OPDRACHT. Opdracht 4 - Creative Marketing. Concept & Touchpoint Orchestration. Marieke Bol Lando Zeilstra Anouck Steenken Ramon de Rijke

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPDRACHT. Opdracht 4 - Creative Marketing. Concept & Touchpoint Orchestration. Marieke Bol Lando Zeilstra Anouck Steenken Ramon de Rijke"

Transcriptie

1 OPDRACHT 4 Opdracht 4 - Creative Marketing Concept & Touchpoint Orchestration Marieke Bol Lando Zeilstra Anouck Steenken Ramon de Rijke

2 1. Concept Bionade Voor het merk Bionade zijn wij gevraagd om deze op de Nederlandse markt te introduceren. Niet alleen moet het drankje in de smaak vallen mij de gebruikers, het moet een hele belevenis met zich mee geven. De gebruiker hoort een bepaald gevoel te krijgen bij het horen van de naam Bionade, net zoals dat deze gebruiker een bepaalde smaak en beeld hoort te krijgen bij Bionade. Het draait hier dus voornamelijk om Experience. Om een experience te kunnen vormen voor Bionade is er eerst een concept nodig. Aan de hand van onderzoek is gebleken dat het merk in Duitsland veel met het tropische thema reklame maakt. Echter als men het product zelf bekijkt krijgt men er nou niet echt een tropisch gevoel bij. Hetzelfde met de geur van het drankje, om nog maar te zwijgen over de smaak. Het product is bedoeld voor een doelgroep die voornamelijk bestaat uit trend bewuste jonge volwassenen die graag uitgaan in de wat exclusievere omgeving. Om deze exclusieviteit uit te stralen zijn er een aantal veranderingen nodig aan het product om dit geloofwaardig te maken. Ons team zal dan ook in iedergeval de geur van het product veranderen, smaak, het logo en de etiquette ontwerp van de flesjes. De exclusiviteit is erg belangrijk in het concept. De doelgroep houd van status en erkenning. Deze waarden zijn dan ook erg belangrijk in de marketing stategie van het concept. Zo zullen de bionade drankjes alleen in een select aantal uitgaansgelegenheden geschonken worden en zal Bionade ook in contact worden gebracht bij de bekende Nederlanders om die belevenis van exclusiviteit en status uit te breiden. Tot slot willen wij dat de gebruiker tijdens het drinken van Bionade een paradijselijk gevoel ervaart. Het tropische concept wat op de Duitse markt is gebruikt zullen wij gedeeltelijk voortzetten. Echter gaan wij ervoor zorgen dat de Nederlandse doelgroep er een experience aan overhoud.

3 2. Touchpoints De volgende touchpoints willen we toepassen in de volgende steden. Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Ook wel de bekend als de Randstad. Exclusieve Evenementen Denk hierbij aan evenementen zoals de Millionairsfare Concertzalen Bij concertzalen kun je denken aan bijvoorbeeld het Amsterdam schouwburg Theaters Bij Theathers kun je denken aan bijvoorbeeld het Nieuwe luxor in Rotterdam Clubs Denk bijvoorbeeld aan Club Vie in Rotterdam. Bars Club RIVA in Rotterdam is een goed voorbeeld voor een soort Bar die wij willen benaderen.

4 3. Human values Respect voor Lichaam De gebruikers hebben zelf respect. Zij zorgen goed voor hun lichaam en willen deze gezond en fit houden. Natuur Liefhebbers Deze mensen zijn liefhebbers van de natuur. Biologische producten spreken hierdoor extra aan. Verder zijn het ook liefhebbers van de natuur van moeder aarde. Zij zijn extra gevoelig voor veel groen en vrije dieren in de natuur, en staan hier ook voor. Erkening Deze doelgroep is opzoek naar bepaalde erkening, status. Zij kijken erg op naar de bekende nederlanders en willen of hebben zelf ook een bepaalde exclusiviteit of status in de samenleving. Deze status willen zij graag tonen door bepaalde merken te gebruiken die anderen niet kunnen krijgen of zich kunnen veroorloven. Sociaal Mensen nuttigen graag een drankje tijdens sociale activiteiten. Deze sociale activiteiten zijn belangrijk voor hen, vanwege vriendschappen, ontspanning, status en erkening.

5 4. Brand values Gezond Bionade is een non alcoholisch gebrouwen drankje. Dit is een belangrijke value van het merk omdat het gezond voor het lichaam is en geen verdere schade kan aanrichten zoals alcoholishe dranken dat wel doen. Bionade wil zo gezond mogelijk overkomen in zowel smaak als uitstraling. Natuurlijk Behalve dat het een non alcoholisch drankje is, is Bionade ook nog eens een biologisch drankje. Geen chemische stoffen of smaakmakers toegevoegd, zo natuurlijk mogelijk. Dit laten ze ook terug komen in hun uiterlijk van het flesje en de uitstraling. Aantrekkelijk Bionade richt niet heel erg op de alternatieve groep mensen die gericht zijn op biologische producten. Bionade richt zich juist op de jonge volwassenen die graag een bepaalde status en exclusiviteit willen uitstralen. Bionade wil voor deze groep mensen aantrekkelijk zijn, dit doormiddel van smaak, uiterlijk en marketing. Rustgevend Bionade heeft geen hele chemische smaak. Het is een belangrijke value voor bionade om een bepaalde rust uit te stralen zowel via stijl als smaak. Bionade wil een tropisch gevoel overbrengen en daarbij dus een rustgevende beleving. Omdat Bionade ook geen kolzuur bestanden in zich heeft en geen redbull-achtig drankje is zal de gebruiker een rustgevend gevoel ervaren. Jong Bionade vind het belangrijk om de jonge Nederlandse volwassenen te bereiken. Hierdoor wil de drank ook een jonge uitstraling hebben en veel media promotie gebruiken om deze media gevoelige doelgroep te bereiken. Exclusiviteit Bionade wil wel exclusief blijven, niet iedereen heeft genoeg ʻstatusʼ om het te kunnen benuttigen. Om deze exclusiviteit tot stand te houden zal Bionade maar op een beperkt aantal plekken in Nederland verkrijgbaar zijn.

