Niet overleven, maar groeien

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Niet overleven, maar groeien"

Transcriptie

1 Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde! Niet overleven, maar groeien Project GROEI!

2 Niet overleven, maar groeien.! Project Groei Aanleiding

3 Urgentie voor de transformatie van Groei & Bloei! De wereld om ons heen verandert! Wij moeten onszelf opnieuw uitvinden om in de toekomst ook relevant te zijn! Onze vereniging heeft nu leden en krimpt jaarlijks met 5-10%!! Call for action! Het roer moet snel om, anders gaat onze vereniging snel ten onder!! Onze inkomsten zijn te sterk afhankelijk van het komen en gaan van leden! Nieuwe stippen op de horizon moeten ons weer een duidelijke en vruchtbare toekomst geven!

4 ! Het huidige business model van Groei & Bloei met! het bijbehorend verdienmodel is eindig.! door het teruglopen van het aantal leden wordt het sluitend krijgen van de begroting onmogelijk! de leden worden jaar op jaar geconfronteerd met een verhoging van de contributie! de kaasschaaf methode levert geen sluitende begroting! indien er geen andere inkomstenbronnen worden aangeboord (andere verdienmodellen) zal onze vereniging over drie tot vier jaar stoppen met bestaan! pogingen om het schip bij te sturen door veranderingen en vernieuwingen op basis van het huidige model, hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd! Het project Groei heeft als opdracht om Groei & Bloei weer een sterke toekomst te geven en haar relevantie te behouden voor de wereld om ons heen.!

5 Niet overleven, maar groeien.! Project Groei Resultaat

6 Project Groei: een korte terugblik Het project heeft honderden uren werk betekent voor betrokkenen.! De doelstellingen van het project zijn gehaald en de plannen worden hier voorgelegd.! De impact van project groei is groot, en alleen door leiderschap te tonen en te nemen kan de transformatie succesvol zijn.! De stippen op de horizon zoals beschreven in het plan van aanpak worden voor ons zo bereikbaar.!

7 ! Project Groei:! Niet overleven, maar groeien!! WAT HEEFT HET OPGELEVERD?! (1) Een portefeuille met commerciële producten en diensten. Deze worden ondergebracht in een commercieel organisatieonderdeel.! (2) Een landelijke organisatie en processtructuur dat is gerevitaliseerd en afgestemd op ondersteuning en stimulans van activiteiten (HB, Servicebureau).! (3) Een besluit proces dat aansluit op de behoefte om snel te kunnen reageren op nieuwe kansen of bij problemen snel in te kunnen grijpen en bijsturen.!

8 Advies vanuit project De adviezen van de financiële werkgroep worden overgenomen:! Gedifferentieerd lidmaatschap moet nader worden onderzocht op impact organisatie en financiële gevolgen! Financiële constructie bij invoering gedifferentieerd lidmaatschap dient verder uitgewerkt te worden! Nader onderzoek landelijk evenement en het opbouwen van partnerships om haalbaarheid aan te tonen! Gedetailleerd plan voor de implementatie van een dergelijk evenement! De adviezen van het kwaliteitsteam zijn ondergebracht in de producten van het project:! Heldere adviezen die aan de uitkomst en de kwaliteit van het project hebben bijgedragen! Het project wijkt af van het advies om het besluit proces zonder tussenlaag van een ledenraad in deze fase te implementeren.!

9 Waar staan we nu: Het voortraject ter voorbereiding van de besluitvorming op de Algemene Vergadering in november Alle afdelingen zijn schriftelijk geïnformeerd over:! consequenties verandering landelijke structuur (herstructurering)! financiële resultaten voor de vereniging (begroting)! wijzigingen in de statuten en andere officiële documenten! Alle Rayons worden bezocht door HB om te discussiëren over de veranderingen (tussen RR informatief een RR definitief)!

10 Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde! Niet overleven, maar groeien! Producten en diensten Project Groei!

11 Blijven vernieuwen en relevant zijn! Het project heeft een aantal initiatieven ontwikkeld voor vernieuwing van de activiteiten van KMTP Groei & Bloei! Een aantal activiteiten bestaan al, maar zijn gemoderniseerd! Het proces van vernieuwen is niet eenmalig, maar word geborgd in de standaard activiteiten van de vereniging!

12 Nationale Tuinweek Tegel eruit, plant erin is de slogan van onze vereniging waarmee we laten zien dat we maatschappelijk betrokken zijn.! Groei & Bloei is tegen de verstening van Nederland! Dit geeft ons de mogelijkheid een nieuw publiek te adresseren en te interesseren voor Groei & Bloei! Overheid! Particuliere instellingen! Andere groen organisaties! Individuele mensen met een maatschappelijke interesse!

13 Groei & Bloei digitaal Groei & Bloei maakt gebruik van de huidige mogelijkheden van de website voor informa9e voorziening, agenda en promo9e. Naast het huidige blad gaat G&B een digitale uitgave met specifieke onderwerpen ontwikkelen (bv moestuinieren, fruit, bloemschikken) Deze digitale uitgave wordt ontwikkelt voor mobiele apparaten en kan ontsloten worden middels standaard apps. De digitale uitgave is een volledig andere ervaring dan het blad. Er is dus geen concurren9e. Voorbeeld is naast informa9eve tekst, veel gebruik maken van how to filmpjes en ander beeldmateriaal middels Youtube technologie De uitleg in de filmpjes wordt verzorgd door een team van na9onaal bekende tuinontwerpers en kwekers en bloemschikkers. Dit is een vast team gebaseerd op het concept van Gardeners World van de BBC. Internet ipv TV De Media BV zal Groei & Bloei digitaal ontwikkelen als product en gebundeld met een krach9g marke9ng plan in de markt gezet worden.

14 Studenten afdeling KMTP Groei & Bloei KMTP Groei & Bloei introduceert een studenten afdeling. Iedere scholier met een groen opleiding krijgt automa9sch een lidmaatschap van Groei & Bloei. Hiervoor wordt een speciale studentenafdeling opgericht waar ac9viteiten worden ontwikkelt speciaal voor de jongere doelgroep. Alle examenklassen van het VMBO Alle MBO / HBO studenten Mogelijke andere opleidingen vormen De studenten afdeling heev als doel om jonge groen professionals te verbinden en de oude rela9e tussen KMTP en de vakopleidingen weer te vernieuwen. De studenten afdeling zal ac9viteiten, informa9e, colleges organiseren voor haar leden. In het bestuur van de studenten afdeling zal gezocht worden naar een mix van leden van KMTP Groei & Bloei met een professionele achtergrond en studenten. Vanuit KMTP Groei & Bloei wordt de afdeling ondersteund dmv een mentor programma of studie begeleiding.

15 KMTP Groei & Bloei: Beleef het groen KMTP Groei & Bloei is als vanouds betrokken bij de professionele wereld van kwekers, bloemisten / bloemschikkers en tuinontwerpers. KMTP Groei & Bloei is daarom een een natuurlijke keuze voor het bijeenbrengen van deze werelden en gaat daarvoor een groot landelijk evenement organiseren, waar kwekers, bloemisten / bloemschikkers en tuinontwerpers bijeen worden gebracht zodat het publiek kennis maakt met het top segment aan aanbod in de groenwereld. Een aantal concepten worden hier bij elkaar gebracht: Int. Kwekerijdagen Bingerden NKB Appeltern Floriade Keukenhof Etc. Doel is om tussen de 50 en 100 duizend bezoekers per jaar te trekken in de eerste 4 jaar Concept Chelsea Flower Show

16 Relatie management & marketing Het opzetten en onderhouden van een relatie met instellingen uit de publieke en! private sector!! Het doel is om dicht op het vuur te zitten bij mogelijke ontwikkelingen en kansen!! Een goede relatie is een voorwaarde om samen te werken met partijen die beschikken! over gelden zoals subsidies, toelages en prijzen!! Het positioneren van KMTP G&B op een goede manier in het eco systeem van! bedrijven. Voorbeelden van publiek en privaat zijn: Landelijke, provinciale en lokale overheden,! groenverenigingen als IVN, vakorganisaties, organisatoren van groen evenementen! (bv Keuken-hof, Floraliën), groen opleidingen, bedrijven, etc.!! KMTP Groei & Bloei als een sterk label / merk / organisatie in de markt zetten.! Het huidig beleid is diffuus en draagt niet bij aan een eenduidige merknaam.! (Groei & Bloei, KMTP, groei.nl, tuinen-shop.nl, info@wolvesend.nl, groeiwebwinkel.nl, Een enkelvoudig internet kanaal voor producten en diensten onder het label KMTP Groei & Bloei.!

17 Educatie / opleidingen Het merk KMTP staat voor vakkennis. Dit imago kan benut worden voor een combina9e van ac9viteiten. Het opze^en van een kennis ins9tuut waarbij diverse opleidingen / cursussen mogelijk zijn. Deze cursussen kunnen worden gegeven aan par9culieren, bedrijven en instellingen. In combina9e met rela9e mgmt. Scholen / opleidingen gast colleges geven op AOC s, MBO en HBO opleidingen. Voorbeelden van cursussen / opleidingen: tuinaanleg en onderhoud, planten kennis, fotocursus. Voorbeelden: Opleiden tot meester tuinontwerper Masterclasses bloemschikken

18 Gedifferentieerd lidmaatschap (1) KMTP Groei & Bloei onderkent de beperkingen van een tekort aan financiële middelen en streev naar een gezonde financiële huishouding gebaseerd op een groeimodel. Een belangrijk onderdeel hierbij is onze aanpak om nieuwe leden te werven en bestaande leden te behouden De ac9viteiten van KMTP Groei & Bloei dienen als uitgangspunt marktconform te zijn. Lidmaatschap is een belangrijk basis voor het verdienmodel van Groei & Bloei. Het lidmaatschap moet een financieel voordeel opleveren voor de leden van KMTP Groei & Bloei. Niet- leden moeten duidelijk verschil ervaren tussen het lidmaatschap van de vereniging en als losse consument die diensten of producten afneemt van KMTP Groei & Bloei. Het lidmaatschap zal worden gebaseerd op een model (ANWB) waarbij trouw wordt beloond door het toekennen van statuur, extra voordeel op het abonnement van het 9jdschriV, voordeel op toegang tot evenementen en kor9ng op het lidmaatschap zelf.

19 Gedifferentieerd lidmaatschap (2) Gedifferen9eerd lidmaatschap vormt de basis voor het nieuwe lidmaatschap model van KMTP Groei & Bloei. Nu is het lidmaatschap direct verbonden aan een abonnement op het blad Groei & Bloei. Door het stoppen van de harde verbinding tussen lidmaatschap en het blad wordt de uitloop van leden, die het blad na een aantal jaar niet meer interessant vinden of te duur, opgevangen. Men kan in de toekomst kiezen voor lidmaatschap van de vereniging, abonnement op het blad of een combina9e van beiden. In het laatste geval moet het lidmaatschap van de vereniging voordeel opleveren voor de leden. Daarnaast geev lidmaatschap voordeel op toegang tot evenementen, lezingen, reizen, etc. Trouwe leden worden beloond door voordeel op producten en diensten van KMTP Groei & Bloei. Ieder lid stapt in op een standaard lidmaatschap. Leden die 10 jaar of langer lid zijn worden beloond met een zilveren lidmaatschap, leden die 25 jaar of langer lid zijn worden beloond met een gouden lidmaatschap. Iedere vorm van lidmaatschap kent voordeel staffels en langdurig lidmaatschap wordt op deze manier aantrekkelijk gemaakt.

20 NKB NKB Concept! Het NKB transformeren naar een activiteit met verdienmodel! Het gesloten karakter van het NKB aanpassen en open stellen voor iedereen! Het evenement aankleden met extra s! Een aantrekkelijke locatie! Leden hebben voordeel bij deelname! Verdienmodel wordt gevonden in sponsors, toegang, etc.!

21 Webshop Groei & Bloei ontwikkelt in samenwerking met de webshopbeheerder een plaform om digitaal een groot aantal producten aan te leveren die voor de leden interessant zijn. Het betrev tuinar9kelen en gereedschappen, zaden en meststoffen, ar9kelen om tuinieren makkelijker en leuker te maken. Het evt. toepassen van een huismerk (G&B selec9on) versterkt het imago. Het assor9ment (nu 500+) wordt constant door ontwikkeld en uitgebreid. Deze ar9kelen kunnen aangekocht worden door leden en niet- leden. Via de webshop zullen ook cursussen en reizen te boeken zijn. De overeengekomen commissie op alle verkopen geev een serieus verdienmodel voor deze ac9viteit. Tevens biedt een webshop een afdelingsplaform voor het bestellen van: (cadeau)ar9kelen promo9emateriaal, (zowel koop als beschikbaarstelling) Planten verkoop via webshop Alle webshop ac9viteiten zijn voor afdelingen betaalbaar met lelies (wordt mogelijk in de toekomst vervangen door een puntensysteem).

22 Tuinreizen Groei & Bloei ontwikkelt een plaform waarop reizen worden aangeboden. Deze reizen worden momenteel georganiseerd door de afdelingen. De voordelen van een landelijke organisa9e zijn: Meermaals toepassen van een succesvolle reis Groter aanbod van mogelijke reizen Inkoopvoordeel door centrale afspraken. De schaalgroo^e zorgt voor scherpere prijzen voor bussen, accommoda9es, horeca etc. Minder druk op de excursie commissies van de afdelingen Meer kans op doorgaan reizen door combina9e van afdelingen (na overleg) Het verdienmodel zit in de scherpe prijsafspraken (tevens in de afnemende werkdruk voor afdelingen).

