S C H O O L J O U R N A A L

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "S C H O O L J O U R N A A L"

Transcriptie

1 December 2015 Jaargang 4, nr. 4 I N D I T N U M M E R : Donkere tijden? Kerstviering Kerstlunch Bijbeltekst van de maand Wonderlijk gemaakt Leerlingenraad Huisbezoek Geboorte MR-lid De Vreedzame School Vanuit groep 6 Agenda D o n k e r e t i j d e n? Rond de kerstperiode hoor je regelmatig dat mensen zeggen, het zijn de donkere tijden van kerst. Dat klopt ook, de dagen zijn korter en het is veel langer donker. Vaak heeft het ook een dubbele boodschap. Juist rondom kerst en oud en nieuw ervaren mensen eenzaamheid, maar ook de vele oorlogen, aanslagen, armoede laten ons voelen dat we leven in een donkere tijd. De tekst die de kinderen deze maand moeten leren spreekt niet over de donkere tijden van kerst maar geeft Christenen een hele andere opdracht. In Mattheus 5 vers 14 staat: U bent het licht van de wereld. Een stad die boven op de berg ligt, kan niet verborgen zijn. In dit stukje in de bijbel gaat het ook over het zout van de aarde zijn en over het licht op een kandelaar zijn. Wij moeten het licht zijn in deze wereld, we moeten niet verborgen zijn, maar schijnen. We mogen schijnen voor onze Koning die Zijn Zoon naar de aarde stuurde. Dat is een moeilijke opdracht. Toch is het mogelijk, anders geeft Jezus ons deze opdracht niet. We kunnen gaan schijnen als we elke dag mogen leven door de Geest van God. Zo proberen we als leerkrachten van de Engelenburgschool een licht te zijn voor de kinderen, ouders en elkaar op school. Door elkaar te zien, vriendelijk te zijn en elkaar te helpen waar nodig. Dit proberen we met vallen en opstaan te doen. Alle collega s wensen de kinderen en ouders een stralend kerstfeest toe en we hopen samen met u een lichtend licht te zijn. K e r s t v i e r i n g Zendingsgeld 27 nov 7,57 4 dec 4,50 11 dec 8,93 Totaal 21,00 Op woensdag 16 december vieren we kerst op school. U bent van harte uitgenodigd om deze viering mee te maken. De groepen 1 t/m 5 vieren dit van tot uur. De deur bij de onderbouw gaat om uur open. Tijdens de viering is de deur dicht. De groepen 6 t/m 8 vieren kerst van tot uur. De deur bij de bovenbouw gaat om uur open. Tijdens de viering is de deur dicht. Jongere broertjes en zusjes kunnen niet mee i.v.m. de rust tijdens de viering. We kijken uit naar een mooie viering waarin we eraan denken dat onze Zaligmaker Jezus Christus is geboren om verzoening te brengen voor al onze zonden.

2 Pagina 2 K e r s t l u n c h De kinderen van groep 5 t/m 8 gaan op de donderdag en vrijdag voor de kerstvakantie nog naar school. We willen met de kinderen op vrijdag 18 december een heerlijke kerstlunch hebben. Wij willen u vragen om thuis eten klaar te maken voor de kinderen. Om uur kunt u het eten in de klas bezorgen. Alle kinderen moeten zelf borden en bestek meenemen. De school zorgt voor genoeg drinken. De kinderen zullen s middags om uur vrij zijn. We hopen op een heerlijke en gezellige middag. B i j b e l t e k s t v a n d e m a a n d Jarig in januari Oumayya Dadi Juf Luteijn Dirjan Torn Broers Jayden Versteeg Liwya de Jong Amin Azzamouri Mahdi Spijker Juf Lambers Meester Bor Joyce Schoeman Wilco van Beek Imane Lamaiz Heeft u het al gezien? In de hal van de school staat een tafel met daarop een uitbeelding van een tekst uit de Bijbel. Zo worden de kinderen bewuster van de betekenis van een Bijbeltekst. Deze foto is van de maandtekst van november, Lukas 19 vers 10: Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. W o n d e r l i j k g e m a a k t In de maand januari wordt de tweede les van Wonderlijk gemaakt gegeven. In groep 1 is het thema van de les: zwangerschap en geboorte. Onderdelen die aan bod komen zijn: babyspullen, groeien in mama s buik en een broertje of zusje krijgen. Daar hebben een heel aantal kinderen al ervaring mee. Juf Celianne komt in januari haar baby ook in de klas laten zien. In groep 2/3 gaat het over de komst van een baby. Hoe gaat het als een moeder zwanger is en een baby krijgt? Wat zijn de voorbereidingen thuis en voor de rest van het gezin? In groep 4/5 gaat het over vriendschap. Hoe ben je een vriend voor iemand en hoe blijf je vrienden? Ook gaat de les over elkaar aanraken. Wanneer is dat wel fijn en wanneer niet? Ook verliefdheid en verkering krijgen komt aan bod. In groep 6 gaat het over lichaamstaal. Wat is lichaamstaal en hoe straal je zekerheid uit? Ook kijken we naar het groeien van je lichaam. In groep 7/8 gaat het over algemene lichamelijke veranderingen, verschillen tussen jongens en meisjes en over onzekerheid. Het zou mooi zijn als u in deze maand ook met de kinderen bovenstaande onderdelen kunt bespreken. Graag horen we feedback van u, over hoe de kinderen de lessen hebben ervaren.

