Verslag van het educatieve muurschildering project tijdens de Herfstvakantie in het Wereldpaviljoen 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag van het educatieve muurschildering project tijdens de Herfstvakantie in het Wereldpaviljoen 2017"

Transcriptie

1 Verslag van het educatieve muurschildering project tijdens de Herfstvakantie in het Wereldpaviljoen 2017 Tijdens de herfstvakantie van 2017 vierde het Wereldpaviljoen haar drie jarig jubileum. Reden voor een feestelijke week. In het kader van de campagne Stedenband en Global Goals 2030 van het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland-Nicaragua (LBSNN) maakte de Nicaraguaanse muurschilder Tania Gutierrez Cerrato in Nederland een tournee langs basisscholen van 25 september t/m 10 december Omdat ze tijdens de herfstvakantie van 2017 niet op basisscholen terecht kon, kreeg het Wereldpaviljoen het aanbod om haar te ontvangen in die periode. Met als opdracht om samen met kinderen een muurschildering te maken. De tijd was te kort om voor dit project een school in te schakelen. Het Wereldpaviljoen in Steyl is een cultureel belevingscentrum met als decor het Nicaraguaanse stadje San Pedro. In schoolverband en met families bezoeken kinderen en jongeren maar ook volwassenen dit centrum met als doel om andere culturen te leren kennen. Dit vooral door zelf te ervaren aan de hand van games, films, spellen, muziek en workshops. Het Wereldpaviljoen is ontstaan tijdens de Wereldtuinbouw tentoonstelling Floriade Samen met COS Limburg, HIVOS en het Landelijke Beraad Stedenbanden Nederland-Nicaragua (LBSNN) is daar een inzending gedaan met games over het leven van de kinderen in Nicaragua. Daarna is een permanente vestiging gerealiseerd in de monumentale leegstaande drukkerij van het Missiehuis Steyl (Venlo). Op 14 oktober 2014 heeft de gouverneur van de provincie Limburg het geopend. Bij de uitwerking van de cultuurbeleving gebruikt het Wereldpaviljoen The Global Goals waaraan 193 wereldleiders zich verbinden. De muurschildering Tania is professioneel muurschilder en lid van FUNARTE, de muurschilderorganisatie in het stadje Estelí in Nicaragua. Ze is eerder in Nederland geweest. Ze werkt met basis, felle en frisse kleuren. Haar aanpak is heel participatief. Vooral met kinderen van de bovenbouw 8-12 jaar. In dit educatieve schilderproject namen tijdens de herfstvakantie kinderen uit Steyl en bezoekers van het Wereldpaviljoen spontaan deel aan het maken van de muurschildering. De muurschildering maakt structureel onderdeel uit van het Wereldpaviljoen en is gemaakt op de 15m2 grote muur bij de ingang van de douane van Nicaragua. Tijdens het project zijn de bezoekers geïnformeerd over de Global Goals 2030 waarbij de Nicaraguaanse muurschilder zorg droeg voor de Nicaraguaanse kant van de Global Goals.

2 De Nicaraguaanse muurschilderes arriveerde zondag 15 oktober 2017 en werd door haar Venlose hospita en vrijwilligster van het Wereldpaviljoen, Ineke Driessen, rondgeleid in het Wereldpaviljoen. Bovendien werd de binnenmuur getoond die beschilderd moet worden. De tweede dag van haar bezoek aan Noord-Limburg heeft ze een fietstocht gemaakt. Op de derde dag begon het schilderproces. Samen met het bestuur en de vrijwilligers van het Wereldpaviljoen hebben we aan de hand van schetsen van Tania een ontwerp gekozen. Een ontwerp waaraan ook kinderen een bijdrage konden leveren. Kinderen De kinderen kregen eerst informatie over de Global Goals en maakten aan de hand daarvan tekeningen over o.a. bootvluchtelingen, alle kinderen naar school, samen muziek maken en vrede op aarde. De tekeningen hebben een plek gekregen aan het kiosk van het stadje San Pedro. Tania stippelde haar ontwerp, genaamd Nicaragua, uit waarna de kinderen de vakken konden kleuren. Elf kinderen hebben een zeer actieve rol gehad bij het inkleuren van de vakken. Daarnaast zijn tientallen bezoekende kinderen komen kijken en vertelden de schilderende kinderen het verhaal over de muurschildering. Alle bezoekers tijdens de herfstweek, dat waren er meer dan 250, passeerden de schilders en kregen van de vrijwilligers het verhaal te horen achter dit educatieve project. Na drie dagen intensief werken was de muurschildering gereed. Een half uur voor sluiting donderdag 19 oktober kwamen vrijwilligers bij elkaar bij de muurschildering samen met Tania en tolk Felipé. Voorzitter René Poels legde uit hoe een en ander tot stand is gekomen en dankte Tania voor haar geweldig vakmanschap en samenwerking met vrijwilligers en bezoekers. Vervolgens vertelde Tania over de betekenis van de muurschildering. Het Wereldpaviljoen heeft vervolgens bij de muurschildering twee info-bordjes opgehangen waarop staat hoe deze schildering tot stand is gekomen en wat de afbeeldingen betekenen. Het educatieve schilderproject zal tot in lengte van dagen onderdeel uitmaken van een bezoek aan het Wereldpaviljoen. Volgens de vrijwilligers is het een aanwinst voor het Wereldpaviljoen.

