OUT OF THE BOX Action Marketing

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OUT OF THE BOX Action Marketing"

Transcriptie

1 CMDCRM01-3 OUT OF THE BOX Action Marketing Periode 4: Opdracht 1 en 2 Christien Veelenturf

2 INHOUDSOPGAVE OPDRACHT 1 PAG Voorwerp - Doelgroep - Een product/concept Worth telling Longlist - Een product/concept Worth telling shortlist - Een product/concept Worth telling gekozen product - Sneezers - Bedenk hoe de sneezers te beïnvloeden zijn - Voordelen bidon - Nadelen bidon - Concept OPDRACHT 2 PAG Constomer Insights - 5 USP s en slagzinnen - 5 guerrillaconcepten - Doelgroep - Targetten - Positionering - Creatief concept - Budget - Inzet middelen

3 OPDRACHT 1 Voorwerp Bidon Doelgroep Wielrenners tussen de 25 en 30 jaar Een product/concept Worth telling Longlist 1. Bidon met hoogtemeter 2. Bidon met kilometerteller 3. Bidon met muziek 4. Bidon met 2 kanten drinken 5. Bidon met ehbo-kit 6. Bidon met ingebouwde ventilator 7. Bidon met reserve band 8. Bidon met airbag 9. Bidon met water 10. Bidon met geldvakje 11. Bidon met telefoon houder 12. Bidon met etensvakje 13. Bidon met pinpashouders 14. Bidon met speaker 15. Bidon met licht 16. Bidon met zonnebrand 17. Bidon met kompas 18. Bidon met usb 19. Bidon met uitschuiffunctie 20. Bidon met glow in the dark 21. Bidon met zonnebrilhouder 22. Bidon met hartslagmeter 23. Bidon met fietspomp 24. Bidon met gps-functie 25. Bidon met deodorant Een product/concept Worth telling shortlist 1. Bidon met deodorant 2. Bidon met kompas 3. Bidon met licht 4. Bidon met 2 kanten drinken 5. Bidon met fietspomp Een product/concept Worth telling gekozen product 1. Bidon met 2 kanten drinken

4 Sneezers De sneezers binnen de doelgroep zijn tussen de 28 t/m 30 jaar. Zij hebben meer invloed op de jongeren in de doelgroep en kunnen op die manier het product beter en sneller overbrengen tot de rest van de doelgroep. Bedenk hoe de sneezers te beïnvloeden zijn Een reclame spotje waarbij een bekende wielrenner drinkt uit de speciale bidon. Voordelen bidon - Lichtgewicht - Draagbaar - Makkelijk in gebruik - Verfrissend - Makkelijk schoon te maken Nadelen bidon - Van plastic - Geringe inhoud - Snel leeg - Concept Een handige bidon met aan beide kanten een drinktuit. Op deze manier kan er gevarieerd worden in het drinken bijvoorbeeld tijdens een fiets tocht. De ene kilometer een slokje water, de andere kilometer bijvoorbeeld iets met suiker voor de broodnodige energie. De drinktuiten aan beiden kanten zijn goed afsluitbaar waardoor er geen vloeistof verloren kan gaan, tevens zijn ze gemaakt van onbreekbaar materiaal. Om de vloeistoffen gescheiden te houden, zit er in het midden een afscheiding. De bidon is uiteraard vaatwasser bestendig.

5 OPDRACHT 2 Omdat ik mijn project nog niet heb afgerond en nog niet in de fase ben waar ik behoor te zijn voor deze opdracht heb ik een willekeurig project van de projectspace gehaald haalt om aan de hand daarvan mijn marketingopdracht te voltooien. (de gebruikte link Constomer Insights De doelgroep is rijke vrouwen die aan de willemskade wonen tussen 30 en 35 jaar smartphone en een huisdier. Onderzoek: Bekeken Websites Als je naar deze link gaat kun je lezen dat vrouwen die veel geld verdienen komen vaker in een scheiding terecht dan vrouwen met minder salaris. Dit blijkt uit een onderzoek van de Western Washington University. Onder veelverdienende vrouwen vinden maar liefst 38 procent vaker een scheiding plaats dan bij andere vrouwen. Als je naar deze link gaat kun je lezen dat er in de Willemskade op dit moment de duurste appartementen en huizen van Rotterdam staan en staat het Scheepvaartkwartier in de top 50 van rijkste wijken in Nederland. Als je naar deze link gaat kun je lezen dat vrouwen met een lager IQ vaker op zoek gaan naar mannen met ene goed gevulde portmonnee. Dit blijkt uit onderzoek van de Michigan University. Het vrouwelijke instinct zou hier de oorzaak van zijn, er moet immers gegeten worden. Onderzoek: Bekeken tv programma s Fortuinlijke vrouwen In dit programma is te zien hoe 4 rijke ondernemende dames Susanna, Lydia, Madelon en Merlin, leven. Ze wonen in prachtige huizen, rijden in peperdure auto's en dragen mooie kleding. Naast hun gefortuneerde leven hebben ze allemaal een persoonlijk verhaal te vertellen en geven zij de camera's toegang tot alles wat hen bezighoudt: families, vriendschappen, vakanties, carrières, huizen en hun kroost. Gooische vrouwen Gooische Vrouwen is een Nederlandse dramaserie over het wel en wee van vier vrouwen in het Gooi. Echte Gooische meisjes In dit programma neem je een kijkje in het leven van 5 echte Gooische meisjes, dure auto s en verre vakanties zijn normale zaken in de levens van deze vijf meisjes tussen de 17 en 23 jaar. Ze zijn gewend om op de golfbaan te vertoeven, gezien en bekeken te worden tijdens polowedstrijden en laten zich graag verwennen in luxueuze schoonheidssalons. De meiden

6 houden verder van een glaasje champagne en proosten er dan ook lustig op los tussen het shoppen door. Maar ook zij hebben, net als hun leeftijdsgenoten, last van onzekerheden en verkeren soms in zwaar weer met hun vriendschappen en relaties. Conclussie Voor de rijke vrouw is status belangrijk. Alles draait om zien en gezien worden. Hierbij is elkaar aftroeven van belang. Voor de buiten wereld laten deze vrouwen dan ook vaak een ideaal leven zien, maar ondertussen is het ook bij hen niet altijd rozengeur en manen schijn. Rijke vrouwen leven in een wereld vol luxe en gemak en hebben de meest simplistische huishoudelijke taken nog nooit zelf gedaan. Ze hebben alleen maar vrienden met geld.

