Deventer zoekt een nieuwe burgemeester

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Deventer zoekt een nieuwe burgemeester"

Transcriptie

1 Deventer zoekt een nieuwe

2 2 Deventer zoekt een nieuwe, een bestuurder die doortastend en met durf eraan bijdraagt dat onze gemeente een volgende stap zet. In het benutten van economische mogelijkheden, in het verbinden van mensen, maar ook in het veilig samenleven en in bestuurlijke samenwerking. Deventer is een echte Hanze stad. Dat zie je terug in de diversiteit aan inwoners, de ondernemerslust en in haar 1250 jaar bestaans geschiedenis. Maar Deventer is veel meer dan dat. Het uitgestrekte buitengebied is nooit ver weg en iedere kern in de gemeente heeft een eigen karakter. Deventenaren hebben gemeen dat ze nuchter zijn, het hart op de tong hebben en zich bekommeren om hun omgeving. Onze inwoners zijn eigenzinnig en werken hard aan het verder versterken van onze veelkleurige gemeente. Samen maken we Deventer, een gemeente waar we willen dat er plek is voor iedereen. Jong en oud. Geboren in de gemeente of daar buiten. Georiënteerd op vernieuwing of op traditie. We zitten in Deventer niet graag stil en we zijn niet bang om nieuwe ideeën uit te proberen. Dat verwachten we ook van onze toekomstige. Op de volgende vijf thema s vragen we uitdrukkelijk uw bijdrage.

3 Innovatie in economie, samenleving en duurzaamheid 3 Onze neemt initiatief om mensen met elkaar in contact te brengen We zoeken een die verbindt en anderen in staat stelt kansen te benutten. De gemeente kent veel inwoners, ondernemers en verenigingen die zich graag inzetten voor vitale en levendige kernen. Denk daarbij aan economische uitdagingen zoals de poort van Deventer, de transitie van maakindustrie naar circulaire economie, de energietransitie, het stimuleren van de samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven en het verder versterken van Deventer als logistieke hotspot op de grens van Overijssel en Gelderland. Samenwerking met het bedrijfsleven en andere instellingen is essentieel en kan verder worden benut. Dit vraagt dat u een scherp oog heeft voor hun belangen en dat u ziet waar deze elkaar kunnen aanvullen. Door onze eigenzinnigheid vergeten we wel eens naar de ander te luisteren. Onze is bij uitstek iemand die het initiatief neemt om mensen met elkaar in contact te brengen en faciliteert de ontwikkelingen die onze eigen inwoners inzetten. Deventer op de kaart door regionale samenwerking Als ambassadeur neemt de een actieve rol in de verschillende netwerken in de regio, zoals de Cleantechregio, de Stedendriehoek of in samenwerking met de provincie. Daar creëert en benut de kansen voor Deventer. Vanuit uw liefde voor de gemeente behartigt u bovendien onze belangen ook in Brussel, Den Haag en in de rest van het land. Gebruikmakend van uw netwerk weet u bedrijven en andere initiatiefnemers te enthousiasmeren zich te vestigen in de gemeente.

4 4 Bewaken van veiligheid en openbare orde Op het gebied van veiligheid en openbare orde vraagt ondermijning en de bestrijding van verschillende vormen van criminaliteit in Deventer aandacht. Dit zijn problemen die bij een stad horen, maar die we ook stevig aanpakken. Belangrijk is dat u er niet voor terugdeinst om hierin actie te ondernemen. Doortastend en daadkrachtig. Dat is nodig. Samen met de politie en het OM staat de voor een veilige samenleving. Ten tijde van een crisissituatie neemt de een standpunt in en handelt daarnaar. U bent hierin koersvast en pakt door. Te allen tijden kunt u, met rust en gezag, uw handelen uitleggen. Versterken van het sociale gezicht van de gemeente Doortastend en daadkrachtig. Dat is nodig. De staat voor alle Deventenaren. Benaderbaar en toegankelijk, ook bij calamiteiten. Het is voor u heel gewoon om een praatje met mensen op straat te maken, koffie te drinken met uw inwoners en samen te genieten van evenementen in de gemeente. Bijvoorbeeld de Deventer Boekenmarkt, het Dickensfestijn, dorpsfeesten en kermissen, daar maakt u tijd voor. Om recht te doen aan de Deventer diversiteit legt u met oprechte interesse contact met de verschillende groepen in de samen leving. Goed luisteren is daarbij onontbeerlijk, evenals het hebben van begrip voor de situatie van mensen die het minder goed hebben. Door aandacht te vragen voor de stem van diegenen die niet aan (de vergader)tafel zitten, draagt u eraan bij dat we onze wens om alle inwoners bij de samenleving te betrekken waar kunnen maken.

5 5 Samenspel in het gemeentebestuur Goede dienstverlening aan inwoners is een belangrijke prioriteit in de gemeente Deventer. Wij zien graag dat inwoners op een zo makkelijk mogelijke manier in contact komen met de gemeente. Door uw open en informele houding kunt u als de gemeente dichter bij de inwoners brengen. U vindt uw inspiratie voornamelijk buiten het gemeentehuis en bent onderdeel van de Deventer samenleving. Samen met anderen weet u deze inspiratie te vertalen naar de gemeentelijke organisatie. De heeft oog voor de veranderingen die op stapel staan en de bijbehorende organisatieontwikkeling. Geen evenwicht dat niet soms even zwicht en compenseert wat louter macht niet keert Deze regel van de Deventer dichter JC van Schagen is verwerkt in de debatcirkel van de raadzaal. De raad in Deventer weet goed wat hij wil en maakt gebruik van zijn bevoegdheden. De leidt de vergaderingen slagvaardig en geeft de raad de ruimte de kaders te stellen en zijn controlerende rol te vervullen. Het samenspel tussen de raad en het college heeft uw speciale aandacht. De is een echte teamspeler en pakt de rol binnen het college collegiaal op. De ondersteunt wethouders, is een sparringpartner en brengt hen in positie. U heeft aan weinig woorden genoeg en weet intuïtief hoe gehandeld moet worden. Het vraagt van u als een goed ontwikkelde antenne voor de onderlinge verhoudingen en uitstekende communicatieve vaardigheden.

6 6 Oprecht betrokken bent Onze U heeft het vast al begrepen dat we in Deventer een persoonlijkheid met uitstraling zoeken. Een met lef die om kan gaan met onze eigenzinnige manier van doen, die zich snel thuis voelt in de gemeente en die oprecht is. Dat vraagt dat u: Wij vinden het belangrijk dat onze inwoners, de raad en het college gehoord worden. Dit vraagt van de interesse, goede communicatie en toegankelijkheid voor alle inwoners. Daarnaast bent u in staat om vlot en effectief contacten te leggen en te onderhouden met anderen. U bent zich bewust van het gezelschap waarin u zich bevindt en past uw handelen daarop aan. Bestuurlijk sensitief bent U kunt op het goede moment de juiste toon aanslaan, brengt raad en college in positie en weet wat er speelt. De begrijpt wanneer er actie moet worden ondernomen en wanneer iets beter kan rusten. U heeft daarbij altijd helder de rol van de raad, het college en de samenleving voor ogen. Doortastend bent en kunt doorpakken De overziet de grote lijnen van de uitdagingen en ambities die zich in de gemeente voordoen. U voelt aan wanneer u moet aanjagen, in moet grijpen of stevig stelling moet nemen. In crisissituaties houdt u het hoofd koel en bent u koersvast.

7 Samenvatting speiling 7 Wat vinden de Deventer inwoners? Mijn Deventer in 1 woord Uitstraling Betrokken & sociaal Daadkracht Verbindend Transparant Toekomstbestendig Gepassioneerd Vis-in-Deventer-water gaat gemakkelijk met allerlei mensen om, is benaderbaar en heeft een goed inlevingsvermogen. Mijn staat boven de Onderwerpen die aandacht verdienen 1 2 Openbare orde & veiligheid Sociale binding Onze... is het gezicht van Deventer in de wijk. richt zich op mensen. partijen en weet samenwerking te stimuleren. 3 Bewaken van integriteit gaat bij crisis met elkaar om tafel.

8 8 Bent u de die wij zoeken? We zien graag dat de zich snel in de gemeente vestigt. Nevenfuncties moeten bijdragen aan de inzet voor Deventer. Ervaring in het openbaar bestuur is een pré, sollicitaties van kandidaten met een achtergrond in het bedrijfs leven of maatschappelijke organisaties zien we eveneens graag tegemoet. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Meer weten over wat Deventer kenmerkt?

Dalfsen biedt een buitenkans: wordt u onze nieuwe burgemeester?

Dalfsen biedt een buitenkans: wordt u onze nieuwe burgemeester? Dalfsen biedt een buitenkans: wordt u onze nieuwe burgemeester? Tussen de mensen staat en weet wat Dalfsen biedt een buitenkans: wordt u onze nieuwe burgemeester? De gemeente Dalfsen bestaat uit ruim 28.000

Nadere informatie

G e m e e n t e D e v e n t e r O k t o b e r BURGEMEESTERSPEILING EINDRAPPORTAGE

G e m e e n t e D e v e n t e r O k t o b e r BURGEMEESTERSPEILING EINDRAPPORTAGE G e m e e n t e D e v e n t e r O k t o b e r 2 0 1 8 BURGEMEESTERSPEILING EINDRAPPORTAGE INLEIDING & METHODE De gemeente Deventer is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Wat voor kwaliteiten en eigenschappen

Nadere informatie

Profielschets Burgemeester van Best. Profielschets Burgemeester van Best

Profielschets Burgemeester van Best. Profielschets Burgemeester van Best Profielschets Burgemeester van Best 1 Voor Best. Met Best. Met Best gaat het goed. We zijn een gemeenschap met grote maatschappelijke betrokkenheid. Als gemeente met 30.000 inwoners maken we deel uit van

Nadere informatie

Apeldoorn zoekt een nieuwe burgemeester

Apeldoorn zoekt een nieuwe burgemeester Apeldoorn zoekt een nieuwe burgemeester Apeldoorn is een unieke grote gemeente op een kruispunt van wegen midden in Nederland. In een royaal groen landschap vol bekende Veluwse dorpen, boerenland, bossen

Nadere informatie

Welkom in de zesde stad van Nederland

Welkom in de zesde stad van Nederland Welkom in de zesde stad van Nederland Thuis voor 213.000 Tilburgers Tilburg zoekt een nieuwe burgemeester! Gaat u er voor? Vindingrijk, het vermogen om door te zetten en de bereidheid om hard te werken.

Nadere informatie

Gooise Meren zoekt verbindend boegbeeld

Gooise Meren zoekt verbindend boegbeeld Gooise Meren zoekt verbindend boegbeeld 1 Dit is de gemeente Gooise Meren Het startschot voor de gemeente Gooise Meren klonk op 1 januari 2016. De komende jaren is het zaak om de kracht van Gooise Meren

Nadere informatie

CONCEPT Een nieuwe burgemeester voor Terschelling

CONCEPT Een nieuwe burgemeester voor Terschelling CONCEPT Een nieuwe burgemeester voor Terschelling Nadat burgemeester Visser in 2013 terugtrad en waarnemend burgemeester Bats vanaf juni 2013 de functie vervult, zijn we nu op zoek naar een nieuwe, kroonbenoemde

Nadere informatie

Gemeente Huizen MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Huizen

Gemeente Huizen MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Huizen Gemeente Huizen MijnBurgemeester Nieuwe burgemeester Huizen De gemeente Huizen is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als onderdeel van deze zoektocht heeft de gemeente ook haar inwoners gevraagd naar

Nadere informatie

Profielschets Burgemeester van Smallingerland

Profielschets Burgemeester van Smallingerland Profielschets Burgemeester van Smallingerland 1 november 018 Smallingerland zoekt een energieke, betrokken burgemeester die onze mooie gemeente nog meer op de kaart zet! De gemeente Smallingerland is een

Nadere informatie

Gemeente Dalfsen MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Dalfsen

Gemeente Dalfsen MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Dalfsen Gemeente Dalfsen MijnBurgemeester Nieuwe burgemeester Dalfsen De gemeente Dalfsen is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als onderdeel van deze zoektocht heeft de gemeente ook haar inwoners gevraagd

Nadere informatie

Wie heeft het lef om met ons mee te groeien?

Wie heeft het lef om met ons mee te groeien? Wie heeft het lef om met ons mee te groeien? Profielschets voor de nieuwe burgemeester van Zuidplas Zuidplas is op zoek naar een nieuwe burgemeester. In deze profielschets wordt toegelicht welke kwaliteiten

Nadere informatie

Hardinxveld-Giessendam zoekt een burgemeester. Gemeente in verandering

Hardinxveld-Giessendam zoekt een burgemeester. Gemeente in verandering Hardinxveld-Giessendam zoekt een burgemeester Gemeente in verandering Hardinxveld-Giessendam is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Deze profielschets geeft informatie over onze gemeente en beschrijft

Nadere informatie

Een burgemeester die Houten positioneert in al zijn kwaliteiten. Profielschets

Een burgemeester die Houten positioneert in al zijn kwaliteiten. Profielschets Een burgemeester die Houten positioneert in al zijn kwaliteiten Profielschets De gemeente Houten, onderdeel van de stadsregio Utrecht, is de laatste decennia volop in ontwikkeling. Van een dorp met 7.000

Nadere informatie

Wij zoeken een ondernemende en mensgerichte burgemeester!

Wij zoeken een ondernemende en mensgerichte burgemeester! Wij zoeken een ondernemende en mensgerichte burgemeester! Noordeinde Oosterwolde Oldebroek Oldebroek; hechte en betrokken gemeenschappen. t Loo Wezep Hattemerbroek Oldebroek als gemeente De gemeente Oldebroek

Nadere informatie

Gemeente Horst aan de Maas MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Horst aan de Maas

Gemeente Horst aan de Maas MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Horst aan de Maas Gemeente Horst aan de Maas MijnBurgemeester Nieuwe burgemeester Horst aan de Maas De gemeente Horst aan de Maas is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als onderdeel van deze zoektocht heeft de gemeente

Nadere informatie

Nederweert biedt een buitenkans: Wordt u onze nieuwe burgemeester?

Nederweert biedt een buitenkans: Wordt u onze nieuwe burgemeester? Nederweert biedt een buitenkans: Wordt u onze nieuwe burgemeester? Ons motto is: Samen groots, samen doen. Dat zegt meteen iets over de energie die we hier in Nederweert hebben. Nederweert is een plattelandsgemeente

Nadere informatie

Gemeente Uithoorn MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Uithoorn

Gemeente Uithoorn MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Uithoorn Gemeente Uithoorn MijnBurgemeester Nieuwe burgemeester Uithoorn De gemeente Uithoorn is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als onderdeel van deze zoektocht heeft de gemeente ook haar inwoners gevraagd

Nadere informatie

Een nieuwe burgemeester voor Smallingerland

Een nieuwe burgemeester voor Smallingerland Gemeente Smallingerland MijnBurgemeester Een nieuwe burgemeester voor Smallingerland De gemeente Smallingerland is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als onderdeel van deze zoektocht heeft de gemeente

Nadere informatie

Vacature: Burgemeester

Vacature: Burgemeester Vacature: Burgemeester 1. Inleiding 2. Profiel van Almelo 3. Rollen van de burgemeester 4. Persoonlijke stijl en competenties 5. Voorwaarden 6. Procedure Waar hij / hem / zijn staat, kan ook zij / haar

Nadere informatie

Gemeente Veenendaal MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Veenendaal

Gemeente Veenendaal MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Veenendaal Gemeente Veenendaal MijnBurgemeester Nieuwe burgemeester Veenendaal De gemeente Veenendaal is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als onderdeel van deze zoektocht heeft de gemeente ook haar inwoners

Nadere informatie

Thema: Profiel van de nieuwe burgemeester Drs. Karin du Long Dr. Ellen Dingemans

Thema: Profiel van de nieuwe burgemeester Drs. Karin du Long Dr. Ellen Dingemans Inwonerspanel Hilvarenbeek Inwonerspanel Hilvarenbeek Onderzoek 7 2019 Gemeente Hilvarenbeek Maart 2019 Thema: Profiel van de nieuwe burgemeester Drs. Karin du Long Dr. Ellen Dingemans -1- 1. Inleiding

Nadere informatie

als burgemeester We zoeken een inspirator voor Horst aan de Maas...

als burgemeester We zoeken een inspirator voor Horst aan de Maas... Concept Profielschets augustus 2018 We zoeken een inspirator als burgemeester voor Horst aan de Maas......die het niet erg vindt dat de inwoners van Horst aan de Maas over de schouder meekijken tijdens

Nadere informatie

Gemeente Dronten MijnBurgemeester. Een nieuwe burgemeester voor Dronten

Gemeente Dronten MijnBurgemeester. Een nieuwe burgemeester voor Dronten Gemeente Dronten MijnBurgemeester Een nieuwe burgemeester voor Dronten De gemeente Dronten is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als onderdeel van deze zoektocht heeft de gemeente ook haar inwoners

Nadere informatie

WORDT U ONZE BURGEMEESTER?

WORDT U ONZE BURGEMEESTER? Lef Modern Ambassadeur van de gemeente Ambitie Jongste gemeente van Nederland Herkenbare wijze Dichtbij de inwoners capital Lef Enthousiasmerend capital Ervaren bestuurder Boven partijen Modern Boven de

Nadere informatie

Bent u. de nieuwe burgemeester van. Enkhuizen?

Bent u. de nieuwe burgemeester van. Enkhuizen? Bent u de nieuwe burgemeester van Enkhuizen? Enkhuizen is een trotse, grootse stad, en mét reden! Als één van de zes VOC-steden is de rijke handelsgeschiedenis van de stad nog te zien en te merken: in

Nadere informatie

Venray zoekt een krachtige verbinder. Profielschets burgemeester

Venray zoekt een krachtige verbinder. Profielschets burgemeester Venray zoekt een krachtige verbinder Profielschets burgemeester Wie draagt straks deze prachtige ambtsketen? Het is een eer om de eerste burger te zijn van onze prachtige gemeente Venray. Een groene gemeente

Nadere informatie

Bent u. de burgemeester die met Kerkrade de volgende stap zet?

Bent u. de burgemeester die met Kerkrade de volgende stap zet? Bent u de burgemeester die met Kerkrade de volgende stap zet? Kerkrade is in ontwikkeling. Als Limburgse stad in wat ooit de mijnstreek was zijn we voor circa 46.000 inwoners een aantrekkelijke woon-,

Nadere informatie

Zevenaar zoekt haar nieuwe burgemeester! TIP VAN EEN INWONER: Als u oprecht van Zevenaar houdt, gaat Zevenaar ook van u houden!

Zevenaar zoekt haar nieuwe burgemeester! TIP VAN EEN INWONER: Als u oprecht van Zevenaar houdt, gaat Zevenaar ook van u houden! Zevenaar zoekt haar nieuwe burgemeester! TIP VAN EEN INWONER: Als u oprecht van Zevenaar houdt, gaat Zevenaar ook van u houden! Tussen Rijn en IJssel is per 1 januari 2018 de nieuwe gemeente Zevenaar ontstaan

Nadere informatie

Gemeente Heerde MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Heerde

Gemeente Heerde MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Heerde Gemeente Heerde MijnBurgemeester Nieuwe burgemeester Heerde De gemeente Heerde is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als onderdeel van deze zoektocht heeft de gemeente ook haar inwoners gevraagd naar

Nadere informatie

Profielschets nieuwe burgemeester Westerkwartier 2019

Profielschets nieuwe burgemeester Westerkwartier 2019 Profielschets nieuwe burgemeester Westerkwartier 2019 1. Inleiding De nieuwe gemeente Westerkwartier zoekt een burgemeester. De vacature is per 1 januari 2019 ontstaan als gevolg van de herindeling in

Nadere informatie

Bijlage 2 Resultaat meningspeiling Inwoners

Bijlage 2 Resultaat meningspeiling Inwoners Bijlage 2 Resultaat meningspeiling Inwoners 1. Betrokken Kan zich inleven in situaties, luistert en erkent gevoelens en behoeften van anderen. 53.6% 2. Omgevingsbewust Kent de belangen in en buiten de

Nadere informatie

Competentieprofiel. Verpleegkundige

Competentieprofiel. Verpleegkundige Competentieprofiel Verpleegkundige Overzicht competenties Flexibel gedrag Inlevingsvermogen Integriteit Kwaliteitsgerichtheid Probleemanalyse Samenwerken Sociabiliteit Stressbestendigheid Vakgerichtheid

Nadere informatie

pmijn burgemeester Zwolle Profielschets

pmijn burgemeester Zwolle Profielschets pmijn burgemeester Zwolle Profielschets Profielschets nieuwe burgemeester Boegbeeld met hart voor de stad Strateeg met focus op samenhang Samen met de regio OOV-behartiger met tact Voor alle Zwollenaren

Nadere informatie

Profielschets. Gemeentesecretaris/algemeen directeur gemeente Hardenberg

Profielschets. Gemeentesecretaris/algemeen directeur gemeente Hardenberg Profielschets Gemeentesecretaris/algemeen directeur gemeente Hardenberg Hardenberg, biedt ruimte en verbindt Hardenberg is een grote en sterke plattelandsgemeente die volop ruimte biedt om te wonen, te

Nadere informatie

Provincie Utrecht Mijn Utrechtse Commissaris. Nieuwe commissaris Utrecht. De tool Mijn commissaris. Inwoners bereiken.

Provincie Utrecht Mijn Utrechtse Commissaris. Nieuwe commissaris Utrecht. De tool Mijn commissaris. Inwoners bereiken. Provincie Utrecht Mijn Utrechtse Commissaris Nieuwe commissaris Utrecht De commissaris van de Koning (cdk) van Utrecht gaat in 2019 met pensioen. Daarom is de provincie op zoek naar een nieuwe commissaris.

Nadere informatie

Profielschets gemeentesecretaris/algemeen directeur gemeente Katwijk

Profielschets gemeentesecretaris/algemeen directeur gemeente Katwijk Profielschets gemeentesecretaris/algemeen directeur gemeente Katwijk Ontwikkelgerichte en verbindende persoonlijkheid die de gemeentelijke organisatie verder ontwikkelt en het bestuur professioneel ondersteunt.

Nadere informatie

Profielschets burgemeester Woudenberg m/v

Profielschets burgemeester Woudenberg m/v Profielschets burgemeester Woudenberg m/v Waarom een nieuwe burgemeester? Het wetsvoorstel over de samenvoeging van Woudenberg met de gemeenten Renswoude en Scherpenzeel is recent ingetrokken, waardoor

Nadere informatie

Gemeente Houten MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Houten

Gemeente Houten MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Houten Gemeente Houten MijnBurgemeester Nieuwe burgemeester Houten De gemeente Houten is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als onderdeel van deze zoektocht heeft de gemeente ook haar inwoners gevraagd naar

Nadere informatie

Functieprofiel Innovatiemanager Provincie Zuid-Holland

Functieprofiel Innovatiemanager Provincie Zuid-Holland Functieprofiel Innovatiemanager Provincie Zuid-Holland Provincie Zuid-Holland Innovatiemanager De provincie Zuid-Holland is een bedrijvige, veelzijdige provincie met 3,5 miljoen inwoners op een gebied

Nadere informatie

CONCEPT Functieprofiel (beoogd) raadsgriffier gemeente Westerkwartier

CONCEPT Functieprofiel (beoogd) raadsgriffier gemeente Westerkwartier CONCEPT Functieprofiel (beoogd) raadsgriffier gemeente Westerkwartier De functie van kwartiermaker griffie/beoogd griffier van de raad van de nieuw te vormen gemeente Westerkwartier kent twee opeenvolgende

Nadere informatie

Visie. Meierijstad. Ambassadeur van de gemeente. 13 Kernen. Lef. Visie. Visie. 13 kernen. Charisma. capital. Integer. Visie. Modern. Visie.

Visie. Meierijstad. Ambassadeur van de gemeente. 13 Kernen. Lef. Visie. Visie. 13 kernen. Charisma. capital. Integer. Visie. Modern. Visie. Herkenbare wijze Ondernemend AgriFood capital Capital AgriFood Ondernemend Ambassadeur van de gemeente Energiek Democratisch 13 kernen Boven de partijen Ervaren bestuurder Doorzettingsvermogen Modern geeft

Nadere informatie

Profiel gemeenteraadslid

Profiel gemeenteraadslid 1 1 Profiel gemeenteraadslid 2NB: Overal waar zij of ze staat kan ook hij gelezen worden. 3ALGEMEEN 4Een D66 gemeenteraadslid is gekozen door de inwoners van Utrecht en vertegenwoordigt hen op een 5integere

Nadere informatie

PROFIELSCHETS BURGEMEESTER ROTTERDAM concept juni 2008

PROFIELSCHETS BURGEMEESTER ROTTERDAM concept juni 2008 PROFIELSCHETS BURGEMEESTER ROTTERDAM concept juni 2008 Deze profielschets is tot stand gekomen nadat de gemeenteraad uitgebreid heeft ingezet op het horen van meningen over het gewenste profiel van de

Nadere informatie

Wat voor burgemeester wilt u? Resultaten inwonersenquête profielschets nieuwe burgemeester

Wat voor burgemeester wilt u? Resultaten inwonersenquête profielschets nieuwe burgemeester Wat voor burgemeester wilt u? Resultaten inwonersenquête profielschets nieuwe burgemeester April 2007 Colofon uitgave Afdeling Bestuursinformatie Sector Bestuurs- en Concernzaken Gemeente Utrecht Postbus

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Bestuur KION. ERLY the consulting company Datum: mei 2019 Adviseurs: drs. Lilian Vos MSc.

Profielschets. Lid Raad van Bestuur KION. ERLY the consulting company Datum: mei 2019 Adviseurs: drs. Lilian Vos MSc. Profielschets Lid Raad van Bestuur KION ERLY the consulting company Datum: mei 2019 Adviseurs: drs. Lilian Vos MSc. Katherine Diaz Inleiding KION is de grootste kinderopvangorganisatie van Nijmegen en

Nadere informatie

Profielschets Burgemeester. Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis.

Profielschets Burgemeester. Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis. Profielschets Burgemeester Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis. Dit is de gemeente Oirschot Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis.

Nadere informatie

Gemeente Heerhugowaard MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Heerhugowaard

Gemeente Heerhugowaard MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Heerhugowaard Gemeente Heerhugowaard MijnBurgemeester Nieuwe burgemeester Heerhugowaard De gemeente Heerhugowaard is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als onderdeel van deze zoektocht heeft de gemeente ook haar

Nadere informatie

Profiel gemeenteraadslid

Profiel gemeenteraadslid Profiel gemeenteraadslid NB: Overal waar zij of ze staat kan ook hij gelezen worden. ALGEMEEN Een D66 gemeenteraadslid is zich ervan bewust een mandaat te hebben van de kiezers en zal met overtuiging én

Nadere informatie

AAV 30 januari 2017, agendapunt 8.

AAV 30 januari 2017, agendapunt 8. AAV 30 januari 2017, agendapunt 8. Vaststellen profielen raadsleden, lijsttrekker en wethouder Voor de gemeenteraadsverkiezingen hoort overeenkomstig artikel 6.13 van het Huishoudelijk reglement voorafgaand

Nadere informatie

PROFIELSCHETS BURGEMEESTER VAN DE GEMEENTE EPE. Burgemeester van de gemeente Epe

PROFIELSCHETS BURGEMEESTER VAN DE GEMEENTE EPE. Burgemeester van de gemeente Epe PROFIELSCHETS BURGEMEESTER VAN DE GEMEENTE EPE Bent u een betrokken burgervader of burgermoeder, met een prettige en stevige persoonlijkheid? Wilt u op een eigentijdse manier inwoners betrekken bij het

Nadere informatie

Algemeen profiel bestuurskandidaat

Algemeen profiel bestuurskandidaat Algemeen profiel bestuurskandidaat Ieder bestuurslid heeft functiespecifieke taken. Daarnaast vervult hij taken in het algemeen belang van de afdeling of de regio. Elk bestuurslid is in die optiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

Profielschets Raadsadviseur Fusiegemeente Altena

Profielschets Raadsadviseur Fusiegemeente Altena Profielschets Raadsadviseur Fusiegemeente Altena Altena De nieuwe gemeente Altena gaat op 1 januari 2019 van start en bestaat uit de huidige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Met de herindeling

Nadere informatie

Profielschets burgemeester

Profielschets burgemeester Profielschets burgemeester gemeente Geertruidenberg De gemeente: drie kernen Veelzijdig tot in de kern(en), dat is Geertruidenberg ten voeten uit. We nodigen u uit om kennis te maken met de drie kernen

Nadere informatie

Profiel Afdelingshoofd Communicatie en Juridische Zaken gemeente Nieuwegein

Profiel Afdelingshoofd Communicatie en Juridische Zaken gemeente Nieuwegein Profiel Afdelingshoofd Communicatie en Juridische Zaken gemeente Nieuwegein Coachend leidinggevende die mensen verbindt en inspireert én die de ingezette ontwikkeling van de afdeling Communicatie & Juridische

Nadere informatie

Nota inzake Economic Development Board

Nota inzake Economic Development Board Nota inzake Economic Development Board Inleiding De economische ontwikkeling van Noord-Limburg krijgt een grote impuls met de campusontwikkeling, maar daarmee zijn niet alle economische uitdagingen deze

Nadere informatie

Profielschets Burgemeester van Zaanstad

Profielschets Burgemeester van Zaanstad Profielschets Burgemeester van Zaanstad ZAANSTAD IS een stad met meer dan 152 000 inwoners. In de loop der eeuwen zijn vele duizenden mensen van heinde en verre naar de Zaanstreek toe gekomen. De Russische

Nadere informatie

De beste burgemeester 15 september College on Tour in de Rivierenwijk. Heerhugowaarder. College van burgemeester. wethouders maken

De beste burgemeester 15 september College on Tour in de Rivierenwijk. Heerhugowaarder. College van burgemeester. wethouders maken De beste burgemeester 15 september voor gemeente College on Tour in Heerhugowaard de Rivierenwijk College van burgemeester Trots om en wethouders maken Heerhugowaarder te zijn! samen met uw wijkpanel een

Nadere informatie

Utrecht zoekt een nieuwe commissaris van de Koning

Utrecht zoekt een nieuwe commissaris van de Koning Utrecht zoekt een nieuwe commissaris van de Koning PROVINCIE-UTRECHT.NL Utrecht zoekt een nieuwe commissaris van de Koning Utrecht zoekt een nieuwe commissaris van de Koning, een vooruitstrevend bestuurder,

Nadere informatie

Functieprofiel lid Raad van Toezicht

Functieprofiel lid Raad van Toezicht Functieprofiel lid Raad van Toezicht Bestuursbureau Postbus 245, 6710 BE Ede Bovenbuurtweg 27, 6717 XA Ede 088 020 70 00 aeres.nl info@aeres.nl Doel van de functie De Raad van Toezicht staat het College

Nadere informatie

De beste burgemeester voor Borsele

De beste burgemeester voor Borsele De beste burgemeester voor Borsele Concept Profielschets ter behandeling in de raadsvergadering van 2 februari 2017 Vacature: Burgemeester 2 Inhoud 1. Inleiding... 4 2. Profiel van Borsele... 4 3. Rollen

Nadere informatie

Zelfstandig Oudewater pakt door!

Zelfstandig Oudewater pakt door! Zelfstandig Oudewater pakt door! Coalitieprogramma 2016-2018 Onze stad is al meer dan 750 jaar een stad om trots op te zijn. We zijn trots op onze dorpskernen, ons buitengebied, onze monumenten en onze

Nadere informatie

Directeur Daltonschool Rijnsweerd. Stichting Openbaar Primair Onderwijs Utrecht

Directeur Daltonschool Rijnsweerd. Stichting Openbaar Primair Onderwijs Utrecht Directeur Daltonschool Rijnsweerd Stichting Openbaar Primair Onderwijs Utrecht 1 SPO Utrecht De Stichting Openbaar Primair Onderwijs, kortweg SPO Utrecht genoemd, is verantwoordelijk voor 33 openbare basisscholen

Nadere informatie

Consultatie nieuwe burgemeester

Consultatie nieuwe burgemeester Consultatie nieuwe burgemeester De gemeente Gooise Meren gaat op zoek naar een burgemeester. Als input voor de vertrouwenscommissie bij deze zoektocht, heeft Necker van Naem een onderzoek gedaan onder

Nadere informatie

Welkom in het Horizon College

Welkom in het Horizon College Welkom in het Horizon College Bij het Horizon College maken we onze naam waar: we geven middelbaar beroepsonderwijs dat bij jou past en jouw horizon groter maakt. We leren je niet alleen een vak met toekomst,

Nadere informatie

Functieprofiel De Vereniging voor Waterbouwers Senior Beleidsadviseur Markt

Functieprofiel De Vereniging voor Waterbouwers Senior Beleidsadviseur Markt Functieprofiel De Vereniging voor Waterbouwers Senior Beleidsadviseur Markt De Vereniging van Waterbouwers Senior Beleidsadviseur Markt Waterbouwers leven met het water Waterbouwers zijn van vitaal belang

Nadere informatie

Reglement RvC Bijlage C: profielschets bestuur

Reglement RvC Bijlage C: profielschets bestuur Reglement RvC Bijlage C: profielschets bestuur Versie: 2019.01 Vastgesteld door RvC: oktober 2016 Opnieuw vastgesteld: 6 maart 2019 Gezien door de bestuurder: 6 maart 2019 Inhoudsopgave 1. Profielschets

Nadere informatie

Gemeente Best MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Best

Gemeente Best MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Best Gemeente Best MijnBurgemeester Nieuwe burgemeester Best De gemeente Best is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als onderdeel van deze zoektocht heeft de gemeente ook haar inwoners gevraagd naar welke

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN Functie-eisen Algemene eisen Academisch niveau van denken en functioneren en inzicht in (strategische) bestuurlijke processen binnen

Nadere informatie

Vacature: burgemeester

Vacature: burgemeester Vacature: burgemeester 1. Inleiding 2. Profiel van Zutphen 3. Rollen van de burgemeester 4. Persoonlijke stijl en competenties 5. Voorwaarden 6. Procedure Waar met betrekking tot de burgemeester zij of

Nadere informatie

Functieprofiel. Positie Research Consultant. Organisatie Quaestus Executive Leadership

Functieprofiel. Positie Research Consultant. Organisatie Quaestus Executive Leadership Functieprofiel Organisatie Quaestus Executive Leadership Datum 3 April 2017 De organisatie Quaestus is gespecialiseerd in Executive Leadership en heeft een breed aanbod van diensten in Executive Search,

Nadere informatie

Gemeente Gouda MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Gouda. Van 27 februari tot en met 13 maart 2019 konden inwoners aan het onderzoek deelnemen.

Gemeente Gouda MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Gouda. Van 27 februari tot en met 13 maart 2019 konden inwoners aan het onderzoek deelnemen. Gemeente Gouda MijnBurgemeester Nieuwe burgemeester Gouda De gemeente Gouda is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als onderdeel van deze zoektocht heeft de gemeente ook haar inwoners gevraagd naar wat

Nadere informatie

Circulaire economie in de fysieke leefomgeving

Circulaire economie in de fysieke leefomgeving Stevig geworteld in het hier en nu werken we aan de ontwikkeling van Future Green City. Nederland in 2040, een groene, veilige, gezonde en circulaire metropool. Een netwerk van duurzaam en adaptief ontworpen

Nadere informatie

BURGERPANEL CAPELLE OVER...

BURGERPANEL CAPELLE OVER... BURGERPANEL CAPELLE OVER... profiel nieuwe burgemeester Mei 2015 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 15 e peiling met het burgerpanel van Gemeente Capelle aan den IJssel. Deze peiling

Nadere informatie

stap 1 stappen naar een lokaal democratisch akkoord 104 democratisch zakboekje 105 Beginpunt- Analyse van de lokale democratie: de bouwstenen

stap 1 stappen naar een lokaal democratisch akkoord 104 democratisch zakboekje 105 Beginpunt- Analyse van de lokale democratie: de bouwstenen In 5 stappen naar een lokaal democratisch akkoord stap Beginpunt- Analyse van de lokale democratie: de bouwstenen Maak eerst een foto van de lokale democratie: wat voor democratie past bij deze gemeente,

Nadere informatie

Samenstelling bestuur

Samenstelling bestuur Presentatie KvO 2.0 Samenstelling bestuur Krachtteam Peter Beckers : voorzitter Jan van Loon : initiatiefnemer Theo Vinken : initiatiefnemer Paul Jansen : aanvoerder werkorganisatie 2a Karel Jan van Kesteren

Nadere informatie

Toegankelijk. Altijd. Voor iedereen. Leidraad Dienstverlening gemeente Velsen

Toegankelijk. Altijd. Voor iedereen. Leidraad Dienstverlening gemeente Velsen Toegankelijk. Altijd. Voor iedereen. Leidraad Dienstverlening gemeente Velsen Dienstverlening, de basis voor vertrouwen Hoe zien wij dienstverlening? Velsenaren zijn zelfstandige, zelfredzame mensen die

Nadere informatie

Houtskoolschets Asten april 2017

Houtskoolschets Asten april 2017 Houtskoolschets Asten2030 14 april 2017 Opzet Asten2030 Start A Verkenning B Verbreding C 3 Verankering Dag van de Toekomst Besluit vorming 1. Werk Conferentie intern 2. Werk Conferentie intern Internet

Nadere informatie

Gemeente Zwijndrecht MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Zwijndrecht

Gemeente Zwijndrecht MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Zwijndrecht Gemeente Zwijndrecht MijnBurgemeester Nieuwe burgemeester Zwijndrecht De gemeente Zwijndrecht is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als onderdeel van deze zoektocht heeft de gemeente ook haar inwoners

Nadere informatie

24 uur lang. aandacht voor vakmanschap van ambtenaren. Tekst: Martine van Dijk, A+O fonds Gemeenten / Fotografie: Kees Winkelman

24 uur lang. aandacht voor vakmanschap van ambtenaren. Tekst: Martine van Dijk, A+O fonds Gemeenten / Fotografie: Kees Winkelman Vakmanschap in Beeld: Leren, innoveren en bewegen 24 uur lang aandacht voor vakmanschap van ambtenaren Tekst: Martine van Dijk, A+O fonds Gemeenten / Fotografie: Kees Winkelman Jan van Ginkel, gemeentesecretaris

Nadere informatie

Gemeente Meppel Consultatie nieuwe Burgemeester

Gemeente Meppel Consultatie nieuwe Burgemeester Gemeente Meppel Consultatie nieuwe Burgemeester Nieuwe burgemeester Meppel Vanwege het aanstaande vertrek van burgemeester Jan Westmaas is de gemeente Meppel op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als input

Nadere informatie

Samenvatting verkiezingsprogramma

Samenvatting verkiezingsprogramma Westerveld Samen leven samen doen Samenvatting verkiezingsprogramma 2018-2022 De kracht van de samenleving Ik zal eerlijk zeggen dat ik vereerd ben het CDA te mogen vertegenwoordigen bij de aanstaande

Nadere informatie

Organisatie info AGORA-beroepsvereniging

Organisatie info AGORA-beroepsvereniging Netwerken formele- en informele zorg - AGORA Organisatie info AGORA-beroepsvereniging https://www.agora-beroepsvereniging.nl AGORA is de landelijke beroepsvereniging voor coördinatoren in Zorg en Welzijn

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting TOEKOMSTVISIE het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting Als je plannen maakt voor een vakantie, dan kies je eerst een bestemming. Gran Canaria of Schiermonnikoog, Amsterdam of Barcelona,

Nadere informatie

Profielschets burgemeester Koggenland. Inleiding

Profielschets burgemeester Koggenland. Inleiding Inleiding De burgemeester van Koggenland heeft aangegeven zich niet opnieuw beschikbaar te stellen voor een tweede termijn. Haar benoeming tot burgemeester loopt tot 15 juni 2013. De gemeente Koggenland

Nadere informatie

Zandvoort zoekt een nieuwe burgemeester. Profielschets 26 februari 2019

Zandvoort zoekt een nieuwe burgemeester. Profielschets 26 februari 2019 Zandvoort zoekt een nieuwe burgemeester Profielschets 26 februari 2019 Zandvoort zoekt een nieuwe burgemeester We gaan naar Zandvoort! Een naam die iedereen kent. Een gemeente waar wat gebeurt. Strand,

Nadere informatie

Profiel lid Raad van Toezicht

Profiel lid Raad van Toezicht Profiel lid Raad van Toezicht De huidige Raad van Toezicht (RvT) bestaat uit zes leden. De RvT streeft naar een maatschappelijk heterogene samenstelling van leden die herkenbaar en geloofwaardig zijn in

Nadere informatie

Inholland. en dichtbij We zijn divers We maken kwaliteit samen Maart 2017 We bek

Inholland. en dichtbij We zijn divers We maken kwaliteit samen Maart 2017 We bek We durven te leren We handelen persoonlijk en dichtbij We divers We maken kwaliteit samen We bekennen kleur We du ven te leren We handelen persoonlijk en dichtbij We zijn div We maken kwaliteit samen We

Nadere informatie

Ruimte is schaars en de ontwikkeling van bedrijventerreinen en havengebieden in samenhangende clusters als economische

Ruimte is schaars en de ontwikkeling van bedrijventerreinen en havengebieden in samenhangende clusters als economische Op 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. De Provincie Zeeland staat voor belangrijke keuzes. Op het terrein van energie, gebiedsontwikkeling, economie en infrastructuur liggen

Nadere informatie

Beoordelingsformulier ten aanzien van beroepshouding

Beoordelingsformulier ten aanzien van beroepshouding Beoordelingsformulier ten aanzien van beroepshouding Naam student Studentnummer Cohort Praktijkperiode Praktijklocatie Naam werkbegeleider Naam StudieLoopbaanbegeleider (SLB) :. : : Beoordelingsformulier

Nadere informatie

Krachtvelden 30 januari Daan Demo

Krachtvelden 30 januari Daan Demo Krachtvelden 30 januari 2019 Waar ligt jouw kracht? Weet jij waar je echt goed in bent? Heb jij verborgen kwaliteiten? Hoe zien anderen jou? Als je je kwaliteiten kent, weet je wat je te bieden hebt en

Nadere informatie

Drempels. droom. werkelijkheid

Drempels. droom. werkelijkheid Drempels tussen droom en werkelijkheid Een dynamisch groen kennissysteem, midden in de praktijk In de groene sector spelen vraagstukken waar direct en gerichte antwoorden voor nodig zijn. Goede oplossingen

Nadere informatie

Profiel van een raadslid

Profiel van een raadslid Profiel van een raadslid Basisvereisten en drijfveren voor een raadslid Het raadslid is toegewijd en loyaal aan D66 en aan de gemeente waarin hij zijn functie als raadslid vervult en de lokale afdeling

Nadere informatie

is continu in beweging De wereld verandert De samenleving gemeente Voorst organisatieontwikkeling Colofon 2017 en verder

is continu in beweging De wereld verandert De samenleving gemeente Voorst organisatieontwikkeling Colofon 2017 en verder organisatieontwikkeling Colofon Dit is een uitgave van Postbus 9000 7390 HA Voorst www.voorst.nl 2017 en verder Oktober 2016 Beeldmateriaal Infographics: De Betekenaar Stills: Het Programmahuis Ontwerp:

Nadere informatie

1 Een gemeentelijke herindeling is, op termijn, onvermijdelijk voor onze gemeenten (In hoeverre bent u het (on)eens met de stelling?

1 Een gemeentelijke herindeling is, op termijn, onvermijdelijk voor onze gemeenten (In hoeverre bent u het (on)eens met de stelling? Herindelingen Er moet één gemeente komen in het Land van Cuijk, dat adviseerde onderzoeksbureau Berenschot vorig jaar. 35% 25% 15% 5% 35% 1 Een gemeentelijke herindeling is, op termijn, onvermijdelijk

Nadere informatie

Het verhaal van Careyn Het Dorp

Het verhaal van Careyn Het Dorp Het verhaal van Careyn Het Dorp Het Dorp staat voor een nieuwe manier van werken. Een werkwijze die de klant en kwaliteit van leven centraal stelt en waarbij onze zorgprofessional aan zet is. Het Dorp

Nadere informatie

Functieprofiel Voorzitter Transport en Logistiek Nederland

Functieprofiel Voorzitter Transport en Logistiek Nederland Functieprofiel Voorzitter Transport en Logistiek Nederland Transport en Logistiek Nederland Voorzitter Transport en Logistiek Nederland (TLN) is dé ondernemersorganisatie voor de sector transport en logistiek.

Nadere informatie

Functieprofiel. Positie Research Consultant. Organisatie Quaestus Executive Leadership

Functieprofiel. Positie Research Consultant. Organisatie Quaestus Executive Leadership Functieprofiel Organisatie Quaestus Executive Leadership Datum 8 March 2018 De organisatie Quaestus is gespecialiseerd in Executive Leadership en heeft een breed aanbod van diensten in Executive Search,

Nadere informatie

Strategische Agenda Helmond. Coalitie-onderhandelingen 4 april 2018

Strategische Agenda Helmond. Coalitie-onderhandelingen 4 april 2018 Strategische Agenda Helmond Coalitie-onderhandelingen 4 april 2018 Staat van Helmond: Hoofddoelen strategische agenda Centrale ambitie: Meer banen Meer inwoners Meer banen Verwachte groei naar 101.000

Nadere informatie

BERKELLAND EEN KRACHTIGE SAMENLEVING

BERKELLAND EEN KRACHTIGE SAMENLEVING Berkelland BERKELLAND EEN KRACHTIGE SAMENLEVING met elkaar voor elkaar Verkort verkiezingsprogramma 2014-2018 Kijk voor het volledige CDA verkiezingsprogramma op onze website www.cdaberkelland.nl www.cdaberkelland.nl

Nadere informatie

10 tips voor meer diversiteit in overleg

10 tips voor meer diversiteit in overleg 10 tips voor meer diversiteit in overleg Changemakers: 10 tips voor meer diversiteit in overleg Parlement, gemeenteraad, oudercomité, sportraad ze blinken zelden uit in diversiteit. Nochtans is onze samenleving

Nadere informatie