6 5. Brandvalues vs. Human values Beschrijving van de relatie tussen de human values en de brand values Om een merk tot een succes te laten komen is het niet alleen belangrijk dat de eigen waarden worden behaald en behouden maar ook dat er wordt gericht op de waarden van de doelgroep, de human values in andere worden! Dit is ook de uitdaging voor Bionade wanneer zij zich willen richten op de Nederlandse trend bewuste jonge volwassenen die graag uitgaan in de wat exclusievere omgeving. Voldoet het merk wel aan de waarden van deze doelgroep? Volgens de richtlijnen van het concept zou dit moeten lukken. Het is belangrijk voor de doelgroep om goed voor hen lichaam te zorgen, en dat is ook een waarde van Bionade om gezonde natuurlijke drank aan te bieden. Verder vind de doelgroep alcohol niet belangrijk, dat komt Bionade goed uit want het is een non-alcoholisch drankje. Ondanks dat Bionade non-alcoholisch is willen zij zich toch richten op de uitgaans sector, zij zullen dan ook op andere waarden van het uitgaans leven moeten richten. Bionade speelt in op exclusiviteit en dit is een goede waarde voor de doelgroep aangezien zijn erkenning en sociale waarden hebben. Bionade speelt in op exclusiviteit door de drank maar op een beperkt aantal uitgaans gelegenheden te leveren, en de doelgroep gaat graag naar deze gelegenheden om status en erkening te krijgen. Om status en exclusiviteit verder te benadrukken zal Bionade ook op bijzondere eventementen en gelegenheden worden geschonken waar bekende Nederlanders naartoe gaan. Die stralen exclusiviteit uit en dat is juist waar de doelgroep zo op gericht is. Totslot zijn de mensen uit de doelgroep wel natuurliefhebbers, en vinden zij het belangrijk dat de natuur beschermd wordt. Zij houden van veel groen en vrije dieren. Bionade straalt dit uit met zijn paradijselijke stijl, zowel uiterlijk als in de smaak. Hierdoor raakt Bionade opnieuw een van de vele waarden van de doelgroep.

7 6. Brand behaviour Het merk zal bekend komen te staan als een luxe drank die niet overal te verkrijgen is. Het product moet een speciaal gevoel geven bij de doelgroep, alsof zij in de belangstelling staan. Hierdoor krijg je een gevoel van exclusiviteit. Daarnaast zal het product overkomen als iets paradijselijks. Door het paradijselijke zal ook het biologische aspect beter naar voren komen. Dit wordt in één lijn getrokken met het ontwerp van de fles. Hierdoor komt wat je ziet, proeft, ruikt en beleeft met elkaar overeen en wordt het product één geheel. De experiënce moet een dermate grote indruk achter laten dat de doelgroep het product opneemt in het dagelijks leven. Uiteindelijk zal de doelgroep er een positief gevoel aan overhouden en het opnieuw willen beleven. Om het opnieuw te beleven zal de doelgroep weer naar de exclusieve plekken moeten gaan.

8 7. Hoe mensen interacteren met het merk d.m.v. touchpoints In eerste instantie bezoekt de doelgroep een van de touchpoints. Dit hoeft niet per se te zijn om in contact te komen met Bionade, maar het kan ook zijn om naar een evenement, concert etc. te gaan. Als de doelgroep bij een van de touchpoints is aangekomen zal deze in contact komen met Bionade. Dit kan zijn doordat ze het drankje (voor het eerst) drinken of wanneer ze eerst zien wat er om hun heen gebeurd. Natuurlijk kan het ook zijn dat ze al eerder in contact zijn gekomen met Bionade en het drankje meteen bestellen. Daarnaast zal de doelgroep in contact komen met personeel wat het drankje aanprijst. Dit zullen mannen en vrouwen zijn die verkleed zijn en er uit zien alsof ze uit een paradijs komen. Ook zullen er objecten staan die geassocieerd worden met het paradijs. Denk bijvoorbeeld aan een boom waar bionade in hangt. Wanneer de doelgroep in aanraking komt met het product zelf zal dit ook een bepaald gevoel opleveren. Het ontwerp van het flesje zal passen in de stijl van de beleving en de values waardoor het product een positieve indruk achterlaat.

9 8. Ontwerp Het ontwerp en dus de uitwerking van het flesje, het geluid, gevoel, en onder andere de kleuren en vormen zullen zeer nauw samen moeten hangen met de Human Values. Dit is nodig om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op de beleving van onze doelgroep. Het is dus erg belangrijk dat het product zich goed bij de gebruiker laat passen aan zijn human values. Door een aantal eisen aan het ontwerp te stellen kunnen wij dit op deze manier doen. Nadat we ons onderzoek hebben bekeken hebben we een aantal punten zien terug komen die belangrijk zijn voor het ontwerp. Product - Juiste kleursamenstelling (exclusieve uitstraling) - Huidig logo vernieuwen aan de 'exclusieve paradijselijke beleving'. - Vorm van de fles is belangrijk - Materiaal van de fles. Glas geeft een luxere uitstraling dan bijv. plastic - Wordt het nog op een bepaalde manier geserveerd (alleen het flesje of een speciaal glas erbij?) Touchpoints - Bionade boom om de beleving van 'Natuurlijk' en 'Vruchten' te stimuleren - Een eigen bionade bar kan ook een onderdeel zijn dit is per locatie afhankelijk - Kleuren en vorm moeten de natuurlijke paradijselijke ervaring versterken

Ontwerp & Schetsen. Experience Design - Opdracht 02. Chantal van Iwaarden CMD2B

Ontwerp & Schetsen. Experience Design - Opdracht 02. Chantal van Iwaarden CMD2B Ontwerp & Schetsen Experience Design - Opdracht 02 Chantal van Iwaarden 0818582 CMD2B 24-01-2011 Orientatie Het project waar ik dit kwartaal aan werk is een open project. De onderzoeksvraag die bij dit

Nadere informatie

Prikkel je zintuigen. Een succesvol evenement met de Jaarbeurs Meetingmoods Filosofie.

Prikkel je zintuigen. Een succesvol evenement met de Jaarbeurs Meetingmoods Filosofie. Prikkel je zintuigen Een succesvol evenement met de Jaarbeurs Meetingmoods Filosofie. PRIKKEL JE ZINTUIGEN voor een memorabel event! Échte beleving Om jouw evenement succesvol te laten zijn, is het belangrijk

Nadere informatie

Lucky Gamblerss. Connecting Vibes: Promotieplan. Project groep: Lucky Gamblers Datum: 26 oktober 2011. Kellyann Myers 0844413. Jeffrey Saija 0847763

Lucky Gamblerss. Connecting Vibes: Promotieplan. Project groep: Lucky Gamblers Datum: 26 oktober 2011. Kellyann Myers 0844413. Jeffrey Saija 0847763 Connecting Vibes: Promotieplan Project groep: Lucky Gamblers Datum: 26 oktober 2011 Jeffrey Kellyann Connecting Vibes Lucky Gamblerss Wim Rieneke Kellyann Myers 0844413 Jeffrey Saija 0847763 Rieneke Honders

Nadere informatie

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ Disclaimer: Bij het samenstellen van deze 47 tips is

Nadere informatie

Energie Drink sensagram

Energie Drink sensagram Energie Drink sensagram Setting Bij deze test hebben we verschillende merken energie drink tegenover elkaar gezet en bekeken wat we het beste merk vonden. Deze test heb ik samen met mijn vriendin uitgevoerd.

