DORP inzicht. Beknopt rapport Doomkerke. Deze brochure werd uitgegeven dankzij de financiële steun van het gemeentebestuur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DORP inzicht. Beknopt rapport Doomkerke. Deze brochure werd uitgegeven dankzij de financiële steun van het gemeentebestuur."

Transcriptie

1 DORP inzicht Beknopt rapport Doomkerke Deze brochure werd uitgegeven dankzij de financiële steun van het gemeentebestuur.

2 PERSOONLIJK EN HUISHOUDELIJK DEEL Algemeen De meeste gezinnen bestaan uit twee personen met een evenredige verdeling mannen en vrouwen. De gemiddelde leeftijd is tussen de 25 en 44 jaar. We hebben dus een actieve bevolking van iets minder dan 60 %. De mensen die hier komen wonen zijn blijvers. De gemiddelde verblijfsperiode ligt tussen de 6 en 50 jaar en 98 % kiest voor Doomkerke als permanente verblijfsplaats. De meerderheid van onze huizen is voorzien van alle moderne nutsvoorzieningen. Bij de energie en waterbesparende maatregelen zijn meervoudige beglazing en een regenput toonaangevend. We verwarmen onze woningen vooral met stookolie gevolgd door hout. Slechts weinig inwoners hebben last van overstromingen bij hevige regenval. Niettegenstaande moeten er maatregelen genomen worden om dit tot een minimum te herleiden. Zoals reeds vermeld zijn er veel jonge gezinnen. Bijna de helft van de schoolgaande jeugd volgt kleuter en lager onderwijs, iets meer dan een derde gaat naar het secundair onderwijs en 14% zet zijn studies verder in het hoger onderwijs. Onze woonomgeving

3 De Doomkerkenaren zijn best tevreden met de aangeboden voorzieningen, maar het winkelaanbod en de aanleg van fietspaden, straten en voetpaden kan beter. Over onthaalmoeders en administratieve voorzieningen heeft zelfs 42 à 43% geen mening. De kwaliteit van de woonomgeving verbeteren door het aanleggen van fietspaden (62%), uitbreiden van het speelplein, terug openstellen van de kerkwegels. Hier en daar is een zitbankje ook gewenst. Wat zwerfvuil betreft ligt het iets moeilijker: 62% vindt dat er geen is, maar uit de aanvulling blijkt dat er toch heel wat zwerfvuil te vinden is langs bermen en in grachten. Daarom is 34% het er over eens dat een jaarlijkse schoonmaak zich opdringt en 18% opperde het idee van een straatveger. Transport/mobiliteit De wagen is de heilige koe die voor al onze activiteiten wordt gebruikt. De fiets is dan weer goed voor een derde van de verplaatsingen van praktische aard (hier wordt geen recreatief fietsen mee bedoeld). Zij die niet over een auto beschikken, lossen hun vervoersproblemen zelf op door de hulp in te roepen van familie, vrienden of buren. Er wordt weinig gebruik gemaakt van het openbaar vervoer, dit geldt ook voor de belbus. Toch is die noodzakelijk voor de ouderen en de schoolgaande jeugd. De belbus-gebruikers hebben weinig of geen klachten. Op de vraag of er een parkeerterrein moet komen zegt 43 % neen, 27 % is voor, 25 % heeft geen mening en 4% duidt ook nog een mogelijke locatie aan. Bij de ja-stemmers is een parkeerplaats voor vrachtwagens een hot item. Men geeft de voorkeur aan een parkeerplaats bij het voetbalveld, die kan dan ook gebruikt worden bij huwelijksplechtigheden en begrafenissen. 36% is voor een parking voor minder-mobiele mensen. Er wordt te snel gereden, er is te veel vrachtverkeer en er is een gebrek aan fietspaden luidt het antwoord op de vraag: Welke verkeersproblemen doen zich voor in Doomkerke?

4 De gevaarlijke kruispunten in volgorde van belangrijkheid: Het Amerikaplein (107 meldingen) Smisseweg Brandstraat - Wingenesteenweg (81 meldingen) Aan café De Radio (Zou niet tot de bevoegdheid van Ruiselede behoren) (43 meldingen) Kruispunt aan de Klaphulle (22 meldingen) Ook wordt het laattijdig maaien van de graskanten op verschillende punten in de enquête aangehaald Waar wordt er te snel gereden? Overal in Doomkerke, maar de grote boosdoener blijkt de Bruggesteenweg. Wij hebben de indruk dat vooral bij de landelijke wegen elk zijn eigen straat vernoemde. Om de maximum snelheid te verlagen zijn de Doomkerkenaren van mening dat één of meerdere maatregelen nodig zijn. Verlagen maximumsnelheid (26 %) Waarschuwingsborden spelende kinderen (23 %) Slim verkeerslicht (22 %) Drempels Bloembakken (20 %) Meer politiecontrole (17 %) Tijdelijke speelstraten (12 %) Meer zone 30 (7 %) Geen maatregelen (15 %) Geen mening (22 %) Aan welke voorzieningen heeft Doomkerke nood? In volgorde van belangrijkheid: fietspaden, parkeerruimte voor vrachtwagens en fietsstallingen. Hoe beoordelen we de toestand van wegen, voetpaden, fietspaden, wandelwegen, ruiterpaden, fietsstallingen, bermen, parkeerterreinen, straatverlichting en wegwijzers? De fietspaden scoorden zeer slecht en de wegwijzers en de straatverlichting goed. Meer dan 1/3 (36 %) vindt de toestand van de voetpaden voor ouderen, rolstoelgebruikers en kinderwagens redelijk goed, 23 % is van mening dat ze slecht is, 11 % vindt ze dan weer goed begaanbaar en 30 % had hierover geen mening. Bij een eventuele herinrichting zou Doomkerke graag hebben dat er aandacht is voor volgende zaken: fiets- en zebrapaden, groenaanplanting en meer straatverlichting.

5 Openbare voorzieningen De bevolking is tevreden over het gemeentebestuur, de politie en het postkantoor. Het merendeel heeft geen mening wat betreft OCMW, de bibliotheek, het ziekenfonds en de vakbond. Het meest opvallend is de nogal uiteenlopende mening over het containerpark: 29 % zegt goed, 26 % redelijk, 20% vindt het slecht en 24% heeft geen mening. De mensen zijn best tevreden over de watervoorziening, GSM-ontvangst, elektriciteit, vuilnisophaling, kabeldistributie en telefoonontvangst. Scoren niet goed: schoonmaken van straten/voetpaden, sneeuw ruimen/zout strooien, maaien van graskanten, onderhoud van grachten. De diensten van het OCMW zijn onvoldoende gekend, gezien 87 % geen mening heeft. (Waarschijnlijk brengt het infoblad van oktober jl. hierin verandering.) Bij de sorteermogelijkheden van het afval zijn we zeer tevreden over de glascontainer, papier- en PMD-ophaling. De meerderheid is tevreden over het containerpark en de kledingbox. Bijna 3/4 van de bevolking heeft geen mening over buitenschoolse kinderopvang, maar zij die het aanbelangt, vinden dit toch belangrijk. Bij de openluchtvoorzieningen is de aanwezigheid van zitbanken en een speelterrein heel belangrijk. Toch is 22 % tevreden met wat er is en nog eens 22 % wenst een ontspanningsruimte. Bij de mogelijke locatie waar bijkomende zitbanken moeten komen, zijn de meningen nogal verdeeld, van in het centrum tot langs de wandelwegen. Iemand had er zelfs graag eentje in zijn tuin. De beste locatie voor het speelterrein is aan het voetbalveld en aan de school. Een schommel, een glijbaan en een zandbak zijn noodzakelijk, maar er is ook vraag naar een sportterrein. Aan een openbaar toilet heeft Doomkerke geen behoefte Vrije tijd / verenigingsleven

6 Ons verenigingsleven speelt zich vooral s avonds en in het weekend af en gemiddeld 25 % van de bevolking neemt hieraan deel. De activiteiten van het feestcomité scoren het best, gevolgd door de viering van de St. Elooisgilde. Er is vooral vraag naar een jeugd- of dorpshuis en er is ook interesse in een jeugdvereniging, hobbyclub, turnvereniging, petanqueclub en toneelvereniging. Onze jeugd is blijkbaar geïnteresseerd in spelnamiddagen en sportactiviteiten. Voor het jeugdhuis, het feestcomité en het voetbal waren blijkbaar heel wat kandidaatmedewerkers. De rest scoorde slechter. Met andere woorden: dringend kandidaten gevraagd! Sport Blijkt dat onze bevolking niet erg sportief is. Wandelen en voetballen, scoren het best. Zwemmen en wandelen wordt dan vooral in de ons omringende gemeenten beoefend. Lokaal bestuur De ene helft is geïnteresseerd in de plaatselijke politiek, de andere helft dan weer niet. Er is een vrij verdeelde mening over het al dan niet bekendmaken van politieke beslissingen. De meerderheid voelt er zich ook niet bij betrokken. Bij de vraag of de Doomkerkenaren meer informatie willen, zegt 55 % ja. Bij de vraag over het oprichten van een dorpsraad, zegt de meerderheid ja.toch is er nog altijd 40% die geen mening terzake heeft. Er zijn 81 personen geïnteresseerd om deel te nemen aan een eventuele dorpsraad. Bij de peiling naar de tevredenheid over het gemeentebestuur, was 65 % tevreden.

7 Sociaal leefklimaat Doomkerkenaren hebben over het algemeen een goede relatie met hun buren. Ze feesten graag en daarvoor zijn alle manieren goed. Bij de vraag of er nood is aan een ombudsman zijn de meningen op zijn minst verdeeld. Bij de vraag Hoe moeten de resultaten van dit onderzoek worden bekendgemaakt? is de meerderheid van mening dat we dit best doen met een informatieblad. Wij, van Dorp inzicht, willen graag iedereen tevreden stellen en doen dit op alle mogelijke manieren: Onderzoeksresultaten

8 De PowerPoint voorstelling waarin de resultaten kort en bondig werden samengevat, zal vanaf ± half november te zien zijn op en op Een informatieblad met een beknopt rapport (verdeeld aan iedere woning in Doomkerke), en ook zichtbaar en Een uitgebreid rapport van een kleine 100 blz. te zien vanaf ± half november op en Een gedrukt exemplaar kan tegen kostprijs aangevraagd worden bij het gemeentebestuur en zal ook ter inzage liggen in de bibliotheek. Ontbraken er vragen in deze vragenlijst? Wij beperken ons tot enkele ludieke antwoorden, maar veel meer kan u lezen in het uitgebreide verslag en op bovenstaande websites. - Waar zijn de mooie meisjes? - Neen, lijst was lang genoeg! Burgemeestersvraag Wat zou u eerst veranderen in Doomkerke mocht u burgemeester zijn? We beperken ons hier terug tot enkele plezante schrijfsels, maar meer van dat en ook ernstige bedenkingen kan u vinden in het uitgebreide rapport. - Iemand had bij alle vragen geen mening maar wou toch alles veranderen in Doomkerke - Een pretpark, plaats genoeg. - Zorg voor rechtvaardigheid: de goeden en rechtschapenen belonen, de slechteriken straffen en veroordelen. - Een gezellig café met een groot terras - Een speelplein voor jong en oud! - Doe zo verder! Voor meer details van het Beknopt verslag verwijzen we naar het Uitgebreide verslag.

9 Werkgroep DORP inzicht Doomkerke Negen maanden Dorp inzicht Doomkerke. Begin maart nam de gemeente Ruiselede het initiatief om deel te nemen aan het project Dorp inzicht van Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen. Linda Wyckstandt, onze kersverse OCMW-voorzitster, kreeg de opdracht om als contactpersoon op te treden. In slechts een paar weken ontstond uit de kerngroep, onder leiding van Lore Jonckheere en met hulp van Linda, een gedreven en gemotiveerd Dorp inzicht Doomkerke met 11 leden nl. Debruyne Wim, Decramer Veerle, Dewaegheneire Tine, Lanssens Etienne, Mannens Mieke, Padot Christa, Ramon Carine, Van Loocke Ria, Van Ryckeghem Rita, Vancolen Kristof, Vaneenooghe Rik. Dolenthousiast gingen we in de eerste helft van april van deur tot deur om alle Doomkerkenaren uit te nodigen voor een open vergadering. Onverhoopt kwamen op 27 april maar liefst 120 dorpelingen naar t Haantje. Een schot in de roos. Bij een gezellige babbel en een frisse Keyte (een streekbiertje van onze plaatselijke brouwer, ons aangeboden door het gemeentebestuur), selecteerden de inwoners de thema s die ze wilden opgenomen zien in een bevraging.

10 Zes weken lang werden op basis van de gekozen thema s vragenlijsten opgesteld. Een hele klus. Vooral omdat het welslagen van het ganse project hier grotendeels vanaf hing. In deze fase doken al de eerste computerproblemen op. Vanaf 20 juni gingen we opnieuw op pad om de vragenlijsten persoonlijk aan alle inwoners van Doomkerke te overhandigen. Hier en daar gaven we een woordje uitleg over het hoe en het waarom en vooral om de mensen te overtuigen de vragenlijst in te vullen. Alle Doomkerkenaren vanaf 12 jaar ontvingen een persoonlijke vragenlijst (602) en elk huisgezin (308) werd op huishoudelijk vlak bevraagd. De verlofperiode in acht genomen, werden alle vragenlijsten tegen eind juli terug ingezameld. De respons overtrof onze stoutste dromen, want 427 (71 %) Doomkerkenaren hadden hun mening te kennen gegeven. De huishoudelijke vragenlijst was iets minder, maar toch nog goed voor 65%. Van begin juli tot 15 september hebben we de formulieren ingevoerd in de database van Dorp inzicht. Een helse karwei, daar het programma zo omslachtig, tijdrovend en gebruiksonvriendelijk was. Menig invoerder kreeg het op de zenuwen. Door onze tussenkomst is het programma intussen aangepast, maar helaas te laat voor ons. Van 15 september tot nu hebben we alles samengevat en geëvalueerd. Dit omvat: Een PowerPoint voorstelling waar de resultaten kort en bondig werden samengevat en die getoond werd op de slotvergadering van 9 november. Het uitgebreide rapport, waar alle resultaten tot in detail werden vermeld en behandeld. Het beknopte rapport met de antwoorden op alle 63 vragen wordt de tweede helft van november aan huis bezorgd door de leden van Dorp inzicht. Op 9 november sloten we af met opnieuw een dorpsbijeenkomst in t Haantje waar we met een PowerPoint, een uitgebreid en een kort rapport onze resultaten bekend maakten. De catering was terug in handen van de Keyte dankzij het gemeentebestuur. Na de pauze bekeken we beelden van een goede 30 jaar terug nl. 100 jaar Doomkerke ons ter beschikking gesteld door Mevrouw Paul Mommerency. Daarna was er nog gelegenheid om vragen te stellen betreffende het dorpsonderzoek. We bedanken heel speciaal: Het bestuur van het t Kamphuis t Haantje die ons twee maal gratis de zaal ter beschikking stelde en waar we konden gebruik maken van alle mogelijke faciliteiten. Lore Jonckheere voor haar onvoorwaardelijke inzet, ondanks de problemen die we ondervonden met de software. Het gemeentebestuur, omdat we konden rekenen op alle mogelijke steun en in het bijzonder Mevrouw Linda Wyckstandt, de contactpersoon tussen Dorp inzicht en het gemeentebestuur. Het was aangenaam werken. Mijnheer pastoor legde de rode loper uit voor zijn dorpelingen en de zaak Albert Vancolen zorgde belangeloos voor de opsmuk van de tafels bij de dorpsbijeenkomsten. Al onze vergaderingen gingen door bij Rita en zij bezorgde iedereen een natje en een droogje. Norbert Maes die ons enkele foto s liet gebruiken voor onze publicaties, alsook Mevrouw Paul Mommerency voor het gebruik van de dia s.

11 Tot slot danken wij alle Doomkerkenaren voor hun vertrouwen en de fijne ontvangst. We hebben elkaars wensen en noden beter leren kennen en wij hopen dat al jullie verwachtingen in vervulling gaan, maar dat al moet wel met een korreltje zout genomen worden. Een zaak onthouden wij zeker: Het is al bij al nog zo slecht niet in Doomkerke, maar natuurlijk kan alles nog beter. Nu de wensen, noden en verzuchtingen van Doomkerke gekend zijn, is het aan de politiek om met deze gegevens rekening te houden en te proberen er iets tastbaars en creatiefs mee aan te vangen. Wij, leden van Dorp inzicht, houden er in ieder geval een fijne vriendschap aan over en zijn een ervaring rijker. Wij hopen dat we door onze inzet een aanzet hebben gegeven tot een nog beter en leefbaarder Doomkerke. November 2007 Dorp inzicht Doomkerke Bruggesteenweg 98, 8755 Ruiselede. Creatief besturen

12 Men spreekt hier van een plaatsje, zo schoon een waar festijn. We trekken er naar toe, ja, dat moet Doomkerke zijn. Met zo n 800 mensen,voelen we ons zo rijk, laat dat dorpje maar groeien,we hebben een klare kijk. Hoe schoon is t in t haantje, hoe schoon is t hier toch. Dat smaakt hier naar vele, dat smaakt hier naar nog. We kunnen ons jeunen, ja allen tegaar. We kunnen ons draaien, van links naar rechts en aldaar. Ja, hier in West-Vlaanderen, ligt ons dorpje klein. t Is er heerlijk om wonen, ja t is hier zo fijn. Tussen de velden en dieren en het vele groen Kunnen we ons draaien en keren t is hier goed te doen. Hoe schoon is t in t haantje, hoe schoon is t hier toch. Dat smaakt hier naar vele, dat smaakt hier naar nog. We kunnen ons jeunen, ja allen tegaar. We kunnen ons draaien, van links naar rechts en aldaar. De mensen die hier wonen, raken hier slecht weg. Mochten ze toch gaan trouwen, komen ze weer hier terecht. Eens de smaak te pakken, eens dat dorpje geproefd. t Is een echte verslaving, t is da zielke dat hier vertoeft. Hoe schoon is t in t haantje, hoe schoon is t hier toch. Dat smaakt hier naar vele, dat smaakt hier naar nog. We kunnen ons jeunen, ja allen tegaar. We kunnen ons draaien, van links naar rechts en aldaar

13 Iedereen komt aan zijn trekken, ons best wordt hier gedaan. Geen te kort aan feesten niemand blijft hier stille staan. Met de kerk in het midden, met ons DORP inzicht. Slaan we ons handen tezamen, doen we plechtig onze plicht. Hoe schoon is t in t haantje, Hoe schoon is t hier toch Dat smaakt hier naar vele Dat smaakt hier naar nog We kunnen ons jeunen ja al allen tegaar We kunnen ons draaien, van links naar rechts en aldaar. We kunnen ons draaien, van links naar rechts en aldaar. Ria Van Loocke. Katty Valke. DORP inzicht Doomkerke. Armand Preudhomme/ Op de purperen hei. EWH. Haeck November 2007 DORP inzicht Doomkerke Bruggesteenweg 98, 8755 Ruiselede

DORP inzicht. Beknopt rapport Doomkerke. Deze brochure werd uitgegeven dankzij de financiële steun van het gemeentebestuur.

DORP inzicht. Beknopt rapport Doomkerke. Deze brochure werd uitgegeven dankzij de financiële steun van het gemeentebestuur. DORP inzicht Beknopt rapport Doomkerke Deze brochure werd uitgegeven dankzij de financiële steun van het gemeentebestuur. PERSOONLIJK EN HUISHOUDELIJK DEEL Algemeen De meeste gezinnen bestaan uit twee

Nadere informatie

Doomkerke inzicht Enquête 2007

Doomkerke inzicht Enquête 2007 Doomkerke inzicht Enquête 2007 Dit project kwam er dank zij de financiële steun van het gemeentebestuur. Werkgroep Dorp inzicht Doomkerke: Debruyne Wim, Decramer Veerle, Dewaegheneire Tine, Lanssens Etienne,

Nadere informatie

Voorstelling resultaten. Schore 20/11/2009

Voorstelling resultaten. Schore 20/11/2009 Voorstelling resultaten Schore 20/11/2009 1 Bedankt vrijwilligers! 2 DORP inzicht Schore was een succes! 199 vragenlijsten uitgedeeld, 178 opgehaald = bijna 89.4 % van de vragenlijsten Besluit: heel waardevolle

Nadere informatie

DORP inzicht. Uitgebreid rapport Doomkerke. Dorp inzicht Doomkerke 2007 - Uitgebreid rapport 1/95

DORP inzicht. Uitgebreid rapport Doomkerke. Dorp inzicht Doomkerke 2007 - Uitgebreid rapport 1/95 DORP inzicht Uitgebreid rapport Doomkerke Dorp inzicht Doomkerke 2007 - Uitgebreid rapport 1/95 Werkgroep Dorp inzicht Doomkerke Dorp inicht Doomkerke Dorp inzicht Doomkerke 2007 - Uitgebreid rapport 2/95

Nadere informatie

leeftijd: gemiddeld 45 tot 59 jaar Percentage vrouwen: 51%, mannen 49% Aantal: 900 ingevuld van 1750 formulieren

leeftijd: gemiddeld 45 tot 59 jaar Percentage vrouwen: 51%, mannen 49% Aantal: 900 ingevuld van 1750 formulieren Algemeen leeftijd: gemiddeld 45 tot 59 jaar Percentage vrouwen: 51%, mannen 49% Aantal: 900 ingevuld van 1750 formulieren het Zevendonkse Buurtonderzoek 1 / 53 www.zevendonk.be Wonen Wat vindt u van de

Nadere informatie

De resultaten. meer info. Karen Viaene

De resultaten. meer info. Karen Viaene DORP inzicht De resultaten meer info Karen Viaene 0498 905 842 Karen.Viaene@middelkerke.be voorwoord Als schepen van Samenlevingsopbouw ben ik er van overtuigd dat onze inwoners actief willen meewerken

Nadere informatie

Sint-Pieters-Kapelle. resultaten enquète. meer info. Katrien Tyvaert preventiedienst

Sint-Pieters-Kapelle. resultaten enquète. meer info. Katrien Tyvaert preventiedienst Sint-Pieters-Kapelle DORP inzicht resultaten enquète meer info Katrien Tyvaert preventiedienst 059 31 30 16 katrien.tyvaert@middelkerke.be DORP InZICHT In mei-juni 2007 werd het project Dorp InZicht gestart

Nadere informatie

Voorstelling resultaten 26/04/2009

Voorstelling resultaten 26/04/2009 Voorstelling resultaten 26/04/2009 Bedankt vrijwilligers! Voorstelling resultaten DORP inzicht Slijpe was een succes Wie vulde de vragenlijst in? Wonen in Slijpe Sociaal leefklimaat, verenigingsleven en

Nadere informatie

DORP inzicht VOOR en DOOR bewoners. Voorstelling resultaten 18/11/2007

DORP inzicht VOOR en DOOR bewoners. Voorstelling resultaten 18/11/2007 DORP inzicht VOOR en DOOR bewoners Voorstelling resultaten 18/11/2007 Inleiding Historisch overzicht van het project Dorp inzicht Dorp inzicht Oosteeklo De werkgroep Inleiding Met dank aan: Iedereen die

Nadere informatie

VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS

VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS Respons per geslacht Respons per leeftijd ruimtelijke ordening wonen - milieu HELDERGEM: MOOI DORP natuur - aangenaam om wonen ruimtelijke

Nadere informatie

Hartelijk dank voor jullie medewerking aan de enquête DORP inzicht. Wat zijn de troeven en de gebreken, de kansen en de problemen van Oosteeklo?

Hartelijk dank voor jullie medewerking aan de enquête DORP inzicht. Wat zijn de troeven en de gebreken, de kansen en de problemen van Oosteeklo? Beste Oosteeklonaren, Hartelijk dank voor jullie medewerking aan de enquête DORP inzicht. Wat zijn de troeven en de gebreken, de kansen en de problemen van Oosteeklo? Met deze vraag schoten we begin mei

Nadere informatie

HOUTAVE INZICHT. Wat denken de bewoners over hun dorp?

HOUTAVE INZICHT. Wat denken de bewoners over hun dorp? HOUTAVE INZICHT Wat denken de bewoners over hun dorp? Begin oktober 2005 startte comité Houtave Leeft met een bewonersbevraging. Onder de titel HOUTAVE inzicht werd een vragenlijst deur aan deur bij de

Nadere informatie

Resultaten Vragenlijst

Resultaten Vragenlijst Resultaten Vragenlijst - Aanpassing dienstverlening van De Lijn (meer bussen, bussen moeten DOOR Smeerebbe- Vloerzegem i.p.v. erlangs) - Organiseren van sport- en culturele activiteiten - Activiteiten

Nadere informatie

Wat denken de bewoners over hun dorp?

Wat denken de bewoners over hun dorp? KANEGEM INZICHT Wat denken de bewoners over hun dorp? In september 2005 startte de dorpsraad van Kanegem met een bewonersbevraging. Onder de titel KANEGEM inzicht werd in januari 2006 een vragenlijst deur

Nadere informatie

BALGERHOEKE inzicht. Resultaten enquête

BALGERHOEKE inzicht. Resultaten enquête BALGERHOEKE inzicht Resultaten enquête BALGERHOEKE inzicht DORP inzicht = Een bevraging Ondersteund door een internettoepassing, standaardvragenlijst en een handleiding Doel: leefbaarheid in kaart brengen

Nadere informatie

Mannekensvere. De resultaten. meer info. Karen Viaene

Mannekensvere. De resultaten. meer info. Karen Viaene DORP inzicht Mannekensvere De resultaten meer info Karen Viaene 0498 90 58 42 karen.viaene@middelkerke.be voorwoord Beste inwoner van Mannekensvere Het is mij een genoegen u de resultaten van de vragenlijst

Nadere informatie

S I N T - J A N BEKNOPT RAPPORT

S I N T - J A N BEKNOPT RAPPORT DORP inzicht S I N T - J A N 2 0 0 8-2 0 0 9 BEKNOPT RAPPORT Beste inwoner van Sint-Jan, Hieronder vindt u een samenvatting van de resultaten van de enquête die in de eerste helft van 2009 verdeeld werd

Nadere informatie

2. Tot welke leeftijdsgroep behoort U

2. Tot welke leeftijdsgroep behoort U 1. Wat is uw geslacht 1 824 724 0% 20% 40% 60% 80% 100% Vrouw Man 2. Tot welke leeftijdsgroep behoort U 85+ 17 16-17 34 75-84 102 18-24 113 60-64 154 65-74 186 25-44 425 45-59 440 11-15 83 0 50 100 150

Nadere informatie

SCHUIFERSKAPELLE INZICHT

SCHUIFERSKAPELLE INZICHT SCHUIFERSKAPELLE INZICHT RESULTATEN SCHUIFERSKAPELLE inzicht is een initiatief van de dorpsraad van Schuiferskapelle I.s.m. Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen. Met de steun van het Stadsbestuur Tielt en

Nadere informatie

Resultaten enquête Februari 2008 juli 2009

Resultaten enquête Februari 2008 juli 2009 BALGERHOEKE inzicht Resultaten enquête Februari 2008 juli 2009 DORP inzicht Begin 2008 gingen wij in Balgerhoeke aan de slag met de methodiek DORP inzicht. De methode geeft de bewoners van een dorp de

Nadere informatie

Dit denkt U van Vinderhoute

Dit denkt U van Vinderhoute Vinderhoute in Zicht In mei vorig jaar nam u massaal deel aan een bevraging over het leven in en de toekomst van Vinderhoute. De gegevens zijn nu helemaal verwerkt en de belangrijkste bevindingen leest

Nadere informatie

Bent u 55-plusser? Vult u deze enquête in? De ouderenadviesraad weet er raad mee!

Bent u 55-plusser? Vult u deze enquête in? De ouderenadviesraad weet er raad mee! G O A R Gemeentelijke Ouderenadviesraad Ruiselede Bent u 55-plusser? Vult u deze enquête in? De ouderenadviesraad weet er raad mee! De resultaten worden aan het gemeentebestuur overgemaakt om als constructieve

Nadere informatie

AFSNEE inzicht. Rapport bevraging bewoners Afsnee

AFSNEE inzicht. Rapport bevraging bewoners Afsnee AFSNEE inzicht Rapport bevraging bewoners Afsnee INLEIDING Wil jij ook graag weten wat de inwoners van Afsnee over het leven in hun dorp denken? Is iedereen tevreden of zijn er dingen te veranderen of

Nadere informatie

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Postnummer + (deel)gemeente Naam seniorenvereniging Contactpersoon 1 Algemene informatie 1. Onder hoeveel mensen is de enquête verspreid?

Nadere informatie

De Grote Wommelgemse Enquête

De Grote Wommelgemse Enquête De Grote Wommelgemse Enquête Doel De enquête is opgezet als een papieren enquête die peilt naar de tevredenheid van de inwoners, die inzicht wil krijgen hoe de bevolking haar gemeente ziet en die antwoorden

Nadere informatie

Ophasselt inzicht. De resultaten van de rondvraag

Ophasselt inzicht. De resultaten van de rondvraag Ophasselt inzicht De resultaten van de rondvraag 2 1 JAAR DORP inzicht OPHASSELT... Beste inwoner van Ophasselt Eindelijk is het zover. Vandaag kunnen we u het resultaat voorstellen van maandenlang teamwork

Nadere informatie

DORP inzicht. Resultaten enquête. Achterbroek inzicht 1

DORP inzicht. Resultaten enquête. Achterbroek inzicht 1 DORP inzicht Resultaten enquête 1 Inleiding Beste inwoner van Achterbroek, in deze publicatie vindt u een samenvatting van de resultaten van de enquête die in het najaar van 2010 verdeeld werd onder alle

Nadere informatie

DORP inzicht: Zevendonk

DORP inzicht: Zevendonk DORP inzicht: Zevendonk De gemiddelde leeftijdscategorie van de mensen die de vragenlijst hebben ingevuld is 45 tot 59 jaar. Er hebben iets meer vrouwen de vragenlijst ingevuld dan de mannen. Dit scheelt

Nadere informatie

NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN

NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN De Keuzemeersen is een klein natuurgebied naast de Leie. Een natuurgebied is leuk voor de mensen die in de stad wonen. Niet iedereen heeft een tuin. Of sommigen willen

Nadere informatie

Ook de samenwerking met verschillende instanties, zoals het stadsbestuur, zal in dit proces belangrijk zijn.

Ook de samenwerking met verschillende instanties, zoals het stadsbestuur, zal in dit proces belangrijk zijn. 1 Voorwoord Na de zomer van 2005 had de dorpsraad van Kanegem het idee om een bewonersbevraging uit te voeren. Aan de hand van een vragenlijst op maat van het dorp, wilde hij graag te weten komen hoe de

Nadere informatie

DORP inzicht De resultaten

DORP inzicht De resultaten DORP inzicht De resultaten voorwoord Als schepen van Samenlevingsopbouw ben ik er van overtuigd dat onze inwoners actief willen meewerken en meedenken om het leven in onze gemeenten leefbaarder en aangenamer

Nadere informatie

Analyse enquête februari- maart 2012 Oud-Heverlee

Analyse enquête februari- maart 2012 Oud-Heverlee 1. Analyse enquête februari- maart 2012 Oud-Heverlee 1 Inhoud INLEIDING... 3 1. ENQUETE... 4 2. RESULTATEN... 6 2.1. ONDERVRAAGDEN... 6 Leeftijd... 6 Deelgemeenten... 6 Geslacht... 7 2.2. CIJFERS... 8

Nadere informatie

Algemeen De gemiddelde leeftijd: 45 tot 59 jaar. Percentage vrouwen: 51%, mannen 49%. Aantal: 900 ingevulde formulieren van 1750 formulieren.

Algemeen De gemiddelde leeftijd: 45 tot 59 jaar. Percentage vrouwen: 51%, mannen 49%. Aantal: 900 ingevulde formulieren van 1750 formulieren. BUURTONDERZOEK ZEVENDONK. De resultaten Hieronder vind je de resultaten van het Zevendonkse buurtonderzoek. Het buurtwerk peilde net vóór de vakantie samen met verschillende Zevendonkse verenigingen naar

Nadere informatie

Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen Gemeente Naam vereniging Contactpersoon Formulier terugbezorgen (adres) Terugbezorgen tegen (datum) 1 Algemene informatie 1. In welke straat

Nadere informatie

KINDEROPVANG IN RUISELEDE

KINDEROPVANG IN RUISELEDE KINDEROPVANG IN RUISELEDE I. LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG Het gemeentebestuur is verantwoordelijk voor de uitbouw van een lokaal beleid kinderopvang. De doelstellingen worden gedragen door een lokale overleggroep,

Nadere informatie

Veilig op de fiets met schoolroutekaart Gent Noord

Veilig op de fiets met schoolroutekaart Gent Noord Veilig op de fiets met schoolroutekaart Gent Noord Veiligheid in de schoolomgeving is belangrijk, en dat geldt zeker voor de (fiets)routes van en naar school. Daarom ontwikkelden de Stad Gent en de Provincie

Nadere informatie

Inwonerspanel Zuid-Holland Zuid Woonomgeving

Inwonerspanel Zuid-Holland Zuid Woonomgeving R Inwonerspanel Zuid-Holland Zuid Woonomgeving s Inwonerspanel Het inwonerspanel van Zuid-Holland Zuid ontvangt enkele keren per jaar een digitale vragenlijst en vertegenwoordigt daarmee de stem van de

Nadere informatie

Enquete feedback avond 25 oktober 2018

Enquete feedback avond 25 oktober 2018 Enquete feedback avond 25 oktober 2018 Enquete feedback avond Avond indeling: 20.00 Van 20.00 tot 20.45 Van 20.45 tot 21.00 Van 21.00 tot 21.30 Van 21.30 tot 22.00 22.00 Aanvang Presentatie enquete uitkomsten

Nadere informatie

Inspiratie uit andere dorpen. Wat brengt DORP inzicht teweeg in de dorpen en bij hun bewoners?

Inspiratie uit andere dorpen. Wat brengt DORP inzicht teweeg in de dorpen en bij hun bewoners? Inspiratie uit andere dorpen Wat brengt DORP inzicht teweeg in de dorpen en bij hun bewoners? Sinds 2001 zijn er in heel Vlaanderen toepassingen van DORP inzicht. Hieronder krijgt u een overzicht van wat

Nadere informatie

DORP inzicht Reningelst. Resultaten enquête

DORP inzicht Reningelst. Resultaten enquête DORP inzicht Reningelst Resultaten enquête Mei 2009 Samenstelling & lay-out : José Spetebroodt Deze brochure wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van 2 Inhoud Inhoud... 3 Inleiding...

Nadere informatie

MUNTE BRUIST. Resultaten Bewonersbevraging. 14 maart 2010

MUNTE BRUIST. Resultaten Bewonersbevraging. 14 maart 2010 MUNTE BRUIST Resultaten Bewonersbevraging 14 maart 2010 Jullie boodschap 1. Muntenaars zijn fier op hun dorp 2. Ga behoedzaam om met de open ruimte 3. Muntenaars snakken naar beter openbaar vervoer 4.

Nadere informatie

Rapport Dorp inzicht Sint-Pieters-Kapelle

Rapport Dorp inzicht Sint-Pieters-Kapelle Rapport Dorp inzicht Sint-Pieters-Kapelle 1. Persoonsgegevens Vraag 1 Wat is uw geslacht? aantal die de vraag hebben ingevuld 137 100% aantal die de vraag niet hebben ingevuld 0 0% totaal aantal 137 100%

Nadere informatie

Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep dienstverlening.

Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep dienstverlening. Werkgroep dienstverlening 23.03.2013 Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep dienstverlening. 1) Algemeen: burgerzaken en communicatie Onthaaldag voor nieuwe inwoners Koppeling

Nadere informatie

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK BEN ER KLAAR VOOR MOOIE DINGEN KUNNEN DOEN Ann is psychiatrisch verpleegkundige van opleiding en voelt een grote

Nadere informatie

31. Waar neemt u deel aan de volgende activiteiten?

31. Waar neemt u deel aan de volgende activiteiten? 31. Waar neemt u deel aan de volgende activiteiten? 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Sportactiviteit (actief of passief) 282 121 104 131 664 Culturele activiteit (bv. concert, toneelvoorstelling,

Nadere informatie

LEEF ZOALS JE GEWOON BENT Assistentiewoningen bij Orelia Residentie Groenhof EEN WARME THUIS

LEEF ZOALS JE GEWOON BENT Assistentiewoningen bij Orelia Residentie Groenhof EEN WARME THUIS LEEF ZOALS JE GEWOON BENT Assistentiewoningen bij Orelia Residentie Groenhof EEN WARME THUIS Opstaan wanneer je er zin in hebt, een kopje koffie en de krant s ochtends. Op dinsdag naar de markt in Oud-Turnhout.

Nadere informatie

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg Verkeersmemorandum Voorwoord Dit verkeersmemorandum werd opgesteld door vertegenwoordigers van de Ouderraden van de Scholengemeenschap De Kraal, met vestigingen in de Van Bladelstraat, Elststraat, Schaffelkantstraat

Nadere informatie

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum:

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum: ENQUÊTE BEVOLKING Status: Afgesloten Begindatum: 10-07-2013 Einddatum: 02-09-2013 Live: 55 dagen Vragen: 33 Talen: nl Panelgrootte: 700 Bounced: 0 (0%) Geweigerd: 0 (0%) Gedeeltelijk geantwoord: 0 (0%)

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma in gewone taal. Middelburg

Verkiezingsprogramma in gewone taal. Middelburg Verkiezingsprogramma 2018 in gewone taal Middelburg Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Op 21 maart 2018 zijn er in bijna heel Nederland verkiezingen. Deze verkiezingen gaan over het bestuur van de gemeenten.

Nadere informatie

1. VERLOOP BEZOEK. Naam: Adres: Naam bezoeker: Datum bezoek: Telnr. ja nee

1. VERLOOP BEZOEK. Naam: Adres: Naam bezoeker: Datum bezoek: Telnr. ja nee Naam: Adres: Telnr. Naam bezoeker: Datum bezoek: 1. VERLOOP BEZOEK De betrokkene was thuis op het moment van de afspraak? Het bezoek duurde: Er waren nog mensen aanwezig toen ik aankwam: Die zijn tijdens

Nadere informatie

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe Bevraging aan de inwoners van Alveringem Beste inwoner, Het meerjarenplan moet worden opgemaakt voor de periode 2014-2020. In zo n meerjarenplan staat wat het bestuur allemaal zou willen en moeten kunnen

Nadere informatie

Ouders in Huis: gesprekskaarten. Gesprekskaarten Ouders in Huis - Thematische methodiek. Ontmoeten

Ouders in Huis: gesprekskaarten. Gesprekskaarten Ouders in Huis - Thematische methodiek. Ontmoeten Ouders in Huis: gesprekskaarten Gesprekskaarten Ouders in Huis - Thematische methodiek Ontmoeten 1. Vind je dat er initiatieven nodig zijn waar ouders elkaar kunnen leren kennen? Heb je hier ideeën over?

Nadere informatie

Initiatief van VVD IJsselstein

Initiatief van VVD IJsselstein Initiatief van VVD IJsselstein 2 Resultaten watdenktijsselstein.nl 2018 VVD IJsselstein heeft het initiatief genomen vragen te stellen over naar onze mening- relevante onderwerpen voor IJsselstein. De

Nadere informatie

Serviceflats en bejaardenwoningen

Serviceflats en bejaardenwoningen Serviceflats en bejaardenwoningen 2 sociaal OCMW Hoogstraten huis Hoogstraten informeert informeert - serviceflats - serviceflats en bejaardenwoningen Hoogstraten Waarom een serviceflat? Wanneer u een

Nadere informatie

& AqLafin. nf.ï,sisf. Akkerweg, Pênsionaatstraat en Schietspoelstraat. Werken in Ruiselede: Bru ggestraat, Bruggesteenweg,

& AqLafin. nf.ï,sisf. Akkerweg, Pênsionaatstraat en Schietspoelstraat. Werken in Ruiselede: Bru ggestraat, Bruggesteenweg, nf.ï,sisf & AqLafin Werken in Ruiselede: Bru ggestraat, Bruggesteenweg, Akkerweg, Pênsionaatstraat en Schietspoelstraat. srratenp,"n,o*'fl::ï::ï,ïlï, "n en werken Fasering en timing werken Contactpersonen

Nadere informatie

Samenwerking scholen - politie

Samenwerking scholen - politie Samenwerking scholen - politie 20 mei 2019 Aanwezig Etienne Carrette (voorzitter), Willem David (Leiepoort campus Sint-Vincentius), Tom Devoldere (Drugpunt), Klaas Vandewalle (Leiepoort campus Sint-Hendrik),

Nadere informatie

Menselijke maat in het landelijk gebied

Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Mensen maken het landelijk gebied. Het zijn juist de trotse en betrokken bewoners die zorgen voor een landelijk gebied dat

Nadere informatie

ANWB Vrijetijdsonderzoek 4 gemeenten

ANWB Vrijetijdsonderzoek 4 gemeenten 20 augustus 2003 ANWB Vrijetijdsonderzoek 4 gemeenten ANWB Vrijetijdsonderzoek 4 gemeenten Inleiding Bij dit onderzoek gaat het om wat u in uw vrije tijd doet in UW EIGEN WOONOMGEVING. Anders gezegd gaat

Nadere informatie

Resultaten tevredenheidsbevraging Bevraging tevredenheid bij kinderen

Resultaten tevredenheidsbevraging Bevraging tevredenheid bij kinderen Resultaten tevredenheidsbevraging 17.1 Bevraging tevredenheid bij kinderen Resultaten tevredenheidsbevraging kinderen Gedurende de maand maart en de paasvakantie werden er 3 kinderen bevraagd, 7 kinderen

Nadere informatie

Presentatie onderzoeksresultaten werkgroep zorg en welzijn Westerbeek

Presentatie onderzoeksresultaten werkgroep zorg en welzijn Westerbeek Presentatie onderzoeksresultaten werkgroep zorg en welzijn Westerbeek In het najaar van 2013 hebben wij 190 inwoners uit Westerbeek een vragenlijst gegeven over de thema's wonen, welzijn, zorg in hun omgeving.

Nadere informatie

BELEIDSNOTA S NAAR AANLEIDING VAN DE GEMEENTERAADS VERKIEZINGEN

BELEIDSNOTA S NAAR AANLEIDING VAN DE GEMEENTERAADS VERKIEZINGEN OOSTROZEBEKE OPEN KRISTELIJK RESPECTVOL ACTIEF BELEIDSNOTA S NAAR AANLEIDING VAN DE GEMEENTERAADS VERKIEZINGEN IN 2012 1 DOET DE ZILVERPROEF OKRA 55+ is in onze gemeente de grootste socio culturele beweging

Nadere informatie

Resultaten tevredenheidsbevraging Bevraging tevredenheid bij kinderen

Resultaten tevredenheidsbevraging Bevraging tevredenheid bij kinderen Resultaten tevredenheidsbevraging. Bevraging tevredenheid bij kinderen Resultaten tevredenheidsbevraging kinderen Gedurende de maand maart en de paasvakantie werden er kinderen bevraagd, kinderen in locatie

Nadere informatie

1. (DIA 2) Wie weet welke politieke partijen meedoen?

1. (DIA 2) Wie weet welke politieke partijen meedoen? HOE KIES JE OP WIE JE STEMT? (DIA 1) De deelnemers ontdekken waarom de Europese Parlementsverkiezingen voor hen belangrijk zijn. Aan de hand van actuele thema s die spelen in de EU geven deelnemers hun

Nadere informatie

O vrouw. O man. O werkt u O doet u het huishouden O bent u werkloos O heeft u loopbaanonderbreking

O vrouw. O man. O werkt u O doet u het huishouden O bent u werkloos O heeft u loopbaanonderbreking Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen Vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen Prof. Dr. I. De Bourdeaudhuij Watersportlaan 2 9000 Gent Tel : 09 264 63 11 Fax : 09 264 64 84 U KAN ELK VAN

Nadere informatie

Gemeenteraad 22 mei 2014

Gemeenteraad 22 mei 2014 Gemeenteraad 22 mei 2014 Verzoekschrift BEERSE Nieuwe parallelweg als ontsluitingsweg voor vaste brug Bewoners van buurt Nieuwe Dreef en aanpalende straten 1 2 Persbericht door gemeente BEERSE 28 feb 2014

Nadere informatie

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?...

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?... TAAK 1 Straatfeest U woont in de gemeente Bertem in Vlaanderen. U wilt graag een straatfeest organiseren. U zoekt informatie in de folder van de gemeente over de organisatie van straatfeesten. Lees het

Nadere informatie

Vragenlijst tieners. Algemene vragen. Waar woon jij?

Vragenlijst tieners. Algemene vragen. Waar woon jij? Vragenlijst tieners Algemene vragen Waar woon jij? Eerst willen we graag weten waar je woont. Sommige kinderen wonen in 2 huizen, bij mama en papa. Als dat zo is, dan mag je één huis kiezen. Woon jij in..?

Nadere informatie

Aarsele wil meer groen en minder zwaar verkeer

Aarsele wil meer groen en minder zwaar verkeer SP.A Tielt maakt resultaten enquête Aarsele bekend Aarsele wil meer groen en minder zwaar verkeer De Aarselenaar wil meer groen en minder zwaar verkeer in zijn dorpskern. Dat is de belangrijkste conclusie

Nadere informatie

Beste (toekomstige) buddy (vriend) van de Godelievefeesten,

Beste (toekomstige) buddy (vriend) van de Godelievefeesten, 23-01-2017 Beste (toekomstige) buddy (vriend) van de Godelievefeesten, Al 51 jaar zijn deze feesten een jaarlijkse vaste waarde in Roeselare. Deze feesten staan symbool voor alles waar buurtwerking en

Nadere informatie

4.0 De resultaten van het Enquête onderzoek

4.0 De resultaten van het Enquête onderzoek 4.0 De resultaten van het Enquête onderzoek 4.1 Wie hebben meegedaan aan de enquête? Aan het enquête onderzoek voor de structuurvisie van Hoogland hebben in totaal 408 inwoners van Hoogland meegedaan.

Nadere informatie

alle belanghebbenden samenbrengen en laten praten met elkaar

alle belanghebbenden samenbrengen en laten praten met elkaar 1 project West-Vlaanderen / workshops om gemeenten te helpen om een hogere maatschappelijke waarde te geven aan hun toekomstige ruimtelijke ingrepen http://www.westvlaanderen.be/kwaliteit/welzijn_/wonenenwoonomgeving/omgevingopmensenmaa

Nadere informatie

Lokale kwaliteit Maart/april 2015

Lokale kwaliteit Maart/april 2015 Resultaten peiling Panel Lokale kwaliteit Maart/april 2015 Van 24 maart tot en met 6 april kon het Panel een peiling invullen over de kwaliteit van hun leefomgeving. Ruim 1.750 van de ongeveer 6.500 uitgenodigde

Nadere informatie

VERSLAG INFORMATIEVERGADERING HERAANLEG HEILIG HARTSTRAAT & VLAMINGENSTRAAT 24 NOVEMBER 2016

VERSLAG INFORMATIEVERGADERING HERAANLEG HEILIG HARTSTRAAT & VLAMINGENSTRAAT 24 NOVEMBER 2016 VERSLAG INFORMATIEVERGADERING HERAANLEG HEILIG HARTSTRAAT & VLAMINGENSTRAAT 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: 18 buurtbewoners, Marc Boogers Schepen Stad Turnhout, Steven Mateusen Diensthoofd Wegen, Groen en

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Resultaten Enquête Nevele

Resultaten Enquête Nevele Resultaten Enquête Nevele Politie en Veiligheid 57% vindt dat er te weinig blauw op straat is terwijl 67% (opvallend want dat is toch 2 inwoners op 3) de wijkagent niet kent. De (lokale) drugsproblematiek

Nadere informatie

G EMEENTE. Samenleven. in de buitenruimte

G EMEENTE. Samenleven. in de buitenruimte G EMEENTE Samenleven in de buitenruimte Wethouder Jan Overweg De openbare ruimte is van ons allemaal. Dus hoe mooi zou het zijn als iedereen in Leusden zich verantwoordelijk voelt voor zijn of haar woonomgeving.

Nadere informatie

Wandelen voor Water 2013

Wandelen voor Water 2013 Wandelen voor Water 2013 Eerst maar even voorstellen Frank van Batenburg Ondernemer: Bedrijfskundig Bureau Gastles over WATER Powerpoint, filmpjes, interactief met opdrachten Vragen mag je direct stellen

Nadere informatie

Iedereen Burgemeester

Iedereen Burgemeester Iedereen Burgemeester 11 juli 2011, Maarkedal Voornaamste resultaten Tevredenheid gemeentelijke diensten en communicatie Voornaamste resultaten RESPONDENTEN 4 Woonplaats Deelgemeente 4 3 3 2 142 respondenten

Nadere informatie

Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen.

Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen. RANST DE WEG VOORUIT Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen. CD&V/ WIJRanst, wie zijn WIJ? CD&V is naast een politieke partij een brede beweging die actief is in Ranst om er een goede leefomgeving

Nadere informatie

Tjuchem redt zich wel! Inwonersonderzoek Tjuchem 2011

Tjuchem redt zich wel! Inwonersonderzoek Tjuchem 2011 Tjuchem redt zich wel! Inwonersonderzoek Tjuchem 2011 Tjuchem Kenniscentrum NoorderRuimte Ervaring in dorpsonderzoek Doel van het onderzoek Annette Tjeerdsma Marcel Mooi 2 Onderzoeksvraag Hoe waarderen

Nadere informatie

Wat als... ik burgemeester van Lier zou zijn?

Wat als... ik burgemeester van Lier zou zijn? Wat als... ik burgemeester van Lier zou zijn? Doelstelling: Uitgangspunt: participatie van kinderen en jongeren in het strategisch beleid van de stad de 4 beleidsthema's die in het participatietraject

Nadere informatie

''Hoe besteedt u het liefste uw vrije tijd?''

''Hoe besteedt u het liefste uw vrije tijd?'' Introductie Uw voorkeuren ten aanzien van uw vrijetijdsbesteding Geachte heer mevrouw, Het begon eigenlijk als een 'grap'. In de beginperiode van P-research (voorheen Priority Search Benelux) hebben wij

Nadere informatie

HET MOERDIJKPANEL OVER SPORT EN BEWEGEN

HET MOERDIJKPANEL OVER SPORT EN BEWEGEN HET MOERDIJKPANEL OVER SPORT EN BEWEGEN Gemeente Moerdijk Oktober 2016 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3330670 Rapportnummer 2016 / 176 Datum Oktober

Nadere informatie

VERKEERSENQUETE. Maart 2012

VERKEERSENQUETE. Maart 2012 VERKEERSENQUETE Maart 2012 Ervaringsdeskundige Fee en Siebe zebrapad aan frituur Siebe aan bakkerij Van de Beek Frederik Kezelbergstraat Fee aan Post verkeersenquête ACW Zedelgem-Dorp 2 Algemeen Algemene

Nadere informatie

Wijkschouw Helmerhoek-Noord

Wijkschouw Helmerhoek-Noord Wijkschouw Helmerhoek-Noord Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Programma Bestuur en communicatie

Programma Bestuur en communicatie Programma 2013 2018 Bestuur en communicatie Goede communicatie loopt in twee richtingen. Momenteel gebeurt dit bijna uitsluitend van gemeentebestuur naar inwoners. De andere richting willen we de volgende

Nadere informatie

VAB-Mobiliteitsbarometer: 50-plussers

VAB-Mobiliteitsbarometer: 50-plussers 1 13118 Maarten Matienko maarten.matienko @vab.be t 03 210 70 80 m 0495 53 61 42 50-plussers 5 maart 2019 VAB-Mobiliteitsbarometer: 50-plussers Hoofdconclusie: de woonplaats heeft een toenemende impact

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Beleidsplan legislatuur 2007-2012

Beleidsplan legislatuur 2007-2012 Beleidsplan legislatuur 2007-2012 1. Verkeer mobiliteit Herinrichting Schanslaan Verkeerssituatie watertoren: herinrichting met als doel de veiligheid voor fietsers en voetgangers te verhogen en bijkomend

Nadere informatie

Resultaten tevredenheidsbevraging Bevraging tevredenheid bij kinderen

Resultaten tevredenheidsbevraging Bevraging tevredenheid bij kinderen Resultaten tevredenheidsbevraging 0. Bevraging tevredenheid bij kinderen Resultaten tevredenheidsbevraging kinderen Gedurende de zomervakantie, in de maand augustus, werden er 8 kinderen bevraagd in locatie

Nadere informatie

Bouw je eigen stad. Bronnen: Pictogrammen van

Bouw je eigen stad. Bronnen: Pictogrammen van Bouw je eigen stad Korte omschrijving werkvorm: Wat is politiek? Het besturen van het land. Maar je kunt het ook kleiner maken: het besturen van een stad of een dorp. Waar moet je allemaal aan denken als

Nadere informatie

RESULTATEN VAN DE ENQUÊTE

RESULTATEN VAN DE ENQUÊTE RESULTATEN VAN DE ENQUÊTE FEBRUARI 2017 De samenstelling van de enquête Beschrijvend en specifiek Meerkeuze en open vragen Positieve en verbeter punten Betrouwbaar totaalbeeld Met elkaar naar oplossingen

Nadere informatie

Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014

Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014 Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014 1 SP Wijkrapport Gesworen Hoek Inleiding De SP is in november de Gesworen Hoek in geweest om in gesprek te komen met de bewoners.

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Hart voor Bunschoten

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Hart voor Bunschoten In gewone taal Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Hart voor Bunschoten Op 21 maart 2018 zijn er in Bunschoten gemeenteraadsverkiezingen. Dan kan je het bestuur van de gemeente kiezen. Dat noem je stemmen.

Nadere informatie

STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN

STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN Hoofdstuk 1 : Benaming, erkenning en doelstelling Titel 1 : benaming en erkenning Art. 1 Art. 2 Onder de benaming Jeugdraad De Haan wordt in De Haan een jeugdraad opgericht.

Nadere informatie

Bijlage 5-1/9. Invulformulier patiënt opvolging. Geboortedatum: Adres: Controlemoment. 3 maanden 6 maanden 9 maanden 12 maanden

Bijlage 5-1/9. Invulformulier patiënt opvolging. Geboortedatum: Adres: Controlemoment. 3 maanden 6 maanden 9 maanden 12 maanden Bijlage 5-1/9 Invulformulier patiënt opvolging Patiënt: Code: Geboortedatum: Adres: Controlemoment 3 maanden 6 maanden 9 maanden 12 maanden 15 maanden 18 maanden 21 maanden 24 maanden (afsluiten) Sportactiviteit

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

2013, peiling 4 december 2013

2013, peiling 4 december 2013 resultaten 2013, peiling 4 december 2013 Van 25 november tot en met 8 december 2013 is een peiling onder het HengeloPanel gehouden. Van de 2.685 panelleden die waren uitgenodigd, hebben 1.701 leden de

Nadere informatie

ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012.

ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012. ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012. Openbaarheid van de gemeenteraad D. Bloemen is het niet eens

Nadere informatie

Buurtenquête Wooldrik, Leuriks-Oost

Buurtenquête Wooldrik, Leuriks-Oost Buurtenquête Wooldrik, Leuriks-Oost Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in

Nadere informatie