23 Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde! Niet overleven, maar groeien!! Herstructurering Project Groei!

24 Drie uitgangspunten De herstructurering creëert het juiste klimaat voor vernieuwing, een actieve landelijke organisatie en een duurzaam model voor KMTP Groei & Bloei.! De herstructurering verjongt en moderniseert KMTP Groei & Bloei en bevordert een professioneel klimaat.! De herstructurering heeft als doel om de organisatie te stroomlijnen, kerntaken te benoemen, het terugdringen van bureaucratie, het bevorderen van een gezamenlijk doel en het duidelijk beleggen van taken.!

25 Wat willen wij zijn voor organisatie? een organisatie waarin duidelijk is wie waar voor verantwoordelijk is! een organisatie die niet stil staat en mee gaat met de tijd! een herkenbare organisatie; overal worden dezelfde namen/ logo s etc gebruikt! een organisatie die de landelijke, regionale en lokale activiteiten ondersteunt en stimuleert! een menselijke organisatie; onze vrijwilligers moeten alle respect en erkenning krijgen!

26 Verbeteren van aansturen van de vereniging Korte doorloop ipv 2 beslis momenten per jaar! Mandaat voor beslissers ipv afstemmings cultuur! Operationeel betrokken ipv besturen vanuit ivoren toren! Geen bureaucratie en geen bureaucratische formaliteit! Professionalisering van KMTP Groei & Bloei ipv verenigingsgedrag!

27 Borgen van het verenigingsbelang Democratisch proces is geborgd! Grotere invloed van de leden op de benoeming van vertegenwoordigers in het bestuur (echte verkiezingen)! Directere contacten tussen leden en bestuur (niet via een rayon)! Betrokkenheid van leden bij landelijke vraagstukken (digitale surveys)! Operationeel model ondersteunt een actief G&B!

28 Scheiden van commerciële activiteiten Het scheiden van de vereniging en de commerciële kant van het huis! KMTP Groei & Bloei heeft geen commerciële activiteiten, deze worden uitgevoerd door de daarvoor opgezette BV s! De BV s zijn verantwoordelijk voor eigen P&L! Bij het ontvlechten van de vereniging en de BV s wordt het huidige kapitaal verdeeld tussen de vereniging en de Media BV. De nieuwe BV zal worden gesponsord met een start kapitaal.! De BV s worden aangestuurd door een directeur / manager! Medewerkers die werkzaam zijn voor een bepaalde BV komen in dienst van deze BV!

29 Holding! Vereniging Commercieel! Dienstverlening! Service bureau! KERNACTIVITEITEN:! Bloemschikken! Nationale Tuinweek! Tuinreizen! Open Tuinen! Educatie! Media BV! Blad! Digitaal! Marketing! Uitvoering BV! Zakelijk KERNACTIVITEITEN:! Ondersteuning verenging! Ondersteuning BV s! Leden admin! Financieel! Afdelingen! Vakgroepen! Fruit, Groente, Delphiniums, etc.! Vereniging! KERNACTIVITEITEN:! Blad Groei & Bloei! Digitaal Groei & Bloei! Specials! etc.! Commercieel! Onderdelen van KMTP zijn duidelijk ondergebracht in een operationeel model:! Scheiding van vereniging en BV s! Duidelijke taakbelegging! Duidelijk gezicht naar de buitenwereld! KERNACTIVITEITEN:! Ledenwerving! Publieke en private sector! Campagne mgmt.! Beurzen & evenementen! etc.! Campagne team:! Beurzen & evenementen! *Vrijwilligers! KERNACTIVITEITEN:! NKB / RKB! Nationale Tuinweek! Tuinreizen! Open Tuinen! Cursussen / opleidingen! etc.! Activiteiten teams:! Ondersteunen van landelijke, district, regio of afdelingen activiteiten! *Vrijwilligers! Organisatie structuur!

30 7! 4! Holding! 3! 6! Vereniging Algemeen secretaris! Dienstverlening! Commercieel! Uitvoering BV! Media BV! 5! Kwaliteitsteam:! Service bureau! Klankbord en technische! ondersteuning voor het! landelijk bestuur! (adviesorgaan).! Blad & Digitaal! Marketing! KERNACTIVITEITEN KMTP G&B! Bloemschikken! Nationale Tuinweek! Tuinreizen! Open Tuinen! Educatie! etc.! 8! Ieder gekozen bestuurslid vertegenwoordigt! een kernactiviteit van G&B en stuurt de! werkgroep operationeel aan en werkt nauw! samen met de commercieel verantwoordelijke.! Promotieteam! Werkgroepen: landelijk of! regio ondersteunend! 9! 2! Afdelingen zijn vertegenwoordigd in een ledenraad. De ledenraad is een onderdeel van het besluit proces van de vereniging.! Samenwerking tussen vereniging! en de zakelijke kant van het huis vormt de basis voor het toekomstig verdienmodel voor KMTP Groei & Bloei! 1! Geografische indeling van NL & BE in regio s.! Is geen landelijk bestuursplatform, maar voert! een agenda omtrent activiteiten.! 10!

31 (RR) Advies Rayonraad De Rayonraad wordt gevraagd een positief advies te gegeven voor de implementatie van de nieuwe structuur, de begroting voor 2015 en de prognose voor 2016:! Opheffen van de Rayonraad als onderdeel van het besluitvormingsproces KMTP Groei & Bloei! Oprichten ledenraad ter ondersteuning van het democratisch besluitvormingsproces! Landelijk bestuur nieuwe stijl opererend onder mandaat! Scheiding vereniging en commerciële activiteiten! Uitvoeren nieuwe producten en diensten (begroting 2015 en prognose 2016)!

32 (AV) Stemmen nieuw statuut U gaat akkoord met de nieuwe organisatie structuur voor de vereniging! U gaat akkoord met het opereren onder mandaat van het landelijk bestuur! U gaat akkoord met het scheiden van vereniging en de commerciële kant van het huis! Geen samengestelde begroting, maar afzonderlijke begrotingen voor vereniging en BV s! Afspraken over verdelen van gelden tussen vereniging en BV! Goede afspraken over samenwerking vereniging en commerciële activiteiten! U keurt de nieuwe statuten goed!

33 (AV) Stemmen begroting (inclusief project groei 2015) Gaat u akkoord met de begroting?! oprichten van een nieuwe BV voor het exploiteren van producten en diensten! uitvoeren van de nieuwe producten en diensten!

Niet overleven, maar groeien

Niet overleven, maar groeien Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde! Plan van Aanpak! Niet overleven, maar groeien Project GROEI! Workshop Groei! 8 maart 2014, Zoetermeer! Urgentie voor de transformatie van Groei & Bloei!

Nadere informatie

Presentatie AVVN voor Samen Tuinieren

Presentatie AVVN voor Samen Tuinieren Presentatie AVVN voor Samen Tuinieren AVVN wat doen wij Hoger belang van volkstuinen Belangen van verenigingen Belangen van individuele tuinders WAAR STAAN WE NU Populatie op de volkstuinparken verandert

Nadere informatie

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Huishoudelijk Reglement

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement December 2014 1 Inhoud 1. Ledenraad 3 2. Hoofdbestuur 4 3. Bureau 5 4. Leden 6 4.1 Toelatingsprocedure 6 4.2 Overschrijving van student-lid naar gewoon lid 6 4.3 Contributie 6 4.4

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2018

FINANCIEEL VERSLAG 2018 Afdeling WALCHEREN FINANCIEEL VERSLAG 2018 K.M.T.P./GROEI & BLOEI AFDELING WALCHEREN MIDDELBURG 15 januari 2019 Groei & Bloei Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde Correspondentieadres: Secretaris

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2018 2023 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Stukje geschiedenis... 2 Hoe staan we er nu voor... 3 1. Financiën... 3 2. Ledenbestand... 3 3. Inzet vrijwilligers... 3 4. Bibliotheek... 3 5. Blad WEVEN,

Nadere informatie

KBO Zeeland. beleidsplan

KBO Zeeland. beleidsplan KBO Zeeland beleidsplan 2014-2018 Vroeger was er ook een jeugd van tegenwoordig. 1 Inhoudsopgave. 1 Inleiding 3 2 Missie en opdracht 4 3 Strategische koers 5 4 Kerntaken 6 Belangenbehartiging Dienstverlening

Nadere informatie

Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht. Jaarplan 2015. (eerste versie op hoofdlijnen)

Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht. Jaarplan 2015. (eerste versie op hoofdlijnen) Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht Jaarplan 2015 (eerste versie op hoofdlijnen) Versie 2.0 27 maart 2015 1. Inleiding De POBD is een vereniging die als doel heeft het winkel- en horecabezoek aan

Nadere informatie

Wijzer Werven training & coaching van culturele instellingen inzake financieringsmix en fondsenwerving

Wijzer Werven training & coaching van culturele instellingen inzake financieringsmix en fondsenwerving BERENSCHOT VAN DOOREN ADVIES CHARISTAR Wijzer Werven training & coaching van culturele instellingen inzake financieringsmix en fondsenwerving KNVI congres 2015 12 november 2015 Peter Inklaar Partner Charistar

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Roadmap Institute for Positive Health. April 2016 Stichting IPH

Roadmap Institute for Positive Health. April 2016 Stichting IPH Roadmap Institute for Positive Health April 2016 Stichting IPH INTRODUCTIE VAN DE IPH ROADMAP De IPH roadmap schetst de resultaten die IPH de komende jaren wil realiseren. De weg naar de resultaten toe

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING EUROPESE BEVEILIGINGSBEDRIJVEN (de meest recente versie is te raadplegen op www.veb.nl)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING EUROPESE BEVEILIGINGSBEDRIJVEN (de meest recente versie is te raadplegen op www.veb.nl) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING EUROPESE BEVEILIGINGSBEDRIJVEN (de meest recente versie is te raadplegen op www.veb.nl) Concept: Dit reglement geldt als aanvulling op en uitwerking van de statuten van

Nadere informatie

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 Versie 12 maart 2015 1 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 1. Financieel gezond en betaalbaar 2. Gezelligheid 3. Sportieve ambitie 4. Voldoende zaalcapaciteit

Nadere informatie

Organisatie: Samenwerkingsverband Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard)

Organisatie: Samenwerkingsverband Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard) Functie-informatie Functienaam: Directeur samenwerkingsverband Organisatie: Samenwerkingsverband 28.05 Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard) Werkterrein: Management

Nadere informatie

Beleidsvisie BCNieuwerkerk

Beleidsvisie BCNieuwerkerk Beleidsvisie BCNieuwerkerk 2017-2022 Missie Visie Beleid BCN 2017.Docx 17-04-2017 1/8 Doel... 3 Leeswijzer... 3 Missie... 3 Visie... 4 Beleid... 5 1. Bestendig:... 5 a. Financieel gezond en betaalbaar...

Nadere informatie

Beleidsplan Tellus Film Fundering

Beleidsplan Tellus Film Fundering Beleidsplan 2018-2022 Tellus Film Fundering Indeling: 1. Samenvatting 2. Inleiding 3. Missie en visie 4. Wat biedt de stichting? 5. Speerpunten voor de komende jaren 6. Professionalisering van de organisatie

Nadere informatie

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl Voorzitter Binnen het 9-koppige bestuur van Jumpteam is de voorzitter verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding & de aansturing van het bestuur en daarmee voor Jumpteam als vereniging. Taken & verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018 Beleidsplan 2018 Definitief Secretariaat: bank: NL02 TRIO 0338 6495 06 KvK nr. 17151409 Inleiding Achtergrond Dagblad Trouw 3 maart 1995: De basis voor de lokale Agenda 21 werd gelegd in 1992 tijdens de

Nadere informatie

DUTCH DATACENTER ASSOCIATION

DUTCH DATACENTER ASSOCIATION DUTCH DATACENTER ASSOCIATION Onze missie: De DDA verbindt de marktleidende datacenters in Nederland met als missie het versterken van de economische groei en het profileren van datacenters in de samenleving.

Nadere informatie

STATUTEN NEDERLANDS INSTITUUT VOOR BIOLOGIE

STATUTEN NEDERLANDS INSTITUUT VOOR BIOLOGIE STATUTEN NEDERLANDS INSTITUUT VOOR BIOLOGIE NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Nederlands Instituut voor Biologie (bij afkorting: NIBI), 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Utrecht.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH) Dit Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor heelkunde is goedgekeurd door het bestuur en de leden tijdens

Nadere informatie

Functieprofiel Algemeen Voorzitter NVM

Functieprofiel Algemeen Voorzitter NVM Functieprofiel Algemeen Voorzitter NVM NVM Algemeen Voorzitter Organisatie De NVM is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars en taxateurs in onroerende goederen. Ze bestaat sinds 1898 en heeft

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur Beleidsplan 2018-2022 Stichting Vrienden van Sypesteyn Datum 1 maart 2018 1 Auteur Stichting Vrienden van Sypesteyn 1. Inleiding Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2018-2022 van de Stichting Vrienden

Nadere informatie

Werkwijze en criteria activiteiten en evenementen Zwollefonds

Werkwijze en criteria activiteiten en evenementen Zwollefonds Werkwijze en criteria activiteiten en evenementen Zwollefonds In het meerjarenbeleidsplan van de Stichting Zwollefonds Binnenstad is het organiseren en aanjagen van goede evenementen en activiteiten in

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting TinH (Thuis in Helvoirt) Januari 2017

Beleidsplan Stichting TinH (Thuis in Helvoirt) Januari 2017 Beleidsplan Stichting TinH (Thuis in Helvoirt) Januari 2017 Beleidsplan Stichting TinH (Thuis in Helvoirt) Januari 2017 Ontstaan van Stichting TinH Stichting TinH is opgericht in oktober 2015 door een

Nadere informatie

Protestantse gemeente Het Vierkant. Visie op de Toekomst

Protestantse gemeente Het Vierkant. Visie op de Toekomst Protestantse gemeente Het Vierkant Visie op de Toekomst Inhoud. 1. De opdracht. 2. Gemeenteleden. 3. De toekomst van de Prot. Gem. Het Vierkant 4. Financiële middelen 5. Advies en tijdpad 1. De opdracht

Nadere informatie

Bestuur bij de federatie COC Nederland

Bestuur bij de federatie COC Nederland Bestuur bij de federatie COC Nederland Het COC streeft naar een diverse en inclusieve samenleving die werkt aan gelijke rechten, emancipatie en acceptatie, zodat mensen volledig kunnen participeren en

Nadere informatie

DE TOEKOMST BELEGD. Strategienota VBA en Jaarplan VBA De standaard in kwaliteit en integriteit.

DE TOEKOMST BELEGD. Strategienota VBA en Jaarplan VBA De standaard in kwaliteit en integriteit. DE TOEKOMST BELEGD Strategienota VBA 2013-2015 en Jaarplan VBA 2014-2015 1 Adres Symphony Toren Gustav Mahlerplein 109-111 1082 MS Amsterdam www.nvba.nl 2 DE TOEKOMST BELEGD Strategienota VBA 2013-2015

Nadere informatie

Strategieplan Uitkomst werksessies nov dec 2016

Strategieplan Uitkomst werksessies nov dec 2016 Strategieplan 2017 Uitkomst werksessies nov dec 2016 1 Missie Utrecht in dialoog Utrechters van 8 tot 80, die elkaar anders niet zouden spreken, met elkaar in gesprek brengen over thema s die maatschappelijk

Nadere informatie

Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland

Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland Waarom een huishoudelijk reglement? Binnen een vereniging gelden regels. De meeste van die regels vloeien voort uit de wet (http://wetten.overheid.nl/bwbr0003045/2013-07-01

Nadere informatie

Huishoudelijk reglementcollectief Midden Brabant

Huishoudelijk reglementcollectief Midden Brabant Huishoudelijk reglement Op te nemen/ behorende bij Bijlage 1.3 Kwaliteitshandboek Midden Brabant Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: o Het Collectief: de Coöperatief Collectief Agrarisch

Nadere informatie

Slimmer werken met mensen

Slimmer werken met mensen Slimmer werken met mensen Paul Breman Mijn Bedrijf 2.0 wordt mede gefinancierd met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie, de Provincie Utrecht en de Gemeente

Nadere informatie

Onderzoeksopzet. Trends in Service 2010

Onderzoeksopzet. Trends in Service 2010 Onderzoeksopzet Trends in Service 2010 Utrecht, oktober 2010 1. Inleiding De sociale netwerken nemen een steeds belangrijker plaats in in de communicatie tussen bedrijven en hun (potentiële) klanten en

Nadere informatie

Sponsorbeleidsplan. TV "De Peppelieren"

Sponsorbeleidsplan. TV De Peppelieren Sponsorbeleidsplan TV "De Peppelieren" Inhoudsopgave: 1. Verenigingsbeleid... 3 2. Sterk en Zwakke Punten... 4 3. Kansen en bedreigingen... 4 3.1 Kansen... 4 3.2 Bedreigingen... 4 4. Doelen... 4 5. Doelgroepen...

Nadere informatie

Masterplan Zichtbaar professioneel. Kinderuniversiteit Haarlem

Masterplan Zichtbaar professioneel. Kinderuniversiteit Haarlem Masterplan 2018-2020 Zichtbaar professioneel Kinderuniversiteit Haarlem Namens het bestuur. Haarlem, september 2017! 1 van 5! Aanleiding Na (bijna) 10 jaar bouwen aan de Kinderuniversiteit Haarlem (KUH)

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp Samenvoegen Leefbaarheidsbudget en Bewonersondersteuningsbudget - Uitvoeringsregeling Leefbaarheid en Initiatiefbudget

Collegebesluit. Onderwerp Samenvoegen Leefbaarheidsbudget en Bewonersondersteuningsbudget - Uitvoeringsregeling Leefbaarheid en Initiatiefbudget Collegebesluit Onderwerp Samenvoegen Leefbaarheidsbudget en Bewonersondersteuningsbudget - Uitvoeringsregeling Leefbaarheid en Initiatiefbudget Nummer 2017/523728 Portefeuillehouder Spijk, J.K.N. van Programma/beleidsveld

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuur Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten

Functieomschrijvingen bestuur Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten Functieomschrijvingen bestuur Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten 2012 2013 Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten (NEWS) is een netwerk van ruim 3000 Nederlandse studenten die een studie

Nadere informatie

Oude Kerkstraat BB Dussen

Oude Kerkstraat BB Dussen Koninklijk Verbond van Ondernemers in het Horeca- en Aanverwante bedrijf Correspondentieadres: Dhr J. van der Westen Beleidsplan afdeling Altena Biesbosch 1. Inleiding/voorwoord en inhoudsopgave Dit beleidsplan

Nadere informatie

CATEGORY LEAD HOME & LIVING

CATEGORY LEAD HOME & LIVING Consulting Exit Digital Category Management #VACATURE CATEGORY LEAD HOME & LIVING Wehkamp is een van Nederlands meest succesvolle online retailers. De missie van het bedrijf is de nummer één zijn in de

Nadere informatie

KBO provincie Utrecht

KBO provincie Utrecht KBO provincie Utrecht Jaarplan 2019 Europalaan 40, 3526 KS Utrecht Website: E-mail: www.kboprovincieutrecht.nl info@kboprovincieutrecht.nl Datum: 3 december 2018 KATHOLIEKE BOND VAN EN VOOR OUDEREN IN

Nadere informatie

Het IVN lidmaatschap van de VNMW. Wat doen we er mee, wat kost het en wat levert het op. Plus een voorstel ter verbetering.

Het IVN lidmaatschap van de VNMW. Wat doen we er mee, wat kost het en wat levert het op. Plus een voorstel ter verbetering. Het IVN lidmaatschap van de VNMW Wat doen we er mee, wat kost het en wat levert het op. Plus een voorstel ter verbetering. Info voor onze nieuwste leden De VNMW werd in 1990 opgericht als paraplu vereniging

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting VieAmi 2016

Beleidsplan Stichting VieAmi 2016 Beleidsplan Stichting VieAmi 2016 Op 14 januari 2013 werd stichting VieAmi opgericht, met als voornaamste doel om samen met de omgeving iets extra s toe te voegen aan de zorgbeleving van de patiënt van

Nadere informatie

Je ontwikkelt een gedeelde HR-visie en vertaalt deze in strategische doelstellingen, die passen binnen het strategisch meerjarenplan van KORTRIJK.

Je ontwikkelt een gedeelde HR-visie en vertaalt deze in strategische doelstellingen, die passen binnen het strategisch meerjarenplan van KORTRIJK. Functiebeschrijving HR - Manager KORTRIJK Functiegegevens Functiebenaming: Team: Loonschaal: HR-manager KORTRIJK P & O (Loon & Tijd + HR) A5a-A5b Plaats in de organisatie Je bent lid van het managementteam

Nadere informatie

Sectiebestuur Shorttrack 2015 en verder

Sectiebestuur Shorttrack 2015 en verder Sectiebestuur Shorttrack 2015 en verder Aanleiding In 2014 hebben zich een aantal ontwikkelingen voorgedaan binnen en in de periferie van het Sectiebestuur. Eerst stapte de voorzitter op, en later de secretaris

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF. TITEL Prestatieafspraken opbrengst toeristenbelasting 2014

RAADSINFORMATIEBRIEF. TITEL Prestatieafspraken opbrengst toeristenbelasting 2014 RAADSINFORMATIEBRIEF Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4541230 Aan : Gemeenteraad Datum : 15 november 2013 Portefeuillehouder : Wethouder G.J. van der Werff Programma : 10. Economie en wonen TITEL

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

Strategie Bereiken en Binden watersporters Zaterdag 21 november: 10:30 12:00u

Strategie Bereiken en Binden watersporters Zaterdag 21 november: 10:30 12:00u Strategie Bereiken en Binden watersporters Zaterdag 21 november: 10:30 12:00u Project Bereiken en binden watersporters Agenda van vandaag Aanleiding project Projectaanpak Resultaten tot nu toe Next steps

Nadere informatie

Event menu Minigids event app

Event menu Minigids event app Event menu Minigids event app Hoe en waarom een mobiele evenementen app? Introductie De evenementenbranche verandert. Een evenement is niet langer een ad hoc activiteit. Het is een belangrijk onderdeel

Nadere informatie

Factsheet STRATEGIE & DIGITALE TRANSFORMATIE Mirabeau

Factsheet STRATEGIE & DIGITALE TRANSFORMATIE Mirabeau Factsheet STRATEGIE & DIGITALE TRANSFORMATIE Mirabeau STRATEGIE & DIGITALE TRANSFORMATIE We helpen u met resultaatgerichte strategieën en digitale transformaties De vraag hoe digitaal verder ontwikkelt

Nadere informatie

Profiel. Programmadirecteur Creatieve Industrie Aventus. december 2015

Profiel. Programmadirecteur Creatieve Industrie Aventus. december 2015 Profiel Programmadirecteur Creatieve Industrie Aventus december 2015 Opdrachtgever Aventus Voor meer informatie over de functie Jeannette van der Vorm, adviseur Leeuwendaal Telefoon (088) 00 868 00 / 06-29004782

Nadere informatie

Verbreden en verzilveren 2.0 Beleidsplan Stichting Skyway

Verbreden en verzilveren 2.0 Beleidsplan Stichting Skyway Verbreden en verzilveren 2.0 Beleidsplan Stichting Skyway Inleiding Stichting Skyway staat symbool voor vernieuwing, integriteit, ruimdenkendheid, creativiteit en inspiratie. In de afgelopen 10 jaar heeft

Nadere informatie

Studiereis conservancies VS September 2013

Studiereis conservancies VS September 2013 Studiereis conservancies VS September 2013 Agenda voor vandaag Belangrijkste bevindingen en conclusies studiereis conservancies VS Voorgestelde vervolgstappen 2 Van Agenda 16 t/m voor 20 vandaag sept.

Nadere informatie

Stichting Carlot. Beleidsplan 2014-2020. Beleidsplan van de Stichting Carlot. De inhoud is gewijzigd. gedurende het proces. voorafgaand aan de

Stichting Carlot. Beleidsplan 2014-2020. Beleidsplan van de Stichting Carlot. De inhoud is gewijzigd. gedurende het proces. voorafgaand aan de Stichting Carlot Beleidsplan van de Stichting Carlot De inhoud is gewijzigd gedurende het proces voorafgaand aan de verwerving van de Carlot. Na definitieve verwerving van het schip en de stichting is

Nadere informatie

Vacature projectleider landelijke voedsel community building / campagne

Vacature projectleider landelijke voedsel community building / campagne Vacature projectleider landelijke voedsel community building / campagne De NMF s staan voor mooie en duurzame provincies. Lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel dat goed is voor onze planeet, onze biodiversiteit

Nadere informatie

KPI 2. Ledenuitstroom. 2016: -20,5% Realisatie -20,1% 2017: -19,0% Realisatie -19% 2018: -17,5% 2019: -17,0% 2020: -16,5%

KPI 2. Ledenuitstroom. 2016: -20,5% Realisatie -20,1% 2017: -19,0% Realisatie -19% 2018: -17,5% 2019: -17,0% 2020: -16,5% Hoofddoelen BNL 2016+ Doel 1: Verhogen van de tevredenheid van de aangesloten lid verenigingen; Doel 2: Verminderen van uitstroom van leden; Doel 3: Nieuwe leden aantrekken; 1 KPI 1 Tevredenheid Vereniging

Nadere informatie

MEERJARENBELEIDSPLAN Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING

MEERJARENBELEIDSPLAN Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING MEERJARENBELEIDSPLAN 2015-2018 Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING Inleiding De bewegingen van de Krajicek Foundation We leven in een dynamische tijd. De maatschappij waarvan de Krajicek Foundation en haar

Nadere informatie

Ik ben Royal FloraHolland

Ik ben Royal FloraHolland Ik ben Royal FloraHolland Ik ben Royal FloraHolland Een leidraad voor al onze medewerkers Terug naar de basis Die kern hebben we gevangen in een nieuwe visuele stijl. Royal FloraHolland is een wereld vol

Nadere informatie

Dit is het beleidsplan van De Stichting Ambulante Dagbesteding, opgesteld voor de periode 2015-2016. De stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 22 juli 2015 en gevestigd te Utrecht. Dit beleidsplan

Nadere informatie

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Artikel 1 : Oprichting adviesraad Er wordt een stedelijke adviesraad toegankelijkheid opgericht. Deze adviesraad is bevoegd alle materies te behandelen m.b.t.

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 9 juli 2018 Zaaknummer: 500858 Portefeuillehouder : J.H. Lammers Openbaar Besloten Team : Team Mens en Maatschappij

Nadere informatie

Geachte lezer, Namens het Bestuur van IFMSA-NL, Hoogachtend, Roel van de Geer

Geachte lezer, Namens het Bestuur van IFMSA-NL, Hoogachtend, Roel van de Geer Geachte lezer, Voor u ligt het beleidsplan van de International Federation of Medical Students Associations The Netherlands (IFMSA-NL) voor het beleidsjaar 2013-2014. Hierin zijn de speerpunten voor het

Nadere informatie

NOREA Visie 2020. - Brigitte Beugelaar. 14 september 2015

NOREA Visie 2020. - Brigitte Beugelaar. 14 september 2015 NOREA Visie 2020 - Brigitte Beugelaar 14 september 2015 NOREA, de beroepsorganisatie van IT-auditors Opgericht in 1992 1635 registerleden 253 aspirant-leden, d.w.z. in opleiding 123 geassocieerde leden,

Nadere informatie

Ommen hart van het vechtdal SAMEN WERKEN AAN EEN ECONOMISCH VITAAL CENTRUM VAN OMMEN

Ommen hart van het vechtdal SAMEN WERKEN AAN EEN ECONOMISCH VITAAL CENTRUM VAN OMMEN Ommen hart van het vechtdal SAMEN WERKEN AAN EEN ECONOMISCH VITAAL CENTRUM VAN OMMEN Doelstelling en aanpak tot nu toe Doelen: 1- Oprichten ondernemersfonds in centrum Ommen 2- Samen werken aan sterk en

Nadere informatie

HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE FCE-VVB

HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE FCE-VVB HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE FCE-VVB Dit H.R. is ter uitvoering van artikel 21 van de statuten van de Vereniging opgesteld. Het betreft de werking van de Raad van Bestuur. Ter herinnering, onze Vereniging

Nadere informatie

Beleidsplan VC-Argos

Beleidsplan VC-Argos Beleidsplan VC-Argos 2017-2022 Bart Haerkens VC-Argos 1-8-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding, missie en visie... 1 2. Beleidsthema 1: Samenwerking... 2 3. Beleidsthema 2: De organisatie... 3 4. Beleidsthema

Nadere informatie

Beleidsplan VSV Kracht

Beleidsplan VSV Kracht Aanleiding De afgelopen jaren zijn landelijke en regionale initiatieven ontstaan om de kwaliteit van de geboortezorg te verhogen en de samenwerking te verbeteren. Het Verloskundig Samenwerkings Verband

Nadere informatie

ANBI-vereisten Stichting Giving Back

ANBI-vereisten Stichting Giving Back ANBI-vereisten Stichting Giving Back De naam van de instelling: Giving Back, volgens de statuten Stichting Giving Back Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaal nummer

Nadere informatie

REGLEMENT JONG BOUWEND NEDERLAND. Index: Regiobestuur Jong Bouwend Nederland Taken en bevoegdheden regiobestuur Jong Bouwend Nederland

REGLEMENT JONG BOUWEND NEDERLAND. Index: Regiobestuur Jong Bouwend Nederland Taken en bevoegdheden regiobestuur Jong Bouwend Nederland REGLEMENT JONG BOUWEND NEDERLAND Index: Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel 7. Artikel 8. Artikel 9. Artikel 10. Artikel 11. Artikel 12. Artikel 13 Organisatie Reglement

Nadere informatie

JMA jaarkader. 2014-2015 concept

JMA jaarkader. 2014-2015 concept JMA jaarkader 2014-2015 concept INHOUDSOPGAVE Voorwoord...1 Hoofdstuk 1 - Doelen voor 2014-2015...3 Van ABP naar hernieuwde samenwerking Milieudefensie...3 Positioneringstraject...3 Criteria partnerships...3

Nadere informatie

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Verenigingen, stichtingen en instellingen barsten doorgaans van de ambities en toekomstplannen. Maar om ze te realiseren heb je financiële middelen

Nadere informatie

Contact: Geesje Philippi Claasje Reijers

Contact: Geesje Philippi Claasje Reijers Contact: Geesje Philippi 06 2292 3459 g.philippi@pioneering.nl Claasje Reijers 06 1645 2080 c.reijers@pioneering.nl TV 1 De kans om de bouw te vernieuwen De vele kansen in de bouwsector om te innoveren

Nadere informatie

Samenvatting Notitie Vrijwillige Inzet met Toekomst

Samenvatting Notitie Vrijwillige Inzet met Toekomst Samenvatting Notitie Vrijwillige Inzet met Toekomst Werkgroep Vrijwilige Inzet met Toekomst, 28 september 2015 Aanleiding In Nieuwegein zetten vele inwoners zich vrijwillig in. Dit is goud waard! Het eigen

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Connected Health Challenge. Inclusief: Voorwaarden voor deelname Beoordelingscriteria Procesbeschrijving

Wedstrijdreglement. Connected Health Challenge. Inclusief: Voorwaarden voor deelname Beoordelingscriteria Procesbeschrijving Wedstrijdreglement Connected Health Challenge Inclusief: Voorwaarden voor deelname Beoordelingscriteria Procesbeschrijving 16 juli 2014 Wedstrijdreglement Dit reglement is van toepassing op de Connected

Nadere informatie

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN. Muziek Coöperatie Peize U.A.

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN. Muziek Coöperatie Peize U.A. CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN Muziek Coöperatie Peize U.A. PREAMBULE De coöperatie is opgericht op 4 mei 2018 bij notariële akte verleden voor notaris mr. J.W. van der Woude. Dit Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012 Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012 Jaar van 'oprichting' Wij behartigen uw belangen zodat ook u mee kunt doen! Platform Maatschappelijke Ondersteuning Opgericht: 20 juni 2012 Adres:

Nadere informatie

Centrum Management - Plan van Aanpak (2013) 1. Inleiding

Centrum Management - Plan van Aanpak (2013) 1. Inleiding Centrum Management - Plan van Aanpak (2013) 1. Inleiding Deze notitie beschrijft het Plan van Aanpak en stappenplan voor de herinvoering van centrummanagement in Valkenswaard. Achtereenvolgens wordt ingegaan

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2019 Stichting Akyazili Nederland Dit document maakt inzichtelijk welke plannen het bestuur heeft gemaakt naar aanleiding van haar toekomst. Het bestuur 3 februari 2016 Diergaardesingel

Nadere informatie

HU GERICHT IN BEWEGING

HU GERICHT IN BEWEGING HU GERICHT IN BEWEGING Organisatieontwikkeling HU het verhaal - versie maart 2016 - Agenda Waar komen we vandaan? Waarom gaan we veranderen? Wie willen we zijn? Hoe gaan we dit bereiken? Wat verandert

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE Artikel 1. Het bestuur. 1. Het bestuur met inbegrip van het dagelijks bestuur, bestaat uit tenminste vijf personen, die door de algemene vergadering

Nadere informatie

Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017

Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017 Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017 Het is belangrijk dat kinderen al jong kennis maken met bedrijven en beroepen. Roefelen maakt dat mogelijk. De in 2011 opgerichte

Nadere informatie

CORPORATE VENTURING MANAGER

CORPORATE VENTURING MANAGER #VACATURE CORPORATE VENTURING MANAGER De opkomst van e-commerce en de versnippering van het offline winkelaanbod hebben het traditionele winkellandschap drastisch verstoord. Commercieel vastgoedbeheerder

Nadere informatie

Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten?

Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten? Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten? Deadline: 27 juni 2010 Prijzengeld: 5000,- Battle Type: (Zie voor meer informatie over de

Nadere informatie

MEMO Besluit niet effectueren fusie NVA en Balans Ter vaststelling tijdens ALV 8 december 2018

MEMO Besluit niet effectueren fusie NVA en Balans Ter vaststelling tijdens ALV 8 december 2018 MEMO Besluit niet effectueren fusie NVA en Balans Ter vaststelling tijdens ALV 8 december 2018 Achtergrond In 2014 heeft Oudervereniging Balans besloten tot een voorgenomen fusie met de NVA. Op dat moment

Nadere informatie

Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi

Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi INHOUDSOPGAVE: Inleiding...3 Medewerker in de uitleen...4... 4... 4... 4 De vrijwilligerscoördinator...5... 5... 5 Netwerk/contactenpatroon...

Nadere informatie

dutch building better//energy markets

dutch building better//energy markets building better//energy markets Alliander versnelling van de energietransitie Opzetten van een nieuwe dienst in een zelfstandige BV; inbrengen van gewenst ondernemerschap Vertalen van mogelijkheden nieuwe

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep

Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep Marian Bentvelzen en Monique Strijk Juli 2012 Brede Hilledijk 590, 3072 NK Rotterdam Tel.: 0613467100, 0653224897 KvK: 54218853 E: moniquestrijk@hotmail.com, post@marianbentvelzen.nl

Nadere informatie

SOURCING MANAGER #VACATURE

SOURCING MANAGER #VACATURE #VACATURE Bol.com is de winkel van ons allemaal, die steeds meer transformeert in de speciaalzaak voor iedereen. Iedere shopper journey begint bij bol.com dat is het hoogste doel van de e-tailer. Om dat

Nadere informatie

!" #$% & $'' (& ) ! " " #$ % #$ " &

! #$% & $'' (& ) !   #$ % #$  & ! #$ & & $'' (& )! #$ #$ & World of Birds Foundation Bestuursverslag 2016 Algemene gegevens Het bestuur van Stichting World of Birds Foundation: Michel Hendrik Gerrit van der Plas, Voorzitter Aukje Francisca

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING GIG HAARLEMMERMEER 2014

JAARVERSLAG STICHTING GIG HAARLEMMERMEER 2014 JAARVERSLAG STICHTING GIG HAARLEMMERMEER 2014 Stichting GIG Haarlemmermeer Anne Franklaan 30 2135 HA Hoofddorp INHOUDSOPGAVE 1. Profiel van stichting GIG Haarlemmermeer p. 3 2. Werkzaamheden en activiteitenkalender

Nadere informatie

WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN

WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN EEN NIEUW SOORT ONDERNEMERSCHAP RESULTAAT KOERS VISIE PERSOONLIJK LEIDERSCHAP MEERWAARDE & RENDEMENT WAARDEN BEWUST WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN ANNO 2013 Waarden Bewust Ondernemen

Nadere informatie

ECO SOCIAL E-SHOPS. Sociale Onderneming Informatiefiche (MACEDONIA) A. SOCIALE VERANDERING

ECO SOCIAL E-SHOPS. Sociale Onderneming Informatiefiche (MACEDONIA) A. SOCIALE VERANDERING www.socialbiz.eu Sociale Onderneming Informatiefiche ECO SOCIAL E-SHOPS (MACEDONIA) Opgericht in 1998 Rechtsvorm Sector Werkgebied Sector Website NGO Sociale sector Nationaal Duurzame ontwikkeling http://www.ort.org.mk/en

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

De NBF is er voor alle bowlers. Jaarplan 2020

De NBF is er voor alle bowlers. Jaarplan 2020 De NBF is er voor alle bowlers Jaarplan 2020 Jaarplan 2020 2 De ambities die we als bestuur en bureaumedewerkers in 2018 met elkaar beschreven hebben en die terugkomen in het jaarverslag 2018 en in dit

Nadere informatie

EXPLOITATIEBEGROTING DE BLINKERD 2.0

EXPLOITATIEBEGROTING DE BLINKERD 2.0 Concept Door Pirovano Planeconomie en Grondbeleid In opdracht van de Gemeente Bergen 12 januari 2013 Hoofdstuk: Doel en uitgangspunten INHOUD 1 Doel en uitgangspunten... 3 1.1 Doel van dit rapport... 3

Nadere informatie

STATUTEN CULTUURRAAD

STATUTEN CULTUURRAAD STATUTEN CULTUURRAAD 1. DOELSTELLING Art.1 Het Decreet op het lokaal en geïntegreerd Cultuurbeleid van 12 juli 2001 bepaalt dat de organisatie van advies en inspraak voor het cultuurbeleid een bevoegdheid

Nadere informatie

ANBI-vereisten Stichting Giving Back

ANBI-vereisten Stichting Giving Back ANBI-vereisten Stichting Giving Back De naam van de instelling: Giving Back, volgens de statuten Stichting Giving Back Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaal nummer

Nadere informatie

EN WIE NODIGT NU DE GASTEN UIT?

EN WIE NODIGT NU DE GASTEN UIT? EN WIE NODIGT NU DE GASTEN UIT? Onderzoek naar Toerisme & Recreatie in Bedum AANLEIDING VAN HET ONDERZOEK Onderwerp dat door burgers is aangedragen Veel beleidsvrijheid van de gemeente, passend in regionale

Nadere informatie

Algemeen profiel bestuurskandidaat

Algemeen profiel bestuurskandidaat Algemeen profiel bestuurskandidaat Ieder bestuurslid heeft functiespecifieke taken. Daarnaast vervult hij taken in het algemeen belang van de afdeling of de regio. Elk bestuurslid is in die optiek bijvoorbeeld

Nadere informatie