Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad"

Transcriptie

1 Puurs-Sint-Amands, zitting van Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals, Ann-Marie Morel, Ronny Tourné, Raf De Blaiser, Schepenen Eddy Ceurstemont, Bart De Schutter, Peter Lemmens, Inge Faes, Jan Van Camp, Anne De Ron, Patrick Pauwels, Guido Cools, Steven Prinsen, Lavinia De Maeyer, Sonja Van nimmen, Heiko Van Muylder, Willem Geeroms, Jef De Rop, Luk Ceurvelt, Sophie Van Praet, Els Knoops, Peggy Seeuws, Dany Saey, Raadsleden Raoul Paridaens, Algemeen directeur waarnemend Els Goedgezelschap, Raadslid Afwezig: / SUBSIDIEREGLEMENT DAKISOLATIE - VASTSTELLING De Aanleiding Het regionaal Klimaatactieplan werd goedgekeurd op de van Puurs op 23 november 2015 en van Sint- Amands op 24 november Actie 17 hiervan stelt: Voorzien van premies om specifieke energiebesparende maatregelen te stimuleren of specifieke doelgroepen te stimuleren om maatregelen uit te voeren. Investeringen in bestaande woningen dienen naast de algemene comfortverbetering ook een bijdrage te leveren aan energiebesparing. In een woning gaat gemiddeld 25% van energie verloren door het dak en daarom is het plaatsen van dakisolatie een belangrijke maatregel om het energieverbruik in de woning te doen dalen. In Puurs is al een subsidiereglement van kracht sinds 19 december Dit wordt heden uitgebreid tot de nieuwe fusiegemeente. Juridische grond Volgende bevoegdheidsgrond is van toepassing: Het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikelen 40 en 41.

2 Feiten, context en argumentatie Het reglement van de gemeentelijke subsidie dakisolatie wordt afgestemd op de REG-premie voor dakisolatie of zoldervloerisolatie van Eandis. Er wordt ook rekening gehouden met het energiebeleid van de Vlaamse overheid, waarbij sinds 1 januari 2017 alleen nog REG-premies worden betaald voor dakisolatie als de Rd-waarde (= warmteweerstand) gelijk of hoger is dan 4,5 m²k/w. Financiële weerslag De nodige kredieten zijn voorzien in het meerjarenplan. Besluit Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Artikel 1: De stelt volgend subsidiereglement vast: SUBSIDIEREGLEMENT DAKISOLATIE Artikel 1. Doel De gemeente verleent een subsidie voor het (laten) plaatsen van dakisolatie of zoldervloerisolatie in woningen op haar grondgebied. Artikel 2. Doelgroep De gemeentelijke subsidie is enkel geldig voor een bestaande woning, wooneenheid of woongebouw aangesloten op het elektriciteitsnet vóór 1 januari 2006 of met een aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning vóór 1 januari Herbouw, uitbreiding van een bestaande woning en grondige verbouwingen die aan de E-peil-eisen moeten voldoen, komen niet in aanmerking. Artikel 3. Voorwaarden 1. De gemeente verleent de subsidies onder de volgende voorwaarden: a. De subsidie wordt alleen verleend voor het plaatsen van dakisolatie van meer dan 20m². De subsidie kan per bestaand dak dat deel uitmaakt van de woning (hellend dak, plat dak, zoldervloer) slechts eenmaal toegekend worden. b. De gemeentelijke subsidie voor dakisolatie moet aangevraagd worden binnen de 3 maanden na ontvangst van de bevestigingsbrief of mail, dat de REG-premie voor dakisolatie of zoldervloerisolatie door Eandis wordt uitbetaald. c. De Rd-waarde van het nieuw geplaatste materiaal moet minimum 4,5m²K/W bedragen. Voor de dakisolatie zijn volgende voorwaarden van toepassing: - de Rd-waarde van de bestaande isolatielaag en van de afwerkingslaag mag niet mee verrekend worden om aan de minimumwaarde van 4,5m²K/W te komen; - de isolatie mag in meerdere lagen geplaatst worden; - alleen na-isolatie van een bestaand dak van direct of indirect verwarmde ruimtes komt in aanmerking;