7 5 USP s en slagzinnen De doelgroep is rijke vrouwen die aan de willemskade wonen tussen 30 en 35 jaar smartphone en een huisdier. Unique selling points: 1. Uniek 2. Exclusieve materialen 3. Kilometerregistratie van de afstand die je huisdier heeft gelopen 4. Persoonlijk profiel van huisdier 5. Online vergelijking Slagzinnen Uniek: Exclusieve materialen: Kilometerregistratie: Persoonlijk profiel: Online vergelijken: Verbind je huisdier met je smartphone. Make your doggy blink, now with diamonds Track your cat Altijd al een gezicht aan je huisdier willen geven? Dat kan nu! Jou poes mooier dan de poes van de buurvrouw? Vergelijk ze!

8 5 en Concept 1 Een bekende presentatrice, met affiniteit voor dieren presenteert op verschillende locaties het product. Dit doet ze bij een geheel in stijl aangeklede auto, namelijk een roze Hummer.

9 Concept 2 Het product zal te zien zijn bij een stand op de Miljonairs Fair. Daar kunnen alle rijke dames bij de stands van het product kijken. De producten worden speciaal gepresenteerd door goed uitziende mannen, aangezien op die manier de doelgroep beter bereikt kan worden.

10 Concept 3 Door met een stand in de PC Hooftstraat te staan, aangezien daar de meest exclusieve winkels zijn en de doelgroep hier regelmatig heen gaat. Zo kunnen de rijke dames uit Rotterdam de stand zien en informatie komen vragen. Op die manier kunnen er gelijk halsbandjes worden verkocht. De stand zal geheel in dierlijke stijl bekleed zijn.

11 Concept 4 Een grote boot met reclame die aangelegd is aan de kade. De dames kunnen op de boot terecht voor informatie en ze kunnen gelijk het artikel aanschaffen. De boot blijft er twee weken liggen, aangezien de ligplaats kosten anders te hoog oplopen. Eens in de zoveel tijd zal de boot terug keren. Als de boot er niet is, kunnen de producten gewoon via de webshop besteld worden

12 Concept 5 In het park lopen er aantrekkelijke mannen rond met reclame en een hondje en het halsbandje. Vervolgens spreken ze de dames aan die ook met hondje in het park zijn. Uiteraard wordt er gevraagd of de dames in het bezit zijn van een smartphone. Gekozen concept Het gekozen concept is concept 4.

13 Doelgroep De doelgroep aan de hand van de STP techniek van Kottler. Segmenteren Als eerste gaan we segmenteren aan de hand van de segmentatiecriteria.de volgende 4 criteria worden behandeld: - Geografisch - Demografisch - Psychografisch - Gedragssegmentatie Geografisch, op welk gebied richten we ons? Rondom de Willemskade te Rotterdam. Demografisch, geslacht, leeftijd, inkomen, sociale klasse? Geslacht: Vrouw Leeftijd: jaar Inkomen: Het inkomen is hoog ( euro per jaar) Sociale klasse: Deze vrouwen komen vaak al uit een rijk milieu of hebben een man getrouwd uit dit milieu. Ze bevinden zich in een hoge sociale klassr en hebben aanzien. Psychografisch, levensstijl en persoonskenmerken? Er is veel geld te besteden en alles wat de vrouwen willen hebben kopen ze dan ook. Het liefst zo exclusief en duur mogelijk. Zodat ze hun vriendenkring kunnen overtreffen. De vrouwen zijn geïnteresseerd in mode, exclusieve trends en dure gadgets. In het leven staat het uiterlijk vertoon naar de buiten wereld centraal. Het om zien en gezien worden. De vrouwen staan zelfbewust en zeker in het leven. Ze treden graag op de voorgrond en laten graag merken hoe goed ze het hebben. De vrouwen doen er alles aan om hun rijke en ideale imago hoog te houden! Gedragssegmentatie, verbruik, merktrouwheid, koopbereidheid? De dames vallen in de categorie early adaptors. Ze willen er altijd als eerste bij zijn en de trend maken. Het gaat hun niet om de inhoudt van het product, maar om de exclusiviteit en om er als een van de eerste bezit van te hebben. Wanneer de late majority en de laggards het product aanschaffen hebben deze vrouwen al lang een vervangend of de nieuwere versie van het product gevonden, waarmee ze indruk kunnen maken. Ze zijn zeer koopbereid en willen altijd de nieuwste versie en het liefst net even anders als de rest hebben. Ze vinden het dan ook niet erg om meer geld neer te leggen voor en speciale uitvoering. De kleding wordt gekocht bij vaste kledingwinkels en de dames zijn merktrouw. Mits deze merken aan hun exclusieve en dure eisen kunnen voldoen.

14 Targetten Ik richt me op deze specifieke doelgroep, omdat deze doelgroep veel geld te besteden heeft. De vrouwen tussen de jaar zijn erg gevoelig voor nieuwe gadgets en houden van exclusiviteit. Om de doelgroep nog iets verder te segmenteren en nauwer aan te laten sluiten op het product. De doelgroep is: Rijke vrouwen wonend aan de Willemskade tussen de 30 en 35 jaar met een hond of kat en in het bezit van een smartphone. Positionering Aan de hand van de doelgroep wordt de positionering bepaald. De behoefte van de doelgroep is het kopen en gebruiken van een exclusief product, waarmee ze indruk kan maken en vergelijken met haar kennissenkring. Ze wil er mee kunnen pronken en over kunnen vertellen op feestjes. Dit wordt gerealiseerd door de unieke halsband met ingebouwde GPS en de daarbij horende smartphone applicatie. Met dit product kunnen ze naast het volgen van hun huisdier op de online-aplicatie vergelijken met vrienden en kennissen. Ze kunnen indruk maken met hun unieke en speciale uitvoering van de halsband van hun dier, kunnen via de app laten zien hoeveel km kun huisdier aflegt per dag en via het profiel extra aandacht vestigen op het mooie rasdiertje. Creatief concept Uit onderzoek is gebleken dat doelgroep Rijke vrouwen wonend aan de Willemskade tussen de 30 en 35 jaar met een hond of kat en in het bezit van een smartphone samenhangt met de customer insights. Uit het onderzoek op internet en de programma s van televisie waarin de doelgroep duidelijk aanwezig was kwam heel duidelijk naar voren de vrouwen veel geld te besteden. Alles wat ze willen hebben word dan ook aangeschaft. Het liefst zo exclusief en duur mogelijk. Zodat ze hun vriendenkring kunnen overtreffen. De vrouwen zijn geïnteresseerd in mode, exclusieve trends en dure gadgets. In het leven staat het uiterlijk vertoon naar de buiten wereld centraal. Het om zien en gezien worden. De vrouwen staan zelfbewust en zeker in het leven. Ze treden graag op de voorgrond en laten graag merken hoe goed ze het hebben. De vrouwen doen er alles aan om hun rijke en ideale imago hoog te houden! Ook kwam tijdens het onderzoek van de Customer Insights naar voren dat het uiterlijk van de dames een grote rol speelt. De vrouwen vinden uiterlijk belangrijk om hun imago te benadrukken. Hun leven moet er voor de buiten wereld perfect uitzien en daar hoort natuurlijk ook een knappe en opvallende verschijning bij. Dankzij de Customer Insights is er een helder beeld gevormd van de doelgroep, waardoor de behoefte van de doelgroep optimaal ingevuld kon worden tijdens het ontwikkelen van het concept. Met dit concept bied ik de doelgroep een nieuwe manier om in hun behoefte te voorzien. Ze kunnen niet alleen pronken met een exclusief product, maar ook kun behoefte aan het aftroeven van kun rijke vriendenkring.

