Jaarplan Inleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarplan 2015 2016. 1. Inleiding"

Transcriptie

1 Jaarplan Inleiding Dat is het thema van Rotary International dit jaar. In de carnavalsmuts en de gezelligheid die daaruit spreekt herkennen wij ons wel en ook het thema is op ons van toepassing. Veel geld hebben we niet te verdelen maar wat wij doen is minstens even waardevol. Activiteiten zoals een symposium, de jeugddag, de Indische avond, de kleine doe projecten en aandacht voor de zieken in ons midden, zijn onze gaven aan de wereld om ons heen en daar zijn we goed in.

2 De vraag is of we dat zowel intern als extern voldoende zichtbaar maken. Intern wordt veel werk verzet, maar we communiceren dat maar mondjesmaat en dat is jammer. Voor nieuwe leden is het daardoor niet eenvoudig vast te stellen wat er door wie gebeurt en hoe de besluitvorming daarover plaatsvindt. Dat geeft een gevoel van er buiten staan. Wie niet betrokken wordt voelt zich ook niet betrokken. Dat is niemands bedoeling en het is ook niet nodig. We gaan proberen dat te ondervangen door periodiek de commissies in de woensdagavond vergadering verslag te laten doen van hun activiteiten. Voor de commissie leden is het leuk te vertellen waar ze mee bezig zijn en anderen worden meer betrokken en wellicht ook geïnspireerd. We zijn ook nog al naar binnen gericht en extern nauwelijks zichtbaar. Om binnen Rotary wat meer contacten te leggen is het voorstel dat ieder van ons in de loop van dit jaar één Rotary in West- Brabant bezoekt. Bij het rondje voor de jeugddag heb ik gemerkt hoe leuk het is kennis te maken met andere Rotarians. Als andere Rotary s zich daarbij aansluiten leidt dat alleen al tot een intensieve uitwisseling. Ook buiten Rotary zijn we niet erg zichtbaar en daar hebben we last van bij het aantrekken van nieuwe leden en fundraising. Om te zien wat we daar aan kunnen doen en in hoeverre onze koppeling aan Steenbergen daarbij een rol speelt wil ik dit jaar de commissie ledenbeleid extra zwaar bezetten. We zijn goed in bedenken en het doen van dingen maar we kunnen er nog veel meer rendement uithalen. Er zijn ook zaken waar we niet goed in zijn. Geld voor goede doelen is er niet of nauwelijks en we slagen er onvoldoende in betalende bezoekers te krijgen voor onze activiteiten. We willen niet naar een vorm van verplichting, maar dat betekent niet dat Rotary lid zijn vrijblijvend is. Het is logisch dat projecten door enkele personen getrokken worden, maar het laten slagen daarvan moet iets van ons allemaal zijn. Gebrek aan commitment en niet reageren op vragen kan voor hen die iets proberen te organiseren bijzonder frustrerend zijn.

3 Hallo, Waar Waar kijk kijk jij naar? jij naar? De uitdaging voor het komende jaar is datgene waar we goed in zijn te versterken en de punten waar we niet goed in zijn te verbeteren. Dat is niet spectaculair - en ook niet nieuw - maar als we daar in slagen ben ik dik tevreden. Mijn streven voor het komende jaar is dan ook meer openheid, meer communicatie en meer commitment en dat brengt mij tot het jaarthema: Open blik, Open mind: Samen sterk!!

4 Ik wens ons allen een goed, communicatief en vooral gezellig Rotary jaar. Uw voorzitter , Mary-lou Simons

5 II De organisatie van onze club Bij het indelen van de comissies/avenues ben ik uitgegaan de hoofdlijn van bovenstaande door Rotary voorgestelde structuur. De bestaande commissies zijn daarin ongewijzigd ingepast. Daar hoeft niets aan te worden toegevoegd.

6 1. Clubbestuur Voorzitter: Mary-lou Simons Inkomend voorzitter: Roel van Wamel Secretaris: Paul Schoenmakers Penningmeester; Cees de Looze Oud voorzitter: Willem Verhoeff Bij de indeling wordt een onderscheid gemaakt tussen Club Service en de externe avenues of service. Club service omvat alles m.b.t. het functioneren van de club zelf: clubzaken (communicatie, programma, interne activiteiten), PR, ledenbeleid. Dit deel van de taken wordt q.q. aangestuurd door de inkomend voorzitter. Daarnaast is er een groep die zich bezig houdt met het organiseren van de externe service activiteiten: community, vocational, international en youth. II.1 Taken 2. Clubzaken: Attendance: Paul Programma: Marijke (Vz), Willem FF, Cent, Tim, Arie Feest commissie: Willem FF (Vz), Marnix, Anita, vacature Fellowship: Roel (Vz), Anita, Jan F Sergant at Arms: Margré, Annemiek Kascommissie: Sylvia, Willy 3. PR & Communicatie Publiciteit: Margret, Weekbericht: Paul Website: Paul Social media: Marnix 4. Ledenbeleid: Margareth (Vz), Anita, Willy, Marnix, Jan, Roel 5. Service Projecten: Community: Dicky (Vz), Annemiek, Wim L, Willem F Vocational: Willem F. (Vz), Cent, Arie Jeugd: Dicky (Vz), Marnix Internationaal: Wim L (Vz), Ella, Jan 6. Fundraising: Willy (Vz), Sylvia, Tim, Arie Voor zo ver de taken van een sub- commissie niet vanzelf spreken volgt hieronder een korte beschrijving.

7 II.1.1. Bestuur We werken net als vorig jaar met één bestuur en niet met een afzonderlijk DB en AB. De voorzitters van de commissies kunnen ad hoc voor een bestuursvergadering worden uitgenodigd en leggen waar nodig besluiten voor aan het bestuur. Zij rapporteren in de ledenvergadering. De data daarvoor zijn opgenomen in het activiteitenrooster. Wanneer een voorzitter niet aanwezig kan zijn, zorgt hij of zij voor een vervanger. II.1.2. Clubzaken Programma De programmacommissie is een belangrijke commissie. Een interessant programma zorgt voor een hogere attendance en dus voor een goed clubgevoel. Het maakt daardoor een club aantrekkelijk voor het aantrekken van nieuwe leden en kan bijdragen aan het behoud daarvan. We hebben een mooi jaar achter de rug. Het zou fijn zijn wanneer meer leden een lezing voor hun rekening willen nemen maar goede sprekers van buiten zijn een noodzakelijke aanvulling die we met open armen - opkomst/interesse moeten ontvangen. Het zou goed zijn daarvoor aan het begin van het nieuwe club-jaar, budget te reserveren en om dit gedurende het club-jaar te monitoren, opdat duidelijk is welke financiële armslag er is om externe sprekers uit te nodigen. Fellowship Deze commissie bewaakt het functioneren van de club, contact met leden, zieken en alles wat daarmee samenhangt. II.1.3. PR & communicatie De taken van deze commissie spreken voor zich. Vanuit het district is gevraagd om het weekbericht / clubnieuws door te sturen naar de assistent gouverneur (ag.regio3@rotary-d1610.nl). II.1.4. Ledenbeleid Deze commissie is dit jaar extra zwaar bezet. Wij slagen er onvoldoende in nieuwe, jonge, leden aan te trekken en te behouden. Gezien de vergrijzing in de club en de uitval van de afgelopen jaren is dit wel dringend nodig. Het aantal leden zit tegen een acceptabel minimum aan, aan de voorwaarde dat de helft van de leden uit het gebied waaraan de club verbonden is moet komen voldoen we allang niet meer en onze koppeling aan Steenbergen voelt vaak als een blok aan het been

8 Omdat de verschillende taken met betrekking tot het ledenbeleid nauw met elkaar samenhangen is er geen onderverdeling in subcommissie gemaakt. De taak van deze commissie is te inventariseren en analyseren welke disciplines in de club vertegenwoordigd zijn en welke aanvulling wenselijk is. De vraag is vervolgens hoe we dat kunnen bevorderen en hoe we nieuwe leden blijvend bij de club kunnen betrekken. Ook de vraag of wij gekoppeld willen blijven aan Steenbergen zal daarbij aan de orde moeten komen. Hoewel eerder in de club besproken, lijkt een meer planmatige aanpak in de zoektocht naar nieuwe leden toch nodig om de club op termijn voldoende vitaal te houden. De commissie ledenbeleid wordt gevraagd om hiervoor een voorzet te doen. II.1.5 Service projecten Community Een van de basistaken van Rotary is het organiseren, uitvoeren en ondersteunen van activiteiten om de minder bedeelden in onze samenleving te helpen. Het Symposium en de Jeugddag zijn daarvan mooie voorbeelden. We ondersteunen op beperkte schaal projecten met alleen geld zoals Foetsie, Kune Zuva, de PLusbus en Spelenderwijs. Daarnaast zetten we ons in voor concrete kleinschalige initiatieven zoals NL Doet en het Doorgeefpunt. Aangezien we slechts over beperkte middelen beschikken zal uitbreiding vooral in de z.g. Doe projecten moeten plaatsvinden. Vocational De taak van vocational is te bevorderen dat de binnen de club beschikbare professionele vaardigheden zo goed mogelijk worden benut. Dit kan onder meer door het houden van beroepspraatjes, bedrijfsbezoek, levensberichten van nieuwe leden, interviews, bijdragen van eigen leden aan het programma en het ten dienste stellen van onze beroepservaring aan de gemeenschap. Jeugd Naast de Jeugddag, die om pragmatische redenen onder community valt, doen wij elk jaar mee aan de Ryla. Daarnaast zou nog kunnen worden gekeken naar de verschillende uitwisselingsprogramma s die Rotary kent zoals de Intercontinentale jeugduitwisseling (1 jaar, jaar)

9 family-to-family (1 tot 3 maanden, 16 tot 19 jaar), en het Youth exchanche progamma (1 week tot 3 maanden. 18 tot 25 jaar). Ook door verbinding te zoeken met Roteract kunnen we onze jeugdpoot versterken. II.1.6. Fundraising Fundraising was binnen onze club tot voor kort onderdeel van community. Omdat de cie. Community heeft aangegeven dat zij onvoldoende mogelijkheden ziet hieraan invulling te geven en deze taak te willen afstoten is het afgelopen jaar is de commissie fundraising van start gegaan. De lopende één op één projecten blijven bij Community en Fundraising zal zich primair richten op het verwerven van geld voor kale sponsoring. Onder andere met het oog op de timing van activiteiten houdt de voorzitter fundraising de voorzitter community regelmatig op de hoogte van de voortgang. III. Blik naar de Toekomst Veel nieuws hoeven we niet te bedenken. In de afgelopen jaren zijn wat projecten blijven liggen of verwaterd en bij de Pets werden er door anderen wat activiteiten genoemd die de moeite waard zijn om eens naar te kijken: III.1 Intern Nieuwe leden vinden Attendance van alle leden in beginsel op minimaal 50% Een gezamenlijk bezoek aan theater of concert Bedrijfsbezoek Gezamenlijk project met andere Rotary s Met samen koken, of voor elkaar koken Tafel van 6 (6 leden spreken over een onderwerp en de week daarop worden de bevindingen uitgewisseld) Onderlinge competitie zoals eerder spaghetti- en papieren bruggen Vaker partners en/of externe geïnteresseerden uitnodigen bij lezingen In de zomer maanden partners uitnodigen/ gezamenlijke BBQ III.2 Extern Jeugd dag Diner voor goed doel Symposium Shelterbox

10 Project ten gunste van de Steenbergse Jeugd Wandelen met ouderen Beroepen voorlichting op scholen Nieuw fundraising project Waar mogelijk naar buiten treden met onze projecten Tot slot We zijn trots op onze club en de goede onderlinge verhoudingen. Laten we ze koesteren. Laten we ook de ramen open zetten en nieuwe mensen en ideeën een kans geven. Met een open blik en een open mind zijn we samen sterk. Mary-lou Simons

11 Activiteitenkalender Onderstaand de activiteiten die al bekend zijn. Datum Activiteit Commissies ( verslag /plannen ) Jeugddag Evaluatie Jeugddag Bestuur Clubzaken 04 t/m Jaarmarkt, poffertjes verkoop Commissies Bestuur Clubzaken (16.30 uur) Bezoek gouverneur Kerstviering Nieuwjaarsbijeenkomst Commissies Bestuur Clubzaken Commissies Bestuur Clubzaken Bestuurswissel

Jaarplan Rotaryclub Steenbergen 2014-2015. Innovatief en Flexibel

Jaarplan Rotaryclub Steenbergen 2014-2015. Innovatief en Flexibel Jaarplan Rotaryclub Steenbergen 2014-2015 Innovatief en Flexibel Internationaal Rotary thema: light up Rotary Inleiding. Rotaryclub Steenbergen is niet groot, niet rijk, niet bezig met grote inzamelacties

Nadere informatie

Jaarplan

Jaarplan Jaarplan 2016 2017 1 Rotary serving humanity is het thema van Rotary International voor het Rotary jaar 2016-2017. Dienstvaardig aan de mens(heid) is van oudsher de hoeksteen van Rotary. Rotary betekent

Nadere informatie

Jaarplan Actie is reactie

Jaarplan Actie is reactie Jaarplan 2013 2014 C:\Documents and Settings\willem\Mijn documenten\prive\rotary \dyn010_original_604_404_pjpeg 9a024276aec99dce81134eccca423f90.jpgC: \Documents and Settings\willem\Mijn documenten\prive\rotary\images.jpgc:\documents

Nadere informatie

Rotaryclub in Transitie Inrichting + Sturing van club Club Performance + Ledenbeleid Uitleg tijdens Landelijke Leden Dag. Situatieschets RC Almelo

Rotaryclub in Transitie Inrichting + Sturing van club Club Performance + Ledenbeleid Uitleg tijdens Landelijke Leden Dag. Situatieschets RC Almelo Rotaryclub in Transitie Inrichting + Sturing van club Club Performance + Ledenbeleid Uitleg tijdens Landelijke Leden Dag Tonny Grimberg Leusden 14 november 2015 Situatieschets RC Almelo Meerjarenplan 2012-2017:

Nadere informatie

Rotary Club Hellevoetsluis. Samen Sterk!

Rotary Club Hellevoetsluis. Samen Sterk! ```````````````````````````````````````````````` Rotary Club Hellevoetsluis Jaarplan 2012-2013 Rotary Club Hellevoetsluis JAARPLAN 2012/2013 Samen Sterk! : Secretaris: Penningmeester: Inkomend voorzitter:

Nadere informatie

Rotterdam Nieuwe Dag. Power point met introductie RND en Rotary. Doelgroep: aspirant leden en leden die pas sinds kort lid zijn.

Rotterdam Nieuwe Dag. Power point met introductie RND en Rotary. Doelgroep: aspirant leden en leden die pas sinds kort lid zijn. Rotterdam Nieuwe Dag Power point met introductie RND en Rotary Doelgroep: aspirant leden en leden die pas sinds kort lid zijn. Rotterdam Nieuwe Dag: een Rotary club voor vroege vogels en wakkere geesten

Nadere informatie

J A A R P L A N

J A A R P L A N ROTARY CLUB HELLEVOETSLUIS J A A R P L A N Stabiliteit en Verbondenheid Voorzitter - Secretaris - Penningmeester - Inkomend voorzitter - Oud voorzitter - Gerard van Leth Peter Mollema Hendrik den Boer

Nadere informatie

INHOUD. Doel van Rotary Statistieken RC Westdorpe Zelzate Euregio. Bestuur Kas Controle Commissie (KCC) Avenues

INHOUD. Doel van Rotary Statistieken RC Westdorpe Zelzate Euregio. Bestuur Kas Controle Commissie (KCC) Avenues ROTARY INHOUD Doel van Rotary Statistieken RC Westdorpe Zelzate Euregio Bestuur Kas Controle Commissie (KCC) Avenues club service (incl ledencommissie) vocational service community service international

Nadere informatie

District Trainingsdag 11 april

District Trainingsdag 11 april District Trainingsdag 11 april Workshop Communicatie met leden Presentatie door Christine Barnhard Clubs zijn de hoeksteen van Rotary. Wekelijkse bijeenkomsten bieden de gelegenheid van het gevoel van

Nadere informatie

ROTARY INTERNATIONAL. WETGEVENDE VERGADERING April 2010. Naast de vier bekende service avenues (speerpunten) Youth Service (jeugdzaken) als vijfde.

ROTARY INTERNATIONAL. WETGEVENDE VERGADERING April 2010. Naast de vier bekende service avenues (speerpunten) Youth Service (jeugdzaken) als vijfde. ROTARY INTERNATIONAL WETGEVENDE VERGADERING April 2010 Naast de vier bekende service avenues (speerpunten) Youth Service (jeugdzaken) als vijfde. AVENUES-SERVICES-SPEERPUNTEN Vocational Service Van uit

Nadere informatie

ROTARY INTERNATIONAL. WETGEVENDE VERGADERING April Naast de vier bekende service avenues (speerpunten) Youth Service (jeugdzaken) als vijfde.

ROTARY INTERNATIONAL. WETGEVENDE VERGADERING April Naast de vier bekende service avenues (speerpunten) Youth Service (jeugdzaken) als vijfde. ROTARY INTERNATIONAL WETGEVENDE VERGADERING April 2010 Naast de vier bekende service avenues (speerpunten) Youth Service (jeugdzaken) als vijfde. AVENUES-SERVICES-SPEERPUNTEN Vocational Service Van uit

Nadere informatie

Beleidsplan Rotaryclub Sliedrecht e.o SAMEN BETROKKEN

Beleidsplan Rotaryclub Sliedrecht e.o SAMEN BETROKKEN Goedgekeurd : 24-09-2013 Pagina : 1 van 7 SAMEN BETROKKEN Inleiding Elke twee jaar wordt het beleidsplan geactualiseerd en jaarlijks aan het eind van het clubjaar geëvalueerd. Maar ook tussentijdse aanpassingen

Nadere informatie

Per avenue c.q. commissie hebben we i.o.m. de voorzitters geprobeerd een aantal gesloten vragen c.q. stellingen op te stellen.

Per avenue c.q. commissie hebben we i.o.m. de voorzitters geprobeerd een aantal gesloten vragen c.q. stellingen op te stellen. Enquête RC Veenendaal Regio Beste Rotary Vrienden en Vriendinnen, Ons bestuur heeft in opperste wijsheid besloten maar eens een echte peiling te doen inzake diverse aspecten onze club betreffende. Dan

Nadere informatie

Rotary Club Kinderdijk

Rotary Club Kinderdijk Rotary Club Kinderdijk JAARPLAN 2015-2016 INHOUD I. Inleiding II. Invulling van de clubactiviteiten III. Bestuur en functionarissen IV. In- en externe communicatie V. Ledenbeleid VI. Clubavonden VII. Samenwerking

Nadere informatie

Wat willen Rotarians met Social Media?; Resultaten van de recente enquête onder alle Nederlandse Rotarians

Wat willen Rotarians met Social Media?; Resultaten van de recente enquête onder alle Nederlandse Rotarians Wat willen Rotarians met Social Media?; Resultaten van de recente enquête onder alle Nederlandse Rotarians Henk Jaap Kloosterman & Sonia Drannikova Waarom een enquete? Social Media krijgen een steeds prominentere

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015. Internationaal thema: Light up Rotary. Districtsthema: Samen Sterker. Jaarthema voorzitter: Veranderen houdt levend

Jaarplan 2014-2015. Internationaal thema: Light up Rotary. Districtsthema: Samen Sterker. Jaarthema voorzitter: Veranderen houdt levend Jaarplan 2014-2015 Internationaal thema: Light up Rotary Districtsthema: Samen Sterker Jaarthema voorzitter: Veranderen houdt levend Voorwoord: Zoals de laatste jaren gebruikelijk is binnen onze club zal

Nadere informatie

BE THE INSPIRATION. Kennissessie Rotary Ledencontactdag D oktober Culemborg

BE THE INSPIRATION. Kennissessie Rotary Ledencontactdag D oktober Culemborg BE THE INSPIRATION Kennissessie Rotary Ledencontactdag D1550 6 oktober 2018 WIE ZIJN WIJ RESOURCES Trudy Nouws RC Wamel Maas en Waal Assistent Gouverneur District Coördinator RLI Lid District Ledencommissie

Nadere informatie

Rotaryclub Zwijndrecht en omstreken. Jaarverslag 2015/2016

Rotaryclub Zwijndrecht en omstreken. Jaarverslag 2015/2016 Rotaryclub Zwijndrecht en omstreken Jaarverslag 2015/2016 Inleiding In 2015/16 was het thema van Rotary International : Be a gift to the world Rotary International President K.R. Ravindran : Using their

Nadere informatie

Handboek. Versie 16 april Pagina 1 van 12

Handboek. Versie 16 april Pagina 1 van 12 Handboek Pagina 1 van 12 Inhoud HANDBOEK VAN DE ROTARYCLUB IJMOND... 3 Algemeen... 3 Verantwoordelijkheid van de leden... 3 Verantwoordelijkheid van het Clubbestuur... 3 De Clubvoorzitter... 3 De Inkomend

Nadere informatie

en en Op 26 Generations

en en Op 26 Generations Woerden 16 juni 20122 Bestee Rotary vrienden en vriendinnen, Hartelijk welkom op deze landelijke Jeugd uitwisselings dag georganiseerd door de MDJC voor de Rotary - District jeugd commissarissen en Regionale

Nadere informatie

Buurtcommunities: zorg van onderop

Buurtcommunities: zorg van onderop Buurtcommunities: zorg van onderop Interview met Mellouki Cadat over Doe- Democratie artikel - 17 maart 2015 voor Doe-Democratie. Pakhuis De Zwijger in Amsterdam organiseert op maandag 23 maart samen met

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

beleidsplan

beleidsplan ROTARY CLUB ZIERIKZEE beleidsplan 2003-2004 Voorzitter Jan van den Broeke Christinastraat 6 4328 CB Burgh-Haamstede Telefoon 0111-653160 Email : jvdbroeke@zeelandnet.nl 1. Inleiding. Het nieuwe clubjaar

Nadere informatie

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 Inleiding De afdeling Oost-Brabant van het Humanistisch Verbond bestaat nu twee jaar en we mogen rustig zeggen dat het HV ondertussen stevig geworteld is in onze

Nadere informatie

Wat is Rotaryclub De Rottemeren?

Wat is Rotaryclub De Rottemeren? Wat is Rotaryclub De Rottemeren? Rotaryclub De Rottemeren is een Rotaryclub voor het gebied van de gemeente Lansingerland. De club is een gemengde club, samengesteld uit vertegenwoordigers van verschillende

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief Mei 2013 Jaargang 20, nummer 4. Van het bestuur 2 Wij stellen voor: Els 3. ALV en AVA 4. DVD Goed Te Doen 5.

In dit nummer: Nieuwsbrief Mei 2013 Jaargang 20, nummer 4. Van het bestuur 2 Wij stellen voor: Els 3. ALV en AVA 4. DVD Goed Te Doen 5. Nieuwsbrief Mei 2013 Jaargang 20, nummer 4 In dit nummer: Van het bestuur 2 Wij stellen voor: Els 3 ALV en AVA 4 DVD Goed Te Doen 5 Oproepen 6 Colofon 7-8 Pagina 2 Beste leden, Op het moment van het schrijven

Nadere informatie

De Kracht van het verschil

De Kracht van het verschil !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rotary Club Zwijndrecht e.o. Jaarverslag 2017/2018! De Kracht van het verschil Inleiding In 2017/18 was het thema van Rotary : Rotary Making a Difference Het bestuur van Rotaryclub

Nadere informatie

JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN

JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord (pagina 3) Inleiding (pagina 3) Bestuur Jonge Socialisten Arnhem- Nijmegen 2015-2016 (pagina 4) Portefeuilleverdeling (pagina

Nadere informatie

Voorzitter. Module VOORZITTER

Voorzitter. Module VOORZITTER Module VOORZITTER Een goede start Voorzitter Dé club officier met een klaar beeld van zijn verantwoordelijkheden i.v.m.: Kiwanis International District Club De Voorzitter De leden Eigen club KI District

Nadere informatie

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie.

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie. Samenstelling, werkwijze en taken Jeugdcommissie 1) Algemeen De Jeugdcommissie is eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het gehele jeugdvoetbal van de vereniging. De Jeugdcommissie moet vooral

Nadere informatie

Sociale leeromgeving. Wie zit er in jouw netwerk? Leeromgeving sociale leeromgeving

Sociale leeromgeving. Wie zit er in jouw netwerk? Leeromgeving sociale leeromgeving Sociale leeromgeving Bij sociale leeromgeving gaat het om de mensen die jij kent en hoe je je bij hen voelt. Hoe voel je je in de klas?, kun je goed omgaan met je klasgenoten?, hoe zijn de docenten op

Nadere informatie

Beurstraining Starting Smart Together

Beurstraining Starting Smart Together Beurstraining Starting Smart Together Essent ia l Toget her Ivar van Asten Ondernemerscoach Organisator en inspirator Spreker en dagvoorzitter Teamontwikkelaar Ervaringsgerichte trainer Legger van verbindingen

Nadere informatie

Rotaryclub Haarlemmermeer Schiphol Weekbericht van 1 maart 2018

Rotaryclub Haarlemmermeer Schiphol Weekbericht van 1 maart 2018 Rotaryclub Haarlemmermeer Schiphol Weekbericht van 1 maart 2018 Voorzitter : Gertjan Bürmann Programma : Clubzaken Aantal leden : 21 Verslag : Dolf van Gaalen Foto s : Werry van der Wind Het verslag: Gertjan

Nadere informatie

GEEF JE INSPIRATIE EEN KANS! DE COMMISSIE VOCATIONAL SERVICE - 4 WAY TEST VOCATIONAL SERVICE - JOBROTARY

GEEF JE INSPIRATIE EEN KANS! DE COMMISSIE VOCATIONAL SERVICE - 4 WAY TEST VOCATIONAL SERVICE - JOBROTARY GEEF JE INSPIRATIE EEN KANS! Oktober is in Rotary de Vocational Service Maand. Op 23 februari 1905 kwamen Paul Harris en drie vrienden samen in een klein bureau in Chicago. Het doel van de eerste Rotaryclub

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek. Rapportage over de tevredenheid van de jongeren die een programma volgen bij Prins Heerlijk.

Tevredenheidsonderzoek. Rapportage over de tevredenheid van de jongeren die een programma volgen bij Prins Heerlijk. Tevredenheidsonderzoek Rapportage over de tevredenheid van de jongeren die een programma volgen bij Prins Heerlijk. Stichting Buitengewoon leren & werken Prins Heerlijk Juni 2013 Stichting Buitengewoon

Nadere informatie

Rotary s uitdagingen: imago naar de maatschappij en aantrekkingskracht op nieuwe leden

Rotary s uitdagingen: imago naar de maatschappij en aantrekkingskracht op nieuwe leden Rotary helpt mensen! Communicatiebeleid gouverneurs Nederland 2018-2019, gericht op districten en clubs, eerdere versies besproken in het Gouverneursberaad 2018-2019 en in het 3G overleg (de gouverneurs

Nadere informatie

Vooraf: Kern: participatie, van passief naar actief door in te zetten op groeien in geloof en zelfstandigheid = Hebr.6:1-3 groeien in geloof en kennis

Vooraf: Kern: participatie, van passief naar actief door in te zetten op groeien in geloof en zelfstandigheid = Hebr.6:1-3 groeien in geloof en kennis Werkvelden & uitdagingen Catechisatie, De jongeren in hedendaagse taal, communicatie en vorm vertellen van Gods grootheid en liefde vanuit de bijbel (Geloofsinhoud & Verdieping) Vereniging, Jongeren uitdagen

Nadere informatie

Verslag van de vergadering: Commissies clubzaken en -jeugd 8 maart 2005 Organisatie jubileumfeest op 9 april 2005

Verslag van de vergadering: Commissies clubzaken en -jeugd 8 maart 2005 Organisatie jubileumfeest op 9 april 2005 Verslag van de vergadering: Commissies clubzaken en -jeugd 8 maart 2005 Organisatie jubileumfeest op 9 april 2005 Aanwezig Commissie Jeugd : Jos Broekmans Herman De Pauw Benny Lenaerts Aanwezig Commissie

Nadere informatie

Enquête stichting Parentes Zoetermeer

Enquête stichting Parentes Zoetermeer Enquête stichting Parentes Zoetermeer In de afgelopen weken hebt u de mogelijkheid gehad om d.m.v. onze enquête uw stem te laten horen over diverse punten die spelen binnen onze stichting Parentes. In

Nadere informatie

Het Croqqer Cookbook: krijg samen meer voor elkaar

Het Croqqer Cookbook: krijg samen meer voor elkaar Het Croqqer Cookbook: krijg samen meer voor elkaar door Rob van de Star Inhoudsopgave Voorwoord...3 Hoe willen we werken?...4 De stem van onze "klant"...5 De buurt als ons anker...6 Copyright 2014, Croqqer

Nadere informatie

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 Versie 12 maart 2015 1 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 1. Financieel gezond en betaalbaar 2. Gezelligheid 3. Sportieve ambitie 4. Voldoende zaalcapaciteit

Nadere informatie

WAAROM. Bijna 1 miljard mensen hebben geen beschikking over schoon water. 2,5 miljard mensen hebben geen toegang tot sanitaire voorzieningen

WAAROM. Bijna 1 miljard mensen hebben geen beschikking over schoon water. 2,5 miljard mensen hebben geen toegang tot sanitaire voorzieningen WATER =LEVEN WAAROM Bijna 1 miljard mensen hebben geen beschikking over schoon water. 2,5 miljard mensen hebben geen toegang tot sanitaire voorzieningen Verwoestijning Afrika WAAROM Gezondheid & Sanitatie

Nadere informatie

TITLE DISTRICT INFODAG - RLI TITLE ROTARY LEADERSHIP INSTITUTE NL Nanning van der Hoop (RC Houten Castellum trainer/bestuurslid RLI) Naam

TITLE DISTRICT INFODAG - RLI TITLE ROTARY LEADERSHIP INSTITUTE NL Nanning van der Hoop (RC Houten Castellum trainer/bestuurslid RLI) Naam TITLE DISTRICT INFODAG - RLI HORST 8 oktober 2016 TITLE ROTARY LEADERSHIP INSTITUTE NL Nanning van der Hoop (RC Houten Castellum trainer/bestuurslid RLI) ROLLCALL Naam Classificatie Club Aantal jaren lid

Nadere informatie

Bijlage 1 Operationele Doelstellingen. Accommodatiebeleid

Bijlage 1 Operationele Doelstellingen. Accommodatiebeleid Bezinnen Bijlage 1 Operationele Doelstellingen Doen Denken Beslissen 1. Accommodatiebeleid Accommodatiebeleid a. De vereniging AV Fortuna zal gedurende de beleidsperiode zorgen voor optimale trainings-

Nadere informatie

BIJEENKOMST 1- KENNISMAKING

BIJEENKOMST 1- KENNISMAKING BIJEENKOMST 1- KENNISMAKING kennismaken met groepswerker en groepsleden afspraken maken in groep een eerste gevoel van rust, vertrouwen en veiligheid creëren kennismaken met het thema budgetteren aanzetten

Nadere informatie

Kijk mee en maak het mee. Onze toekomst: Maasduinen, hoe mooi het gaat worden.

Kijk mee en maak het mee. Onze toekomst: Maasduinen, hoe mooi het gaat worden. Kijk mee en maak het mee. Onze toekomst: Maasduinen, hoe mooi het gaat worden. Hier denken we aan. Zo zien we de toekomst van Maasduinen. Met dit boekje vertellen we waar we de komende jaren aan willen

Nadere informatie

Planning JWC Augustus/September 2012

Planning JWC Augustus/September 2012 Planning Augustus/September 2012 Agenda opstellen voor de website en bijblijver Uiterlijke inleverdata Kopij Bijblijver: Agenda opstellen voor vergadering en verspreiden 25 sept (verschijnt 29 sept) 3

Nadere informatie

Rotary Rijssen Regge Regio

Rotary Rijssen Regge Regio Rijssen Regge Regio Rotary Rijssen Regge Regio Opgericht in 1955 Leden uit gemeenten Rijssen-Holten, Hof van Twente, Hellendoorn en regio. Bijeenkomst met maaltijd op dinsdag, inloop 17.30 uur aanvang

Nadere informatie

Training. Vergaderen

Training. Vergaderen Training Vergaderen Halide Temel 1-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Opdracht Luciferspel 6 Theorie 7 Opdracht - Vergaderen 12

Nadere informatie

De Nieuwskraai. Met vriendelijke groet, Paul Moltmaker, algemeen directeur Plateau Openbaar Onderwijs Assen. Onze directeur..

De Nieuwskraai. Met vriendelijke groet, Paul Moltmaker, algemeen directeur Plateau Openbaar Onderwijs Assen. Onze directeur.. Nieuwsbrief Obs Het Kraaiennest Datum: 28 januari 2016 Nummer: 11 Inhoud Rapporten... 1 Brief aan de leerlingen!... 1 Onze directeur..... 2 Nieuwe schoolplein WIE O WIE? HERHALING... 3 Leesconsulent van

Nadere informatie

Piet Voorbeeld MIJN PROFIEL. Voornaam. Achternaam. Dienst. Schaal Tot schaal 8. Piet. Voorbeeld. Stadswerken

Piet Voorbeeld MIJN PROFIEL. Voornaam. Achternaam. Dienst. Schaal Tot schaal 8. Piet. Voorbeeld. Stadswerken MIJN PROFIEL Voornaam Piet Achternaam Voorbeeld Dienst Stadswerken Schaal Tot schaal 8 1 DIT BEN IK Wanneer heb je een goede werkdag gehad? Waarom? Als ik alles gedaan heb dat ik wilde doen en er ook onverwachte

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

ALTERNATIEVE MANIEREN CLUB BIJEENKOMSTEN

ALTERNATIEVE MANIEREN CLUB BIJEENKOMSTEN PETS D1570 Groei door Inspiratie ALTERNATIEVE MANIEREN CLUB BIJEENKOMSTEN Frank van der Meijden Public Image Coordinator zone 13A&C, 18B OPLOSSING? Alternatieve vormen Club bijeenkomsten: Oplossing voor

Nadere informatie

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 SLB eindverslag Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 Eindverslag De afgelopen periode heb ik een aantal lessen SLB gehad. Hierover ga ik een eindverslag schrijven en vertellen hoe ik de lessen

Nadere informatie

JOUW INZET HEEFT MEER IMPACT BIJ ROTARY.

JOUW INZET HEEFT MEER IMPACT BIJ ROTARY. JOUW INZET HEEFT MEER IMPACT BIJ ROTARY. LOCALE ACTIVITEITEN? GOEDE DOELEN? EEN BETERE WERELD? Je bent gelukkig en succesvol. In je werk, met je gezin, in Nederland. Daarom wil je graag iets terug doen

Nadere informatie

Nieuwsbrief december e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief december e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief december 2015 40e jaargang nr. 1 In deze nieuwsbrief Vacatures: Voorzitter Voorzitter parkcommissie Voorzitter technische commissie Ledenadministratie Opzeggen lidmaatschap Oliebollentoernooi

Nadere informatie

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken website: Sophia Revalidatie (sportkantine), www.parkinsoncafedelfteo.nl Reinier de Graafweg 1, email:

Nadere informatie

Rotary in Nederland. Een wereldwijd netwerk van betrokken vrijwilligers

Rotary in Nederland. Een wereldwijd netwerk van betrokken vrijwilligers Maandbrief Januari Rotary Awareness-Month. Rotary in Nederland Een wereldwijd netwerk van betrokken vrijwilligers Rotary International District 1610 Beste Rotarians, Allereerst wens ik u allen een goed

Nadere informatie

Reflectiegesprekken met kinderen

Reflectiegesprekken met kinderen Reflectiegesprekken met kinderen Hierbij een samenvatting van allerlei soorten vragen die je kunt stellen bij het voeren van (reflectie)gesprekken met kinderen. 1. Van gesloten vragen naar open vragen

Nadere informatie

En, wat hebben we deze les geleerd?

En, wat hebben we deze les geleerd? Feedback Evaluatie Team 5 En, wat hebben we deze les geleerd? FEED BACK in de klas En, wat hebben we deze les geleerd? Leerkracht Marnix wijst naar het doel op het bord. De leerlingen antwoorden in koor:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement In belangrijke mate ontleend aan: Mr. M.J. Meijer c.s. notarissen Huishoudelijk Reglement van Rotaryclub (Versie 10 juni 2007) Artikel I Verkiezing van bestuurders 1. De voorzitter

Nadere informatie

Beleidsplan Clubjaar

Beleidsplan Clubjaar Beleidsplan Clubjaar 2017-2018 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Rotaract Club Hoeksche Waard. Dit plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten. Daarnaast geeft dit plan inzicht

Nadere informatie

Solliciteren (2) Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De sollicitatiebrief

Solliciteren (2) Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De sollicitatiebrief Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over de sollicitatiebrief en het curriculum vitae (c.v.). Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart kun je: vertellen wat je schrijft in

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011

Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit Reglement is opgesteld

Nadere informatie

Dementievriendelijke gemeenschap. Ontmoeting in de buurt, 25 februari 2015 Jasper Kimenai, Alzheimer Nederland

Dementievriendelijke gemeenschap. Ontmoeting in de buurt, 25 februari 2015 Jasper Kimenai, Alzheimer Nederland Dementievriendelijke gemeenschap Ontmoeting in de buurt, 25 februari 2015 Jasper Kimenai, Alzheimer Nederland Programma 1. Cijfers en Feiten 2. Waarom is dit voor mij van belang? 3. Wat is dementie? 4.

Nadere informatie

DÉ 3 GEHEIMEN OM DIRECT PRODUCTIEVER TE WORDEN. Geschreven door Janny Brusselers

DÉ 3 GEHEIMEN OM DIRECT PRODUCTIEVER TE WORDEN. Geschreven door Janny Brusselers DÉ 3 GEHEIMEN OM DIRECT PRODUCTIEVER TE WORDEN Geschreven door Janny Brusselers Hallo! Leuk dat je je hebt ingeschreven voor mijn gratis nieuwsbrief! Als dank hiervoor, verklap ik dé 3 geheimen die jou

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek 2015

Tevredenheidsonderzoek 2015 Tevredenheidsonderzoek 2015 Verstuurd: september 2015 Verstuurd aan 21 personen Deelnemers 21 Respons percentage 100% Hoe lang krijgt uw dierbare al zorg van de Polder Résidence? 21 21 0 Number Date Text

Nadere informatie

De Budget Ster: omgaan met je schulden

De Budget Ster: omgaan met je schulden De Budget Ster: omgaan met je schulden Budget Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Budget Ster MOTIVATIE EN VERANTWOORDELIJKHEID STRESS DOOR SCHULDEN BASISVAARDIGHEDEN STABILITEIT FINANCIEEL ADMINISTRATIEVE

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers

Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers Soms merk ik dat ik dingen die ik graag deed, zoals fietsen en koken, niet meer kan doen. Daardoor heb

Nadere informatie

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Je hebt als groep ouders een idee van wat je rond cultuur, ouderbetrokkenheid en taalstimulering zou willen doen op de school van je kind(eren)? Dit doe

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Internationaal thema: Be a Gift to the world. Jaarthema voorzitter : Durf te veranderen

Jaarplan 2015-2016. Internationaal thema: Be a Gift to the world. Jaarthema voorzitter : Durf te veranderen Jaarplan 2015-2016 Internationaal thema: Be a Gift to the world Districtsthema : Maak Het Waar Jaarthema voorzitter : Durf te veranderen Voorwoord: Als op 26 juni 2015 de voorzittersketting om mijn nek

Nadere informatie

WERVEN VAN VRIJWILLIGERS

WERVEN VAN VRIJWILLIGERS WERVEN VAN VRIJWILLIGERS Situering In vele kerken en andere organisaties is men steeds weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zeker bij de kerken treedt de vergrijzing van de vrijwilligers sterk in. Het

Nadere informatie

Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers

Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers nderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Goirle DIMENSUS beleidsonderzoek April 2012 Projectnummer 488 Het onderzoek De gemeente Goirle is eind april 2010

Nadere informatie

Planning JWC Augustus/September 2011

Planning JWC Augustus/September 2011 Planning Augustus/September 2011 Agenda opstellen voor de website en bijblijver Uiterlijke inleverdata Kopij Bijblijver: Agenda opstellen voor vergadering en verspreiden 25 sept (verschijnt 29 sept) 27

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

Samen verder Juni 2018

Samen verder Juni 2018 Jaarplan Rotary club Zaandam 2018 2019 Samen verder Juni 2018 1 1.1 Inleiding Het eerste jaar van gezamenlijk voorzitterschap ligt bijna achter ons. We hebben ons gefocust op dingen samen doen en de fellowship

Nadere informatie

STAPPENPLAN PREVENTIE VAN EENZAAMHEID IN DE EERSTE LIJN

STAPPENPLAN PREVENTIE VAN EENZAAMHEID IN DE EERSTE LIJN STAPPENPLAN PREVENTIE VAN EENZAAMHEID IN DE EERSTE LIJN Doelen Het voorkomen, oplossen en/of verwerken van eenzaamheid bij ouderen: 1. Het vaststellen van de mate van eenzaamheid; 2. Het onderscheiden

Nadere informatie

copyright 2010 Blinker BV

copyright 2010 Blinker BV copyright 2010 Blinker BV H1 Ik wil u beter leren kennen... 2 H2 Start van de relatie: kennismaken... 3 H3 Personalisatie: altijd weten wie ik ben... 4 H4 Profielverrijking: weten wat mij interesseert...

Nadere informatie

26 actieve leden van VET-Vught en ECSchijndel hebben de enquête ingevuld.

26 actieve leden van VET-Vught en ECSchijndel hebben de enquête ingevuld. Resultaat Vragenlijst: Waarom doe je mee met de lokale energiecoöperatie? 26 actieve leden van VET-Vught en ECSchijndel hebben de enquête ingevuld. 1. Ik ben op de volgende manier betrokken bij de lokale

Nadere informatie

1.2 = = (PUBLIC) IMAGE? WELK IMAGE? PETS D1590 IMAGE KIP-EI: MAGIC CYCLE DISCUSSIE CLUBS

1.2 = = (PUBLIC) IMAGE? WELK IMAGE? PETS D1590 IMAGE KIP-EI: MAGIC CYCLE DISCUSSIE CLUBS WELK IMAGE? PETS D1590 (PUBLIC) IMAGE? Frank van der Meijden (RC Son, D1550) District Foundation Committtee Chair 2013-16 Public Image Coordinator Zone 13A&C, 18B 2011-14 Gouverneur D1550 2010-11 PETS

Nadere informatie

Help, ik zit in de OR! Meer dan 200 Gouden tips voor de ondernemingsraad

Help, ik zit in de OR! Meer dan 200 Gouden tips voor de ondernemingsraad Help, ik zit in de OR! Meer dan 200 Gouden tips voor de ondernemingsraad De Gouden tips serie is in 2014-2016 verschenen op www.schateiland.com, op OR TV (Youtube) en in OR Rendement. Walter Landwier Help,

Nadere informatie

Hoe bent u bij Little People terecht gekomen?

Hoe bent u bij Little People terecht gekomen? Resultaten enquête Little People Hoe bent u bij Little People terecht gekomen? Via internet Via kennissen/vrienden/bekenden Anders nl. 33% 24% 43% Anders nl. Via directeur Paesacker Advertentie krant Via

Nadere informatie

Doelstelling van deze enquete

Doelstelling van deze enquete Doelstelling van deze enquete Het inzichtelijk maken van de bestaande interne communicatiestructuur, de tevredenheid daarover en de mogelijkheden tot verbeteringen. Algemene vragen: - Welke afdeling werkt

Nadere informatie

Resultaten leden-enquête 2015. Algemene Leden Vergadering 18 juni 2015

Resultaten leden-enquête 2015. Algemene Leden Vergadering 18 juni 2015 Resultaten leden-enquête 2015 Algemene Leden Vergadering 18 juni 2015 Respons 177 e-mail uitnodigingen verstuurd (225 leden) Overige leden zijn uitgenodigd via website en FaceBook 80 enquêtes zijn ingevuld

Nadere informatie

Krachtstroom voor het genereren van leads. tijdens uw beursdeelname

Krachtstroom voor het genereren van leads. tijdens uw beursdeelname Krachtstroom voor het genereren van leads tijdens uw beursdeelname Al 12 jaar standervaring; Zo spannend is het acteren op beurzen toch allemaal niet? hoor ik wel eens vaker een trotse standmanager zeggen

Nadere informatie

Geachte collega raadsleden, Dagelijks bestuur, Publiek op de tribune, En misschien ook publiek thuis via de webcam,

Geachte collega raadsleden, Dagelijks bestuur, Publiek op de tribune, En misschien ook publiek thuis via de webcam, Geachte collega raadsleden, Dagelijks bestuur, Publiek op de tribune, En misschien ook publiek thuis via de webcam, Deze voorjaarsnota is de eerste stap naar drastische bezuinigingen voor de komende jaren.

Nadere informatie

Instructie voor leerlingen.. 5. Gebruik van de lesbrieven. 6. Lesbrief: Wat wil je zijn en worden.. 7. Wat wil je zijn en worden.

Instructie voor leerlingen.. 5. Gebruik van de lesbrieven. 6. Lesbrief: Wat wil je zijn en worden.. 7. Wat wil je zijn en worden. VOORBEELD DE KLAS ALS TEAM (LEERLINGENBOEK) INHOUDSOPGAVE Instructie voor leerlingen.. 5 Gebruik van de lesbrieven. 6 Lesbrief: Wat wil je zijn en worden.. 7 Wat wil je zijn en worden. 11 Wat wil je zijn

Nadere informatie

Wat is? Alles zelf doen is uit, ga samen aan de slag.

Wat is? Alles zelf doen is uit, ga samen aan de slag. Wat is? Alles zelf doen is uit, ga samen aan de slag. CrossOver brengt young en experienced professionals van verschillende organisaties bij elkaar om van elkaar te leren en samen te innoveren. Doe ook

Nadere informatie

EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS

EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS Een school met talentuitdagend onderwijs Een basisschool kiezen is moeilijk. Er is zoveel om op te letten. Is de school wat zij lijkt? Van buiten kan een schoolgebouw

Nadere informatie

Coöperatief Vergaderen

Coöperatief Vergaderen Coöperatief Vergaderen Een complete aanpak voor actief vergaderen met betrokken deelnemers Dr. Spencer Kagan Met Betty de Jaeger en Dook Kopmels Inhoud Hoe dit boek tot stand kwam 4 Voorwoord 5 Hoofdstuk

Nadere informatie

Leerjaar 3: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A

Leerjaar 3: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A Leerjaar 3: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A Thema 11: Mijn vrije tijd besteden Praktijkkern d: Leuke dingen doen in je vrije tijd Thema Praktijkkern 11. Mijn vrije tijd besteden

Nadere informatie

Communiceren met de achterban

Communiceren met de achterban 1 Communiceren met de achterban Je wilt weten hoe je het beste communiceert met de achterban. Je wilt direct aan de slag en snel resultaten. Je hebt een hoe-vraag. Zoals iedereen. Maar als je werkelijk

Nadere informatie

Hoofdsponsor Langhenkel. hoofdsponsor sinds augustus 2001 en zij gaan door!

Hoofdsponsor Langhenkel. hoofdsponsor sinds augustus 2001 en zij gaan door! Nieuwsbrief Nummer 18 Datum: 12 oktober 2012 Volleybal vereniging LANGHENKEL-H.E.C. Hoofdsponsor Langhenkel Langhenkel is onze Volley hoofdsponsor sinds augustus 2001 en zij gaan door! vereniging Op 25

Nadere informatie

Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging

Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging Vastgesteld door het bestuur op: 30 december 2014 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge

Nadere informatie

Uitslag klanttevredenheidsonderzoek binnen het ouderenwerk van stichting WIEL

Uitslag klanttevredenheidsonderzoek binnen het ouderenwerk van stichting WIEL Uitslag klanttevredenheidsonderzoek binnen het ouderenwerk van stichting WIEL Algemeen Dit klanttevredenheidsonderzoek onder deelnemers van beweegactiviteiten voor senioren is gehouden in de zomer van

Nadere informatie

Interview Rob van Brakel

Interview Rob van Brakel Interview Rob van Brakel Atributes Consequences Values Hallo Rob van Brakel, mag ik jou een aantal vragen mogen stellen? Prima. Hoe oud ben je? 21 jaar Wat is je woonsituatie op het moment? Op het moment

Nadere informatie

Vragenlijst: Wat vind jij van je

Vragenlijst: Wat vind jij van je Deze vragenlijst is bedacht door leerlingen. Met deze vragenlijst kunnen leerlingen er zelf achter kunnen komen wat andere leerlingen van hun school vinden. De volgende onderwerpen komen langs: Sfeer op

Nadere informatie

27 juni 2015. Onderzoek: Maatregelen tegen eenzaamheid

27 juni 2015. Onderzoek: Maatregelen tegen eenzaamheid 27 juni 2015 Onderzoek: Maatregelen tegen eenzaamheid Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 45.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek.

Nadere informatie