Nadere informatie

Essay Dordtologie. Een sportevenement specifiek voor Dordrecht. Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012

Essay Dordtologie. Een sportevenement specifiek voor Dordrecht. Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012 Essay Dordtologie Een sportevenement specifiek voor Dordrecht Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012 Inleiding Ik heb met plezier de cursus Dordtologie gevolgd. Allerlei onderwerpen zijn tijdens

Nadere informatie

;k;lk. Verdieping. Werkblad Reportage

;k;lk. Verdieping. Werkblad Reportage Verdieping Het genre dat in de reguliere lessen niet aan bod is gekomen, is de reportage. Het is een opdracht, geschikt voor een groepje van drie kinderen. In de reportage wordt er veel gevraagd: foto

Nadere informatie

Fris innoveert. Vooraf. Les 1 Sleutel 2F

Fris innoveert. Vooraf. Les 1 Sleutel 2F Fris innoveert Vooraf Onderwerp: Fris innoveert Strategie: Voorspellen CLIB-niveau van de tekst: 82/8 (2F) MI-tip: laat de studenten een onderzoek doen naar het drinkgedrag in de klas. Let op: in deze

Nadere informatie

STAP 1: ANALYSE. Achtergrond van het bedrijf

STAP 1: ANALYSE. Achtergrond van het bedrijf STAP 1: ANALYSE Achtergrond van het bedrijf Coca-Cola bestaat in Nederland uit twee bedrijven: Coca-Cola Nederland maakt deel uit van The Coca-Cola Company, eigenaar van de merken, verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Marktonderzoek en trends. Enquête Door: Christy Jansen. Enquête STUDMUTS. Door: Ferdy de Jong

Marktonderzoek en trends. Enquête Door: Christy Jansen. Enquête STUDMUTS. Door: Ferdy de Jong Marketingplan Marktonderzoek en trends... 2 Doelgroep... 4 Bedrijfsformule/ winkelformule... 5 Product... 5 Presentatie... 7 Plaats... 8 Personeel... 9 Prijs... 10 Promotieplan... 11 Concurrentieanalyse...

Nadere informatie

Mijn ervaringen met zintuigen

Mijn ervaringen met zintuigen Mijn ervaringen met zintuigen Zien Animaties bij muziek Bij steeds meer muziek evenementen spelen zichtbare animaties een belangrijke rol en maken zij deel uit van de act. De animaties dragen bij aan een

Nadere informatie

3 HTC CONCEPTEN. Ivanka T Schrijversho Kelly van de Sande Anouck Steenken

3 HTC CONCEPTEN. Ivanka T Schrijversho Kelly van de Sande Anouck Steenken 3 HTC CONCEPTEN Ivanka T Schrijversho Kelly van de Sande Anouck Steenken 1 INHOUD Concept 1... 3 Concept 2... 4 Concept 3... 5 2 CONCEPT 1 Maak een videoclip van jou extreme ervaring en deel deze met familie

Nadere informatie

Dionne Weijtens Studentnmr.: Docent: Eke Rebergen, Brenda Renssen Mobile Design

Dionne Weijtens Studentnmr.: Docent: Eke Rebergen, Brenda Renssen Mobile Design Door: Dionne Weijtens Studentnmr.: 2070511 Klas: 42CM06A Docent: Eke Rebergen, Brenda Renssen Vak: Mobile Design 1. Inhoud 2. Inleiding 3. Aanpak 3.1. Why - How What 3.2. Kernwaarden 3.3. Doelgroepen 3.4.

Nadere informatie

Werkblad. Alcohol & Jongeren

Werkblad. Alcohol & Jongeren Werkblad Alcohol & Jongeren Werkschema / Planner taak geschatte tijdsduur werkelijke tijd wie/wat opdracht 1 voorbereiding: voorbereiding: opdracht 2 voorbereiding: voorbereiding: opdracht 3 voorbereiding:

Nadere informatie

ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE

ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE DUIZENDPOOT IN ONLINE MEDIA LAND... 23 april Niels de Keizer - Freelance Creative Flash Developer ACHTERGROND Hij was vroeger Autonoom ontwerper student op de Mode academie

Nadere informatie

NATIONAAL WATER ONDERZOEK 2015 Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van water

NATIONAAL WATER ONDERZOEK 2015 Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van water NATIONAAL WATER ONDERZOEK 2015 Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van water JORIS DE JONGH CAROLINE VAN TEEFFELEN AMSTERDAM, AUGUSTUS 2015 2 INHOUDSOPGAVE VOORAF AANLEIDING EN DOEL

Nadere informatie

Project 03: Information Age Team 2 Redactioneel Concept

Project 03: Information Age Team 2 Redactioneel Concept Project 03: Information Age Team 2 Redactioneel Concept Inhoudsopgave DOEL VAN DE SITE...3 DOELGROEP...4 SITE DOELEN...5 TONE OF VOICE...6 TERMEN...7 2 Doel van de site De afgelopen jaren is duidelijk

Nadere informatie

Presenteer uw bedrijf aan een sportief publiek

Presenteer uw bedrijf aan een sportief publiek United by FITNESS! Sponsormogelijkheden Presenteer uw bedrijf aan een sportief publiek Zeg je Workout Summer Festival dan zeg je Rotterdam. Het Sidelingepark omgetoverd tot fitnessfestivalterrein gevuld

Nadere informatie

Seminar. Essay conceptstores

Seminar. Essay conceptstores Seminar Essay conceptstores Marlies van den Bos 1622703 Concept Design Eng JDE-SCONE.3V-13 Marvin Fernandes 19-12-2014 1 CONTENT IntroductiE Conceptstores Communicatie Conclusie uitwerking infographic

Nadere informatie

Plan van aanpak. Drankmatiging en Veiligheid. Evenement: UnderKofferFest 2016 Organisatie: Stichting UnderKofferFest KvK:

Plan van aanpak. Drankmatiging en Veiligheid. Evenement: UnderKofferFest 2016 Organisatie: Stichting UnderKofferFest KvK: Plan van aanpak Drankmatiging en Veiligheid. Evenement: UnderKofferFest 2016 Organisatie: Stichting UnderKofferFest KvK: 66696739 Opgesteld door: Mark Oldenhave en Thimo Woerts namens de stichting UKF