3 Pagina 3 L e e r l i n g e n r a a d In november hebben kinderen zich kandidaat gesteld om in de leerlingenraad te mogen. Zij hebben zich aan de klas gepresenteerd en vervolgens hebben alle kinderen gestemd. De volgende kinderen zijn gekozen. Groep 5: Djayden en Imane Groep 6: Martijn en Arno Groep 7: Carlijn en Dirjan Groep 8: Havva en Naomi Op donderdag 21 januari is de eerste vergadering van de leerlingenraad. Via de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de leerlingenraad. H u i s b e z o e k Als leerkrachten vinden we het belangrijk om bij uw kind op huisbezoek te komen. De leerkracht van groep 1 gaat bij de helft van de kinderen op huisbezoek. Dit is met name de nieuwe gezinnen waarvan hun kind voor de voorjaarsvakantie instroomt. In groep 2 komt de leerkracht bij de andere helft van de kinderen op huisbezoek. Dit zijn de kinderen die in groep 1 geen huisbezoek hebben gehad. Vervolgens krijgt de helft van de kinderen van groep 3 de juf weer op huisbezoek. Dit gaat zo door t/m groep 7. De leerkracht van groep 8 komt niet meer op huisbezoek. De leerkrachten maken zelf met u een afspraak voor het huisbezoek. Bijbeltekst van de maand U bent het licht van de wereld. Een stad die boven op de berg ligt, kan niet verborgen zijn. Mattheus 5: 14 G e b o o r t e Bij de familie Zwijnenburg is een jongen geboren, Aron Immanuel. Hij is geboren op 4 november en hij is het broertje van Ruben en David. In het kaartje staat een prachtige tekst: Een boog in de wolken als teken van trouw, staat boven jouw leven, zegt: Ik ben bij jou! In tijden van vreugde, maar ook van verdriet, ben jij bij Hem veilig, Hij die jou ziet. We wensen dit gezin veel zegen toe bij de opvoeding van Aron. MR- lid Na ruim zes jaar neemt Wilma de Kleuver, aan het einde van dit schooljaar, afscheid als MRlid. We bedanken Wilma de Kleuver voor haar betrokkenheid en inzet in de afgelopen jaren. Als opvolger hebben wij een andere ouder van school gevraagd, Bas van den Berg. Hij is de vader van Janne-Sophie uit groep 4 en Joel uit groep 1. Mocht u bezwaren hebben tegen deze kandidaat, of graag zelf zitting willen nemen in de MR dan kunt u dat aangeven t/m 22 januari. Dit kan bij de voorzitter van de MR, meester Erik van den Heuvel. Bij meerdere kandidaten zal er een stemming plaatsvinden.

4 Pagina 4 D e V r e e d z a m e S c h o o l Eind januari gaan we met de kinderen werken over gevoelens. Om kunnen gaan met gevoelens is van groot belang voor een positief klimaat in de klas en in de school. De Vreedzame School streeft naar een klimaat waarin iedereen zich prettig voelt en waarin kinderen hart voor elkaar hebben, dat wil zeggen dat ze met respect omgaan met elkaar. Dat gaat gemakkelijker als kinderen in staat zijn hun gevoelens te benoemen en zich in de gevoelens van anderen te verplaatsen. Kinderen zijn dan beter in staat om conflicten positief op te lossen. Om met elkaar over gevoelens te praten, is het van belang dat de kinderen zich veilig voelen in de groep; tegelijkertijd bevorderen deze gesprekken de veiligheid in de groep. Er ontstaat een vertrouwde sfeer. We hebben het over gevoelens als boos en verdriet. We bespreken wat het betekent als iemand wordt buitengesloten. De kinderen leren herkennen wat hen boos maakt en hoe ze hun boosheid uiten. Ze leren dat afkoelen belangrijk is om een conflict te kunnen oplossen. Verder gaat het in blok 4 over blij zijn, tevreden zijn, en opkomen voor elkaar. De lessen gaan over dingen die je leuk vindt en waar je blij van wordt. Aan het eind van blok 4 bedenken de kinderen een les, die voor iedereen leuk is. Ze bereiden de les zo veel mogelijk zelf voor en verzorgen de les. Na afloop staan de kinderen stil bij de vraag of iedereen een leuke les heeft gehad en worden zo mogelijk afspraken voor een volgende keer gemaakt. Op school wordt het steeds gewoner om over gevoelens te praten. In het begin is het vaak nog onwennig. Uiteraard houden we er rekening mee dat niet elk kind even gemakkelijk over zijn of haar gevoelens praat. We leren de kinderen dat ze mogen passen, als ze niet over hun gevoelens willen vertellen. We willen kinderen de ruimte geven om zelf te kiezen wat ze over hun gevoelens kwijt willen. Twitterbericht mensen die veel van Gods liefde uitstralen, zijn vaak door diepe dalen gegaan waar ze God ontmoet hebben

5 Pagina 5 V a n u i t g r o e p 6 Albert en Tim Sint en piet waren op pad. En zaten eens te bedenken. Wat ze de kinderen zouden schenken. De piet zat in een rolstoel. Maar hij was niet minder cool. Hoofdpiet was vergeten. Maar de anderen pieten konden niet ontbreken. de ene kreeg dit en de anderen dat. Maar ze wisten niet wat. Er lagen lege flessen. Ze strooiden pepernoten maar geen bessen. De piet was uit gegleden in de gang. Toen was sinterklaas heel erg bang. Dat ze je schoen vullen is logies. Maar dat ze door de schoorsteen kunnen is onlogisch Dit is bijna het eind. Omdat het gedicht rijmt. Groeten sint en piet Hoi hoi ouders dit gaat over sinterklaas. Hij is heel erg aardig net als pieterbaas. Ik had een tank gemaakt voor Albert met de lootjes. Het was een tank en geen bootjes. En dit was het stukje van de nieuwsbrief dag luitjes. Met jullie spruitjes. (Tooske) van sinterklaas de sint wist niet wat hij ons moet schenken. Hij moest met de pieten na denken. Toen zag hij ons lijstje. Hij had een cadeau van een heel klein prijsje. Niels

6 Pagina 6 Ik maakte een surprise. Ik kreeg er een. Ik kreeg een computer. Zijn paard een winterpeen. Sinterklaas gedicht Arno en Alberto. Ik had een suprise gekregen van Sint, en daarom is Sint vandaag de baas. Hij zat diep na te denken. De Sint dacht na wat hij jou zou schenken. en toen zag hij dit om te geven. Van de sint en de pieten De sint dacht eens wat hij ons zal schenken hij zat heel lang na te denken Toen had hij een ideetje wet was geen makkelijk klusje maar het was een klein kunstje om het klaarte te maken maar het was eens voor Niels (Martijn) Youssef Lamaiz Ik heb een leuke sinterklaas gehad, ook al vier ik geen sinterklaas. Ik heb zelfs een voetbal gekregen. Dat had ik niet verwacht. Toen ik groep 3 zat ging ik nadenken ik dacht dat alles heel moeilijk werd. Maar het viel nog best mee. En ik heb het heel leuk in groep 6 ik ben benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren en tot nu is het al leuk als ik een cijfer mocht geven was het een 7½.

