NIEUWSBERICHT 9 INKOOP JEUGD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBERICHT 9 INKOOP JEUGD"

Transcriptie

1 NIEUWSBERICHT 9 INKOOP JEUGD De huidige contracten tussen de gemeenten in de regio Haaglanden en jeugdhulpaanbieders zijn verlengd tot en met 31 december Momenteel zijn de voorbereidingen op de inkoop jeugd in volle gang. De 10 samenwerkende gemeenten hebben besloten tot een gezamenlijke inkoopprocedure Jeugd voor de periode Met dit nieuwsbericht zal het vrijgesteld programmateam u gedurende het traject periodiek informeren over de voortgang en belangrijke ontwikkelingen. Gelet op de huidige fase van het inkoopproces, staat de voortgang van de dialoogtafels in de nieuwsbrief centraal. Voortgang gesprekstafels marktdialoog Inmiddels bevinden de marktdialogen zich in de afrondende fase. Hieronder treft u per dialoogtafel een korte samenvatting van de bijeenkomsten die reeds hebben plaatsgevonden. Let op: deze informatie is slechts bedoeld ter illustratie van de voortgang. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Dialoogtafel: Samenwerking Op 13 december jl. heeft de tweede marktdialoog in het kader van samenwerking plaatsgevonden. Na de eerste, gecombineerde sessie (met de dialoogtafel Resultaten meten, duiden en beoordelen) is dit keer ingezoomd op samenwerking bij de start van en tijdens een hulptraject. Nadat de aanwezigen in drie groepen uiteen waren gegaan met in ieder groepje een vertegenwoordiging van gemeenten, aanbieders, Gecertificeerde Instellingen, huisartsen, Jong Doet Mee en het programmateam is eerst ingezoomd op het verwijsdocument en arrangement. Wat is er in deze documenten aan informatie nodig om het voor alle betrokkenen werkbaar en proportioneel te maken? Wat is nice to know, en wat is need to know? Naast de waardevolle opbrengst met betrekking tot de inhoud van de genoemde documenten kwam ook aan het licht dat niet altijd even duidelijk is wat het proces is en de verantwoordelijkheden zijn rond de verwijzing van een jeugdige en de start van de hulp. In een volgende sessie zal hier nader op worden ingegaan. In de tweede ronde, over de samenwerking tijdens het traject, zijn knelpunten en mogelijke oplossingen aangaande de samenwerking met - het voorliggend veld; - lokale teams en het gemeentelijk sociaal domein; - collega-jeugdhulpaanbieders geïnventariseerd. Een greep uit de lessen is dat samenwerking bijna per definitie een aanzienlijke, continue tijdsinvestering vraagt. Belangrijk is: ontmoet en ken elkaar, en steek er energie en tijd in om dit te faciliteren en bewerkstelligen.

2 Op 10 januari vond de derde marktdialoog Samenwerking plaats, die geheel in het teken stond van het onderwerp hoofd- en onderaannemerschap. Gemeenten en aanbieders bespraken drie dilemma s met elkaar: 1. Het bepalen van de hoofdaannemer 2. Zicht op de kwaliteit van onderaannemers 3. Vertaling naar doén Het doel was per thema te komen tot valkuilen, aandachtspunten en oplossingen. En: hoe kunnen we (gemeenten en aanbieders) elkaar helpen om tot een goede werkwijze te komen? Bij de bespreking van het eerste dilemma zijn verschillende momenten benoemd waarop de overdracht van hoofdaannemerschap logisch zou kunnen zijn: bij het ontbreken van betrokkenheid van de hoofdaannemer bij de daadwerkelijke hulpverlening (met name in duurzame trajecten) en bij het veranderen van het arrangement, bijvoorbeeld op het moment dat er wordt op- of afgeschaald naar respectievelijk hoogspecialistische of specialistische hulp. Daarnaast is verkend wat nu de logische hoofdaannemer is in een casus. Het gezin en de verwijzer spelen daarin een rol, maar ook de vraag of de jeugdhulpaanbieder het hoofdaannemerschap en de bijbehorende verantwoordelijkheden goed kan dragen. Tijdens de bespreking van het dilemma hoe je als hoofdaannemer zicht krijgt op de kwaliteit van mogelijke onderaannemers bleken de suggesties uiteen te lopen van wat formelere oplossingen (lijst met onderaannemers) tot informele ideeën (het komt neer op (het delen van) goede ervaringen en elkaar leren kennen). Het laatste dilemma bracht vragen (hoe regelen we de privacy goed) en oplossingen voort (dit willen we samen met de gemeenten oppakken). Er waren ook zorgen: hoe zorg je er als kleine aanbieder voor dat grote aanbieders oog krijgen voor jouw urgente casussen, en zij die ook echt oppakken? Afsluitend zijn plenair de aandachtspunten en oplossingen kort besproken en aangevuld, en zijn een aantal mogelijkheden benoemd waarin de regiogemeenten de aanbieders kunnen faciliteren. Dialoogtafel: Administratieve organisatie Er hebben twee bijeenkomsten plaatsgevonden in het kader van de administratieve organisatie. Tijdens de eerste sessie is verkend welke onderwerpen jeugdhulpaanbieders met name willen bespreken als het gaat om de administratieve organisatie. Hierna is onder andere gesproken over de definities en het gebruik van verschillende soorten elektronische berichten. Tevens is ingezoomd op het proces rond verhuizingen vanwege de knelpunten die in de praktijk kunnen voorkomen rond het declareren. Er is afgesproken om gezamenlijk een passend proces te ontwikkelen, waarbij het duidelijk wordt welke stappen in het proces noodzakelijk zijn en wie wanneer verantwoordelijk is. Ook de wijze van declareren is besproken. Met name de frequentie en de momenten waarop berichtenverkeer plaatsvindt zal in de nieuwe situatie veranderen.

3 Er is aandacht gevraagd voor het voorkomen van vertragingen in het declaratieproces. Zowel jeugdhulpaanbieders als de gemeenten onderstrepen het belang van het hebben van voldoende menskracht op de backoffices en administraties. Een ander aandachtspunt dat op tafel is gekomen heeft betrekking op het proces rond de jeugdhulp aan de zeer kwetsbare jeugdigen. De processen die al wel goed lopen, blijven gehandhaafd. Dialoogtafel: Resultaat Er hebben vier sessies plaatsgevonden waar circa 35 jeugdhulpaanbieders aan hebben deelgenomen alsmede vertegenwoordigers van gemeenten, lokale teams en het Inkoopbureau. Die sessies lieten een brede, constructieve medewerking aan de dialoogtafel zien en daarmee aan het ontwikkelen van het stelsel. Het principe van sturing en bekostiging op resultaat is niet ter discussie gesteld en wordt daarmee gedragen. Ten aanzien van het meten: de geharmoniseerde outcome-criteria (uitval, cliënttevredenheid en doelrealisatie) staan niet ter discussie. Er is wel behoefte om gedurende de implementatie de uitvoering te ondersteunen met het leren werken met deze criteria. Voor het meten van maatschappelijke resultaten wordt de GASmethodiek geïntroduceerd. Meten is nog niet weten, vandaar dat ook stil is gestaan bij het duiden van de beschikbare (kwantitatieve) data. De deelnemers aan de dialoogtafel hebben de behoefte om voor dat duiden een instrument te ontwikkelen ( Handreiking resultaatdialoog ), met aandacht voor vereiste competenties en ieders rol en verantwoordelijkheid. Daarbij is een mogelijke spanning benoemd tussen het samenwerken/leren/verbeteren (zowel in effectiviteit als in efficiency) door degenen (met name aanbieders en lokaal team) die op casusniveau betrokken zijn en het afrekenen door/tussen dezelfde betrokkenen (het lokale team bepaalt zakelijke consequenties voor de aanbieder). Het verbinden van zakelijke consequenties aan maatschappelijke resultaten op casusniveau wordt ingewikkeld gevonden. Ambitie is om gezamenlijk op te trekken in het verder ontwikkelen van ondersteunende instrumenten. Dialoogtafel: Ontwikkelen stelsel op strategisch niveau Voor bestuurders en directeuren is een aparte gesprekstafel georganiseerd, zodat ook zij voldoende worden meegenomen in de voorbereidingen op de inkoop en implementatie jeugd Deze behoefte is reeds eerder door zowel gemeenten als jeugdhulpaanbieders uitgesproken. Het doel van de eerste bijeenkomst was tweeledig, namelijk: - het informeren over de voortgang van de dialoogtafels en oplossingsrichtingen bespreken voor dilemma s/gespreksonderwerpen; - een basis leggen voor een continue dialoog. Na de opening door Katja van Laarhoven, directeur van de gemeente Westland, is een samenvatting gegeven over de voortgang van de diverse gesprekstafels.

4 Hierna zijn de deelnemers in twee groepen uiteen gegaan om door te praten over een aantal dilemma s rond de thema s samenwerking en een financieel houdbaar stelsel. Uit de tafelgesprekken zijn onder andere de volgende punten naar voren gekomen: Financieel houdbaar stelsel: - Een financieel en kwalitatief houdbaar stelsel is een gedeelde verantwoordelijkheid en brengt een gemeenschappelijk risico met zich mee. Denk hierbij aan aanbieders die zorgmijdend gedrag kunnen gaan vertonen of aanbieders die het risico lopen om te vallen. Ook de toenemende financiële tekorten van gemeenten behoeven aandacht. - Er is behoefte aan bijsturingsmogelijkheden wanneer tarieven niet passend blijken te zijn. Deze zorgen hebben de bestuurders met name als het gaan om de hoogcomplexe jeugdhulp. Er is daarom afgesproken om in het vervolgoverleg nader in te zoomen hierop (zowel vanuit het belang van gemeenten als aanbieders). Ook enkele controllers sluiten bij dit overleg aan. Samenwerking - Er is behoefte aan een gezamenlijk leer- en ontwikkeltraject, waarbij er ruimte moet zijn voor aanpassingen die nodig zijn om het stelsel te verbeteren. - Het principe van comply or explain is leidend; de hulp die nodig is moet ingezet kunnen worden. - Aanbieders vragen de gemeenten een faciliterende rol als het gaat om het ontwikkelen van bruikbare contracten tussen hoofd- en onderaannemers. Dit om de administratieve lasten te minimaliseren. Een aantal jeugdhulpaanbieders geeft aan hierin te willen ondersteunen. In de volgende bijeenkomst wordt nader ingezoomd op de wijze waarop risico s omtrent tarifering en resultaatfinanciering gezamenlijk gemanaged kunnen worden. Hierbij wordt nader ingezoomd op het beheersbaar houden van risico s zowel aan de kant van de gemeenten als bij jeugdhulpaanbieders. Dialoogtafel: kosten en kostprijsberekening In november en december 2018 zijn er vijf bijeenkomsten gehouden waarin is gesproken over de vorm en inhoud van een uitvraag sjabloon ten behoeve van het uitvragen van kostprijsinformatie van aanbieders en over de randvoorwaarden waarmee bij het invullen van het sjabloon rekening moet worden gehouden. Aan deze marktdialoog hebben 27 aanbieders actief meegedaan. De dialoogsessies met de aanbieders zijn steeds in een goede sfeer verlopen. Er is zowel op de uitvraag als op het stelsel veel input ontvangen van aanbieders. Daarbij is ook tijd ingeruimd om aanbieders te informeren over de omvang van hulp die door twee of meer aanbieders wordt geleverd aan één cliënt. Op 21 december 2018 is een mondelinge informatieronde gehouden voor aanbieders over het invullen van het sjabloon.

5 Op 3 januari 2019 en 7 januari 2019 zijn telefonische informatierondes gehouden. Deze rondes hadden als doel om aanbieders maximaal in de gelegenheid te stellen om het sjabloon in te kunnen vullen. Van deze informatierondes is door ongeveer 15 aanbieders gebruik gemaakt. Het sjabloon heeft een opbouw uit drie delen. In het eerste deel wordt kostprijsinformatie uitgevraagd, gebaseerd op CAO s met een doorrekening van zaken als werkgeverslasten, overhead en productiviteit. Deze doorrekening leidt tot inzicht in de kostprijzen van uren inzet van de verschillende CAO niveaus en van de verschillende soorten van verblijf. In het tweede deel moet worden aangegeven welke uren inzet van welk niveau en welk verblijf binnen een PIC wordt ingezet. In dit deel wordt dus de omzetting gemaakt van het oude naar het nieuwe stelsel. De uitkomst van dit deel is de kostprijs van PIC s exclusief risico opslagen. In het derde deel wordt gevraagd om opslagen in verband met de risico s die verbonden zijn aan het nieuwe stelsel in kaart worden gebracht. Op 9 januari 2019 moesten de uitgezette sjablonen worden aangeleverd. In totaal is er van ongeveer 30 aanbieders informatie ontvangen. Enkele aanbieders hebben geen gebruik gemaakt van het sjabloon maar hebben op een andere manier informatie aangeleverd. Van enkele aanbieders is een verklaring ontvangen waarom geen informatie is aangeleverd. De belangrijkste redenen hiervoor zijn het tijdsbestek waarbinnen de informatie moest worden aangeleverd, de concreetheid van de beschrijvingen van de PIC s (combinatie van Profiel beschrijvingen en Intensiteit beschrijvingen, zowel Specialistisch als Hoog-Specialistisch) en het niet beschikbaar hebben van informatie van andere aanbieders wanneer meerdere jeugdhulpaanbieders bij één cliënt betrokken zijn. Deze redenen werden breder gedeeld onder de aanbieders maar voor de meeste aanbieders was dit geen reden om het sjabloon niet aan te leveren. Van 16 t/m 23 januari 2019 worden 1 op 1 gesprekken gehouden met de aanbieders die informatie hebben aangeleverd middels het sjabloon. In deze gesprekken wordt nader ingegaan op de aangeleverde kostprijsinformatie en op de achtergrond van de aangeleverde informatie. Op basis van de ontvangen informatie en achtergrond van de informatie zal een advies worden opgesteld m.b.t. de bepaling van tarieven t.b.v. het per 1 januari 2020 in te voeren stelsel. Dialoogtafel: Hoog-Specialistisch Op 11 januari 2019 is een extra dialoogtafel georganiseerd, specifiek voor het onderdeel Hoog-Specialistisch. Deze extra dialoogtafel is georganiseerd naar aanleiding van input vanuit andere dialoogtafels. Voor deze dialoogsessie is een representatieve vertegenwoordiging van aanbieders uitgenodigd. Het betreft hier zowel regionale als bovenregionale aanbieders van Hoog-Specialistische hulp. Ten behoeve van deze dialoogsessie is aan aanbieders gevraagd om voorafgaand aan de dialoogsessie schriftelijke input op een zevental vragen te geven. Deze vragen betroffen: 1. Kenmerken ten behoeve van het aanscherpen van het onderscheid tussen specialistisch en hoog-specialistisch

6 2. Concrete punten waarmee bij het vaststellen van tarieven ten behoeve van Hoog-Specialistisch aanvullend op Specialistisch rekening moet worden gehouden. 3. Aanscherping van het onderscheid tussen de vijf Intensiteiten Hoog- Specialistisch. 4. Er zal verregaande samenwerking tussen jeugdhulpaanbieders worden gevraagd. Hoe zorgen de H10 gemeenten er voor dat de praktijk zo optimaal mogelijk georganiseerd wordt en dat de transactiekosten voor gemeenten en jeugdhulpaanbieders zo laag mogelijk blijven? 5. Hoe melden verschillende soorten van samenwerkingsverbanden van jeugdhulpaanbieders (bijv. In de vorm van hoofd-onderaannemer, coöperatie, consortium, etc.) zich zo makkelijk mogelijk aan? 6. Hoe zorgen de H10 gemeenten er voor dat de administratieve lasten zo beperkt mogelijk? 7. Andere suggesties. De dialoogsessie is in een goede sfeer verlopen en alle aanwezige aanbieders hebben zich actief opgesteld tijdens de bijeenkomst. Tijdens de dialoogsessie zijn de items stuk voor stuk besproken. Zowel de schriftelijk ontvangen informatie als de input tijdens de bijeenkomst kan nuttig zijn bij het eventueel bijstellen of aanscherpen van de PIC s Hoog-Specialistisch. Naast de ontvangen informatie hebben de aanbieders tijdens de bijeenkomst twee belangrijke onzekere factoren benoemd bij het doorrekenen van de PIC s Hoog- Specialistisch: o Inschatten wat collega aanbieders doen op een casus; hoofd- en onderaannemerschap o Inzet van verblijf Tijdens de bijeenkomst hebben aanbieders gevraagd om enig financieel comfort bij de invoering van dit stelsel, dus niet alle consequenties 1 op 1 direct doorvertalen maar deze gefaseerd invoeren. Ook vragen aanbieders voldoende tijd om de totale cultuuromslag te kunnen maken. Website en aanmelden nieuwsbrief Op de website van het H10 Inkoopbureau ( is een speciale sectie ingericht over de inkoop Hier zullen ook alle nieuwsbrieven worden geplaatst. Geïnteresseerden kunnen zich voor de nieuwsbrief aanmelden door een mail te sturen naar traject2020@h10inkoop.nl. Indien u zich wilt afmelden voor de nieuwsbrief kunt u dit eveneens mailen aan traject2020@h10inkoop.nl.

Inloopmiddag INKOOP& IMPLEMENTATIE

Inloopmiddag INKOOP& IMPLEMENTATIE Inloopmiddag INKOOP& IMPLEMENTATIE RESULTAATGERICHTE JEUGDHULP 2020-2024 Toelichting op gefaseerde invoering resultaatgerichte bekostiging Doel van vandaag: Gelegenheid tot vragen Korte vooruitblik komende

Nadere informatie

Kick-off Marktdialoog

Kick-off Marktdialoog Kick-off Marktdialoog Resultaatgerichte Inkoop & Implementatie Jeugdhulp 2020-2024 SASKIA KUHLMANN, PROGRAMMAMANAGER INKOOP - & IMPLEMENTATIE NAMENS H10-GEMEENTEN 5 NOVEMBER 2018 D I S C L A I M E R :

Nadere informatie

Programma: Huishoudelijk: Presentatie wordt per mail nagestuurd Sfeerverslag wordt op site H10 Inkoopbureau gepubliceerd 3 sessies aan gesprekstafels

Programma: Huishoudelijk: Presentatie wordt per mail nagestuurd Sfeerverslag wordt op site H10 Inkoopbureau gepubliceerd 3 sessies aan gesprekstafels Marktconsultatie H10 INKOOPTRAJECT 2020-2024 19 SEPTEMBER 2018 Programma: 1. Welkom & Inleiding 2. Samenwerken aan maatschappelijke resultaten 3. Stap 1: Het bepalen van het resultaat 4. Stap 2: Het ondersteuningstraject

Nadere informatie

Inkoop Jeugdhulp regio IJsselland. i-sociaal Domein 20 maart 2018

Inkoop Jeugdhulp regio IJsselland. i-sociaal Domein 20 maart 2018 Inkoop Jeugdhulp regio IJsselland i-sociaal Domein 20 maart 2018 Even voorstellen Gert Luisman Contractmanager Maatschappelijk Domein Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Lid werkgroep contractering Jeugdhulp

Nadere informatie

Ontwikkelingen binnen de jeugdhulp

Ontwikkelingen binnen de jeugdhulp Ontwikkelingen binnen de jeugdhulp Specialistische jeugdhulp vanaf 2018 Sinds de invoering van de Jeugdwet in 2015 is er veel veranderd voor kinderen, jongeren en gezinnen die ondersteuning binnen de jeugdhulp

Nadere informatie

Samenvatting inkoopstrategie 2017 Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland

Samenvatting inkoopstrategie 2017 Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland Samenvatting inkoopstrategie 2017 Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland Betreft inkoopstrategie specialistische jeugdhulp. Hanteren een andere definitie dan ZL, bedoeld wordt alle professionele

Nadere informatie

Marktconsultatie

Marktconsultatie Marktconsultatie 1. 08-09-2016 Disclaimer: Onderstaande informatie is onder voorbehoud van bestuurlijke goedkeuring van gemeente(n) Agenda Kennismaking Spelregels Outputbekostiging (toelichting op gewenste

Nadere informatie

Outcome in Zicht via CBS. Startpakket

Outcome in Zicht via CBS. Startpakket Outcome in Zicht via CBS Startpakket Inleiding Outcome-monitoring Jeugdhulpaanbieders en gemeenten voelen zich samen verantwoordelijk voor een goed functionerende jeugdhulp van hoge kwaliteit. Daarnaast

Nadere informatie

Bijeenkomst met BW MO aanbieders Haarlem e.o. Onderzoek naar tarieven 2018 Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang

Bijeenkomst met BW MO aanbieders Haarlem e.o. Onderzoek naar tarieven 2018 Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang Bijeenkomst met BW MO aanbieders Haarlem e.o. Onderzoek naar tarieven 2018 Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang Haarlem 23 maart 2017 1 Agenda/Inhoud 1. Aanleiding en doel van het onderzoek 2. Uitgangspunten

Nadere informatie

Raad op zaterdag Eindhoven 28 januari 2017 Ronde 1 van uur

Raad op zaterdag Eindhoven 28 januari 2017 Ronde 1 van uur Raad op zaterdag Eindhoven 28 januari 2017 Ronde 1 van 10.30-11.45 uur Astrid Jansen, projectleider jeugd VNG Afke Donker, Nederlands Jeugdinstituut Gespecialiseerde jeugdhulp en meten van effecten Hoe

Nadere informatie

Bijlage 3: Duiding financiële risico s nieuw jeugdstelsel en conversie

Bijlage 3: Duiding financiële risico s nieuw jeugdstelsel en conversie Bijlage 3: Duiding financiële risico s nieuw jeugdstelsel en conversie Risicobeheersingstabel FINANCIEEL Middel Hoog Afkeurende verklaring van de accountant; voor onderdeel Jeugdhulp en voor onderdeel

Nadere informatie

JJEUGDHULP. Specialistische jeugdhulp in regio Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland vanaf 2018

JJEUGDHULP. Specialistische jeugdhulp in regio Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland vanaf 2018 Gemeenten kopen de specialistische jeugdhulp niet langer als losse producten in, maar als onderdeel van een breder perspectiefplan dat vooraf wordt opgesteld. Specialistische jeugdhulp in regio Amsterdam-Amstelland

Nadere informatie

Hoe werk je samen voor kind en gezin in 2018? Informatie voor professionals over de transitie specialistische jeugdhulp Versie december 2017

Hoe werk je samen voor kind en gezin in 2018? Informatie voor professionals over de transitie specialistische jeugdhulp Versie december 2017 Hoe werk je samen voor kind en gezin in 2018? Informatie voor professionals over de transitie specialistische jeugdhulp Versie december 2017 Een kind dat jeugdhulp nodig heeft bepaalt samen met de ouder(s)

Nadere informatie

Sturen op resultaat

Sturen op resultaat Sturen op resultaat 10-7-2017 17-7-2017 1 Sturen op resultaat 3 thema s en 6 (sub)indicatoren Uitval cliënttevredenheid Doelrealisatie Herhaald beroep Afname problematiek Realisatie doelen behandelplan

Nadere informatie

Bijeenkomst met aanbieders Wmo ambulant Haarlem e.o. Onderzoek naar tarieven 2018 Wmo ambulant

Bijeenkomst met aanbieders Wmo ambulant Haarlem e.o. Onderzoek naar tarieven 2018 Wmo ambulant Bijeenkomst met aanbieders Wmo ambulant Haarlem e.o. Onderzoek naar tarieven 2018 Wmo ambulant Haarlem 4 april 2017 1 Agenda/Inhoud 1. Aanleiding en doel van het onderzoek 2. Toelichting op de onderzoeksaanpak

Nadere informatie

Inkoop & subsidie 2018

Inkoop & subsidie 2018 Inkoop & subsidie 2018 AGENDA 1.Welkom en korte inleiding door Myra van den Hoed 2. Stand van zaken Inkoop en subsidie 2017 3. Jeugdhulp Transformatie 2018 4. Jeugdhulp Kenmerken Model 2018 5. Jeugdhulp

Nadere informatie

Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Rucphen, Roosendaal, Steenbergen, Woensdrecht, Zundert. Workshop Resultaatmeting Ruut van Andel

Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Rucphen, Roosendaal, Steenbergen, Woensdrecht, Zundert. Workshop Resultaatmeting Ruut van Andel Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Rucphen, Roosendaal, Steenbergen, Woensdrecht, Zundert Workshop Resultaatmeting Ruut van Andel Visie WBW Leidende principes: Loslaten zonder het zicht

Nadere informatie

Voorstel 1: Ontwerpbegrotingswijziging 2019 PG&Z op basis van het Bedrijfsplan RIGG

Voorstel 1: Ontwerpbegrotingswijziging 2019 PG&Z op basis van het Bedrijfsplan RIGG Voorstel 1: Ontwerpbegrotingswijziging 2019 PG&Z op basis van het Bedrijfsplan RIGG 2019-2020 Inleiding Op 6 juli 2018 heeft het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Publieke Gezondheid

Nadere informatie

Inkoop Sociaal Domein

Inkoop Sociaal Domein Inkoop Sociaal Domein A-avond 7 juni 2016 Jean-Paul Degen / Erwin Piet / Jeroen Hoenderkamp 1) Inkoop - terugblik 2015-2016 Europese aanbesteding, nu variant bestuurlijk aanbesteden (niet meer voorschrijven

Nadere informatie

Voorbereiding WMO en Jeugdhulp 2018 in Midden Holland

Voorbereiding WMO en Jeugdhulp 2018 in Midden Holland Voorbereiding WMO en Jeugdhulp 2018 in Midden Holland Informatiebijeenkomst Agenda: 1. Opening en welkom 2. Inkoop 2018-2020 3. Administratieve afstemming regio Midden Holland 4. Handboek inzet ondersteuning

Nadere informatie

Werksessie verantwoording

Werksessie verantwoording Studiedag Beschermd Wonen Werksessie verantwoording Jan Ruiter controller RIBW Overijssel Remco Bels adviseur KPMG Gezondheidszorg Agenda Introductie Korte inleiding zorglandschap en -uitgaven Korte inleiding

Nadere informatie

Inkoopstrategie Specialistische Jeugdhulp Regio IJsselland

Inkoopstrategie Specialistische Jeugdhulp Regio IJsselland Inkoopstrategie Specialistische Jeugdhulp Regio IJsselland Vraag- en Antwoordlijst Principes en uitgangspunten 1. Wat zijn de principes die de regio hanteert bij het inrichten van de nieuwe inkoopstrategie?

Nadere informatie

Raad op zaterdag 24 september 2016

Raad op zaterdag 24 september 2016 Raad op zaterdag 24 september 2016 Astrid Jansen, projectleider jeugd VNG Afke Donker, Nederlands Jeugdinstituut Gespecialiseerde jeugdhulp en meten van effecten Hoe weet u of uw beleid effect heeft? Programma

Nadere informatie

Instructie Outcome-indicatoren

Instructie Outcome-indicatoren Instructie Outcome-indicatoren Regio FoodValley Afke Donker & Monique Malmberg Inleiding Outcome-monitoring Jeugdhulpaanbieders en gemeenten voelen zich samen verantwoordelijk voor een goed functionerende

Nadere informatie

Proces gespecialiseerde jeugdhulp (ZIN): Toegang door huisartsen jeugdartsen en medisch specialisten

Proces gespecialiseerde jeugdhulp (ZIN): Toegang door huisartsen jeugdartsen en medisch specialisten Proces gespecialiseerde jeugdhulp (ZIN): Toegang door huisartsen jeugdartsen en medisch specialisten Proces in schema: 1 Vraag gespecialiseerde jeugdhulp 2 Verwijzing door medisch specialist 3 Aanmeldgesprek

Nadere informatie

Marktconsultatie Sturen op kwaliteit

Marktconsultatie Sturen op kwaliteit Marktconsultatie 06-11-2017 Sturen op kwaliteit Consultatie Sturen op kwaliteit Programma Inkoop 2019; uitgangspunten Zorg en ondersteuningsproducten Resultaatsturing Dialoog Pauze 10.30 Sturen op kwaliteit

Nadere informatie

Raad op zaterdag 30 januari 2016

Raad op zaterdag 30 januari 2016 Raad op zaterdag 30 januari 2016 Astrid Jansen, projectleider jeugd VNG Afke Donker, Nederlands Jeugdinstituut Gespecialiseerde jeugdhulp en meten van effecten Hoe weet u of uw beleid effect heeft? Programma

Nadere informatie

Overleg sociaal domein

Overleg sociaal domein Overleg sociaal domein Reflectie gemeenten op gebruik jeugdhulp volgens CBS, verdieping naar aanleiding van bijeenkomst van 12 december 20 dec 2017 Aanleiding: gesprek over het sociaal domein De VNG en

Nadere informatie

Concept projectplan Steunpunt Hoogbegaafdheid

Concept projectplan Steunpunt Hoogbegaafdheid Concept projectplan Steunpunt Hoogbegaafdheid Procesbeschrijving Bij het vormgeven aan het project Hoogbegaafdheid hebben verschillende gesprekken plaatsgevonden, waaronder met andere samenwerkingsverbanden.

Nadere informatie

Verslag eerste marktconsultatie 3 april 2017

Verslag eerste marktconsultatie 3 april 2017 Verslag eerste marktconsultatie 3 april 2017 Hieronder volgt het verslag van de eerste marktconsultatie. De vragen die tijdens deze bijeenkomst zijn gesteld zijn in een overzicht onderaan dit verslag opgenomen.

Nadere informatie

Bedrijfsvoering en de inhoud samen aan de slag in het sociaal domein. Nyenrode, Welkom!

Bedrijfsvoering en de inhoud samen aan de slag in het sociaal domein. Nyenrode, Welkom! Bedrijfsvoering en de inhoud samen aan de slag in het sociaal domein Nyenrode, 19-12-2017 Welkom! 2 Bedrijfsvoering en de inhoud samen aan de slag in het sociaal domein Programma 15:30 17:00 Bedrijfsvoering

Nadere informatie

Inkoop maatwerkvoorzieningen begeleiding 2016. Datum: 28 juli 2015 Auteur: Anoek Huigen (projectleider inkoop Wmo 2015)

Inkoop maatwerkvoorzieningen begeleiding 2016. Datum: 28 juli 2015 Auteur: Anoek Huigen (projectleider inkoop Wmo 2015) Inkoop maatwerkvoorzieningen begeleiding 2016 Datum: 28 juli 2015 Auteur: Anoek Huigen (projectleider inkoop Wmo 2015) Inkoopopdracht (1) Binnen het beschikbare budget contracteren van (2) Kwalitatief

Nadere informatie

Inleiding Er is een werkgroep geformeerd bestaande uit aanbieders en gemeenten die werkt aan een alternatief voor de DBC.

Inleiding Er is een werkgroep geformeerd bestaande uit aanbieders en gemeenten die werkt aan een alternatief voor de DBC. Contourenvoorstel ontwikkeltafel jeugd (werkgroep DBC s) Inleiding Er is een werkgroep geformeerd bestaande uit aanbieders en gemeenten die werkt aan een alternatief voor de DBC. huidige situatie / op

Nadere informatie

Transitie Autoriteit Jeugd

Transitie Autoriteit Jeugd Transitie Autoriteit Jeugd Ontwikkelingen jeugdhulp 2015-2017: samenvatting Onderzoek naar de vorderingen op het gebied van transformatie en de ontwikkelingen van het aantal trajecten specialistische jeugdhulp

Nadere informatie

Verwerving opvang, wonen en herstel terugblik en vooruitblik - 24 april 2017

Verwerving opvang, wonen en herstel terugblik en vooruitblik - 24 april 2017 Verwerving opvang, wonen en herstel terugblik en vooruitblik - 24 april 2017 Agenda Terugblik; arrangementen op basis van resultaatgebieden marktconsultaties Vooruitblik verlenging overeenkomst marktconsultaties

Nadere informatie

Memo Bijlage 5. Aan: Deelnemers fysieke adviestafel Van: Peter de Geus Datum: 8 maart 2017 Betreft:

Memo Bijlage 5. Aan: Deelnemers fysieke adviestafel Van: Peter de Geus Datum: 8 maart 2017 Betreft: Memo Bijlage 5 Aan: Deelnemers fysieke adviestafel Van: Peter de Geus Datum: 8 maart 2017 Betreft: Voortgang aanvullende acties terugdringen financieel tekort Bijlage strategische agenda 2017 Gevraagd:

Nadere informatie

Inkoopstrategie Sociaal Domein Mohamed El Feddali en Sanae Akka

Inkoopstrategie Sociaal Domein Mohamed El Feddali en Sanae Akka Inkoopstrategie Sociaal Domein 2019 Mohamed El Feddali en Sanae Akka Wat willen we Meer kwaliteit door: Betere monitoring: inzicht in resultaten en trends Sturen op outcome m.b.v. resultaatgerichte bekostigingswijzen

Nadere informatie

Regionale raadsledenbijeenkomst 16 november Programma: - 19:30 21:30 Inkoop specialistische Jeugdhulp - 21:30 22:30 Participatie en Baanstede

Regionale raadsledenbijeenkomst 16 november Programma: - 19:30 21:30 Inkoop specialistische Jeugdhulp - 21:30 22:30 Participatie en Baanstede Regionale raadsledenbijeenkomst 16 november 2016 Programma: - 19:30 21:30 Inkoop specialistische Jeugdhulp - 21:30 22:30 Participatie en Baanstede Raadsbijeenkomst Zaanstreek-Waterland Woensdag 16 november

Nadere informatie

VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014.

VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014. VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014. Algemene aanwijzingen: -de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET. voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein

INFORMATIEPAKKET. voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein INFORMATIEPAKKET voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden Maart 2014 Blad 2 Blad 3 Algemene informatie Deze informatie

Nadere informatie

Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders

Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders Ontwerp Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders Gemeente Midden-Delfland Datum: 18 mei 2015 Inkoopkader Wmo 2016: toelating nieuwe aanbieders Inleiding De gemeenten Delft, Midden-Delfland, Rijswijk

Nadere informatie

Wat is Jeugdhulp? Kaders, uitgangspunten en inkoop, directeur sociaal domein Informatiebijeenkomst Raad 11 oktober 2017

Wat is Jeugdhulp? Kaders, uitgangspunten en inkoop, directeur sociaal domein Informatiebijeenkomst Raad 11 oktober 2017 Wat is Jeugdhulp? Kaders, uitgangspunten en inkoop, directeur sociaal domein Informatiebijeenkomst Raad 11 oktober 2017 Wet Jeugdhulp; aanleiding > Sterke stijging vraag naar zorg /verwijzingen (ook indicaties

Nadere informatie

Welke opdracht krijgen de aanbieders mee.

Welke opdracht krijgen de aanbieders mee. Verslag themagroep: procesafspraken informatie-uitwisseling Ervaringen van De Viersprong met hoofd- en onderaannemerschap Tijdens bijeenkomst voor jeugdhulpaanbieders segment B en C Regio Amsterdam-Amstelland

Nadere informatie

Jeugd-ggz nu en toekomst

Jeugd-ggz nu en toekomst Jeugd-ggz nu en toekomst Waarom de jeugd-ggz anders is Sinds 1 januari 2015 onderdeel van de Jeugdwet Onderdeel van het totale aanbod van jeugdhulp Gemeenten kopen tot en met 2017 jeugd-ggz in o.b.v. de

Nadere informatie

WiFi-code. Gebruikersnaam:

WiFi-code. Gebruikersnaam: WiFi-code Gebruikersnaam: Wachtwoord: 2mhfgn K9q6PZ Vervolgstappen Mei 2014: Besluit tot evaluatie Doen we het goede? Voorgesteld proces: januari 2018 2 bijeenkomsten - Wat is de functie van de GR? Wat

Nadere informatie

Informatiebrief inkoopmodel Regionaal Serviceteam Jeugd IJsselland december 2018

Informatiebrief inkoopmodel Regionaal Serviceteam Jeugd IJsselland december 2018 Informatiebrief inkoopmodel Regionaal Serviceteam Jeugd IJsselland december 2018 Het afgelopen jaar is volop gewerkt aan de doorontwikkeling van het inkoopmodel voor de jeugdhulp in de regio IJsselland.

Nadere informatie

Terugkoppeling en analyse aangeleverde kostprijzen Behandeling JGGZ

Terugkoppeling en analyse aangeleverde kostprijzen Behandeling JGGZ Terugkoppeling en analyse aangeleverde kostprijzen Behandeling JGGZ Bijeenkomst: 22 Juni 2017 om 15:00 uur. Huis van de Stad Gouda Aanwezigen : Jack van Zoelen, Rivierduinen Pieter de Jong, Rivierduinen

Nadere informatie

Inhoudelijke sessie GGZ 2018

Inhoudelijke sessie GGZ 2018 Inhoudelijke sessie GGZ 2018 Werksessie: 25 april 2017 om 14:00 uur. Huis van de Stad Gouda Aanwezigen: Zorgaanbieders: Erica Beverloo, Rondom mens en gezin Corine Heeteberij, Praktijk Heeteberij Agnes

Nadere informatie

OPDRACHTGEVERSCHAP IN HET SOCIAAL DOMEIN STRATEGISCHE KEUZES MODELLEN VAN OPDRACHTGEVERSCHAP IR. NIELS UENK DIVOSA VOORJAARSCONGRES,

OPDRACHTGEVERSCHAP IN HET SOCIAAL DOMEIN STRATEGISCHE KEUZES MODELLEN VAN OPDRACHTGEVERSCHAP IR. NIELS UENK DIVOSA VOORJAARSCONGRES, OPDRACHTGEVERSCHAP IN HET SOCIAAL DOMEIN STRATEGISCHE KEUZES MODELLEN VAN OPDRACHTGEVERSCHAP IR. NIELS UENK DIVOSA VOORJAARSCONGRES, 2-6-2016 AGENDA Algemeen Attentiepunten Welke strategische keuzes moet

Nadere informatie

Monitors voor de jeugdhulp. Kwaliteit door grip op cijfers

Monitors voor de jeugdhulp. Kwaliteit door grip op cijfers Monitors voor de jeugdhulp Kwaliteit door grip op cijfers Jeugdhulp in cijfers Om als gemeente of jeugdhulpaanbieder goed te kunnen sturen hebt u betrouwbare informatie en cijfers nodig. De vraag is niet

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2015 JEUGD

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2015 JEUGD NIEUWSBRIEF OKTOBER 2015 JEUGD Beste zorgaanbieders, Dit is de tweede nieuwsbrief van Zorg om Tafel Jeugd. Met een nieuwsbrief informeren wij u actief over de stand van zaken en ontwikkelingen. Besluitvorming

Nadere informatie

Terugblik Strategische Benchmark

Terugblik Strategische Benchmark December 2014 In deze nieuwsbrief: Terugblik Strategische Benchmark Evaluatievragenlijst Vakgroep P&O: best practice GGD Noord- en Oost-Gelderland Digitale toolkit Strategische Benchmark GGD Interview

Nadere informatie

Doorontwikkeling behandeling FOT JEUGD

Doorontwikkeling behandeling FOT JEUGD Doorontwikkeling behandeling FOT JEUGD 23-05-2019 Zorgvuldig proces op inhoudelijke doorontwikkeling producten (uitvraag, deelsessies met toegang en aanbieders, benchmark, input aanbieders) Presentatie

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Uw brief

Nadere informatie

BESTUURLIJK TRANSFORMATIE AKKOORD JEUGD DRENTHE

BESTUURLIJK TRANSFORMATIE AKKOORD JEUGD DRENTHE BESTUURLIJK TRANSFORMATIE AKKOORD JEUGD DRENTHE 2019-2022 1 INLEIDING Binnen de jeugdhulpregio Drenthe zijn de gemeenten in 2017 geconfronteerd met een tekort op het jeugdhulpbudget. De verwachting is

Nadere informatie

URGENTE VRAGEN VAN ZORGAANBIEDERS N.A.V. UITVRAAG NAAR DE TARIEVEN. Datum toelichting uitvraag Publicatiedatum

URGENTE VRAGEN VAN ZORGAANBIEDERS N.A.V. UITVRAAG NAAR DE TARIEVEN. Datum toelichting uitvraag Publicatiedatum URGENTE VRAGEN VAN ZORGAANBIEDERS N.A.V. UITVRAAG NAAR DE TARIEVEN Datum toelichting uitvraag 19-12-2017 Publicatiedatum 02-01-2018 In deze publicatie beantwoorden wij alle urgente vragen die tot en met

Nadere informatie

Afspraken inzet klinisch verblijf JGGZ bij niet-gecontracteerde aanbieders

Afspraken inzet klinisch verblijf JGGZ bij niet-gecontracteerde aanbieders Afspraken inzet klinisch verblijf JGGZ bij niet-gecontracteerde aanbieders 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding:...3 2. Beschrijving collegiale toets...4 3. Administratief proces...8 Inzet gecontracteerde aanbieder

Nadere informatie

Inrichting sturing en bekostiging Werkgroepinzichten vertalen naar de praktijk

Inrichting sturing en bekostiging Werkgroepinzichten vertalen naar de praktijk Werkgroep integrale bekostiging Jeugd Inrichting sturing en bekostiging Werkgroepinzichten vertalen naar de praktijk Deel 2. Vertaling naar de praktijk Roadmap : bekostiging per 2017 (evt. gefaseerd per

Nadere informatie

ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C

ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C OPZET INFOSESSIE - Overgang van oude naar nieuwe PDC, wat zijn de gevolgen voor klanten met bestaande indicaties -

Nadere informatie

Sturen op kwaliteit. Theorie en praktijk. Dr. Wim Gorissen, Directeur Effectiviteit & Vakmanschap

Sturen op kwaliteit. Theorie en praktijk. Dr. Wim Gorissen, Directeur Effectiviteit & Vakmanschap Sturen op kwaliteit Theorie en praktijk Dr. Wim Gorissen, Directeur Effectiviteit & Vakmanschap Opbouw verhaal Wat willen we in het jeugdveld Evidence-based werken en vakmensschap Samen lerend doen wat

Nadere informatie

Werkinstructies SPIC-wissel

Werkinstructies SPIC-wissel Werkinstructies SPIC-wissel In dit document treft u de werkinstructies voor een SPIC-wissel. De werkinstructies zijn gericht op gecontracteerde aanbieders, lokale teams, Gecertificeerde Instellingen (GI

Nadere informatie

Evaluatie Zorg Advies Teams 0-12 jarigen Maassluis

Evaluatie Zorg Advies Teams 0-12 jarigen Maassluis Evaluatie Zorg Advies Teams 0-12 jarigen Maassluis 1/5 Inleiding Aanleiding voor het schrijven van deze evaluatie over de Zorg Advies Teams (ZAT) is de komst van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in

Nadere informatie

Terugblik Inkoop 2016 Vooruitblik Inkoop BG, BW & O Datum: 21 januari 2016 Auteur: Anoek Huigen (projectleider inkoop)

Terugblik Inkoop 2016 Vooruitblik Inkoop BG, BW & O Datum: 21 januari 2016 Auteur: Anoek Huigen (projectleider inkoop) Terugblik Inkoop 2016 Vooruitblik Inkoop BG, BW & O 2017 Datum: 21 januari 2016 Auteur: Anoek Huigen (projectleider inkoop) Terugblik inkoop 2016 (1) NB: deze input van zorgaanbieders heeft uitsluitend

Nadere informatie

AVS-Congres. Leiders voor de toekomst

AVS-Congres. Leiders voor de toekomst AVS-Congres Leiders voor de toekomst pening 14 maart 2014 Gedeeld leiderschap 2 Voorstellen albertoboon@bmc.nl 14 maart 2014 Gedeeld leiderschap 3 erantwoordelijkheid 14 maart 2014 Gedeeld leiderschap

Nadere informatie

Beleidsinformatie in het nieuwe jeugdstelsel. 17 april 2014

Beleidsinformatie in het nieuwe jeugdstelsel. 17 april 2014 Beleidsinformatie in het nieuwe jeugdstelsel 17 april 2014 Agenda van de workshop 1. Informeren: Nieuw model voor beleidsinformatie jeugd De datasets Implementatie van het model 2. Dialoog Aandacht Faciliteren

Nadere informatie

Agendapunt 2. Twee punten bij mededelingen en actualiteit:

Agendapunt 2. Twee punten bij mededelingen en actualiteit: Agendapunt 2 Vergadering : Bestuurlijk Overleg Sociaal Domein Regio Amersfoort Datum : 22 november 2018 Onderwerp : Mededelingen en actualiteit Bijlage : 2 Twee punten bij mededelingen en actualiteit:

Nadere informatie

Tips & tricks bij de inkoop van zorg. Uitgevoerd door vrijgevestigde ggz-zorgaanbieders

Tips & tricks bij de inkoop van zorg. Uitgevoerd door vrijgevestigde ggz-zorgaanbieders Tips & tricks bij de inkoop van zorg Uitgevoerd door vrijgevestigde ggz-zorgaanbieders Inleiding Vrijgevestigde ggz-zorgaanbieders dragen bij aan het realiseren van passende zorg en ondersteuning voor

Nadere informatie

Inkoopdocument. Jeugdbescherming en Jeugdreclassering (JBJR) voor het jaar

Inkoopdocument. Jeugdbescherming en Jeugdreclassering (JBJR) voor het jaar Inkoopdocument ten behoeve van Jeugdbescherming en Jeugdreclassering (JBJR) voor het jaar 2017 Gemeenten: Bodegraven-Reeuwijk Gouda Krimpenerwaard Waddinxveen Zuidplas Ten behoeve van dit traject samenwerkend

Nadere informatie

OPLEGGER * * Datum 1 juni 2016 Nummer Datum commissievergadering 14/15 juni 2016 Datum raadvergadering 28 juni 2016

OPLEGGER * * Datum 1 juni 2016 Nummer Datum commissievergadering 14/15 juni 2016 Datum raadvergadering 28 juni 2016 Datum 1 juni 2016 Nummer 2016-06- Datum commissievergadering 14/15 juni 2016 Datum raadvergadering 28 juni 2016 OPLEGGER Registratienummer 2016-17050 / 16Z.003029 Onderwerp Inkoopplannen Wmo en Jeugd 2017

Nadere informatie

AANBIEDERSBIJEENKOMST IMPLEMENTATIE PDC R E G I O Z U I D O O S T B R A B A N T - 9 O K T O B E R 2017

AANBIEDERSBIJEENKOMST IMPLEMENTATIE PDC R E G I O Z U I D O O S T B R A B A N T - 9 O K T O B E R 2017 AANBIEDERSBIJEENKOMST IMPLEMENTATIE PDC R E G I O Z U I D O O S T B R A B A N T - 9 O K T O B E R 2017 INHOUD PRESENTATIE 1. Start van Producten- en dienstencatalogus 2. Korte toelichting - Totstandkoming

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 6. Doetinchem, 20 september 2018 ALDUS VASTGESTELD 27 SEPTEMBER Regionale visie op inkoop Sociaal Domein vanaf 2021

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 6. Doetinchem, 20 september 2018 ALDUS VASTGESTELD 27 SEPTEMBER Regionale visie op inkoop Sociaal Domein vanaf 2021 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 6 ALDUS VASTGESTELD 27 SEPTEMBER 2018 Regionale visie op inkoop Sociaal Domein vanaf 2021 Te besluiten om: In te stemmen met de regionale visie op inkoop voor het Sociaal Domein

Nadere informatie

Instructie Format Gezinsplan 2019

Instructie Format Gezinsplan 2019 Instructie Format Gezinsplan 2019 Algemeen In de contractuele afspraken tussen de 16 gemeenten in Zuid-Limburg en gecontracteerde jeugdaanbieders (de dienstverleningsovereenkomst, DVO ) zijn afspraken

Nadere informatie

Proces gespecialiseerde jeugdhulp (ZIN): Toegang door CJG

Proces gespecialiseerde jeugdhulp (ZIN): Toegang door CJG Proces gespecialiseerde jeugdhulp (ZIN): Toegang door CJG 1 Aanmelding jeugdige 2 Onderzoek CJG Geen/ voorliggende hulp nee 3 Gesp jeugdhulp nodig? ja 4 Opstellen deel 1 5 Bepalen inzet en aanbieder 6

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen Toelatingsdocument Jeugdbescherming en Jeugdreclassering (2023,2025)

Onderwerp Vaststellen Toelatingsdocument Jeugdbescherming en Jeugdreclassering (2023,2025) Collegebesluit Onderwerp Vaststellen Toelatingsdocument Jeugdbescherming en Jeugdreclassering 2019-2021 (2023,2025) Nummer 2018/281408 Portefeuillehouder Botter, J. Programma/beleidsveld 2. Ondersteuning

Nadere informatie

Marktconsultatiedocument Uitnodiging voor de schriftelijke marktconsultatie Voorbereiding op de inkoop jeugdhulp 2018 tot en met 2020

Marktconsultatiedocument Uitnodiging voor de schriftelijke marktconsultatie Voorbereiding op de inkoop jeugdhulp 2018 tot en met 2020 Marktconsultatiedocument Uitnodiging voor de schriftelijke marktconsultatie Voorbereiding op de inkoop jeugdhulp 2018 tot en met 2020 Datum: 03-03-2017 Versie: 1.0 Inleiding Een marktconsultatie is een,

Nadere informatie

Vil lil ļ mill. Collegevoorstel *18SC00 ' 635* Datum. 19 maart 2018 Agendanummer Adviseur. M. (Marina) Poel Afdeling I team

Vil lil ļ mill. Collegevoorstel *18SC00 ' 635* Datum. 19 maart 2018 Agendanummer Adviseur. M. (Marina) Poel Afdeling I team gemeente Langedijk Collegevoorstel Datum 19 maart 2018 Agendanummer Adviseur V3 M. (Marina) Poel Afdeling I team BP/Sociaal Domein Vertrouwelijk Ja Onderwerp Informatiememo tarievenonderzoek Jeugdhulp

Nadere informatie

Hieronder geven we u alvast wat informatie over deze onderwerpen.

Hieronder geven we u alvast wat informatie over deze onderwerpen. Betreft: Themabijeenkomst jeugd 16 februari 2017 Datum: 13 februari 2017 1 DOELSTELLING BIJEENKOMST Op 16 februari 2017 vindt de derde en laatste voorlichtingsbijeenkomst plaats over de inkoopstrategie

Nadere informatie

Beleidsinformatie in het nieuwe jeugdstelsel. Presentatie Transitiemanagers 14-3-2014

Beleidsinformatie in het nieuwe jeugdstelsel. Presentatie Transitiemanagers 14-3-2014 Beleidsinformatie in het nieuwe jeugdstelsel Presentatie Transitiemanagers 14-3-2014 Uitdagingen beleidsinformatie Jeugdwet 1. Welke beleidsinformatie heb je nodig om toe te zien op de werking van het

Nadere informatie

Toegang om de hoek. Arthur Rijkers

Toegang om de hoek. Arthur Rijkers Toegang om de hoek Arthur Rijkers opbrengst van het onderzoek???? december 2015 december 2018 onderzoeksvraag Wat is de samenhang tussen de manier waarop de gemeentelijke toegang tot jeugdhulp is vormgegeven

Nadere informatie

Kostprijsberekening geriatrische revalidatiezorg

Kostprijsberekening geriatrische revalidatiezorg BELEIDSREGEL Kostprijsberekening geriatrische revalidatiezorg Ingevolge artikel 57, eerste lid, sub b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

Inkoop en bekostiging jeugdhulp. Informatiebijeenkomst de Kuip 16 februari 2016

Inkoop en bekostiging jeugdhulp. Informatiebijeenkomst de Kuip 16 februari 2016 Inkoop en bekostiging jeugdhulp Informatiebijeenkomst de Kuip 16 februari 2016 Doelstelling bijeenkomst vandaag Straks weet u: Wat de nieuwe, resultaatgerichte werkwijze inhoudt Wat de verschillende percelen

Nadere informatie

Sommige cliënten voldoende hebben aan een bandbreedte van 0-2 uur per week, maar past niet binnen eerste intensiteit en moet nu via waakvlam

Sommige cliënten voldoende hebben aan een bandbreedte van 0-2 uur per week, maar past niet binnen eerste intensiteit en moet nu via waakvlam onderwerp Opmerking aanbieder(s) Reactie gemeente Wij zouden graag zien dat de start bij Begeleiding Individueel 2,01 uur per 4 weken is en als eerste vorm van hulpverlening geldt en dus niet de waakvlam.

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 18 juni 2018 Betreft Kamerbrief Beleidsinformatie Jeugd

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 18 juni 2018 Betreft Kamerbrief Beleidsinformatie Jeugd > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Bijlage(n)

Nadere informatie

Routes voor aanlevering outcome-indicatoren 1

Routes voor aanlevering outcome-indicatoren 1 Routes voor aanlevering outcome-indicatoren 1 31-10-2018 Inhoudsopgave Geharmoniseerde set outcome-indicatoren... 1 VAN AANBIEDER NAAR GEMEENTE: ROUTES VOOR OUTCOME... 3 Route 1. Aanbieders leveren aan

Nadere informatie

Toekomstgericht werken: Werksessies beter benutten van de verlengde jeugdhulp

Toekomstgericht werken: Werksessies beter benutten van de verlengde jeugdhulp Toekomstgericht werken: Werksessies beter benutten van de verlengde jeugdhulp Mei 209 Dit is een overzicht van de uitkomsten van de twee werksessies met gemeenten, wijkteams, zorgaanbieders en jongeren.

Nadere informatie

Factsheet Communicatie met ouders en jeugdigen Voor jeugdhulpverleners bij jeugdhulporganisaties, lokale teams en gecertificeerde instellingen.

Factsheet Communicatie met ouders en jeugdigen Voor jeugdhulpverleners bij jeugdhulporganisaties, lokale teams en gecertificeerde instellingen. Factsheet Communicatie met ouders en jeugdigen Voor jeugdhulpverleners bij jeugdhulporganisaties, lokale teams en gecertificeerde instellingen. Deze factsheet is een handreiking aan u als jeugdhulpverlener

Nadere informatie

AWTJF: In dialoog naar een sterker opvoedklimaat, effectieve preventie en doelmatige zorg voor jeugd. ZonMw site-visit 9 april 2018

AWTJF: In dialoog naar een sterker opvoedklimaat, effectieve preventie en doelmatige zorg voor jeugd. ZonMw site-visit 9 april 2018 AWTJF: In dialoog naar een sterker opvoedklimaat, effectieve preventie en doelmatige zorg voor jeugd ZonMw site-visit 9 april 2018 AWTJF Samen puzzelen over prangende regionale vraagstukken Samen deze

Nadere informatie

Aan de raad. No. 10. Wissenkerke, 21 oktober 2013

Aan de raad. No. 10. Wissenkerke, 21 oktober 2013 Raadsvergadering d.d. 19 december 2013 Aan de raad Voorstraat 31, 4491 EV Wissenkerke Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke Tel 14 0113 Fax (0113) 377300 No. 10. Wissenkerke, 21 oktober 2013 Onderwerp: Voorstel/alternatieven

Nadere informatie

Bijsluiter bij format uitvraag gegevens aanbieders jeugd

Bijsluiter bij format uitvraag gegevens aanbieders jeugd Bijsluiter bij format uitvraag gegevens aanbieders jeugd Waarom vragen wij deze gegevens uit? Het uitvraag format bestaat uit 4 pagina s. In de eerste drie pagina s wordt sectoraal informatie uitgevraagd

Nadere informatie

Betreft: Vergadering van 20 juni 2017, locatie Wijkcentrum de Dommel, aanvang uur tot uur.

Betreft: Vergadering van 20 juni 2017, locatie Wijkcentrum de Dommel, aanvang uur tot uur. gemeente Eindhoven Sociaal Domein Support, Programmering, Ontwikkeling & Kwaliteit 1 Behandeld door mw. C.H. van Keulen Inboeknummer S Verslag Ontwikkeltafel Jeugd Betreft: Vergadering van 20 juni 2017,

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF

RAADSINFORMATIEBRIEF RAADSINFORMATIEBRIEF Onderwerp: Transitie jeugdzorg inkoop Registratienummer: 00523307 Datum: 25 juni 2014 Portefeuillehouder: M. Schlösser Steller: E. Meulman Nummer: RIB-MS-1407 1. Inleiding Per 1-1-2015

Nadere informatie

Inkoop Wmo begeleiding 2018 Eerste inkooptafel 6 juli 2017

Inkoop Wmo begeleiding 2018 Eerste inkooptafel 6 juli 2017 Inkoop Wmo begeleiding 2018 Eerste inkooptafel 6 juli 2017 1. Opening en vaststelling agenda 2. Voorstelrondje 3. Spelregels en mededelingen 4. Vaststelling COB-Overeenkomst Agenda Bespreken ingebrachte

Nadere informatie

Aanpak: Er op af aanpak vanuit zorgnetwerken. Beschrijving

Aanpak: Er op af aanpak vanuit zorgnetwerken. Beschrijving Aanpak: Er op af aanpak vanuit zorgnetwerken De gemeente heeft de vragenlijst betreffende deze aanpak ingevuld en relevante documentatie toegestuurd. Een beperktere vragenlijst over deze aanpak is ingevuld

Nadere informatie

Bijlage 1: Voorgestelde wijzigingen Raamovereenkomst per artikel

Bijlage 1: Voorgestelde wijzigingen Raamovereenkomst per artikel Bijlage 1: Voorgestelde wijzigingen Raamovereenkomst per artikel (Versie 15 juli 2019) Artikel Motivering wijziging Nieuw artikel Tarieven: Productbladen + productcodetabel: Gemeenten kunnen volgens Annex

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Evaluatie Inkoop

NIEUWSBRIEF Evaluatie Inkoop NIEUWSBRIEF Evaluatie Inkoop 30 juni 2015 COLOFON uitgave OZJT/Samen14 datum 30 juni 2015 Reageren infosamen14@regiotwente.nl Meer informatie www.samen14.nl IN DEZE NIEUWSBRIEF: * Korte samenvatting van

Nadere informatie

Betreft: Uitnodiging Overlegtafels Wmo maatwerkvoorzieningen 2019

Betreft: Uitnodiging Overlegtafels Wmo maatwerkvoorzieningen 2019 Betreft: Uitnodiging Overlegtafels Wmo maatwerkvoorzieningen 2019 Datum: 21 februari 2018 Geachte heer, mevrouw, U heeft een Raamovereenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2015 met de Dienst Sociale Zaken en

Nadere informatie

Bedrijfsvoering en de inhoud samen aan de slag in het sociaal domein. Nyenrode, Welkom!

Bedrijfsvoering en de inhoud samen aan de slag in het sociaal domein. Nyenrode, Welkom! Bedrijfsvoering en de inhoud samen aan de slag in het sociaal domein Nyenrode, 26-06-2017 Welkom! 2 Bedrijfsvoering en de inhoud samen aan de slag in het sociaal domein Programma 15:30 17:00 Bedrijfsvoering

Nadere informatie

Handreiking administratieve afspraken jeugdhulp Zeeland, bijlage E van de overeenkomst

Handreiking administratieve afspraken jeugdhulp Zeeland, bijlage E van de overeenkomst Handreiking administratieve afspraken jeugdhulp Zeeland, bijlage E van de overeenkomst Uitgangspunten vooraf: 1. De administratieve afspraken in deze handreiking gelden voor de gecontracteerde jeugdhulpaanbieders

Nadere informatie

ets-woonplaatsbeginsel-jeugdwet

ets-woonplaatsbeginsel-jeugdwet Voorstel toetsen Woonplaatsbeginsel Inleiding Het woonplaatsbeginsel in de Jeugdwet regelt welke gemeente verantwoordelijk is voor de jeugdhulp. Het bepaalt ook welke gemeente de jeugdhulp betaalt. Hiermee

Nadere informatie

STELSEL JEUGDZORG WEST BRABANT WEST

STELSEL JEUGDZORG WEST BRABANT WEST STELSEL JEUGDZORG WEST BRABANT WEST STELSEL JEUGDZORG WEST BRABANT WEST De behandeling van kinderen in jeugdzorg kan erg complex zijn, maar dat betekent niet dat de randvoorwaarden om zorg te leveren ook

Nadere informatie