15 Budget Voor het runnen van de marketing campagne heb je verschillende middelen nodig met daarbij de bijbehorende kosten. Wat? Reclamebord Website banner Folders Flyers Abri s Boothuur Kosten 1200 euro 150 euro per week 100 euro voor 1100 stuks 30 euro voor 1250 stuks 1250 voor 10 vlakken per 1 weken 1200 euro per week De totale kosten voor de reclame campagne bedragen 3930 euro netto. Als de campagne langer duurt zullen uiteraard de kosten oplopen.

16 Inzet middelen Voor de promotie van de marketing campagne heb je verschillende middelen nodig. Offline middelen en online middelen. Met offline middelen wordt bedoeld, middelen die niet het internet verbonden zijn. Bijvoorbeeld billboards, affiches en dergelijken. Online middelen - Facebook - Hyves - Banners - Nieuwssites - Twitter - Dierensites Offline middelen - Billboards - Reclame banners - Flyers - Abri s

A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant.

A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant. Opdracht 1 A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant. Het galgenwiel. Demografisch: Mannen en vrouwen tussen de

Nadere informatie

Modulewijzer: Creative Marketing, Periode 1.4

Modulewijzer: Creative Marketing, Periode 1.4 Modulewijzer: Creative Marketing, Periode 1.4 Out of the box action marketing Aantal ECTS 2 Opleiding Communicatie en Multimedia Design (CMD) Versie Versie 3: 01-04-11 1 A4-Modulebeschrijving Modulecode:

Nadere informatie

Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen

Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen Virtual Popstar is in het kort een gratis te spelen online dress-up community game. Het is een website gericht op tieners

Nadere informatie

2.0 Doelgroep onderzoek Voor het project Connecting Vibes hebben wij de volgende doelgroep gekozen

2.0 Doelgroep onderzoek Voor het project Connecting Vibes hebben wij de volgende doelgroep gekozen 2.0 Doelgroep onderzoek Voor het project Connecting Vibes hebben wij de volgende doelgroep gekozen Young Urban Professionals in Rotterdam Om meer over deze doelgroep te weten te komen hebben we een doelgroep

Nadere informatie

Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse

Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse Naam: Stefan van Rees Studentnummer: 0235938 Klas: CMD D1 Datum: september 2009 Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse Doelgroepanalyse welgestelde consument Wat is een welgestelde consument?

Nadere informatie

Communicatiedoelgroep

Communicatiedoelgroep Communicatiedoelgroep Onze primaire doelgroep zijn jongere rolstoelgebruikers, maar we willen ons ook richten op: -Ouders/Verzorgers van de rolstoelgebruikers -Vrienden van de rolstoelgebruikers -Familie

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

Op http://www.hyves.nl/hyvesense/ kun je lezen welke mogelijkheden er zijn. Je kunt hier kiezen tussen Promoot binnen Hyves en Je website promoten.

Op http://www.hyves.nl/hyvesense/ kun je lezen welke mogelijkheden er zijn. Je kunt hier kiezen tussen Promoot binnen Hyves en Je website promoten. Banners op Hyves Op Hyves kun je adverteren vanuit je eigen, persoonlijke profiel óf vanuit een zogenaamd corporate account. Hoe dit in zijn werk gaat wordt hieronder uitgelegd. Hyvesense Op http://www.hyves.nl/hyvesense/

Nadere informatie

Ondernemen als. Deel 1. Doelgroep: Naam: Telefoon:

Ondernemen als. Deel 1. Doelgroep: Naam: Telefoon: Ondernemen als Deel 1 Doelgroep: Naam: Telefoon: 2 Over Rose Drs. Rose Jansen Marketingpsycholoog Spiritueel Businesscoach Journeytherapeut In 2006 studeerde ik af als Journeytherapeut bij Brandon Bays.

Nadere informatie

WHITEPAPER HOME DECO VROUWEN TOT 35 ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED 66% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN

WHITEPAPER HOME DECO VROUWEN TOT 35 ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED 66% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN WHITEPAPER HOME DECO 66% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR VROUWEN TOT 35 ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED VAN Nederlanders houden zich graag bezig met het inrichten van hun huis. Vrouwen hebben meer interesse

Nadere informatie

Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken

Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken Rapportage Juli 2013 Meer informatie: info@wijzeringeldzaken.nl Samenvatting (1/3) 1. Veel 17-jarigen maken de indruk verstandig om te gaan

Nadere informatie

Jongeren en het huwelijk. Jongeren en het huwelijk

Jongeren en het huwelijk. Jongeren en het huwelijk Inhoud Zijn je ouders nog bij elkaar? 3 Genschap van goederen: Stel je zou gaan trouwen, waarvoor zou je dan kiezen? 7 Ik zou later willen trouwen 4 Partneralimentatie: Waar gaat je voorkeur naar uit?