3

4 Betekenis van de muurschildering Het thema van deze muurschildering is: Nicaragua. Een kleurrijk schilderij van een musicerende jongen en zingend meisje van verschillende kleurrijke culturen. Op de achtergrond twee van de zeventien vulkanen die het land rijk is. Beneden de slang die niet alleen een vruchtbaarheidssymbool is maar ook een teken van vernieuwing. Daarom staat de slang ook wel symbool voor transformatie en wedergeboorte van het land en haar volk. En rechts de kleurrijke Paradijsvogel. Het is de nationale vogel van enkele Midden-Amerikaanse landen waaronder Nicaragua. 40 kinderen en begeleiders zaten met open monden te luisteren naar het Nicaraguaanse verhaal. Kinderen vroegen na afloop of ze het boekje het lot van een geluksvogel konden kopen. Dat is helaas nog niet mogelijk. Een nieuwe herdruk is in de maak zodat in de toekomst het boekje ook in het Wereldpaviljoen te verkrijgen is. Beleefvoorstelling Tegelijkertijd was boekenschrijver en verhalenverteller Gerard Sonnemans te gast in het Wereldpaviljoen met zijn beleefvoorstelling over Rosa en Sergio en het lot van een geluksvogel. Deze twee initiatieven pasten uitstekend in het feestelijk weekprogramma. Tijdens het schilderen gaf Gerard Sonnemans in het schooltje van San Pedro zijn beleefvoorstelling over Rosa en Sergo en het "lot van een geluksvogel". Dinsdag 17 oktober zaten 30 kinderen in het klasje en een handvol ouders en/of grootouders. Zeer aandachtig werd geluisterd naar het verhaal van Rosa en Sergo. En tot verrassing van de kinderen mochten ze zelf meespelen in deze beleefvoorstelling. De Stichting Wereldpaviljoen is zeer te spreken over de inbrengen van Tania en Gerard Sonnemans. Ons realiserend dat dit alleen mogelijk is gemaakte dankzij de medefinanciering door Landelijk Beraad Steden-banden Nederland Nicaragua, Platforma-CEMR en Europese Unie. De media is geïnformeerd en uitgenodigd. Omroep Venlo en Omroep Reindonk (Horst aan de Maas) hebben van dit project melding gemaakt op de nieuwspagina s. In het weekblad VIA Limburg is een foto en tekst gepubliceerd. Bovendien heeft de werkgroep pr-communicatie van het Wereldpaviljoen de ontwikkeling van dit project gevolgd via facebook (tekst en foto s). Donderdag 19 oktober was Gerard Sonnemans wederom te gast. De bezoekende kinderen die met tal van workshops bezig waren stopten ermee en namen plaats in het schooltje.

5

6 Tekst infobord 1: Muurschildering Nicaragua Muurschilderingen horen bij de tradities van Nicaragua. Deze muurschildering is gemaakt door de Nicaraguaanse muurschilderes Tania Gutierrez Cerrato van de muurschilders organisatie FU- NARTE in Estile (Nicaragua). Ze was in de herfst van 2017 te gast in Nederland op uitnodiging van het Landelijke Beraad Stedenbanden Nederland- Nicaragua. Tijdens de herfstvakantie heeft ze enkele dagen samen met kinderen die het Wereldpaviljoen in Steyl bezochten een grote binnenmuur van 15 m2 beschilderd. Kunstenares: Tania Gutierrez Cerrato uit Estelí (Nicaragua) Met medewerking van Dwiebertje Wedemeijer (8), Hazel Fleur Theunissen (10), Emely Theunissen (8), Anouk Rayer (8), Stan Rayer (6), Maud Rayer (4), Emils Oto Ancans, Bo van Leeuwen (9), Kim Caris (11), Mila Caris (8) en Saartje Peters (7) en tientallen kinderen die de beleefvoorstelling hebben mee beleefd en het schilderwerk hebben bekeken. Met dank aan LBSNN, Platforma-CEMR en de Europese Unie, Gerard Sonnemans en GESP Gennep Tekst infobord 2: NICARAGUA Het thema van deze muurschildering is: Nicaragua. Een kleurrijk schilderij van een musicerende jongen en zingend meisje van verschillende kleurrijke- culturen. Op de achtergrond twee van de zeventien vulkanen die het land rijk is. Beneden de slang die niet alleen een vruchtbaarheidssymbool maar ook een teken van vernieuwing. Daarom staat de slang ook wel symbool voor transformatie en wedergeboorte van het land en haar volk. En rechts de kleurrijke Paradijsvogel. Het is de nationale vogel van enkele Midden- Amerikaanse landen waaronder Nicaragua. Rechts onder een muurtekening uit de Spaanse tijd waar de inwoners van Estelí trots op zijn. Door: Tania Gutierrez Cerrato i.s.m. kinderen die het Wereldpaviljoen bezochten tijdens de herfstvakantie in Jaarlijks bezoeken zo n 6000 mensen het Wereldpaviljoen en krijgen ze vanaf heden tekst en uitleg over de muurschilderingen in Nicaragua en de betekenis van deze muurschildering. Steyl, 20 oktober Stichting Wereldpaviljoen Steyl René Poels (voorzitter)

Missiehuis Sint Michael stemt in met komst Wereldpaviljoen

Missiehuis Sint Michael stemt in met komst Wereldpaviljoen Nr. 33, september 2012 NIEUWSBRIEF Wereldpaviljoen Floriade nr. 33, september 2012 Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg) en René Poels (SOS Meerlo-Wanssum) www.coslimburg.nl, e-mail: info@coslimburg.nl

Nadere informatie

Provinciale subsidie voor permanent Wereldpaviljoen Steyl

Provinciale subsidie voor permanent Wereldpaviljoen Steyl N Nieuwsbrief nr. 26 Februari 2011 Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg) en René Poels (SOS Meerlo- Wanssum) www.wereldpaviljoen.com e-mail: info@wereldpaviljoen.com Inleiding Deze Nieuwsbrief

Nadere informatie

VERSLAG MUURSCHILDERING Een samenwerking tussen stichting Vrienden van Jinotega, Gemeente Zoetermeer en LBSNN

VERSLAG MUURSCHILDERING Een samenwerking tussen stichting Vrienden van Jinotega, Gemeente Zoetermeer en LBSNN VERSLAG MUURSCHILDERING 2017 Een samenwerking tussen stichting Vrienden van Jinotega, Gemeente Zoetermeer en LBSNN Voortraject de selectie van de twee basisscholen Introductie: Wat is het project Drieluik

Nadere informatie

Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg) en René Poels (SOS Meerlo-Wanssum) www.coslimburg.nl, e-mail: info@coslimburg.nl

Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg) en René Poels (SOS Meerlo-Wanssum) www.coslimburg.nl, e-mail: info@coslimburg.nl Nr. 30, april 2012 NIEUWSBRIEF Wereldpaviljoen Floriade nr. 30, april 2012 Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg) en René Poels (SOS Meerlo-Wanssum) www.coslimburg.nl, e-mail: info@coslimburg.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NR.56 - MEI

NIEUWSBRIEF NR.56 - MEI NIEUWSBRIEF NR.56 - MEI De Nieuwsbrief van de Stichting Wereldpaviljoen verschijnt enkele keren per jaar en is bedoeld voor onze stakeholders, overheid, scholenkoepels, partners en sympathisanten. Wereldpaviljoen

Nadere informatie

Het Wereldpaviljoen tijdens de Floriade: millenniumdoelen en fair trade.

Het Wereldpaviljoen tijdens de Floriade: millenniumdoelen en fair trade. Beknopt verslag van de activiteiten van de Stichting Wereldpaviljoen rondom de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2012 in de regio Venlo. De komst van de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2012

Nadere informatie

Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg), René Poels (SOS Meerlo-Wanssum)

Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg), René Poels (SOS Meerlo-Wanssum) Nr. 20, 14 februari 2011 EXTRA NIEUWSBRIEF Wereldpaviljoen Floriade nr. 20, 14 februari 2011 Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg), René Poels (SOS Meerlo-Wanssum) www.cos-limburg.nl, e-mail:

Nadere informatie

Wereldpaviljoen Steyl genomineerd door ANWB voor meest maatschappelijk uitje in 2015

Wereldpaviljoen Steyl genomineerd door ANWB voor meest maatschappelijk uitje in 2015 Nieuwsbrief STEYL Nummer 47 - maart 2015 Redactie: werkgroep Communicatie Wereldpaviljoen Wereldpaviljoen Steyl genomineerd door ANWB voor meest maatschappelijk uitje in 2015 Het in oktober 2014 door gouverneur

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017.

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017. Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017. 1 2 Open Inloop. Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen uit Baarlo. Een gemeenschapsruimte,

Nadere informatie

Infopunt 5 9 november

Infopunt 5 9 november Infopunt 5 9 november De herfstvakantie lijkt al weer heel lang geleden. De school, leerlingen, ouders en team draaien weer op volle toeren. Ik zie kinderen genieten van alle activiteiten, zowel de gewone

Nadere informatie

Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout

Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout OKTOBER 2018 Inhoud Warm! Bloemen Plus wandel4daagse Rabobank fietstocht Eendenvijver Warm en droog Resto van Harte Wespen Onderhoud bomen Onderhoud boerderij Foto

Nadere informatie

Nieuwsbrief NR.52 - OKTOBER 2017

Nieuwsbrief NR.52 - OKTOBER 2017 Nieuwsbrief NR.52 - OKTOBER 2017 Redactie: Werkgroep PR-Communicatie Wereldpaviljoen E-mail: pr-communicatie@wereldpaviljoen.com De Nieuwsbrief van de Stichting Wereldpaviljoen verschijnt enkele keren

Nadere informatie

Wereldpaviljoen Steyl

Wereldpaviljoen Steyl Jaarverslag 2013 Wereldpaviljoen Steyl Dit jaarverslag geeft een beknopt overzicht van activiteiten die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden t.b.v. de realisering van de doelstellingen van de stichting.

Nadere informatie

60-jarig jubileum Buurtvereniging Catsop. Nieuwsbrief

60-jarig jubileum Buurtvereniging Catsop. Nieuwsbrief 60-jarig jubileum Buurtvereniging Catsop Nieuwsbrief Feestweekend: zaterdag 2 & zondag 3 september 2017 Voorwoord Beste buurtleden Herinnert u zich nog de middenpagina s in kleur in ons bulletin van december

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Wereldpaviljoen

NIEUWSBRIEF Wereldpaviljoen Nr. 42, april/mei 2014 NIEUWSBRIEF Wereldpaviljoen Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg) en René Poels (SOS Meerlo-Wanssum) www.coslimburg.nl, e-mail: info@coslimburg.nl *Start Wereldpaviljoen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief NR.55 JANUARI Het vijfde jaar. We gaan uitbreiden met GHANA

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief NR.55 JANUARI Het vijfde jaar. We gaan uitbreiden met GHANA Nieuwsbrief NR.55 JANUARI 2019 Redactie: Werkgroep PR-Communicatie Wereldpaviljoen E-mail: pr-communicatie@wereldpaviljoen.com We gaan uitbreiden met GHANA Nieuwsbrief De Nieuwsbrief van de Stichting Wereldpaviljoen

Nadere informatie

Bidbook Wereldpaviljoen Steyl Challenge the world

Bidbook Wereldpaviljoen Steyl Challenge the world Bidbook Wereldpaviljoen Steyl Challenge the world Project :Wereldpaviljoen Datum : december 2012 / versie Steyl 2 Inhoud 1. Context 2 1.1. Aanleiding 2 1.2. Doelstellingen 2 2. Belevingsconcept 5 2.1.

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 Rabobank Baarlo naar MFC de Engelbewaarder. Vanaf 3 juli 2018 kunnen klanten van de Rabobank uit Baarlo

Nadere informatie

Oecumenisch Citypastoraat Nijmegen Jaarverslag 2016

Oecumenisch Citypastoraat Nijmegen Jaarverslag 2016 Oecumenisch Citypastoraat Nijmegen Jaarverslag 2016 Nijmegen, 28 maart 2017 Jaarverslag 2016 Oecumenisch Citypastoraat Nijmegen Wie zijn wij? Het Oecumenisch Citypastoraat Nijmegen heeft ook in 2016 als

Nadere informatie

Fladderkrant november 2016

Fladderkrant november 2016 Fladderkrant november 2016 Beste ouders In t Schooltje willen we de kinderen, de ouders en het dorp een warm gevoel geven, een wij-gevoel, een sterke verbondenheid met elkaar. We willen een school zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012 Nieuwsbrief december 2012 Lieve mensen, Al weer bijna 2013, wat gaat de tijd toch snel. Dit jaar vierde onze stichting haar 5 jarig jubileum! We zijn erg trots op de structurele hulp die we tot nu toe

Nadere informatie

Inleiding. Positief overleg met VROM over Wereldpaviljoen. Steun uit raad Horst aan de Maas

Inleiding. Positief overleg met VROM over Wereldpaviljoen. Steun uit raad Horst aan de Maas Nr. 17, 1 november 2010 NIEUWSBRIEF Wereldpaviljoen Floriade nr. 17, 1 november 2010 Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg) en René Poels (SOS Meerlo-Wanssum) www.cos-limburg.nl, e-mail: info@coslimburg.nl

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 In 2015 worden 4 vergaderingen gehouden (12 maart, 21 mei, 8 oktober en 10 december).