Nadere informatie

Les 1 woordenschat 2F. de markt de uitvinding favoriet waarde hechten aan waar voor je geld krijgen de consumptie de trend de claim

Les 1 woordenschat 2F. de markt de uitvinding favoriet waarde hechten aan waar voor je geld krijgen de consumptie de trend de claim Fris innoveert Woorden van deze les de markt de uitvinding favoriet waarde hechten aan waar voor je geld krijgen de consumptie de trend de claim de omzet innoveren Wat weet je al? Lees het woord. Kun jij

Nadere informatie

PSV BUSINESS WEDSTRIJDARRANGEMENTEN

PSV BUSINESS WEDSTRIJDARRANGEMENTEN PSV BUSINESS WEDSTRIJDARRANGEMENTEN - INHOUD 4 CULINAIR GENIETEN EN TOPVOETBAL 6 BUSINESS CLUB 8 DE BLAUWE LOTUS 10 RESTAURANT AVANT-GARDE VAN GROENINGE 12 BUSINESS ROOM 14 PRIJZEN PER WEDSTRIJD WEDSTRIJDARRANGEMENTEN

Nadere informatie

De beste cocktails. Op elke lokatie.

De beste cocktails. Op elke lokatie. Rising Moon COCKTAILS SINCE 2005 De beste cocktails. Op elke lokatie. Beste belangstellende, Hartelijk dank voor uw interesse in Rising Moon. In deze brochure vertellen we u graag iets meer over onszelf,

Nadere informatie

Big Data. Olivier Koeton 0854461 CDM2A 12-03-2013

Big Data. Olivier Koeton 0854461 CDM2A 12-03-2013 Big Data Olivier Koeton 0854461 CDM2A 12-03-2013 Een tijd geleden was het ondenkbaar dat je bijvoorbeeld in een kledingwinkel kon meten waar jou eventuele klanten het meest staan en waar zij eigenlijk

Nadere informatie

Creative Marketing 3 8 mei 2014 Karen Sikkema karen@olivgames.nl

Creative Marketing 3 8 mei 2014 Karen Sikkema karen@olivgames.nl Creative Marketing 3 8 mei 2014 Karen Sikkema karen@olivgames.nl Creative Marketing 1 Introductie wat is marketing? 2 Ken je klant wie is je klant en wat denkt/voelt/wil hij/zij? 3 Creative marketing kan

Nadere informatie

Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel. Atty Halma

Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel. Atty Halma Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel Atty Halma Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel Steeds meer aankopen worden online gedaan, terwijl de aankopen en

Nadere informatie

Bols komt met een biertje

Bols komt met een biertje 11 oktober 2018, 15:46 (CEST) Bols komt met een biertje Geneverstoker stuurt alle bieren van Nederland een vriendschapsverzoek Amsterdam, 8 oktober 2018 - Wil distillateur Bols ons met hun nieuwe payoff

Nadere informatie

In deze fase ze en we de kennis en nieuwsgierigheid om in een bewuste smaakbeleving. Het bewust proeven en de beleving delen met anderen staat hierin

In deze fase ze en we de kennis en nieuwsgierigheid om in een bewuste smaakbeleving. Het bewust proeven en de beleving delen met anderen staat hierin De Koffiekeuken gee koffie haar welverdiende podium. Le erlijk en figuurlijk in de vorm van onze bar. Als baris zijn we haar medespelers. We nemen het publiek mee in onze informa eve, smakelijke en vermakelijke

Nadere informatie

Leeftijd eerste ervaring met alcohol 12-15 16-19 20-23. < 11 jaar 11-12 13-15 16-18

Leeftijd eerste ervaring met alcohol 12-15 16-19 20-23. < 11 jaar 11-12 13-15 16-18 Feiten over het Alcohol- en Drugsgebruik van jongeren in het district Rivierenland Gelderland-Midden Gebaseerd op het onderzoek: Lekker samen van de kaart (maart 27) Inleiding Het alcoholgebruik neemt

Nadere informatie

dbodate Design kent de juiste plek Design kent de juiste plek

dbodate Design kent de juiste plek Design kent de juiste plek dbodate Design kent de juiste plek dbodate Design kent de juiste plek dbodate Design kent de juiste plek Een goed verhaal dat via design tot de verbeelding spreekt is de basis van verleiding. Maar dan

Nadere informatie

K now w here to go! PLAN VAN AANPAK CONNECTING VIBES. Rotterdam, Ashley Bick. Yvo van Oosterum. Lydia van Driel.

K now w here to go! PLAN VAN AANPAK CONNECTING VIBES. Rotterdam, Ashley Bick. Yvo van Oosterum. Lydia van Driel. R O T T E R D A M P A R T K now w here to go! PLAN VAN AANPAK CONNECTING VIBES Rotterdam, 12-09-2011 Ashley Bick Yvo van Oosterum Lydia van Driel Rob Weerman Melangelo Prince Rotterdam Party Crew projectgroep

Nadere informatie

Claudia Kuijken 2CC2. Alternatief merk: Explode. Explore the world

Claudia Kuijken 2CC2. Alternatief merk: Explode. Explore the world Claudia Kuijken 2CC2 Alternatief merk: Explode Explore the world Explode Explode is een combinatie van deodorant en parfum in 1 verpakking. Iedereen heeft er wel eens last van: de geur van je dagelijkse

Nadere informatie

Voor meer informatie neem contact op met uw Heineken vertegenwoordiger. Of kijk op There s more to life than beer & wine. Meet Charli.

Voor meer informatie neem contact op met uw Heineken vertegenwoordiger. Of kijk op  There s more to life than beer & wine. Meet Charli. Voor meer informatie neem contact op met uw Heineken vertegenwoordiger. Of kijk op www.charli.nl There s more to life than beer & wine. Meet Charli. Meet Charli. Herken je die twijfel? Soms heb je als

Nadere informatie

Boutique Dairy, Good Heavens divine drinking yogurt.

Boutique Dairy, Good Heavens divine drinking yogurt. 5. In dit deel van het verslag beschrijft men de vergelijking tussen het nieuwe product met de vergelijkbare probiotische producten. Ieder projectlid heeft ongeveer twee tot vier producten vergeleken op

Nadere informatie

Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse

Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse Naam: Stefan van Rees Studentnummer: 0235938 Klas: CMD D1 Datum: september 2009 Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse Doelgroepanalyse welgestelde consument Wat is een welgestelde consument?

Nadere informatie

Experience Design water, water, water.