3 - zoldervloerisolatie wordt als dakisolatie beschouwd wanneer het de vloer van een onverwarmde zolder betreft; - de subsidie is geldig voor ofwel dakisolatie, ofwel zoldervloerisolatie, maar niet voor beiden binnen hetzelfde beschermd volume; - als het de isolatie van een hellend dak betreft moet aan de binnenzijde van de woning een dampscherm aanwezig zijn om condensatievorming in de isolatie te voorkomen. 2. Het verlenen van de subsidie kan enkel binnen de perken van de kredieten die het college van burgemeester en schepenen voor dit reglement voor overdrachten beschikbaar stelt en overeenkomstig de Wet van 14 november 1983 houdende controle op de toekenning en op de aanwending van sommige toelagen. 3. De gemeentelijke subsidie voor dakisolatie kan niet gecombineerd worden met de aanvullende subsidie voor de verbetering en aanpassing van de woning voor dakwerkzaamheden, waarin dakisolatiewerken vervat zitten. Artikel 4. Subsidiebedrag 1. Het bedrag van de subsidie voor isolatie bedraagt per dak dat deel uitmaakt van de woning (hellend dak, plat dak, zoldervloer, ): - 2 euro/m² voor uitvoering doe-het-zelf met een maximum van 200 euro; - 4 euro/m² voor uitvoering door aannemer met een maximum van 400 euro. Voor beschermde afnemers wordt het bedrag van de subsidie met 50% verhoogd met een maximum van 300 euro voor doe-het-zelf en 600 euro voor uitvoering door aannemer. Beschermde afnemers zijn personen die recht hebben op de sociale maximumprijzen voor elektriciteit en aardgas. Zij voegen een bewijsstuk toe aan hun aanvraag (kopie van de REG-premie-aanvraag van Eandis). De subsidie wordt begrensd op het factuurbedrag dat betrekking heeft op het isoleren van het dak, inclusief btw. Het subsidiebedrag kan, alle andere premies in acht genomen, maximum 100% van de totale factuur bedragen. De berekening van de subsidie gebeurt op basis van de oppervlakte die met het nieuw aangekochte isolatiemateriaal werd geïsoleerd en niet op het aantal m² aangekocht isolatiemateriaal. De berekende oppervlakte kan nooit het aantal m² aangekocht isolatiemateriaal overschrijden. Artikel 5. Procedure 1. De aanvraag: De subsidie kan aangevraagd worden door: - de eigenaar van het gebouw - de gebruiker of de huurder op voorwaarde als een geschreven toelating van de eigenaar kan worden voorgelegd. De subsidieaanvraag wordt ingediend op het door de gemeente ter beschikking gesteld aanvraagformulier samen met een kopie van de factuur van (het plaatsen van) het isolatiemateriaal, het bewijs van het merk, de soort, de dikte, het type, de Rd-waarde en het aantal m² geplaatst isolatiemateriaal (kopie van de REG-premieaanvraag van Eandis) en een kopie van de bevestigingsbrief of , dat de REG-premie voor dakisolatie of zoldervloerisolatie door Eandis wordt uitbetaald.

4 2. Beoordeling Als het dossier volledig is doet het college van burgemeester en schepenen binnen een redelijke termijn uitspraak over de aanvraag. De subsidie kan pas worden uitgekeerd na een controle ter plaatse van een door het college van burgemeester en schepenen aangewezen ambtenaar. De uitgevoerde werken dienen in overeenstemming te zijn en te verlopen volgens de van toepassing zijnde wetten, reglementen, verordeningen en gebruiken. 3. Beslissing a. Het college van burgemeester en schepenen neemt de beslissing op basis van het advies van de bevoegde dienst. b. Binnen een redelijke termijn na het indienen van de aanvraag vindt de beslissing plaats. c. De aanvrager wordt van de beslissing schriftelijk in kennis gesteld. 4. Uitbetaling a. De subsidie wordt toegekend aan de aanvrager. De aanvrager dient gerechtigd te zijn tot het (laten) plaatsen van de isolatie waarvoor de aanvraag wordt ingediend. b. De uitbetaling van de subsidies gebeurt door overschrijving op de post- of bankrekening van de aanvrager binnen een redelijke termijn c. De aanvrager verbindt zich ertoe de gemeente onverwijld schriftelijk op de hoogte te brengen van iedere wijziging van diens post- of bankrekeningnummer. Artikel 6. Controle 1. De gemeente heeft het recht om ter plaatse de aanwending van de verleende subsidie te doen controleren. Indien nodig kan de gemeente contact opnemen met de firma en/of de aannemer die de dakisolatie geplaatst heeft. Als de geplaatste dakisolatie of zoldervloerisolatie niet in overeenstemming is met de voorwaarden uit het reglement heeft de gemeente het recht om de subsidie niet uit te betalen of de uitbetaalde subsidie terug te vorderen. De aanvrager wordt hiervan op de hoogte gebracht. 2. In geval de aanvrager zich verzet tegen de uitoefening van de controle, is hij/zij gehouden tot terugbetaling van de subsidie. Artikel 7. Sancties 1. De subsidie moet steeds gebruikt worden voor het doel waarvoor ze is toegekend en het gebruik ervan dient gerechtvaardigd. Zo niet, dient de subsidie terugbetaald te worden. 2. In geval van fraude of valse verklaringen in hoofde van de aanvrager, kan de gemeente beslissen om de toekenning van de subsidie te schorsen en in de toekomst geen subsidies meer toe te staan aan de aanvrager en het verleende subsidiebedrag terug te vorderen. Artikel 8. Bezwaar Alle betwistingen over de toepassing van dit reglement worden beslecht door het college van burgemeester en schepenen.

5 Bezwaren moeten schriftelijk (via aangetekend schrijven, brief, mail, afgifte tegen ontvangstbewijs, ) gericht worden aan het college van burgemeester en schepenen en dit uiterlijk binnen één maand na kennisgeving van de beslissing over de toekenning van de subsidie aan de aanvrager. De aanvrager dient zijn redenen te motiveren. De postdatum of datum op het ontvangstbewijs gelden als bewijs. Artikel 9. Opheffingsbepalingen Het reglement, goedgekeurd door de van 19 december 2016, wordt opgeheven vanaf de datum van inwerkingtreding van het huidige reglement. Artikel 10. Goedkeuring en inwerkingtreding Dit reglement werd goedgekeurd op de van 25 februari 2019 en treedt in werking op de 5e dag na de bekendmaking ervan. Dit reglement wordt bekendgemaakt via de gemeentelijke website. Vastgesteld te Puurs-Sint-Amands in zitting als vermeld. (get.) Raoul Paridaens Algemeen directeur waarnemend, (get.) Koen Van den Heuvel Voorzitter, Voor éénsluidend afschrift, Puurs-Sint-Amands, Raoul Paridaens, Algemeen directeur Koen Van den Heuvel, Voorzitter

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.03.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Ann-Marie

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 06.05.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn Puurs-Sint-Amands, zitting van 02.01.2019 Aanwezig: Els Goedgezelschap, Voorzitter raad voor Koen Van den Heuvel, Alex Goethals, Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Ronny Tourné,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.03.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Ann-Marie

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn

Uittreksel uit de notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.03.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Ronny Tourné, Raf De Blaiser, Eddy Ceurstemont,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 21.01.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn

Uittreksel uit de notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.03.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Ronny Tourné, Raf De Blaiser, Eddy Ceurstemont,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.03.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Ann-Marie

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raad voor maatschappelijk welzijn

Besluitenlijst van de raad voor maatschappelijk welzijn Puurs-Sint-Amands, zitting van 21.01.2019 OPENBAAR NOTULEN VORIGE VERGADERING 1. Goedkeuring notulen zitting raad voor van 13 december 2018 van Puurs en Sint- Amands en van 2 januari 2019 van Puurs-Sint-Amands

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN AFDELING 1. Artikel 1. VOORWERP VAN HET SUBSIDIEREGLEMENT DOEL EN DOELGROEP Binnen de perken van

Nadere informatie

Subsidiedossier dakisolatie

Subsidiedossier dakisolatie Milieudienst Femke Kennis Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier dakisolatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit document GEMEENTELIJK

Nadere informatie

Subsidiedossier Dakisolatie

Subsidiedossier Dakisolatie Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier Dakisolatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen

Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen Puurs-Sint-Amands, zitting van 05.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals, Ronny Tourné, Peter Van Hoeymissen,

Nadere informatie

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

Subsidiereglement voor een stabiliteitsonderzoek van een dak en voor de aanleg van een groendak voor de periode

Subsidiereglement voor een stabiliteitsonderzoek van een dak en voor de aanleg van een groendak voor de periode Subsidiereglement voor een stabiliteitsonderzoek van een dak en voor de aanleg van een groendak voor de periode 2014-2019 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 april 2014. Gewijzigd in de gemeenteraad

Nadere informatie

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16/12/2013 Bekendgemaakt op 19/12/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities

Nadere informatie

Niet-woongebouwen Dakisolatie of zoldervloerisolatie

Niet-woongebouwen Dakisolatie of zoldervloerisolatie REG 2014 REG-premieaanvraag 2014 (*) Niet-woongebouwen Dakisolatie of zoldervloerisolatie Een premie aanvragen in 5 stappen 1. Lees aandachtig de algemene voorwaarden en de actievoorwaarden. 2. Vul het

Nadere informatie

Artikel 1 Definities Artikel 2 Subsidiebedragen

Artikel 1 Definities Artikel 2 Subsidiebedragen SUBSIDIEREGLEMENT Subsidie voor de plaatsing van een thermische zonne-installatie, vloerisolatie, muurisolatie, dak- en zoldervloerisolatie, superisolerende beglazing, een condensatieketel op aardgas of

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

REG 2015. Dakisolatie of zoldervloerisolatie. REG-premieaanvraag 2015 (*) Niet-woongebouwen

REG 2015. Dakisolatie of zoldervloerisolatie. REG-premieaanvraag 2015 (*) Niet-woongebouwen REG 2015 REG-premieaanvraag 2015 (*) Niet-woongebouwen Dakisolatie of zoldervloerisolatie Premiebedrag -waarde Via aannemer Doe-het-zelf -waarde 3,5m²K/W 6 euro per m² 3 euro per m² -waarde 4,0m²K/W 7

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het toekennen van infrastructuursubsidies

Subsidiereglement voor het toekennen van infrastructuursubsidies Subsidiereglement voor het toekennen van infrastructuursubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 september 2015 Bekendgemaakt op 30 september 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 21.01.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Subsidiereglement voor huursubsidies aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven in geval van overmacht

Subsidiereglement voor huursubsidies aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven in geval van overmacht Subsidiereglement voor huursubsidies aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven in geval van overmacht Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 september 2016 Bekendgemaakt op 28 september 2016 Inhoudstafel

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk

Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 april 2015 Bekendgemaakt op 28 april 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het inrichten van repetitieruimtes voor elektronisch versterkte muziek

Subsidiereglement voor het inrichten van repetitieruimtes voor elektronisch versterkte muziek Subsidiereglement voor het inrichten van repetitieruimtes voor elektronisch versterkte muziek Goedgekeurd in de gemeenteraad van 20 december 2016 Bekendgemaakt op 21 december 2016 Inhoudstafel Fout! Bladwijzer

Nadere informatie

Subsidiereglement voor afvalpreventiemaatregelen in de feestkernen voor de Gentse Feesten 2017

Subsidiereglement voor afvalpreventiemaatregelen in de feestkernen voor de Gentse Feesten 2017 Subsidiereglement voor afvalpreventiemaatregelen in de feestkernen voor de Gentse Feesten 2017 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 april 2017 Bekendgemaakt op 25 april 2017 Inhoudstafel Artikel 1. Doel...

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van : 25 januari 2013 Aanwezig : Mevr. Els Robeyns, burgemeester-voorzitter, Cabergs Johan, Treunen Kristien, Maes Benny

Nadere informatie

Notulen van de gemeenteraad

Notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 06.05.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter gemeenteraad Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van de private initiatieven voor kinderopvang voor de periode

Subsidiereglement ter ondersteuning van de private initiatieven voor kinderopvang voor de periode Subsidiereglement ter ondersteuning van de private initiatieven voor kinderopvang voor de periode 2014-2018 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 maart 2014. Bekendgemaakt op 27 maart 2014. Inhoudstafel

Nadere informatie

Rationeel EnergieGebruik

Rationeel EnergieGebruik aanvraagformulier voor REG-subsidie voor huishoudelijke klanten 2011 Rationeel EnergieGebruik Aanvraagformulier voor dakisolatie in bestaande woning of appartement (HH23) 1.) Gegevens van de aanvrager

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de financiële ondersteuning van. periode Inhoudstafel. Reglement. Goedgekeurd in de gemeenteraad van23 januari 2017

Subsidiereglement voor de financiële ondersteuning van. periode Inhoudstafel. Reglement. Goedgekeurd in de gemeenteraad van23 januari 2017 Subsidiereglement voor de financiële ondersteuning van Gentse amateurkunstenverenigingen voor muziek voor de periode 2017-2019 Goedgekeurd in de gemeenteraad van23 januari 2017 Bekendgemaakt op 25 januari

Nadere informatie

REG. Informatieblad Buitenmuurisolatie. Welke premies kun je krijgen? BENOVATIEPREMIES. sorry, geen premie 5,00/m 2 tot 15,00/m 2

REG. Informatieblad Buitenmuurisolatie. Welke premies kun je krijgen? BENOVATIEPREMIES. sorry, geen premie 5,00/m 2 tot 15,00/m 2 REG HUISHOUDELIJKE KLANTEN 2018 Informatieblad Buitenmuurisolatie BESTAANDE WONING, WOONEENHEID OF WOONGEBOUW Welke premies kun je krijgen? Je plaatst zelf? Aannemer plaatst? BENOVATIEPREMIES Deze premie

Nadere informatie

REG-premie voor DAKISOLATIE (huishoudelijk) Aanvraagformulier

REG-premie voor DAKISOLATIE (huishoudelijk) Aanvraagformulier REG-premie voor DAKISOLATIE (huishoudelijk) Aanvraagformulier Gegevens aanvrager Naam... Straat en nummer... Postcode en gemeente... Telefoon of GSM.. E-mail... Bankrekening nr.... EAN-nummer (zie factuur

Nadere informatie

Informatieblad Buitenmuurisolatie

Informatieblad Buitenmuurisolatie HUISHOUDELIJKE KLANTEN 2018 Informatieblad Buitenmuurisolatie BESTAANDE WONING, WOONEENHEID OF WOONGEBOUW Welke premies kun je krijgen? Je plaatst zelf? Aannemer plaatst? BENOVATIEPREMIES sorry, geen premie

Nadere informatie

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring GR20161124 Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het gemeenteraadsbesluit

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

REG. Dakisolatie of zoldervloerisolatie. REG-premieaanvraag 2012 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw. Een premie aanvragen in 5 stappen

REG. Dakisolatie of zoldervloerisolatie. REG-premieaanvraag 2012 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw. Een premie aanvragen in 5 stappen Art.nr. 43950 : REGpremie dak-of zoldervloerisolatie2012 REG-premieaanvraag 2012 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw REG 2012 Dakisolatie of zoldervloerisolatie Een premie aanvragen in 5 stappen

Nadere informatie

REG. Dakisolatie of zoldervloerisolatie. REG-premieaanvraag 2013 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw. Een premie aanvragen in 5 stappen

REG. Dakisolatie of zoldervloerisolatie. REG-premieaanvraag 2013 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw. Een premie aanvragen in 5 stappen Art.nr. 43654 : REGpremie dak-of zoldervloerisolatie2013 REG-premieaanvraag 2013 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw REG 2013 Dakisolatie of zoldervloerisolatie Een premie aanvragen in 5 stappen

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van de private initiatieven voor kinderopvang voor de periode

Subsidiereglement ter ondersteuning van de private initiatieven voor kinderopvang voor de periode Subsidiereglement ter ondersteuning van de private initiatieven voor kinderopvang voor de periode 2014-2018 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 maart 2014 Gewijzigd in de gemeenteraad van 14 december

Nadere informatie

Inhoudstafel. Reglement. Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 april Bekendgemaakt op 24 april Artikel 2. Definities

Inhoudstafel. Reglement. Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 april Bekendgemaakt op 24 april Artikel 2. Definities Subsidiereglement voor betoelaging en erkenning van initiatieven die studieondersteuning bieden in Gent van schooljaar 2018-2019 tot en met schooljaar 2020-2021. Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 april

Nadere informatie

REG-premie voor VLOERISOLATIE (huishoudelijk) Aanvraagformulier

REG-premie voor VLOERISOLATIE (huishoudelijk) Aanvraagformulier Gegevens aanvrager REG-premie voor VLOERISOLATIE (huishoudelijk) Aanvraagformulier Naam... Straat en nummer... Postcode en gemeente... Telefoon of GSM... E-mail.. Bankrekening nr... EAN-nummer (zie factuur

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET VERKRIJGEN VAN EEN GEMEENTELIJKE PREMIE VOOR HET PLAATSEN VAN EEN CONDENSATIEKETEL OP STOOKOLIE

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET VERKRIJGEN VAN EEN GEMEENTELIJKE PREMIE VOOR HET PLAATSEN VAN EEN CONDENSATIEKETEL OP STOOKOLIE BIJLAGE 2 lijk subsidiereglement van condensatieketels op stookolie ter vervanging van een oude verwarmingsketel in een bestaande woning of appartement. Artikel 1 Algemeen Binnen de perken van de jaarlijks

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.03.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter raad voor Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Ronny Tourné, Raf De Blaiser,

Nadere informatie

REG. Dakisolatie of zoldervloerisolatie. REG-premieaanvraag 2014 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw. Afhandeling premie

REG. Dakisolatie of zoldervloerisolatie. REG-premieaanvraag 2014 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw. Afhandeling premie Art.nr. 45747: REGpremie dak-of zoldervloerisolatie 2014 REG-premieaanvraag 2014 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw REG 2014 Dakisolatie of zoldervloerisolatie Een premie aanvragen in 5 stappen

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven

Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven Directie Leefmilieu dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven Artikel 1 Voorwerp Binnen de perken

Nadere informatie

REG. Hoogrendementsbeglazing. REG-premieaanvraag 2014 (*) Niet-woongebouwen. Een premie aanvragen in 5 stappen. Afhandeling premie.

REG. Hoogrendementsbeglazing. REG-premieaanvraag 2014 (*) Niet-woongebouwen. Een premie aanvragen in 5 stappen. Afhandeling premie. REG 2014 REG-premieaanvraag 2014 (*) Niet-woongebouwen Hoogrendementsbeglazing Een premie aanvragen in 5 stappen 1. Lees aandachtig de algemene voorwaarden en de actievoorwaarden. 2. Vul het aanvraagformulier

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar

Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar 2015-2016 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 22 februari 2016 Bekendgemaakt op 25 februari 2016 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het aanpassen voertuigen ambulante activiteiten in het kader van de lage-emissiezone

Subsidiereglement voor het aanpassen voertuigen ambulante activiteiten in het kader van de lage-emissiezone Subsidiereglement voor het aanpassen voertuigen ambulante activiteiten in het kader van de lage-emissiezone Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 juni 2019 Bekendgemaakt op 25 juni 2019 Inhoudstafel Artikel

Nadere informatie

Subsidiereglement voor projecten Brede Leer- en Leefomgeving

Subsidiereglement voor projecten Brede Leer- en Leefomgeving Subsidiereglement voor projecten Brede Leer- en Leefomgeving Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2017 Bekendgemaakt op 26 september 2017 Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 Reglement 1 Artikel 1.

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEVERBRUIK GROTE INGREPEN

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEVERBRUIK GROTE INGREPEN GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEVERBRUIK GROTE INGREPEN Artikel 1 Definities en begrippen Bestaande woning: een woning die voor 2006 aan het elektriciteitsnet werd gekoppeld. Lambdawaarde

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds vanaf 1 september 2017

Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds vanaf 1 september 2017 Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds vanaf 1 september 2017 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 22 mei 2017 Bekendgemaakt op 23 mei 2017 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2. Doelgroep en

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van sportieve evenementen

Subsidiereglement voor ondersteuning van sportieve evenementen Subsidiereglement voor ondersteuning van sportieve evenementen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de financiële ondersteuning van Cultuurplatforms

Subsidiereglement voor de financiële ondersteuning van Cultuurplatforms Subsidiereglement voor de financiële ondersteuning van Cultuurplatforms Goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 juni 2016 Bekendgemaakt op 28 juni 2016 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2. Definities...

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar

Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar 2013-2014 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 januari 2014. Bekendgemaakt op 30 januari 2014. Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel

Nadere informatie

Subsidiereglement energiebesparende maatregelen geldig vanaf 01-01-2016

Subsidiereglement energiebesparende maatregelen geldig vanaf 01-01-2016 Dienst Leefmilieu Subsidiereglement energiebesparende maatregelen geldig vanaf 01-01-2016 AFDELING 1. VOORWERP VAN HET SUBSIDIEREGLEMENT Artikel 1. DOEL EN DOELGROEP Binnen de perken van het jaarlijks

Nadere informatie

Reglement betreffende de toekenning van een toelage aan jeugdbewegingen, jongerenbewegingen en ander lokaal jeugdwerk

Reglement betreffende de toekenning van een toelage aan jeugdbewegingen, jongerenbewegingen en ander lokaal jeugdwerk Reglement betreffende de toekenning van een toelage aan jeugdbewegingen, jongerenbewegingen en ander lokaal jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 november 2016 Bekendgemaakt op 22 november 2016

Nadere informatie

Aanvraagformulier premie

Aanvraagformulier premie Aanvraagformulier premie Grote Baan 112 3530 Houthalen-Helchteren t 011 60 05 11 f 011 60 05 01 Premie zonne-installatie voor de opwekking van elektriciteit (fotovoltaïsche zonne-installatie) 1. Aanvrager

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de restauratie van niet-wettelijk beschermde merkwaardige gebouwen

Subsidiereglement voor de restauratie van niet-wettelijk beschermde merkwaardige gebouwen Subsidiereglement voor de restauratie van niet-wettelijk beschermde merkwaardige gebouwen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2014 Bekendgemaakt op 17 december 2014 Inhoudstafel Artikel 1. Doel...

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het toekennen van werkingssubsidies sport

Subsidiereglement voor het toekennen van werkingssubsidies sport Subsidiereglement voor het toekennen van werkingssubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE FOTOVOLTAÏSCHE PANELEN

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE FOTOVOLTAÏSCHE PANELEN Datum indiening:............ AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE FOTOVOLTAÏSCHE PANELEN Dit formulier volledig en leesbaar invullen, ondertekenen en terugsturen naar Gemeentebestuur Olen, dienst leefomgeving, Dorp

Nadere informatie

zonne-installatie, aanbrengen vloerisolatie,

zonne-installatie, aanbrengen vloerisolatie, SUBSIDIEREGLEMENT Subsidie voor het plaatsen van een thermische zonne-installatie, aanbrengen vloerisolatie, latie, muurisolatie, dak- en zoldervloerisolatie, hoogrendementsglas, en de plaatsing van een

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het toekennen van werkingssubsidies sport

Subsidiereglement voor het toekennen van werkingssubsidies sport Subsidiereglement voor het toekennen van werkingssubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 september 2016 Bekendgemaakt op 28 september 2016 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2. Definities...

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Openbare zitting van 23 mei 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Openbare zitting van 23 mei 2019 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Openbare zitting van 23 mei 2019 Aanwezig: Patrick Hugaert, gemeenteraadsvoorzitter; Pieter Claeys, burgemeester; Yves De Baets, Hendrik Van de Veere, Frederik

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit. Onderwerp: Nieuw subsidiereglement voor het toekennen van opleidingssubsidies sport - Goedkeuring

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit. Onderwerp: Nieuw subsidiereglement voor het toekennen van opleidingssubsidies sport - Goedkeuring De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 september 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00733 Onderwerp: Nieuw subsidiereglement voor het toekennen van opleidingssubsidies sport - Goedkeuring

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 september 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00780 Onderwerp: Nieuw reglement betreffende de aanvraag van huursubsidies voor erkende eerstelijns plaatselijke

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de preventie van inbraak, vandalisme en sluikstorten bij erkende eerstelijns. plaatselijke jeugdwerkinitiatieven.

Subsidiereglement voor de preventie van inbraak, vandalisme en sluikstorten bij erkende eerstelijns. plaatselijke jeugdwerkinitiatieven. Subsidiereglement voor de preventie van inbraak, vandalisme en sluikstorten bij erkende eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 september 2016 Bekendgemaakt

Nadere informatie

Informatieblad Buitenmuurisolatie

Informatieblad Buitenmuurisolatie 2018 Informatieblad Buitenmuurisolatie ONDERNEMINGEN Welke premies kun je krijgen? Je plaatst zelf? Aannemer plaatst? sorry, geen premie 5,00/m 2 tot 15,00/m 2 HOE GA JE TE WERK? Gebruik het formulier

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 8e Directie Dienst 81 Planning en Natuurbehoud Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ENERGIESNOEIERSBEDRIJVEN Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven de

Nadere informatie

Subsidiereglement voor etnischculturele diversiteitsprojecten en/of -activiteiten

Subsidiereglement voor etnischculturele diversiteitsprojecten en/of -activiteiten Subsidiereglement voor etnischculturele diversiteitsprojecten en/of -activiteiten Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2017 Bekendgemaakt op 26 september 2017 Inhoudstafel Hoofdstuk I. Algemene

Nadere informatie

Subsidiereglement betreffende de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere woningen

Subsidiereglement betreffende de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere woningen Subsidiereglement betreffende de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere woningen Zitting van 24 mei 2007. Gepubliceerd op 29 mei 2007. Artikel 1. Definities - dakoppervlakte: de oppervlakte

Nadere informatie

Besluitenlijst van de gemeenteraad

Besluitenlijst van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 OPENBAAR ALGEMEEN 1. Verhindering burgemeester Koen Van den Heuvel - Kennisname Burgemeester Koen Van den Heuvel heeft op 6 februari 2019 de eed afgelegd als Vlaams

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Win een energiezuinige renovatie

Wedstrijdreglement Win een energiezuinige renovatie Wedstrijdreglement Win een energiezuinige renovatie Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 september 2015 Bekendgemaakt op 30 september 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2. Doelgroep en toepassingsgebied...

Nadere informatie

Stedelijk reglement betreffende investeringssubsidies voor eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven

Stedelijk reglement betreffende investeringssubsidies voor eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven Stedelijk reglement betreffende investeringssubsidies voor eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven Goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 september 2010 Gewijzigd in de gemeenteraad van 21 november

Nadere informatie

Subsidiereglement voor gezondheidsprojecten voor de periode

Subsidiereglement voor gezondheidsprojecten voor de periode Subsidiereglement voor gezondheidsprojecten voor de periode 2014-2019 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 november 2014 Gewijzigd in de gemeenteraad van 14 december 2015 Gewijzigd door het college van

Nadere informatie

DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES

DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES Aanvraagformulier vind je op het einde

Nadere informatie

Aanvraagformulier premie zonneboiler

Aanvraagformulier premie zonneboiler Aanvraagformulier premie zonneboiler De gemeenteraad van 31 januari 2013 heeft de uitdoving van deze premie goedgekeurd. Alleen aanvragen tot en met 5 april 2013 met stavingsfacturen met facturatiedatum

Nadere informatie

Subsidiereglement projectoproep Taskforce Wonen

Subsidiereglement projectoproep Taskforce Wonen Subsidiereglement projectoproep Taskforce Wonen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 19 november 2018 Bekendgemaakt op 21 november 2018 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2. Definities... 1 Artikel

Nadere informatie

REG. Na-isolatie van spouwmuren of buitenmuren. REG-premieaanvraag 2014 (*) Niet-woongebouwen. Afhandeling premie. Een premie aanvragen in 5 stappen

REG. Na-isolatie van spouwmuren of buitenmuren. REG-premieaanvraag 2014 (*) Niet-woongebouwen. Afhandeling premie. Een premie aanvragen in 5 stappen REG 2014 REG-premieaanvraag 2014 (*) Niet-woongebouwen Na-isolatie van spouwmuren of buitenmuren Een premie aanvragen in 5 stappen 1. Lees aandachtig de algemene voorwaarden en de actievoorwaarden. 2.

Nadere informatie

- MILIEUPREMIE NATUURLIJKE ISOLATIEMATERIALEN

- MILIEUPREMIE NATUURLIJKE ISOLATIEMATERIALEN - MILIEUPREMIE 2017 - NATUURLIJKE ISOLATIEMATERIALEN 1. DOEL VAN DE PREMIE In mei 2014 ondertekende Dilbeek het Burgemeestersconvenant. Door haar verbintenis streeft de gemeente tegen 2020 naar 20% minder

Nadere informatie

Subsidiereglement voor noodhulpverlening aan landen uit het Zuiden

Subsidiereglement voor noodhulpverlening aan landen uit het Zuiden Subsidiereglement voor noodhulpverlening aan landen uit het Zuiden Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 oktober 2015 Gewijzigd in de gemeenteraad van 14 december 2015 Bekendgemaakt op 28 oktober 2015,

Nadere informatie

REGLEMENT GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE VAN 14 DECEMBER 2016.

REGLEMENT GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE VAN 14 DECEMBER 2016. REGLEMENT GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE VAN 14 DECEMBER 2016. Artikel 1. Om de gemeenteraadsbeslissing, dd. 30 december 2015, betreffende het verlenen van een gemeentelijke verbeteringspremie met ingang

Nadere informatie

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas.

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas. Gemeentebestuur Kruisstraat 2 3390 Tielt-Winge tel. 016 63 40 08 - fax 016 63 95 48 info@tielt-winge.be - www.tielt-winge.be Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend

Nadere informatie

Subsidiereglement vzw REGent: premie dakisolatie Periode: 1 december 2013 tot 30 november 2019

Subsidiereglement vzw REGent: premie dakisolatie Periode: 1 december 2013 tot 30 november 2019 Subsidiereglement vzw REGent: premie dakisolatie Periode: 1 december 2013 tot 30 november 2019 Goedgekeurd in de Raad van Bestuur van 15/10/2013 Bekendgemaakt op 16/10/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel

Nadere informatie

REG. Vloerisolatie of kelderisolatie. REG-premieaanvraag 2014 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw. Afhandeling premie

REG. Vloerisolatie of kelderisolatie. REG-premieaanvraag 2014 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw. Afhandeling premie Art.nr. 45748: REGpremie vloer-of kelderisolatie 2014 REG-premieaanvraag 2014 (*) Bestaande woning, wooneenheid of woongebouw REG 2014 Vloerisolatie of kelderisolatie Een premie aanvragen in 5 stappen

Nadere informatie

Cleantech subsidiereglement goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 25/11/2010

Cleantech subsidiereglement goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 25/11/2010 Cleantech subsidiereglement goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 25/11/2010 Artikel 1 Subsidiereglement Thermische zonne-installaties (zonneboilers), fotovoltaïsche zonne-installaties, warmtepompen

Nadere informatie

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden;

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden; Gelet op de bepalingen van gemeentedecreet inzonderheid op artikel 42; Gelet op de ondertekende samenwerkingsovereenkomst Milieu als opstap naar duurzame ontwikkeling waarbij de stad Landen zich ertoe

Nadere informatie

100,00 voor 3 of 4 personen ten laste 200,00 voor 5 of 6 personen ten laste 300,00 voor 7 of meer personen ten laste

100,00 voor 3 of 4 personen ten laste 200,00 voor 5 of 6 personen ten laste 300,00 voor 7 of meer personen ten laste GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE. Artikel 1 De gemeente Meulebeke verleent, met ingang van 1 januari 2014, onder bepaalde voorwaarden een premie voor het uitvoeren van verbeteringswerken aan particuliere

Nadere informatie