NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 APRIL M. Vanhaeleweyck en R. De Baerdemaeker, schepenen;

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 APRIL 2014. M. Vanhaeleweyck en R. De Baerdemaeker, schepenen;"

Transcriptie

1 GEMEENTE ASSE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 APRIL 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lode Pletinckx, Voorzitter; Koen Van Elsen, Burgemeester; Geert Heyvaert, Jan De Backer, Edwin Fabri, Joeri Vastersavendts, Rita De Vos en Micheline De Mol, schepenen; Etienne Keymolen, Miel Saerens, Willy Michiels, Peter Verbiest, Johan De Rop, Agnes Fieremans, Kristof Gaublomme, Natacha Le Rut, Sigrid Goethals, Tim Lengeler, Rudy Lengeler, Manu Slaus, Liesje Wermoes, Lyotta Pessemier, Pieter De Proost, Marc Verelst, Edward Van Keer, Abderrahmane Jaïchi, Suzy Jacobs, Erik Beunckens en Marie-Berthe Wyns, Raadsleden; Lander Van Droogenbroeck, Gemeentesecretaris; M. Vanhaeleweyck en R. De Baerdemaeker, schepenen; De voorzitter geeft toelichting bij punt 11 waarbij de brandweer wenst over te gaan naar aankoop van 4 thermische camera's ipv 3. De voorzitter verzoekt de raad 2 punten bij hoogdringendheid op te nemen. 1.Intercommunale Providentia - algemene vergadering dd. 8/5/2014 en aanduiding vertegenwoordiger van de gemeente. 2. Intercommunale Iverlek - algemene vergadering tevens jaarvergadering dd. 26/6/2014 en aanduiding vertegenwoordiger van de gemeente. Dhr. P. Verbiest zegt dat er bijna op elke gemeenteraad toegevoegde punten worden gebracht. Hij vindt dat dit niet kan. De toelichting is ook pas toegekomen op maandag 28/4/2014. Dit getuigt van weinig respect voor de raadsleden. De voorzitter excuseert zich en zegt dat de documenten van de intercommunales te laat zijn toegekomen bij ons bestuur. De raad gaat akkoord met het verzoek met algemene stemmen. Opmerkingen bij het verslag van de gemeenteraadszitting van 17/3/2014 Mevr. M-B. Wyns vraagt te vermelden dat dhr. J. Vastersavendts het verslag van de verkeerstellingen in Relegem ging doorsturen. Dhr. P. Verbiest heeft vragen bij de overgang van het huisvuil naar Haviland. Hij vindt de cijfers onduidelijk en vraagt een bijkomende toelichting. Dhr. J. De Backer stelt voor om deze problematiek verder te bespreken op de commissie financiën op 15 mei 2014 om 20u. De ontwerp-notulen van de gemeenteraadszitting van 17 maart 2014 worden goedgekeurd met algemene stemmen.

2 OPENBARE ZITTING O.P.1. Intercommunale Finilek - jaarvergadering dd. 26/6/2014. Gelet op het gemeentedecreet art. 42 Gelet op het feit dat de gemeente aangesloten is bij de dienstverlenende vereniging Finilek; Gelet op de uitnodiging bij aangetekende brief van 25/3/2014 om vertegenwoordigd te zijn op de jaarvergadering van Finilek op 26/6/2014; Overwegende dat de jaarvergadering van Finilek op 26/6/2014 volgende agenda heeft : 1. Verslag van de commissaris-revisor over de jaarrekening 2013; 2. Verslag van het toezichtscomité van de vereniging in deelneming; 3. Verslag van de raad van bestuur over het boekjaar 2013; 4. Goedkeuring van de jaarrekening 2013 (balans, resultatenrekening, winstverdeling en toelichting); 5. Kwijting aan de bestuurders en de commissaris-revisor; 6. Statutaire benoemingen; Besluit: Met algemene stemmen Enig art. : Zijn goedkeuring te hechten aan de agenda van deze jaarvergadering : 1. Verslag van de commissaris-revisor over de jaarrekening 2013; 2. Verslag van het toezichtscomité van de vereniging in deelneming; 3. Verslag van de raad van bestuur over het boekjaar 2013; 4. Goedkeuring van de jaarrekening 2013 (balans, resultatenrekening, winstverdeling en toelichting) 5. Kwijting aan de bestuurders en de commissaris-revisor, 6. Statutaire benoemingen O.P.2. Intercommunale Finilek - aanduiding vertegenwoordiger van de gemeente op de jaarvergadering dd. 26/6/2014. Gelet op het gemeentedecreet art. 42; Gelet op het feit dat de gemeente aangesloten is bij de dienstverlenende vereniging Finilek; Gelet op art. 44, 1ste alinea van het Vlaams decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking waarbij bepaald wordt dat de gemeentendeelnemers hun vertegenwoordiger voor een algemene vergadering van een dienstverlenende vereniging bij gemeenteraadsbesluit moeten aanduiden uit de leden van de gemeenteraad; Gelet op art. 24 van de statuten van Finilek; Besluit: Met algemene stemmen Art. 1 - Dhr. Tim Lengeler, raadslid, wonende Edingsesteenweg 4 bus 3, 1730 Asse aan te duiden als vertegenwoordiger van de gemeente om deel te nemen aan de jaarvergadering van Finilek.

3 Art. 2 - De volmachtdrager van de gemeente die zal deelnemen aan de jaarvergadering van Finilek op te dragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad in verband met de te behandelen agendapunten. O.P.3. Aanduiding afgevaardigde van de gemeente op de algemene vergadering van BW Dymka, BW De Floere in associatie met BW Asse. Gelet op het feit dat de gemeente aangesloten is bij de vzw Beschutte Werkplaats Asse. Aangezien er een associatie is van de vzw Beschutte Werkplaats Asse met de Beschutte Werkplaats Dymka (Zaventem) en de Beschutte Werkplaats De Floere (Halle); Gelet op de bepalingen van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking inzonderheid art. 44; Overwegende dat het bestuur gehouden is een afgevaardigde aan te duiden om de gemeente te vertegenwoordigen op de algemene vergadering van de Beschutte Werkplaats Dymka (Zaventem) en De Floere (Halle); Besluit: Met algemene stemmen Art. 1 - Mevr. L. Wermoes, raadslid, wonende Edingsesteenweg 75/2, 1730 Asse wordt aangeduid om de gemeente te vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering van de Beschutte Werkplaats Dymka (Zaventem) en de Beschutte Werkplaats De Floere (Halle). Art. 2 - De vertegenwoordiger van de gemeente die zal deelnemen aan de Algemene Vergadering wordt opgedragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad in verband met het te behandelen agendapunt. O.P.4. Goedkeuring tracé gelegen te Asse, Pullewouwe en verbintenis om de voorziene openbare wegen, aanhorigheden en openbare nutsvoorzieningen vrij en onbelast op te nemen in het openbaar domein van de gemeente. Gelet op de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening; Gelet op de aanvraag ingediend door Beckwée Philippe bvba (ns. Muylaert- Afslag) tot het verkavelen van een grond gelegen te Asse, Pullewouwe, kadastraal gekend Asse 1ste afdeling sectie H nr. 746P; Gelet op het openbaar onderzoek van 18/02/2014 tot en met 19/03/2014; Gelet op het gemeentelijk reglement op het openen of verbreden van straten, goedgekeurd door de gemeenteraad van 25/6/1981; Gelet op art. 43 2, 11 van het gemeentedecreet; Besluit: Met 18 ja-stemmen (Koen Van Elsen, Geert Heyvaert, Jan De Backer, Edwin Fabri, Joeri Vastersavendts, Rita De Vos, Micheline De Mol, Willy Michiels, Agnes Fieremans, Kristof Gaublomme, Natacha Le Rut, Liesje Wermoes, Lyotta Pessemier, Pieter De Proost, Marc Verelst, Abderrahmane Jaïchi, Erik Beunckens en Lode Pletinckx), 1 nee-stem (Edward Van Keer), 10 onthoudingen (Etienne Keymolen, Miel Saerens, Peter Verbiest, Johan De Rop, Sigrid Goethals, Tim Lengeler, Rudy Lengeler, Manu Slaus, Suzy Jacobs en Marie-Berthe Wyns)

4 Art. 1 - Art. 2 - Art. 3 - Het tracé langsheen de verkaveling ingediend door Beckwée Philippe bvba (ns. Muylaert-Afslag) voor gronden gelegen te Asse, Pullewouwe, wordt goedgekeurd. Het gemeentelijk reglement op het openen of verbreden van straten, goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van , is van toepassing. Principieel akkoord te gaan om de voorziene openbare wegen, aanhorigheden en openbare nutsvoorzieningen vrij en onbelast over te nemen. Bespreking tijdens de raad: Dhr. E.Van Keer zegt dat deze gronden eerder bij Essene liggen dan bij Asbeek. Hij wil als signaal om in de toekomst het op een andere manier te organiseren de stemming vragen. O.P.5. Studieopdracht voor de aanleg van een fietspad langs de spoorlijn Brussel - Dendermonde (OMA-B) - goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze. Overwegende dat in het kader van de opdracht STUDIEOPDRACHT VOOR DE AANLEG VAN EEN FIETSPAD LANGS DE SPOORLIJN BRUSSEL - DENDERMONDE (OMA-B) een bijzonder bestek met nr. 2014/013 werd opgesteld door de dienst Technische Zaken; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op ,62 excl. btw of ,99 incl. btw; Overwegende dat voorgesteld wordt de opdracht te gunnen bij wijze van de open aanbesteding; Gelet op de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 24; Gelet op de wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten; Gelet op het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen; Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 5, 2; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; Besluit: Met 27 ja-stemmen (Koen Van Elsen, Geert Heyvaert, Jan De Backer, Edwin Fabri, Joeri Vastersavendts, Rita De Vos, Micheline De Mol, Etienne Keymolen, Miel Saerens,

5 Peter Verbiest, Johan De Rop, Agnes Fieremans, Kristof Gaublomme, Natacha Le Rut, Sigrid Goethals, Tim Lengeler, Rudy Lengeler, Manu Slaus, Liesje Wermoes, Lyotta Pessemier, Pieter De Proost, Marc Verelst, Edward Van Keer, Abderrahmane Jaïchi, Suzy Jacobs, Marie-Berthe Wyns en Lode Pletinckx), 2 onthoudingen (Willy Michiels en Erik Beunckens) Art. 1 - Art. 2 - Art. 3 - Goedkeuring wordt verleend aan het bijzonder bestek met nr. 2014/013 en de raming voor de opdracht STUDIEOPDRACHT VOOR DE AANLEG VAN EEN FIETSPAD LANGS DE SPOORLIJN BRUSSEL - DENDERMONDE (OMA-B), opgesteld door de dienst Technische Zaken. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. De raming bedraagt ,62 excl. btw of ,99 incl. btw. Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de open aanbesteding. Het standaard publicatieformulier wordt ingevuld en bekendgemaakt op nationaal niveau Bespreking tijdens de raad: Dhr. E. Keymolen zegt dat de procedure is stop gezet en de gunning is ingetrokken. Wie betaalt de eventuele schadevergoedingen in het kader van de procedure overheidsopdrachten? Dhr. E. Keymolen vraagt of er schadevergoedingen zijn door de inschrijvers? Dhr. J. Vastersavendts zegt dat de inschrijvers geen schadevergoedingen gevraagd hebben. Dhr. E. Beunckens zegt dat Opwijk en Merchtem deze realisatie afschaffen in het kader van besparingen. Waarom Asse niet? De burgemeester zegt dat de studie volledig betaald wordt en daarom wenst het gemeentebestuur deze belangrijke fietsverbinding te realiseren. O.P.6. Studieopdracht voor de herinrichting van de Pontbeek (Z. 1 Researchpark) en aanleg fietspaden. Overwegende dat in het kader van de opdracht STUDIEOPDRACHT VOOR DE HERINRICHTING VAN DE PONTBEEK EN AANLEG FIETSPADEN een bijzonder bestek met nr. 2014/014 werd opgesteld door de dienst Technische Zaken; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op ,62 excl. btw of ,99 incl. 21% btw; Overwegende dat voorgesteld wordt de opdracht te gunnen bij wijze van de open aanbesteding; Gelet op de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 24;

6 Gelet op de wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten; Gelet op het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen; Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 5, 2; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; Besluit: Met 27 ja-stemmen (Koen Van Elsen, Geert Heyvaert, Jan De Backer, Edwin Fabri, Joeri Vastersavendts, Rita De Vos, Micheline De Mol, Etienne Keymolen, Miel Saerens, Peter Verbiest, Johan De Rop, Agnes Fieremans, Kristof Gaublomme, Natacha Le Rut, Sigrid Goethals, Tim Lengeler, Rudy Lengeler, Manu Slaus, Liesje Wermoes, Lyotta Pessemier, Pieter De Proost, Marc Verelst, Edward Van Keer, Abderrahmane Jaïchi, Suzy Jacobs, Marie-Berthe Wyns en Lode Pletinckx), 2 onthoudingen (Willy Michiels en Erik Beunckens) Art. 1 - Art. 2 - Art. 3 - Goedkeuring wordt verleend aan het bijzonder bestek met nr. 2014/014 en de raming voor de opdracht STUDIEOPDRACHT VOOR DE HERINRICHTING VAN DE PONTBEEK EN AANLEG FIETSPADEN, opgesteld door de dienst Technische Zaken. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. De raming bedraagt ,62 excl. btw of ,99 incl. 21% btw. Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de open aanbesteding. Het standaard publicatieformulier wordt ingevuld en bekendgemaakt op nationaal niveau. Bespreking tijdens de raad: Dhr. W. Michiels zegt dat zijn fractie zich gaat onthouden aangezien er geen parking voor vrachtwagens is voorzien. Zij dringen aan op de realisatie van een parking voor vrachtwagens gelet op de noodzaak. Zijn fractie stelt ook voor om op de parking in de industriezone van Relegem op het vlak van hygiëne netheid te brengen vb. een vuilbak te plaatsen, sanitaire voorzieningen te plaatsen. Hierdoor zouden de inwoners toch minder hinder hebben van de vrachtwagens.

7 Dhr. J. Vastersavendts zegt dat dit een Vlaamse bevoegdheid is. Het bestuur heeft reeds tweemaal gevraagd aan Wegen en Verkeer om de parking van de weegbrug te mogen gebruiken als parking. Dhr. J. Vastersavendts vindt dat de hinder van de vrachtwagens moet geweerd worden. Er komt een uitbreiding van de parking voor vrachtwagens in Groot- Bijgaarden. Als bestuur moeten we maatregelen nemen om de overlast van vrachtwagens te beperken. Dhr. W. Michiels zegt dat een vuilbak zetten toch niet moeilijk is vb. in Zuiderlaan en Industriezone Relegem. Dhr. J. Vastersavendts zegt dat bij het zien van vuilbakken de vrachtwagenbestuurders zullen denken dat zij daar wel mogen staan. Met als gevolg dat er sluikstorten zal gebeuren. O.P.7. Voorstel aan de toezichthoudende overheid tot de gedeeltelijke verplaatsing van de voetweg nr. 122 en de gedeeltelijke afschaffing van de buurtweg nr. 10 Gelet op de aanvraag voor de gedeeltelijke verplaatsing van de voetweg nr. 122 en de gedeeltelijke afschaffing van de buurtweg nr. 10, door Infrabel, gevestigd Koningin Maria Hendrikaplein 2 te 9000 Gent; Overwegende dat het dossier kadert in de afschaffing van de overwegen OW10, OW11 en OW 11 bis ter hoogte van De Breukeleer en Ringlaan en de aanleg van een fietspad naast de spoorlijn (OMA -B); Overwegende dat een principeakkoord tussen de provincie, Infrabel en de gemeente Asse werd goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad dd. 22/03/2011 voor het afsluiten van de overwegen OW 10, OW 11 en OW 11 bis en voor de aanleg van een fietssnelweg naast de spoorlijn 60; Gelet dat het dossier voor de gedeeltelijke verplaatsing van de voetweg nr. 122 en de gedeeltelijke afschaffing van de buurtweg nr. 10 in openbaar onderzoek lag van 3 maart maart 2014; Gelet dat er 1 bezwaar werd ingediend; toelichting bezwaar : De bezwaarindieners hebben een landmeter aangesteld om het dossier na te kijken en deze heeft het bezwaar in hun naam ingediend. Zijn cliënten bevestigen dat er een probleem zal ontstaan wanneer het stuk buurtweg nr. 10 afgesloten wordt (spoorovergang). De landbouwgronden zullen ingesloten worden en ze vrezen dat alle toegang tot deze gronden via hun eigendom zal lopen. Voor de realisatie van een fietstunnel onder het spoor zal er grond moeten ingenomen worden. Zij vragen dat deze grond zoveel als mogelijk ingenomen wordt in het agrarisch gebied en zo weinig mogelijk in de bouwzone, omdat ze dit deel wensen te verkavelen. Advies dienst ruimtelijke ordening: De dienst ruimtelijke ordening stelt voor om het bezwaar te verwerpen omwille van volgende argumenten: Voor de aanleg van een toegangsweg naar de landbouwgronden en de 2 achtergelegen woningen werd in het kader van het landinrichtingsproject

8 Molenbeek - Maalbeek een voorstel uitgewerkt zodanig dat alle landbouwgronden optimaal bereikbaar zullen zijn. De landbouwgronden zullen via alternatieve wegen bereikt kunnen worden zodat er zich geen problemen kunnen stellen voor de toegankelijkheid. De aanleg van de fietstunnel / toegangsweg is reeds technisch uitgewerkt door Infrabel en zal gedeeltelijk in bouwzone vallen. Deze weg sluit ook aan op de Ringlaan, dit is de meest haalbare technische oplossing voor de aanleg van de tunnel. Gelet op de stukken van het openbaar onderzoek; Gelet op het schattingsverslag waarbij de meerwaarde voor het perceel met als kadastrale gegevens sectie A -zonder nummer (eigendom van Infrabel) op 50 euro werd vastgesteld; Besluit: Met 27 ja-stemmen (Koen Van Elsen, Geert Heyvaert, Jan De Backer, Edwin Fabri, Joeri Vastersavendts, Rita De Vos, Micheline De Mol, Etienne Keymolen, Miel Saerens, Peter Verbiest, Johan De Rop, Agnes Fieremans, Kristof Gaublomme, Natacha Le Rut, Sigrid Goethals, Tim Lengeler, Rudy Lengeler, Manu Slaus, Liesje Wermoes, Lyotta Pessemier, Pieter De Proost, Marc Verelst, Edward Van Keer, Abderrahmane Jaïchi, Suzy Jacobs, Marie-Berthe Wyns en Lode Pletinckx), 2 onthoudingen (Willy Michiels en Erik Beunckens) Art. 1 - Art. 2 - Aan de toezichthoudende overheid wordt voorgesteld om de gedeeltelijke verplaatsing van de voetweg nr. 122 en de gedeeltelijke afschaffing van de buurtweg nr. 10 goed te keuren Het bedrag van de meerwaarde, zijnde 50 euro, zal gebruikt worden voor het onderhoud van de voetwegen. O.P.8. Huishoudelijke reglementen ABOC Omdat dit in het verleden nog niet bestond, werd een huishoudelijk reglement opgemaakt voor het Afzonderlijk Bijzonder Onderhandelingscomité en het Hoog Overlegcomité, samen kortweg het ABOC. De betrokken vakbonden formuleerden geen opmerkingen bij de reglementen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET AFZONDERLIJK BIJZONDER ONDERHANDELINGSCOMITÉ VAN DE GEMEENTE ASSE AFDELING I: ZETEL EN SECRETARIAAT VAN HET COMITÉ ART. 1: ART. 2: Het in uitvoering van artikel 20 3 van het KB van 28 september 1984 tot regeling van de betrekkingen tussen de overheid en de vakbonden van haar personeel (verder in de tekst wordt hier naar verwezen als het KB) ingesteld afzonderlijk bijzonder comité van het gesubsidieerd officieel onderwijs van de gemeente Asse heeft zijn zetel te 1730 Asse, Gemeenteplein 1. Het afzonderlijk bijzonder comité voor het gesubsidieerd officieel onderwijs wordt voorgezeten door de voorzitter van het bijzonder comité van de gemeente Asse. ART. 3: Het secretariaat van het comité wordt georganiseerd te 1730 Asse, Gemeenteplein 1. De secretaris ervan is Veerle Vandemeerssche, coördinator onderwijs. ART. 4: Alle briefwisseling aan de voorzitter en het secretariaat wordt gestuurd naar het adres van de zetel.

9 ART. 5: Onverminderd artikel 29, in fine, van het KB wordt de briefwisseling aan de vakorganisaties, in het kader van de vergaderingen van het comité gestuurd aan volgende adressen: Basisonderwijs: Voor de F.C.S.O.D. (COV / CCPTO): Mevr. Magda Van der Veken, Martelarenlaan 8, 3010 Kessel-Lo Voor de A.C.O.D.: Dhr. Gert Scheepmans, M. Theresiastraat 121, 3000 Leuven Voor het V.S.O.A.: Dhr. Björn Van Lysebetten, Boudewijnlaan 20-21, 1000 Brussel Deeltijds kunstonderwijs: Voor de A.C.O.D.: Dhr. Gert Scheepmans, M. Theresiastraat 121, 3000 Leuven Voor het V.S.O.A.: Dhr. Björn Van Lysebetten, Boudewijnlaan 20-21, 1000 Brussel Voor het C.O.C.: Dhr. Yannick Persyn, Martelarenlaan 8, 3010 Kessel-Lo AFDELING II: SAMENSTELLING VAN HET COMITÉ ART. 6: ART. 7: ART. 8: De afvaardiging van de overheid bestaat uit maximaal zeven leden die bevoegd zijn verbintenissen aan te gaan in naam van de openbare overheid en die door de voorzitter van het comité worden gekozen. Elk van deze personen kan vervangen worden door een behoorlijk gemachtigde afgevaardigde. Deze afvaardiging mag vergezeld zijn van technici. De afvaardiging van de vakorganisaties wordt vrij samengesteld door de betrokken organisatie en bestaat uit maximaal drie leden die zich mogen laten vergezellen door ten hoogste twee technici per op de agenda ingeschreven punt. De afwezigheid van één of meer regelmatig opgeroepen leden van de afvaardigingen maakt de onderhandelingen niet ongeldig. AFDELING III: DATUM VAN DE VERGADERINGEN ART. 9: Het comité vergadert volgens noodwendigheid. ART. 10: De op grond van artikel 23 van het K.B. van 28 september 1984 van een vakorganisatie uitgaande initiatieven worden schriftelijk aan de voorzitter bekend gemaakt. De voorzitter bepaalt in dat geval de datum van de eerste vergadering die het comité aan het punt zal wijden. Deze eerste vergadering moet plaats vinden binnen een redelijke termijn. Daarnaast heeft iedere afvaardiging het recht tijdens de vergadering wijzigingen aan de agenda voor te stellen. Deze kunnen echter enkel bij unanimiteit worden aangenomen. AFDELING IV: OPROEPING TOT DE VERGADERINGEN, DE AGENDA EN DE DOCUMENTATIE ART. 11: De agenda wordt door de voorzitter vastgesteld rekening houdend met de door de overheid en de door een voor het comité representatieve vakorganisatie ingediende initiatieven. ART. 12: De oproepingen met de agenda worden door de secretaris ten minste tien werkdagen voor de datum van de vergaderingen toegezonden aan de leden van de afvaardiging van de overheid en aan de vakorganisaties. De postdatum geldt als bewijs van de verzending.

10 In dringende gevallen, waarover de voorzitter oordeelt, kan deze voorzitter de termijn verminderen tot drie werkdagen, zonder dat zulks noodzakelijkerwijze de toepassing van artikel 25, derde lid van het KB, tot gevolg heeft. ART. 13: De oproeping vermeldt: de dag en het aanvangsuur van de vergaderingen van het comité, vastgesteld overeenkomstig de artikelen 9 en 10 van dit huishoudelijk reglement; de agenda, met vermelding van de te bespreken punten; de termijn waarbinnen de onderhandelingen zullen worden beëindigd, dit wil zeggen ofwel de termijn van 30 dagen voorzien in artikel 25, eerste lid, van het KB (deze kan nadien bij onderlinge overeenkomst tussen de aanwezige afgevaardigden worden verlengd) ofwel de termijn van tien dagen voorzien bij artikel 25, derde lid, van het KB. ART. 14: Bij elke oproeping wordt alle nodige documentatie gevoegd die voor de onderhandeling nodig is. AFDELING V: VERGADERINGEN ART. 15: De vergaderingen worden gehouden in de gebouwen van het gemeentebestuur Asse, Gemeenteplein 1 te 1730 Asse. De voorzitter kan de vergaderingen van het comité op iedere andere geschikte plaats organiseren; in dat geval wordt dit uitdrukkelijk vermeld in de oproeping. ART. 16: De op de agenda voorkomende punten worden behandeld in volgorde van inschrijving. ART. 17: Onverminderd de mogelijkheid van het comité om op grond van artikel 28 van het KB gedurende de vergadering de agenda te wijzigen, verzoekt de voorzitter de delegaties bij de aanvang van de vergadering of zij wijzigingen aan de agenda voorstellen. Om doorgang te vinden moeten deze wijzigingen, krachtens artikel 28 van het KB door de aanwezige afvaardigingen eenparig worden aangenomen. ART. 18: De voorzitter doet het KB en dit reglement naleven, opent, leidt en sluit de debatten en handhaaft de orde in de vergaderingen. ART. 19: De vergaderingen van het comité zijn niet openbaar en hebben plaats tijdens de diensturen. De personeelsleden die zitting hebben in het comité worden beschouwd als handelend in dienstopdracht, ongeacht hun normale diensturenregeling. ART. 20: Elk lid van het comité mag bij voorrang het woord vragen omtrent de volgorde van de agendapunten of om een situatie te verduidelijken. In dat geval dient de betrokkene zich te beperken tot een bondige precisering der feiten. ART. 21: De verwijzing naar het huishoudelijk reglement heeft voorrang op de verdere behandeling van om het even welk agendapunt en schorst de bespreking ervan. ART. 22: Op vraag van één van de afvaardigingen kan de voorzitter of zijn afgevaardigde een onderbreking van de vergadering toestaan. In onderling overleg bepalen de aanwezigen de duur ervan. ART. 23: Voor ingewikkelde aangelegenheden kan de voorzitter op voorstel van een afvaardiging en na de andere aanwezige afvaardigingen te hebben gehoord, deze doen onderzoeken in de schoot van een werkgroep ad hoc. De bepalingen van het KB en van dit huishoudelijk reglement, inzake samenstelling en werking van het comité, zijn van toepassing op deze werkgroepen. De door de werkgroep behandelde aangelegenheden worden op de agenda van een vergadering van het comité geplaatst wanneer de werkzaamheden van de werkgroep beëindigd zijn, op initiatief van de voorzitter, of indien een afvaardiging er om verzoekt. In afwachting van die vergadering van het comité deelt de voorzitter onverwijld de resultaten van de besprekingen in de werkgroep mee aan iedere afvaardiging in het comité.

11 ART. 24: Indien de besprekingen niet tot een akkoord leiden, lichten de afvaardigingen of de leden ervan hun respectieve standpunten toe alvorens de voorzitter de onderhandelingen over dat punt afsluit. Daartoe kunnen zij een schriftelijke nota, ongeacht de benaming, aan de voorzitter bezorgen. Wanneer dit uiterlijk gebeurt binnen de vijf werkdagen na de vergadering waarbij de onderhandeling over het punt wordt afgesloten, wordt de nota integraal opgenomen in het protocol. AFDELING VI: DE NOTULEN ART. 25: De secretaris stelt de notulen van de vergadering op. De notulen van elke vergadering vermelden uitsluitend: 1- de agenda; 2- de namen en hoedanigheden van de aanwezige en van de al of niet met kennisgeving afwezige leden van de afvaardiging van de overheid; 3- de namen en hoedanigheden van de aanwezige en van de al of niet met kennisgeving afwezige vakorganisaties, alsmede de naam van de aanwezige en van de met kennisgeving afwezige leden van de afvaardigingen van die vakorganisaties; 4- de namen en hoedanigheden van de technici; 5- de behandelde punten; 6- de punten waarvoor de onderhandeling is beëindigd. De notulen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. ART. 26: Een afschrift van de notulen wordt toegezonden aan de leden van de afvaardigingen en, voor zover nog niet begrepen in de afvaardiging, aan de vertegenwoordigers van de vakorganisaties, vermeld in artikel 5 van dit huishoudelijk reglement. AFDELING VII: HET PROTOCOL ART. 27: De voorzitter maakt het ontwerp van protocol op na het verstrijken van de vastgelegde termijn. Dit vermeldt, overeenkomstig artikel 9 van de wet van 19 december 1974, de conclusies van de gevoerde onderhandeling met vermelding van ofwel: het eenparig akkoord van de afvaardiging van de overheid en van de afvaardiging van de vakorganisaties; het akkoord tussen de afvaardiging van de overheid en de afvaardiging van één of meer vakorganisaties alsook het standpunt van de delegatie van een of meer vakorganisaties; het respectieve standpunt van elke afvaardiging. De voorzitter kan de afvaardigingen uitnodigen gebruik te maken van het bepaalde in artikel 22 van dit huishoudelijk reglement. ART. 28: Het ontwerp van protocol wordt binnen vijftien dagen na de beëindiging van de onderhandeling, voor akkoord voorgelegd aan de andere leden van de afvaardiging van de overheid en aan de vakorganisaties. De leden van de afvaardiging van de overheid en de vakorganisaties hebben de mogelijkheid hun opmerkingen aan de voorzitter mee te delen. Hiertoe beschikken ze over een termijn van vijftien werkdagen vanaf de postdatum van de aangetekende verzending van het protocol. De voorzitter kan evenwel op voorstel van een afvaardiging en na de andere betrokken afvaardigingen binnen de voormelde termijn van vijftien dagen gehoord te hebben, die termijn wijzigen. Wordt geen tekstwijziging voorgesteld dan wordt het ontwerp de definitieve tekst van het protocol. In het tegengestelde geval worden de opmerkingen onderzocht tijdens de volgende vergadering. Aan de hand van dat onderzoek stelt de voorzitter dan de definitieve tekst van het protocol op. Een afschrift van de definitieve tekst van het protocol wordt toegezonden aan de leden van de afvaardigingen en aan de vakorganisaties.

12 De voorzitter verzoekt de leden van de afvaardigingen en de vakorganisaties die het protocol wensen te ondertekenen, dat te doen binnen de termijn die hij bepaalt, na de betrokken vakorganisaties te hebben gehoord. ART. 29: De secretaris stuurt een afschrift van de protocollen aan de overheden vermeld in artikel 31 KB. AFDELING VIII: HET ARCHIEF ART. 30: De agenda met bijgevoegde documentatie, de notulen en de protocollen worden op het secretariaat neergelegd en bewaard. AFDELING IX: BIJZONDERE BEPALINGEN ART. 31: De verplaatsingskosten van de afgevaardigden in het comité worden vergoed op dezelfde basis als voorzien in de algemene reglementering terzake van toepassing in de gemeente. De vakbond betaalt de technici die door hen uitgenodigd worden. ART. 32: Elke afvaardiging in het comité heeft het recht wijzigingen aan dit huishoudelijk reglement voor te stellen aan de voorzitter. Voor zover het gaat om gevallen waarin het KB niet voorziet stelt de voorzitter deze ter bespreking voor aan het comité. Mits goedkeuring door elke afvaardiging, wordt een wijzigingsvoorstel ingeschreven in onderhavig reglement. Deze wijzigingen zijn onmiddellijk van toepassing. ART. 33: De eventuele wijzigingen aan het KB of de wet worden geacht van toepassing te zijn. Bij voorkeur worden ze in dit huishoudelijk reglement opgenomen. Het gewijzigde reglement wordt ter kennisname bezorgd aan de afvaardigingen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET HOOG OVERLEGCOMITÉ VAN DE GEMEENTE ASSE AFDELING I: ZETEL EN SECRETARIAAT VAN HET COMITÉ ART. 1: ART. 2: ART. 3: Het in uitvoering van artikel 35 van het KB van 28 september 1984 tot regeling van de betrekkingen tussen de overheid en de vakbonden van haar personeel (verder in de tekst wordt hier naar verwezen als het KB) ingesteld hoog overlegcomité van het gesubsidieerd officieel onderwijs van de gemeente Asse heeft zijn zetel te 1730 Asse, Gemeenteplein 1. Het hoog overlegcomité voor het gesubsidieerd officieel onderwijs wordt voorgezeten door de voorzitter van het bijzonder comité van de gemeente Asse. De voorzitter van elk hoog overlegcomité kan basis- en tussenoverlegcomités oprichten waarvan hij het gebied bepaalt. Indien hij dit doet moet dit overlegd worden in het hoog overlegcomité en moet rekening gehouden worden met de voorwaarden bepaald in artikel 36 van het KB. ART. 4: Het secretariaat van het comité wordt georganiseerd te 1730 Asse, Gemeenteplein 1. De secretaris ervan is Veerle Vandemeerssche, coördinator onderwijs. ART. 5: ART. 6: Alle briefwisseling aan de voorzitter en het secretariaat wordt gestuurd naar het adres van de zetel. De briefwisseling aan de vakorganisaties, in het kader van de vergaderingen van het comité, wordt gestuurd aan volgende adressen: (adressen van de vertegenwoordigers van de vakorganisaties (dit zijn niet noodzakelijk dezelfde personen dan de afgevaardigden van de vakorganisaties)).

13 Basisonderwijs: Voor de F.C.S.O.D. (COV / CCPTO): Mevr. Magda Van der Veken, Martelarenlaan 8, 3010 Kessel-Lo Voor de A.C.O.D.: Dhr. Gert Scheepmans, M. Theresiastraat 121, 3000 Leuven Voor het V.S.O.A.: Dhr. Björn Van Lysebetten, Boudewijnlaan 20-21, 1000 Brussel Deeltijds kunstonderwijs: Voor de A.C.O.D.: Dhr. Gert Scheepmans, M. Theresiastraat 121, 3000 Leuven Voor het V.S.O.A.: Dhr. Björn Van Lysebetten, Boudewijnlaan 20-21, 1000 Brussel Voor het C.O.C.: Dhr. Yannick Persyn, Martelarenlaan 8, 3010 Kessel-Lo AFDELING II: SAMENSTELLING VAN HET COMITÉ ART. 7: ART. 8: ART. 9: De afvaardiging van de overheid bestaat uit personen die bevoegd zijn om verbintenissen aan te gaan in naam van de openbare overheid en/of uit personen die bevoegd zijn op te treden in naam van deze bevoegde leden en/of uit leden van het leidinggevend personeel die in vast verband benoemd zijn en sinds ten minste twee jaar tewerkgesteld zijn in het officieel gesubsidieerd onderwijs en die door de voorzitter van het comité worden gekozen. Elk van deze personen kan worden vervangen. Deze afvaardiging mag vergezeld zijn van technici. De afvaardiging van de vakorganisaties wordt vrij samengesteld door de betrokken organisatie en bestaat uit ten hoogste drie leden die zich mogen laten vergezellen door technici. De afwezigheid van één of meer regelmatig opgeroepen leden van de afvaardigingen maakt de onderhandelingen niet ongeldig. AFDELING III: DATUM VAN DE VERGADERINGEN ART. 10: Het comité vergadert volgens noodwendigheid. ART. 11: De op grond van artikel 46 van het KB van 28 september 1984 van een vakorganisatie uitgaande initiatieven worden schriftelijk aan de voorzitter bekend gemaakt. De voorzitter bepaalt de datum en het aanvangsuur van de eerste vergadering die het comité aan het punt zal wijden. Deze eerste vergadering moet plaats vinden uiterlijk 60 dagen na ontvangst van de vraag. De voorzitter kan om dwingende redenen weigeren een punt op de agenda te plaatsen. In dat geval moet hij binnen de vijftien dagen na het verzenden van de aanvraag de redenen van zijn weigering meedelen aan het comité en de betrokken vakorganisatie. AFDELING IV: OPROEPING TOT DE VERGADERINGEN, DE AGENDA EN DE DOCUMENTATIE ART. 12: De agenda wordt door de voorzitter vastgesteld. ART. 13: De oproepingen met de agenda worden door de secretaris ten minste tien werkdagen voor de datum van de vergaderingen toegezonden aan de leden van de afvaardiging van de overheid en aan de vakorganisaties. De postdatum geldt als bewijs van de verzending.

14 In dringende gevallen, waarover de voorzitter oordeelt, kan deze voorzitter de termijn verminderen tot drie werkdagen, zonder dat zulks noodzakelijkerwijze de toepassing van artikel 25, derde lid van het KB, tot gevolg heeft. ART. 14: De oproeping vermeldt: de dag en het aanvangsuur van de vergaderingen van het comité, vastgesteld overeenkomstig de artikelen 10 en 11 van dit huishoudelijk reglement; de agenda, met vermelding van de te bespreken punten; de termijn waarbinnen het overleg zal worden beëindigd, dit wil zeggen ofwel de termijn van 30 dagen voorzien in artikel 25, eerste lid, van het KB (deze kan daarna bij onderlinge overeenkomst tussen de aanwezige afgevaardigden worden verlengd) ofwel de termijn van tien dagen voorzien bij artikel 25, derde lid, van het KB. ART. 15: Bij elke oproeping wordt alle nodige documentatie gevoegd die voor het overleg nodig is. AFDELING V: VERGADERINGEN ART. 16: De vergaderingen worden gehouden in de gebouwen van het gemeentebestuur Asse, Gemeenteplein 1 te 1730 Asse. De voorzitter kan de vergaderingen van het comité op iedere andere geschikte plaats organiseren; in dat geval wordt dit uitdrukkelijk vermeld in de oproeping. ART. 17: De op de agenda voorkomende punten worden behandeld in volgorde van inschrijving. ART. 18: De voorzitter doet het KB en dit reglement nakomen, opent, leidt en sluit de debatten en handhaaft de orde in de vergaderingen. ART. 19: De vergaderingen van het comité zijn niet openbaar. De personeelsleden die zitting hebben in het comité worden beschouwd als handelend in dienstopdracht, ongeacht hun normale diensturenregeling. ART. 20: Elk lid van het comité mag bij voorrang het woord vragen omtrent de volgorde van de agendapunten of om een situatie te verduidelijken. In dat geval dient de betrokkene zich te beperken tot een bondige precisering der feiten. ART. 21: De verwijzing naar het huishoudelijk reglement heeft voorrang op de verdere behandeling van om het even welk agendapunt en schorst de bespreking ervan. ART. 22: Op vraag van één van de afvaardigingen kan de voorzitter of zijn afgevaardigde een onderbreking van de vergadering toestaan. In onderling overleg bepalen de aanwezigen de duur ervan. ART. 23: Voor ingewikkelde aangelegenheden kan de voorzitter op voorstel van een afvaardiging en na de andere aanwezige afvaardigingen te hebben gehoord, deze doen onderzoeken in de schoot van een werkgroep ad hoc. De bepalingen van het KB en van dit huishoudelijk reglement, inzake samenstelling en werking van het comité, zijn van toepassing op deze werkgroepen. De door de werkgroep behandelde aangelegenheden worden op de agenda van een vergadering van het comité geplaatst wanneer de werkzaamheden van de werkgroep beëindigd zijn, op initiatief van de voorzitter, of indien een afvaardiging er om verzoekt. In afwachting van die vergadering van het comité deelt de voorzitter onverwijld de resultaten van de besprekingen in de werkgroep mee aan iedere afvaardiging in het comité. ART. 24: Indien de besprekingen niet tot een akkoord leiden, lichten de afvaardigingen of de leden ervan hun respectieve standpunten toe alvorens de voorzitter het overleg over dat punt afsluit.

15 Daartoe kunnen zij een schriftelijke nota, ongeacht de benaming, aan de voorzitter doen bezorgen. Wanneer dit uiterlijk gebeurt binnen de vijf werkdagen na de vergadering waarbij het overleg over het punt wordt afgesloten, wordt de nota integraal opgenomen in de notulen. AFDELING VI: DE NOTULEN ART. 25: De secretaris stelt de notulen van de vergadering op. De notulen van elke vergadering vermelden: 1- de agenda; 2- de namen en hoedanigheden van de aanwezige en van de al of niet met kennisgeving afwezige leden van de afvaardiging van de overheid; 3- de namen en hoedanigheden van de aanwezige en van de al of niet met kennisgeving afwezige vakorganisaties, alsmede de naam van de aanwezige en van de met kennisgeving afwezige leden van de afvaardigingen van die vakorganisaties; 4- de namen en hoedanigheden van de technici; 5- de beknopte uiteenzetting van de besprekingen; 6- het met redenen omkleed advies. De notulen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. ART. 26: Een afschrift van de notulen wordt binnen vijftien kalenderdagen na de vergadering aangetekend toegezonden aan de werkende en plaatsvervangende leden van de overheidsafvaardiging en aan de vertegenwoordigers van de vakorganisaties, vermeld in artikel 6 van dit huishoudelijk reglement. ART. 27: De leden van de afvaardiging van de overheid en de vakorganisaties beschikken na de verzending van de notulen over een termijn van vijftien werkdagen om hun opmerkingen bezorgen aan de voorzitter. De postdatum geldt als bewijs van verzending. De voorzitter kan evenwel op voorstel van een afvaardiging en na de andere betrokken afvaardigingen binnen de voorvermelde termijn van vijftien dagen gehoord te hebben, die termijn wijzigen. Wordt binnen deze termijn geen tekstwijziging voorgesteld, dan worden de notulen definitief. In het andere geval legt de voorzitter op de eerstvolgende vergadering de vraag om rechtzetting aan het overlegcomité voor. Wordt geen overeenstemming bereikt dan worden de uiteenlopende standpunten in de notulen opgetekend. ART. 28: Een afschrift van de notulen wordt aan de betrokken overheden gezonden. ART. 29: Indien de overheid een beslissing neemt die afwijkt van het met redenen omkleed advies dat door het overlegcomité is uitgebracht, wordt dit binnen een maand meegedeeld aan de vertegenwoordigers van de vakorganisaties. AFDELING VII: HET ARCHIEF ART. 30: De agenda met bijgevoegde documentatie en de notulen worden op het secretariaat neergelegd en bewaard. AFDELING VIII: BIJZONDERE BEPALINGEN ART. 31: De verplaatsingskosten van de afgevaardigden in het comité worden vergoed op dezelfde basis als voorzien in de algemene reglementering terzake van toepassing in de gemeente. De vakbond betaalt de technici die door hen uitgenodigd worden. ART. 32: Elke afvaardiging in het comité heeft het recht wijzigingen aan dit huishoudelijk reglement voor te stellen aan de voorzitter. Voor zover het gaat om gevallen waarin het KB niet voorziet stelt de voorzitter deze ter bespreking voor aan het comité.

16 Mits goedkeuring door elke afvaardiging, wordt een wijzigingsvoorstel ingeschreven. Deze wijzigingen zijn onmiddellijk van toepassing. ART. 33: De eventuele wijzigingen aan het KB of de wet worden geacht van toepassing te zijn. Bij voorkeur worden ze in dit huishoudelijk reglement opgenomen. De nieuwe tekst wordt ter kennisname bezorgd aan de afvaardigingen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET HOOG OVERLEGCOMITÉ VAN DE GEMEENTE ASSE IN HET KADER VAN PREVENTIE EN BESCHERMING OP HET WERK AFDELING I: ZETEL EN SECRETARIAAT VAN HET COMITÉ ART. 1: ART. 2: ART. 3: Het in uitvoering van artikel 35 van het KB van 28 september 1984 tot regeling van de betrekkingen tussen de overheid en de vakbonden van haar personeel (verder in de tekst wordt hier naar verwezen als het KB) ingesteld hoog overlegcomité van het gesubsidieerd officieel onderwijs van de gemeente Asse heeft zijn zetel te 1730 Asse, Gemeenteplein 1. Het hoog overlegcomité voor het gesubsidieerd officieel onderwijs wordt voorgezeten door de voorzitter van het bijzonder comité van de gemeente Asse. De voorzitter van elk hoog overlegcomité kan basis- en tussenoverlegcomités oprichten waarvan hij het gebied bepaalt. Indien hij dit doet moet dit overlegd worden in het hoog overlegcomité en moet rekening gehouden worden met de voorwaarden bepaald in artikel 36 van het KB. Dit heeft tot gevolg dat de bevoegdheden die in particuliere bedrijven opgedragen zijn aan het comité voor preventie en bescherming op het werk worden uitgeoefend door de basisoverlegcomités. Indien deze basisoverlegcomités niet zijn opgericht, komen deze bevoegdheden toe aan de hoge overlegcomités. ART. 4: Het secretariaat van het comité wordt georganiseerd te 1730 Asse, Gemeenteplein 1. De secretaris ervan is Veerle Vandemeerssche, coördinator onderwijs. ART. 5: ART. 6: Alle briefwisseling aan de voorzitter en het secretariaat wordt gestuurd naar de zetel. De briefwisseling aan de vakorganisaties, in het kader van de vergaderingen van het comité, wordt gestuurd aan volgende adressen: (adressen van de vertegenwoordigers van de vakorganisaties (dit zijn niet noodzakelijk dezelfde personen dan de afgevaardigden van de vakorganisaties)). Basisonderwijs: Voor de F.C.S.O.D. (COV / CCPTO): Mevr. Magda Van der Veken, Martelarenlaan 8, 3010 Kessel-Lo Voor de A.C.O.D.: Dhr. Gert Scheepmans, M. Theresiastraat 121, 3000 Leuven Voor het V.S.O.A.: Dhr. Björn Van Lysebetten, Boudewijnlaan 20-21, 1000 Brussel Deeltijds kunstonderwijs: Voor de A.C.O.D.: Dhr. Gert Scheepmans, M. Theresiastraat 121, 3000 Leuven Voor het V.S.O.A.: Dhr. Björn Van Lysebetten, Boudewijnlaan 20-21, 1000 Brussel Voor het C.O.C.: Dhr. Yannick Persyn, Martelarenlaan 8, 3010 Kessel-Lo

17 AFDELING II: SAMENSTELLING VAN HET COMITÉ ART. 7: ART. 8: ART. 9: De afvaardiging van de overheid bestaat uit personen die bevoegd zijn om verbintenissen aan te gaan in naam van de openbare overheid en/of personen die bevoegd zijn op te treden in naam van deze bevoegde leden en/of leden van het leidinggevend personeel die in vast verband benoemd zijn en sedert ten minste twee jaar tewerkgesteld zijn in het officieel gesubsidieerd onderwijs en die door de voorzitter van het comité worden gekozen. Elk van deze personen kan vervangen worden. Deze afvaardiging mag vergezeld zijn van technici. De preventieadviseur, belast met de leiding van de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk of van de afdeling, is van rechtswege lid van het bevoegde overlegcomité voor de vergaderingen over aangelegenheden die in particuliere bedrijven zijn opgedragen aan de comités voor preventie en bescherming op het werk. De afvaardiging van de vakorganisaties wordt vrij samengesteld door de betrokken organisatie en bestaat uit ten hoogste drie leden die zich mogen laten vergezellen door technici. De afwezigheid van één of meer regelmatig opgeroepen leden van de afvaardigingen maakt de onderhandelingen niet ongeldig. AFDELING III: DATUM VAN DE VERGADERINGEN ART. 10: Het comité vergadert volgens noodwendigheid. ART. 11: De op grond van artikel 23 van het KB van 28 september 1984 van een vakorganisatie uitgaande initiatieven worden schriftelijk aan de voorzitter bekend gemaakt. De voorzitter bepaalt dan de datum van de eerste vergadering die het comité aan het punt zal wijden. Deze eerste vergadering moet plaats vinden uiterlijk 60 dagen na ontvangst van de vraag. Daarnaast heeft iedere afvaardiging het recht tijdens de vergadering wijzigingen aan de agenda voor te stellen. Deze kunnen echter enkel bij unanimiteit worden aangenomen. Indien een representatieve vakorganisatie aan de voorzitter van het overlegcomité schriftelijk vraagt een aangelegenheid betreffende de veiligheid, gezondheid en verfraaiing van de werkplaatsen op de agenda te plaatsen, dient hij het comité zo snel mogelijk bijeen te roepen, en uiterlijk dertig dagen na ontvangst van de vraag. De voorzitter kan om dwingende redenen weigeren een punt op de agenda te plaatsen. In dat geval moet hij binnen de vijftien dagen na het verzenden van de aanvraag de redenen van zijn weigering meedelen aan het comité en de betrokken vakorganisatie. AFDELING IV: OPROEPING TOT DE VERGADERINGEN, DE AGENDA EN DE DOCUMENTATIE ART. 12: De agenda wordt door de voorzitter vastgesteld rekening houdend met de door de overheid en de door een voor het comité representatieve vakorganisatie ingediende initiatieven. ART. 13: De oproepingen met de agenda worden door de secretaris ten minste tien werkdagen voor de datum van de vergaderingen toegezonden aan de leden van de afvaardiging van de overheid, aan de vakorganisaties en aan de preventieadviseur belast met de leiding van de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk of van de afdeling. De postdatum geldt als bewijs van de verzending. In dringende gevallen, waarover de voorzitter oordeelt, kan deze voorzitter de termijn verminderen tot drie werkdagen, zonder dat zulks noodzakelijkerwijze de toepassing van artikel 25, derde lid van het KB, tot gevolg heeft. ART. 14: De oproeping vermeldt: de dag en het aanvangsuur van de vergaderingen van het comité, vastgesteld overeenkomstig de artikelen 10 en 11 van dit huishoudelijk reglement; de agenda, met vermelding van de te bespreken punten;

18 de termijn waarbinnen het overleg zal worden beëindigd, dit wil zeggen ofwel de termijn van 30 dagen voorzien in artikel 25, eerste lid, van het KB (deze kan daarna bij onderlinge overeenkomst tussen de aanwezige afgevaardigden worden verlengd) ofwel de termijn van tien dagen voorzien bij artikel 25, derde lid, van het KB. ART. 15: Bij elke oproeping wordt alle nodige documentatie gevoegd die voor de onderhandeling nodig is. De preventieadviseur belast met de leiding van de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk of van de afdeling ontvangt de documentatie betreffende de vergaderingen van het comité waaraan hij deelneemt. AFDELING V: VERGADERINGEN ART. 16: De vergaderingen worden gehouden in de gebouwen van het gemeentebestuur Asse, Gemeenteplein 1 te 1730 Asse. De voorzitter kan de vergaderingen van het comité op iedere andere geschikte plaats organiseren; in dat geval wordt dit uitdrukkelijk vermeld in de oproeping. ART. 17: De op de agenda voorkomende punten worden behandeld in volgorde van inschrijving. ART. 18: Onverminderd de mogelijkheid van het comité om op grond van artikel 28 van het KB, gedurende de vergadering de agenda te wijzigen, verzoekt de voorzitter de delegatie bij de aanvang van de vergadering of zij wijzigingen aan de agenda voorstellen. Om doorgang te vinden moeten zij, krachtens artikel 28 van het KB door de aanwezige afvaardigingen eenparig worden aangenomen. ART. 19: De voorzitter doet het KB en dit reglement nakomen, opent, leidt en sluit de debatten en handhaaft de orde in de vergaderingen. ART. 20: De vergaderingen van het comité zijn niet openbaar. De personeelsleden die zitting hebben in het comité worden beschouwd als handelend in dienstopdracht, ongeacht hun normale diensturenregeling. ART. 21: Elk lid van het comité mag bij voorrang het woord vragen omtrent de volgorde van de agendapunten of om een situatie te verduidelijken. In dat geval dient de betrokkene zich te beperken tot een bondige precisering van de feiten. ART. 22: De verwijzing naar het huishoudelijk reglement heeft voorrang op de verdere behandeling van om het even welk agendapunt en schorst de bespreking ervan. ART. 23: Op vraag van één van de afvaardigingen kan de voorzitter of zijn afgevaardigde een onderbreking van de vergadering toestaan. In onderling overleg bepalen de aanwezigen de duur ervan. ART. 24: Voor ingewikkelde aangelegenheden kan de voorzitter op voorstel van een afvaardiging en na de andere aanwezige afvaardigingen te hebben gehoord, deze doen onderzoeken in de schoot van een werkgroep ad hoc. De bepalingen van het KB en van dit huishoudelijk reglement, inzake samenstelling en werking van het comité, zijn van toepassing op deze werkgroepen. De door de werkgroep behandelde aangelegenheden worden op de agenda van een vergadering van het comité geplaatst wanneer de werkzaamheden van de werkgroep beëindigd zijn, op initiatief van de voorzitter, of indien een afvaardiging er om verzoekt. In afwachting van die vergadering van het comité deelt de voorzitter onverwijld de resultaten van de besprekingen in de werkgroep mee aan iedere afvaardiging in het comité. ART. 25: Indien de besprekingen niet tot een akkoord leiden, lichten de afvaardigingen of de leden ervan hun respectieve standpunten toe alvorens de voorzitter het overleg over dat punt afsluit.

19 Daartoe kunnen zij een schriftelijke nota, ongeacht de benaming, aan de voorzitter doen bezorgen. Wanneer dit uiterlijk gebeurt binnen de vijf werkdagen na de vergadering waarbij het overleg over het punt wordt afgesloten, wordt de nota integraal opgenomen in de notulen. AFDELING VI: DE NOTULEN ART. 26: De secretaris stelt de notulen van de vergadering op. De notulen van elke vergadering vermelden: 1- de agenda; 2- de namen en hoedanigheden van de aanwezige en van de al of niet met kennisgeving afwezige leden van de afvaardiging van de overheid; 3- de namen en hoedanigheden van de aanwezige en van de al of niet met kennisgeving afwezige vakorganisaties, alsmede de naam van de aanwezige en van de met kennisgeving afwezige leden van de afvaardigingen van die vakorganisaties; 4- de namen en hoedanigheden van de technici; 5- de beknopte uiteenzetting van de besprekingen; 6- het met redenen omkleed advies. De notulen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. ART. 27: Een afschrift van de notulen wordt binnen vijftien kalenderdagen na de vergadering per aangetekend schrijven toegezonden aan de werkende en plaatsvervangende leden van de overheidsafvaardiging, aan de vertegenwoordigers van de vakorganisaties, vermeld in artikel 6 van dit huishoudelijk reglement en aan de preventieadviseur belast met de leiding van de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk of van de afdeling. ART. 28: De leden van de afvaardiging van de overheid, de vakorganisaties en de preventieadviseur belast met de leiding van de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk of van de afdeling beschikken na de verzending van de notulen over een termijn van vijftien werkdagen om hun opmerkingen ter kennis te brengen van de voorzitter. De postdatum geldt als bewijs van verzending. De voorzitter kan evenwel op voorstel van een afvaardiging en na de andere betrokken afvaardigingen binnen de voorvermelde termijn van vijftien dagen gehoord te hebben, die termijn wijzigen. Wordt binnen deze termijn geen tekstwijziging voorgesteld, dan worden de notulen definitief. In het andere geval worden de opmerkingen onderzocht tijdens de eerstvolgende vergadering. Wordt geen overeenstemming bereikt dan worden de uiteenlopende standpunten in de notulen aangetekend. ART. 29: Een afschrift van de notulen wordt aan de betrokken overheden gezonden. ART. 30: Indien de overheid een beslissing neemt die afwijkt van het met redenen omkleed advies dat door het overlegcomité is uitgebracht, wordt dit binnen een maand meegedeeld aan de vertegenwoordigers van de vakorganisaties en aan de preventieadviseur belast met de leiding van de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk of van de afdeling. AFDELING VII: HET ARCHIEF ART. 31: De agenda met bijgevoegde documentatie en de notulen worden op het secretariaat neergelegd en bewaard. AFDELING VIII: BIJZONDERE BEPALINGEN ART. 32: De verplaatsingskosten van de afgevaardigden in het comité worden vergoed op dezelfde basis als voorzien in de algemene reglementering terzake van toepassing in de gemeente. De vakbond betaalt de technici die door hen worden uitgenodigd.

20 ART. 33: Elke afvaardiging in het comité heeft het recht wijzigingen aan dit huishoudelijk reglement voor te stellen aan de voorzitter. Voor zover het gaat om gevallen waarin het KB niet voorziet stelt de voorzitter deze ter bespreking voor aan het comité. Mits goedkeuring door elke afvaardiging, wordt een wijzigingsvoorstel ingeschreven. Deze wijzigingen zijn onmiddellijk van toepassing. ART. 34: De eventuele wijzigingen aan het KB of de wet worden geacht van toepassing te zijn. Bij voorkeur worden ze in dit huishoudelijk reglement opgenomen. De nieuwe tekst wordt ter kennisname bezorgd aan de afvaardigingen. O.P.9. Goedkeuring van de begroting van de gemeentelijke Kunstenacademie August De Boeck te Asse - dienstjaar 2014 Gelet op het gemeentedecreet; Gelet op de begroting van de gemeentelijke Kunstenacademie, wat betreft Muziek, Woord en Dans, voor het dienstjaar 2014, opgemaakt door de bestuurscommissie als volgt: Ontvangsten: ,16 euro Uitgaven: ,16 euro Saldo: 0 euro Overwegende dat het gemeentelijk aandeel voor de gemeente Asse ,72 euro bedraagt; Besluit: Met algemene stemmen Enig art.: De begroting van de gemeentelijke Kunstenacademie A. De Boeck voor het dienstjaar 2014, wat betreft Muziek, Woord en Dans, wordt goedgekeurd. Bespreking tijdens de raad: Dhr. E. Keymolen zegt dat de begroting dient goedgekeurd te worden vooraleer het jaar begint. Hij vraagt waarom de gemeenten Roosdaal en Liedekerke de kunstacademie verlaten? Dhr. J. Vastersavendts antwoordt dat men dit moet vragen aan de gemeentebesturen van Roosdaal en Liedekerke zelf aangezien ons bestuur niet namens deze besturen kan spreken. Dhr. J. De Rop vraagt wat de reden is van de gemeentebesturen om weg te gaan? Dhr. J. Vastersavendts antwoordt dat ons bestuur in de pers gelezen heeft dat de verbinding met Ninove beter is dan de verbinding met Asse. In Ninove worden er ook andere cursussen georganiseerd als in Asse. O.P.10.Onderhoud ladderwagen brandweer - Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze

BIJZONDERE ONDERHANDELINGSCOMITE EN OVERLEGCOMITE REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

BIJZONDERE ONDERHANDELINGSCOMITE EN OVERLEGCOMITE REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE BIJZONDERE ONDERHANDELINGSCOMITE EN OVERLEGCOMITE REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE HOOFDSTUK I. - ALGEMEENHEDEN Art. 1. : Het huidige reglement van inwendige orde vult de beschikkingen aan van het K.B. van

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE VOOR HET... OVERLEGCOMITE ( 1 ) HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN

REGLEMENT VAN ORDE VOOR HET... OVERLEGCOMITE ( 1 ) HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN REGLEMENT VAN ORDE VOOR HET... OVERLEGCOMITE ( 1 ) MODEL HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1.- In dit reglement wordt verstaan onder : 1 "besluit" : het koninklijk besluit van 28 september 1984

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het Tussenonderhandelings/-overlegcomité op niveau van de Scholengroep 25

Huishoudelijk reglement van het Tussenonderhandelings/-overlegcomité op niveau van de Scholengroep 25 Huishoudelijk reglement van het Tussenonderhandelings/-overlegcomité op niveau van de Scholengroep 25 Hoofdstuk I Algemene bepalingen Art. 1 Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt begrepen

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 30 april 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Inga Verhaert Telefoon: 03 240 52 50 Agenda nr. 5/1 Provinciaal CLB. Gesubsidieerd personeel. Vakbondsoverleg.

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement

Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 januari 2008 Bekendgemaakt op 31 januari 2008 Artikel 1 Hoofdstuk I Algemene bepaling Onverminderd

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter.

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 : Doelstelling Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de GECORO zijn bevoegdheid uitoefent overeenkomstig het besluit van de gemeenteraad van 17 december

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Ouderraad : Huishoudelijk reglement

Ouderraad : Huishoudelijk reglement Ouderraad : Huishoudelijk reglement Hoofdstuk 1 Oprichting Art.1. Art.2. In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, B.S. 6 augustus 2004,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 02 SEPTEMBER 2013

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 02 SEPTEMBER 2013 GEMEENTE ASSE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 02 SEPTEMBER 2013 Aanwezig : Lode Pletinckx, Voorzitter; Koen Van Elsen,Burgemeester; Michel Vanhaeleweyck, Rik De Baerdemaeker, Geert Heyvaert, Jan

Nadere informatie

Sint-Donatusinstituut Middenschool Bovenbouw Merchtem

Sint-Donatusinstituut Middenschool Bovenbouw Merchtem Sint-Donatusinstituut Middenschool Bovenbouw Merchtem Ouderraad: huishoudelijk reglement Hoofdstuk 1 Oprichting Art. 1. In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

Dhr. E. Van Keer verzoekt om de voorlaatste alinea op blz. 16 te vervangen door:

Dhr. E. Van Keer verzoekt om de voorlaatste alinea op blz. 16 te vervangen door: GEMEENTEBESTUUR ASSE NOTULEN GEMEENTERAADSZITTING d.d. 20 APRIL 2015 Aanwezig: Lode Pletinckx, Voorzitter; Koen Van Elsen, Burgemeester; Michel Vanhaeleweyck, Rik De Baerdemaeker, Geert Heyvaert, Jan De

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VLAAMSE TOEZICHTCOMMISSIE VOOR HET ELEKTRONISCHE BESTUURLIJKE GEGEVENSVERKEER

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VLAAMSE TOEZICHTCOMMISSIE VOOR HET ELEKTRONISCHE BESTUURLIJKE GEGEVENSVERKEER HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VLAAMSE TOEZICHTCOMMISSIE VOOR HET ELEKTRONISCHE BESTUURLIJKE GEGEVENSVERKEER Titel I. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1. De Vlaamse toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt:

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: Adventure Diving vzw H. Theresialaan 79, bus 3 1700 Dilbeek NIEUWE STATUTEN De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: HOOFDSTUK I Naam, zetel, doel

Nadere informatie

DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING

DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING Verslag van de statutaire algemene vergadering van donderdag 20 juni 2013, 20.15 uur, gehouden te Overpelt. Volgende stemgerechtigde leden

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Dhr. E. Keymolen merkt op dat TMVW zwembaden gaat uitbaten. Hun hoofdtaak komt hierdoor in het gedrang.

Dhr. E. Keymolen merkt op dat TMVW zwembaden gaat uitbaten. Hun hoofdtaak komt hierdoor in het gedrang. GEMEENTEBESTUUR ASSE NOTULEN GEMEENTERAADSZITTING 15 JUNI 2015 Aanwezig: Lode Pletinckx, Voorzitter; Koen Van Elsen, Burgemeester; Michel Vanhaeleweyck, Rik De Baerdemaeker, Geert Heyvaert, Jan De Backer,

Nadere informatie

Zitting van 26 april 2010

Zitting van 26 april 2010 Zitting van 26 april 2010 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Bourgeois A., Lepla M., en Buyck V.; Schepenen; Mevr. en de Heren Deman P., Vanacker L.,

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

De notulen van de vergadering van de gemeenteraad van 20 maart 2017 worden goedgekeurd met algemene stemmen.

De notulen van de vergadering van de gemeenteraad van 20 maart 2017 worden goedgekeurd met algemene stemmen. GEMEENTEBESTUUR ASSE NOTULEN GEMEENTERAADSZITTING d.d. 24 APRIL 2017 Aanwezig: Lode Pletinckx, Voorzitter; Koen Van Elsen, Burgemeester; Michel Vanhaeleweyck, Rik De Baerdemaeker, Geert Heyvaert, Edwin

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

CHARTER VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

CHARTER VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS CHARTER VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS 1. PLAATS EN DATUM... 2 2. AGENDAPUNTEN... 2 3. OPROEPING... 2 4. DEELNAME AAN DE ALGEMENE VERGADERING... 3 5. PUNTEN OP DE AGENDA EN RECHT OM VRAGEN

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004.

Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004. Tussen ondergetekenden : Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004. Titel I Naam, zetel, doel, duur Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam : Studiekring

Nadere informatie

RAAD VOOR HET VERBRUIK HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RAAD VOOR HET VERBRUIK HUISHOUDELIJK REGLEMENT RAAD VOOR HET VERBRUIK HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gelet op het koninklijk besluit van 20 februari 1964 houdende instelling van de Raad voor het Verbruik gewijzigd bij de K.B. van 2 juli 1964, 27 maart 1969,

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

Raad 18 november

Raad 18 november Raad 18 november 2009 112 RAAD 18 november 2009 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen,

Nadere informatie

De voorzitter deelt, namens de raad, zijn medeleven mee bij het overlijden van de moeder van mevr. M. De Mol, schepen en dhr. E. Keymolen, raadslid.

De voorzitter deelt, namens de raad, zijn medeleven mee bij het overlijden van de moeder van mevr. M. De Mol, schepen en dhr. E. Keymolen, raadslid. GEMEENTEBESTUUR ASSE NOTULEN GEMEENTERAADSZITTING 21 SEPTEMBER 215 Aanwezig: Lode Pletinckx, Voorzitter; Koen Van Elsen, Burgemeester; Michel Vanhaeleweyck, Rik De Baerdemaeker, Geert Heyvaert, Jan De

Nadere informatie

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN Titel I: Opdracht Artikel 1. Er wordt een beheersorgaan opgericht dat als opdracht krijgt de inrichtende overheid (gemeenteraad en college van burgemeester

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering 2. Meerjarenplan aanpassing 1 2014-2019 van de 6 Glabbeekse kerkfabrieken.

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 1. Verslag vorige zitting zie bijlage TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 2. Kennisname brief minster Homans inzake beslissing van de gemeenteraad d.d.

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015 Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015 Aanwezig: Verbist Els, voorzitter Janssens Sonja, ondervoorzitter Frans Rik, burgemeester Dorikens Herman, Janssens Jan, Maes Odette, Lietaer

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester 1 ZITTING VAN 27 JANUARI 2016 Aanwezig : Piet Baetens: voorzitter; mevrouwen: Hilde Nobels, Rita De Geest, Sabine Bracke, Anny Paelinck en Sandra De Smet; de heren: Daniel De Brauwer, Peter Raman en Philip

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 23 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 24 maart Kennisgeving notulen van het vast bureau van 9 maart 2016 en 23 maart 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 24 maart Kennisgeving notulen van het vast bureau van 9 maart 2016 en 23 maart 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 28 APRIL 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Papaver Adegemdorp 16a 9991 Adegem. Ouderraad: huishoudelijk reglement

Vrije Basisschool De Papaver Adegemdorp 16a 9991 Adegem. Ouderraad: huishoudelijk reglement Vrije Basisschool De Papaver Adegemdorp 16a 9991 Adegem Tel en fax 050/71.15.93 e-mail vbs.depapaver@telenet.be Hoofdstuk 1 Oprichting Ouderraad: huishoudelijk reglement Art.1. Art. 2. In uitvoering van

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD (deelraad van de schoolraad) BINNEN HET NEDERLANDSTALIG GEMEENTELIJK ONDERWIJS GOEDGEKEURD BIJ BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE VAN HET TECHNISCH COMITÉ MOTORVOERTUIGEN. Vastgesteld op 26 november 2013 Herziene versie vastgesteld op 30 oktober 2018

REGLEMENT VAN ORDE VAN HET TECHNISCH COMITÉ MOTORVOERTUIGEN. Vastgesteld op 26 november 2013 Herziene versie vastgesteld op 30 oktober 2018 REGLEMENT VAN ORDE VAN HET TECHNISCH COMITÉ MOTORVOERTUIGEN Vastgesteld op 26 november 2013 Herziene versie vastgesteld op 30 oktober 2018 HET TECHNISCH COMITÉ MOTORVOERTUIGEN, Gezien Richtlijn 2007/46/EG

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

Aanleiding voor onderstaande wijzigingen:

Aanleiding voor onderstaande wijzigingen: Voorstel statutenwijziging onderdeel van de agenda voor de Bijzonder Algemene Vergadering van 27 mei 2014. Ontwerp goedgekeurd op de RVB van 14 februari 2014 Aanleiding voor onderstaande wijzigingen: Beleidsplan

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd.

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd. Wichelen, 17/10/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem.

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Huishoudelijk reglement De algemene vergadering van de cultuurraad Maldegem, Gelet op het decreet van 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal

Nadere informatie

ONDERWERP: Algemeen reglement inzake al de gemeentelijke belastingen. Aanpassing vanaf DE GEMEENTERAAD,

ONDERWERP: Algemeen reglement inzake al de gemeentelijke belastingen. Aanpassing vanaf DE GEMEENTERAAD, GEMEENTE GRIMBERGEN. Y484.01A UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21 JANUARI 2009 ONDERWERP: Algemeen reglement inzake al de gemeentelijke belastingen. Aanpassing vanaf 2009.

Nadere informatie

- de ambtenaar instelt tegen de evaluatie onvoldoende en tegen de beslissing tot loopbaanvertraging.

- de ambtenaar instelt tegen de evaluatie onvoldoende en tegen de beslissing tot loopbaanvertraging. Huishoudelijk reglement van de raad van beroep bij de diensten van de Vlaamse overheid Artikel 1. De raad van beroep bij de diensten van de Vlaamse overheid bestaat uit 3 kamers : De eerste kamer neemt

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht 18.02.2013 Dit document vervangt de vorige uitgave van 14.05.2007 1. Oprichting en doelstelling Artikel 1: Oprichting en benaming Er wordt voor de gemeente Brecht

Nadere informatie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie statuten van de gemeentelijke Afdeling 1 Algemeen kader verkeerscommissie versie 25/04/2013 Artikel 1 Het gemeentebestuur van Laarne richt een professionele verkeerscommissie in, die het bestuur adviseert

Nadere informatie

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder.

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder. vzw Zevenbunder, NIEUWE STATUTEN Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008 De statuten van de vzw worden gewijzigd door de volledige vervanging van de teksten, zoals gepubliceerd

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2017/214/(...)

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2017/214/(...) 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2017/214/(...) Inzake : (...), wonende te ( ), Verzoekende partij Tegen: (...), vertegenwoordigd door het College van Burgemeester

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Vergadering van 16 maart 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Schuermans

Nadere informatie

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS HOOFDSTUK I Naam en doel (I.1 I.4) HOOFDSTUK II Raad van Bestuur : a) aanstelling, bevoegdheid en samenstelling (II.1 II.7) b) algemene punten (II.8 II.11)

Nadere informatie

Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur

Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Artikel 1. Oprichting Het gemeentebestuur richt, op initiatief van de milieuverenigingen van Dilbeek, een gemeentelijke adviesraad voor milieu en

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; Verontschuldigd: ; G. Soete, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, N. Lejaeghere, D. De Poortere,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Oprichting In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 6 augustus

Nadere informatie

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 STATUTEN Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 KONINKLIJKE VLAAMS-BRABANTSE VOLLEYBALBOND VZW IDENTIFICATIENUMMER:

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie

GECORO WAREGEM Huishoudelijk reglement

GECORO WAREGEM Huishoudelijk reglement GECORO huishoudelijk reglement 2014 blz. 1van 5 GR 04 maart 2014 GECORO WAREGEM Huishoudelijk reglement 1. Doelstellingen van de Gecoro Artikel 1 : De Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening,

Nadere informatie

22 JUNI Koninklijk besluit tot goedkeuring van het Huishoudelijk Reglement van de Nationale Commissie Geneesheren-Ziekenfondsen

22 JUNI Koninklijk besluit tot goedkeuring van het Huishoudelijk Reglement van de Nationale Commissie Geneesheren-Ziekenfondsen 22 JUNI 2004. - Koninklijk besluit tot goedkeuring van het Huishoudelijk Reglement van de Nationale Commissie Geneesheren-Ziekenfondsen BS 07/07/2004 in voege 07/07/2004 Artikel 1. Het huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 177.532 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 16 APRIL 2002 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009.

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. Aanwezig: MM. K. Van Herck, Voorzitter; J. Vanschoubroek, Burgemeester; A. Debecker, J. Vicca, G. Holsbeek en M. Saelmaekers, Schepenen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Deel 1 ALGEMENE VERGADERING Samenstelling van de Algemene Vergadering Procedure voor culturele verenigingen, organisaties en instellingen Art. 1 Een culturele organisatie, vereniging

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Adviesraad Verkeer en Mobiliteit dewelke fungeert als opvolger van de Inspraakgroep

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 7 februari 2018 en 21 februari 2018

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 7 februari 2018 en 21 februari 2018 ZITTING VAN DE RAAD VAN 29 MAART 2018 Aanwezig: Afwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMWraadsleden

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 DECEMBER 2013

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 DECEMBER 2013 GEMEENTE ASSE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 DECEMBER 2013 Aanwezig : Lode Pletinckx, Voorzitter; Koen Van Elsen,Burgemeester; Michel Vanhaeleweyck, Rik De Baerdemaeker, Geert Heyvaert, Jan

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER dd.6/2/03 REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Gelet op het decreet van 13 juli 2001, houdende de organisatie van het overleg en de inspraak in het Gemeentelijk Cultuurbeleid. Gelet

Nadere informatie

Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne

Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne Titel I: Opdracht Artikel 1. Er wordt een beheersorgaan opgericht dat de opdracht krijgt de inrichtende overheid bij te staan bij het beheer

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Belgisch Staatsblad dd

Belgisch Staatsblad dd VLAAMSE OVERHEID [C 2016/35806] 22 APRIL 2016. Besluit van de Vlaamse Regering houdende de goedkeuring van het huishoudelijk reglement van de Vlaamse Hoge Handhavingsraad voor Ruimte en Milieu, vermeld

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering Voor het punt 2 kunnen de kandidaturen bij de gemeentesecretaris (brief

Nadere informatie