Deze samenwerkingen worden ook buiten Alkmaar aangegaan. Ons uiteindelijke doel is:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Deze samenwerkingen worden ook buiten Alkmaar aangegaan. Ons uiteindelijke doel is:"

Transcriptie

1 +-

2 MISSIE Wij bevorderen, verbinden en vergroten! #bevorderen Stichting SLK bevordert de cross-over tussen literatuur en beeldende kunst met de ambitie de doelgroep voor beide disciplines te vergroten. Dit doen we o.a. door middel van het organiseren van masterclasses. De masterclass is een les van een deskundige over het schrijfproces alsmede het een les is van een deskundige over het creatieve proces van een beeldend kunstenaar. De masterclasses hebben een geïmproviseerd karakter. #verbinden Door het ontwikkelen van projecten waarbij zowel literatuur als beeldende kunst in evenredige mate aanwezig zijn, wordt de cross-over tussen beide disciplines versterkt. Door de projecten in de vorm van exposities of voorstellingen aan het publiek te tonen ontstaat er een verbinding met een volledig nieuw en nieuwsgierig niet-vakpubliek. #vergroten Een koppeling tussen beide doelgroepen is in de huidige beeldende kunstwereld en in de literatuur minder vanzelfsprekend. Ze staan meer op zichzelf en presenteren zich dan ook los van elkaar waardoor er geen cross-over van publiek ontstaat. Stichting SLK heeft de ambitie om door middel van het organiseren van exposities en festivals, diverse doelgroepen bij elkaar te brengen en deze steeds verder uit te breiden. VISIE Stichting SLK streeft er naar zich te ontwikkelen als initiatiefnemer van het vergroten van het literaire en kunstzinnige leven in Alkmaar. Om dit doel te bereiken worden er samenwerkingspartners gezocht die nu al actief zijn op het gebied van literatuur en/of beeldende kunst. Deze samenwerkingen worden ook buiten Alkmaar aangegaan. Ons uiteindelijke doel is: Dé gesprekspartner te zijn in de gemeente Alkmaar en omstreken als het gaat om literaireen hedendaagse beeldende kunstactiviteiten. HOOFDDOELSTELLING In de gele en de groene cirkel staan de twee disciplines waar Stichting SLK zich op richt: Literatuur & Beeldende kunst. Beide disciplines hebben hun eigen doelgroep. Het meest onderscheidende karakter van Stichting SLK is te vinden in het middelste gebied, waar de twee disciplines samenvallen. Door ons te richten op het verbindingsstuk zal de doelgroep Literatuurliefhebbers steeds verder opschuiven naar de beeldende kunst en visa versa. De hoofddoelstelling is het aanspreken van de nieuwe cross-over doelgroep waarvoor op dit moment in Alkmaar en omstreken geen activiteiten georganiseerd wordt. Met deze kwalitatieve doelstelling wil Stichting SLK een onderscheidende bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de literatuur en beeldende kunst in Nederland en dan met name in Alkmaar.

3 DRIE AMBITIES IN DE PRAKTIJK #Masterclasses Om een dialoog tussen de twee disciplines(literatuur en beeldende kunst) te bevorderen worden er maandelijks masterclasses georganiseerd in theater de Vest. Wat is een Masterclass? Een masterclass is interactieve inspiratieworkshop, gegeven door een gevestigde auteur en een gevestigde hedendaagse beeldende kunstenaars. In deze masterclass ontwikkelt de auteur samen met het publiek een verhaal, waarop de beeldend kunstenaar dit verhaal in een beeld uitwerkt. Entreekosten voor deze bijeenkomsten bedraagt: 5,-. #Festival Een keer per jaar organiseert stichting SLK een groot festival in Alkmaar; Kunst in Uitvoering. Voor dit festival kunnen professionele en amateur kunstenaars, auteurs en muzikanten zich aanmelden, mits ze de ambitie hebben om met een andere discipline een project te ontwikkelen. Voor de komende periode staan de volgende projecten op stapel: Het project: Zwarte poten is een expositie waar een scene uit het boek: Vogels met zwarte poten kun je niet vreten van A.H.J. Dautzenberg nagebouwd wordt. De tentoonstelling zal gevestigd zijn in een ruimte die volledig als woonkamer ingericht is. De inrichting komt overeen met de woonkamer uit een verhaal van het boek. In woonkamer zullen diverse verwijzingen te vinden zijn naar andere verhalen uit het boek. Het kunstenaarscollectief REAL, die dit project gaan uitvoeren, bestaat uit een auteur die in staat is scenes uit werken in een tekening met een realistische uitstraling. Daarnaast bestaat het duo uit een beeldende kunstenaar die 3d objecten en tekeningen verhalend weet te maken met een absurdistische inslag. Deze combinatie geeft het vertrouwen dat dit project succesvol uitgewerkt zal worden. In 2017 zal dit kunstenaarscollectief een grootschalige expositie organiseren waarbij ze bestaande literatuur verbinden met beeldende kunst. Een vakjury zal een selectie maken van het aantal kandidaten die vervolgens met drie disciplines tezamen een optreden verzorgen. Een week lang zullen deze projecten te zien zijn, de groep die dit het beste doet, wint een gesprek met een uitgever, platenmaatschappij en/of galerie. Daarnaast is er nog een publieksprijs. Het trio dat deze prijs wint, mogen een nieuw project pitchen bij Stichting SLK, met de mogelijkheid deze te mogen uitvoeren en te exposeren. #Projecten Door middel van individuele projecten worden er concepten uitgedacht die zowel de literaire doelgroep als de beeldende kunst doelgroep aanspreken. In de vorm van een expositie zullen deze projecten bijdragen aan het vergroten van de doelgroep. In 2017 brengt kunstenaarscollectief REAL een grootschalig project genaamd Dorp23. Een fictief dorp waar 46 verhalen van de dorpsbewoners in constructies en tekeningen worden uitgebeeld. De doelstelling van het project is: Beeldende kunst wordt verhalend gemaakt.

