Dit denkt U van Vinderhoute

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dit denkt U van Vinderhoute"

Transcriptie

1 Vinderhoute in Zicht In mei vorig jaar nam u massaal deel aan een bevraging over het leven in en de toekomst van Vinderhoute. De gegevens zijn nu helemaal verwerkt en de belangrijkste bevindingen leest u in dit krantje. U leer er ook hoe u verder kan meewerken. Dit denkt U van Vinderhoute DORP inzicht is een grandioos succes geworden in Vinderhoute. Van de 480 formulieren die werden uitgedeeld kwam niet minder dan 70% terug. Op 22 november 2001 werden de resultaten van de bevraging reeds toegelicht op een bewonersvergadering en nu kan u de belangrijkste gegevens nog eens nalezen in dit krantje. Het volledige rapport van deze bevraging kunt u raadplegen via onder link DORP inzicht rapporten. Bij overschrijving van 5 kan u een schriftelijk exemplaar ontvangen bij Steunpunt Opbouwwerk Meetjesland Boelare Eeklo Tel: 09/ som_meetjesland@hotmail.com Rekeningnummer: En dit kan u er aan doen Na het lezen van dit krantje bekruipt u wellicht de zin om ook aan de slag te gaan met de resultaten van de bevraging. Misschien wilt u wel samen met een aantal bewoners u verder inzetten voor de verbetering of de organisatie van de Garnaalfeesten. Dat kan! U hoeft hier zelfs niet veel tijd voor vrij te maken. U kan hier aan meewerken volgens uw eigen schema en uw eigen interesse. Neem gerust contact op met ons op het adres van Steunpunt Opbouwwerk Meetjesland en vraag naar Luc Joos. Verder kan u ook terecht bij alex Van Wijnsberghe op het nummer: 09/ Wij hopen alvast op heel veer reacties. DORP inzicht is een initiatief van RISO Oost-Vlaanderen/Steunpunt Opbouwwerk Meetjesland vzw, e de initiatiefgroep Boekhoute InZicht, met kennisgeving aan het gemeentebestuur Assenede/ DORP inzicht krijgt de steun van de Europese Gemeenschap (EFRO), de provincie Oost- Vlaanderen, de Koning Boudewijnstichting, en Cera Foundation

2 In April en mei 2001 kregen alle gezinnen van Vinderhoute een vragenlijst voorgelegd in het kader van het project Vinderhoute inzicht. Deze vragenlijst bevatte twee delen: een deel dat kon ingevuld worden door één lid van het gezin en een ander deel waarin de mening van alle gezinsleden boven de 11 jaar werd gevraagd. In de vragenlijst konden de inwoners hun opinie kwijt over tal van onderwerpen die het leven in het dorp aanbelangen. In totaal verspreidde het Vinderhoute inzicht-team 480 vragenlijsten. Daarvan zijn er bij de ophaling 344 ingevuld teruggegeven, een respons van 70%. Dit betekent dat 613 inwoners via de bevraging hun zegje deden over Vinderhoute. We noemen deze personen verder de respondenten. Dit krantje vat de belangrijkste resultaten samen per thema. Wonen 82% van de respondenten woont al vijf jaar in Vinderhoute; 52 % woont er zelfs al meer dan vijftien jaar. Behalve omdat ze hier geboren zijn of om andere familiale redenen, blijken de meeste mensen (51%) hier te wonen uit liefde voor het dorpsleven of het landelijk leven. Ook de goede huisvesting, de nabijheid van werk en een goede verbinding zijn belangrijke redenen om in vinderhoute te komen wonen of te blijven wonen. En daarbij aansluitend: voor 45 % van de respondenten is wonen in Vinderhoute aantrekkelijk omwille van de aangename woonomgeving; voor bijna 30% is de eigen woning doorslaggevend, en meer dan 10 % hecht veel belang aan buren en dorpsgenoten. In Vinderhoute woont één gezin op vier in een huurwoning, nog eens één op vier heeft een eigen woning gekocht en de andere helft heeft deze zelf gebouwd. Ruim één vierde van de woningen dateert van voor niet te verwonderen dat dus meer dan dertig gezinnen last hebben van vochtplekken of opstijgend vocht- dat wordt ongetwijfeld een werkpuntje voor de toekomst. Als we mogen afgaan op wat de grafiek hieronder [ontbreekt]; wordt ook de promotie van energieen waterbesparende maatregelen een werkpunt voor het Vinderhoute inzicht team. Op de vraag naar gewenste ontwikkelingen op de woningmarkt, antwoordt 68% dat ze tevreden zijn met de huidige situatie; er zijn allee wat klachten over te dure woningen en te veel nieuwbouw. Ook wordt gevraagd naar renovatie van verwaarloosde huizen. Aan bijkomende woningen blijkt ook al 68% van de respondenten geen behoefte te hebben. Er is weinig vraag naar sociale huur- of koopwoningen, maar er is wel vrij veel vraag naar aangepaste woningen voor ouderen ( 15%) een service flats (11%).

3 Verkeer Een opvallend groot aantal respondenten (60%) ondervindt soms of vaak vervoersproblemen om van Vinderhoute naar andere plaatsen te rijden. 20% van de mensen die geen wagen ter beschikking hebben, kunnen ook op niemand rekenen voor vervoer. Een belangrijke vermelding hierbij: in totaal gaat het om 75 personen, wat een aanzienlijk aantal is. De anderen doen vooral beroep op familie, buren en kennissen bij de vraag naar een verdere uitbouw van het openbaar vervoer (zowel bus als belbus) verwachten de meeste inwoners een uitbreiding richting Gent. Ook de bereidheid om te carpoolen is zeer groot: 102 personen willen carpoolen om naar schoolte gaan 102 om te gaan werken, 143 voor ontspanning. Voor ons was dit de aanleiding om eind 2001 al een paar vergaderingen te houden met geïnteresseerde bewoners. Dat dit voorlopig nog niet veel opleverde is misschien te wijten aan dat reeds 22% van de respondenten nu al aan carpooling doet. Een mindermobielenservice blijkt daarentegen veel minder mensen aan te spreken: slechts 11 procent zou er gebruik van maken; 3% wekelijks of maandelijks, anderen zelfs minder vaak. Nochtans zijn 108 personen bereid om zich minstens maandelijks in te zetten voor dergelijk service. Op de vraag naar de gewenste veranderingen in het centrum wil 46% een verbetering van de fietspaden ( ze vernoemen hierbij vooral de Burgstraat, Neerstraat, en Drongensesteenweg) 31% wenst verkeersbeperkende maatregelen; 93% vindt de Drongensesteenweg gevaarlijk, 32% zegt dit ook van de Neerstraat. Tenslotte vindt 62% van de respondenten dat een bijkomend parkeerterrein zniet nodig is; 20%vindt van wel. Veiligheid Uit de bevraging rond dit thema leiden we af dat 75% van de respondenten het voorbije jaar geen beroep deed op de politie; wie dat wel deed; was dit vooral voor problemen rond veiligheid (12%) en verkeer ( 6%). Omdat niettemin 65% van de respondenten aangaf bezorgd te zijn om inbraak en diefstal, 18% om vandalisme en 8% om drugs, is dit niettemin een aandachtspunt voor de initiatiefgroep; 25% geeft aan helemaal niet bezorgd te zijn. In verband met veiligheid signaleert 80% van de respondenten dat een wijkagent wenselijk is en zegt 28% niet te weten waar ze naaar toe moeten met veiligheidsporblemen. De bewoners van Vinderhoute signaleren rond Veiligheid vooral de volgende maatregelen op prijs te stellen: meer politie op straat (37%), een beter overleg tussen politie en bevolking (31%) en activiteiten voor jongeren ( 31%)

4 Commerciële voorzieningen De inwoners van Vinderhoute blijken in eigen dorp en het eerstvolgende dorp vooral brood en banket, vers fruit en groente aan te kopen. Naaar het eerstvolgende dorp en een grotere gemeente gaan ze vooral voor vlees en vis. Kruidenierswaren en schoonmaakproducten worden vooral in het grootwarenhuis gekocht, en meestal trekken ze naar grotere gemeentes voor kledij, elektrische apparaten, boeken, muziek en meubelen. Inkopen in Vinderhoute zelf doen bewoners vooral omdat ze nog snel iets nodig hebben (75%), om tijd te besparen (37%), om de plaatselijke winkels te steunen ( 35%) en het sociaal contact (31%). Elders gaan ze vooral winkelen omwillen van de grotere keuze (86%) en de prijs (60%). Voor dagelijkse inkopen gaat 31% van de inwoners nooit naar de dichtstbijzijnde stad, maar eveneens 30% doet dat wekelijks. Openbare voorzieningen Over het algemeen zijn de inwoners van Vinderhoute redelijk tevreden voer de post. De plaats van de brievenbussen, de dienstens van de postbode en het aantal postbedelingen krijgt van ruim de helft van de inwoners de quotering goed. Goed tot redelijk vinden zij de snelheid van de postbedeling, de grootte van de brievenbussen en het aantal ledigingen. Zowat de helft van de respondenten noemt de afstand tot het dichtstbijzijnde postkantoor problematisch. Uit de bevraging blijkt ook dat in Vinderhoute weinig gebruik gemaakt wordt van de milieuboxen (27%) van een eigen composteerbak (32%) en van het kringloopcentrum ( 16%) voor 36% is een kringloopcentrum in de omgeving zelfs onbekend. Daarentegen maken ze veel gebruik van glascontainers (89%), de papierophaling ( 85%) de PMD-ophaling ( 82%) en het containerpark ( 83%). Vinderhoutenaars tonen zich tevreden over de vuilnisophaling (85%) en de straatverlichting (67%). Er is veel minder tevredenheid over het schoonmaken van trottoirs ( 26%) en het sneeuruimen en strooien in de winter (21%) Tenslotte is er nog een grote vraag naar zitbanken/ontmoetingsplaatsen of speelterreinen. ( 57% ja, 18 nee, 25% geen mening)

5 Vrije tijd en verenigingsleven Een aantal organisates in Vinderhoute mogen zich verheugen op een grote bekendheid; 70% van de inwoners is op de hogte van de activiteiten van de werkgroep Vinderhoute, 76% heeft weet van het Rozenhoedcomitè en 46% keen de activiteiten van het feest- en sportcomité. Een grote behoefte blijkt er te zijn aan een ontmoetingsplaats: dorpshuis/ontmoetingsruimte scoort 47%, jeugdhuis 50%, bejaardenclub 30%, kinderspeelplein 49%, polyvalente zaal 42% en een zitdag administratie 34%. En nu? Opnieuw aan de slag!!! U heeft een tijdje moeten wachten op de resultaten van het onderzoek, maar dat betekent niet dat we intussen hebben stilgezeten. Een aantal dossiers zijn klaargestoomd om verder te kunnen werken aan de resultaten. Voorlopig heeft dit het volgende opgeleverd: binnen haar campagne Succes verzekerd heeft de Koning Boudewijnstichting aan het Steunpunt Opbouwwerk Meetjesland verleend om nieuwe initiatieven op te zetten in dorpen. Dit bedrag dient verdeeld te worden onder vijf dorpen die DORP inzicht toegepast hebben. Dat betekent dat de initiatiefgroep in Vinderhoute 400 krijgt toegewezen voor het opstarten van een project. Eveneens via de Koning Boudewijnstichtin heeft SOM de mogelijkheid verkregen om tot oktober een voltijds medewerkster in te zetten Kim Lybaert- om met de bevragingen van DORP inzicht verder te werken. Zij zal moeten nagaan of via buurtdiensten een antwoord kan worden geformuleerd op een aantal noden die via dit project aan het licht kwamen. WE REKENEN OP U OM AAN DIT ALLES VERDER TE WERKEN!

INLEIDING. De conclusies uit dit rapport scheppen nieuwe kansen tot initiatieven. Het VINDERHOUTE inzicht team. RAPPORT VINDERHOUTE inzicht 1

INLEIDING. De conclusies uit dit rapport scheppen nieuwe kansen tot initiatieven. Het VINDERHOUTE inzicht team. RAPPORT VINDERHOUTE inzicht 1 INLEIDING DORP inzicht is een methodiek voor leefbaarheidsonderzoek in plattelandskernen. Deze van oorsprong Engelse techniek ( Village Appraisals ) werd in 2000 door Steunpunt Opbouwwerk Meetjesland vertaald

Nadere informatie

Voorstelling resultaten. Schore 20/11/2009

Voorstelling resultaten. Schore 20/11/2009 Voorstelling resultaten Schore 20/11/2009 1 Bedankt vrijwilligers! 2 DORP inzicht Schore was een succes! 199 vragenlijsten uitgedeeld, 178 opgehaald = bijna 89.4 % van de vragenlijsten Besluit: heel waardevolle

Nadere informatie

* alleenstaande moeder of vader+inwonende kinderen. * gehuwd of samenwonend. * 16-25 jaar. * meer dan 50 jaar. * 26-50 jaar

* alleenstaande moeder of vader+inwonende kinderen. * gehuwd of samenwonend. * 16-25 jaar. * meer dan 50 jaar. * 26-50 jaar ANDERS-WACHTEBEKE RESULTATEN WONEN-ENQUETE 2008 1) Gezinssituatie * gehuwd of samenwonend 80,51% * alleenstaand 15,25% * alleenstaande moeder of vader+inwonende kinderen 4,24% * alleenstaande moeder of

Nadere informatie

AFSNEE inzicht. Rapport bevraging bewoners Afsnee

AFSNEE inzicht. Rapport bevraging bewoners Afsnee AFSNEE inzicht Rapport bevraging bewoners Afsnee INLEIDING Wil jij ook graag weten wat de inwoners van Afsnee over het leven in hun dorp denken? Is iedereen tevreden of zijn er dingen te veranderen of

Nadere informatie

HOUTAVE INZICHT. Wat denken de bewoners over hun dorp?

HOUTAVE INZICHT. Wat denken de bewoners over hun dorp? HOUTAVE INZICHT Wat denken de bewoners over hun dorp? Begin oktober 2005 startte comité Houtave Leeft met een bewonersbevraging. Onder de titel HOUTAVE inzicht werd een vragenlijst deur aan deur bij de

Nadere informatie

DORP inzicht VOOR en DOOR bewoners. Voorstelling resultaten 18/11/2007

DORP inzicht VOOR en DOOR bewoners. Voorstelling resultaten 18/11/2007 DORP inzicht VOOR en DOOR bewoners Voorstelling resultaten 18/11/2007 Inleiding Historisch overzicht van het project Dorp inzicht Dorp inzicht Oosteeklo De werkgroep Inleiding Met dank aan: Iedereen die

Nadere informatie

Hartelijk dank voor jullie medewerking aan de enquête DORP inzicht. Wat zijn de troeven en de gebreken, de kansen en de problemen van Oosteeklo?

Hartelijk dank voor jullie medewerking aan de enquête DORP inzicht. Wat zijn de troeven en de gebreken, de kansen en de problemen van Oosteeklo? Beste Oosteeklonaren, Hartelijk dank voor jullie medewerking aan de enquête DORP inzicht. Wat zijn de troeven en de gebreken, de kansen en de problemen van Oosteeklo? Met deze vraag schoten we begin mei

Nadere informatie

Sint-Pieters-Kapelle. resultaten enquète. meer info. Katrien Tyvaert preventiedienst

Sint-Pieters-Kapelle. resultaten enquète. meer info. Katrien Tyvaert preventiedienst Sint-Pieters-Kapelle DORP inzicht resultaten enquète meer info Katrien Tyvaert preventiedienst 059 31 30 16 katrien.tyvaert@middelkerke.be DORP InZICHT In mei-juni 2007 werd het project Dorp InZicht gestart

Nadere informatie

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe Bevraging aan de inwoners van Alveringem Beste inwoner, Het meerjarenplan moet worden opgemaakt voor de periode 2014-2020. In zo n meerjarenplan staat wat het bestuur allemaal zou willen en moeten kunnen

Nadere informatie

Inventarisatie woonbehoefte Nuis/Niebert 2009

Inventarisatie woonbehoefte Nuis/Niebert 2009 Inventarisatie woonbehoefte Nuis/Niebert 2009 Inventarisatie woonbehoefte Nuis/Niebert 2009 Plaatselijk Belang Nuis/Niebert is nieuwsgierig wat de wensen zijn van de inwoners en eventuele toekomstige bewoners,

Nadere informatie

3.000 Nazareners geven hun mening

3.000 Nazareners geven hun mening 3.000 Nazareners geven hun mening Persbericht woensdag 3 juli 2019 Zegget ne keer! Met deze slogan riep het lokaal bestuur alle inwoners op deel te nemen aan de grote bevolkingsbevraging in mei 2019. 2.910

Nadere informatie

De resultaten. meer info. Karen Viaene

De resultaten. meer info. Karen Viaene DORP inzicht De resultaten meer info Karen Viaene 0498 905 842 Karen.Viaene@middelkerke.be voorwoord Als schepen van Samenlevingsopbouw ben ik er van overtuigd dat onze inwoners actief willen meewerken

Nadere informatie

Woonwensenenquête Drijber

Woonwensenenquête Drijber Woonwensenenquête Drijber Woningbehoefte en verhuiswensen van inwoners Enquêteresultaten Gemeente Midden-Drenthe Afdeling Bouwen en Wonen Na 2010 Inleiding In het na van 2010 is er een woonwensenenquête

Nadere informatie

Doomkerke inzicht Enquête 2007

Doomkerke inzicht Enquête 2007 Doomkerke inzicht Enquête 2007 Dit project kwam er dank zij de financiële steun van het gemeentebestuur. Werkgroep Dorp inzicht Doomkerke: Debruyne Wim, Decramer Veerle, Dewaegheneire Tine, Lanssens Etienne,

Nadere informatie

Om een beeld te krijgen van wat er speelde onder de inwoners van Leveroy en om duidelijk te krijgen wat eventuele behoeftes waren heeft de

Om een beeld te krijgen van wat er speelde onder de inwoners van Leveroy en om duidelijk te krijgen wat eventuele behoeftes waren heeft de Om een beeld te krijgen van wat er speelde onder de inwoners van Leveroy en om duidelijk te krijgen wat eventuele behoeftes waren heeft de gemeenschapsraad het initiatief genomen om een enquête uit te

Nadere informatie

leeftijd: gemiddeld 45 tot 59 jaar Percentage vrouwen: 51%, mannen 49% Aantal: 900 ingevuld van 1750 formulieren

leeftijd: gemiddeld 45 tot 59 jaar Percentage vrouwen: 51%, mannen 49% Aantal: 900 ingevuld van 1750 formulieren Algemeen leeftijd: gemiddeld 45 tot 59 jaar Percentage vrouwen: 51%, mannen 49% Aantal: 900 ingevuld van 1750 formulieren het Zevendonkse Buurtonderzoek 1 / 53 www.zevendonk.be Wonen Wat vindt u van de

Nadere informatie

Resultaten Vragenlijst

Resultaten Vragenlijst Resultaten Vragenlijst - Aanpassing dienstverlening van De Lijn (meer bussen, bussen moeten DOOR Smeerebbe- Vloerzegem i.p.v. erlangs) - Organiseren van sport- en culturele activiteiten - Activiteiten

Nadere informatie

VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS

VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS Respons per geslacht Respons per leeftijd ruimtelijke ordening wonen - milieu HELDERGEM: MOOI DORP natuur - aangenaam om wonen ruimtelijke

Nadere informatie

Vragenlijst. Uw bijdrage helpt te weten waar de noden van ouderen liggen zodat er beter op hen kan ingespeeld worden.

Vragenlijst. Uw bijdrage helpt te weten waar de noden van ouderen liggen zodat er beter op hen kan ingespeeld worden. Vragenlijst Beste mevrouw, meneer In het kader van mijn thesis Digitale vaardigheden van 65-plussers heb ik deze vragenlijst opgesteld voor zowel gebruikers als niet-gebruikers van internet Dit werk kan

Nadere informatie

1. Sociale samenhang en verenigingsleven

1. Sociale samenhang en verenigingsleven 1. Sociale samenhang en verenigingsleven 1. De inwoners kennen elkaar: mee eens 2. Er is contact tussen de inwoners: mee eens 3. Er zijn weinig conflicten tussen inwoners: helemaal mee eens 4. Weinig inwoners

Nadere informatie

BALGERHOEKE inzicht. Resultaten enquête

BALGERHOEKE inzicht. Resultaten enquête BALGERHOEKE inzicht Resultaten enquête BALGERHOEKE inzicht DORP inzicht = Een bevraging Ondersteund door een internettoepassing, standaardvragenlijst en een handleiding Doel: leefbaarheid in kaart brengen

Nadere informatie

Resultaten enquête Februari 2008 juli 2009

Resultaten enquête Februari 2008 juli 2009 BALGERHOEKE inzicht Resultaten enquête Februari 2008 juli 2009 DORP inzicht Begin 2008 gingen wij in Balgerhoeke aan de slag met de methodiek DORP inzicht. De methode geeft de bewoners van een dorp de

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnummer: Met deze enquête stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven van 1 (zeer negatief) tot 10 (zeer

Nadere informatie

Oostwinkel. Zicht. Meer informatie over Dorp InZicht. Ook u kan uw steentje bijdragen!

Oostwinkel. Zicht. Meer informatie over Dorp InZicht. Ook u kan uw steentje bijdragen! Oostwinkel in Zicht Dit tweede krantje bevat opnieuw een aantal artikels die een rechtstreek gevolg zijn van de bevraging Oostwinkel inzicht van vorig jaar. U leest over de pas opgerichte werkgroep verkeer.

Nadere informatie

Stadsenquête Leiden 2004

Stadsenquête Leiden 2004 Hoofdstuk 16. Milieu Samenvatting Leiden heeft een Milieustraat aan de J.C. Rijpstraat. Vergeleken met voorgaande jaren zijn zowel de bekendheid als het gebruik verder toegenomen. In de Stadsenquête van

Nadere informatie

EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST

EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST REALISATIES VAN HET BEWONERSPLATFORM RENINGELST Informatie Bewoners geven aan dat er via de stadskrant van Poperinge al heel wat informatie wordt doorgegeven aan de

Nadere informatie

Bent u 55-plusser? Vult u deze enquête in? De ouderenadviesraad weet er raad mee!

Bent u 55-plusser? Vult u deze enquête in? De ouderenadviesraad weet er raad mee! G O A R Gemeentelijke Ouderenadviesraad Ruiselede Bent u 55-plusser? Vult u deze enquête in? De ouderenadviesraad weet er raad mee! De resultaten worden aan het gemeentebestuur overgemaakt om als constructieve

Nadere informatie

Mening inwoners over energiebesparing en duurzame energie Omnibusonderzoek 2011. Gemeente s-hertogenbosch

Mening inwoners over energiebesparing en duurzame energie Omnibusonderzoek 2011. Gemeente s-hertogenbosch Mening inwoners over energiebesparing en duurzame energie Omnibusonderzoek 2011 Gemeente s-hertogenbosch Afdeling Onderzoek&Statistiek Januari 2012 Samenvatting In het Omnibusonderzoek van 2011 onder bewoners

Nadere informatie

Tocht, stank en ziek door vocht en schimmels; bewoners pikken het niet langer en vragen aandacht voor hun probleem!

Tocht, stank en ziek door vocht en schimmels; bewoners pikken het niet langer en vragen aandacht voor hun probleem! Tocht, stank en ziek door vocht en schimmels; bewoners pikken het niet langer en vragen aandacht voor hun probleem! VERSLAG VAN EEN BEWONERS EN SP-ONDERZOEK KLACHTEN OVER WATEROVERLAST BEWONERS VAN DE

Nadere informatie

Integrale veiligheid. resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007

Integrale veiligheid. resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007 Integrale veiligheid resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 1 1.1 Respons 1 2 Veiligheidsgevoelens 3 2.1 Gevoel van veiligheid in specifieke situaties 3 2.2 Verschillen onderzoeksgroepen

Nadere informatie

Resultaten van een enquête onder de bewoners van Austerlitz - eind 2012

Resultaten van een enquête onder de bewoners van Austerlitz - eind 2012 Resultaten van een enquête onder de bewoners van Austerlitz - eind 2012 Datum: 15 december 2012 Auteur: Coöperatie Austerlitz Zorgt U.A., Jan Smelik Inlichtingen: info@austerlitzzorgt.nl Verspreiding:

Nadere informatie

Deventer Digipanel Energiebesparend gedrag Juni 2013

Deventer Digipanel Energiebesparend gedrag Juni 2013 Deventer Digipanel Energiebesparend gedrag Juni 2013 Uitgave : Team Kennis en Verkenning Naam : Jaap Barink Telefoonnummer : (0570) 693369 Mail : j.barink@deventer.nl 2 Introductie Team Kennis en Verkenning

Nadere informatie

Buurtenquête Getfert-Perik

Buurtenquête Getfert-Perik Buurtenquête Getfert-Perik Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

25 juni 2015 Dorpsraad Waarland Bouwend Waarland Waarland Bouwt Zelf

25 juni 2015 Dorpsraad Waarland Bouwend Waarland Waarland Bouwt Zelf Onderzoek woningbehoefte Waarland 2015 25 juni 2015 Dorpsraad Waarland Bouwend Waarland Waarland Bouwt Zelf 1 Inleiding 1.1 Inleiding De gemeente Schagen wil haar toekomstig woningbouwprogramma inrichten

Nadere informatie

Mannekensvere. De resultaten. meer info. Karen Viaene

Mannekensvere. De resultaten. meer info. Karen Viaene DORP inzicht Mannekensvere De resultaten meer info Karen Viaene 0498 90 58 42 karen.viaene@middelkerke.be voorwoord Beste inwoner van Mannekensvere Het is mij een genoegen u de resultaten van de vragenlijst

Nadere informatie

Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008

Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008 Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008 Agenda Aanvang 20.00 uur Inleiding DOP en resultaten enquête Pauze, koffie/thee Discussie in groepjes Afsluiting uiterlijk 22.30 uur Wat

Nadere informatie

Inwonerspanel Zuid-Holland Zuid Woonomgeving

Inwonerspanel Zuid-Holland Zuid Woonomgeving R Inwonerspanel Zuid-Holland Zuid Woonomgeving s Inwonerspanel Het inwonerspanel van Zuid-Holland Zuid ontvangt enkele keren per jaar een digitale vragenlijst en vertegenwoordigt daarmee de stem van de

Nadere informatie

Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Fleringen. Wilt u 5 minuten nadenken over ons Fleringen? dorpsraad. Fleringen

Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Fleringen. Wilt u 5 minuten nadenken over ons Fleringen? dorpsraad. Fleringen Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Fleringen Wilt u 5 minuten nadenken over ons Fleringen? dorpsraad Fleringen Vragenlijst Dorpsplan Plus Fleringen Fleringen start dit najaar met het maken van een Dorpsplan

Nadere informatie

Gescheiden gft inzameling Nesselande

Gescheiden gft inzameling Nesselande rotterdam.nl/onderzoek Gescheiden gft inzameling Nesselande Onderzoek en Business Intelligence Gescheiden gft inzameling Nesselande Een evaluatie M. van Rhee Onderzoek en Business Intelligence (OBI) 13

Nadere informatie

2013, peiling 2 juli 2013

2013, peiling 2 juli 2013 resultaten 2013, peiling 2 juli 2013 Van 14 mei tot en met 26 mei 2013 is een peiling onder het HengeloPanel gehouden. Van de 2.715 panelleden die waren uitgenodigd, hebben 1.615 leden de vragenlijst ingevuld.

Nadere informatie

BURGERPANEL CAPELLE OVER WELSTANDSVRIJ BOUWEN

BURGERPANEL CAPELLE OVER WELSTANDSVRIJ BOUWEN BURGERPANEL CAPELLE OVER WELSTANDSVRIJ BOUWEN Gemeente Capelle aan den IJssel April 2016 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3330670 Rapportnummer 2016

Nadere informatie

Onderzoek Inwonerspanel: Geinbeat (Cityplaza) Festival

Onderzoek Inwonerspanel: Geinbeat (Cityplaza) Festival 1 (12) Onderzoek Inwonerspanel: Auteur Tineke Brouwers Respons onderzoek Op 26 maart kregen de panelleden van 18 jaar en ouder (1.155 personen) een e-mail met de vraag of zij digitaal een vragenlijst over

Nadere informatie

De Grote Wommelgemse Enquête

De Grote Wommelgemse Enquête De Grote Wommelgemse Enquête Doel De enquête is opgezet als een papieren enquête die peilt naar de tevredenheid van de inwoners, die inzicht wil krijgen hoe de bevolking haar gemeente ziet en die antwoorden

Nadere informatie

Draagvlak nieuwe sluitingstijden Horeca Uitkomsten van een peiling onder het Westfriese burgerpanel 8 september 2008

Draagvlak nieuwe sluitingstijden Horeca Uitkomsten van een peiling onder het Westfriese burgerpanel 8 september 2008 Draagvlak nieuwe sluitingstijden Horeca Uitkomsten van een peiling onder het Westfriese burgerpanel 8 september 2008 Samenvatting De Westfriese gemeenten hebben in samenwerking met onder meer de politie

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en de 10 (zeer

Nadere informatie

Buurtenquête Glanerbrug-Zuid

Buurtenquête Glanerbrug-Zuid Buurtenquête Glanerbrug-Zuid Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

2014, peiling 4b november 2014

2014, peiling 4b november 2014 resultaten 2014, peiling 4b november 2014 Van 4 tot en met 16 februari is de eerste peiling van 2014 onder het HengeloPanel gehouden. Hieraan deden 1.744 panelleden mee (een respons van 65%). Zij hebben

Nadere informatie

Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Geesteren

Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Geesteren Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Geesteren Wilt u 5 minuten nadenken over ons Geesteren? Pagina 1 van 7 Vragenlijst Dorpsplan Plus Geesteren Vragenlijst Dorpsplan Plus Geesteren Geesteren start dit najaar

Nadere informatie

Wijkschouw Voortman, Amelink en Ankrot

Wijkschouw Voortman, Amelink en Ankrot Wijkschouw Voortman, Amelink en Ankrot Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten

Nadere informatie

Stadsenquête Leiden 2003

Stadsenquête Leiden 2003 Hoofdstuk 21. Milieu Samenvatting Zeven op de tien Leidenaren kent de Milieustraat, aan de J.C. de Rijpstraat, een voorziening waar inwoners van Leiden op vertoon van een legitimatie hun grof huishoudelijk

Nadere informatie

Uitwerking enquête Woonbehoefte Wessem 2014.

Uitwerking enquête Woonbehoefte Wessem 2014. Uitwerking enquête Woonbehoefte Wessem 2014. Binnen welke leeftijdscategorie valt u? (Er kunnen meerdere lijsten per gezin worden ingevuld. Zie ook www.dorpsraadwessem.nl) 18-25/ 2 25-35/ 8 35-45/ 12 45-55/

Nadere informatie

Uitkomsten enquête Nieuw-Weerdinge

Uitkomsten enquête Nieuw-Weerdinge Uitkomsten enquête Nieuw-Weerdinge We zijn in Nieuw-Weerdinge bezig met het maken van een dorpsprogramma. Hierin staat wat de organisaties en de bewoners de komende vijf jaar met elkaar willen bereiken

Nadere informatie

Resultaten stadspanelmeting Stadsinitiatief

Resultaten stadspanelmeting Stadsinitiatief Resultaten stadspanelmeting Stadsinitiatief Ruim 950 respondenten hebben de vragenlijst ingevuld, respons 53 procent. Figuur 1: Aandeel stemmers Ja Nee Weet niet, wil niet zeggen Het aandeel stemmers is

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Inlogcode/ buurtnummer Enquête leefbaarheid in uw buurt Bij het onderzoeken van de leefbaarheid van de buurt, is het waardevol om te weten of er verschillen bestaan in beoordeling van de leefbaarheid naar

Nadere informatie

Hoofdstuk 12. Financiële dienstverlening

Hoofdstuk 12. Financiële dienstverlening Hoofdstuk 12. Financiële dienstverlening Samenvatting Dit hoofdstuk behandelt de bekendheid en het gebruik van vijf Leidse inkomensondersteunende regelingen onder respondenten met een netto huishoudinkomen

Nadere informatie

Uitslagen Groene Peiler Natuur in de buurt van de stad? Ingevuld door 206 respondenten

Uitslagen Groene Peiler Natuur in de buurt van de stad? Ingevuld door 206 respondenten Uitslagen Groene Peiler Natuur in de buurt van de stad? Ingevuld door 206 respondenten 1) Hieronder staan een viertal stellingen over het belang van natuur in gebieden rond de stad. Kunt u aangeven in

Nadere informatie

1. Sociale samenhang en verenigingsleven

1. Sociale samenhang en verenigingsleven 1. Sociale samenhang en verenigingsleven 1. De inwoners kennen elkaar: helemaal mee eens 2. Er is contact tussen de inwoners: mee eens 3. Er zijn weinig conflicten tussen inwoners: helemaal mee eens 4.

Nadere informatie

Bijlage nr 10 aan ZVP 2014-2017 BIJLAGE 10 LOKALE VEILIGHEIDS- BEVRAGING 2011

Bijlage nr 10 aan ZVP 2014-2017 BIJLAGE 10 LOKALE VEILIGHEIDS- BEVRAGING 2011 BIJLAGE 10 LOKALE VEILIGHEIDS- BEVRAGING 2011 Lokale veiligheidsbevraging 2011 Synthese van het tabellenrapport Pz Blankenberge - Zuienkerke Inleiding De lokale veiligheidsbevraging 2011 is een bevolkingsenquête

Nadere informatie

Vragenlijst met scores in procenten

Vragenlijst met scores in procenten Vragenlijst met scores in procenten Het percentage tussen haakjes is het aandeel respondenten dat de vraag heeft beantwoord. De gemeente Amersfoort wil als stad in 2030 CO2-neutraal te zijn. Dit betekent

Nadere informatie

BEZOEK SCHEMA (bezoek = elke poging die ondernomen wordt om geselecteerd persoon te bereiken ) 5. Is dit een Nieuwe toewijzing?

BEZOEK SCHEMA (bezoek = elke poging die ondernomen wordt om geselecteerd persoon te bereiken ) 5. Is dit een Nieuwe toewijzing? land: België 00 Respondent ID NIS SET NR Steekproef : INDIVIDUEEL Interviewer ID BEZOEKEN INTERVIEWERNUMMER TELEFOON NUMMER van respondent: weigert geen BEZOEK SCHEMA (bezoek = elke poging die ondernomen

Nadere informatie

Verkeer en vervoer. Omnibus 2011

Verkeer en vervoer. Omnibus 2011 Verkeer en vervoer Omnibus Afdeling Onderzoek & Statistiek Januari 2012 2 Samenvatting In het najaar van is door de afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente s-hertogenbosch een omnibusonderzoek

Nadere informatie

Buurtenquête Walhof, Roessingh, t Sander

Buurtenquête Walhof, Roessingh, t Sander Buurtenquête Walhof, Roessingh, t Sander Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten

Nadere informatie

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Postnummer + (deel)gemeente Naam seniorenvereniging Contactpersoon 1 Algemene informatie 1. Onder hoeveel mensen is de enquête verspreid?

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER VAN HET BESTUUR Het zomerreces is weer voorbij. Als u deze nieuwsbrief leest zijn de eerste commissievergaderingen en raadsvergaderingen al weer achter de rug. Er is veel wat aandacht vraagt, de zondagsontheiliging

Nadere informatie

De heer H.P. Kip De heer A. Tijssen Portaal Nijmegen Postbus 375 3900 AJ Veenendaal

De heer H.P. Kip De heer A. Tijssen Portaal Nijmegen Postbus 375 3900 AJ Veenendaal De heer H.P. Kip De heer A. Tijssen Portaal Nijmegen Postbus 375 3900 AJ Veenendaal Betreft: Advies voorgenomen verkoop woningen Krayenhofflaan (complex 1062) en de Gildekamp (complex 1176) Nijmegen, 27

Nadere informatie

Afvalscheiding in Sliedrecht

Afvalscheiding in Sliedrecht Afvalscheiding in Sliedrecht Bewonerspanel Sliedrecht Inhoud: 1. Conclusies 2. Figuren en tabellen De gemeente Sliedrecht is bezig met het opstellen van een afvalbeleidsplan. Een belangrijk aspect daarbij

Nadere informatie

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête?

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête? ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT 000495201509/001 Waarom deze enquête? Dank u dat u wilt meewerken aan de Enquête Leefbaarheid Binnenstad Weert. De Bewonersorganisatie Binnenstad (BOB) onderzoekt

Nadere informatie

JONGERENPEILING WONEN IN EDE

JONGERENPEILING WONEN IN EDE JONGERENPEILING WONEN IN EDE ACHTERGROND EN OPZET Eind 2015 is de Woonvisie Ede 2030 vastgesteld. Sindsdien heeft de gemeente Ede gewerkt aan de vertaling van de Woonvisie naar het woningbouwprogramma

Nadere informatie

Ouders over tevredenheidmetingen.

Ouders over tevredenheidmetingen. Vzw Roppov Martelaarslaan 212 9000 Gent tel 09/224.09.15 fax 09/233.35.89 e-mail info@roppov.be web www.roppov.be Mei 2009 december 2010 Ouders over tevredenheidmetingen. Dit is een bundeling van bemerkingen

Nadere informatie

HET LEIDERDORPPANEL OVER...

HET LEIDERDORPPANEL OVER... HET LEIDERDORPPANEL OVER... Resultaten peiling 13: Meedenken en meedoen in de openbare ruimte april 2015 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 13 e peiling met het burgerpanel van

Nadere informatie

Wijkaanpak. bekendheid, betrokkenheid en communicatie

Wijkaanpak. bekendheid, betrokkenheid en communicatie Afdeling Onderzoek & Statistiek Gemeente Deventer Karen Teunissen April 2006 Inhoudsopgave Inleiding 3 Hoofdstuk 1 Bekendheid en betrokkenheid 4 Samenvatting 8 Hoofdstuk 2 Communicatie 9 Samenvatting 12

Nadere informatie

Hoofdstuk 17. Financiële dienstverlening

Hoofdstuk 17. Financiële dienstverlening Hoofdstuk 17. Financiële dienstverlening Samenvatting In dit hoofdstuk wordt allereerst gekeken naar de bekendheid en het gebruik van vijf inkomensondersteunende regelingen, te weten: Kwijtschelding gemeentelijke

Nadere informatie

Inbraakpreventie in Westfriesland

Inbraakpreventie in Westfriesland Inbraakpreventie in Westfriesland uitkomsten van een peiling onder inwoners Westfriese gemeenten Juni 2014 Belangrijkste uitkomsten Risico-perceptie De zes gemeenten die deel uit maken van het politiedistrict

Nadere informatie

Resultaten enquête Uithoornlijn

Resultaten enquête Uithoornlijn Resultaten enquête Uithoornlijn Juni 2015 Resultaten enquête Uithoornlijn Inleiding De gemeente Uithoorn en de Stadsregio Amsterdam willen graag weten wat inwoners van Uithoorn belangrijk vinden aan het

Nadere informatie

Wijkschouw Stadsveld Zuid

Wijkschouw Stadsveld Zuid Wijkschouw Stadsveld Zuid Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016. Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016. Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016 Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin Datum ontvangst (wordt door de administratie ingevuld): Naam van de organisatie : Gevraagd bedrag:. Hoe de aanvraag

Nadere informatie

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat SP Afdeling Nijmegen juli 2015 SP afdeling Nijmegen, Molenweg 95, 6543 VA Nijmegen T (024) 322 93 88 F (024) 322 93 88 E nijmegen@sp.nl I www.nijmegen.sp.nl

Nadere informatie

BURGERPANEL LANSINGERLAND

BURGERPANEL LANSINGERLAND BURGERPANEL LANSINGERLAND Resultaten peiling Uitgangspunten Verkeersbeleid januari 2015 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de peiling met het burgerpanel van Lansingerland over de

Nadere informatie

Het effect van deelname aan ouderenactiviteiten van Timpaan Welzijn op gevoelens van eenzaamheid. Onderzoek in de Gemeente Steenwijkerland

Het effect van deelname aan ouderenactiviteiten van Timpaan Welzijn op gevoelens van eenzaamheid. Onderzoek in de Gemeente Steenwijkerland Het effect van deelname aan ouderenactiviteiten van Timpaan Welzijn op gevoelens van eenzaamheid. Onderzoek in de Gemeente Steenwijkerland 0 Dit onderzoek is in 2012 uitgevoerd door Nanda Knol, 3 e jaars

Nadere informatie

Buurtenquête hostel Leidsche Maan

Buurtenquête hostel Leidsche Maan Buurtenquête hostel Leidsche Maan tussenmeting 2013 Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Utrecht (GG&GD) DIMENSUS beleidsonderzoek April 2013 Projectnummer 527 Inhoud Samenvatting 3 Inleiding

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE VRAGENLIJST BEVRAGING VOORZITTERS LOKALE OUDERENADVIESRADEN

SCHRIFTELIJKE VRAGENLIJST BEVRAGING VOORZITTERS LOKALE OUDERENADVIESRADEN SCHRIFTELIJKE VRAGENLIJST BEVRAGING VOORZITTERS LOKALE OUDERENADVIESRADEN Januari 2010 Els Messelis & Gaby Jennes GEMEENTE:........................... PROVINCIE:........................... Inleiding en

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnr: Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven. Daarbij geldt: een hoger cijfer (10)

Nadere informatie

Analyse enquête februari- maart 2012 Oud-Heverlee

Analyse enquête februari- maart 2012 Oud-Heverlee 1. Analyse enquête februari- maart 2012 Oud-Heverlee 1 Inhoud INLEIDING... 3 1. ENQUETE... 4 2. RESULTATEN... 6 2.1. ONDERVRAAGDEN... 6 Leeftijd... 6 Deelgemeenten... 6 Geslacht... 7 2.2. CIJFERS... 8

Nadere informatie

1,9 miljoen Belgen hebben nog nooit een computer gebruikt; 2,6 miljoen Belgen hebben nog nooit op het internet gesurft.

1,9 miljoen Belgen hebben nog nooit een computer gebruikt; 2,6 miljoen Belgen hebben nog nooit op het internet gesurft. ALGEMENE DIRECTIE STATISTIEK EN ECONOMISCHE INFORMATIE PERSBERICHT 8 november 2006 1,9 miljoen Belgen hebben nog nooit een computer gebruikt; 2,6 miljoen Belgen hebben nog nooit op het internet gesurft.

Nadere informatie

Onderzoek Test website door het Stadspanel Helmond

Onderzoek Test website door het Stadspanel Helmond Onderzoek Test website door het Stadspanel Helmond In januari 2012 is de nieuwe gemeentelijke website de lucht ingegaan. Maanden van voorbereiding en tests gingen daaraan vooraf. Daarbij is bij de projectgroep

Nadere informatie

Buurtenquête Stevenfenne

Buurtenquête Stevenfenne Buurtenquête Stevenfenne Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede een

Nadere informatie

Waar winkelen de inwoners van de gemeente Ede? Een onderzoek op basis van 304 winkelmomenten

Waar winkelen de inwoners van de gemeente Ede? Een onderzoek op basis van 304 winkelmomenten Waar winkelen de inwoners van de gemeente? Een onderzoek op basis van 304 winkelmomenten In opdracht van de SGP Door Studentenpool Bestuurlijke Bedrijfskunde Academie Mens & Organisatie Christelijke Hogeschool

Nadere informatie

Onderzoeksresultaten Marktplaats Duttendel & Wittebrug September 2015 Versie 1.0

Onderzoeksresultaten Marktplaats Duttendel & Wittebrug September 2015 Versie 1.0 Onderzoeksresultaten Marktplaats Duttendel & Wittebrug September 2015 Versie 1.0 2 Index 1. Introductie 2. Profiel respondent & wijk 3. Shopgedrag 4. Productbehoefte (wat en waar) 5. Biologische markten

Nadere informatie

Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost

Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost Februari 15 De samenwerking van het Wijkteam Pagina 0 Inhoud Inleiding 2 Aandachtspunten Wijkster 3 Speerpunten 2015 5 Doelen 2015 6 Pagina 1 Inleiding Voor u ligt het Wijkplan

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnr: xx In deze enquête worden diverse vragen gesteld op het gebied van leefbaarheid. We vragen u daarover een oordeel te geven door middel van een rapportcijfer op

Nadere informatie

minder dan 5 jaar tussen de 5 en de 10 jaar tussen de 10 en de 15 jaar langer dan 15 jaar

minder dan 5 jaar tussen de 5 en de 10 jaar tussen de 10 en de 15 jaar langer dan 15 jaar Burgerpanel Zeewolde Resultaten peiling 3: Wmo-nota juli 2012 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 3 e peiling met het burgerpanel van Zeewolde. De peiling ging over de sociale netwerken

Nadere informatie

PARTICIPATIE IN GORINCHEM

PARTICIPATIE IN GORINCHEM PARTICIPATIE IN GORINCHEM Gemeente Gorinchem April 2017 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3330670 Rapportnummer 2017 / 58 Datum April 2017 Opdrachtgever

Nadere informatie

Tevreden Boesingheliede?! Leefbaarheidsonderzoek 2011

Tevreden Boesingheliede?! Leefbaarheidsonderzoek 2011 Tevreden Boesingheliede?! Leefbaarheidsonderzoek 2011 Opdrachtgever Gemeente Haarlemmermeer, Dorpsraad Lijnden Analyse en rapportage Rigter Research, M.J.C. Rigter Gegevensverwerking G. Brander-Arkema

Nadere informatie

BURGERPANEL OIRSCHOT PEILING 4 2015 DIENSTVERLENING

BURGERPANEL OIRSCHOT PEILING 4 2015 DIENSTVERLENING BURGERPANEL OIRSCHOT PEILING 4 2015 DIENSTVERLENING Gemeente Oirschot Oktober 2015 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl

Nadere informatie

t Trefpunt, Laag Zuthem

t Trefpunt, Laag Zuthem t Trefpunt, Laag Zuthem 'Trefpuntbestuur peilt uw mening over t Trefpunt.' Beste bewoner van Laag Zuthem en het omliggende buitengebied, Wat zijn uw ideeën over de toekomst van ons dorpshuis? Momenteel

Nadere informatie

Samenvatting SeysterPanel In 2011 hielden wij voor de eerste keer een groot woononderzoek. Huurders van Seyster Veste werd

Samenvatting SeysterPanel In 2011 hielden wij voor de eerste keer een groot woononderzoek. Huurders van Seyster Veste werd Januari 2014 Samenvatting SeysterPanel 2013 In 2011 hielden wij voor de eerste keer een groot woononderzoek. Huurders van Seyster Veste werd gevraagd naar hun tevredenheid. Tevredenheid over de woningen,

Nadere informatie

Interactief bestuur. Omnibus 2015

Interactief bestuur. Omnibus 2015 Interactief bestuur Omnibus 2015 O&S April 2016 Samenvatting In september/oktober 2015 is door de afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente s- Hertogenbosch een omnibusonderzoek gehouden. In dit

Nadere informatie

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan Leefbaarheid Samen werken aan prettig wonen in uw wijk Plezierig wonen wordt niet alleen bepaald door uw woning. Minstens zo belangrijk is een schone, veilige buurt, waarin de bewoners prettig met elkaar

Nadere informatie

Financiering woningaanpassingen een onderzoek van seniorenorganisatie ANBO

Financiering woningaanpassingen een onderzoek van seniorenorganisatie ANBO 27-05-2015 Financiering woningaanpassingen een onderzoek van seniorenorganisatie ANBO Over dit onderzoek Dit onderzoek over wonen en verhuizen is uitgevoerd door seniorenorganisatie ANBO. Het betreft een

Nadere informatie