Experience Design water, water, water. Opdracht 1 water, water, water. CMD 3b Freek Murk 0814805 Welk water is het lekkerst? De test om het water Ik wil graag onderzoeken hoe mensen hun ogen gebruiken. Ik wil graag weten wat een merk doet met

Nadere informatie

visie werkwijze *genoemde prijzen zijn exclusief btw

visie werkwijze *genoemde prijzen zijn exclusief btw visie Net even anders dan anders. Waar presentatie net zo belangrijk is als smaak. Stoer en robuust. Waar ambachtelijke producten een hoofdrol spelen. En we trots zijn op onze eigen recepturen. Waar vers

Nadere informatie

Inhoud. Experience branding, summer Lesopdracht 4: Experience Matrix (making meaning)

Inhoud. Experience branding, summer Lesopdracht 4: Experience Matrix (making meaning) Experience branding, summer 2008. Lesopdracht 4: Experience Matrix (making meaning) Inhoud 1. Het project blz. 2 2. Experience Matrix blz. 3 3. Experience brander blz. 4 4. Visueel beeld blz. 5 1 1.Het

Nadere informatie

Safari Meeting Centre in Koninklijke Burgers Zoo

Safari Meeting Centre in Koninklijke Burgers Zoo Safari Meeting Centre in Koninklijke Burgers Zoo Wilt u van uw congres, relatiedag, vergadering, training of personeelsfeest een unieke ervaring maken? Kom dan naar het Safari Meeting Centre in Burgers

Nadere informatie

profielvak dienstverlening en producten CSPE KB onderdeel B

profielvak dienstverlening en producten CSPE KB onderdeel B Examen VMBO-KB 2017 gedurende 95 minuten profielvak dienstverlening en producten CSPE KB onderdeel B Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen digitale bestanden. Dit onderdeel bestaat uit

Nadere informatie

Examenopgaven VMBO-GL en TL

Examenopgaven VMBO-GL en TL Examenopgaven VMBO-GL en TL 2003 tijdvak 2 woensdag 18 juni 13.30 15.30 uur NEDERLANDS LEESVAARDIGHEID CSE GL EN TL NEDERLANDS LEESVAARDIGHEID VBO-MAVO-D Bij dit examen hoort een tekstboekje. Dit examen

Nadere informatie

Eindopdracht Winter 2008

Eindopdracht Winter 2008 Eindopdracht Winter 2008 PATRICK VAN BOXTEL OMER ERSOZ MERIMA RAMIC IKEA Concept Maatschappelijk ondernemen is hot. Grote bedrijven willen transparanter overkomen naar hun klanten. De bedrijven creëren

Nadere informatie

Commercial Nintendo WII

Commercial Nintendo WII Commercial Nintendo WII NINTENDO WAT ZEGGEN ZE Lea Lea toegepast op Nintendo Naam Leeftijd Doelgroep Trefwoorden Roel 25-30 Ja Energiek, Innovatief, Kids Paul 16-20 Ja Familiegericht, Uniek, Design Jeffrey

Nadere informatie

Op zoek naar de vrouw áchter de lesbo

Op zoek naar de vrouw áchter de lesbo LANG LEVE DE DI VER SI TEIT tekst Saskia Doorschodt fotografie Dorien Grötzinger Op zoek naar de vrouw áchter de lesbo Ik ben lesbisch. Velen van ons hebben dit wel eens hardop tegen iemand anders gezegd.

Nadere informatie

JÄGERMEISTER MARKETINGCODE

JÄGERMEISTER MARKETINGCODE JÄGERMEISTER MARKETINGCODE INLEIDING Sterkedranken zijn cultureel erfgoed en ervan genieten is een eeuwenoude traditie: elke dag worden ze wereldwijd door miljoenen volwassenen op een verantwoorde manier

Nadere informatie

HTV Helvoirt Sportlaan 1-b 5268 HS Helvoirt

HTV Helvoirt Sportlaan 1-b 5268 HS Helvoirt HTV Helvoirt Sportlaan 1-b 5268 HS Helvoirt 0411-64 25 97 sponsor@htvhelvoirt.nl www.htvhelvoirt.nl AL JAREN IS DE HELVOIRTSE TENNIS CLUB EEN BEGRIP IN ONZE GEMEENTE. MOOI GELEGEN AAN DE RAND VAN HET DORP,

Nadere informatie

Jeugd en alcohol. Oefeningen

Jeugd en alcohol. Oefeningen 2009-16 tekst 1 Delft, 16 april 2009 Jongeren drinken steeds meer alcohol. En ze drinken vaker. Ook zijn ze jonger als ze beginnen. Het is een groeiend probleem. Cijfers van 2008 337 jongeren kwamen in

Nadere informatie

Marktonderzoek Valeto

Marktonderzoek Valeto Inhoudstafel Inleiding... 2 Studie: horecazaken... 3 Studie: de consument... 6 Algemeen besluit... 8 BIJLAGE 1: Vragenlijst horecazaken... 9 BIJLAGE 2: Vragenlijst consumenten... 10 Page 1 Inleiding Met

Nadere informatie

Er is een groot verschil tussen 20-ers en 30-ers, 30-ers gaan minder uit omdat veel van hun kinderen hebben.

Er is een groot verschil tussen 20-ers en 30-ers, 30-ers gaan minder uit omdat veel van hun kinderen hebben. Doelgroeponderzoek verslag Hoe heb je onderzoek gedaan? We hebben onderzoek gedaan door interviews af te nemen bij mensen waarvan wij dachten dat ze tot onze doelgroep behoren, bij gebrek aan een betere

Nadere informatie

Inspiratiecarrousel. Creatieve ideeën uit de praktijk

Inspiratiecarrousel. Creatieve ideeën uit de praktijk Inspiratiecarrousel Creatieve ideeën uit de praktijk Theater- en Congrescentrum Hanzehof - Zutphen Concept: Rendementsverhoging door kostenverlaging. Veel theaters programmeren sowieso in twee zalen, wij

Nadere informatie

Trimbos-instituut Binge drinken bij jeugd. Prof dr. Rutger Engels. Improving Mental Health by Sharing Knowledge

Trimbos-instituut Binge drinken bij jeugd. Prof dr. Rutger Engels. Improving Mental Health by Sharing Knowledge Trimbos-instituut 2015 Binge drinken bij jeugd Prof dr. Rutger Engels Improving Mental Health by Sharing Knowledge 1. Verandering in maatschappelijke normen over alcohol 2. Stijging in startleeftijd 3.

Nadere informatie

Drankenbord. Opdracht 6A. Opdracht

Drankenbord. Opdracht 6A. Opdracht Opdracht 6A Drankenbord Opdracht Doel: Introductie: 15 min. Aan de hand van het drankenbord leren kinderen: Hoeveel suiker er in hun favoriete drankje zit; Hoelang je moet wandelen of fietsen om de drankjes

Nadere informatie

Binden Boeien & Beleven

Binden Boeien & Beleven Binden Boeien & Beleven Strategisch Plan Schouwburg Venray 2015-2020 [Invoegen afbeelding] 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Trends & ontwikkelingen 3 3. Missie 4 4. Onze visie & bijbehorende doelstellingen

Nadere informatie

Vind je het een goede zaak of een slechte zaak dat de leeftijdsgrens van het kopen en drinken van alcohol van 16 naar 18 jaar wordt verhoogd?

Vind je het een goede zaak of een slechte zaak dat de leeftijdsgrens van het kopen en drinken van alcohol van 16 naar 18 jaar wordt verhoogd? Vind je het een goede zaak of een slechte zaak dat de leeftijdsgrens van het kopen en drinken van alcohol van 16 naar 18 jaar wordt verhoogd? Goede zaak 60,3% Slechte zaak 34,5% Weet niet / geen mening

Nadere informatie

Nationale theedrinkdag 2013

Nationale theedrinkdag 2013 Nationale theedrinkdag 2013 Stefan van de Weijer Samengewerkt met: Sharon van Besouw Reclamebureau Weijer en Besouw, bestaat uit Stefan van de Weijer en Sharon van Besouw. Wij zijn een ontwerpteam wat

Nadere informatie

DAM TOT DAM PARK - ZAANDAM

DAM TOT DAM PARK - ZAANDAM DAM TOT DAM PARK - ZAANDAM 16 EN 17 SEPTEMBER 2017 FESTIVAL EN BUSINESSDORP EEN WEEKEND LANG GENIETEN MET RELATIES EN MEDEWERKERS HOSPITALITY BUSINESS SPONSORING DAM TOT DAM PARK Voor het vijfde achtereen

Nadere informatie

www.materialxperience.nl 7 11 februari 2011, Jaarbeurs Utrecht

www.materialxperience.nl 7 11 februari 2011, Jaarbeurs Utrecht www.materialxperience.nl 7 11 februari 2011, Jaarbeurs Utrecht Material Xperience 2011 Material Xperience is een uniek inspirerend materiaalevenement en vindt gelijktijdig plaats met de Bouwbeurs in de

Nadere informatie

2 Het ervaringsproces

2 Het ervaringsproces Ontspanning en geluk 2 Het ervaringsproces Inleiding Het ervaringsproces is een hulpmiddel om te ontspannen en om geluk te ervaren. Je doorloopt zeven ervaringen. Om van de ene naar de andere ervaring

Nadere informatie

Uit onderstaande kunt u zelf uw arrangement samenstellen waarmee we een offerte op maat voor u maken.

Uit onderstaande kunt u zelf uw arrangement samenstellen waarmee we een offerte op maat voor u maken. Telstar Horeca Menukaart 15-16 Uit onderstaande kunt u zelf uw arrangement samenstellen waarmee we een offerte op maat voor u maken. Drank Gedurende de dag Kan Koffie (10 kopjes) 15,00 Kan Thee (10 kopjes)

Nadere informatie

Merkbinding door e-commerce. Kom Je Ook, Stadsschouwburg Amsterdam 29 maart 2012

Merkbinding door e-commerce. Kom Je Ook, Stadsschouwburg Amsterdam 29 maart 2012 Merkbinding door e-commerce Kom Je Ook, Stadsschouwburg Amsterdam 29 maart 2012 WIE ZIJN WIJ? 1. Ellen Groenveld museologie, Reinwardt 2. Gerard Challa e-commerce www.museumwebshops.nl WAT DOEN WIJ? ONLINE

Nadere informatie

HO, HO, HO. FEESTDAGEN BIJ BLEYENBERG!

HO, HO, HO. FEESTDAGEN BIJ BLEYENBERG! HO, HO, HO. FEESTDAGEN BIJ BLEYENBERG! It s the most wonderful time of the year! En zeker bij Bleyenberg. Speciaal voor jou hebben wij verschillende arrangementen samengesteld deze feestdagen. December.

Nadere informatie

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken.

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken. Sk8-Depot is een brand new indoor SKATE, BMX en ROLLERBLADE park gelegen op een goed bereikbare locatie in Antwerpen, goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer en de fiets. Sk8-Depot bied sponsors

Nadere informatie

Uitgaan in Haarlem onder de 18 jaar. Wat zeggen de Haarlemse uitgaansgelegenheden hierover? 2 maart 2016 Petra Klaassen, Jakka

Uitgaan in Haarlem onder de 18 jaar. Wat zeggen de Haarlemse uitgaansgelegenheden hierover? 2 maart 2016 Petra Klaassen, Jakka Uitgaan in Haarlem onder de 18 jaar Wat zeggen de Haarlemse uitgaansgelegenheden hierover? 2 maart 2016 Petra Klaassen, Jakka In januari 2014 is de nieuwe alcoholwet ingegaan. Dit betekent dat jongeren

Nadere informatie

MANUAL EEN HANDLEIDING IN HET GEBRUIK

MANUAL EEN HANDLEIDING IN HET GEBRUIK MANUAL EEN ANDLEIDING IN ET GEBRUIK VAN ET LOGO ER GAAT NIETS BOVEN GRONINGEN 2 INOUDSOPGAVE 1 Voorwoord 3 2 et logo 4 3 Toepassing 5 4 Gebruik van het logo door derden 7 5 Toestemming voor gebruik 9 3

Nadere informatie

ZAKELIJKE NAC BUSINESS CLUB TRIBUNE SEIZOEN 2018 / 2019 BEATRIX SKYBOX GOUD ZILVER BRONS SPORTS BAR BOS LOUNGE LOUNGE

ZAKELIJKE NAC BUSINESS CLUB TRIBUNE SEIZOEN 2018 / 2019 BEATRIX SKYBOX GOUD ZILVER BRONS SPORTS BAR BOS LOUNGE LOUNGE ZAKELIJKE PIRA 66 44 1 ZILVER SPORTS BAR 1912 LOUNGE SKYBOX 22 33 55 BEATRIX LOUNGE GOUD BRONS MIDE BOS 77 NAC BUSINESS 7 5 5 7 2 1 4 6 5 3 3 3 5 TRIBUNE SEIZOEN 2018 / 2019 NAC BUSINESS HET GROOTSTE ZAKELIJKE

Nadere informatie

Projectgroep 8: Briefing. CDE Muziekatelier. Eva Thomas & Silke Lauwers

Projectgroep 8: Briefing. CDE Muziekatelier. Eva Thomas & Silke Lauwers Projectgroep 8: Briefing CDE Muziekatelier Eva Thomas & Silke Lauwers Grafische en digitale media 2013-2014 Inhoud Inleiding...3 1. Logo en huisstijl...4 2. Folder...5 3. Poster zomerworkshop...6 4. Advertentie...7

Nadere informatie

Concept: Een beroep doen op de werknemers om twee keer per jaar een mannelijke middelbare scholier mee te nemen voor een meeloopdag.

Concept: Een beroep doen op de werknemers om twee keer per jaar een mannelijke middelbare scholier mee te nemen voor een meeloopdag. Nationale Zorgvernieuwingsprijs Hoe zorg je ervoor dat meer mannen voor een baan in de zorg kiezen? Concept: Een beroep doen op de werknemers om twee keer per jaar een mannelijke middelbare scholier mee

Nadere informatie

Sponsoren & Adverteren

Sponsoren & Adverteren 2010 Sponsoren & Adverteren Over GoldWingWereld GoldWingWereld is een informatieve website volledig gerelateerd aan de Honda GoldWing. De Honda GoldWing is al sinds de introductie van de GL1000 in 1975

Nadere informatie

Samenvatting Maatschappijleer Uitgaan en zinloos geweld (Hoofdstuk 1)

Samenvatting Maatschappijleer Uitgaan en zinloos geweld (Hoofdstuk 1) Samenvatting Maatschappijleer Uitgaan en zinloos geweld (Hoofdstuk 1) Samenvatting door een scholier 1420 woorden 24 januari 2011 6,2 15 keer beoordeeld Vak Maatschappijleer Wat is een goede mening? -

Nadere informatie

info@desteenfabriek.com www.desteenfabriek.com Inhoud Introductie Filosofie Het concept De transformatie Wat wij bieden De mogelijkheden Brede faciliteiten Wat maakt ons uniek 1 2 3 4 5 6 8 10 Introductie

Nadere informatie

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de Kadernota Evenementen 2016-2020 van de Provincie Groningen Kadernota Evenementen 2016-2020 van de provincie Groningen Het huidige evenementenbeleid heeft een looptijd tot en met 2015. In deze kadernota

Nadere informatie

NATIONAAL WATERONDERZOEK 2016

NATIONAAL WATERONDERZOEK 2016 NATIONAAL WATERONDERZOEK 2016 Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van water in opdracht van FWS CAROLINE VAN TEEFFELEN JORIS DE JONG TESSA DE KRUIJK AMSTERDAM, 2016 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

EXPERIENCE DESIGN LES 3 SENSAGRAM ODETTE JANSEN & SHANNA VAN NAMEN & WARREN KOCH & MIRIAM KNIJF & MARTIN BOON - CMD3B

EXPERIENCE DESIGN LES 3 SENSAGRAM ODETTE JANSEN & SHANNA VAN NAMEN & WARREN KOCH & MIRIAM KNIJF & MARTIN BOON - CMD3B EXPERIENCE DESIGN LES 3 SENSAGRAM ODETTE JANSEN & SHANNA VAN NAMEN & WARREN KOCH & MIRIAM KNIJF & MARTIN BOON - CMD3B HET PRODUCT CHOCOLA Wij hebben gekozen voor product chocola omdat hier veel verschillende

Nadere informatie

Gaan zitten bij ooit gebruik

Gaan zitten bij ooit gebruik 1 Gaan zitten bij ooit gebruik 2 3 Speciaal bedoeld voor ouderavonden, voor ouders van basisonderwijs of beginnend middelbaar onderwijs. Deze quiz is bedoeld om met elkaar wat kennis op te doen, maar ook

Nadere informatie

NATIONAAL BIERONDERZOEK 2015

NATIONAAL BIERONDERZOEK 2015 NATIONAAL BIERONDERZOEK 2015 Een kwantitatief onderzoek naar de consumptie en beleving van bier in 2015 JORIS DE JONGH CAROLINE VAN TEEFFELEN AMSTERDAM, JULI 2015 INHOUDSOPGAVE VOORAF AANLEIDING EN DOEL

Nadere informatie

29 juni - 1 juli 2018 Valkenburg

29 juni - 1 juli 2018 Valkenburg 29 juni - 1 juli 2018 Valkenburg SPONSORBROCHURE EROICA IN LIMBURG L Eroica (Italiaans voor heroïsch / held) is een stichting die als doel heeft de oude gravelwegen van Toscane te beschermen en te behouden.

Nadere informatie

Meldingsformulier Evenement

Meldingsformulier Evenement De organisator dient de burgemeester tenminste vier weken voorafgaand aan het evenement in kennis stellen middels het formulier. Zonder tegenbericht, binnen veertien dagen, kan het evenement plaatsvinden,

Nadere informatie

Nuchter opvoeden Alcohol en Drugs in de Opvoeding. Floris Munneke Anita van Stralen

Nuchter opvoeden Alcohol en Drugs in de Opvoeding. Floris Munneke Anita van Stralen Nuchter opvoeden Alcohol en Drugs in de Opvoeding Floris Munneke Anita van Stralen Programma Trends Invloeden op het kind Wat vindt u? Het gesprek met uw kind Verwijsmogelijkheden Wat roept het onderwerp

Nadere informatie

LUNCH- EN DINERMOGELIJKHEDEN OP WEDSTRIJDDAGEN

LUNCH- EN DINERMOGELIJKHEDEN OP WEDSTRIJDDAGEN 1 LUNCH- EN DINERMOGELIJKHEDEN OP WEDSTRIJDDAGEN INHOUD Steaks & Salads (Business Club) 4 Burger vs Lobster (Business Club) 6 De Blauwe Lotus 8 Eetcafé De Verlenging 10 Dineren of lunchen in het Philips

Nadere informatie

Employer branding. Welk (eigen) verhaal om talent aan te trekken en te binden?

Employer branding. Welk (eigen) verhaal om talent aan te trekken en te binden? Employer branding Welk (eigen) verhaal om talent aan te trekken en te binden? Exploratie & inspiratie Wat? Afbakening- Brand/Branding-storyaanpak/wondermiddelen Waarom? Belangrijker Trend? moderne Employer

Nadere informatie

Omgaan met de media. Arian Kuil

Omgaan met de media. Arian Kuil Omgaan met de media Arian Kuil herziene en geactualiseerde versie mei 2012 Inhoudsopgave De/duivelskunstenaar/... 3 Spannender)dan)de)werkelijkheid)... 4 Goed)nieuws)is)geen)nieuws)... 6 Meningen)winnen)het)van)feiten)...

Nadere informatie

Sponsorbrochure. T:

Sponsorbrochure.  T: Sponsorbrochure info@curacaoculinair.com www.curacaoculinair.com T: +599 9521 8956 GEACHTE FIJNPROEVER, Anouk de Raaf Het eerste weekend van april in 2018 vindt Curaçao Culinair voor de derde keer plaats.

Nadere informatie

Dennis van der Meule. creative director owner bressiaander

Dennis van der Meule. creative director owner bressiaander WE COME IN PEACE Dennis van der Meule creative director owner bressiaander inspiratiesessie Customer Journey Mapping WAT IS CUSTOMER JOURNEY MAPPING? Customer Experience (CX) Een product of een

Nadere informatie

WORKSHOPS PROEVERIJEN EXCURSIES

WORKSHOPS PROEVERIJEN EXCURSIES WORKSHOPS PROEVERIJEN EXCURSIES Plan een dagje uit voor jong en oud! Welkom bij de Proeffabriek! Een verzameling van grote en kleine bedrijven die samen proeven en beproeven. Je kan er van alles beleven,

Nadere informatie

...de draad weer oppakken

...de draad weer oppakken ...de draad weer oppakken Na de schok... Volwassenen Informatie voor volwassenen die betrokken zijn geweest bij een schokkende gebeurtenis Betrokken raken bij een schokkende gebeurtenis, dat laat niemand

Nadere informatie

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Naam: William Ton (1604410) Docent: Rob van den Idsert Specialisatie: Concept Periode: 2015-D Datum: 27-05-2015 Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Nadere informatie

WEDSTRIJDARRANGEMENTEN 2014-2015

WEDSTRIJDARRANGEMENTEN 2014-2015 WEDSTRIJDARRANGEMENTEN 2014-2015 INHOUD Culinair genieten en topvoetbal 4 Eetcafé De Verlenging 6 De Blauwe Lotus 8 Wedstrijdarrangementen Het Philips Stadion is dé plek van zakelijke netwerkmogelijkheden,

Nadere informatie

presentatie voor distributeurs

presentatie voor distributeurs presentatie voor distributeurs we don t remember days we remember moments brand De naam (fonetisch bàki) vindt zijn oorsprong in Italië en is daar een veelvoorkomende Italiaanse achternaam. Italië staat

Nadere informatie

Werkgroep Café: Café 2.0 Lunch (ma t/m vr) November 2015

Werkgroep Café: Café 2.0 Lunch (ma t/m vr) November 2015 Werkgroep Café: Café 2.0 Lunch (ma t/m vr) November 2015 Doel Een grotere diversiteit aan groepen binnen halen in het COC Café (jongeren, zakenmensen, expats, studenten, multi-culti, vrouwen) Het bieden

Nadere informatie

18 en 19 mei 2015 KUNSTMIN én ENERGIEHUIS Dordrecht

18 en 19 mei 2015 KUNSTMIN én ENERGIEHUIS Dordrecht 18 en 19 mei 2015 KUNSTMIN én ENERGIEHUIS Dordrecht Het congres podiumkunsten is een moment van ontmoeting, inspiratie en kennisdeling voor professionals werkzaam in de podiumkunsten; van directeur tot

Nadere informatie

7. Als je klaar bent met kauwen slik je de rozijn door. Merk het verlangen op om de rozijn door te slikken. Welke bewegingen maakt je mond?

7. Als je klaar bent met kauwen slik je de rozijn door. Merk het verlangen op om de rozijn door te slikken. Welke bewegingen maakt je mond? DE BEGINNERSGEEST OEFENING Heart Body & Mind WWW.PUREHBM.COM Tijd voor een eerste oefening! Deze oefening helpt je je aandacht in het hier en nu te brengen door al je zintuigen en bewuste aandacht te gebruiken.

Nadere informatie

Layvish Live life, drink Layvish. Naam: Klas: 3B

Layvish Live life, drink Layvish. Naam: Klas: 3B Layvish Live life, drink Layvish Naam: Klas: 3B 1 Voorwoord Het project is een beetje moeizaam verlopen, maar het is uiteindelijk met succes voltooid. Wij hebben dit project met plezier gemaakt. Het was

Nadere informatie

Geschiedenis. Het terrein nam bijna twee kilometer oever aan de noordzijde van het IJ en ongeveer 90 hectare grond in beslag.

Geschiedenis. Het terrein nam bijna twee kilometer oever aan de noordzijde van het IJ en ongeveer 90 hectare grond in beslag. Geschiedenis NDSM staat voor de Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij. Dit was een werf voor de nieuwbouw, reparatie en machinebouw van schepen in Amsterdam die heeft bestaan tussen 1894 en 1979.

Nadere informatie

28 JUNI - 29 JUNI 2019 VALKENBURG

28 JUNI - 29 JUNI 2019 VALKENBURG 28 JUNI - 29 JUNI 2019 VALKENBURG Uw eigen bedrijfsborrel tijdens EROICA LIMBURG in het nostalgische Dersaborgpark met muziek en foodtrucks Informeer naar de unieke mogelijkheden! info@eroicalimburg.com

Nadere informatie

gespecialiseerde en liefdevolle zorg voor ouderen met dementie

gespecialiseerde en liefdevolle zorg voor ouderen met dementie gespecialiseerde en liefdevolle zorg voor ouderen met dementie 1 warm welkom 3 persoonijke zorg 5 familie die erbij hoort 7 professionele en betrokken medewerkers 9 welbevinden van bewoner 11 aantrekkelijk

Nadere informatie

De Linger Game is een webapp waarmee de wachtende man korting kan winnen voor zijn vrouw haar aankopen.

De Linger Game is een webapp waarmee de wachtende man korting kan winnen voor zijn vrouw haar aankopen. Marketingplan 2.0 1 Product 1.1 Kernproduct De man verveelt zich minder tijdens het wachten op zijn shoppende vrouw. De vrouw heeft geen last van een zeurende man. Het stel verdiend door het spelen van

Nadere informatie

Kortom, Art & Dining is dé ideale ontmoetingsplaats in Dordrecht.

Kortom, Art & Dining is dé ideale ontmoetingsplaats in Dordrecht. ART & DINING Art & Dining - gevestigd in het Dordrechts Museum In Art & Dining kom je met vrienden bijeen om te genieten van eten en drinken. Deze nieuwe toplocatie biedt een ontspannen sfeer en een authentiek

Nadere informatie

Code: DHT Ingebruiksdatum: Versie:

Code: DHT Ingebruiksdatum: Versie: Titel: LEEFTIJDSGRENZEN - SURVEILLANCE Opgesteld door: Inhoudelijk beoordeeld door: Goedgekeurd door documenteigenaar: d.d Vervallen verklaard door: d.d. Pagina 1 van 5 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED 1.1

Nadere informatie