2016 Starten met Cashr

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2016 Starten met Cashr"

Transcriptie

1 2016 Starten met Cashr

2 Inhoud 1. Aanmelden gratis Cashr Backoffice abonnement Een device koppelen met de Cashr Backoffice De Cashr app installeren Koppelen aan de Backoffice Inrichten Cashr Backoffice Producten toevoegen Producten importeren met Excel Handmatig invoeren Schermindeling Schermindeling op basis van productgroepen Schermindeling aanpassen of zelf indelen Condimenten/toevoegingen achter een product zetten Plattegrond aanmaken (indien van toepassing) Selecteren van schermindelingen en plattegronden op een device Installeren van bonprinter(s) Cashr monteur Stappenplan installatie bonprinter Printers toevoegen in Cashr Cashr synchroniseren Het managen van uw schermindeling Producten/productgroepen toevoegen Instellingen op Cashr Algemeen Cashr Backoffice Printers Schermopties Payment provider Feedback Voorwaarden Helpdesk Contact Terug... 17

3 5. Functionaliteiten binnen Cashr en functie Bericht naar de keuken Korting geven op productniveau Prijs/ productnaam eenmalig wijzigen Product verkeerd aangeslagen/ corrigeren Bon Splitsen Bon verplaatsen Managerfunctie Tafels in lijstweergave met tijd sinds laatste bestelling en openstaand bedrag Sortering op de bon Sortering op Cashr beheren Bonnenhistorie Kasopmaak Backoffice instellingen Stortingen Opnames Kasopmaak Elementen kasopmaak Kasopmaak maken Kasopmaak in de backoffice Cadeaubon/cheque toevoegen... 40

4 1. Aanmelden gratis Cashr Backoffice abonnement Een gratis Cashr Backoffice abonnement kunt u aanmaken op de website van Cashr: - U kunt hier een prognose berekenen van de maandelijkse kosten. Met alle abonnementen kunt u Cashr gebruiken op één device (tablet, smartphone of ipod). U kunt het aantal devices eenvoudig uitbreiden voor 10,- p.m. per device. Ook is het mogelijk om betaalterminals aan Cashr te koppelen voor 10,- p.m. per terminal. Het aantal bonnen staat voor het aantal afgerekende kassabonnen per maand. - Klik op Gratis starten. U begint altijd met het gratis Cashr 20 abonnement. - Vul uw NAW gegevens en de captcha code in. Overige gegevens zoals uw bedrijfsnaam, het aanpassen van uw wachtwoord en het eventueel afsluiten van een betaald abonnement komen later aan de orde. - Na aanmelding ontvangt u per een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u kunt inloggen via Wij adviseren om uw tijdelijke wachtwoord direct te veranderen. - Zodra u ingelogd bent met uw gebruikersnaam en wachtwoord ziet u de onderstaande mappen. U bevindt zich nu in de Cashr Backoffice. Hier worden alle kassabonnen opgeslagen en beheert u producten, klanten, medewerkers en alle instellingen voor de Cashr app.

5 2. Een device koppelen met de Cashr Backoffice U kunt een device met daarop de Cashr app als volgt koppelen met uw Cashr Backoffice: 2.1 De Cashr app installeren - Download en installeer Cashr in de App Store (ios) of Google Play (Android). - Start de app en selecteer waar u uw kassa voor gaat gebruiken; Horeca (inclusief tafelplattegrond) of Detailhandel (zonder tafelplattegrond). - Selecteer of u de app wilt vullen met voorbeeldgegevens of niet. Voorbeeldgegevens zijn fictieve producten zodat u de app goed kunt uitproberen zonder deze eerst in te hoeven richten. - Druk op Start Cashr De Cashr tour kunt u bekijken en/of sluiten. - Na de tour komt u in het beginscherm van Cashr terecht, met of zonder voorbeeldgegevens. 2.2 Koppelen aan de Backoffice - Ga naar de instellingen van de Cashr app met de knop met het Tandwiel : - Ga naar het tweede tabblad Cashr Backoffice. 1) Als u al een Cashr Backoffice abonnement heeft aangemaakt dan kiest u voor Koppelen aan bestaande backoffice. 2) Als u nog geen Cashr Backoffice abonnement heeft aangemaakt dan kiest u voor Koppelen aan nieuwe backoffice. Er zal daardoor een gratis Cashr 20 abonnement worden aangemaakt. - Bedenk een naam voor deze Cashr-kassa. - Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in. - Tik op Koppelen. Uw kassa wordt nu gekoppeld en gesynchroniseerd met uw Cashr Backoffice. Als dit is gebeurd dient u zich opnieuw aan te melden. - Druk op OK. U komt in het aanmeldscherm terecht van Cashr. De default aanmeldcode is 1. U kunt de aanmeldcodes van medewerkers wijzigen in de Backoffice.

6 3. Inrichten Cashr Backoffice 3.1 Producten toevoegen U kunt producten op verschillende manieren in de Backoffice invoeren. Voor het invoeren van meerdere producten is het handig om gebruik te maken van een speciaal Excel importsheet. Daarnaast kunnen producten ook per stuk worden ingevoerd in de map Producten Producten importeren met Excel Download het Reeleezee Importsheet Producten in de map Producten > Overzicht > Import > klik hier om een leeg template bestand te downloaden. In het Importsheet wordt op het tabblad toelichting en codes beschreven wat u in de kolommen dient in te vullen. Het is van belang dat u naast de verplichte kolommen ook de volgende kolommen invult: omschrijving op factuur, BTW, productgroep en sortering (indien gewenst). Als u de productgroepen in het Importsheet heeft aangemaakt voegt u deze daarna handmatig toe in de map Producten > Instellingen productgegevens > Productgroepen. Klik hier op Nieuw om de productgroepen aan te maken. De Grootboekrekening verkoop kunt u hier negeren, deze heeft u al per product opgegeven in het Importsheet. De productgroepen kunnen later bij het automatisch genereren van een schermindeling dienen als schermgroepen. Extra grootboekrekeningen kunt u aanmaken bij map Instellingen> Financieel> tabblad Onderhoud grootboekrekeningen. Scroll naar beneden en zoek grootboekrekening 8000 op. Ga op de regel staan en klik op de rechtermuisknop. Kies voor Regel Kopiëren en vul het pop-up scherm naar wens in met de gegevens van uw nieuwe grootboekrekening en de omschrijving van uw productgroep. Let op! Heeft u nog geen tabblad Financieel in de map Instellingen staan dan dient u het product Administratie Free aan de Backoffice toe te voegen. Dit doet u bij map Instellingen> Mijn abonnement> Abonnementgegevens. Ga naar tabblad Huidige Producten en kies voor Administratie toevoegen. Er worden hiervoor geen extra abonnementskosten voor in rekening gebracht.

7 Als alle verplichte gegevens op een juiste manier zijn ingevuld kunt u het Importsheet uploaden in de map Producten > Overzicht. Klik op Import. Selecteer het ingevulde excelbestand en druk op Importeren. Let op: Excel bestanden kunnen niet geimporteerd worden, dit dient een Excel-werkmap te zijn (xls bestand). Mocht er een foutmelding tevoorschijn komen tijdens het importeren neem dan contact op met onze Cashr helpdesk op Onze medewerkers kunnen via een logsysteem vaststellen waarom een import niet gelukt is. U kunt het Importsheet ook gebruiken om in de toekomst een update te doen van uw productenbestand. Het is handig om te weten dat de productcode hierbij zal worden gebruikt als waarde aan de hand waarvan de overige gegevens worden overschreven. Zo kunt u bijvoorbeeld snel en gemakkelijk prijswijzigingen doorvoeren of productgegevens aanvullen Handmatig invoeren U kunt in de backofice producten ook handmatig invoeren in de map Producten > Overzicht. Klik op Nieuw. Hier kunt u producten aanmaken. Belangrijk is dat u de volgende gegevens invult: - Naam product/dienst - Productcode - Verkoopprijs - BTW - Product en/of dienst - Productgroep en grootboekrekening - Afdrukbestemming (indien van toepassing) - Klik op Opslaan 3.2 Schermindeling Schermindeling op basis van productgroepen Als u de productgroepen heeft aangemaakt en uw producten hebt ingevoerd kunt u automatisch op basis van deze productgroepen een schermindeling aanmaken. Nadat u alle productgroepen heeft aangemaakt gaat u naar map Instellingen> tabblad Kassa> Kassa schermindelingen. Klik rechtsboven op Nieuw en maak een keuze uit de drie opties Nieuw, Kopie of direct op basis van productgroepen. Let op: het overnemen lukt alleen als u de productgroepen ook daadwerkelijk heeft aangemaakt bij map Producten> tabblad Instellingen Productgegevens> Productgroepen.

8 Er wordt een nieuw venster geopend. Vul bij het eerste tabblad Algemeen de naam en omschrijving van uw schermindeling in en druk op Opslaan. Ga naar het tweede tabblad Schermgroepen. U kunt nu uw schermindeling inrichten. In ons voorbeeld hebben wij de schermindeling al aangemaakt op basis van productgroepen. U ziet deze aan de linkerkant. Elke productgroep heeft de producten in het scherm ernaast staan: Schermindeling aanpassen of zelf indelen Als u nog producten wil verwijderen, toevoegen of van positie wijzigen heeft u de volgende mogelijkheden: - Selecteer producten opent een venster met al uw producten. U kunt deze naar de gewenste positie slepen. - Overnemen zorgt ervoor dat de gehele schermindeling weer op basis van uw productgroepen wordt ingedeeld. Gebruik deze knop niet meer als u aanpassingen heeft gedaan, anders zullen deze verloren gaan. - U kunt de volgorde van de productgroepen wijzigen door het Volgnummer te veranderen; nummer 1 zal bovenaan de lijst worden geplaatst, nummer 2 daaronder, etc. Als uw indeling naar uw wens is, kunt u klikken op Opslaan.

9 3.2.3 Condimenten/toevoegingen achter een product zetten Het is tevens mogelijk om condimenten / toevoegingen achter een product te zetten (max. 26 stuks). - Klik op het product waar u een condiment/toevoeging achter wenst te zetten. - Kies voor Details bewerken en klik op OK. - Sleep de gewenste producten naar uw schermindeling en klik op Opslaan. 3.3 Plattegrond aanmaken (indien van toepassing) Met een plattegrond maakt u een schematisch overzicht van uw onderneming en de tafels en stoelen die daar staan, waarmee u kassabonnen per tafel en/of stoel kunt opslaan en afrekenen.

10 - Ga naar de map Instellingen> tabblad Kassa> Plattegronden en klik rechtsboven op Nieuw. - Geef bij tabblad Algemeen uw plattegrond een naam en klik op Opslaan. - Ga naar het tweede tabblad Locatie en geef een locatienaam op. Een plattegrond kan uit meerdere locaties bestaan, bijvoorbeeld een locatie Binnen en een locatie Terras. Vul een volgnummer in en klik op Opslaan. Met het vinkje Inactieve locatie kunt u zorgen dat een locatie niet op de kassa wordt getoond, zonder dat u de locatie uit de plattegrond hoeft te verwijderen. Zo kunt u bijvoorbeeld een terras op Inactief zetten in de wintermaanden. - U kunt ervoor kiezen om een (zelfgemaakte) afbeelding up te loaden van bijvoorbeeld een vloer om uw plattegrond meer waarheidsgetrouw te maken. - Nadat u op Opslaan heeft geklikt kunt u het vierkante icoontje slepen naar uw plattegrond om uw tafelindeling na te maken. Ook als u een afbeelding heeft geüpload met tafels dan dient u alsnog op deze manier de tafels te plaatsen. - U kunt een naam geven en/of het tafelnummer wijzigen door in de plattegrond op een tafel te klikken. Tevens kunt u hier ook het aantal stoelen wijzigen. Als u op Cashr een tafel langer ingedrukt houdt, dan kunt u per stoel een bon aanslaan. - Klik na het indelen van de tafels weer op Opslaan. 3.4 Selecteren van schermindelingen en plattegronden op een device Let op! Het is mogelijk om meerdere schermindelingen te maken met bijvoorbeeld een winter en een zomer variant. Hetzelfde geldt voor de plattegronden. Schermindelingen en plattegronden kunnen per gekoppeld device worden geselecteerd. Ga hiervoor naar de map Instellingen> Tabblad Kassa > Overzicht kassa s. Selecteer hier een device > Ga naar tabblad Algemeen. Onder het kopje Schermindeling kan een schermindeling worden gekozen bij Indeling en onder het kopje Plattegrond kan een lattegrond voor dit device worden ingesteld bij Naam.

11 3.5 Installeren van bonprinter(s) Het is belangrijk om te weten dat niet elke bonprinter en/of randapparatuur compatible is met Cashr, raadpleeg hiervoor ons huidige assortiment in de webshop Om een Epson bonprinter te koppelen aan Cashr is het van belang dat de bonprinter een vast IPadres in uw lokale netwerk krijgt toegewezen Cashr monteur Een Cashr monteur kan u ondersteunen bij het installeren van randapparatuur. Kijk voor meer informatie en prijzen in onze webshop > tabblad Cashr installatie Stappenplan installatie bonprinter Om een bonprinter een vast IP-adres in uw lokale netwerk te geven hebben wij twee handleidingen met intructies geschreven die u op onze website kunt vinden bij Let op: Het configureren van een bonprinter is specialistisch werk. Het Cashr team kan u helpen met functionele vragen over de bonprinters maar voor moeilijkheden met het instellen van IP-nummers, het opnemen van printers in uw datanetwerk etc. is de hulp van een monteur noodzakelijk. Het Cashr team kan u in contact brengen met ervaren installateurs die bij u de randapparatuur op een juiste manier kunnen aansluiten. Kijk voor meer informatie in onze webshop bij Cashr installatie Printers toevoegen in Cashr Zodra uw bonprinter voorzien is van een vast IP-adres dan dient dit IP-adres in uw Backoffice ingesteld te worden zodat de Cashr App weet naar welk IP-adres de bonnen verstuurd moeten worden. Ga in de Backoffice naar map Instellingen > tabblad Kassa > Algemene instellingen. Ga hier naar het tabblad Apparatuur. Kies voor het apparaat Epson TM printer (IP) en geef de printer een zelf gekozen naam (bijvoorbeeld Balie of Bar ). Bij IP-adres geeft u het IP-adres in van uw bonprinter. Klik op Opslaan. U kunt de afdrukbestemmingen instellen via het tabblad Afdrukbestemmingen. Verwerking staat voor een maakbon (keuken) en Facturering staat voor een afrekenbon.

12 Ga vervolgens naar map Instellingen > tabblad Overzicht kassa s > Selecteer een kassa. Er wordt een tweede scherm geopend. Ga naar het tabblad Uitgiften Bij Bestemming en Printer kunt u uw bonprinters toevoegen. Ga naar tabblad Kassabon en scroll naar beneden. Met het vinkje Afdrukken kassabon kunt u ervoor kiezen of een bon wel/niet wordt geprint. Klik op Opslaan. Als laatste stap meld u zich op Cashr aan via Balie. Ga naar instellingen via het Tandwiel > tabblad Cashr Backoffice > Synchroniseer. Na het synchroniseren selecteert u tabblad Printers. Controleer of uw printer verbinding heeft. 3.6 Cashr synchroniseren Nadat u producten heeft toegevoegd en/of instellingen in de backoffice heeft gewijzigd dient u Cashr altijd te synchroniseren met de Backoffice. Cashr haalt tijdens het synchroniseren de nieuwe en/of aangepaste gegevens op. Synchroniseren: Ga naar Balie > Tandwiel > tabblad Cashr Backoffice > Synchroniseer.

