Subsidiereglement vzw REGent: premie dakisolatie Periode: 1 december 2013 tot 30 november 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Subsidiereglement vzw REGent: premie dakisolatie Periode: 1 december 2013 tot 30 november 2019"

Transcriptie

1 Subsidiereglement vzw REGent: premie dakisolatie Periode: 1 december 2013 tot 30 november 2019 Goedgekeurd in de Raad van Bestuur van 15/10/2013 Bekendgemaakt op 16/10/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities - Artikel 3. Doelgroep en toepassingsgebied - Artikel 4. Voorwaarden subsidie - Artikel 5. Procedure - Artikel 6. Controle - Artikel 7: Inwerkingtreding (en duurtijd) Reglement Artikel 1. Doel Binnen de perken van de jaarlijks voorziene begrotingskredieten en de voorwaarden en modaliteiten zoals hierna vastgesteld, kan het bestuur van vzw REGent een subsidies verlenen voor dakisolatie Dit alles volgens de voorwaarden hieronder gespecifieerd. Bovenstaande werken vormen belangrijke energiebesparende maatregelen voor woningen en andere gebouwen. Met deze subsidie wil vzw REGent deze werken stimuleren voor mensen met een beperkt inkomen en zo het voordelige effect ervan op het leefmilieu verhogen. Artikel 2. Definities Privé woning: het onroerend goed dat bestemd is voor de huisvesting van een gezin of alleenstaande. Het onroerend goed mag niet toebehoren tot een vennootschap of bestemd zijn voor handelsdoeleinden. Eigenaar: hieronder wordt begrepen de naakte eigenaar van de woning. De bewoner is de meerderjarige particulier, en in voorkomend geval de persoon met wie hij gehuwd is, wettelijk of feitelijk samenwoont, die de woning (waarop de aanvraag betrekking heeft) op de aanvraagdatum zelf bewoont op grond van een zakelijk recht, of op grond van een huurovereenkomst met betrekking tot een hoofdverblijfplaats, waarvan de duur meer dan drie jaar bedraagt.

2 Winddicht isolerend onderdak: een isolerend, dampdoorlatend en waterwerend onderdak bestaande uit in elkaar passende platen. De platen zijn elk voorzien van een tand- en groefsysteem rondom alle vier de zijden. De platen zijn gemaakt van houtvezel gebonden door bitumen of natuurlatex. Damprem of dampscherm: een schild om de migratie van vocht uit het huis naar de isolatie tegen te gaan. R-waarde: geeft het warmte-isolerend vermogen van een materiaallaag aan en wordt uitgedrukt in m 2 K/W. Hoe groter R, hoe beter het materiaal isoleert. R = d/λ waarbij: R = warmteweerstand in m 2 K/W d = dikte van het materiaal in m λ = warmtegeleidingscoëfficiënt in W/m K De lambdawaarde λ van het gebruikte isolatiemateriaal wordt bepaald volgens de richtlijnen van NBN B of ETA (Europese Technische goedkeuring). Deze Lambdawaarden zijn ondermeer terug te vinden op de websides en Materiaal dat niet op deze website vermeld wordt maar wel beschikt over de nodig technische goedkeuringen komt alleen in aanmerking voor de subsidie met een ondertekende verklaring van de aannemer en een technische fiche met vermelding van bovenstaande gegevens. Energiescan: een gratis rondgang in de woning waar er gewezen wordt op alle zaken die energie- en water kunnen besparen. Zie: Tijdens de energiescan worden ook de premievoorwaarden verduidelijkt. Deze Energiescan moet uitgevoerd zijn VOOR de werken starten waarvoor je een subsidie aanvraagt. Artikel 3. Doelgroep en toepassingsgebied 1. Voor wie is deze subsidie? De premie Dakisolatie kan aangevraagd worden door bewoner/eigenaar/huurder. De subsidie kan enkel aangevraagd worden door mensen met een beperkt inkomen. Het is vereist dat het netto gezamenlijk belastbaar inkomen van het huishouden (aanvrager + personen gedomicilieerd in de woning) van het laatste aanslagjaar niet hoger mag zijn dan Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd op 1 januari. De aanvrager kan het maximum bedrag van een premie slechts éénmalig ontvangen van de vzw REGent. Reeds in het verleden ontvangen premies worden mee in rekening gebracht. De bewoner mag, naast de woning waarvoor de premie wordt aangevraagd, geen andere woning in volle eigendom hebben. Indien de bewoner geen eigenaar is moeten de gegevens van de eigenaar(s) op het subsidieformulier ingevuld worden en moet(en) de eigenaar(s) het subsidieaanvraagformulier mee ondertekenen voor akkoord.

3 2. Voor welke woningen is deze subsidie? De subsidie is enkel voor privé-woningen gelegen in Gent en deelgemeenten. Woningen die al dan niet gedeeltelijk- worden gebruikt als handelsruimte, kantoor, beroepsruimte komen niet in aanmerking. Enkel woningen waar kleine renovaties worden uitgevoerd komen in aanmerking (geen nieuwbouw of vergunningsplichtige verbouwingen). 3. Voor de subsidie komen niet in aanmerking: a. Kamers en studentenkamers b. Werken die vallen onder de Vlaamse EPB-regelgeving ( dus werken op alle gebouwen waarvoor een stedenbouwkundige vergunning of een melding verplicht is, maar met uitzondering voor aanleg van dakkapellen. c. Handelspanden, kantoor, beroepsruimtes. Artikel 4. Voorwaarden subsidies a. De subsidie is van toepassing op zowel hellende daken, platte daken (die geïsoleerd worden onder de dakconstructie) als zoldervloeren. b. De subsidie geldt zowel voor het isoleren van een nog niet geïsoleerd dak of zolder als voor het bijkomend isoleren van een reeds geïsoleerd dak of zolder. c. Bij het isoleren van een hellend of plat dak moet een doorlopend damprem of dampscherm geplaatst zijn of worden. Een niet-doorlopend damprem of scherm (bv flensdekens) komen niet in aanmerking voor de subsidie (tenzij er bijkomend één geplaatst wordt). d. Bij het isoleren van een hellend dak moet er steeds een onderdak aanwezig zijn. Zonder onderdak worden deze werken niet gesubsidieerd. e. Bij het isoleren van de zoldervloer moet er een onderdak aanwezig zijn of moet de isolatie winddicht afgedekt zijn. De zolderruimte mag niet gebruikt worden als kamer (wél bv als berging). f. De dakisolatie moet in totaal minstens 18 cm dik zijn, of een R-waarde hebben die groter is of gelijk aan 4,7 m²k/w. o Met deze totale dikte wordt bedoeld dat de dakisolatie bestaat uit één laag van minstens 18 cm dik of uit verschillende direct aan elkaar aansluitende lagen die samen minstens 18 cm dik zijn. o Met de totale R-waarde wordt bedoeld dat ofwel één laag isolatie minstens een R- waarde van 4,7 heeft, ofwel meerdere direct op elkaar aansluitende lagen isolatie. o Indien de lagen niet aansluiten (bv isolatie in hellend dak én zoldervloer) mogen de diktes/r-waarden niet opgeteld worden g. De subsidie geldt enkel voor nieuw aangekochte en geplaatste materialen. Behalve de isolatie zelf wordt ook het uitdikkingsmateriaal van het dak, tape, damprem, gesubsidieerd. h. Het aantal premies per perceel wordt maximaal gelijkgesteld aan het aantal woongelegenheden rechtstreeks onder het dak. i. De subsidie bedraagt 80% van de kostprijs van de uitgevoerde gefactureerde werken met een maximum van 500. Deze subsidie is cumuleerbaar met andere steunmaatregelen van