Nadere informatie

Profiel van informatiezoekers

Profiel van informatiezoekers Profiel van informatiezoekers Kritisch denken Ik ben iemand die de dingen altijd in vraag stelt 20,91% 45,96% 26,83% 6,3% Ik ben iemand die alles snel gelooft 0% 25% 50% 75% 100% Grondig lezen Ik lees

Nadere informatie

PRESENTATIE 3 KLANTEN CIBLEREN EN. Peter Mathieu, Cruise Connection Rony Broun, Cruise Selection Patrice Janssens, Navicruise

PRESENTATIE 3 KLANTEN CIBLEREN EN. Peter Mathieu, Cruise Connection Rony Broun, Cruise Selection Patrice Janssens, Navicruise PRESENTATIE 3 MARKETING KLANTEN CIBLEREN EN HET JUISTE PRODUCT AANBIEDEN Peter Mathieu, Cruise Connection Rony Broun, Cruise Selection Patrice Janssens, Navicruise Hugh MacLeod En dat is iets wat we hebben/kennen

Nadere informatie

Lesbrief Meneer Beer

Lesbrief Meneer Beer Lesbrief Meneer Beer Het verhaal Het verhaal gaat over Meneer Beer. Hij is verliefd op een prachtig berinnetje, maar hij durft het haar niet te vertellen. Hij vindt zichzelf maar een eenvoudige beer. Om

Nadere informatie

WENSEN EN BEHOEFTEN HUIDIGE EN POTENTIËLE HARDLOPERS

WENSEN EN BEHOEFTEN HUIDIGE EN POTENTIËLE HARDLOPERS WENSEN EN BEHOEFTEN HUIDIGE EN POTENTIËLE HARDLOPERS In opdracht van NOC*NSF Bijlage bij rapportage Sportdeelname Index November 01 GfK 014 Sportdeelname Deelname Index Hardlooprapportage 1 Inleiding GfK

Nadere informatie

Kinderdagverblijf, familie, vrienden, gezelligheid, sporten, creatief bezig zijn, oppassen, kinderen, technologie.

Kinderdagverblijf, familie, vrienden, gezelligheid, sporten, creatief bezig zijn, oppassen, kinderen, technologie. Onderzoek Interview 1 Geslacht: Vrouw Leeftijd: 20 jaar Beroep: begeleider op kinderdagverblijf Smartphone: HTC XL Interview vragen algemeen Zo ja, van welk merk en wat voor abonnement heb je (zegt iets

Nadere informatie

Guy Coenen. 10 Tips om online geld te verdienen met freelance thuiswerk

Guy Coenen. 10 Tips om online geld te verdienen met freelance thuiswerk Guy Coenen 10 Tips om online geld te verdienen met freelance thuiswerk 2015 Inleiding Hoe kun je van huis uit geld verdienen met je computer? Wat zijn de beste manieren om freelance bij te verdienen? In

Nadere informatie

Waarom zit jouw klant op jou te wachten?

Waarom zit jouw klant op jou te wachten? [KLANTSEGMENTERING. ] Waarom zit jouw klant op jou te wachten? [ BUSINESS DEVELOPMENT. ] Wie? Klant segment Golden Sentence Waarde propositie Klantwaarden MVP Positionering [ KLANTSEGMENTERING. ] [ SDP-SEGMENTATIE-

Nadere informatie

College 3. Video Kotler (15min) Bespreken video (15 min) Hoeveel merken zijn genoeg (10 min) bespreken WINmodel (20 min)

College 3. Video Kotler (15min) Bespreken video (15 min) Hoeveel merken zijn genoeg (10 min) bespreken WINmodel (20 min) College 3 Video Kotler (15min) Bespreken video (15 min) Hoeveel merken zijn genoeg (10 min) bespreken WINmodel (20 min) Theorie H 9 Segmenteren tot positioneren (40 min) Verwerking: Flip Flop (20 min)

Nadere informatie

WHITEPAPER FASHION 22% VAN NEDERLANDERS IS VOORLOPER OP HET GEBIED VAN KLEDING 75% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN KLEDING

WHITEPAPER FASHION 22% VAN NEDERLANDERS IS VOORLOPER OP HET GEBIED VAN KLEDING 75% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN KLEDING WHITEPAPER FASHION 75% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN KLEDING 22% VAN NEDERLANDERS IS VOORLOPER OP HET GEBIED VAN KLEDING Vooral vrouwen zijn geïnteresseerd in kleding. Zij zoeken

Nadere informatie

Romp. Lesbrief Identiteit, Imago en Profiel. Kop

Romp. Lesbrief Identiteit, Imago en Profiel. Kop Lesbrief Identiteit, Imago en Profiel Tijd: 55 60 minuten Leerjaar 1-Profiel1,2,3 Kop Introductie Wie ben jij online? Introduceer het onderwerp kort: Wie ben jij online? Bijna iedereen heeft een of meerdere

Nadere informatie

Welkom en voorstellen

Welkom en voorstellen 3 november 2015 Welkom en voorstellen Francine Nijkamp-Ririhena Pubers en geld Zakgeld, richtlijnen (bron: NIBUD) Leeftijd Bedrag per week in 12 tussen 3,00 en 4,60 (19,00/mnd) 13 tussen 3,50 en 4,60 (19,00/mnd)

Nadere informatie

TRAVEL! CAMPAGNEPRESENTATIE! Rick Bolding Martijn van den Heuvel Ruby Verhoeveı

TRAVEL! CAMPAGNEPRESENTATIE! Rick Bolding Martijn van den Heuvel Ruby Verhoeveı TRAVEL! CAMPAGNEPRESENTATIE! Rick Bolding Martijn van den Heuvel Ruby Verhoeveı INTRO! WIE ZIJN WIJ?! WIE:! Bijenkorf Travel DOELGROEP:! 25 65 jaar met bovenmodaal inkomen! WAT:! Chique Zakelijk Kwaliteit

Nadere informatie

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.!

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.! saleskit digitale mogelijkheden LINDA. ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD MET EEN KNIPOOG PROFIEL LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen

Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen Vandaag de dag heb je verschillende media ter beschikking om je doelgroep te bereiken. Maar welk medium kies je? Dat hangt af van je doel, doelgroep en de context

Nadere informatie

Voorblad Wat is geld?

Voorblad Wat is geld? Voorblad Wat is geld? Hieronder staan allerlei vragen over geld Beantwoord ze eerst zelf. Je bespreekt de antwoorden met de leraar. De opdrachten met * zijn extra. Heb jij weleens iets geruild met iemand?

Nadere informatie

Voorblad Wat is geld?