13 4. Het managen van uw schermindeling Er zijn twee manieren om wijzigingen binnen uw schermindeling door te voeren; via de Backoffice of op Cashr zelf. Graag willen wij dieper ingaan op het doorvoeren van wijzigingen via Cashr Producten/productgroepen toevoegen Belangrijk: producten toevoegen via de backoffice heeft altijd de voorkeur! Binnen het handmatig aanmaken van producten op Cashr kunt u namelijk slechts een aantal gegevens noteren. Daarnaast worden handmatig aangemaakte producten wel in uw backoffice gezet, echter niet in uw importbestand. Indien u gebruik wenst te maken van productgroepen welke aan een grootboekrekening refereren dan adviseren wij om uw producten via de backoffice door te voeren zoals in hoofdstuk 3 besproken. Log in via Balie. Via het + teken op uw Cashr scherm kunt u zowel productgroepen als producten toevoegen. Om een productgroep toe te voegen klikt u in de linkerkolom op het + teken. Vul bij Omschrijving de naam van uw nieuwe productgroep in. Klik op Opslaan.

14 Om een product toe te voegen klikt u op het + teken binnen uw productgroep. De volgende gegevens dient u in te vullen: Code Betreft de productcode, deze is uniek. Let op! In tegenstelling tot de backoffice waar automatisch unieke productcodes worden gegenereerd, dient u in Cashr zelf een unieke productcode in te vullen. Indien u niet weet welke code al in gebruik is, raadpleeg dan uw backoffice. Hou er tevens rekening mee dat uw producten niet zijn voorzien van een afdrukbestemming (zoals een maakbon voor de keuken of bar). Dit is alleen instelbaar via de backoffice. Prijs Omschrijving BTW tarief De verkoopprijs van het product. Naam van het product. Geef aan of het product een hoog/laag BTW tarief heeft en of dit een product/dienst is.

15 4.2 Instellingen op Cashr Als u via Balie inlogt met uw aanmeldcode dan kunt u via het tandwiel de instellingen van uw kassa raadplegen. Zowel onderstaande als overige instellingen kunt u tevens wijzigen via de backoffice (aanbevolen!) Algemeen - de taal wijzigen - de branche selecteren waar u de kassa voor gebruikt. Horeca (inclusief plattegrond) of Detailhandel (exclusief plattegrond). - keuze uit het wel/niet automatisch afmelden na het opslaan of afrekenen van een bon. Als u dit vinkje niet selecteert dan hoeft u uw aanmeldcode minder vaak in te voeren. - keuze uit het wel/niet instellen of een medewerker gemachtigd is om bonnen af te rekenen. - keuze of uw numerieke toetsenbord van hoog naar laag of van laag naar hoog staat gerangschikt. - keuze of u regels op de bon wenst te sorteren (bijvoorbeeld voor- hoofd- en nagerecht) Cashr Backoffice - Cashr Synchroniseren. Deze optie gebruikt u ter alle tijden indien u wijzigingen via de backoffice heeft doorgevoerd. Cashr haalt tijdens het synchroniseren de nieuwe en/of aangepaste gegevens op. - Cashr loskoppelen om deze vervolgens met een nieuw Cashr account te koppelen.

16 4.2.3 Kassabon - Een kop en voettekst toevoegen. U kunt hier slechts één regel kwijt, in de backoffice kunt u meerdere regels toevoegen. - Indien u bonnen wenst te en kunt u het onderwerp van uw hier invullen. - Uw logo kunt u toevoegen via de volgende werkwijze: - Zorg dat het vinkje logo afdrukken op kassabon uitstaat. - Upload uw logo via Kies Afbeelding. - Na het selecteren van uw logo selecteert u het vinkje logo afdrukken op kassabon. - Indien u gebruik wenst te maken van een bonprinter dan dient uw logo in de bonprinter gezet te worden. Werkwijze: zet het vinkje logo afdrukken op kassabon aan en klik op Terug. De bonprinter geeft als signaal een klein tikje en print eenmalig een bon met enkel uw logo uit. Dit is een teken dat uw logo in de printer is gezet. Mocht er geen bon verschijnen dan herhaalt u bovengenoemde stappen.

17 4.2.4 Printers - Selecteren of u wel/geen bon wenst te printen OF bonnen wenst te en. - U kunt een bonprinter testen om te kijken of Cashr deze kan bereiken. - Aangemelde printers worden hier weergegeven. Tevens wordt de status van de printer weergegeven of deze wel/niet bereikbaar is. Voor het installeren van bonprinters verwijzen wij u door naar Schermopties - Selecteren of uw producten eenvoudig, in vaste groepen of in een lijst worden weergegeven. Vaste groepen is het meest gebruikelijk. De lijstweergave is met name bedoeld voor de detailhandel (handscanner gebruikers). - Uw lettergrootte en het aantal kolommen op uw schermindeling aanpassen. - Een screensaver uploaden. - Een achtergrond voor uw plattegrond uploaden Payment provider - Een directe koppeling met de Atos Yomani instellen. Neem voor meer informatie over de Atos Yomani koppeling contact op met onze Cashr Helpdesk.

18 4.2.6 Feedback - Het Cashr service team feedback toesturen. Ervaringen en/of eventuele problemen kunt u direct melden Voorwaarden De algemene voorwaarden van Reeleezee raadplegen Helpdesk Device informatie opsturen naar de Cashr Helpdesk. De database van Cashr kan deze data onderzoeken indien u problemen ondervind met Cashr. Neem hiervoor wel eerst contact op met de Cashr Helpdesk Contact De contactgegevens van Cashr raadplegen Terug Terugkeren naar uw aanmeldscherm.

19 5. Functionaliteiten binnen Cashr Graag willen wij u inzicht geven in de meest gebruikelijke functionaliteiten binnen Cashr. Als u een product heeft aangeslagen, dan kunt u het product welke op uw digitiale bon tevoorschijn komt selecteren. De volgende pictogrammen worden getoond: Uitzondering: als u na het aanslaan van een product de bon te lang open laat staan, heeft opgeslagen en/of op afrekenen heeft gedrukt, dan heeft u alleen nog de mogelijkheid om + en te selecteren en functie Met + en kunt u het aantal producten managen. 5.2 Bericht naar de keuken Het spreekwolkje is bedoeld om eenmalig een bericht aan de keuken door te geven. Onderstaand voorbeeld laat zien dat er een broodje tonijnsalade zonder olijven besteld is. De keuken ontvangt hier een bon van.

20 5.3 Korting geven op productniveau Met het percentage teken kunt u korting geven op productniveau. Er verschijnt een numeriek toetsenbord waarmee u het gewenste percentage korting kunt invoeren. Op de bon verschijnt de verrekende korting.

21 5.4 Prijs/ productnaam eenmalig wijzigen Met het potloodje kunt u het aantal, de prijs en/of de naam eenmalig wijzigen.

22 5.5 Product verkeerd aangeslagen/ corrigeren Met het prullenbakje kunt u een product dat u heeft aangeslagen direct verwijderen op de bon. Stel u heeft een product verkeerd aangeslagen en u wenst deze te corrigeren dan dient u het product nogmaals aan te slaan en deze vervolgens te corrigeren via het tekentje. Zoals u in onderstaand voorbeeld ziet wordt de Cassis gecorrigeerd en blijft het totaalbedrag op 3,00 staan. U kunt vervolgens verder gaan met u bon of de bon afrekenen.

23 5.6 Bon Splitsen U kunt een bon splitsen indien u meerdere producten op een tafel of klantnaam heeft aangeslagen. Selecteer de optie Splits onderaan de bon. Selecteer de producten welke u van de bon wenst te splitsen. Met het enkele plusje (linker pictogram) kunt u producten afzonderlijk van de bon splitsen. Met het tweede plusje (rechter pictogram) kunt u meerdere producten tegelijk van de bon splitsen. Na het splitsen van de bon kunt u de bon afrekenen of verplaatsen naar een tafel/klantnaam.

