BESCHIKKING. Bijlage 1. Kadastrale kaart met daarop de situatie na sanering. 2. Kadastrale kaart met daarop aangegeven de nazorg.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESCHIKKING. Bijlage 1. Kadastrale kaart met daarop de situatie na sanering. 2. Kadastrale kaart met daarop aangegeven de nazorg."

Transcriptie

1 BESCHIKKING Globiscode DR Aanvrager Onderwerp de Stichting Bodemsanering NS Bodemsanering; locatie NS-locatie, Wet bodembescherming (WBB), geval 8, 10, 11 en 12, gemeente Meppel, beschikking instemming met het evaluatieverslag en nazorgplan Datum 11 juni 2008 Kenmerk DO/ Bijlage 1. Kadastrale kaart met daarop de situatie na sanering. 2. Kadastrale kaart met daarop aangegeven de nazorg. Behandelend ambtenaar de heer L. Wallinga, telefoonnummer (0592) bij de afdeling Duurzame Ontwikkeling

2 2 1. Inleiding Op 19 maart 2008 ontvingen wij van de Stichting Bodemsanering NS een evaluatieverslag van de bodemsanering op de locatie NS-emplacement WBB-geval 8, 10, 11 en 12 (Ezingerweg 1) te Meppel, Globis-code: DR Op 23 april 2008 ontvingen wij het nazorgplan voor deze locatie. Voor dit geval van bodemverontreiniging hebben wij op 6 augustus 2007 ingestemd met het Plan van aanpak WG 8, 10, 11 en 12 Ezingerweg 1 te Meppel. Dit maakt deel uit van het NS-emplacement, Parallelweg te Meppel, gemeente Meppel, waarvoor wij op 17 december 2003 een beschikking hebben genomen inhoudende dat sprake is van vijftien gevallen van ernstige bodemverontreiniging, waarvoor sanering niet-urgent is en zes gevallen van niet-ernstige bodemverontreiniging. Verder hebben wij op 17 december 2003 op grond van artikel 39 van de Wet bodembescherming (WBB) onze instemming gegeven aan het raamsaneringsplan. De doelstelling van de sanering is: - voor immobiele verontreinigingen in de grond (metalen en PAK) de bodemgebruikswaarde extensief gebruikt (openbaar) groen (BGW II); - voor mobiele verontreinigingen in de grond minimaal de tussenwaarde; - voor verontreinigingen in het grondwater een stabiele eindsituatie. 2. Besluit Het evaluatieverslag en het nazorgplan hebben wij getoetst aan de eisen die in artikel 39c van de WBB, alsmede in artikel 6.1 van de Provinciale omgevingsverordening Drenthe zijn gesteld. Verder hebben wij getoetst of de getroffen saneringsmaatregelen voldoen aan het raamsaneringsplan, het plan van aanpak, de wijzigingen hiervan en aan de beschikking. Daarbij is gekeken of de resultaten uit het evaluatieverslag voldoen aan de in het raamsaneringsplan, het plan van aanpak en de beschikking opgenomen doelstellingen. Evaluatieverslag Wij stemmen in met het evaluatieverslag, omdat het voldoet aan de eisen gesteld in artikel 39c van de WBB en artikel 6.1 van de POV. De getroffen saneringsmaatregelen voldoen aan het raamsaneringsplan, het plan van aanpak, de wijzigingen hiervan, en onze beschikking tot instemming met het raamsaneringsplan van 17 december 2003, kenmerk Bo/A17/ , en onze instemming met het plan van aanpak van 6 augustus 2007, kenmerk 31/Bo/ Vervallenverklaring publiekrechtelijke beperking De instemming met het evaluatieverslag heeft tot gevolg dat de publiekrechtelijke beperkingen, voortvloeiend uit een besluit als bedoeld in het Aanwijzingenbesluit Wet kenbaarheid publiekrechtelijke beperkingen onroerende zaken (WKPB) (beschikking als bedoeld in artikel 29, eerste lid, juncto 37, eerste lid, van de WBB), op de percelen bekend gemeente Meppel, sectie C, nummers 4527 en 4601, komt te vervallen. Nazorgplan Wij stemmen in met het nazorgplan zoals bedoeld in artikel 39d van de Wbb onder het stellen van voorschriften. Beperkingenbesluit De instemming met het nazorgplan is een beperkingenbesluit in de zin van de WKPB. In hoofdstuk 6 van deze beschikking wordt dit nader uitgewerkt.

3 3 3. Voorschriften/maatregelen I. Wijzigingen in het gebruik van de gesaneerde locatie dient te worden gemeld bij ons. Dit kan: a. schriftelijk: gedeputeerde staten van Drenthe, t.a.v. mevrouw H. Weijts, afdeling Duurzame Ontwikkeling, team Bodemsanering, Postbus 122, 9400 AC Assen b. per fax: idem, faxnummer (0592) II. III. De eigenaren van de kadastrale percelen nummers 4527 en 4601, dienen een eigendomsoverdracht direct bij ons te melden (zie adres onder I). Binnen het geval van bodemverontreiniging gelden de volgende gebruiksbeperkingen: Het is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van ons de volgende activiteit(en) te verrichten (zie adres onder I): * voor de grond (binnen de interventiewaardecontour grond - zoals weergegeven op de bijgevoegde kadastrale kaart): - grondbewerking dieper dan de dikte van de leeflaag; - de aanvul-/isolatielaag, waaronder begrepen verharding te ontgraven of te verwijderen. 4. Procedure Wij passen hoofdstuk 4, titel 4.1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) toe. Aan belanghebbenden is van 15 mei 2008 tot en met 30 mei 2008 de gelegenheid geboden zienswijzen in te dienen. Ons voornemen tot instemmen met het evaluatieverslag en nazorgplan is gepubliceerd in de Nieuwe Meppeler van 14 mei Overeenkomstig artikel 28, vijfde lid, van de WBB hebben wij burgemeester en wethouders van Meppel in kennis gesteld en is de kennisgeving gepubliceerd. Verder is het betrokken waterschap in kennis gesteld. In het kader van deze procedure zijn geen zienswijzen naar vorengebracht. 5. Overwegingen die ten grondslag liggen aan deze beschikking 5.1. De volgende rapporten ligt ten grondslag aan deze beschikking: - Eindevaluatie bodemsanering NS-emplacement Meppel WBB 8, 10, 11, 12, opgesteld door Witteveen+Bos, nummer , van ; - addendum eindrapport evaluatie bodemsanering NS-emplacement Meppel, geval 8, 10, 11, 12 SA Evaluatieverslag Het evaluatieverslag hebben wij getoetst aan de eisen die zijn gesteld in artikel 39c van de WBB. Verder hebben wij getoetst of de getroffen saneringsmaatregelen voldoen aan het saneringsplan en aan de beschikking. Daarbij is gekeken of de resultaten uit het evaluatieverslag voldoen aan de in het saneringsplan en de beschikking opgenomen doelstellingen.

