Installatiehandleiding Kassa-betaalautomaat koppeling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Installatiehandleiding Kassa-betaalautomaat koppeling"

Transcriptie

1 Telefoonnummers: Detacom Helpdesk: (0314) of kijk op C.C.V. Servicecenter: (026) of kijk op Voorbereiding: 1. Zorg ervoor dat u in het bezit bent van een kabel die de betaalautomaat met de computer kan verbinden. Dit is een speciale kabel die u meegeleverd heeft gekregen OF kunt bestellen bij C.C.V. 2. Zorg ervoor dat uw betaalautomaat is ingesteld op het gebruik van de betaalautomaat koppeling. Vaak kan dit op afstand door C.C.V. worden ingesteld. Als u hierover vragen heeft dan kunt u contact opnemen met het CCV Servicecenter. 3. Zorg voor een vrije seriële (of com-) poort op de computer. Een COM-poort is een poort die bestaat uit een zogenaamde D vormige poort met pinnetjes. Er zitten 9 pinnetjes op, in 2 rijen van 4 en 5. Op een computer zitten meestal 1 of 2 com-poorten. Op 1 com-poort is vaak een bonprinter aangesloten. Com-poorten zijn meestal te vinden op de achterzijde van de computer. Soms hebben de poorten een groene kleur. Als uw computer geen vrije compoort heeft kunt u de koppeling niet gebruiken. U zult uw computer dan moeten (laten) uitbreiden met een extra com-poort. Als u twijfelt of hierover vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met de Detacom Helpdesk. 4. Zorg ervoor dat u de software van Detacom bij de hand heeft voor installatie van de koppeling. 5. Deze kassakoppeling kan alleen werken vanaf versie 3.5 van het Detacom WMS. Zorg ervoor dat u minimaal met deze versie werkt, voordat u deze koppeling gaat installeren. De versie 3.5 van het systeem heeft u van Detacom ontvangen in de periode november 2006 april De installatie De installatie bestaat uit 3 stappen A. De hardwareinstallatie: het aansluiten van de betaalautomaat op de computer B. De softwareinstallatie: het installeren van de koppeling en het uitbreiden van de licentie. C. Het instellen van de koppeling binnen DetaPOS. A: de hardwareinstallatie. Klik de verbindingskabel in de terminal en sluit het andere uiteinde van de kabel aan op de vrije compoort van de computer. Zorg ervoor dat u handmatig op de terminal aangeeft dat de kassakoppeling actief is (oudere modellen) OF laat CCV uw apparaat instellen. B: de softwareinstallatie WAARSCHUWING: zorg ervoor dat u minimaal met versie 3.5 van het Detacom WMS werkt. Bij verwerking van deze koppeling op een ouder systeem, kan gegevensverlies of beschadiging van uw gegevens optreden. Bij twijfel neemt u contact op met de helpdesk. B1. Installeren software U heeft van Detacom een CD ontvangen met de software voor deze kassakoppeling. Plaats deze CD in het station en installeer deze software, zoals u normaal ook een update verwerkt. (windows startmenu / uitvoeren / [cdromletter]:\update.exe, bijvoorbeeld d:\update.exe) Lees de aanwijzingen op het scherm goed door en volg deze op.

2 B2. Bijwerken licentie Na het installeren van de koppeling dient u uw licentie bij te werken. Deze staat ook op de CD in de map [cdromletter]\licentie (bijv. d:\licentie.) U start het programma bestandsonderhoud (windows startmenu / detacom / bestandsonderhoud), en vervolgens klikt u op het menu bestand / licentiebeheer. In licentiebeheer klink u bij stap 1A op selecteer en bladert u op de CD naar het bestand dclf.lic in de map \licentie van de cdrom. Bij stap 1B van licentiebeheer klikt u vervolgens op licentie inlezen om uw licentieuitbreiding te verwerken en de koppeling te activeren. Na het inlezen van de licentie klikt u onderaan op sluiten en sluit u het programma bestandonderhoud af. Op dit moment heeft u uw software ingelezen en uw licentie uitgebreidt met de gebruiksrechten voor de betaalautomaatkoppeling. C: Instellen DetaPOS LET OP: indien u een licentie heeft voor 1 betaalautomaat koppeling, dan kunt u de koppeling gebruiken voor KASSA 1. Deze kassa dient u dan ook in te stellen. Start DetaPOS (het kassaprogramma), log eventueel in met uw medewerkersnummer en ga naar het menu bestand / kassainstellingen. C1. Instellen betaalwijzen Op het tabblad Algemeen klikt u onderaan op instellingen kasopmaak. Controleer of u de volgende betaalwijzen heeft ingevoerd: PIN, Chipknip en Betaalautomaat. Als deze betaalwijzen (of een van deze) ontbreken, maak deze dan aan op de volgende wijze: 1. klik op Toevoegen 2. Type de naam in van de betaalwijze (dus PIN of chip of betaalautomaat), gevolgd door enter/ok. 3. Stel de betaalwijze in door de betaalwijze met de muis te selecteren en de opties in te stellen volgens onderstaand schema: Betaalwijze Vragen Is geen kontant Opnemen in telling / overnemen uit bestand om aantal betaalmiddel PIN Nee /uitgevinkt Ja /aangevinkt Telling overnemen uit transactiebestand Chipknip Nee /uitgevinkt Ja /aangevinkt Telling overnemen uit transactiebestand Betaalautomaat Nee /uitgevinkt Ja /aangevinkt Telling overnemen uit transactiebestand Sluit instellingen kasopmaak af door onderaan het venster op OK te klikken.

3 U bent weer terug in het scherm kassa instellingen. C2. Keuze van de COM-poort Als u al weet op welke com-poort uw betaalautomaat is aangesloten, dan kunt u deze stap overslaan. Een computer heeft meestal 1 of 2 com-poorten. Dit kunnen er echter meer zijn. De com-poorten zijn meestal opeenvolgend genummerd com1, com2, com3 enz. In het scherm kassa instellingen waar u nu bent aangekomen, klikt u bovenaan op het tabblad uitvoer. Controleer goed in dit scherm op welke compoort u al randapparatuur heeft aangesloten. Bijvoorbeeld: als u bij printer 1 heeft staan Epson TM-T 88 op COM 1 dan kunt u ervan uitgaan dat deze poort al bezet is door de bonprinter. Zo kan er bijv. ook nog een klantendisplay en een kassalade zijn aangesloten op deze com-port (com 1) of een andere com-poort. Voorbeeld: De meest waarschijnlijke poort waar uw betaalautomaat op is aangesloten is de eerste vrije poort, waar geen andere apparatuur op is aangesloten in het tabblad uitvoer. In ons voorbeeld is er een bonprinter aangesloten op COM1 en een kassalade op COM3, dus de poort voor de betaalautomaat is waarschijnlijk COM2. (namelijk com1: bezet, com2: vrij, com3: bezet, com4: vrij, com5: vrij, enz ) C3. Instellen van de betaalautomaat. U bevindt zich nog steeds in het venster kassa instellingen van DetaPOS. U klikt nu op het tabblad betaalautomaat. Geef in dit scherm de volgende instellingen aan (zie ook voorbeeldscherm hierna) Type = Betaalautomaat OMNI 2250/3750 en compatible Geen ander bedrag toestaan = aangevinkt Hoofdbetaalwijze = Betaalautomaat De volgende betaalwijzen ook koppelen aan de automaat: aanvinken PIN, Chipknip en Betaalautomaat Alleen hoofdbetaalwijze laten zien in het afrekenscherm = aangevinkt

4 Voorbeeldscherm instellingen betaalautomaat. Nadat u deze instellingen heeft gedaan, klikt u op de opdrachtknop instellingen voor specifieke instellingen voor de betaalautomaat.

5 Bij aangesloten op poort selecteert u de poort waarop de automaat is aangesloten. (Zie ook stap C2). Verder stelt u het scherm in zoals voorgaand voorbeeldscherm, dus: Poortinstellingen = 9600,e,7,1 (zonder spaties en kleine letters) DTR signaal gebruiken = NIET aangevinkt RTS signaal gebruiken = NIET aangevinkt Handshaking = geen handshaking Bij de betaalcode s (onderste deel van het scherm) kunt u instellingen doen per betaalwijze. U selecteert in de lijst aan de linkerkant de betaalwijze en bij koppelen aan betaalwijze (rechts) geeft u aan wat u wenst. U stelt dit als volgt in: Betaalwijze Bank Chipknip Equens, bv PIN, incl Eurocard en VISA via Equens Giro Bij alle andere betaalwijzen uit de lijst Koppelen aan Betaalwijze PIN Chipknip PIN PIN Hoofdbetaalwijze volgen Om deze instellingen op te slaan, klikt u onderaan dit scherm op Opslaan. U komt nu weer terug in het scherm Kassa Instellingen. Dat venster sluit u af door onderaan op OK te klikken. Uw kassa is nu ingesteld voor gebruik met de betaalautomaat.

6 DetaPOS: Afrekenen met een gekoppelde betaalautomaat Voorbeeldscherm Als u alle instellingen heeft gedaan zoals in het voorgaande deel is aangegeven, dan zal uw afrekenscherm er min of meer uitzien zoals hierboven. Wat valt u wellicht op? PIN en Chip zijn verdwenen. Betaalautomaat is ervoor in de plaats gekomen. Dit komt doordat de betaalautomaat automatisch aangeeft aan de kassa op welke wijze de klant heeft betaald. Dit wordt later uitgesplitst op de betaalwijzen: PIN voor PIN transacties Chipknip voor chip transacties Alle andere betaalwijzen (bijv. creditcards) worden op de betaalwijze betaalautomaat geboekt. Het afrekenen Zoals normaal toetst u in het vak scancode van de kassa een enter om naar het afrekenscherm te gaan. Indien uw klant gebruik wenst te maken van de betaalautomaat dan gebruikt u de toets F12 om de betaalautomaat te activeren. Volg de aanwijzingen op zowel het scherm van de kassa, als het display van de betaalautomaat. Indien er (volledig) betaald is, dan wordt de bon na het elektronisch akkoord afgesloten en afgedrukt. Indien een transactie niet akkoord is, keert het programma terug naar het afrekenscherm. Desgewenst kunt u nogmaals de betaalautomaat toets F12 gebruiken om het opnieuw te proberen. Tip: probeer het eerst eens met een bontotaal van 1 cent! Tip2: Indien uw klant een deel kontant wenst te betalen, dan geeft u dat eerst aan VOORDAT u naar de betaalautomaat gaat. Het programma rekent automatisch het restantbedrag voor u uit en geeft dat dan door aan de betaalautomaat. Bonnen men een voltooide deelbetaling, dienen te worden afgemaakt. Deze kunt u niet laten vervallen of in de wachtstand plaatsen.

7 Als u het programma instelt op de wijze zoals hiervoor is aangegeven, dan heeft u het programma en de automaat ingesteld op de meest gebruikelijke wijze. Wij raden u aan om eerst eens een tijdje op deze wijze te werken om wat ervaring op te doen. Naast deze werkwijze zijn er ook nog andere mogelijkheden. Deze kunt u zelf instellen. Andere mogelijkheden: Extra geld PINnen, het zogenaamde bijpinnen toestaan. DetaPOS: bestand / Kassainstellingen, tabblad betaalautomaat. Uitvinken geen ander bedrag toestaan. Maak een keuze in de lijst maximaal extra bedrag Andere hoofdbetaalwijze: DetaPOS: bestand / Kassainstellingen, tabblad betaalautomaat. De hoofdbetaalwijze waarop de overige betaalwijzen, bijv. creditcard, worden geboekt. Dit kan van belang zijn indien in de toekomst betaalwijzen als bijv. nieuwe creditcards worden toegevoegd aan de mogelijkheden van uw betaalautomaat. Ook PIN bedragen invoeren buiten betaalautomaat om. DetaPOS: bestand / Kassainstellingen, tabblad betaalautomaat. Diir bijvoorbeeld het vinkje voor PIN uit te vinken, kunt u een PIN-transactie ook handmatig invoeren. Een PIN transactie die automatisch via de betaalautomaatkoppeling (F12) wordt gedaan wordt al door het programma geboekt op PIN. Door PIN hier uit te vinken, kunt u een bedrag ook op PIN boeken, ZONDER dat daar automatisch een transactie via de betaalautomaat aan gekoppeld is. Dat geldt natuurlijk ook voor de andere betaalwijzen Chipknip enz. Door het vinkje bij alleen hoofdbetaalwijze laten zien weg te halen, zullen ook PIN en Chipknip weer zichtbaar worden in het afrekenscherm. Dit verdient echter niet de voorkeur omdat deze bedragen na de transactie al door de betaalautomaat automatisch worden geboekt op bijv. Chipknip of PIN. Betaalwijzen verder uitsplitsen Indien u bijvoorbeeld de VISA card apart wilt boeken, dan maakt u een betaalwijze VISA aan (stap C1). Daarna kunt u bij de instellingen van de betaalautomaat (DetaPOS: bestand / Kassainstellingen, tabblad betaalautomaat, onderaan de opdrachtknop Instellingen ) VISA selecteren en Koppelen aan betaalwijze VISA. (Zie voorbeeld)

Boutronic Dongle driver installeren

Boutronic Dongle driver installeren Boutronic Dongle driver installeren Wanneer u de Boutronic USB Dongle aansluit op uw computer, zal de computer proberen deze automatisch te herkennen. Wanneer uw computer de Boutronic USB Dongle herkent,

Nadere informatie

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Voor Windows Vista 1 Voordat u begint met de installatie: 1 Controleer eerst welk type bonprinter u heeft. Het type bonprinter vindt u achter

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3000 Pinautomaten

HANDLEIDING Q3000 Pinautomaten HANDLEIDING Q3000 Pinautomaten Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Koppelbare PIN terminals...4 Installatie/configuratie PIN koppeling...5 Kassa afhandeling voorbeelden...7 Pag.: 2 Inleiding Deze handleiding

Nadere informatie

Stap 1: de computer voorbereiden.

Stap 1: de computer voorbereiden. In dit stappenplan wordt beschreven hoe het Detacom systeem op een computer kan worden geïnstalleerd. Wij gaan er hierbij vanuit dat de computer voldoet aan de vereisten, en dus geschikt is. Wanneer er

Nadere informatie

Installatie shortform Rodin.NET

Installatie shortform Rodin.NET Installatie shortform Rodin.NET A. Algemeen Met deze installatie beschrijving installeert U Rodin.NET op een PC werkstation (met Stand-alone database) Het installeren van Rodin.NET op een netwerk is mogelijk,

Nadere informatie

Snel starten met contant Stap 1: Module SnelStart!Contant selecteren in de demonstratieversie van het programma:

Snel starten met contant Stap 1: Module SnelStart!Contant selecteren in de demonstratieversie van het programma: Versie: 201301022 Pagina 1 van 5 Snel starten met contant Stap 1: Module SnelStart!Contant selecteren in de demonstratieversie van het programma: Open het menu Extra, Licentiebeheer Klik in het kader Bediening

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Voorwoord Wij danken u voor de aanschaf van SignLab 9. Met behulp van deze Installatie Handleiding wordt u stap voor stap geholpen met de installatie van SignLab 9, waardoor u verzekerd

Nadere informatie

Handleiding kassasysteem

Handleiding kassasysteem Handleiding kassasysteem 0 Handleiding kassasysteem Auteur: VuurwerkPOS Versie: 1.2 Datum: 04112015 1 Inhoudsopgave Onderdeel Pagina Inleiding Installeren Licenties Inloggen Menubalk Bonschermen Classic

Nadere informatie

HANDLEIDING WINPOS KASSA

HANDLEIDING WINPOS KASSA HANDLEIDING WINPOS KASSA DATUM: VERSIE: AUTEUR: REVIEW: 13-08-2007 First draft Joshua Willems Marc Hermans 29-08-2007 Final version Freek Sengers Marc Hermans INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 De kassa opstarten

Nadere informatie

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Voor Windows XP 1 Voordat u begint met de installatie: 1 Controleer eerst welk type bonprinter u heeft. Het type bonprinter vindt u achter op

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows Vista en Windows 7 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows Vista en Windows 7 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software Installatiehandleiding voor e.dentifier software De e.dentifier is los en gekoppeld aan de pc met een USB-kabel te gebruiken. Voor gekoppeld gebruik is installatie van software voorwaardelijk. Met het

Nadere informatie

Mogelijke valkuil bij de installatie procedure is de bestandslocatie.

Mogelijke valkuil bij de installatie procedure is de bestandslocatie. Installatie / Configuratie Compad Store Automation 1. Installatie Compad Software 2. Licentie 3. Directory structuur 4. Configureren Vectron Commander 5. Configureren Compad Store Automation Installatie

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Handleiding IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Toevoeging aansluiten USB Lite Base Station 1213 2 Inhoud Inhoud... 3 Het Lite Base Station aansluiten op de USB-poort... 4 Voorgeïnstalleerde

Nadere informatie

Handleiding. TAM Pandjeshuis Software. Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering

Handleiding. TAM Pandjeshuis Software. Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering Handleiding Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering Inhoud 1 Software installatie... 2 2 Programma starten en instellen... 2 2.1 Opnieuw

Nadere informatie

De CCV budget (een vx520 zonder vx820) is altijd los staand en kan aan geen enkel kassa systeem gekoppeld worden.

De CCV budget (een vx520 zonder vx820) is altijd los staand en kan aan geen enkel kassa systeem gekoppeld worden. 1 / 5 PIN koppeling e-captain heeft een koppeling met pin apparatuur van CCV, Verifone en Alvira.Hiermee is het mogelijk het aangeslagen bedrag in de kassa, automatisch in de pin unit te laden ter behoeve

Nadere informatie

Handleiding snelbestellen via barcodescanner

Handleiding snelbestellen via barcodescanner Online uw bestelling plaatsen met de Opticon OPN 2001 1 INHOUD Hoofdstuk Pagina Installatie 3 Installatie 2 6 De scanner 8 Het programma 9 Afronden op de website 14 Tip: meerdere scanners in één keer uitlezen

Nadere informatie

UNIFORM-Pocket PC Handleiding

UNIFORM-Pocket PC Handleiding UNIFORM-Pocket PC Handleiding Inhoud 1. Installatie UNIFORM Pocket PC... 3 2. Handleiding UNIFORM Pocket PC... 5 2.1 Attentielijst... 5 2.2 Dierkaart... 7 2.3 Registraties... 10 2.4 Synchroniseren... 10

Nadere informatie

TRUST AMI MOUSE WIRELESS 300

TRUST AMI MOUSE WIRELESS 300 TRUST AMI MOUSE WIRELESS 300 Snelle installatie handleiding Versie 1.0 1 1. Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers van de Trust Ami Mouse Wireless 300 waarmee u kunt scrollen in al uw favoriete

Nadere informatie

Stappenplan Epson Wi-Fi bonprinter aansluiten (TM-T88V)

Stappenplan Epson Wi-Fi bonprinter aansluiten (TM-T88V) Stappenplan Epson Wi-Fi bonprinter aansluiten (TM-T88V) In deze handleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe u een draadloze Epson bonprinter kunt aansluiten op uw Cashr systeem. Op het moment dat u

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

Handleiding 3 SPORTTAAL ACTIVEREN...5

Handleiding 3 SPORTTAAL ACTIVEREN...5 Handleiding Datum 4 februari 2004 Aan Gebruikers van communicatieplatform NOC* NSF Van Supportdesk PC Leden Kenmerk Onderwerp gebruik sporttaal PinkRoccade Public Sector bv Landdrostlaan 51 7327 GM Apeldoorn

Nadere informatie

Bulthuis barcode scan oplossing handleiding

Bulthuis barcode scan oplossing handleiding Bulthuis barcode scan oplossing handleiding Bulthuis Truck en Traileronderdelen Versie 1.0 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave......2 Barcode oplossing Bulthuis...3 Hoe installeer ik de Bulthuis barcode scan

Nadere informatie

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.08 (augustus 2013)

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.08 (augustus 2013) December 2013 Geachte SalonNet gebruiker, In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.08 (augustus 2013) Met welke versie van SalonNet

Nadere informatie

Installeren driver M-1023Q voor firmware update.

Installeren driver M-1023Q voor firmware update. Installeren driver M-1023Q voor firmware update. 1. Zet vóór de firmware update de USB Foutopsporing mode in de Tablet aan. 2. Pak het update zip pakket uit in een aparte map en ga vanuit die map werken.

Nadere informatie

In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken

In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken Auteur: Evert-Jan Steenvoorden Datum: 24-06-2015 Printers configureren In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken Wat heb je nodig Om rechtstreeks af te

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

Rodin installatiehandleiding (vanaf versie 2.1.xxx.x)

Rodin installatiehandleiding (vanaf versie 2.1.xxx.x) Rodin installatiehandleiding (vanaf versie 2.1.xxx.x) Introductie De Rodin applicatie bestaat uit een programma en een database. Het programma zal altijd lokaal op uw computer worden geïnstalleerd, terwijl

Nadere informatie

E.dentifier2. Voor het gebruik van de e.dentifier2 gekoppeld aan uw pc is de installatie van software vereist

E.dentifier2. Voor het gebruik van de e.dentifier2 gekoppeld aan uw pc is de installatie van software vereist Voor het gebruik van de e.dentifier2 gekoppeld aan uw pc is de installatie van software vereist Kijk voor alle voordelen en toepassingsmogelijkheden op www.abnamro.nl E.dentifier2 E.dentifier2: gemak en

Nadere informatie

VERENIGINGSHANDLEIDING tekstversie d.d.23/2/13 JP. Dient nog te worden uitgebreid met afbeeldingen etc.!

VERENIGINGSHANDLEIDING tekstversie d.d.23/2/13 JP. Dient nog te worden uitgebreid met afbeeldingen etc.! VERENIGINGSHANDLEIDING tekstversie d.d.23/2/13 JP Dient nog te worden uitgebreid met afbeeldingen etc.! De punten 9 en 10 ook opnemen in liefhebbers handleiding. 1.Inkorven Klok aansluiten op inkorfantenne

Nadere informatie

Handleiding Icespy MR software

Handleiding Icespy MR software Handleiding Icespy MR software Versie 4.40.04 Wij danken u voor de aanschaf van deze IceSpy producten en adviseren u om deze handleiding goed door te nemen. 2 INHOUDSOPGAVE: 1. Installeren van de software...

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 3. Activeren directe

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-24 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-24 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

Windows 10 melding verwijderen uit een Windows 7 PC

Windows 10 melding verwijderen uit een Windows 7 PC Windows 10 W020 Windows 10 melding verwijderen uit een Windows 7 PC Dit document beschrijft hoe U het Windows 10 notificatie-pictogram, rechts onderaan op de taakbalk van een Windows 7 computer kunt verwijderen

Nadere informatie

Inhoud 1. Aanmelden gratis Cashr Backoffice abonnement... 3 2. Een device koppelen met de Cashr Backoffice... 4 2.1 De Cashr app installeren... 4 2.

Inhoud 1. Aanmelden gratis Cashr Backoffice abonnement... 3 2. Een device koppelen met de Cashr Backoffice... 4 2.1 De Cashr app installeren... 4 2. Starten met Cashr 1 Inhoud 1. Aanmelden gratis Cashr Backoffice abonnement... 3 2. Een device koppelen met de Cashr Backoffice... 4 2.1 De Cashr app installeren... 4 2.2 Koppelen aan de Backoffice... 4

Nadere informatie

Stappenplan Epson ethernet bonprinter aansluiten (TM-T88V en TM-T20II)

Stappenplan Epson ethernet bonprinter aansluiten (TM-T88V en TM-T20II) Stappenplan Epson ethernet bonprinter aansluiten (TM-T88V en TM-T20II) In deze handleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe u een bekabelde Epson bonprinter kunt aansluiten op uw Cashr systeem. Op het

Nadere informatie

Verkorte handleiding APR Handheld 350/380

Verkorte handleiding APR Handheld 350/380 Verkorte handleiding APR Handheld 350/380 In deze verkorte handleiding nemen we alle basis-instellingen met u door. Tevens worden hierin de meest gestelde vragen beantwoord. Deze verkorte handleiding is

Nadere informatie

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Contents Inleiding...1 Wanneer is het gebruik van de webservice nodig?...2 Welke stappen dienen uitgevoerd te worden om de webservice

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13 SnelFact Handleiding Jerrisoft Pagina 1 van 13 Inleiding Welkom bij de handleiding van SnelFact. Het facturatie programma voor de ondernemer die snel en eenvoudig offertes, orders en facturen wil maken..

Nadere informatie

Verkorte handleiding. 1. Installeren van Readiris TM. 2. Opstarten van Readiris TM

Verkorte handleiding. 1. Installeren van Readiris TM. 2. Opstarten van Readiris TM Verkorte handleiding Deze Verkorte handleiding helpt u bij de installatie en het gebruik van Readiris TM 15. Voor gedetailleerde informatie over alle mogelijkheden van Readiris TM, raadpleeg het hulpbestand

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

Snel op weg met e.dentifier2

Snel op weg met e.dentifier2 Snel op weg met e.dentifier2 U kunt uw e.dentifier2 gekoppeld of los gebruiken. De verschillen tussen beide methoden leggen we hier uit. Ook vindt u hier antwoord op de veelgestelde vragen. Gekoppeld gebruik

Nadere informatie

Handleiding Kassasysteem Afosto

Handleiding Kassasysteem Afosto Handleiding Kassasysteem Afosto Inhoud Instellen kassa op apparaat... 3 Producten verkopen... 6 Producten opzoeken... 6 Afrekenen... 7 Korting geven... 9 Productkorting... 9 Bonkorting... 9 Klanten aan

Nadere informatie

Versie: 1.3 Datum: Installatiehandleiding

Versie: 1.3 Datum: Installatiehandleiding Versie: 1.3 Datum: 15-8-2017 Installatiehandleiding Inhoud 1. Installatie... 3 1.1 Printless installeren... 3 1.2 Licentie invoeren... 6 2. Configuratie... 7 2.1 Papierladen configureren... 7 3. Gebruik...

Nadere informatie

Ingeleverde projectopdracht beoordelen

Ingeleverde projectopdracht beoordelen Ingeleverde projectopdracht beoordelen 1. U kunt op twee manieren de projectopdrachtbenaderen: Ga op uw vakdashboard naar Follow- uptaken en klik op de projectopdracht onder Follow- uptaken. Levert een

Nadere informatie

Tel

Tel Tel.0229-562110 info@leza.nl www.leza.nl De Btw wordt per 1 januari 2019 gewijzigd De lage btw 6% veranderd naar 9% In dit document staat beschreven hoe u de Btw voor alle Vectron producten kan aanpassen.

Nadere informatie

Aansluiten en installeren sprongmat

Aansluiten en installeren sprongmat Aansluiten en installeren sprongmat Installeer eerst de sprongmat voordat u deze aansluit op één van de USB poorten van uw computer. - Download eerst het stuurprogramma voor de sprongmat via www.fitvos.nl,

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

INLEZEN PAB BESTANDEN IN ENK SOFTWARE

INLEZEN PAB BESTANDEN IN ENK SOFTWARE INLEZEN PAB BESTANDEN IN ENK SOFTWARE Om te beginnen neemt u contact met onze helpdesk op via 0251 318548 of via helpdesk@enk.nl om een nieuwe licentiecode te verkrijgen waardoor u PAB bestanden kunt inlezen.

Nadere informatie

1 Instellingen voor Clieop-bestanden

1 Instellingen voor Clieop-bestanden U kunt vanuit Reeleezee betalingsopdrachten aanmaken en deze in de vorm van een ClieOp - bestand exporteren. ClieOp (CliëntOpdrachten) is de naam van het elektronische bestand dat zakelijke cliënten gebruiken

Nadere informatie

De ontwikkelaar heeft het recht om af te zien van verdere ontwikkeling en/of ondersteuning van dit pakket.

De ontwikkelaar heeft het recht om af te zien van verdere ontwikkeling en/of ondersteuning van dit pakket. 1. Licentieovereenkomst BELANGRIJK! LEES DEZE OVEREENKOMST ALVORENS DE SOFTWARE TE INSTALLEREN! Het aanvaarden van deze overeenkomst geeft u het recht tot gebruik van deze software, de software blijft

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 2.3 Aanvraag bij de

Nadere informatie

1. Laad de software voor de camera van op het menu

1. Laad de software voor de camera van  op het menu 1. Laad de software voor de camera van www.overmax.eu. op het menu producten, selecteer RTV, dan IP camera s en uw camera model. Dan subpagina Product selecteer de [HELP] - klik op de grijze pijl symbool

Nadere informatie

Een wachtwoord instellen of wijzigen in Windows 10

Een wachtwoord instellen of wijzigen in Windows 10 Windows 10 W013 Een wachtwoord instellen of wijzigen in Windows 10 In dit document kunt U lezen hoe U een nieuw wachtwoord kunt instellen in Windows 10 of een bestaand wachtwoord kunt wijzigen. Nieuw in

Nadere informatie

HANDLEIDING INFOBOARD SOFTWARE

HANDLEIDING INFOBOARD SOFTWARE HANDLEIDING INFOBOARD SOFTWARE Versie 2.14 / oktober 2006 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... pag. 3 2. SYSTEEM VEREISTEN... pag. 3 3. INSTALLEREN VAN DE SOFTWARE... pag. 4 4. OPSTARTEN VAN DE SOFTWARE... pag.

Nadere informatie

Handleiding verbinding maken met ioffice via Extern Bureaublad Deze handleiding beschrijft de stappen voor het verbinden met de ioffice omgeving met

Handleiding verbinding maken met ioffice via Extern Bureaublad Deze handleiding beschrijft de stappen voor het verbinden met de ioffice omgeving met Handleiding verbinding maken met ioffice via Extern Bureaublad Deze handleiding beschrijft de stappen voor het verbinden met de ioffice omgeving met behulp van Extern Bureaublad Inhoudsopgave 1 Inleiding...

Nadere informatie

CCV Smart (VX 520 + VX 820) Installatie instructie ECR-koppeling

CCV Smart (VX 520 + VX 820) Installatie instructie ECR-koppeling , J. Elfrink (j.elfrink@nl.ccv.eu) CCV Services B.V. v2.3, 13-04-2015 Definitief Ref.: - CCV Services B.V. Postbus 9226 6800 KH Arnhem 026 3849911 www.ccv.eu CCV Services B.V.2015. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista DUO 137a/Versie 0.6 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 TOEVOEGEN WEBSITE IB-GROEP.NL

Nadere informatie

Installatie handleiding Telefoon Assistent lite v0.1

Installatie handleiding Telefoon Assistent lite v0.1 Installatie handleiding Telefoon Assistent lite v0.1 Inhoudsopgave Voorbereiding Pagina 3. Installatie Pagina 4. Configuratie Pagina 9. - 2 - Voorbereiding Bedankt dat u heeft gekozen voor de Telefoon

Nadere informatie

Handleiding installatie Updater kassa

Handleiding installatie Updater kassa Handleiding installatie Updater kassa Stap 1: Afsluiten van de kassa + controle van de kassainstellingen Afsluiten van de kassa Ga naar Kassa en klik op Kassa afsluiten Wanneer hij vraagt om een GTZ aan

Nadere informatie

Installeer de C54PSERVU in Windows Vista

Installeer de C54PSERVU in Windows Vista Installeer de C54PSERVU in Windows Vista In dit document wordt beschreven hoe u uw printer in combinatie met de Conceptronic C54PSERVU kan installeren in Windows Vista. 1. Printer installeren Voordat u

Nadere informatie

activboard bijwerken Betreft: bijwerken software, drivers en firmware van Activ producten

activboard bijwerken Betreft: bijwerken software, drivers en firmware van Activ producten activboard bijwerken Betreft: bijwerken software, drivers en firmware van Activ producten Het bijwerken van software en drivers is gewenst om zo de nieuwste functies te kunnen gebruiken en om probleemloos

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Zorgverzekeraars Invoer [Invoer] [Opslaan] Bewerken [Bewerken] [Opslaan]

Zorgverzekeraars Invoer [Invoer] [Opslaan] Bewerken [Bewerken] [Opslaan] Zorgverzekeraars In het programma onderdeel Extra, Zorgverzekeraars kunt u zorgverzekeraars via de Combobox bij Verzekeraar oproepen. Er rolt dan een lijst met namen naar beneden waarbij u een keuze kan

Nadere informatie

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden.

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden. GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows XP, Vista, 7 & 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem: Windows

Nadere informatie

12.1 Stapsgewijs uw Bluetooth monitoring systeem installeren.

12.1 Stapsgewijs uw Bluetooth monitoring systeem installeren. Handleiding Monitoring bluetooth De monitoring voor de KLNE Solartec omvormers kan op diverse manieren worden gerealiseerd. De navolgende systemen zijn ter beschikking: 1. Bluetooth draadloos systeem.

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T4000 Zelfbedieningskassa

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T4000 Zelfbedieningskassa Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T4000 Zelfbedieningskassa www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Module uitleg...3 1.1Doel...3 2 Configuratie...4 2.1Configuratie bewerken...4 2.1.1Zelfbedieningskassa

Nadere informatie

U krijgt nu opnieuw beide bestanden op uw scherm : README Setup_ASR_Antenna_Tool_1.0.1 (maar met het logo SR Mecatronic vooraf)

U krijgt nu opnieuw beide bestanden op uw scherm : README Setup_ASR_Antenna_Tool_1.0.1 (maar met het logo SR Mecatronic vooraf) Installeren van de applicatie ASR Antenna Tool 1.0.1 op uw computer (Hiervoor heeft u internet nodig) Installeer bij voorkeur de applicatie op een Laptop. Ga na onze website : www.srmecatronic.com Kies

Nadere informatie

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden.

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden. GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows XP, Vista, 7 & 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem: Windows

Nadere informatie

Importeren automatisch & handmatig. BankingTools Cashflow v4.2

Importeren automatisch & handmatig. BankingTools Cashflow v4.2 automatisch & handmatig BankingTools Cashflow v4.2 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere

Nadere informatie

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart EBT-SOLUTIONS Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart. 22-4-2010 Deze handleiding is bedoeld om uw boekhouding vanuit MijnWebwinkel te exporteren waarna te

Nadere informatie

Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software.

Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software. Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software. Binnen untill ordering software kunt u werken met vast klanten. Hier in zijn er 3 verschillenden manieren, die in deze handleiding

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1200 Klantenbeheer met Acties

HANDLEIDING Q1200 Klantenbeheer met Acties HANDLEIDING Q1200 Klantenbeheer met Acties Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Klanten in kassa...4 Kies Klant knop...4 Aanmelden klant...4 Klantenbeheer overzicht in kassa...5 Klant saldo...6 Klantenbeheer

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. PU052 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. PU052 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card PU052 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card. Met deze kaart kun je gemakkelijk twee

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Stand-alone / Netwerkversie Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Wij willen u er op wijzen dat ons systeem FWG3.0 Cd-rom versie dit

Nadere informatie

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development Email2Act! Handleiding Versie 1.1 25-3-2015 Inleiding Met de standaardfunctionaliteit van Act! kunt u alleen een e-mail koppelen aan een contact. Met Email2Act! kunt u ook uitgaande en binnenkomende e-mails

Nadere informatie

Ashampoo Rescue Disc

Ashampoo Rescue Disc 1 Ashampoo Rescue Disc Met de software kunt u een Rescue (Herstel) CD, DVD of USB-stick maken. Het rescue systeem (redding systeem) is voor twee typen situaties bedoeld: 1. Om een back-up naar uw primaire

Nadere informatie

tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit)

tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit) tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit) Installatie van PC Software Volg de onderstaande stappen: 25.05.2011 1. Plaats de cd-rom die

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING REKENSOFTWARE MatrixFrame MatrixFrame Toolbox MatrixGeo 1 / 9 SYSTEEMEISEN Werkstation met minimaal Pentium 4 processor of gelijkwaardig Beeldschermresolutie 1024x768 (XGA) Windows

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1200 Op rekening en relatie beheer Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 1624 NN Hoorn Tel 0229-562110 E-mail : info@leza.nl Inhoudsopgave 1 Module

Nadere informatie

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware 1 2 augustus 2005 Inhoudsopgave: Gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus... 3 Introductie... 3 Installeren

Nadere informatie

DocFlow. handleiding. DocFlow voor Act! Handleiding. Versie 2.0 10-02-2015. Onderdeel van Tendenz ICT Product van Afdeling (Web)Development

DocFlow. handleiding. DocFlow voor Act! Handleiding. Versie 2.0 10-02-2015. Onderdeel van Tendenz ICT Product van Afdeling (Web)Development DocFlow voor Act! Handleiding Versie 2.0 10-02-2015 Inleiding Met DocFlow kunt u aan een contact, bedrijf, groep of verkoopkans een Windowsmap koppelen, die bijvoorbeeld op het netwerk staat. U krijgt

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van incassobestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....4 2.3 Aanmaken incassobestand...

Nadere informatie

PU054 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card

PU054 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card PU054 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card. Met deze kaart kun je gemakkelijk twee

Nadere informatie

Handleiding FileZilla

Handleiding FileZilla Handleiding FileZilla Deze handleiding beschrijft de installatie en configuratie van FileZilla. Met dit programma is het mogelijk om bestanden van uw computer te verplaatsen naar een zogeheten (web)server.

Nadere informatie

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat laatst gewijzigd 27 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met software van Kruidvat. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Foto's voor uw fotoboek

Nadere informatie

SNEL AAN DE SLAG MET TecLocal

SNEL AAN DE SLAG MET TecLocal SNEL AAN DE SLAG MET TecLocal Versie 3.0 van TecLocal Besteller gebruiken INHOUD I. Aanmelding II. III. Functies Artikelselectie a. Handmatige artikelselectie b. Artikelselectie uit elektronische onderdeelcatalogus

Nadere informatie

Handleiding voor installatie en gebruik van

Handleiding voor installatie en gebruik van Handleiding voor installatie en gebruik van Opticon OPN-2001 Data Collector Inhoud pakket: - OPN-2001 - USB Communicatie kabel - Neckstrap Voordat u kunt communiceren met de OPN-2001 dient u de volgende

Nadere informatie

De Kassa opstarten: U krijgt in beeld een inlogscherm. De gebruikersnaam hoeft u niet te wijzigen, deze staat al ingesteld. Uw wachtwoord = 1 2 3 4.

De Kassa opstarten: U krijgt in beeld een inlogscherm. De gebruikersnaam hoeft u niet te wijzigen, deze staat al ingesteld. Uw wachtwoord = 1 2 3 4. De Kassa opstarten: Start uw computer op en wacht tot uw zandloper uit beeld is. Om de kassa op te starten: dubbel klik met de linkermuisknop op het kassa icoontje in uw scherm U krijgt in beeld een inlogscherm.

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van betaalbestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....3 2.3 Aanmaken betaalbestand...

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

Act! Salutation Tool ICT

Act! Salutation Tool ICT Act! Salutation Tool Handleiding Versie 1.0 1-07-2015 Inleiding Betrapt u uzelf er ook regelmatig op, dat uw t.a.v. en uw briefaanhef niet volgens de juiste regels zijn opgesteld? Bent u ook altijd aan

Nadere informatie

Let op: Wij kunnen u niet op afstand helpen bij deze installatie. Indien nodig, haal er iemand bij die verstand van computers heeft.

Let op: Wij kunnen u niet op afstand helpen bij deze installatie. Indien nodig, haal er iemand bij die verstand van computers heeft. Inleiding Wij hebben voor u een aantal PDF Creators getest waarmee u rapporten in PDF Formaat kunt printen. Het aantal gratis pakketten is legio, maar velen vertonen grote gebreken. Dus ga niet zelf aan

Nadere informatie

12 april Updaten FuelOffice

12 april Updaten FuelOffice 12 april 2013 Updaten FuelOffice Er verschijnen regelmatig updates van FuelOffice. U kunt updates installeren via menu [Help à Info FuelOffice]. Bovenaan in dit scherm ziet u het actuele versienummer staan

Nadere informatie