4 de overheid. Indien het totaal van de premies hoger is dan de kost die betaald werd voor deze werken zal het bedrag verlagen tot de totale kostprijs van de werken. Artikel 5. Procedure 1. Aanvraagmoment: De aanvraag moet minimum 1 maand vóór uitvoering van de werken ingediend worden zodat er voldoende tijd is om een Energiescan in te plannen. Deze Energiescan is verplicht om een subsidie te krijgen van vzw REGent en moet uitgevoerd zijn vóór de werken starten. De aanvraagdatum is de datum waarop u de aanvraagdocumenten verstuurt naar vzw REGent (de post- of maildatum geldt als bewijs) of de datum waarop u deze documenten persoonlijk afgeeft in de burelen van vzw REGent Bij het aanvraagformulier voeg je ook het laatste aanslagbiljet van de personenbelasting alsook een offerte voor de werken waarvoor je een subsidie aanvraagt. De ontvangstdatum van de subsidieaanvraag geldt als opvolgingsdatum. De aanvragen worden chronologisch opgevolgd, waarbij de eerste indieners voorrang krijgen. Let wel, dit geldt enkel voor dossiers die volledig zijn. Na indiening en goede ontvangst van de aanvraag krijgt de aanvrager een ontvangstmelding. De subsidieaanvraag vervalt automatisch na 1 jaar. Er kan dan geen premie meer verkregen worden tenzij er een nieuwe aanvraag wordt ingediend (waarbij je nog steeds voldoet aan de voorwaarden). 2. Aanvraagformaliteiten: De subsidieaanvraag moet worden ingediend bij vzw REGent aan de hand van het hiertoe voorziene aanvraagformulier. Het aanvraagformulier is verkrijgbaar via: de website van de vzw REGent: het infoloket van vzw REGent: Kastanjestraat 2/6, 9000 Gent (09/ ) Het aanvraagformulier moet volledig en correct ingevuld worden en op de offerte moeten de specifieke voorwaarden (zoals het type onderdak, de R-waarde van de dakisolatie, het aantal cm isolatiemateriaal enz.) duidelijk vermeld staan.

5 Ook het laatste aanslagbiljet van de personenbelasting dient bijgevoegd te worden. Indien meerdere personen op hetzelfde particulier gebouw- een aanslagbiljet ontvangen dienen deze ook bijgevoegd te worden. Indien het OCMW een sociaal onderzoek uitvoert in het kader van werken uit te voeren door het OTC is het niet nodig een aanslagbiljet van het inkomen bij te voegen. Dit geldt ook indien er een FRGE lening werd aangevraagd bij vzw REGent. Al deze documenten mogen ook ingescand en doorg d worden naar met vermelding aanvraag premie. 3. Opvolging: Na uitvoering van (de Energiescan én) de werken dienen alle nuttige bewijsstukken worden opgestuurd of doorg d, waaronder verplicht een kopie van de factu(u)r(en) met vermelding van alle specifieke voorwaarden zoals in 2 omschreven. De factuurdatum moet binnen een periode van één jaar vallen, volgend op de ontvangstdatum van de subsidieaanvraag. De aanvrager kan gelijktijdig een subsidie aanvragen voor alle werken of hij kan voor elk premie apart op een verschillend tijdstip een subsidie aanvragen. Aanvragen kunnen op elk moment ingediend worden en dit tot uiterlijk 30 november Juistheid gegevens: De aanvrager verbindt er zich toe vzw REGent onverwijld schriftelijk op de hoogte te brengen van de wijziging van diens post- of bankrekeningnummer. De werken mogen uitgevoerd worden door een andere aannemer dan omschreven in de offerte maar de voorwaarden omschreven in artikel 4 moeten gerespecteerd blijven. 5. Beslissing: Na ontvangst van de factuur zal vzw REGent de voorwaarden nakijken en de beslissing bekend maken aan de aanvrager.

6 6. Uitbetaling: De uitbetaling van de subsidies gebeurt door overschrijving op de post- of bankrekening van de aanvrager. Uitzonderingen: Voor werken uitgevoerd door het OTC wordt de premie automatisch afgehouden van de aanmaning tot betaling van het OCMW. Dit geldt ook indien het OTC zelf dakisolatiematerialen aankocht. De aanvrager hoeft hier niks voor te ondernemen. Indien de aanvrager een persoonlijke lening heeft in het kader van het Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost (FRGE) verklaart hij zich uitdrukkelijk akkoord met de subrogatieregeling waarbij vzw REGent fungeert als begunstigde van de aangevraagde subsidie die rechtstreeks zullen gestort worden op die lening. Ingeval het resterende openstaande kapitaal van de lening kleiner is dan het toelagebedrag, stort vzw REGent het saldo van het toelagebedrag onverwijld door aan de aanvrager van de toelage. Artikel 6. Controle a. Op dit reglement is de wet van 14 november 1983 betreffende de controle op de toekenning en op de aanwending van sommige toelagen van toepassing. b. Vzw REGent behoudt zich het recht om de echtheid van de gegevens van het aanvraagdossier na te gaan en hierover inlichtingen in te winnen, met alle middelen die zij nuttig acht. c. Vzw REGent behoudt zich ook het recht om zich - in elke fase van het project - ter plaatse te komen vergewissen van de situatie. De aanvrager verklaart zich akkoord de bevoegde ambtenaar toegang te verlenen tot de woning met het oog op de controle van de werken. d. Indien het aangekochte materiaal en/of de uitgevoerde werken niet overeenstemmen met de beschrijving in de aanvraag en/of de werken niet werden uitgevoerd heeft de Vzw REGent het recht om toegekende subsidies terug te vorderen. e. De toekenning van de subsidie betekent niet dat de vzw REGent verantwoordelijkheid opneemt wat betreft de materialen en/of de resultaten. Artikel 7. Overgangsbepalingen Aanvragen die in 2013 werden geweigerd omdat onder het vorig vigerende reglement subsidies enkel werden toegekend voor zachte isolatiematerialen, kunnen nog in aanmerking komen voor subsidiëring onder het nieuwe reglement, op voorwaarde dat ze aan alle voorwaarden van het huidige reglement voldoen én mits de facturen nog geen jaar oud zijn bij de heropening van het dossier. De burger dient zelf de heropening van het dossier aan te vragen en kan dit uiterlijk tot en met 30 november 2014.

7 Artikel 8. Inwerkingtreding en duurtijd Dit reglement treedt in werking op 1 december 2013 en eindigt op 30 november Aanvragen kunnen ingediend worden tot uiterlijk 30 november 2019, onder voorbehoud van de jaarlijkse toekenning van de budgetten en tot uitputting ervan.

Subsidiereglement vzw REGent: premie ramen Periode: 1 december 2013 tot 30 november 2019

Subsidiereglement vzw REGent: premie ramen Periode: 1 december 2013 tot 30 november 2019 Subsidiereglement vzw REGent: premie ramen Periode: 1 december 2013 tot 30 november 2019 Goedgekeurd in de Raad van Bestuur van 15/10/2013 Bekendgemaakt op 16/10/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 10 december 2013 Besluit nummer: 2013_GR_01305 Onderwerp: Subsidiereglement voor het aanbrengen van dakisolatie en winddichte, isolerende onderdaken

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN AFDELING 1. Artikel 1. VOORWERP VAN HET SUBSIDIEREGLEMENT DOEL EN DOELGROEP Binnen de perken van

Nadere informatie

Subsidiereglement voor een stabiliteitsonderzoek van een dak en voor de aanleg van een groendak voor de periode

Subsidiereglement voor een stabiliteitsonderzoek van een dak en voor de aanleg van een groendak voor de periode Subsidiereglement voor een stabiliteitsonderzoek van een dak en voor de aanleg van een groendak voor de periode 2014-2019 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 april 2014. Gewijzigd in de gemeenteraad

Nadere informatie

Subsidiereglement energiebesparende maatregelen geldig vanaf 01-01-2016

Subsidiereglement energiebesparende maatregelen geldig vanaf 01-01-2016 Dienst Leefmilieu Subsidiereglement energiebesparende maatregelen geldig vanaf 01-01-2016 AFDELING 1. VOORWERP VAN HET SUBSIDIEREGLEMENT Artikel 1. DOEL EN DOELGROEP Binnen de perken van het jaarlijks

Nadere informatie

Subsidieaanvraag voor dakisolatie en/of isolerend, winddicht onderdak - particulieren

Subsidieaanvraag voor dakisolatie en/of isolerend, winddicht onderdak - particulieren Subsidieaanvraag voor dakisolatie en/of isolerend, winddicht onderdak - particulieren Milieudienst Bezoekadres Postadres Openingsuren - Bereikbaarheid Braemkasteelstraat 41 9050 Gentbrugge tel.: 09 268

Nadere informatie

Subsidiereglement voor energiebesparende maatregelen voor periode 2014-2019

Subsidiereglement voor energiebesparende maatregelen voor periode 2014-2019 Subsidiereglement voor energiebesparende maatregelen voor periode 2014-2019 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 22 september 2014 Bekendgemaakt op 23 september 2014 Gewijzigd in de gemeenteraad van 27 april

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Win een energiezuinige renovatie

Wedstrijdreglement Win een energiezuinige renovatie Wedstrijdreglement Win een energiezuinige renovatie Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 september 2015 Bekendgemaakt op 30 september 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2. Doelgroep en toepassingsgebied...

Nadere informatie

Subsidiedossier dakisolatie

Subsidiedossier dakisolatie Milieudienst Femke Kennis Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier dakisolatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit document GEMEENTELIJK

Nadere informatie

Aanvraag van subsidie voor energiebesparende maatregelen voor natuurlijke personen en feitelijke erkende verenigingen

Aanvraag van subsidie voor energiebesparende maatregelen voor natuurlijke personen en feitelijke erkende verenigingen Milieudienst Bezoekadres Postadres Openingsuren - Bereikbaarheid Braemkasteelstraat 41 9050 Gentbrugge tel.: 09 268 23 00 fax: 09 268 23 68 milieudienst@gent.be Aanvraag van subsidie voor energiebesparende

Nadere informatie

Subsidiedossier Dakisolatie

Subsidiedossier Dakisolatie Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier Dakisolatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit

Nadere informatie

Artikel 1 Definities Artikel 2 Subsidiebedragen

Artikel 1 Definities Artikel 2 Subsidiebedragen SUBSIDIEREGLEMENT Subsidie voor de plaatsing van een thermische zonne-installatie, vloerisolatie, muurisolatie, dak- en zoldervloerisolatie, superisolerende beglazing, een condensatieketel op aardgas of

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - BESLUIT

GEMEENTERAAD - BESLUIT GEMEENTERAAD - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 27 april 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00305 Onderwerp: Subsidiereglement voor energiebesparende maatregelen voor de periode 2014-2019 - Wijziging Beknopte

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEVERBRUIK GROTE INGREPEN

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEVERBRUIK GROTE INGREPEN GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEVERBRUIK GROTE INGREPEN Artikel 1 Definities en begrippen Bestaande woning: een woning die voor 2006 aan het elektriciteitsnet werd gekoppeld. Lambdawaarde

Nadere informatie

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16/12/2013 Bekendgemaakt op 19/12/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven

Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven Directie Leefmilieu dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven Artikel 1 Voorwerp Binnen de perken

Nadere informatie

Aanvraag van subsidie voor energiebesparende maatregelen voor rechtspersonen

Aanvraag van subsidie voor energiebesparende maatregelen voor rechtspersonen Aanvraag van subsidie voor energiebesparende maatregelen voor rechtspersonen Milieudienst Bezoekadres Postadres Openingsuren - Bereikbaarheid Braemkasteelstraat 41 9050 Gentbrugge tel.: 09 268 23 00 fax:

Nadere informatie

Aanvraag van subsidie voor energiebesparende maatregelen voor natuurlijke personen en feitelijke erkende verenigingen

Aanvraag van subsidie voor energiebesparende maatregelen voor natuurlijke personen en feitelijke erkende verenigingen Dienst Milieu en Klimaat Bezoekadres Postadres Openingsuren - Bereikbaarheid Woodrow Wilsonplein 1 9000 Gent tel.: 09 268 23 00 milieuenklimaat@stad.gent Tav Dienst Milieu en Klimaat Botermarkt 1 9000

Nadere informatie

DAKISOLATIE AANVRAAGFORMULIER

DAKISOLATIE AANVRAAGFORMULIER GEMEENTELIJKE PREMIE VAN JETTE DAKISOLATIE AANVRAAGFORMULIER Voor wie? Voor alle natuurlijke personen (huurders, erfpachters of eigenaars) die dakisolatie plaatsen in een bestaand gebouw gelegen op het

Nadere informatie

Niet-woongebouwen Dakisolatie of zoldervloerisolatie

Niet-woongebouwen Dakisolatie of zoldervloerisolatie REG 2014 REG-premieaanvraag 2014 (*) Niet-woongebouwen Dakisolatie of zoldervloerisolatie Een premie aanvragen in 5 stappen 1. Lees aandachtig de algemene voorwaarden en de actievoorwaarden. 2. Vul het

Nadere informatie

Vlaamse premie voor energiebesparende investeringen. folder niet-belastingbetalers vo1 1

Vlaamse premie voor energiebesparende investeringen. folder niet-belastingbetalers vo1 1 8 Vlaamse premie voor energiebesparende investeringen door niet-belastingbetalers Inleiding Komt u in aanmerking? Algemene voorwaarden De Vlaamse overheid wil dat elke woning tegen beschikt over een geïsoleerd

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 TOEPASSINGSGEBIED

Hoofdstuk 1 TOEPASSINGSGEBIED SUBSIDIEREGLEMENT ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN ihkv het intergemeentelijk samenwerkingsverband Lokaal Woonbeleid GAOZ voor de periode 01-01-2015 tot en met 31-12-2016 Hoofdstuk 1 TOEPASSINGSGEBIED Artikel

Nadere informatie

REG-premie voor DAKISOLATIE (huishoudelijk) Aanvraagformulier

REG-premie voor DAKISOLATIE (huishoudelijk) Aanvraagformulier REG-premie voor DAKISOLATIE (huishoudelijk) Aanvraagformulier Gegevens aanvrager Naam... Straat en nummer... Postcode en gemeente... Telefoon of GSM.. E-mail... Bankrekening nr.... EAN-nummer (zie factuur

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van : 25 januari 2013 Aanwezig : Mevr. Els Robeyns, burgemeester-voorzitter, Cabergs Johan, Treunen Kristien, Maes Benny

Nadere informatie

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring GR20161124 Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het gemeenteraadsbesluit

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie.

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie. Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en Doel van de premie. Artikel 1: 1. Om jonge gezinnen te ondersteunen in de aankoop van een woning op het grondgebied van de gemeente Middelkerke,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 8e Directie Dienst 81 Planning en Natuurbehoud Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ENERGIESNOEIERSBEDRIJVEN Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven de

Nadere informatie

REG 2015. Dakisolatie of zoldervloerisolatie. REG-premieaanvraag 2015 (*) Niet-woongebouwen

REG 2015. Dakisolatie of zoldervloerisolatie. REG-premieaanvraag 2015 (*) Niet-woongebouwen REG 2015 REG-premieaanvraag 2015 (*) Niet-woongebouwen Dakisolatie of zoldervloerisolatie Premiebedrag -waarde Via aannemer Doe-het-zelf -waarde 3,5m²K/W 6 euro per m² 3 euro per m² -waarde 4,0m²K/W 7

Nadere informatie

REG. Hoogrendementsbeglazing. REG-premieaanvraag 2014 (*) Niet-woongebouwen. Een premie aanvragen in 5 stappen. Afhandeling premie.

REG. Hoogrendementsbeglazing. REG-premieaanvraag 2014 (*) Niet-woongebouwen. Een premie aanvragen in 5 stappen. Afhandeling premie. REG 2014 REG-premieaanvraag 2014 (*) Niet-woongebouwen Hoogrendementsbeglazing Een premie aanvragen in 5 stappen 1. Lees aandachtig de algemene voorwaarden en de actievoorwaarden. 2. Vul het aanvraagformulier

Nadere informatie

REG-premie voor VLOERISOLATIE (huishoudelijk) Aanvraagformulier

REG-premie voor VLOERISOLATIE (huishoudelijk) Aanvraagformulier Gegevens aanvrager REG-premie voor VLOERISOLATIE (huishoudelijk) Aanvraagformulier Naam... Straat en nummer... Postcode en gemeente... Telefoon of GSM... E-mail.. Bankrekening nr... EAN-nummer (zie factuur

Nadere informatie

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

REG. Dakisolatie of zoldervloerisolatie. REG-premieaanvraag 2013 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw. Een premie aanvragen in 5 stappen

REG. Dakisolatie of zoldervloerisolatie. REG-premieaanvraag 2013 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw. Een premie aanvragen in 5 stappen Art.nr. 43654 : REGpremie dak-of zoldervloerisolatie2013 REG-premieaanvraag 2013 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw REG 2013 Dakisolatie of zoldervloerisolatie Een premie aanvragen in 5 stappen

Nadere informatie

STEDELIJKE AANPASSINGSPREMIE LEVENSLANG WONEN

STEDELIJKE AANPASSINGSPREMIE LEVENSLANG WONEN STEDELIJKE AANPASSINGSPREMIE LEVENSLANG WONEN DOEL Artikel 1 De stad Roeselare wil woningaanpassingen stimuleren zodat inwoners zolang mogelijk kunnen blijven wonen in hun eigen woning en woonomgeving,

Nadere informatie

Subsidiereglement voor afvalpreventiemaatregelen in de feestkernen voor de Gentse Feesten 2017

Subsidiereglement voor afvalpreventiemaatregelen in de feestkernen voor de Gentse Feesten 2017 Subsidiereglement voor afvalpreventiemaatregelen in de feestkernen voor de Gentse Feesten 2017 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 april 2017 Bekendgemaakt op 25 april 2017 Inhoudstafel Artikel 1. Doel...

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET VERKRIJGEN VAN EEN GEMEENTELIJKE PREMIE VOOR HET PLAATSEN VAN EEN CONDENSATIEKETEL OP STOOKOLIE

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET VERKRIJGEN VAN EEN GEMEENTELIJKE PREMIE VOOR HET PLAATSEN VAN EEN CONDENSATIEKETEL OP STOOKOLIE BIJLAGE 2 lijk subsidiereglement van condensatieketels op stookolie ter vervanging van een oude verwarmingsketel in een bestaande woning of appartement. Artikel 1 Algemeen Binnen de perken van de jaarlijks

Nadere informatie

REG. Dakisolatie of zoldervloerisolatie. REG-premieaanvraag 2014 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw. Afhandeling premie

REG. Dakisolatie of zoldervloerisolatie. REG-premieaanvraag 2014 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw. Afhandeling premie Art.nr. 45747: REGpremie dak-of zoldervloerisolatie 2014 REG-premieaanvraag 2014 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw REG 2014 Dakisolatie of zoldervloerisolatie Een premie aanvragen in 5 stappen

Nadere informatie

Adres : Telefoonr/GSM : Email : heeft werken in het kader van duurzaam bouwen uitgevoerd aan de woning gelegen te

Adres : Telefoonr/GSM : Email : heeft werken in het kader van duurzaam bouwen uitgevoerd aan de woning gelegen te BELANGRIJK: De hierna gevraagde gegevens zijn noodzakelijk voor het bepalen van de stedelijke subsidie. Ingeval van twijfel kan u voor inlichtingen steeds terecht bij het stadsbestuur, dienst milieu, tijdens

Nadere informatie

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie.

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie. Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie. Doel van de premie. Artikel 1: 1. Om jonge gezinnen te ondersteunen in de aankoop van een woning op het grondgebied van de gemeente

Nadere informatie

REG. Dakisolatie of zoldervloerisolatie. REG-premieaanvraag 2012 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw. Een premie aanvragen in 5 stappen

REG. Dakisolatie of zoldervloerisolatie. REG-premieaanvraag 2012 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw. Een premie aanvragen in 5 stappen Art.nr. 43950 : REGpremie dak-of zoldervloerisolatie2012 REG-premieaanvraag 2012 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw REG 2012 Dakisolatie of zoldervloerisolatie Een premie aanvragen in 5 stappen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit Directie Leefmilieu dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ENERGIESNOEIERSBEDRIJVEN Aanpassing reglement met betrekking tot toekenning

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van de private initiatieven voor kinderopvang voor de periode

Subsidiereglement ter ondersteuning van de private initiatieven voor kinderopvang voor de periode Subsidiereglement ter ondersteuning van de private initiatieven voor kinderopvang voor de periode 2014-2018 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 maart 2014. Bekendgemaakt op 27 maart 2014. Inhoudstafel

Nadere informatie

- MILIEUPREMIE NATUURLIJKE ISOLATIEMATERIALEN

- MILIEUPREMIE NATUURLIJKE ISOLATIEMATERIALEN - MILIEUPREMIE 2017 - NATUURLIJKE ISOLATIEMATERIALEN 1. DOEL VAN DE PREMIE In mei 2014 ondertekende Dilbeek het Burgemeestersconvenant. Door haar verbintenis streeft de gemeente tegen 2020 naar 20% minder

Nadere informatie

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas.

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas. Gemeentebestuur Kruisstraat 2 3390 Tielt-Winge tel. 016 63 40 08 - fax 016 63 95 48 info@tielt-winge.be - www.tielt-winge.be Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend

Nadere informatie

Subsidiereglement voor investeringssubsidies aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven

Subsidiereglement voor investeringssubsidies aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven Subsidiereglement voor investeringssubsidies aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 september 2016 Bekendgemaakt op 28 september 2016 Inhoudstafel Artikel

Nadere informatie

zonne-installatie, aanbrengen vloerisolatie,

zonne-installatie, aanbrengen vloerisolatie, SUBSIDIEREGLEMENT Subsidie voor het plaatsen van een thermische zonne-installatie, aanbrengen vloerisolatie, latie, muurisolatie, dak- en zoldervloerisolatie, hoogrendementsglas, en de plaatsing van een

Nadere informatie

Inhoudstafel. Reglement. Goedgekeurd in de gemeenteraad van 19 december Bekendgemaakt op 20 december Artikel 2.

Inhoudstafel. Reglement. Goedgekeurd in de gemeenteraad van 19 december Bekendgemaakt op 20 december Artikel 2. Subsidiereglement voor het subsidiëren van klimaatacties in Gentse scholen binnen het kader van Gent Klimaatstad voor de periode 1 januari 2017 30 juni 2019 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 19 december

Nadere informatie

Subsidiereglement voor rationeel energiegebruik

Subsidiereglement voor rationeel energiegebruik Subsidiereglement voor rationeel energiegebruik (Gemeenteraadsbeslissing: 21.02.2011) Afdeling 1 : Aanwending van alternatieve energievormen. Artikel 1: Definities Voor toepassing in afdeling 1 gelden

Nadere informatie

Premie voor de plaatsing van dakisolatie Maatschappelijk kwetsbare doelgroepen AANVRAAGFORMULIER PREMIE

Premie voor de plaatsing van dakisolatie Maatschappelijk kwetsbare doelgroepen AANVRAAGFORMULIER PREMIE Premie voor de plaatsing van dakisolatie Maatschappelijk kwetsbare doelgroepen AANVRAAGFORMULIER PREMIE Dit document volledig in BLOKLETTERS invullen, ondertekenen en terugsturen naar: Dienst Leefmilieu,

Nadere informatie

IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge BTW BE /

IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge BTW BE / IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge 70345 BTW BE- 438-505-128 050/ 41 88 41 nw@immo-wenduine.be 050/42 85 80 www.immo-wenduine.be VERWERVINGSPREMIE VOOR JONGE GEZINNEN Het stadsbestuur wenst jonge gezinnen, woonachtig

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het inrichten van repetitieruimtes voor elektronisch versterkte muziek

Subsidiereglement voor het inrichten van repetitieruimtes voor elektronisch versterkte muziek Subsidiereglement voor het inrichten van repetitieruimtes voor elektronisch versterkte muziek Goedgekeurd in de gemeenteraad van 20 december 2016 Bekendgemaakt op 21 december 2016 Inhoudstafel Fout! Bladwijzer

Nadere informatie

------------------------------------------------------------------------------- SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEGEBRUIK: MILIEUVRIENDELIJKE

------------------------------------------------------------------------------- SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEGEBRUIK: MILIEUVRIENDELIJKE ------------------------------------------------------------------------------- SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEGEBRUIK: MILIEUVRIENDELIJKE ENERGIEPRODUCTIE (INSTALLEREN VAN EEN ZONNEBOILER EN FOTOVOLTAÏSCHE

Nadere informatie

AANVRAAG TOT HET BEKOMEN VAN DE GEMEENTELIJKE TOELAGE DUURZAAM SANEREN. Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 18/11/2014

AANVRAAG TOT HET BEKOMEN VAN DE GEMEENTELIJKE TOELAGE DUURZAAM SANEREN. Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 18/11/2014 BADSTAD 8370 BLANKENBERGE AANVRAAG TOT HET BEKOMEN VAN DE GEMEENTELIJKE TOELAGE DUURZAAM SANEREN Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 18/11/2014 TREEDT IN WERKING VANAF 01/01/2015 Belangrijk :

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

VERWERVINGSPREMIE REGLEMENT. Gemeenteraadsbeslissing d.d

VERWERVINGSPREMIE REGLEMENT. Gemeenteraadsbeslissing d.d STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE VERWERVINGSPREMIE REGLEMENT Gemeenteraadsbeslissing d.d. 13.12.2016 Het stadsbestuur wenst jonge gezinnen te blijven stimuleren om een eigen woning te verwerven, hetzij door

Nadere informatie

Aanvraagformulier premie zonneboiler

Aanvraagformulier premie zonneboiler Aanvraagformulier premie zonneboiler De gemeenteraad van 31 januari 2013 heeft de uitdoving van deze premie goedgekeurd. Alleen aanvragen tot en met 5 april 2013 met stavingsfacturen met facturatiedatum

Nadere informatie

Rationeel EnergieGebruik

Rationeel EnergieGebruik aanvraagformulier voor REG-subsidie voor huishoudelijke klanten 2011 Rationeel EnergieGebruik Aanvraagformulier voor dakisolatie in bestaande woning of appartement (HH23) 1.) Gegevens van de aanvrager

Nadere informatie

Premieaanvraag 2017 Niet-woongebouwen

Premieaanvraag 2017 Niet-woongebouwen Premieaanvraag 2017 Niet-woongebouwen Buitenmuurisolatie nieuw geplaatste spouwmuurisolatie in een nieuw geplaatste isolatie aan de buitenkant van een nieuw geplaatste isolatie aan de binnenkant van een

Nadere informatie

REG. Vloerisolatie of kelderisolatie. REG-premieaanvraag 2013 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw. Een premie aanvragen in 5 stappen

REG. Vloerisolatie of kelderisolatie. REG-premieaanvraag 2013 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw. Een premie aanvragen in 5 stappen Art.nr. 43657 : REGpremie vloer-of kelderisolatie2013 REG-premieaanvraag 2013 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw REG 2013 Vloerisolatie of kelderisolatie Een premie aanvragen in 5 stappen

Nadere informatie

Reglement voor renteloze leningen aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor renteloze leningen aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven Reglement voor renteloze leningen aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 juni 2019 Bekendgemaakt op 25 juni 2019 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de restauratie van niet-wettelijk beschermde merkwaardige gebouwen

Subsidiereglement voor de restauratie van niet-wettelijk beschermde merkwaardige gebouwen Subsidiereglement voor de restauratie van niet-wettelijk beschermde merkwaardige gebouwen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2014 Bekendgemaakt op 17 december 2014 Inhoudstafel Artikel 1. Doel...

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de financiële ondersteuning van. periode Inhoudstafel. Reglement. Goedgekeurd in de gemeenteraad van23 januari 2017

Subsidiereglement voor de financiële ondersteuning van. periode Inhoudstafel. Reglement. Goedgekeurd in de gemeenteraad van23 januari 2017 Subsidiereglement voor de financiële ondersteuning van Gentse amateurkunstenverenigingen voor muziek voor de periode 2017-2019 Goedgekeurd in de gemeenteraad van23 januari 2017 Bekendgemaakt op 25 januari

Nadere informatie

Subsidiereglement voor huursubsidies aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven in geval van overmacht

Subsidiereglement voor huursubsidies aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven in geval van overmacht Subsidiereglement voor huursubsidies aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven in geval van overmacht Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 september 2016 Bekendgemaakt op 28 september 2016 Inhoudstafel

Nadere informatie

REG-premie voor ventilatiesysteem met warmterecuperatie (huishoudelijk) Aanvraagformulier

REG-premie voor ventilatiesysteem met warmterecuperatie (huishoudelijk) Aanvraagformulier REG-premie voor ventilatiesysteem met warmterecuperatie (huishoudelijk) Aanvraagformulier Gegevens aanvrager Naam... Straat en nummer... Postcode en gemeente... Telefoon of GSM.. E-mail... Bankrekening

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar

Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar 2013-2014 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 januari 2014. Bekendgemaakt op 30 januari 2014. Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel

Nadere informatie

REG. Vloerisolatie of kelderisolatie. REG-premieaanvraag 2014 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw. Afhandeling premie

REG. Vloerisolatie of kelderisolatie. REG-premieaanvraag 2014 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw. Afhandeling premie Art.nr. 45748: REGpremie vloer-of kelderisolatie 2014 REG-premieaanvraag 2014 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw REG 2014 Vloerisolatie of kelderisolatie Een premie aanvragen in 5 stappen

Nadere informatie

REG-premie voor SUPERISOLERENDE BEGLAZING (niet-huishoudelijk) Aanvraagformulier

REG-premie voor SUPERISOLERENDE BEGLAZING (niet-huishoudelijk) Aanvraagformulier REG-premie voor SUPERISOLERENDE BEGLAZING (niet-huishoudelijk) Aanvraagformulier Gegevens aanvrager Bedrijf / Instelling... Contactpersoon + functie... Straat en nummer... Postcode en gemeente... Telefoon

Nadere informatie

OCMW Haacht. Voorwaarden in verband met de verkoop en toewijzing van een sociale woning, gelegen aan de Donkstraat 30 te Wespelaar (Haacht)

OCMW Haacht. Voorwaarden in verband met de verkoop en toewijzing van een sociale woning, gelegen aan de Donkstraat 30 te Wespelaar (Haacht) Voorwaarden in verband met de verkoop en toewijzing van een sociale woning, gelegen aan de Donkstraat 30 te Wespelaar (Haacht) Inkomen: Het laatst gekende belastbaar inkomen mag per jaar niet meer bedragen

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van de private initiatieven voor kinderopvang voor de periode

Subsidiereglement ter ondersteuning van de private initiatieven voor kinderopvang voor de periode Subsidiereglement ter ondersteuning van de private initiatieven voor kinderopvang voor de periode 2014-2018 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 maart 2014 Gewijzigd in de gemeenteraad van 14 december

Nadere informatie

cz l\ Stad Eeklo energiek, eígenzinnig, echt.

cz l\ Stad Eeklo energiek, eígenzinnig, echt. cz l\ CENTRUMSTAD uittreksel uit het register van de gemeenteraadszittingen Gemeenteraad 16 decembe 20'13 Subsidiereglementen en aanvraagformulieren voor energiebesparende maatregelen aanwez g Odette VAN

Nadere informatie

Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen

Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen Ontvangstdatum Dossiernummer *Vakken voorbehouden voor de administratie Het aanvraagformulier dient afgegeven te worden tegen ontvangstbewijs

Nadere informatie

Rekeningnummer waarop de premie mag uitbetaald worden:.

Rekeningnummer waarop de premie mag uitbetaald worden:. Aanvraag van een verwervingspremie Gemeente Tervuren t.a.v. het college van burgemeester en schepenen Markt 7A bus 2 3080 TERVUREN Ontvangstdatum van de aanvraag Goed om weten! Voor één aankoop kan slechts

Nadere informatie

Reglement Starterscontract

Reglement Starterscontract Reglement Starterscontract Artikel 1 Situering De Stad Gent, zijnde het College van Burgemeester en Schepenen, kan onder de voorwaarden bepaald in dit reglement, een toelage toekennen aan startende ondernemers,

Nadere informatie

gelet op artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening Berkelland 2018;

gelet op artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening Berkelland 2018; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Berkelland Nr. 35450 14 februari 2019 Rectificatie: Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berkelland houdende regels omtrent

Nadere informatie

Subsidiereglement voor energiebesparende maatregelen voor periode 2014-2019

Subsidiereglement voor energiebesparende maatregelen voor periode 2014-2019 Subsidiereglement voor energiebesparende maatregelen voor periode 2014-2019 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 22 september 2014 Gewijzigd in de gemeenteraad van 27 april 2015 en 26 april 2016 Bekendgemaakt

Nadere informatie

REGLEMENT. Gemeenteraadsbeslissing d.d. 14.01.2014

REGLEMENT. Gemeenteraadsbeslissing d.d. 14.01.2014 STADSBESTUUR BLANKENBERGE HJ/VK TOELAGE VERWERVINGSPREMIE REGLEMENT Gemeenteraadsbeslissing d.d. 14.01.2014 Het stadsbestuur wenst jonge gezinnen te blijven stimuleren om een eigen woning te verwerven,

Nadere informatie

Aanvraagformulier premie fotovoltaïsche cellen

Aanvraagformulier premie fotovoltaïsche cellen Aanvraagformulier premie fotovoltaïsche cellen Gegevens Naam van de aanvrager:. Adres van de aanvrager: Telefoon thuis: Telefoon overdag: GSM: Rekeningnummer: Bent u eigenaar of huurder van het gebouw

Nadere informatie

Stedelijk subsidiereglement voor milieuvriendelijke mobiliteit

Stedelijk subsidiereglement voor milieuvriendelijke mobiliteit Stedelijk subsidiereglement voor milieuvriendelijke mobiliteit Goedgekeurd in de gemeenteraad van 22 april 2013 bekendgemaakt op 25 april 2013 Artikel 1 - Doel Hoofdstuk 1 Algemeen Binnen de perken van

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar

Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar 2015-2016 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 22 februari 2016 Bekendgemaakt op 25 februari 2016 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

Aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning

Aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning Aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning RENO AANVRAAG-01-20160512 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Reglement aanpassingspremie

Reglement aanpassingspremie Oostrozebekestraat 4-8770 Ingelmunster T 051 33 74 00 - F 051 31 82 83 gemeente@ingelmunster.be - www.ingelmunster.be Reglement aanpassingspremie Gemeentelijk reglement tot toekenning van een aanpassingspremie

Nadere informatie

Infofiche wonen. Hoogrendementsbeglazing

Infofiche wonen. Hoogrendementsbeglazing Infofiche wonen Hoogrendementsbeglazing Inhoud 1. Een woordje uitleg 2. Premies 3. FRGE-lening 4. Contactgegevens 1. Een woordje uitleg Hoogrendementsglas isoleert vijf maal beter dan enkel glas en twee

Nadere informatie

Zoom in op uw dak: voor verhuurders

Zoom in op uw dak: voor verhuurders Zoom in op uw dak: voor verhuurders Thermografische foto stad Antwerpen Met 20 buurgemeenten De warmteverliezen van woningen kunnen zichtbaar gemaakt worden U krijgt een indicatie van de warmteverliezen

Nadere informatie

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden;

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden; Gelet op de bepalingen van gemeentedecreet inzonderheid op artikel 42; Gelet op de ondertekende samenwerkingsovereenkomst Milieu als opstap naar duurzame ontwikkeling waarbij de stad Landen zich ertoe

Nadere informatie

REG. Na-isolatie van spouwmuren of buitenmuren. REG-premieaanvraag 2013 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw

REG. Na-isolatie van spouwmuren of buitenmuren. REG-premieaanvraag 2013 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw Art.nr. 43651 : REGpremie buitenmuurisolatie2013 REG-premieaanvraag 2013 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw REG 2013 Na-isolatie van spouwmuren of buitenmuren Een premie aanvragen in 5 stappen

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 : ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1 : ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 : Het geïntegreerd impulsreglement voor het nemen van handelskernversterkende maatregelen wordt goedgekeurd. Het reglement luidt als volgt : HOOFDSTUK 1 : ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 : Doelstelling

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds vanaf 1 september 2017

Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds vanaf 1 september 2017 Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds vanaf 1 september 2017 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 22 mei 2017 Bekendgemaakt op 23 mei 2017 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2. Doelgroep en

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het toekennen van infrastructuursubsidies

Subsidiereglement voor het toekennen van infrastructuursubsidies Subsidiereglement voor het toekennen van infrastructuursubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 september 2015 Bekendgemaakt op 30 september 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

REG. Na-isolatie van spouwmuren of buitenmuren. REG-premieaanvraag 2014 (*) Niet-woongebouwen. Afhandeling premie. Een premie aanvragen in 5 stappen

REG. Na-isolatie van spouwmuren of buitenmuren. REG-premieaanvraag 2014 (*) Niet-woongebouwen. Afhandeling premie. Een premie aanvragen in 5 stappen REG 2014 REG-premieaanvraag 2014 (*) Niet-woongebouwen Na-isolatie van spouwmuren of buitenmuren Een premie aanvragen in 5 stappen 1. Lees aandachtig de algemene voorwaarden en de actievoorwaarden. 2.

Nadere informatie

Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten

Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 maart 2015 Bekendgemaakt op 24 maart 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel...

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de verbetering van de woningkwaliteit voor de periode 2014-2019

Subsidiereglement voor de verbetering van de woningkwaliteit voor de periode 2014-2019 Subsidiereglement voor de verbetering van de woningkwaliteit voor de periode 2014-2019 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 22 september 2014 Bekendgemaakt op 23 september 2014 Gewijzigd in de gemeenteraad

Nadere informatie

Subsidieaanvraagformulier Subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015

Subsidieaanvraagformulier Subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015 Versie 07-05-2015 Subsidieaanvraagformulier Subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015 (voor het invullen aub eerst het gehele formulier doornemen) Raadhuisplein 2 Postbus 500 3850 AM Ermelo t

Nadere informatie

DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES

DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES Aanvraagformulier vind je op het einde

Nadere informatie

100,00 voor 3 of 4 personen ten laste 200,00 voor 5 of 6 personen ten laste 300,00 voor 7 of meer personen ten laste

100,00 voor 3 of 4 personen ten laste 200,00 voor 5 of 6 personen ten laste 300,00 voor 7 of meer personen ten laste GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE. Artikel 1 De gemeente Meulebeke verleent, met ingang van 1 januari 2014, onder bepaalde voorwaarden een premie voor het uitvoeren van verbeteringswerken aan particuliere

Nadere informatie

Artikel 2: Elke wijziging van het programma of de projectfiche kan wijzigingen aan dit reglement met zich meebrengen.

Artikel 2: Elke wijziging van het programma of de projectfiche kan wijzigingen aan dit reglement met zich meebrengen. REGLEMENT BETREFFENDE DE TOEKENNING VAN EEN GEMEENTELIJKE PREMIE IN HET KADER VAN HET DUURZAAM WIJKCONTRACT JACHT-GRAY BEDOELD OM DE KOSTEN TE DEKKEN VOOR HET INDIENEN VAN AAVRAAGDOSSIERS VOOR GEWESTELIJKE

Nadere informatie

STEDELIJKE VERBETERINGSPREMIE VOOR ELEKTRICITEIT, VERWARMING EN OPSTIJGEND VOCHT AANVRAAG DOOR DE EIGENAAR-VERHUURDER

STEDELIJKE VERBETERINGSPREMIE VOOR ELEKTRICITEIT, VERWARMING EN OPSTIJGEND VOCHT AANVRAAG DOOR DE EIGENAAR-VERHUURDER STEDELIJKE VERBETERINGSPREMIE VOOR ELEKTRICITEIT, VERWARMING EN OPSTIJGEND VOCHT PERSOONLIJKE GEGEVENS AANVRAAG DOOR DE EIGENAAR-VERHUURDER 1. Vul hieronder uw persoonlijke gegevens in voornaam : naam...

Nadere informatie

raadslid Niko Smeets Aanpassing gemeentelijk subsidiereglement dakisolatie.

raadslid Niko Smeets Aanpassing gemeentelijk subsidiereglement dakisolatie. Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad PROVINCIE LIMBURG Arrondissement Hasselt Zitting van 14 december 2015 Aanwezig Verontschuldigd Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester;

Nadere informatie

Milieu. Subsidiereglement voor het plaatsen van een hemelwaterinstallatie. Art. 1.- Definities:

Milieu. Subsidiereglement voor het plaatsen van een hemelwaterinstallatie. Art. 1.- Definities: Milieu. Subsidiereglement voor het plaatsen van een hemelwaterinstallatie Art. 1.- Definities: dakoppervlakte: horizontale projectie van de buitenafmetingen van het dak; hemelwater: verzamelnaam voor regen,

Nadere informatie

Inhoudstafel. Reglement. Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 april Bekendgemaakt op 24 april Artikel 2. Definities

Inhoudstafel. Reglement. Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 april Bekendgemaakt op 24 april Artikel 2. Definities Subsidiereglement voor betoelaging en erkenning van initiatieven die studieondersteuning bieden in Gent van schooljaar 2018-2019 tot en met schooljaar 2020-2021. Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 april

Nadere informatie

Bezorg deze aanvraag aan de dienst stedenbouw & woonbeleid.

Bezorg deze aanvraag aan de dienst stedenbouw & woonbeleid. Aanvraag van een verwervingspremie Gemeente Tervuren t.a.v. het college van burgemeester en schepenen Brusselsesteenweg 13 3080 TERVUREN Referentienummer- Ontvangstdatum van de aanvraag Bezorg deze aanvraag

Nadere informatie