7 Pagina 7 A g e n d a Datum Woensdag 16 december Donderdag 17 december Vrijdag 18 december Maandag 4 januari Activiteit Kerstviering en uur Onderbouw vrij - start kerstvakantie Kerstlunch bovenbouw uur kerstvakantie Start instroomleerlingen Dinsdag 5 januari Open inloop uur gr 4 t/m 8 Donderdag 21 januari Eerste vergadering leerlingenraad Woensdag 27 januari Woensdag 27 januari Adviesgesprekken VO Volgende nieuwsbrief mee De regel van de maand is: we hebben hart voor elkaar

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017 PAULUSPRAAT 3 Januari 2017 Inhoudsopgave - Van de directie - Even voorstellen Nieuwe leerkrachten in groep 3 - Even voorstellen Nieuwe leerkracht in de taalklas - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein

Nadere informatie

Actie voor de ROMA scholen

Actie voor de ROMA scholen Jaargang 6 nummer 5 30 januari 2019 In dit nummer: Actie Ouderavond Studiedag Koffie inloopochtend Kindgesprekken Contactavond De Vreedzame school Schoolreis Geboren Overblijven Beeldknap Zelfknap Agenda

Nadere informatie

Wat zou je willen. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 5 nummer 3 30 november 2016

Wat zou je willen. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 5 nummer 3 30 november 2016 Jaargang 5 nummer 3 30 november 2016 In dit nummer: Bidden Kerstbrunch Wonderlijk gemaakt Sinterklaasfeest 100e leerling Afscheid Ingang Mediatie Agenda Contact Wat zou je willen Veel mensen hebben iets

Nadere informatie

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Vreedzame School. Wat doen we in blok 4? o.b.s. De Zwarm: Samen werkt beter! 1.

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Vreedzame School. Wat doen we in blok 4? o.b.s. De Zwarm: Samen werkt beter! 1. Nieuwsbrief Vreedzame School o.b.s. De Zwarm www.dezwarm.nl In deze editie: We hebben hart voor elkaar Wat doen we in blok 4? Inhoud van de lessen Wat hebben we geleerd in blok 3? Ouderavond 12 april Tips

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Kerst

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Kerst ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L 17 december 2014 Jaargang 4, nr.4 I N D I T N U M M E R : Kerst Welkom Groep 1/2 vrij De Vreedzame School Oud papier Sing-in Wonderlijk gemaakt Jeugdsportfonds

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week 5. Kinderfilmfestival

WEEKBULLETIN. Week 5. Kinderfilmfestival WEEKBULLETIN Week 5 Belangrijke data februari: Woe 01/02: maandviering 08.40 uur Do 02/02: studiemiddag vanaf 12.00 uur groep 1 t/m 8 vrij Vr 03/02: studiedag groep 1 t/m 8 vrij Vr 10/02: groep 1/2B vrij

Nadere informatie

In leven. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 4 18 december 2013

In leven. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 4 18 december 2013 Jaargang 2 nummer 4 18 december 2013 In dit nummer: In leven Personeel We hebben hart voor elkaar Tip voor ouders Open lessen School kerkdienst Ouderportaal Onderzoek oudertevredenheid Snappet Agenda I

Nadere informatie

De Vreedzame School. Blok 4 We hebben hart voor elkaar. Wij starten met de lessen uit:

De Vreedzame School. Blok 4 We hebben hart voor elkaar. Wij starten met de lessen uit: De Vreedzame School Blok 4 We hebben hart voor elkaar Wij starten met de lessen uit: Algemeen Dit blok gaat over gevoelens. Om kunnen gaan met gevoelens is van groot belang voor een positief klimaat in

Nadere informatie

Schooljournaal December 2018

Schooljournaal December 2018 Schooljournaal December 2018 In dit nummer: Stralend Licht & Kerst Personeel Tanja Wolvers Voorleeswedstrijd Welkom op school Leerlingenraad Facebook & Instagram Groep 1/2 & 2/3 ICT Luc vertelt De Vreedzame

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week 7. Gefeliciteerd. Vreedzame school blok 4. Vorige week waren jarig: 08/02 Numair Bokazini 10/02 Ethan Rutetebya

WEEKBULLETIN. Week 7. Gefeliciteerd. Vreedzame school blok 4. Vorige week waren jarig: 08/02 Numair Bokazini 10/02 Ethan Rutetebya WEEKBULLETIN Week 7 Belangrijke data februari: Di 14/02: rapportgesprekken Do 16/02: rapportgesprekken Vr 17/02: groep 1/2A vrij Ma 27/02 t/m vr 03/03: voorjaarsvakantie Gefeliciteerd Wijziging gym kleuters

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 7-1-2016 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week

WEEKBULLETIN. Week WEEKBULLETIN Week 4 2018 Belangrijke data in januari Wo 17/01: & Start Gezond Vr 19/01: Gr 1/2B vrij Vr 26/01: Gr 1/2A vrij Do & vr 01/02 en 02/02: en, alle kinderen vrij Er wordt in de groepen gewerkt

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. K e r s t f e e s t. P e r s o n e e l

ENGELENBURGSCHOOL. K e r s t f e e s t. P e r s o n e e l ENGELENBURGSCHOOL SCHOOLJOURNAAL 28 november 2012 Jaargang 2, nr. 4 K e r s t f e e s t I N D I T N U M M E R : Kerstfeest Personeel Sinterklaasfeest Kerstbrunch Nieuwe leerlingen Nederlandse taal Welkom

Nadere informatie

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer uitgerust begonnen, een prima start.

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer uitgerust begonnen, een prima start. Info 6 2016/2017 Datum: 13-01-2017 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer

Nadere informatie

Kerstlunch. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 4 19 december Licht Kerstbrunch Geboren Ouderavond

Kerstlunch. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 4 19 december Licht Kerstbrunch Geboren Ouderavond Jaargang 6 nummer 4 19 december 2018 In dit nummer: Licht Kerstbrunch Ouderavond Personeel Welkom en afscheid School - kerkdienst Ouderwerkgroep Gebedsmoment Wonderlijk gemaakt Beeldknap Agenda Als alles

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017 Belangrijke data tot en met half maart 2017 Datum NIEUWSBRIEF Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017 Activiteit 14 februari 2 e binnenles schooltuinen groep 6P Loes Mantel Week van 13 Rapporten

Nadere informatie

Bidden. Kerstviering. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 4 nummer 4 25 november 2015

Bidden. Kerstviering. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 4 nummer 4 25 november 2015 Jaargang 4 nummer 4 25 november 2015 In dit nummer: Bidden Kerstviering Kerstbrunch Te laat Sinterklaasfeest Ouderportaal Wonderlijk gemaakt Instroomkinderen Welkom Studiedag Personeel We hebben oor voor

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 6, Insluippreventie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 6, Insluippreventie R.K. Basisschool De Hunenborg Nummer 6, 27-01-2017 Insluippreventie In deze nieuwsbrief: Insluippreventie Nieuw buitenspeelmateriaal Kindgesprekken Oud papier oproep Vreedzame School Vanuit de MR Carnaval

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Februari 2017 Jaargang 6, nr. 7 I N D I T N U M M E R : Biddag Personeel Luizenmoeders gezocht Paasviering Schooljaar 2018-2019 Onderbouwplein Open week De Vreedzame School Vanuit groep 1 Agenda B i d

Nadere informatie

Alle ruimte voor kennis en talent Jaargang 3 januari 2017

Alle ruimte voor kennis en talent Jaargang 3 januari 2017 Nieuwsbrief Alle ruimte voor kennis en talent Jaargang 3 januari 2017 Er heerst hoofdluis op school! Deze mededeling is helaas niet nieuw. Dit schooljaar is de hoofdluis een hardnekkig probleem. De instructie

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. Hij is opgestaan

ENGELENBURGSCHOOL. Hij is opgestaan ENGELENBURGSCHOOL 25 maart 2015 Jaargang 4, nr.7 I N D I T N U M M E R : Hij is opgestaan Paasviering Geboorte Koningsspelen Groepsfoto s Mailcontact Welkom Ouder-kind activiteit Zendingsgeld Citotoets

Nadere informatie

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 2 31 oktober Dankdag Personeel Wonderlijk gemaakt

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 2 31 oktober Dankdag Personeel Wonderlijk gemaakt Jaargang 6 nummer 2 31 oktober 2018 In dit nummer: Dankdag Personeel Wonderlijk gemaakt Nieuwe kinderen Koffie inloop ochtend Geboren Sponsor Blok 3 DVS Tips Woordknap Muziekknap Agenda Dankdag Op woensdag

Nadere informatie

Scholenonderzoek RTL Nieuws: 't Ruimteschip krijgt 7,8 voor eindtoets

Scholenonderzoek RTL Nieuws: 't Ruimteschip krijgt 7,8 voor eindtoets Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 25, 22 februari 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Hebt u ook gekeken

Nadere informatie

Ontmoeting. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 8 16 april 2014

Ontmoeting. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 8 16 april 2014 Jaargang 2 nummer 8 16 april 2014 In dit nummer: Ontmoeting Geboorte Nieuwe leerlingen Komend cursusjaar Geboorte Ontmoetingshuis Activiteit voor ouders en kinderen Vakantierooster Verlof Ochtend en avond

Nadere informatie

Ke rst. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 4 17 december 2014

Ke rst. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 4 17 december 2014 Jaargang 3 nummer 4 17 december 2014 In dit nummer: Kerst Schoolkerkdienst Kerstlunch Wonderlijk gemaakt Welkom Instroomgroep Jeugdsportfonds Schoolfruit Foto s kerstviering Collecte Agenda Ke rst We mogen

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L November 2016 Jaargang 5, nr. 3 I N D I T N U M M E R : Wat zou je willen? Personeel Geboorte Sinterklaas Kerst Jeugdsportfonds Mediatietraining Even Vanuit gr. 3/4 Agenda W a t z o u j e w i l l e n?

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Ontmoeting. S i n g - in

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Ontmoeting. S i n g - in ENGELENBURGSCHOOL 23 april 2014 Jaargang 3, nr. 8 IN DIT NUMMER: Ontmoeting Personeel Sing-in Activiteit Afscheid juf Olivier Inspectiebezoek Komend cursusjaar Vakantierooster Schoolfoto s Kamp Koningsspelen

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Kerst

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Kerst ENGELENBURGSCHOOL 26 november 2014 Jaargang 4, nr.3 K e r s t IN DIT NUMMER: Kerst Personeel Goaltjes op het plein Mediatorentraining Studievaardigheden Vriezer / oven Op dinsdagavond 16 december hopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 5 juli Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief 7 5 juli Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief 7 5 juli 2019 Beste ouder(s), verzorger(s), Hulpouders bedankt: Het is lastig om een ieder persoonlijk te bedanken voor alles waarbij u ons het afgelopen jaar hebt geholpen. We lopen dan de

Nadere informatie

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen!

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen! 25-02-2016 Afgelopen 2 weken zijn de rapporten mee naar huis gegaan en hebben wij met alle ouders 10 minuten gesprekken gevoerd. Ook met de kinderen in de bovenbouwgroepen zijn de behaalde resultaten van

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. Z e g m e j e n a a m. P e r s o n e e l. en ik weet wie je bent.

ENGELENBURGSCHOOL. Z e g m e j e n a a m. P e r s o n e e l. en ik weet wie je bent. ENGELENBURGSCHOOL SCHOOLJOURNAAL 19 december 2012 Jaargang 2, nr. 5 Z e g m e j e n a a m. I N D I T N U M M E R : Zeg me je naam Personeel Beste beentje voor Bijbelbus Sport en spel Welkom Andere school

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 d.d

Nieuwsbrief 8 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 8 d.d. 11-12-2018 Dinsdag 11 december 2018 Nieuwsbrief 8 Donderdag 13 december 2018 Donderdag 20 december 2018 Vrijdag 21 december 2018 Spreekuur JGT 14-15 uur Kerstviering

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 7 december 2012 Schakelaartje Nr. 274 25 e jaargang week 49 10 december MR vergadering 12 december Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij 19 december Kerstviering met ouders 21 december Groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief Februari 2017

Nieuwsbrief Februari 2017 Nieuwsbrief Februari 2017 Week van de Poëzie Maandag 30 januari t/m vrijdag 3 februari "WEEK VAN DE POEZIE". Gedichten lezen, gedichten maken, samen een schoolkrant maken, gedichten op muren in de buurt

Nadere informatie

Dec STEIJAERTNIEUWS

Dec STEIJAERTNIEUWS O.B.S. De J.P.F. Steijaertschool Joseph Haydnlaan 1 2394 GJ Hazerswoude Rijndijk Tel.: 071-3412742 Website: www.steijaertschool.nl E-mail: schoolleider@steijaertschool.nl STEIJAERTNIEUWS Dec. 2017 INHOUD:

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Horizon

Nieuwsbrief de Horizon P a g i n a 1 Nieuwsbrief de Horizon Agenda 5 januari: luizencontrole 6 januari: oud papier 7 januari: inloopmiddag 11 januari: kleuters en onderbouw vrij 21 januari: studie dag leerlingen vrij 22 januari:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11. vrijdag 09 februari 2018

Nieuwsbrief 11. vrijdag 09 februari 2018 Nieuwsbrief 11 vrijdag 09 februari 2018 AGENDA 12-02 t/m 16-02 Carnavalsvakantie 20-02 BIEB groep 1/2A+B+C 20-02 OV vergadering 19.30 21.00 uur 21-02 Luizencontrole 22-02 BIEB groep 5-06 22-02 Schoolfotograaf

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. 27 maart 9,35 10 april 5,95 17 april 5,26 24 april 6,10

ENGELENBURGSCHOOL. 27 maart 9,35 10 april 5,95 17 april 5,26 24 april 6,10 ENGELENBURGSCHOOL 29 april 2015 Jaargang 4, nr.8 I N D I T N U M M E R : Mag ik met je ruilen? Personeel Welkom Ouder-kind activiteit Avondvierdaagse Sing-in 29 mei Cito Voor en na schooltijd De Vreedzame

Nadere informatie

S c h o o l j o u r n a a l

S c h o o l j o u r n a a l E n g e l e n b u r g s c h o o l S c h o o l j o u r n a a l 27 januari 2012 Jaargang 1, nr. 1 P r i j s v r a a g I n d i t n u m m e r : 1. Prijsvraag 2. Nieuwe nieuwsbrief 3. Personeel 4. Sing-inn

Nadere informatie

de zon schijnt altijd

de zon schijnt altijd de zon schijnt altijd GEDICHTEN Klara Hobrink Inhoud 1 Achter de wolken 2 Zit men in een diep dal 3 Wat gebeurt er om ons heen? 4 U geeft antwoord 5 Loof de Heer 6 De blijdschap 7 Hem danken 8 Ken je de

Nadere informatie

WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & BELANGSTELLENDEN

WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & BELANGSTELLENDEN Nieuwsbrief 13 WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & BELANGSTELLENDEN Schooljaar 2014 2015 2 december 2014 www.deregenbooghn.csgdewaard.nl 0186-601983 s.brauckman@csgdewaard.nl Planning 3 december Juf Anita

Nadere informatie

Nieuwsbrief van obs De Goudvink

Nieuwsbrief van obs De Goudvink Nieuwsbrief van obs De Goudvink schooljaa r 2016-2017 Nieuwsbrief 18 november 2016 Belangrijke data 21 november Groep 1 en 2 naar de Tamboer 24 november Groep 3 en 4 naar de Tamboer 24 november Groep 1

Nadere informatie

Kalender. Nr. 7, 5 december 2018

Kalender. Nr. 7, 5 december 2018 Nr. 7, 5 december 2018 Kalender 5 december: Sintfeest op school 12 december: kerstknutsel 19 december: 18.30 uur kerstviering in de basisgroep 24 december 2018 t/m 4 januari 2019: kerstvakantie Bijbelverhalen

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Gods kracht

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Gods kracht ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L 27 november 2013 Jaargang 3, nr. 3 IN DIT NUMMER: Gods kracht Kerstviering Kerstbrunch Bijbeltekst van de maand Sinterklaas Schooltijden Wij hebben oor voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2017

Nieuwsbrief december 2017 Nieuwsbrief december 2017 Agenda december 2017 December 5 december Sinterklaas op de Jeanne d Arc. 21 december Kerstviering vanaf 18.30 uur in de Maranathakerk 22 december Gezamenlijke start op het kleuterplein

Nadere informatie

Godsgeschenk. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 6 26 februari 2014

Godsgeschenk. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 6 26 februari 2014 Jaargang 2 nummer 6 26 februari 2014 In dit nummer: Godsgeschenk Contactavond Rapport Februariactie Open inloopweek Verlofaanvraag We dragen allemaal een steentje bij Tips voor ouders Biddag Wijzneus Open

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 6 december 2018 nr. 5. Agenda. Levend Water. Verjaardagen De komende weken is jarig: 22 dec Sanne Riezebosch gr.4

Nieuwsbrief. 6 december 2018 nr. 5. Agenda. Levend Water. Verjaardagen De komende weken is jarig: 22 dec Sanne Riezebosch gr.4 Nieuwsbrief 6 december 2018 nr. 5 Agenda Week 50 10 t/m 14 dec Ma 10 Muziekles gr. 6-8 Week 51 Di 18 Vr 21 17 t/m 21 dec Kerstviering in het Trefpunt s Middags alle lln vrij Week 52 en 1 Kerstvakantie

Nadere informatie

Jaargang: 29 Nummer: februari Agenda

Jaargang: 29 Nummer: februari Agenda Agenda Woensdag 15 februari Vrijdag 17 februari Maandag 20 t/m vrijdag 24 februari Woensdag 1 maart Donderdag 2 maart Groep 1 vrij Carnaval groep 1 s ochtends naar school Voorjaarsvakantie Aswoensdag Luizenpluizen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 Schooljaar 15 16 1 december 2015

Nieuwsbrief 7 Schooljaar 15 16 1 december 2015 Nieuwsbrief 7 Schooljaar 15 16 1 december 2015 AGENDA Activiteit donderdag 3 december gr 1 t/m 8 Gym i.p.v. vrijdag vrijdag 4 december gr 1 t/m 8 Sinterklaasviering. Let op: om 08.20 uur aanwezig! maandag

Nadere informatie

Pasen. Bruiloft juf Carola Donkelaar en juf Willemein. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 7 nummer 7 27 maart 2019

Pasen. Bruiloft juf Carola Donkelaar en juf Willemein. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 7 nummer 7 27 maart 2019 Jaargang 7 nummer 7 27 maart 2019 Pasen Op D.V. woensdagavond 17 april vieren wij het Paasfeest met de kinderen en de ouders in de klas. Persoonlijk vind ik dit het meest bijzondere feest om te vieren

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Februari 2017 Jaargang 5, nr. 6 I N D I T N U M M E R : Biddag Personeel Tevredenheidspeiling Leerlingenraad Schooljaar 2017-2018 De Vreedzame School Schoolvoetbal Open week Even voorstellen Vanuit gr.

Nadere informatie

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken.

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken. Beste ouders/verzorgers, 30-11-2018 Voor u ligt het vierde Open Podium van dit jaar. Op zaterdag 17 november hebben we kunnen zien hoe Sinterklaas samen met zijn pieten weer in Nederland aankwam. Op woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2017

Nieuwsbrief november 2017 Nieuwsbrief 6 27 november 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 De Oranjeschool: Ieder kind zijn/ haar talent! Daar moest ik aan denken bij het volgende gedicht en de prachtige maandopening

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Mei 2018 Jaargang 6, nr. 10 I N D I T N U M M E R : Volgend schooljaar Personeel Even voorstellen Gymrooster Grote schoonmaak Eindtoets Kamp groep 8 Contactavond Avondvierdaagse Wisselmoment Agenda V o

Nadere informatie

Nieuwsbrief 30 november Agenda

Nieuwsbrief 30 november Agenda Nieuwsbrief 30 november 2018 Agenda 3 december: Surprises inleveren groep 6-7-8 4 december: Tentoonstelling surprises 5 december: Sinterklaasfeest op school 10 december: Opvoedspreekuur van 8.45-9.45 uur

Nadere informatie

Nr. 5 8 januari Agenda. Korte Terugblik. Open morgen nieuwe leerlingen. Groepsnieuws. Geboren

Nr. 5 8 januari Agenda. Korte Terugblik. Open morgen nieuwe leerlingen. Groepsnieuws. Geboren Beste lezers van deze nieuwsbrief Namens het team van de Schimmelpenninck van der Oye wens ik u en jullie een gezegend 2014 toe. Na een heerlijke kerstvakantie zijn wij vanmorgen uitgerust en vol enthousiasme

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 Week 51

Nieuwsbrief 15 Week 51 Nieuwsbrief 15 Week 51 Gezellige drukte tijdens de kerstcarrousel Wat was het een gezellige drukte op school tijdens de Kerstcarrousel van afgelopen woensdag. In groepjes samengesteld uit leerlingen van

Nadere informatie

Let op: Niet in elk jaar is de vierde Adventsweek een volle week. In dit Bijbelrooster wordt daar wel van uitgegaan. Je kunt de Bijbelgedeelten die overblijven op de Kerstdagen lezen of overslaan. ADVENTSWEEK

Nadere informatie

11 december 2018 HET KERSTFEEST KOMT ER AAN

11 december 2018 HET KERSTFEEST KOMT ER AAN 11 december 2018 HET KERSTFEEST KOMT ER AAN We hebben Sinterklaas uitgezwaaid en maken ons op voor de kerstvieringen. In alle lokalen staat de kerstboom, de kerstvieringen worden geoefend en overal klinken

Nadere informatie

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht In deze Info onder andere: Kerst op De Uilenburcht De agenda tot half februari 2015. Een terugblik op 2014 10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging

Nadere informatie

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs NIEUWSBRIEF 1 december nr. 634 Kind op maandag Voor godsdienst werken wij met de methode Kind op maandag. Iedere week staan er een aantal verhalen rond een thema of onderwerp centraal. Deze week gaan de

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

Nieuwsbrief PC Basisschool Gevers Deynoot Januari 2017

Nieuwsbrief PC Basisschool Gevers Deynoot Januari 2017 Voorwoord: Beste ouders, verzorgers en leerlingen, 2017 is goed begonnen op de Gevers, met een inspirerende studieochtend over De Vreedzame School en in de middag ruimte voor goed overleg en voorbereiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Pasen. Agenda. Ga je mee? Jaargang maart 2018 nummer 9

Nieuwsbrief. Pasen. Agenda. Ga je mee? Jaargang maart 2018 nummer 9 Jaargang 2017-2018 28 maart 2018 nummer 9 Nieuwsbrief Pasen Met open handen laat ik weten wie ik ben, wat ik verwacht: God zal mensen niet vergeten, Hij geeft open handen kracht om te geven en ontvangen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vol verwachting klopt ons hart