4 DOELSTELLING WAARMAKEN Om de doelstelling waar te kunnen maken heeft stichting SLK onderzocht of er wel een doelgroep is en of zij openstaan voor deze cross-over. De onderzoeken om de doelgroep beter te leren kennen is een ongoing proces. Om een goed beeld te krijgen, zal stichting SLK de doelgroepen blijven ondervragen. De meest opvallende resultaten van het onderzoek zijn hieronder uitgewerkt. Deze doelgroep leverde 296 respondenten op en gaven allemaal(100%) aan exposities te bezoeken en hebben een voorkeur voor hedendaagse kunst(79%). Opvallend in dit onderzoek was wat er aangegeven werd als gemis op de huidige tentoonstelling en exposities. LITERAIRE TRHILLER LEZERS Een enquête-onderzoek(365 respondenten) onder de lezers van het genre literaire thriller geeft 71% procent aan nooit exposities te bezoeken. Hieronder een overzicht van de overige parameters. In dit lage percentage dat exposities bezoekt, ligt de uitdaging dit te vergroten door middel van een kruisbestuiving van literaire thrillers in combinatie beeldende kunst. Dit is dan ook het uitgangspunt geworden voor het project: Dorp23 van kunstenaarscollectief REAL. Deze doelgroep heeft ook aangegeven grote betrokkenheid te voelen bij hun favoriete auteurs(79%) en veel lezingen en signeersessies bij te wonen. Door een samenwerking aan te gaan met gerenommeerde auteurs voor bijvoorbeeld de inspiratiebijeenkomsten, verwacht stichting SLK dat het aantrekken van publiek met minimale middelen mogelijk is. LITERATUUR LEZERS Naast dat de doelgroep Literaire thriller lezers is onderzocht, is stichting SLK ook op zoek gegaan naar de kansen binnen hogere literatuur(romans, korte verhalen, poëzie).

5 FINANCIERING EN BEDRIJFSVOERING TOELICHTING OP DE BEGROTING De totale kosten lopen ieder jaar op. Dit heeft te maken met de omvang van de activiteiten die in loop van de jaren toeneemt en daardoor ook de stijging in de algemene bedrijfslasten. Publieksinkomsten: De publieksinkomsten stijgen de komende jaren als gevolg van het toenemen van het aantal activiteiten die door stichting SLK georganiseerd worden. De verwachting is dat deze stijging na 2017 nog even door zal gaan. Sponsorinkomsten, private fondsen: Stichting SLK verwacht de komende jaren diverse (bedrijf)sponsoren aan te trekken door middel van actieve fondswerving. Door de maandelijkse activiteiten kan stichting SLK grote zichtbaarheid bieden. Bijdrage uit private middelen: Ook ziet stichting SLK mogelijkheden voor groei in de private donaties door oprichting van Vrienden van SLK, waarbij er bij een donatie, een jaarabonnement op het tijdschrift Out of Art wordt gegeven en de donateurs een vrijkaartje voor het festival of een Masterclass ontvangen. TOELICHTING OP AANTAL FTE Stichting SLK beperkt het aantal FTE de komende jaren tot het minimale. Vast team: In 2016 is er 1 fte begroot en in 2017 zal dit ondanks het groot aantal activiteiten maar 1,2 fte zijn. Het team van vaste medewerkers bestaat uit: De algemeen directeur en secretarieel/marketing/ medewerker. Stichting SLK kent een tweede groep medewerkers die wij ook rekenen tot ons vaste team omdat zij een jaar rond, sommigen 3 dagen in de week, anderen gemiddeld maar 1 dag, met ons werken. Dit zijn: een projectmanager, een gastvrouw, een beleidsmedewerker, een medewerker administratie, een medewerker telefoon/receptie & een medewerker marketing. Deze medewerkers werken allen op vrijwillige basis voor stichting SLK. Niet meegerekend zijn alle horeca- en cateringpersoneel en de andere vrijwilligers die geen vaste functieomschrijving hebben.

6 DEKKINGSPLAN TOELICHTING OP DEKKINGSPLAN In 2016 heeft de stichting via crowdfunding een bedrag van 4000,- opgehaald voor het project: Zwarte poten. Voor 2017 is de verwachting dat we hetzelfde bedrag kunnen ophalen voor het project Dorp23 en daarnaast hetzelfde bedrag voor het festival. In dit dekkingsplan zijn de geschatte inkomsten meegenomen van de entreegelden. Deze inkomsten zijn gebaseerd op het aantal aanwezige bij de masterclasses, en de twee projecten. De twee projecten: Zwarte poten in 2016 en Dorp23 in 2017, worden gesubsidieerd door VSB fonds en Fonds 21. Als laatste hebben we voor 2016 een aantal sponsoren en donateurs aangetrokken. De verwachting is dat we dit aantal voor 2017 zeker kunnen verdubbelen.

FIRMA VAN DRIE Kunststichting Gouda

FIRMA VAN DRIE Kunststichting Gouda FIRMA VAN DRIE Kunststichting Gouda BELEIDSPLAN 2011 2014 augustus 2011 Inleiding De stichting Firma van Drie is hèt podium voor kunstenaars in Gouda en omgeving. De stichting, afgekort De Firma, is opgericht

Nadere informatie

Reglement Per 1 maart 2019

Reglement Per 1 maart 2019 Reglement Per 1 maart 2019 Artikel 1. Definities 1.1 In dit reglement wordt verstaan onder: a) Amateurkunst: het actief beoefenen van kunst als hobby, dus niet beroepshalve en zonder daarmee primair in

Nadere informatie

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017 JAARVERSLAG 2016 Inleiding Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag van The Living Museum Tilburg over het jaar 2016. Het jaar waarin de stichting is opgericht, en er voor het eerst workshops, bijeenkomsten

Nadere informatie

Alleen organisaties met een culturele doelstelling en zonder winstoogmerk kunnen een aanvraag indienen.