Voorblad Wat is geld? Voorblad Wat is geld? Je hebt de test op de website van Nibud gedaan: http://service.nibud.nl/geldtypetest/ Welk geldtype ben je? Vind je dit zelf ook? Motiveer je antwoord. Beantwoord de volgende vragen

Nadere informatie

Rapportage. Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen

Rapportage. Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen Rapportage Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen In opdracht van: Mediawijzer.net Datum: 22 november 2013 Auteurs: Marieke Gaus & Marvin Brandon Index Achtergrond van het onderzoek 3 Conclusies

Nadere informatie

De meeste jonge kinderen zijn dol op dieren en willen heel graag een eigen huisdier

De meeste jonge kinderen zijn dol op dieren en willen heel graag een eigen huisdier Marlies Huijzer verzorging wat wil jouw dier? De meeste jonge kinderen zijn dol op dieren en willen heel graag een eigen huisdier om te vertroetelen. Ze denken niet zo na over wat een dier zelf leuk vindt

Nadere informatie

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners?

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Stelling Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Tim Cosson Internet Strateeg Eigenaar mindworkz 26 jaar oud Woon samen Voetbal Geloof in samenwerken 1.Wat is social media? 2.Welke doelen

Nadere informatie

Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen

Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen Virtual Popstar is in het kort een gratis te spelen online dress-up community game. Het is een website gericht op tieners

Nadere informatie

Je doelgroep ontmoet je op Socy s

Je doelgroep ontmoet je op Socy s Je doelgroep ontmoet je op Socy s Socy advertising. Adverteren met hoog rendement www.socys.com Adverteren krijgt een nieuwe dimensie bij Socy s In deze brochure leggen we haarfijn uit wat Socy s is, hoe

Nadere informatie

Onderzoek Geweldsfilmpjes

Onderzoek Geweldsfilmpjes Onderzoek Geweldsfilmpjes 21 april 2015 Over het onderzoek Aan dit online onderzoek, gehouden van 14 april tot en met 20 april 2015, deden 1.165 jongeren mee. De uitslag is na weging representatief voor

Nadere informatie

OPDRACHT. Opdracht 4 - Creative Marketing. Concept & Touchpoint Orchestration. Marieke Bol Lando Zeilstra Anouck Steenken Ramon de Rijke

OPDRACHT. Opdracht 4 - Creative Marketing. Concept & Touchpoint Orchestration. Marieke Bol Lando Zeilstra Anouck Steenken Ramon de Rijke OPDRACHT 4 Opdracht 4 - Creative Marketing Concept & Touchpoint Orchestration Marieke Bol Lando Zeilstra Anouck Steenken Ramon de Rijke 1. Concept Bionade Voor het merk Bionade zijn wij gevraagd om deze

Nadere informatie

ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel

ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel 22 mei 2014 Walter Bil Marketing Services 1 Korte samenvatting 2 Bezoekers van ZeelandNet.nl komen uit Zeeland en zijn voornamelijk mannen van gemiddeld 58 jaar die klant

Nadere informatie

Partnerprogramma

Partnerprogramma Partnerprogramma 1 Ik gebruik mijn kennis, passie en creativiteit om vrouwen boven de 40 te helpen fit, jong en slank te blijven op een natuurlijke manier EN Ik help je ook graag om een extra inkomen op

Nadere informatie

Bij wie is de fotospeciaalzaak in de toekomst nog in beeld

Bij wie is de fotospeciaalzaak in de toekomst nog in beeld Bij wie is de fotospeciaalzaak in de toekomst nog in beeld 1 Inhoud Pagina Inleiding 3 Introductie van de segmenten demografische kenmerken niet verklarend voor gedrag 4 Aantrekkelijkheid van de segmenten

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Hoe shopt en betaalt Generatie Z? CCV & Innopay! Onderzoek: januari 2015!

Hoe shopt en betaalt Generatie Z? CCV & Innopay! Onderzoek: januari 2015! Hoe shopt en betaalt Generatie Z? CCV & Innopay! Onderzoek: januari 2015! Na 2020 is Generatie Z aan zet Generatie Z Verdeling! Besteedbaar inkomen per maand! 12-15 jaar: 42% 16-19 jaar: 59% 62% 38% >

Nadere informatie

Trendsvormers. Hoe de nieuwe mode- consument zich informeert en de trend bepaalt. Ranking van reclame- en redactionele bronnen / Mode

Trendsvormers. Hoe de nieuwe mode- consument zich informeert en de trend bepaalt. Ranking van reclame- en redactionele bronnen / Mode Trendsvormers Hoe de nieuwe mode- consument zich informeert en de trend bepaalt Ranking van reclame- en redactionele bronnen / Mode September Sanoma Afdeling Sales Uitgevers 2008 Bron: Rapportage Trendsvormers

Nadere informatie

De finale: Het laatste Project!

De finale: Het laatste Project! De finale: Het laatste Project! SOLAR FESTIVAL Muziekfestival sinds 2005 Roermond - Maasplassen (recreatiepark de Weerd) Cross Over Programmering Elk klein hoekje waar je in en uit, onder of op gaat

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Factsheet persbericht

Factsheet persbericht Factsheet persbericht Nut vakbonden onbekend bij jongeren 30 november 2011 Inleiding Van oktober 2011 tot november 2011 hield Zoekbijbaan.nl het Nationale Bijbanen Onderzoek. Aan het onderzoek deden 2464

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

TheMagica The Creations Experience

TheMagica The Creations Experience Graphica s Grafisch Ontwerp Powered by: TheMagica The Creations Experience Ik was op zoek naar een uniek uiterlijk voor mijn product. Dankzij Themagica s grafische diensten heeft Hanisha Design een gezicht

Nadere informatie

WHITEPAPER FOOD VROUWEN TOT 35 JAAR ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED VAN VOEDING

WHITEPAPER FOOD VROUWEN TOT 35 JAAR ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED VAN VOEDING WHITEPAPER FOOD 70% VAN DE NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN VOEDINGSMIDDELEN VROUWEN TOT 35 JAAR ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED VAN VOEDING Vrouwen hebben een grotere interesse in voeding,

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Crossmediale campagne

Crossmediale campagne Crossmediale campagne Goede voornemens 2014 Tom Wehkamp 1 1. Inhoud Contents 1. Inhoud... 2 2. Voorwoord... 3 3. Idee... 3 4. Aanpak... 5 5. Crossmedia... 6 6. Begroting... 8 Specificatie... 9 2 2. Voorwoord

Nadere informatie

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee?

