Aan de slag met Gere-geld

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aan de slag met Gere-geld"

Transcriptie

1 Aan de slag met Gere-geld Allereerst bedankt voor het kiezen voor de administratieve oplossing van Gere-geld. In principe kunt u direct aan de slag met Gere-geld. Het is echter wel handig om een aantal zaken goed in te richten. Het is mede afhankelijk van uw eigen wensen en behoeften. Hieronder staan alle mogelijkheden vermeldt om het programma in te richten. Het is aan u om de gewenste onderdelen eruit te halen en in te richten. De beschrijvingen zijn ondersteund door screenshots en een werkbeschrijving. Mochten er onverhoopt toch nog ergens problemen ontstaan, dan kunt u deze altijd mailen naar ook is het mogelijk om middels een skype verbinding direct contact te leggen, zodat we u door het programma mee kunnen nemen. Voor de praktische gebruikstips kunt u onderaan in het scherm klikken op FAQ. Dan verschijnt onderstaand menu, en u kiest dan voor werkinstructies. Dan komt er een overzichtelijke werkbeschrijving van het onderdeel waar u zich op dat moment bevindt. Als bijvoorbeeld gekozen heeft voor inkoopboek, want u wilt een inkoopfactuur gaan boeken, dan komt er een werkinstructie naar voren die enkel betrekking heeft op het boeken van een inkoopfactuur. Wat dient in welk veld ingegeven te worden, en hoe gaat dit in zijn werk. BEHEER Voor het inrichten van Gere-geld naar uw eigen wensen is de knop beheer de belangrijkste. Als u op beheer klikt, ziet u het scherm op de volgende pagina. U ziet dan enkel NAW (Naam Adres Woonplaats) van uw eigen bedrijf. We starten dan ook om uw eigen bedrijfsgegevens zo volledig mogelijk in Gere-geld te zetten.

2 Selecteer NAW 0, en klik op Wijzig.

3 U krijgt onderstaand scherm te zien. Vul al uw bedrijfsgegevens aan. Dit zijn basisgegevens voor de facturatie. Upload uw logo via Bladeren en geef een vaste factuur tekst in voor uw verkoopfacturen Vergeet niet om de gegevens op te slaan. Nu staan al uw eigen bedrijfsgegevens goed in Gere-geld.

4 Als u nu op rechts van NAWs klikt, ziet u onderstaande keuzemogelijkheden: NAWs Bankrekeningen Grootboek kosten Grootboek omzet Grootboek balans Kostenplaatsen Verkoopartikelen Deze zullen we nu één voor één doornemen om u verder wegwijs te maken. NAWs Bij dit onderdeel maakt u uw klanten en leveranciers aan. Onderstaand scherm verschijnt als u op Voeg toe klikt (of op wijzig als u gegevens wil wijzigen). Vul nu alle gegevens in. Let goed op de ingave van het BTW nummer. Deze dient bij een Nederlandse relatie altijd met NL te beginnen. Ook dienen de IBAN en de BIC bij een leverancier ingegeven te zijn, om gebruik te maken van de mogelijkheid om te betalen via een betaalbatch. U kunt een relatie zowel klant als leverancier laten zijn, wat een keer ingeven minder is. Als het een klant is, verschijnt ook nog de mogelijkheid om een ander factuuradres in te geven. (als uw klant de administratie elders voert). Bankrekeningen

5 Als u een bankrekening of een kas toe wil voegen, selecteert u bovenin En vervolgens onderaan de keuze uit Geef in het tekstvak in wat aan te maken is, bijvoorbeeld: ING bank NL55INGB Kies vervolgens op opslaan om het vast te leggen. Als u nu de eerste keer de bank wil gaan boeken, dan kunt u het beginsaldo ingeven.

6 Grootboek kosten, omzet en balans Het doel van deze drie mogelijkheden is verschillend, maar het aanmaken en / of wijzigen is gelijk. Gere-geld wordt aangeleverd met een standaard grootboekrekeningschema. Het grootboek is ingedeeld in de drie soorten rekeningen. Deze dienen dan ook te beginnen met de volgende cijfers en bestaan ook altijd uit vier cijfers. Balans Kosten Omzet 8 In de praktijk zal het, het meeste voorkomen dat u de omschrijving van een bepaalde grootboekrekening zal wijzigen. De kostengrootboekrekeningen in het standaardschema van bijvoorbeeld directe variabele kosten, zijn er 12 van. Als u bijvoorbeeld een restaurant heeft, dan zal de omschrijving gewijzigd worden in 4600 inkoop food btw laag 4610 inkoop dranken btw laag 4620 Inkopen dranken btw hoog U bent vrij om de omschrijving te wijzigen. In onderstaand voorbeeld is een kostengrootboekrekening genomen. De werkwijze voor omzet en balans is gelijk. U hebt een grootboekrekening geselecteerd en op wijzigen geklikt. Dan volgt onderstaand scherm: Het nummer is nu wijzig baar, maar zal ik dit geval moeten beginnen met een 4, 5, 6, 7 of een 9 De naam van de grootboekrekening is te wijzigen naar eigen inzicht, het is en tekstveld. De jaarrekeningcode is van belang als u ook een jaarrekening vanuit Gere-geld wil gaan samenstellen. Als u niet vertrouwd bent met het voeren van een administratie, dan is het aan te raden een rekening uit het standaardschema te nemen die qua omschrijving in de buurt komt van wat u zoekt, en deze dan alleen de naam te wijzigen. De rapportagecode is van belang voor de indeling van de grootboekrekeningen in de rapportage. In de rapportage wordt deze rapportagecode gebruikt om het saldo van dit grootboekrekeningnummer bij op te tellen. Het gebruik van een kostenplaats is optioneel. Als u een project financieel wil volgen, en de kosten van deze grootboekrekening moeten op het project geboekt worden, vinkt u deze hier aan. Dan wordt er bij het boeken de ingave van een kostenplaats verplicht gesteld. Zie ook volgend onderdeel. Tot slot kies voor Opslaan om de wijzigingen vast te leggen in Gere-geld Tijdens het boeken gaat het zoeken naar een grootboekrekeningnummer zowel op nummer alsook op (een deel van) de omschrijving. Zoeken op riabel levert ook de mogelijkheid op om 4610 Directe variabele kosten te selecteren

7 Kostenplaatsen Dit is alleen van toepassing als u wil gaan werken met een projectadministratie. Dit houdt in dat u omzet en/of kosten wil gaan registreren op een bepaald project. Stel, u hebt een bepaald project verkocht aan een klant van u. Echter voor dit project moeten veel verschillende materialen ingekocht worden en personeel ingehuurd worden. Dan kunt u hiervoor een kostenplaats aanmaken. Bij de betreffende grootboekrekeningen (omzet en kosten) zal het vinkje aangezet moeten worden om bij het boeken dit ook goed te kunnen registreren. (zie voorgaand) Als op toevoegen of wijzigen geklikt is, dan volgt onderstaand scherm: Een kostenplaats begint altijd met een K gevolgd door vier cijfers. De omschrijving is vrij in te geven. Tijdens het boeken kan zowel op het kostenplaatsnummer gezocht worden, alsook op (een deel van) de omschrijving. Kies vervolgens op opslaan om de kostenplaats vast te leggen in Gere-geld.

8 Verkoopartikelen Als u van de mogelijkheid gebruik wil maken om vanuit Gere-geld te gaan factureren, dan is het noodzakelijk om artikelen aan te maken in Gere-geld. Later bij het factureren kunt u het artikel selecteren dat u hier aangemaakt heeft. Als u Voeg toe of op Wijzig heeft geselecteerd, komt u in onderstaand scherm. Een artikel-nummer begint altijd met een A gevolgd door vier cijfers. De omschrijving van het artikel is vrij in te geven, het is een tekstveld De grootboekrekening is te selecteren uit de eerder aangemaakte / gewijzigde mogelijkheden. Indien u een handelsorganisatie heeft, dan is het mogelijk om hier de kostprijs van een artikel in te geven. Hiermee legt u de inkoopprijs vast Op deze inkoopprijs kunt u een procentuele marge zetten. Let op; dit is een percentage, een absoluut bedrag ingeven is niet mogelijk in dit veld (wel in de volgende) Op basis van de kostprijs en de Marge wordt de verkoopprijs uitgerekend. Deze is altijd te overschrijven met een bedrag waarvoor u dit wenst te verkopen. Stel, uit de berekening komt een verkoopprijs van 701,23, maar u wilt dit afronden naar 700,=, dan geeft u bij Bedrag gewoon 700,= in. Dit laatste is leidend bij de facturatie aan uw klant. Als u geen handelsorganisatie heeft, maar bijvoorbeeld een ZZP-er bent die uren wil factureren, dan kunt u de velden kostprijs en marge leeg laten en alleen het uurtarief ingeven bij Bedrag. Het BTW percentage kan gewijzigd worden in 6 % (bijvoorbeeld bij voedsel) of in 0% (bijvoorbeeld bij verzekeringen). Indien de verkopen over de grens gaan (NAW in België, Duitsland, ander EU land of buiten de EU), dan wordt bij het factureren de BTW gebaseerd op het land van de NAW en het BTW percentage uit het artikel overschreven. Kies vervolgens op opslaan om het artikel vast te leggen in Gere-geld. Mochten er nu nog vragen of onduidelijkheden zijn, dan helpen wij u graag. Mail uw vraag naar Ook is het mogelijk om via skype verbinding te leggen om u verder te helpen. Het team van Gere-geld wenst u veel succes en gebruikersgemak toe met uw administratieve oplossing.

Handleiding Club.Boekhouding

Handleiding Club.Boekhouding Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Club.Boekhouding...........................................................................................

Nadere informatie

Memoriaal In het dagboek memoriaal kunnen alle financiële feiten worden vastgelegd welke niet passen in het verkoopboek, inkoopboek of bankboek.

Memoriaal In het dagboek memoriaal kunnen alle financiële feiten worden vastgelegd welke niet passen in het verkoopboek, inkoopboek of bankboek. Financieel De financiële module van MKB-Logic Online Administratie stelt u in staat een complete administratie te voeren. De administratie is eenvoudig van opzet en kan door iedereen worden uitgevoerd.

Nadere informatie

Legal Eagle aan de slag met de boekhouding

Legal Eagle aan de slag met de boekhouding Legal Eagle aan de slag met de boekhouding Sdu Uitgevers / Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl juni 2014 1 Inhoud 1. Inleiding... 5 2. Voor de eerste keer in gebruik nemen van de boekhouding

Nadere informatie

Quickstart Student Company

Quickstart Student Company Twinfield Online Boekhouden Als ondernemer wil je makkelijk kunnen factureren en je financiële administratie van het begin af aan goed op orde hebben. Je wilt op elk moment weten of je klanten de facturen

Nadere informatie

UNIFORM-Financieel Handleiding

UNIFORM-Financieel Handleiding UNIFORM-Financieel Handleiding Inhoudsopgave 1 DAGBOEKEN... 3 1.1 DAGBOEKINSTELLINGEN... 3 1.1.1. Algemeen... 3 1.1.2. Dagboeken... 3 1.1.3. BTW... 4 1.1.4. Eenheid... 5 1.1.5. Vennoot... 5 1.2 Kasboek

Nadere informatie

2 Helpdesk: 0222 36 30 62

2 Helpdesk: 0222 36 30 62 Basishandleiding 2 Helpdesk: 0222 36 30 62 Inhoudsopgave 1 Welkomstscherm 4 2 Ondersteuning 5 3 SnelStart gebruiksklaar maken 7 o.a.: Installatie van de software 7 Uw licentie activeren (Extra, Licentiebeheer)

Nadere informatie

MINTADMIN. Handleiding

MINTADMIN. Handleiding MINTADMIN Handleiding Laatste wijziging: 15-7-2015 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Systeemeisen... 3 Functies in het kort... 3 Starten met een boekhouding... 3 Installatie... 3 Zelf een administratie maken...

Nadere informatie

Mamut Kennisreeks. Administratie Aan de slag met boekhouding in Mamut Business Software

Mamut Kennisreeks. Administratie Aan de slag met boekhouding in Mamut Business Software Mamut Kennisreeks Administratie Aan de slag met boekhouding in Mamut Business Software 1 Aan de slag met boekhouding in Mamut Business Software Inhoud Welkom... 3 Werkbalken op vensterniveau... 4 Aan de

Nadere informatie

Legal Eagle aan de slag met de boekhouding versie 1.07 26 juni 2007

Legal Eagle aan de slag met de boekhouding versie 1.07 26 juni 2007 Inleiding...3 Bediening...4 Overstappen van Eagle zonder boekhouding naar met boekhouding...5 Wat heeft u nodig als u aan de gang wilt met de boekhouding...6 Toegang en licentie...7 Administratie...8 Een

Nadere informatie

BTW verhoging naar 21%

BTW verhoging naar 21% 1 BTW verhoging naar 21% Midden Engweg 15b 3882 TS Putten telefoon (0341) 375 180 fax (0341) 375 188 internet: www.autoflex.nl email : info@autoflex.nl Rabobank 35.42.40.501 BTW nr. NL8218.87.920.B.01

Nadere informatie

Basis cursus imuis Online

Basis cursus imuis Online Basis cursus imuis Online Financieel Debiteuren Crediteuren - Grootboek Cursus imuis Online Pagina 1 van 46 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 1.1 Documentatie... 4 1.1.1 Opstarten van de helpfunctie... 4

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie 1. Inleiding:.2 2. Inrichten stamgegevens:....2 2.1 Debiteuren..2 2.2 Betalingscondities..3 2.3 Artikelgroepen 4 2.4 Artikelen..4 3. Verkoopfacturen:

Nadere informatie

Handleiding Flimer systeem www.flimer.nl

Handleiding Flimer systeem www.flimer.nl Handleiding Flimer systeem www.flimer.nl Versie: 1.0 Datum: 9-12- 2010 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Algemeen 4 2.1. Facturatie 4 2.2. Debiteurenbeheer 5 2.3. Incasso 5 2.4. Administratie 5 3. Gebruik

Nadere informatie

Debiteuren beheer Facturatie Aanmaningen

Debiteuren beheer Facturatie Aanmaningen Debiteuren beheer Facturatie Aanmaningen INHOUDSOPGAVE 1 Debiteuren... 2 1.1 Instellingen m.b.t. Debiteuren en verkoopfacturen... 2 1.1.1 BTW codes... 2 1.1.2 Het toevoegen van een BTW-grootboekrekening...

Nadere informatie

e-boekhouden.nl Handleiding voor beheer Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Factureren Ledenadministratie

e-boekhouden.nl Handleiding voor beheer Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Factureren Ledenadministratie e-boekhouden.nl Handleiding voor beheer Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Factureren Ledenadministratie e-boekhouden.nl is een product van SkillSource. Mei 2012 Inhoud

Nadere informatie

Tutorial: Snelle start voor AutomaaT

Tutorial: Snelle start voor AutomaaT Tutorial: Snelle start voor AutomaaT Inleiding Deze snelle start is gemaakt om enkele basishandelingen eenvoudig uit te leggen. De tutorial beschrijft maar een heel klein deel van het totale programma

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Autoverkopen. Verkoop van een Marge auto en auto inruil

Autoverkopen. Verkoop van een Marge auto en auto inruil Autoverkopen Verkoop van een Marge auto en auto inruil De autoverkopen zijn te vinden onder Handelingen, Autoverkopen. Autoverkopen kan gebruikt worden voor het verkopen van auto s, inkopen van auto s

Nadere informatie

Handleiding voorraadadministratie

Handleiding voorraadadministratie Handleiding voorraadadministratie Handleiding voorraadadministratie e-boekhouden.nl Inhoudsopgave 1. Voorraadadministratie... 2 2. Productbeheer... 2 3. Handmatige voorraadmutatie... 2 4. Voorraadmutatie

Nadere informatie

MINTADMIN. Handleiding

MINTADMIN. Handleiding MINTADMIN Handleiding Inhoudsopgave Inleiding... 3 Systeemeisen... 3 Functies in het kort... 3 Starten met een boekhouding... 3 Installatie... 3 Eerste keer openen... 3 Eerste keer openen op tweede computer...

Nadere informatie

Handleiding. CashflowPro. Copyright 2012 Hagrusoft BV

Handleiding. CashflowPro. Copyright 2012 Hagrusoft BV Handleiding CashflowPro 2012 Copyright 2012 Hagrusoft BV CashflowPro is een boekhoudpakket voor de financiële administratie. Een uitgebreid pakket met vele statistieken, overzichten, budgettering, en meer.

Nadere informatie

Handleiding Online Kassa. Maart 2010

Handleiding Online Kassa. Maart 2010 Handleiding Online Kassa Maart 2010 2 Inhoudsopgave handleiding Online Kassa Verkopen Pagina 5 Dagstaat Pagina 7 Periodestaat Pagina 8 Omzet per Periode Pagina 9 Artikelen Pagina 10 Relaties Pagina 11

Nadere informatie

Voor u ligt de handleiding van een nieuw Boekhoudpakket, namelijk Social Bookkeeping van BC.nl

Voor u ligt de handleiding van een nieuw Boekhoudpakket, namelijk Social Bookkeeping van BC.nl Voorwoord Voor u ligt de handleiding van een nieuw Boekhoudpakket, namelijk Social Bookkeeping van BC.nl Al bijna 2 jaar geleden gaven de abonnees van BC.nl in een marktonderzoek aan, dat gratis bedrijfssoftware

Nadere informatie

Urenregistratie en Facturatie

Urenregistratie en Facturatie Urenregistratie en Facturatie 2008-2011 Copyright Asperion Hosting BV 2008-2011 Copyright Asperion Pagina 2 van 49 Doel van dit document De modules van Asperion kunnen op velerlei manieren ingesteld worden

Nadere informatie

HANDLEIDING ADVODATA (INTERIM)

HANDLEIDING ADVODATA (INTERIM) HANDLEIDING ADVODATA (INTERIM) Versie 8.9.x 11 MAART 2015 ADVODATA COMPUTER SERVICES 1. Berekeningen A. Invorderingen Via het bovenstaande menu item kan de nieuwe versie van de invorderingberekening module

Nadere informatie

CURSUSBOEK CONTRIBUTIEMODULE

CURSUSBOEK CONTRIBUTIEMODULE CURSUSBOEK CONTRIBUTIEMODULE Een gebruiksvriendelijke applicatie voor het beheren en verwerken van uw contributie Sportlink Services 09-01-2012 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 1.1 De handleiding... 3 1.2

Nadere informatie

Handleiding Reeleezee Administratie Inhoudsopgave

Handleiding Reeleezee Administratie Inhoudsopgave Handleiding Reeleezee Administratie Inhoudsopgave 1 Handleiding Reeleezee Administratie Inhoudsopgave 2 Inhoudsopgave 1. Introductie... 6 1.1 Over Reeleezee Administratie... 6 1.1.1 Samen met uw accountant...

Nadere informatie

Handleiding Solo Compleet

Handleiding Solo Compleet Handleiding Solo Compleet (MB, 30 maart 2015) Inhoud Sneltoetsen... 1 Invoer Inkoopboek... 2 Automatische betalingen... 4 Inlezen bankafschriften... 5 Factureren... 6 Elektronisch factureren... 8 Sneltoetsen

Nadere informatie

Deze instructie is bedoeld om na een volledige installatie aan de slag te gaan. U vindt in deze handeling dus niets over installatie vraagstukken.

Deze instructie is bedoeld om na een volledige installatie aan de slag te gaan. U vindt in deze handeling dus niets over installatie vraagstukken. Instructiehandleiding FM module versie 1.1 Deze instructie is bedoeld om na een volledige installatie aan de slag te gaan. U vindt in deze handeling dus niets over installatie vraagstukken. Wat doen we

Nadere informatie

BTW-verhoging 21% CASH en de btw-verhoging per 1 oktober 2012 Wat verandert er voor u en uw boekhouding?

BTW-verhoging 21% CASH en de btw-verhoging per 1 oktober 2012 Wat verandert er voor u en uw boekhouding? Inleiding BTW-verhoging 21% De tekst van dit document is van toepassing op versie B03 van Cash. De verwachte datum voor deze versie is 14 september 2012. Op 1 oktober 2012 wordt de btw 'hoog' verhoogd

Nadere informatie