Team Elske Fontein Jantine van Dijk Gerline Bax Jordy Houtman Gido Mudde. Project Right To Play

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Team Elske Fontein Jantine van Dijk Gerline Bax Jordy Houtman Gido Mudde. Project Right To Play"

Transcriptie

1 Team Elske Fontein Jantine van Dijk Gerline Bax Jordy Houtman Gido Mudde Project Right To Play Datum 27 februari 2009

2 INHETKORT Het is van belang om nieuwe donateurs aan te trekken om zo sportprojecten voor kinderen te ondersteunen die het minder hebben in deze wereld. Right to Play wil graag donateurs die minimaal 30 euro per jaar doneren voor dit goede doel. Op welke manier kunnen nieuwe donateurs geworven worden en hoe blijven deze donateurs trouw aan Right to Play? Het concept, de team o meter, richt zich op teamsporters die gebruik maken van online platforms. Elk team heeft een gezamenlijke pot en het idee is dat spelers door een deel van de pot af te staan, sparen voor een Right to Play team in het buitenland. Bijvoorbeeld; een Nederlands cricket- of hockeyteam spaart voor spelers van een (toekomstig) team uit India. De club of vereniging die in Nederland naar verhouding; donatie/aantal teams, de meeste spelers gespaard heeft, krijgt een clinic van een bekende topsporter voor hun gespaarde team(s) en eigen vereniging.

3 DOELGROEP De doelgroep van de team o meter van Right to Play zijn sporters die sporten in een teamverband. Het volgende onderzoek over teamsporten is uitgevoerd om de communicatiedoelstellingen en het budget vast te stellen. Relevante gegevens marktonderzoek leden teamsporten: mensen waren in 2007 lid van een teamsportbond, tegen in 2006, een stijging van bijna 3%; - De grootste teamsportbond is de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond ( leden); - Het totale aantal verenigingen in 2007 ligt rond de ; De top 5 sporten zijn in 2007 in Nederland; voetbal gevolgd door tennis, golf, gymnastiek en hockey. Sport wordt economisch steeds belangrijker. Uitgaven van burgers aan sport stegen tussen 2000 en 2003 met 36% (van 2,5 miljard euro naar 3,4 miljard), uitgaven van de overheid aan sport met 24% (van 725 miljoen euro naar 900 miljoen euro). De totale bestedingen van huishoudens aan sport stegen van 2,5 miljard euro in 2000 tot 3,4 miljard in 2003 (een stijging van 36%). Van de overheden is de gemeente de belangrijkste ondersteuner van de sport: in 2003 gaven gemeenten 813 miljoen euro uit aan sport (een stijging van 23% in vergelijking met 2000). De rijksoverheid gaf in 2003 circa 72 miljoen euro uit aan sport (een stijging met 20%).

4 Het idee is dat de team o meter een gadget wordt op populaire sociale netwerken in Nederland. Hyves is hiervan de grootste met ruim 7,5 miljoen leden en daarnaast is Facebook ook een optie met leden. Daarnaast zijn er ook andere sites speciaal gericht op teamsporters zoals Teamers, Teamwebs, Alyvo en Bierpotonline. De Team o meter kan hier ook als toevoeging worden gebruikt, al is het leuker als je online vrienden kunnen zien hoeveel teamleden je al bij elkaar hebt gespaard en dit vergroot het competitieve element. Uit het onderzoek kan geconcludeerd worden dat de doelgroep sporters breed is en het verstandig is als er gericht wordt op de meest populaire teamsporten in Nederland, zoals voetbal en hockey. Dit zijn de populairste teamsporten in Nederland waarbij de meeste leden lid zijn van een (sport)bond en vereniging. De toename van de uitgave aan sport biedt kansen voor Right to Play. Wanneer zij zich richten op teamsporten kunnen teams gezamenlijk geld binnen halen en motiveren zij elkaar te doneren. Hierdoor wordt de doelgroep van Right to Play vergroot. Daardoor komt er meer naamsbekendheid. De donateurs storten steeds een klein bedrag per maand maar uiteindelijk betalen zij per persoon het minimale bedrag van 30 euro per jaar. De widget kan onder de aandacht gebracht worden door deze sportverenigingen zelf, zodat er een hoog mediumbereik is. Daarnaast is het een idee dit aan te bieden bij de grote netwerksites als Hyves om het toe te voegen als een gadget op je profiel.

5 IDEECONCEPT Tegenwoordig wordt er door veel sportteams gebruik gemaakt van platforms bijvoorbeeld Hyves en Teamers Op deze platforms worden de wedstrijdschema s, trainingstijden en de pot bij gehouden. Op dit laatste aspect speelt het concept team o meter in. Elke maand moet er geld over worden gemaakt naar de teampot zodat er na de training en na de wedstrijd een drankje kan worden gedronken. Vanaf nu wordt er elke maand 2,50 euro van elke speler ingehouden. Dit is maar één biertje minder per maand. De teampot is in dit geval een gezamelijke teamrekening. Het idee is om de Rabobank als sponsor aan te trekken voor het verstrekken van de rekeningen en passen aan teams. Bij een aantal (hockey)clubs gebeurt dit al, daar geeft de Rabobank als sponsor zijnde per team een rekening en pas. Dit idee is verder uitgewerkt in het budgetplan van dit concept. Per jaar wordt er dan door een speler 30 euro gegeven en krijgt een kind de mogelijkheid om te spelen/sporten. Via een applicatie die op alle platforms geplaatst kan worden wordt het geld overgemaakt naar de teampot. Via automatische incasso wordt er maandelijks het bedrag afgeschreven. (Het aantal spelers x 2,50 euro tenzij het bedrag vrijwillig verhoogd is.) Bovenstaande applicatie is een gadget die verder in het concept uitgelegd wordt.

6 GADGET De Team ometer gadget laat zien hoeveel een team bijdraagt aan het doel van RightToPlay. Dit gebeurt in de vorm van het adopteren van een team binnen een sport naar keuze. Het bedrag wat het team bijdraagt wordt gevisualiseerd door middel van een speler van het team. Elk volledig jaarbedrag is een speler waard. Als een heel team bij elkaar gespaard is, kan gekozen worden om nog een team te steunen. Dit team is uiteraard binnen dezelfde gekozen sport. De drie hoogste donateurs worden op iedere gadget getoond om zo het competitiegevoel te stimuleren en op welke positie het team zelf staat. Van geadopteerde team zullen foto s zichtbaar gemaakt worden op de widget. De widget kan men plaatsen op een hyves of ander social networking site, of gewoon op de homepage van het sportteam

7 De Gadget afzonderlijk De Gadget in gebruik ( mac OSX)

8 BUDGETPLAN Right to Play heeft een zero cost mentality, met andere woorden; veel budget is er niet. De vraag is hoeveel dit concept gaat kosten en wat het oplevert voor Right to Play. Ten eerste wordt er gedacht aan een samenwerking met de Rabobank. Deze bank staat erom bekend dicht bij de mensen te willen staan en sponsoren daarom ook sporters en sportclubs. Op verschillende hockeyclubs hebben teams al een rekening van de Rabobank gekregen met een daarbij behorende pas. Op deze clubs kan ook alleen nog maar met deze pas betaald, (gepint of gechipt) worden. De leden worden in wezen gedwongen om een gezamenlijke teamrekening te hebben. Het is gebruikelijk dat er periodiek een bedrag wordt gestort naar de pot oftewel de gezamenlijke rekening. Een meerwaarde voor de Rabobank om mee te werken is om meer klanten te krijgen. Daarnaast verbinden zij hun naam aan een goed doel en sluit het aan bij hun visie en zijn er al eerder samenwerkingsverbanden geweest tussen Right to Play en de Rabobank en topsporters die gesponsord worden door de Rabobank. Een gemiddeld sportteam bestaat uit gemiddeld 13 personen (inclusief wissels). Indien er elke maand een storting van 10 euro per persoon, dus per teamlid, naar de pot gaat is het totaalbedrag per jaar per team 390 euro. Het voldoet aan het bedrag van 30 euro per jaar per donateur, gesteld door Right to Play.

9 Het ledenaantal van de KNVB is en er zijn hockeyers in Nederland. De totale doelgroep bestaat uit teamsporters. Om de opbrengst te berekenen is als voorbeeld BuddyPoke genomen, een gadget op Hyves. Hyves heeft leden waarvan gebruik maken van BuddyPoke. Dit betekent dat 18% van de hyvers een interactieve gadget als BuddyPoke op zijn hyvesprofiel heeft. Rekening houdend met de donaties die betaald moeten worden en dat de donateur een teamsport moet beoefenen en lid moet zijn van een sociaal netwerk als Hyves, is voor de berekening van de inkomsten ongeveer een kwart genomen van 18%. Verwacht wordt dat 4% van de teamsporters de Team o meter in gebruik zal nemen. Het ledenaantal van de KNVB is en er zijn hockeyers in Nederland. 4% teamsporters: sporters x 30 euro = opbrengst donaties ,80 euro De opbrengsten van donaties zijn op jaarbasis, met een minimaal donatiebedrag per teamlid van 30 euro ,80 euro. Voor de ontwikkeling en plaatsing van de gadget wordt een bedrag van maximaal 5000 euro begroot. Tenzij een ontwerpbureau dit vrijwillig zou willen doen om een bijdrage te leveren of in de vorm van een barterdeal, bijvoorbeeld een verwijzing of klein logo in de gadget. Opbrengst donaties - begrote kosten= ,80 euro

10 CONCLUSIE Right to Play zet zich in voor de belangen van minder bedeelde kinderen in de wereld. In Nederland hebben kinderen het over het algemeen goed. De meesten van hen zijn gezond, krijgen voldoende te eten, kunnen naar school en hebben de ruimte om te sporten en te spelen. Helaas is dit niet op alle plekken van de wereld het geval. Daarom streeft Right to Play ernaar alle kinderen ter wereld te laten sporten en spelen. Met hun sport en spel programma s leggen zij de basis voor een gezonde ontwikkeling van het kind. Om dit te kunnen realiseren is er geld nodig. Al vanaf 30 euro per jaar kan Right to Play gesteund worden. Maar op welke manier kunnen nieuwe donateurs geworven worden en hoe blijven deze donateurs trouw aan Right to Play? Hier is het volgende concept voor bedacht: Het concept, de team o meter, is een widget die zich richt op teamsporters die gebruik maken van online platforms. Elk team heeft een gezamenlijke pot, waar maandelijks geld naar over wordt gemaakt. Hier kan na de wedstrijd een drankje van gedronken worden. Door een klein deel van deze pot af te staan, kunnen de teamleden sparen voor een Right to Play team in het buitenland. Bijvoorbeeld; een Nederlands cricket- of hockeyteam spaart voor spelers van een (toekomstig) team uit India.

11 Op deze manier zorg je er al met een klein bedrag per maand voor dat je als team iets goeds doet; je steunt een goed doel waarbij je met je eigen team een team creëert voor kinderen in het buitenland. Door kinderen de mogelijkheid te geven om te kunnen sporten en te spelen geef je hen de kans op een beter leven. Dus als je jezelf kan helpen en daardoor gelijk iemand anders, waarom zou je dat dan niet doen? De club of vereniging die in Nederland naar verhouding; donatie/aantal teams, de meeste spelers gespaard heeft, krijgt een clinic van een bekende topsporter voor hun gespaarde team(s) en eigen vereniging. De Rabobank wordt als sponsor aangetrokken en zorgt voor het verstrekken van de gezamenlijke rekening (de teampot) en bankpas van het donerende team.

Twitter: #petervanbaak of #sponsorvisie

Twitter: #petervanbaak of #sponsorvisie EVEN VOORSTELLEN Mede-oprichter SponsorVisie en Crowdfunding voor Clubs Opgestart in februari 2010 Nationaal actief bij bijna 200 sportclubs Totaal bereik > 190.000 leden van sportverenigingen Hockey,

Nadere informatie

Informatiebrochure voor verenigingen. Doe mee en word in 2013 ook aanbieder van Start Handboogsport!

Informatiebrochure voor verenigingen. Doe mee en word in 2013 ook aanbieder van Start Handboogsport! Doe mee en word in 2013 ook aanbieder van Start Handboogsport! Inleiding De Nederlandse Handboog Bond breidt in 2013 haar dienstverlening aan handboogverenigingen verder uit. De NHB doet dit met de landelijk

Nadere informatie

CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE

CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE Je wilt graag een trainingsstage crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt!

Nadere informatie

CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE

CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE Je wilt graag een trainingsstage crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt.

Nadere informatie

ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN

ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN 1. INLEIDING In dit rapport staan de bevindingen van het onderzoek van Kentaa (voorheen en nader te noemen Mobillion) naar het gebruik van het actieplatform igive

Nadere informatie

Eindexamen m&o havo 2011 - I

Eindexamen m&o havo 2011 - I Opgave 2 Bij deze opgave horen de informatiebronnen 1 tot en met 5. Café De Wijde Blik is een eenmanszaak die tot 2008 volgens de eigenaar goede financiële resultaten behaalde. Per 1 juli 2008 is de Tabakswet

Nadere informatie

sponsorinformatie BHV Push sept 2014

sponsorinformatie BHV Push sept 2014 sponsorinformatie BHV Push sept 2014 Waarom hockey sponsoren? Hockey is de snelst groeiende teamsport in Nederland. Een sport voor het hele gezin met toenemende media aandacht. Het hockeypubliek is niet

Nadere informatie

RESPORTER TV ALTIJD, OVERAL, #AMATEURVOETBAL NIEUW IN NEDERLAND RESPORTER TV

RESPORTER TV ALTIJD, OVERAL, #AMATEURVOETBAL NIEUW IN NEDERLAND RESPORTER TV RESPORTER TV ALTIJD, OVERAL, #AMATEURVOETBAL NIEUW IN NEDERLAND RESPORTER TV interactief concept mobiel tv online social NIEUW resporter Resporter Opgericht augustus 2012 RESPORTER: ALTIJD, OVERAL, #AMATEURVOETBAL

Nadere informatie

TurnGroep Noord is het waard om de naam van uw bedrijf aan te verbinden!

TurnGroep Noord is het waard om de naam van uw bedrijf aan te verbinden! Sponsorplan Noord Nederland heeft turnsters om trots op te zijn!!!! TurnGroep Noord is een vereniging in de gemeente Tynaarlo. De vereniging is opgericht op 1 juli 2011 en heeft ten doel het verzorgen

Nadere informatie

Handleiding gebruik sites die zijn gemaakt via www.ditismijnteam.nl

Handleiding gebruik sites die zijn gemaakt via www.ditismijnteam.nl Handleiding gebruik sites die zijn gemaakt via www.ditismijnteam.nl 1. Algemeen Voor alle jeugdteams hebben we een extra site aangemaakt via www.ditismijnteam.nl. Via deze site kan elk team zijn of haar

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie

HANDLEIDING. Kom In Actie HANDLEIDING Kom In Actie Inhoudsopgave Checklist voor het plannen van je actie... 3 Kominactie.rodekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede organisatoren toevoegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

PUSH. Seizoen 2012/2013. www.maastrichtsehockeyclub.nl

PUSH. Seizoen 2012/2013. www.maastrichtsehockeyclub.nl PUSH Seizoen 2012/2013 www.maastrichtsehockeyclub.nl Inhoud Beschrijving sponsorproposities Kleding en sponsoring Veld borden + doelplanken Sponsorborden Website Sponsorproposities Sponsorpakketten van

Nadere informatie

Introductie S.V. Kampong Voetbal voor sponsors Februari 2017

Introductie S.V. Kampong Voetbal voor sponsors Februari 2017 Introductie S.V. Kampong Voetbal voor sponsors Februari 2017 1 Introductie S.V. Kampong Kampong is een echt sportdorp S.V. Kampong Voetbal is onderdeel van de omni-sportvereninging S.V. Kampong: Voetbal,

Nadere informatie

Sponsorinformatie BHV Push. November 2011

Sponsorinformatie BHV Push. November 2011 Sponsorinformatie BHV Push November 2011 Waarom sponsoren? Hockey is de snelst groeiende teamsport in Nederland. Een sport voor het hele gezin met toenemende media aandacht. Het hockeypubliek is niet elitair

Nadere informatie

2. In deze voorwaarden worden de afspraken tussen GO en Donateurs en tussen GO en Projecthouders vastgelegd.

2. In deze voorwaarden worden de afspraken tussen GO en Donateurs en tussen GO en Projecthouders vastgelegd. Algemene Voorwaarden Voorwaarden Donateurs 1. Geef Onderwijs (hierna: GO, www.geefonderwijs.nl) is een crowdfundingplatform dat zich volledig richt op het Nederlandse onderwijs. Via Geef Onderwijs kan

Nadere informatie

Eindrapportage Tuinvlindertelling 2013: Social networking

Eindrapportage Tuinvlindertelling 2013: Social networking Eindrapportage Tuinvlindertelling 2013: Social networking Eindrapportage Tuinvlindertelling 2013 Rapportnummer 2013-022 Datum 20-11-2013 Samensteller Ineke Radstaat-Koopmans Offerte ingediend bij Prins

Nadere informatie

Behoefte onderzoek naar een overbruggingsen/of pensioenregeling voor topsporters

Behoefte onderzoek naar een overbruggingsen/of pensioenregeling voor topsporters Uitkomsten enquête overbruggings- en pensioenregeling Nederlandse topsporters Behoefte onderzoek naar een overbruggingsen/of pensioenregeling voor topsporters Colofon NOC*NSF Atletencommissie Juni 2014

Nadere informatie

EDERLAND onsor th LACROSSE e Dutch National La crosse T eam

EDERLAND onsor th LACROSSE e Dutch National La crosse T eam D E N C ROSS N Spons or the L A RL A DE E Dutch Natio nal La cross e Te a m Lacrosse Wat is Lacrosse? Lacrosse is een teamsport die wordt gespeeld met 10 spelers per team (mannen lacrosse), 12 spelers

Nadere informatie

Als één team achter de sporters met een handicap

Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning

Nadere informatie

Financieel. Jaarverslag 2014-2015

Financieel. Jaarverslag 2014-2015 Financieel Jaarverslag 2014-2015 26 november 2015 Versie 1.1 Financieel Jaarverslag 2014-2015 versie 1.1.docx 29-11-2015 pagina 1 Voorwoord Voor u ligt het financieel verslag over het verenigingsjaar 1

Nadere informatie

HOOFDSPONSOR. 29 december Club Hoogeveen

HOOFDSPONSOR. 29 december Club Hoogeveen 29 december 2018 Wat is de Hoogeveensche kuiertocht De Hoogeveensche Kuiertocht is een avondwandeling van circa 7 kilometer langs mooie, onverwachte en soms onbekende plekjes in Hoogeveen. Totaal zullen

Nadere informatie

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen.

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Daar heb ik ook mijn scheidsrechterskaartgehaald en

Nadere informatie

Zomer Challenge. Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan?

Zomer Challenge. Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan? Zomer Challenge Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan? Zomer Challenge Met de Zomer Challenge dagen we je uit binnen drie maanden klaar te zijn voor het Zomer

Nadere informatie

Het product voorstel Wat is het is? Een mobiele applicatie die meer informatie over pubs in Rotterdam geeft waar er sport gekeken kan worden.

Het product voorstel Wat is het is? Een mobiele applicatie die meer informatie over pubs in Rotterdam geeft waar er sport gekeken kan worden. Titel van het concept Sportfans United applicatie Beschrijving doelgroep - Sportvolgers - 20 tot 49 jaar - Wonen/verblijven in Rotterdam - Volgen sport wekelijks en kijken /luisteren er wekelijks na -

Nadere informatie

Filantropie voor de Sport

Filantropie voor de Sport Filantropie voor de Sport S P O R T, DA A R G E E F J E O M N O C - N S F 1 9 J U N I 2 0 1 7 P R O F. D R. R E N É B E K K E R S Hoeveel geeft Nederland? Totaal: 5,7 miljard 243 Kerk en levensbeschouwing

Nadere informatie

De grootste financiële beslissing in een mensenleven

De grootste financiële beslissing in een mensenleven De grootste financiële beslissing in een mensenleven 1 520.000.000.000,- ( 520 mrd) Totale hypotheekschuld van Nederlandse huishoudens Bron: NMa 2 170.000,- De gemiddelde grootte van een hypotheek in Nederland

Nadere informatie

maarten@adstosport.nl www.adstosport.nl

maarten@adstosport.nl www.adstosport.nl maarten@adstosport.nl Mediakit 2015 AdsToSport AdsToSport verbindt lokale sportverenigingen met adverteerders door middel van het openstellen van de verenigingsites van de grootste sporten in Nederland

Nadere informatie

Roeien is een gezonde sport, met weinig kans op blessures. Bedrijfsroeien. in samenwerking met

Roeien is een gezonde sport, met weinig kans op blessures. Bedrijfsroeien. in samenwerking met Roeien is een gezonde sport, met weinig kans op blessures Bedrijfsroeien in samenwerking met Roeien: een ideale bedrijfssport De Roeisport Nederland kent circa 28.000 roeiers. Ongeveer evenveel mannen

Nadere informatie

Onderzoek onder kinderen groep 5 t/m 8

Onderzoek onder kinderen groep 5 t/m 8 Onderzoek onder kinderen groep 5 t/m 8 februari/maart 2015 Bewaren van geld Hoe bewaar jij je geld? (meerdere antwoorden mogelijk) In mijn spaarpot Op de bank In mijn portemonnee Op een speciale plek,

Nadere informatie

VOORBEELD PERSBERICHT

VOORBEELD PERSBERICHT VOORBEELD PERSBERICHT Mogelijke koppen: [titel optie 1] [titel optie 2] [titel optie 3] [titel optie 4] [naam sportvereniging] maakt haar dromen waar met crowdfunding. Een [project: bijvoorbeeld: nieuw

Nadere informatie

CROWDFUNDING TEAMKLEDING

CROWDFUNDING TEAMKLEDING CROWDFUNDING TEAMKLEDING Je wilt graag teamkleding crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt! Hiervoor

Nadere informatie

Verwerkt dagelijks meer dan 2,5 miljoen SMS berichten. Kantoren in Nederland, België, Engeland en Frankrijk

Verwerkt dagelijks meer dan 2,5 miljoen SMS berichten. Kantoren in Nederland, België, Engeland en Frankrijk Verwerkt dagelijks meer dan 2,5 miljoen SMS berichten Transactie, Authenticatie, Interactie & Notificatie Actief in > 200 landen Kantoren in Nederland, België, Engeland en Frankrijk OVER CM CM beheert

Nadere informatie

CROWDFUNDING ZONNEPANELEN

CROWDFUNDING ZONNEPANELEN CROWDFUNDING ZONNEPANELEN Je wilt graag zonnepanelen crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt! Hiervoor

Nadere informatie

Rapportage. Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen

Rapportage. Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen Rapportage Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen In opdracht van: Mediawijzer.net Datum: 22 november 2013 Auteurs: Marieke Gaus & Marvin Brandon Index Achtergrond van het onderzoek 3 Conclusies

Nadere informatie

Communicatiedoelgroep

Communicatiedoelgroep Communicatiedoelgroep Onze primaire doelgroep zijn jongere rolstoelgebruikers, maar we willen ons ook richten op: -Ouders/Verzorgers van de rolstoelgebruikers -Vrienden van de rolstoelgebruikers -Familie

Nadere informatie

SPORTDEELNAME MAANDMEETING. Meting 9 September In opdracht van NOC*NSF

SPORTDEELNAME MAANDMEETING. Meting 9 September In opdracht van NOC*NSF SPORTDEELNAME MAANDMEETING Meting 9 September In opdracht van NOC*NSF 1 Inhoudsopgave 1 Sportdeelname afgelopen maand 2 Sportdeelname afgelopen 12 maanden 3 Sportdeelname per tak van sport Maandvraag September

Nadere informatie

HET SPORTAANBOD: WAT VINDEN JONGEREN ERVAN?

HET SPORTAANBOD: WAT VINDEN JONGEREN ERVAN? Vragenlijsten om de sportwensen van jongeren in kaart te brengen HET SPORTAANBOD: WAT VINDEN JONGEREN ERVAN? INHOUD 1. Inleiding Vier vragenlijsten Mondelinge interviews of een schriftelijke enquête? Verwerking

Nadere informatie

Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy

Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy Sociale media hebben in onze samenleving een belangrijke rol verworven. Het gebruik van sociale media is groot en dynamisch. Voor de vierde

Nadere informatie

Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling. Bureau Onderzoek en Statistiek. Sportmonitor 2013. Inzicht in het sportgedrag van Amsterdammers

Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling. Bureau Onderzoek en Statistiek. Sportmonitor 2013. Inzicht in het sportgedrag van Amsterdammers Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling en Bureau Onderzoek en Statistiek Sportmonitor 2013 Inzicht in het sportgedrag van Amsterdammers Sportdeelname Amsterdam Aandeel sporters in Amsterdam toegenomen 67%

Nadere informatie

Roeien is een gezonde sport, met weinig kans op blessures. Bedrijfsroeien. in samenwerking met

Roeien is een gezonde sport, met weinig kans op blessures. Bedrijfsroeien. in samenwerking met Roeien is een gezonde sport, met weinig kans op blessures Bedrijfsroeien in samenwerking met Bedrijfsroeien Roeien: een ideale bedrijfssport De Roeisport Nederland kent circa 28.000 roeiers. Ongeveer evenveel

Nadere informatie

Koersplan. Highschool Eindhoven

Koersplan. Highschool Eindhoven Koersplan Highschool Eindhoven 1 Inleiding Frits Philips lyceum- mavo is een toekomstgerichte school met de focus op talentontwikkeling. Leerlingen krijgen volop de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken

Nadere informatie

Starthandleiding voor administrator

Starthandleiding voor administrator Deze starthandleiding is bedoeld voor administrators van sportclubs die Team-in-Touch willen gaan gebruiken. Met deze handleiding kunt u een eerste begin maken met het beheren van uw teams, de clubinformatie

Nadere informatie

Maak ruimte om te leven

Maak ruimte om te leven Maak ruimte om te leven De visie van IKEA is: "een beter dagelijks leven creëren voor zo veel mogelijk mensen" Dit betekent dat IKEA over de hele wereld woonoplossingen biedt voor een betaalbare prijs.

Nadere informatie

KISS rapportage gemeente Gorinchem

KISS rapportage gemeente Gorinchem 1/22 KISS rapportage gemeente Gorinchem Peiljaar: 2014 Datum van opleveren rapportage: 19 januari 2016 2/22 KISS rapportage voor gemeenten Het Kennis- en Informatie Systeem Sport (KISS) is een informatiesysteem

Nadere informatie

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ALGEMENE GEDRAGSREGELS Respecteer de regels van het voetbal en de beslissingen van de scheidsrechter of zijn assistent Trek nooit de integriteit van

Nadere informatie

Directie. Vormgeving, Concept development. Administratie. Logistiek Sales Marketing

Directie. Vormgeving, Concept development. Administratie. Logistiek Sales Marketing Quickscan Danique Beeks Studentnummer: 2054232 Advanced Business Creation Stagebedrijf: JH Busines Promotions Bedrijfsbegeleider: John van den Heuvel Datum: 26 augustus 2013 JH Business Promotions heeft

Nadere informatie

JOVD Amsterdam e.o. Postbus 70268 1007KG AMSTERDAM. Financieel jaarverslag 2014/2015

JOVD Amsterdam e.o. Postbus 70268 1007KG AMSTERDAM. Financieel jaarverslag 2014/2015 JOVD Amsterdam e.o. Postbus 70268 1007KG AMSTERDAM Financieel jaarverslag 2014/2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Balans per 01/09/2015 en toelichting Hoofdstuk 3: Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Stappenplan voor sportbonden ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september.

Stappenplan voor sportbonden ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september. Stappenplan voor sportbonden ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 15 t//m 29 september ##NSW2018 #BEACTIVE De Nationale Sportweek 2018 Het is bijna zover. In september gaat de Nationale Sportweek

Nadere informatie

Analyseverslag. Mobile Concepting 16 maart 2015. Rogier Wijnands Jelle Clignet Tom Bessems

Analyseverslag. Mobile Concepting 16 maart 2015. Rogier Wijnands Jelle Clignet Tom Bessems Analyseverslag Mobile Concepting 16 maart 2015 Rogier Wijnands Jelle Clignet Tom Bessems 1. Doelgroepomschrijving 1.1 Kinderen tussen 6 en 8 jaar 1.2 Kinderen tussen 8 en 10 jaar 1. Kinderen tussen 10

Nadere informatie

Steun de Ricardo van Rhijn Foundation

Steun de Ricardo van Rhijn Foundation Steun de Ricardo van Rhijn Foundation 2014 Waarom de Ricardo van Rhijn Foundation? Ricardo van Rhijn is in zijn 3 e seizoen in de eredivisie voor de 3 e keer op rij kampioen geworden met Ajax. Op 10 februari

Nadere informatie

Informatieavond Club.Pakketten

Informatieavond Club.Pakketten Informatieavond Club.Pakketten doelstelling en agenda Maak van jouw club de ideale club. Zóveel leuker en zóveel sterker! 1 Visie en ambitie Sportlink 2 Ontwikkelingen app + web + tv 3 Advertenties voor

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2012-2013 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Waarderingsgrondslagen H.3 Rekening van baten en lasten H.4 Balans H.5 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel

Nadere informatie

Sponsoring Haagse Hockey Vereniging haagsche delftsche mixed. hdm, dat zijn wij samen Versie seizoen

Sponsoring Haagse Hockey Vereniging haagsche delftsche mixed. hdm, dat zijn wij samen Versie seizoen Sponsoring Haagse Hockey Vereniging haagsche delftsche mixed hdm, dat zijn wij samen Versie seizoen 2018-2019 INHOUD hdm Sponsoring bij hdm Sponsormogelijkheden Contact hdm Identiteit hdm is een echte

Nadere informatie

Stichting Adelante Challenge - Beleidsplan 2014-2017

Stichting Adelante Challenge - Beleidsplan 2014-2017 Stichting Adelante Challenge - Beleidsplan 2014-2017 Vastgesteld 1 mei 2014 "Belangrijk bij het beoefenen van sport is niet alleen dat bewegen goed voor ons is, maar ook dat het samen sporten een belangrijke

Nadere informatie

CROWDFUNDING SCOREBORD

CROWDFUNDING SCOREBORD CROWDFUNDING SCOREBORD Je wilt graag een scorebord crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt! Hiervoor

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2013-2014 Stichting Vrienden van de Jessehof (opgericht 13 maart 2013) Delft, Oorspronkelijke draft versie: Mei 2013 Bijgestelde versie: Mei 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Begrippen...

Nadere informatie

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren.

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren. Het Cruyff Foundation Community Program De Johan Cruyff Foundation wil jongeren langdurig binden aan het Cruyff Court en de wijk. Wij willen jongeren meer zelfvertrouwen geven, kansen bieden om hun talent

Nadere informatie

Basketbalvereniging Jump 80 Hellevoetsluis

Basketbalvereniging Jump 80 Hellevoetsluis 1/ inleiding Het huidige bestuur heeft zich ten doel gesteld de vereniging sportief, bestuurlijke, organisatorisch en financieel gebied naar een hoger plan te tillen. De sportieve prestaties van dit moment

Nadere informatie

KISS rapportage gemeente Stichtse Vecht

KISS rapportage gemeente Stichtse Vecht 1/23 KISS rapportage gemeente Stichtse Vecht Peiljaar: 2017 Datum van opleveren rapportage: 19 december 2018 KISS rapportage voor gemeenten 2/23 Het Kennis- en Informatie Systeem Sport (KISS) is een informatiesysteem

Nadere informatie

Twitter: #petervanbaak of #sponsorvisie

Twitter: #petervanbaak of #sponsorvisie DEFINITIE Een groep investeerders of donateurs zorgt samen voor de financiering van onderneming of project. HISTORIE Alpe d'huzes: 2006 350.000 2012 32 miljoen 2013 29 miljoen Amsterdam City Swim: 2012

Nadere informatie

http://www.bierblad.nl/2008/03/hyvend_naar_de_kroeg.php

http://www.bierblad.nl/2008/03/hyvend_naar_de_kroeg.php In de marketingspecial van Bierblad kwam het medium nog niet voorbij, maar ook van Hyves wordt driftig gebruik gemaakt als marketinginstrument. Veel kroegen hebben al een eigen hyve compleet met agenda,

Nadere informatie

Sponsoring Haagse Hockey Vereniging Haagsche Delftsche Mixed. hdm, dat zijn wij samen

Sponsoring Haagse Hockey Vereniging Haagsche Delftsche Mixed. hdm, dat zijn wij samen Sponsoring Haagse Hockey Vereniging Haagsche Delftsche Mixed hdm, dat zijn wij samen INHOUD hdm Sponsoring bij hdm Sponsormogelijkheden Contact hdm Identiteit hdm is een echte familievereniging, met mini

Nadere informatie

Terugkijken naar SPORTWEKEN. weken verzilveren. weken. sparen. deelnemende sportclubs. verschillende sporten GEWAARDEERD MET EEN 9!

Terugkijken naar SPORTWEKEN. weken verzilveren. weken. sparen. deelnemende sportclubs. verschillende sporten GEWAARDEERD MET EEN 9! Terugkijken naar SPORTWEKEN 2016 weken 3 10 sparen weken verzilveren 60 verschillende sporten 324 deelnemende sportclubs GEWAARDEERD MET EEN 9! 4000 1500 70% Gereserveerde sportmomenten Unieke sporters

Nadere informatie

Twitter: #petervanbaak of #sponsorvisie

Twitter: #petervanbaak of #sponsorvisie EVEN VOORSTELLEN Mede-oprichter SponsorVisie en Crowdfunding voor Clubs en AdsToSport Nationaal actief bij > 250 sportclubs TIP: ADSTOSPORT MOET U WEL EENS NEE VERKOPEN? DEFINITIE Een groep investeerders

Nadere informatie

Zomer Challenge. Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan?

Zomer Challenge. Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan? Zomer Challenge Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan? Zomer Challenge Met de Zomer Challenge dagen we je uit binnen drie maanden klaar te zijn voor het Zomer

Nadere informatie

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee?

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee? Inhoud Inleiding Voor Wie is ZEEF? Wat kan ik op ZEEF vinden? Hoe werkt ZEEF voor een bezoeker? Hoe werkt ZEEF voor een expert? Voordelen ZEEF Nadelen ZEEF Conclusie ZEEF Eigen ervaringen met ZEEF Bronnen

Nadere informatie

Jeugdplan. Versie 1.0. Maart 2012

Jeugdplan. Versie 1.0. Maart 2012 Jeugdplan 2012 Versie 1.0 Maart 2012 Inhoudsopgave Blz. Hoofdstuk 1 - Inleiding... 3 Hoofdstuk 2 - De verantwoordelijkheid met betrekking tot de jeugd... 4 Hoofdstuk 3 - Werving nieuwe leden... 4 Hoofdstuk

Nadere informatie

Crisis en verandering

Crisis en verandering Crisis en verandering Philip de Roos Κρίση = Crisis Vertrouwen Gevolg? Hand op de knip Bankencrisis crisis Landen crisis Crisis en verandering 4 miljard mensen toegang tot internet? Kansen? Mobiele communicatie?

Nadere informatie

-Samen op zoek naar bewegen-

-Samen op zoek naar bewegen- Leerlingen werkboek DE KRACHT VAN KRACHT -Samen op zoek naar bewegen- September 2015 Les 1 Persoonlijke code:. HOEVEEL SPORT IK? Schrijf hieronder op hoeveel je sport buiten de gymlessen op school. Dit

Nadere informatie

Foursquare handleiding voor de Groenteman

Foursquare handleiding voor de Groenteman Foursquare handleiding voor de Groenteman In deze speciale Foursquare handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist

Nadere informatie

WELKOM BIJ HV ABCOUDE

WELKOM BIJ HV ABCOUDE WELKOM BIJ HV ABCOUDE Een levendige familieclub waar plezier, sporeviteit en ambiee hand in hand gaan. De Hockey Vereniging Abcoude (HVA) bestaat sinds 1975 en viert dit jaar het 40 jarig bestaan. In afgelopen

Nadere informatie

INNING VAN CONTRIBUTIES EN SPONSORGELDEN BIJ SPORTVERENIGINGEN. - Een online enquête onder penningmeesters -

INNING VAN CONTRIBUTIES EN SPONSORGELDEN BIJ SPORTVERENIGINGEN. - Een online enquête onder penningmeesters - INNING VAN CONTRIBUTIES EN SPONSORGELDEN BIJ SPORTVERENIGINGEN - Een online enquête onder penningmeesters - 1 INLEIDING In 2006 heeft incasso- en gerechtsdeurwaarderorganisatie Flanderijn Goos Marketing

Nadere informatie

17 oktober 2015: Beweegdiploma voor trainers van andere bonden. Verkorte opleiding Beweegdiploma nu ook voor trainers van niet gymnastiek clubs!

17 oktober 2015: Beweegdiploma voor trainers van andere bonden. Verkorte opleiding Beweegdiploma nu ook voor trainers van niet gymnastiek clubs! 17 oktober 2015: Beweegdiploma voor trainers van andere bonden Verkorte opleiding Beweegdiploma nu ook voor trainers van niet gymnastiek clubs! Waarom het Beweegdiploma? In de leeftijd van 2 tot en met

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2017

Beleidsplan 2014-2017 Voorwoord In 2002 worden in Deventer voor het eerst tweedaagse Special Olympics gehouden. Alle deelnemers aan de Special Olympics hebben een verstandelijke beperking. Meer dan 700 sporters verblijven twee

Nadere informatie

Crossmediale campagne

Crossmediale campagne Crossmediale campagne Goede voornemens 2014 Tom Wehkamp 1 1. Inhoud Contents 1. Inhoud... 2 2. Voorwoord... 3 3. Idee... 3 4. Aanpak... 5 5. Crossmedia... 6 6. Begroting... 8 Specificatie... 9 2 2. Voorwoord

Nadere informatie

Sheet 1: Welkom. Sheet 2: Toepassen kennis

Sheet 1: Welkom. Sheet 2: Toepassen kennis Sheet 1: Welkom We gaan nu het laatste gedeelte in van deze training en dat is de eindopdracht. In de eindopdracht gaan we alles toepassen wat we in de afgelopen weken geleerd hebben. Sheet 2: Toepassen

Nadere informatie

KISS rapportage gemeente Edam-Volendam

KISS rapportage gemeente Edam-Volendam 1/26 KISS rapportage gemeente Edam-Volendam Peiljaar: 2015 Datum van opleveren rapportage: 14 april 2017 2/26 KISS rapportage voor gemeenten Het Kennis- en Informatie Systeem Sport (KISS) is een informatiesysteem

Nadere informatie

Ledental NOC*NSF over 2012

Ledental NOC*NSF over 2012 Ledental NOC*NSF over 2012 Samenvatting In 2012 hadden de bij NOC*NSF aangesloten sportbonden en buitengewone leden exclusief de Nederlandse Christelijke Sport Unie (NCSU) en de Nederlandse Katholieke

Nadere informatie

Deze samenwerkingen worden ook buiten Alkmaar aangegaan. Ons uiteindelijke doel is:

Deze samenwerkingen worden ook buiten Alkmaar aangegaan. Ons uiteindelijke doel is: +- MISSIE Wij bevorderen, verbinden en vergroten! #bevorderen Stichting SLK bevordert de cross-over tussen literatuur en beeldende kunst met de ambitie de doelgroep voor beide disciplines te vergroten.

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan "Belangrijk bij het beoefenen van sport is niet alleen dat bewegen goed voor ons is, maar ook dat het samen sporten een belangrijke sociale functie heeft. Wij vinden het belangrijk dat sporters met of

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DOELSPAREN

AAN DE SLAG MET DOELSPAREN AAN DE SLAG MET DOELSPAREN Doelsparen: overzichtelijk en doelgericht sparen Er is zo veel om voor te sparen: een zonvakantie, een buffer voor als de wasmachine opeens kapot gaat, een nieuwe auto. Zodra

Nadere informatie

Beleid Disnierats 26-08-2013. Pagina 1 van 9

Beleid Disnierats 26-08-2013. Pagina 1 van 9 Beleid Disnierats 26-08-2013 Pagina 1 van 9 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Missie en Ambities... 3 2.1 Missie... 3 2.2 Ambities... 3 3. Financieel... 3 4. Ledenaantal... 3 5. Sponsoring... 3

Nadere informatie

Almelose Atletiek vereniging Sisu

Almelose Atletiek vereniging Sisu AAV SISU een korte introductie: Graag stellen we u voor aan A.A.V. SISU. Maar waarschijnlijk is dit niet eens nodig want SISU is één van de bekendste atletiek verenigingen van Almelo en omstreken. A.A.V.

Nadere informatie

Haal meer rendement uit uw sponsoring! Sponsoring & Evenementen, SponsorVisie, Sponsit Arnoud van Tol Peter van Baak Arnout Luitse

Haal meer rendement uit uw sponsoring! Sponsoring & Evenementen, SponsorVisie, Sponsit Arnoud van Tol Peter van Baak Arnout Luitse Haal meer rendement uit uw sponsoring! Sponsoring & Evenementen, SponsorVisie, Sponsit Arnoud van Tol Peter van Baak Arnout Luitse Oranje is liefde voor voetbal Oranje is ING ING helpt het Nederlandse

Nadere informatie

Sponsoring & Wielrennen. Paul van den Berg, Manager Wielersponsoring Rabobank Nederland

Sponsoring & Wielrennen. Paul van den Berg, Manager Wielersponsoring Rabobank Nederland Sponsoring & Wielrennen Paul van den Berg, Manager Wielersponsoring Rabobank Nederland Sponsoring is een ideaal platform Emotie In het hart Identificatie Maatschappelijke betrokkenheid Waarom sponsort

Nadere informatie

RobbieNetworks YOUR ONLINE AVATAR FASHION STORE

RobbieNetworks YOUR ONLINE AVATAR FASHION STORE RobbieNetworks YOUR ONLINE AVATAR FASHION STORE WAT IS ROBBIENETWORKS? RobbieNetworks is een innovatief bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het leveren van avatars (alter ego). Onze missie is: het

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Nationale Spelen 2016

Informatiebijeenkomst Nationale Spelen 2016 Informatiebijeenkomst Nationale Spelen 2016 Agenda 19.30 - Welkom 19.35 - Wat is Special Olympics? 19.45 - Omgang met de doelgroep 20.15 - Organisatie Nationale Spelen 2016 20.45 - Vragen 21.00 - Einde

Nadere informatie

Verenigingen en welzijnswerk voor ouderen Organisatie: NOC*NSF Contactpersoon: Diederik Meijntjes Contactpersoon 2: Diederik Meijntjes Erkenningen:

Verenigingen en welzijnswerk voor ouderen Organisatie: NOC*NSF Contactpersoon: Diederik Meijntjes Contactpersoon 2: Diederik Meijntjes Erkenningen: Verenigingen en welzijnswerk voor ouderen Organisatie: NOC*NSF Contactpersoon: Diederik Meijntjes Contactpersoon 2: Diederik Meijntjes Erkenningen: Sport- en beweegaanbod Achtergrond Samenvatting Samenwerking

Nadere informatie

Concurrentie-analyse. Quentin Jong A Tai

Concurrentie-analyse. Quentin Jong A Tai Concurrentie-analyse Naam: Vak: Klas: Quentin Jong A Tai Marketing MM2C Inhoud NBAUpdate... 3 Concurrenten... 3 NBA.com... 3 Flashscore.com... 4 Basketball-Reference.com... 4 Xscores.com... 4 Concurrentiematrix...

Nadere informatie

INFORMATIEBEHOEFTEN EN INFORMATIEZOEKGEDRAG IN RELATIE TOT SPORT. In opdracht van NOC*NSF

INFORMATIEBEHOEFTEN EN INFORMATIEZOEKGEDRAG IN RELATIE TOT SPORT. In opdracht van NOC*NSF INFORMATIEBEHOEFTEN EN INFORMATIEZOEKGEDRAG IN RELATIE TOT SPORT In opdracht van NOC*NSF 1 Inleiding GfK voert maandelijks in opdracht van NOC*NSF de Sportdeelname Index uit. In dit onderzoek wordt iedere

Nadere informatie

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Als jij voetbal ook geweldig vindt, dan kun je al vanaf 4 jaar bij onze mini-f spelen en dat is gratis. De contributie voor de hele jeugd is door sponsoring zo

Nadere informatie

sponsor worden van hc eemvallei Kansen voor bedrijven, kansen voor spelers!

sponsor worden van hc eemvallei Kansen voor bedrijven, kansen voor spelers! worden van hc eemvallei Kansen voor bedrijven, kansen voor spelers! HC Eemvallei, de hockeyclub van Vathorst! HC Eemvallei, de hockeyclub van Vathorst! In de wijk Vathorst, ten Noorden van Amersfoort,

Nadere informatie

Handbalvereniging HV Delta Sport

Handbalvereniging HV Delta Sport Handbalvereniging HV Delta Sport Sponsorbeleid 2015-2018 1. Algemeen Op 29 juni 1969 is handbalvereniging Delta Sport opgericht, in eerste instantie als handbalafdeling van sportvereniging Delta Sport.

Nadere informatie

SPORTGEBOUWEN SPORTGEBOUWEN

SPORTGEBOUWEN SPORTGEBOUWEN Tekst: Twan Epe SPECIAL SPORTGEBOUWEN 57 SPORTGEBOUWEN SPORTGEBOUWEN SPORTGEBOUWEN SPORTGEBOUWEN Sportend Nederland krijgt het steeds drukker met als gevolg een toename van de tijdsflexibele en individuele

Nadere informatie

Het Nederlandse Donateurspanel van WWAV wordt mede mogelijk gemaakt door het CBF en is uitgevoerd door onderzoeksbureau Kien Onderzoek.

Het Nederlandse Donateurspanel van WWAV wordt mede mogelijk gemaakt door het CBF en is uitgevoerd door onderzoeksbureau Kien Onderzoek. Meting juni 2014 Het Nederlandse Donateurspanel van WWAV wordt mede mogelijk gemaakt door het CBF en is uitgevoerd door onderzoeksbureau Kien Onderzoek. DONATEURSVERTROUWEN BLIJFT STIJGEN Het vertrouwen

Nadere informatie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie Kit Fondsenwerving De Mobilisation Kit Dam tot Damloop Fédération Française de la Cardiologie Loop voor een goed doel! Deelname aan dit evenement is natuurlijk op zichzelf al een geweldige prestatie, maar

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014 Penningmeester: Mark Post

Financieel jaarverslag 2014 Penningmeester: Mark Post Financieel jaarverslag 2014 Penningmeester: Mark Post Het financiële jaar van de stichting loopt van 1 januari tot 31 december. Het bestuursjaar begint in maart, vandaar dat dit in dit jaarverslag niet

Nadere informatie

Sport in Transitie. Feiten achter een verhaal

Sport in Transitie. Feiten achter een verhaal Sport in Transitie Feiten achter een verhaal Yesterdays Home Runs don t win today s Games. Babe Ruth Over de hele Totale sport gerelateerde bestedingen 12,7 miljard (1,3%) in 2010 Bestedingen huishoudens

Nadere informatie

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Social media voor ouderen? 2 S o c i a l e n e t w e r k e n Communicatie tussen mensen, bedrijven en organisaties in een online

Nadere informatie

Amsterdam, December 2012

Amsterdam, December 2012 Amsterdam, December 2012 Beleidsplan Muses 2012 2016 1 Hoofdstuk 1 Samenvatting Inleiding Het doel van stichting Muses is om de impact van vrijwilligers wereldwijd te vergroten. Enerzijds om hiermee alle

Nadere informatie