Resultaten enquête Februari 2008 juli 2009

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Resultaten enquête Februari 2008 juli 2009"

Transcriptie

1 BALGERHOEKE inzicht Resultaten enquête Februari 2008 juli 2009

2

3 DORP inzicht Begin 2008 gingen wij in Balgerhoeke aan de slag met de methodiek DORP inzicht. De methode geeft de bewoners van een dorp de mogelijkheid een zelf ontworpen bewonersonderzoek uit te voeren naar de leefbaarheid van hun dorp. Er wordt dus gepeild naar de kenmerken van het dorp en de meningen van de bewoners. De kern van de methode is een bewonersonderzoek van, door en voor de dorpssamenleving. Eind september 2008 gaven we het officiële startschot met een open bewonersbijeenkomst. Alle inwoners van Balgerhoeke kregen tijdens deze bijeenkomst de kans om mee de thema s van het bewonersonderzoek, in de vorm van een vragenlijst, te bepalen. Midden april was de vragenlijst volledig klaar. Iedere inwoner vanaf 12 jaar heeft een vragenlijst ontvangen. Liefst tussen de 1200 vragenlijsten werden huis-aan-huis uitgedeeld en weer opgehaald. Met succes! We haalden een respons van ongeveer 50%, wat betekent dat 565 vragenlijsten zijn teruggekeerd. Zowel het Eeklose als het Maldegemse gedeelte hebben de vragenlijst goed onthaald. Daarnaast hebben heel wat mensen zich opgegeven om zich te engageren voor Balgerhoeke. Tijdens de maanden mei en juni werden de resultaten verwerkt door middel van een internettoepassing. De belangrijkste bevindingen leest u in dit rapport. De werkgroep DORP inzicht zal samen met de gemeentebesturen bekijken wat de mogelijkheden zijn om verder te werken met de resultaten. U hoort zeker nog van ons! Balgerhoeke Balgerhoeke is een zelfstandige parochie die verspreid ligt over twee gemeenten, Stad Eeklo en Gemeente Maldegem. Het grote probleem is dat vele bewoners zich mossel noch vis voelen. Vele bewoners hebben het gevoel dat zowel Stad Eeklo als Gemeente Maldegem hen over het hoofd ziet. Via BALGERHOEKE inzicht hopen we de communicatie tussen de Balgerhoekenaren en de lokale besturen te verbeteren. Maar tot waar strekt Balgerhoeke zich nu precies? Dit is een moeilijke en veelgestelde vraag. Voor BALGERHOEKE inzicht hebben we volgende straten tot Balgerhoeke gerekend: Dokter Herrebautlaan, Kleine Moerwege, Loskaai, Oude Staatsbaan (vanaf de frituur), Vaartkant, Vogelwijk, Balgerhoeke,

4 Boterhoek, Brugsesteenweg (gedeeltelijk),helenapark, Krekelmuit, Kunstdal, Maroyendam, Pastoor Bontestraat, Sint-Laureinsesteenweg, Steentjes, Vrouwestraat en de Zeelaan. Woonomgeving De grote meerderheid is tevreden over de wijze waarop met de ruimte in Balgerhoeke wordt omgesprongen. Toch is er een grote vraag naar meer ruimte voor natuur (45%) en recreatie (31%). Liefst 90% van de respondenten vindt het landelijk karakter van Balgerhoeke belangrijk tot heel belangrijk. De onzekerheid over de eventuele verbreding van het Schipdonkkanaal en de eventuele komst van de industrie zorgt er evenwel voor dat een derde van de respondenten vreest dat de kwaliteit van het leven in Balgerhoeke zal achteruitgaan. M.Moens De verbrandingsoven leidt volgens de enquête slechts in zeer geringe mate voor overlast. Wat wel als een probleem en overlast wordt ervaren is het afval en zwerfvuil waarmee Balgerhoeke te kampen heeft. Mobiliteit Tijdens de open bewonersbijeenkomst eind september 2008 werd snel duidelijk dat mobiliteit zeer sterk leeft in Balgerhoeke. Dit is nogmaals bevestigd in de vragenlijst. Te snel verkeer (44%), te veel vrachtverkeer (32%) en gebrek aan parkeerruimte (24%) blijken de grootste verkeersproblemen te zijn. Het laatste genoemde probleem doet zich hoofdzakelijk voor bij kerkdiensten, bij de school en De verkeersdrukte minderen, verkeersremmende maatregelen en meer bij de naschoolse kinderopvang. Daarnaast heeft Balgerhoeke een aantal gevaarlijke politiecontrole worden als wenselijke verkeersmaatregelen naar voren verkeerspunten: Kruispunt N9-Balgerhoeke, kruispunt N9-Krekelmuit, Sasbrug en geschoven. Ook moet er meer aandacht gaan naar voorzieningen voor de slagerij Dirk. De verkeersdrukte minderen, verkeersremmende maatregelen en meer politiecontrole worden als wenselijke verkeersmaatregelen naar voren geschove.

5 Ook moet er meer aandacht gaan naar voorzieningen voor de zwakke weggebruiker, in het bijzonder naar extra oversteekplaatsen (43%) en fietspaden (38%). In de enquête is gepolst naar de bereidheid van de Balgerhoekenaar om zich in te zetten voor een vervoersservice voor minder mobiele mensen. Liefst zestien mensen zijn bereid gevonden om zich op wekelijkse basis in te zetten! De Balgerhoekenaar is tevreden over het openbaar vervoer. Een extra bushalte voor de 58S wordt als welkom ervaren (32%). Men denkt hierbij in de eerste plaats aan Total tankstation en Malecote. Voorzieningen De inwoners zijn globaal gezien tevreden over de voorzieningen in Balgerhoeke. Vooral het containerpark scoort goed. De Post, het schoonmaken van straten/trottoirs en het sneeuwruimen scoren minder. Opvallend is dat liefst 52% van de respondenten een dorpshuis belangrijk acht voor Balgerhoeke en dit om allerlei redenen: ontmoeting(71%), postpunt(58%), volgen van cursussen (53%), zitdag diverse diensten (49%),

6 informatie (47%), zitdag gemeentelijke dienst (44%). Naast een dorpshuis, is er ook behoefte aan extra zitbanken (48%) en een speelterrein (36%). Momenteel is er een speelterrein in Balgerhoeke maar jammer genoeg is dit niet ten alle tijde toegankelijk. Ook een krantenwinkel en een wekelijkse marktdag kunnen op veel bijval rekenen. Vele Balgerhoekenaren zijn vragende partij voor een bankautomaat. Het kerkplein en Total tankstation worden als ideale locaties beschouwd. De afwezigheid van een apotheek in Balgerhoeke wordt als een groot gemis ervaren. Liefst 77% geeft aan gebruik te willen maken van een apotheek indien deze aanwezig zou zijn. Vrije tijd/verenigingsleven Uit de enquête kunnen we concluderen dat het verenigingsleven in Balgerhoeke niet echt aanslaat. Zijn de verenigingen onvoldoende bekend? Is het aanbod niet afgestemd op de vraag? Uit de enquête kunnen hier enkele voorzichtige antwoorden op geformuleerd worden. Zo blijkt dat er in de eerste plaats nood is aan activiteiten voor kinderen tot 10 jaar (23%) en jongeren tussen jaar (35%). De vraag naar een kinderspeelplein (30%) en jeugdhuis bevestigd (27%) dit. De enquête toont aan dat de inwoners van Balgerhoeke sportief ingesteld zijn. Dit blijkt uit de grote vraag naar een betere sportinfrastructuur en meer sportactiviteiten met leeftijdsgenoten. De vraag is het grootst naar sporten zoals wandelen (26%) en badminton (18%).

7 Sociaal leefklimaat 64% van de respondenten omschrijft hun relatie met de buren als vriendschappelijk. Bijna de helft is voorstander van het organiseren van straatfeesten, een dorpsfeest en een nieuwjaarsreceptie. Heel wat mensen zijn bereid zich te organiseren tot verscheidene comités om het sociaal leven in Balgerhoeke nieuw leven in te blazen (bijvoorbeeld: feestcomité, bewonersplatform ). Veiligheid Opvallend is dat drie vierde van de Balgerhoekenaren niet weet wie hun wijkagent is. Het probleem doet zich hoofdzakelijk voor in het Maldegemse gedeelte van Balgerhoeke. Daar weet maar liefst 85% van de respondenten niet wie hun wijkagent is. Een beter overleg tussen politie en bevolking (22%) en de vraag naar meer politie op straat (25%) tonen aan dat dit als een minpunt ervaren wordt.

8 Een derde van de respondenten voelt zich veilig in Balgerhoeke. Indien men zich zorgen maakt over criminaliteit en storend gedrag betreft dit hoofdzakelijk diefstal/inbraak (39%) en vervuiling (hondenpoep, zwerfvuil en illegale storting van afval). Het zijn vooral de Maldegemse Balgerhoenaren die illegale storting van afval als een probleem ervaren. Religieuze voorzieningen Vele inwoners van Balgerhoeke zijn voorstander van het gebruik van de Kerk voor culturele doeleinden (klassiek concert, tentoonstelling). De respondenten vinden de Kerk hoofdzakelijk van belang voor de zaterdagdienst en de traditionele kerkdiensten (begrafenissen, huwelijk ). Daarnaast zijn velen ervan overtuigd dat elk dorp een Kerk dient te hebben. Het geeft een identiteit aan het dorp. De begraafplaats wordt redelijk goed beoordeeld.

9 Lokaal bestuur De Balgerhoekenaar is redelijk tevreden over de samenwerking tussen Gemeente Maldegem en Stad Eeklo om de leefbaarheid in Balgerhoeke te garanderen. Een minpunt is dat bijna de helft van de respondenten vindt laattijdig betrokken te worden bij de opmaak van plannen en beslissingen voor Balgerhoeke. Hierbij wordt vaak verwezen naar de communicatie rond de eventuele komst van extra industrie in Balgerhoeke. Daarnaast vinden de respondenten dat de gekozen politici van verschillende bestuursniveaus (gemeente/ocmw/provincie/vlaamse regering) zich onvoldoende bewust zijn van de problemen en gevoelens in Balgerhoeke. Het feit dat Balgerhoeke tot twee gemeenten behoort, bemoeilijkt de communicatie tussen de bewoners en de lokale besturen (en vice versa). De grote belangstelling voor een bewonersplatform (48%) toont aan dat de inwoners van Balgerhoeke daar in de toekomst graag verandering willen in brengen. Informatievoorzieningen De hoeveelheid informatie over het gebeuren in Balgerhoeke is volgens de respondenten onvoldoende. Het Maldegemse gedeelte van Balgerhoeke weet vaak onvoldoende wat er gebeurt in het Eeklose gedeelte en omgekeerd. Om die reden vinden heel wat respondenten dat Balgerhoeke nood heeft aan een eigen dorpskrant (38%) Voor de meesten is Taptoe (58%) de informatiebron bij uitstek voor het wel en wee in Balgerhoeke. Ondanks de vele nieuwe media en communicatietechnieken, blijft de mond aan mond informatie (52%) zeer belangrijk in het verspreiden van informatie.

10 Toerisme M.Moens Balgerhoeke kent heel wat toeristische troeven die meer aandacht verdienen. Denk maar aan het oorlogsverleden en de mooie, rijke natuur. Meer dan de helft van de respondenten vindt dan ook dat de lokale besturen meer inspanningen moeten leveren om Balgerhoeke toeristisch te promoten en op de kaart te zetten. De renovatie van het kerkplein met bijzondere aandacht van het oorlogsverleden van Balgerhoeke kan hiertoe bijdragen. M.Moens

11 Wat nu? De resultaten van deze enquête worden voorgelegd aan de beide lokale besturen. We vragen het bestuur wat de mogelijkheden voor de nabije en de verre toekomst zijn en waarvoor ze zich willen engageren. Wat het sociaal leven betreft, rekenen we op het enthousiasme van de bewoners. Heel wat mensen hebben zijn bereid gevonden om zich te engageren voor de toekomst van Balgerhoeke. De komende maanden gaan we ons over de resultaten van BALGERHOEKE inzicht buigen en kijken waar de prioriteiten liggen. Het doel is om na de zomervakantie concreet aan de slag te gaan met de resultaten. We hopen hiervoor beroep te kunnen doen op jullie enthousiasme. Voor verdere vragen kunt u steeds bij ons terecht! Alvast bedankt, Bart Vercauteren, Gery Wauters, Jan Grootaert, Kathy De Volder, Nadine Van Rie, Nicole De Jaeger, Raymond Van Hooreweghe.

BALGERHOEKE inzicht. Resultaten enquête

BALGERHOEKE inzicht. Resultaten enquête BALGERHOEKE inzicht Resultaten enquête BALGERHOEKE inzicht DORP inzicht = Een bevraging Ondersteund door een internettoepassing, standaardvragenlijst en een handleiding Doel: leefbaarheid in kaart brengen

Nadere informatie

Resultaten Vragenlijst

Resultaten Vragenlijst Resultaten Vragenlijst - Aanpassing dienstverlening van De Lijn (meer bussen, bussen moeten DOOR Smeerebbe- Vloerzegem i.p.v. erlangs) - Organiseren van sport- en culturele activiteiten - Activiteiten

Nadere informatie

leeftijd: gemiddeld 45 tot 59 jaar Percentage vrouwen: 51%, mannen 49% Aantal: 900 ingevuld van 1750 formulieren

leeftijd: gemiddeld 45 tot 59 jaar Percentage vrouwen: 51%, mannen 49% Aantal: 900 ingevuld van 1750 formulieren Algemeen leeftijd: gemiddeld 45 tot 59 jaar Percentage vrouwen: 51%, mannen 49% Aantal: 900 ingevuld van 1750 formulieren het Zevendonkse Buurtonderzoek 1 / 53 www.zevendonk.be Wonen Wat vindt u van de

Nadere informatie

Voorstelling resultaten. Schore 20/11/2009

Voorstelling resultaten. Schore 20/11/2009 Voorstelling resultaten Schore 20/11/2009 1 Bedankt vrijwilligers! 2 DORP inzicht Schore was een succes! 199 vragenlijsten uitgedeeld, 178 opgehaald = bijna 89.4 % van de vragenlijsten Besluit: heel waardevolle

Nadere informatie

AFSNEE inzicht. Rapport bevraging bewoners Afsnee

AFSNEE inzicht. Rapport bevraging bewoners Afsnee AFSNEE inzicht Rapport bevraging bewoners Afsnee INLEIDING Wil jij ook graag weten wat de inwoners van Afsnee over het leven in hun dorp denken? Is iedereen tevreden of zijn er dingen te veranderen of

Nadere informatie

Sint-Pieters-Kapelle. resultaten enquète. meer info. Katrien Tyvaert preventiedienst

Sint-Pieters-Kapelle. resultaten enquète. meer info. Katrien Tyvaert preventiedienst Sint-Pieters-Kapelle DORP inzicht resultaten enquète meer info Katrien Tyvaert preventiedienst 059 31 30 16 katrien.tyvaert@middelkerke.be DORP InZICHT In mei-juni 2007 werd het project Dorp InZicht gestart

Nadere informatie

Voorstelling resultaten 26/04/2009

Voorstelling resultaten 26/04/2009 Voorstelling resultaten 26/04/2009 Bedankt vrijwilligers! Voorstelling resultaten DORP inzicht Slijpe was een succes Wie vulde de vragenlijst in? Wonen in Slijpe Sociaal leefklimaat, verenigingsleven en

Nadere informatie

Ophasselt inzicht. De resultaten van de rondvraag

Ophasselt inzicht. De resultaten van de rondvraag Ophasselt inzicht De resultaten van de rondvraag 2 1 JAAR DORP inzicht OPHASSELT... Beste inwoner van Ophasselt Eindelijk is het zover. Vandaag kunnen we u het resultaat voorstellen van maandenlang teamwork

Nadere informatie

Uitkomsten enquête Nieuw-Weerdinge

Uitkomsten enquête Nieuw-Weerdinge Uitkomsten enquête Nieuw-Weerdinge We zijn in Nieuw-Weerdinge bezig met het maken van een dorpsprogramma. Hierin staat wat de organisaties en de bewoners de komende vijf jaar met elkaar willen bereiken

Nadere informatie

DORP inzicht Bottelare

DORP inzicht Bottelare hvdm DORP inzicht Bottelare De resultaten Voorjaar 2011 De projectgroep bestond uit volgende leden: Luc Eeckhout, Peter Heinen, Jo Mortier, Jorg Sierens, Det De Schynkel, Patrick Pisman, Luc Van De Kerckhove,

Nadere informatie

VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS

VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS Respons per geslacht Respons per leeftijd ruimtelijke ordening wonen - milieu HELDERGEM: MOOI DORP natuur - aangenaam om wonen ruimtelijke

Nadere informatie

HOUTAVE INZICHT. Wat denken de bewoners over hun dorp?

HOUTAVE INZICHT. Wat denken de bewoners over hun dorp? HOUTAVE INZICHT Wat denken de bewoners over hun dorp? Begin oktober 2005 startte comité Houtave Leeft met een bewonersbevraging. Onder de titel HOUTAVE inzicht werd een vragenlijst deur aan deur bij de

Nadere informatie

Hartelijk dank voor jullie medewerking aan de enquête DORP inzicht. Wat zijn de troeven en de gebreken, de kansen en de problemen van Oosteeklo?

Hartelijk dank voor jullie medewerking aan de enquête DORP inzicht. Wat zijn de troeven en de gebreken, de kansen en de problemen van Oosteeklo? Beste Oosteeklonaren, Hartelijk dank voor jullie medewerking aan de enquête DORP inzicht. Wat zijn de troeven en de gebreken, de kansen en de problemen van Oosteeklo? Met deze vraag schoten we begin mei

Nadere informatie

3.000 Nazareners geven hun mening

3.000 Nazareners geven hun mening 3.000 Nazareners geven hun mening Persbericht woensdag 3 juli 2019 Zegget ne keer! Met deze slogan riep het lokaal bestuur alle inwoners op deel te nemen aan de grote bevolkingsbevraging in mei 2019. 2.910

Nadere informatie

DORP inzicht VOOR en DOOR bewoners. Voorstelling resultaten 18/11/2007

DORP inzicht VOOR en DOOR bewoners. Voorstelling resultaten 18/11/2007 DORP inzicht VOOR en DOOR bewoners Voorstelling resultaten 18/11/2007 Inleiding Historisch overzicht van het project Dorp inzicht Dorp inzicht Oosteeklo De werkgroep Inleiding Met dank aan: Iedereen die

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! v 1 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te werken aan concrete plannen om samen

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! VERKIEZINGSPROGRAMMA PVDA DUIVEN 2018 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te

Nadere informatie

DORP inzicht. Resultaten enquête. Achterbroek inzicht 1

DORP inzicht. Resultaten enquête. Achterbroek inzicht 1 DORP inzicht Resultaten enquête 1 Inleiding Beste inwoner van Achterbroek, in deze publicatie vindt u een samenvatting van de resultaten van de enquête die in het najaar van 2010 verdeeld werd onder alle

Nadere informatie

Doomkerke inzicht Enquête 2007

Doomkerke inzicht Enquête 2007 Doomkerke inzicht Enquête 2007 Dit project kwam er dank zij de financiële steun van het gemeentebestuur. Werkgroep Dorp inzicht Doomkerke: Debruyne Wim, Decramer Veerle, Dewaegheneire Tine, Lanssens Etienne,

Nadere informatie

Leefbaarheidsonderzoek: Wognum. Gemeente Medemblik Januari 2011

Leefbaarheidsonderzoek: Wognum. Gemeente Medemblik Januari 2011 Leefbaarheidsonderzoek: Gemeente Medemblik Januari 2011 Colofon Uitgave : I&O Research BV Van Dedemstraat 6c 1624 NN Hoorn Tel. (0229) 282555 www.ioresearch.nl Rapportnummer : 2011-1741 K Datum : januari

Nadere informatie

Resultaten enquête Februari 2008 juli 2009

Resultaten enquête Februari 2008 juli 2009 BALGERHOEKE inzicht Resultaten enquête Februari 2008 juli 2009 Inhoudstafel I. ALGEMEEN II. III. IV. WOONOMGEVING MOBILITEIT VOORZIENINGEN V. VRIJE RIJD/VERENIGINGSLEVEN VI. VII. VIII. IX. SOCIAAL LEEFKLIMAAT

Nadere informatie

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe Bevraging aan de inwoners van Alveringem Beste inwoner, Het meerjarenplan moet worden opgemaakt voor de periode 2014-2020. In zo n meerjarenplan staat wat het bestuur allemaal zou willen en moeten kunnen

Nadere informatie

Dit denkt U van Vinderhoute

Dit denkt U van Vinderhoute Vinderhoute in Zicht In mei vorig jaar nam u massaal deel aan een bevraging over het leven in en de toekomst van Vinderhoute. De gegevens zijn nu helemaal verwerkt en de belangrijkste bevindingen leest

Nadere informatie

Prettig wonen? 64% van de deelnemers aan het onderzoek is het eens met de stelling De buurt waarin ik woon is een fijne buurt. helemaal mee oneens

Prettig wonen? 64% van de deelnemers aan het onderzoek is het eens met de stelling De buurt waarin ik woon is een fijne buurt. helemaal mee oneens Uitkomsten onderzoek Leefbaarheid Toen wij vorig ar aan de deelnemers van het MitrosPanel vroegen over welke onderwerpen zij graag hun mening willen geven, zijn er vooral zaken genoemd die te maken hebben

Nadere informatie

Menselijke maat in het landelijk gebied

Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Mensen maken het landelijk gebied. Het zijn juist de trotse en betrokken bewoners die zorgen voor een landelijk gebied dat

Nadere informatie

Bijlage bij persbericht Hoe prettig is het wonen in Borger-Odoorn? Korte samenvatting van de resultaten uit het Leefbaarheidsonderzoek

Bijlage bij persbericht Hoe prettig is het wonen in Borger-Odoorn? Korte samenvatting van de resultaten uit het Leefbaarheidsonderzoek Bijlage bij persbericht Hoe prettig is het wonen in Borger-Odoorn? Korte samenvatting van de resultaten uit het Leefbaarheidsonderzoek Hoe prettig is het wonen in Borger-Odoorn? De leefbaarheid waar het

Nadere informatie

Lokale kwaliteit Maart/april 2015

Lokale kwaliteit Maart/april 2015 Resultaten peiling Panel Lokale kwaliteit Maart/april 2015 Van 24 maart tot en met 6 april kon het Panel een peiling invullen over de kwaliteit van hun leefomgeving. Ruim 1.750 van de ongeveer 6.500 uitgenodigde

Nadere informatie

Wijkschouw Helmerhoek Zuid

Wijkschouw Helmerhoek Zuid Wijkschouw Helmerhoek Zuid Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Wijkschouw Stadsveld Zuid

Wijkschouw Stadsveld Zuid Wijkschouw Stadsveld Zuid Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze enquête stellen wij u graag een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en 10 (zeer positief).

Nadere informatie

Onderzoek woon-, welzijn- en zorgbehoeften in Sterksel en Gerwen WELKOM. Korte toelichting op project 1 e resultaten Discussie in kleine groepjes

Onderzoek woon-, welzijn- en zorgbehoeften in Sterksel en Gerwen WELKOM. Korte toelichting op project 1 e resultaten Discussie in kleine groepjes Onderzoek woon-, welzijn- en zorgbehoeften in Sterksel en Gerwen WELKOM Korte toelichting op project 1 e resultaten Discussie in kleine groepjes Toelichting op project Waarom Doelstellingen: Daadwerkelijke

Nadere informatie

Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s

Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s Drs. Sj. Cox PON Instituut voor advies, onderzoek en ontwikkeling in Noord-Brabant

Nadere informatie

Buurtenquête Stevenfenne

Buurtenquête Stevenfenne Buurtenquête Stevenfenne Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede een

Nadere informatie

Buurtenquête Walhof, Roessingh, t Sander

Buurtenquête Walhof, Roessingh, t Sander Buurtenquête Walhof, Roessingh, t Sander Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten

Nadere informatie

In de periode 2011-2015 wordt voor iedere Enschedese buurt een wijkbeheerplan opgesteld.

In de periode 2011-2015 wordt voor iedere Enschedese buurt een wijkbeheerplan opgesteld. Buurtenquête Pathmos Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede een wijkbeheerplan

Nadere informatie

DORP inzicht: Zevendonk

DORP inzicht: Zevendonk DORP inzicht: Zevendonk De gemiddelde leeftijdscategorie van de mensen die de vragenlijst hebben ingevuld is 45 tot 59 jaar. Er hebben iets meer vrouwen de vragenlijst ingevuld dan de mannen. Dit scheelt

Nadere informatie

31. Waar neemt u deel aan de volgende activiteiten?

31. Waar neemt u deel aan de volgende activiteiten? 31. Waar neemt u deel aan de volgende activiteiten? 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Sportactiviteit (actief of passief) 282 121 104 131 664 Culturele activiteit (bv. concert, toneelvoorstelling,

Nadere informatie

Leefbaarheid in De Bunders

Leefbaarheid in De Bunders Leefbaarheid in De Bunders Inhoud Introductie Lemon de leefbaarheidsmonitor Achtergrond en opzet Resultaten onderzoek Werkwijze Leefbaarheidsmonitor Lemon meet de beleving van leefbaarheid op buurtniveau;

Nadere informatie

Dorpsraad Oostrum werkt samen met u aan het derde. Dorps Omgevings Programma (DOP) Enquête DOP 2017

Dorpsraad Oostrum werkt samen met u aan het derde. Dorps Omgevings Programma (DOP) Enquête DOP 2017 Dorpsraad Oostrum werkt samen met u aan het derde Dorps Omgevings Programma (DOP) Enquête DOP 2017 Ter verbetering van de leefbaarheid in Oostrum vragen wij 15 minuten van uw tijd. Deze enquête heeft tot

Nadere informatie

Onderzoek woonservicegebieden

Onderzoek woonservicegebieden Gemeente Dalfsen Onderzoek woonservicegebieden Kern: Lemelerveld Onderzoek uitgevoerd en opgesteld: - Lemelerveld: Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld - Dalfsen: Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen - Nieuwleusen:

Nadere informatie

Tevreden Boesingheliede?! Leefbaarheidsonderzoek 2011

Tevreden Boesingheliede?! Leefbaarheidsonderzoek 2011 Tevreden Boesingheliede?! Leefbaarheidsonderzoek 2011 Opdrachtgever Gemeente Haarlemmermeer, Dorpsraad Lijnden Analyse en rapportage Rigter Research, M.J.C. Rigter Gegevensverwerking G. Brander-Arkema

Nadere informatie

Wat denken de bewoners over hun dorp?

Wat denken de bewoners over hun dorp? KANEGEM INZICHT Wat denken de bewoners over hun dorp? In september 2005 startte de dorpsraad van Kanegem met een bewonersbevraging. Onder de titel KANEGEM inzicht werd in januari 2006 een vragenlijst deur

Nadere informatie

Resultaten van een enquête onder de bewoners van Austerlitz - eind 2012

Resultaten van een enquête onder de bewoners van Austerlitz - eind 2012 Resultaten van een enquête onder de bewoners van Austerlitz - eind 2012 Datum: 15 december 2012 Auteur: Coöperatie Austerlitz Zorgt U.A., Jan Smelik Inlichtingen: info@austerlitzzorgt.nl Verspreiding:

Nadere informatie

Wijkschouw Bothoven deel D

Wijkschouw Bothoven deel D Wijkschouw Bothoven deel D Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Kerngroep Oeververbinding

Kerngroep Oeververbinding Beste leden van de besturen Metropoolregio en Provinciale Staten Gisteravond heeft de Kerngroep Oeververbinding van het Bewonersplatform de Esch in de raadscommissie Energie, Duurzaamheid, Economie en

Nadere informatie

Wijkschouw Helmerhoek-Noord

Wijkschouw Helmerhoek-Noord Wijkschouw Helmerhoek-Noord Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Het leven in Brussel: wel of wee?

Het leven in Brussel: wel of wee? Het leven in Brussel: wel of wee? Een onderzoek naar het gevoel van leefbaarheid en veiligheid bij de Nederlandstalige inwoners van de Stad Brussel Els Ampe Brussels volksvertegenwoordiger Brussel, 7 oktober

Nadere informatie

EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST

EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST REALISATIES VAN HET BEWONERSPLATFORM RENINGELST Informatie Bewoners geven aan dat er via de stadskrant van Poperinge al heel wat informatie wordt doorgegeven aan de

Nadere informatie

Resultaten: Leefbaarheid en betrokkenheid van bewoners in de woonomgeving

Resultaten: Leefbaarheid en betrokkenheid van bewoners in de woonomgeving Resultaten: Leefbaarheid en betrokkenheid van bewoners in de woonomgeving In april 2016 werd het Parteon Panel gevraagd naar haar mening over de leefbaarheid en betrokkenheid van bewoners in de woonomgeving.

Nadere informatie

Enquete feedback avond 25 oktober 2018

Enquete feedback avond 25 oktober 2018 Enquete feedback avond 25 oktober 2018 Enquete feedback avond Avond indeling: 20.00 Van 20.00 tot 20.45 Van 20.45 tot 21.00 Van 21.00 tot 21.30 Van 21.30 tot 22.00 22.00 Aanvang Presentatie enquete uitkomsten

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnr: Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven. Daarbij geldt: een hoger cijfer (10)

Nadere informatie

S I N T - J A N BEKNOPT RAPPORT

S I N T - J A N BEKNOPT RAPPORT DORP inzicht S I N T - J A N 2 0 0 8-2 0 0 9 BEKNOPT RAPPORT Beste inwoner van Sint-Jan, Hieronder vindt u een samenvatting van de resultaten van de enquête die in de eerste helft van 2009 verdeeld werd

Nadere informatie

HET LEIDERDORPPANEL OVER...

HET LEIDERDORPPANEL OVER... HET LEIDERDORPPANEL OVER... Resultaten peiling 13: Meedenken en meedoen in de openbare ruimte april 2015 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 13 e peiling met het burgerpanel van

Nadere informatie

Persoonlijke situatie. Buurtnummer 1

Persoonlijke situatie. Buurtnummer 1 Buurtnummer 1 Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. Bij het onderzoeken van de leefbaarheid, is het waardevol om te weten

Nadere informatie

Aanleiding. vragenlijst Erflanden Pagina 2

Aanleiding. vragenlijst Erflanden Pagina 2 Digitale enquête Aanleiding De Smederijen is een samenwerkingsverband van de gemeente Hoogeveen, verenigingen van Plaatselijk Belang, drie woningstichtingen (Actium, Woonconcept, Domesta), SWW Hoogeveen

Nadere informatie

Engelen. Wijk- en buurtmonitor 2016

Engelen. Wijk- en buurtmonitor 2016 Wijk- en buurtmonitor 2016 Engelen De wijk Engelen ligt ten noordwesten van s-hertogenbosch. De wijk bestaat uit de dorpen Engelen en Bokhoven. Ook staat de wijk bekend om de kastelen. Engelen heeft zich

Nadere informatie

Bijlage nr 10 aan ZVP 2014-2017 BIJLAGE 10 LOKALE VEILIGHEIDS- BEVRAGING 2011

Bijlage nr 10 aan ZVP 2014-2017 BIJLAGE 10 LOKALE VEILIGHEIDS- BEVRAGING 2011 BIJLAGE 10 LOKALE VEILIGHEIDS- BEVRAGING 2011 Lokale veiligheidsbevraging 2011 Synthese van het tabellenrapport Pz Blankenberge - Zuienkerke Inleiding De lokale veiligheidsbevraging 2011 is een bevolkingsenquête

Nadere informatie

Buurtenquête Getfert-Perik

Buurtenquête Getfert-Perik Buurtenquête Getfert-Perik Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

4.0 De resultaten van het Enquête onderzoek

4.0 De resultaten van het Enquête onderzoek 4.0 De resultaten van het Enquête onderzoek 4.1 Wie hebben meegedaan aan de enquête? Aan het enquête onderzoek voor de structuurvisie van Hoogland hebben in totaal 408 inwoners van Hoogland meegedaan.

Nadere informatie

Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008

Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008 Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008 Agenda Aanvang 20.00 uur Inleiding DOP en resultaten enquête Pauze, koffie/thee Discussie in groepjes Afsluiting uiterlijk 22.30 uur Wat

Nadere informatie

Resultaten Enquête Dorpsraad Meterik 2014

Resultaten Enquête Dorpsraad Meterik 2014 Resultaten Enquête Dorpsraad Meterik 2014 T. Hendriks, F. Janssen, K. Reijnders Dorpsraad Meterik info@dorpsraadmeterik.nl 1 Inhoud Inhoud 1 Inleiding 2 Doel enquête 3 Verantwoording enquête 4 Hoofdpunten

Nadere informatie

De Grote Wommelgemse Enquête

De Grote Wommelgemse Enquête De Grote Wommelgemse Enquête Doel De enquête is opgezet als een papieren enquête die peilt naar de tevredenheid van de inwoners, die inzicht wil krijgen hoe de bevolking haar gemeente ziet en die antwoorden

Nadere informatie

De vragen zullen gewaardeerd worden op een schaal van 1 tot 10, waarbij 1 zeer slecht en 10 uitstekend is.

De vragen zullen gewaardeerd worden op een schaal van 1 tot 10, waarbij 1 zeer slecht en 10 uitstekend is. Enquête Kort Haarlem In totaal hebben 151 mensen de enquête teruggestuurd, dit is een goede respons voor deze steekproef. Deze mensen zijn ingedeeld in vier gebieden binnen de wijk Kort Haarlem: - Witte

Nadere informatie

Buurtenquête De Laares

Buurtenquête De Laares Buurtenquête De Laares Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede een

Nadere informatie

VRIJETIJDSONDERZOEK ZUIDOOST BRABANT

VRIJETIJDSONDERZOEK ZUIDOOST BRABANT VRIJETIJDSONDERZOEK ZUIDOOST BRABANT Rapport BUR^.AUBUITEN econo nie Si omgeving SAMENVATTING Opzet onderzoek en respons SRE en ANWB zijn gezamenlijk opdrachtgever voor dit onderzoek naar het gebruik

Nadere informatie

Empel. Wijk- en buurtmonitor 2016

Empel. Wijk- en buurtmonitor 2016 Wijk- en buurtmonitor 2016 Empel Empel ligt ten noordoosten van s-hertogenbosch. De wijk bestaat uit een ouder en een nieuwer gedeelte. De eerste woningen zijn in 1946 gebouwd. Deze oorspronkelijke kern

Nadere informatie

Leefbaarheidsonderzoek

Leefbaarheidsonderzoek Leefbaarheidsonderzoek Horst aan de Maas Dorpsgesprek 2: Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Lottum, Swolgen, Tienray 24 september 2009 Judith Godijn en Sonja Lubbers Programma dorpsgesprek 19.30 uur: Welkom

Nadere informatie

Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.1 Leefbaarheid Achterhoek

Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.1 Leefbaarheid Achterhoek Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) Bijlage 6.1 Leefbaarheid Achterhoek Maandag 6 januari 2014 1 Bijlage 6.1 Leefbaarheid Achterhoek In deze bijlage worden alle resultaten van de vragen

Nadere informatie

Wijkschouw Boswinkel en De Braker

Wijkschouw Boswinkel en De Braker Wijkschouw Boswinkel en De Braker Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Buurtenquête Horstlanden-Veldkamp

Buurtenquête Horstlanden-Veldkamp Buurtenquête Horstlanden-Veldkamp Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Rapportage enquête Leefbaarheid in de Merenwijk

Rapportage enquête Leefbaarheid in de Merenwijk Rapportage enquête Leefbaarheid in de Merenwijk Beleidsonderzoek en Analyse (BOA) gemeente Leiden December 2014 In november en december 2014 is een vragenlijst uitgezet op de webpagina www.leiden.nl/merenwijk.

Nadere informatie

SCHUIFERSKAPELLE INZICHT

SCHUIFERSKAPELLE INZICHT SCHUIFERSKAPELLE INZICHT RESULTATEN SCHUIFERSKAPELLE inzicht is een initiatief van de dorpsraad van Schuiferskapelle I.s.m. Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen. Met de steun van het Stadsbestuur Tielt en

Nadere informatie

Blok 1 (vragen 1 t/m 8) Veiligheidsbeleving Spijk Uitkomsten veiligheidsenquête gehouden in de maand april 2015

Blok 1 (vragen 1 t/m 8) Veiligheidsbeleving Spijk Uitkomsten veiligheidsenquête gehouden in de maand april 2015 Veiligheidsbeleving Spijk Uitkomsten veiligheidsenquête gehouden in de maand april 5. Algemeen Vuren ligt langs de oever van de Waal. Aan de overkant van de Waal is het slot Loevestein zichtbaar en aan

Nadere informatie

Kernrapport Veiligheidsmonitor ( ) Gemeente Leiden. Leefbaarheid in buurt

Kernrapport Veiligheidsmonitor ( ) Gemeente Leiden. Leefbaarheid in buurt Kernrapport Veiligheidsmonitor (2013-2017) Gemeente Leiden Leefbaarheid in buurt Inleiding In dit hoofdstuk staat het thema leefbaarheid in de woonbuurt centraal. Eerst komt aan de orde hoe Nederlanders

Nadere informatie

De resultaten. meer info. Karen Viaene

De resultaten. meer info. Karen Viaene DORP inzicht De resultaten meer info Karen Viaene 0498 905 842 Karen.Viaene@middelkerke.be voorwoord Als schepen van Samenlevingsopbouw ben ik er van overtuigd dat onze inwoners actief willen meewerken

Nadere informatie

2. Tot welke leeftijdsgroep behoort U

2. Tot welke leeftijdsgroep behoort U 1. Wat is uw geslacht 1 824 724 0% 20% 40% 60% 80% 100% Vrouw Man 2. Tot welke leeftijdsgroep behoort U 85+ 17 16-17 34 75-84 102 18-24 113 60-64 154 65-74 186 25-44 425 45-59 440 11-15 83 0 50 100 150

Nadere informatie

Waar staat je gemeente. Gemeente Enschede

Waar staat je gemeente. Gemeente Enschede Waar staat je gemeente Gemeente Enschede Inhoudsopgave Sheetnummer Samenvatting 3 Burgerpeiling Waar staat je gemeente & respons 4 Woon & leefomgeving Waardering & sociale samenhang 5 Veiligheid en overlast

Nadere informatie

Inleiding. Ervaringen van inwoners met de zondagsopenstelling. Zondagsopenstelling winkels. November 2015

Inleiding. Ervaringen van inwoners met de zondagsopenstelling. Zondagsopenstelling winkels. November 2015 BURGERPANEL CAPELLE OVER Zondagsopenstelling winkels November 2015 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 17 e peiling met het burgerpanel van Gemeente Capelle aan den IJssel. Deze

Nadere informatie

Leefbaarheidsonderzoek: Nibbixwoud en Hauwert. Gemeente Medemblik Januari 2011

Leefbaarheidsonderzoek: Nibbixwoud en Hauwert. Gemeente Medemblik Januari 2011 Leefbaarheidsonderzoek: Gemeente Medemblik Januari 2011 Colofon Uitgave : I&O Research BV Van Dedemstraat 6c 1624 NN Hoorn Tel. (0229) 282555 www.ioresearch.nl Rapportnummer : 2011-1741 F Datum : januari

Nadere informatie

Wijkschouw Hogeland-Noord

Wijkschouw Hogeland-Noord Wijkschouw Hogeland-Noord Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Enquête DOP dinsdag 21 februari Powered by

Enquête DOP dinsdag 21 februari Powered by Enquête DOP 2017 dinsdag 21 februari 2017 370 Totale aantal reacties Aanmaakdatum: vrijdag 16 december 2016 Inzendingen gesloten: zaterdag 4 februari 2017 Voltooide reacties: 307 Introductie De enquete

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnr: xx In deze enquête worden diverse vragen gesteld op het gebied van leefbaarheid. We vragen u daarover een oordeel te geven door middel van een rapportcijfer op

Nadere informatie

Wethouder Gerry van der Donk heet alle aanwezigen (ongeveer 80) van harte welkom. Zij vervangt wethouder Sander van Alfen.

Wethouder Gerry van der Donk heet alle aanwezigen (ongeveer 80) van harte welkom. Zij vervangt wethouder Sander van Alfen. Verslag bewonersavond 9 maart Opening wethouder van der Donk Wethouder Gerry van der Donk heet alle aanwezigen (ongeveer 80) van harte welkom. Zij vervangt wethouder Sander van Alfen. Van der Donk licht

Nadere informatie

AARVELD/BEKKERVELD 2015

AARVELD/BEKKERVELD 2015 AARVELD/BEKKERVELD 1 1 7 1 3 8 8 1 9 13 7 7 9 8 8 11 1 73 13 1 81 1 1 8 8 1 3 7 9 11 13 1 3 1 1, 3,9 3,1 3,7 3,, 3,8 3, 7,1 3, 3,3 9 11, 3,8 3,, 3,3 3, 13 1 3,8, 3,7 3, 3, 3,3 3 1 1 3 7 9 11 13 1 Een selectie

Nadere informatie

Blok 1 (vragen 1 t/m 8) Veiligheidsbeleving Asperen Uitkomsten veiligheidsenquête gehouden in de maand april 2015

Blok 1 (vragen 1 t/m 8) Veiligheidsbeleving Asperen Uitkomsten veiligheidsenquête gehouden in de maand april 2015 Veiligheidsbeleving Asperen Uitkomsten veiligheidsenquête gehouden in de maand april 1 1.1 Algemeen Asperen is een oud stadje, waarvan de eerste schriftelijke vermelding dateert uit het jaar 893. De middeleeuwse

Nadere informatie

Blok 1 (vragen 1 t/m 8) Veiligheidsbeleving Vuren Uitkomsten veiligheidsenquête gehouden in de maand april 2015

Blok 1 (vragen 1 t/m 8) Veiligheidsbeleving Vuren Uitkomsten veiligheidsenquête gehouden in de maand april 2015 Veiligheidsbeleving Vuren Uitkomsten veiligheidsenquête gehouden in de maand april 1.1 Algemeen Vuren ligt langs de oever van de Waal. Aan de overkant van de Waal is het slot Loevestein zichtbaar en aan

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en 10 (zeer positief).

Nadere informatie

Wijkschouw Voortman, Amelink en Ankrot

Wijkschouw Voortman, Amelink en Ankrot Wijkschouw Voortman, Amelink en Ankrot Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten

Nadere informatie

Buurtenquête Stroinkslanden Noord-West

Buurtenquête Stroinkslanden Noord-West Buurtenquête Stroinkslanden Noord-West Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten

Nadere informatie

Om te beginnen is een korte schets van het dorp gegeven zodat iedereen van gelijke informatie is voorzien, samengevat:

Om te beginnen is een korte schets van het dorp gegeven zodat iedereen van gelijke informatie is voorzien, samengevat: DORPSONTWIKKELING HOOGE ZWALUWE 1. Inleiding Dinsdag 15 februari is een groep actieve bewoners bij elkaar geweest om in kaart te brengen wat hun zorgen en dromen zijn ten aanzien van het leven in Hooge

Nadere informatie

Digitaal burgerpanel gemeente Noordwijkerhout

Digitaal burgerpanel gemeente Noordwijkerhout Digitaal burgerpanel gemeente Noordwijkerhout 0-meting burgerparticipatie en communicatie De gemeente Noordwijkerhout heeft een nieuw communicatiebeleidsplan dat uitgaat van meer omgevingsbewust werken

Nadere informatie

Panelonderzoek inwoners en openbaar groen

Panelonderzoek inwoners en openbaar groen Panelonderzoek inwoners en openbaar groen Gemeente Amersfoort Marlies Visser 2 juni 2015 De meeste panelleden zijn positief over het burgerinitiatief tot het opstellen van een Groenvisie. Men vindt over

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Onderwerpen Omnibus 2007

Nota van B&W. Onderwerp Onderwerpen Omnibus 2007 Onderwerp Onderwerpen Omnibus 2007 Nota van B&W Portefeuille mr. B. B. Schneiders Auteur Mevr. M. E. Spruyt Telefoon 5113719 E-mail: m.spruyt@haarlem.nl Concernstaf/Strategie en Beleidscoördinatie Reg.nr.

Nadere informatie

Onderzoek WIJK-, BUURT- EN DORPSBUDGET DEAL-gemeenten

Onderzoek WIJK-, BUURT- EN DORPSBUDGET DEAL-gemeenten Onderzoek WIJK-, BUURT- EN DORPSBUDGET DEAL-gemeenten Burgers nemen veel initiatieven. Het wordt óók van hen verwacht dat ze zich steeds meer inzetten voor hun eigen buurt. Ieder initiatief, of het nu

Nadere informatie

Monitor Leefbaarheid en Veiligheid 2013 Samenvatting

Monitor Leefbaarheid en Veiligheid 2013 Samenvatting Monitor Leefbaarheid en Veiligheid 2013 Samenvatting Gemeente Amersfoort Ben van de Burgwal, Dorien de Bruijn 23 mei 2014 Vanaf 1997 is de Amersfoortse Stadspeiling elke twee jaar voor een belangrijk deel

Nadere informatie

Helemaal oneens. Helemaal eens Geen mening. Neutraal Eens. Oneens

Helemaal oneens. Helemaal eens Geen mening. Neutraal Eens. Oneens Algemeen 1. Bent u een man of een vrouw? 0 Man 0 Vrouw 2. Wat is uw geboortejaar?... 3. Hoe betrokken voelt u zich bij het dorp? 0 Zeer betrokken 0 Redelijk betrokken 0 Nauwelijks betrokken 0 Niet betrokken

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en de 10 (zeer

Nadere informatie

Visie op Santpoort-Zuid in 2025 = voorlopig = 24 november 2011

Visie op Santpoort-Zuid in 2025 = voorlopig = 24 november 2011 Visie op Santpoort-Zuid in 2025 = voorlopig = 24 november 2011 1 Inhoudsopgave Inleiding Resultaten bewonersonderzoek Visie 2025 door Woongemeenschap Vervolgstappen 2 Inleiding 3 Woongemeenschap Santpoort-Zuid

Nadere informatie

Speerpunten college. 1 Conclusies. Wat vinden bewoners van de speerpuntmaatregelen?

Speerpunten college. 1 Conclusies. Wat vinden bewoners van de speerpuntmaatregelen? Speerpunten college Wat vinden bewoners van de speerpuntmaatregelen? Aan het begin van de collegeperiode 2010-2014 heeft het College zich een aantal prioriteiten gesteld, onder anderen op het gebied van

Nadere informatie

De toekomstige aanblik van Fryslân

De toekomstige aanblik van Fryslân PF Omgevingswet V000 De toekomstige aanblik van Fryslân Fijn dat u mee wilt doen aan het onderzoek De toekomstige aanblik van Fryslân Met uw bijdrage brengen we deze keer in beeld hoe u denkt over de toekomstige

Nadere informatie