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee? Inhoud Inleiding Voor Wie is ZEEF? Wat kan ik op ZEEF vinden? Hoe werkt ZEEF voor een bezoeker? Hoe werkt ZEEF voor een expert? Voordelen ZEEF Nadelen ZEEF Conclusie ZEEF Eigen ervaringen met ZEEF Bronnen

Nadere informatie

Tips voor Vrijetijders. Vrijetijders uw doelgroep? Webwinkel + +

Tips voor Vrijetijders. Vrijetijders uw doelgroep? Webwinkel + + Tips voor Vrijetijders Vrijetijders uw doelgroep? + + Webwinkel + + + Vrijetijders Tips voor Vrijetijders organisatie De Vrijetijders organisatie is een zelfstandig bedrijf met als doel het proactief zoeken

Nadere informatie

HOE ORGANISEER IK EEN PRAYER NIGHT?

HOE ORGANISEER IK EEN PRAYER NIGHT? HOE ORGANISEER IK EEN PRAYER NIGHT? Handboek 2012 voor het organiseren van een lokale Prayer Night. Uitgave van de Evangelische Alliantie. Inhoud Inleiding Waar moet ik beginnen? Met wie ga ik dit regelen?

Nadere informatie

Fit in je Hoofd, Goed in je Vel.

Fit in je Hoofd, Goed in je Vel. Fit in je Hoofd, Goed in je Vel. Goed in je vel zitten Vandaag: 1) Wat is geestelijk gezond? 2) Fit in je Hoofd en 10 positieve stappen 3) Slot en doel 1) Wat is geestelijk gezond? Wie zich mentaal goed

Nadere informatie

Analyse HTC Dean Schoemaker CMD4 18-10-2010

Analyse HTC Dean Schoemaker CMD4 18-10-2010 Analyse HTC Dean Schoemaker CMD4 18-10-2010 Inhoud HTC... 3 Doelgroep... 3 Doel:... 3 Boodschap:... 3 Strategie:... 3 Positionering... 3 Touchpointanalyse HTC... 4 Offline:... 5 De telecomaanbieders...

Nadere informatie

10 X meer opvallen met uw reclameactie

10 X meer opvallen met uw reclameactie 10 X meer opvallen met uw reclameactie Inhoud Tip 1. Wees er op tijd bij. (Of wees eigenlijk een beetje te vroeg ) 3 Tip 2. Zorg voor stopping power 3 Tip 3. Houd het simpel en rustig 4 Tip 4. Personaliseer

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

Opdrachten productie:

Opdrachten productie: Opdrachten productie: Productie: welke andere mediamerken denken jullie dat er nog meer in de top 25 staan? 1. Nos 2. radio 3fm 3. rtl 4 4. rtl 7 5. radio 538 6. sbs6 7. mtv 8. sky radio 9. radio 1 10.

Nadere informatie

Les 1 woordenschat 2F. de markt de uitvinding favoriet waarde hechten aan waar voor je geld krijgen de consumptie de trend de claim

Les 1 woordenschat 2F. de markt de uitvinding favoriet waarde hechten aan waar voor je geld krijgen de consumptie de trend de claim Fris innoveert Woorden van deze les de markt de uitvinding favoriet waarde hechten aan waar voor je geld krijgen de consumptie de trend de claim de omzet innoveren Wat weet je al? Lees het woord. Kun jij

Nadere informatie

Mannen, vrouwen en geldzaken. Nibud Factsheet Juni 2012

Mannen, vrouwen en geldzaken. Nibud Factsheet Juni 2012 nen, vrouwen en geldzaken Nibud Factsheet Juni 2012 nen, vrouwen en geldzaken nen en vrouwen gaan verschillend met geld om, maar het risico op financiële problemen is bij beide groepen even groot. Meer

Nadere informatie

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ Disclaimer: Bij het samenstellen van deze 47 tips is

Nadere informatie

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto?

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto? FOTOREGELS Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s Over auteursrecht op foto s is bij consumenten wel eens onduidelijkheid. Soms kan dat tot vervelende situaties leiden voor zowel klant als fotograaf.

Nadere informatie

Facebook, Twitter en andere Sociale Media

Facebook, Twitter en andere Sociale Media Facebook, Twitter en andere Sociale Media Sociale Media zijn belangrijke promotiemiddelen geworden. Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Hyves en LinkedIn zijn voorbeelden van Sociale Media op het

Nadere informatie

Case H&M. Marianne Flach Specialisatie Concept

Case H&M. Marianne Flach Specialisatie Concept Case H&M Marianne Flach Specialisatie Concept Inhoudsopgave 1 Debriefing 2 2 Het concept 3 3 Doelgroepen en volggroepen 7 4 Campagne 11 5 Naming 12 6 Creatieve werken 13 1 1 Debriefing 1. Aanleiding opdracht

Nadere informatie

Hoofdstuk 9 Marktsegmentatie en positionering

Hoofdstuk 9 Marktsegmentatie en positionering Hoofdstuk 9 Marktsegmentatie en positionering MARKTSEGMENTATIE EN POSITIONERING Deel 1 Deel 2 Deel 3 Kernstrategie Deel 4 Deel 5 Deel 6 Deel 7 Deel 8 Deel 9 Leerdoelen 1. Aangeven wat de vier belangrijke

Nadere informatie

Smartphonegebruik in de auto

Smartphonegebruik in de auto Samenvatting Onderzoeksrapport Smartphonegebruik in de auto Juli 2014 1 Onderzoeksopzet Methode Doelgroep: beginnende bestuurders auto in de leeftijd 17 tot en met 34 jaar; Doelgroep is afgezet tegenover

Nadere informatie

ETEN EN DRINKEN. Het Semilo Channel Eten & Drinken Het grootste bereik op culinair gebied

ETEN EN DRINKEN. Het Semilo Channel Eten & Drinken Het grootste bereik op culinair gebied ETEN EN DRINKEN Het Semilo Channel Eten & Drinken Het grootste bereik op culinair gebied Websites: 10 Uniek bereik: 3.846.500 Impressies: 26.229.000 Automotive Eten & Drinken Familie & Gezin Fotografie

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Straatkeuze 3. De 15 geselecteerde conceptfoto s 4. Conceptideeën 5. Nieuw concept: Naam geeft Faam 8. Bijlage: de 30 beste foto s 9

Inhoudsopgave. Straatkeuze 3. De 15 geselecteerde conceptfoto s 4. Conceptideeën 5. Nieuw concept: Naam geeft Faam 8. Bijlage: de 30 beste foto s 9 Inhoudsopgave Straatkeuze 3 De 15 geselecteerde conceptfoto s 4 Conceptideeën 5 Nieuw concept: Naam geeft Faam 8 Bijlage: de 30 beste foto s 9 2 Straatkeuze De straat die ik gekozen heb is de Nieuwe Binnenweg

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Inleiding. RESULTATEN ENQUÊTE ONLINE COMMUNICATIE Gemeente Staphorst. Juli 2015

Inleiding. RESULTATEN ENQUÊTE ONLINE COMMUNICATIE Gemeente Staphorst. Juli 2015 Pagina 1 van 5 Inleiding Van 2 t/m 13 april hebben inwoners de gelegenheid gekregen hun mening te geven over de online communicatie van de gemeente Staphorst. In deze enquête werd gevraagd hoe tevreden

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft.

Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft. Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft. Webtechniek is gespecialiseerd in technische oplossingen voor internet en applicaties. Sinds 2000 is het

Nadere informatie

Inhoud. Ontwerpdocument 18 juni 2007

Inhoud. Ontwerpdocument 18 juni 2007 Inhoud Inleiding... 2 Concept... 3 Doelstelling... 3 Concept beschrijving... 3 Visualisatie... 4 Doelgroep... 5 Usercase scenario... 5 Storyboard... 7 Bekijken van de informatie... 7 Praten (Met hetzelfde

Nadere informatie

AUTOMOTIVE. Het Semilo Channel Automotive Voor alles over auto s

AUTOMOTIVE. Het Semilo Channel Automotive Voor alles over auto s AUTOMOTIVE Het Semilo Channel Automotive Voor alles over auto s Websites: 11 Uniek bereik: 2.334.500 Impressies: 123.170.000 Het channel Automotive van Semilo biedt de bezoeker alles over auto s. Nieuwe

Nadere informatie

5,5. Praktische-opdracht door B woorden 25 juni keer beoordeeld. Praktische economie. Inleiding

5,5. Praktische-opdracht door B woorden 25 juni keer beoordeeld. Praktische economie. Inleiding Praktische-opdracht door B. 1431 woorden 25 juni 2014 5,5 5 keer beoordeeld Vak Methode Economie Praktische economie Inleiding Het product dat wij hebben gekozen is een elektrische fiets. Wij hebben dit

Nadere informatie

Tweederde van de Nederlanders kijkt regelmatig online video

Tweederde van de Nederlanders kijkt regelmatig online video Tweederde van de Nederlanders kijkt regelmatig online video 9 van de 10 Nederlanders tussen 14 en 65 jaar die online video kijken doet dit tijdens primetime, zowel doordeweeks als in het weekend. Ouderen

Nadere informatie

Tijdschriften Inspireren en Verrassen

Tijdschriften Inspireren en Verrassen Tijdschriften Inspireren en Verrassen Een Onderzoek Sanoma Uitgevers, Sales Intelligence Services, februari 2005 Tijdschriften inspireren mij omdat ze de wereld dichterbij brengen (uit de presentatie de

Nadere informatie

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN KLEINE MENSEN GROTE WENSEN Voor de betere kinderopvang DOOR DE OGEN VAN KINDEREN Dit boekje laat je kinderopvang zien door de ogen van kinderen. Een praktische gids voor iedereen die nadenkt over de opvang

Nadere informatie

RobbieNetworks YOUR ONLINE AVATAR FASHION STORE

RobbieNetworks YOUR ONLINE AVATAR FASHION STORE RobbieNetworks YOUR ONLINE AVATAR FASHION STORE WAT IS ROBBIENETWORKS? RobbieNetworks is een innovatief bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het leveren van avatars (alter ego). Onze missie is: het

Nadere informatie

Flitspeiling plastic tasjes

Flitspeiling plastic tasjes Flitspeiling plastic tasjes Rapportage flitspeiling plastic tasjes 17 mei 2016 Inhoudsopgave Voorwoord Management summary Resultaten Kennis maatregel Reclamebekendheid Beoordeling reclame Gedrag n.a.v.

Nadere informatie

Cross Channel is King De klant is van ons allemaal

Cross Channel is King De klant is van ons allemaal Cross Channel is King De klant is van ons allemaal Sector Advisory Retail 30 mei 2011 Frank Quix Q&A Research & Consultancy Photo: wugly.nl, 2011 Cross Channel is King Kanaal conflict is passé Cross Channel

Nadere informatie

WHITEPAPER FINANCE 50% VAN DE NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR EEN NIEUWE AANBIEDER VAN FINANCIËLE PRODUCTEN EN VERZEKERINGEN

WHITEPAPER FINANCE 50% VAN DE NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR EEN NIEUWE AANBIEDER VAN FINANCIËLE PRODUCTEN EN VERZEKERINGEN WHITEPAPER FINANCE 50% VAN DE NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR EEN NIEUWE AANBIEDER VAN FINANCIËLE PRODUCTEN EN VERZEKERINGEN NEDERLANDERS ZIJN ERG AFWACH- TEND ALS HET GAAT OM FINANCIËLE PRODUCTEN EN DIENSTEN

Nadere informatie

PERSONAL CARE WHITEPAPER JONGERE VROUWEN STAAN MEER OPEN VOOR HET PROBEREN VAN NIEUWE PRODUCTEN 55% VAN NEDERLANDERS

PERSONAL CARE WHITEPAPER JONGERE VROUWEN STAAN MEER OPEN VOOR HET PROBEREN VAN NIEUWE PRODUCTEN 55% VAN NEDERLANDERS WHITEPAPER PERSONAL CARE 55% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR EEN NIEUWE AANBIEDER OP HET GEBIED VAN PERSOONLIJKE VERZORGING JONGERE VROUWEN STAAN MEER OPEN VOOR HET PROBEREN VAN NIEUWE PRODUCTEN Vrouwen

Nadere informatie

Het Fair Fashion Festival 2015

Het Fair Fashion Festival 2015 Het Fair Fashion Festival 2015 Wij streven ernaar de aandacht van de consument voor F air T rade fashion te verhogen door middel van het Fair Fashion Festival. Onder het begrip fashion verstaan wij: kleding,

Nadere informatie

BACK TO SCHOOL ONDERZOEK 2015. Een onderzoek uitgevoerd door MWM² in opdracht van Spotta

BACK TO SCHOOL ONDERZOEK 2015. Een onderzoek uitgevoerd door MWM² in opdracht van Spotta BACK TO SCHOOL ONDERZOEK 2015 Een onderzoek uitgevoerd door MWM² in opdracht van Spotta Inhoudsopgave Management Summary Resultaten Achtergrond 2 3 Management summary Management summary (1/3) De zomerperiode

Nadere informatie

WHITEPAPER HEALTH 51% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN GEZONDHEIDS PRODUCTEN

WHITEPAPER HEALTH 51% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN GEZONDHEIDS PRODUCTEN WHITEPAPER HEALTH NEDERLANDERS ZIJN GEEN VOORLOPERS OP HET GEBIED VAN GEZONDHEIDS- PRODUCTEN 51% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN GEZONDHEIDS PRODUCTEN Vrouwen zijn meer geïnteresseerd

Nadere informatie

Marie Emma Vigeveno B2B Marketing Manager

Marie Emma Vigeveno B2B Marketing Manager Onderzoek mobiel doneren Marie Emma Vigeveno B2B Marketing Manager Onderzoeksrapportage Auteur: Seth Schaafsma Project: Z4792 3-7-2014 Pilot mobiel doneren Nu.nl Methode en opzet Het onderzoek is online

Nadere informatie

De houding van de belgen tegenover reclame en media in 2015

De houding van de belgen tegenover reclame en media in 2015 De houding van de belgen tegenover reclame en media in 2015 Hoe staan Belgen tegenover reclame in de verschillende media? Valt ze altijd in de smaak, wordt ze creatief, informatief, doeltreffend bevonden?

Nadere informatie

Het effect van Social Media op de doorlooptijd van vacatures. Lead Benefits December 2015

Het effect van Social Media op de doorlooptijd van vacatures. Lead Benefits December 2015 Het effect van Social Media op de doorlooptijd van vacatures Lead Benefits December 2015 1 Inleiding U kent het vast wel: vacatures die maandenlang open blijven staan zonder dat u een geschikte kandidaat

Nadere informatie

Week 2 Geld Verdien Machine. Ik heb een markt en nu??

Week 2 Geld Verdien Machine. Ik heb een markt en nu?? Week 2 Geld Verdien Machine Ik heb een markt en nu?? Je hebt een markt, nu een product Er zijn twee mogelijkheden Of je gaat het product zelf maken Of je laat je product maken Zelf het product maken Het

Nadere informatie

Communicatiemiddelenmix met argumentatie.

Communicatiemiddelenmix met argumentatie. Communicatiemiddelenmix met argumentatie. De vorige week uitgekozen middelen worden in dit document voorzien van argumentatie en nader uitgewerkt en toegelicht waar nodig. Concept Kies je actie! 1. Advertentie

Nadere informatie

Presentatie Social Media Content

Presentatie Social Media Content Presentatie Social Media Content 4 februari 2015 Inhoud Workshop Wie zij wij? Wat is content marketing? In 6 stappen naar content strategie Champagne? Cases Vragen Prominent & Molenaar 16 januari 2015

Nadere informatie

CREATIEF MERKDESIGNDOCUMENT VAN MOOF

CREATIEF MERKDESIGNDOCUMENT VAN MOOF CREATIEF MERKDESIGNDOCUMENT VAN MOOF Student: Bart Soeters Student#: 2033839 Docent: Monique Burggraaf School: Avans Hogeschool Opleiding: Advanced Business Creation Plaats: s-hertogenbosch INLEIDING In

Nadere informatie

45-PLUSSERS EN ONLINE SHOPPEN

45-PLUSSERS EN ONLINE SHOPPEN Whitepaper 45-PLUSSERS EN ONLINE SHOPPEN Juli 2013 2 OPZET ONDERZOEK Het Bindinc. Kenniscentrum heeft door Ruigrok NetPanel onderzoek laten uitvoeren naar het online shopgedrag van 45-plussers. Binnen

Nadere informatie

FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU

FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU EEN BUREAU MET EEN DUIDELIJK DOEL Adson is een full service reclame- en designbureau, met als doel merken te voorzien van een eigen identiteit en deze bekend te maken.

Nadere informatie

RANDSTAD VAKANTEBANEN MONITOR Wat levert een vakantiebaan volgens de jongeren zelf op?

RANDSTAD VAKANTEBANEN MONITOR Wat levert een vakantiebaan volgens de jongeren zelf op? RANDSTAD VAKANTEBANEN MONITOR Wat levert een vakantiebaan volgens de jongeren zelf op? Datum: Maart 2010 Opdrachtgever: Randstad Nederland B.V. Onderzoeksbureau: YoungVotes TM Kenmerk: RAN003 Achtergrond

Nadere informatie

Reclameproject 2010. Maandag 25 januari t/m 29 januari 2010. Van 09.00 uur tot 14.00 uur. Cypressehout 100. EINDOPDRACHT RECLAMEPROJECT 2009-2010

Reclameproject 2010. Maandag 25 januari t/m 29 januari 2010. Van 09.00 uur tot 14.00 uur. Cypressehout 100. EINDOPDRACHT RECLAMEPROJECT 2009-2010 1 Pagina 1 Maandag 25 januari t/m 29 januari 2010. Van 09.00 uur tot 14.00 uur. Cypressehout 100. EINDOPDRACHT RECLAMEPROJECT 2009-2010 MBO ECONOMIE BRIEFING: Elke groep maakt een reclamecampagne voor

Nadere informatie

Krachtstroom voor het genereren van leads. tijdens uw beursdeelname

Krachtstroom voor het genereren van leads. tijdens uw beursdeelname Krachtstroom voor het genereren van leads tijdens uw beursdeelname Al 12 jaar standervaring; Zo spannend is het acteren op beurzen toch allemaal niet? hoor ik wel eens vaker een trotse standmanager zeggen

Nadere informatie

Stagepaspoort. Voor de leerlingen van de 4e klas van het Trivium College. 2014 Trivium College locatie Trias

Stagepaspoort. Voor de leerlingen van de 4e klas van het Trivium College. 2014 Trivium College locatie Trias Stagepaspoort Voor de leerlingen van de 4e klas van het Trivium College. 2014 Trivium College locatie Trias 1 Neem deze punten zorgvuldig door 1. Gedraag je correct en beleefd. Steek geen handen in je

Nadere informatie