Nieuwsbrief. Vol verwachting klopt ons hart Nieuwsbrief Vol verwachting klopt ons hart Jaargang 21 Nr. 3: december 2015 CBS De Zevensprong Appelstraat 2 4413 ET Krabbendijke zevensprong@alphascholengroep.nl www.cbsdezevensprong.nl In dit nummer

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Nieuw schooljaar. Welkom en afscheid

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Nieuw schooljaar. Welkom en afscheid ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L 18 september 2013 Jaargang 3, nr. 1 IN DIT NUMMER: Nieuw schooljaar Geboorte Welkom en afscheid Informatieavond Projectweken Schoolfruit Vreedzame school Ouderfonds

Nadere informatie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie PRIKBORD 4 3 september 2014 19 november 2015 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Vreedzame school Overig nieuws 1 1 2 3 3 4 Verjaardagen 4 Informatie van derden

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2012

Nieuwsbrief December 2012 Nieuwsbrief December 2012 Speciaal Basisonderwijs Merlijn Paets van Troostwijkstraat 87, Tel: (070) 3993709 E-mail: info@sbomerlijn.lucasonderwijs.nl Nieuwsbrief december 2012 t Heerlijk avondje is gekomen.

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. De Heilige Geest

ENGELENBURGSCHOOL. De Heilige Geest ENGELENBURGSCHOOL 27 mei 2015 Jaargang 4, nr.9 I N D I T N U M M E R : De Heilige Geest Personeel Cito groep 8 Singin 29 mei Avondvierdaagse Kamp groep 8 Schoolreisje High-tea Voor en na schooltijd Geboorte

Nadere informatie

TRIANGELKLANKEN. Genesis 27:1-17 Genesis 27:18-29 Genesis 27: Genesis 28:10-22 Genesis 29:1-14 Genesis 29: 15-20

TRIANGELKLANKEN. Genesis 27:1-17 Genesis 27:18-29 Genesis 27: Genesis 28:10-22 Genesis 29:1-14 Genesis 29: 15-20 TRIANGELKLANKEN NIEUWSBRIEF VAN DE CHRISTELIJKE BASISSCHOOL DE TRIANGEL REYDERSANT 17, 8303 XL EMMELOORD TEL. 0527-612625 E-MAIL : de.triangel@scpo-nop.nl Website: www.detriangel-emmeloord.nl Nr. 1 Jaargang

Nadere informatie

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van:

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van: NASCHOOLSE DAGBEHANDELING Figaro Welkom! Binnenkort kom je kennismaken op Figaro. In dit boekje leggen we je alvast wat dingen uit. Het boekje is gemaakt voor kinderen die hier voor de eerste keer komen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 21 november 2016

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 21 november 2016 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 21 november 2016 Beste ouders, In het nieuws hoort u regelmatig iets over passend onderwijs. Alle scholen hebben hier mee te maken; vanaf 2014 heeft elke school

Nadere informatie

SterrebosSnipper. vrijdag 7 december Beste ouder(s)/verzorger(s),

SterrebosSnipper. vrijdag 7 december Beste ouder(s)/verzorger(s), SterrebosSnipper Beste ouder(s)/verzorger(s), vrijdag 7 december 2018 Afgelopen woensdag was het even spannend of het Sinterklaasfeest door kon gaan op onze school. De pieten kwamen met de vrachtwagen,

Nadere informatie

Kinderbijbelstudies - juli 2008

Kinderbijbelstudies - juli 2008 Kinderbijbelstudies - juli 2008 Tekst: Beryl Voorhoeve Opmaak: Judith Maarsen Gebruikte Bijbelvertaling Het Boek Aangevuld in juni 2013 voor de GO KIDS zendingsreis van 2013. Studie is geschreven voor

Nadere informatie

goede doelengeld 213.99

goede doelengeld 213.99 goede doelengeld 213.99 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 december schooljaar 2015-2016 AGENDA Woensdag 2 december Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken

Nadere informatie

december 2018 Bijdrage bestuur

december 2018 Bijdrage bestuur www.cbshetkompasajp.nl december 2018 Bijdrage bestuur Meer dan 2000 jaar geleden werd Jezus, Gods zoon geboren. Het verhaal van de redding van de wereld begon in een stal in Bethlehem en is door de eeuwen

Nadere informatie

DAG 1: Voorbeelden Lees Johannes 13:12-17 Als je van lego iets gaat bouwen, gebruikt je vaak een voorbeeld. Dat voorbeeld maak je na. Ook op school gebruik je vaak voorbeelden. Bij schrijven, bij knutselen

Nadere informatie

Gods kracht. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 3 27 november 2013

Gods kracht. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 3 27 november 2013 Jaargang 2 nummer 3 27 november 2013 In dit nummer: Gods kracht Personeel We hebben oor voor elkaar Tips voor ouders Bijbeltekst van de maand Sinterklaas Kerst Hoofdluis Overblijven Agenda G o d s k ra

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar 2015/2016 nr. 5- december 2015

Nieuwsbrief. Schooljaar 2015/2016 nr. 5- december 2015 Nieuwsbrief Schooljaar 2015/2016 nr. 5- december 2015 Klankbordavond Maandagavond 23 november hebben we met enkele ouders (6) gesproken over het thema communicatie op de Rietkraag. Het was een zinvolle

Nadere informatie

De kinderen die een uitnodiging krijgen voor de gesprekken op donderdag 30 november krijgen deze morgen mee naar huis.

De kinderen die een uitnodiging krijgen voor de gesprekken op donderdag 30 november krijgen deze morgen mee naar huis. No. 11, 23 november 2017 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Juf Pamela is weer beter. Zij was goed geveld door de griep, maar deze week was ze er gelukkig weer.

Juf Pamela is weer beter. Zij was goed geveld door de griep, maar deze week was ze er gelukkig weer. Nr. 7 vrijdag 28 november 2014 Basisschool de Blinkerd, Troelstrastraat 13, 5344 GK Oss, 0412-691635, www.deblinkerd-oss.nl Agenda vr. 5 dec.: do 18 dec.: vr. 19 dec.: ma. 22 dec. 2014 t/m vr. 2 jan. 2015:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0 / 1 / 2. S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0 / 1 / 2. S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 0 / 1 / 2 Welkom Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter S Gezond Leesplezier! Activiteit onderbouw Speelgoedmiddag En verder..

Nadere informatie

Laetare Actueel December 2018

Laetare Actueel December 2018 Laetare Actueel December 2018 Voortgang Vreedzame School Duizendste vreedzame school in het zonnetje gezet Een school in Almere is inmiddels de duizendste vreedzame school van Nederland geworden! Een wat

Nadere informatie

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Hierbij ontvangt u de zesde nieuwsbrief.

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Hierbij ontvangt u de zesde nieuwsbrief. +9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Hierbij ontvangt u de zesde nieuwsbrief. Zorgen Afgelopen week heeft Frank Verkley, de man van juf Tineke Verkley van groep 5, te horen gekregen dat hij darmkanker

Nadere informatie

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 7 25 maart 2015

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 7 25 maart 2015 Jaargang 3 nummer 7 25 maart 2015 In dit nummer: Opgestaan Paasviering Koninsspelen Het enige wat wij moeten doen, is dit geloven. Allemaal zegenrijke paasdagen gewenst. Onderwijsassistente Personeel De

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr november 2016

NIEUWSBRIEF nr november 2016 NIEUWSBRIEF nr. 7 22 november 2016 In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Uitje groep 7 meester Mark Inloopochtend Nieuws uit de MR De Vreedzame School Informatieavond ParnasSys Het Vergeten Kind: opbrengst

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Psalm 25, 14 Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Psalm 25, 14 Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Psalm 25, 14 Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, 1 Votum 2 Zegengroet 3 Zingen: Lied 457 : 1, 2 en 3 4 Lezing van de wet 5 Zingen: Psalm 51 : 4 en 5 6

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 november 2013

Nieuwsbrief 24 november 2013 Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl Nieuwsbrief 24 november 2013 Nieuwsflits MR De MR heeft maandag 18 november overlegd. De belangrijkste overlegpunten

Nadere informatie

29 november 2018 jaargang 5-7

29 november 2018 jaargang 5-7 h 29 november 2018 jaargang 5-7 Lied van de week Groep Lied 1 t/m 3 Simson 4A en 4B Droom maar raak 5 Als alle deuren open gaan 6 t/m 8 Simson Kind op Maandag Week 49 Elk jaar brengen mensen in de tempel

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN Dit thema is opgesplitst in drie delen; gevoelens, ruilen en familie. De kinderen gaan eerst aan de slag met gevoelens. Ze leren omgaan met de gevoelens van anderen. Daarna

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 13 maart 2017

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 13 maart 2017 Nieuwsbrief 1 / 2 Samen met de kinderen van de Voorschool.. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Gezondheid Excursie bibliotheek Woensdag Gezond eten TAAL THUIS Wonderlijk gemaakt, les 1 Taalgebruik

Nadere informatie

Pijlen van vriendschap Sabbat

Pijlen van vriendschap Sabbat LES Pijlen van vriendschap Sabbat Doe Lees 1 Samuël 20. Heb je ooit een geheime manier van communiceren geleerd? Of gebarentaal? Heb je een geheime manier om te praten met je beste vriend(in)? Twee vrienden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 OBS Het Palet Dorpsweg 33 8051 XS Hattem Tel. 444 1924 www.hetpalethattem.nl Contact: brieven@hetpalethattem.nl Sociaal emotionele vaardigheden De aankomende

Nadere informatie

Handleiding bij de studielessen voor groep 1-3 van de basisschool NAAM

Handleiding bij de studielessen voor groep 1-3 van de basisschool NAAM Handleiding bij de studielessen voor groep 1-3 van de basisschool NAAM September 2009 In september en oktober 2009 is de Levend Evangelie Gemeente gemeentebreed bezig met het onderwerp GEBED. Op verzoek

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda

Nieuwsbrief. Kerst Agenda Jaargang 2016-2017 23 december 2016 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2016 In de weken van advent leven we met de kinderen toe naar het kerstfeest. In een donkere nacht in Bethlehem straalt plotseling een licht.

Nadere informatie

Jaargang 18, nummer 3, 23 november 2012

Jaargang 18, nummer 3, 23 november 2012 Informatiebulletin Uitgave van de C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2, 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518-402494 Jaargang 18, nummer 3, 23 november 2012 Bijbelverhalen: Week 48: 26 november t/m 2 december Droom

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 18 december 2015

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 18 december 2015 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 18 december 2015 Kerstvieringen We kijken terug op twee heel mooie kerstvieringen. Op woensdagavond in de school. Wat zag de zaal er prachtig uit en goed om te zien

Nadere informatie

Peuteropvang Schimmelpenninck van der Oye Oosterdorpsstraat 16 3871 AD Hoevelaken Tel. 06-21302629 E-mail: po@svdohoevelaken.nl.

Peuteropvang Schimmelpenninck van der Oye Oosterdorpsstraat 16 3871 AD Hoevelaken Tel. 06-21302629 E-mail: po@svdohoevelaken.nl. December 2015 Eind. Er komt bijna een eind aan het jaar 2015. We kijken uit naar kerst. Dat we weer mogen gedenken dat de Heere Jezus voor ons naar de aarde is gekomen om onze Redder te zijn! Dat blijft

Nadere informatie

Peuterspeelzaal Willem van Oranje Lange Voren 88 3773 AS Barneveld Tel. 06 21618656 Email: kindcentrum@wvobarneveld.nl.

Peuterspeelzaal Willem van Oranje Lange Voren 88 3773 AS Barneveld Tel. 06 21618656 Email: kindcentrum@wvobarneveld.nl. December 2015 Eind. Er komt bijna een eind aan het jaar 2015. We kijken uit naar kerst. Dat we weer mogen gedenken dat de Heere Jezus voor ons naar de aarde is gekomen om onze Redder te zijn! Dat blijft

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie