S C H O O L J O U R N A A L

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "S C H O O L J O U R N A A L"

Transcriptie

1 Oktober 2015 Jaargang 4, nr. 2 I N D I T N U M M E R : Dankdag Personeel Verantwoording ouderbijdrage Zending Kruidnotenactie Mediatietraining De Vreedzame School Wonderlijk gemaakt Schoolplein bovenbouw Studiedag Schoolfruit Schooltontbijt Inloopweek Leerlingenraad D a n k d a g Op woensdag 4 november is het dankdag. Dankdag is een dag waarop we God speciaal danken voor alle ontvangen zegeningen zoals eten, onderwijs, werk, medische verzorging enzovoort. Met de kinderen gaan we naar de dienst in de Julianakerk (Prins Bernardlaan 26). De eerste dienst is voor de groepen 1 t/m 4 van uur. De tweede dienst is voor de groepen 5 t/m 8. Deze dienst begint om uur. De kinderen van groep 1 en 2/3 gaan met de auto. We zoeken nog ouders die willen rijden, wilt u doorgeven aan de leerkracht of u kunt rijden? Het thema van deze dankdag is: Vooruit, blik terug. In de klassen en in de kerkdienst staat het verhaal van Genesis 35 centraal waarin God Jakob oproept om zijn gelofte na te komen en terug te keren naar Bethel. God is Jakob trouw gebleven en is al Zijn beloftes nagekomen, terwijl Jakob er nog niet toe is gekomen om zijn beloften waar te maken en de Heere te danken. Nu doet hij dat wel. Hij blikt terug, brengt de Heere dank en wijdt zijn leven toe aan Hem. Voor ons mag dankdag ook zo n Bethel zijn: een moment in de kerk, om ons eraan te herinneren terug te blikken en Gods trouw te zien. Om Hem alle eer te brengen en verwonderd stil te staan bij Zijn genade voor ons. En om vervolgens ons leven (opnieuw) toe te wijden aan God. De HGJB heeft ook een gezinsdagboekje gemaakt voor thuis, deze kunt u downloaden vanaf de site of door te klikken op deze link. Vanuit groep 2/3 Agenda P e r s o n e e l Juf Lise van Kooten (groep 2/3) is in blijde verwachting van haar derde kindje. Ze is begin januari uitgerekend. Haar zwangerschapsverlof start vanaf 9 december en juf Marije Hardeman zal haar vervangen vanaf 4 januari. Juf Hardeman heeft meerdere jaren ervaring, met name op de Rehobothschool. De laatste week in december zal juf Linda de hele week werken.

2 Pagina 2 V e r a n t w o o r d i n g o u d e r b i j d r a g e De ouderbijdrage van schooljaar willen we hieronder voor u verantwoorden. Dit is op 13 oktober door de MR goedgekeurd. Handvaardigheid 8,65 Computer aanvulling 35,90 Kerst 88,26 Excursies 92,50 Attenties 221,66 Reparaties 99,30 Koningsdag 29,34 Afscheid groep 8 120,49 Sinterklaas 195,11 Aankleding lokalen 16,25 Leermiddelen 167,58 Bankkosten 137,31 Projecten 57,37 Pasen 43,39 Abonnementen 85,00 Kantoorartikelen 5,26 Diversen 61,15 Vrijdagmiddagprogr. 12,36 Kinderboekenweek 34,52 Jarig in november Faiza el Abdouni Nina Schoeman Sara Nasser Sadr- Abadi Juf Donkelaar Zoe Limon Jada van den Brink Tim Seising Aya Abkadri Juf Linda Ouderbijdrage -1520,00 Over 53,05 Schoolreis/kamp 2099,43 Ouderbijdrage -2070,00 Tekort 29,43 Zendingsgeld Opbrengst 470,95 Uitgaven 450,00 Over 20,95 Z e n d i n g Een deel van het zendingsgeld is afgelopen jaar naar de GZB, ons sponsorkindje en stichting Pan de Vida gegaan, voor kinderen in Peru. Deze foto kregen we van stichting Pan de Vida op een kaart toegestuurd met een berichtje om iedereen te bedanken voor het geld dat we met de zending opgehaald hebben.

3 Pagina 3 K r u i d n o t e n a c t i e Op dinsdag 27 oktober hebben de kinderen een presentatie gehad over de kruidnotenactie. De kinderen gaan proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor ZOA. Verkoop van kruidnoten kan het verschil maken voor de vele vluchtelingen wereldwijd. Met uw aankoop kunnen er projecten in verschillende landen ondersteund worden. Een zak kruidnoten van 450 gram wordt voor 2,50 verkocht. Een zak chocolade kruidnoten (met fairtrade chocola) van 300 gram kost 3,50. Dit kan tot uiterlijk woensdag 11 november. Dan moeten de formulieren en het geld terug zijn op school. De kruidnoten worden ongeveer 2 weken na uw bestelling bezorgd door de kinderen. M e d i a t i e t r a i n i n g Twitterbericht littekens hebben een enorme waarde. Jezus verborg ze niet. Ze zijn het getuigenis van wat God voor ons heeft gedaan. Op 16 oktober hadden we de diploma uitreiking van de mediatoren van De Vreedzame School. 8 kinderen van onze school hebben de training tot mediator gevolgd. Dit zijn Mahdi, Havva, Sara Tagherbit, Salma, Rick, Hizkia, Dirjan en Naomi. Deze kinderen kunnen andere kinderen gaan helpen bij het oplossen van een conflict als ze daar zelf niet in slagen. In tweetallen zijn ze per dag aan de beurt en op het plein hebben deze kinderen een speciaal mediatorhesje aan. Meer foto s van de diploma uitreiking kunt u zien op onze website.

4 Pagina 4 D e V r e e d z a m e S c h o o l We geven op dit moment de lessen uit blok 2: we lossen conflicten zelf op. Het doel van deze lessen is kinderen te leren om op een positieve manier met conflicten om te gaan. De lessen zijn onder andere gericht op het verschil tussen conflict en ruzie. Een conflict is een verschil van mening: je wilt bijvoorbeeld allebei iets anders doen of hebben. Bij een conflict wil je een oplossing bedenken waar je allebei tevreden mee bent. Je zoekt naar win-win oplossingen. Conflicten horen bij het leven. Wanneer conflicten met geweld gepaard gaan, spreken we van ruzie. We leren kinderen dat je op drie manieren kunt reageren op een conflict. Of je loopt weg, je zegt niet wat je ervan vindt. Of je reageert agressief, je bent boos en wordt driftig. Of je staat stevig, je komt op voor jezelf en houdt ook rekening met de ander: je zoekt naar een win-win-oplossing. In groep 1 en 2 leren de kinderen zelf hun conflicten op te lossen met behulp van de LOS HET OP-KAART. In groep 3 en 4 leren de kinderen dat met behulp van het stappenplan PRAAT HET UIT. W o n d e r l i j k g e m a a k t In de maand november gaan we starten met de lessen van wonderlijk gemaakt. In groep 1 is het thema van de les: we zijn allemaal anders. Onderdelen die aan bod komen zijn: hoe zie ik eruit en hoe zie jij eruit? Iedereen is uniek en wonderlijk geschapen, wat zijn verschillen tussen jongens en meisjes? Hoe bespreek je je gevoelens? In groep 2/3 is het thema van de les: mijn lichaam is van mij. Hierbij benoemen we de lichaamsdelen en geslachtsorganen. Ook behandelen we de grenzen die je hebt en mag hebben wat betreft het aanraken van elkaar. In groep 4/5 is het thema van de les: zelfvertrouwen en grenzen. Onderdelen die aan bod komen zijn: Het zelfvertrouwen van de kinderen versterken, grenzen aanvoelen en respecteren, eigen grenzen aangeven en ze leren onderscheid maken in wie dichtbij mag komen. In groep 6 is het thema van de les: vriendschap. Hierbij gaat het over vriendschap, verliefdheid, verloofd zijn en trouwen. Liefde en trouw staat centraal. Ook het omgaan met elkaar komt aan bod. Bijbeltekst van de maand Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben. Johannes 8: 12 In groep 7/8 is het thema van deze les: veranderingen in de puberteit. Onderdelen die aan bod komen zijn: algemene lichamelijke veranderingen, veranderingen bij jongens en meisjes, onzekerheid. Het zou mooi zijn als u in deze maand ook met de kinderen bovenstaande onderdelen kunt bespreken. Graag horen we feedback van u, over hoe de kinderen de lessen hebben ervaren.

5 Pagina 5 S c h o o l p l e i n b o v e n b o u w Eind schooljaar heeft Wilco den Hartog, werkzaam bij sportservice Veenendaal, drie vrijdagmiddagen op de Engelenburgschool in de groepen 5 t/m 8 les gegeven. Tijdens deze lessen heeft Wilco samen met de kinderen en de leerkrachten gekeken naar het bovenbouw plein. Wat vinden de kinderen van het plein? Kunnen de kinderen daar goed sporten? Is het sporten veilig? Wat zouden de kinderen nog meer willen doen op het plein? In de tweede les moesten de kinderen zelf een ontwerp maken van het plein. De kinderen hebben erg hun best gedaan. De ontwerpen zijn besproken en bekeken door de leerkrachten en Wilco. De derde les hebben de kinderen nagedacht over hoe ze geld in kunnen zamelen om het schoolplein gedeeltelijk te kunnen bekostigen. Daarnaast heeft groep 8 verschillende spellen buiten gedaan met de andere kinderen. Begin oktober heeft meester van Ramshorst, samen met Wilco het uiteindelijke ontwerp gepresenteerd aan de kinderen van de groepen 5 t/m 8. De kinderen zijn er erg enthousiast over omdat zij dit zelf bedacht hebben. Het ontwerp kunt u bekijken bij de grote rode deur van groep 7/8. De kinderen geven aan dat ze op het plein o.a. moeten kunnen voetballen, korfballen, tafeltennissen, chillen en basketballen. Om dit allemaal te kunnen doen moet het plein aangepast worden. De kosten van het aanpassen van het plein, en de verschillende veldjes belijnen kosten ongeveer 4000,. Daarnaast geven de kinderen aan dat er een nieuwe basket bij moet komen, 2 nieuwe korfbalpalen, 2 tchouks, om tchoukbal te kunnen spelen en verschillende ballen. Dit gaat ongeveer 2000, kosten. Het aanpassen van het plein kan de school zelf betalen, de overige kosten willen we samen met de kinderen inzamelen door verschillende acties te gaan voeren. De kinderen hebben deze acties zelf bedacht en zullen u daar ook zelf over informeren. Hieronder kort omschreven welke acties er gevoerd gaan worden. - Lege flessen ophalen, de hele maand november. Georganiseerd door groep 5. - Kerstukjes maken en verkopen op vrijdag 18 december. Georganiseerd door groep 6. - Engelenburgschool got talent, dondermiddag 28 januari. Georganiseerd door groep 7/8. - Sponsorloop als start van de Lekker fit maand op maandag 7 maart. Daarnaast zijn we op zoek naar sponsors die de school willen helpen om dit allemaal te realiseren, wanneer u daar belangstelling voor heeft dan kunt u dit aangeven bij meester van Ramshorst. Kinderen zijn erg gemotiveerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het schoolplein, het is echter niet de bedoeling dat kinderen zelf de deuren langsgaan met zelfbedachte acties. Bij de acties mogen de kinderen alleen aan ouders, familieleden en de buren vragen of ze mee willen doen. De planning nu is dat in de voorjaarsvakantie het plein aangepast gaat worden door Hoveniersbedrijf C. van den Heuvel, tevens een aanstaande vader van de school.

6 Pagina 6 S t u d i e d a g Op maandag 2 november zijn alle kinderen weer vrij. De leerkrachten hebben dan weer een studiedag. De afgelopen studiedag ging over kind gesprekken. In de periode daarna zijn we daar mee bezig geweest, misschien heeft uw kind daar wel wat over verteld of heeft u hier iets van gelezen in het ouderportaal. Tijdens de studiedag van 2 november willen we het werken met kind gesprekken evalueren en de oudergesprekken centraal te stellen. Verder willen wij ons verdiepen in de leerlijnen en de inhoud van het vak begrijpend lezen en begrijpend luisteren. S c h o o l f r u i t Ook dit jaar is de school weer ingeloot voor gratis schoolfruit. Vanaf woensdag 4 november krijgen de kinderen 3 dagen in de week gratis fruit. Op woensdag, donderdag en vrijdag hoeven de kinderen alleen drinken mee te nemen. In totaal ontvangen de kinderen gedurende 21 weken drie stuks gratis groente of fruit per week. Deze actie loopt tot en met vrijdag 22 april Na 22 april gaan we verder met op woensdag en vrijdag fruit eten op school. Door middel van schoolfruit proeven kinderen verschillende soorten fruit en groente. Dat is lekker en gezond, want in elke soort zitten weer net andere gezonde stoffen. In de praktijk blijkt: zien, doet eten. Ook als kinderen nog geen grote smaakavonturiers zijn, doen ze in de klas vaak lekker mee. Als een kind gevarieerd eet, krijgt het alle gezonde stoffen binnen die het in de groei nodig heeft. Thuis kunt u de smaakontwikkeling ook stimuleren. Complimenteer uw kind als het iets nieuws proeft. Kinderen zijn soms pas gewend aan een onbekende smaak na tien tot vijftien keer proberen. Kinderen die gezond eten zitten lekkerder in hun vel, krijgen minder snel griep, voelen zich fitter en leren makkelijker. S c h o o l o n t b i j t Op woensdag 11 november doen we met alle kinderen mee met het Nationaal Schoolontbijt. Het nationaal schoolontbijt is het grootste ontbijtevenement van Nederland. Elk jaar begin november maken we van ontbijten een feestje in het hele land. Ongeveer kinderen op scholen gaan deze week gezamenlijk ontbijten. De kinderen moeten zelf een beker, bord en bestek meenemen. Ontbijten: waarom zou je dat doen? Nou, daar zijn zeker vijf hele goede redenen voor. Of je nu jong of oud bent, ontbijten blijft broodnodig. Lees hieronder de Vijf Vuistregels maar! 1. Ontbijten geeft je energie en houdt je scherp 2. Ontbijten levert voedingsstoffen 3. Ontbijten helpt voor een goede stoelgang 4. Ontbijten helpt om een goed gewicht te houden 5. Ontbijten is lekker en gezellig. Alle kinderen worden allemaal om 8.30 uur op school verwacht. Ontbijten zullen we samen met de kinderen in de hal van de school. Voor het eten en drinken wordt ook gezorgd. We kijken uit naar een gezellig en gezond ontbijt.

7 Pagina 7 I n l o o p w e e k Van dinsdag 17, woensdag 18 en vrijdag 20 november is het inloopweek. Tijdens deze week willen we u de gelegenheid bieden om een kijkje te nemen in de klassen. Gedurende deze dagen bent u welkom bij een les. U krijgt deze week te zien hoe de leerkrachten met de kinderen omgaan en de leerstof aanbieden. U ziet hoe we de verschillende talenten van de kinderen aanspreken m.b.v. de verschillende werkvormen die we aanbieden. U ziet hoe de kinderen in de bovenbouw gebruik maken van de tablet. U ziet hoe uw kind reageert in de klas en hoe hij of zij het werk maakt. U proeft de sfeer waarin de kinderen zich elke dag begeven. Een prachtige gelegenheid voor u om gebruik van te maken. We willen u wel vragen om zo rustig mogelijk de klas binnen te komen en weg te gaan. Het is niet mogelijk om tijdens de les te komen of te gaan, dit kan alleen bij leswisselingen. Per klas komt er een rooster met de verschillende tijden waarop u kan komen kijken. Dit krijgt u binnenkort van de leerkrachten van uw kind. Graag minimaal 2 dagen van tevoren aangeven op het rooster wanneer u wilt komen. Het is niet mogelijk om spontaan toch langs te komen. L e e r l i n g e n r a a d Binnenkort willen we op onze school een leerlingenraad oprichten. In de leerlingenraad gaat een groep kinderen met elkaar vergaderen over zaken die de hele school aangaan. Deze punten dragen de kinderen zelf aan vanuit hun eigen groep. Op deze manier hopen wij beter inzicht te krijgen in wat de kinderen belangrijk vinden. De leden van de leerlingenraad moeten er bij hun groepsgenoten achter komen wat er in de groep leeft en wat zij graag zien veranderen. Deze punten kunnen zij dan bij een vergadering van de leerlingenraad inbrengen. Begin november worden de kinderen van groep 4 t/m 8 gevraagd om deel te nemen aan de leerlingenraad. Ze kunnen hiervoor solliciteren en moeten zich dan als kandidaat aan de klas presenteren. De kinderen uit hun groep stemmen op de meest geschikte kandidaten. De gekozen leerlingen vormen samen de leerlingenraad. De eerste bijeenkomst van de leerlingenraad is in januari. Het doel van de leerlingenraad: - De leerlingen hebben een eigen stem binnen de school. - De leerlingen weten dat hun stem meetelt. - Ze maken spelenderwijs kennis met democratische beginselen. - De betrokkenheid van leerlingen met school wordt vergroot. - De verantwoordelijkheid voor schoolse zaken wordt bevorderd. - Door de inbreng van de leerlingen wordt de kwaliteit van de school versterkt. - De leerlingenraad bevordert het actief burgerschap. Via de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de leerlingenraad.

8 Pagina 8 A g e n d a Datum Vrijdag 30 oktober Maandag 2 november Activiteit Gebedsgroep 8.45 uur Studiedag - alle kinderen vrij Dinsdag 3 november uur Open inloop groep 4 t/m 8 Woensdag 4 november Woensdag 11 november Woensdag 11 november Dankdag Schoolontbijt Open lessen RT Vrijdag 13 november Woensdag 25 november Gebedsgroep 8.45 uur Nieuwsbrief mee Dinsdag 1 december Open inloop groep 4 t/m 8 Vrijdag 4 december Sinterklaasfeest Bijlagen: Brief dankdag Bijdrage van groep 2/3 De regel van de maand is: We lossen conflicten zelf op

ENGELENBURGSCHOOL. Het is weer (bijna) dankdag. Laten we deze dankdag delen want er is genoeg

ENGELENBURGSCHOOL. Het is weer (bijna) dankdag. Laten we deze dankdag delen want er is genoeg ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L 29 oktober 2014 Jaargang 4, nr.2 IN DIT NUMMER: Genoeg te delen Welkom Oudervertelgesprek Ouderhulp Actie voedsel- Scholierenveldloop De Vreedzame School Nationaal

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Oktober 2016 Jaargang 5, nr. 2 I N D I T N U M M E R : Dankdag Naam met een boodschap Welkom Studiedag Schoolontbijt Open inloopweek Mediatietraining De Vreedzame School EU Schoolfruit Wonderlijk gemaakt

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Februari 2017 Jaargang 6, nr. 7 I N D I T N U M M E R : Biddag Personeel Luizenmoeders gezocht Paasviering Schooljaar 2018-2019 Onderbouwplein Open week De Vreedzame School Vanuit groep 1 Agenda B i d

Nadere informatie

Godsgeschenk. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 6 26 februari 2014

Godsgeschenk. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 6 26 februari 2014 Jaargang 2 nummer 6 26 februari 2014 In dit nummer: Godsgeschenk Contactavond Rapport Februariactie Open inloopweek Verlofaanvraag We dragen allemaal een steentje bij Tips voor ouders Biddag Wijzneus Open

Nadere informatie

Dankdag. Nieuwe kinderen. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 2 29 oktober 2014

Dankdag. Nieuwe kinderen. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 2 29 oktober 2014 Jaargang 3 nummer 2 29 oktober 2014 In dit nummer: Dankdag Nieuwe kinderen Schoolontbijt Wonderlijk gemaakt Oudervertelgesprek EU schoolfruit De Vreedzame School Voedselbank Geboren Open inloop Tips voor

Nadere informatie

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 2 31 oktober Dankdag Personeel Wonderlijk gemaakt

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 2 31 oktober Dankdag Personeel Wonderlijk gemaakt Jaargang 6 nummer 2 31 oktober 2018 In dit nummer: Dankdag Personeel Wonderlijk gemaakt Nieuwe kinderen Koffie inloop ochtend Geboren Sponsor Blok 3 DVS Tips Woordknap Muziekknap Agenda Dankdag Op woensdag

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Oktober 2017 Jaargang 6, nr. 3 I N D I T N U M M E R : Dankdag Personeel Geboren Welkom Actie Schoenendoos Mediatietraining EU Schoolfruit D a n k d a g Op woensdag 1 november is het dankdag. Om 9.00 uur

Nadere informatie

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 6 20 februari Biddag Nieuwe kinderen

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 6 20 februari Biddag Nieuwe kinderen Jaargang 6 nummer 6 20 februari 2019 In dit nummer: Biddag Nieuwe kinderen Alle ouders en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd tijdens de kerkdiensten in de Julianakerk. Het gezinsdagboekje

Nadere informatie

Open inloop en schooltijden

Open inloop en schooltijden Jaargang 5 nummer 1 27 september 2017 In dit nummer: Projectweken Personeel Open inloop Oudergebedsteam Website en Facebook Opening Ontmoetingshuis Luizenbestrijders Geboren De Vreedzame school Klassenouder

Nadere informatie

Geboren. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 2 25 oktober Dankdag

Geboren. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 2 25 oktober Dankdag Jaargang 6 nummer 2 25 oktober 2017 In dit nummer: Dankdag In de bijlage bij de nieuwsbrief leest u meer over de dankdagdienst. Alle ouders en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd tijdens

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L September 2015 Jaargang 4, nr. 1 I N D I T N U M M E R : De wijnstok Personeel Ouderbijdrage verhoogd Website Afmelden bij ziekte Kruidnotenactie Mediatietraining De Vreedzame School Werkgroepen Streetwise

Nadere informatie

Nieuwe kinderen. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 4 nummer 6 17 februari 2016

Nieuwe kinderen. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 4 nummer 6 17 februari 2016 Jaargang 4 nummer 6 17 februari 2016 In dit nummer: Biddag Nieuwe kinderen Pepermuntdoosjes Open inloopweek Blok 5 Stagiaire Ronde tafelgesprek Meeleefgezin Agenda R u s t b i j d e va d e r Op woensdag

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Februari 2017 Jaargang 5, nr. 6 I N D I T N U M M E R : Biddag Personeel Tevredenheidspeiling Leerlingenraad Schooljaar 2017-2018 De Vreedzame School Schoolvoetbal Open week Even voorstellen Vanuit gr.

Nadere informatie

Pasen. Bruiloft juf Carola Donkelaar en juf Willemein. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 7 nummer 7 27 maart 2019

Pasen. Bruiloft juf Carola Donkelaar en juf Willemein. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 7 nummer 7 27 maart 2019 Jaargang 7 nummer 7 27 maart 2019 Pasen Op D.V. woensdagavond 17 april vieren wij het Paasfeest met de kinderen en de ouders in de klas. Persoonlijk vind ik dit het meest bijzondere feest om te vieren

Nadere informatie

Personeel. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 5 nummer 2 28 oktober Dankdag Nieuwe kinderen

Personeel. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 5 nummer 2 28 oktober Dankdag Nieuwe kinderen Jaargang 5 nummer 2 28 oktober 2016 In dit nummer: Dankdag Nieuwe kinderen Schoolontbijt Wonderlijk gemaakt GAVE scholen Inloop week Blok 3 DVS Tips Foto s Schoolfruit Studiedag MR Geboorte Dorcas Instroomgroep

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Maart 2018 Jaargang 6, nr. 8 I N D I T N U M M E R : Zendingsmeisje Woord en Daad actie Welkom Nieuwe directie structuur Open week Koningsspelen Jeugdsportfonds Centrale Eindtoets Gevonden voorwerpen Tevredenheidspeiling

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Chinees teken

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Chinees teken ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L 30 oktober 2013 Jaargang 3, nr. 2 IN DIT NUMMER: Chinees teken Welkom Contactavond Schoolontbijt Actie schoenendoos Streetwise Oud papier Dankdag We lossen

Nadere informatie

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 1 26 september 2018

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 1 26 september 2018 Jaargang 6 nummer 1 26 september 2018 In dit nummer: Kinderboekenmaand Trakteren Geboren Klassenouder Oudergebedsteam Verjaardagen Tussen de middag Schoolshirts Parro Luizenbestrijders De Vreedzame school

Nadere informatie

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou Riemslootnieuws 732 8-03-2018 Jaargang 17 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: roezemoes@dagendou.nl KDV en BSO Flexkidz email: kdvappelscha@gmail.com www.comprix.nl

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Nieuw schooljaar. Welkom en afscheid

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Nieuw schooljaar. Welkom en afscheid ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L 18 september 2013 Jaargang 3, nr. 1 IN DIT NUMMER: Nieuw schooljaar Geboorte Welkom en afscheid Informatieavond Projectweken Schoolfruit Vreedzame school Ouderfonds

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Februari Jaargang 4, nr. 6 I N D I T N U M M E R : Witte steen Personeel Pepermuntactie Oud papier Tevredenheidspeiling Schooltijden Welkom Paasviering Schoolvoetbal Lekker Fit De Vreedzame School Open

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L September 2016 Jaargang 5, nr. 1 I N D I T N U M M E R : Gaven Personeel Afmelden bij ziekte Sing-in Website en Facebook Kinderboekenruilmarkt Mediatietraining De Vreedzame School Welkom Klassenouder Even

Nadere informatie

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 6 21 februari 2019

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 6 21 februari 2019 Jaargang 6 nummer 6 21 februari 2019 In dit nummer: Biddag Nieuwe kinderen Open inloopweek Afscheid meester van de Mheen Blok 5 DVS Schooljaar 2018-2019 Schoolvoetbal Polo s Studiedag Geboren Agenda Biddag

Nadere informatie

Wat zou je willen. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 5 nummer 3 30 november 2016

Wat zou je willen. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 5 nummer 3 30 november 2016 Jaargang 5 nummer 3 30 november 2016 In dit nummer: Bidden Kerstbrunch Wonderlijk gemaakt Sinterklaasfeest 100e leerling Afscheid Ingang Mediatie Agenda Contact Wat zou je willen Veel mensen hebben iets

Nadere informatie

Nieuwe kinderen en afscheid

Nieuwe kinderen en afscheid Jaargang 5 nummer 6 22 februari 2017 In dit nummer: Biddag Nieuwe kinderen Pepermuntdoosjes Open inloopweek Blok 5 Vakantierooster Schooljaar 2017-2018 Grote rekendag Schoolvoetbal Agenda Biddag God hoort

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr oktober 2015

NIEUWSBRIEF nr oktober 2015 NIEUWSBRIEF nr. 6 26 oktober 2015 In deze nieuwsbrief: Zwangerschapsverlof Floor Kwart over 8 Inloop Sinterklaas MR nieuws Beweegwijs Nationaal schoolontbijt Sparen voor een goed doel Belangrijke data:

Nadere informatie

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 27-9-2016 Vierde nieuwsbrief Honden op het plein. Bij het halen en brengen van de kinderen naar school komen regelmatig honden mee. Terwijl de kinderen

Nadere informatie

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen!

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen! 25-02-2016 Afgelopen 2 weken zijn de rapporten mee naar huis gegaan en hebben wij met alle ouders 10 minuten gesprekken gevoerd. Ook met de kinderen in de bovenbouwgroepen zijn de behaalde resultaten van

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. Biddag

ENGELENBURGSCHOOL. Biddag ENGELENBURGSCHOOL 18 februari 2015 Jaargang 4, nr.6 I N D I T N U M M E R : Biddag Actie opbrengst Personeel Lekker Fit maand Contactavond Groepsfoto s Zendingsgeld op vrijdag Schoolvoetbal Vakantierooster

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. K e r s t f e e s t. P e r s o n e e l

ENGELENBURGSCHOOL. K e r s t f e e s t. P e r s o n e e l ENGELENBURGSCHOOL SCHOOLJOURNAAL 28 november 2012 Jaargang 2, nr. 4 K e r s t f e e s t I N D I T N U M M E R : Kerstfeest Personeel Sinterklaasfeest Kerstbrunch Nieuwe leerlingen Nederlandse taal Welkom

Nadere informatie

Ke rst. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 4 17 december 2014

Ke rst. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 4 17 december 2014 Jaargang 3 nummer 4 17 december 2014 In dit nummer: Kerst Schoolkerkdienst Kerstlunch Wonderlijk gemaakt Welkom Instroomgroep Jeugdsportfonds Schoolfruit Foto s kerstviering Collecte Agenda Ke rst We mogen

Nadere informatie

In leven. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 4 18 december 2013

In leven. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 4 18 december 2013 Jaargang 2 nummer 4 18 december 2013 In dit nummer: In leven Personeel We hebben hart voor elkaar Tip voor ouders Open lessen School kerkdienst Ouderportaal Onderzoek oudertevredenheid Snappet Agenda I

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L November 2016 Jaargang 5, nr. 3 I N D I T N U M M E R : Wat zou je willen? Personeel Geboorte Sinterklaas Kerst Jeugdsportfonds Mediatietraining Even Vanuit gr. 3/4 Agenda W a t z o u j e w i l l e n?

Nadere informatie

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 6 18 februari Het thema van biddag is altijd dichtbij over Handelingen 16:22-34.

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 6 18 februari Het thema van biddag is altijd dichtbij over Handelingen 16:22-34. Jaargang 3 nummer 6 18 februari 2015 In dit nummer: Biddag Personeel Nieuwe kinderen en afscheid Fotograaf Contactavond Vakantierooster Pepermuntrollen Inloopweek Grote rekendag Geboorte Post Agenda B

Nadere informatie

Schooljournaal Februari 2018

Schooljournaal Februari 2018 Schooljournaal Februari 2018 In dit nummer: Biddag 13 maart 2019 Agenda (Nieuwe plek!) Welkom op school Sing-in Lente Vrijdagmiddagprogramma Zomaar een prachtige dag De Vreedzame School Blok 5 Scoren in

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017 PAULUSPRAAT 3 Januari 2017 Inhoudsopgave - Van de directie - Even voorstellen Nieuwe leerkrachten in groep 3 - Even voorstellen Nieuwe leerkracht in de taalklas - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein

Nadere informatie

S c h o o l j o u r n a a l

S c h o o l j o u r n a a l E n g e l e n b u r g s c h o o l S c h o o l j o u r n a a l 27 januari 2012 Jaargang 1, nr. 1 P r i j s v r a a g I n d i t n u m m e r : 1. Prijsvraag 2. Nieuwe nieuwsbrief 3. Personeel 4. Sing-inn

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Mei 2018 Jaargang 6, nr. 10 I N D I T N U M M E R : Volgend schooljaar Personeel Even voorstellen Gymrooster Grote schoonmaak Eindtoets Kamp groep 8 Contactavond Avondvierdaagse Wisselmoment Agenda V o

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Ontmoeting. S i n g - in

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Ontmoeting. S i n g - in ENGELENBURGSCHOOL 23 april 2014 Jaargang 3, nr. 8 IN DIT NUMMER: Ontmoeting Personeel Sing-in Activiteit Afscheid juf Olivier Inspectiebezoek Komend cursusjaar Vakantierooster Schoolfoto s Kamp Koningsspelen

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. Hij is opgestaan

ENGELENBURGSCHOOL. Hij is opgestaan ENGELENBURGSCHOOL 25 maart 2015 Jaargang 4, nr.7 I N D I T N U M M E R : Hij is opgestaan Paasviering Geboorte Koningsspelen Groepsfoto s Mailcontact Welkom Ouder-kind activiteit Zendingsgeld Citotoets

Nadere informatie

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Protestants Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail:

Nadere informatie

8 nov In dit bulletin:

8 nov In dit bulletin: 8 nov. 2017 Voor de kalender: 3, 8 en 10 nov. Groepen 1/2 Excursie Kriebelbeestjessafari 10 nov. Nationaal Schoolontbijt 24 nov. 1 e Rapport mee (graag de rapportmap mee naar school!) 27 nov. t/m 1 dec.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Jarig Juf Hélène 25 oktober jarig! Van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag gewenst!

Nieuwsbrief. Jarig Juf Hélène 25 oktober jarig! Van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag gewenst! Nieuwsbrief Jarig Juf Hélène 25 oktober jarig! Van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag gewenst! Juf Eva Na de herfstvakantie zal juf Eva ook op vrijdagmorgen weer in groep 3b gaan werken. Juf Lydia

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 26 oktober t/m 9 november. Studiedag 10 oktober

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 26 oktober t/m 9 november. Studiedag 10 oktober 26 oktober 2018 - nummer 5 Agenda Maandag 29 oktober Maandag 5 november Vrijdag 9 november Start thema "Sprookjes en Middeleeuwen" Start blok 3 De Vreedzame School; "We hebben oor voor elkaar" OV- vergadering;

Nadere informatie

Schooljournaal November 2018

Schooljournaal November 2018 Schooljournaal November 2018 In dit nummer: Dankdag Personeel Gebedsgroep ParnasSys Inloopdagen Open dag 31 oktober Kunstgras Schoolfruit Mediatietraining De Vreedzame School Wonderlijk gemaakt BHV collega

Nadere informatie

TORENPRAAT

TORENPRAAT TORENPRAAT 2018-2019 06 Afscheid juf Wilma. Deze week vertelde juf Wilma dat ze per 1 januari 2019 een nieuwe functie heeft. Hartstikke fijn voor haar en uiteraard een felicitatie waard. In de bijlage,

Nadere informatie

Bidden. Kerstviering. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 4 nummer 4 25 november 2015

Bidden. Kerstviering. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 4 nummer 4 25 november 2015 Jaargang 4 nummer 4 25 november 2015 In dit nummer: Bidden Kerstviering Kerstbrunch Te laat Sinterklaasfeest Ouderportaal Wonderlijk gemaakt Instroomkinderen Welkom Studiedag Personeel We hebben oor voor

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L September 2017 Jaargang 6, nr. 1 I N D I T N U M M E R : Jubileum Personeel Website en Facebook Afmelden bij ziekte Streetwise Mediatietraining De Vreedzame School Welkom Klassenouder Even voorstellen..

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 7 9 november 2015

NIEUWSBRIEF nr. 7 9 november 2015 NIEUWSBRIEF nr. 7 9 november 2015 In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Vreedzame School: Blok 3 Heelys (schoenen met wieltjes) Tienminutengesprekken ouderportaal Het Nationaal Schoolontbijt Aanmelden broertjes

Nadere informatie

N U M M E R 1 4. Denkt u eraan dat u uw zoon of dochter een bord, beker en bestek, voorzien van naam en groep, meegeeft op 19 of 20 december?

N U M M E R 1 4. Denkt u eraan dat u uw zoon of dochter een bord, beker en bestek, voorzien van naam en groep, meegeeft op 19 of 20 december? Nieuwsbrief N U M M E R 1 4 1 4 D E C E M B E R 2 0 1 7 Nieuwe leerlingen inschrijven Heeft u een zoon/dochter die 4 jaar wordt of kent u iemand die een school zoekt voor zijn/ haar kind, dan kunt u nu

Nadere informatie

Wijnstok. Personeel. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 4 nummer 1 30 september 2015

Wijnstok. Personeel. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 4 nummer 1 30 september 2015 Jaargang 4 nummer 1 30 september 2015 In dit nummer: Wijnstok Personeel Overblijven W i j n s t o k Na een heerlijke vakantie zijn alle kinderen, ouders en leerkrachten weer gezond en hopelijk fit teruggekeerd.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Donderdag 27 september Agenda: Nieuws uit de groepen

Nieuwsbrief 1. Donderdag 27 september Agenda: Nieuws uit de groepen Nieuwsbrief 1 Donderdag 27 september 2018 Agenda: Woensdag 3 oktober- start kinderboekenweek Vrijdag 5 oktober- schrijver in de klas Maandag 8 oktober: Studiedag, alle kinderen vrij. Dinsdag 9 oktober-

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L E N G E L E N B U R G S C H O O L S C H O O L J O U R N A A L 26 september 2012 Jaargang 2, nr. 2 I N D I T N U M M E R : S c h o o l o n t b i j t Schoolontbijt Verkeersouder Personeel Studiedag Sing-in

Nadere informatie

o.b.s. Het Driespan Puttershoek Nieuwsbrief

o.b.s. Het Driespan Puttershoek Nieuwsbrief o.b.s. Het Driespan Puttershoek Nieuwsbrief November 2015 Sinterklaasje kom maar binnen.. Op zaterdag 14 november komt Sint-Nicolaas om 14.30 uur met zijn Pieten aan in de haven van Puttershoek. Op vrijdag

Nadere informatie

Leerlingenraad Engelenburgschool

Leerlingenraad Engelenburgschool Leerlingenraad Engelenburgschool Inleiding Op de Engelenburgschool is een raad opgericht. De raad is een groep door de kinderen gekozen kinderen. Vanaf groep 5 kunnen kinderen zich verkiesbaar stellen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr. 3 6 november 2018

NIEUWSBRIEF. nr. 3 6 november 2018 NIEUWSBRIEF nr. 3 6 november 2018 In deze nieuwsbrief: Nieuws van de directeur Ouderbijdrage en schoolreisgeld Parkeren op privéparkeerplaatsen De Vreedzame School: Blok 3 We hebben oor voor elkaar Eindtijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Botteloef Schooljaar Nummer 03

Nieuwsbrief. De Botteloef Schooljaar Nummer 03 Nieuwsbrief De Botteloef Schooljaar 2018-2019 Nummer 03 Agenda 20 t/m 28 oktober Herfstvakantie 29 oktober Gastles Waterschap groep 7 30 oktober Schoolfotograaf trek je leukste kleren aan 31 oktober Luizencontrole

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr november 2016

NIEUWSBRIEF nr november 2016 NIEUWSBRIEF nr. 7 22 november 2016 In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Uitje groep 7 meester Mark Inloopochtend Nieuws uit de MR De Vreedzame School Informatieavond ParnasSys Het Vergeten Kind: opbrengst

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders.

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Nieuwsbrief Donderdag 5 november 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 45 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Dit kan echt niet! Sara krijgt een kind. Een oude vrouw

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L December 2015 Jaargang 4, nr. 4 I N D I T N U M M E R : Donkere tijden? Kerstviering Kerstlunch Bijbeltekst van de maand Wonderlijk gemaakt Leerlingenraad Huisbezoek Geboorte MR-lid De Vreedzame School

Nadere informatie

Actie voor de ROMA scholen

Actie voor de ROMA scholen Jaargang 6 nummer 5 30 januari 2019 In dit nummer: Actie Ouderavond Studiedag Koffie inloopochtend Kindgesprekken Contactavond De Vreedzame school Schoolreis Geboren Overblijven Beeldknap Zelfknap Agenda

Nadere informatie

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 4 nummer mei 2016

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 4 nummer mei 2016 Jaargang 4 nummer 11 25 mei 2016 In dit nummer: Geliefde(n) Schoolreisje Contactavond Toekomstige leerlingen Ochtend en A4daagse High-tea Wisselmoment Inspectiebezoek Medezeggenschap Groepsverdeling Groep

Nadere informatie

14 januari 2016. Nieuw jaar, nieuwe stichting. Medezeggenschapsraad. Oudervereniging. Cito toetsen

14 januari 2016. Nieuw jaar, nieuwe stichting. Medezeggenschapsraad. Oudervereniging. Cito toetsen 14 januari 2016 Nieuw jaar, nieuwe stichting Het nieuwe jaar is al weer twee weken oud en daarmee is de tweede helft van het schooljaar ingegaan. Vanaf 1 januari is De Polderrakkers onderdeel van stichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 Schooljaar 15 16 1 december 2015

Nieuwsbrief 7 Schooljaar 15 16 1 december 2015 Nieuwsbrief 7 Schooljaar 15 16 1 december 2015 AGENDA Activiteit donderdag 3 december gr 1 t/m 8 Gym i.p.v. vrijdag vrijdag 4 december gr 1 t/m 8 Sinterklaasviering. Let op: om 08.20 uur aanwezig! maandag

Nadere informatie

September Onderwijs en Leerling-ondersteuning

September Onderwijs en Leerling-ondersteuning September 2017 Agenda 02-10 t/m 08-10 Week van de opvoeding 05-10 Stakingsdag PO in actie 10-10 en 12-10 OPP gesprekken 11-10 Voorlichting V(S)O 14-10 Sportmarkt 17-10 Ouderavond met workshops 23-10 t/m

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016 UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS Agenda: oktober 2016 ma di wo do vr za zo 3 4 Dierendag 5 Dag van de leraar Start Kinderboekenweek 6 7 8 9 8.30 Inloopuurtje

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2017

Nieuwsbrief oktober 2017 Nieuwsbrief oktober 2017 Herinnering; staking 5 oktober Donderdag 5 oktober wordt er gestaakt. De school is dan gesloten! Parkeren In de laatste MRvergadering is het parkeren in en rondom de school besproken.

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week

WEEKBULLETIN. Week WEEKBULLETIN Week 4 2018 Belangrijke data in januari Wo 17/01: & Start Gezond Vr 19/01: Gr 1/2B vrij Vr 26/01: Gr 1/2A vrij Do & vr 01/02 en 02/02: en, alle kinderen vrij Er wordt in de groepen gewerkt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 OBS Het Palet Dorpsweg 33 8051 XS Hattem Tel. 444 1924 www.hetpalethattem.nl Contact: brieven@hetpalethattem.nl Sociaal emotionele vaardigheden De aankomende

Nadere informatie

Schoolnieuws. Ouderbijdrage

Schoolnieuws. Ouderbijdrage Nieuwsbrief oktober 2016 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws Ouderbijdrage Kalender Vreedzame school: we lossen conflicten zelf op Kinderboekenweek 2016 Leerlingenraad Herhaalde oproep: Kom op tijd! Muziekstagiaires

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2016

Nieuwsbrief november 2016 Nieuwsbrief november 2016 Aan de ouders en verzorgers, U heeft het waarschijnlijk wel meegekregen. De Patrimoniumschool is onderdeel geworden van onderwijsgroep Gave. We zullen als stichting in het vervolg

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september Nieuwsbrief Week 38 18 t/m 24 september Vanuit de directie Op de Dag van de Democratie een nieuwsbrief van school, met een aantal punten die heel goed passen bij deze dag. Gisteren zaten we met alle kinderen

Nadere informatie

Wat een schat. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer juni 2014

Wat een schat. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer juni 2014 Jaargang 2 nummer 10 25 juni 2014 In dit nummer: Wat een schat Personeel Overblijven Ontmoetingshuis Schoonmaakavond Verantwoording van ons onderwijs Jaarplanning Informatieavond Ouderavond HIPPO Contactavond

Nadere informatie

Week 40 1 t/m 5 oktober. Felicitaties voor alle jarigen en we wensen jullie een hele fijne verjaardag! Agenda

Week 40 1 t/m 5 oktober. Felicitaties voor alle jarigen en we wensen jullie een hele fijne verjaardag! Agenda Leerlingenraad Maandag 24 september was het zover, het eerste overleg met de nieuwe leerlingenraad. Uit elke groep 5 t/m 8 is er een kind gekozen die de groep in de leerlingenraad mag vertegenwoordigen.

Nadere informatie

De Vreedzame School Blok 2 NUMMER 3 09-10-2015

De Vreedzame School Blok 2 NUMMER 3 09-10-2015 NUMMER 3 09-10-2015 Opening Kinderboekenweek De Kinderboekenweek is weer van start gegaan en we hebben hem gisteren feestelijk geopend met een leuke bijeenkomst in de aula. De hele school hangt vol met

Nadere informatie

Het nieuwe jaar is begonnen! We zijn blij dat juf Marieke gestart is in het lokaal naast groep. Thema Winter

Het nieuwe jaar is begonnen! We zijn blij dat juf Marieke gestart is in het lokaal naast groep. Thema Winter Thema Winter Basisschool De Bron Spiesheem 54 3907 NJ Veenendaal Nieuwsbrief 5, januari 2015 instroomgroep en groep 1/2 Januari 2015 Nieuwe leerlingen: In de instroomgroep is Zuzanna Kok gestart en in

Nadere informatie

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel April 2014 Franciscusbericht Koningsspelen vrijdag 25 april Vrijdag 25 april doen we met de Franciscusschool mee aan de Koningsspelen. We denken hier een goede invulling te kunnen geven door een sponsorloop

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Jarig Dinsdag 16 april is juf Alida Blokland jarig. Alvast van harte gefeliciteerd en een fijne dag gewenst!

Nieuwsbrief. Jarig Dinsdag 16 april is juf Alida Blokland jarig. Alvast van harte gefeliciteerd en een fijne dag gewenst! Nieuwsbrief Jarig Dinsdag 16 april is juf Alida Blokland jarig. Alvast van harte gefeliciteerd en een fijne dag gewenst! Psalm van de maand De psalm van de maand april is psalm 133: 3. Zending Latin Link

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 9 jaargang

Nieuwsbrief Nummer 9 jaargang CBS De Twatine Boeyengastraat 18 8627 SG Gauw tel. : 0515-521596 fax : 0515-521132 e-mail : schoolleider@twatine.nl website: www.twatine.nl Nieuwsbrief Nummer 9 jaargang 2016-2017 Agenda: Maart 1 Studiedag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9, vrijdag 4 november 2016

Nieuwsbrief 9, vrijdag 4 november 2016 Nieuwsbrief 9, vrijdag 4 november 2016 Van TikTik naar SchoolSuite: in de onderbouw nemen we de eerste stappen om dit in te voeren De nieuwe versie van TikTik heet SchoolSuite. We nemen kleine stappen

Nadere informatie

Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie!

Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie! Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie! Kind op Maandag Vanaf dit schooljaar werken we weer met Kind

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week 41. Kinderboekenweek

WEEKBULLETIN. Week 41. Kinderboekenweek WEEKBULLETIN Week 41 Belangrijke data in oktober: Vr 10/10: groep 1/2 B vrij Di 14/10: studiemiddag, groep 1 t/m 8 vrij Vr 17/10: groep 1/2 A vrij Ma 20/10 t/m Vr 24/10: herfstvakantie Vr 31/10: groep

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Deze maand. In deze uitgave

NIEUWSBRIEF. Deze maand. In deze uitgave NIEUWSBRIEF Maart 2018 Deze maand Ma 12 mrt Informatieavond voor alle groepen Wo 14 mrt Uiterlijk paasactie lijsten inleveren Ma 19 mrt Studiedag: alle leerlingen vrij 19-23 mrt Week van de lentekriebels

Nadere informatie

Bijlage schoolgids 2014-2015 obs Den Aldenhaag

Bijlage schoolgids 2014-2015 obs Den Aldenhaag Bijlage schoolgids 2014-2015 obs Den Aldenhaag Inhoudsopgave: Organisatie 1.1. Indeling van de groepen 1.2 Personeel Onderwijskundig 2.1 Vreedzame school 2.2. Engels Ouders 3.1 Activiteiten Commissie 3.2

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nummer 3, november 2018 AGENDA DECEMBER 5 Sinterklaas 6 Start thema Kerst 20 Kerstfeest 24 t/m 04-01 Kerstvakantie WELKOM In groep 1 zijn Tessa Veltman en Emma Berkenpas gestart. Wij wensen hen een fijne

Nadere informatie

Nieuwsbrief OBS de Pionier

Nieuwsbrief OBS de Pionier Nieuwsbrief OBS de Pionier Voor de optimale ontwikkeling van ieder individueel kind Korte Pionierweetjes Orion 11-13 Koffieochtend Op 26 september staat de eerste koffieochtend voor ouders en directie

Nadere informatie

nieuwsbrief Het Element november 18.11

nieuwsbrief Het Element november 18.11 nieuwsbrief Het Element november 18.11 Aan de ouder(s)/verzorger(s), Even terugkijken De kinderboekenweek met het thema vriendschap was een succes. In alle groepen is er extra aandacht geweest voor boeken

Nadere informatie

Ouderbetrokkenheid Herdenking groep 7/8 MR

Ouderbetrokkenheid Herdenking groep 7/8 MR 16 april 2019 Ouderbetrokkenheid Op 13 mei vindt de voorkeuring plaats voor de certificering van het traject ouderbetrokkenheid 3.0 U krijgt in mei een aparte Nieuwsflits waarin beschreven wordt welke

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L mei / juni 2017 Jaargang 5, nr. 9 I N D I T N U M M E R : Dierbaar Personeel Contactavond Schoonmaken Aanmelden nieuwe leerlingen Avondvierdaagse Groepsindeling Wisselmoment Even voorstellen H i j w a

Nadere informatie

Bijna jarig! Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben, zoals Ik jullie heb liefgehad Johannes 15:12. De Bron. In dit nummer:

Bijna jarig! Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben, zoals Ik jullie heb liefgehad Johannes 15:12. De Bron. In dit nummer: De Bron Oktober 2014 Bijna jarig! Jonathan, 15 oktober Sem, 27 oktober Allebei een hele fijne dag! Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben, zoals Ik jullie heb liefgehad Johannes 15:12 In dit nummer:

Nadere informatie

Verjaardagen. Lekker Groente en Fruit om 10:00 uur / Tussendoortje / Pauze snack INFOBULLETIN SEPTEMBER 2015

Verjaardagen. Lekker Groente en Fruit om 10:00 uur / Tussendoortje / Pauze snack INFOBULLETIN SEPTEMBER 2015 INFOBULLETIN SEPTEMBER 2015 Locatie Middengebied, Nummer 1, Jaargang 4 De Plevier, jouw stap naar persoonlijke ontwikkeling. De persoonlijke ontwikkeling van iedereen staat bij ons centraal. Om persoonlijke

Nadere informatie

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013 Document leerlingenraad Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013 Inhoud: 1. wat verstaan we onder een leerlingenraad? 2. opzet en organisatie van een leerlingenraad a. samenstelling van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr maart Woensdag 22 maart Schoonmaakavond Vrijdag 24 maart Tien minuten inloop Woensdag 29 maart Studiedag

NIEUWSBRIEF. nr maart Woensdag 22 maart Schoonmaakavond Vrijdag 24 maart Tien minuten inloop Woensdag 29 maart Studiedag NIEUWSBRIEF nr. 14 22 maart 2017 In deze nieuwsbrief: Personele zaken 10 minuutjes inloop Koningsdag en sportdag kleuters Schoolschaaktoernooi 2017 Nieuws uit de MR Nieuw blok Vreedzame school Herhaling:

Nadere informatie

AGENDA HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 12, blok 2 maandag 11 november 2013

AGENDA HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 12, blok 2 maandag 11 november 2013 11 november studiedag Vergeet u niet dat alle kinderen maandag 11 november vrij zijn! DigiDUIF Het doet ons goed dat vrijwel alle ouders zich hebben aangemeld bij digiduif. Woensdag 13 november start de

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F Belangrijke data: N I E U W S B R I E F obs Apollo --- Grote Beer 36 --- 7904 LW Hoogeveen --- tel. 0528-262616 website: www.obs-apollo.nl --- email: info@obs-apollo.nl 28 oktober Koffie morgen vanaf 8.30

Nadere informatie

Voor de ouders, We hopen natuurlijk op veel bezoekers! Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Schoolfruit. Agenda deze week:

Voor de ouders, We hopen natuurlijk op veel bezoekers! Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Schoolfruit. Agenda deze week: 2 4 Nieuwsbrief 26 Maandag 13 maart vrijdag 17 maart Voor de ouders, Aanstaande woensdag, 15 maart, is de nationale Daltondag. Ook onze deuren staan die dag tussen 9 en 12 uur open voor mensen, die meer

Nadere informatie