Informatie en conceptofferte ondersteuning van de calamiteitencommissie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie en conceptofferte ondersteuning van de calamiteitencommissie"

Transcriptie

1 Informatie en conceptofferte ondersteuning van de calamiteitencommissie Nijmegen, 2017 Triaspect maakt zorg veilig. In een lerende organisatie, die continu wil verbeteren, zijn wij op ons best. Met ons meld- en verbetersysteem TriasWeb, het systeem voor risico-inventarisatie en -evaluatie Pythia, ons brede aanbod aan trainingen, onafhankelijk calamiteitenonderzoek en organisatie- en beleidsadvies brengen wij de kwaliteit en veiligheid samen met u naar een hoger niveau.

2 Inleiding Een calamiteit zoals door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna IGZ) wordt als volgt beschreven: Een niet-beoogde of onverwachte gebeurtenis, die betrekking heeft op de kwaliteit van de zorg en die tot de dood van of een ernstig schadelijk gevolg voor een cliënt van de instelling heeft geleid. Dit komt gelukkig zelden voor. Mocht dit onverhoopt toch gebeurd zijn, dient uw organisatie in staat te zijn om een calamiteitenonderzoek uit te voeren dat voldoet aan de eisen van de IGZ. Triaspect kan u hierbij ondersteunen. In dit document worden onze werkwijze en randvoorwaarden toegelicht, welke gelden om een goed en volledig calamiteitenonderzoek uit te voeren. In calamiteitenonderzoek gaat het niet direct om het vinden van de waarheid. Waarheidsvinding is een juridisch begrip uit het strafrecht. Bij waarheidsvinding moet er bewijs komen zodat een verdachte berecht kan worden. Uw doel is enkel om calamiteiten en (bijna) incidenten in de toekomst te voorkomen.

3 Onze aanpak Als er een calamiteit heeft plaatsgevonden dient dit gemeld te worden bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna IGZ). Een calamiteit is een niet-beoogde of onverwachte gebeurtenis, die betrekking heeft op de kwaliteit van zorg en die tot de dood van of een ernstig schadelijk gevolg voor een patiënt/cliënt van de instelling heeft geleid. Calamiteiten moeten onderzocht worden om de oorzaken te achterhalen en de kwaliteit en veiligheid van zorg te kunnen verbeteren. Tijdens de begeleiding door onze adviseur zullen de criteria van de IGZ in acht worden genomen. De IGZ hanteert bij de beoordeling van calamiteitenanalyses/-rapportages een tiental criteria. Hieraan liggen WHO-criteria ten grondslag. De IGZ beoordeelt of in de uiteindelijke rapportage is voldaan aan de criteria. De tien criteria zijn: 1. Is de beschrijving calamiteit helder, kan een niet-betrokkene de gebeurtenis voor ogen zien? 2. Zijn alle relevante databronnen gebruikt? 3. Zijn alle betrokkenen in het zorgproces geïnterviewd? 4. Is de analyse uitgevoerd door een multidisciplinair team dat is samengesteld uit vertegenwoordigers van alle betrokken beroepsgroepen? 5. Heeft de analyse plaatsgevonden via een deugdelijke systematiek? 6. Zijn op grond van de analyse adequate basisoorzaken en eventuele andere bevindingen geformuleerd? 7. Zijn de benutte en niet-benutte herstelmomenten aangegeven? 8. Volgen de basisoorzaken logisch en navolgbaar uit de analyse? 9. Volgen de verbetermaatregelen logisch en navolgbaar uit de basisoorzaken en andere bevindingen? 10. Zijn de verbetermaatregelen SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden) geformuleerd? Zoals u ziet heeft een aantal van de criteria betrekking op de onderzoeksopzet. Eén van de criteria met betrekking tot de onderzoeksopzet is het gebruik van een deugdelijke analysemethode. De methodiek die Triaspect gebruikt bij het analyseren, is de Prisma Plus methodiek. De IGZ geeft aan dat indien de Prisma Plus is gebruikt, dit criterium een positieve waardering scoort.

4 Daarnaast is ons doel om er zorg voor te dragen dat het leereffect bij de organisatie zo groot mogelijk is. Wij geloven dat het belangrijk is om de calamiteitencommissie van de organisatie zoveel mogelijk te betrekken en het onderzoek uit te laten voeren, zodat door middel van coaching on the job uiteindelijk de kennis en ervaring binnen de organisatie groeit. Om dit te bereiken hebben wij ervaren onderzoekers alsmede penvoerders (secretaris) beschikbaar ter begeleiding en coaching. Mocht uw organisatie of calamiteitencommissie nog geen tot weinig ervaring hebben of niet geschikt zijn voor het benodigde onderzoek is het ook mogelijk dat Triaspect meerdere aspecten overneemt zoals bijvoorbeeld het afnemen van interviews. In de intake wordt in samenspraak met de onderzoeker het onderzoek ingericht en besproken welke gevolgen bepaalde keuzes hebben op het gebied van tijd- en kosteninvestering.

5 Investering Naar aanleiding van de intake met de calamiteitenonderzoeker zal een inschatting gemaakt worden van het aantal benodigde uren. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van de complexiteit van de casus en het aantal betrokken partijen. Mocht gedurende het onderzoek toch verwacht worden dat dit aantal uren overschreden gaat worden zullen wij dit tijdig kenbaar maken. Uiteraard worden alleen definitief uitgevoerde uren gedeclareerd. Ons uurtarief is 175,00 (excl. 21% BTW en reiskosten à 0.35 per km en de helft van de reistijd). Algemene voorwaarden Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

6 Onze calamiteitenonderzoekers Triaspect wordt veelvuldig gevraagd om als onafhankelijk instituut te helpen bij het begeleiden, coördineren of uitvoeren van calamiteitenonderzoek en de rapportage aan de IGZ. Wij hebben door de jaren heen een team gevormd van zeer ervaren onderzoekers. Met hun verpleegkundige, medische, veranderkundige en bestuurlijke achtergronden kunnen zij u helpen om van een calamiteit zoveel mogelijk te leren. Hier vindt u een overzicht van de calamiteitenonderzoekers en wat zij voor u kunnen betekenen: Dick Kaasjager Dick Kaasjager heeft de kwaliteit om complexe situaties snel te doorzien, waarbij hij veel plezier beleeft aan het oplossen van pittige vraagstukken. Steeds opnieuw weet hij een ander perspectief te vinden, met vaak verrassende wendingen tot gevolg. Dick Kaasjager heeft het in zich om organisaties en (groepen) mensen, die vanuit soms zeer verschillende uitgangspunten of belangen opereren, bijeen te brengen en bijeen te houden. Hij is een echte bruggenbouwer : hij verbindt inzichten en inhoudelijke kennis met de ervaringen van de werkvloer. Dit doet hij met zijn oog voor strategische processen en voor de vertaalslag naar de praktijk. Hij wil inspireren en verbinden met de inhoud met behoud van distantie. Jacques Ament Jacques Ament heeft ruime ervaring als bestuurder in de verslavingszorg, Jeugdzorg en gehandicaptenzorg en als (voorzitter) toezichthouder in de eerste lijnszorg, GGZ, sociale werkvoorziening en bij HKZ. Hij maakte deel uit van de commissie Rouvoet, die belast was met het opstellen en monitoren van een Kwaliteitskader Voorkomen Seksueel Misbruik. Door zijn ervaringen is hij gespecialiseerd in managementadvies, kwaliteitsbeleid, klachtbehandeling, conflictbemiddeling, coaching/begeleiding en werving en selectie van hoger management. Hij is jarenlang de voorzitter van de Raad van Toezicht van Metggz, de Raad van Commissarissen van HOZL (Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg) en van de klachtencommissie van Lunetzorg geweest. Tevens heeft hij zijn eigen adviesbureau. Dit alles maakt van hem een gedreven, pragmatische onderzoeker en onafhankelijk voorzitter van calamiteitencommissies. Henk van der Steeg Henk van der Steeg heeft als oud-gynaecoloog en oudziekenhuisbestuurder ervaring opgedaan in het (hoger-)management van de gezondheidszorg. Verder is hij gastdocent bij het Julius Center UMC Utrecht en trainer bij de Academie voor Medische Specialisten. Hij houdt zich als auditor van zorgorganisaties bezig met kwaliteit in de gezondheidszorg en de (patiënt)veiligheid. Daarnaast is Henk van der Steeg consultant in de gezondheidszorg waarbij hij zich onder andere bezighoudt met strategie ontwikkeling en risicobeheersing in zorginstellingen.

7 Dit alles combineert hij met zijn rol als voorzitter van de raad van toezicht van Oranje Veste Nijkerk en vicevoorzitter van Spierziekten Nederland. Zijn specialiteiten zijn strategische vraagstukken in ziekenhuizen, coachen, opzetten samenwerkingsverbanden en calamiteitenonderzoek. Thoke Schuilwerve Thoke Schuilwerve is afgestudeerd in Gedragswetenschappen (psychologie) en Bedrijfskunde. Ze heeft diverse management- en directiefuncties vervuld in de Jeugdzorg, Voortgezet Onderwijs, Thuiszorg en Geestelijke (Jeugd)gezondheidszorg. Sinds 2015 is ze geregistreerd Mediator en aangesloten bij de federatie van Mediators in Nederland. Als mediator heeft ze een eigen praktijk genaamd Acasea Mediation en Coaching. Door de jaren heen heeft ze ruime ervaring opgedaan in de Jeugdzorg, klachtbehandeling (lid Advies en Klachtencommissie Jeugdzorg) en conflictbemiddeling (mediaton). Voorts is ze ook gecertificeerd coach Oplossingsgericht Werken. Thoke vindt het een uitdaging om te bemiddelen en perspectief te bieden. Ze is gericht op samenwerking, verbetering en het behalen van concrete resultaten binnen organisaties. Om dit te bereiken heeft ze professionals hoog in t vaandel staan en vindt hun inbreng, kennis en betrokkenheid van groot belang: co-creativiteit, met het uitgangspunt de toekomst maak je zelf. Hanneke Soeting Hanneke Soeting is opgeleid als ergotherapeut en heeft ervaring in verschillende sectoren van de zorg. Sinds augustus 2004 is zij werkzaam als zelfstandig projectmanager. Sinds die tijd heeft zij kleine en grote projecten begeleid in de zorg op het gebied van: kwaliteit; verandering van werkprocessen/bedrijfsvoering; ontwikkeling en implementatie van nieuw beleid en/of werkwijzen. Inmiddels is ze ook werkzaam voor Triaspect waar ze wordt ingezet voor projecten op het gebied van kwaliteit en veiligheid, bij implementaties van Triasweb. Ook verricht ze onderzoek naar incidenten in de zorg. Vooral op het gebied van rapporteren met betrekking tot calamiteiten/incidentenonderzoek wordt haar expertise ingezet. Tevens heeft ze een workshop ontwikkeld over rapporteren bij calamiteitenonderzoek. Hanneke is een praktisch ingestelde projectmanager, die snel de samenwerking vindt en zoekt naar de aanwezige slagkracht. Haar intentie is om het fundament te leggen en te ondersteunen zodanig dat de organisatie snel weer op eigen kracht verder kan. Voordat ze het project loslaat zorgt ze er samen met de organisatie voor dat een goede borging tot stand is gekomen. Jan Tromp Jan Tromp is momenteel toezichthouder in vijf zorginstellingen (Sint Jansdal, Amerpoort, SGE, Castle bcraig en Intrakoop). Daarnaast is hij Bestuurs- en boardroomadviseur bij onder andere P5COM en Human Concern. Dit alles combineert hij met zijn rol als voorzitter bestuur KNMG district Utrecht. Jan Tromp is van origine arts-psychotherapeut en als behandelaar/manager twintig jaar werkzaam geweest in de GGZ. Sinds 1994 was hij eindverantwoordelijk bestuurder. Daarnaast is hij onder andere actief in commissiewerk bij GGZ-Nederland en als voorzitter Stuurgroep Zichtbare Zorg GGZ via VWS.

8 Tot slot Mocht u na het lezen van dit document aanvullende informatie willen of geïnteresseerd zijn in een offerte op maat, neem dan gerust contact met ons op. Dit is mogelijk via ons telefoonnummer of adres info@triaspect.nl. Uiteraard kunt u ook op onze website terecht voor meer informatie over ons, dit is We kunnen dan in overleg bepalen welke onderzoeker het meest geschikt is voor uw calamiteitenonderzoeksvraag en hoe het onderzoek bij uw organisatie ingericht zal worden. Wij helpen u graag om te verbeteren!

Workshop AZN. Dinsdag 10 maart 2015

Workshop AZN. Dinsdag 10 maart 2015 Dinsdag 10 maart 2015 Triaspect TriasWeb Kennis centrum Training & Advies Het Nieuwe Melden Wat gaan we doen? Even voorstellen Vogelvlucht Incidentanalyse: Prisma LIGHT Kennis inzicht en ervaring delen

Nadere informatie

Jaarverslag calamiteiten in de patiëntenzorg 2017

Jaarverslag calamiteiten in de patiëntenzorg 2017 Jaarverslag calamiteiten in de patiëntenzorg 2017 Ondanks onze inspanningen om goede en veilige zorg te leveren, gaan er soms dingen mis in het ziekenhuis. Ernstige incidenten en calamiteiten hebben grote

Nadere informatie

Toetsingskader calamiteitenonderzoek Eerstelijns Acute Zorg

Toetsingskader calamiteitenonderzoek Eerstelijns Acute Zorg skader calamiteitenonderzoek Eerstelijns Acute Zorg Datum vaststelling 01-05-2017 Geldig tot 01-05-2018 Pagina 1 van 13 Inhoud Inleiding 3 1. De beschrijving van de calamiteit. 3 2. Het raadplegen van

Nadere informatie

Meldprotocol WMO calamiteit, misbruik of geweld GGD Zuid Limburg WMO toezicht

Meldprotocol WMO calamiteit, misbruik of geweld GGD Zuid Limburg WMO toezicht Meldprotocol WMO calamiteit, misbruik of geweld GGD Zuid Limburg WMO toezicht In het kader van de nieuwe taken van de WMO moet het toezicht opnieuw worden ingericht. Per 1 januari 2015 zijn gemeenten bestuurlijk

Nadere informatie

CALAMITEITENPROCEDURE VSV

CALAMITEITENPROCEDURE VSV CALAMITEITENPROCEDURE VSV Doelstelling calamiteitenprocedure: Vroegtijdig aan de bron : herkennen van calamiteiten, het volgens procedure melden en analyseren waardoor de veiligheid en kwaliteit van zorg,

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Uw

Nadere informatie

De inspecties vragen na een verplichte melding aan de melders om zelf onderzoek te doen en hierover te rapporteren.

De inspecties vragen na een verplichte melding aan de melders om zelf onderzoek te doen en hierover te rapporteren. Handvatten voor onderzoek naar aanleiding van seksueel geweld tussen cliënten onderling of tussen cliënten en derden (niet zijnde medewerkers) met toelichting en verwachtingen van de inspecties De inspecties

Nadere informatie

Calamiteitenprotocol Wmo en Jeugdwet Rivierenland 2015

Calamiteitenprotocol Wmo en Jeugdwet Rivierenland 2015 Het college van burgemeester en wethouders van Tiel; Gelet op artikel 3.4 van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en artikel 4.1.8 van de Jeugdwet, Besluit vast te stellen het volgende: Calamiteitenprotocol

Nadere informatie

Derks & Derks Adviseurs in human talent voor de gezondheidszorg

Derks & Derks Adviseurs in human talent voor de gezondheidszorg Derks & Derks Adviseurs in human talent voor de gezondheidszorg Werving Selectie Assessment Loopbaanbegeleiding Coaching Detachering Interim HR Research Derks & Derks adviseurs in human talent Werving

Nadere informatie

Informatiebrochure zelfonderzoek

Informatiebrochure zelfonderzoek Informatiebrochure zelfonderzoek voor organisaties die zorg en ondersteuning bieden in het kader van de Wmo Wat is het doel van deze brochure? Deze brochure geeft u uitleg over het zelfonderzoek van een

Nadere informatie

Publieksfolder Bent u ontevreden over de geleverde gezondheidszorg?

Publieksfolder Bent u ontevreden over de geleverde gezondheidszorg? www.igz.nl Publieksfolder Bent u ontevreden over de geleverde gezondheidszorg? Bent u ontevreden over de geleverde gezondheidszorg? In Nederland heeft u recht op goede gezondheidszorg. Dit betekent volgens

Nadere informatie

Leren van onverwacht ernstige gebeurtenissen in de zorg

Leren van onverwacht ernstige gebeurtenissen in de zorg Leren van onverwacht ernstige gebeurtenissen in de zorg Openbaar maken van (mogelijke) calamiteiten in de patiëntenzorg Alle zorgverleners van het Jeroen Bosch Ziekenhuis doen hun uiterste best om er voor

Nadere informatie

De inspecties vragen na een verplichte melding aan de melders om zelf onderzoek te doen en hierover te rapporteren.

De inspecties vragen na een verplichte melding aan de melders om zelf onderzoek te doen en hierover te rapporteren. Handvatten voor onderzoek naar geweld uitgeoefend door medewerker(s) met toelichting en verwachtingen van de inspecties (Hieronder wordt ook verstaan (vermoeden van) seksueel geweld door medewerkers) De

Nadere informatie

Handvatten voor onderzoek met toelichting en verwachtingen van de inspecties

Handvatten voor onderzoek met toelichting en verwachtingen van de inspecties Handvatten voor onderzoek met toelichting en verwachtingen van de inspecties De inspecties vragen na een verplichte melding aan de melders om zelf onderzoek te doen en hierover te rapporteren. De onderzoekers

Nadere informatie

VMS veiligheidseisen voor het ZKN-Keurmerk Een vertaling van de NTA8009:2011 naar de situatie van de zelfstandige klinieken

VMS veiligheidseisen voor het ZKN-Keurmerk Een vertaling van de NTA8009:2011 naar de situatie van de zelfstandige klinieken VMS veiligheidseisen voor het ZKN-Keurmerk Een vertaling van de NTA8009:2011 naar de situatie van de zelfstandige klinieken Leiderschap 1. De directie heeft vastgelegd en is eindverantwoordelijk voor het

Nadere informatie

Handvatten voor onderzoek met toelichting en verwachtingen van de toezichthouder, versie 1.0,

Handvatten voor onderzoek met toelichting en verwachtingen van de toezichthouder, versie 1.0, Handvatten voor onderzoek met toelichting en verwachtingen van de toezichthouder. De toezichthouder vraagt na een verplichte melding aan de melder om zelf onderzoek te doen en hierover te rapporteren.

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 4 oktober 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 4 oktober 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

1. Calamiteitenrapportage MUMC+ 2016

1. Calamiteitenrapportage MUMC+ 2016 Calamiteitenrapportage 2016 1. Calamiteitenrapportage MUMC+ 2016 Het Maastricht UMC+ levert maximale inspanningen om kwalitatief goede en vooral veilige zorg te bieden. Hiervoor gebruiken we onder andere:

Nadere informatie

Ik heb een klacht, wat nu? Landelijk Meldpunt

Ik heb een klacht, wat nu? Landelijk Meldpunt Ik heb een klacht, wat nu? Landelijk Meldpunt Z0rg Het Landelijk Meldpunt Zorg helpt u verder! Soms loopt het contact met uw zorgverlener anders dan u had verwacht. Er ging bijvoorbeeld iets mis bij uw

Nadere informatie

Procedure Calamiteitentoezicht

Procedure Calamiteitentoezicht Procedure Calamiteitentoezicht Dienst Gezondheid en Jeugd Zuid Holland Zuid Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor het toezicht op de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

UITLEG OP DE VRAGEN IN HET MELDFORMULIER

UITLEG OP DE VRAGEN IN HET MELDFORMULIER UITLEG OP DE VRAGEN IN HET MELDFORMULIER WMO TOEZICHT GGD FLEVOLAND 1 SEPTEMBER 2016 TOELICHTING OP HET MELDFORMULIER CALAMITEITEN Vraag 1 Een calamiteit is een niet-beoogde of onverwachte gebeurtenis,

Nadere informatie

Toelichting op vragenformulier Informatie voor melders

Toelichting op vragenformulier Informatie voor melders Wmo-toezicht GGD Brabant-Zuidoost Toelichting op vragenformulier Informatie voor melders Algemeen Alle informatie die wordt gevraagd bij het doen van een melding is gericht op het maken van een eerste

Nadere informatie

Protocol Wmo Meldingen Calamiteiten/geweld bij de verstrekking van een voorziening Wmo 2015 Gelderland-Zuid en Mook en Middelaar.

Protocol Wmo Meldingen Calamiteiten/geweld bij de verstrekking van een voorziening Wmo 2015 Gelderland-Zuid en Mook en Middelaar. Gelet op artikel 3.4 van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015. Protocol Wmo Meldingen Calamiteiten/geweld bij de verstrekking van een voorziening Wmo 2015 Gelderland-Zuid en Mook en Middelaar. Dit

Nadere informatie

Wat leert calamiteiten onderzoek in de langdurige zorg? Dr. Henk J. van der Steeg

Wat leert calamiteiten onderzoek in de langdurige zorg? Dr. Henk J. van der Steeg Wat leert calamiteiten onderzoek in de langdurige zorg? Dr. Henk J. van der Steeg 1 Agenda Reflectie op titel Retrospectief incident management Calamiteiten onderzoek VVT sector werkwijze commissie Prisma

Nadere informatie

Rapporteren en leren na een calamiteit

Rapporteren en leren na een calamiteit Rapporteren en leren na een calamiteit Jan van Berlo Coördinerend/specialistisch senior inspecteur Aanleiding Verzoek landelijke richtlijn omgaan met calamiteiten (IGZ brief 24 oktober 2012) - IGZ ontvangt

Nadere informatie

Wat doet het opleidingscentrum Trifier. We bieden Training, Advies en onderzoek. Voor een veilige en plezierige werk- en zorgomgeving

Wat doet het opleidingscentrum Trifier. We bieden Training, Advies en onderzoek. Voor een veilige en plezierige werk- en zorgomgeving WORKSHOP Incidenten, wat kunnen we hier van leren? Workshop praktijkcasus doortrifieren t ZwartGoor Wat doet het opleidingscentrum Trifier We bieden Training, Advies en onderzoek Voor een veilige en plezierige

Nadere informatie

PROTOCOL KLACHTBEHANDELING

PROTOCOL KLACHTBEHANDELING H. ter Horst, Huisarts Koningsweg 8b 7672 GD Vriezenveen Tel. 0546-565858 Fax. 0546-567054 PROTOCOL KLACHTBEHANDELING Doel behandeling van klachten het behoud van een werkzame behandelrelatie met de patiënt

Nadere informatie

Oorzaken en factoren. Kennisdag risicoanalyse GGZ Nederland. Jacques de Bekker 20 juni 2011

Oorzaken en factoren. Kennisdag risicoanalyse GGZ Nederland. Jacques de Bekker 20 juni 2011 Oorzaken en factoren Kennisdag risicoanalyse GGZ Nederland Jacques de Bekker 20 juni 2011 Mijn presentatie Verander je organisatie, begin bij de teams TRIAS-model Visie op leren Teamontwikkeling: let s

Nadere informatie

Wie meld is een held! Marjan Euser & Mandy Lagendijk

Wie meld is een held! Marjan Euser & Mandy Lagendijk Wie meld is een held! Marjan Euser & Mandy Lagendijk Programma Wat vooraf ging: Kwaliteitswet zorginstellingen Korte inleiding: Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) Interne meldingen Externe

Nadere informatie

Calamiteitenonderzoek 2018

Calamiteitenonderzoek 2018 Calamiteitenonderzoek 2018 Jaarpublicatie Gebruikersinformatie Dit interactieve document kan het beste bekeken worden met Acrobat Reader. Download hier gratis de laatste versie van Acrobat Reader: http://get.adobe.com/nl/reader

Nadere informatie

Bronregistratie op orde Verzeker uw ziekenhuis van optimale inkomsten door een tijdige en volledige registratie. De Zorgspecials van Cure4

Bronregistratie op orde Verzeker uw ziekenhuis van optimale inkomsten door een tijdige en volledige registratie. De Zorgspecials van Cure4 Bronregistratie op orde Verzeker uw ziekenhuis van optimale inkomsten door een tijdige en volledige registratie De Zorgspecials van Cure4 Is mijn bronregistratie op orde? Voor de financiële gezondheid

Nadere informatie

Calamiteitenprotocol Wmo en Jeugdwet Rivierenland 2015 30 november 2014

Calamiteitenprotocol Wmo en Jeugdwet Rivierenland 2015 30 november 2014 Calamiteitenprotocol Wmo en Jeugdwet Rivierenland 2015 30 november 2014 Dit calamiteitenprotocol Wmo/Jeugdwet bevat proces- en communicatieafspraken wanneer zich een calamiteit of geweldsincident voordoet

Nadere informatie

1. Calamiteitenrapportage MUMC+ 2017

1. Calamiteitenrapportage MUMC+ 2017 Calamiteitenrapportage 2017 1. Calamiteitenrapportage MUMC+ 2017 Het Maastricht UMC+ levert maximale inspanningen om kwalitatief goede en vooral veilige zorg te bieden. Hiervoor gebruiken we onder andere:

Nadere informatie

BPM OD Maturity Model

BPM OD Maturity Model BPM OD Maturity Model VISION PAPER Vanuit de basis op orde naar samenwerken in de keten BPM Consult presenteert u 8 groeifasen richting succes voor uw omgevingsdienst Volwassenheid Omgevingsdienst Hoe

Nadere informatie

Inspecteur Gynaecoloog met obstetrische ervaring

Inspecteur Gynaecoloog met obstetrische ervaring Profiel Inspecteur Gynaecoloog met obstetrische ervaring 24 november 2015 Opdrachtgever Inspectie voor de Gezondheidzorg (IGZ) Voor meer informatie over de functie Manon Min, senior adviseur Leeuwendaal

Nadere informatie

Calamiteiten- en incidentenregeling

Calamiteiten- en incidentenregeling Calamiteiten- en incidentenregeling Inhoud Procesbeschrijving... 3 Verplichting tot melden... 3 Calamiteit zonder melding... 3 Ontvangstbevestiging... 3 Nader onderzoek... 3 Invoeren verbetermaatregelen...

Nadere informatie

Letseldiagnostiek bij kinderen

Letseldiagnostiek bij kinderen Letseldiagnostiek bij kinderen Informatie voor verwijzers Letseldiagnostiek bij kinderen De Forensische Polikliniek Kindermishandeling (FPKM) verricht letseldiagnostiek bij 0- tot 18-jarigen. Dit gebeurt

Nadere informatie

PRISMA. Incidenten analyseren gevangen in het Nederlandse Zorglandschap vol wetten en regels?

PRISMA. Incidenten analyseren gevangen in het Nederlandse Zorglandschap vol wetten en regels? PRISMA Incidenten analyseren gevangen in het Nederlandse Zorglandschap vol wetten en regels? Waarom de PRISMA incidentmethodiek? Ø Overal kunnen calamiteiten of incidenten ontstaan met gezondheidsschade

Nadere informatie

Bijlage C behorende bij artikel 2 lid 3 Besluit personeel veiligheidsregio

Bijlage C behorende bij artikel 2 lid 3 Besluit personeel veiligheidsregio Bijlage C behorende bij artikel 2 lid 3 Besluit personeel veiligheidsregio Supplement f. Functie procesmanager multidisciplinair oefenen Functie zoals genoemd in artikel 2 lid 3 sub f Besluit personeel

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 4 februari 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 4 februari 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Inspiratiesessie kwaliteitsverbetering verpleeghuiszorg - deel 2 Calamiteiten en PRISMA-methode

Inspiratiesessie kwaliteitsverbetering verpleeghuiszorg - deel 2 Calamiteiten en PRISMA-methode Inspiratiesessie kwaliteitsverbetering verpleeghuiszorg - deel 2 Calamiteiten en PRISMA-methode Door Elly van Haaren in opdracht van Waardigheid en trots Calamiteiten zullen helaas altijd voorkomen in

Nadere informatie

Leidraad meldingen. GGD Gelderland-Zuid

Leidraad meldingen. GGD Gelderland-Zuid GGD Gelderland-Zuid Leidraad meldingen Beschrijving van het proces dat start na een melding van een calamiteit en/of geweldsincident in het kader van de Wmo 2015. Nijmegen 13-9-2018 Inhoud Definities...

Nadere informatie

TRAININGEN INTERNE AUDITS. Een succesvol auditsysteem begint bij Q-Academy!

TRAININGEN INTERNE AUDITS. Een succesvol auditsysteem begint bij Q-Academy! TRAININGEN INTERNE AUDITS Een succesvol auditsysteem begint bij Q-Academy! Continue kwaliteitsverbetering met de trainingen van Q-Academy Q-Academy heeft als voorloper in auditopleidingen een uniek aanbod

Nadere informatie

WKCZ = Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector ligt ten grondslag aan deze regeling.

WKCZ = Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector ligt ten grondslag aan deze regeling. Klachtenregeling Ziekenhuis Tjongerschans Heerenveen Uitgangspunten De Directie van het Ziekenhuis Tjongerschans Heerenveen hecht groot belang aan een goede behandeling van klachten; zij beschouwt dit

Nadere informatie

Protocol meldingen calamiteiten / geweld Wmo

Protocol meldingen calamiteiten / geweld Wmo Protocol Wmo Meldingen Calamiteiten/geweld bij de verstrekking van een voorziening Wmo 2015 Gelderland-Zuid en Mook en Middelaar 1. Inleiding Dit protocol meldingen bevat proces- en communicatieafspraken

Nadere informatie

Protocol meldingen calamiteiten / geweld Jeugdhulp

Protocol meldingen calamiteiten / geweld Jeugdhulp Protocol meldingen calamiteiten / geweld Jeugdhulp Gelderland-Zuid en Mook en Middelaar 1. Inleiding Dit protocol bevat proces- en communicatieafspraken tussen jeugdhulpaanbieders en gecertificeerde instellingen

Nadere informatie

VEILIGE ZORG BEGINT BIJ Q-ACADEMY! Trainingen veiligheids- en risicomanagement

VEILIGE ZORG BEGINT BIJ Q-ACADEMY! Trainingen veiligheids- en risicomanagement VEILIGE ZORG BEGINT BIJ Q-ACADEMY! Trainingen veiligheids- en risicomanagement Veilige zorg Met de trainingen van Q-Academy Veilige zorg voor cliënten en patiënten wordt steeds belangrijker. Bewustwording

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 Aanhangsel van de Handelingen Vragen gesteld door de leden der Kamer, met de daarop door de regering gegeven antwoorden 3294 Vragen van de leden

Nadere informatie

Handvatten voor onderzoek met toelichting en verwachtingen van de inspecties (suïcide)

Handvatten voor onderzoek met toelichting en verwachtingen van de inspecties (suïcide) Handvatten voor onderzoek met toelichting en verwachtingen van de inspecties (suïcide) De inspecties vragen na een verplichte melding aan de melders om zelf onderzoek te doen en hierover te rapporteren.

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 22 november 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 22 november 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Expertise Centrum. Koraal Consultatie Team

Expertise Centrum. Koraal Consultatie Team Expertise Centrum Koraal Consultatie Team 1 Snelle en tijdelijke expertise op maat bij complexe problematiek! 2 Koraal Consultatie Team Soms is de problematiek van een cliënt of leerling met (een vermoeden

Nadere informatie

Sloopmanagement beter inzicht, verantwoorde keuzes

Sloopmanagement beter inzicht, verantwoorde keuzes GEBOUWEN Sloopmanagement beter inzicht, verantwoorde keuzes rps.nl Laboratoria Gebieden Gebouwen Infrastructuur Goed sloopmanagement vereist specialistische kennis Staat u voor de opgave een gebouw te

Nadere informatie

INFORMATIE BROCHURE van MEDIATION

INFORMATIE BROCHURE van MEDIATION INFORMATIE BROCHURE van MEDIATION Centraal secretariaat: Veertien Hond 32 4003 GK TIEL T : 0344 695 900 E : info@rdta.nl I : www.rdta.nl BTW nr. NL8512.27.156B01 KvK nr. 54248671 1 Inhoudsopgave Algemeen

Nadere informatie

Protocol calamiteitenonderzoek Wmo Dienst Noardwest Fryslân Versie 1.0. Protocol Wmo Calamiteitenonderzoek

Protocol calamiteitenonderzoek Wmo Dienst Noardwest Fryslân Versie 1.0. Protocol Wmo Calamiteitenonderzoek Protocol Wmo Calamiteitenonderzoek 1 Inhoud Inhoud 2 1. Inleiding 3 2. Calamiteit: definitie en afbakening 4 2.1 Wet- en regelgeving bij calamiteiten Wmo 4 2.2 Verplichting tot melden 4 3. Het proces na

Nadere informatie

Raad van Toezicht. Profielschetsen. Lid portefeuille onderwijs. Lid portefeuille bedrijfsvoering

Raad van Toezicht. Profielschetsen. Lid portefeuille onderwijs. Lid portefeuille bedrijfsvoering Raad van Toezicht Profielschetsen Lid portefeuille onderwijs Lid portefeuille bedrijfsvoering Vastgesteld door de Raad van Toezicht Oktober 2018 Algemeen biedt onderwijs voor studenten en professionals

Nadere informatie

Groepstraining Kinderen uit de Knel

Groepstraining Kinderen uit de Knel Groepstraining Kinderen uit de Knel Ouders en kinderen uit de klem van de vechtscheiding start. Startpunt! Over ons Startpunt! is een associatie van vier ervaren mediators met hun wortels in de psychologie,

Nadere informatie

AICOM CONSULTANCY MANAGEMENT COACHING

AICOM CONSULTANCY MANAGEMENT COACHING AICOM CONSULTANCY MANAGEMENT COACHING AICOM is een all round adviesbureau. Onze dienstverlening richt zich op het bereiken van maatschappelijke doelen. Wij zijn actief in het verbeteren van de zorg en

Nadere informatie

Compliance: is dat de bedoeling? Workshop: Van controle naar vertrouwen

Compliance: is dat de bedoeling? Workshop: Van controle naar vertrouwen Compliance: is dat de bedoeling? Workshop: Van controle naar vertrouwen Compliance de theorie Compliance is het zodanig inrichten van de structuur, systemen en cultuur van een zorgorganisatie dat wordt

Nadere informatie

PERSOONLIJKE GEGEVENS

PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam: Klazien Verboom-Teeuwissen Geboortedatum: 08-10-1961 Curriculum Vitae Klazien Verboom PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam Klazien Verboom-Teeuwissen Adres Stadhouderslaan 22 3761 EL Soest Geboortedatum 08

Nadere informatie

Selectiedocument openbare opdracht M&I/Partners OPROEP OPENBARE OPDRACHT ARTIFICIAL INTELLIGENCE

Selectiedocument openbare opdracht M&I/Partners OPROEP OPENBARE OPDRACHT ARTIFICIAL INTELLIGENCE Selectiedocument openbare opdracht M&I/Partners OPROEP OPENBARE OPDRACHT ARTIFICIAL INTELLIGENCE Sparrenheuvel 32, 3708 JE Zeist (030) 2 270 500 info@mxi.nl www.mxi.nl 18 september 2019 In 2020 bestaat

Nadere informatie

VOLCKAERT KWALITEITSVERSLAG

VOLCKAERT KWALITEITSVERSLAG VOLCKAERT KWALITEITSVERSLAG DONGEN, JUNI 2018 2017 INLEIDING KWALITEITSVERSLAG 2017 2017 is het eerste jaar dat Volckaert werkt met het kwaliteitsbeleid Het kompas. Het model geeft weer op welke wijze

Nadere informatie

Antwoorden op schriftelijke vragenronde brief uitvoering motie Arib (29484, nr. 6) over medische zorg asielzoekers.

Antwoorden op schriftelijke vragenronde brief uitvoering motie Arib (29484, nr. 6) over medische zorg asielzoekers. Antwoorden op schriftelijke vragenronde brief uitvoering motie Arib (29484, nr. 6) over medische zorg asielzoekers. Vragen PvdA-fractie 1. Op welke manier wordt de toegankelijkheid van de ziekenhuiszorg

Nadere informatie

Aanpak agressie & geweld Veilig Werken in de Zorg

Aanpak agressie & geweld Veilig Werken in de Zorg Aanpak agressie & geweld Veilig Werken in de Zorg Incident? Actie! 1 e bijeenkomst 1 oktober 2015 Sander Flight Deel I Introductie over het Actieplan Veilig Werken in de Zorg Door Miriam Kop Zorgbranches

Nadere informatie

Walvis ConsultingGroep. Brengt kwaliteit tot leven

Walvis ConsultingGroep. Brengt kwaliteit tot leven Walvis ConsultingGroep tot Walvis Consulting Groep Profiel Sinds 1992 Kwaliteit en veiligheid voor Zorg en Welzijn Specifieke aandacht voor cultuur en mensen Klantgericht, plezierig, flexibel, praktisch

Nadere informatie

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport > Retouradres Postbus 2518 6401 DA Heerlen Minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport Stadspiateau 1 3521 AZ Utrecht

Nadere informatie

Patiëntveiligheidsprogramma

Patiëntveiligheidsprogramma Patiëntveiligheidsprogramma Sector Geestelijke Gezondheidszorg Contouren programma 2008 2011 22 november 2007 Vereniging GGZ Nederland Brancheorganisatie voor geestelijke gezondheids- en verslavingszorg

Nadere informatie

Lijst van vragen - totaal

Lijst van vragen - totaal Lijst van vragen - totaal Kamerstuknummer : 33149-30 Vragen aan Commissie : Regering : Volksgezondheid, Welzijn en Sport 33 149 Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN Vastgesteld------------------

Nadere informatie

Protocol meldingen calamiteiten / geweld Jeugdhulp Gelderland-Zuid en Mook en Middelaar

Protocol meldingen calamiteiten / geweld Jeugdhulp Gelderland-Zuid en Mook en Middelaar Protocol meldingen calamiteiten / geweld Jeugdhulp Gelderland-Zuid en Mook en Middelaar 1. Inleiding Dit protocol bevat proces- en communicatieafspraken tussen jeugdhulpaanbieders en gecertificeerde instellingen

Nadere informatie

Toetsingskader kwaliteit klachtbehandeling door zorgaanbieders

Toetsingskader kwaliteit klachtbehandeling door zorgaanbieders Toetsingskader kwaliteit klachtbehandeling door zorgaanbieders Voor gebruik in het Project Opvolging burgerklachten Utrecht, juli 2013 Norm 1: Een cliënt of diens vertegenwoordiger kan gemakkelijk voor

Nadere informatie

Resultaatsverslag. N.a.v. inspectiebezoek van Zorgcentrum Herema State in Heerenveen. op 14 februari 2017

Resultaatsverslag. N.a.v. inspectiebezoek van Zorgcentrum Herema State in Heerenveen. op 14 februari 2017 Resultaatsverslag N.a.v. inspectiebezoek van Zorgcentrum Herema State in Heerenveen op 14 februari 2017 Heerenveen, 31 juli 2017 Inleiding Op 14 februari heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna:

Nadere informatie

Toezicht op de Wmo In de praktijk

Toezicht op de Wmo In de praktijk Toezicht op de Wmo In de praktijk Door middel van drie typen toezicht geeft de toezichthouder Wmo uitvoering aan haar taken, te weten: Kwaliteitstoezicht Deze vorm van toezicht is proactief en richt zich

Nadere informatie

Adviesteam autisme ZHZ in 2014

Adviesteam autisme ZHZ in 2014 Adviesteam autisme ZHZ in 2014 Soms heb je een casus waar je verder in wilt komen. Het kan dan goed zijn om advies vanuit een andere organisatie of juist vanuit een andere sector te krijgen. Het adviesteam

Nadere informatie

Calamiteitenprotocol instellingen Wmo, gemeenten in de regio Eemland

Calamiteitenprotocol instellingen Wmo, gemeenten in de regio Eemland Calamiteitenprotocol instellingen Wmo, gemeenten in de regio Eemland Inleiding Calamiteiten bij zorg en ondersteuning kunnen helaas niet altijd voorkomen worden. Ze hebben een grote impact op betrokkenen

Nadere informatie

Smart Business Consultants. We turn questions into solutions

Smart Business Consultants. We turn questions into solutions Smart Business Consultants We turn questions into solutions Smart business consultants is een jong en dynamisch adviesbureau wat zich kenmerkt door krachtige, resultaatgerichte en professionele dienstverlening

Nadere informatie

Ontwikkeling en implementatie van veiligheid in de ggz-sector

Ontwikkeling en implementatie van veiligheid in de ggz-sector Ontwikkeling en implementatie van veiligheid in de ggz-sector GGZ Nederland, Guus Verhoef 1 Inhoud presentatie Veiligheidsnoties Ontwikkeling patiëntveiligheid ggz Implementatie Speerpunt 6: medicatie(on)veiligheid

Nadere informatie

ZORGCALAMITEITEN in het UMCG

ZORGCALAMITEITEN in het UMCG ZORGCALAMITEITEN in het UMCG 1. Procedure, methode en aantallen Procedure Onverwachte of onvoorziene gebeurtenissen in de directe patiëntenzorg, met ernstige schade voor de patiënt, moeten direct aan het

Nadere informatie

In voor Mantelzorg. Uitvloeisel Motie van der Staaij

In voor Mantelzorg. Uitvloeisel Motie van der Staaij In voor Mantelzorg Samenwerking: Vilans en Movisie Financiering: VWS Uitvloeisel Motie van der Staaij Doel: samenwerking met en ondersteuning van mantelzorgers verbeteren in en vanuit zorgorganisaties

Nadere informatie

Informatiebrochure Groeps-IFMS

Informatiebrochure Groeps-IFMS Informatiebrochure Groeps-IFMS Het beste middel om jezelf te leren kennen is proberen een ander te begrijpen (André Gide) 1. Meijer Consulting Group We richten ons al jaren op medische professionals. Wij

Nadere informatie

AICOM CONSULTANCY MANAGEMENT COACHING

AICOM CONSULTANCY MANAGEMENT COACHING AICOM CONSULTANCY MANAGEMENT COACHING AICOM laat mensen en organisaties groeien! AICOM is een all round adviesbureau, actief in de zorg en maatschappelijke dienstverlening. Wij werken vanuit het perspectief

Nadere informatie

Protocol Wmo Meldingen Calamiteiten/geweld bij de verstrekking van een voorziening Wmo 2015 Gelderland-Zuid en Mook en Middelaar

Protocol Wmo Meldingen Calamiteiten/geweld bij de verstrekking van een voorziening Wmo 2015 Gelderland-Zuid en Mook en Middelaar Protocol Wmo Meldingen Calamiteiten/geweld bij de verstrekking van een voorziening Wmo 2015 Gelderland-Zuid en Mook en Middelaar 1. Inleiding Dit protocol meldingen bevat proces- en communicatieafspraken

Nadere informatie

Samenvatting werkwijze bij calamiteiten in de patiëntenzorg. Instituut Ondersteuning Patiëntenzorg April versie 3

Samenvatting werkwijze bij calamiteiten in de patiëntenzorg. Instituut Ondersteuning Patiëntenzorg April versie 3 Samenvatting werkwijze bij calamiteiten in de patiëntenzorg Instituut Ondersteuning Patiëntenzorg April versie 3 Inleiding en definities Enkele woorden vooraf Calamiteiten in de patiëntenzorg hebben veelal

Nadere informatie

RegioSessie Veilig ambulant en alleenwerken

RegioSessie Veilig ambulant en alleenwerken RegioSessie Veilig ambulant en alleenwerken Actieplan Veilig Werken in de Zorg Miriam Kop, projectmanager Zeven zorgbranches GGZ Geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg GHZ Gehandicaptenzorg JZ

Nadere informatie

De Inspecties stellen dat VTRR aan 18 van de 24 verwachtingen van het toetsingskader voldoet.

De Inspecties stellen dat VTRR aan 18 van de 24 verwachtingen van het toetsingskader voldoet. Verbeterplan Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond. VTRR is een nieuwe organisatie die nog volop in ontwikkeling is. De wettelijke taken van VTRR, het oppakken van meldingen huiselijk geweld en kindermishandeling,

Nadere informatie

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis leert van incidenten in de zorg

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis leert van incidenten in de zorg Het Jeroen Bosch Ziekenhuis leert van incidenten in de zorg Samenvatting: In dit document geeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) inzicht in analyses die zijn gedaan naar aanleiding van 24 zogenaamde calamiteiten

Nadere informatie

Checklist ontwikkelen kwaliteitssysteem

Checklist ontwikkelen kwaliteitssysteem Checklist ontwikkelen kwaliteitssysteem Wat? Beschrijving Stap Kwaliteitssysteem Jaar VSV/IGO Leden informeren over cyclisch evalueren als lerende organisatie 1 1 Implementatie Zorgstandaard Integrale

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Bijlage(n)

Nadere informatie

Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent

Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent Het gerecht Het resultaat: weten dat u met de juiste dingen bezig bent. Alles is op een bepaalde manier meetbaar.

Nadere informatie

Leg hoofdbehandelaarschap bij de psychiater

Leg hoofdbehandelaarschap bij de psychiater Leg hoofdbehandelaarschap bij de psychiater Publica tie Jaargan g Rubrie k Auteur Pagina' s Nr. 26-27 juni 2013 2013 Medisch Contact Artikelen Chris Vleugels 1448-1450 Regie in gespecialiseerde ggz hoort

Nadere informatie

Wat te doen bij disfunctioneren? Prof.mr. Aart Hendriks KNMG

Wat te doen bij disfunctioneren? Prof.mr. Aart Hendriks KNMG Prof.mr. Aart Hendriks KNMG Disfunctioneren van artsen: feit of fictie? De ene fout is de andere niet Complicatie: Onbedoelde gebeurtenis die inherent is/kan zijn aan behandeling of onderzoek. Incident:

Nadere informatie

Psychologische expertise Maarsingh & van Steijn

Psychologische expertise Maarsingh & van Steijn Psychologische expertise Veel verzuim op het werk wordt veroorzaakt door psychische problemen. Maarsingh & van Steijn heeft zich gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van problemen op het vlak

Nadere informatie

TRAININGEN INTERNE AUDITS

TRAININGEN INTERNE AUDITS Tekst: Luluk van de Water Astro, Alice Mulder Colofon De Q-Academy van Q-Consult verzorgt trainingen en opleidingen specifiek voor de Gezondheidszorg, Industrie en Letselschadebranche. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

PROFIEL COLLEGE VAN BESTUUR

PROFIEL COLLEGE VAN BESTUUR Vastgesteld in de bestuursvergadering van 24 mei 2007 PROFIEL COLLEGE VAN BESTUUR Binnen de voor de stichting geldende statuten en reglementen, is het College van Bestuur het bevoegd gezag van de stichting,

Nadere informatie

Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan ZorgAZ BV te Amsterdam op 13 april Utrecht, augustus 2017

Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan ZorgAZ BV te Amsterdam op 13 april Utrecht, augustus 2017 Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan ZorgAZ BV te Amsterdam op 13 april 2017. Utrecht, augustus 2017 1 Inleiding Op 13 april 2017 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna: de inspectie)

Nadere informatie

Leidraad melding calamiteiten Wmo 2015

Leidraad melding calamiteiten Wmo 2015 Leidraad melding calamiteiten Wmo 2015 Beschrijving van het proces dat start na een melding van een calamiteit en/of geweldsincident bij de verstrekking van een voorziening in het kader van de Wmo 2015.

Nadere informatie

Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Janelco Begeleid Wonen met Zorg BV te Oss op 10 mei Utrecht, september 2017

Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Janelco Begeleid Wonen met Zorg BV te Oss op 10 mei Utrecht, september 2017 Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Janelco Begeleid Wonen met Zorg BV te Oss op 10 mei 2017 Utrecht, september 2017 1 Inleiding Op 10 mei 2017 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna:

Nadere informatie

Visie en eindtermen voor jobcoachopleidingen

Visie en eindtermen voor jobcoachopleidingen Visie en eindtermen voor jobcoachopleidingen Versie 1.0 12 april 2012 Inhoudsopgave blz. Voorwoord 2 Algemeen -Visie 3 -Methodiek 4 Intake/assessment 5 Jobfinding 6 Coaching on the job 7 Definitielijst

Nadere informatie

Voorzitter en twee leden Raad van Toezicht Slachtofferhulp Nederland en Perspectief Herstelbemiddeling

Voorzitter en twee leden Raad van Toezicht Slachtofferhulp Nederland en Perspectief Herstelbemiddeling Voorzitter en twee leden Raad van Toezicht Slachtofferhulp Nederland en Perspectief Herstelbemiddeling Organisaties Stichting Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers van misdrijven, verkeersongelukken,

Nadere informatie

Mogelijkheden van klachtafhandeling

Mogelijkheden van klachtafhandeling Mogelijkheden van klachtafhandeling 1 Bespreken op de afdeling Wanneer u een klacht heeft, kunt u zich rechtstreeks wenden tot de betrokkene(n). Wij verzoeken u eerst te proberen op deze manier tot een

Nadere informatie

Mogelijkheden van klachtafhandeling 5

Mogelijkheden van klachtafhandeling 5 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Mogelijkheden van klachtafhandeling 5 1 Bespreken op de afdeling 5 2 Indienen bij de afdeling klachtenbemiddeling 5 Melden ter kennisgeving 5 Bemiddeling 6 3 Klachtencommissie

Nadere informatie