S I N T - J A N BEKNOPT RAPPORT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "S I N T - J A N BEKNOPT RAPPORT"

Transcriptie

1 DORP inzicht S I N T - J A N BEKNOPT RAPPORT

2 Beste inwoner van Sint-Jan, Hieronder vindt u een samenvatting van de resultaten van de enquête die in de eerste helft van 2009 verdeeld werd aan alle inwoners van Sint-Jan ouder dan 12 jaar. Van de 1000 verdeelde enquêtes werden er 499 ingevulde enquêtes opgehaald en verwerkt. Dit is een duidelijk succes. Project opgestart door de gemeente Wingene. Eind 2008 lanceerde gemeente Wingene het project Dorp inzicht in Sint-Jan. Dorp inzicht is een vaststaande procedure, ontwikkeld door Samenlevingsopbouw vzw en ondersteund door de Vlaamse Minister bevoegd voor Plattelandsbeleid. In de loop van dit project werd via een bewonersbijeenkomst en een enquête nagegaan wat er leeft in ons dorp en welke de noden of wensen zijn van de inwoners. In dit project werden wij ondersteund door een computerprogramma dat de vragen van de enquête verwerkt heeft. Project uitgevoerd door groot aantal vrijwiligers van Sint-Jan Als start werden door het gemeentebestuur vrijwilligers gezocht om de ganse procedure uit te werken. Hiervoor werd in eerste instantie een oproep gedaan aan de inwoners van Sint-Jan die reeds actief waren in een vereniging, een comité of een raad. In een tweede fase tijdens de succesvolle bewonersbijeenkomst op 2 november werd de vraag gesteld aan iedere aanwezige of die geïnteresseerd was om mee te werken aan Dorp inzicht. Op basis hiervan ontstond een Projectgroep en zegden een aantal losse medewerkers hun medewerking toe (samen ca. 25 personen). Al deze vrijwilligers brachten, ism. Kurt Schoonbaert van gemeentebestuur Wingene en Tineke Rollier van Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen vzw, het ganse proces van Dorp inzicht tot een goed einde. De resultaten van Dorp inzicht werden op zondag 4 oktober 2009 door de Projectgroep voorgesteld tijdens een tweede bewonersbijeenkomst.

3 Enkele algemene cijfers De verhouding man/vrouw was ongeveer 50/50 verdeeld. De verschillende leeftijdscategoriën waren evenredig vertegenwoordigd. 1 op 4 woont al sedert zijn geboorte in Sint-Jan, 1 op 5 is de laatste 5 jaar op Sint-Jan komen wonen. Mobiliteit Bij de verkeersproblemen stellen de inwoners vast dat er te weinig openbaar vervoer is in Sint-Jan (31%), dat er te snel gereden wordt (29%) en dat er te veel vrachtverkeer door Sint-Jan rijdt (18%). Een beperking van het zwaar verkeer (28%), het nemen van verkeersremmende maatregelen (17%) en een beperking van de maximumsnelheid (16%) zijn wenselijk. Anderzijds vindt ongeveer een kwart van de bevraagden dat er geen verkeersproblemen zijn en dat er niets moet ondernomen worden. Op de vraag hoe de inwoners de wegen wensen te verbeteren, antwoordt het grootste deel : via groenaanplanting (27%), gevolgd door gescheiden fietspaden (25%), meer straatverlichting (21%) en meer en bredere voetpaden (19%). Daarnaast stelt ook 21% dat geen herinrichting nodig is. Het grootste deel van de inwoners van Sint-Jan vindt de wegen, voetpaden, bermen, parkeerplaatsen, straatverlichting en wegwijzers in goede of redelijke staat. Toch vindt meer dan 20% dat trottoirs, fietsstallingen, bermen en wandelwegen in slechte toestand verkeren. Hierbij aansluitend blijkt er een duidelijk tekort aan fietspaden (55%) en verder ook aan wandelwegen (35%), oversteekplaatsen (34%), fietsstallingen (33%), trottoirs (27%) en straatverlichting (27%). DE ANTWOORDEN : Wat kan er volgens U worden gedaan om de landelijke omgeving van Sint-Jan te beschermen en te verbeteren? Wonen en werken - geen extra bouwgronden - geen industrie toelaten, ook geen agro-industrie - winkels tekort - toepassing van het bestaand gewestplan Mobiliteit Groen Hinder - zwaar verkeer beperken - doorgaand verkeer beperken - aanleggen van fietspaden - onderhouden van bermen en grachten - meer groen, bebloeming, bomen aanplanten - een park, bossen behouden en uitbreiden - dorpsvernieuwing - meer groen - plaatsen van vuilnisbakken, vangnetten - zwerfvuil tegengaan - Reukhinder tegengaan In relatie met het openbaar vervoer is er zeer grote vraag naar een halte in of dichter bij Sint-Jan (68%!). Verder wordt de moeilijke bereikbaarheid per fiets van de halte naar de Wissel als een probleem ervaren door een groot deel van de gebruikers van openbaar vervoer.

4 Wonen en werken 84% vindt het landelijk karakter van Sint-Jan belangrijk tot heel belangrijk. Hierbij is het vooral belangrijk de weilanden in stand worden gehouden en de natuurelementen zoals bomen, bermen, hagen, grachten en groenschermen goed onderhouden en ontwikkeld worden. Verder is het even duidelijk dat de inwoners van Sint-Jan vervuiling van het platteland wensen tegen te gaan en dat men wenst dat afval en zwerfvuil vermeden (of opgeruimd) worden. Drievierde vindt dat Sint-Jan algemeen genomen een mooi dorp is. 40% à 50% vindt dat er genoeg groen is in het dorp zelf, terwijl 30% vindt dat het niet genoeg voorzien is. Verder zou het onderhoud van de straten en pleinen beter kunnen. Om de woonsituatie te verbeteren is er vooral vraag naar fietspaden (49%), een speelplein (45%), meer groen (37%), meer zitbanken (37%) een overdekte bushalte (32%) en de herinrichting van het dorpsplein (26%). 73% woont graag in Sint-Jan vooral voor de landelijke omgeving en 63% woont graag in zijn woning. 33% vindt het heel goed zoals het nu is in Sint-Jan. Op de vraag welke ontwikkeling men wenst scoort meer ruimte voor natuur het best (34%), gevolgd door meer ruimte voor recreatie (29%). Slechts 6% wenst meer ruimte voor wonen en 4% meer ruimte voor lichte industrie en KMO s. Verder vindt ook 33% dat het goed is zoals het nu is. Of nog : 1/3 wil meer groen en 1/3 wil meer recreatie. 12% van de bevraagden wil meer ruimte voor landbouw. Verder is er weinig vraag naar meer bebouwing. Toerisme Men wil vooral zachte recreatie zoals wandelen (29%) en fietsen (36%) in Sint-Jan. Ook hoeve- en streekproducten vragen om promotie (26%). Deze zaken sluiten aan bij de vraag naar het behoud van het landelijke karakter. Voor 22% mag het hoeve- en plattelandstoerisme uitgebreid worden, maar 33% wil geen verdere uitbreiding van toerisme in Sint-Jan.

5 Vrijetijd Over de besteding van de vrijetijd had 40% geen mening. Op de vraag voor welke leeftijdsgroep meer activiteiten moeten georganiseerd worden, blijkt dat dit het meest gevraagd wordt voor jongeren van jaar (28%) en voor kinderen tot 10 jaar (26%). Opvallend is dat ook 21% voorstander is voor meer activiteiten voor personen ouder dan 60. Voor de jongeren wordt vooral een spelnamiddag, een sportactiviteit of speelpleinwerking als wenselijk aangeduid. Nieuwe verenigingen, vooral sportverenigingen, hebben potentieel om te groeien en er zijn voldoende inwoners geïnteresseerd. Van de 499 ingediende enquêtes toonden volgende aantallen zich geïnteresseerd om deel te nemen: voor wandelen (129 pers.), wielrennen/mountainbike (75 pers.), joggen (96 pers.), turnen (76 pers.). Verder zijn er telkens ongeveer 15 personen bereid om mee te organiseren. Als er een activiteit zoals een straatfeest, dorpsfeest, kermis, kerstmarkt of rommelmarkt zou worden georganiseerd zouden ca. 40% willen deelnemen en 5 à 15% zou willen helpen mee organiseren. ANTWOORDEN : Wat kan er volgens u worden gedaan om het contact tussen de inwoners van Sint-Jan te verbeteren? Feesten - Wijk-, dorps- straatfeesten organiseren - Kermis organiseren - Feestweekend organiseren Evenementen - Rommelmarkt - Tentoonstelling - Kerstmarkt - Stratenkoers - Voetbal tussen straten, gehuchten Ontspanningsruimte - Dorpshuis - Dorpsplein - Speelplein, speelstraten - Visvijver Respect - Een goeie dag zeggen - Iedereen gelijke kansen geven - Verdraagzaamheid, respect Activiteiten - Speeluur, speelstraten - Visvijver + club - Uitbouw verenigingsleven - Fietstochten - Voetbalploeg - Bloemschikken De ruimte waar Sint-Jan het meest nood aan heeft is een polyvalente zaal (33%), een dorpshuis (23%) of een jeugdhuis (21%). Men wil een dorpshuis vooral als ontmoetingsplaats, maar ook als ruimte voor het volgen van cursussen, als startplaats voor een uitstap of andere activiteiten, als informatieplaats, om een kaartje te leggen en andere. Vooral te gebruiken in het weekend en s avonds. 70 a 75% van de bevraagden beoefent geen sport. De rest gaat voornamelijk wandelen (ca. 30%), joggen (17%), of zwemmen in Recreatiebad de Alk (29 %).

6 Leven en welzijn De kerk is belangrijk voor Sint-Jan, deze vraag werd 100% beantwoord. De inwoners van Sint-Jan vinden de kerk belangrijk voor dopen, bruiloften en begrafenissen (63%), de zondagsdienst (34%) en als symbool van ons dorp (33%). De kerk mag gebruikt worden voor kerkdiensten (75%), een rustig concert (54%) of voor een tentoonstelling (43%). Als men behoefte heeft aan kinderopvang in Sint-Jan dan het meest voor de leeftijd van 3-12 jaar (28%) en van 0 tot 3 jaar (21%). Van de diensten in de gemeente worden het containerpark, het ziekenfonds en de post het meest gebruikt. 70% van de bevolking is tevreden over de werking van deze diensten. De diensten die huishoudelijk hulp aanbieden zijn het populairst. Belangrijke voorzieningen voor Sint-Jan zijn de school (79%), de postbrievenbus (78%), de winkel (76%) en de glasbol (75%). Volgende producten wil men vooral in het dorp kunnen kopen: - Brood en banket (80%) - Vers fruit en groenten (56%) - Kruidenierswaren (52%) - Vlees (49%) - Tijdschriften en kranten (41%) en vis (32%) DE ANTWOORDEN : Burgemeestersvraag : Indien u burgemeester was, wat zou u het eerst veranderen in Sint-Jan? Verkeer Bus - Meer fietspaden (veilige) - Snelheidsbeperking - Beperking zwaar verkeer - Doorgaand verkeer verminderen - Uitbreiding belbus - Verbinding Tielt, Maria-Aalter, Beernem Infrastructuur/inrichting - Dorpskernvernieuwing - Speelplein, speelstraat (+ en -) - Meer groen, visvijver, bos - Ontmoetingsruimte - Kerstverlichting - Geen extra verkaveringen meer, geen industrie Hinder Verder geeft 66% te kennen dat ze een groter winkelaanbod wensen. Hieruit blijkt potentieel voor uitbreiding of opwaardering van het winkelaanbod in Sint-Jan. Mobiele diensten zouden slechts beperkt gebruikt worden. - Plaatsen van vuilnisbakken, vangnetten - Zwerfvuil tegen gaan - Reukhinder tegengaan

7 Hendrik Verkest 20 jaar burgemeester Op Sint-Jan is de mond-aan-mond informatie een belangrijk informatiekanaal (66%). Verder zijn de meest gebruikte informatiebronnen De Wingense Krant (49%), het gemeentelijk informatieblad (40%), De Weekbode (30%), Kerk en Leven (28%) en affiches/folders (24%). Als er iets door het gemeentebestuur beslist wordt over Sint-Jan, verneemt men dit het liefst via het gemeentelijk informatieblad of via een persoonlijke brief. Dit project, de bewonersbijeenkomst en de enquête zouden een aanzet kunnen geven tot het oprichten van een Dorpsraad. Verdere info Dit beknopt rapport werd verdeeld aan alle inwoners van Sint-Jan. Een uitgebreid rapport kan tegen kostprijs aangevraagd worden bij het gemeentebestuur, ligt ter inzage in de beide bibliotheken of kan nagelezen worden op de gemeentelijke website. Voor alle verdere informatie over Dorp inzicht Sint-Jan kunt u terecht op of Contactpersoon gemeente Wingene : Kurt Schoonbaert - Coördinator Vrijetijdsdiensten Oude Bruggestraat Wingene coordinator.vrijetijd@wingene.be DORP inzicht S I N T - J A N

8 Projectgroep en vrijwilligers Dorp inzicht Sint-Jan Namens de projectgroep : Colpaert Ine, Colpaert Roel, De Craemer Erik, Debie Tom, Degroote Thomas, Devriendt Hilde, Duyck Martin, Fraeyman Dirk, Martens Ann, Vanslambrouck Martine, Verfaillie Johan, Verkest Lieven, Verkinderen Stijn, Verstraete Lieven, Rollier Tineke, Schoonbaert Kurt. Onze oprechte en gewaardeerde dank aan : De vele vrijwilligers : Anja Landuyt, Hilde Christiaens, Brenda De Craemer, Katrien Delodder, Doris Devos, Koen Desmet, Pieter Duyck, Nicole Gunst, Ruben Schoonbaert, Ann Seynaeve, Gilbert Van Eenooghe, Kenneth Van Neste. De school van Sint-Jan voor het ter beschikking stellen van de vergaderzaal en de polyvalente zaal voor de beide bewonersbijeenkomsten. De school van Wildenburg voor het gebruik van de PC-klas. Minicrèche Pardoes voor het ter beschikking stellen van een vergaderruimte. De Heer Etienne Sucaet voor de archieffoto s. Met de resultaten van deze studie hopen wij de inwoners, het gemeentebestuur en andere overheden een positieve stimulans te geven tot het verder ontwikkelen van een moderne en aangename leefomgeving voor Sint-Jan. Gemeentebestuur Wingene en Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen vzw. Verantwoordelijke uitgever : College van Burgemeester en Schepenen Oude Bruggestraat Wingene. Oktober 2009 Ontwerp en druk : Drukkerij Vanparys bvba, Wingene.

S I N T-J A N UITGEBREID RAPPORT

S I N T-J A N UITGEBREID RAPPORT DORP inzicht S I N T-J A N 2 0 0 8-2 0 0 9 UITGEBREID RAPPORT Beste lezer van dit rapport, In 2008 lanceerde het gemeentebestuur van Wingene het project DORP inzicht in Sint-Jan, met als doel de noden

Nadere informatie

Voorstelling resultaten. Schore 20/11/2009

Voorstelling resultaten. Schore 20/11/2009 Voorstelling resultaten Schore 20/11/2009 1 Bedankt vrijwilligers! 2 DORP inzicht Schore was een succes! 199 vragenlijsten uitgedeeld, 178 opgehaald = bijna 89.4 % van de vragenlijsten Besluit: heel waardevolle

Nadere informatie

leeftijd: gemiddeld 45 tot 59 jaar Percentage vrouwen: 51%, mannen 49% Aantal: 900 ingevuld van 1750 formulieren

leeftijd: gemiddeld 45 tot 59 jaar Percentage vrouwen: 51%, mannen 49% Aantal: 900 ingevuld van 1750 formulieren Algemeen leeftijd: gemiddeld 45 tot 59 jaar Percentage vrouwen: 51%, mannen 49% Aantal: 900 ingevuld van 1750 formulieren het Zevendonkse Buurtonderzoek 1 / 53 www.zevendonk.be Wonen Wat vindt u van de

Nadere informatie

VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS

VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS Respons per geslacht Respons per leeftijd ruimtelijke ordening wonen - milieu HELDERGEM: MOOI DORP natuur - aangenaam om wonen ruimtelijke

Nadere informatie

Doomkerke inzicht Enquête 2007

Doomkerke inzicht Enquête 2007 Doomkerke inzicht Enquête 2007 Dit project kwam er dank zij de financiële steun van het gemeentebestuur. Werkgroep Dorp inzicht Doomkerke: Debruyne Wim, Decramer Veerle, Dewaegheneire Tine, Lanssens Etienne,

Nadere informatie

Sint-Pieters-Kapelle. resultaten enquète. meer info. Katrien Tyvaert preventiedienst

Sint-Pieters-Kapelle. resultaten enquète. meer info. Katrien Tyvaert preventiedienst Sint-Pieters-Kapelle DORP inzicht resultaten enquète meer info Katrien Tyvaert preventiedienst 059 31 30 16 katrien.tyvaert@middelkerke.be DORP InZICHT In mei-juni 2007 werd het project Dorp InZicht gestart

Nadere informatie

Voorstelling resultaten 26/04/2009

Voorstelling resultaten 26/04/2009 Voorstelling resultaten 26/04/2009 Bedankt vrijwilligers! Voorstelling resultaten DORP inzicht Slijpe was een succes Wie vulde de vragenlijst in? Wonen in Slijpe Sociaal leefklimaat, verenigingsleven en

Nadere informatie

Resultaten Vragenlijst

Resultaten Vragenlijst Resultaten Vragenlijst - Aanpassing dienstverlening van De Lijn (meer bussen, bussen moeten DOOR Smeerebbe- Vloerzegem i.p.v. erlangs) - Organiseren van sport- en culturele activiteiten - Activiteiten

Nadere informatie

BALGERHOEKE inzicht. Resultaten enquête

BALGERHOEKE inzicht. Resultaten enquête BALGERHOEKE inzicht Resultaten enquête BALGERHOEKE inzicht DORP inzicht = Een bevraging Ondersteund door een internettoepassing, standaardvragenlijst en een handleiding Doel: leefbaarheid in kaart brengen

Nadere informatie

Resultaten enquête Februari 2008 juli 2009

Resultaten enquête Februari 2008 juli 2009 BALGERHOEKE inzicht Resultaten enquête Februari 2008 juli 2009 DORP inzicht Begin 2008 gingen wij in Balgerhoeke aan de slag met de methodiek DORP inzicht. De methode geeft de bewoners van een dorp de

Nadere informatie

DORP inzicht VOOR en DOOR bewoners. Voorstelling resultaten 18/11/2007

DORP inzicht VOOR en DOOR bewoners. Voorstelling resultaten 18/11/2007 DORP inzicht VOOR en DOOR bewoners Voorstelling resultaten 18/11/2007 Inleiding Historisch overzicht van het project Dorp inzicht Dorp inzicht Oosteeklo De werkgroep Inleiding Met dank aan: Iedereen die

Nadere informatie

AFSNEE inzicht. Rapport bevraging bewoners Afsnee

AFSNEE inzicht. Rapport bevraging bewoners Afsnee AFSNEE inzicht Rapport bevraging bewoners Afsnee INLEIDING Wil jij ook graag weten wat de inwoners van Afsnee over het leven in hun dorp denken? Is iedereen tevreden of zijn er dingen te veranderen of

Nadere informatie

31. Waar neemt u deel aan de volgende activiteiten?

31. Waar neemt u deel aan de volgende activiteiten? 31. Waar neemt u deel aan de volgende activiteiten? 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Sportactiviteit (actief of passief) 282 121 104 131 664 Culturele activiteit (bv. concert, toneelvoorstelling,

Nadere informatie

De resultaten. meer info. Karen Viaene

De resultaten. meer info. Karen Viaene DORP inzicht De resultaten meer info Karen Viaene 0498 905 842 Karen.Viaene@middelkerke.be voorwoord Als schepen van Samenlevingsopbouw ben ik er van overtuigd dat onze inwoners actief willen meewerken

Nadere informatie

DORP inzicht. Resultaten enquête. Achterbroek inzicht 1

DORP inzicht. Resultaten enquête. Achterbroek inzicht 1 DORP inzicht Resultaten enquête 1 Inleiding Beste inwoner van Achterbroek, in deze publicatie vindt u een samenvatting van de resultaten van de enquête die in het najaar van 2010 verdeeld werd onder alle

Nadere informatie

DORP inzicht Bottelare

DORP inzicht Bottelare hvdm DORP inzicht Bottelare De resultaten Voorjaar 2011 De projectgroep bestond uit volgende leden: Luc Eeckhout, Peter Heinen, Jo Mortier, Jorg Sierens, Det De Schynkel, Patrick Pisman, Luc Van De Kerckhove,

Nadere informatie

MUNTE BRUIST. Resultaten Bewonersbevraging. 14 maart 2010

MUNTE BRUIST. Resultaten Bewonersbevraging. 14 maart 2010 MUNTE BRUIST Resultaten Bewonersbevraging 14 maart 2010 Jullie boodschap 1. Muntenaars zijn fier op hun dorp 2. Ga behoedzaam om met de open ruimte 3. Muntenaars snakken naar beter openbaar vervoer 4.

Nadere informatie

Wat denken de bewoners over hun dorp?

Wat denken de bewoners over hun dorp? KANEGEM INZICHT Wat denken de bewoners over hun dorp? In september 2005 startte de dorpsraad van Kanegem met een bewonersbevraging. Onder de titel KANEGEM inzicht werd in januari 2006 een vragenlijst deur

Nadere informatie

Mannekensvere. De resultaten. meer info. Karen Viaene

Mannekensvere. De resultaten. meer info. Karen Viaene DORP inzicht Mannekensvere De resultaten meer info Karen Viaene 0498 90 58 42 karen.viaene@middelkerke.be voorwoord Beste inwoner van Mannekensvere Het is mij een genoegen u de resultaten van de vragenlijst

Nadere informatie

Algemeen De gemiddelde leeftijd: 45 tot 59 jaar. Percentage vrouwen: 51%, mannen 49%. Aantal: 900 ingevulde formulieren van 1750 formulieren.

Algemeen De gemiddelde leeftijd: 45 tot 59 jaar. Percentage vrouwen: 51%, mannen 49%. Aantal: 900 ingevulde formulieren van 1750 formulieren. BUURTONDERZOEK ZEVENDONK. De resultaten Hieronder vind je de resultaten van het Zevendonkse buurtonderzoek. Het buurtwerk peilde net vóór de vakantie samen met verschillende Zevendonkse verenigingen naar

Nadere informatie

DORP inzicht: Zevendonk

DORP inzicht: Zevendonk DORP inzicht: Zevendonk De gemiddelde leeftijdscategorie van de mensen die de vragenlijst hebben ingevuld is 45 tot 59 jaar. Er hebben iets meer vrouwen de vragenlijst ingevuld dan de mannen. Dit scheelt

Nadere informatie

Hartelijk dank voor jullie medewerking aan de enquête DORP inzicht. Wat zijn de troeven en de gebreken, de kansen en de problemen van Oosteeklo?

Hartelijk dank voor jullie medewerking aan de enquête DORP inzicht. Wat zijn de troeven en de gebreken, de kansen en de problemen van Oosteeklo? Beste Oosteeklonaren, Hartelijk dank voor jullie medewerking aan de enquête DORP inzicht. Wat zijn de troeven en de gebreken, de kansen en de problemen van Oosteeklo? Met deze vraag schoten we begin mei

Nadere informatie

HOUTAVE INZICHT. Wat denken de bewoners over hun dorp?

HOUTAVE INZICHT. Wat denken de bewoners over hun dorp? HOUTAVE INZICHT Wat denken de bewoners over hun dorp? Begin oktober 2005 startte comité Houtave Leeft met een bewonersbevraging. Onder de titel HOUTAVE inzicht werd een vragenlijst deur aan deur bij de

Nadere informatie

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum:

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum: ENQUÊTE BEVOLKING Status: Afgesloten Begindatum: 10-07-2013 Einddatum: 02-09-2013 Live: 55 dagen Vragen: 33 Talen: nl Panelgrootte: 700 Bounced: 0 (0%) Geweigerd: 0 (0%) Gedeeltelijk geantwoord: 0 (0%)

Nadere informatie

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Postnummer + (deel)gemeente Naam seniorenvereniging Contactpersoon 1 Algemene informatie 1. Onder hoeveel mensen is de enquête verspreid?

Nadere informatie

3.000 Nazareners geven hun mening

3.000 Nazareners geven hun mening 3.000 Nazareners geven hun mening Persbericht woensdag 3 juli 2019 Zegget ne keer! Met deze slogan riep het lokaal bestuur alle inwoners op deel te nemen aan de grote bevolkingsbevraging in mei 2019. 2.910

Nadere informatie

DORP inzicht. Beknopt rapport Doomkerke. Deze brochure werd uitgegeven dankzij de financiële steun van het gemeentebestuur.

DORP inzicht. Beknopt rapport Doomkerke. Deze brochure werd uitgegeven dankzij de financiële steun van het gemeentebestuur. DORP inzicht Beknopt rapport Doomkerke Deze brochure werd uitgegeven dankzij de financiële steun van het gemeentebestuur. PERSOONLIJK EN HUISHOUDELIJK DEEL Algemeen De meeste gezinnen bestaan uit twee

Nadere informatie

Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen Gemeente Naam vereniging Contactpersoon Formulier terugbezorgen (adres) Terugbezorgen tegen (datum) 1 Algemene informatie 1. In welke straat

Nadere informatie

Aarsele wil meer groen en minder zwaar verkeer

Aarsele wil meer groen en minder zwaar verkeer SP.A Tielt maakt resultaten enquête Aarsele bekend Aarsele wil meer groen en minder zwaar verkeer De Aarselenaar wil meer groen en minder zwaar verkeer in zijn dorpskern. Dat is de belangrijkste conclusie

Nadere informatie

Ophasselt inzicht. De resultaten van de rondvraag

Ophasselt inzicht. De resultaten van de rondvraag Ophasselt inzicht De resultaten van de rondvraag 2 1 JAAR DORP inzicht OPHASSELT... Beste inwoner van Ophasselt Eindelijk is het zover. Vandaag kunnen we u het resultaat voorstellen van maandenlang teamwork

Nadere informatie

Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen KERNTAAK. Ondersteuning en belangenverdediging van bewonersgroepen op het platteland

Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen KERNTAAK. Ondersteuning en belangenverdediging van bewonersgroepen op het platteland Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen KERNTAAK Ondersteuning en belangenverdediging van bewonersgroepen op het platteland Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen vzw Een kleine ontstaansgeschiedenis Gegroeid uit Samenlevingsopbouw

Nadere informatie

Analyse enquête februari- maart 2012 Oud-Heverlee

Analyse enquête februari- maart 2012 Oud-Heverlee 1. Analyse enquête februari- maart 2012 Oud-Heverlee 1 Inhoud INLEIDING... 3 1. ENQUETE... 4 2. RESULTATEN... 6 2.1. ONDERVRAAGDEN... 6 Leeftijd... 6 Deelgemeenten... 6 Geslacht... 7 2.2. CIJFERS... 8

Nadere informatie

Ook de samenwerking met verschillende instanties, zoals het stadsbestuur, zal in dit proces belangrijk zijn.

Ook de samenwerking met verschillende instanties, zoals het stadsbestuur, zal in dit proces belangrijk zijn. 1 Voorwoord Na de zomer van 2005 had de dorpsraad van Kanegem het idee om een bewonersbevraging uit te voeren. Aan de hand van een vragenlijst op maat van het dorp, wilde hij graag te weten komen hoe de

Nadere informatie

Dit denkt U van Vinderhoute

Dit denkt U van Vinderhoute Vinderhoute in Zicht In mei vorig jaar nam u massaal deel aan een bevraging over het leven in en de toekomst van Vinderhoute. De gegevens zijn nu helemaal verwerkt en de belangrijkste bevindingen leest

Nadere informatie

DORP inzicht Reningelst. Resultaten enquête

DORP inzicht Reningelst. Resultaten enquête DORP inzicht Reningelst Resultaten enquête Mei 2009 Samenstelling & lay-out : José Spetebroodt Deze brochure wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van 2 Inhoud Inhoud... 3 Inleiding...

Nadere informatie

Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line

Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line Wat is het Stadspanel? De gemeente Assen heeft een digitaal stadspanel. Iedere inwoner kan meedoen. Momenteel telt het stadspanel ruim 1 leden. Elk lid

Nadere informatie

quick. wins. In de Vlaamse Rand

quick. wins. In de Vlaamse Rand 2012-2013 quick wins In de Vlaamse Rand Voorwoord Colofon De brochure Quickwins Vlaamse Rand is een uitgave van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), februari 2013 Opmaak, illustraties en redactie VLM Verantwoordelijke

Nadere informatie

DORP inzicht. Beknopt rapport Doomkerke. Deze brochure werd uitgegeven dankzij de financiële steun van het gemeentebestuur.

DORP inzicht. Beknopt rapport Doomkerke. Deze brochure werd uitgegeven dankzij de financiële steun van het gemeentebestuur. DORP inzicht Beknopt rapport Doomkerke Deze brochure werd uitgegeven dankzij de financiële steun van het gemeentebestuur. PERSOONLIJK EN HUISHOUDELIJK DEEL Algemeen De meeste gezinnen bestaan uit twee

Nadere informatie

Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen OMTRENT. De ondersteuning van bewonersgroepen op het platteland

Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen OMTRENT. De ondersteuning van bewonersgroepen op het platteland Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen OMTRENT De ondersteuning van bewonersgroepen op het platteland De Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen??? Gegroeid uit Samenlevingsopbouw Ondersteunt sinds maart 2013 Oost-Vlaamse

Nadere informatie

BRUGFIGUREN in een landelijke omgeving

BRUGFIGUREN in een landelijke omgeving BRUGFIGUREN in een landelijke omgeving ONDERWIJS WELZIJN Schoolvoorbeeld van een welzijnsproject Gezinnen met jonge kinderen Kwetsbare gezinnen met jonge kinderen vormen de doelgroep van de brugfigurenwerking.

Nadere informatie

Enquête Dorpsraad IJzendijke

Enquête Dorpsraad IJzendijke Enquête Dorpsraad IJzendijke 2014 Vraag 1. Bent u een man of vrouw? 1% 49% 50% A Man B Vrouw onbekend Vraag 2. Wat is uw leeftijd? onbekend B A 12-18 C 0-12 18-25 0% 3% D 23-35 8% F 65+ 37% E 35-65 52%

Nadere informatie

Samenvatting bijeenkomst Overasselt Senioren zelf aan zet voor hun toekomst!

Samenvatting bijeenkomst Overasselt Senioren zelf aan zet voor hun toekomst! Samenvatting bijeenkomst Overasselt Senioren zelf aan zet voor hun toekomst! Project: Voorzieningenladder voor zelfstandig wonende ouderen Datum: 27-2-13 Locatie: Verenigingsgebouw Overasselt Tijd: 14.00-16.00

Nadere informatie

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe Bevraging aan de inwoners van Alveringem Beste inwoner, Het meerjarenplan moet worden opgemaakt voor de periode 2014-2020. In zo n meerjarenplan staat wat het bestuur allemaal zou willen en moeten kunnen

Nadere informatie

Bent u 55-plusser? Vult u deze enquête in? De ouderenadviesraad weet er raad mee!

Bent u 55-plusser? Vult u deze enquête in? De ouderenadviesraad weet er raad mee! G O A R Gemeentelijke Ouderenadviesraad Ruiselede Bent u 55-plusser? Vult u deze enquête in? De ouderenadviesraad weet er raad mee! De resultaten worden aan het gemeentebestuur overgemaakt om als constructieve

Nadere informatie

DORPSRAAD SCHUIFERSKAPELLE 1 Contactadres: Carrette Klaas Kronkelbeekstraat, Schuiferskapelle - 0473 83 62 26 - e-mail: klaas.carrette@belgacom.

DORPSRAAD SCHUIFERSKAPELLE 1 Contactadres: Carrette Klaas Kronkelbeekstraat, Schuiferskapelle - 0473 83 62 26 - e-mail: klaas.carrette@belgacom. DORPSRAAD SCHUIFERSKAPELLE 1 Agenda Dorpsraad 27 april 2015 20u Vergaderzaal 3 Club 77 - Schuiferskapelle Aanwezig: Klaas Carrette, Geert Verbeure (KWK), Vera Breackevelt (OKRA), Jobbe Verdoodt (KSA),

Nadere informatie

DE GROTE GEMEENTELIJKE BEVRAGING

DE GROTE GEMEENTELIJKE BEVRAGING Persvoorstelling - 24 oktober 2017 DE GROTE GEMEENTELIJKE BEVRAGING Om van de inwoners van Groot Tielt hun mening te kennen over de huidige gang van zaken en te vernemen hoe we Tielt, Aarsele, Kanegem

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Enquete feedback avond 25 oktober 2018

Enquete feedback avond 25 oktober 2018 Enquete feedback avond 25 oktober 2018 Enquete feedback avond Avond indeling: 20.00 Van 20.00 tot 20.45 Van 20.45 tot 21.00 Van 21.00 tot 21.30 Van 21.30 tot 22.00 22.00 Aanvang Presentatie enquete uitkomsten

Nadere informatie

Pasar wil Vlamingen rust doen vinden dankzij netwerk van vrijetijdsplekjes

Pasar wil Vlamingen rust doen vinden dankzij netwerk van vrijetijdsplekjes Pasar wil Vlamingen rust doen vinden dankzij netwerk van vrijetijdsplekjes "Alles moet 'Instagram Friendly' zijn. Maar worden we hier eigenlijk echt gelukkig van?" Brussel, 27 april 2018 - Pasar gaat vanaf

Nadere informatie

De Grote Wommelgemse Enquête

De Grote Wommelgemse Enquête De Grote Wommelgemse Enquête Doel De enquête is opgezet als een papieren enquête die peilt naar de tevredenheid van de inwoners, die inzicht wil krijgen hoe de bevolking haar gemeente ziet en die antwoorden

Nadere informatie

SCHUIFERSKAPELLE INZICHT

SCHUIFERSKAPELLE INZICHT SCHUIFERSKAPELLE INZICHT RESULTATEN SCHUIFERSKAPELLE inzicht is een initiatief van de dorpsraad van Schuiferskapelle I.s.m. Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen. Met de steun van het Stadsbestuur Tielt en

Nadere informatie

Operatie Periscoop Frederik Hendrik

Operatie Periscoop Frederik Hendrik Operatie Periscoop Frederik Hendrik Het perspectief van kinderen op de openbare ruimte Nav de herinrichting en het verdwijnen van 350 parkeerplekken. Wat vinden kinderen belangrijk? Hoe ziet de buurt

Nadere informatie

Menselijke maat in het landelijk gebied

Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Mensen maken het landelijk gebied. Het zijn juist de trotse en betrokken bewoners die zorgen voor een landelijk gebied dat

Nadere informatie

Doelen en beoogde resultaten van de plannen van Herxen.

Doelen en beoogde resultaten van de plannen van Herxen. Doelen en beoogde resultaten van de plannen van Herxen. Eenmalige budgetten voor onderwerpen die op korte termijn kunnen starten. De verschillende werkgroepen hebben eenmalig een budget aangevraagd en

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnummer: Met deze enquête stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven van 1 (zeer negatief) tot 10 (zeer

Nadere informatie

1. PUBLIEKE RUIMTE EN GEBOUWEN

1. PUBLIEKE RUIMTE EN GEBOUWEN CHECKLIST LEEFTIJDSVRIENDELIJKE GEMEENTE Items Het is belangrijk om je score telkens te beargumenteren met concrete voorbeelden die je gezien hebt. Die kunnen dan ook aangegrepen worden om aan de situatie

Nadere informatie

Resultaten gebruikersenquête Zwerfkei Licht door de bomen

Resultaten gebruikersenquête Zwerfkei Licht door de bomen Resultaten gebruikersenquête Zwerfkei Licht door de bomen De enquête is opgesteld door: Marijke van Winsum-Westra, Secretaris wijkplatform Hoogenhof Met medewerking van: Tom van Zuijlen, wonend in de Zwerfkei

Nadere informatie

ONS PROGRAMMA:

ONS PROGRAMMA: ONS PROGRAMMA: 2019-2024 SAMEN-LEVEN 1 2 3 4 5 Sylke PEX Sven VERELST Sarah DE KEYSER Guy DE BEUGHER Björn CLOOTS WIJ WILLEN U ERBIJ CD&V kiest resoluut voor een samenleving waar iedereen erbij hoort.

Nadere informatie

BEERNEM» DE WEG VOORUIT. Beernem leeft Bruisend Zorgzaam Duurzaam»

BEERNEM» DE WEG VOORUIT. Beernem leeft Bruisend Zorgzaam Duurzaam» BEERNEM DE WEG VOORUIT Beernem leeft Bruisend Zorgzaam Duurzaam Beernem, waar iedereen graag thuiskomt. Wie weet er beter wat er leeft en nodig is in een buurt, dan de buurtbewoners zelf? Wij geloven sterk

Nadere informatie

4.0 De resultaten van het Enquête onderzoek

4.0 De resultaten van het Enquête onderzoek 4.0 De resultaten van het Enquête onderzoek 4.1 Wie hebben meegedaan aan de enquête? Aan het enquête onderzoek voor de structuurvisie van Hoogland hebben in totaal 408 inwoners van Hoogland meegedaan.

Nadere informatie

Agenda. Stand van zaken Enquête Dorpsraad Chaam, en NU? pauze Projecten Buurtpreventie

Agenda. Stand van zaken Enquête Dorpsraad Chaam, en NU? pauze Projecten Buurtpreventie Agenda Stand van zaken Enquête Dorpsraad Chaam, en NU? pauze Projecten Buurtpreventie Korte update Bestuur gevormd (interim) Stichting opgericht Statuten / huishoudelijk reglement / inschrijving KvK /

Nadere informatie

De vragen zullen gewaardeerd worden op een schaal van 1 tot 10, waarbij 1 zeer slecht en 10 uitstekend is.

De vragen zullen gewaardeerd worden op een schaal van 1 tot 10, waarbij 1 zeer slecht en 10 uitstekend is. Enquête Kort Haarlem In totaal hebben 151 mensen de enquête teruggestuurd, dit is een goede respons voor deze steekproef. Deze mensen zijn ingedeeld in vier gebieden binnen de wijk Kort Haarlem: - Witte

Nadere informatie

INLEIDING. Seniorenenquête Sint-Martens-Latem Beste mevrouw/meneer,

INLEIDING. Seniorenenquête Sint-Martens-Latem Beste mevrouw/meneer, Beste mevrouw/meneer, INLEIDING Het gemeentebestuur van Sint-Martens-Latem wil via deze seniorenenquête zicht krijgen op de behoeften van de 60-plusser en zo een aanzet geven tot een gemeentelijk seniorenbeleid.

Nadere informatie

De gemeente Londerzeel is benieuwd naar de mening van zo veel mogelijk inwoners, ook naar die van jou.

De gemeente Londerzeel is benieuwd naar de mening van zo veel mogelijk inwoners, ook naar die van jou. L1840: enquête Denk mee over onze gemeente! De gemeente Londerzeel is benieuwd naar de mening van zo veel mogelijk inwoners, ook naar die van jou. De vragenlijst is politiek-neutraal opgemaakt, anoniem

Nadere informatie

1 Voorzieningen / ondernemersklimaat 104

1 Voorzieningen / ondernemersklimaat 104 1 Voorzieningen / ondernemersklimaat 104 1 A Stimuleren van ondernemers 14 1 A 1 Ondernemers bij elkaar brengen 9 1 A 2 Hulp bij opzetten bedrijf. 1 1 A 3 Verminderde regelgeving voor ondernemers op Stad.

Nadere informatie

Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008

Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008 Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008 Agenda Aanvang 20.00 uur Inleiding DOP en resultaten enquête Pauze, koffie/thee Discussie in groepjes Afsluiting uiterlijk 22.30 uur Wat

Nadere informatie

Resultaten van een enquête onder de bewoners van Austerlitz - eind 2012

Resultaten van een enquête onder de bewoners van Austerlitz - eind 2012 Resultaten van een enquête onder de bewoners van Austerlitz - eind 2012 Datum: 15 december 2012 Auteur: Coöperatie Austerlitz Zorgt U.A., Jan Smelik Inlichtingen: info@austerlitzzorgt.nl Verspreiding:

Nadere informatie

Stad Gent start twee proeftuinen voor ontharding

Stad Gent start twee proeftuinen voor ontharding 15 januari 2019, 14:50 (CET) Stad Gent start twee proeftuinen voor ontharding Door de klimaatverandering hebben we te kampen met hogere temperaturen en hevige regenval. We kunnen de klimaatverandering

Nadere informatie

Bewoners Enquête Apeldoorn. Stadsdeel Noord West en Stadswijk Berg en Bos

Bewoners Enquête Apeldoorn. Stadsdeel Noord West en Stadswijk Berg en Bos Bewoners Enquête Apeldoorn Stadsdeel Noord West en Stadswijk Berg en Bos Response overzicht NoordWest heeft 33020 inwoners Schatting aantal voordeuren: 10.000 Totaal ingeleverd 1293 enquêtes = +/- 13%

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnr: Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven. Daarbij geldt: een hoger cijfer (10)

Nadere informatie

Aan de commissie Maatschappelijke Aangelegenheden

Aan de commissie Maatschappelijke Aangelegenheden Made, 16 januari 2002 Commissievergadering d.d. 31 januari 2002 Aan de commissie Maatschappelijke Aangelegenheden Agendapunt: Onderwerp: woon-zorg-sportcentrum Lage Zwaluwe Toelichting: Bijgaand treft

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 Meerjarenplanning sportinfrastructuur

Hoofdstuk 4 Meerjarenplanning sportinfrastructuur Hoofdstuk 4 Meerjarenplanning sportinfrastructuur Hoofdstuk 4: Meerjarenplanning sportinfrastructuur 1. SWOT analyse Kansen: - Uitbreiden van de openingsuren - Veel open ruimten beschikbaar - Meer gebruik

Nadere informatie

VERSLAG. Datum: Julie Leenkneght. Verslag door: Aanwezig. Verontschuldigd. Emmy Nolf. Florijon Sharku Xander Vincke Dante Gravina

VERSLAG. Datum: Julie Leenkneght. Verslag door: Aanwezig. Verontschuldigd. Emmy Nolf. Florijon Sharku Xander Vincke Dante Gravina p. 1 van 6 VERSLAG EERSTEE KINDERGEMEENTERAAD Datum: Verslag door: Vrijdag 20 september 2013 (15u45-17u15) Julie Leenkneght (kindergemeenteraad@menen.be), T 056 5299 236 AANWEZIG Aanwezig Verontschuldigd

Nadere informatie

Leefbaarheidplan Zwaagdijk-West 2012-2016. Opgesteld door Dorpsraad Zwaagdijk West d.d. september 2012

Leefbaarheidplan Zwaagdijk-West 2012-2016. Opgesteld door Dorpsraad Zwaagdijk West d.d. september 2012 Leefbaarheidplan Zwaagdijk-West 2012-2016 Opgesteld door Dorpsraad Zwaagdijk West d.d. september 2012 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Algemene informatie dorp / kern 4 2.1 Historie 2.2 Ligging,

Nadere informatie

Resultaten Enquête Dorpsraad Meterik 2014

Resultaten Enquête Dorpsraad Meterik 2014 Resultaten Enquête Dorpsraad Meterik 2014 T. Hendriks, F. Janssen, K. Reijnders Dorpsraad Meterik info@dorpsraadmeterik.nl 1 Inhoud Inhoud 1 Inleiding 2 Doel enquête 3 Verantwoording enquête 4 Hoofdpunten

Nadere informatie

Wat doet de provincie eigenlijk voor Kapelle-op-den-Bos?

Wat doet de provincie eigenlijk voor Kapelle-op-den-Bos? Wat doet de provincie eigenlijk voor Kapelle-op-den-Bos? Deze vraag krijg ik regelmatig. Telkens neem ik de tijd om uit te leggen dat de provincie als streekmotor verrassend veel doet voor Kapelle-op-den-

Nadere informatie

Inwoners laten van zich horen! Resultaten Bewonersenquête 2015

Inwoners laten van zich horen! Resultaten Bewonersenquête 2015 Inwoners laten van zich horen! Resultaten Bewonersenquête 2015 Over de Bewonersenquête De gemeente Roosendaal heeft in 2015, voor de achtste keer, onder ruim 8.000 van de 62.787 inwoners van 16 jaar en

Nadere informatie

Brochure bereikbaarheid. Regio Aalter

Brochure bereikbaarheid. Regio Aalter Brochure bereikbaarheid Regio Aalter januari 2019 Inhoud BEREIKBAARHEID VAN SCHOLEN IDEAAL. REGIO AALTER... 3 1 ALGEMEEN... 3 1.1 Emmaüs Middenschool... 3 1.2 Emmaüs Bovenbouw... 3 1.3 Emmaüs Machelen

Nadere informatie

DORP inzicht De resultaten

DORP inzicht De resultaten DORP inzicht De resultaten voorwoord Als schepen van Samenlevingsopbouw ben ik er van overtuigd dat onze inwoners actief willen meewerken en meedenken om het leven in onze gemeenten leefbaarder en aangenamer

Nadere informatie

Onderzoek t.b.v. Dorpsontwikkelingsplan 2014

Onderzoek t.b.v. Dorpsontwikkelingsplan 2014 A. Algemeen Onderzoek t.b.v. Dorpsontwikkelingsplan 2014 1. Wat is uw leeftijd? 16-25 jaar 26-45 jaar 46-65 jaar 66 jaar en ouder 2. Wat is uw geslacht? Man Vrouw B. Woonklimaat 3. In wat voor soort woning

Nadere informatie

2. Tot welke leeftijdsgroep behoort U

2. Tot welke leeftijdsgroep behoort U 1. Wat is uw geslacht 1 824 724 0% 20% 40% 60% 80% 100% Vrouw Man 2. Tot welke leeftijdsgroep behoort U 85+ 17 16-17 34 75-84 102 18-24 113 60-64 154 65-74 186 25-44 425 45-59 440 11-15 83 0 50 100 150

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Inlogcode/ buurtnummer Enquête leefbaarheid in uw buurt Bij het onderzoeken van de leefbaarheid van de buurt, is het waardevol om te weten of er verschillen bestaan in beoordeling van de leefbaarheid naar

Nadere informatie

Rapport Dorp inzicht Sint-Pieters-Kapelle

Rapport Dorp inzicht Sint-Pieters-Kapelle Rapport Dorp inzicht Sint-Pieters-Kapelle 1. Persoonsgegevens Vraag 1 Wat is uw geslacht? aantal die de vraag hebben ingevuld 137 100% aantal die de vraag niet hebben ingevuld 0 0% totaal aantal 137 100%

Nadere informatie

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK BEN ER KLAAR VOOR MOOIE DINGEN KUNNEN DOEN Ann is psychiatrisch verpleegkundige van opleiding en voelt een grote

Nadere informatie

Advies van de Aalsterse Jeugdraad met betrekking tot het behoud van Jeugdhuis Jome in Gijzegem.

Advies van de Aalsterse Jeugdraad met betrekking tot het behoud van Jeugdhuis Jome in Gijzegem. Advies van de Aalsterse Jeugdraad met betrekking tot het behoud van Jeugdhuis Jome in Gijzegem. Initiatief: Aanleiding: Gericht aan: Datum: 9 mei 2010 Adviesnummer: 2010/1 Jeugdraad Aalst in samenwerking

Nadere informatie

Iedereen Burgemeester

Iedereen Burgemeester Iedereen Burgemeester 11 juli 2011, Maarkedal Voornaamste resultaten Tevredenheid gemeentelijke diensten en communicatie Voornaamste resultaten RESPONDENTEN 4 Woonplaats Deelgemeente 4 3 3 2 142 respondenten

Nadere informatie

Visie op Zetten in 2025

Visie op Zetten in 2025 Visie op Zetten in 2025 door comité Zicht op Zetten Magda Rem, Ton Hover, Arie van Noordwijk, Wieger van der Spek en Marc Jansen November 2017 In samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Project

Nadere informatie

PERVIJZE DE RESULTATEN OKTOBER 2010

PERVIJZE DE RESULTATEN OKTOBER 2010 PERVIJZE DE RESULTATEN OKTOBER 2010 De projectgroep DIZ Pervijze Achteraan vlnr: Midden vlnr: Vooraan vlnr: Niet op de foto: Hugo Tisson, Tom Deschilder, Christine Dezwarte, Lieve Vanoost, Adelson Decat

Nadere informatie

Leefbaarheidsonderzoek: Nibbixwoud en Hauwert. Gemeente Medemblik Januari 2011

Leefbaarheidsonderzoek: Nibbixwoud en Hauwert. Gemeente Medemblik Januari 2011 Leefbaarheidsonderzoek: Gemeente Medemblik Januari 2011 Colofon Uitgave : I&O Research BV Van Dedemstraat 6c 1624 NN Hoorn Tel. (0229) 282555 www.ioresearch.nl Rapportnummer : 2011-1741 F Datum : januari

Nadere informatie

5 (2014-2015) Nr. 1 6 oktober 2014 (2014-2015) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR

5 (2014-2015) Nr. 1 6 oktober 2014 (2014-2015) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR stuk ingediend op 5 (2014-2015) Nr. 1 6 oktober 2014 (2014-2015) Vlaamse Regering Samenstelling verzendcode: PAR 2 Stuk 5 (2014-2015) Nr. 1 Samenstelling minister-president Geert BOURGEOIS viceminister-presidenten

Nadere informatie

CD&V+ kiest voor de weg vooruit!

CD&V+ kiest voor de weg vooruit! CD&V+ kiest voor de weg vooruit!» CD&V gelooft in de troeven van Kluisbergen en haar inwoners. We verruimen onze lijst en stellen daarbij één voorwaarde: wij willen kandidaten met een hart voor Kluisbergen.

Nadere informatie

Er werden 42 senioren bevraagd (enquêtes) en de voorstellen werden in groep besproken.

Er werden 42 senioren bevraagd (enquêtes) en de voorstellen werden in groep besproken. Advies Seniorenraad Zitbanken Linkeroever Datum: 13/1/2016 Volgnummer: 2016-2 Gericht aan: Contactpersoon Seniorenraad : Contactpersoon Administratie: districtsbestuur Antwerpen Jan Veulemans (voorzitter

Nadere informatie

Inwonerspanel Zuid-Holland Zuid Woonomgeving

Inwonerspanel Zuid-Holland Zuid Woonomgeving R Inwonerspanel Zuid-Holland Zuid Woonomgeving s Inwonerspanel Het inwonerspanel van Zuid-Holland Zuid ontvangt enkele keren per jaar een digitale vragenlijst en vertegenwoordigt daarmee de stem van de

Nadere informatie

Goed op weg met een vernieuwde N382. door Anzegem

Goed op weg met een vernieuwde N382. door Anzegem Goed op weg met een vernieuwde N382 door Anzegem Een overzicht van de werken in de Kerkstraat en de Kruisweg Meer verkeersveiligheid in het centrum Als inwoner van Anzegem bent u vertrouwd met de drukke

Nadere informatie

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan.

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan. Kontich gaat voor een beter aanbod van openbaar vervoer Dat het gemeentebestuur een voorstander is van de tramdoortrekking naar de park & ride aan de E19 is ondertussen wel bekend. Die visie wordt ook

Nadere informatie

Ingber de Hut DORPSONTWIKKELINGSPLAN Het Dorpsontwikkelingsplan

Ingber de Hut DORPSONTWIKKELINGSPLAN Het Dorpsontwikkelingsplan Dorpsontwikkelingsplan Het Dorpsontwikkelingsplan (DOP) is opgesteld door de kerngroep de Hut. Het is een algemene visie waarbij de inwoners door middel van zelfsturing aangeven wat de gewenste ontwikkeling

Nadere informatie

KVLV helpt vrouwen over de drempel naar beweging!

KVLV helpt vrouwen over de drempel naar beweging! 3 juni 2004 KVLV helpt vrouwen over de drempel naar beweging! IS ER POSITIEF NIEUWS? Recent interuniversitair onderzoek bij 12.000 Vlamingen tussen 10 en 75 jaar doet Minister Marino Keulen besluiten dat

Nadere informatie

HOMBEEK ONTWERP DORPSPLEIN EN CLUSTER DIEPESTRAAT - STATIONSPLEIN OPDRACHTGEVER AANBESTEDINGSBEDRAG LOOPTIJD STUDIE PROJECTTEAM.

HOMBEEK ONTWERP DORPSPLEIN EN CLUSTER DIEPESTRAAT - STATIONSPLEIN OPDRACHTGEVER AANBESTEDINGSBEDRAG LOOPTIJD STUDIE PROJECTTEAM. OPDRACHTGEVER Gemeente Mechelen AANBESTEDINGSBEDRAG 1.837.280 euro (excl. BTW) LOOPTIJD STUDIE 2015 2016 PROJECTTEAM Koen Stuyven Geert Vercruysse Maarten Vrebos Ciska Geysens ONTMOETEN IN In de zone rond

Nadere informatie

Resultaten Enquête Nevele

Resultaten Enquête Nevele Resultaten Enquête Nevele Politie en Veiligheid 57% vindt dat er te weinig blauw op straat is terwijl 67% (opvallend want dat is toch 2 inwoners op 3) de wijkagent niet kent. De (lokale) drugsproblematiek

Nadere informatie

wijkvergadering Kapellen-centrum 23 juni 2011

wijkvergadering Kapellen-centrum 23 juni 2011 wijkvergadering Kapellen-centrum 23 juni 2011 bevolking inwoners: 26.434 politie vijf zonale prioriteiten diefstallen in woningen verkeer overlast drugs FOCUS gps-diefstallen intrafamiliaal geweld brandweer

Nadere informatie