14 februari 2011 EXTRA NIEUWSBRIEF Wereldpaviljoen Floriade nr. 20, 14 februari 2011 Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg), René Poels (SOS Meerlo-Wanssum) www.cos-limburg.nl, e-mail:

Nadere informatie

Verslag van het educatieve muurschildering project tijdens de Herfstvakantie in het Wereldpaviljoen 2017

Verslag van het educatieve muurschildering project tijdens de Herfstvakantie in het Wereldpaviljoen 2017 Verslag van het educatieve muurschildering project tijdens de Herfstvakantie in het Wereldpaviljoen 2017 Tijdens de herfstvakantie van 2017 vierde het Wereldpaviljoen haar drie jarig jubileum. Reden voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief. In deze Nieuwsbrief: Bezoekersaantallen eerste half jaar. Uitbreiding WP met Afrika-centrum STEYL

Nieuwsbrief. In deze Nieuwsbrief: Bezoekersaantallen eerste half jaar. Uitbreiding WP met Afrika-centrum STEYL Nieuwsbrief STEYL Nummer 48 - september 2015 De Nieuwsbrief is speciaal bedoeld voor onze stakeholders, vrienden, sponsoren, overheid en andere relaties. In deze Nieuwsbrief: Bezoekersaantallen positief

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 16 november 2018

Nieuwsbrief 6 16 november 2018 Nieuwsbrief 6 16 november 2018 Welbevindgesprekken Volgende week maandag en dinsdag zijn de welbevindgesprekken. In dit gesprek staat het welbevinden van het kind centraal. Als voorbereiding op de welbevindgesprekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs

Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs Nieuwsbrief voor SOS-vrijwilligers en donateurs September 2015 Website: www.sos-meerlowanssum.nl SOS Meerlo Wanssum E-Mail: info@sos-meerlowanssum.nl De zomervakantie is voor de meesten achter de rug en

Nadere informatie

nr. 22, schooljaar 2011-2012

nr. 22, schooljaar 2011-2012 nr. 22, schooljaar 2011-2012 Dries Hawinkels in Limbrugs hockey elftal Dries Hawinkels uit groep 8 heeft zich geplaatst in het Limburgs hockey elftal. Na een speciale training in Weert mocht Dries deelnemen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NR.56 - MEI

NIEUWSBRIEF NR.56 - MEI NIEUWSBRIEF NR.56 - MEI De Nieuwsbrief van de Stichting Wereldpaviljoen verschijnt enkele keren per jaar en is bedoeld voor onze stakeholders, overheid, scholenkoepels, partners en sympathisanten. Wereldpaviljoen

Nadere informatie

1. Inleiding 3. 2. Doel van de stichting 4 2.1 Visie/missie 2.2 Kerntaken 2.3 Werkwijze

1. Inleiding 3. 2. Doel van de stichting 4 2.1 Visie/missie 2.2 Kerntaken 2.3 Werkwijze Beleidsplan 2014 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Doel van de stichting 4 2.1 Visie/missie 2.2 Kerntaken 2.3 Werkwijze 3. Taken 5 3.1 Financieel beheer en besteding van het vermogen van de stichting 3.2 Werving

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op weg naar 4 februari 2013

Nieuwsbrief Op weg naar 4 februari 2013 Nieuwsbrief Op weg naar 4 februari 2013 Met Esseline Dorrestijn en Gerie van der Land-Zijderveld De Plasmolense Hof Rijksweg 203 6586 AA Plasmolen Tel: 024-6961597 www.deplasmolensehof.nl Schrijverij Gerie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief NR.55 JANUARI Het vijfde jaar. We gaan uitbreiden met GHANA

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief NR.55 JANUARI Het vijfde jaar. We gaan uitbreiden met GHANA Nieuwsbrief NR.55 JANUARI 2019 Redactie: Werkgroep PR-Communicatie Wereldpaviljoen E-mail: pr-communicatie@wereldpaviljoen.com We gaan uitbreiden met GHANA Nieuwsbrief De Nieuwsbrief van de Stichting Wereldpaviljoen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 2. TERUGBLIK OP HET JAAR 2014 2.1 INTERNE BESTUURLIJKE ORGANISATIE 2.1.1 BESTUUR 2.1.2 COORDINATIE 2.2

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief NR.54 - OKTOBER Groen licht voor belevingscentrum GHANA

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief NR.54 - OKTOBER Groen licht voor belevingscentrum GHANA Nieuwsbrief NR.54 - OKTOBER 2018 Redactie: Werkgroep PR-Communicatie Wereldpaviljoen E-mail: pr-communicatie@wereldpaviljoen.com Nieuwsbrief De Nieuwsbrief van de Stichting Wereldpaviljoen verschijnt enkele

Nadere informatie

Januari 2016 nr 7 IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden.

Januari 2016 nr 7 IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden. IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden. Januari 2016 nr 7 OPROEP In deze nieuwsbrief wil ik ook graag een oproep

Nadere informatie

Als u naar aanleiding van deze berichten vragen of opmerkingen hebt, bel of mail ons dan. We zullen u graag te woord staan.

Als u naar aanleiding van deze berichten vragen of opmerkingen hebt, bel of mail ons dan. We zullen u graag te woord staan. Geachte belangstellende, Allereerst bieden wij u bij het begin van dit nieuwe jaar onze beste wensen voor 2015 aan. Graag brengen wij u ook nu weer op de hoogte van het laatste nieuws over de activiteiten

Nadere informatie

Verantwoord starten: Ben ik wel een ondernemer/zzp er!?

Verantwoord starten: Ben ik wel een ondernemer/zzp er!? Verantwoord starten: Ben ik wel een ondernemer/zzp er!? StartersCentrum: voor starters in Limburg Diensten Collectieve voorlichting / seminars Individuele adviesgesprekken / klankbordfunctie Projecten

Nadere informatie

Wij gaan voor een goede, sterke zwemvereniging op Zuid!

Wij gaan voor een goede, sterke zwemvereniging op Zuid! Samen in de nieuwe vereniging springen hopen we te realiseren op 1 januari 2016. Al de stukjes hopen we dan passend te hebben. Spannend en uitdagend! Een proces waar we steeds proberen beide verenigingen

Nadere informatie

Kunstroute. Kronenburg, Vredenburg, Holthuizen en Rijkerswoerd, Arnhem. Projectverslag

Kunstroute. Kronenburg, Vredenburg, Holthuizen en Rijkerswoerd, Arnhem. Projectverslag Kunstroute 2014 Kronenburg, Vredenburg, Holthuizen en Rijkerswoerd, Arnhem Projectverslag december 2014 1 Inleiding De Kunstroute is dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. De drie voorgaande edities

Nadere informatie

Zwerfafvalactie Helmondse basisscholen

Zwerfafvalactie Helmondse basisscholen Zwerfafvalactie Helmondse basisscholen Vanaf maart 2016 zijn er weer presentaties Zwerfafval geweest voor de basisscholen in Helmond. Groen4Life werkt hierin nauw samen met de gemeente Helmond. De leerlingen

Nadere informatie

Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín,

Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, De stichting heeft de afgelopen maanden de luxe dat er drie Nederlanders hun buitenland stage in Medellín hebben georganiseerd. Sabine kennen jullie

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal 2017.

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal 2017. Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal 2017. 1 Open Inloop. Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen uit Baarlo. Een gemeenschapsruimte,

Nadere informatie

- Mensen met een beperking hebben vaak nog een beperking, ze worden niet begrepen-

- Mensen met een beperking hebben vaak nog een beperking, ze worden niet begrepen- Stichting Kameleon Thomeerstraat 44 5961JS Horst a/d Maas info@stichtingkameleon.org www.stichtingkameleon.org k.v.k. nr. 60864117 Banknr. NL60RABO0184881072 Jaarverslag 2014 - Mensen met een beperking

Nadere informatie

HOORzaken december 2010 Kersteditie

HOORzaken december 2010 Kersteditie HOORzaken december 2010 Kersteditie Nog iets meer dan een week en dan is het al weer 2011. Het gaat snel dit jaar, vindt u ook niet? Ik aarzel al een paar dagen: ga ik nog even volle kracht vooruit om

Nadere informatie

nieuwsbrief Dit leest u in deze nieuwsbrief:

nieuwsbrief Dit leest u in deze nieuwsbrief: nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 05-02-2016 U leest de nieuwsbrief van februari. De nieuwsbrief die nét voor de krokusvakantie uitkomt. Vandaag stond in het teken van carnaval. En wat was het een leuk

Nadere informatie

Stichting Werken met Eric en Cindy

Stichting Werken met Eric en Cindy Jaarverslag 2007 Stichting Werken met Eric en Cindy Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. De Stichting a. aanleiding b.bestuursleden c. doelstelling d. werkwijze 3. Ontwikkelingen in 2007 a. bestuur b. scholen

Nadere informatie

BEGELEIDERS LEARNING BY DOING

BEGELEIDERS LEARNING BY DOING BEGELEIDERS LEARNING BY DOING HE U NEDERLA ERNEMENDE EN? LPT ND R HELPT U NEDERLAND ONDERNEMENDER TE MAKEN? Vindt u het leuk om jongeren te coachen op weg naar ondernemerschap? Wilt u uw kennis van het

Nadere informatie

R E I G E R B U L L E T I N Nieuwsbrief voor ouders en andere betrokkenen van basisschool Reigerlaan

R E I G E R B U L L E T I N Nieuwsbrief voor ouders en andere betrokkenen van basisschool Reigerlaan R E I G E R B U L L E T I N Nieuwsbrief voor ouders en andere betrokkenen van basisschool Reigerlaan schooljaar 2016-2017 nr. 5-23 december 2016 KOMENDE ACTIVITEITEN datum Vrijdag 23 december Maandag 26

Nadere informatie

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo T (077) 4778239 E info@omnibus.akkoord-po.nl JAARVERSLAG GMR STICHTING AKKOORD!-po Inhoud Inleiding Samenstelling

Nadere informatie

En KarMaatje wil niets liever dan velen mee laten genieten van lekkere gerechten uit eigen keuken.

En KarMaatje wil niets liever dan velen mee laten genieten van lekkere gerechten uit eigen keuken. December 2014. Lieve Allemaal, Het is alweer eventjes geleden dat wij contact met u hebben gehad middels de nieuwsbrief van KarMaatje. De laatste maand van het jaar 2014 willen wij deze lanceren onder

Nadere informatie

Jaarverslag april 2014 Zuidwal CH Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website.

Jaarverslag april 2014 Zuidwal CH Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website. Jaarverslag 2017 Opgericht 1. Colofon Opgericht De Zeeuwse Documentaire Stichting is opgericht op. Jaarverslag Het verslagjaar behelst het kalender jaar 2017. Samenstelling bestuur Voorzitter, fondsenwerver,

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting OnbeperktSport

Beleidsplan Stichting OnbeperktSport Beleidsplan Stichting OnbeperktSport Inhoud Voorwoord 1 Organisatie 2 Doelgroep/Doelstellingen 3 Bestuur 4 Samenwerkingsverbanden 5. Het beheer van het vermogen 6. Financieel beleid 7 Promotie Voorwoord

Nadere informatie

!!! Stichting Vrienden op Aarde. Versie 12 januari 2014

!!! Stichting Vrienden op Aarde. Versie 12 januari 2014 Stichting Vrienden op Aarde Beleidsplan 2014-2015 Versie 12 januari 2014 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Vrienden op Aarde ('de Stichting'). In dit beleidsplan legt de Stichting

Nadere informatie

Jaargang 51 Editie 01 Januari 2015

Jaargang 51 Editie 01 Januari 2015 Jaargang 51 Editie 01 Januari 2015 . Maandelijks convocaat voor de leden van het Katholiek Vrouwengilde van Tegelen en omstreken Jaargang 51 Nr. 1 januari 2015 Redactie: Tiny Testroote Contactadres voor

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2019-2021 Stichting Steunfonds Israël Isaac da Costa Houttuinlaan 7 (alleen op afspraak) 3447 GM Woerden Antwoordnummer: 2539 3440 WB Woerden Secretariaat Tel. 0318-787272 Email: info@steunfondsisrael.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 5 e jaargang - sept nr. 8 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z.

NIEUWSBRIEF. 5 e jaargang - sept nr. 8 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. NIEUWSBRIEF 5 e jaargang - sept. 2017 - nr. 8 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Expositie glasfusen De bibliotheek van Zwanenveld stelt een aantal vitrines ter beschikking voor exposities

Nadere informatie

Inleiding. Voor u ligt het jaarverslag van Stichting ELF over het jaar 2013.

Inleiding. Voor u ligt het jaarverslag van Stichting ELF over het jaar 2013. Jaarverslag 2013 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van Stichting ELF over het jaar 2013. De stichting Expertise- en Logeercentrum Friesland (ELF) voorziet als organisatie in zorg, begeleiding, ontwikkeling

Nadere informatie

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/transvaal Onder nr 2 - maart/april 2014 ons magazine voor cliënten van WZH Transvaal 2 Inhoud: 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot 4 Puzzel 5 Nieuwbouwrubriek

Nadere informatie

Inleiding. Wereldpaviljoen heeft één inzending op het Floriadeterrein. Nr. 22, mei 2011. NIEUWSBRIEF Wereldpaviljoen Floriade nr.

Inleiding. Wereldpaviljoen heeft één inzending op het Floriadeterrein. Nr. 22, mei 2011. NIEUWSBRIEF Wereldpaviljoen Floriade nr. Nr. 22, mei 2011 NIEUWSBRIEF Wereldpaviljoen Floriade nr. 22, mei 2011 Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg) en René Poels (SOS Meerlo-Wanssum) www.coslimburg.nl, e-mail: info@coslimburg.nl Inleiding

Nadere informatie

centree een cultuurplein wordt wakker gekust

centree een cultuurplein wordt wakker gekust centree een cultuurplein wordt wakker gekust Hoe het begon Centree, de Culturele Entree van Schouwen- Duiveland Midden in Zierikzee vinden we rondom de Nieuwe Kerk en de St. Lievensmonstertoren -in de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth

Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth Beste vrienden en vriendinnen, EDITIE 7, november 2012 De koude dagen staan weer voor de deur. Maar de heeft genoeg positieve energie om er de winter mee door te komen!

Nadere informatie

Herfstvakantie van 11 t/m 19 oktober

Herfstvakantie van 11 t/m 19 oktober O.B.S. Beukenlaan Beukenlaan 42 9674 CC WINSCHOTEN NIEUWSBRIEF T: 0597 414294 E: mail@obsbeukenlaan.nl I: www.obsbeukenlaan.nl 20e jaargang nr. 1 donderdag 28 augustus 2014 Agenda: Donderdag 28 augustus

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF HUISKAMER VAN ODIJK

NIEUWSBRIEF HUISKAMER VAN ODIJK 1-2017 Beste dorpsgenoten De lente is al aardig op gang gekomen. De narcissen en tulpen bloeien volop en de vogels zijn al druk in de weer om een nestje te bouwen. Tijd voor de geboorte van een nieuw item,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS

NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS Dag allemaal, Eindelijk is het zover!!! De eerste nieuwsbrief van Centrum KINDERKRIEBELS is er!! Vele van jullie zullen zich afvragen Centrum KINDERKRIEBELS wat is dat???? Hieronder

Nadere informatie

Stichting Jong Ondernemen. Juli 2017

Stichting Jong Ondernemen. Juli 2017 Stichting Jong Ondernemen Juli 2017 Inleiding Jong Ondernemen is een non-profit organisatie die zich ten doel stelt om in samenwerking met de overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs zoveel mogelijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BEHEERSTICHTING DUINPARK

NIEUWSBRIEF BEHEERSTICHTING DUINPARK NIEUWSBRIEF BEHEERSTICHTING DUINPARK Voorwoord Voor u ligt de eerste nieuwsbrief in de nieuwe vorm. Het is de bedoeling dat u elk kwartaal een nieuwsbrief met daarin belangrijke informatie, maar ook leuke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Workshop hanger van speksteen. Geachte Lezers,

NIEUWSBRIEF. Workshop hanger van speksteen. Geachte Lezers, NIEUWSBRIEF 7 e jaargang febr/mrt 2019 nr. 1 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Geachte Lezers, Ondanks dat we alweer halverwege februari zitten, wil ik iedereen toch nog een heel creatief

Nadere informatie

De vragen sluiten aan bij de belevingswereld van de leerlingen en zijn onderverdeeld in de volgende vijftien categorieën:

De vragen sluiten aan bij de belevingswereld van de leerlingen en zijn onderverdeeld in de volgende vijftien categorieën: > Categorieën De vragen sluiten aan bij de belevingswereld van de leerlingen en zijn onderverdeeld in de volgende vijftien categorieën: 1 > Poten, vleugels, vinnen 2 > Leren en werken 3 > Aarde, water,

Nadere informatie

Vrijheid daar strijd je voor Symposium 21 Mei 2015 Van 14.00 17.00 uur Bredero College Amsterdam

Vrijheid daar strijd je voor Symposium 21 Mei 2015 Van 14.00 17.00 uur Bredero College Amsterdam Vrijheid daar strijd je voor Symposium 21 Mei 2015 Van 14.00 17.00 uur Bredero College Amsterdam Beste mensen, Uitnodiging Stichting Spanje 1936-1939 nodigt u uit om op donderdag 21 mei a.s. het Symposium

Nadere informatie

KBO NH. Het Werkplan december 2012

KBO NH. Het Werkplan december 2012 december 2012 KBO NH Het Werkplan 2013 In het werkplan staat in hoofdlijnen beschreven wat de KBO-NH gaat doen in 2013. Het betreft hier het pakket zoals het door besluiten van de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief 27 januari 2016 NR.5 Thema: Winter/ Nieuwe ontwikkelingen

Nieuwsbrief 27 januari 2016 NR.5 Thema: Winter/ Nieuwe ontwikkelingen Raadhoven 3-3813 LW Amersfoort - 033 4805426 - obsdeweesboom@deweesboom.nl - www.weesboom.nl Nieuwsbrief 27 januari 2016 NR.5 Thema: Winter/ Nieuwe ontwikkelingen AGENDA Vrijdag 22 januari Studiedag; groepen

Nadere informatie

ANBI- verantwoording. Meer informatie over de organisatiestructuur van de stichting is te vinden in het jaarverslag 2014.

ANBI- verantwoording. Meer informatie over de organisatiestructuur van de stichting is te vinden in het jaarverslag 2014. ANBI- verantwoording Culturele ANBI Stichting Schouwburg Cuijk Stimuleringsfonds (in de communicatie naar buiten wordt de naam Het Podiumfonds Land van Cuijk & Maasduinen gebruikt) is door de Belastingdienst

Nadere informatie

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018 Beleidsplan 2018 Definitief Secretariaat: bank: NL02 TRIO 0338 6495 06 KvK nr. 17151409 Inleiding Achtergrond Dagblad Trouw 3 maart 1995: De basis voor de lokale Agenda 21 werd gelegd in 1992 tijdens de

Nadere informatie

PORTFOLIO Zuid NL Communicatie

PORTFOLIO Zuid NL Communicatie PORTFOLIO Zuid NL Communicatie www.zuidnl.nl Oktober 2014 Zorghuisgroep Deurne Opdracht: Schrijven van een communicatieplan, waarmee alle betrokken doelgroepen bereikt worden ten behoeve van de transformatie

Nadere informatie

Inspire. Eindborrel. Presentaties

Inspire. Eindborrel. Presentaties 1 Inspire Inspire is een interactieve fysieke ruimte. In het concept inspire is het belangrijk om mensen te inspireren en te enthousiasmeren. per kwartaal komen er experts, passiedragers en ideedragers

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Week van de Voedselbanken

Week van de Voedselbanken Jaargang 7, nr.2, oktober 2018 Beste lezer, Voor u ligt de laatste Nieuwsbrief van de Voedselbank Eindhoven met daarin een aantal recente acties en twee oproepen aan u. Allereerst de uitnodiging om op

Nadere informatie

Jaarverslag 2016/2017. Stichting Simbólica Projecten

Jaarverslag 2016/2017. Stichting Simbólica Projecten Jaarverslag 2016/2017 Stichting Simbólica Projecten 1 maart 2016 28 februari 2017 Inhoud Algemeen 3 Beleid 4 Uitgevoerde projecten 6 Financieel verslag 7 2 Algemeen Dit jaarverslag bestaat uit drie delen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 WE GAAN HET SAMEN DOEN!

JAARVERSLAG 2015 WE GAAN HET SAMEN DOEN! We gaan het samen doen! Ria Flinsenberg Margriet van Glabbeek Wim Jenniskens Annemie Lucassen Annemarie van Kruijssen Peter Loenen Ed Stevens JAARVERSLAG 2015 WE GAAN HET SAMEN DOEN! Inhoudsopgave: 01.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 19 december 2016

Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuws uit het kantoortje. Zo aan het einde van het jaar is het altijd goed om even terug te kijken naar wat er gebeurd is, en vooruit te kijken naar wat er te komen staat.

Nadere informatie

Bouwbrief 5. Herontwikkeling locatie De Wissel

Bouwbrief 5. Herontwikkeling locatie De Wissel mei-juni 2014 Bouwbrief 5 Herontwikkeling locatie De Wissel Beste verwanten en buren, In deze vijfde bouwbrief kunt u al goed zien hoe de woningen eruit komen te zien. Zeker nu de steigers weg zijn heb

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018

Beleidsplan. Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018 Beleidsplan Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018 beleidsplan 2015-2018 pagina 1 Inleiding. In dit beleidsplan legt de Stichting Hart voor Cambodja (Stichting HvC) haar beleidsvoornemens vast voor de

Nadere informatie

UITBREIDING VRIJWILLIGERSGROEP ESSENTIEEL JUBILEUM AANLEIDING VOOR GROTE ZOEKTOCHT

UITBREIDING VRIJWILLIGERSGROEP ESSENTIEEL JUBILEUM AANLEIDING VOOR GROTE ZOEKTOCHT UITBREIDING VRIJWILLIGERSGROEP ESSENTIEEL JUBILEUM AANLEIDING VOOR GROTE ZOEKTOCHT In december gaat Stichting Jacques van Mourik het twintigste jaar in. Er is een unieke verzameling van bijna 650 werken

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2017 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2017 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

PROJECTPLAN IMPULSMUZIEKDAG

PROJECTPLAN IMPULSMUZIEKDAG PROJECTPLAN IMPULSMUZIEKDAG Datum: 6 november 2015 Auteur: Hanneke Suilen INHOUD 1. VOORWOORD... 1 2. FACTS... 1 3. IMPULS MUZIEK(mid)DAG... 1 3.1 Missie... 2 3.2 Wat gaan we doen... 2 3.3 Doelstellingen..2

Nadere informatie

Katholieke Bond van en voor Ouderen

Katholieke Bond van en voor Ouderen Katholieke Bond van en voor Ouderen Opsteller: Bestuurslid KBO Stad-Utrecht Truus van der Pijl Versie: 1 Datum: oktober 2013 Ingaand: 2014 1 Inhoudsopgave 01 Inleiding 02 Bestuurszaken 03 Vergaderingen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Seniorenwens 2015-2019

Beleidsplan Stichting Seniorenwens 2015-2019 Inhoud Inleiding 2 1. Stichting Seniorenwens 2 2. Strategie 2 2.1. Kernprincipes en uitgangspunten 2 2.2. Statutaire doelstelling 3 2.3. Afwezigheid van winstoogmerk 3 2.4. Bestemming liquidatiesaldo 3

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

Datum: zaterdag 2 april Tijd: 20.00-24.00 uur Locatie: Mendelcollege, Pim Mulierlaan 4, Haarlem. Kosten: 8 euro voorverkoop, 10 euro aan de zaal

Datum: zaterdag 2 april Tijd: 20.00-24.00 uur Locatie: Mendelcollege, Pim Mulierlaan 4, Haarlem. Kosten: 8 euro voorverkoop, 10 euro aan de zaal Nieuwsbrief Jaargang 5, nummer 2 EXTRA EDITIE 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April Groot Internationaal Dansfeest Dit jaar is er geen Festival Internationale dans in Noord-Holland.

Nadere informatie

Geschiedenis online prijs

Geschiedenis online prijs Geschiedenis online prijs PeelenMaasNet doet mee aan de verkiezing van de beste historische website en app, de Geschiedenis Online Prijs. Er worden 2 prijzen uitgereikt: de Juryprijs en de Publieksprijs.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VERENIGING ZORGCORPORATIE MARIËNVELDE NIEUWE SITE MARIËNVELDE BOUW VRIJWILLIGERS GEZOCHT!

NIEUWSBRIEF VERENIGING ZORGCORPORATIE MARIËNVELDE NIEUWE SITE MARIËNVELDE BOUW VRIJWILLIGERS GEZOCHT! NIEUWSBRIEF Om iedereen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van de Brede Maatschappelijke Voorziening heeft het stichtingsbestuur bedacht om een nieuwsbrief uit te brengen. NIEUWE SITE MARIËNVELDE

Nadere informatie

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Wat is Actief Betrokken Club? Per 1 mei 2014 is Sportbedrijf Almelo samen met MHC, ON en PH gestart met het project Actief Betrokken Club (ABC). Doelstelling van het project

Nadere informatie

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017 JAARVERSLAG 2016 Inleiding Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag van The Living Museum Tilburg over het jaar 2016. Het jaar waarin de stichting is opgericht, en er voor het eerst workshops, bijeenkomsten

Nadere informatie

Beleidsplan. Beleidsplan Orissa Zal Leven pag. 1

Beleidsplan. Beleidsplan Orissa Zal Leven pag. 1 Beleidsplan Stichting ORISSA ZAL LEVEN! Spelt-oord 18 3991 XH Houten Telefoon: 030-6343167 Website: www.orissazalleven.nl Emailadres: info@orissazalleven.nl Kamer van Koophandel: 51405229 Bankrekeningnr:

Nadere informatie

PSYCHOSOCIALE ZORG VOOR PATIËNTEN MET KANKER

PSYCHOSOCIALE ZORG VOOR PATIËNTEN MET KANKER PSYCHOSOCIALE ZORG VOOR PATIËNTEN MET KANKER 536 Inleiding Als u van uw behandelend specialist te horen krijgt dat u kanker heeft, krijgen u en uw naasten veel informatie en emoties te verwerken. Door

Nadere informatie

Weesp, 28 augustus 2015

Weesp, 28 augustus 2015 Weesp, 28 augustus 2015 Inhoud - Eerste schooldag - Informatieavonden - Werkwijze aanmelding van broertjes en zusjes - Reminder studiedag 25 september - Ouders in de school - Reminder buitenschoolse activiteiten

Nadere informatie

1. Heeft u de eerste etappe van de BinckBank Tour gezien?

1. Heeft u de eerste etappe van de BinckBank Tour gezien? Wielergemeente De finish van de eerste etappe van de BinckBank Tour op maandag 7 augustus vond plaats in Venray. 45% 35% 30% 25% 20% 15% 1. Heeft u de eerste etappe van de BinckBank Tour gezien? 36% 19%

Nadere informatie

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE JAARVERSLAG 2016 *Inleiding De leden van de raad De provinciale raad van kerken in Groningen en Drenthe (voortaan de raad ) bestaat uit leden die namens

Nadere informatie

Deze samenwerkingen worden ook buiten Alkmaar aangegaan. Ons uiteindelijke doel is:

Deze samenwerkingen worden ook buiten Alkmaar aangegaan. Ons uiteindelijke doel is: +- MISSIE Wij bevorderen, verbinden en vergroten! #bevorderen Stichting SLK bevordert de cross-over tussen literatuur en beeldende kunst met de ambitie de doelgroep voor beide disciplines te vergroten.

Nadere informatie

a. het ondersteunen van lokale initiatieven; ad a. Het ondersteunen van lokale initiatieven ad b. Het Zingen voor je Leven Koor Leiden

a. het ondersteunen van lokale initiatieven; ad a. Het ondersteunen van lokale initiatieven ad b. Het Zingen voor je Leven Koor Leiden BELEIDSPLAN 2015 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

- Mensen met een beperking hebben vaak nog een beperking, ze worden niet begrepen- Jaarverslag 2016

- Mensen met een beperking hebben vaak nog een beperking, ze worden niet begrepen- Jaarverslag 2016 Stichting Kameleon Rooth 10 5993 PD Maasbree info@stichtingkameleon.org www.stichtingkameleon.org k.v.k. nr. 60864117 Banknr. NL60RABO0184881072 - Mensen met een beperking hebben vaak nog een beperking,

Nadere informatie

- Mensen met een beperking hebben vaak nog een beperking, ze worden niet begrepen- Jaarverslag 2017

- Mensen met een beperking hebben vaak nog een beperking, ze worden niet begrepen- Jaarverslag 2017 Stichting Kameleon Rooth 10 5993 PD Maasbree info@stichtingkameleon.org www.stichtingkameleon.org k.v.k. nr. 60864117 Banknr. NL60RABO0184881072 - Mensen met een beperking hebben vaak nog een beperking,

Nadere informatie

Gemeente Dalfsen, Cultuureducatie Projectplan Buitenschoolse activiteiten 2010-2013

Gemeente Dalfsen, Cultuureducatie Projectplan Buitenschoolse activiteiten 2010-2013 Gemeente Dalfsen, Cultuureducatie Projectplan Buitenschoolse activiteiten 2010-2013 Inleiding De gemeente Dalfsen wil voor haar jonge inwoners een cultureel en kunstzinnig klimaat scheppen waarin zoveel

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. 7 april 2014 Prins Bernhardstraat 9 4341 EZ Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website. www.zeeuwsedocumentaire.

Jaarverslag 2014. 7 april 2014 Prins Bernhardstraat 9 4341 EZ Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website. www.zeeuwsedocumentaire. Jaarverslag 2014 Opgericht 1. Colofon Opgericht De Zeeuwse Documentaire Stichting is opgericht op. Jaarverslag Het verslagjaar loopt van 7 april tot en met 31 december 2014. Samenstelling bestuur Voorzitter,

Nadere informatie

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD! po

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD! po Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo T (077) 4778239 E info@omnibus.akkoord-po.nl JAARVERSLAG GMR STICHTING AKKOORD! po Inhoud Inleiding blz. 3 Samenstelling

Nadere informatie

8242 AL Lelystad. Tel: 0320-240672. www.albatroslelystad.nl. albatros.lelystad@xs4all.nl

8242 AL Lelystad. Tel: 0320-240672. www.albatroslelystad.nl. albatros.lelystad@xs4all.nl Kogge 02-25 8242 AL Lelystad Tel: 0320-240672 De Albatros www.albatroslelystad.nl albatros.lelystad@xs4all.nl Informatieavond ouderbetrokkenheid: Wij zijn dit jaar intensief bezig om de ouderbetrokkenheid

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie