Communicatiedoelgroep

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Communicatiedoelgroep"

Transcriptie

1

2 Communicatiedoelgroep Onze primaire doelgroep zijn jongere rolstoelgebruikers, maar we willen ons ook richten op: -Ouders/Verzorgers van de rolstoelgebruikers -Vrienden van de rolstoelgebruikers -Familie van de rolstoelgebruikers -Eigenaar/medewerkers van de sportscholen waar veel rolstoelgebruikers komen Deze doelgroepen kunnen wellicht informatie over onze site tegenkomen, zodat ze het kunnen doorgeven aan onze primaire doelgroep, de jongere rolstoelgebruikers. Voorbeelden: Iemand die een rolstoelgebruiker als vriend heeft, wil wellicht een keer uitgaan met hem, maar weet geen uitgaansgelegenheden waar ze samen naar toe zouden kunnen gaan. Als diegene daar naar zou zoeken op internet, zou hij wellicht op onze site komen, en de site tippen aan de rolstoelgebruiker. Ouders/Verzorgers/familie van de rolstoelgebruikers willen wellicht een keer uitgaan (iets drinken,een hapje eten, enzovoort) met de rolstoelgebruiker(s) die zij kennen, en dan kunnen ze via internet onze site makkelijk vinden. Anderzijds zou het ook kunnen dat ze merken dat de rolstoelgebruiker(s) die zij kennen juist niet zo vaak uitgaat, en via internet gaan ze dan zoeken naar uitgaansgelegenheden voor rolstoelgebruikers, zodat ze op onze site kunnen komen. Als de eigenaar van een sportschool (waar veel rolstoelgebruikers komen) een avondje uit wil organiseren met alle leden van de sportschool, kan hij ook door middel van het zoeken via internet op onze site terecht komen. Doelstelling promotie Onze doelstelling is om meer rolstoelgebruikers aan te zetten tot het gebruik van onze applicatie, waardoor ze meer uitgaan in Rotterdam. Wij willen dit bereiken omdat wij merken dat er maar weinig rolstoelgebruikers uitgaan, en dus iets voor ze willen bieden waardoor ze gestimuleerd worden om meer uit te gaan. We willen door middel van een enquête er achter komen of rolstoelgebruikers tevreden zijn over onze applicatie, om zo te zien of onze applicatie (en onze promotie) succesvol is. Er is genoeg draagvlak voor wat wij doen, want door middel van ons doelgroeponderzoek zijn wij er achter gekomen dat rolstoelgebruikers onze applicatie, en er zelf ook behoefte aan hebben om meer uit te gaan. Dit willen wij bereiken binnen één kwartaal (omdat het in onze ogen niet iets is wat direct erg populair wordt, omdat het om een beperkte doelgroep gaat). Positionering Wij hebben niet echt concurrenten, omdat er niet een soortgelijk product als dat van ons bestaat (althans niet voor rolstoelgebruikers).

3 Boodschap Wij bieden voor rolstoelgebruikers een site aan waarop ze makkelijk kunnen zien of er leuke, geschikte uitgaansgelegenheden voor ze te vinden zijn in Rotterdam. Promotiemix Wij willen de volgende instrumenten gebruiken om onze applicatie te promoten: - Een reclame banner (Drager/Kanaal) - Een flyer (Drager) - Hyves (Kanaal) -Google Adwords (Drager/Kanaal) Reclame Banner (Drager/Kanaal) We gaan een reclame banner plaatsen op Hyves. Het plaatsen gebeurt via de volgende link: Je kan hier precies instellen voor welke doelgroep je de banner wilt gebruiken. Als men hierop klikt worden ze automatisch doorgelinkt naar onze website. Wat kost het? Promotie van content op Hyves (zoals events) kost standaard 1,- per 1000 vertoningen van je banner(cpm). Bij 50,- krijg je dan vertoningen van je banner. Volgens de Vereniging van Gehandicaptenorganisaties Rotterdam zijn er zo n mensen met een beperking die wonen in Rotterdam. Hier vallen dus ook de rolstoelgebruikers onder. Omdat wij ons promotiedoel binnen een kwart jaar willen bereiken, gaan we niet voor views, maar voor views. Dat betekent 500,-. Echter, er moeten echter ook nog targets gekozen worden om echt onze specifieke doelgroep te bereiken. We moeten eerst een plaats kiezen, uiteraard wordt dat Rotterdam. Daarna moeten we ook nog onze specifieke doelgroep bereiken, dit doet we door alle hyves-groepen te kiezen waar rolstoelgebruikers (die in Rotterdam en omgeving wonen) lid van zijn. Per target komt er 50% bij de prijs, dan kosten 1000 views 1,50. Bij twee targets komt er nog eens 50% bij de prijs views kosten dan 2,25. Wij hebben dus twee targets gekozen. 2,25 x 500,- = 1125,- voor views van onze banner op Hyves. Ruim 100% duurder, maar dat betekent wel dat de advertentie veel effectiever is, omdat wij echt onze specifieke doelgroep willen bereiken.

4 Een Flyer (Drager) We gaan flyers verspreiden. Dit gaan we op een paar manieren doen. - We leggen de flyers in de uitgaansgelegenheden die op onze website komen. Deze zijn rolstoelvriendelijk, dus het is een geschikte plek om ze neer te leggen - We leggen de flyers in buurtsupermarkten in Rotterdam ( of in andere winkels die daar ruimte tot bieden ) - We leggen de flyers op sportscholen waar rolstoelsport word bedreven. Hier komen meestal de jongere rolstoelgebruikers, en dat is onze doelgroep. Wat kost het? We laten de flyers drukken door de volgende site: Je kan via deze site flyers laten drukken. Het kost minimaal 79,22 (excl. BTW) om flyers te laten drukken en 150,94 (excl. BTW) om er te laten drukken.. Met deze prijzen worden de flyers bezorgd binnen 3 a 5 werkdagen. Als je het versneld wilt laten bezorgen binnen 3 dagen, komt er zo n 33% bovenop de prijs. Als je de flyers binnen 1 dag wilt binnenkrijgen, komt er nog eens 33% bovenop de prijs. Bij dat laatste kan het drukken van flyers (wat normaal 150,94 kost) oplopen tot 200,94. We zijn van plan om 5000 flyers te laten drukken. Wij willen graag 200 flyers per plek gaan verspreiden. Wewillen ons product binnen een kwartaal promoten, dus denken wij dat 200 flyers genoeg zijn. Via de site Toegankelijk Rotterdam ben ik er achter gekomen dat er zo rond de 75 rolstoelvriendelijke uitgaansgelegenheden zijn. De flyers willen we ook verspreiden via buurtsupermarkten en sportscholen in Rotterdam, en dan denken wij aan rond de 100 plekken in totaal om de flyers te verspreiden. 200 flyers x 100 plekken = flyers in totaal.

5 Wij willen deze flyers betalen door middel van de mininumprijs: 150,94 (excl. BTW, want we zijn een bedrijf). Er moet wel toestemming gevraagd worden aan de eigenaren van de desbetreffende plekken waar we de flyers neerleggen of het wel mag, en hoeveel het (wellicht) kost om ze daar neer te leggen. In vergelijking met andere flyersites is flyeralarm de goedkoopste: Op Reclameland.nl kosten flyers minimaal 159,12. Deze worden dan binnen 5-6 werkdagen geleverd. Op logiprint.nl kosten flyers minimaal 276,05. Deze worden binnen 3-4 werkdagen geleverd. Op virtualprinter.nl kosten flyers minimaal 215,-. Deze worden ook binnen 3-4 werkdagen geleverd. Hyves (Kanaal) De Hyves-pagina van Connecting Wheels

6 Demo van onze applicatie op de Hyves-pagina We maken een speciale Hyves pagina aan voor ons product, en via andere al opgebouwde Hyves kunnen we ons opbouwen en verspreiden. Op onze hyvespagina komt dan een demo/gadget die mensen aan hun eigen Hyves kunnen toevoegen en uiteraard een link naar onze website. Wat kost het? Een hyves-pagina willen we laten maken door een webdeveloper. Het maandsalaris van een webdeveloper is 2500,-, het jaarsalaris is Wij willen ons promotiedoel binnen een kwartaal bereiken, dus: 2500,- x 4 maanden = Google Adwords (Drager/Kanaal) We adverteren de site via Google Adwords. Hierop kunnen we er voor zorgen dat de site makkelijk te vinden is via de Google zoekmachine dmv zoekwoorden. Als via Google wordt gezocht naar één van de zoekwoorden, wordt onze advertentie naast de zoekresultaten weergegeven. De site wordt dan opgenomen bij de gesponsorde links van de zoekresultaten en de ads door google die op steeds meer site s verschijnen.

7 Wat kost het? Adverteren via google Adwords gaat door het Pay-per-click -systeem. Er is een maximumbedrag van 10 cent voor elke klik op een advertentie. Het bedrag wordt bepaalt door de kwaliteit van de zoekwoorden (dwz of de zoekwoorden relevant zijn aan de advertentie). Door een goede kwaliteit van de zoekwoorden wordt het bedrag lager, tot een minimum van 1 cent per klik. Het handige aan Google Adwords is, dat je pas hoeft te betalen voor de advertentie als er effectief op wordt geklikt (en er dus mensen onze site bezoeken). Wat de precieze kosten dan gaan worden, is moeilijk in te schatten. Promotiekosten Aan de hyves gadget zitten geen kosten, en bij Google Adwords is het moeilijk in te schatten wat het uiteindelijk gaat kosten. We weten alleen dus de kosten van de Hyves-banner en de Flyers. 1125, , = 11275,94 totale kosten promotie. Wij willen onze promotie bekostigen door middel van sponsors. Als sponsors denken wij aan de uitgaansgelegenheden gebruiken die op onze site komen. Ook een sponsor zou kunnen zijn: de belangengroep voor gehandicapten Capelle in Capelle a/d IJssel en de Vereniging van Gehandicaptenorganisaties Rotterdam. Als laatste denken wij aan de sportscholen in Rotterdam waar veel rolstoelgebruikers komen. De Hyves-banner willen we laten bekostigen door het Grand Cafe/Restaurant Engels. Volgens de site Toegankelijk Rotterdam is dit de meest toegankelijke uitgaansgelegenheid voor rolstoelgebruikers (het is tevens goed te bereiken met het openbaar vervoer). Voor deze uitgaansgelegenheid is het bekostigen van de Hyves-banner gunstig, omdat ze er meer klanten door kunnen krijgen (in dit geval de rolstoelgebruikers. De flyers willen wij laten bekostigen door de Vereniging Gehandicaptenorganisatie Rotterdam. Deze organisaties maken niet echt veel winst, maar door middel van het contributiegeld kunnen ze wellicht onze flyers bekostigen, omdat het niet echt duurt is om ze te laten drukken. De kosten van het inhuren van een webdeveloper voor de hyves-pagina willen wij laten bekostigen door de Hollywood Music Hall. Dit is één van de populairste uitgaansgelegenheden in Rotterdam, en deze is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ze hebben in 2006 de prijs gewonnen voor de beste uitgaansgelegenheid in Rotterdam. Doordat het één van de populairste uitgaansgelegenheden in Rotterdam is, hebben ze hoogstwaarschijnlijk wel genoeg geld om dit te bekostigen.

Google AdWords: doen!

Google AdWords: doen! Google AdWords: doen! Je wilt meer bezoekers op je website zodat je meer mensen kunt informeren, een grotere naamsbekendheid opbouwen of meer (online) verkopen? AdWords is hiervoor het aangewezen middel!

Nadere informatie

Google Adwords: doen!

Google Adwords: doen! Google Adwords: doen! Met Adwords geef je pas geld uit aan advertenties als mensen daadwerkelijk je site bezoeken en niet van te voren. Dit is vrij uniek. De beslissing om via Adwords te gaan adverteren

Nadere informatie

Adverteren via internet, schiet met scherp! Uitleg en Tips & Trucks voor online adverteren

Adverteren via internet, schiet met scherp! Uitleg en Tips & Trucks voor online adverteren Adverteren via internet, schiet met scherp! Uitleg en Tips & Trucks voor online adverteren Veel bedrijven zijn tegenwoordig actief op internet. De website ziet er fantastisch uit, alleen de bezoekers,

Nadere informatie

BOSS NEDERLAND INTERNET MARKETING: HOE VEEL MOET U WETEN?

BOSS NEDERLAND INTERNET MARKETING: HOE VEEL MOET U WETEN? BOSS NEDERLAND INTERNET MARKETING: HOE VEEL MOET U WETEN? Inhoud Inleiding... 3 Doel van online adverteren... 4 Ontwikkeling van offline naar online adverteren... 6 Waar te beginnen?... 7 Google AdWords

Nadere informatie

MEER TRAFFIC MET ADWORDS ZICHTBAAR BETER

MEER TRAFFIC MET ADWORDS ZICHTBAAR BETER MEER TRAFFIC MET ADWORDS whitepaper 1. OVER DEZE WHITEPAPER Het aantal webshops stijgt explosief. De verwachte omzet uit online verkopen zal de komende jaren nog fors stijgen. De strijd om de online consument

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 van 11

Inhoudsopgave. 1 van 11 Inhoudsopgave Leerlingen werven was nog nooit zo makkelijk... 2 Hoe komen we aan meer leerlingen? 2 Door wie wordt de schoolkeuze beïnvloed?. 2 Door wat wordt de schoolkeuze beïnvloed?...2 Hoe komen ouders

Nadere informatie

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC)

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC) Marketing op sociale netwerken Emmauscollege 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Hoofdstuk 1: Waar(om) adverteren?... 5 Waarom adverteren op sociale netwerken?... 5 Kiezen van het juiste

Nadere informatie

Samen Online Ondernemen Startersgids

Samen Online Ondernemen Startersgids Samen Online Ondernemen Startersgids Google Adwords voor Ondernemers Editie 2015 Index Index... 1 1. Hoe past Google AdWords binnen mijn marketingstrategie?... 2 1.1 Het bepalen van een goede AdWords-strategie...

Nadere informatie

SEA: een minicursus Google Adwords

SEA: een minicursus Google Adwords SEA: een minicursus Google Adwords : 1. Wat is Google Adwords? 2. Waarom zou je van Adwords gebruikmaken? 3. Hoe werkt Adwords? 3a. Wat is de kwaliteitsscore? 3b. Kwaliteitsscore in stappen 3c. SEA en

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Productieplan. 3

Inhoudsopgave. Productieplan. 3 Safien Pinas 1 Inhoudsopgave Productieplan. 3 2 Voorwoord Voor dit project heb ik een applicatie (app) bedacht die studenten helpen om na hen opleiding aan een baan te komen. Het is niet zomaar een APP,

Nadere informatie

Beginners Handleiding Internet Marketing

Beginners Handleiding Internet Marketing Beginners Handleiding Internet Marketing Door: Tom de Haan Voorwoord In dit e-book ga ik je precies vertellen hoe je een eigen internet business vanaf het begin stapvoor-stap kunt opzetten. Dus je ontvangt

Nadere informatie

Nieuwe doelgroep. Bereik een... Brochure: Product informatie. Optimera.nl Mallemoolen 23 6901 GS Zevenaar - NL OPTIMALISATIE IN PERFECTIE

Nieuwe doelgroep. Bereik een... Brochure: Product informatie. Optimera.nl Mallemoolen 23 6901 GS Zevenaar - NL OPTIMALISATIE IN PERFECTIE OPTIMALISATIE IN PERFECTIE Bereik een... Nieuwe doelgroep Brochure: Product informatie Optimera.nl Mallemoolen 23 6901 GS Zevenaar - NL Telefoon: +31 (0)316 712 453 Fax: +31 (0)84 725 9405 O E-mail: info@optimera.nl

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

De 7 Meest Gemaakte Marketing Fouten

De 7 Meest Gemaakte Marketing Fouten De 7 Meest Gemaakte Marketing Fouten In dit verslag ontdekt U de 7 meest gemaakte marketing fouten. Niet alleen de fouten worden beschreven maar geeft ook een doeltreffende oplossing. Dit verslag wordt

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Whitepaper Alles wat u moet weten over SEO Pagina overzicht Als ondernemer wilt u een goede website. Een website die voor uw doelgroep makkelijk vindbaar is en

Nadere informatie

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten gezocht open klanten gezocht KLANTEN ZOEKEN VIA INTERNET Wist u dat 8 op 10 Belgen dagelijks het internet gebruikt? En dat de helft daarvan het medium

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

Case H&M. Marianne Flach Specialisatie Concept

Case H&M. Marianne Flach Specialisatie Concept Case H&M Marianne Flach Specialisatie Concept Inhoudsopgave 1 Debriefing 2 2 Het concept 3 3 Doelgroepen en volggroepen 7 4 Campagne 11 5 Naming 12 6 Creatieve werken 13 1 1 Debriefing 1. Aanleiding opdracht

Nadere informatie

Jonas Van Gerrewey Sales & Account Manager ivalue. Melissa Martens Content Marketeer ivalue. Pagina 1 van 19

Jonas Van Gerrewey Sales & Account Manager ivalue. Melissa Martens Content Marketeer ivalue. Pagina 1 van 19 Jonas Van Gerrewey Sales & Account Manager ivalue Melissa Martens Content Marketeer ivalue Pagina 1 van 19 Inhoud Deel I: Daarom heeft jouw bedrijf sociale media nodig... 3 1. Sociale media zijn de nieuwe

Nadere informatie

Welkom bij SEO Handleiding

Welkom bij SEO Handleiding Welkom bij SEOHandleiding.nl is uw bron voor tips en online tools voor zoekmachine optimalisatie. Wij hebben besloten om niet enkel onze diensten via de website te tonen. Wij willen onze artikelen ook

Nadere informatie

SEARCH ENGINE ADVERTISING. Gemaakt door Theo Lentjes & Irma van den Akker

SEARCH ENGINE ADVERTISING. Gemaakt door Theo Lentjes & Irma van den Akker SEARCH ENGINE ADVERTISING Gemaakt door Theo Lentjes & Irma van den Akker Index 1. Inleiding Search Engine Marketing...3 2. Search Engine Advertising (SEA)...4 2.1 Google Inhoudsnetwerk... 7 3. Advertentievormen...8

Nadere informatie

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Tilburg DIMENSUS beleidsonderzoek December 2012 Projectnummer 507 Inhoudsopgave Samenvatting

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie

HANDLEIDING. Kom In Actie HANDLEIDING Kom In Actie Inhoudsopgave Checklist voor het plannen van je actie... 3 Kominactie.rodekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede organisatoren toevoegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

<5 TIPS VOOR UW WEBSITE EN WEBSITE CONTENT> 1. MAAK EEN FLOWCHART 3. CONTENT SCHRIJVEN

<5 TIPS VOOR UW WEBSITE EN WEBSITE CONTENT> 1. MAAK EEN FLOWCHART 3. CONTENT SCHRIJVEN 1. MAAK EEN FLOWCHART Maak het uzelf makkelijk en zet uw website eerst op in een duidelijk en overzichtelijk schema. Een handleiding is altijd handig. 2. DOMEINNAAM.COM,.NL,.NU!!!!

Nadere informatie

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence Handleiding LinkedIn Interim Intelligence Inhoud 1. Wat is LinkedIn? 2 2. Profiel 3 Registreren 3 Profiel aanmaken 3 Settings 5 Personaliseren en optimaliseren 5 3. Netwerk bouwen 7 Adresboek koppelen

Nadere informatie

WHITEPAPER FACEBOOK ADVERTISING

WHITEPAPER FACEBOOK ADVERTISING WHITEPAPER FACEBOOK ADVERTISING Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van S&D Interactive Media worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie