Verslag evaluatie-avond Ouders in de schoolbanken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag evaluatie-avond Ouders in de schoolbanken"

Transcriptie

1 Verslag evaluatie-avond Ouders in de schoolbanken Hoe is de sfeer in de klas? De sfeer is over het algemeen goed. In klassen waar het minder liep of loopt, heeft of de mentor actie ondernomen of is de directie ingeschakeld. In een enkele klas is de verdeling jongens-meisjes een aandachtspunt. Reactie directie: Daar waar mogelijk wordt er rekening mee gehouden. Helaas is het blijkbaar in die ene klas verkeerd uitgevallen. In één klas is het pest protocol besproken. Dat is door de ouders goed ontvangen. Vraag is waarom dit protocol niet in de andere klassen besproken? Reactie directie: Het is de bedoeling dat in de onderbouw in alle klassen het pestprotocol wordt besproken. In de bovenbouw kiezen leerkrachten er soms voor het pas te bespreken als het aan de orde is. De directie zal het bij de onderbouw mentoren navragen. Er zijn klassen die een respect- en samenwerkingscontact opstellen. Dit contract wordt gemaakt door leerlingen met hun mentor, waarin een aantal regels worden opgenomen en waaraan (bij overschrijden ervan) ook consequenties vast zitten. Dit wordt als positief ervaren. Hoe wordt de begeleiding van de mentor ervaren? Alleen maar complimenten! Hoe wordt de huiswerkbelasting ervaren? Is er huiswerkbegeleiding op school mogelijk? Reactie directie: In de mentorles wordt aandacht besteedt aan algemene zaken als agenda invullen, plannen etc. Hoe men het beste kan leren voor een specifiek vak, wordt tijdens de betreffende les besproken. Huiswerkbegeleiding na de lessen is niet mogelijk. Dat is een te grote belasting voor onze docenten. Daarnaast is een school geen commerciële instelling. Ouders kunnen als ze dat willen zelf bij diverse bureaus huiswerkbegeleiding inkopen. Er zijn kinderen die regelmatig niet weten wat hun huiswerk is. Het gaat ze allemaal te snel aan het eind van een les. Reactie directie: Afspraak is dat 5 minuten voor de zoemer gaat het huiswerk opgegeven moet zijn. Het huiswerk staat ook altijd in het klassenboek. Er is een schriftelijke planning voor bepaalde vakken, zoals Bio, Frans, Engels, dit is erg prettig voor de ouders om een oogje in het zeil te houden.

2 Soms is het rooster zodanig dat leerlingen 4 dagen t/m het 8 ste uur les hebben en om dan nog huiswerk maken is toch wel erg pittig. Reactie directie: Dit is echt overmacht. De school is gegroeid en de lessentabel is gewijzigd. Daardoor hebben we meer (vak) lokalen nodig. Doordat veel leerlingen van hetzelfde lokaal gebruik moeten maken, krijg je 8 e uren. De directie vindt dat heel erg jammer, zeker voor de brugklas. Ze proberen daar ook wat aan te doen, maar dat is niet zo eenvoudig. Voor de lessen levensbeschouwing moet veel gelezen worden. In sommige lessen wordt te lang uitgelegd en dat is, zeker als de les 75 minuten duurt, erg saai voor de leerling. Reactie directie: Wordt besproken met betreffende docenten. Hoe ervaart uw kind de SO s, proefwerken en de nabespreking hiervan? Dit wordt over het algemeen als positief ervaren. Ouders mogen de proefwerken niet inzien. Dit wordt door de gehele groep als erg vervelend ervaren. Reactie directie: Het is een schoolafspraak dat proefwerken, als ouders daarom vragen, in een gesloten enveloppe mee naar huis gaan en weer terug komen. Dit kan niet anders omdat men van sommige vakken gewoon niet veel proefwerken kan maken en er dus discreet omgegaan moet worden met de proefwerken die er zijn. De directie wil desondanks dit probleem nog eens met de docenten bespreken. Is er een mogelijkheid om punten digitaal in te zien? Reactie directie: Wordt aan gewerkt. Sommige kinderen vinden het vervelend om hun faciliteitenkaart neer te leggen. Reactie directie: Leerlingen moeten toch leren hier zelf mee om te gaan. Wat doet de school aan dyscalculie? Reactie directie: Een dyscalculieverklaring wordt door de Inspectie nog niet officieel erkend. Scholen hoeven hier geen faciliteiten voor te geven. Het Elde heeft hier nog geen beleid voor gemaakt, ook al heeft het onze aandacht. Overige onderwerpen. Bij de ingang van de school staan veel rokende leerlingen; voor sommige kinderen is dit storend/minder prettig om tussendoor te lopen. Reactie directie: Het plein voor de school is openbaar terrein, dus kan er geen verbod gesteld worden. Misschien kunnen we met een lijn een rooken niet rookdeel afbakenen. De directie is aan het nadenken over een rookvrije school. De zwaarte van de boekentas is daar iets aan te doen? Reactie directie: Laat de kinderen een kluisje gebruiken.

3 In het L gebouw is een tekort aan kluisjes. Reactie directie: Daar moet snel iets aan gedaan worden, want dat is lastig voor de leerlingen. Ze kunnen natuurlijk wel even samen met een ander een kluisje delen. De informatie avond voor de ouders en de informatie voor de kinderen over riskante gewoontes is goed ontvangen. Is er een leerling-volgsysteem aanwezig? Reactie directie: Ja, maar dit systeem is voor intern gebruik door de docenten. Als er een tussenuur uitvalt en dit in de aula opgevangen wordt, is de regel dat je dan niet naar je kluisje mag. Dit is soms lastig als je, je huiswerk wilt maken. Reactie directie: Dit heeft te maken met overzicht houden. Leerlingen moeten voor ze naar de aula komen, nadenken wat ze nodig hebben en meenemen. Hoe zijn de afspraken precies wanneer er wel en niet naar de mediatheek gelopen mag worden? Reactie directie: De mediatheek is open van en van uur. Men mag er tussen en na de lessen en in opdracht van de docent tijdens de lessen heen. Verzoek om te streven naar gezonde voeding in de kantine voor een gezonde prijs. Maak a.u.b. gezonde voeding zeker niet duurder dan ongezonde voeding. Reactie directie: Helemaal mee eens. We houden de vinger aan de pols. Het is echter niet meer weg te denken uit de school. Is het mogelijk om het gebruik van pep drankjes zoals Red bull etc. te verbieden? Reactie directie: Daar waar het speelde is het verboden. Hoe wordt er omgegaan met problemen met docenten? Reactie directie: Indien de problemen bekend zijn, hebben zij de aandacht van de kernteamleider. Kunnen de problemen zo niet opgelost worden, dan wordt de directie ingeschakeld. Het is dus van belang dat kinderen problemen met een docent bespreken met hun mentor. Belangrijk aandachtspunt voor de vele uitval van de lessen Nederlands in het vmbo. Reactie directie: Per hebben de betreffende klassen 4 i.p.v. 5 uur Nederlands per week om de uitgevallen lessen in te halen. Het is naar de ouders toe gecommuniceerd. Soms moet je voor zulke oplossingen kiezen.

4 Tussen uren: kinderen hebben vaak tussen uren uitval. Wordt er dan door de conciërge op deze leerlingen gelet? Reactie directie: In eerste instantie wordt er een docent ingezet, bij nood blijven de leerlingen in de aula onder toezicht van de conciërge. Als er een incident heeft plaats gevonden dan wordt dit niet altijd door gecommuniceerd naar de ouders, door de desbetreffende persoon van het meldpunt. Reactie directie: Het meldpunt zou het door moeten geven aan de mentor, die het dan, indien nodig, aan de ouders doorgeeft. Wie zitten er in het meld punt en wat zijn hun taken precies? Reactie directie: In het meldpunt voor leerjaar 2 en hoger zitten onderwijsassistenten. Het meldpunt van de brugklas wordt beheerd door de brugklasconciërge. Taak: eerste opvang van de brugklassers bij problemen, ziekte, te laat komen enz. en het verrichten van hand- en spandiensten. Het meldpunt in het L-gebouw wordt geregeld. Kennismaking, jammer dat er geen kennismakingsdagen of weekenden zijn. Reactie directie: Er zijn introductiemomenten en activiteiten. In het vmbo wordt het programma Leefstijl gebruikt. De school kiest niet voor meerdaagse activiteiten met overnachting. Dit heeft al in groep 8 plaatsgevonden. Enkele lokalen zijn ongezellig en rommelig. Reactie directie: Aandachtspunt. Informatie aangaande wijzigingen rooster wordt erg laat verstrekt, vaak op de dag pas zelf. Reactie directie: Nu de roosterborden hersteld zijn, zou het grootste probleem opgelost moeten zijn. Men is bezig met actuele roosters op internet. Er is irritatie bij ouders doordat er lessen uitvallen en er geen vervanging geregeld wordt. Reactie directie: Dit is overmacht. Op de meeste basisscholen is het t/m groep 8 verplicht te douchen. Nu douchen ze na de gym helemaal niet meer. Niet erg fris. Kan hier geen oplossing voor komen? Reactie directie: We zouden graag willen dat de kinderen zouden douchen, maar dat is moeilijk te regelen. We kunnen het niet controleren. Er is gelegenheid om te douchen. Leerlingen die willen douchen kunnen dat doen. Soms gaan de leerlingen in een tussenuur sporten met hun gewone kleding aan, voetballen of fitness!!!!! Laat dit een keuze zijn voor de

5 leerling zelf: of sporten (ook al is het natuurlijk vreemd om dit in gewone kleding te doen ), of in de aula blijven, zodat leerlingen de mogelijkheid hebben om huiswerk te maken. Opmerking: als leerlingen hun gymspullen vergeten tijdens gymles krijgen ze een aantekening, maar gymmen tijdens tussenuren mag dan wel in gewone kleding!!! Reactie directie: Wordt nagekeken of dit structureel zo is en wordt besproken. Er zijn geluiden dat een docent vreselijk word gepest. Reactie directie: Is bekend, wordt aan gewerkt. Waarom kunnen brugklassers nog steeds niet inloggen? Reactie directie: Als het goed is kunnen ze dit allemaal. Tip: Plattegrond uitdelen aan leerlingen voor route naar sportpark en zwembad. Buitendorpse leerlingen kennen vaak de weg niet. Reactie directie: L.O.-docent fietst mee. Wordt gecheckt. De tip wordt doorgegeven. Belsysteem; vooraan in de keten de leerlingen die het verste weg wonen. Dit is niet altijd het geval, waardoor leerlingen te laat gebeld worden. Reactie directie: Wordt gecheckt. Uiteraard moet de leerling die het verst woont het eerst gebeld worden. Pauzes in L-gebouw (na 2de lesuur) en B-gebouw (na 3de lesuur) zijn verschillend, waardoor leerlingen te laat in les komen. Reactie directie: Wordt gecheckt. Is er tijdens de open dag ook een mogelijkheid om in het L-gebouw een kijkje te nemen? Reactie directie: Dit is niet mogelijk i.v.m. bezetting. Er wordt dit jaar een film over gebouw L getoond tijdens de open dag. HTG1b heeft deze periode geen gym, zeer bezwaarlijk. Reactie directie: Dat zou niet moeten kunnen. Wordt gecheckt. Moeten er punten worden gegeven bij gym? Wij vinden van niet als iemand zijn best doet. Reactie directie: Er worden meerdere vaardigheden getoetst. Leerlingen krijgen ook een punt voor inzet. In principe is het zo dat een leerling met de juiste inzet nooit een onvoldoende kan krijgen ten gevolge van een zwakke motoriek. Hoe hebben ouders deze avond ervaren? Je krijgt het gevoel dat er naar je geluisterd wordt. Jammer dat er zo weinig ouders waren.

6

Evaluatie Ouders in de schoolbanken op 15 november 2011 te Schijndel.

Evaluatie Ouders in de schoolbanken op 15 november 2011 te Schijndel. Evaluatie Ouders in de schoolbanken op 15 november 2011 te Schijndel. Dit verslag voorziet niet in alle geplaatste opmerkingen en/of vragen. Sommige zaken zijn specifiek en/of persoonsgericht. Deze zaken

Nadere informatie

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we Entree Schoolafspraken (wat we willen zien) De leerlingen uit de onder- en bovenbouw gebruiken hun eigen fietsenstalling en toiletblokken. Er wordt alleen overgebleven op het schoolterrein. De fietsen

Nadere informatie

Zo doen wij het hier.

Zo doen wij het hier. Zo doen wij het hier. Afspraken ISW Lage Woerd Hieronder vind je een aantal afspraken, die wij met elkaar maken om alles in en rond de school zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij willen graag dat er

Nadere informatie

kiezen voor het Gerrit van der Veen College havo/atheneum

kiezen voor het Gerrit van der Veen College havo/atheneum kiezen voor het Gerrit van der Veen College havo/atheneum 2015 Beste jongens en meisjes, Jullie staan voor een belangrijke, maar ook leuke keuze: naar welke school wil je gaan als je straks van de basisschool

Nadere informatie

Zo werken we hier op. Lyceum De Grundel leerlingen

Zo werken we hier op. Lyceum De Grundel leerlingen Zo werken we hier op Lyceum De Grundel 2018-2019 leerlingen Dit boekje is bedoeld om de goede gang van zaken op Lyceum De Grundel te bevorderen. Niet alleen staan hierin de schoolregels, maar ook andere

Nadere informatie

De Waard Info avonden 7 en 8 november 2016

De Waard Info avonden 7 en 8 november 2016 De Waard Info avonden 7 en 8 november 2016 Welkom Locatie De Waard: Visie op onderwijs: Zien, erkend en herkend worden We gaan voor de kansen van leerlingen Degelijk onderwijs in een veilige omgeving Kleinschalig

Nadere informatie

Leefregels. Lesverplichting. De lesdagen. Kluisjes. Rijwielstalling. Huiswerk en/of proefwerk gemist

Leefregels. Lesverplichting. De lesdagen. Kluisjes. Rijwielstalling. Huiswerk en/of proefwerk gemist Leefregels Samen houden we onze school schoon, heel en veilig. Naast de algemene regels en afspraken in ons Leerlingenstatuut hebben wij als school ook nog een aantal leefregels. Als leerlingen zich niet

Nadere informatie

kiezen voor het Gerrit van der Veen College

kiezen voor het Gerrit van der Veen College kiezen voor het Gerrit van der Veen College havo/vwo 2016 Beste jongens en meisjes, Jullie staan voor een belangrijke, maar ook leuke keuze: naar welke school wil je gaan als je straks van de basisschool

Nadere informatie

Afspraken en informatie schooljaar

Afspraken en informatie schooljaar Afspraken en informatie schooljaar 2016-2017 Aan het begin van het schooljaar is het goed een aantal zaken (weer) op een rijtje te zetten. Waar veel mensen samen zijn is het belangrijk afspraken te maken

Nadere informatie

SCHOOLREGELS & SCHOOLAFSPRAKEN

SCHOOLREGELS & SCHOOLAFSPRAKEN O.P.D.C Sportlaan Driene 6-1 7552 HA Hengelo Tel: 074-2457799 SCHOOLREGELS & SCHOOLAFSPRAKEN ZO IS HET DUIDELIJK VOOR IEDEREEN EEN VEILIGE OMGEVING. OPDC de Arcade probeert voor leerlingen en medewerkers

Nadere informatie

VMBO Ermelo. Spelregels

VMBO Ermelo. Spelregels VMBO Ermelo Spelregels 2017 2018 Inhouds opgave Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op ZO GAAN WE MET ELKAAR OM 03 WAT WE HEEL BELANGRIJK VINDEN

Nadere informatie

Tevredenheid leerlingen Vmbo t Venster

Tevredenheid leerlingen Vmbo t Venster Via deze nieuwsbrief wil Quadraam, het schoolbestuur van Vmbo t Venster, alle betrokkenen inlichten over de resultaten van de enquête die gehouden is onder de leerlingen van Vmbo t Venster. Inhoud Aanpak

Nadere informatie

Introductie schooljaar

Introductie schooljaar Introductie schooljaar 2017-2018 Onderbouw VMBO Dit boekje is van de ouders van: Klas: pag. 1 Beste ouders/verzorgers van onze nieuwe brugklasleerlingen, Hartelijk welkom op de nieuwe school van uw zoon

Nadere informatie

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we Entree Kluisjes Schoolpas Schoolafspraken (wat we willen zien) De leerlingen uit de onder- en bovenbouw gebruiken hun eigen ingang, fietsenstalling, en toiletblokken. Er wordt alleen overgebleven op het

Nadere informatie

Welkom Esdal College Oosterhesselen

Welkom Esdal College Oosterhesselen Welkom Esdal College Oosterhesselen Beste jongens en meisjes, Het schooljaar in groep 8 is bijna voorbij en dan komt de vakantie. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar. De eerste kennismakingsmiddag

Nadere informatie

VMBO Putten. Spelregels

VMBO Putten. Spelregels VMBO Putten Spelregels 2018 2019 Inhouds opgave Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school. Alleen als de sfeer goed is, ZO GAAN WE MET ELKAAR

Nadere informatie

VMBO Ermelo. Spelregels

VMBO Ermelo. Spelregels VMBO Ermelo Spelregels 2018 2019 Inhouds opgave Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op ZO GAAN WE MET ELKAAR OM 03 WAT WE HEEL BELANGRIJK VINDEN

Nadere informatie

VMBO Putten. Spelregels

VMBO Putten. Spelregels VMBO Putten Spelregels 2017 2018 Inhouds opgave Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school. Alleen als de sfeer goed is, ZO GAAN WE MET ELKAAR

Nadere informatie

VMBO Ermelo. Spelregels

VMBO Ermelo. Spelregels VMBO Ermelo Spelregels 2016-2017 Zo gaan we met elkaar om Onderwijs en huiswerk Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school. Alleen Je hebt recht op goed onderwijs. Alle

Nadere informatie

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis.

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis. