De Kracht van het verschil

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Kracht van het verschil"

Transcriptie

1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rotary Club Zwijndrecht e.o. Jaarverslag 2017/2018! De Kracht van het verschil

2 Inleiding In 2017/18 was het thema van Rotary : Rotary Making a Difference Het bestuur van Rotaryclub Zwijndrecht e.o. hanteerde in 2017/18 als thema : De Kracht van het Verschil. Het idee hierachter is dat wij prominent uit willen dragen dat wij oprecht nieuwsgierig zijn naar diversiteit in alle verschijningsvormen en dat wij deze omarmen op grond van de Rotary-waarden. Rotary verbroedert! In het beleidsplan waren de volgende speerpunten opgenomen: Fellowship is voelbaar aanwezig Bevordering verbinding activiteiten commissies Bevorderen samenhang in activiteiten Vinden van nieuwe bronnen voor ledeninstroom Fondswerving In dit jaarverslag wordt in grote lijnen aangegeven hoe het clubjaar 2017/18 is verlopen. Bestuur Het bestuur bestond dit clubjaar uit: - Jolita Meuldijk, voorzitter - Ale Bosma, penningmeester - Gerard Bergers, secretaris - John Wessels, inkomend voorzitter - Rob Veth, oud-voorzitter / waarnemend voorzitter Het bestuur kwam 3 maal bijeen, waarvan een belangrijk deel werd vergaderd tezamen met de commissievoorzitters (of hun plaatsvervanger). In aansluiting op deze vergaderingen werd een en ander op een van de volgende bijeenkomsten behandeld bij clubzaken. Behalve de reguliere Bestuursvergaderingen hebben de Bestuursleden regelmatig onderling contact gehad over lopende zaken en zaken die extra aandacht nodig hadden. Op 3 juli 2017 was de bestuurswissel, na een mooie architectuur- of kunst en geschiedenis- wandeling over de Coolsingel, in H2otel aan de Wijnhaven in Rotterdam, waar Rob Veth de voorzitters-ketting overdroeg aan Jolita Meuldijk, de voorzitter van het clubjaar 2017/18.

3 Programma Het programma van het clubjaar voldeed aan de doelstelling en was gevarieerd en met interessante onderwerpen. De attendance van de leden lag tussen de 55 en 60%, hetgeen voldoet aan de Rotarynorm. In de zomervakantieperiode van 2017 werd een aantal bijeenkomsten tezamen met RC Waal en Devel en met RC Kinderdijk georganiseerd. Een aantal avonden werd ingevuld door de diverse commissies. Een belangrijk aandeel daarin had de commissie Vocational met betrekking tot het jaarthema De Kracht van het Verschil. Bedrijfsbezoeken werden afgelegd bij de Kledingbank Zwijndrecht, bij Lans Instruments in H.I. Ambacht en bij ontwerpstudio en atelier Armeni in Rotterdam. Ook werd een boottocht gehouden over het Waaltje met een lezing door landschapsarchitecte Wietske Wolf over de Waalvisie en werd een bezoek gebracht aan het Beeldenpark in Zwijndrecht. Voorts werd in de bioscoop The Movies in Dordrecht de film Samba bekeken over de vluchtelingenproblematiek in Parijs.

4 Er waren meerdere externe sprekers: Ilco Groeneveld uit Heerjansdam over zijn verblijf in vluchtelingenkampen in Griekenland, Saskia Maarse over culturele verschillen,burgemeester van H.I. Ambacht Jan Heikoop en Marianne Kik van Vluchtelingenwerk over de komst van Syrische vluchtelingen in H.I. Ambacht, Tineke Geertsema over Stichting Present Ridderkerk, Baukje van Dijk van het COA Zuid-Holland over de procedures m.b.t. asielzoekers en de organisaties die daarbij betrokken zijn, Gerard Mouwen van de Politie over de stelselherziening geweldsaanwending politie, Sabine Schipper, raadslid in Zwijndrecht voor D 66 over de gemeenteraadsverkiezingen. Er was ook een zangworkshop met Dennis van der Vegt. Ook leverden diverse leden presentaties over diverse onderwerpen en werden meerdere 5-minuten-praatjes gehouden. Eind juni werd op Hofstede de Paradijshoeve een meet and eat met vluchtelingen uit het AZC Beverwaard georganiseerd in samenwerking met St. Present Ridderkerk, waarbij door leden van onze club werd gekookt. De Sinterklaasavond, Kerstbijeenkomst en Nieuwjaars-bijeenkomst, waarbij ook de partners van de leden waren uitgenodigd, waren zeer geanimeerd. De Kerstbijeenkomst was in het Verhalenhuis Belvédère op R dam Katendrecht, waar een meisje uit Syrië, die samen met haar moeder het verhaal vertelde over haar familie die als vluchtelingen naar Nederland zijn gekomen. Ook werd door hen gekookt. Op 7 en 8 oktober werd in Antwerpen het lustrum van onze club gevierd. Na de lunch werd zaterdagmiddag een bezoek afgelegd aan het Rubenshuis en hadden we een bierproeverij in t Pakhuis, s avonds gevolgd door een heerlijk diner in restaurant Lux. Zondagmorgen werd een bezoek gebracht aan het MAS museum en afgesloten met een heerlijke lunch. Op de laatste zaterdag van dot clubjaar was er weer de traditionele bestuurswissel, dit keer gecombineerd met een zonovergoten boottocht over De Alblas naar de molens in Kinderdijk. Fundraising De belangrijkste activiteit dit jaar was ongetwijfeld het fundraising diner met veiling op 15 maart Het doel was met name geld in te zamelen om jonge vluchtelingen uit Syrië en Eritrea zwemles te geven. Na aftrek van kosten leverde deze avond een mooie opbrengst op van ruim euro.!!

5 De commissie was ook betrokken bij de voorbereidingen van het Golfbenefiet Golf Open op 8 september 2017, georganiseerd door de Rotaryclubs Hoeksche Waard / Binnenmaas / Zwijndrecht e.o. Wegens zeer slechte weersomstandigheden moest deze dag afgelast worden. In het najaar van 2018 ging deze dag wel door. Community Service Een belangrijke activiteit van de stichting was de voorbereiding van het zwemproject voor vluchtelingen. Hiervoor werd euro gereserveerd. Voorts werd geld gedoneerd aan flex field fighters, de Lions kennisquiz, Stichting bootvluchteling en ten behoeve van de Nationale boomplantdag. International Service Namens onze club werden 5 shelterboxen aan de regio St. Maarten gedoneerd ter waarde van euro. Voorts werd een donatie ad 500 euro gedaan aan Rotary Doctors. Voor het scholenplan Gambia staat euro gereserveerd. Besloten is euro te reserveren voor een mogelijk waterproject in Bandung-Barat in Indonesië. Rotary Foundation Aan Rotary Foundation werd 50 euro per lid overgemaakt. Voorts werden door leden van onze club tulpenbollen besteld ten behoeve van de actie Polio de wereld uit. Vocational Vocational organiseerde de gebruikelijke beroepspraatjes, levensberichten en bedrijfsbezoeken (zie onder programma ). Ledenbeleid Als nieuwe lid werd verwelkomd Christian de Kok. Leendert van Wezel beëindigde aan het einde van 2017 zijn lidmaatschap als gevolg van verandering van werkkring. Ruud Hoorweg gaf aan zijn (35-jarig) lidmaatschap aan het einde van het clubjaar te beëindigen. De leden van de club besloten unaniem Ruud, vanwege zijn grote staat van dienst binnen Rotary en onze club, per 1 juli 2018 te benoemen als erelid.

6 New Generations De commissie onderhield de contacten met Rotaract en met Rotary Interact. Deze ontwikkelden zich positief. In oktober werd een gezamenlijke bijeenkomst georganiseerd met leden van Rotaract en Interact, waar o.a. geanimeerd werd gediscussieerd over generatieverschillen. Door gebrek aan belangstelling werd dit jaar niet deelgenomen aan Ryla. RC Asse Traditioneel werd een bezoek gebracht aan RC Asse voor het haringcommando. In april 2018 kwam Club Asse bij ons op bezoek voor het chocoladecommando.

7 Rotary Challenge In oktober vertrok ons lid Tineke Ruijter met de door haar georganiseerde Rotary Challenge vanuit Zwijndrecht met een konvooi van 12 auto s naar Banjul in Gambia. Dit konvooi bestond uit goede tweedehands auto s die in Banjul bij opbod werden verkocht. De opbrengst was dit jaar voor Stichting Scholenplan Gambia. In de auto s werden zoveel mogelijk gesponsorde hulpgoederen zoals kleding, schoolspullen, laboratorium- en medische materialen (zoals een couveuse en een echo apparaat) meegenomen. Diversen Onze club deed weer mee met de tulpenbollen-actie voor Polio de wereld uit. Een aantal van onze leden hebben zich als mentor ook weer ingezet voor Job Rotary. Hierbij worden werkzoekenden van 40 jaar en ouder geholpen bij hun zoektocht naar een nieuwe baan. Een Rotary-lid treedt daarbij op als mentor. Drie van onze leden hebben RC Dordrecht geassisteerd bij de voorbereidingen van de Drechtsteden-bijeenkomst, te houden in november In 2019 zal onze club de leiding hebben bij de organisatie. Financiën Tijdens de jaarvergadering in december werden de jaarstukken 2016/17 vastgesteld en daarmee het bestuur gedechargeerd voor het gevoerde financiële beleid. Voor de financiële jaarverslagen 2017/18 wordt verwezen naar de afzonderlijk uitgebrachte stukken van onze club en van de Stichting RC Zwijndrecht e.o. De exploitatie van de club toont een positief saldo van ruim euro, vooral als gevolg van lagere kosten dan begroot.

8 Bij de Stichting is per 30 juni 2017 nog ruim euro beschikbaar voor International Service, waarvan euro gereserveerd is voor het scholenproject Gambia en euro voor een waterproject in Bandung Barat in Indonesië. Circa euro staat gereserveerd voor Community Service in onze regio. Tenslotte Het bestuur dankt alle leden voor hun inzet en fellowship in het afgelopen clubjaar.

9 Samenstelling commissies 2017/18 Clubzaken: Commissaris van orde:!! Jan-Willem Turkenburg, Waarnemend comm. van orde:! Arie van der Linden Waarnemend secretaris:!! Richard van Amen!! Programmacommissie:!!! Community Service Paul Wessels (vz)!!!! Hinrich Slobbe (vz) René Verburg (wnd vz)!!! Sonja Nugteren (wnd vz) Jolanda de Witte!!!! Arie van Wingerden Petra Jager!!!!! Koen van Sabben Jaap den Hoed!!!! Tineke Ruijter!!!!!! Vocational Service!!! Ledenbeleid Harriette Mesland (vz)!!! Jolanda de Witte (vz) Ruud Hoorweg (wnd vz)!!! Jeroen Verberk (wnd vz)!! Leendert van Wezel!!! Koen van Sabben!!!! Tineke Ruijter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fundraising!!!!! Youth service!!!! Victor Valckx (vz)!!!! Dennis Vaandrager (vz) Kees Stapel (wnd. vz)!!! Iris Henry (wnd vz) Cees Helder!!!! John Wessels Willemien Stroo!!!! Sonja Nugteren!!!!!! International Service!!! Rotary Foundation Pierre Middelweerd (vz)!!! Richard van Amen (commissaris) Ruud Hoorweg (wnd. vz)!!! René Verburg!! Arjan de Koning Public relations/ Social media!! Kascommissie René Verburg (vz)!!!! Arie van Wingerden (vz) Jan Willem Turkenburg (wnd vz)!! Arie van der Linden (wnd vz) Kajsa Jurgens!!!! Anita Stam Open avond!!!! Lustrum 55 jarig bestaan Jeroen Verberk (vz)!!! Jaap den Hoed Anita Stam!!!!! Cees Helder Ronella Hage!!!! Victor Valckx!!!!!! Iris Henry RC Asse!!!!! Drechtsteden-!!!! Iris Henry (vz)!!!! bijeenkomst Kajsa Jurgens!!!! Jolita Meuldijk Arie van der Linden!!!! Sonja Nugteren!!!!!! Harriette Mesland

Rotaryclub Zwijndrecht en omstreken. Jaarverslag 2015/2016

Rotaryclub Zwijndrecht en omstreken. Jaarverslag 2015/2016 Rotaryclub Zwijndrecht en omstreken Jaarverslag 2015/2016 Inleiding In 2015/16 was het thema van Rotary International : Be a gift to the world Rotary International President K.R. Ravindran : Using their

Nadere informatie

Rotary Challenge Zwijndrecht - Banjul 2017

Rotary Challenge Zwijndrecht - Banjul 2017 Rotary Challenge Zwijndrecht - Banjul 2017 Op zaterdag 21 oktober 2017 is vanuit Zwijndrecht een konvooi van 12 auto s naar Banjul in Gambia vertrokken. Dit konvooi is een initiatief geweest van Tineke

Nadere informatie

Jaarplan Rotaryclub Steenbergen 2014-2015. Innovatief en Flexibel

Jaarplan Rotaryclub Steenbergen 2014-2015. Innovatief en Flexibel Jaarplan Rotaryclub Steenbergen 2014-2015 Innovatief en Flexibel Internationaal Rotary thema: light up Rotary Inleiding. Rotaryclub Steenbergen is niet groot, niet rijk, niet bezig met grote inzamelacties

Nadere informatie

J A A R P L A N

J A A R P L A N ROTARY CLUB HELLEVOETSLUIS J A A R P L A N Stabiliteit en Verbondenheid Voorzitter - Secretaris - Penningmeester - Inkomend voorzitter - Oud voorzitter - Gerard van Leth Peter Mollema Hendrik den Boer

Nadere informatie

Jaarplan 2015 2016. 1. Inleiding

Jaarplan 2015 2016. 1. Inleiding Jaarplan 2015 2016 1. Inleiding Dat is het thema van Rotary International dit jaar. In de carnavalsmuts en de gezelligheid die daaruit spreekt herkennen wij ons wel en ook het thema is op ons van toepassing.

Nadere informatie

Rotary Club Kinderdijk

Rotary Club Kinderdijk Rotary Club Kinderdijk JAARPLAN 2015-2016 INHOUD I. Inleiding II. Invulling van de clubactiviteiten III. Bestuur en functionarissen IV. In- en externe communicatie V. Ledenbeleid VI. Clubavonden VII. Samenwerking

Nadere informatie

Rotary Club Hellevoetsluis. Samen Sterk!

Rotary Club Hellevoetsluis. Samen Sterk! ```````````````````````````````````````````````` Rotary Club Hellevoetsluis Jaarplan 2012-2013 Rotary Club Hellevoetsluis JAARPLAN 2012/2013 Samen Sterk! : Secretaris: Penningmeester: Inkomend voorzitter:

Nadere informatie

Jaarplan Actie is reactie

Jaarplan Actie is reactie Jaarplan 2013 2014 C:\Documents and Settings\willem\Mijn documenten\prive\rotary \dyn010_original_604_404_pjpeg 9a024276aec99dce81134eccca423f90.jpgC: \Documents and Settings\willem\Mijn documenten\prive\rotary\images.jpgc:\documents

Nadere informatie

STICHTING DIENSTBETOON ROTARY CLUB GOES

STICHTING DIENSTBETOON ROTARY CLUB GOES STICHTING DIENSTBETOON ROTARY CLUB GOES FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013-2014 STICHTING DIENSTBETOON ROTARY CLUB GOES 2013-2014 Toelichting op de jaarrekening Algemeen Dit jaar is er een totaalbedrag van 16.932,50

Nadere informatie

INHOUD. Doel van Rotary Statistieken RC Westdorpe Zelzate Euregio. Bestuur Kas Controle Commissie (KCC) Avenues

INHOUD. Doel van Rotary Statistieken RC Westdorpe Zelzate Euregio. Bestuur Kas Controle Commissie (KCC) Avenues ROTARY INHOUD Doel van Rotary Statistieken RC Westdorpe Zelzate Euregio Bestuur Kas Controle Commissie (KCC) Avenues club service (incl ledencommissie) vocational service community service international

Nadere informatie

Jaarprogramma Rotary Club Almere Weerwater. Bestuur: Jaarthema:

Jaarprogramma Rotary Club Almere Weerwater. Bestuur: Jaarthema: Jaarprogramma 2018-2019 Rotary Club Almere Weerwater. Bestuur: Voorzitter: Nicole van Bloois Secretaris: René van der Avoort Penningmeester a.i. : Sietske van Oogen Inkomend voorzitter: Paul Offerman Jaarthema:

Nadere informatie

Per avenue c.q. commissie hebben we i.o.m. de voorzitters geprobeerd een aantal gesloten vragen c.q. stellingen op te stellen.

Per avenue c.q. commissie hebben we i.o.m. de voorzitters geprobeerd een aantal gesloten vragen c.q. stellingen op te stellen. Enquête RC Veenendaal Regio Beste Rotary Vrienden en Vriendinnen, Ons bestuur heeft in opperste wijsheid besloten maar eens een echte peiling te doen inzake diverse aspecten onze club betreffende. Dan

Nadere informatie

beleidsplan

beleidsplan ROTARY CLUB ZIERIKZEE beleidsplan 2003-2004 Voorzitter Jan van den Broeke Christinastraat 6 4328 CB Burgh-Haamstede Telefoon 0111-653160 Email : jvdbroeke@zeelandnet.nl 1. Inleiding. Het nieuwe clubjaar

Nadere informatie

ROTARY INTERNATIONAL. WETGEVENDE VERGADERING April 2010. Naast de vier bekende service avenues (speerpunten) Youth Service (jeugdzaken) als vijfde.

ROTARY INTERNATIONAL. WETGEVENDE VERGADERING April 2010. Naast de vier bekende service avenues (speerpunten) Youth Service (jeugdzaken) als vijfde. ROTARY INTERNATIONAL WETGEVENDE VERGADERING April 2010 Naast de vier bekende service avenues (speerpunten) Youth Service (jeugdzaken) als vijfde. AVENUES-SERVICES-SPEERPUNTEN Vocational Service Van uit

Nadere informatie

De leden van het bestuur zijn gezamenlijk bevoegd. Zij ontvangen geen beloning.

De leden van het bestuur zijn gezamenlijk bevoegd. Zij ontvangen geen beloning. Algemene gegevens Soroptimistclub Rhenen/Veenendaal e.o. is een serviceclub, waarvan ruim 36 vrouwen - die hun vak professioneel uitoefenen - uit Rhenen, Veenendaal en omgeving lid zijn. De club is opgericht

Nadere informatie

Rotaryclub in Transitie Inrichting + Sturing van club Club Performance + Ledenbeleid Uitleg tijdens Landelijke Leden Dag. Situatieschets RC Almelo

Rotaryclub in Transitie Inrichting + Sturing van club Club Performance + Ledenbeleid Uitleg tijdens Landelijke Leden Dag. Situatieschets RC Almelo Rotaryclub in Transitie Inrichting + Sturing van club Club Performance + Ledenbeleid Uitleg tijdens Landelijke Leden Dag Tonny Grimberg Leusden 14 november 2015 Situatieschets RC Almelo Meerjarenplan 2012-2017:

Nadere informatie

Jaarverslag 2012/2013

Jaarverslag 2012/2013 Jaarverslag 2012/2013 Inhoudsopgave Deel I Blad 1 Blad 2 Blad 3 Blad 4 Blad 5-7 Jaarverslag Rotary Club Ridderkerk Balans Algemene Verlies- en Winstrekening Toelichting Balans, Activa Toelichting Balans,

Nadere informatie

Rotterdam Nieuwe Dag. Power point met introductie RND en Rotary. Doelgroep: aspirant leden en leden die pas sinds kort lid zijn.

Rotterdam Nieuwe Dag. Power point met introductie RND en Rotary. Doelgroep: aspirant leden en leden die pas sinds kort lid zijn. Rotterdam Nieuwe Dag Power point met introductie RND en Rotary Doelgroep: aspirant leden en leden die pas sinds kort lid zijn. Rotterdam Nieuwe Dag: een Rotary club voor vroege vogels en wakkere geesten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement In belangrijke mate ontleend aan: Mr. M.J. Meijer c.s. notarissen Huishoudelijk Reglement van Rotaryclub (Versie 10 juni 2007) Artikel I Verkiezing van bestuurders 1. De voorzitter

Nadere informatie

Beleidsplan Rotaryclub Sliedrecht e.o SAMEN BETROKKEN

Beleidsplan Rotaryclub Sliedrecht e.o SAMEN BETROKKEN Goedgekeurd : 24-09-2013 Pagina : 1 van 7 SAMEN BETROKKEN Inleiding Elke twee jaar wordt het beleidsplan geactualiseerd en jaarlijks aan het eind van het clubjaar geëvalueerd. Maar ook tussentijdse aanpassingen

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015. Internationaal thema: Light up Rotary. Districtsthema: Samen Sterker. Jaarthema voorzitter: Veranderen houdt levend

Jaarplan 2014-2015. Internationaal thema: Light up Rotary. Districtsthema: Samen Sterker. Jaarthema voorzitter: Veranderen houdt levend Jaarplan 2014-2015 Internationaal thema: Light up Rotary Districtsthema: Samen Sterker Jaarthema voorzitter: Veranderen houdt levend Voorwoord: Zoals de laatste jaren gebruikelijk is binnen onze club zal

Nadere informatie

ROTARY INTERNATIONAL. WETGEVENDE VERGADERING April Naast de vier bekende service avenues (speerpunten) Youth Service (jeugdzaken) als vijfde.

ROTARY INTERNATIONAL. WETGEVENDE VERGADERING April Naast de vier bekende service avenues (speerpunten) Youth Service (jeugdzaken) als vijfde. ROTARY INTERNATIONAL WETGEVENDE VERGADERING April 2010 Naast de vier bekende service avenues (speerpunten) Youth Service (jeugdzaken) als vijfde. AVENUES-SERVICES-SPEERPUNTEN Vocational Service Van uit

Nadere informatie

Handboek. Versie 16 april Pagina 1 van 12

Handboek. Versie 16 april Pagina 1 van 12 Handboek Pagina 1 van 12 Inhoud HANDBOEK VAN DE ROTARYCLUB IJMOND... 3 Algemeen... 3 Verantwoordelijkheid van de leden... 3 Verantwoordelijkheid van het Clubbestuur... 3 De Clubvoorzitter... 3 De Inkomend

Nadere informatie

Jaarplan

Jaarplan Jaarplan 2016 2017 1 Rotary serving humanity is het thema van Rotary International voor het Rotary jaar 2016-2017. Dienstvaardig aan de mens(heid) is van oudsher de hoeksteen van Rotary. Rotary betekent

Nadere informatie

Soroptimistclub Rhenen / Veenendaal e.o. Clubjaar oktober 2013 oktober 2014

Soroptimistclub Rhenen / Veenendaal e.o. Clubjaar oktober 2013 oktober 2014 Soroptimistclub Rhenen / Veenendaal e.o. Clubjaar oktober 2013 oktober 2014 Algemene gegevens Soroptimistclub Rhenen/Veenendaal e.o. is een serviceclub, waarvan ruim 36 vrouwen - die hun vak professioneel

Nadere informatie

Rotaryclub Haarlemmermeer Schiphol Weekbericht van 1 maart 2018

Rotaryclub Haarlemmermeer Schiphol Weekbericht van 1 maart 2018 Rotaryclub Haarlemmermeer Schiphol Weekbericht van 1 maart 2018 Voorzitter : Gertjan Bürmann Programma : Clubzaken Aantal leden : 21 Verslag : Dolf van Gaalen Foto s : Werry van der Wind Het verslag: Gertjan

Nadere informatie

Totaal

Totaal - 1-4. Staat van baten en lasten 2014-2015 ( * 1 ) BATEN Begroting 2014-2015 Werkelijk 2014-2015 Begroting 2015-2016 Bijdragen leden 8.415 8.054 7.544 Giften 540 540 540 Rente 120 73 70 Netto bate Highland

Nadere informatie

Rotary Rijssen Regge Regio

Rotary Rijssen Regge Regio Rijssen Regge Regio Rotary Rijssen Regge Regio Opgericht in 1955 Leden uit gemeenten Rijssen-Holten, Hof van Twente, Hellendoorn en regio. Bijeenkomst met maaltijd op dinsdag, inloop 17.30 uur aanvang

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

PRESIDENT ELECT TRAINING SEMINAR

PRESIDENT ELECT TRAINING SEMINAR PRESIDENT ELECT TRAINING SEMINAR PETS 2016 - DISTRICT 1630 JEUGDWERKING Pierre VEYS YEP-Chairman D1630 Dutch speaking part Jeugdwerking In 2010 werd Youth Service de Fifth Avenue of Service Club service

Nadere informatie

Beleidsplan Clubjaar

Beleidsplan Clubjaar Beleidsplan Clubjaar 2017-2018 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Rotaract Club Hoeksche Waard. Dit plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten. Daarnaast geeft dit plan inzicht

Nadere informatie

Stichting Service Rotary Amsterdam Arena

Stichting Service Rotary Amsterdam Arena Stichting Service Rotary Amsterdam Arena Uitgave september 2010 Inleiding Met deze brochure willen wij de (nieuwe) leden van de Rotary Club Amsterdam-Arena, in het volgende kortweg aan te duiden met "de

Nadere informatie

Activiteitenoverzicht 2011

Activiteitenoverzicht 2011 Activiteitenoverzicht 2011 1. Oprichting en doelstelling Op 19 juni 2009 is de Stichting Wijchen Wereldwijd opgericht. De Rooms Katholieke parochie De Hoeksteen en de Protestantse gemeente De Schakel hebben

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Internationaal thema: Be a Gift to the world. Jaarthema voorzitter : Durf te veranderen

Jaarplan 2015-2016. Internationaal thema: Be a Gift to the world. Jaarthema voorzitter : Durf te veranderen Jaarplan 2015-2016 Internationaal thema: Be a Gift to the world Districtsthema : Maak Het Waar Jaarthema voorzitter : Durf te veranderen Voorwoord: Als op 26 juni 2015 de voorzittersketting om mijn nek

Nadere informatie

Harriette Verwey Gouverneur RI 1600

Harriette Verwey Gouverneur RI 1600 Harriette Verwey Gouverneur 2017-2018 RI 1600 Agenda Opening Gedenken overledenen District zaken Vaststelling jaarrekening 2016 2017 IPDG Wim Goedendorp Verslag Kascommissie en décharge District governor

Nadere informatie

Social Media en Rotary

Social Media en Rotary PETS zaterdag 16-3-2019 1 2 Social Media en Rotary Jeroen van t Leven Lid RC Schouwen-Duiveland Life Design BV 16 maart 2019 3 4 Social Media en Rotary Jeroen van t Leven Lid RC Schouwen-Duiveland Life

Nadere informatie

Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht

Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht Secretaris: Chris Bierman, Lekboulevard 23, 3434 GK Nieuwegein Tel.. : 030-6063279, mob: 06-23821346 E-mail: info@cbierman.nl Website: http://www.vdhafdelingzuidholland.nl

Nadere informatie

AGENDA 97ste ALGEMENE LEDENVERGADERING WOENSDAG 16 APRIL 2014 IN HET RESTAURANT DE RIDDERHOF TE MAASSLUIS

AGENDA 97ste ALGEMENE LEDENVERGADERING WOENSDAG 16 APRIL 2014 IN HET RESTAURANT DE RIDDERHOF TE MAASSLUIS Schiedam, maart 2014 AGENDA 97ste ALGEMENE LEDENVERGADERING WOENSDAG 16 APRIL 2014 IN HET RESTAURANT DE RIDDERHOF TE MAASSLUIS 01 Opening 02 Notulen 96ste Algemene Ledenvergadering d.d. 17 april 2013 03

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Paulusfonds 2013 2014.

Jaarverslag Stichting Paulusfonds 2013 2014. Jaarverslag Stichting Paulusfonds 2013 2014. Fiscaal nummer/rsin 812405079 Contactgegevens Stichting Paulusfonds, Torenlaan 56 1391AN Abcoude 1. Doelstelling De Stichting Paulusfonds stelt zich ten doel

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Madamfo Contactadres: J. Claessens De Scheerder 40 5506 BM Veldhoven. www.madamfo.com

Jaarverslag 2014. Stichting Madamfo Contactadres: J. Claessens De Scheerder 40 5506 BM Veldhoven. www.madamfo.com Jaarverslag 2014 Stichting Madamfo is opgericht in 1997 en ondersteunt in Ghana projecten op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs. Madamfo is het Ghanese woord voor vriend. Stichting Madamfo Contactadres:

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 & Jaarplan 2015

Jaarverslag 2014 & Jaarplan 2015 Jaarverslag 2014 & Jaarplan 2015 Januari 2015 1 van 8 Voorwoord Sinds 2009 is de Stichting Vrienden van Bruggerbosch officieel geregistreerd door de Belastingdienst als een Algemeen Nut Beogende Instelling.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Stichting Ouderraad Erasmiaans Gymnasium

Huishoudelijk reglement Stichting Ouderraad Erasmiaans Gymnasium Huishoudelijk reglement Stichting Ouderraad Erasmiaans Gymnasium I. Doelstelling 1. Doel van de Ouderraad is de behartiging van de belangen van leerlingen en ouders*. De Ouderraad tracht dit te bereiken

Nadere informatie

HARTELIJK DANK ROTARIANS!

HARTELIJK DANK ROTARIANS! HARTELIJK DANK ROTARIANS! Dit is mijn laatste Maandbrief. Op 29 juni a.s. draag ik de gouverneursketen over aan Martje van der Brug, die daarmee per 1 juli gouverneur van ons district is. Voor mijn gouverneursjaar

Nadere informatie

Zorg voor de bewoners van t Huys te Hoecke, De Korenschoof en Hofwijk

Zorg voor de bewoners van t Huys te Hoecke, De Korenschoof en Hofwijk Jaaroverzicht 2015 van Stichting Vrienden van t Huys te Hoecke (SVHH) Zorg voor de bewoners van t Huys te Hoecke, De Korenschoof en Hofwijk Het contactadres van SVHH is: Zorgwaard locatie t Huys te Hoecke,

Nadere informatie

Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht

Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht Secretaris: Chris Bierman, Lekboulevard 23, 3434 GK Nieuwegein Tel.. : 030-6063279, mob: 06-23821346 E-mail: info@cbierman.nl Website: http://www.vdhafdelingzuidholland.nl

Nadere informatie

Workshop District LedenCommissie D Harriette Verwey RC Leiden AM De Baak, Noordwijk 16 maart 2019

Workshop District LedenCommissie D Harriette Verwey RC Leiden AM De Baak, Noordwijk 16 maart 2019 Workshop District LedenCommissie D 1600 Harriette Verwey RC Leiden AM De Baak, Noordwijk 16 maart 2019 Doel workshop Kennismaken met leden van de commissie Wat zijn onze activiteiten/ plannen Ledenbeleid:

Nadere informatie

Verbinding Grenzen verleggen. Jaarplan

Verbinding Grenzen verleggen. Jaarplan Verbinding Grenzen verleggen Jaarplan 2017-2018 1 Jaarplan 2017-2018 Rotary Ettenleur e.o. 1.Inleiding De Rotaryclub Etten-Leur en omgeving maakt deel uit van de grote Rotaryfamilie in de wereld. Het jaarthema

Nadere informatie

Jaarvergadering op Zaterdag 8 Mei. Na een korte openingsrede van de voorzitter \verd overgegaan tot de afwerking van de vele agenda-punten.

Jaarvergadering op Zaterdag 8 Mei. Na een korte openingsrede van de voorzitter \verd overgegaan tot de afwerking van de vele agenda-punten. Jaarvergadering op Zaterdag 8 Mei. Na een korte openingsrede van de voorzitter \verd overgegaan tot de afwerking van de vele agenda-punten. De notulen van de vorige Jaarvergadering te Utrecht werden zonder

Nadere informatie

Weekbericht: 2508 Rotaryclub Tiel. Bijeenkomst d.d. 01 December 2015 2 e secretaris Madzy Karsters

Weekbericht: 2508 Rotaryclub Tiel. Bijeenkomst d.d. 01 December 2015 2 e secretaris Madzy Karsters Weekbericht: 2508 Rotaryclub Tiel Bijeenkomst d.d. 01 December 2015 2 e secretaris Madzy Karsters Aanwezige leden 34 Dispensatie: - Totaal aantal leden: 48 Attendancepercentage: 76 % X = aanwezig A = afmeldingen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 Stichting Fonds Toekomst Liberaal Den Haag

JAARVERSLAG 2017 Stichting Fonds Toekomst Liberaal Den Haag JAARVERSLAG 2017 Stichting Fonds Toekomst Liberaal Den Haag Inhoudsopgave 1. Introductie 2. Organisatie 2.1 Organisatiestructuur 2.2 Namen en functies bestuursleden 3. Activiteitenverslag 4. Financiën

Nadere informatie

NAJAARS- CONGRES. 4 en 5 november 2016 Lunteren

NAJAARS- CONGRES. 4 en 5 november 2016 Lunteren NAJAARS- CONGRES 4 en 5 november 2016 Lunteren ALGEMENE INFORMATIE Dit najaar bestaat de VVD Bestuurdersvereniging 70 jaar! Traditiegetrouw vindt het najaarscongres plaats in Congrescentrum De Werelt in

Nadere informatie

GEEF JE INSPIRATIE EEN KANS! DE NIEUWE GENERATIE: ROTARACT IN DISTRICT 1600

GEEF JE INSPIRATIE EEN KANS! DE NIEUWE GENERATIE: ROTARACT IN DISTRICT 1600 GEEF JE INSPIRATIE EEN KANS! September is in Rotary de maand van de New Generations. Daarom wil ik graag de schijnwerper zetten op ROTARACT, de jongerenafdeling van Rotary die werd opgericht in 1968 en

Nadere informatie

STICHTING ARISE AND SHINE NETHERLANDS BELEIDSPLAN

STICHTING ARISE AND SHINE NETHERLANDS BELEIDSPLAN STICHTING ARISE AND SHINE NETHERLANDS BELEIDSPLAN 2015 2017 www.ariseandshinenetherlands.com info@ariseandshinenetherlands.com postadres: Barrierweg 42 5298AD Liempde 06-28183398 Inhoud 1. Missie/visie...3

Nadere informatie

Wat is Rotaryclub De Rottemeren?

Wat is Rotaryclub De Rottemeren? Wat is Rotaryclub De Rottemeren? Rotaryclub De Rottemeren is een Rotaryclub voor het gebied van de gemeente Lansingerland. De club is een gemengde club, samengesteld uit vertegenwoordigers van verschillende

Nadere informatie

PROBUS IN JAARVERSLAGEN VAN DE STICHTING PROBUS NEDERLAND INFORMATIE CENTRUM

PROBUS IN JAARVERSLAGEN VAN DE STICHTING PROBUS NEDERLAND INFORMATIE CENTRUM PROBUS IN 2011 JAARVERSLAGEN VAN DE STICHTING PROBUS NEDERLAND INFORMATIE CENTRUM Jaarverslag secretaris 2011 In 2011 heeft het bestuur afscheid moeten nemen van een tweetal oudbestuursleden. Beiden hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief Redactie: Ans Corts Bekijk het archief online

Nieuwsbrief Redactie: Ans Corts Bekijk het archief online Nieuwsbrief Redactie: Ans Corts nieuwsbrief@bridgedocent.nl Bekijk het archief online Nieuwsbrief 53 december 2016 Kerst- en Nieuwjaarsgroet Beste bridgedocent(e), Met veel plezier kijken we graag samen

Nadere informatie

nummer 53!!!!! Februari 2015 11.15 uur ontvangst met koffie 11.30 uur aanvang van de vergadering Concept-agenda Middagprogramma (zie toelichting)

nummer 53!!!!! Februari 2015 11.15 uur ontvangst met koffie 11.30 uur aanvang van de vergadering Concept-agenda Middagprogramma (zie toelichting) Nieuwsbrief nummer 53!!!!! Februari 2015 z Agenda z Algemene Ledenvergadering VCI 11.15 uur ontvangst met koffie 11.30 uur aanvang van de vergadering Concept-agenda Het bestuur nodigt de leden en genodigden

Nadere informatie

Het bestuur van Stichting Community Service Rotary club Purmerend PURMEREND. De jaarrekening 2017/2018

Het bestuur van Stichting Community Service Rotary club Purmerend PURMEREND. De jaarrekening 2017/2018 Het bestuur van Stichting Community Service Rotary club Purmerend PURMEREND De jaarrekening 2017/2018 INHOUDSOPGAVE RAPPORT Algemeen FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 30 juni 2018 2. Staat

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM

JAARVERSLAG 2013 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM JAARVERSLAG 2013 DESTINO stichting Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM Voorwoord Hierbij bieden wij u het Jaarverslag aan. Dit verslag is een verantwoording van de activiteiten en financiën

Nadere informatie

en en Op 26 Generations

en en Op 26 Generations Woerden 16 juni 20122 Bestee Rotary vrienden en vriendinnen, Hartelijk welkom op deze landelijke Jeugd uitwisselings dag georganiseerd door de MDJC voor de Rotary - District jeugd commissarissen en Regionale

Nadere informatie

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS DRIEBERGEN, 14 november Betreft: Algemene ledenvergadering Beste leden van Provero, Op donderdag 14 november 2013 vindt om 10.00 uur de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2013 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek.

Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2013 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek. Geachte heer, mevrouw, Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2013 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek. Mocht u over de inhoud van dit jaarverslag nog vragen hebben

Nadere informatie

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering Dutch Lighttown HD Club Schoolstraat 2 5595CS Leende Tel +31 (0)40-7370397 Internet: www.dutch-lighttown-hd-club.nl KvK Eindhoven V 40 240 650 IBAN/Rekeningnummer:NL89 Rabo 0127.4987.45 BIC: RABONL2U.

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Rotary Community Service "Rotary Dordrecht Helpt"

Jaarrekening Stichting Rotary Community Service Rotary Dordrecht Helpt Jaarrekening 2016-2017 van Stichting Rotary Community Service "Rotary Dordrecht Helpt" p/a Gevaertsweg 19 3311 DA DORDRECHT Balans per ultimo boekjaar 30-6-2017 30-6-2016 Activa Geldmiddelen F. van Lanschot

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Jaarverslag 2015 Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Veenendaal Veenendaal 1 1. Voorwoord Met dit jaarverslag brengen wij u graag op de hoogte van de gang van zaken bij de Stichting

Nadere informatie

Voorwoord... 3. 1. Resultaten 2013... 4. 1.1 Fondsenwerving... 4. 1.2 Cliënten... 4. 1.3 Doorverwijzers... 5

Voorwoord... 3. 1. Resultaten 2013... 4. 1.1 Fondsenwerving... 4. 1.2 Cliënten... 4. 1.3 Doorverwijzers... 5 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 1. Resultaten 2013... 4 1.1 Fondsenwerving... 4 1.2 Cliënten... 4 1.3 Doorverwijzers... 5 1.4 Public Relations en communicatie... 6 2. Organisatie... 7 2.1

Nadere informatie

GEEF JE INSPIRATIE EEN KANS! DE COMMISSIE VOCATIONAL SERVICE - 4 WAY TEST VOCATIONAL SERVICE - JOBROTARY

GEEF JE INSPIRATIE EEN KANS! DE COMMISSIE VOCATIONAL SERVICE - 4 WAY TEST VOCATIONAL SERVICE - JOBROTARY GEEF JE INSPIRATIE EEN KANS! Oktober is in Rotary de Vocational Service Maand. Op 23 februari 1905 kwamen Paul Harris en drie vrienden samen in een klein bureau in Chicago. Het doel van de eerste Rotaryclub

Nadere informatie

Beleidsplan. Beleidsplan Orissa Zal Leven pag. 1

Beleidsplan. Beleidsplan Orissa Zal Leven pag. 1 Beleidsplan Stichting ORISSA ZAL LEVEN! Spelt-oord 18 3991 XH Houten Telefoon: 030-6343167 Website: www.orissazalleven.nl Emailadres: info@orissazalleven.nl Kamer van Koophandel: 51405229 Bankrekeningnr:

Nadere informatie

Stichting Museum Engelandvaarders Noordwijk. Jaarverslag 31 december 2017

Stichting Museum Engelandvaarders Noordwijk. Jaarverslag 31 december 2017 Stichting Museum Engelandvaarders Noordwijk Jaarverslag 31 december 2017 1 Stichting Museum Engelandvaarders Inhoud Blz. Verslag bestuur 3 Algemeen 3 Missie en visie Museum Engelandvaarders 3 Samenstelling

Nadere informatie

Doelstelling Stichting Vluchtelingenwerk Immanuel. Samenstelling bestuur en beloning bestuur:

Doelstelling Stichting Vluchtelingenwerk Immanuel. Samenstelling bestuur en beloning bestuur: Verslag 2015 Doelstelling Stichting Vluchtelingenwerk Immanuel Doelstelling van de Stichting: Volgens artikel 2 van de Statuten van de Stichting luidt de doelstelling: De stichting heeft ten doel: Het

Nadere informatie

Verslag van de Participatiehouders Vergadering Gehouden op 26 november Participatiehouders (inclusief bestuursleden)

Verslag van de Participatiehouders Vergadering Gehouden op 26 november Participatiehouders (inclusief bestuursleden) STICHTING TOT EXPLOITATIE VAN DE CAPELSE GOLFBAAN s-gravenweg 311, 2905 LB Capelle aan den IJssel Telefoon: 010 4422485, Email: info@golfclubcapelle.nl Verslag van de Participatiehouders Vergadering Gehouden

Nadere informatie

JOUW INZET HEEFT MEER IMPACT BIJ ROTARY.

JOUW INZET HEEFT MEER IMPACT BIJ ROTARY. JOUW INZET HEEFT MEER IMPACT BIJ ROTARY. LOCALE ACTIVITEITEN? GOEDE DOELEN? EEN BETERE WERELD? Je bent gelukkig en succesvol. In je werk, met je gezin, in Nederland. Daarom wil je graag iets terug doen

Nadere informatie

V O O R W O O R D. Jacob Fokkema, voorzitter

V O O R W O O R D. Jacob Fokkema, voorzitter V O O R W O O R D Waarde moet je koesteren en vraagt om blijvende aandacht. Massale erkenning is niet de bron van waaruit waarde ontspruit. Het is de dynamiek van het verschil dat haar bestaansrecht geeft.

Nadere informatie

Jaarverslag Auteur: Kommer Braber (Penningmeester) & Martijn Braber (Secretaris) Datum: 1 juni 2016 Versie: 1.1

Jaarverslag Auteur: Kommer Braber (Penningmeester) & Martijn Braber (Secretaris) Datum: 1 juni 2016 Versie: 1.1 Auteur: Kommer Braber (Penningmeester) & Martijn Braber (Secretaris) Datum: 1 juni 2016 Versie: 1.1 http://www.spottanzania.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Secretariele verantwoording... 4 Financiele verantwoording...

Nadere informatie

December In dit nummer: Van het Vriendenbestuur Van het Stichtingsbestuur Tips

December In dit nummer: Van het Vriendenbestuur Van het Stichtingsbestuur Tips Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers vrienden.beeldenpark@gmail.com December 2017 In dit nummer: Van het Vriendenbestuur Van het Stichtingsbestuur Tips Van het Vriendenbestuur

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal

Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal Inhoudsopgave Voorwoord pagina 3 Doelstelling pagina 4 Beleidsplan 2016 pagina 4 Begrotingsbeleid pagina 4 Gebeurtenissen 2015 pagina 5 Bestuurssamenstelling pagina 5 Fractiesamenstelling

Nadere informatie

BATEN TOTAAL , , ,97

BATEN TOTAAL , , ,97 WINST- EN VERLIESREKENING 2017-2018, Werkelijk Werkelijk Werkelijk 2015-2016 2016-2017 2017-2018 BATEN Bijdragen 3.935,00 4.135,00 4.285,00 Rente 148,60 31,36 3,09 Verjaardagfonds 50,00 387,00 125,00 Boekenmarkt

Nadere informatie

als eigenaar, vennoot, directielid of manager van een goed bekend staand bedrijf of beroep werkzaam zijn;

als eigenaar, vennoot, directielid of manager van een goed bekend staand bedrijf of beroep werkzaam zijn; HUISHOUDELIJK REGLEMENT ROTARYCLUB OSS-MAASLAND AFDELING I: LIDMAATSCHAP Het ledenbestand Artikel 1. De Rotaryclub Oss-Maasland is een club met leden, die de doelstellingen van Rotary onderschrijven en

Nadere informatie

TITLE DISTRICT INFODAG - RLI TITLE ROTARY LEADERSHIP INSTITUTE NL Nanning van der Hoop (RC Houten Castellum trainer/bestuurslid RLI) Naam

TITLE DISTRICT INFODAG - RLI TITLE ROTARY LEADERSHIP INSTITUTE NL Nanning van der Hoop (RC Houten Castellum trainer/bestuurslid RLI) Naam TITLE DISTRICT INFODAG - RLI HORST 8 oktober 2016 TITLE ROTARY LEADERSHIP INSTITUTE NL Nanning van der Hoop (RC Houten Castellum trainer/bestuurslid RLI) ROLLCALL Naam Classificatie Club Aantal jaren lid

Nadere informatie

ABN-AMRO. kaarten ABN / BoomvdVeer 140,00 140,00 kaarten ABN / Jurriens 140,00 140,00

ABN-AMRO. kaarten ABN / BoomvdVeer 140,00 140,00 kaarten ABN / Jurriens 140,00 140,00 ABN-AMRO BATEN volg.nr. bank totaal totaal Fund comm rotary kosten kosten jaar datum bank saldo omschrijving credit debet bijdrage raising kruispost rente diverse service foundation fundr. bank kind kruispost

Nadere informatie

Jaarverslag Open monumentendag

Jaarverslag Open monumentendag Jaarverslag 2013 Het bestuur: we zijn 8 maal voor bestuursvergadering bijeen geweest, 1 ledenvergadering. Op 15 maart was onze jaarvergadering. Tijdens deze vergadering zijn met goedkeuring van de leden

Nadere informatie

Probusclub Zeewolde. HUISHOUDELIJK REGLEMENT ( Vastgesteld op 5 maart 2014 )

Probusclub Zeewolde. HUISHOUDELIJK REGLEMENT ( Vastgesteld op 5 maart 2014 ) HUISHOUDELIJK REGLEMENT ( Vastgesteld op 5 maart 2014 ) Inleiding De Probusclub Zeewolde te Zeewolde is opgericht op 14 januari 2009, op initiatief van Probusclub Nijkerk. Installatie door Probus Nederland

Nadere informatie

Beleidsplan stichting Tongen in Purmerend

Beleidsplan stichting Tongen in Purmerend Beleidsplan stichting Tongen in Purmerend 2017-2018 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Inleiding 4 Missie en visie van de Stichting Tongen in Purmerend 5 Financiën 6 De manier waarop de Stichting Tongen in Purmerend

Nadere informatie

STICHTING VOOR SURINAAMSE GENEALOGIE JAARVERSLAG 2011

STICHTING VOOR SURINAAMSE GENEALOGIE JAARVERSLAG 2011 STICHTING VOOR SURINAAMSE GENEALOGIE JAARVERSLAG 2011 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2011 Bestuurlijke ontwikkelingen... 3 Konmakandra... 3 In 2011 bereikte resultaten... 3 Tienjarig bestaan... 3 Aantal donateurs

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 en Jaarplan 2015

Jaarverslag 2014 en Jaarplan 2015 Jaarverslag 2014 en Jaarplan 2015 Nederlandse Organisatie van Vrouwelijke Apothekers 1 1. Samenstelling Bestuur en commissies peildatum 31-12-2014 Bestuur Voorzitter: Martina Teichert. Penningmeester en

Nadere informatie

In het jaar 2017 bestaat de Wmo-adviesraad uit:

In het jaar 2017 bestaat de Wmo-adviesraad uit: JAARVERSLAG Wmo-adviesraad Epe 2017 Postbus 49 8160 Epe www.wmoadviesraadepe.nl info@wmoadviesraadepe.nl In het jaar 2017 bestaat de Wmo-adviesraad uit: Mevrouw C. Van der Valk, voorzitter (tot 1 september)

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Amsterdam Sinfonietta. Vastgesteld in de bestuursvergadering van 27 maart 2018

Jaarverslag Stichting Vrienden van Amsterdam Sinfonietta. Vastgesteld in de bestuursvergadering van 27 maart 2018 Jaarverslag 2017 Stichting Vrienden van Amsterdam Sinfonietta Vastgesteld in de bestuursvergadering van 27 maart 2018 maart 2018 Inhoudsopgave 1. Verslag van het bestuur... 2 2. Financiën... 3 2.1. Resultaat

Nadere informatie

Stg. Welzijn voor Allen Stationsstraat BJ HEYTHUYSEN RAPPORT OVER HET BOEKJAAR 2016/2017

Stg. Welzijn voor Allen Stationsstraat BJ HEYTHUYSEN RAPPORT OVER HET BOEKJAAR 2016/2017 Stg. Welzijn voor Allen Stationsstraat 21 6093 BJ HEYTHUYSEN RAPPORT OVER HET BOEKJAAR 2016/2017 INHOUDSOPGAVE JAARREKENING 1. balans per 30 juni 2017 4 2. winst- en verliesrekening 2016/2017 6 3. algemene

Nadere informatie

Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht

Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht Secretaris: Chris Bierman, Lekboulevard 23, 3434 GK Nieuwegein Tel.. : 030-6063279, mob: 06-23821346 E-mail: info@cbierman.nl Website: http://www.vdhafdelingzuidholland.nl

Nadere informatie

Rotary Club Achterhoek Oost. Jaarplan 2014-2015

Rotary Club Achterhoek Oost. Jaarplan 2014-2015 Rotary Club Achterhoek Oost Jaarplan 2014-2015 1 Jaarthema 2014-2015 Light Up rotary Steek een lichtje aan in plaats van het donker te veroordelen. 2 Inhoud 1.Voorwoord 2. Bestuurlijke samenstelling 3.

Nadere informatie

Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2016

Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2016 Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2016 Inleiding... 3 Activiteiten... 3 Algemeen... 3 Overige.... 3 Sponsoring.... 3 Handboek Chauffeur.... 3 Taakomschrijving Coördinator.... 4 Accountant....

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers September aanmeldden voor de beeldenspeurtocht.

Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers September aanmeldden voor de beeldenspeurtocht. Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers vrienden.beeldenpark@gmail.com September 2017 In dit nummer: Van het Vriendenbestuur Atelierbezoek Roel en Marry Teeuwen Opening bewegwijzering

Nadere informatie

Terugblik Uit: Het Rotary Jaarboek Lieve vrienden en vriendinnen,

Terugblik Uit: Het Rotary Jaarboek Lieve vrienden en vriendinnen, Terugblik 2011-2012 Door uittredend voorzitter Bir Muste en de Webmaster Uit: Het Rotary Jaarboek 2012-2013 Lieve vrienden en vriendinnen, Voor ons ligt weer een nieuw Rotaryjaar, met een nieuwe voorzitter

Nadere informatie

Besluitenboek van de Rotaryclub Zaandam (versie november 2010)

Besluitenboek van de Rotaryclub Zaandam (versie november 2010) Besluitenboek van de Rotaryclub Zaandam (versie november 2010) Inleiding Naast de statuten en het huishoudelijk reglement kende de Rotaryclub Zaandam een besluitenboek. In dit boek waren de praktische

Nadere informatie

FreeTest Netwerkorganisatie van en voor testprofessionals

FreeTest Netwerkorganisatie van en voor testprofessionals FreeTest Netwerkorganisatie van en voor testprofessionals 1 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Jaarverslag: Sociaal... 4 Resultaten over het jaar 2014... 4 Leden... 4 Bestuur... 5 Doelen voor het jaar 2015...

Nadere informatie

EEN ZOMERSE GOUVERNEURSBRIEF

EEN ZOMERSE GOUVERNEURSBRIEF EEN ZOMERSE GOUVERNEURSBRIEF Mijn vakantie zit er al weer op ik maakte een fantastische boottocht op de Amazone. Eenmaal terug ben ik nauwelijks meer buiten geweest, zo druk had ik het met het afronden

Nadere informatie

Rotary in Nederland. Een wereldwijd netwerk van betrokken vrijwilligers

Rotary in Nederland. Een wereldwijd netwerk van betrokken vrijwilligers Maandbrief Januari Rotary Awareness-Month. Rotary in Nederland Een wereldwijd netwerk van betrokken vrijwilligers Rotary International District 1610 Beste Rotarians, Allereerst wens ik u allen een goed

Nadere informatie

- Huishoudelijk Reglement -

- Huishoudelijk Reglement - - Huishoudelijk Reglement - Studievereniging SEC Sociologisch EpiCentrum Algemene bepalingen ART. 1 1. Behoudens de wettelijke bepalingen en het bepaalde in de statuten worden de inwendige aangelegenheden

Nadere informatie

GILDE ROTTERDAM NIEUWSBRIEF

GILDE ROTTERDAM NIEUWSBRIEF December 2018 GILDE ROTTERDAM NIEUWSBRIEF Van de Redactie Inmiddels zijn er twee nieuwsbrieven uitgekomen en had nr. 3 al een tijdje geleden bij de vrijwilligers in de elektronische postbus moeten belanden.

Nadere informatie

Concept Financiële jaarverslaggeving over 2017

Concept Financiële jaarverslaggeving over 2017 Concept Financiële jaarverslaggeving over 2017 Stadsplein 70 7041 JG 's-heerenberg RSIN nummer 8164.40.050 / 8166.73.287 Inhoudsopgave pagina 1. Jaarverslag 1.1 Doelstelling. 3 1.2 Organisatie. 3 1.3 Activiteitenverslag

Nadere informatie