Alleen organisaties met een culturele doelstelling en zonder winstoogmerk kunnen een aanvraag indienen. KUNSTPARTICIPATIE: OVER DEZE SUBSIDIE Met de programmalijn Kunstparticipatie wil het Fonds de vernieuwing van het aanbod van kunstbeoefening in de vrije tijd realiseren. Daarnaast wil het bijdragen aan

Nadere informatie

Het verrichten van alle activiteiten welke met het voorgaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

Het verrichten van alle activiteiten welke met het voorgaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn. STICHTING POWER OF ART HOUSE Power of Art House RSIN 854835106 Bezoekadres Entrepotdok 26 Postcode 1018 AD Amsterdam Telefoonnummer 020 364 24 65 Email info@powerofarthouse.nl DOELSTELLING Stichting Power

Nadere informatie

Opera. Verzamelaar Ontdekken Theater. Kunstenaar. Reizen. Ruimdenkend Welgesteld. Dit is Anna. Goed geïnformeerd. Honger naar meer.

Opera. Verzamelaar Ontdekken Theater. Kunstenaar. Reizen. Ruimdenkend Welgesteld. Dit is Anna. Goed geïnformeerd. Honger naar meer. Dit is Anna. Zij leest Kunstbeeld als kunstfreak. Goed geïnformeerd Verzamelaar Ontdekken Theater Opera Tentoonstellingen Ruimdenkend Welgesteld Reizen Extravert Kunstenaar Creatieve hobby s Honger naar

Nadere informatie

Aarnout Rolloos, voorzitter

Aarnout Rolloos, voorzitter Jaarplan 2018 JAARPLAN 2018 Voorwoord Natura Onder dit thema gaan we in september de kunstmanifestatie Kunststroming organiseren langs de Vlist van Schoonhoven naar Haastrecht. Mooi is het dat we daarbij

Nadere informatie

Kansen Voor Jongeren Cariben Aruba, 23 mei 2013. Anne Maljers, hoofd Projectadvies, Oranje Fonds

Kansen Voor Jongeren Cariben Aruba, 23 mei 2013. Anne Maljers, hoofd Projectadvies, Oranje Fonds Kansen Voor Jongeren Cariben Aruba, 23 mei 2013 Anne Maljers, hoofd Projectadvies, Oranje Fonds Fijn u te ontmoeten! Kansen Voor Jongeren Cariben Waarom? Doel: - 1.200 kwetsbare jongeren naar diploma of

Nadere informatie

Reglement Per 1 juli 2019

Reglement Per 1 juli 2019 Reglement Per 1 juli 2019 Artikel 1. Definities 1.1 In dit reglement wordt verstaan onder: a) Amateurkunst: het actief beoefenen van kunst als hobby, dus niet beroepshalve en zonder daarmee primair in

Nadere informatie

Financieel verslag Seizoen Zwolle 29 december 2017

Financieel verslag Seizoen Zwolle 29 december 2017 S T I C H T I N G B E N J A M I N B R I T T E N O R K E S T E N P o d i u m v o o r t a l e n t o n t w i k k e l i n g! Financieel verslag Seizoen 2016 2017 Zwolle 29 december 2017 Folke Meijer HP Herwig

Nadere informatie

Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. Sponsoring en fondsenwerving

Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. Sponsoring en fondsenwerving Sponsoring en fondsenwerving Weet wat je aan wie vraagt Bronnen van geldgevers: Particulieren (eenmalige gift of donateurs) Bedrijven (eenmalige gift of sponsoring) Vermogensfondsen (financiering initiatief)

Nadere informatie

Vrienden van. Vriend blijven? Werk met het materiaalfonds

Vrienden van. Vriend blijven? Werk met het materiaalfonds NIEUWSBRIEF NAJAAR 2014 Er is in 2014 veel gebeurd bij Beeldend Gesproken. En daarmee ook bij de Stichting van de Vrienden van Beeldend Gesproken. Met deze nieuwsbrief willen we alle vrienden op de hoogte

Nadere informatie

Private financiers voor cultuur Hoe vind en verleid je de particuliere gever?

Private financiers voor cultuur Hoe vind en verleid je de particuliere gever? Private financiers voor cultuur Hoe vind en verleid je de particuliere gever? Cultuurforum 2011, 24 november 2011 BRINGING TOGETHER THE BEST OF BOTH WORLDS 1 Leenaers Verloop Opgericht in 2001 door Marischka

Nadere informatie

BredaPhoto Pictures the Future

BredaPhoto Pictures the Future 2016-2020 - BredaPhoto Pictures the Future BEGROTING BREDAPHOTO 2016-2018 / 2019-2020 BEREKENING BASIS-BEGROTING BREDAPHOTO TOELICHTING OP DE BEGROTING doelstelling BEGROTING BREDAPHOTO 2016-2018 2016

Nadere informatie

Fantastikè Beleidsplan programma 2013-2016

Fantastikè Beleidsplan programma 2013-2016 Fantastikè Beleidsplan programma 2013-2016 Inhoud Doelstelling pagina 1 Historie pagina 2 Actueel beleid pagina 2 Werkzaamheden pagina 4 Fondswerving pagina 5 Beheer fondsen en vermogen pagina 6 Besteding

Nadere informatie

Advies Fonds Stimulering Cultureel Ondernemerschap, derde ronde

Advies Fonds Stimulering Cultureel Ondernemerschap, derde ronde Fonds Stimulering Cultureel Ondernemerschap, derde ronde Aan het college van burgemeester en wethouders Den Haag, september 2013 Inhoudsopgave A. B. Adviezen Fonds Stimulering Cultureel Ondernemerschap

Nadere informatie

Beleidsplan: De stichting heeft een beleidsplan voor de periode (zie bijlage).

Beleidsplan: De stichting heeft een beleidsplan voor de periode (zie bijlage). ANBI Firma Van Drie ====================================================================== In dit document en/of de bijlage staan alle gegevens, die, conform de nieuwe voorwaarden die aan Algemeen Nut

Nadere informatie

Stichting Cultureel Collectief. Beleidsplan

Stichting Cultureel Collectief. Beleidsplan Stichting Cultureel Collectief Beleidsplan 1. Bestuursvisie Stichting Cultureel Collectief Stichting Cultuur Collectief is de motor achter culturele ontwikkeling van de regio. De twee pijlers van de stichting

Nadere informatie

Het bestuur behandeld 6 keer per jaar de aanvragen in een vergadering in de maanden: Januari, maart, mei, juni, september, november.

Het bestuur behandeld 6 keer per jaar de aanvragen in een vergadering in de maanden: Januari, maart, mei, juni, september, november. Aanvraagformulier Stichting Donatie Dorpsgemeenschappen Berltsum/Wier. Stichting Donatie Dorpsgemeenschappen Berltsum/Wier neemt alleen aanvragen in behandeling die passen binnen de doelstelling en richtlijnen

Nadere informatie

Dit is het beleidsplan van De Stichting Ambulante Dagbesteding, opgesteld voor de periode 2015-2016. De stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 22 juli 2015 en gevestigd te Utrecht. Dit beleidsplan

Nadere informatie

JAARPLAN KRIMPENER KUNSTWAARD

JAARPLAN KRIMPENER KUNSTWAARD JAARPLAN KRIMPENER KUNSTWAARD 2016 Voorwoord Laat de kunst stromen! Onder dit motto gaan we in 2016 aan de slag. Het komende jaar zal in het teken staan van de kunstmanifestatie Kunststroming. Een kunstproject

Nadere informatie

PROJECTBESCHRIJVING EVENEMENT KUNSTINSCHINNEN

PROJECTBESCHRIJVING EVENEMENT KUNSTINSCHINNEN PROJECTBESCHRIJVING EVENEMENT KUNSTINSCHINNEN Inleiding De Kunst en Atelierroute Schinnen was in eerste instantie een succesvol initiatief van de gemeente Schinnen. In 2011 heeft de gemeente Schinnen dit

Nadere informatie

Samenvatting beleidsplan 2014-2018

Samenvatting beleidsplan 2014-2018 Samenvatting beleidsplan 2014-2018 The Nethrelands-Turkey Friendship Foundation Bezoekadres: Pieter Cornelisz. Hooftstraat 47, 1071 BN Amsterdam Tel: 020-7763 09 55 Mobiel; 06-52 627 833 Web: www.ntff.nl

Nadere informatie

Activiteitenplan voor het seizoen

Activiteitenplan voor het seizoen Activiteitenplan voor het seizoen 2018-2019 Doel en status van het document Met dit document informeren we onze samenwerkingspartners, sponsoren en andere belanghebbenden over onze plannen voor het seizoen

Nadere informatie

Aanvraagformulier Bijzondere Kunstactiviteiten

Aanvraagformulier Bijzondere Kunstactiviteiten Aanvraagformulier Bijzondere Kunstactiviteiten Toelichting Met dit formulier kunt u bij Art-fact een aanvraag indienen voor een incidentele financiële bijdrage voor Bijzondere Kunstactiviteiten. De regeling

Nadere informatie

De leerlingen leggen hun ervaringen vast in een portfolio.

De leerlingen leggen hun ervaringen vast in een portfolio. Het leergebied Arts in de bovenbouw staat voor: Leerlingen ontwikkelen kennis en vaardigheden om de wereld van kunst en cultuur te verkennen, begrijpen en zelf een bijdrage te leveren. Creativiteit is

Nadere informatie

Crowdfunding, de juiste instelling. Adviestraject voor grote en middelgrote instellingen.

Crowdfunding, de juiste instelling. Adviestraject voor grote en middelgrote instellingen. Crowdfunding, de juiste instelling. Adviestraject voor grote en middelgrote instellingen. Over voordekunst Voordekunst is het grootste en meest succesvolle crowdfundingplatform voor de creatieve sector

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Stichting Pajong. Jaarplan Stichting Pajong

Stichting Pajong. Jaarplan Stichting Pajong Stichting Pajong Jaarplan 2017 Stichting Pajong 1. Inleiding Stichting Pajong is opgericht als vriendenstichting van het Indisch Herinneringscentrum (IHC). De stichting heeft de status van ANBI en richt

Nadere informatie

KUNST- EN CULTUUREDUCATIE VOOR HET ONDERWIJS IN OOSTSTELLINGWERF

KUNST- EN CULTUUREDUCATIE VOOR HET ONDERWIJS IN OOSTSTELLINGWERF Uitgewerkt door: Thijs Oud kunst- en cultuurcoördinator Kunst & COO Langezwaag, juni 2011 KUNST- EN CULTUUREDUCATIE VOOR HET ONDERWIJS IN OOSTSTELLINGWERF De opdracht voor Kunst & COO INHOUDSOPGAVE 1.

Nadere informatie

Toelichting criteria kleine projecten Brabant C versie 18-01-2016

Toelichting criteria kleine projecten Brabant C versie 18-01-2016 Toelichting criteria kleine projecten Brabant C versie 18-01-2016 Om in aanmerking te komen voor een subsidie tussen 25.000 en 65.000 euro moet een project aan de volgende criteria voldoen: 1. het project

Nadere informatie

Stichting Kansvol Jaarverslag 2014

Stichting Kansvol Jaarverslag 2014 Stichting Kansvol Jaarverslag 2014 Inhoud 1. De organisatie p.2 Oprichting Stichting Kansvol Doelstellingen Werkwijze Opstartfase Onderweg naar 2015 2. Activiteiten p.3 Kunstproject met Toevlucht Activiteitenmiddag

Nadere informatie

Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Artikel 1 Begripsomschrijvingen BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE LEEUWARDEN; In aanvulling op en ter nadere uitwerking van de Algemene Subsidieverordening Leeuwarden 014- (ASV); Gelet op de ASV artikel ; Gelet op de Gemeentewet

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting KIVI

Beleidsplan Stichting KIVI Focus op ʻinclusieʼ, want kunst is voor iedereen! Beleidsplan Stichting KIVI 2016 2018 V5 december 2015 Ten geleide Bepaalde groepen mensen staan aan de zijlijn van onze samenleving en het is onze duurzame

Nadere informatie

A Reglement Projectaanvraag (versie 3 december 2012)

A Reglement Projectaanvraag (versie 3 december 2012) A Reglement Projectaanvraag (versie 3 december 2012) Stichting Cultuurfonds Tilburg (SCT) staat voor ontwikkeling en versterking van kunst en cultuur in Tilburg en omgeving. SCT verwezenlijkt dit door

Nadere informatie

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2014 't Fiskershúske. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken 29-7-2015.

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2014 't Fiskershúske. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken 29-7-2015. Overzicht ingevulde Museana 2014 't Fiskershúske Organisatie [A1] rechtsvorm [A2] hoofdfinancier [A3a] onderwerp [A3b] andere categorieën [A4] (deels) openluchtmuseum stichting gemeente geschiedenis (incl.

Nadere informatie

Visiedocument. Educohof Podium voor duurzame leefomgeving. Presentatie versie

Visiedocument. Educohof Podium voor duurzame leefomgeving. Presentatie versie Visiedocument Educohof Podium voor duurzame leefomgeving Presentatie versie Courante communicatie, sponsoring, fondswerving Teylingerweg 35 2114 EG Vogelenzang T 020 716 5274 E nicole@courante.nl 13 augustus

Nadere informatie

Thema 1: Hoe is over 10 jaar bij uw molenorganisatie het draagvlak bij het publiek georganiseerd?

Thema 1: Hoe is over 10 jaar bij uw molenorganisatie het draagvlak bij het publiek georganiseerd? Resultaten workshops Molencontactdag 22 november 2013 Thema 1: Hoe is over 10 jaar bij uw molenorganisatie het draagvlak bij het publiek georganiseerd? Groep blauw - Nicole Bakker: Werken met de molen

Nadere informatie

Het verrichten van alle activiteiten welke met het voorgaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

Het verrichten van alle activiteiten welke met het voorgaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn. STICHTING POWER OF ART HOUSE Power of Art House RSIN 854835106 Bezoekadres Veemkade 238 Postcode 1019 HD Amsterdam Telefoonnummer 020 364 24 65 Email info@powerofarthouse.nl DOELSTELLING Stichting Power

Nadere informatie

ORANJE FONDS EN BEDRIJVEN SAMENWERKEN AAN EEN VERBONDEN SAMENLEVING

ORANJE FONDS EN BEDRIJVEN SAMENWERKEN AAN EEN VERBONDEN SAMENLEVING ORANJE FONDS EN BEDRIJVEN SAMENWERKEN AAN EEN VERBONDEN SAMENLEVING Ontwikkelingen die ons bezighouden Het Oranje Fonds verbindt Er zijn in ons land te veel mensen die zich buitengesloten voelen. Mensen

Nadere informatie

Stichting Pajong. Jaarplan 2015. Stichting Pajong

Stichting Pajong. Jaarplan 2015. Stichting Pajong Stichting Pajong Jaarplan 2015 Stichting Pajong 1. Inleiding Stichting Pajong is opgericht als vriendenstichting van het Indisch Herinneringscentrum (IHC). De stichting heeft de status van ANBI en richt

Nadere informatie

FEBRUARI 2019 STICHTING CULTUURHUIS DRENTHE WERKNAAM KUNSTHUIS VENENDAL

FEBRUARI 2019 STICHTING CULTUURHUIS DRENTHE WERKNAAM KUNSTHUIS VENENDAL HOOFDSTRAAT 9 7902 EA HOOGEVEEN WWW.KUNSTHUISVENENDAL.NL INFO@KUNSTHUISVENENDAL.NL 06-539 788 89 FEBRUARI 2019 STICHTING CULTUURHUIS DRENTHE WERKNAAM KUNSTHUIS VENENDAL HET CONCEPT OP HOOFDLIJNEN Een Scandinavisch

Nadere informatie

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2014 Streekmuseum het Admiraliteitshuis. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken 29-7-2015

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2014 Streekmuseum het Admiraliteitshuis. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken 29-7-2015 Overzicht ingevulde Museana 2014 Streekmuseum het Admiraliteitshuis Organisatie [A1] rechtsvorm [A2] hoofdfinancier [A3a] onderwerp [A3b] andere categorieën [A4] (deels) openluchtmuseum stichting gemeente

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Hijiri Shakuhachi

Beleidsplan Stichting Hijiri Shakuhachi Beleidsplan Stichting Hijiri Shakuhachi Voor periode 2018 2019 Versie 1 oktober 2017 1 INLEIDING Dit is de eerste versie van het eerste beleidsplan van de stichting Hijiri Shakuhachi. Het bestuur van de

Nadere informatie

Projectschets [ORGANISATIE]

Projectschets [ORGANISATIE] Projectschets [ORGANISATIE] Editie [DATUM] tot en met [DATUM] [LOCATIE] INHOUD 01. Projectomschrijving 02. Doelstelling 03. Opzet festival 04. Organisatie a. [ORGANISATIE] b. [SAMENWERKENDE PARTNERS] c.

Nadere informatie

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT 2013-2016 DEEL A: VERANTWOORDING 2014 GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 AMATEURKUNST/BUITEN- SCHOOLSE CULTUUREDUCATIE PROJECT DOELSTELLINGEN FINANCIELE VERANTWOORDING

Nadere informatie

Meerjarig Beleidsplan

Meerjarig Beleidsplan Meerjarig Beleidsplan Monica Desain Foundation Beleidsplan van de Stichting Monica Desain Foundation 2015-2016 1. Inleiding Het eerste beleidsplan van de Monica Desain Foundation is qua periode gericht

Nadere informatie

Cultuurbeleving. Junipeiling Bewonerspanel. Utrecht.nl/onderzoek

Cultuurbeleving. Junipeiling Bewonerspanel. Utrecht.nl/onderzoek Cultuurbeleving Junipeiling Bewonerspanel Utrecht.nl/onderzoek Colofon uitgave Afdeling Onderzoek Gemeente Utrecht 030 286 1350 onderzoek@utrecht.nl in opdracht van Cultuur Ontwikkelorganisatie Gemeente

Nadere informatie

Aanvraagformulier Samenwerking Nederland-Duitsland

Aanvraagformulier Samenwerking Nederland-Duitsland Aanvraagformulier Samenwerking Nederland-Duitsland 1. Toelichting en basisvoorwaarden Welkom bij Mijn Fonds. Om een subsidie aan te vragen dient u de onderstaande formulier-onderdelen volledig in te vullen

Nadere informatie

Het Nederlands Kamerkoor

Het Nederlands Kamerkoor Het Nederlands Kamerkoor Jaarrekening 2018 Inhoud pagina 1. Inleiding op de jaarrekening 1-2 2. Balans 3 3. Exploitatierekening 4-5 1. Inleiding op de jaarrekening Financiering Stichting Nederlands Kamerkoor

Nadere informatie

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker STICHTING VOOR JOU een mooi moment voor mensen met kanker Beleidsplan 2013/2014 Inhoudsopgave Bladzijde 3 Inleiding Doelstellingen 2013/2014 Bladzijde 6 Uitgaven Overige inkomsten PR Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

Toelichting bij het aanvraagformulier subsidie Kunst en Cultuur 2016

Toelichting bij het aanvraagformulier subsidie Kunst en Cultuur 2016 Toelichting bij het aanvraagformulier subsidie Kunst en Cultuur 2016 Wanneer kom ik voor subsidie in aanmerking? Dat hangt af van de activiteit die u wilt organiseren. De gemeente heeft regels vastgesteld

Nadere informatie

Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking)

Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking) Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking) Prestaties : Naam organisatie : Stichting Amersfoort in C Maatschappelijk doel (betreft outcomedoelstellingen) Het bieden

Nadere informatie

De omvang van de kunst- en cultuursector: inkomsten in 2009 en verwachtingen voor 2013

De omvang van de kunst- en cultuursector: inkomsten in 2009 en verwachtingen voor 2013 De omvang van de kunst- en cultuursector: inkomsten in 2009 en verwachtingen voor 2013 Cijfermateriaal getoond bij de presentatie tijdens het Paradiso-debat op 28 augustus 2011 Berenschot heeft onderzoek

Nadere informatie

Crowdfunding van bewonersinitiatieven

Crowdfunding van bewonersinitiatieven Crowdfunding van bewonersinitiatieven Wat gaan we bespreken? Wat is crowdfunding? Hoe werkt de Crowdfundmethodiek van Início? Voorbeelden uit Capelle aan den IJssel Voordelen Crowdfundmethodiek Wat levert

Nadere informatie

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2015 Streekmuseum het Admiraliteitshuis. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2015 Streekmuseum het Admiraliteitshuis. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken Overzicht ingevulde Museana 2015 Streekmuseum het Admiraliteitshuis Organisatie [A1] rechtsvorm [A2] hoofdfinancier [A3a] onderwerp [A3b] andere categorieën [A4] (deels) openluchtmuseum stichting gemeente

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Lotte s Leven

Beleidsplan Stichting Lotte s Leven Beleidsplan Stichting Lotte s Leven Versie 1.0 - december 2012 2012-2013 Inhoud Opbouw van het beleidsplan 3 De interne organisatie 4 Werving van financiële middele 5 Wijze van fondsenwerving 6 Doelen

Nadere informatie

Geef talent een droomplek

Geef talent een droomplek voorwoord Sinds onze start als goededoelen-organisatie (culturele ANBI) in januari 2015 zijn we inmiddels flink gegroeid. Bezoekers, donateurs en sponsoren spelen hierbij de absolute hoofdrol. Naast hun

Nadere informatie

Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt!

Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt! Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt! Emma s Hof Den Haag Aanvraag indienen Op de website www.fonds1818.nl kunt u het digitale aanvraagformulier invullen. Of u stuurt een uitgewerkt projectplan

Nadere informatie

kunstliefde Utrechtse kunst &beeldende kunst ruimte voor Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016

kunstliefde Utrechtse kunst &beeldende kunst ruimte voor Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016 kunstliefde ruimte voor &beeldende kunst Utrechtse kunst Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016 Voorwoord; In de cultuurnota 2013-2016 geeft de commissie in haar advies aan

Nadere informatie

Toelichting bij het aanvraagformulier subsidie Kunst en Cultuur

Toelichting bij het aanvraagformulier subsidie Kunst en Cultuur Toelichting bij het aanvraagformulier subsidie Kunst en Cultuur 2018-2019 Wanneer kom ik voor subsidie in aanmerking? Dat hangt af van de activiteit die u wilt organiseren. De gemeente heeft regels vastgesteld

Nadere informatie

Amsterdam Ferry Festival

Amsterdam Ferry Festival Amsterdam Ferry Festival Algemeen Statutaire naam: Stichting Amsterdam Ferry Festival RSIN: 859312288 KvK: 72993138 ANBI-status: in afwachting Contactgegevens E-mailadres: info@amsterdamferryfestival.nl

Nadere informatie

Actueel beleidsplan. Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut 2014-2016

Actueel beleidsplan. Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut 2014-2016 Stichting Vrienden van het Hubrecht Instituut Actueel beleidsplan Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut E vrienden@hubrecht.eu 2014-2016 1.1 Inleiding Naar aanleiding van het uitgevoerde onderzoek

Nadere informatie

1.1. Onze missie is: werken aan het normaliseren van hiv door het stigma aan te pakken.

1.1. Onze missie is: werken aan het normaliseren van hiv door het stigma aan te pakken. BELEIDSKADER 2015-2019 STICHTING HELLO GORGEOUS Titel: Doe normaal over hiv! Inleiding In Nederland leven naar schatting 25.000 mensen met hiv, waarvan 6.000 niet op de hoogte zijn van hun hiv-status.

Nadere informatie

Dossier Rechtstreekse subsidies aan beeldende kunstenaars

Dossier Rechtstreekse subsidies aan beeldende kunstenaars Dossier Rechtstreekse subsidies aan beeldende kunstenaars Al jaren ijvert NICC voor meer rechtstreekse subsidies aan beeldende kunstenaars. Het verheugde ons dan ook dat minister van Cultuur Bert Anciaux

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleidsplan vs

Vrijwilligersbeleidsplan vs Vrijwilligers in het Park de Hoge Veluwe Een natuurlijke zaak! Vrijwilligersbeleidsplan vs.1.1-2018 Het Nationale Park De Hoge Veluwe en de samenwerking met De Vereniging van Vrienden van De Hoge Veluwe.

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur van Stichting Aangepast Actief Nederland. Marijke Smedema, Penningmeester Februari 2014

Voorwoord. Namens het bestuur van Stichting Aangepast Actief Nederland. Marijke Smedema, Penningmeester Februari 2014 Stichting Aangepast Actief Nederland Buitenzagerij 57 1021NP Amsterdam info@aangepastactief.nl www.aangepastactief.nl KvK 57302669 RSIN 852523166 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan voor 2014 van Stichting

Nadere informatie

Leidraad Opstellen Activiteitenprogramma

Leidraad Opstellen Activiteitenprogramma Leidraad Opstellen Activiteitenprogramma 2 Inhoudelijk 4 Financieel stimuleringsfonds creatieve industrie architectuur vormgeving e-cultuur p.o. box 29066 3001 gb rotterdam groothandelsgebouw ingang c,

Nadere informatie

Interregeling ecultuurprojecten

Interregeling ecultuurprojecten Interregeling ecultuurprojecten Met ingang van 15 april 2007 stimuleren de Mondriaan Stichting, het Nederlands Fonds voor de Film en het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties ook gezamenlijk

Nadere informatie

Doelstellingen Werkplan Langenboomse Zorg Centraal 2017 (LZC) Gebaseerd op onze missie en visie: Missie

Doelstellingen Werkplan Langenboomse Zorg Centraal 2017 (LZC) Gebaseerd op onze missie en visie: Missie Werkplan Langenboomse Zorg Centraal 2017 (LZC) Doelstellingen 2017 Gebaseerd op onze missie en visie: Missie De vereniging Langenboomse Zorg Centraal streeft na dat de inwoners van Langenboom zo lang mogelijk

Nadere informatie

Op welke manier zou een evenementenloket u kunnen helpen bij de organisatie?

Op welke manier zou een evenementenloket u kunnen helpen bij de organisatie? Uitslag enquête In november en december 2013 werden evenementenorganisaties via een digitale enquête gevraagd naar hun knelpunten en problemen. Het aantal ondervraagden was niet groot, maar de uitkomst

Nadere informatie

Directie Inwoners Ingekomen stuk D7 (PA 2 december 2009) Maatschappelijke Ontwikkeling Beleidsrealisatie & verantwoording.

Directie Inwoners Ingekomen stuk D7 (PA 2 december 2009) Maatschappelijke Ontwikkeling Beleidsrealisatie & verantwoording. Directie Inwoners Ingekomen stuk D7 (PA 2 december 2009) Maatschappelijke Ontwikkeling Beleidsrealisatie & verantwoording Aan de gemeenteraad van Nijmegen Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Korte Nieuwstraat

Nadere informatie

Projecten. Studiebeurzen

Projecten. Studiebeurzen Jaarverslag 2015 1 Inhoudsopgave Introductie... 3 Projecten... 4 Studiebeurzen... 4 Bouwen aan een toekomst... 5 Colour the world Festival 2015... 5 Colour the world Festival 2016... 5 Finding new DiDi...

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Vrienden 2016

Jaarplan Stichting Vrienden 2016 Jaarplan Stichting Vrienden 2016 1. Prioriteiten 2016 2. Wat gaan we doen? 3. Focusthema s 2016 4. Doelstellingen 2016 1. Prioriteit 2016 Intensiveren en uitbreiden samenwerking met externe en interne

Nadere informatie

BELEIDSPLAN KUNSTHAL 45 VISIE MISSIE STRATEGIE

BELEIDSPLAN KUNSTHAL 45 VISIE MISSIE STRATEGIE BELEIDSPLAN KUNSTHAL 45 VISIE MISSIE STRATEGIE BELEIDSPLAN KUNSTHAL 45 VISIE Beeldende kunst heeft een grote toegevoegde waarde voor de samenleving. Door het kennisnemen van kunst kunnen mensen verrast

Nadere informatie

Bijlage II Beoordeling evenement op de gemeentelijke doelstellingen

Bijlage II Beoordeling evenement op de gemeentelijke doelstellingen Bijlage II Beoordeling evenement op de gemeentelijke doelstellingen Genre Editie 2010 Organisator : Stadsfestijn, muziek, jazz/ blues : 13 e editie : Stichting Big Rivers Aantal bezoeken 2009 : 100.000

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2019 Stichting Akyazili Nederland Dit document maakt inzichtelijk welke plannen het bestuur heeft gemaakt naar aanleiding van haar toekomst. Het bestuur 3 februari 2016 Diergaardesingel

Nadere informatie

1. Inleiding Onze doelstellingen 4

1. Inleiding Onze doelstellingen 4 ACTIEPLAN 2017 INHOUD 1. Inleiding 3 2. Onze doelstellingen 4 3. Fondsenwerving 3.1. Startkapitaal 3.2. Werven van fondsen voor projecten en activiteiten 5 3.3. Samenwerking met partners en mogelijkheden

Nadere informatie

Team Elske Fontein Jantine van Dijk Gerline Bax Jordy Houtman Gido Mudde. Project Right To Play

Team Elske Fontein Jantine van Dijk Gerline Bax Jordy Houtman Gido Mudde. Project Right To Play Team Elske Fontein Jantine van Dijk Gerline Bax Jordy Houtman Gido Mudde Project Right To Play Datum 27 februari 2009 INHETKORT Het is van belang om nieuwe donateurs aan te trekken om zo sportprojecten

Nadere informatie

Opzet ondernemingsplan

Opzet ondernemingsplan De organisatie Type organisatie Rechtsvorm en aansprakelijkheid KvK nr / BTW nr Verzekeringen Eigenschappen (en vergunningen) Vestigingsplaats en wijk Sinds (startdatum) Organigram (bestuur, personeel,

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017

Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017 Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017 Het is belangrijk dat kinderen al jong kennis maken met bedrijven en beroepen. Roefelen maakt dat mogelijk. De in 2011 opgerichte

Nadere informatie

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 Kijk met je hart, kijk verder dan je ogen zien Versie 28-12-2013 Auteur: Bettie Ratuhaling VOORWOORD Voorbij de horizon liggen kleine eilandjes als kiezelsteentjes verstrooid

Nadere informatie

Cultuuronderwijs op zijn Haags

Cultuuronderwijs op zijn Haags Cultuuronderwijs op zijn Haags De Haagse Ladekast U U R WI C U LT JS OP JN HAA GS ZI RONDE Doorlopende leerlijnen voor Haagse basisscholen in een digitale ladekast met 128 projecten voor de groepen 1-8

Nadere informatie

Katakle Business Plan 2011 2018. Groeiplan voor het programma van The Hunger Project in Benin

Katakle Business Plan 2011 2018. Groeiplan voor het programma van The Hunger Project in Benin Katakle Business Plan 2011 2018 Groeiplan voor het programma van The Hunger Project in Benin 0 1. Inleiding Achtergrond De Katakle investeerdersgroep werkt sinds 2008 met The Hunger Project aan het einde

Nadere informatie

Beleidsplan TransitieCinema

Beleidsplan TransitieCinema Beleidsplan TransitieCinema 2018 Auteur: Bestuur Stichting TransitieCinema (Fonville, Dakova, Westerduin) Adres: Troelstrakade 113, 2531AB Den Haag E-mail: transitiecinema@gmail.com KvK: 70650594 RSIN:

Nadere informatie

HET PODIUMFONDS LAND VAN CUIJK & MAASDUINEN

HET PODIUMFONDS LAND VAN CUIJK & MAASDUINEN HET PODIUMFONDS LAND VAN CUIJK & MAASDUINEN Richtlijnen Raadpleeg eerst de richtlijnen voordat u het formulier invult. Inleiding Financiële ondersteuning kan worden verleend aan concrete culturele en maatschappelijke

Nadere informatie

Beleidsplan Vrienden Hospice Zutphen 2013-2016

Beleidsplan Vrienden Hospice Zutphen 2013-2016 Beleidsplan Vrienden Hospice Zutphen 2013-2016 1. Wie zijn we en waartoe zijn we er? Statutaire taak De Stichting heeft ten doel: het verlenen van materiële hulp en ondersteuning aan de te Zutphen gevestigde

Nadere informatie

Stadsschouwburg Utrecht

Stadsschouwburg Utrecht Stadsschouwburg Utrecht Bijeenkomst culturele instellingen 6 juli 2007 Verschil Maken Uitwerking: twee loketten 1. Artistieke beslissingen: fondsen persoongerichte subsidies (inter)nationale projecten

Nadere informatie

Klantgericht communiceren met donateurs

Klantgericht communiceren met donateurs Klantgericht communiceren met donateurs 4orange, 2016 4orange, 2013 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Klantgericht communiceren met donateurs Iedereen in de non-profit branche die

Nadere informatie

Crowdfunding voor musea en erfgoed. De status van crowdfunding voor musea en erfgoed in Nederland in 2014 & 2015

Crowdfunding voor musea en erfgoed. De status van crowdfunding voor musea en erfgoed in Nederland in 2014 & 2015 De status van crowdfunding voor musea en erfgoed in Nederland in 2014 & 2015 Dit rapport is in februari 2015 opgesteld door Douw&Koren. Crowdfunding adviesbureau Douw&Koren geldt in Nederland als gids

Nadere informatie

Uitwerkingsbesluit Kunst en Cultuur

Uitwerkingsbesluit Kunst en Cultuur Uitwerkingsbesluit Kunst en Cultuur Stadsdeel Zuid Periode 2017 Datum vaststelling 28 september 2016 In dit Uitwerkingsbesluit is vastgelegd hoe de subsidieregeling gebiedsgebonden kunst- en cultuuractiviteiten

Nadere informatie

Beleidsplan. Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk 2013-2018

Beleidsplan. Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk 2013-2018 Beleidsplan Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk 2013-2018 1 1. Inleiding Pagina 3 2. Doelstellingen 3 3. Collectie 4 4. Tentoonstellingen 4 5. Organisatie 5 6. Samenvatting 6 2 1. INLEIDING Voor u ligt

Nadere informatie

AAMU MISSIE, VISIE EN STRATEGIE

AAMU MISSIE, VISIE EN STRATEGIE AAMU MISSIE, VISIE EN STRATEGIE MISSIE AAMU Het AAMU is hét museum in Europa voor hedendaagse Aboriginal kunst dat Aboriginal kunst toegankelijk maakt voor een zo breed mogelijk publiek. VISIE AAMU Om

Nadere informatie

Stichting Freedom in Christ Ministries Nederland. Beleidsplan

Stichting Freedom in Christ Ministries Nederland. Beleidsplan Beleidsplan 2017-2019 Stichting Freedom in Christ Ministries Nederland 15-8-2017 Inhoud Achtergrond stichting... 2 Bestuur & Directie... 2 Missie en Visie... 3 Missie... 3 Visie... 3 Strategische doelstellingen...

Nadere informatie

Cursus Fondsenwerven. Ben Hekkema & Martijn Pool 7 november 2014

Cursus Fondsenwerven. Ben Hekkema & Martijn Pool 7 november 2014 Cursus Fondsenwerven Ben Hekkema & Martijn Pool 7 november 2014 Ochtend Programma 09.30 inloop 10.00 introductie 11.00 pauze 11.15 wat is fondsenwerving 12.05 aan het werk 12.30 lunch Ben Hekkema Emmen

Nadere informatie

Als één team achter de sporters met een handicap

Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning

Nadere informatie

Activiteitenplan DMC 2015 30-09-2015

Activiteitenplan DMC 2015 30-09-2015 ACTIVITEITENPLAN 2015 Inleiding Stichting Dans en Muziekcentrum (DMC) is goed op koers met de uitvoering van het (herziene) Activiteitenplan 2013-2016. Het basisprogramma wordt uitgevoerd in lijn met de

Nadere informatie