4 4 De saneerder heeft wijziging(en) van het saneringsplan bij ons gemeld. Op grond van artikel 39, vierde lid, van de WBB hebben wij ingestemd met de volgende wijziging(en) van het saneringsplan: - de ontgraving nabij de buiten gebruik zijnde en te verwijderen stroomkabels (2 x 10kV) is achterwege gelaten omdat bleek dat boven deze beide kabels nog twee actieve stroomkabels aanwezig waren die niet buiten gebruik gesteld konden worden; - ontgraving van de zuidelijke punt van geval 8 is achterwege gelaten vanwege de aanwezigheid van een met elementen verharde fietsenstalling; - de boom op WBB geval 11 is gehandhaafd. Uit de controlebemonstering is gebleken dat de kwaliteit van de grond reeds voldoet aan de saneringsdoelstelling. De sanering is gestart op 26 november 2007 en op 21 januari 2008 is de sanering beëindigd. Grond Uit het evaluatie verslag blijkt dat de getroffen saneringsmaatregelen voldoen aan het saneringsplan en wijzigingen van het saneringsplan en onze beschikking instemming met het saneringsplan. De bodem van het gesaneerde perceel is geschikt voor de gebruiksfuncties extensief gebruikt (openbaar) groen (BGW II) en bebouwing en verharding (BGW III). Wijzigingen in het gebruik van de saneringslocatie dient te worden gemeld bij ons. Dit kan op de wijze genoemd onder 3.I. In totaal is m 3 verontreinigde grond ontgraven en afgevoerd naar een erkende verwerker. Hiervan was ca. 900 m 3 sterk verontreinigd. Grondwater De sanering van het verontreinigde grondwater is overeenkomstig de saneringsvariant zoals vastgelegd in het bij de beschikking goedgekeurde saneringsplan uitgevoerd. Het saneringsresultaat voldoet aan de zogenaamde trede 1 zoals vastgelegd in het eindrapport project Doorstart A-5, Afwegingsproces voor de aanpak van mobiele verontreinigingen in de ondergrond, Procesbeschrijving en landelijke saneringsladder van 2 juli Uit het evaluatieverslag blijkt dat na sanering een restverontreiniging achterblijft. De restverontreiniging bevindt zich op de volgende locaties: - geval 8: - onder het ballastbed van het spoor; - aan het oppervlak (0,0 m -m.v.) vanaf de rand van het ballastbed tot een afstand van 2,75 m uit de hartlijn van het spoor (insteek ontgraving); - ter plaatse van de ontgraving op een diepte van 1,0 m -m.v.; - in de zuidelijke punt ter plaatse van de fietsenstalling direct onder de elementenverharding; - geval 10: - op een diepte groter dan 1,5 m -m.v.; - geval 11: - onder het ballastbed van het spoor; - aan het oppervlak (0,0 m -m.v.) vanaf de rand van het ballastbed tot een afstand van 2,75 m uit de hartlijn van het spoor (insteek ontgraving); - ter plaatse van de ontgraving op een diepte van 1,0 m -m.v.; - ter plaatse van de buiten gebruik gestelde 10 kv-kabels; - geval 12: - ter plaatse van de ontgraving op een diepte groter dan 1,5 m -m.v.

5 5 Verder is beschreven dat deze restverontreiniging beperkingen in het gebruik van de bodem met zich brengen of maatregelen in het belang van de bodem nodig zijn. In het nazorgplan dat aanvullend is ingediend zijn deze beperkingen en maatregelen beschreven Nazorgplan In artikel 39d, derde lid, van de WBB is opgenomen dat het bevoegd gezag instemt met het nazorgplan, indien de daarin opgenomen beperkingen in het gebruik van de bodem of maatregelen voldoende zijn om er voor te zorgen dat de verontreiniging die na de sanering is achtergebleven niet zal leiden tot een vermindering van de kwaliteit van de bodem zoals beschreven in het verslag op grond van artikel 39c, eerste lid, onder b, van de WBB (evaluatieverslag). De nazorgmaatregelen bestaan uit het instandhouden van de leeflaag c.q. de verharding en een verbod op het verrichten van graafwerkzaamheden zonder voorafgaande toestemming van ons. De maatregelen en/of beperkingen in het gebruik van de bodem beschreven in het nazorgplan zijn voldoende om er voor te zorgen dat de verontreiniging die na de sanering is achtergebleven niet zal leiden tot een vermindering van de kwaliteit van de bodem zoals beschreven in het evaluatieverslag. De eigenaren van de percelen Meppel, sectie C, nummers 4527 en 4601, zijn verantwoordelijk voor de nazorg. Dit betekent dat de eigenaren ervoor moeten zorgen dat een opvolgend eigenaar/gebruiker/erfpachter op de hoogte wordt gebracht van deze nazorgverplichting door dit contractueel vast te leggen. De overdracht van het perceel dient bij ons gemeld te worden zodat wij over kunnen gaan tot een wijziging van tenaamstelling van het nazorgplan. 6. Registratie bij het Kadaster Vervallenverklaring De instemming met het evaluatieverslag heeft tot gevolg dat de publiekrechtelijke beperkingen die voortvloeien uit de beschikking over de ernst en spoed artikel 29, eerste lid, juncto artikel 37, eerste lid, van de WBB hiermee komt te vervallen. De locatie staat geregistreerd onder MIL-nummer 695 en kan worden doorgehaald. De instemming met het evaluatieverslag heeft tot gevolg dat de publiekrechtelijke beperkingen die voortvloeien uit de beschikking over de ernst en spoed artikel 29, eerste lid, juncto artikel 37, eerste lid, van de WBB hiermee komt te vervallen. In onderstaande tabel is aangegeven voor welke percelen de publiekrechtelijke beperking komen te vervallen. Gemeente Sectie Nummer Meppel C 4527 Meppel C 4601

6 6 Beperkingenbesluit De instemming op het nazorgplan is een beperkingenbesluit zoals genoemd in artikel 1, onderdeel b, van de WKPB. Voor de percelen die zich bevinden binnen de interventiewaardecontour in grond vloeit een publiekrechtelijke beperking voort als bedoeld in artikel 1, onderdeel a, van de WKPB. Dit betekent dat er een beperking is van de bevoegdheid tot gebruik van of beschikking over een onroerende zaak. Deze beperking houdt in dat de genomen saneringsmaatregel (isolatielaag/afdeklaag) in stand moet worden gehouden. In onderstaande tabel is aangegeven voor welke percelen er een publiekrechtelijke beperking geldt. Gemeente Sectie Nummer Meppel C 4527 Meppel C 4601 Volgens de artikelen 3 en 15 van de WKPB dient een beperkingenbesluit en vervallenverklaring te worden ingeschreven in de openbare registers. Daarom zenden wij dit besluit aan de Dienst voor het Kadaster en de openbare registers in Groningen. Bijgevoegd is een kadastrale kaart met daarop de interventiewaardecontour en de kadastrale aanduiding van de onroerende zaak/zaken waarvoor de publiekrechtelijke beperking geldt en waarvoor de publiekrechtelijke beperking is vervallen. Het doel van de inschrijving in het openbare register is kenbaarheid van de publiekrechtelijke beperking. Voor betrokkene/belanghebbende is dit een signaal dat er in het verleden een beschikking op het perceel/percelen is genomen die te maken heeft met de toestand van de bodem. Bij het Kadaster en bij ons kan hierover nadere informatie worden opgevraagd. 7. Deze beschikking voldoet aan de artikel 39c van de WBB, artikel 55 van de WBB, de artikelen 2 en 15 van de WKPB en hoofdstuk 6 van de POV Drenthe. Over deze beschikking kan nadere informatie worden verstrekt door de behandelend ambtenaar, genoemd op pagina 1 van deze beschikking. Een afschrift van deze beschikking zenden wij aan de hiernavolgende personen: - de Stichting Bodemsanering NS, t.a.v. de heer M. de Jong, Postbus 2809, 3500 GV Utrecht - Witteveen+Bos, t.a.v. de heer ir. W. Hendriks, Postbus 233, 7400 AE Deventer - het college van burgemeester en wethouders van Meppel, Postbus 501, 7940 AM Meppel - het waterschap Reest en Wieden, Afdeling Emissiebeheer, t.a.v. mevrouw G. Vrieling, Postbus 120, 7940 AC Meppel - Telfort BV, Postbus 23079, 1100 DN Amsterdam-Zuidoost - de directie van Railinfratrust BV, Laan van Puntenburg 100, 3511 ER Utrecht - NS Vastgoed, Stationshal 17, 3511 CE Utrecht - Trovast BV, t.a.v. de heer C.R. Troost, Postbus 19, 7940 AA Meppel - Aveco de Bondt, t.a.v. de heer R. Koeling, Postbus 202, 7460 AE Rijssen - het regionale kantoor kadaster Groningen, Cascadeplein 2, 9700 AH Groningen

7 7 Gedeputeerde staten voornoemd, namens deze, P.J. van Eijk, manager Duurzame Ontwikkeling Bijlage(n): tk/ms/coll. N.B. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden tot 29 juli 2008 bezwaar maken op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Het bezwaarschrift kunt u indienen bij gedeputeerde staten van Drenthe, t.a.v. afdeling Bestuur en Communicatie, Postbus 122, 9400 AC Assen.

BESCHIKKING. Bodemsanering; locatie: Willemskade 27, gemeente Hoogeveen, beschikking instemming met het evaluatieverslag en nazorgplan

BESCHIKKING. Bodemsanering; locatie: Willemskade 27, gemeente Hoogeveen, beschikking instemming met het evaluatieverslag en nazorgplan BESCHIKKING Globiscode DR 011800167 Aanvrager Onderwerp J.M. Deurwaarder Projectontwikkeling BV Bodemsanering; locatie: Willemskade 27, gemeente Hoogeveen, beschikking instemming met het evaluatieverslag

Nadere informatie

BESCHIKKING. Globiscode DR 011800247

BESCHIKKING. Globiscode DR 011800247 BESCHIKKING Globiscode DR 011800247 Aanvrager Onderwerp Hofstra Vastgoed BV Bodemsanering; locatie Dr. A. Philipsstraat 12-14 te Hoogeveen, gemeente Hoogeveen, beschikking instemming met het evaluatieverslag

Nadere informatie

ONTWERPBESCHIKKING. Bijlage 1. Kadastrale kaart met daarop de situatie na sanering (interventiewaardecontour)

ONTWERPBESCHIKKING. Bijlage 1. Kadastrale kaart met daarop de situatie na sanering (interventiewaardecontour) ONTWERPBESCHIKKING Globiscode DR 173100096 Aanvrager Onderwerp Datum Kenmerk gemeente Midden-Drenthe Bodemsanering; locatie Havenstraat 2 en Brunstingerstraat 5 te Beilen, gemeente Midden-Drenthe, ontwerpbeschikking

Nadere informatie

Bodemsanering; locatie Monierweg 4 te Coevorden, gemeente Coevorden, ontwerpbeschikking instemming met het evaluatieverslag

Bodemsanering; locatie Monierweg 4 te Coevorden, gemeente Coevorden, ontwerpbeschikking instemming met het evaluatieverslag (ONTWERP)BESCHIKKING Globiscode Aanvrager Onderwerp Datum Kenmerk DR010900125 ISC Beheer BV Bodemsanering; locatie Monierweg 4 te Coevorden, gemeente Coevorden, ontwerpbeschikking instemming met het evaluatieverslag

Nadere informatie

ONTWERPBESCHIKKING. Gasunielocatie S-4735 van K. Brokweg te Witteveen, gemeente Midden-Drenthe, instemming met het evaluatieverslag

ONTWERPBESCHIKKING. Gasunielocatie S-4735 van K. Brokweg te Witteveen, gemeente Midden-Drenthe, instemming met het evaluatieverslag ONTWERPBESCHIKKING Globiscode DR 173100247 Aanvrager Onderwerp Datum Kenmerk NV Nederlandse Gasunie Gasunielocatie S-4735 van K. Brokweg te Witteveen, gemeente Midden-Drenthe, instemming met het evaluatieverslag

Nadere informatie

BESCHIKKING. Globiscode DR

BESCHIKKING. Globiscode DR BESCHIKKING Globiscode DR 010601763 Aanvrager Onderwerp Gemeente Assen Bodemsanering; beschikking evaluatieverslag voor locatie Dammen in Het Kanaal ter hoogte van de Nobellaan en de Groningerstraat te

Nadere informatie

BESCHIKKING. Datum 11 december 2018 Verzenddatum 11 december Kenmerk Z

BESCHIKKING. Datum 11 december 2018 Verzenddatum 11 december Kenmerk Z BESCHIKKING Drenthecode Aanvrager Onderwerp DR010600003 Van Triest BV Bodemsanering; locatie Westerbrink 3, Assen, (adres kadastraal bekend als Nicolaas Beetslaan 1A te Assen), gemeente Assen, beschikking

Nadere informatie

ONTWERPBESCHIKKING. Globiscode DR 173000111. Stichting Bodemsanering NS

ONTWERPBESCHIKKING. Globiscode DR 173000111. Stichting Bodemsanering NS ONTWERPBESCHIKKING Globiscode DR 173000111 Aanvrager Onderwerp Datum Kenmerk Bijlage Stichting Bodemsanering NS Bodemsanering; locatie NS-emplacement Vries, Zanderij, gemeente Tynaarlo, ontwerpbeschikking

Nadere informatie

ONTWERPBESCHIKKING. Bijlage 1. Kadastrale kaart met daarop de situatie na sanering

ONTWERPBESCHIKKING. Bijlage 1. Kadastrale kaart met daarop de situatie na sanering ONTWERPBESCHIKKING Globiscode DR 010600180 Aanvrager Onderwerp Datum Kenmerk Van Noort Gassler & Co Bodemsanering; locatie " Het Palet" Rembrandtlaan (voormalig Coveco-terrein) te Assen, gemeente Assen,

Nadere informatie

ONTWERPBESCHIKKING. Stichting Bodemsanering NS (SBNS)

ONTWERPBESCHIKKING. Stichting Bodemsanering NS (SBNS) ONTWERPBESCHIKKING Globiscode Aanvrager Onderwerp Datum Kenmerk DR010900256 Stichting Bodemsanering NS (SBNS) Bodemsanering; locatie NS-emplacement Coevorden (WBB-gevallen 2 tot en met 5), gemeente Coevorden,

Nadere informatie

VERZONDEN ÎOJ JLI2Ol BESCHIKKING

VERZONDEN ÎOJ JLI2Ol BESCHIKKING pioo iori, h rir'vesterbrink r, Assen posta,dres Postbus rzz, 94oo ac Assen www.drenthe.nl (o592) 36 55 55 provinci renthe VERZONDEN ÎOJ JLI2Ol BESCHIKKING Globiscode DR 01 1803962 Aanvrager Onderwerp

Nadere informatie

BESCHIKKING. Stichting Bodemsanering NS te Utrecht

BESCHIKKING. Stichting Bodemsanering NS te Utrecht BESCHIKKING Globiscode DR 010600796 Aanvrager Onderwerp Stichting Bodemsanering NS te Utrecht Bodemsanering; locatie NS-locatie Assen (ten zuiden van de Vriezerweg), WBB-geval 6 en 7, gemeente Assen, beschikking,

Nadere informatie

BESCHIKKING. Bodemsanering; locatie Willemskade 29-49 te Hoogeveen, gemeente Hoogeveen, beschikking instemming met het evaluatieverslag en nazorgplan.

BESCHIKKING. Bodemsanering; locatie Willemskade 29-49 te Hoogeveen, gemeente Hoogeveen, beschikking instemming met het evaluatieverslag en nazorgplan. BESCHIKKING Globiscode Aanvrager Onderwerp DR011800156 Berg Projecten BV Bodemsanering; locatie Willemskade 29-49 te Hoogeveen, gemeente Hoogeveen, beschikking instemming met het evaluatieverslag en nazorgplan.

Nadere informatie

12 september : Admiraal Trompstraat 2 (voormalig Wilton Fijenoord terrein) te Schiedam

12 september : Admiraal Trompstraat 2 (voormalig Wilton Fijenoord terrein) te Schiedam Huisman Vastgoed b.v. T.a.v. de heer I. Spijker Admiraal Trompstraat 2 3115 HH SCHIEDAM gemeente Schiedam Cluster Stedelijke Ontwikkeling afdeling Ruimtelijk gebruik Postbus 1501 3100 EA SCHIEDAM Stadskantoor

Nadere informatie

Stadszaken. Milieu. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: O.F. Jelsma van de afdeling Milieu - bureau Bodem, telefoonnummer

Stadszaken. Milieu. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: O.F. Jelsma van de afdeling Milieu - bureau Bodem, telefoonnummer Stadszaken Milieu Haarlem Retouradres Postbus 511, 2003 PB Haarlem Grondslag B.V. De heer A. van Steenderen Nijverheidsweg 7 3471 GZ Kamerik Datum 19 juni 2017 Uw brief mail d.d. 19 april 2017 Ons kenmerk

Nadere informatie

1 Inleiding. Aan: BP Nederland B.V T.a.v. de heer B. van de A Postbus BC Rotterdam. Geachte heer Van de A,

1 Inleiding. Aan: BP Nederland B.V T.a.v. de heer B. van de A Postbus BC Rotterdam. Geachte heer Van de A, Afdeling Handhaving Aan: BP Nederland B.V T.a.v. de heer B. van de A Postbus 1131 3000 BC Rotterdam Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583042 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

BESCHIKKING VERZONDEN 1 2 JUI'II 2012

BESCHIKKING VERZONDEN 1 2 JUI'II 2012 Proaincie bwis Vesterbrink r, Assen Postødres Postbus rzz, 94oo ec Assen www.drenche.nl r (o592) 36 tt tt r (o 92) 36 t7 77 provinci renthe BESCHIKKING VERZONDEN 1 2 JUI'II 2012 Globiscode DR010601762

Nadere informatie

BESCHIKKING. Globiscode DR

BESCHIKKING. Globiscode DR 1 BESCHIKKING Globiscode DR 011800018 Aanvrager Onderwerp Provincie Drenthe Bodemsanering; locatie Evenblij te Hoogeveen, gemeente Hoogeveen, beschikking, wijziging en uitbreiding geval van verontreiniging,

Nadere informatie

Verzenddatum Bijlagen Kenmerk /BHZ_BDM_BS-65710

Verzenddatum Bijlagen Kenmerk /BHZ_BDM_BS-65710 Weevers Marknesse Vof Oudeweg 2 8316 AC MARKNESSE Verzenddatum Bijlagen Kenmerk 15-5-2017 1 Onderwerp: Beschikking Wet bodembescherming instemming evaluatieverslag van een bodemsanering aan de Hoge Sluiswal

Nadere informatie

BESCHIKKING. Globiscode DR

BESCHIKKING. Globiscode DR BESCHIKKING Globiscode DR 168000115 Aanvrager Onderwerp Provincie Drenthe Bodemsanering; locatie Vaart 151 te Gasselternijveen, gemeente Aa en Hunze, beschikking, geval van ernstige bodemverontreiniging,

Nadere informatie

1 Inleiding. Aan: Stichting Woonvoorziening Kockengen T.a.v. P.J.R. de Jong Snoeksloot 22 3993 HL Houten. Geachte heer De Jong,

1 Inleiding. Aan: Stichting Woonvoorziening Kockengen T.a.v. P.J.R. de Jong Snoeksloot 22 3993 HL Houten. Geachte heer De Jong, 1 Afdeling Handhaving Aan: Stichting Woonvoorziening Kockengen T.a.v. P.J.R. de Jong Snoeksloot 22 3993 HL Houten Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583877 Fax 030-2582121 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Saneringsplan. Aan: Tekton Projectontwikkeling b.v. T.a.v. Directie Postbus 8054 6710 AB EDE. Geachte heer / mevrouw,

1 Inleiding. 2 Saneringsplan. Aan: Tekton Projectontwikkeling b.v. T.a.v. Directie Postbus 8054 6710 AB EDE. Geachte heer / mevrouw, 1 Afdeling Handhaving Aan: Tekton Projectontwikkeling b.v. T.a.v. Directie Postbus 8054 6710 AB EDE Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583877 Fax 030-2582121 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

1 Inleiding. Aan: Provincie Utrecht Afdeling Bodem en Water T.a.v. de heer A.W.J. van Mensvoort. Postbus TH Utrecht

1 Inleiding. Aan: Provincie Utrecht Afdeling Bodem en Water T.a.v. de heer A.W.J. van Mensvoort. Postbus TH Utrecht 1 Afdeling Handhaving Aan: Provincie Utrecht Afdeling Bodem en Water T.a.v. de heer A.W.J. van Mensvoort Postbus 80300 3508 TH Utrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583877

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons enmerk Datum 00476469 ODH-2017-00023250 0 7 m 2017 Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl I www.odh.nl

Nadere informatie

1 Inleiding. Aan: De heer W.H.A. Brouwer De Waag CM EEMNES. Geachte heer Brouwer,

1 Inleiding. Aan: De heer W.H.A. Brouwer De Waag CM EEMNES. Geachte heer Brouwer, Dienst Water en Milieu Aan: De heer W.H.A. Brouwer De Waag 13 3755 CM EEMNES Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583042 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 17 november

Nadere informatie

Hierbij zenden wij u een exemplaar van de beschikking met betrekking tot de door u gemelde

Hierbij zenden wij u een exemplaar van de beschikking met betrekking tot de door u gemelde Gedeputeerde Staten s provincie HOLLAND GHA 22.01.2010 0332 Projectorganisatie De Volgerlanden t.a.v. de heer A.H.M. Dirkx Postbus 34 3340 AA HENDRIK-IDO-AMBACHT Directie Omgevingsdiensten Afdeling Bodemsanering

Nadere informatie

Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid PAP E tra zaaknummer Dossler Ons kenmerk BehnndeM door / CHK de heer P.M. Stortenbck(.ṡr N

Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid PAP E tra zaaknummer Dossler Ons kenmerk BehnndeM door / CHK de heer P.M. Stortenbck(.ṡr N Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid PAP E tra zaaknummer 0115339 Dossler 909120 Ons kenmerk BehnndeM door 2013006822 / CHK de heer P.M. Stortenbck(.ṡr Noordendijk 250 Postbus 55o 3300 AN Dordrecht T [078]

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Saneringsplan. Aan: Autobedrijf J.H. van Bemmelen T.a.v. de heer J.H. van Bemmelen De Hoef Oostzijde AH De Hoef

1 Inleiding. 2 Saneringsplan. Aan: Autobedrijf J.H. van Bemmelen T.a.v. de heer J.H. van Bemmelen De Hoef Oostzijde AH De Hoef Dienst Water en Milieu Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Aan: Autobedrijf J.H. van Bemmelen T.a.v. de heer J.H. van Bemmelen De Hoef Oostzijde 97 1426 AH De Hoef Tel. 030-2589111 Fax 030-2583042

Nadere informatie

1 Inleiding. Aan: Environ Germany GMBH Att. To Mr. Georg Würth Herbrueggenstrasse 106 D Essen Duitsland. Geachte heer Würth,

1 Inleiding. Aan: Environ Germany GMBH Att. To Mr. Georg Würth Herbrueggenstrasse 106 D Essen Duitsland. Geachte heer Würth, Dienst Water en Milieu Aan: Environ Germany GMBH Att. To Mr. Georg Würth Herbrueggenstrasse 106 D-45359 Essen Duitsland Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583042

Nadere informatie

Stadszaken. Milieu. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Hoogachtend, namens het college van burgemeester en wethouders.

Stadszaken. Milieu. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Hoogachtend, namens het college van burgemeester en wethouders. Stadszaken Milieu Haarlem Retouradres Postbus 511, 2003 PB Haarlem BI Vastgoed B.V. ' De heer S. Beelen Tappers weg 12D 2031 ET Haarlem Datum 19 oktober 2017 Ons kenmerk STZ/MIL/2017/ 466396 zaaknummer

Nadere informatie

BESCHIKKING 2015011064 / CHK

BESCHIKKING 2015011064 / CHK Zaaknummer 0138912 Dossier 913198 Ons kenmerk 2015011064 / CHK BESCHIKKING De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid heeft namens Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op 4 november 2014 een melding ontvangen

Nadere informatie

Aan: De heer O. van der Plaat en mevrouw J.E. Smits Viergang BJ MIJDRECHT. Geachte heer van der Plaat en mevrouw Smits,

Aan: De heer O. van der Plaat en mevrouw J.E. Smits Viergang BJ MIJDRECHT. Geachte heer van der Plaat en mevrouw Smits, Dienst Water en Milieu Aan: De heer O. van der Plaat en mevrouw J.E. Smits Viergang 1 3642 BJ MIJDRECHT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Stadszaken. Milieu. Grondslag BV t.a.v. mevr. M. Keuning Nijverheidsweg GZ Kamerik (gemeente Woerden)

Stadszaken. Milieu. Grondslag BV t.a.v. mevr. M. Keuning Nijverheidsweg GZ Kamerik (gemeente Woerden) Stadszaken Milieu Haarlem Retouradres Postbus 511,2003 PB Haarlem Grondslag BV t.a.v. mevr. M. Keuning Nijverheidsweg 7 3471 GZ Kamerik (gemeente Woerden) M.Keuning@grondslag.nl Datum 28 april 2017 Uw

Nadere informatie

GEMEENTE. Hierbij ontvangt u het Besluit instemming evaluatieverslag dat op deze verontreiniging betrekking heeft.

GEMEENTE. Hierbij ontvangt u het Besluit instemming evaluatieverslag dat op deze verontreiniging betrekking heeft. Afdeling Projectmanagement en ruimtelijke kwaliteit GEMEENTE»» ymegen Woonfront Genestetlaan Nijmegen B V. T.a.v. B. van de Ven Postbus 320 5100 AH Dongen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon

Nadere informatie

1 Inleiding. Aan: Stichting Bodemsanering NS T.a.v. de heer R. Banser Postbus GV Utrecht. Geachte heer Banser,

1 Inleiding. Aan: Stichting Bodemsanering NS T.a.v. de heer R. Banser Postbus GV Utrecht. Geachte heer Banser, 1 Afdeling Handhaving Aan: Stichting Bodemsanering NS T.a.v. de heer R. Banser Postbus 2809 3500 GV Utrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583877 Fax 030-2582121 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Kenmerk: Gemeente Vlissingen t.a.v. de heer P, de Koster Postbus 3000 4380 GV Vlissingen B-BSBE140006/00051608 Afdeling: Vergunningen Datum: 10 september

Nadere informatie

Holland. :le. - lnstemming met het verslag van de uitgevoerde sanering (artikel 39c wbb). - Evaluatie bodemsanering Lagedijk l4-l 8 te Spaarndam van

Holland. :le. - lnstemming met het verslag van de uitgevoerde sanering (artikel 39c wbb). - Evaluatie bodemsanering Lagedijk l4-l 8 te Spaarndam van . É\T$#hrlft :le Holland PosrBUs 3007 2001 DA HAARLEM Stapel BV p/a Kondor Wessels Vastgoed BV Postbus 58002 I O4O HA AMSTERDAM Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon dhr S Baanders Subsidies, Handhaving

Nadere informatie

BESCHIKKING. Globiscode DR

BESCHIKKING. Globiscode DR . BESCHIKKING Globiscode DR 010902719 Aanvrager Onderwerp Gemeente Coevorden Bodemsanering; locatie Holwert-Zuid, fase grondsanering te Coevorden, gemeente Coevorden, definitieve beschikking instemming

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Postbus 8035 5601 KA Eindhoven T: 088 369 03 69 I : www.odzob.nl Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Kenmerk Datum Aan de gemeente Valkenswaard voor beoordeling van een saneringsverslag

Nadere informatie

11 Afdeling Handhaving

11 Afdeling Handhaving 1 11 Afdeling Handhaving Aan: Stichting Bodemsanering NS T.a.v. de heer R. Banser Postbus 2809 3500 GV Utrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583877 Fax 030-2582121 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 BUS-melding. Aan: Bruns Bouw B.V. T.a.v. de heer I.Th. Bruns Postbus AA Abcoude. Geachte heer Bruns,

1 Inleiding. 2 BUS-melding. Aan: Bruns Bouw B.V. T.a.v. de heer I.Th. Bruns Postbus AA Abcoude. Geachte heer Bruns, 1 Afdeling Handhaving Aan: Bruns Bouw B.V. T.a.v. de heer I.Th. Bruns Postbus 31 1390 AA Abcoude Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583877 Fax 030-2582121 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Haarlem Retouradres Postbus 511,2003 PB Haarlem

Haarlem Retouradres Postbus 511,2003 PB Haarlem Stadszaken Milieu Haarlem Retouradres Postbus 511,2003 PB Haarlem Teylers Museum R. Koot Spaame 16 2011 CH Haarlem Datum 4 april 2016 Uw brief kenmerk mail van 8 maart 2016 Ons kenmerk STZ/MIL/2016/155138

Nadere informatie

Onroerende Zaken Hyp4 : 61312/ :00

Onroerende Zaken Hyp4 : 61312/ :00 Onroerende Zaken Hyp4 : 61312/104 29-05-2012 09:00 Verklaring: Het voorgaande stuk is ingeschreven ten kantore van de Dienst voor het Kadaster en de Openbare Registers op 29-05-2012 om 09:00 in register

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hilversum De heer H. van Marsbergen Postbus 9900 1201 GM HILVERSUM. 13 mei 2016 1. 124949/BHZ_BDM_BS-44750

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hilversum De heer H. van Marsbergen Postbus 9900 1201 GM HILVERSUM. 13 mei 2016 1. 124949/BHZ_BDM_BS-44750 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hilversum De heer H. van Marsbergen Postbus 9900 1201 GM HILVERSUM Verzenddatum Bijlagen Kenmerk 13 mei 2016 1. 124949/BHZ_BDM_BS-44750 Onderwerp: Wet bodembescherming

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Beschikking saneringsplan. Aan: de heer A.W. van de Grift Kerkstraat 83a 3764 CS Soest. Geachte heer Van de Grift,

1 Inleiding. 2 Beschikking saneringsplan. Aan: de heer A.W. van de Grift Kerkstraat 83a 3764 CS Soest. Geachte heer Van de Grift, Afdeling Handhaving Aan: de heer A.W. van de Grift Kerkstraat 83a 3764 CS Soest Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583042 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 6

Nadere informatie

Team Referentie Doorkiesnummer Faxnummer E-mailadres Onderwerp

Team Referentie Doorkiesnummer Faxnummer E-mailadres Onderwerp .~ provincie:: Utrecht VERZO N DEN 1 9 MRT 2010 Afdeling Handhaving Aan: Woef Hap Nederland B.V. t.a.v. de Directie Lange Uitweg J I 3998 WO SCHALK WIJK Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht

Nadere informatie

- Beschikking - instemming deelsaneringsplan Gageldijk 7-9 Maarssen. datum 14 januari 2005 nummer 2005WEM000066i bijlage kadastrale kaart

- Beschikking - instemming deelsaneringsplan Gageldijk 7-9 Maarssen. datum 14 januari 2005 nummer 2005WEM000066i bijlage kadastrale kaart - Beschikking - instemming deelsaneringsplan Gageldijk 7-9 Maarssen datum 14 januari 2005 nummer 2005WEM000066i bijlage kadastrale kaart sector Bodemsanering referentie drs. ing. A. Pasop locatiecode UT

Nadere informatie

Deze bodemsanering is uitgevoerd op de locatie kadastraal bekend als: Kadastrale gemeente Sectie Nummer De Bilt D 7723

Deze bodemsanering is uitgevoerd op de locatie kadastraal bekend als: Kadastrale gemeente Sectie Nummer De Bilt D 7723 1 Afdeling Handhaving Aan: Gemeente De Bilt T.a.v. de heer J. Dijkkamp Postbus 300 3720 AH Bilthoven Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583877 Fax 030-2582121 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Referentie Doorkiesnummer Faxnummer adres Onderwerp

Referentie Doorkiesnummer Faxnummer  adres Onderwerp provincie:: Utrecht Dienst Water en Milieu Aan: G.J. Derksen Wegenbouw B.V. T.a.v. de heer G.J. Derksen Oud Aa 16 3621 LC Breukelen Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax

Nadere informatie

Postadres Postfach 4461 Postbus ZUG 2001 DA Haarlem ZWITSERLAND

Postadres Postfach 4461 Postbus ZUG 2001 DA Haarlem ZWITSERLAND Gedeputeerde Staten Datum Ons kenmerk 2008-40156 Onderwerp Wet bodembescherming. Kruitpad 16, KNSF-terrein te Muiden. Locatiecode NH/0424/00012. Deelsanering deelgebied 3. Bezoekadres Houtplein 33 Haarlem

Nadere informatie

GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Directie Ruimte, Milieu en Water Provincie Zeeland Plaats: Datum: Kenmerk: Afdeling: Globiscode: Middelburg 23 augustus 2007 RMW0709706 Milieuhygiene ZL070300211 GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aanleiding

Nadere informatie

Gemeente Haarlem OMGEVINGSBELEID. Uw kenmerk Ons kenmerk OMB/2018/ (zaaknummer: 2018/141436)

Gemeente Haarlem OMGEVINGSBELEID. Uw kenmerk Ons kenmerk OMB/2018/ (zaaknummer: 2018/141436) Gemeente Haarlem OMGEVINGSBELEID Haarlem Retouradres Postbus 511 2003 PB Haarlem Recreatieschap Spaamwoude 'F. van der Valk Postbus 2571 2002 RB Haarlem fvdvalk@,recreatienoordholland.nl Datum 30 april

Nadere informatie

Aan: SOFAM Beheer B.V. t.a.v. de heer J.H.G. Smit Olympia 2g 1200 AV Hilversum. Geachte heer Smit,

Aan: SOFAM Beheer B.V. t.a.v. de heer J.H.G. Smit Olympia 2g 1200 AV Hilversum. Geachte heer Smit, Dienst Water en Milieu Aan: SOFAM Beheer B.V. t.a.v. de heer J.H.G. Smit Olympia 2g 1200 AV Hilversum Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Scan nummer 3 van 4 - Scanpagina 1 van 5

Scan nummer 3 van 4 - Scanpagina 1 van 5 Scan nummer 3 van 4 - Scanpagina 1 van 5 Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 www.overijssel.nl postbus@overijssel.nl Drechthave Vastgoed B.V. Thierenshof

Nadere informatie

Aan: De heer R.R.E. Wildeman Portengen 45 3628 EC Kockengen. Geachte heer Wildeman,

Aan: De heer R.R.E. Wildeman Portengen 45 3628 EC Kockengen. Geachte heer Wildeman, Dienst Water en Milieu Aan: De heer R.R.E. Wildeman Portengen 45 3628 EC Kockengen Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum

Nadere informatie

Melding Evaluatie Bodemsanering

Melding Evaluatie Bodemsanering Versie juli 2014 Melding Evaluatie Bodemsanering IN TE VULLEN DOOR OPDRACHTGEVER SANERING (MELDER) OF DIENS GEMACHTIGDE De gebruikte begrippen worden toegelicht in de bij dit formulier behorende toelichting.

Nadere informatie

zaaknummer 2009-010577 De Hutten-Noord Ulft Oude IJsselstreek GE023700059

zaaknummer 2009-010577 De Hutten-Noord Ulft Oude IJsselstreek GE023700059 Gedeputeerde Staten Gemeente Oude IJsselstreek Ontvangen: 28/12/2009 09ink11555 Gemeente Oude IJsselstreek T.a.v. de heer M. Duking Postbus 42 7080AA GENDRINGEN provincie Bezoekadres Huis der Provincie

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Saneringsplan. Aan: Gemeente Zeist T.a.v. de heer R. Groenink Postbus AM Zeist. Geachte heer Groenink,

1 Inleiding. 2 Saneringsplan. Aan: Gemeente Zeist T.a.v. de heer R. Groenink Postbus AM Zeist. Geachte heer Groenink, 1 Afdeling Handhaving Aan: Gemeente Zeist T.a.v. de heer R. Groenink Postbus 513 3700 AM Zeist Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583877 Fax 030-2582121 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Frank van Borssele B.V. Patijnweg 70 4461 LS Goes Kenmerk: B-BSBE170008/ 00160412 Afdeling: Vergunningen Datum: 1 mei 2017 Onderwerp: Beschikking op

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Stichting Woonburg Karreveld 2A 4371 GA Koudekerke Kenmerk: B-BSBE150011/ 00094122 Afdeling: Vergunningen Datum: 10 maart 2015 Onderwerp: Beschikking

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Gemeente Terneuzen t.a.v. de heer A. Buyck Postbus 35 4530 AA Terneuzen Kenmerk: B-BSBE140042/ 00084997 Afdeling: Vergunningen Datum: 31 oktober 2014

Nadere informatie

Indien sprake is van een andere gemachtigde, machtigingsformulier ingevuld en ondertekend als bijlage toevoegen.

Indien sprake is van een andere gemachtigde, machtigingsformulier ingevuld en ondertekend als bijlage toevoegen. FORMULIER EVALUATIE NAZORG BODEMSANERING IN TE VULLEN DOOR OPDRACHTGEVER SANERING OF DIENS GEMACHTIGDE 01 Type evaluatie (aankruisen wat van toepassing is) Tussenevaluatie van fase Eindevaluatie volledige

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Postbus 8035 5601 KA Eindhoven T: 088 369 03 69 I : www.odzob.nl Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Kenmerk Datum Aan de provincie Noord-Brabant voor de beoordeling van het saneringsverslag

Nadere informatie

1 Inleiding. Aan: de heer P.A.G. van den Bosch Verlengde Slotlaan CD Zeist. Geachte heer Van den Bosch,

1 Inleiding. Aan: de heer P.A.G. van den Bosch Verlengde Slotlaan CD Zeist. Geachte heer Van den Bosch, 1 Afdeling Handhaving Aan: de heer P.A.G. van den Bosch Verlengde Slotlaan 97 3707 CD Zeist Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583877 Fax 030-2582121 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

- beschikking - instemming herzien saneringsplan voormalige zoutloods (Stationsweg 107-109) Breukelen

- beschikking - instemming herzien saneringsplan voormalige zoutloods (Stationsweg 107-109) Breukelen - beschikking - instemming herzien saneringsplan voormalige zoutloods (Stationsweg 107-109) Breukelen datum 1 augustus 2005 nummer 2005WEM003174i bijlage kadastrale kaart sector Bodemsanering referentie

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Saneringsplan. Aan: CNL Management B.V. T.a.v. de heer A.C.C. Hoogendijk Plesmanstraat KZ Veenendaal. Geachte heer Hoogendijk,

1 Inleiding. 2 Saneringsplan. Aan: CNL Management B.V. T.a.v. de heer A.C.C. Hoogendijk Plesmanstraat KZ Veenendaal. Geachte heer Hoogendijk, 1 Afdeling Handhaving Aan: CNL Management B.V. T.a.v. de heer A.C.C. Hoogendijk Plesmanstraat 62 3905 KZ Veenendaal Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583877 Fax 030-2582121 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Aan: Gemeente Zeist p/a Milieudienst Zuid-Oost Utrecht t.a.v. dhr R. Kockelkoren Postbus AL Zeist. Geachte heer Kockelkoren,

Aan: Gemeente Zeist p/a Milieudienst Zuid-Oost Utrecht t.a.v. dhr R. Kockelkoren Postbus AL Zeist. Geachte heer Kockelkoren, Dienst Water en Milieu Aan: Gemeente Zeist p/a Milieudienst Zuid-Oost Utrecht t.a.v. dhr R. Kockelkoren Postbus 461 3700 AL Zeist Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Kenmerk: Waterschap Scheldestromen Postbus 1000 4330 ZW Middelburg B-BSBE140050/00089339 Afdeling: Vergunningen Datum: 12 februari 2015 Onderwerp: Beschikking

Nadere informatie

GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND tear Provincie Zeeland Plaats: Datum: Kenmerk: Afdeling: Globiscode: Middelburg 15 februari 2011 11004867 Milieuhygiene ZL065000001 GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aanleiding Op 1 november 2010 hebben

Nadere informatie

Aan: Rijn en Vecht Ontwikkeling t.a.v. de heer M.J. Rövekamp Rietland GZ Breukelen. Geachte heer Rövekamp,

Aan: Rijn en Vecht Ontwikkeling t.a.v. de heer M.J. Rövekamp Rietland GZ Breukelen. Geachte heer Rövekamp, Aan: Rijn en Vecht Ontwikkeling t.a.v. de heer M.J. Rövekamp Rietland 23 3621 GZ Breukelen Datum 11 juli 2005 Nummer 2005WEM002790i Uw brief van Uw nummer Bijlage Lijst met bijbehorende rapporten Sector

Nadere informatie

Onderwerp: Wet bodembescherming. Locatie Hof van Twente Het Gijmink fase 7 en 8 in Goor. Beschikking instemmen met een evaluatieverslag.

Onderwerp: Wet bodembescherming. Locatie Hof van Twente Het Gijmink fase 7 en 8 in Goor. Beschikking instemmen met een evaluatieverslag. Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 www.overijssel.nl postbus@overijssel.nl Provincie Overijssel J.G.M. van Dartel Postbus 10078 8000 GB ZWOLLE KvK

Nadere informatie

Stadszaken Milieu. Wij verzoeken u in eventuele verdere correspondentie het volgende Wbb-nummer te vermelden: HA

Stadszaken Milieu. Wij verzoeken u in eventuele verdere correspondentie het volgende Wbb-nummer te vermelden: HA Haarlem Stadszaken Milieu Retouradres Postbus 511, 2003 PB Haarlem Stichting Bodemsanering NS De heer K. Vermeulen Postbus 2809 3500 GV Utrecht I I Datum 10 februari 2014 Uw brief kenmerk 201310997 Ons

Nadere informatie

Besluit Ik stem in met het evaluatieverslag van de deelsanering op de locatie Sallandhof e.o.. De bodemsanering beschouw ik hiermee als afgerond.

Besluit Ik stem in met het evaluatieverslag van de deelsanering op de locatie Sallandhof e.o.. De bodemsanering beschouw ik hiermee als afgerond. Gemeente Helmond Afdeling Ingenieursbureau Helmond De heer P.M.J. van Haaren Postbus 950 5700 AZ HELMOND Team Milieu Helmond, 26 maart 2015 Ons kenmerk: 670427 / PB Doorkiesnr.: (0492) 58 71 96 Onderwerp:

Nadere informatie

provincie:: Utrecht VERZO N D EN 0 1 APR 2003 Aan: Houtkamp, s Bouwbedrijf B. V. t.a.v. de heer ing. P. KeIler Boterdijk 29 1423 NA Uithoorn

provincie:: Utrecht VERZO N D EN 0 1 APR 2003 Aan: Houtkamp, s Bouwbedrijf B. V. t.a.v. de heer ing. P. KeIler Boterdijk 29 1423 NA Uithoorn provincie:: Utrecht Dienst Water en Milieu Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Aan: Houtkamp, s Bouwbedrijf B. V. t.a.v. de heer ing. P. KeIler Boterdijk 29 1423 NA Uithoorn Tel. 030-2589111

Nadere informatie

Gemeente Lansingerland 01 Inkomende Post d.d. 03/10/ Beschikking

Gemeente Lansingerland 01 Inkomende Post d.d. 03/10/ Beschikking Gemeente Lansingerland 01 Inkomende Post d.d. 03/10/2014 114.42029 m DCMR milieudienst Rijnmond Projectbureau De Groenzoom T a v. de heer M. Lankwarden Kleihoogt 7a 2651 KV BERKEL EN RODENRIJS Onderwerp

Nadere informatie

Aan: Mevrouw A. Siderius Oud Over VA Loenen aan de Vecht. Geachte mevrouw Siderius,

Aan: Mevrouw A. Siderius Oud Over VA Loenen aan de Vecht. Geachte mevrouw Siderius, Dienst Water en Milieu Aan: Mevrouw A. Siderius Oud Over 33 3632 VA Loenen aan de Vecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

IN13.08062. GEMEENTE BĖUNIhGEN INGEKOMEN 18 OKT 2013

IN13.08062. GEMEENTE BĖUNIhGEN INGEKOMEN 18 OKT 2013 IN13.08062 Gemeente Beuningen t.a.v. de heer K. Antonise Postbus 14 6640 AA BEUNINGEN GEMEENTE BĖUNIhGEN INGEKOMEN 18 OKT 2013 Onderwerp: Evaluatie sanering Burgemeester Geradtslaan 70-72 Datum 1 7 ÖKĨ.

Nadere informatie

De melder is voornemens deze twee gevallen van ernstige bodemverontreiniging te saneren.

De melder is voornemens deze twee gevallen van ernstige bodemverontreiniging te saneren. Dienst Water en Milieu Aan: J.C. van Kooten T.a.v. de heer J. Van Kooten Achtergracht 48 1381 BP Weesp Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

-beschikking - vaststelling ernst en urgentie en instemming saneringsplan Buizerdlaan 6-10 Nieuwegein

-beschikking - vaststelling ernst en urgentie en instemming saneringsplan Buizerdlaan 6-10 Nieuwegein -beschikking - vaststelling ernst en urgentie en instemming saneringsplan Buizerdlaan 6-10 Nieuwegein datum 7 februari 2005 nummer 2005WEM000597i bijlage kadastrale kaart sector Bodemsanering referentie

Nadere informatie

Aan: Nigtevecht Beheer B.V. / Firma Nagel T.a.v. de heer J.B. Tasseron Vreelandseweg PG Nigtevecht. Geachte heer Tasseron,

Aan: Nigtevecht Beheer B.V. / Firma Nagel T.a.v. de heer J.B. Tasseron Vreelandseweg PG Nigtevecht. Geachte heer Tasseron, Dienst Water en Milieu Aan: Nigtevecht Beheer B.V. / Firma Nagel T.a.v. de heer J.B. Tasseron Vreelandseweg 10 1393 PG Nigtevecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140

Nadere informatie

Stadszaken Milieu. Wij verzoeken u in eventuele verdere correspondentie het volgende Wbb-nummer te vermelden: HA

Stadszaken Milieu. Wij verzoeken u in eventuele verdere correspondentie het volgende Wbb-nummer te vermelden: HA Stadszaken Milieu Retouradres Postbus 511, 2003 PB Haarlem. Stichting Bodemsanering NS De heer K. Vermeulen Postbus 2809 3500 GV Utrecht I I Datum 10 februari 2014 Uw brief kenmerk 201310997 Ons kenmerk

Nadere informatie

BESLUIT INSTEMMING SANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT INSTEMMING SANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT INSTEMMING SANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 8 september 2016 Onderwerp : Wet Bodembescherming - zaaknummer 2016-009957 Locatie van verontreiniging : Ugchelseweg

Nadere informatie

ArcNefexemptear GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

ArcNefexemptear GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND ArcNefexemptear Provincie Zeeland Plaats: Kenmerk: Afdeling: Datum: Locatiecode: Middelburg 08016300 Milieuhygiene 27 mei 2008 ZL071600244 GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Op 11 februari 2008 ontvingen

Nadere informatie

Team Referentie Doorkiesnummer Faxnummer adres Onderwerp

Team Referentie Doorkiesnummer Faxnummer  adres Onderwerp provincie:: Utrecht VERZONDEN 1 9 MRT 2010 Afdeling Handhaving Aan: Provincie Utrecht, afd. Bodem en Water T.a.v. de heer P.G.H. van Straaten Postbus 80300 3508 TH UTRECHT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 BUS-melding. Aan: Blokvast XV BV en Beheer en Handelsmij Blokker BV T.a.v. de heer E Pot Van der Madeweg BS Amsterdam

1 Inleiding. 2 BUS-melding. Aan: Blokvast XV BV en Beheer en Handelsmij Blokker BV T.a.v. de heer E Pot Van der Madeweg BS Amsterdam 1 Afdeling Handhaving Aan: Blokvast XV BV en Beheer en Handelsmij Blokker BV T.a.v. de heer E Pot Van der Madeweg 13 15 1099 BS Amsterdam Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583877

Nadere informatie

GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Plaats: Datum: Middelburg ^jjtjp&t? Afdeling: " Milieuhygiene Globiscode: ZL070300108 Provincie Zeeland GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aanleiding Op 1 mei 2007 hebben wij een evaluatieverslag op grond

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Beschikking. KDK Project Vof T.a.v. de heer W.J.M. Visscher Postbus AA Volendam. Geachte heer Visscher,

1 Inleiding. 2 Beschikking. KDK Project Vof T.a.v. de heer W.J.M. Visscher Postbus AA Volendam. Geachte heer Visscher, Dienst Water en Milieu KDK Project Vof T.a.v. de heer W.J.M. Visscher Postbus 15 1130 AA Volendam Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Stadszaken. Milieu. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Stadszaken. Milieu. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Stadszaken Milieu Haarlem Retouradres Postbus 511, 2003 PB Haarlem Gemeente Haarlem Mevrouw J.WJ. Bijlsma Datum 25 oktober 2017 Ons kenmerk STZ/MIL/2017/ 323825 zaaknummer 2017/ 323825 Contactpersoon mevrouw

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Kenmerk: Buro Ruimte en Groen, t.a.v. dhr. W. J. Joosse Plein 19 4454AS Borssele B-BSBE140034/00083264 Afdeling: Vergunningen Datum: 15 september 2014

Nadere informatie

1 1 DEC. 20K. Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon M.J.J. Schouten SVT/VG/BOD

1 1 DEC. 20K. Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon M.J.J. Schouten SVT/VG/BOD n POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM Gemeente Bloemendaal De heer ing. R.F. Groen Postbus 201 2050AE OVERVEEN Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon M.J.J. Schouten SVT/VG/BOD Doorkiesnummer 06-46897757 schoutenmj@noord-holland.nl

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Kenmerk: Afdeling: CZAV Energy BV Oostelijke Kanaalweg 5 4424 NC Wemeldinge B-BSBE180003/00185435 Vergunningen Datum: 8 februari 2018 Onderwerp: Beschikking

Nadere informatie

2. Wie beslist over het volgen van de BUS-procedure? De saneerder of het bevoegd gezag?

2. Wie beslist over het volgen van de BUS-procedure? De saneerder of het bevoegd gezag? Veelgestelde vragen Veel gestelde vragen en antwoorden over BUS Hieronder vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over BUS. 1. Waar is de regelgeving over het BUS te vinden? 2. Wie beslist over het volgen

Nadere informatie

Aan: Bomenrijk Beheer B.V. T.a.v. de heer A.L.E. van den Boom Weteringsdijk 4 3984 LL Odijk. Geachte heer Van den Boom,

Aan: Bomenrijk Beheer B.V. T.a.v. de heer A.L.E. van den Boom Weteringsdijk 4 3984 LL Odijk. Geachte heer Van den Boom, Dienst Water en Milieu Aan: Bomenrijk Beheer B.V. T.a.v. de heer A.L.E. van den Boom Weteringsdijk 4 3984 LL Odijk Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Aan: Kuwait Petroleum Nederland BV Postbus AH ROTTERDAM. Geachte meneer, mevrouw,

Aan: Kuwait Petroleum Nederland BV Postbus AH ROTTERDAM. Geachte meneer, mevrouw, Dienst Water en Milieu Aan: Kuwait Petroleum Nederland BV Postbus 8300 3009 AH ROTTERDAM Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

1 Inleiding. Aan: Kromwijk Ontwikkelings Maatschappij T.a.v. de heer J.G.M. Kromwijk Noord IJsseldijk 109a 3402 PG IJsselstein UT

1 Inleiding. Aan: Kromwijk Ontwikkelings Maatschappij T.a.v. de heer J.G.M. Kromwijk Noord IJsseldijk 109a 3402 PG IJsselstein UT Dienst Water en Milieu Aan: Kromwijk Ontwikkelings Maatschappij T.a.v. de heer J.G.M. Kromwijk Noord IJsseldijk 19a 342 PG IJsselstein UT Pythagoraslaan 11 Postbus 83 358 TH Utrecht Tel. 3-2589111 Fax

Nadere informatie

Meldingsformulier afronding bodemsanering

Meldingsformulier afronding bodemsanering Meldingsformulier afronding bodemsanering Van dit formulier maakt u gebruik als u een sanering wilt afronden. U vult dit formulier in en stuurt het samen met het evaluatieverslag van de sanering op aan

Nadere informatie

- beschikking - vaststelling ernst en urgentie en instemming saneringsplan Ter Aase Zuwe 4 Nieuwer ter Aa, gemeente Breukelen

- beschikking - vaststelling ernst en urgentie en instemming saneringsplan Ter Aase Zuwe 4 Nieuwer ter Aa, gemeente Breukelen - beschikking - vaststelling ernst en urgentie en instemming saneringsplan Ter Aase Zuwe 4 Nieuwer ter Aa, gemeente Breukelen datum 28 februari 2005 nummer 2005WEM00881i bijlage kadastrale kaart sector

Nadere informatie

GELDERLAND. : Gemeente Wageningen. Nummer van verontreiniging : GE Documentnummer(s) inzagestukken:

GELDERLAND. : Gemeente Wageningen. Nummer van verontreiniging : GE Documentnummer(s) inzagestukken: BESLUIT INSTEMMING DEELSANERINGSPLAN GELDERLAND VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN Datum besluit : 8 maart 2017 Onderwerp : Wet Bodembescherming - zaaknummer 2017-001951 Locatie van verontreiniging : Marijkeweg

Nadere informatie

Kadastrale gemeente Sectie Nummer IJsselstein C 1048 (terrein Terberg) IJsselstein C 1216 (trottoir)

Kadastrale gemeente Sectie Nummer IJsselstein C 1048 (terrein Terberg) IJsselstein C 1216 (trottoir) 1 Afdeling Vergunningverlening Aan: Terberg Exploitatie Mij BV T.a.v. de heer A.C. van Kats Postbus 202 3400 AE IJSSELSTEIN Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583306 Fax 030-2582990

Nadere informatie

Aan: Mevrouw P.J. van Gent Laan van Beek en Royen AH Zeist. Geachte mevrouw van Gent,

Aan: Mevrouw P.J. van Gent Laan van Beek en Royen AH Zeist. Geachte mevrouw van Gent, Aan: Mevrouw P.J. van Gent Laan van Beek en Royen 9 3701 AH Zeist Datum 27 juni 2005 Nummer 2005WEM002589i Uw brief van Uw nummer Bijlage Lijst met bijbehorende rapporten Sector Bodemsanering / Vergunningen

Nadere informatie