G E M E E N TE. Onderwerp Besluit instemming saneringsplan Rouwenboschweg 19 te Nijmegen Locatiecode: GE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "G E M E E N TE. Onderwerp Besluit instemming saneringsplan Rouwenboschweg 19 te Nijmegen Locatiecode: GE"

Transcriptie

1 Afdeling Projectmanagement en ruimtelijke kwaliteit G E M E E N TE ijmegen Archief BZJ autoparts BV T.a.v. P. Vos Metaalweg AC WEURT Korte Nieuwstraat PP Nijmegen Telefoon Telefax (024) Postbus HG Nijmegen bodem@nijmegen.nl Datum 7 juli 2017 Ons kenmerk PK40/D Contactpersoon R. Echten Onderwerp Datum uw brief Doorkiesnummer Besluit instemming saneringsplan Rouwenboschweg 19 te Nijmegen Locatiecode: GE Geachte heer Vos, Op 26 april 2017 ontvingen wij van u een melding van een voornemen tot bodemsanering. Het gaat om een bodemsanering ten behoeve van nieuwbouw aan de Rouwenboschweg 19 in Nijmegen. Hierbij ontvangt u het Besluit instemming saneringsplan dat op deze verontreiniging betrekking heeft. Dit besluit wordt bekend gemaakt via de bekendmaking in het elektronische gemeenteblad van de gemeente Nijmegen op: De bekendmaking is bij het besluit gevoegd. Het besluit en de daarbij behorende stukken kunnen gedurende de bezwarentermijn van 6 weken digitaal worden ingezien via de snelkoppelingen die in de bekendmaking zijn opgenomen. Ze kunnen ook digitaal worden ingezien bij de gemeentelijke informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 in Nijmegen. Ook voor het verloop van de procedure verwijzen wij naar de bekendmaking. Verplichte meldingen voor, tijdens en na uitvoering De te gebruiken formulieren kunt u downloaden via de aangegeven snelkoppeling. Formulier om de start van de werkzaamheden door te geven Formulier melding afwijking om wijzigingen ten opzichte van het plan door te geven. Formulier 'melding einde sanering. Met dit formulier geeft u de afrondingsdatum van de werkzaamheden aan ons door.

2 GEMEENTE ijmegen. 2 BESLUIT INSTEMMING SANERINGSPLAN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE NIJMEGEN Datum besluit:/juli 2017 Nummer besluit: PK40/D Locatiecode: GE Adres: Rouwenboschweg 19 in Nijmegen Melder: BZJ Autoparts BV 1. INLEIDING Op 26 april 2017 ontvingen wij van BZJ autoparts een melding van een voornemen tot bodemsanering. Het gaat om een bodemsanering ten behoeve van de geplande nieuwbouw aan de Rouwenboschweg 19 in Nijmegen. Dit is het besluit voor instemming met het saneringsplan. Op 15 december 2009 (kenmerk beschikkingen: G640/ en G640/ ) hebben wij vastgesteld dat, binnen de begrenzing van de huidige saneringslocatie, sprake is van twee gevallen van ernstige bodemverontreiniging (geval Rouwenboschweg 19 en geval Hogelandseweg 2-6). Vastgesteld is dat sanering van de beide gevallen bij het huidige gebruik niet spoedeisend is. Bodemrapporten Bij de melding hebben wij ontvangen: Nader bodemonderzoek asbest NEN 5707 Rouwenboschweg 19 in Nijmegen, Envita Nijmegen B.V., /R01, , Saneringsplan Rouwenboschweg 19 in Nijmegen, Envita Nijmegen B.V., /R03, 4 juli BESLUIT Wij stemmen in met het ingediende saneringsplan. De doelstelling van de daarin beschreven sanering is: Het verrichten van graafwerkzaamheden in verontreinigde grond onder saneringscondities en het (opnieuw) realiseren van een isolatielaag in de vorm van bebouwing of verharding. De onder 3.1 genoemde voorschriften maken deel uit van dit besluit. De onder 3.2 genoemde voorschriften zijn wettelijke bepalingen waarover wij geen besluit hoeven te nemen. Ze zijn ter informatie opgenomen.

3 1 Voor vragen en aanvullende informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Echten telefoonnummer: U kunt ook een sturen naar r.echten@nijmegen.nl. Wij verzoeken u dan ons kenmerk, het adres van de locatie en de locatiecode te vermelden. Met vriendelijke groet, Namens burgemeester en wethouders van Nijmegen, Afschriften - Envita, L. Smolders, Metaalweg 18,6551 AD WEURT - ODRN (OD60, AJM) - ODRN (OD40 of OD50) (PK40), R. Echten (PK40), M. Wesseling (PK40), H. Roelofs vastqoeddesk@niimeaen.nl publicatiesleefomqevinqskwaliteit@niimeqen.nl (publicatie kennisgeving)

4 3 3. VOORSCHRIFTEN 3.1 VOORSCHRIFTEN VERBONDEN AAN DIT BESLUIT Verplichte melding gebruikswijziging Het kan zijn dat na dit besluit het bodemgebruik verandert. Iedere verandering moet schriftelijk aan ons worden gemeld. De melder en de eigenaar en/of erfpachter van het terrein waar het bodemgebruik verandert, zijn hiervoor verantwoordelijk. Uitvoering volgens planning De sanering moet worden uitgevoerd volgens de planning die in het plan is aangegeven. De melder kan onmiddellijk nadat hij het besluit heeft ontvangen starten met de sanering. Hij loopt daarbij het risico dat het besluit naar aanleiding van een beroepsschrift nog wordt gewijzigd of vernietigd of dat door een voorlopige voorziening het besluit wordt opgeschort. Ontgraven Conform artikel 28a van de Wet bodembescherming en de hierbij horende regeling beoordeling reinigbaarheid grond, moet de ontgraven grond wat betreft de chemische kwaliteit worden ingedeeld in homogene partijen. Puin en grond dienen gescheiden van elkaar ontgraven te worden. Ook moet de vrijkomende grond van de twee vastgestelde afzonderlijke gevallen van ernstige bodemverontreiniging onderling gescheiden blijven. Depot(s) In het saneringsplan is aangegeven dat het vrijkomende materiaal (grond en puin) tijdelijk in depot wordt geplaatst, om daarna zoveel mogelijk op de locatie te worden herschikt. Voor de tijdelijke depots geldt dat deze tot maximaal 6 maanden na aanvang van de sanering aanwezig mogen zijn. De depots moeten zodanig zijn ingericht dat er geen contact mogelijk is met onderliggende bodem en ze moeten zijn afgedekt met folie. Voordat de sanering kan worden beëindigd, moeten de depots zijn verwijderd. Saneringsiocatie Binnen de saneringsiocatie zijn twee besluiten ernst en spoed van kracht. Deze hebben betrekking op twee afzonderlijke gevallen van bodemverontreiniging, waarvan de aard van de verontreinigingen onderling verschillen. Het vrijkomende materiaal mag daarom alleen binnen de vastgestelde gevalscontouren worden herschikt en niet binnen de saneringsiocatie als geheel. Tenaamstelling besluit De melder is verantwoordelijk voor de uitvoering van de sanering. De verantwoordelijkheid kan wel aan een ander worden overgedragen. Daarvoor is instemming van de nodig. Dit wordt formeel geregeld in een gedeeltelijke wijziging van dit besluit. Melden bereiken einddiepte De melder of degene die de sanering feitelijk uitvoert moet ten minste twee werkdagen van tevoren bij de toezichthouder van Bureau Bodem en Water melden wanneer hij de einddiepte zal bereiken (Mw. Roelofs: tel of mail: bodemhandhaving@nijmegen.nl).

5 4 Indien bij de sanering ontgraving van verontreinigde grond plaatsvindt, stelt degene die saneert dan wel degene die de sanerings feitelijk uitvoert burgemeester en wethouders uiterlijk 24 uur van te voren op de hoogte van het tijdstip waarop de eindbemonstering plaatsvindt, door een bericht te sturen naar het adres Uiterlijk 24 uur voordat een ontgraving bij een sanering wordt aangevuld stuurt één van de in het eerste lid genoemde personen per een rapportage van de analyse van de monsters van de putbodem en de putwanden en een milieuhygiënische verklaring van de aanvulgrond naar het adres 3.2 WETTELIJK BEPAALDE VOORSCHRIFTEN Melden startdatum sanering De melder of degene die de sanering feitelijk uitvoert moet ten minste tien werkdagen voor de feitelijke aanvang van de sanering de startdatum melden met behulp van het formulier melding start sanering. Melden einddatum sanering De melder of degene die de sanering feitelijk uitvoert moet binnen een week na beëindiging van de sanering dit einde melden met behulp van het formulier melding einde sanering". Afwijkingen van het saneringsplan De melder meldt wijzigingen van het saneringsplan waarmee is ingestemd, uiterlijk 2 weken voorafgaand aan de uitvoering daarvan bij ons. Daarbij worden alle gegevens verstrekt die afwijken van de gegevens die eerder zijn verstrekt. Ook wordt de reden van de wijziging vermeld. Zonder onze schriftelijke instemming mag niet worden afgeweken van het saneringsplan of van de voorwaarden van dit besluit. Besluit uitvoeringskwaliteit bodembeheer (Kwalibo) De bodemintermediairs die bij de uitvoering van de sanering zijn betrokken moeten voldoen aan de regels die in het Besluit uitvoeringskwaliteit bodembeheer zijn gesteld. Evaluatieverslag De melder moet het evaluatieverslag binnen 15 weken na afronding van de sanering sturen naar het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Nijmegen, ta v. Bureau Leefomgevingskwaliteit (PK40), Postbus 9105, 6500 HG in NIJMEGEN. De rapporten moeten ingediend worden met het formulier bodemverontreiniging of-sanering melden' (link product&productid=157). 4 MOTIVERING Beschrijving situatie De locatie bevindt zich op het bedrijventerrein Westkanaaldijk in Nijmegen. Het industrieterrein Westkanaaldijk is in de jaren '70 en '80 ingericht. Daarvoor was sprake van boomgaarden, weiland en akkers. Ten behoeve van de ontwikkeling van industrieterrein heeft de gemeente vanaf de jaren 1970 gefaseerd (on)gebroken puin en asfaltschollen aangebracht, afkomstig van diverse sloopprojecten uit de binnenstad.

6 5 Op het terrein aan de Rouwenboschweg 19 is een autodemontagebedrijf gevestigd. Het terrein is nagenoeg volledig bebouwd en verhard. De eigenaar van de locatie wil een nieuw bedrijfspand realiseren en het terrein rondom de bebouwing opnieuw verharden. De noordzijde van de locatie wordt ingericht als parkeerterrein voor personenauto's. Dit terrein is eigendom van gemeente Nijmegen en maakte vroeger deel uit van een bedrijfsterrein aan de Rouwenboschweg 17. Omstreeks 2008 is hier een verbindingsweg aangelegd tussen de Westkanaaldijk en de Rouwenboschweg. Ten behoeve van de aanleg van de weg is destijds de bodem aldaar gesaneerd. Hierbij is tot circa 0,55 m-mv verontreinigde grond ontgraven, gezeefd en afgevoerd. Met het resultaat van de sanering hebben wij ingestemd op 17 september 2008 (kenmerk besluit: ). Het terrein zuidelijk van de te bouwen bedrijfsloods wordt ingericht als stallingsterrein voor sloopauto's. Het terrein wordt daartoe bestraat met klinkers. Dit deel van de saneringslocatie (percelen K3892, K4203 en K4204) behoorde vroeger tot het bedrijfsterrein aan de Hogelandseweg 2-6 (locatie Kleijngeld). Bodemopbouw en hydrologie Het maaiveld op de locatie ligt op ca. 8,5m + NAP. De diepte van het grondwater bevindt zich tussen de 1,2-2,5 meter minus maaiveld (m-mv). De deklaag bestaat ter plaatse uit klei en heeft een dikte van ca. 2 meter. Hieronder bevindt zich het eerste watervoerende pakket tot 15 m-mv dat bestaat uit (grof) zand en grind. Het is onzeker of op de locatie een scheiding tussen het eerste en het tweede watervoerend pakket aanwezig is. Het tweede watervoerende pakket bestaat uit afwisselend fijn zand en kleipakketten. De regionale grondwaterstromingsrichting is zuidwest. Het oppervlakkige grondwater wordt beïnvloed door de ligging van de Waal, de Maas en het Maas-Waalkanaal. De lokale grondwaterstroming is nihil en kent geen eenduidige richting. De locatie bevindt zich niet binnen een grondwaterbeschermingsgebied. Verontreiniging Op de hele locatie is sprake van een puinhoudende bodemlaag in de bovengrond met diverse bijmengingen aan bodemvreemd materiaal. Ter plaatse van de Rouwenboschweg 19 is bij besluit vastgesteld dat sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging met zware metalen, minerale olie en PCB. De verontreiniging is aanwezig over de gehele locatie (oppervlakte circa m2) en tot een diepte van 0,5 m-mv. In het grondwater is alleen naftaleen boven de streefwaarde gemeten. Ter plaatse van de Hogelandseweg 2-6 is bij besluit vastgesteld dat sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging met zware metalen en minerale olie. De verontreiniging is aanwezig over de gehele locatie (oppervlakte circa m2) en tot een diepte van circa 0,5 m-mv. In het grondwater is alleen arseen boven de tussenwaarde gemeten. Ter plaatse van de Rouwenboschweg 17 is sprake van een puinhoudende bodemlaag van circa 1 meter dik met bijmengingen van diverse andere bodemvreemde materialen. In deze bodemlaag zijn sterke verontreinigingen (>l-waarde) met PAK-10 en lichte verontreinigingen(> S-waarde) met zware metalen en BOX aangetoond. Deze verontreiniging wordt gerelateerd aan de puinhoudende bovengrond. Vanaf maaiveld tot 0,8 a 1,2 m-mv is een uiterst puinhoudende ophooglaag aangetroffen. Opgemerkt wordt dat het materiaal in deze laag waarschijnlijk afkomstig is van verschillende partijen en in meerdere fasen is aangebracht. Uit het recent uitgevoerde asbestonderzoek komt verder naar voren dat op het noordelijk deel van de locatie een verontreiniging met asbest aanwezig is. Ter plaatse van de sleuven S02 en S03 is asbest aangetoond in een gehalte van

7 6 meer dan 100 mg/kg. De verontreiniging bevindt zich langs de rand van het deel dat in 2008 gesaneerd is (Rouwenboschweg 17). Nijmeegs beleid met betrekking tot saneren Nijmegen volgt op hoofdlijnen het landelijk beleid. Er kan gekozen worden voor een functiegerichte sanering van de bovengrond en een kosteneffectieve sanering van de ondergrond. Omdat de termen ondergrond en bovengrond tot misverstanden kunnen leiden lichten we kort toe wat daaronder in dit verband wordt verstaan. Functiegericht saneren van de bovengrond heeft betrekking op verontreiniging die zich niet verspreidt of niet kan verspreiden naar het grondwater. In de praktijk gaat het om immobiele stoffen. Deze stoffen kunnen zich ook op grotere diepte bevinden. Een functiegerichte sanering van de bovengrond is gericht op wegnemen van het risico dat mensen in contact komen met de verontreiniging. Dit kan bijvoorbeeld door te zorgen dat de bovengrond, waarop geleefd wordt, van geschikte kwaliteit is. Kosteneffectief saneren van de ondergrond heeft betrekking op de verontreiniging die zich heeft verspreid of kan verspreiden naar en via het grondwater. In de praktijk gaat het om mobiele stoffen. Deze stoffen kunnen ook aan het oppervlak voorkomen. Een kosteneffectieve sanering van de ondergrond is gericht op de totale aanpak van deze mobiele verontreiniging, waarbij verschillende oplossingen mogelijk zijn. Een afweging moet duidelijk maken welke oplossing het meest kosteneffectief is. Gekozen saneringsdoelstelling Het verrichten van graafwerkzaamheden in verontreinigde grond onder saneringscondities en het (opnieuw) realiseren van een isolatielaag in de vorm van bebouwing of verharding. Beschrijving sanering Uit het saneringsplan blijkt dat ter plaatse van de nieuw te bouwen bedrijfshal, de bodem integraal wordt ontgraven met 0,4 meter. Het terrein buiten de toekomstige bebouwing wordt, op perceel K4207, met 0,2 meter verlaagd. Ter plaatse van de fundering en een zestal funderingspoeren, zal de ontgraving worden uitgevoerd tot een diepte van circa 1,0 m-mv. Verder worden 66 boringen uitgevoerd tot een diepte van 6,0 m-mv. In de boorgaten worden funderingspalen geplaatst. Berekend is dat bij de graafwerkzaamheden in totaal circa 645 m3 bodemmateriaal zal vrijkomen. Eén en ander is weergegeven in tabel 3 van het saneringsplan. De funderingssleuven worden onder talud uitgegraven om te voorkomen dat de sleuven instorten. Geraamd wordt dat hierdoor 86 m3 extra grond zal vrijkomen, die na het realiseren van de fundering direct zal worden teruggeplaatst tegen de fundering. Op basis van het voorgaande kan worden gesteld dat in totaal naar verwachting circa 731 m3 materiaal zal worden ontgraven. In tabel 4 van het saneringsplan is dit uitgewerkt. De te onderscheiden partijen worden separaat in depot geplaatst. De boorgrond van de funderingspalen wordt in een apart depot opgeslagen. Deze ongeroerde zandige grond (naar verwachting circa 10 m3) wordt binnen de bouwlocatie hergebruikt. Het zuidelijk deel van de locatie ligt aanmerkelijk lager dan het noordelijk deel, hier zou nog verdere ophoging kunnen plaatsvinden. Dit betreft echter een ander geval van verontreiniging, waardoor hier geen verontreinigde grond afkomstig van de nieuwbouwlocatie (gelegen op het noordelijk deel) mag worden toegepast.

8 7 Op het uiterste noorden zijn langs de perceelgrens sterk verhoogde gehalten asbest gemeten. Op 18 mei 2017 hebben wij van Envita een ontvangen waarin is aangegeven dat ter plaatse een verharding zal worden aangebracht in verband met de toekomstige parkeerplaats. Ook in het saneringsplan is opgenomen dat het hele terrein zal worden bebouwd of verhard met klinkers. Hierdoor zijn eventuele blootstellingsrisico s weggenomen. Zorg tijdens sanering Als onderdeel van de sanering moet het terrein worden afgezet met een hekwerk. Dit hekwerk moet worden gehandhaafd tijdens de gehele duur van de sanering. De sanering zal plaatsvinden onder milieukundig toezicht. Er zijn verder geen bijzondere zorgmaatregelen van toepassing. Zorg na saneren Na sanering blijft het grootste deel van de verontreinigde grond onder de bebouwing en verharding achter. De bebouwing en verharding dient daarom in stand te worden gehouden. Wanneer in de toekomst opnieuw grondwerk moet worden uitgevoerd, dienen die werkzaamheden als sanering te worden aangemerkt. Een voornemen tot verplaatsing of verwijdering van de achterblijvende verontreinigingen door ontgraving moet bij ons worden gemeld op grond van artikel 28 van de Wet bodembescherming. De primaire verantwoordelijkheid voor de zorg rust bij de eigenaar van de locatie. De restverontreinigingen worden vastgelegd in het evaluatieverslag en geregistreerd bij het bevoegd gezag en het kadaster. De eigenaar draagt zorg voor de informatieverstrekking aan eenieder die werkzaamheden gaat uitvoeren op de locatie. Tenaamstelling besluit De melder is verantwoordelijk voor de uitvoering van de sanering. De verantwoordelijkheid kan wel aan een ander worden overgedragen. Daarvoor is instemming van de nodig. Dit wordt formeel geregeld in een gedeeltelijke wijziging van dit besluit. Grondslag Dit besluit is gebaseerd op de Wet bodembescherming van 1 januari 2006 en de volgende documenten: Het vigerende Besluit bodemkwaliteit, De vigerende Regeling bodemkwaliteit, Rapport Doorstart A5, afwegingsproces voor aanpak van mobiele verontreinigingen in de ondergrond, 2 juli 2001, Verordening bodembescherming Nijmegen, vastgesteld door de gemeenteraad van Nijmegen op 26 januari 2011, Beleidsbrief Asbest in Bodem, grond en puin(granulaat), brief aan Tweede Kamer, 3 maart 2004, en nr 15, De vigerende Circulaire bodemsanering, Mandaat-, volmacht- en machtigingsbesluit, De Nota Bodembeheer van september 2012, vastgesteld door de Nijmeegse gemeenteraad op 3 oktober 2012, Beleidsnota Bodem 2012, de Gelderse wegwijzer door bodemland; vastgesteld door het college van Burgemeester en Wethouders van Nijmegen op 30 oktober 2012 en in werking getreden per 1 november 2012.

9 8 Andere wetgeving Het kan zijn dat andere vergunningverlenende instanties aanvullende eisen stellen. De melder moet deze vergunningen zelf bij de betreffende instanties aanvragen. 5 PROCEDURE Voor het voorbereiden van dit besluit volgen wij de procedurele bepalingen van titel 4.1 van de Algemene Wet Bestuursrecht. Voor de procedure verwijzen wij naar de bijgevoegde tekst voor de bekendmaking. De melding is eerder gepubliceerd. Hierop zijn geen reacties binnengekomen. Namens burgemeester en wethouders van Nijmegen, Bureaifhoofd Leefomgevingskwaliteit

10 Afdeling Projectmanagement en ruimtelijke kwaliteit Afdeling Projectmanagement en Ruimtelijke kwaliteit (PK40) Bekendmaking op het elektronische gemeenteblad van de gemeente Nijmegen via: Definitief besluit Wet bodembescherming Rouwenboschweg 19 te Nijmegen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen heeft een saneringsplan ontvangen vooreen bodemverontreiniging aan Rouwenboschweg 19. Het gaat om het uitvoeren graafwerkzaamheden in verontreinigde grond ten behoeve van nieuwbouw en algehele herinrichting van het terrein. Op de eerdere bekendmaking zijn geen reacties binnengekomen. Het college heeft het saneringsplan goedgekeurd. Inzage U kunt het besluit en de erbij horende stukken inzien via onderstaande snelkoppelingen vanaf 14 juli Ze kunnen ook digitaal worden ingezien bij de gemeentelijke informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 in Nijmegen. Er is een bezwarentermijn van 6 weken vanaf 15 juli Bezwaar Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit kunnen in deze periode een bezwaarschrift indienen. Als u bezwaar wilt maken, moet u het bezwaarschrift richten aan het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen, t.a.v. Afdeling Juridische Zaken, team rechtsbescherming (JZ20), Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen. In het bezwaarschrift moet in ieder geval staan: - Uw naam en adres; - de datum; - tegen welk besluit u bezwaar maakt; - waarom u bezwaar maakt; - ondertekening bezwaarschrift. De melder kan meteen starten met de werkzaamheden, ook als u bezwaar hebt gemaakt. Als u dit wilt tegenhouden moet u een gemotiveerd verzoek sturen aan de Raad van State. Bij een dergelijk verzoek om voorlopige voorziening moet u een afschrift van het bezwaarschrift meesturen. De voorlopige voorziening moet u vragen bij de Raad van State, Voorzitter van de Afdeling bestuursrecht, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Hierover kunt u informatie krijgen bij de Raad van State, telefoon (070) , website Voor vragen en aanvullende informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Echten van

11 1, telefoonnummer: Snelkoppelingen naar het besluit en de onderliggende de stukken: - Besluit instemming Saneringsplan: - Melding Artikel 28 Wbb: -Saneringsplan Rouwenboschweg 19, Envita, kenmerk /R02, 19 mei 2017: - Nader bodemonderzoek asbest NEN 5707 Rouwenboschweg 19 in Nijmegen, Envita, kenmerk /R01, 23 februari 2017: Aantal Bijlagen:

GEMEENTE. Hierbij ontvangt u het Besluit instemming evaluatieverslag dat op deze verontreiniging betrekking heeft.

GEMEENTE. Hierbij ontvangt u het Besluit instemming evaluatieverslag dat op deze verontreiniging betrekking heeft. Afdeling Projectmanagement en ruimtelijke kwaliteit GEMEENTE»» ymegen Woonfront Genestetlaan Nijmegen B V. T.a.v. B. van de Ven Postbus 320 5100 AH Dongen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon

Nadere informatie

GEMEENTE. Ons kenmerk PK40/D Datum uw brief 14 maart 2017

GEMEENTE. Ons kenmerk PK40/D Datum uw brief 14 maart 2017 Afdeling Projectmanagement en ruimtelijke kwaliteit GEMEENTE Archief Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Stichting bodembeheer Nederland T.a.v. N.J.P. van Ras Brabantlaan 3 5216 TV 's-hertogenbosch Telefoon

Nadere informatie

GEMEENTE. Onderwerp Datum uw brief Doorkiesnummer

GEMEENTE. Onderwerp Datum uw brief Doorkiesnummer Afdeling Projectmanagement en ruimtelijke kwaliteit GEMEENTE ijmegen BK ingenieurs BV T.a.v. W. Lemstra Postbus 264 1970 AG IJmuiden 1 JUL 2016 Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax

Nadere informatie

ijmegen Ot OKT2017 Econsultancy T.a.v. R.W.W. Wieskamp Fabriekstraat 19c 7005 AP DOETINCHEM Geachte heer Wieskamp,

ijmegen Ot OKT2017 Econsultancy T.a.v. R.W.W. Wieskamp Fabriekstraat 19c 7005 AP DOETINCHEM Geachte heer Wieskamp, Afdeling Projectmanagement en ruimtelijke kwaliteit GEMEENTE ijmegen Econsultancy T.a.v. R.W.W. Wieskamp Fabriekstraat 19c 7005 AP DOETINCHEM Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax

Nadere informatie

GEMEENTE. Datum uw brief

GEMEENTE. Datum uw brief Afdeling Projectmanagement en ruimtelijke kwaliteit GEMEENTE A&Hltf ijmegen STICHTING Conexus t.a.v. A.W.H. Janssen Panovenlaan 1 6525 DZ Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax

Nadere informatie

katief Informatie EnviroPlan Nederland B.V. T.a.v. G.A.M. Peters Grafwegen KG GROESBEEK

katief Informatie EnviroPlan Nederland B.V. T.a.v. G.A.M. Peters Grafwegen KG GROESBEEK katief EnviroPlan Nederland B.V. T.a.v. G.A.M. Peters Grafwegen 35 6562 KG GROESBEEK Postadres Gemeente Nijmegen PK40 Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Bezoekadres Korte Nieuwstraat6 6511 PP Nijmegen T 14

Nadere informatie

GEMEENTE. Bij de melding hebben wij het volgende document ontvangen: Evaluatie immobiel BUS sanering, Bredestraat 72 in Nijmegen, Tauw, 20 mei 2016.

GEMEENTE. Bij de melding hebben wij het volgende document ontvangen: Evaluatie immobiel BUS sanering, Bredestraat 72 in Nijmegen, Tauw, 20 mei 2016. Afdeling Projectmanagement en ruimtelijke kwaliteit GEMEENTE 0 ijmegen Gemeente Nijmegen T.a.v. E.J. Neienhuijsen POSTBUS 9105 6500 HG NIJMEGEN Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax

Nadere informatie

BESLUIT INSTEMMING SANERINGSONDERZOEK EN -PLAN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE NIJMEGEN

BESLUIT INSTEMMING SANERINGSONDERZOEK EN -PLAN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE NIJMEGEN Direotie Grondgebied Cocatienaam: Stieltjesstraat in NIJIVIEGEN Locatiecode: GE026800132 GEMEENTE Ijmegen BESLUIT INSTEMMING SANERINGSONDERZOEK EN -PLAN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN

Nadere informatie

Archief 7 FEB Nipa Milieutechniek t.a.v. A.Oosterhof Landweentraat-Zuid AK Oss

Archief 7 FEB Nipa Milieutechniek t.a.v. A.Oosterhof Landweentraat-Zuid AK Oss Archief Nipa Milieutechniek t.a.v. A.Oosterhof Landweentraat-Zuid 100 5349 AK Oss Postadres Gemeente Nijmegen PK40 Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Bezoekadres Korte Nieuwstraat 6 7 FEB 2018 Datum 12 februari

Nadere informatie

2 3 SEP 2016 Ons kenmerk PK40/D

2 3 SEP 2016 Ons kenmerk PK40/D Afdeling Projectmanagement en ruimtelijke kwaliteit GEMEENTE # ijmegen T.a.v. mw. M. Wesseling Postbus 9105 6500 HG NIJMEGEN Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 329 95 81

Nadere informatie

GELDERLAND. : Gemeente Wageningen. Nummer van verontreiniging : GE Documentnummer(s) inzagestukken:

GELDERLAND. : Gemeente Wageningen. Nummer van verontreiniging : GE Documentnummer(s) inzagestukken: BESLUIT INSTEMMING DEELSANERINGSPLAN GELDERLAND VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN Datum besluit : 8 maart 2017 Onderwerp : Wet Bodembescherming - zaaknummer 2017-001951 Locatie van verontreiniging : Marijkeweg

Nadere informatie

ijmegen Datum besluit: Nummer besluit: Locatiecode: NM Adres: Waterstraat in NIJMEGEN Melder: Gemeente Nijmegen

ijmegen Datum besluit: Nummer besluit: Locatiecode: NM Adres: Waterstraat in NIJMEGEN Melder: Gemeente Nijmegen G E M E E N T E ijmegen BESLUIT VASTSTELLING ERNST BODEMVERONTREINIGING EN SPOEDEISENDHEID SANERING DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE NIJMEGEN (Artikel 2 9 Wet bodembescherming)

Nadere informatie

BESLUIT INSTEMMING SANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT INSTEMMING SANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT INSTEMMING SANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 2 november 2016 Onderwerp : Wet Bodembescherming - zaaknummer 2016-013199 Locatie van verontreiniging : Oude Telgterweg

Nadere informatie

Bodemsanering; locatie Monierweg 4 te Coevorden, gemeente Coevorden, ontwerpbeschikking instemming met het evaluatieverslag

Bodemsanering; locatie Monierweg 4 te Coevorden, gemeente Coevorden, ontwerpbeschikking instemming met het evaluatieverslag (ONTWERP)BESCHIKKING Globiscode Aanvrager Onderwerp Datum Kenmerk DR010900125 ISC Beheer BV Bodemsanering; locatie Monierweg 4 te Coevorden, gemeente Coevorden, ontwerpbeschikking instemming met het evaluatieverslag

Nadere informatie

1 Inleiding. Aan: Stichting Woonvoorziening Kockengen T.a.v. P.J.R. de Jong Snoeksloot 22 3993 HL Houten. Geachte heer De Jong,

1 Inleiding. Aan: Stichting Woonvoorziening Kockengen T.a.v. P.J.R. de Jong Snoeksloot 22 3993 HL Houten. Geachte heer De Jong, 1 Afdeling Handhaving Aan: Stichting Woonvoorziening Kockengen T.a.v. P.J.R. de Jong Snoeksloot 22 3993 HL Houten Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583877 Fax 030-2582121 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 12 april 2017 Onderwerp : Wet bodembescherming - zaaknummer 2017-003957 Locatie van verontreiniging

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 24 mei 2017 Onderwerp : Wet bodembescherming - zaaknummer 2017-006865 Locatie van verontreiniging :

Nadere informatie

BESLUIT INSTEMMING SANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT INSTEMMING SANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT INSTEMMING SANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 8 september 2016 Onderwerp : Wet Bodembescherming - zaaknummer 2016-009957 Locatie van verontreiniging : Ugchelseweg

Nadere informatie

GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Directie Ruimte, Milieu en Water Provincie Zeeland Plaats: Datum: Kenmerk: Afdeling: Globiscode: Middelburg 23 augustus 2007 RMW0709706 Milieuhygiene ZL070300211 GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aanleiding

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Kenmerk: Gemeente Vlissingen t.a.v. de heer P, de Koster Postbus 3000 4380 GV Vlissingen B-BSBE140006/00051608 Afdeling: Vergunningen Datum: 10 september

Nadere informatie

- beschikking - instemming herzien saneringsplan voormalige zoutloods (Stationsweg 107-109) Breukelen

- beschikking - instemming herzien saneringsplan voormalige zoutloods (Stationsweg 107-109) Breukelen - beschikking - instemming herzien saneringsplan voormalige zoutloods (Stationsweg 107-109) Breukelen datum 1 augustus 2005 nummer 2005WEM003174i bijlage kadastrale kaart sector Bodemsanering referentie

Nadere informatie

IN13.08062. GEMEENTE BĖUNIhGEN INGEKOMEN 18 OKT 2013

IN13.08062. GEMEENTE BĖUNIhGEN INGEKOMEN 18 OKT 2013 IN13.08062 Gemeente Beuningen t.a.v. de heer K. Antonise Postbus 14 6640 AA BEUNINGEN GEMEENTE BĖUNIhGEN INGEKOMEN 18 OKT 2013 Onderwerp: Evaluatie sanering Burgemeester Geradtslaan 70-72 Datum 1 7 ÖKĨ.

Nadere informatie

BESLUIT INSTEMMING DEELSANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT INSTEMMING DEELSANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT INSTEMMING DEELSANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 9 mei 2016 Onderwerp : Wet Bodembescherming - zaaknummer 2016-005762 Locatie van verontreiniging : Pieter de

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Gemeente Terneuzen t.a.v. de heer A. Buyck Postbus 35 4530 AA Terneuzen Kenmerk: B-BSBE140042/ 00084997 Afdeling: Vergunningen Datum: 31 oktober 2014

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 21 februari 2014 Onderwerp : Wet bodembescherming - zaaknummer 2013-017626 Locatie

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 1 juli 2015 Onderwerp : Wet bodembescherming - Locatie van verontreiniging : Badweg

Nadere informatie

Verzenddatum Bijlagen Kenmerk /BHZ_BDM_BS-65710

Verzenddatum Bijlagen Kenmerk /BHZ_BDM_BS-65710 Weevers Marknesse Vof Oudeweg 2 8316 AC MARKNESSE Verzenddatum Bijlagen Kenmerk 15-5-2017 1 Onderwerp: Beschikking Wet bodembescherming instemming evaluatieverslag van een bodemsanering aan de Hoge Sluiswal

Nadere informatie

BESCHIKKING 2015011064 / CHK

BESCHIKKING 2015011064 / CHK Zaaknummer 0138912 Dossier 913198 Ons kenmerk 2015011064 / CHK BESCHIKKING De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid heeft namens Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op 4 november 2014 een melding ontvangen

Nadere informatie

BESLUIT INSTEMMING DEELSANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT INSTEMMING DEELSANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT INSTEMMING DEELSANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 10 juli 2012 Nummer besluit : 2012-009682 Geval van verontreiniging : voormalige stortplaats De Mansberg Plaats

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 12 november 2018 Onderwerp : Wet bodembescherming - zaaknummer 2018-011625 Locatie van verontreiniging

Nadere informatie

GEMEENTE. Datum Ons kenmerk Contactpersoon. 16 augustus 2016 PK40/D R. Echten. Onderwerp Datum uw brief Doorkiesnummer

GEMEENTE. Datum Ons kenmerk Contactpersoon. 16 augustus 2016 PK40/D R. Echten. Onderwerp Datum uw brief Doorkiesnummer Afdeling Projectmanagement en ruimtelijke kwaliteit GEMEENTE ijmegen III!l Ontwikkelingsbedrijf Waalfront C.V. T.a.v. M. Schoevaers Postbus 1 3800 AA AMERSFOORT Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 19 januari 2016 Onderwerp : Wet bodembescherming - zaaknummer 2015-017032 Locatie van verontreiniging

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 1 mei 2017 Onderwerp : Wet bodembescherming - zaaknummer 2016-013475 Locatie van verontreiniging

Nadere informatie

12 september : Admiraal Trompstraat 2 (voormalig Wilton Fijenoord terrein) te Schiedam

12 september : Admiraal Trompstraat 2 (voormalig Wilton Fijenoord terrein) te Schiedam Huisman Vastgoed b.v. T.a.v. de heer I. Spijker Admiraal Trompstraat 2 3115 HH SCHIEDAM gemeente Schiedam Cluster Stedelijke Ontwikkeling afdeling Ruimtelijk gebruik Postbus 1501 3100 EA SCHIEDAM Stadskantoor

Nadere informatie

BESLUIT INSTEMMING DEELSANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT INSTEMMING DEELSANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT INSTEMMING DEELSANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 8 januari 2016 Onderwerp : Wet Bodembescherming - zaaknummer 2016-000156 Locatie van verontreiniging : Prins

Nadere informatie

Stadszaken. Milieu. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: O.F. Jelsma van de afdeling Milieu - bureau Bodem, telefoonnummer

Stadszaken. Milieu. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: O.F. Jelsma van de afdeling Milieu - bureau Bodem, telefoonnummer Stadszaken Milieu Haarlem Retouradres Postbus 511, 2003 PB Haarlem Grondslag B.V. De heer A. van Steenderen Nijverheidsweg 7 3471 GZ Kamerik Datum 19 juni 2017 Uw brief mail d.d. 19 april 2017 Ons kenmerk

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 3 november 2014 Onderwerp : Wet bodembescherming - Locatie van verontreiniging

Nadere informatie

Stadszaken. Milieu. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Hoogachtend, namens het college van burgemeester en wethouders.

Stadszaken. Milieu. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Hoogachtend, namens het college van burgemeester en wethouders. Stadszaken Milieu Haarlem Retouradres Postbus 511, 2003 PB Haarlem BI Vastgoed B.V. ' De heer S. Beelen Tappers weg 12D 2031 ET Haarlem Datum 19 oktober 2017 Ons kenmerk STZ/MIL/2017/ 466396 zaaknummer

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 2 november 2016 Onderwerp : Wet bodembescherming - zaaknummer 2016-013199 Locatie van verontreiniging

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00470985 ODH-2017-00008862 0 1 FEB. 2017 omgevingsdienst Beschikking Wet bodembescherming - deelsaneringsplan Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 23 oktober 2014 Onderwerp : Wet bodembescherming - Locatie van verontreiniging

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Kenmerk: Afdeling: CZAV Energy BV Oostelijke Kanaalweg 5 4424 NC Wemeldinge B-BSBE180003/00185435 Vergunningen Datum: 8 februari 2018 Onderwerp: Beschikking

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00512001 ODH-2018-00031092 0 9 APR. 2018 Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl I

Nadere informatie

- beschikking. ernst en urgentie bodemverontreiniging Amersfoortseweg 9 Bunschoten

- beschikking. ernst en urgentie bodemverontreiniging Amersfoortseweg 9 Bunschoten - beschikking ernst en urgentie bodemverontreiniging Amersfoortseweg 9 Bunschoten datum 7 september 2005 nummer 2005WEM003762i bijlagen kadastrale kaart sector Bodemsanering referentie B.C. Bannink locatiecode

Nadere informatie

- Beschikking - instemming deelsaneringsplan Gageldijk 7-9 Maarssen. datum 14 januari 2005 nummer 2005WEM000066i bijlage kadastrale kaart

- Beschikking - instemming deelsaneringsplan Gageldijk 7-9 Maarssen. datum 14 januari 2005 nummer 2005WEM000066i bijlage kadastrale kaart - Beschikking - instemming deelsaneringsplan Gageldijk 7-9 Maarssen datum 14 januari 2005 nummer 2005WEM000066i bijlage kadastrale kaart sector Bodemsanering referentie drs. ing. A. Pasop locatiecode UT

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit :10 juli 2012 Nummer besluit : 2012-009682 Geval van verontreiniging : voormalige stortplaats

Nadere informatie

Kadastrale gemeente Sectie Nummer IJsselstein C 1048 (terrein Terberg) IJsselstein C 1216 (trottoir)

Kadastrale gemeente Sectie Nummer IJsselstein C 1048 (terrein Terberg) IJsselstein C 1216 (trottoir) 1 Afdeling Vergunningverlening Aan: Terberg Exploitatie Mij BV T.a.v. de heer A.C. van Kats Postbus 202 3400 AE IJSSELSTEIN Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583306 Fax 030-2582990

Nadere informatie

-beschikking - vaststelling ernst en urgentie en instemming saneringsplan Buizerdlaan 6-10 Nieuwegein

-beschikking - vaststelling ernst en urgentie en instemming saneringsplan Buizerdlaan 6-10 Nieuwegein -beschikking - vaststelling ernst en urgentie en instemming saneringsplan Buizerdlaan 6-10 Nieuwegein datum 7 februari 2005 nummer 2005WEM000597i bijlage kadastrale kaart sector Bodemsanering referentie

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 18 mei 2015 Onderwerp : Wet bodembescherming - zaaknummer 2015-005396 Locatie van verontreiniging :

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Kenmerk: Buro Ruimte en Groen, t.a.v. dhr. W. J. Joosse Plein 19 4454AS Borssele B-BSBE140034/00083264 Afdeling: Vergunningen Datum: 15 september 2014

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 16 juni 017 Onderwerp : Wet bodembescherming - zaaknummer 017-00561 Locatie van verontreiniging : Nieuwe

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00533058 ODH-2018-00133543 7NOV 2018 omgevingsdienst Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl

Nadere informatie

BESCHIKKING. Globiscode DR 011800247

BESCHIKKING. Globiscode DR 011800247 BESCHIKKING Globiscode DR 011800247 Aanvrager Onderwerp Hofstra Vastgoed BV Bodemsanering; locatie Dr. A. Philipsstraat 12-14 te Hoogeveen, gemeente Hoogeveen, beschikking instemming met het evaluatieverslag

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Saneringsplan. Aan: Gemeente Zeist T.a.v. de heer R. Groenink Postbus AM Zeist. Geachte heer Groenink,

1 Inleiding. 2 Saneringsplan. Aan: Gemeente Zeist T.a.v. de heer R. Groenink Postbus AM Zeist. Geachte heer Groenink, 1 Afdeling Handhaving Aan: Gemeente Zeist T.a.v. de heer R. Groenink Postbus 513 3700 AM Zeist Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583877 Fax 030-2582121 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Indien sprake is van een andere gemachtigde, machtigingsformulier ingevuld en ondertekend als bijlage toevoegen.

Indien sprake is van een andere gemachtigde, machtigingsformulier ingevuld en ondertekend als bijlage toevoegen. FORMULIER EVALUATIE NAZORG BODEMSANERING IN TE VULLEN DOOR OPDRACHTGEVER SANERING OF DIENS GEMACHTIGDE 01 Type evaluatie (aankruisen wat van toepassing is) Tussenevaluatie van fase Eindevaluatie volledige

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 BUS-melding. Aan: BAM Techniek T.a.v. de heer J. Van Manen Postbus AB VEENENDAAL. Geachte heer Van Manen,

1 Inleiding. 2 BUS-melding. Aan: BAM Techniek T.a.v. de heer J. Van Manen Postbus AB VEENENDAAL. Geachte heer Van Manen, 1 Afdeling Handhaving Aan: BAM Techniek T.a.v. de heer J. Van Manen Postbus 68 3900 AB VEENENDAAL Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583877 Fax 030-2582121 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

1 Inleiding. Aan: BP Nederland B.V T.a.v. de heer B. van de A Postbus BC Rotterdam. Geachte heer Van de A,

1 Inleiding. Aan: BP Nederland B.V T.a.v. de heer B. van de A Postbus BC Rotterdam. Geachte heer Van de A, Afdeling Handhaving Aan: BP Nederland B.V T.a.v. de heer B. van de A Postbus 1131 3000 BC Rotterdam Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583042 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Meldingsformulier Wet bodembescherming

Meldingsformulier Wet bodembescherming Meldingsformulier Wet bodembescherming Wanneer dit formulier invullen? Als u een uitspraak wenst inzake de ernst en de noodzaak voor het het uitvoeren van een spoedige sanering Als u instemming behoeft

Nadere informatie

BESCHIKKING. Bijlage 1. Kadastrale kaart met daarop de situatie na sanering. 2. Kadastrale kaart met daarop aangegeven de nazorg.

BESCHIKKING. Bijlage 1. Kadastrale kaart met daarop de situatie na sanering. 2. Kadastrale kaart met daarop aangegeven de nazorg. BESCHIKKING Globiscode DR 011900327 Aanvrager Onderwerp de Stichting Bodemsanering NS Bodemsanering; locatie NS-locatie, Wet bodembescherming (WBB), geval 8, 10, 11 en 12, gemeente Meppel, beschikking

Nadere informatie

Onderwerp: Wet bodembescherming. Locatie Hof van Twente Het Gijmink fase 7 en 8 in Goor. Beschikking instemmen met een evaluatieverslag.

Onderwerp: Wet bodembescherming. Locatie Hof van Twente Het Gijmink fase 7 en 8 in Goor. Beschikking instemmen met een evaluatieverslag. Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 www.overijssel.nl postbus@overijssel.nl Provincie Overijssel J.G.M. van Dartel Postbus 10078 8000 GB ZWOLLE KvK

Nadere informatie

1 Inleiding. Aan: De heer W.H.A. Brouwer De Waag CM EEMNES. Geachte heer Brouwer,

1 Inleiding. Aan: De heer W.H.A. Brouwer De Waag CM EEMNES. Geachte heer Brouwer, Dienst Water en Milieu Aan: De heer W.H.A. Brouwer De Waag 13 3755 CM EEMNES Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583042 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 17 november

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Saneringsplan. Aan: Autobedrijf J.H. van Bemmelen T.a.v. de heer J.H. van Bemmelen De Hoef Oostzijde AH De Hoef

1 Inleiding. 2 Saneringsplan. Aan: Autobedrijf J.H. van Bemmelen T.a.v. de heer J.H. van Bemmelen De Hoef Oostzijde AH De Hoef Dienst Water en Milieu Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Aan: Autobedrijf J.H. van Bemmelen T.a.v. de heer J.H. van Bemmelen De Hoef Oostzijde 97 1426 AH De Hoef Tel. 030-2589111 Fax 030-2583042

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Kenmerk: Waterschap Scheldestromen Postbus 1000 4330 ZW Middelburg B-BSBE140050/00089339 Afdeling: Vergunningen Datum: 12 februari 2015 Onderwerp: Beschikking

Nadere informatie

BESCHIKKING. Datum 11 december 2018 Verzenddatum 11 december Kenmerk Z

BESCHIKKING. Datum 11 december 2018 Verzenddatum 11 december Kenmerk Z BESCHIKKING Drenthecode Aanvrager Onderwerp DR010600003 Van Triest BV Bodemsanering; locatie Westerbrink 3, Assen, (adres kadastraal bekend als Nicolaas Beetslaan 1A te Assen), gemeente Assen, beschikking

Nadere informatie

bodembescherming, deellocatie VOC-verontreiniging zuidelijke sloot, Hoofdweg bodembescherming (verder: Wbb ) van een voornemen om de bodem op

bodembescherming, deellocatie VOC-verontreiniging zuidelijke sloot, Hoofdweg bodembescherming (verder: Wbb ) van een voornemen om de bodem op Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Kverneland Group Nieuw-Vennep B.V. De heer J.C. Lagerwerf Postbus 1000 2150 BA Nieuw-Vennep Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Ontwerpbeschikking

Nadere informatie

GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Plaats: Datum: Middelburg ^jjtjp&t? Afdeling: " Milieuhygiene Globiscode: ZL070300108 Provincie Zeeland GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aanleiding Op 1 mei 2007 hebben wij een evaluatieverslag op grond

Nadere informatie

Team Referentie Doorkiesnummer Faxnummer E-mailadres Onderwerp

Team Referentie Doorkiesnummer Faxnummer E-mailadres Onderwerp .~ provincie:: Utrecht VERZO N DEN 1 9 MRT 2010 Afdeling Handhaving Aan: Woef Hap Nederland B.V. t.a.v. de Directie Lange Uitweg J I 3998 WO SCHALK WIJK Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 25 november 2014 Onderwerp : Wet bodembescherming - Locatie van verontreiniging :

Nadere informatie

De deelsaneringslocatie is aangegeven op de kadastrale kaart in hoofdstuk 10.

De deelsaneringslocatie is aangegeven op de kadastrale kaart in hoofdstuk 10. 1 Afdeling Vergunningverlening Aan: Leo Lagemaat Verhuur BV T.a.v. de heer L. van de Lagemaat Bosmanskamp 5 4191 MS Geldermalsen Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583306 Fax 030-2582990

Nadere informatie

BESCHIKKING. Globiscode DR

BESCHIKKING. Globiscode DR BESCHIKKING Globiscode DR 010601763 Aanvrager Onderwerp Gemeente Assen Bodemsanering; beschikking evaluatieverslag voor locatie Dammen in Het Kanaal ter hoogte van de Nobellaan en de Groningerstraat te

Nadere informatie

Haarlem Retouradres Postbus 511,2003 PB Haarlem

Haarlem Retouradres Postbus 511,2003 PB Haarlem Stadszaken Milieu Haarlem Retouradres Postbus 511,2003 PB Haarlem Teylers Museum R. Koot Spaame 16 2011 CH Haarlem Datum 4 april 2016 Uw brief kenmerk mail van 8 maart 2016 Ons kenmerk STZ/MIL/2016/155138

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Gemeente Terneuzen Postbus 35 4530 AA Terneuzen Kenmerk: B-BSEV150027/ 00101576 Afdeling: Vergunningen Datum: 14 juli 2015 Onderwerp: Beschikking op

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Saneringsplan. Aan: Tekton Projectontwikkeling b.v. T.a.v. Directie Postbus 8054 6710 AB EDE. Geachte heer / mevrouw,

1 Inleiding. 2 Saneringsplan. Aan: Tekton Projectontwikkeling b.v. T.a.v. Directie Postbus 8054 6710 AB EDE. Geachte heer / mevrouw, 1 Afdeling Handhaving Aan: Tekton Projectontwikkeling b.v. T.a.v. Directie Postbus 8054 6710 AB EDE Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583877 Fax 030-2582121 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 BUS-melding. Aan: Bruns Bouw B.V. T.a.v. de heer I.Th. Bruns Postbus AA Abcoude. Geachte heer Bruns,

1 Inleiding. 2 BUS-melding. Aan: Bruns Bouw B.V. T.a.v. de heer I.Th. Bruns Postbus AA Abcoude. Geachte heer Bruns, 1 Afdeling Handhaving Aan: Bruns Bouw B.V. T.a.v. de heer I.Th. Bruns Postbus 31 1390 AA Abcoude Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583877 Fax 030-2582121 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

- beschikking - vaststelling ernst en urgentie en instemming saneringsplan De Malapertweg 3/5 en 7/7a Nieuwegein. 1. Inleiding

- beschikking - vaststelling ernst en urgentie en instemming saneringsplan De Malapertweg 3/5 en 7/7a Nieuwegein. 1. Inleiding - beschikking - vaststelling ernst en urgentie en instemming saneringsplan De Malapertweg 3/5 en 7/7a Nieuwegein datum 18 maart 2005 nummer 2005WEM001172i bijlage kadastrale kaart sector Bodemsanering

Nadere informatie

- beschikking - vaststelling ernst en urgentie en instemming saneringsplan Industrielaan 22 Veenendaal

- beschikking - vaststelling ernst en urgentie en instemming saneringsplan Industrielaan 22 Veenendaal - beschikking - vaststelling ernst en urgentie en instemming saneringsplan Industrielaan 22 Veenendaal datum 1 maart 2005 nummer 2005WEM000936i bijlage kadastrale kaart sector Bodemsanering referentie

Nadere informatie

Aan: de heer D.W. Cazant Gieltjesdorp 28 3628 EK Kockengen. Geachte heer Cazant,

Aan: de heer D.W. Cazant Gieltjesdorp 28 3628 EK Kockengen. Geachte heer Cazant, Afdeling Vergunningverlening Aan: de heer D.W. Cazant Gieltjesdorp 28 3628 EK Kockengen Pythagoraslaan 11 Postbus 83 358 TH Utrecht Tel. 3-2589111 Fax 3-258342 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 16

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Stichting Woonburg Karreveld 2A 4371 GA Koudekerke Kenmerk: B-BSBE150011/ 00094122 Afdeling: Vergunningen Datum: 10 maart 2015 Onderwerp: Beschikking

Nadere informatie

BESLUIT INSTEMMING SANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT INSTEMMING SANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT INSTEMMING SANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 27 januari 2015 Onderwerp : Wet Bodembescherming - Locatie van verontreiniging : Dr. Hartogsweg 58 Plaats : Ede Gemeente

Nadere informatie

ONTWERPBESCHIKKING. Gasunielocatie S-4735 van K. Brokweg te Witteveen, gemeente Midden-Drenthe, instemming met het evaluatieverslag

ONTWERPBESCHIKKING. Gasunielocatie S-4735 van K. Brokweg te Witteveen, gemeente Midden-Drenthe, instemming met het evaluatieverslag ONTWERPBESCHIKKING Globiscode DR 173100247 Aanvrager Onderwerp Datum Kenmerk NV Nederlandse Gasunie Gasunielocatie S-4735 van K. Brokweg te Witteveen, gemeente Midden-Drenthe, instemming met het evaluatieverslag

Nadere informatie

- beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Baambrugse Zuwe 73 te Vinkeveen (gemeente De Ronde Venen) 1. Inleiding

- beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Baambrugse Zuwe 73 te Vinkeveen (gemeente De Ronde Venen) 1. Inleiding - beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Baambrugse Zuwe 73 te Vinkeveen (gemeente De Ronde Venen) datum 31 oktober 2005 nummer 2005WEM004590i bijlagen kadastrale kaart sector Bodemsanering referentie

Nadere informatie

ArcNefexemptear GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

ArcNefexemptear GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND ArcNefexemptear Provincie Zeeland Plaats: Kenmerk: Afdeling: Datum: Locatiecode: Middelburg 08016300 Milieuhygiene 27 mei 2008 ZL071600244 GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Op 11 februari 2008 ontvingen

Nadere informatie

Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus 1003 3740 BA Baarn. Geachte heer Stolp,

Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus 1003 3740 BA Baarn. Geachte heer Stolp, Dienst Water en Milieu Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus 13 374 BA Baarn Pythagoraslaan 11 Postbus 83 358 TH Utrecht Tel. 3-2589111 Fax 3-258342 http://www.provincie-utrecht.nl Datum

Nadere informatie

Haarlem Retouradres Postbus 511,2003 PB Haarlem

Haarlem Retouradres Postbus 511,2003 PB Haarlem Stadszaken Milieu Haarlem Retouradres Postbus 511,2003 PB Haarlem Merck, Sharp en Dohme Haarlem de heer R. Elzen Postbus 581 2003 PC Haarlem Datum 9 november 2015 Uw brief kenmerk uw mail van 13 oktober

Nadere informatie

Aan: Gemeente Zeist p/a Milieudienst Zuid-Oost Utrecht t.a.v. dhr R. Kockelkoren Postbus AL Zeist. Geachte heer Kockelkoren,

Aan: Gemeente Zeist p/a Milieudienst Zuid-Oost Utrecht t.a.v. dhr R. Kockelkoren Postbus AL Zeist. Geachte heer Kockelkoren, Dienst Water en Milieu Aan: Gemeente Zeist p/a Milieudienst Zuid-Oost Utrecht t.a.v. dhr R. Kockelkoren Postbus 461 3700 AL Zeist Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Plan van aanpak sanering. Aan: de heer M.J. Klever Postbus CB LOPIK. Geachte heer Klever,

1 Inleiding. 2 Plan van aanpak sanering. Aan: de heer M.J. Klever Postbus CB LOPIK. Geachte heer Klever, 1 Afdeling Handhaving Aan: de heer M.J. Klever Postbus 72 3410 CB LOPIK Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583877 Fax 030-2582121 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 8 nopvember

Nadere informatie

- beschikking - vaststelling ernst en urgentie en instemming deelsaneringsplan Burgemeester Padmosweg 204 te Wilnis, gemeente De Ronde Venen

- beschikking - vaststelling ernst en urgentie en instemming deelsaneringsplan Burgemeester Padmosweg 204 te Wilnis, gemeente De Ronde Venen - beschikking - vaststelling ernst en urgentie en instemming deelsaneringsplan Burgemeester Padmosweg 204 te Wilnis, gemeente De Ronde Venen datum 27 oktober 2005 nummer 2005WEM004516i bijlage kadastrale

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Saneringsplan. Aan: CNL Management B.V. T.a.v. de heer A.C.C. Hoogendijk Plesmanstraat KZ Veenendaal. Geachte heer Hoogendijk,

1 Inleiding. 2 Saneringsplan. Aan: CNL Management B.V. T.a.v. de heer A.C.C. Hoogendijk Plesmanstraat KZ Veenendaal. Geachte heer Hoogendijk, 1 Afdeling Handhaving Aan: CNL Management B.V. T.a.v. de heer A.C.C. Hoogendijk Plesmanstraat 62 3905 KZ Veenendaal Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583877 Fax 030-2582121 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Aan: De heer R.R.E. Wildeman Portengen 45 3628 EC Kockengen. Geachte heer Wildeman,

Aan: De heer R.R.E. Wildeman Portengen 45 3628 EC Kockengen. Geachte heer Wildeman, Dienst Water en Milieu Aan: De heer R.R.E. Wildeman Portengen 45 3628 EC Kockengen Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum

Nadere informatie

Toelichting bij het Meldingsformulier Bodemverontreiniging

Toelichting bij het Meldingsformulier Bodemverontreiniging Toelichting bij het Meldingsformulier Bodemverontreiniging De gemeente Leiden is sinds 1 januari 2002 bevoegd gezag Wet bodembescherming (Wbb) voor haar eigen grondgebied. Deze taken zijn overgenomen van

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 27 november 2015 Onderwerp : Wet bodembescherming - zaaknummer 2015-010677 Locatie van verontreiniging

Nadere informatie

Wet bodembescherming (verder: Wbb ) van een voornemen om de bodem op

Wet bodembescherming (verder: Wbb ) van een voornemen om de bodem op Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Gemeente Amsterdam De heer G.M.T. Dolmans Postbus 37608 1030 BB AMSTERDAM Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: beschikking ingevolge de Wet bodembescherming

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Kenmerk: Afdeling: Gemeente Vlissingen Stadhuisplein 2 4382 LG Vlissingen B-BSBE170009/00160738 Vergunningen Datum: 17 mei 2017 Onderwerp: Beschikking

Nadere informatie

Besluit van 1 februari 2006, houdende regels voor uniforme saneringen (Besluit uniforme saneringen)

Besluit van 1 februari 2006, houdende regels voor uniforme saneringen (Besluit uniforme saneringen) (Tekst geldend op: 11-03-2010) Besluit van 1 februari 2006, houdende regels voor uniforme saneringen (Besluit uniforme saneringen) Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00496020 ODH-2017-00105467 3 0 OKT. 2817 Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl I

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Evaluatieverslag. Aan: GZ Beheer- en exploitatiemaatschappij B.V. T.a.v. de heer H. Stok Kapellestraat CV Oudewater

1 Inleiding. 3 Evaluatieverslag. Aan: GZ Beheer- en exploitatiemaatschappij B.V. T.a.v. de heer H. Stok Kapellestraat CV Oudewater Dienst Water en Milieu Aan: GZ Beheer- en exploitatiemaatschappij B.V. T.a.v. de heer H. Stok Kapellestraat 24 3421 CV Oudewater Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583042

Nadere informatie

zaaknummer 2009-010577 De Hutten-Noord Ulft Oude IJsselstreek GE023700059

zaaknummer 2009-010577 De Hutten-Noord Ulft Oude IJsselstreek GE023700059 Gedeputeerde Staten Gemeente Oude IJsselstreek Ontvangen: 28/12/2009 09ink11555 Gemeente Oude IJsselstreek T.a.v. de heer M. Duking Postbus 42 7080AA GENDRINGEN provincie Bezoekadres Huis der Provincie

Nadere informatie

- beschikking - vaststellen ernst en urgentie en instemming saneringsplan Utrechtseweg 86 te Zeist

- beschikking - vaststellen ernst en urgentie en instemming saneringsplan Utrechtseweg 86 te Zeist - beschikking - vaststellen ernst en urgentie en instemming saneringsplan Utrechtseweg 86 te Zeist datum 30 november 2005 nummer 2005WEM005106i bijlage 1 kadastrale kaart met interventiewaardecontour grond

Nadere informatie

: 1 e DEC Omgevingsdienst Regio Arnhem BESLUIT INSTEMMING EVALUATIEVERSLAG VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

: 1 e DEC Omgevingsdienst Regio Arnhem BESLUIT INSTEMMING EVALUATIEVERSLAG VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Omgevingsdienst Regio Arnhem BESLUIT INSTEMMING EVALUATIEVERSLAG VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit Zaaknummer besluit Geval van verontreiniging Plaats Gemeente Nummer van verontreiniging

Nadere informatie

beschikking vaststelling ernst en spoed bodemverontreiniging Breudijk 42 Harmelen (gemeente Woerden) UT0632/ Inleiding

beschikking vaststelling ernst en spoed bodemverontreiniging Breudijk 42 Harmelen (gemeente Woerden) UT0632/ Inleiding beschikking vaststelling ernst en spoed bodemverontreiniging Breudijk 42 Harmelen (gemeente Woerden) datum 7 februari 2006 nummer 2006WEM000563i bijlagen kadastrale kaart sector referentie locatiecode

Nadere informatie