JAARVERSLAG 2015 In 2015 worden 4 vergaderingen gehouden (12 maart, 21 mei, 8 oktober en 10 december). Stichting Heemkunde Hegelsom Opgericht 25 september 2009 Secretariaat: Past. Debijestraat 34 5963 AG Hegelsom JAARVERSLAG 2015 In 2015 worden 4 vergaderingen gehouden (12 maart, 21 mei, 8 oktober en 10

Nadere informatie

SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM

SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM ALGEMEEN - Het bestuur bestond op 1 januari 2013 uit: Rien van Heck, voorzitter Cees Jochems, secretaris Jef Lazaroms, penningmeester Wil

Nadere informatie

Terugblik activiteiten 2016 MFC de Engelbewaarder te Baarlo.

Terugblik activiteiten 2016 MFC de Engelbewaarder te Baarlo. Terugblik activiteiten 2016 MFC de Engelbewaarder te Baarlo. December 2016. 1 2 Beste lezers, Graag wil ik mij even voorstellen. Mijn naam is Paul Berden, voorzitter van Stichting MFC de Engelbewaarder

Nadere informatie

Kleuterkrant november december 2018

Kleuterkrant november december 2018 Kleuterkrant november december 2018 In december kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis doet ons

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting De Fontein, Hattem

Jaarverslag Stichting De Fontein, Hattem Jaarverslag 2013 Stichting De Fontein, Hattem Inhoudsopgave 1 Winkel... 2 1.1 Speciale thema's... 2 Week van het Christelijke Boek... 2 Hart van Pasen... 2 Christelijke Film-10-daagse... 2 Maand van het

Nadere informatie

Sponsor-informatiemap. SIVO dans- en muziekfestival Odoorn 30 e Festival 30 juli t/m 3 augustus 2014

Sponsor-informatiemap. SIVO dans- en muziekfestival Odoorn 30 e Festival 30 juli t/m 3 augustus 2014 Sponsor-informatiemap SIVO dans- en muziekfestival Odoorn 30 e Festival 30 juli t/m 3 augustus 2014 Voorwoord van onze voorzitter 30 jaar SIVO SIVO staat voor stichting internationale volksculturen Odoorn.

Nadere informatie

Platformvergadering in 2014

Platformvergadering in 2014 Jaarbeeld 2014 Platformvergadering in 2014 Stichting Net-Werk Vrijwilligershulp Zuid-Kennemerland Zijlweg 145, 2015 BE Haarlem, telefoon: 023 5440240 NL18 RABO 0129 1499 93 KvK 34184656 Email: info@vrijwilligershulp.nl

Nadere informatie

AGENDA. Schooljaar 2014-2015 Datum: 06-02-2015 bezoek onze website: www.bspaleteindhoven.nl e-mail: palet@skpo.nl

AGENDA. Schooljaar 2014-2015 Datum: 06-02-2015 bezoek onze website: www.bspaleteindhoven.nl e-mail: palet@skpo.nl Schooljaar 2014-2015 Datum: 06-02-2015 bezoek onze website: www.bspaleteindhoven.nl e-mail: palet@skpo.nl Vrijdag 13 februari Voorjaarsvakantie AGENDA Carnavalsviering (Onderaan de schoolflits vind u de

Nadere informatie

Verslag themanamiddag Een museum toegankelijk maken

Verslag themanamiddag Een museum toegankelijk maken Verslag themanamiddag Een museum toegankelijk maken Plaats: Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen Datum: 21 maart 2013 Om de twee maanden organiseert het Fonds Vrijetijdsparticipatie een themanamiddag

Nadere informatie

Inleiding. Wereldpaviljoen heeft één inzending op het Floriadeterrein. Nr. 22, mei 2011. NIEUWSBRIEF Wereldpaviljoen Floriade nr.

Inleiding. Wereldpaviljoen heeft één inzending op het Floriadeterrein. Nr. 22, mei 2011. NIEUWSBRIEF Wereldpaviljoen Floriade nr. Nr. 22, mei 2011 NIEUWSBRIEF Wereldpaviljoen Floriade nr. 22, mei 2011 Onder redactie van Ronald Kohnen (COS Limburg) en René Poels (SOS Meerlo-Wanssum) www.coslimburg.nl, e-mail: info@coslimburg.nl Inleiding

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 10, nr In dit nummer: Sportdag unit 1/2 en 3/4 Kinderboekenweek Staking 5 oktober Ontwikkelingsgesprekken

nieuwsbrief Jaargang 10, nr In dit nummer: Sportdag unit 1/2 en 3/4 Kinderboekenweek Staking 5 oktober Ontwikkelingsgesprekken nieuwsbrief Jaargang 10, nr. 3 30-8-2017 In dit nummer: Sportdag unit 1/2 en 3/4 Kinderboekenweek Staking 5 oktober Ontwikkelingsgesprekken Afsluiting kernconcept Unit 1/2 Unit 3/4 Unit 5/6 Unit 7/8 Ander

Nadere informatie

7 Maart Viering st Jozef Smakt Mogelijkheid tot het bijwonen van de H.Mis om half drie. We gaan per auto, liefhebbers kunnen fietsen

7 Maart Viering st Jozef Smakt Mogelijkheid tot het bijwonen van de H.Mis om half drie. We gaan per auto, liefhebbers kunnen fietsen 7 Maart Viering st Jozef Smakt Mogelijkheid tot het bijwonen van de H.Mis om half drie. We gaan per auto, liefhebbers kunnen fietsen ===================================== 21 maart Kienen Er staan weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief Emilie Lindenbergh

Nieuwsbrief Emilie Lindenbergh Nieuwsbrief Emilie Lindenbergh Beste lezer, Dit jaar is tot nu toe vol activiteiten geweest en er staat ook nog van alles te gebeuren! Expositie Het weekend van 13 en 14 mei in de Oude School te Kortenhoef,

Nadere informatie

Colofon: Samenstelling : Ineke Louwrier (voorzitter) Publiciteit : Gregor Rensen Eindredactie : Cees v/d Togt (secretaris) Ontwerp logo : Jan Bakker

Colofon: Samenstelling : Ineke Louwrier (voorzitter) Publiciteit : Gregor Rensen Eindredactie : Cees v/d Togt (secretaris) Ontwerp logo : Jan Bakker Colofon: Samenstelling : Ineke Louwrier (voorzitter) Publiciteit : Gregor Rensen Eindredactie : Cees v/d Togt (secretaris) Ontwerp logo : Jan Bakker Website: www.koepelfonds.nl Secretariaat Koepelfonds:

Nadere informatie

S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum. Beleidsplan Mei 2016

S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum. Beleidsplan Mei 2016 S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum Beleidsplan 2017 Mei 2016 Inhoudsopgave Stichting Raadhuisconcerten Hilversum Pagina Inhoudsopgave 2 Introductie 3 Programmering 4 Organisatie 6 Bijdrage aan doelen

Nadere informatie

1. Voorwoord. 2. Terugblik

1. Voorwoord. 2. Terugblik v 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Terugblik 3. Bijdrage aan het museum 4. Financiële verslaglegging 5. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord 1. Voorwoord Het afgelopen jaar trok

Nadere informatie

Ons Pekela Expositie van schilderijen, foto s, kartonkunst en filmpjes van leerlingen van de eerste klassen en ISK van het Dollard College

Ons Pekela Expositie van schilderijen, foto s, kartonkunst en filmpjes van leerlingen van de eerste klassen en ISK van het Dollard College Ons Pekela Ons Pekela 2017 Erfgoedproject Ons Pekela kwam in 2012 tot stand in samenwerking tussen de Bibliotheek, de gemeente Pekela, het Dollard College en de basisscholen. Sindsdien wordt het project

Nadere informatie

60-jarig jubileum Buurtvereniging Catsop. Nieuwsbrief

60-jarig jubileum Buurtvereniging Catsop. Nieuwsbrief 60-jarig jubileum Buurtvereniging Catsop Nieuwsbrief Feestweekend: zaterdag 2 & zondag 3 september 2017 Tweede Nieuwsbrief Beste buurtleden In onze eerste nieuwsbrief hebben we u geïnformeerd over het

Nadere informatie

Beste Ouders. Afspraak van de maand: Je luistert goed. Inhoudsopgave: Beste ouders 1. Beste ouders en kinderen,

Beste Ouders. Afspraak van de maand: Je luistert goed. Inhoudsopgave: Beste ouders 1. Beste ouders en kinderen, Inhoudsopgave: Beste ouders 1 Beste Ouders Even voorstellen Van de verkeersouders Project Nicaragua deel 1 Kunstveiling voor Doejemee Cadeautje! Project Nicaragua deel 2 Helaas Adresgegevens Vertrouwenspersonen

Nadere informatie

Sponsor-informatiemap. Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO Odoorn

Sponsor-informatiemap. Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO Odoorn Sponsor-informatiemap Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO Odoorn Voorwoord van onze voorzitter SIVO staat voor stichting internationale volksculturen Odoorn. Ons doel is ieder jaar een Wereld Dans- en

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal 2017.

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal 2017. Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal 2017. 1 Open Inloop. Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen uit Baarlo. Een gemeenschapsruimte,

Nadere informatie

Ploeg in Hoogkerk. een project met kunst

Ploeg in Hoogkerk. een project met kunst Ploeg in Hoogkerk een project met kunst ( de Ploeg in Hoogkerk Het dorp Hoogkerk en 'de Ploeg' hebben iets met elkaar. De relatie is reeds in de jaren 50 begonnen en duurt tot op heden. Kort na de oorlog

Nadere informatie

Nummer 25, 05-04, Schooljaar Beste ouders/verzorgers,

Nummer 25, 05-04, Schooljaar Beste ouders/verzorgers, Nieuwsbrief Nummer 25, 05-04, Schooljaar 2018-2019 Beste ouders/verzorgers, 2 april, Nationale buitenlesdag De naam zegt het al, lekker buiten les geven en les krijgen. Frisse lucht en beweging vergroot

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2C

Nieuwsbrief groep 1/2C Nieuwsbrief groep 1/2C Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van groep 1/2C voor de komende periode. Wij wensen u veel plezier met lezen. Met vriendelijke groet, Eline van Ee Simone Dreierink Wat gaan

Nadere informatie

De nieuwsbrief. nummer maart Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs.

De nieuwsbrief. nummer maart Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs. Jaargang 16 De nieuwsbrief nummer 13 23 maart 2018 Locatie Oudelandselaan 141 2652 ER Berkel en Rodenrijs 010-511 3280 directie@daltondeklipper.nl Locatie Gouden Uillaan 28 2652 KJ Berkel en Rodenrijs

Nadere informatie

Burgerpanel Horst aan de Maas - Meting 3

Burgerpanel Horst aan de Maas - Meting 3 Rapportage Burgerpanel meting 3: Juni 2013 In opdracht van: Contactpersoon: Gemeente Horst aan de Maas Dhr. F. Geurts Utrecht, juli 2013 DUO Market Research drs. Aart van Grootheest drs. Marjan den Ouden

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 23 okt. 2015 - nr. 4

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 23 okt. 2015 - nr. 4 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 23 okt. 2015 - nr. 4 Op de agenda 5 november 5 november 5 november 6 november 9 november 10 november inleveren Podiumuurtje groep 1/2A en

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Speelse muzikale workshop

Nadere informatie

SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN

SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN MUSEA BRUGGE SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN VAN 22 SEPTEMBER 18 TOT 27 JANUARI 19 / COLLECTIEPRESENTATIE / ARENTSHUIS INTRO Dit jaar is het zestig jaar

Nadere informatie

Reacties van cliënten en medewerkers op een bezoek van Erato muzikanten

Reacties van cliënten en medewerkers op een bezoek van Erato muzikanten Reacties van cliënten en medewerkers op een bezoek van Erato muzikanten Wat een prachtige dag! Dat is slechts één van de vele positieve reacties van cliënten en medewerkers van De Zorggroep over diverse

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Na de vakantie komen er drie nieuwe kinderen op school.

Nieuwsbrief. Na de vakantie komen er drie nieuwe kinderen op school. Jaargang 19 nummer 09 Vrijdag 16oktober 2015 Artikelen in deze nieuwsbrief Nieuwe leerlingen Agenda oktober / november Oktobermaand kindermaand Gymnastiek Indeling van de bouwen Het is raar maar waar Kinderboekenweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2014

Nieuwsbrief Oktober 2014 Nieuwsbrief Oktober 2014 Ter herinnering Deze nieuwsbrief komt eerder dan in de kalender staat aangegeven. Dit omdat er anders wel een hele lange periode tussen de twee nieuwsbrieven zit De herfstvakantie

Nadere informatie

Snapshot 9: Kantje boord. Kant vroeger en nu door de lens van Karin Borghouts

Snapshot 9: Kantje boord. Kant vroeger en nu door de lens van Karin Borghouts persdossier Snapshot 9: Kantje boord. Kant vroeger en nu door de lens van Karin Borghouts p. 2 Tentoonstelling Snapshot 9: Kantje boord. Kant vroeger en nu door de lens van Karin Borghouts Korte inhoud

Nadere informatie

13 mei 2016. 16 mei 2 e Pinksterdag. Vrij. 17 t/m 27 mei Cultuurweken 18 mei OV vergadering 26 mei Educatieve schoolreis groep 3

13 mei 2016. 16 mei 2 e Pinksterdag. Vrij. 17 t/m 27 mei Cultuurweken 18 mei OV vergadering 26 mei Educatieve schoolreis groep 3 13 mei 2016 16 mei 2 e Pinksterdag. Vrij. 17 t/m 27 mei Cultuurweken 18 mei OV vergadering 26 mei Educatieve schoolreis groep 3 12 mei Maud Lafeber (10) 12 mei Madelief Samola (8) 13 mei Mariesa Maasmans

Nadere informatie

De Middeleeuwen... van Ridders en Jonkvrouwen

De Middeleeuwen... van Ridders en Jonkvrouwen De Middeleeuwen... van Ridders en Jonkvrouwen Stichting Kunstfestival Schiebroek-Hillegersberg JAARVERSLAG 2014 K KUNSTFESTIVAL SCHIEBROEK-HILLEGERSBERG - jaarverslag 2014 2 Algemeen In de eerste maanden

Nadere informatie

OVV - NIEUWSFLITS FEBRUARI 2019

OVV - NIEUWSFLITS FEBRUARI 2019 OVV - NIEUWSFLITS FEBRUARI 2019 VAN HET BESTUUR Door middel van de nieuwsflits willen wij ouders, verwanten, bezoekvrijwilligers en andere belangstellenden informeren over allerlei actuele zaken. Deze

Nadere informatie

GROEP 5/6. Fresco s in Raalte, Plaskerk

GROEP 5/6. Fresco s in Raalte, Plaskerk GROEP 5/6 Fresco s in Raalte, Plaskerk INHOUD Met de leerlijn komen leerlingen van groep 1 t/m 8 in het basisonderwijs structureel in aanraking met het lokale erfgoed en de bijbehorende verhalen, krijgen

Nadere informatie

JAARVERSLAG Jaarverslag 2012 Stichting Vrienden van Jinotega Pagina 1 van 6

JAARVERSLAG Jaarverslag 2012 Stichting Vrienden van Jinotega Pagina 1 van 6 JAARVERSLAG 2012 Doelstelling Sinds 1 januari 2012 is de stichting Vrienden van Jinotega operationeel. De oprichting van de stichting markeert een omslagpunt in de samenwerkingsrelatie met Jinotega en

Nadere informatie

Basisschool klinkers. schooljaar 13 nummer november 2018

Basisschool klinkers. schooljaar 13 nummer november 2018 Basisschool klinkers. schooljaar 13 nummer 6. 12 november 2018 Ouderavond Vorige week maandag konden ouders en verzorgers een avond bezoeken op school, waarbij zij konden kiezen uit een aantal workshops.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 43, april 2017 Stichting Eendenkooi Maaspoort

Nieuwsbrief 43, april 2017 Stichting Eendenkooi Maaspoort Nieuwsbrief 43, april 2017 Stichting Eendenkooi Maaspoort Voor U ligt de 1e nieuwsbrief van 2017. In deze Nieuwsbrief kunt U zien en lezen wat er in de maanden januari, februari en maart gebeurd is of

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

De horizon van Friesland Gezien door de ogen van amateurkunstenaars

De horizon van Friesland Gezien door de ogen van amateurkunstenaars Naam organisatie Atelier de Futur,Vosseparkwijk Leeuwarden De horizon van Friesland Gezien door de ogen van amateurkunstenaars Omschrijving projectplan Motivatie Met CH2018 is er een prachtige kans ontstaan

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Partner in beeld: Budget Advies Teams Feestelijk jubileum met de Koningin

In deze nieuwsbrief: Partner in beeld: Budget Advies Teams Feestelijk jubileum met de Koningin In deze nieuwsbrief: Partner in beeld: Budget Advies Teams Feestelijk jubileum met de Koningin Tussendoortje: Referentiekader Tip van de maand: TPRS Vooraankondiging Studiedag Taalvrijwilligers drieëntwintigste

Nadere informatie

THEMALIED 2015 De Bouwplaats tekst en muziek Timo van den Heuvel

THEMALIED 2015 De Bouwplaats tekst en muziek Timo van den Heuvel THEMALIED 2015 De Bouwplaats tekst en muziek Timo van den Heuvel Een architect, krr krr* (potlood slijpen) elektricien, klik klak (schakelaar) een schilder, timmerman, klop klop (hamer) ze bouwen aan een

Nadere informatie

Nieuwsbrief lente uitgave, 2012 Werkgroep Archeologie Schijf,

Nieuwsbrief lente uitgave, 2012 Werkgroep Archeologie Schijf, Nieuwsbrief lente uitgave, 2012 Werkgroep Archeologie Schijf, De kinderen maken geschiedenis in Schijf. In de kerstvakantie hebben we op donderdag 5 januari 2012 met 7 personen een harde wind doorstaan

Nadere informatie

Afrika-markt bij het Wereldpaviljoen Steyl

Afrika-markt bij het Wereldpaviljoen Steyl Nieuwsbrief NR.51 - MEI 2017 Redactie: Werkgroep PR-Communicatie Wereldpaviljoen E-mail: pr-communicatie@wereldpaviljoen.com Nieuwsbrief De Nieuwsbrief van Stichting Wereldpaviljoen verschijnt enkele keren

Nadere informatie

Er worden jaarlijks speciale vrijwilligers bijeenkomsten georganiseerd zoals de jaarlijkse kerstavond.

Er worden jaarlijks speciale vrijwilligers bijeenkomsten georganiseerd zoals de jaarlijkse kerstavond. JAARPLAN 2015 Na de officiële opening van het Wereldpaviljoen op vrijdag 17 oktober 2014 zijn we met alle werkgroepen aan de slag gegaan. Samen met de teamleiders en 80 vrijwilligers hebben we het fundament

Nadere informatie

Nummer februari 2019

Nummer februari 2019 Nummer 23 14 februari 2019 Klimaatmars in Den Haag Afgelopen donderdag was de Youth for Climate March in Den Haag. Ook leerlingen van onze school waren hierbij en niet zonder moeite. De treinen zaten overvol

Nadere informatie

ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia

ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia BELANGRIJK Gegeven antwoorden worden strikt vertrouwelijk en naamloos verwerkt. Deelname aan de enquête is anoniem. Wil je echter kenbaar maken waar je voor

Nadere informatie

Inhoud van de Tierelier Info. Wat een winterpret. Schoolmaatschappelijk werk. Verkeersituatie rondom De Grote Lier.

Inhoud van de Tierelier Info. Wat een winterpret. Schoolmaatschappelijk werk. Verkeersituatie rondom De Grote Lier. Inhoud van de Tierelier Info Pag.2: Pag.3: Wat een winterpret Schoolthema Schoolmaatschappelijk werk Kindkrachtbijeenkomst Lijn 83 Pag.4: Verkeersituatie rondom De Grote Lier Wandelvierdaagse Pag.5: Onze

Nadere informatie

INFO. Jaargang 23, Nummer 37,

INFO. Jaargang 23, Nummer 37, INFO Jaargang 23, Nummer 37, 20-6-2017 Deze week: Erfgoedproject Het Bruine Goud Maandag 19 juni Bezoek Veenpark gr. 5 t/m 8 Directie s ochtens aanwezig Dinsdag 20 juni Directie aanwezig Woensdag 21 juni

Nadere informatie

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 Jubileum en afscheid juffrouw Jannie. Op 21 november is juffrouw Jannie 40 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Dit is natuurlijk een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen april 2017

Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen april 2017 Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen april 2017 Hoewel ons voorjaarsprogramma nog niet is afgelopen, zijn we al druk bezig met de organisatie en voorbereiding van het programma voor het komende najaar.

Nadere informatie

Poldermuseum Heerhugowaard.

Poldermuseum Heerhugowaard. Poldermuseum Heerhugowaard. 'WAERT OM TE ZIEN" Terugblik seizoen 2016 via onze Social Media Op deze wijze willen wij u op de hoogte brengen wat er heeft plaatsgevonden en wellicht toch aan uw aandacht

Nadere informatie

Nieuwsbrief In deze nieuwsbrief: Belangrijke data: Extra info groep 7/8: WIFI generatie. WIFI generatie. 22 februari: groep 2 vrij

Nieuwsbrief In deze nieuwsbrief: Belangrijke data: Extra info groep 7/8: WIFI generatie. WIFI generatie. 22 februari: groep 2 vrij Nieuwsbrief 14-02- 2 0 1 9 Belangrijke data: In deze nieuwsbrief: 22 februari: groep 2 vrij 1 maart: carnaval op school (continu rooster) 4 t/m 8 maart: vakantie 11 maart: Hoofdluiscontrole 26 maart: Studiemiddag

Nadere informatie

Zwerfafvalactie Helmondse basisscholen

Zwerfafvalactie Helmondse basisscholen Zwerfafvalactie Helmondse basisscholen Vanaf maart 2016 zijn er weer presentaties Zwerfafval geweest voor de basisscholen in Helmond. Groen4Life werkt hierin nauw samen met de gemeente Helmond. De leerlingen

Nadere informatie

Nummer 7 3 oktober 2014 september 2014

Nummer 7 3 oktober 2014 september 2014 Agenda Nummer 7 3 oktober 2014 september 2014 8 oktober Voorleeswedstrijd 8 oktober Schoonmaakavond groepen 1 en 2, 19.00 uur 10 oktober 13.00 uur Opening bibliotheek 10 oktober Fiets-verlichting-controle

Nadere informatie

60 ste Visserijdagen Harlingen

60 ste Visserijdagen Harlingen 60 ste Visserijdagen Harlingen woensdag 28 augustus t/m zaterdag 31 augustus 2019 Stichting Visserijdagen Harlingen www.visserijdagenharlingen.nl info@visserijdagenharlingen.nl Postbus 132 8860 AC Harlingen

Nadere informatie

Inventarisatie educatie in Nederlandse musea

Inventarisatie educatie in Nederlandse musea Inventarisatie educatie in Nederlandse musea Afstudeerproject HAS Den Bosch, onderdeel van KIGO-project Educatie en Dierenwelzijn Studenten HAS Den Bosch: Claudia Liedecke Anneloek van Lieshout Opdrachtgever:

Nadere informatie

LENTEKRIEBELS in Zwartewaal

LENTEKRIEBELS in Zwartewaal Maart 2014 NIEUWSBRIEF LENTEKRIEBELS in Zwartewaal Samenwerkend leren Alle leerkrachten nemen deel aan een opleiding genaamd Taalexpert. Deze opleiding is opgezet door PRIMO voor alle openbare scholen

Nadere informatie

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar ANDERS OUDER WORDEN Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar A C T I V I T E I T E N september december 2016 EXCURSIES Met regelmaat organiseert de werkgroep excursies en andere

Nadere informatie

Evaluatierapport. Pilot Ontsluiting collectie verhalen van Poolse Nederlanders

Evaluatierapport. Pilot Ontsluiting collectie verhalen van Poolse Nederlanders Evaluatierapport Pilot Ontsluiting collectie verhalen van Poolse Nederlanders 19 december 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Achtergrondinformatie... 4 Bibliotheek Maasbree... 4 3. De pilot... 5 Doel

Nadere informatie

Assalamoe aleikoum geachte ouders en verzorgers,

Assalamoe aleikoum geachte ouders en verzorgers, Assalamoe aleikoum geachte ouders en verzorgers, Het schooljaar is inmiddels weer in volle gang en het is goed om te zien hoe ieder zijn draai weer gevonden heeft. Er heerst een warme en taakgerichte cultuur

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 In 2013 worden 5 vergaderingen gehouden (24 januari, 12 maart, 30 mei, 5 september en 12 december) Afmelding vrijwilligers in 2013

JAARVERSLAG 2013 In 2013 worden 5 vergaderingen gehouden (24 januari, 12 maart, 30 mei, 5 september en 12 december) Afmelding vrijwilligers in 2013 Stichting Heemkunde Hegelsom Opgericht 25 september 2009 Secretariaat: Past. Debijestraat 34 5963 AG Hegelsom JAARVERSLAG 2013 In 2013 worden 5 vergaderingen gehouden (24 januari, 12 maart, 30 mei, 5 september

Nadere informatie

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 30 oktober 2015. Een eerste week na de herfstvakantie, waarbij

Nadere informatie

RTVUtrecht zoekt verslaggevers, schrijvers, filmers en interviewers

RTVUtrecht zoekt verslaggevers, schrijvers, filmers en interviewers 1 van 8 12-11-2013 11:57 Wordt de e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de webversie. RTVUtrecht zoekt verslaggevers, schrijvers, filmers en interviewers Wereldbazar Huur een kraam tijdens de Wereldbazar

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer

Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer 21-03-2018 13 Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer Personeel Helaas heeft juf Debbie ervoor gekozen om op een andere plek te gaan werken. Zij zal dus na haar zwangerschapsverlof niet meer terugkeren op de

Nadere informatie

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingenbord in de hal.

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingenbord in de hal. MATTHIAS NIEUWS 1-11-2018 Telefoon: 072-5403606 E-mail: matthias@saks.nl Website: http://www.matthias-saks.n Belangrijke data November 2018 01-11 08:45-10:15 uur Ouderkamer 07-11 17:30-18:15 uur Lampionnententoonstelling

Nadere informatie

Nummer 36, 17 mei 2019 Tel:

Nummer 36, 17 mei 2019 Tel: Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 36, 17 mei 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip De komende weken organiseren

Nadere informatie

12 november Anniek Verhagen 18 november Mitchel Rosenberg 13 november Lindsey Geraets 19 november Bram Jansman. Van harte gefeliciteerd!!

12 november Anniek Verhagen 18 november Mitchel Rosenberg 13 november Lindsey Geraets 19 november Bram Jansman. Van harte gefeliciteerd!! November 2016 - nummer 5 Belangrijke data Dinsdag 15 november KMR-bijeenkomst (KinderMeedenkRaad, onder schooltijd) Woensdag 16 november Volleybal gr 7 en 8 s middags Vrijdag 18 november Week van de mediawijsheid

Nadere informatie

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingen bord in de hal.

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingen bord in de hal. MATTHIAS NIEUWS 1-4-2018 Telefoon: 072-5403606 E-mail: matthias@saks.nl Website: http://www.matthias-saks.nl Belangrijke data April 2018 17-04 Ochtend IEP- toets groep 8 18-04 Ochtend Iep- toets groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief NR.50 - SEPTEMBER 2016. Wereldpaviljoen: succes vermarkten. Nieuwe website (www.wereldpaviljoen.com)

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief NR.50 - SEPTEMBER 2016. Wereldpaviljoen: succes vermarkten. Nieuwe website (www.wereldpaviljoen.com) Nieuwsbrief NR.50 - SEPTEMBER 2016 Redactie: Werkgroep PR-Communicatie Wereldpaviljoen: Harm Langenkamp (teamleider), Nettie Engelen, Irma Verkooijen en René Poels. De Nieuwsbrief is bedoeld om u als stakeholders

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 20-05-2016

Nieuwsbrief 15 20-05-2016 Nieuwsbrief 15 20-05-2016 Communie Komende zondag doen de kinderen van groep 4 hun Eerste Heilige Communie. Wij hopen op goed weer en wensen hen allemaal een onvergetelijke dag toe! Schoolfotograaf Het

Nadere informatie

extra >> maandkalender

extra >> maandkalender NIEUWSBRIEF 02 11 2016 extra Beste ouders Heeft iedereen een fijne herfstvakantie gehad? Wij kijken terug op een mooie periode voor de herfstvakantie; de kinderboekenweek met de afsluiting waarbij vele

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016

Nieuwsbrief december 2016 E.A. Borgerstraat 21-23 8501 NC Joure tel. 0513 413906 website : www.westermarskoalle.nl email : westermarskoalle@primus.frl Nieuwsbrief december 2016 Agenda Vrijdag 2 december Donderdag 22 december Dinsdag

Nadere informatie