Vlaamse overheid. Beleidsdomein EWI. Agentschap Ondernemen. Onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking van diensten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vlaamse overheid. Beleidsdomein EWI. Agentschap Ondernemen. Onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking van diensten"

Transcriptie

1 Vlaamse overheid Beleidsdomein EWI Agentschap Ondernemen Onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking van diensten Bestek nr. haalbaarheid prestarters Ondersteuning van prestarters met trajectbegeleiding het onderzoek naar de haalbaarheid van hun ondernemersidee (Generiek haalbaarheidsadvies voor prestarters) Uiterste indieningsdatum kandidaatstellingen: op 7 februari 2014 om uur via e-tendering. De opening van de offertes vindt plaats in beperkte zitting op 7 februari 2014 om uur Infosessie over deze selectieleidraad: Op 16 januari 2014 om 9.30 uur in lokaal 0.06 van het Ellipsegebouw, Koning Albert II-laan 35, 1030 Brussel Contactpersonen Juridisch en procedureel: Bart Candaele (02/ ) Opdrachtomschrijving: An Quaethoven (011/ ) Bestek goedgekeurd door de heer Kris Peeters, Minister-president van de Vlaamse Regering Vlaams minister van Economie, Buitenlands Beleid, Landbouw en Plattelandsbeleid (datum en handtekening)

2 INLEIDING 2 De ViA-doorbraak de open ondernemer moet de ondernemerscultuur aanzwengelen en de Vlaamse ondernemingen competitiever maken op internationaal niveau. Daarvoor zet Vlaanderen in op de omkadering van startende en groeiende ondernemers. De Vlaamse overheid stimuleert ondernemers om internationale markten aan te boren en trekt buitenlandse investeringen aan. Met het nieuw industrieel beleid zal de overheid zorgen voor de fabriek van de toekomst, meer duurzaamheid en een groenere economie in Vlaanderen. De Vlaamse overheid wil dat bereiken met onder andere de volgende projecten: Meer Vlaamse export in snelgroeiende markten; Toename buitenlandse investeringen in Vlaanderen; Nieuw Actieplan Ondernemerschap; Een kernversterkend winkelbeleid; Gazellesprong voor meer snelgroeiende bedrijven; Nieuw industrieel beleid; Duurzame landbouw en visserij. De doorbraak de open ondernemer draagt bij aan de doelstellingen van het Pact Meer bepaald wil deze doorbraak volgende doelstellingen ondersteunen: Duurzame topregio; Internationalisering; Innovatie; Ondernemerschap. Voorliggende overheidsopdracht kadert binnen de specifieke subdoelstelling inzake het Nieuw Actieplan Ondernemerschap. Het Actieplan Ondernemerschap definieert welke overheidsinitiatieven noodzakelijk zijn om het ondernemerschap in Vlaanderen te stimuleren. Het Actieplan bevat concrete acties voor het brede publiek, het onderwijs en ondernemers. Zo is er een actieplan om ondernemerschap te promoten in het onderwijs, en zal er scouting en coaching komen voor startende ondernemers. Het Actieplan Ondernemerschap wil de komende jaren drie uitdagingen aanpakken. 1. Een ondernemerschapscultuur tot stand brengen in Vlaanderen door ondernemen te promoten in het onderwijs en in bedrijven. 2. Meer startende ondernemingen creëren door het meer haalbaar en wenselijk te maken om een onderneming op te starten. 3. Startende ondernemers sterker maken door professioneel management en een internationale focus te stimuleren. Onderhandelingsprocedure met bekendmaking: kandidaatstelling Deze overheidsopdracht wordt georganiseerd via de onderhandelingsprocedure met (Europese) bekendmaking. De onderhandelingsprocedure met bekendmaking start met een bekendmaking waarbij geïnteresseerden de kans krijgen zich kandidaat te stellen om de opdracht uit te voeren. Het Agentschap Ondernemen zal op basis van de binnengekomen kandidaatstellingen een

3 3 selectie doorvoeren op basis van de in onderstaande teksten opgenomen toegangsvereisten en kwalitatieve selectiecriteria. De geselecteerde kandidaten zullen gevraagd worden een offerte in te dienen. Dat wil zeggen dat in deze fase nog geen volledig uitgewerkte offerte moet ingediend worden, maar slechts de kandidaatstelling op basis van de toegangsvereisten en kwalitatieve selectie zoals uiteengezet in onderstaand document. Omdat gegadigden zich met kennis van zaken kandidaat zouden kunnen stellen, wordt in deze fase al het volledige bestek ter beschikking gesteld. De delen waarop in deze fase een antwoord moet gegeven worden, werden in een kader gezet met achtergrondkleur.

4 I. ALGEMENE BEPALINGEN 4 I.1. AANBESTEDENDE OVERHEID 1. Deze opdracht wordt uitgeschreven door het Vlaamse Gewest, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering, bij delegatie, in de persoon van de Vlaamse minister bevoegd voor Economie. De bevoegdheden van de minister voor Economie inzake de selectie, het voeren van de onderhandelingen, de gunning, plaatsing en ook het definitief sluiten van de overeenkomst worden, voor zover de regelgeving hier nog niet voldoende in voorziet specifiek voor deze opdracht, gesubdelegeerd naar de administrateur-generaal van het Agentschap Ondernemen, intern verzelfstandigd agentschap zonder rechtspersoonlijkheid. 2. Volgende administratieve entiteit is belast met de opvolging van deze opdracht: Beleidsdomein EWI Agentschap Ondernemen Afdeling Diensten Dienst Strategie en Financiering Koning Albert II-laan Brussel Alle briefwisseling m.b.t. deze opdracht moet naar die entiteit worden gestuurd, behoudens toepassing van punt 3 hierna. 3. Ieder deurwaardersexploot bestemd voor de aanbestedende overheid moet worden betekend aan de Kanselarij van de Voorzitter van de Vlaamse Regering, Koolstraat 35 in 1000 Brussel. Het is daarbij onverschillig of het gaat om de betekening van een dagvaarding, gerechtelijke uitspraak, overdracht van schuldvordering of een ander exploot. Hetzelfde adres geldt ook voor de aangetekende brief waarbij een schuldvordering wordt overgedragen of inpandgegeven. I.2. VOORWERP EN CLASSIFICATIE OPDRACHT Ondersteuning van prestarters met trajectbegeleiding bij de opmaak van een ondernemingsplan en het onderzoek naar de (financiële) haalbaarheid van hun ondernemersidee (Generiek haalbaarheidsadvies voor prestarters). De opdracht heeft als doelstelling om prestarters te ondersteunen met een gerichte maatregel tot het voorzien van begeleiding, advies en informatie bij de opmaak van een ondernemingsplan en het beoordelen van de (financiële) haalbaarheid van hun ondernemersidee. Het Agentschap Ondernemen zoekt maximaal twee dienstverleners die elk een quotum zullen toegezegd krijgen voor een aantal af te nemen trajecten op basis van de vereisten uitgelegd in dit bestek. De bedoeling is om begeleidingen van prestarters te voorzien op een periode van twee, maximaal drie jaar. Een vergoeding kan voorzien worden voor het basistraject, gestopte trajecten en optionele trajecten.

5 CPV-code: (Adviezen inzake bedrijfsvoering en management, en aanverwante diensten). Deze opdracht is een opdracht voor diensten in de zin van art. 3 van de Wet overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten van 15 juni I.3. GUNNINGSWIJZE De gunning van deze opdracht gebeurt via onderhandelingsprocedure met voorafgaande (Europese) bekendmaking, op basis van artikel 26, 2, 3 van de Wet overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten van 15 juni I.4. TOEPASSELIJKE WETTELIJKE BEPALINGEN Op deze opdracht zijn onder meer toepasselijk: - Wet overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten van 15 juni 2006 (hierna: Wet Overheidsopdrachten); - Koninklijk besluit plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren van 15 juli 2011 (hierna: KB Plaatsing); - Koninklijk besluit tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken van 14 januari 2013 (hierna: KB Uitvoering); - Wet betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten van 17 juni U kunt deze regelgeving terugvinden op: I.5. TOEPASSELIJKE DOCUMENTEN EN PLANNEN Actieplan Ondernemerschap ( p% pdf Website Agentschap Ondernemen voor publicaties gericht op (pre)starters ( _tid=294) Startersinitiatieven Vlaanderen. Voor meer en sterker ondernemerschap (brochure Agentschap Ondernemen) Startkompas. Onderzoek en bereken de haalbaarheid van uw zaak (brochure en tool Agentschap Ondernemen) Het businessmodel canvas van Osterwalder (brochure Agentschap Ondernemen)

6 I.6. OVERIGE ALGEMEEN TOEPASSELIJKE BEPALINGEN 6 1. De opdracht heeft een initiële looptijd van twee jaar, te rekenen vanaf de datum vermeld bij de sluiting. Na het verstrijken van deze initiële looptijd kan de opdracht één maal verlengd worden met een periode van maximaal twee jaar of tot uitputting van het beschikbare budget, op basis van artikel 37, 2 van de Wet Overheidsopdrachten. Deze verlenging wordt door de aanbestedende overheid medegedeeld via aangetekend schrijven, uiterlijk drie maanden vóór het verstrijken van de looptijd van de opdracht. De verlenging verloopt niet stilzwijgend. Indien de dienstverlener geen aangetekend schrijven ontvangt, is de opdracht beëindigd. 2. De inschrijver gebruikt uitsluitend het Nederlands in zijn mondelinge en schriftelijke relatie met de aanbestedende overheid. Van documenten die enkel in een andere taal beschikbaar zijn, kan de overheid een, desgevallend beëdigde, vertaling eisen. 3. Deze opdracht verleent geen exclusiviteit. De Vlaamse overheid kan altijd gelijkaardige opdrachten op de markt plaatsen om bijkomende dienstverleners aan te duiden. 4. De dienstverlener verbindt er zich toe in al zijn communicatie het Agentschap Ondernemen en Vlaanderen in Actie op te nemen, tenzij anders afgesproken wordt tijdens de stuurgroep (vb. omdat de Vlaamse overheidscommunicatie wijzigt n.a.v. de nieuwe legislatuur en ViA niet meer als overkoepelende strategie zou gelden). Tijdens de onderhandelingen of in de stuurgroep kan nog besproken worden op welke wijze dit moet gebeuren. Zonder bespreking, waarvan schriftelijke neerslag bestaat, gelden onderstaande regels: Gesteunde initiatieven / projecten / uitbestede diensten door het Agentschap Ondernemen en Vlaanderen in Actie (ViA) Communicatieverplichtingen 1. Algemeen De partner(s) moet(en) in elke communicatie Vlaanderen in Actie en het Agentschap Ondernemen duidelijk kaderen. Vlaanderen in Actie (ViA) moet gepositioneerd worden als het beleidskader. Het Agentschap Ondernemen als contactpunt voor concrete informatie en aanspreekpunt m.b.t. het ruimere, operationele kader. Het etiket van de Vlaamse overheid, meer specifiek Vlaanderen in Actie en Agentschap Ondernemen, is een kwaliteitslabel dat toegekend worden aan de uitbestede dienst. Dit betekent dat deze logo s ook de nodige visibiliteit verdienen. Dit vertaalt zich in:

7 - WOORD: Positionering van Vlaanderen in Actie en Agentschap Ondernemen in elke tekst (website, brochure en eventueel aanvullende communicatiemiddelen). 7 - BEELD: Het ViA logo moet een prominente plaats krijgen. Het logo van het Agentschap Ondernemen (of een gelijkwaardige alternatieve vermelding in de tekst) moet eveneens voldoende visibiliteit krijgen (in verhouding tot de grootte van de steun). - KOEPELCONCEPT: Indien een koepelconcept wordt uitgewerkt door het Agentschap Ondernemen (cfr. Startersinitiatieven Vlaanderen, Ondernemingsplanwedstrijd Vlaanderen), moet de visual gebruikt worden zoals gespecifieerd door het Agentschap Ondernemen. De projectcoördinator moet erop toezien dat de logo s voldoende leesbaar zijn bij druk. 2. Concreet Hierna enkele concrete voorbeelden, niet limitatief. BROCHURE In een brochure mag de tekst m.b.t. de positionering achteraan staan. De tekst is te bepalen in overleg met het Agentschap Ondernemen. Het ViA logo moet vooraan, voldoende groot en leesbaar, geplaatst worden. Het logo van het Agentschap Ondernemen of een gelijkwaardige alternatieve vermelding in de tekst moet eveneens voldoende visibiliteit krijgen. Indien er een koepelconcept is, moet dit vooraan gebruikt worden. EVENT Bij elk event van de organisatoren/promotoren is het verplicht om Vlaanderen in Actie en Agentschap Ondernemen voldoende visibiliteit te geven. Het Agentschap Ondernemen stelt aan de organisatoren/promotoren 1 roll up met de correcte logo's ter beschikking. Deze moet duidelijk zichtbaar aan het onthaal geplaatst worden. Deze roll up dient de organisator/promotor tijdig op te vragen bij communicatie@agentschapondernemen.be. De organisatoren zorgen er tevens voor dat de voormelde logo's bij een power point presentatie of filmpjes die betrekking hebben op het project, aan het begin en het einde getoond worden. TV SPOT De beide logo s moeten voldoende visibiliteit krijgen, conform de afgesproken filosofie (cfr. punt 1). RADIOSPOT Gezien de krappe timing van een radiospot is enkel een duidelijke vermelding van Vlaanderen in Actie (het beleidskader) voldoende. AFFICHE Op een affiche moeten Vlaanderen in Actie en Agentschap Ondernemen als kwaliteitslabel de nodige visibiliteit krijgen. Het ViA-logo moet een

8 8 voorkeurplaats krijgen t.o.v. eventuele andere al dan niet commerciële partners. Indien er een koepelconcept is, moet dit voldoende visibiliteit krijgen op de affiche. WEBSITE Het ViA logo moet duidelijk zichtbaar op de homepage van de website staan (boven de vouwlijn), met een duidelijke link naar de tekst met positionering van het initiatief in het kader van Vlaanderen in Actie en met steun van het Agentschap Ondernemen. Het logo van het Agentschap Ondernemen of een gelijkwaardige alternatieve vermelding moet eveneens voldoende visibiliteit krijgen op de site. Indien er een koepelconcept is, moet dit voldoende visibiliteit krijgen op de affiche. 3. Afspraken Elk communicatiemiddel dat ontwikkeld wordt, moet vooraf en tijdig (minstens 1 week op voorhand) voorgelegd worden aan de dienst communicatie (communicatie@agentschapondernemen.be) van het Agentschap Ondernemen voor goedkeuring. Alle communicatievragen moeten aan diezelfde dienst gericht worden. Afwijkingen voor specifieke gevallen moeten aangevraagd worden bij de dienst communicatie. De logo's zijn in verschillende formaten beschikbaar en op te vragen bij communicatie@agentschapondernemen.be. I.7. LIJST AFWIJKINGEN KB UITVOERING De artikelen van het KB Uitvoering waarvan dit bestek afwijkt, zijn: - 45.

9 9 II. ADMINISTRATIEVE VOORSCHRIFTEN A. PLAATSING VAN DE OPDRACHT A.1. SELECTIE A.1.1. UITSLUITING, RSZ-VERPLICHTINGEN EN BELANGENVERMENGING (ART. 61, 62 EN 64 KB PLAATSING) Art. 61 en 62. Door in te schrijven op deze opdracht, verklaart de inschrijver zich niet in een toestand van uitsluiting te bevinden, zoals bedoeld in art. 61. Voor de Belgische inschrijver vraagt de aanbestedende overheid het RSZattest, de jaarrekeningen en het attest van niet-faling via elektronische weg op conform art. 60, 1. De overige documenten worden opgevraagd bij de inschrijver. De buitenlandse inschrijver, alsook de Belgische inschrijver die personeel tewerkstelt dat onderworpen is aan de sociale zekerheidswetgeving van een andere lidstaat van de Europese Unie, voegt bij zijn offerte een attest of een verklaring volgens de bepalingen van art. 62, 2. Art. 64. Door in te schrijven op deze opdracht, verklaart de inschrijver zich niet in een toestand van onverenigbaarheid te bevinden, zoals bedoeld in dit artikel. A.1.2. KWALITATIEVE SELECTIECRITERIA (ART. 67, 68 en 72 KB PLAATSING) De minimale vereisten qua financiële en economische draagkracht zijn: - In staat zijn de uitvoering van de opdracht aan te vatten zonder uitbetaling van voorschotten conform de uitbetalingsregeling voorzien in dit bestek. De inschrijver toont die aan door het voorleggen van: - Een bankverklaring conform het model vervat in bijlage 3 van het KB Plaatsing De minimale vereisten qua technische bekwaamheid zijn: - Kennis van informatieverschaffing, adviesverlening, begeleiding en coaching van ondernemers; - Kennis van de totstandkoming van een ondernemingsplan en het bekijken van de financiële haalbaarheid van een ondernemersidee; - In staat zijn de dienstverlening Vlaamsbreed uit te rollen; - In staat zijn breed partnerschappen af te sluiten met belendende organisaties aan het thema van dit bestek om zo breed mogelijk prestarters naar deze dienstverlening aan te trekken. De inschrijver toont die aan door het voorleggen van: - Relevante ervaring met het informeren, adviseren, begeleiden en coachen van prestarters. Onder ervaring wordt minimaal 5 jaar ervaring

10 10 met de doelgroep verstaan, de relevantie van de ervaring moet aangetoond worden door de kandidaat; - elke werkdag gedurende tenminste 6 uren, tussen 9 uur en 17 uur, vrij toegankelijk zijn voor de kandidaat ondernemer en over een aangepaste ontvangstinfrastructuur beschikken evenals over de nodige uitrusting beschikken om de taken efficiënt uit te voeren; - over voldoende lokale dienstverlening in elke Vlaamse provincie beschikken, bijvoorbeeld door een voldoende aantal fysische locaties, waar prestarters kunnen ontvangen worden; - Relevante ervaring met het afsluiten van partnerschappen met andere organisaties. A.1.3. BEROEP OP DE DRAAGKRACHT VAN ANDERE ENTITEITEN (ART. 74 KB PLAATSING) a) Indien de inschrijver een beroep heeft gedaan op de draagkracht van onderaannemers of andere entiteiten in het kader van de kwalitatieve selectie, vermeldt hij welk gedeelte van de opdracht hij voornemens is in onderaanneming te geven aan deze onderaannemers of entiteiten. b) De opdrachtnemer is verplicht de onderaannemers in te zetten waarop hij zich heeft beroepen in het kader van de kwalitatieve selectie. Het gebruik van andere onderaannemers is onderworpen aan de toestemming van de aanbestedende overheid. Deze onderaannemers of entiteiten mogen zich niet in een toestand van uitsluiting bevinden, zoals bedoeld in artikel 61 KB Plaatsing. A.2. MODALITEITEN A.2.1. PERCELEN (ART. 11 KB PLAATSING) Deze opdracht is niet verdeeld in percelen. A.2.2. VARIANTEN (ART. 9 KB PLAATSING) Het indienen van vrije varianten is verboden. A.2.3. OPTIES (ART. 10 KB PLAATSING) Het indienen van vrije opties is toegestaan. Het bod voor opties wordt afzonderlijk vermeld in de offerte. De inschrijver geeft steeds duidelijk aan dat het om opties gaat. A.3. KANDIDAATSTELLING OPENING, INDIENING, VORM EN INHOUD

11 11 A.3.1. OPENING EN INDIENING VAN DE KANDIDAATSTELLINGEN (ART. 51 KB PLAATSING) De uiterste indieningsdatum van de kandidaatstellingen is 7 februari 2014 om uur. De kandidaatstellingen moeten elektronisch worden overgelegd, via de e- tendering internetsite die de naleving waarborgt van de voorwaarden van artikel 52, 1 van het KB plaatsing. De inschrijver wordt er op gewezen dat zijn kandidaatstelling, overgelegd via e-tendering, elektronisch ondertekend moet worden met een gekwalificeerde elektronische handtekening. Deze elektronische handtekening moet uitgaan van een bevoegd persoon. De inschrijver voegt tevens de nodige documenten toe waaruit de bevoegdheid blijkt om de onderneming te binden (uittreksels van de statuten, volmacht, ). Een gescande handtekening is onvoldoende. Voor hulp bij het indienen van uw offerte kan u gebruik maken van de handleiding e-tendering. Meer informatie kan worden bekomen op de website of via de e-procurement helpdesk op het nummer +32 (0) A.3.2. VORM EN INHOUD OFFERTE De aandacht van de inschrijver wordt erop gevestigd dat hij zijn offerte en inventaris moet invullen op het bij dit bestek behorende formulier. A.3.3. VOORDRACHT VAN ONDERAANNEMERS (ART. 12 KB PLAATSING EN ART. 12 KB UITVOERING) De inschrijver vermeldt welk gedeelte van de opdracht hij voornemens is in onderaanneming te geven en de identiteit van de onderaannemers die hij voorstelt. De opdrachtnemer is verplicht deze voorgedragen onderaannemers in te zetten bij de uitvoering van de opdracht. Het gebruik van andere onderaannemers is onderworpen aan de toestemming van de aanbestedende overheid. A.3.4. VERENIGING ZONDER RECHTSPERSOONLIJKHEID (ART. 55 KB PLAATSING)

12 Het is de geselecteerde kandidaten toegestaan zich in een vereniging zonder rechtspersoonlijkheid te verenigen met niet geselecteerde personen en gezamenlijk een offerte in te dienen. 12 A.3.5. INVENTARIS / A.3.6. VERBINTENISTERMIJN (ART. 57 KB PLAATSING) De inschrijvers blijven gebonden door hun offerte gedurende een termijn van honderd twintig kalenderdagen, ingaand de dag na de uiterste indieningsdatum van de offertes. A.4. PRIJS A.4.1. PRIJSVASTSTELLING (ART. 13 KB PLAATSING) Het Agentschap Ondernemen voorziet voor deze maatregel, voor de maximaal twee aan te duiden dienstverleners samen, 2,5 miljoen euro, inclusief btw. De prijs per traject mag afwijken van de bedragen die in de lopende periode gelden, maar als voorbeeld worden deze onderstaand wel nog eens meegegeven. In de lopende periode gebeurde de vergoeding van de dienstverlener forfaitair. Per volledig dossier bedraagt deze forfaitaire vergoeding 900 euro, inclusief BTW, waarvan 800 euro, inclusief BTW van de opdrachtgever, het Agentschap Ondernemen, komt. Van de kandidaat-starter wordt ook een eigen inbreng gevraagd in de vorm van een remgeld van 100 euro inclusief BTW, om deze klant te responsabiliseren. Daarnaast krijgt de dienstverlener ook een vergoeding voor gestopte trajecten. Een gestopt traject is de begeleiding van een prestarter die zijn eigen bijdrage heeft betaald en één of meerdere sessies heeft gevolgd, maar de begeleiding niet afrondt en dus ook niet met een volledig ondernemingsplan eindigt. In de offerte kan een voorstel voor vergoeding van stopgezette trajecten gedaan worden. Ten slotte is ook in de lopende periode al voorzien dat Optionele trajecten vergoed kunnen worden. Een optioneel traject is een traject dat aan de prestarters aangeboden wordt, bijkomend aan het basistraject en enkel toegankelijk voor die prestarters die het basistraject volledig en met een haalbaar ondernemingsplan afgerond hebben. Voor een optioneel traject kan het Agentschap Ondernemen een bijkomende vergoeding voorzien. In de lopende periode was het vooropgestelde bereik van de maatregel om prestarters te begeleiden in een periode van twee, maximaal drie jaar. De inschrijver doet dus in zijn offerte een voorstel voor: - Vergoeding van het afgeronde basistraject vanuit enerzijds het Agentschap Ondernemen en anderzijds vanuit de prestarter; - Vergoeding voor gestopte trajecten vanuit enerzijds het Agentschap Ondernemen en anderzijds vanuit de prestarters zelf;

13 - Desgevallend een vergoeding voor een voorgesteld optioneel traject. 13 Hierbij moet het vooropgestelde bereik hetzelfde zijn als in de lopende periode (2.500 begeleidingen). Het Agentschap Ondernemen zal bovendien maximaal 15 procent van de trajecten aanvaarden als gestopt traject. A.4.2. PRIJSOPGAVE (ART. 16 KB PLAATSING) a) Indien zulks voor de nauwkeurigheid van de prijzen vereist is, mag de inschrijver die tot twee decimalen preciseren. b) De inschrijver vermeldt de belasting over de toegevoegde waarde (BTW) in een afzonderlijke post van de inventaris en voegt ze bij de prijs van de offerte. A.4.3. INBEGREPEN PRIJSELEMENTEN (ART. 19, 3 KB PLAATSING) Alle in dit artikel vermelde prijselementen zijn inbegrepen prijselementen. A.4.4. PRIJSHERZIENING (ART. 20 KB PLAATSING) Gezien de dominante factor van de loonkost binnen deze dienstverlening is het de dienstverlener toegestaan elk jaar op 1 januari de prijzen te indexeren conform de evolutie van de gezondheidsindex. A.4.5. PRIJSONDERZOEK (ART. 21 KB PLAATSING) Op verzoek van de aanbestedende overheid verstrekt de inschrijver alle nodige inlichtingen om het prijsonderzoek van zijn offerte mogelijk te maken. De aanbestedende overheid kan ofwel zelf overgaan tot, ofwel een persoon aanduiden voor het uitvoeren van alle verificaties van de boekhoudkundige stukken en alle onderzoeken ter plaatse, teneinde de juistheid na te gaan van de gegevens die de inschrijver in het raam van het prijsonderzoek heeft verstrekt. A.5. GUNNINGSCRITERIA A.5.1. ONDERHANDELINGSPROCEDURE GUNNINGSCRITERIA (ART. 107 KB PLAATSING) De gunningscriteria zijn: 1. kwaliteit van de voorgestelde methodologie: 60 punten a. de kwaliteit van de methodiek om de ondernemer te begeleiden bij de opmaak van zijn ondernemingsplan en het inschatten van de (financiële) haalbaarheid van het ondernemingsplan; b. de kwaliteit van de methodiek en procedures die worden gebruikt voor het adviseren en begeleiden van prestarters; c. de verantwoording over het quotum dat men wenst te behalen in basistrajecten, gestopte trajecten en desgevallend optionele trajecten (hoeveelheid, kwaliteit, werkwijze);

14 14 2. communicatie en projectopvolging: 30 punten a. het voorgestelde communicatieplan om de maatregel bekend te maken, inclusief de na te streven partnerschappen en positionering van de maatregel als generieke prestartersmaatregel; 3. prijs: 20 punten De prijs wordt kwalitatief beoordeeld aan de hand van de dienstverlening die een prestarter aangeboden krijgt in het basispakket, met inachtneming van mogelijke optionele trajecten voor de prijs die hiervoor gevraagd wordt. 4. kwaliteit van de organisatiestructuur: 30 punten a. een intern organigram van de projectstructuur tot uitvoering van dit bestek. b. een lijst van de reeds tewerkgestelde personeelsleden per provincie inclusief relevante ervaring (naam, beroepservaring, opleidingsplan, ) die in het pilootproject prestarters zullen adviseren en begeleiden. c. een overzicht van nieuw aan te werven uitvoerders met de voorziene functiebeschrijvingen en opleidingsplan (bezetting, functiebeschrijving, opleidingsplan, ); in geval van onderaanneming dient aangegeven hoe de kwaliteit zal worden gegarandeerd. 5. voorstel van de inschrijver m.b.t. de omgang met de principes gedefinieerd in het kader van kwaliteitsbeleid van uitbestede diensten (zie III.E.) [10 punten]; De inschrijver toont die aan door het voorleggen van een offerte die ingaat op deze gunningscriteria en op de aandachtspunten meegegeven in de opdrachtomschrijving. Meer specifiek toont de inschrijver dit aan door: 1. kwaliteit van de voorgestelde methodologie a. een overzicht van de methodiek die wordt gebruikt voor het adviseren en begeleiden van prestarters; b. een overzicht van de methodiek die wordt gebruikt voor de begeleiding bij de totstandkoming van en het beoordelen van het ondernemingsplan en de (financiële) haalbaarheid van het ondernemingsplan. De contractuele overeenkomst m.b.t. de adviesverlening tussen adviesverlener en geadviseerde inclusief aandacht voor deontologie, geschillenregeling, uitsluiten van dubbele financiering; c. een gedetailleerde raming van het te behalen quotum en de manier waarop; 2. communicatie en projectopvolging a. een overzicht van communicatiestrategie m.b.t. de maatregel en de na te streven partnerschappen/positionering van de maatregel; b. een timing van de infosessies per provincie om de doelgroep van de maatregel te bereiken; c. het formuleren van een aantal suggesties in het kader van de stuurgroep ter optimalisatie van het project; d. de wijze waarop (commerciële) partnerschappen zullen tot stand komen om instroom voor de maatregel te genereren en er voor te zorgen dat deze partnerschappen zelf geen instroom belemmeren. 3. kwaliteit en kwantiteit van het voorgestelde team

15 15 a. de uitvoerders van de opdracht worden maximaal nominatief opgelijst. Voor nog aan te werven personen wordt aangegeven wel profiel zal gerecruteerd worden. Er wordt tevens aangegeven in welke mate deze personen beschikbaar en inzetbaar zijn voor deze opdracht tijdens de periode voorzien voor uitvoering van de opdracht. Er wordt aangegeven of deze personen vervangbaar zijn door andere personen met tenminste dezelfde capaciteiten (gelet op de noodzakelijke continuïteit van de opdracht). Voor de personen die deel uitmaken van het team moet de ervaring aangetoond worden door het toevoegen van cv s waarbij ook de adviesverlening, begeleiding en beoordeling van de haalbaarheid van projecten van prestarters waaraan ze al hebben (mee)gewerkt, worden opgesomd; b. indien de uitvoerders geen ervaring hebben, moet er worden aangetoond hoe de uitvoerders worden opgeleid. In geval van onderaanneming moet aangegeven worden wie het advies zal verstrekken en hoe de kwaliteit zal worden gegarandeerd. c. Het opleidingsprogramma en de algemene begeleiding en sturing die de uitvoerders zullen krijgen tijdens de uitvoeringsperiode wordt uitvoerig beschreven. Verloop van de onderhandelingen: het Agentschap Ondernemen zal een termijn van minimaal 30 dagen in acht nemen tussen de bekendmaking van de vraag naar kandidaten op e- notification en het Europees Publicatieblad en de indieningsdatum van de kandidaatstellingen; Het Agentschap Ondernemen zal een informatievergadering organiseren over deze beleidsmaatregel in deze periode van 30 dagen; het Agentschap Ondernemen zal tussen de binnengekomen kandidaatstellingen desgevallend een selectie maken conform de toegangsvereisten en de kwalitatieve selectie zoals opgenomen in dit document. De niet-geselecteerde kandidaten zullen hiervan een gemotiveerde beslissing ontvangen. De geselecteerde kandidaten zullen uitgenodigd worden om een offerte in te dienen; het Agentschap Ondernemen zal een termijn van minimaal 23 dagen in acht nemen tussen de vraag om een offerte in te dienen en de uiterste indieningsdatum van de offertes. Deze korte termijn wordt gemotiveerd doordat het volledige bestek al in fase 1 van de kandidaatstelling bij de kandidaten bekend is, waardoor gedurende de eerste termijn van 30 dagen ook al kan nagedacht worden over de invulling van de offerte; op verzoek van het Agentschap Ondernemen kunnen de inschrijvers uitgenodigd worden na de indiening van hun offerte om hun offerte te presenteren en te bespreken in de kantoren van het Agentschap Ondernemen; Het Agentschap Ondernemen kan onderhandelingen opstarten met alle of met slechts één of meerdere inschrijvers op basis van een eerste beoordeling van de ingediende offertes; de onderhandelingen die naar aanleiding van de ingediende offertes gevoerd worden kunnen betrekking hebben op de financiële voorwaarden, de technische voorwaarden en de administratieve voorwaarden. Ze hebben globaal als doel de offerte meer in lijn te brengen met de verwachtingen van de opdrachtgever, het Agentschap Ondernemen; het Agentschap Ondernemen houdt zich het recht voor om naar aanleiding van de eerste ronde van bespreking van de verschillende offertes aan de verschillende inschrijvers waarmee onderhandeld wordt een document te

16 16 bezorgen met aandachtspunten voor verfijning van de ingediende offertes. Op basis hiervan zullen de inschrijvers gevraagd worden om hun offerte bij te werken; desgevallend zal op gelijkaardige wijze een nieuwe bespreking van de offertes georganiseerd worden of zal de opdracht onmiddellijk toegewezen worden. Indien over meerdere rondes een aanpassing van de offertes gevraagd wordt, houdt het Agentschap Ondernemen zich het recht voor om al inschrijvers, gemotiveerd, te weren uit het verdere gunningsproces. B. UITVOERING VAN DE OPDRACHT B.1. ALGEMENE UITVOERINGSBEPALINGEN B.1.1. UITVOERINGSTERMIJN (ART. 147 KB UITVOERING) De uitvoering van de opdracht start de dag na toewijzing van de opdracht. De initiële uitvoeringstermijn bedraagt 2 jaar. Dit bestek (supra) voorziet in een verleningsmogelijkheid voor zover er nog beschikbaar budget is binnen het beschikbare bedrag van 2,5 miljoen euro, zoals verdeeld over de maximaal twee dienstverleners. B.1.2. DIENSTVERLENINGSPLAATS (ART. 149 KB UITVOERING) De dienstverlener beschikt over voldoende lokale dienstverlening in elke Vlaamse provincie en heeft de nodige uitrusting om de taken efficiënt uit te voeren. Overleg met het Agentschap Ondernemen vindt, tenzij anders afgesproken wordt, plaats in de kantoren van het Agentschap Ondernemen. B.1.3. LEIDING EN TOEZICHT OP UITVOERING (ART. 11 KB UITVOERING) Het mandaat van de leidende ambtenaar bestaat enkel uit: a) de technische en administratieve opvolging van de diensten tot en met de oplevering; b) de keuring van de prestaties, zowel de a priori als de a posteriori keuring; c) het nazicht van de schuldvorderingen en facturen; d) het opstellen van de processen-verbaal; e) de opleveringen; f) het instaan voor het toezicht op de prestaties; dit toezicht omvat onder meer het geven van onderrichtingen, telkens wanneer het bestek of de opdrachtdocumenten onvolledig of onduidelijk zijn. B.1.4. BORGTOCHT (ART. 25 TOT EN MET 33 KB UITVOERING)

17 17 Het bedrag van de borgtocht bedraagt 5% van het totale offertebedrag zonder BTW. Het totale offertebedrag wordt berekend op basis van het toegewezen quotum aan de dienstverlener naar aanleiding van de onderhandelingen en dus opgenomen in de definitieve offerte. De borgstelling dient te gebeuren binnen 30 kalenderdagen volgend op de dag van de sluiting van de opdracht. Bij niet-naleving stelt de aanbestedende overheid de opdrachtnemer in gebreke en past de sancties van art. 29 KB Uitvoering toe. De borgstelling dient te gebeuren overeenkomstig één van de wijzen voorzien in artikel 26 en 27 KB Uitvoering, met name: 1 in speciën; 2 in publieke fondsen; 3 in de vorm van een gezamenlijke borgtocht; 4 via een waarborg, toegestaan door een kredietinstelling of een verzekeringsinstelling die voldoet aan de desbetreffende wetgeving. Voor wat 1 tot en met 3 betreft, kunt u voor meer informatie terecht op de website van de Deposito- en Consignatiekas. Het bewijs van de borgstelling dient te worden bezorgd aan de aanbestedende overheid. Welk document u dient te bezorgen als bewijs van de borgstelling, kunt u terugvinden in het artikel 27 KB Uitvoering. Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website van de Deposito- en Consignatiekas. De borgtocht kan vrijgegeven worden in meerdere delen. Met name is het Agentschap Ondernemen bereid na elk jaar van uitvoeringsperiode dat verstreken is de borg proportioneel vrij te geven volgens het aantal gerealiseerde trajecten ten opzichte van het aantal verwachte trajecten over de gehele uitvoeringsperiode, zoals beschreven in dit bestek. Indien geen tussentijdse vrijgave gevraagd wordt door de opdrachtnemer zal de borg aan het einde van de opdracht vrijgegeven worden. B.1.5. VASTE OF MINIMALE HOEVEELHEDEN (ART. 148 KB UITVOERING) / B.2. BETALINGEN B.2.1. WIJZE WAAROP DE PRIJS WORDT BETAALD (ART. 66 KB UITVOERING) Drie maanden na toewijzing van de opdracht kan de dienstverlener een eerste factuur van 20 procent van het totale offertebedrag overmaken. Het resterende bedrag zal vergoed worden naarmate de trajecten afgerond worden. Indien bijvoorbeeld een quotum werd toegekend van 500 volledig afgeronde trajecten, zal de resterende 80 procent van het totale offertebedrag vergoed worden door 1/500 ste uit te betalen van het resterende bedrag telkens een traject opgeleverd wordt.

18 18 Rekening houdende met de mogelijkheid van gestopte trajecten en optionele trajecten zullen tijdens de onderhandelingen de definitieve afspraken tot stand komen over de wijze waarop de prijs wordt betaald, maar de basiswijze van werken zal gebaseerd zijn op het bovenstaande. B.2.2. PROCEDURE (ART. 150 EN 160 KB UITVOERING) a) De aanbestedende overheid beschikt over een verificatietermijn van 30 dagen. De opdrachtnemer dient samen met elke factuur een gedetailleerde prestatiestaat in, die een overzicht biedt van de gefactureerde prestaties. b) De factuur geldt als schuldvordering. c) De betaling vindt plaats binnen een betalingstermijn van 30 dagen vanaf het verstrijken van de bovenvermelde verificatietermijn d) De factuur wordt gestuurd naar Agentschap Ondernemen, t.a.v. Bernard De Potter, Koning Albert II-laan 35, 1030 Brussel met vermelding generieke prestartersmaatregel. e) Om de drie maanden mag een factuur bezorgd worden. De forfaitaire vergoedingen worden uitbetaald op basis van een factuur die wordt vergeleken met de lijst van volledig afgewerkte dossiers m.b.t. de beoordeling van de haalbaarheid van een ondernemingsplan. De inschrijver kan een uitbetalingsschema voorstellen dat voorwerp van de onderhandelingen uitmaakt. De aan het Agentschap Ondernemen bezorgde data per prestarter omvatten: - registratiedatum; - rijksregisternummer; - naam; - adres; - geboortedatum; - geslacht; - nationaliteit; - doelgroep (arbeidsgehandicapt); - huidig statuut (werknemer/werkloos/student/zelfstandige); - telefoonnummer (vast en gsm); - mailadres; - NACE-code en een nauwkeurige omschrijving van de toekomstige activiteit; - vermoedelijke juridische vorm; - vermoedelijke startdatum; - project haalbaar (ja/nee), indien negatief reden; - data wanneer de gesprekken met de prestarter plaatsvonden; - een kopie van de haalbaarheidsstudie; - een kopie van het advies m.b.t. de haalbaarheidsstudie. De definitieve dataset worden in de schoot van de stuurgroep besproken en vastgelegd Het is niet toegelaten om een forfaitaire vergoeding te vragen voor een prestarter dewelke wordt betoelaagd via een ander project of initiatief van

19 diverse overheden. Aan de inschrijver wordt gevraagd welke maatregelen men zal treffen om de dubbele financiering te vermijden. 19 B.2.3. OVERIGE BEPALINGEN Dit bestek wijkt uitdrukkelijk af van de bepalingen van artikel 1254 van het Burgerlijk Wetboek inzake de toerekening van de betalingen. Elke betaling zal dan ook bij voorrang toegerekend worden op de hoofdsommen en pas daarna op de intresten. B.3. INTELLECTUELE RECHTEN EN VERTROUWELIJKHEID B.3.1. INTELLECTUELE RECHTEN EN KNOWHOW (ART. 19 EN 20 KB UITVOERING) Het Agentschap Ondernemen verkrijgt de intellectuele eigendomsrechten die ontstaan, ontwikkeld of gebruikt worden. Het Agentschap Ondernemen verkrijgt de rechten op de methodes en knowhow die gedaan, verworven, ontwikkeld of gebruikt worden bij de uitvoering van de opdracht. B.3.2. BESTAANDE INTELLECTUELE EIGENDOMSRECHTEN (ART. 17 KB PLAATSING) De inschrijver is verplicht in zijn offerte aan te geven welke intellectuele eigendomsrechten, waarvan hij titularis is of waarvoor hij van een derde een gebruikslicentie moet verkrijgen, nodig zijn voor het geheel of een deel van de uit te voeren prestaties. De aankoopprijs en de verschuldigde vergoedingen voor de gebruikslicenties van deze intellectuele eigendomsrechten moeten inbegrepen zijn in de geboden prijzen. B.3.3. VERTROUWELIJKHEID (ART. 18 KB UITVOERING) De informatie die de aanbestedende overheid in het raam van de gunning van deze opdracht ter beschikking stelt, mag niet voor andere doeleinden worden aangewend, noch aan derden worden meegedeeld. De dienstverlener dient alle maatregelen te treffen om het confidentiële karakter van de beschikbaar gestelde informatie, de gegevens en de onderzoeksresultaten te doen bewaren door hemzelf en door eenieder die er toegang toe heeft. De opdrachtnemer dient in zijn contracten met de onderaannemers eveneens deze verplichtingen inzake vertrouwelijkheid over te nemen. B.4. SANCTIES EN RECHTSVORDERINGEN B.4.1. STRAFFEN (ART. 45 KB UITVOERING)

20 a) Elke gebrekkige uitvoering geeft aanleiding tot een algemene straf (behoudens de toepassing van bijzondere straffen). 20 Een algemene straf is eenmalig of dagelijks en het bedrag ervan wordt berekend overeenkomstig art. 45, 2, 1 en 2 van het KB Uitvoering. b) De aanbestedende overheid is gerechtigd de straffen zoveel malen toe te passen als: - de inbreuk is gepleegd; - er werknemers zijn op wie de inbreuk is gepleegd. De aanbestedende overheid is gerechtigd dit aantal malen ambtshalve vast te stellen, wanneer het door de schuld van de dienstverlener niet juist kan worden bepaald. Bij herhaling van een bepaalde inbreuk, eventueel op een andere plaats, wordt een straf toegepast gelijk aan de betreffende straf, zoals hierboven bepaald, vermenigvuldigd met het aantal malen dat deze inbreuk werd vastgesteld. Deze afwijking wordt gemotiveerd doordat anders geen adequate bestraffing van een recidiverende dienstverlener mogelijk is. B.4.2. VERTRAGINGSBOETES (ART. 46 EN 154 KB UITVOERING) De laattijdige uitvoering van de opdracht geeft aanleiding tot de toepassing van een vertragingsboete. Het bedrag van deze boete wordt berekend overeenkomstig art. 154, eerste alinea van het KB Uitvoering. B.4.3. RECHTSVORDERINGEN (ART. 73 KB UITVOERING) Elke rechtsvordering van de dienstverlener wordt ingesteld bij een Nederlandstalige Belgische rechtbank, behoudens ingeval van een vordering tot tussenkomst in een bestaand geding. B.5. KEURINGEN EN OPLEVERING B.5.1. KEURINGEN (ART. 41 TOT EN MET 43 KB UITVOERING) De kwaliteit van de opgeleverde ondernemingsplannen zal getoetst worden door het Agentschap Ondernemen en besproken tijdens de stuurgroep. De kwaliteit van de dienstverlening in het algemeen zal eveneens besproken worden in de stuurgroep. De opdracht zal opgevolgd worden aan de hand van de indicatorenset, te bespreken tijdens de stuurgroep. De bijgewerkte indicatorenset moet regelmatig, bijvoorbeeld aan het einde van elke maand, aan het Agentschap Ondernemen bezorgd worden. B.5.2. OPLEVERING (ART. 64 EN 156 KB UITVOERING) De oplevering van de opdracht gebeurt door het behalen van de vooropgestelde quota of het aflopen van de termijn waarvoor de opdracht toegewezen werd. De dienstverlener bezorgt een eindrapportage aan het

21 21 Agentschap Ondernemen met het overzicht van de geleverde prestaties en de opgezette werking. B.5.3. KOSTEN VAN DE OPLEVERING (ART. 18 KB PLAATSING) De kosten van de prestaties die in verband met de opleveringen worden geleverd door derden, worden ten laste van de dienstverleners aangerekend tegen de door deze derden gefactureerde kostprijs. De kosten van de prestaties die de dienstverlener in verband met de oplevering zelf uitvoert, blijven te zijn laste.

22 III. OPDRACHTOMSCHRIJVING 22 Algemene context van de opdracht. Het Agentschap Ondernemen is een intern verzelfstandigd agentschap zonder rechtspersoonlijkheid. Het behoort tot het beleidsdomein Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) binnen de Vlaamse overheid. Het Agentschap Ondernemen staat onder voogdij van de minister bevoegd voor Economie, op dit ogenblik de heer Kris Peeters, minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Economie, Buitenlands Beleid, Landbouw en Plattelandsbeleid. Het is de taak van het Agentschap om het economisch beleid uit te voeren en in te staan voor de operationele beleidsvoorbereiding. Voor een volledig overzicht van de taakomschrijving van het Agentschap Ondernemen kunt u terecht op de website Omschrijving van de opdracht. Sinds einde augustus 2011 voert een consortium van Unizo en Voka de zogenaamde generieke prestartersmaatregel uit. Deze maatregel, bij Unizo beter bekend onder de merknaam Go4Business resulteerde uit het Werkgelegenheids- en Investeringsplan (WIP). Op 18 december 2009 hechtte de Vlaamse Regering haar goedkeuring aan het WIP. Onder punt 4.3. Ondersteuning van het investeringsklimaat werd het volgende geponeerd: De Vlaamse Regering ontwikkelt in 2010 een gebruiksvriendelijke maatregel die tegemoet komt aan de kosten voor advies voor prestarters. Voor deze maatregel steun voor advies prestarters wenst de Vlaamse overheid een aanbesteding uit te schrijven die wordt georganiseerd via een (Europese) onderhandelingsprocedure met bekendmaking. Op 18 december 2009 al gaf de Vlaamse Regering ook haar goedkeuring aan het Werkgelegenheids- en Investeringsplan (WIP). In dit WIP werd volgende doelstelling geformuleerd: De Vlaamse Regering ontwikkelt in 2010 een gebruiksvriendelijke maatregel die tegemoet komt aan de kosten voor advies voor prestarters. Deze maatregel werd na een Europees bekendgemaakte overheidsopdracht destijds toegewezen aan Unizo vzw i.s.m. Voka. Nu de opdracht van deze opdrachtnemers afgelopen en geëvalueerd werd, zoekt het Agentschap Ondernemen maximaal twee nieuwe dienstverleners om het dienstenaanbod dat via de opdracht in de markt geplaatst werd te continueren. 1. Maatschappelijke behoefte aan kwalitatieve starters Op het ogenblik dat de oorspronkelijke overheidsopdracht uitgeschreven werd, daalde het aantal starters en lag het aantal faillissementen historisch hoog. Uit die vaststelling werd geconcludeerd dat vanuit het beleid sterk moet ingezet worden op het begeleiden van de starters om ze beter voorbereid aan het ondernemen te laten beginnen. Deze maatschappelijke nood is nog steeds sterk aanwezig. De Vlaamse Regering wenste met de geciteerde maatregel in

23 eerste instantie de kwaliteit van de startende ondernemer te verhogen en zijn overlevingskansen op te trekken. 23 De generieke prestartersmaatregel maakte deel uit van een ruimer pakket, waarbij ook doelgroepgerichte prestartersinitiatieven gesubsidieerd werden en waarbij per overheidsopdracht ook ondernemingsplanwedstrijden georganiseerd worden. Meer informatie over al de prestartersinitiatieven is terug te vinden op de website van het Agentschap Ondernemen. 2. Doel van de maatregel De beleidsbrief Economie, zoals bekendgemaakt door de minister van Economie in het Vlaamse Parlement in oktober 2013, geeft aan dat de aflopende prestartersinitiatieven zullen verlengd worden. De oorspronkelijke doelstelling van de maatregel blijft daarbij ongewijzigd. Het is de bedoeling het ondernemerschap te ondersteunen door prestarters met een concreet ondernemersidee te begeleiden bij de beoordeling van de haalbaarheid van hun idee/ hun project. De maatregel wil in eerste instantie de kwaliteit van de starter verhogen door de belangrijke eerste stappen van de starter te ondersteunen. Logischerwijze zou deze begeleiding en advisering ertoe moeten leiden dat de starter beter gewapend is bij de opstart en realistische verwachtingen heeft. Dit betekent dat de slaagkansen van de starters zouden moeten stijgen. De evolutie van de slaagkansen van de starters en of deze effectief stijgen zal uiteraard over een langer periode moeten geëvalueerd worden, in die zin is het nog te vroeg om een diepgaande analyse van de resultaten van het al gevoerde beleid op de kwaliteit van de starters te voeren. 3. Traject van het project Opdat een ondernemer met kans van slagen aan de start wil komen zijn er drie essentiële voorwaarden die vervuld moeten worden: de prestarter moet de nodige vakkennis hebben; de prestarter moet de nodige competenties hebben om ondernemer te zijn (kan getoetst worden via een screening); de prestarter moet een commercieel idee, op zijn (financiële) haalbaarheid toetsen. Opdat prestarters aan bovenvermelde voorwaarden zouden voldoen, wordt volgende traject vooropgesteld: 1. Minimaal 4 infosessies per jaar en provincie als opstap naar het begeleidingstraject met een jaarlijks totaal bereik van tenminste 1000 prestarters. De dienstverleners sensibiliseren i.s.m. het Agentschap Ondernemen de prestarters door in onderling overleg en samenwerking infosessies te organiseren. Zowel het Agentschap Ondernemen als de dienstverleners zetten dus infosessies op die volgens een vast vooraf doorgesproken stramien verlopen conform de gemeenschappelijke communicatiestrategie. Aan het begin van elk werkjaar wordt een jaarprogramma opgesteld met de te voeren communicatie-acties in het komende jaar. Dit jaarprogramma wordt besproken en gevalideerd in de stuurgroep van de maatregel. In de infosessies wordt toelichting gegeven bij het concept van deze maatregel, door in het bijzonder de verschillende elementen die van belang

24 24 zijn voor het opstarten van een bedrijf te duiden, alsook wordt aangegeven hoe de begeleiding verder wordt georganiseerd. Tijdens de infosessies moet ook voldoende aandacht gaan naar het overnemen van een zaak opdat kandidaat-ondernemers deze optie ook in overweging zouden nemen. Zowel Europees als Belgisch onderzoek wijst immers uit dat de meerderheid van de potentiële ondernemers het opstarten van een eigen zaak verkiest boven het overnemen van een bestaande zaak. 2. Facultatief: de prestarter sensibiliseren over ondernemerscompetenties en wijzen op mogelijke screeningstrajecten. Opdat een prestarter met kans van slagen aan de start wil komen, moet de prestarter ook de nodige ondernemerscompetenties hebben. De ondernemerscompetenties kunnen getoetst worden via een screening. De dienstverlener kan partnerschappen afsluiten om de klant door te verwijzen naar loopbaanbegeleidingsbureaus voor de opmaak van een zogenaamd persoonlijk ontwikkelingsplan. Deze screening is weliswaar facultatief voor de dienstverleners, maar een degelijk uitgewerkt voorstel op dit vlak zal bij de boordeling van de ingediende offertes en tijdens de onderhandelingen zeker gewaardeerd worden. We raden de dienstverleners aan om tijdens contactmomenten de prestarters in elk geval te wijzen op het belang van de ondernemerscompetenties. 3. Begeleiding bij de opmaak van een haalbaarheidsstudie. De dienstverlener beoordeelt het project en begeleidt en adviseert de kandidaat-starter. De dienstverlener kan gebruik maken van het eigen screeningsinstrument mits dit vooraf op haar kwaliteit is gevalideerd door het Agentschap Ondernemen. Een aanpak gebaseerd op het Startkompas van het Agentschap Ondernemen wordt echter op prijs gesteld. Opdat een ondernemer met kans van slagen aan de start wil komen is het essentieel dat naast de ondernemerscompetenties en de haalbaarheid van het project, ook vakbekwaamheid, regelgevingen en praktische aspecten worden beoordeeld. Bovendien moeten ook kandidaat-overnemers voldoende informatie, advies en begeleiding kunnen genieten om goed voorbereid het overnameproces te starten en te doorlopen. 4. Optioneel bijkomend traject inzake het kredietdossier van prestarters. Aan de prestarters die met succes het voorgaande traject hebben afgelegd kan een optioneel bijkomend traject worden aangeboden. Met name kan advies bij het opstellen van het kredietdossier, en oefenen voor het verdedigen van de kredietaanvraag in het gesprek met de bank geïntegreerd worden in de aangeboden dienstverlening. De website geeft hierover ook meer informatie. Voor ruimer financieringsadvies en de mogelijkheden die de overheid biedt om bij te dragen aan de gezonde financieringsmix van de prestarter zal de dienstverlener een voorstel opnemen in zijn offerte om samen te werken met de dienstverlening financiering vanuit het Agentschap Ondernemen (accountmanagers, finmix, subsidiedatabank, brochures, infosessies, ).

Raamcontract Financieel economische ondersteuning

Raamcontract Financieel economische ondersteuning Vlaamse Overheid Departement Diensten voor het Algemeen Regeringsbeleid Stafdienst voor de Vlaamse Regering Kenniscentrum Publiek Private Samenwerking... Algemene offerteaanvraag Bestek nr. PPS/2008/008

Nadere informatie

DIENSTEN ONDERHANDELINGSPROCEDURE MET BEKENDMAKING

DIENSTEN ONDERHANDELINGSPROCEDURE MET BEKENDMAKING DIENSTEN ONDERHANDELINGSPROCEDURE MET BEKENDMAKING KANDIDATUUR 2 Gemeente XXXX...... Kandidaatstelling En Onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking van diensten Bestek nr.... Project Dienst

Nadere informatie

Vlaamse overheid. Beleidsdomein EWI. Agentschap Ondernemen. Onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking van diensten

Vlaamse overheid. Beleidsdomein EWI. Agentschap Ondernemen. Onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking van diensten Vlaamse overheid Beleidsdomein EWI Agentschap Ondernemen Onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking van diensten Bestek nr. ondernemingsplanwedstrijden Organisatie van De Ondernemingsplanwedstrijd

Nadere informatie

Drukwerk publicaties op afroep

Drukwerk publicaties op afroep Vlaamse Overheid Departement Diensten voor het Algemeen Regeringsbeleid Stafdienst voor de Vlaamse Regering Kenniscentrum Publiek Private Samenwerking... Algemene offerteaanvraag Bestek nr. PPS/2007/009

Nadere informatie

2016/HFB/OO/ Leveren van groentenfruit. aardappelproducten. Opening 21/12/2016 9u45

2016/HFB/OO/ Leveren van groentenfruit. aardappelproducten. Opening 21/12/2016 9u45 2016/HFB/OO/33001 Leveren van groentenfruit en aardappelproducten Opening 21/12/2016 9u45 DISCLAIMER : de huidige slides zijn enkel een samenvatting van de voornaamste clausules van het bestek met referentie

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING De Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Principiële beslissing tot het afsluiten van een dienstverleningsovereenkomst

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER

DEEL III: OFFERTEFORMULIER 38 DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap Facilitair Bedrijf Afdeling Aankoopcentrale en Overheidsopdrachten Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 35 1000 BRUSSEL Dienst Domein Adres Besteknummer

Nadere informatie

DEEL I OVERSCHOUWEN VAN DE OVERHEIDSOPDRACHTEN REGLEMENTERING DE PRINCIPES EN DE TOEPASSELIJKE REGELS

DEEL I OVERSCHOUWEN VAN DE OVERHEIDSOPDRACHTEN REGLEMENTERING DE PRINCIPES EN DE TOEPASSELIJKE REGELS Inhoudstafel Index van de voornaamste afkortingen wetgevend en reglementair kader... 13 Voorwoord... 15 DEEL I OVERSCHOUWEN VAN DE OVERHEIDSOPDRACHTEN REGLEMENTERING DE PRINCIPES EN DE TOEPASSELIJKE REGELS

Nadere informatie

Bijlage 4: richtlijnen rapportering en communicatie

Bijlage 4: richtlijnen rapportering en communicatie Bijlage 4: richtlijnen rapportering en communicatie RAPPORTERING Belangrijk aandachtspunt. Met het oog op de uitbetaling van de subsidie moet de indiener bepaalde verplichtingen met betrekking tot kennisoverdracht

Nadere informatie

DEEL V: OFFERTEFORMULIER

DEEL V: OFFERTEFORMULIER DEEL V: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap Facilitair Bedrijf Afdeling Aankoopcentrale en Overheidsopdrachten Boudewijnlaan 30 bus 60 1000 BRUSSEL Bestek 2015/HFB/OO/32018 Open offerteaanvraag

Nadere informatie

Aankopen van van elektrische voertuigen. Opening offertes op 06/09/2016 om 10:45 uur

Aankopen van van elektrische voertuigen. Opening offertes op 06/09/2016 om 10:45 uur 2016/HFB/OA/32615 Aankopen van van elektrische voertuigen Opening offertes op 06/09/2016 om 10:45 uur Informatievergadering op 11/08/2016 om 13u30 in lokaal 4.E.12 van het Boudewijngebouw Disclaimer :

Nadere informatie

DEEL IV: OFFERTEFORMULIER

DEEL IV: OFFERTEFORMULIER 34 DEEL IV: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Klanten & Ondersteuning Boudewijnlaan 30 bus 60 1000 BRUSSEL Bestek 2014/AFM/OA/28686 Open aanbesteding voor

Nadere informatie

De Vlaamse Waterweg NV

De Vlaamse Waterweg NV De Vlaamse Waterweg NV Vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking voor aanneming van werken Bestek nr. AAO D ALG 17-37 Offerteformulier Raamovereenkomst: Onderhoudswerken en

Nadere informatie

HET LEVEREN VAN EEN ONDERHOUDSPLAN VOOR CAD SOFTWARE, VOOR DE PERIODE 01/01/ /12/2019.

HET LEVEREN VAN EEN ONDERHOUDSPLAN VOOR CAD SOFTWARE, VOOR DE PERIODE 01/01/ /12/2019. HET LEVEREN VAN EEN ONDERHOUDSPLAN VOOR CAD SOFTWARE, VOOR DE PERIODE 01/01/2017-31/12/2019. RC1600314 2016 Directie Algemene Zaken Afdeling ICT Business Intelligence - Geosystemen Vlaamse Maatschappij

Nadere informatie

Agentschap voor Landbouw en Visserij. Procesondersteuning

Agentschap voor Landbouw en Visserij. Procesondersteuning Bijzonder bestek betreffende een overheidsopdracht van diensten OPD2014 Microsoft licenties en Software Assurance Het hernieuwen van de Software Assurance op de producten uit het Microsoft Enterprise Agreement

Nadere informatie

Modelbepalingen erkenning van onderaannemers

Modelbepalingen erkenning van onderaannemers Modelbepalingen erkenning van onderaannemers Dit document werd goedgekeurd op het Vlaams Samenwerkingsforum Overheidsopdrachten van 17 maart 2016. Inhoud 1 Beroep op onderaanneming bij overheidsopdrachten:

Nadere informatie

Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen OPEN OFFERTEAANVRAAG. Bestek nr. helpdesk_2017

Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen OPEN OFFERTEAANVRAAG. Bestek nr. helpdesk_2017 Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen OPEN OFFERTEAANVRAAG Bestek nr. helpdesk_2017 Opdracht die betrekking heeft op de afname van eerstelijns ondersteuning van de aanvragers van mandaten en kredieten

Nadere informatie

BESCHRIJVEND DOCUMENT. 43E/LOG/overname laurieren/vw-ms ), AFWIJKINGEN VAN DE ALGEMENE UITVOERINGSREGELS

BESCHRIJVEND DOCUMENT. 43E/LOG/overname laurieren/vw-ms ), AFWIJKINGEN VAN DE ALGEMENE UITVOERINGSREGELS Stadsbestuur Sint-Niklaas Grote Markt 1 9100 Sint-Niklaas Dienst logistiek Tel. 03 778 35 51 veerle.weyers@sint-niklaas.be BESCHRIJVEND DOCUMENT 2014-43E/LOG/overname laurieren/vw-ms overname van laurieren

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK NR. 351

BIJZONDER BESTEK NR. 351 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN SINT-GILLIS BIJZONDER BESTEK NR. 351 AFWIJKINGEN Zie A, I, 5. VOORWERP VAN DE OPDRACHT. De opdracht betreft de aanpassing van de elektrische installaties

Nadere informatie

Nieuwe regelgeving: plaatsing. Veronique Libbrecht Gent

Nieuwe regelgeving: plaatsing. Veronique Libbrecht Gent Nieuwe regelgeving: plaatsing Veronique Libbrecht 28-03-2013 Gent Situering Nieuwe regelgeving inzake overheidsopdrachten Basiswet: Wet 15 juni 2006 Uitvoeringsbesluiten: KB Plaatsing 15 juli 2011 KB uitvoeringsregels:

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING OPDRACHT TOT EVALUATIE VAN DE ALGEMEEN DIRECTEUR VAN DE POM OOST-VLAANDEREN

ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING OPDRACHT TOT EVALUATIE VAN DE ALGEMEEN DIRECTEUR VAN DE POM OOST-VLAANDEREN ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING OPDRACHT TOT EVALUATIE VAN DE ALGEMEEN DIRECTEUR VAN DE POM OOST-VLAANDEREN ALGEMENE ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN VAN EEN OVERHEIDSOPDRACHT VAN

Nadere informatie

Vlaamse overheid Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Afdeling Strategie en Coördinatie Koning Albert II-laan 35, bus 10 1030 Brussel

Vlaamse overheid Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Afdeling Strategie en Coördinatie Koning Albert II-laan 35, bus 10 1030 Brussel Evaluatie van beleid en beleidsinstrumenten Protocol tussen de entiteit 1 verantwoordelijk voor de (aansturing van de) evaluatie en (de instelling verantwoordelijk voor) het beleidsinstrument Vlaamse overheid

Nadere informatie

Agentschap Wegen en Verkeer Afdeling Expertise Verkeer en Telematica. Bestek 1M3D8N/15/06

Agentschap Wegen en Verkeer Afdeling Expertise Verkeer en Telematica. Bestek 1M3D8N/15/06 Bijlage 1: offerteformulier Agentschap Wegen en erkeer Afdeling Expertise erkeer en Telematica Dossiernr : MDN/62 Bestek 1M3D8N/15/06 Omschrijving opdracht: Tellen van het vervoer van gevaarlijke stoffen

Nadere informatie

België-Brussel: Back-up- of recoverysoftware 2015/S 154-283963. Aankondiging van een opdracht. Leveringen

België-Brussel: Back-up- of recoverysoftware 2015/S 154-283963. Aankondiging van een opdracht. Leveringen 1/5 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:283963-2015:text:nl:html België-Brussel: Back-up- of recoverysoftware 2015/S 154-283963 Aankondiging van een opdracht Leveringen

Nadere informatie

Juridische bijstand en vertegenwoordiging voor rechtbanken en andere instanties van geschillenbeslechting

Juridische bijstand en vertegenwoordiging voor rechtbanken en andere instanties van geschillenbeslechting VLAAMSE GEMESCHAP Beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Afdeling Beleidsontwikkeling Onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking Overheidsopdracht

Nadere informatie

OVERHEIDSOPDRACHT BIJ ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING BIJZONDER BESTEK

OVERHEIDSOPDRACHT BIJ ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING BIJZONDER BESTEK BIJLAGE Bijlage nr. 1 BESTEK OVERHEIDSOPDRACHT BIJ ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING BIJZONDER BESTEK VOOR DE BEGELEIDING VAN KUNSTINTEGRATIE IN DE NIEUWBOUW VAN KASTERLINDEN Opdrachtgevend

Nadere informatie

Bericht tot aankondiging DIENSTEN AANSTELLING VAN EEN UITZENDKANTOOR VOOR VERZORGENDEN EN POETSHULPEN

Bericht tot aankondiging DIENSTEN AANSTELLING VAN EEN UITZENDKANTOOR VOOR VERZORGENDEN EN POETSHULPEN Bericht tot aankondiging VOOR DE OVERHEIDSOPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP AANSTELLING VAN EEN UITZENDKANTOOR VOOR VERZORGENDEN EN POETSHULPEN ONDERHANDELINGSPROCEDURE MET BEKENDMAKING: Selectieleidraad

Nadere informatie

Hoofdstuk I Algemene bepalingen 1. Afdeling I Inleidende bepaling 1. Afdeling II Definities en toepassing belasting over de toegevoegde waarde

Hoofdstuk I Algemene bepalingen 1. Afdeling I Inleidende bepaling 1. Afdeling II Definities en toepassing belasting over de toegevoegde waarde INHOUDSTAFEL Hoofdstuk I Algemene bepalingen 1 Afdeling I Inleidende bepaling 1 Art. 1: omzetting richtlijn 1 Afdeling II Definities en toepassing belasting over de toegevoegde waarde Art. 2: definities

Nadere informatie

Ministerie Van de Vlaamse Gemeenschap. Departement Wetenschap, Innovatie en Media. Administratie Wetenschap en Innovatie

Ministerie Van de Vlaamse Gemeenschap. Departement Wetenschap, Innovatie en Media. Administratie Wetenschap en Innovatie Ministerie Van de Vlaamse Gemeenschap Departement Wetenschap, Innovatie en Media Administratie Wetenschap en Innovatie algemene offerteaanvraag van diensten Bestek nr. AWI/2006/Steunpunten/01 Specifieke

Nadere informatie

Vlaamse overheid. Beleidsdomein Kanselarij en Bestuur

Vlaamse overheid. Beleidsdomein Kanselarij en Bestuur //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Vlaamse overheid Beleidsdomein Kanselarij

Nadere informatie

2016 Commerciële Directie Assetmanagement & logistiek

2016 Commerciële Directie Assetmanagement & logistiek SELECTIENOTA 20160034 Oproep tot kandidaatstelling: Raamovereenkomst met één deelnemer voor het leveren van volumetrische koudwatermeters DN20 PN10 bestemd voor drinkwater via beperkte offerteaanvraag.

Nadere informatie

België-Brussel: Software voor documentenbeheer 2015/S 113-204388. Aankondiging van een opdracht. Leveringen

België-Brussel: Software voor documentenbeheer 2015/S 113-204388. Aankondiging van een opdracht. Leveringen 1/5 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:204388-2015:text:nl:html België-Brussel: Software voor documentenbeheer 2015/S 113-204388 Aankondiging van een opdracht

Nadere informatie

Levering van kantoormateriaal aan entiteiten binnen het beleidsdomein LNE en AFM van de Vlaamse Overheid.

Levering van kantoormateriaal aan entiteiten binnen het beleidsdomein LNE en AFM van de Vlaamse Overheid. Algemene offerteaanvraag Bestek nr.: AD/LOG/MVD/2012.02 Levering van kantoormateriaal aan entiteiten binnen het beleidsdomein LNE en AFM van de Vlaamse Overheid. Indiening van de inschrijving: ten laatste

Nadere informatie

België-Brussel: Virusbeschermingssoftware 2014/S Aankondiging van een opdracht. Leveringen

België-Brussel: Virusbeschermingssoftware 2014/S Aankondiging van een opdracht. Leveringen 1/5 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:375031-2014:text:nl:html België-Brussel: Virusbeschermingssoftware 2014/S 212-375031 Aankondiging van een opdracht Leveringen

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 21 december 2001 houdende

Nadere informatie

Lidstaten - Dienstenovereenkomst - Aankondiging van een opdracht - Procedure van gunning via onderhandelingen

Lidstaten - Dienstenovereenkomst - Aankondiging van een opdracht - Procedure van gunning via onderhandelingen 1/5 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:29084-2012:text:nl:html B-Brussel: Vertaaldiensten 2012/S 18-029084 Aankondiging van een opdracht Diensten Richtlijn 2004/18/EG

Nadere informatie

B-Brussel: Onderhoud van datanetwerkuitrusting 2012/S Aankondiging van een opdracht. Diensten

B-Brussel: Onderhoud van datanetwerkuitrusting 2012/S Aankondiging van een opdracht. Diensten 1/5 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:352393-2012:text:nl:html B-Brussel: Onderhoud van datanetwerkuitrusting 2012/S 213-352393 Aankondiging van een opdracht

Nadere informatie

SAMENVATTING NIEUWE WETGEVING. samenvatting nieuwe wetgeving... 1. Wetteksten... 2. Drempels bestek en gunningswijze... 2

SAMENVATTING NIEUWE WETGEVING. samenvatting nieuwe wetgeving... 1. Wetteksten... 2. Drempels bestek en gunningswijze... 2 SAMENVATTING NIEUWE WETGEVING Inhoudstafel samenvatting nieuwe wetgeving... 1 Wetteksten... 2 Drempels bestek en gunningswijze... 2 Drempels europese publicatie... 3 Termijnen voor het indienen van offerte/kandidatuur...

Nadere informatie

Vlaamse overheid. Beleidsdomein Financiën en Begroting

Vlaamse overheid. Beleidsdomein Financiën en Begroting Vlaamse overheid Beleidsdomein Financiën en Begroting Departement Financiën en Begroting Vereenvoudigde Onderhandelingsprocedure met bekendmaking van diensten Bestek nr. VO/FB/DEP/2016/004/BOBFO Beleidsrelevant

Nadere informatie

Aankondiging van een opdracht nutssectoren. Diensten

Aankondiging van een opdracht nutssectoren. Diensten 1/6 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:190863-2014:text:nl:html België-Mechelen: Dienstverlening op het gebied van architectuur, bouwkunde, civiele techniek en

Nadere informatie

Overheidsopdrachten 9. G UNNING 11. VARIA

Overheidsopdrachten 9. G UNNING 11. VARIA Overheidsopdrachten 1. HISTORISCH KADER 2. WET VAN 24/12/1993 3. G UNNINGSWIJZEN 4. BEKENDMAKINGSVOORSCHRIFTEN 5. SELECTIE EN GUNNINGSCRITERIA 6. M OTIVERING- EN MELDINGSPLICHT 7. HET BESTEK 8. OFFERTE

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de subsidiëring van projecten ter uitvoering van het actieplan Clean power for transport

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de subsidiëring van projecten ter uitvoering van het actieplan Clean power for transport Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de subsidiëring van projecten ter uitvoering van het actieplan Clean power for transport DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het Energiedecreet van 8 mei 2009, artikel

Nadere informatie

B-Brussel: Testen van software 2012/S 190-312596. Aankondiging van een opdracht. Diensten

B-Brussel: Testen van software 2012/S 190-312596. Aankondiging van een opdracht. Diensten 1/5 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:312596-2012:text:nl:html B-Brussel: Testen van software 2012/S 190-312596 Aankondiging van een opdracht Diensten Richtlijn

Nadere informatie

België-Brussel: Onderhoud van software voor informatietechnologie 2015/S 067-119525. Aankondiging van een opdracht. Diensten

België-Brussel: Onderhoud van software voor informatietechnologie 2015/S 067-119525. Aankondiging van een opdracht. Diensten 1/6 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:119525-2015:text:nl:html België-Brussel: Onderhoud van software voor informatietechnologie 2015/S 067-119525 Aankondiging

Nadere informatie

BESCHRIJVEND DOCUMENT. 43B/LOG/overname politiemobiel/vw-ms ), AFWIJKINGEN VAN DE ALGEMENE UITVOERINGSREGELS

BESCHRIJVEND DOCUMENT. 43B/LOG/overname politiemobiel/vw-ms ), AFWIJKINGEN VAN DE ALGEMENE UITVOERINGSREGELS Stadsbestuur Sint-Niklaas Grote Markt 1 9100 Sint-Niklaas Dienst logistiek Tel. 03 778 35 51 veerle.weyers@sint-niklaas.be BESCHRIJVEND DOCUMENT 2014-43B/LOG/overname politiemobiel/vw-ms overname van een

Nadere informatie

Woord vooraf 3. Inleiding 15. HOOFDSTUK 1. Algemene bepalingen 17. Afdeling 1. Inleidende bepaling 17. Art. 1: omzetting richtlijn 17

Woord vooraf 3. Inleiding 15. HOOFDSTUK 1. Algemene bepalingen 17. Afdeling 1. Inleidende bepaling 17. Art. 1: omzetting richtlijn 17 KB plaatsing overheidsopdrachten goed.fm Page 5 Friday, October 21, 2011 9:36 AM INHOUDSOPGAVE Woord vooraf 3 Inleiding 15 HOOFDSTUK 1. Algemene bepalingen 17 Afdeling 1. Inleidende bepaling 17 Art. 1:

Nadere informatie

Bestek Participatiemethoden met kinderen en jongeren. Uiterste datum indienen offertes 6 december 2010

Bestek Participatiemethoden met kinderen en jongeren. Uiterste datum indienen offertes 6 december 2010 Bestek Participatiemethoden met kinderen en jongeren Uiterste datum indienen offertes 6 december 2010 Offertes in te dienen bij: Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen Afdeling Jeugd

Nadere informatie

Vlaamse overheid. Beleidsdomein Financiën en Begroting

Vlaamse overheid. Beleidsdomein Financiën en Begroting Vlaamse overheid Beleidsdomein Financiën en Begroting Departement Financiën en Begroting Vereenvoudigde Onderhandelingsprocedure met bekendmaking van diensten Bestek nr. VO/FB/DEP/2016/005/BOBFO Beleidsrelevant

Nadere informatie

Georges-Henri Park : Georges Henripark: hekken en poorten in siersmeedwerk.

Georges-Henri Park : Georges Henripark: hekken en poorten in siersmeedwerk. BESTEK ref / Georges-Henri Park : Georges Henripark: hekken en poorten in siersmeedwerk. Overheidsopdracht voor leveringen met het doel de levering van een omheining in siersmeedwerk met de toegangshekken

Nadere informatie

België-Brussel: Verzekeringsdiensten 2016/S Aankondiging van een opdracht. Diensten

België-Brussel: Verzekeringsdiensten 2016/S Aankondiging van een opdracht. Diensten 1 / 5 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:240435-2016:text:nl:html België-Brussel: Verzekeringsdiensten 2016/S 133-240435 Aankondiging van een opdracht Diensten

Nadere informatie

Lidstaten - Dienstenovereenkomst - Aankondiging van een opdracht - Procedure van gunning via onderhandelingen

Lidstaten - Dienstenovereenkomst - Aankondiging van een opdracht - Procedure van gunning via onderhandelingen 1/5 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:248568-2011:text:nl:html B-Brussel: Diensten voor voortgezette opleiding van personeel 2011/S 149-248568 AANKONDIGING VAN

Nadere informatie

BXL 1278 ERP BEHEERSTOOL

BXL 1278 ERP BEHEERSTOOL BXL 1278 ERP BEHEERSTOOL INFOSESSIE AAN KANDIDATEN 24.09.2012 DOEL VAN INFOSESSIE Deze infosessie zal tot doel hebben om deelnemers te informeren over de procedure en selectieregels voor deze opdracht.

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK WERKEN OOSTENDE SYNTRA WEST - NIEUWBOUW HOTELSCHOOL OPEN AANBESTEDING. GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

BIJZONDER BESTEK WERKEN OOSTENDE SYNTRA WEST - NIEUWBOUW HOTELSCHOOL OPEN AANBESTEDING. GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap BIJZONDER BESTEK VOOR DE OVERHEIDSOPDRACHT VOOR WERKEN MET ALS VOORWERP OOSTENDE SYNTRA WEST - NIEUWBOUW HOTELSCHOOL OPEN AANBESTEDING Opdrachtgevend bestuur GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Ontwerper

Nadere informatie

KB KB Wet KB AUR KB AAV Nieuw. Artikel 1, 1, lid 2, 27, 1, lid 2 en 53, 1, lid 2

KB KB Wet KB AUR KB AAV Nieuw. Artikel 1, 1, lid 2, 27, 1, lid 2 en 53, 1, lid 2 CONCORDANTIETABEL VOOR HET KONINKLIJK BESLUIT VAN 15 JULI 2011 Algemene bepalingen KB 15.07.2011 KB 08.01.1996 Wet 24.12.1993 KB 26.09.1996-AUR KB 26.09.1996-AAV Artikel 1: inleidende bepaling Artikel

Nadere informatie

Open offerteaanvraag voor het aankopen van bestelwagens voor de Vlaamse overheid

Open offerteaanvraag voor het aankopen van bestelwagens voor de Vlaamse overheid 151 DEEL IV: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap Facilitair Bedrijf Afdeling Centrale Facilitaire Diensten Boudewijnlaan 30 bus 60 1000 BRUSSEL Bestek nr. 2014/HFB/OO/29354 Open offerteaanvraag

Nadere informatie

België-Brussel: Software voor het maken van documenten, tekeningen, afbeeldingen, dienstregelingen en productiviteit 2015/S 034-057624

België-Brussel: Software voor het maken van documenten, tekeningen, afbeeldingen, dienstregelingen en productiviteit 2015/S 034-057624 1/5 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:57624-2015:text:nl:html België-Brussel: Software voor het maken van documenten, tekeningen, afbeeldingen, dienstregelingen

Nadere informatie

ZOO ZB book Page XI Wednesday, December 5, :40 PM Wet van 15 mei Wet van 4 maart

ZOO ZB book Page XI Wednesday, December 5, :40 PM Wet van 15 mei Wet van 4 maart ZOO ZB 12001.book Page XI Wednesday, December 5, 2012 2:40 PM Inhoud 0. Inleiding... 1 0.1. Het historisch kader... 1 0.1.1. Wet van 15 mei 1846... 1 0.1.2. Wet van 4 maart 1963... 1 0.1.3. Wet van 14

Nadere informatie

SELECTIENOTA 2015.3.5 Beheer van serverinfrastructuur en WAN-connectiviteit

SELECTIENOTA 2015.3.5 Beheer van serverinfrastructuur en WAN-connectiviteit SELECTIENOTA 2015.3.5 Beheer van serverinfrastructuur en WAN-connectiviteit 2014 Directie Algemene Zaken ICT Inhoud Hoofdstuk 1. Algemene informatie... 3 1.1 Aanbestedende overheid... 3 1.2 Beschrijving

Nadere informatie

Betreft: vragen ontvangen na datum 19 oktober 2011

Betreft: vragen ontvangen na datum 19 oktober 2011 Bijkomende vragen gesteld per email op 4 november 2011 in het kader van de Ontwerpopdracht Realisatie Renovatiedossier Algemeen Ziekenhuis St.-Blasius Beperkte offerteaanvraag Betreft: vragen ontvangen

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEGINSELEN IN ZAKE OVERHEIDSOPDRACHTEN

A. ALGEMENE BEGINSELEN IN ZAKE OVERHEIDSOPDRACHTEN Hoofdstuk V GOEDEREN INLEIDING OVERHEIDSOPDRACHTEN BEHEER EN BESCHIKKING VAN GOEDEREN WERKEN AAN GEBOUWEN PREMIES EN SUBSIEDIES SCHENKINGEN, LEGATEN EN STICHTINGEN 2. OVERHEIDSOPDRACHTEN 504. De kerkfabriek

Nadere informatie

De impliciete verklaring op erewoord voor de controle van het toegangsrecht en het attest fiscale schulden

De impliciete verklaring op erewoord voor de controle van het toegangsrecht en het attest fiscale schulden Nota De impliciete verklaring op erewoord voor de controle van het toegangsrecht en het attest fiscale schulden 1. Management summary 1. Het eerste reparatie-k.b. overheidsopdrachten van 21 februari 2014

Nadere informatie

BESCHRIJVEND DOCUMENT C/LOG/overname opligger/vw-ms AFWIJKINGEN VAN DE ALGEMENE UITVOERINGSREGELS

BESCHRIJVEND DOCUMENT C/LOG/overname opligger/vw-ms AFWIJKINGEN VAN DE ALGEMENE UITVOERINGSREGELS Stadsbestuur Sint-Niklaas Grote Markt 1 9100 Sint-Niklaas Dienst logistiek Tel. 03 778 35 51 veerle.weyers@sint-niklaas.be BESCHRIJVEND DOCUMENT 2014-43C/LOG/overname opligger/vw-ms overname van een opligger

Nadere informatie

De wet op de overheidsopdrachten: uitdaging of last?

De wet op de overheidsopdrachten: uitdaging of last? De wet op de overheidsopdrachten: uitdaging of last? Jo Swartenbroekx Hoofdapotheker UZ Antwerpen PUO 4 oktober 2011 Wet op de overheidsopdrachten Wet op overheidsopdrachten is meer dan Europese aanbesteding

Nadere informatie

België-Brussel: Software en informatiesystemen 2016/S Aankondiging van een opdracht. Leveringen

België-Brussel: Software en informatiesystemen 2016/S Aankondiging van een opdracht. Leveringen 1 / 5 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:157557-2016:text:nl:html België-Brussel: Software en informatiesystemen 2016/S 089-157557 Aankondiging van een opdracht

Nadere informatie

bestek nummer: blad nummer 1/5

bestek nummer: blad nummer 1/5 bestek nummer: 2011 021 01 blad nummer 1/5 OPDRACHTGEVER: OPDRACHT: WZC DE LINDE Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem UITBREIDEN BESTAAND WOON- EN ZORGCENTRUM Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem PERCEEL

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK VOOR DE OVERHEIDSOPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP

BIJZONDER BESTEK VOOR DE OVERHEIDSOPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP BIJZONDER BESTEK VOOR DE OVERHEIDSOPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP OPROEP TOT KANDIDAATSTELLING TER OPMAAK VAN EEN LIJST VAN GEGADIGDEN TEN BEHOEVE VAN DIVERSE HERSTELLING- EN ONDERHOUDSWERKEN EN

Nadere informatie

België-Moerbeke: Diensten door architectenbureaus voor gebouwen 2014/S 030-048486. Aankondiging van een opdracht. Diensten

België-Moerbeke: Diensten door architectenbureaus voor gebouwen 2014/S 030-048486. Aankondiging van een opdracht. Diensten 1/5 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:48486-2014:text:nl:html België-Moerbeke: Diensten door architectenbureaus voor gebouwen 2014/S 030-048486 Aankondiging van

Nadere informatie

België-Brussel: Netwerkuitrusting 2015/S Aankondiging van een opdracht. Leveringen

België-Brussel: Netwerkuitrusting 2015/S Aankondiging van een opdracht. Leveringen 1/5 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:195505-2015:text:nl:html België-Brussel: Netwerkuitrusting 2015/S 108-195505 Aankondiging van een opdracht Leveringen Richtlijn

Nadere informatie

Reglement Starterscontract

Reglement Starterscontract Reglement Starterscontract Artikel 1 Situering De Stad Gent, zijnde het College van Burgemeester en Schepenen, kan onder de voorwaarden bepaald in dit reglement, een toelage toekennen aan startende ondernemers,

Nadere informatie

Procedure toewijzing concessie café OC Kasterlee en dienstverlening aan OC Kasterlee

Procedure toewijzing concessie café OC Kasterlee en dienstverlening aan OC Kasterlee Procedure toewijzing concessie café OC Kasterlee en dienstverlening aan OC Kasterlee 1. Voorwerp Dit document regelt de procedure voor de toewijzing van de concessie van het café met zomerterras en de

Nadere informatie

Vlaamse overheid. Beleidsdomein Onderwijs en Vorming. Departement Onderwijs en Vorming

Vlaamse overheid. Beleidsdomein Onderwijs en Vorming. Departement Onderwijs en Vorming Vlaamse overheid Beleidsdomein Onderwijs en Vorming Departement Onderwijs en Vorming Onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking van diensten Bestek nr. OV/SBO/2016/01 Werkplekleren en Scholenbouw

Nadere informatie

Lidstaten - Dienstenovereenkomst - Aankondiging van een opdracht - Procedure van gunning via onderhandelingen

Lidstaten - Dienstenovereenkomst - Aankondiging van een opdracht - Procedure van gunning via onderhandelingen 1/5 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:25592-2012:text:nl:html B-Brussel: Reclame- en marketingdiensten 2012/S 16-025592 Aankondiging van een opdracht Diensten

Nadere informatie

UITVOEREN VAN WERKEN IN BELGIE Contracteren met de overheid de overheidsopdracht in België

UITVOEREN VAN WERKEN IN BELGIE Contracteren met de overheid de overheidsopdracht in België UITVOEREN VAN WERKEN IN BELGIE Contracteren met de overheid de overheidsopdracht in België NKVK 13 oktober 2015 Lore Derdeyn Overzicht A. Overheidsopdracht B. Toepasselijke reglementering C. Vindplaats

Nadere informatie

Ontwerp van Besluit van de Vlaamse Regering houdende de instelling van een gemeenschapswaarborg in het kader van het projectspecifieke DBFM-programma

Ontwerp van Besluit van de Vlaamse Regering houdende de instelling van een gemeenschapswaarborg in het kader van het projectspecifieke DBFM-programma Ontwerp van Besluit van de Vlaamse Regering houdende de instelling van een gemeenschapswaarborg in het kader van het projectspecifieke DBFM-programma DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 november

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Algemene beginselen en bepalingen

Hoofdstuk 2. Algemene beginselen en bepalingen INHOUD Hoofdstuk 1. Toepassingsgebied 1 Welke aanbestedende overheden zijn aan de wet onderworpen? 1 1.1 Onderworpen overheden of instanties 1 1.1.1 Het personele toepassingsgebied in de regelgeving 1

Nadere informatie

VRAGENLIJST BIJ DE KANDIDATUURSTELLING. EAN15AD053-01 Bancaire lening 2015

VRAGENLIJST BIJ DE KANDIDATUURSTELLING. EAN15AD053-01 Bancaire lening 2015 VRAGENLIJST BIJ DE KANDIDATUURSTELLING EAN15AD053-01 Bancaire lening 2015 Gelieve alle gegevens in drukletters in te vullen. III.2) VOORWAARDEN VOOR DEELNEMING III.2.1) Persoonlijke situatie van ondernemers,

Nadere informatie

België-Beringen: Maken van bouwkundige ontwerpen 2016/S 010-013528. Aankondiging van een opdracht. Diensten

België-Beringen: Maken van bouwkundige ontwerpen 2016/S 010-013528. Aankondiging van een opdracht. Diensten 1 / 5 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:13528-2016:text:nl:html België-Beringen: Maken van bouwkundige ontwerpen 2016/S 010-013528 Aankondiging van een opdracht

Nadere informatie

Openbare aanbesteding voor een opdracht van diensten. voor het uitvoeren van een schriftelijke enquête bij vissers op openbaar water.

Openbare aanbesteding voor een opdracht van diensten. voor het uitvoeren van een schriftelijke enquête bij vissers op openbaar water. Vlaamse overheid Agentschap voor Natuur en Bos Openbare aanbesteding voor een opdracht van diensten voor het uitvoeren van een schriftelijke enquête bij 10.000 vissers op openbaar water. Bestek nr. ANB-VF/2008/2

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 21 december 2001 houdende

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 21 december 2001 houdende

Nadere informatie

Overheidsopdrachten - betalingsregels

Overheidsopdrachten - betalingsregels 15.01.2015 Overheidsopdrachten - betalingsregels Deze nota probeert de belangrijkste betalingsregels die gelden bij overheidsopdrachten voor werken samen te vatten voor de opdrachten waarvoor een bekendmaking

Nadere informatie

OFFERTEFORMULIER. AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016. open aanbesteding

OFFERTEFORMULIER. AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016. open aanbesteding AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016 open aanbesteding OFFERTEFORMULIER Belangrijk: dit offerteformulier dient volledig te worden ingevuld.. Het totaalbedrag (excl.

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK LENING 2014A De Watergroep

BIJZONDER BESTEK LENING 2014A De Watergroep BIJZONDER BESTEK LENING 2014A De Watergroep 2014 DIRECTIE FINANCIËN&CONTROLLING AFDELING THESAURIE Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening CVBA Als bijlage vindt u: - Het oprichtingsdecreet van de Watergroep

Nadere informatie

PRAKTISCHE GIDS MET DE NIEUWE PROCEDURES EN MODALITEITEN (MET INBEGRIP VAN DE ELEKTRONISCHE MIDDELEN) (versie 3 van 7 oktober 2010)

PRAKTISCHE GIDS MET DE NIEUWE PROCEDURES EN MODALITEITEN (MET INBEGRIP VAN DE ELEKTRONISCHE MIDDELEN) (versie 3 van 7 oktober 2010) PRAKTISCHE GIDS MET DE NIEUWE PROCEDURES EN MODALITEITEN (MET INBEGRIP VAN DE ELEKTRONISCHE MIDDELEN) (versie 3 van 7 oktober 2010) Urbain BRUGGEMAN Adviseur-generaal Directeur van de Cel Overheidsopdrachten

Nadere informatie

Vlaamse overheid Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Afdeling Strategie en Coördinatie Koning Albert II-laan 35, bus Brussel

Vlaamse overheid Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Afdeling Strategie en Coördinatie Koning Albert II-laan 35, bus Brussel Evaluatie van beleid en beleidsinstrumenten Evaluatiekader Protocol tussen de entiteit 1 verantwoordelijk voor de (aansturing van de) evaluatie en (de instelling verantwoordelijk voor) het beleidsinstrument

Nadere informatie

Aankondiging van een opdracht. Leveringen

Aankondiging van een opdracht. Leveringen 1 / 5 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:295856-2016:text:nl:html België-Brussel: Elektrische machines, apparaten, uitrusting en verbruiksartikelen; verlichting

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN ECONOMIE, BUITENLANDS BELEID, LANDBOUW EN PLATTELANDSBELEID,

DE VLAAMSE MINISTER VAN ECONOMIE, BUITENLANDS BELEID, LANDBOUW EN PLATTELANDSBELEID, Ministerieel besluit tot uitvoering van het besluit van de Vlaamse Regering van 19 juli 2013 tot toekenning van strategische transformatiesteun aan ondernemingen in het Vlaamse Gewest DE VLAAMSE MINISTER

Nadere informatie

TITEL I OPRICHTING VAN EEN INTERN VERZELFSTANDIGD AGENTSCHAP "INTERNE AUDIT VAN DE VLAAMSE ADMINISTRATIE"

TITEL I OPRICHTING VAN EEN INTERN VERZELFSTANDIGD AGENTSCHAP INTERNE AUDIT VAN DE VLAAMSE ADMINISTRATIE Besluit van de Vlaamse Regering tot oprichting van het intern verzelfstandigd agentschap Interne Audit van de Vlaamse Administratie en tot omvorming van het auditcomité van de Vlaamse Gemeenschap tot het

Nadere informatie

Hierbij vindt u een overzicht van de belangrijke topics aangaande het dossier externe communicatie van Logeren in Vlaanderen vzw.

Hierbij vindt u een overzicht van de belangrijke topics aangaande het dossier externe communicatie van Logeren in Vlaanderen vzw. Logeren in Vlaanderen vzw Diestsevest 40 3000 Leuven 5/2/2016 Betreft: Overheidsopdracht voor het aanstellen van een dienstverlener die de externe communicatie van Logeren in Vlaanderen vzw (2016-2020)

Nadere informatie

VZW VLAAMSE ZORGKAS Ondernemingsnummer Koning Albert II-laan 35 bus Brussel

VZW VLAAMSE ZORGKAS Ondernemingsnummer Koning Albert II-laan 35 bus Brussel VZW VLAAMSE ZORGKAS Ondernemingsnummer 0475.581.694 Koning Albert II-laan 35 bus 36 1030 Brussel Bestek voor een raamcontract voor het leveren van communicatiediensten aan de Vlaamse Zorgkas 2012-2014

Nadere informatie

Informatiesessie. Vraag 1 : Hebben de kandidaten de mogelijkheid om het vernoemd contract te bekijken?

Informatiesessie. Vraag 1 : Hebben de kandidaten de mogelijkheid om het vernoemd contract te bekijken? Federale Overheidsdienst FINANCIEN Brussel, 14 mei 2014 Stafdienst Logistiek Koning Albert II-Laan, 33 - Brussel Afdeling aankoop Openbare aanbesteding voor assistentie aan de bouwheer (AB) in het kader

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Voorlichtingscampagne Duurzame Vis

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Voorlichtingscampagne Duurzame Vis AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Productschap Vis, Postbus 72, 2280 AB Rijswijk (NL). Contactpunt(en): Productschap Vis,

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. directie Ruimte dienst Mobiliteit Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel. directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER

DEEL III: OFFERTEFORMULIER 44 DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Bouwprojecten Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 60 1000 BRUSSEL OFFERTEFORMULIER Domein Adres Werk Besteknummer

Nadere informatie

HOOFDSTUK I.- Definities. Artikel 1.- Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder:

HOOFDSTUK I.- Definities. Artikel 1.- Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder: Koninklijk besluit van 30 januari 2003 tot vaststelling van de criteria, de voorwaarden en de nadere regels voor de toekenning van de toelage tot ondersteuning van acties die betrekking hebben op de bevordering

Nadere informatie

BESTEK N 17/02 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP

BESTEK N 17/02 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP BESTEK N 17/02 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP Het aanstellen van een partner voor de installatie van een systeem van digitale signalisatie Offerteaanvraag BIV 1 INHOUD INHOUD...2 I. VOORAFGAANDELIJK...3

Nadere informatie

WET VAN 17 JUNI 2016 INZAKE OVERHEIDSOPDRACHTEN 19 TITEL 1 INLEIDENDE BEPALING, DEFINITIES EN ALGEMENE BEGINSELEN 19

WET VAN 17 JUNI 2016 INZAKE OVERHEIDSOPDRACHTEN 19 TITEL 1 INLEIDENDE BEPALING, DEFINITIES EN ALGEMENE BEGINSELEN 19 Codex overheidsopdrachten 2017.book Page 5 Monday, September 11, 2017 8:48 AM INHOUD VOORWOORD 3 INHOUD 5 WET VAN 17 JUNI 2016 INZAKE OVERHEIDSOPDRACHTEN 19 TITEL 1 INLEIDENDE BEPALING, DEFINITIES EN ALGEMENE

Nadere informatie

België-Brussel: Testen van software 2016/S Aankondiging van een opdracht. Diensten

België-Brussel: Testen van software 2016/S Aankondiging van een opdracht. Diensten 1 / 6 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:427530-2016:text:nl:html België-Brussel: Testen van software 2016/S 234-427530 Aankondiging van een opdracht Diensten

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2007 tot uitvoering van het decreet van 5 mei 2006 houdende de erkenning van de Vlaamse Gebarentaal

Besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2007 tot uitvoering van het decreet van 5 mei 2006 houdende de erkenning van de Vlaamse Gebarentaal Besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2007 tot uitvoering van het decreet van 5 mei 2006 houdende de erkenning van de Vlaamse Gebarentaal Gecoördineerde versie Gewijzigd bij het besluit van de

Nadere informatie