24 5.7 Bon verplaatsen Om een bon te verplaatsen selecteert u de optie Verplaatsen onder aan de bon. Zodra u op Verplaatsen drukt dan komt er een tweede scherm naar voren. U kunt de bon nu verplaatsen naar een andere tafel of klantnaam. Selecteer de tafel/klant. Antwoord Ja als Cashr vraagt of u de bon wenst te verplaatsen.

25 5.8 Managerfunctie Binnen Cashr is het mogelijk om medewerkers een managerfunctie te geven. Via de map Relaties > tabblad Medewerkers > Overzicht > klik rechtsboven op Nieuw. Hier kunt u een nieuwe medewerker aanmaken. Zodra u de naam van een medewerker heeft ingevuld (en eventueel aanvullende gegevens) klikt u op Opslaan. U krijgt nu toegang tot meerdere tabbladen. Ga vervolgens naar tabblad Kassa. Vul hier een persoonlijke aanmeldcode per medewerker in. U heeft hier tevens de mogelijkheid om de medewerker een managerfunctie toe te kennen. Rechten van een manager: - Knop Kassalade openen - Toegang tot de Kasopmaak Let op: naast bovenstaande rechten is het binnen Cashr niet mogelijk om overige functionaliteiten af te schermen.

26 5.9 Tafels in lijstweergave met tijd sinds laatste bestelling en openstaand bedrag Zodra u op Cashr inlogt via Tafel dan komt u in de lijstweergave van uw tafels terecht. In de lijstweergave ziet u welke medewerker hier voor het laatst iets heeft aangeslagen, hoeveel minuten een tafel al openstaat en het openstaande bedrag per tafel. U kunt zowel tussen de lijstweergave als de reguliere tafelplattegronden scrollen. Cashr onthoudt het plattegrondscherm waar u als laatste gebleven bent.

27 6 Sortering op de bon Met sortering op de bon kunt u producten op uw bon rangschikken in bijvoorbeeld voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht. Sortering op de bon kan op de volgende manier worden toegepast: - Ga in de backoffice naar map Instellingen > tabblad Kassa> Overzicht kassa s. Zorg dat het vinkje Sortering staat aangevinkt. - Ga vervolgens naar map Instellingen> tabblad Kassa> Algemene instellingen. Ga naar tabblad Sortering. Hier vult u de verschillende sorteringen in. Met volgnummer kunt u de sorteringen rangschikken naar niveau s.

28 - Uw producten dienen voorzien te worden van de juiste sortering. Dit kan via het importbestand of handmatig. Importbestand: Vul bij kolom R Sortering de naam van de juiste sortering in. Bijvoorbeeld: Voorgerechten. Importeer uw importbestand via Producten > Overzicht > Import. Handmatig: Bij map Producten> selecteer product> tabblad kassa > hier kunt u een sortering toewijzen. - Op Cashr gaat u via Balie naar Instellingen> tabblad Algemeen. Vink regels op de bon sorteren aan.

29 - Laatste stap: Cashr synchroniseren via Instellingen> tabblad Cashr Backoffice> Synchroniseren. Uw sortering zal nu zichtbaar worden op de bon zodra u producten aanslaat.

30 6.1 Sortering op Cashr beheren Zoals onderstaande afbeelding laat zien bevat het product Schatkist nog geen sortering. Op Cashr kunt u ook een sortering achter een product zetten. Dit kan op twee manieren: 1) Zodra u een product heeft aangeslagen> via het Potloodje kunt u de sortering wijzigen. Druk op Opslaan. 2) Tik uw vinger een aantal seconden op een desgewenst product. Druk op Bewerken. Selecteer de juiste Sortering en druk op Opslaan.

31 7 Bonnenhistorie Afgerekende bonnen worden direct in uw administratie verwerkt. U kunt afgerekende bonnen op twee manieren terughalen: via de backoffice en via Cashr. In de backoffice treft u de afgerekende bonnen aan binnen map Kassa> tabblad Afgerekend. Op Cashr kunt u de bonnenhistorie raadplegen via Balie> Bonnenhistorie. Op Cashr kunt u tot +- twee weken afgerekende bonnen inzien. Let op: u kunt deze bonnen nogmaals printen en/of en. U kunt vanuit de bonnenhistorie bonnen niet terughalen en vervolgens wijzigen/verwijderen. Hiervoor dient u een correctie aan te maken zoals in 5.5 beschreven.

32 8 Kasopmaak Handleiding Kasopmaak. Deze handleiding legt stap voor stap uit hoe een kasopmaak kan worden gemaakt. Onderstaande punten zijn belangrijk om te onthouden. - De kasopmaak is een momentopname. Het tijdstip waarop een kasopmaak wordt gemaakt staat niet vast. - Het is mogelijk om contante opnames uit en stortingen in de kas tussentijds vast te leggen. - Het is niet mogelijk een kasopmaak op een ipod, iphone of Android telefoon te maken. - Enkel medewerkers met managersrechten kunnen een kasopmaak maken. - TIP: om de administratie kloppend te maken en houden is het nodig om een contante storting te maken voor wisselgeld Backoffice instellingen Van tevoren wordt bepaald van welke apparaten waarop Cashr wordt gebruikt de contante omzet in de kasopmaak wordt meegenomen. Dit is in te stellen in de backoffice van Cashr. Ga naar map Instellingen (1) > Map Kassa (2) > Overzicht kassa s (3). Hier is te zien dat, hoewel de kassa s zich in dezelfde groep bevinden, de kassa s allemaal gebruik maken van een andere kasrekening (4). Dit is ook de reden van de foutmelding onder aan de pagina (5). Het is mogelijk een andere kasrekening in te stellen door een kassa te selecteren en naar het tabblad Betaalmethode te gaan (1). Selecteer betaalwijze Contant (2) en kies bij Rekening (3) de gewenste kasrekening.

33 Per kasrekening kunnen een onbeperkt aantal kassa s worden toegevoegd. De kasrekeningen zelf zijn in de map Kas & Bank te raadplegen.

34 8.2 Stortingen LET OP! De optie storting is erg belangrijk om de kasopmaak correct te kunnen maken en de administratieve verwerking van de kasopmaak goed te laten lopen. Bij het eerste gebruik van de kassa begint u waarschijnlijk met een beginsaldo aan wisselgeld. Dit kunt u met een storting in de kassa brengen. Kies binnen het inlogscherm voor de optie Beheer bij het inloggen (1).

35 Bij de optie Stortingen en opnames (2) is het mogelijk contante kasstortingen en kasopnames te registreren. Onder het kopje Storting (3) kunnen verschillende voorgedefineerde stortingen worden gedaan. Voorbeeld van stortingen zijn Diverse ontvangsten of Storting beginkas (4).

36 Het is mogelijk om tussendoor te registreren dat er een bedrag naar de kluis wordt gebracht. Na het selecteren van de optie Storting beginkas krijg je de mogelijkheid om de omschrijving aan te passen (5) en een bedrag in te voeren (6). Na het opslaan van deze storting komt er een bon uit de printer (7) waarvan de boekingsregel ook in de kasrekening in de map Kas & Bank in de backoffice te vinden is.

37 8.3 Opnames Een opname werkt op dezelfde manier als een storting. De aankoop van waxinelichtjes bijvoorbeeld kan onder het kopje Betaling factuur worden ingevoerd. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld tussendoor te registreren dat er een bedrag naar de kluis wordt gebracht om later naar de bank te brengen. 8.4 Kasopmaak Bij het maken van de kasopmaak wordt gecontroleerd of het totale bedrag dat op de kassa is aangeslagen overeenkomen met het totale bedrag dat daadwerkelijk (contant) in de kassa zit. Voor het starten met de kasopmaak moet de optie Kasopmaak geselecteerd worden (1). LET OP! Door op het plusje naast Contant te drukken (2) verschijnen meer gegevens.

38 8.4.1 Elementen kasopmaak De kasopmaak telt drie kolommen: - Aangeslagen (1): deze toont wat er is aangeslagen op de kassa. - Geteld (2): dit is het getelde contante geld wat daadwerkelijk in de kassa zit. - Correctie (3): dit is het verschil tussen de bedragen die in de kolommen Aangeslagen en Geteld staan. Verder zijn er nog een aantal rijen: - Contant: geld in kas. Hier wordt het bedrag ingevuld dat in de kassa zit. - Beginstand: dit is de bedrag dat de vorige kasopmaak in het invulveld achter contant stond. - Opnames: onder de optie Stortingen en opnames tussentijds opgenomen. - Stortingen: onder de optie Stortingen en opnames tussentijds gestort. - Verkoop incl btw: verkoop aangeslagen op betaalwijze contant - Afstorten: het bedrag dat in de kluis wordt gelegd voordat het naar de bank wordt gebracht of wat direct na het maken van de kasopmaak naar de bank wordt gebracht. - via Creditcard: verkoop aangeslagen op betaalwijze Creditcard - PIN: verkoop aangeslagen op PIN - Digitale boeking: verkoop aangeslagen op betaalwijze Adyen of Atos/Worldline

39 8.4.2 Kasopmaak maken Nadat het contante geld is geteld kan dit in het invulveld in de kolom Geteld achter contant worden ingevuld. Vervolgens kan in het invulveld in de kolom Geteld achter Afstorten het bedrag worden ingevuld dat na de kasopmaak in de kluis wordt gelegd of direct naar de bank wordt gebracht (1). LET OP! Als er na elke kasopmaak met een vaste hoeveelheid wisselgeld wordt gestart is dat het bedrag dat u overhoudt na het invullen van het bedrag in de kolom Geteld achter Afstorten. Hierdoor veranderen onderstaande bedragen: - Invulveld in de kolom Geteld achter Contant (2) - Bedrag in de kolom Aangeslagen achter Contant (3) - Bedrag in kolom Aangeslagen achter Afstorten (4) LET OP! In deze afbeelding is ook te zien dat er meer contant geld geteld is dan aangeslagen. Dit levert een correctie op in de kolom Correctie achter Contant (5).

40 Na het opslaan van de gegevens wordt er een bon geprint Kasopmaak in de backoffice Een digitale kopie van de kasopmaak is te vinden in de backoffice bij Map Kassa > Kasopmaak > Overzicht. Onder aan de bon is te zien welke afrekenbonnen onderdeel uitmaken van het tijdsbestek waar de kasopmaak betrekking op heeft (1).

41 9. Cadeaubon/cheque toevoegen In deze instructie wordt stap voor stap uitgelegd hoe u uw Reeleezee administratie én kassa klaar maakt voor het verwerken van cadeaubonnen. Stap 1 a) Ga naar map Instellingen> tabblad Financieel> Onderhoud grootboekrekeningen. Maak een nieuwe grootboekrekening genaamd Grootboekrekening TRK00030 Kassa tussenrekening Cadeaubon. b) Scroll naar beneden, kies onderstaande optie s en vink Bankrekening of Kas aan en klik op Opslaan. c) Ga naar map Instellingen> Map Kassa > Algemene instellingen > Tabblad Tussenrekening & kas. d) Maak een nieuwe tussenrekening aan Kassa tussenrekening tussenrekening Kadobon en verander de omschrijving op de subtab Algemeen in Kassa tussenrekening Cadeaubon :

42 e) Alles wat straks als betaalwijze Cadeaubon wordt aangeslagen op de kassa komt op de Tussenrekening Cadeaubon terecht. Hierop ontstaat een saldo voor de aangekochte Cadeaubonnen. Stap 2 a) Ga naar map Instellingen > Map Financieel > Onderhoud grootboekrekeningen > Grootboekrekening TRK00030 Kassa tussenrekening Cadeaubon. b) Open de grootboekkaart niet maar klik met uw rechter muisknop op de rekening en kies voor Regel kopiëren : c) Kies een nieuw grootboeknummer, bijvoorbeeld TRK00031 en geef de rekening de omschrijving Kassa tussenrekening Cadeaubon verkocht Zorg ervoor dat op de nieuwe rekening boekingen van de types Memoriaal en Verkopen zijn toegestaan. Vink Bankrekening of Kas uit zodat Verkopen te selecteren is. Druk op Opslaan.

43 d) Ga naar het tweede tabblad Bonsoorten en maak via de knop Nieuw twee bonsoorten aan: Memoriaal en Verkoopfactuur (Omzet). Selecteer bij Vekoopfactuur (Omzet) het vinkje standaard specificatie aan van deze grootboekrekening. Als omschrijving kun je ingeven Waardebon verkocht of Cadeaubon verkocht. Stap 3 a) Ga naar map Instellingen > Map Kassa > Algemene instellingen > Tabblad Tussenrekening & kas. b) Kies de Kassa tussenrekening Kadobon en ga naar het tabblad betaalmethoden. Maak een nieuwe betaalmethode en kies betaalmethode Cheque en maak deze standaard betaalmethode en klik op Opslaan. Verwijder de betaalmethode rekening courant.

44 Stap 4 Stap 5 a) Ga naar instellingen > Map Kassa > Overzicht Kassa s. b) Klik op de kassa en ga naar het tabblad Betaalmethoden. Kies Nieuw en maak de betaalmethode Cheque aan. Rekening is Kassa tussenrekening Cadeaubon. Kies eventueel voor Openen kassala als de klant dit wenst en bij afhandelen door kies je Geen. Klik vervolgens op Opslaan. a) Ga naar map Producten > Producten > Overzicht. b) Hier maakt u een nieuw product aan, dat u bijvoorbeeld Cadeaubon 20,- noemt en een verkoopprijs van 20,- geeft. Kies bij BTW voor BTW vrijgesteld. Klik op Opslaan. c) Op het tabblad Productgegevens kiest u bij Grootboekrekening verkoop voor de nieuwe rekening TRK00031 Kassa tussenrekening Cadeaubon verkocht. Bij Grootboekrekening Inkoop (indien van toepassing) kiest u voor diverse inkopen en bij voorraad overige voorraad. Stap 6 a) Map Instellingen > Map Kassa > Kassa schermindelingen. b) Kies de juiste schermindeling en ga naar schermgroepen. Voeg uw product cadeaubon toe aan uw schermindeling. Klik op Opslaan.

45 Stap 7 a) Synchroniseer uw kassa met uw administratie. b) Wanneer u het product Cadeaubon 20,- aanslaat en afrekent wordt de omzet op rekening TRK00031 Kassa tussenrekening Cadeaubon verkocht geboekt. In overleg met uw boekhouder maakt u eenmaal per periode (bijv. maandelijks) een memoriaalboeking om de grootboekrekeningen met elkaar te salderen

Inhoud 1. Aanmelden gratis Cashr Backoffice abonnement... 3 2. Een device koppelen met de Cashr Backoffice... 4 2.1 De Cashr app installeren... 4 2.

Inhoud 1. Aanmelden gratis Cashr Backoffice abonnement... 3 2. Een device koppelen met de Cashr Backoffice... 4 2.1 De Cashr app installeren... 4 2. Starten met Cashr 1 Inhoud 1. Aanmelden gratis Cashr Backoffice abonnement... 3 2. Een device koppelen met de Cashr Backoffice... 4 2.1 De Cashr app installeren... 4 2.2 Koppelen aan de Backoffice... 4

Nadere informatie

Starten met Cashr 2016

Starten met Cashr 2016 2016 Starten met Cashr 2016 Inhoud 1. Aanmelden gratis Cashr Backoffice abonnement... 3 2. Een device koppelen met de Cashr Backoffice... 4 2.1 De Cashr app installeren... 4 2.2 Koppelen aan de Backoffice...

Nadere informatie

Stappenplan Epson ethernet bonprinter aansluiten (TM-T88V en TM-T20II)

Stappenplan Epson ethernet bonprinter aansluiten (TM-T88V en TM-T20II) Stappenplan Epson ethernet bonprinter aansluiten (TM-T88V en TM-T20II) In deze handleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe u een bekabelde Epson bonprinter kunt aansluiten op uw Cashr systeem. Op het

Nadere informatie

Stappenplan Epson Wi-Fi bonprinter aansluiten (TM-T88V)

Stappenplan Epson Wi-Fi bonprinter aansluiten (TM-T88V) Stappenplan Epson Wi-Fi bonprinter aansluiten (TM-T88V) In deze handleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe u een draadloze Epson bonprinter kunt aansluiten op uw Cashr systeem. Op het moment dat u

Nadere informatie

Wilmar Retail Kassa Handleiding

Wilmar Retail Kassa Handleiding Wilmar Retail Kassa Handleiding Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen... 3 1.1 Verschillende kassa s... 3 2. Automatisch uitloggen... 5 3. Afrekenen... 5 3.1 Kassagroepen... 6 3.2 Afrekenen via

Nadere informatie

Starten met Cashr 2016

Starten met Cashr 2016 2016 Starten met Cashr 2016 Inhoud 1. Aanmelden gratis Cashr Backoffice abonnement... 3 2. Een device koppelen met de Cashr Backoffice... 4 2.1 De Cashr app installeren... 4 2.2 Koppelen aan de Backoffice...

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie

HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie Q-LINE Q1400 Tafelregistratie Handleiding versie 2.0 HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie Pag.: 1 Q-LINE Q1400 Tafelregistratie Handleiding versie 2.0 Inhoudsopgave Inleiding...3 Kassa functies...4

Nadere informatie

Kasopmaak INHOUDSOPGAVE

Kasopmaak INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 2 KASREKENING & KASSAGROEP... 3 GLOBAAL OVERZICHT... 4 ONDERDELEN VAN DE KASOPMAAK... 4 Algemeen... 4 Verkopen... 5 Contant... 5 Afstorting... 5 Betaalwijze... 5 Eigen verbruik...

Nadere informatie

RELEASE NOTES CASHR 1.6.4

RELEASE NOTES CASHR 1.6.4 RELEASE NOTES CASHR 1.6.4 [NIEUW] Kassabon corrigeren Het is nu mogelijk om afgerekende bonnen te corrigeren. Zo kunt u bijvoorbeeld de betaalwijze aanpassen als u de bon al had afgerekend en de klant

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

QLINE Q1000 BASIS HANDLEIDING

QLINE Q1000 BASIS HANDLEIDING QLINE Q1000 BASIS HANDLEIDING Versie 0.1 Inhoud Kassa opstarten... 2 Aanmelden medewerker... 2 Betekenis knoppen kassascherm... 4 Aanslaan & Afrekenen... 6 Betaalwijze Pin (gekoppelde pin)... 6 Betaalwijze

Nadere informatie

Handleiding Cashr v1.6.2.4

Handleiding Cashr v1.6.2.4 Kasopmaak Inleiding De functie Kasopmaak helpt u bij het beheren en controleren van de geldstromen op uw kassa. Zo kunt u per betaalwijze zien welke bedragen er op de kassa zijn aangeslagen en kunt u controleren

Nadere informatie

CCV SalesPoint handleiding. April 2018

CCV SalesPoint handleiding. April 2018 CCV SalesPoint handleiding April 2018 1 Even vooraf CCV SalesPoint is de alles-in-één-oplossing om uw bedrijf efficiënter en makkelijker te managen. In deze handleiding beschrijven alle functionaliteiten

Nadere informatie

Handleiding DM Dashboard Twinfield-integratie. Inhoud. 12 april 2016

Handleiding DM Dashboard Twinfield-integratie. Inhoud. 12 april 2016 Handleiding DM Dashboard Twinfield-integratie 12 april 2016 Inhoud 1. Introductie... 2 2. Vereisten... 2 3. Toegang... 2 3.1 Toegang verlenen... 2 3.2 Toegang intrekken... 3 3.3 Toegang vernieuwen... 3

Nadere informatie

Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software.

Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software. Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software. Binnen untill ordering software kunt u werken met vast klanten. Hier in zijn er 3 verschillenden manieren, die in deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Handleiding "Van Oirschot Onderweg"-App (ipad)

Handleiding Van Oirschot Onderweg-App (ipad) Handleiding "Van Oirschot Onderweg"-App (ipad) Als één van de eerste groothandels op de Belgische markt is Van Oirschot trots om u de "Van Oirschot Onderweg"-App voor ipad voor te stellen. Ga dus snel

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Inkoopfacturen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 9 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Inkoopfactuur... 3 Boekingsregel(s)... 4 Aanmaken inkooprelatie... 5 Via de Kamer van koophandel...

Nadere informatie

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding Factuur Beheer Gebruikers handleiding COPYRIGHT 2002 Factuur Beheer Pakket 1 Factuur Beheer door ing. K.H. Welling Factuur Beheer is een boekhoudkundig programma. In dit programma kunnen facturen voor

Nadere informatie

HANDLEIDING WINPOS KASSA

HANDLEIDING WINPOS KASSA HANDLEIDING WINPOS KASSA DATUM: VERSIE: AUTEUR: REVIEW: 13-08-2007 First draft Joshua Willems Marc Hermans 29-08-2007 Final version Freek Sengers Marc Hermans INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 De kassa opstarten

Nadere informatie

Quickstart Student Company

Quickstart Student Company Twinfield Online Boekhouden Als ondernemer wil je makkelijk kunnen factureren en je financiële administratie van het begin af aan goed op orde hebben. Je wilt op elk moment weten of je klanten de facturen

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

ACT! link XL voor SnelStart handleiding

ACT! link XL voor SnelStart handleiding ACT! link XL voor SnelStart handleiding Installatie ACT! link XL voor SnelStart... 2 Instellen:... 3 Relatiecode:... 6 Ordernummer... 6 Notitie... 6 Ordersjabloon... 7 Bedrijven... 8 Een volgende administratie

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding

Gebruikers Handleiding Gebruikers Handleiding Pagina 1 Voorwoord. In deze gebruikershandleiding leest u hoe er met de kassa gewerkt kan worden. Het basisgebruik van de kassa kunt u hier terug vinden. U vindt hier onder andere

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Handleiding untill. Voor installaties vanaf 95.8.R.8211. Versie 1.0 maart 2013 untill Holding - 1

Handleiding untill. Voor installaties vanaf 95.8.R.8211. Versie 1.0 maart 2013 untill Holding - 1 Handleiding untill Voor installaties vanaf 95.8.R.8211 Versie 1.0 maart 2013 untill Holding - 1 Inhoudsopgave: 1 Overzicht knoppen 3 1.1 Overzicht knoppen Startscherm 3 1.2 Overzicht knoppen Bestelscherm

Nadere informatie

Hoe maak ik een verkoop opdracht in Newbase?

Hoe maak ik een verkoop opdracht in Newbase? Hoe maak ik een verkoop opdracht in Newbase? Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 15 Inhoudsopgave

Nadere informatie

e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer

e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl is een product van SkillSource. Maart

Nadere informatie

Installatiehandleiding Kassa-betaalautomaat koppeling

Installatiehandleiding Kassa-betaalautomaat koppeling Telefoonnummers: Detacom Helpdesk: (0314) 37 28 40 of kijk op www.detacom.nl C.C.V. Servicecenter: (026) 38 49 849 of kijk op www.ccv.nl Voorbereiding: 1. Zorg ervoor dat u in het bezit bent van een kabel

Nadere informatie

Handleiding Opgavenportaal

Handleiding Opgavenportaal Handleiding Opgavenportaal Inhoudsopgave Inloggen Opgavenportaal 2 Voorwaarden Opgavenportaal 3 Vragen Nationaal (W)EEE Register 4 Mijn Merken 4 Voor de eerste keer opgave doen 5 Nieuwe opgave 6 Een nieuw

Nadere informatie

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1 Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 1 Overzicht 1. Hoofdmenu Kassa (p. 03) 2. Artikelen toevoegen (p. 05) 3. Aangepaste artikelen (p. 08) 4. Artikelen

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

QLINE BASIS HANDLEIDING

QLINE BASIS HANDLEIDING QLINE BASIS HANDLEIDING Versie 1.1 Inhoud Kassa opstarten...3 Aanmelden medewerker...3 Betekenis knoppen kassascherm...5 Aanslaan & Afrekenen...7 Betaalwijze Pin (gekoppelde pin)...7 Betaalwijze Contant...9

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

Sioges Rapporten [1] Pag Kasopmaak 1.1 Het uitvoeren van kasopmaak Pag Rapporten 2.1 Programmering Lijst Slepen & sorteren

Sioges Rapporten [1] Pag Kasopmaak 1.1 Het uitvoeren van kasopmaak Pag Rapporten 2.1 Programmering Lijst Slepen & sorteren Sioges Rapporten Pag. 01 Inhoudsopgave Pag. 02 1.0 Kasopmaak 1.1 Het uitvoeren van kasopmaak Pag. 06 2.0 Rapporten 2.1 Programmering Lijst Pag. 07 Slepen & sorteren Pag. 08 Data filteren Pag. 09 2.1.1

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Q1005 Artikelbeheer Pro: artikelen importeren

Q1005 Artikelbeheer Pro: artikelen importeren Q1005 Artikelbeheer Pro: artikelen importeren Inhoud Het CSV bestand... Een nieuw Excel werkblad aanmaken en een bestaand werkblad wijzigen... 2 Kolommen opmaken... 4 Opslaan als CSV bestand... 6 Het CSV

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Beheren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Beheren 2 Beheren U heeft toegang tot Beheren via het menu links op het scherm. Via Beheren beheert

Nadere informatie

Handleiding Online Kassa. Maart 2010

Handleiding Online Kassa. Maart 2010 Handleiding Online Kassa Maart 2010 2 Inhoudsopgave handleiding Online Kassa Verkopen Pagina 5 Dagstaat Pagina 7 Periodestaat Pagina 8 Omzet per Periode Pagina 9 Artikelen Pagina 10 Relaties Pagina 11

Nadere informatie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie Balie VIVA2.0 VIVA2.0 Balie CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl 1 Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie over VIVA

Nadere informatie

Hunter CRM. POS Documentatie

Hunter CRM. POS Documentatie Hunter CRM POS Documentatie Overzicht 1. Hoofdmenu Kassa (p. 03) 2. Artikelen toevoegen (p. 05) 3. Aangepaste artikelen (p. 08) 4. Artikelen corrigeren (p. 09) 5. Betalingen (p. 10) 6. Nota afhandeling

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Handleiding Ritty-App

Handleiding Ritty-App Handleiding Ritty-App Installatie: U kunt de Ritty-App eenvoudig installeren door de deze te downloaden in de Apple Store of de Google Playstore. Let op dat je je automatische updates aan hebt staan of

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen Inleiding Om het financiële resultaat van uw organisatie te kunnen bepalen is het belangrijk dat u naast uw verkoopopbrengsten ook de kosten goed vast te leggen. In deze handleiding richten we ons op het

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio OUDER

HANDLEIDING scoolfolio OUDER HANDLEIDING Inleiding Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 5 Mappen aanmaken pagina 6 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 7 Een foto bestand bekijken pagina 9 Een niet-foto bestand bekijken

Nadere informatie

U vult bij gebruikersnaam de gebruikersnaam in Bij wachtwoord vult u het wachtwoord in, let op dat dit hoofdletter gevoelig is

U vult bij gebruikersnaam de gebruikersnaam in Bij wachtwoord vult u het wachtwoord in, let op dat dit hoofdletter gevoelig is Inloggen U vult bij gebruikersnaam de gebruikersnaam in Bij wachtwoord vult u het wachtwoord in, let op dat dit hoofdletter gevoelig is Dan klikt u op de knop login. Als u bent ingelogd komt u in het start

Nadere informatie

Handleiding voorraadadministratie

Handleiding voorraadadministratie Handleiding voorraadadministratie Handleiding voorraadadministratie e-boekhouden.nl Inhoudsopgave 1. Voorraadadministratie... 2 2. Productbeheer... 2 3. Handmatige voorraadmutatie... 2 4. Voorraadmutatie

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 1.86 (september 2012)

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 1.86 (september 2012) December 2012 Geachte SalonNet gebruiker, In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 1.86 (september 2012) Met welke versie van SalonNet

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Handleiding. TAM Pandjeshuis Software. Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering

Handleiding. TAM Pandjeshuis Software. Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering Handleiding Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering Inhoud 1 Software installatie... 2 2 Programma starten en instellen... 2 2.1 Opnieuw

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding ouder login Maakt u gebruik van of wilt u gebruik maken van de tussenschoolse opvang op PCBS De Kring, dan kunt u zich via de website

Nadere informatie

September 2012. Geachte SalonNet gebruiker,

September 2012. Geachte SalonNet gebruiker, September 2012 Geachte SalonNet gebruiker, In september heeft u van ons de meest recente versie van SalonNet ontvangen. Deze nieuwsbrief informeert u over de uitbreidingen en verbeteringen die sinds maart

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie.

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Sdu /Advocatensupport Sdu www.scherpinsupport.nl december 2015 1 Inhoud Afsluiten administratie.... 3 Aanmaken nieuwe

Nadere informatie

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform Handleiding dashboard 3WA SaaS platform 151021 versie 1.0.2 Inhoud Inloggen... 3 Menu... 4 Algemeen... 5 Beginscherm... 5 Toevoegen widget aan dashboard... 5 Overige functionaliteiten bij widgets... 8

Nadere informatie

VIVA Online Handleiding VIVA Online Financieel

VIVA Online Handleiding VIVA Online Financieel VIVA Online Handleiding VIVA Online Financieel VIVA VETERINARY Lange Spruit 1a, 7773NE Hardenberg - T 0031 (0)30 6347250 E info@vivaveterinary.nl I ww.vivaveterinary.nl Inhoud 1. Inleiding...- 3-2. Financiën...-

Nadere informatie

Hoe maak ik een verkoop factuur in Newbase?

Hoe maak ik een verkoop factuur in Newbase? Hoe maak ik een verkoop factuur in Newbase? Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 17 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies

Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies 2 MaxRes Backoffice Overzicht In deze handleiding vindt u een uitgebreide uitleg over de backoffice van MaxRes. Per tabblad zal besproken worden welke opties

Nadere informatie

Securitas Alarm App Klantmanual

Securitas Alarm App Klantmanual Securitas Alarm App Klantmanual Auteur : Securitas Versie : 1.0 Datum : 03-07-2015 Inhoud Inleiding...2 1. Registratie...3 2. Functionaliteit...6 2.1 Status...7 2.2 Alarm...8 2.3 Schakeltijd... 10 2.4

Nadere informatie

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie.

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Sdu uitgevers/advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl december 2013 1 Inhoud 1. Afsluiten administratie....

Nadere informatie

Hoe maak ik een verkoop offerte in Newbase?

Hoe maak ik een verkoop offerte in Newbase? Hoe maak ik een verkoop offerte in Newbase? Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Oktober 2013 versie 1.0 pagina 1 van 16 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding InformerOnline Handel

Handleiding InformerOnline Handel Handleiding InformerOnline Handel Deze handleiding is een vervolg op Handleiding InformerOnline. In deze handleiding worden de extra functionaliteiten van het pakket Handel uitgelegd. Het grote verschil

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

Handleiding Maestro. door Patricia Sturm 29 september Versie 1.1 Openbaar

Handleiding Maestro. door Patricia Sturm 29 september Versie 1.1 Openbaar Handleiding Maestro door Patricia Sturm 29 september 2016 Versie 1.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. Maestro... 4 2.1. Verloop van een Maestro betaling... 4 2.1.1. Autorisatie middels 3D Secure...

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Handleiding Office365

Handleiding Office365 Handleiding Office365 Inhoud Inloggen op de webmail.... 2 Het gebruik van de webmail.... 3 Nieuw bericht maken... 3 Bericht doorsturen / beantwoorden... 4 E-mail mappen gebruiken... 4 E-mail handtekening

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Securing. World. G4S Cash portal

Securing. World. G4S Cash portal Securing Your World G4S Cash portal Handleiding G4S Cash Portal Via het G4S Cash Portal kunt u zelf online al uw contante geldzaken regelen. Dit kan op elk moment van de dag. U kunt o.a. transporten inplannen

Nadere informatie

Handleiding ATA-Nederland

Handleiding ATA-Nederland Handleiding ATA-Nederland Inhoudsopagve 1. Start 1 1.1. Toegang tot ATA-Nederland en Aanmelding 1 2. Carnet-ATA aanvragen 3 2.1. Inloggen in ATA-Nederland 3 2.2. Nieuw Carnet-ATA aanvragen 4 2.2.1 Stap

Nadere informatie

Handleiding Magento - Yuki

Handleiding Magento - Yuki Handleiding Magento - Yuki www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van Magento naar Yuki. De koppeling zorgt dat voor facturen in Magento automatisch een factuur of

Nadere informatie

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten Alles telt handleiding * baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. baopass* voor leerkrachten 1 Alles telt handleiding Inhoud Inleiding 3 Opstarten 3 Groepen 4 Leerling aanpassen 5 Leerling

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR BEHEERDERS

HANDLEIDING VOOR BEHEERDERS HANDLEIDING VOOR BEHEERDERS HANDLEIDING VOOR BEHEERDERS U kunt u aanmelden bij go2ubl door klant worden aan te klikken en de volgende gegevens in te vullen. Nadat wij uw aanmelding ontvangen hebben, maken

Nadere informatie

HANDLEIDING BTC WEBSHOP

HANDLEIDING BTC WEBSHOP Versie 1.3 Optimaal gebruik van de BTC Webshop Baten Trading Company Steenoven 48 5626DK Eindhoven www.batentrading.nl info@batentrading.nl INHOUDSOPGAVE INLOGGEN ARTIKELEN ZOEKEN BESTELLEN VIA WEBSHOP

Nadere informatie

Handleiding. Measure App. Versienummer:1.4

Handleiding. Measure App. Versienummer:1.4 Handleiding Measure App Versienummer:1.4 Datum: 14-12-2015 Voorwoord Hartelijk dank voor de aanschaf van de Measure App. M App zal u en uw collega s in staat stellen om begeleid in te meten of na te meten.

Nadere informatie

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.01 (december 2012)

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.01 (december 2012) April 2013 Geachte SalonNet gebruiker, In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.01 (december 2012) Met welke versie van SalonNet werk

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie 26 augustus 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetgroep.nl Weten waar je staat en waar je naar toe gaat? 1 Inhoud Korte introductie... 3

Nadere informatie

HANDLEIDING Q2000 Offerte

HANDLEIDING Q2000 Offerte HANDLEIDING Q2000 Offerte Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Backoffice...4 Offerte aanmaken...4 Offerte naar order...9 Offerte naar factuur...11 Offerte wijzigen...13 Offerte annuleren...14 Overige...15

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

handleiding 2008/2009

handleiding 2008/2009 handleiding 2008/2009 Online digitale foto s plaatsen en delen met familie en vrienden INHOUD Hoofdstuk 1 1.1 Aanmelden 2 1.2 Album aanmaken 2 1.2.1 Klassiek foto s plaatsen 2 1.2.2 Geavanceerd foto s

Nadere informatie

Handleiding Great Front-office

Handleiding Great Front-office Handleiding Great Front-office VE Copyright: L-Kwadraat / Greatpos Disclaimer: deze handleiding is met zorg samengesteld. Beschreven procedures en functies kunnen ter verduidelijking, aangevuld zijn met

Nadere informatie

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen Inhoud #Stap 1 Uw account activeren en inloggen... 2 #Stap 2 Een test dossier aanmaken... 3 #Stap 3 Uw overzichtspagina... 3 #Stap 4 Het Dashboard... 4 #Optie 1 Bekijken... 4 #Optie 2 Wijzigen... 5 #Optie

Nadere informatie

Aan de slag met Gere-geld

Aan de slag met Gere-geld Aan de slag met Gere-geld Allereerst bedankt voor het kiezen voor de administratieve oplossing van Gere-geld. In principe kunt u direct aan de slag met Gere-geld. Het is echter wel handig om een aantal

Nadere informatie

Handleiding Logboek Brandwering

Handleiding Logboek Brandwering Handleiding Logboek Brandwering WEB PORTAAL Ga naar www.logboekbrandwering.nl om hier in te loggen met de ontvangen gebruiksnaam en wachtwoord. Indien u wachtwoord wilt wijzigen kan dit als u ingelogt

Nadere informatie

247 SERVICES APP GEBRUIKERSHANDLEIDING. Versie: 1.4a

247 SERVICES APP GEBRUIKERSHANDLEIDING. Versie: 1.4a 247 SERVICES APP GEBRUIKERSHANDLEIDING Versie: 1.4a Inhoud Inleiding 2 Registreren 3 Inloggen 247Services App 4 Hoofdscherm & rechten 5 Algemeen 6 Menu 7 Menu functies 8 Locatie 8 Algemeen 8 Werklocatie

Nadere informatie

Handleiding Magento - Asperion

Handleiding Magento - Asperion Handleiding Magento - Asperion www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van Magento naar Asperion. De koppeling zorgt dat voor facturen in Magento automatisch een factuur

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

e-boekhouden.nl Handleiding voor accountants

e-boekhouden.nl Handleiding voor accountants e-boekhouden.nl Handleiding voor accountants Deze handleiding is bedoeld voor accountants met een abonnement op e-boekhouden.nl. Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Boekhouden Factureren Ledenadministratie

Nadere informatie

3. Een scherm met persoonlijke gegevens verschijnt. Vul de gegevens aan en druk vervolgens op Bevestigen.

3. Een scherm met persoonlijke gegevens verschijnt. Vul de gegevens aan en druk vervolgens op Bevestigen. HANDLEIDING MYWELLNESS Aanmaken MyWellness account 1. Geef uw e-mail adres door aan uw instructeur of stuur e-mail naar info@bewegingscentrumdrachten.nl 2. U ontvangt een activatie e-mail van Bewegingscentrum

Nadere informatie

Handleiding. NDFF-invoer. voor alle NDFF-portalen en Telmee

Handleiding. NDFF-invoer. voor alle NDFF-portalen en Telmee Handleiding NDFF-invoer voor alle NDFF-portalen en Telmee Auteur: Serviceteam NDFF Versie oktober 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Vereisten voor het gebruik... 2 3. Installatie... 2 4. Voor u gaat

Nadere informatie

Handleiding Inlener Herenbos e-uur portaal

Handleiding Inlener Herenbos e-uur portaal Handleiding Inlener Herenbos e-uur portaal Versie 0.2.24092018 Almere (036) 5232214 Arnhem (026) 3764596 Nieuw-Vennep (0252) 622240 Purmerend (0229) 413484 Schagen (0224) 290190 Zoetermeer (079) 3162401

Nadere informatie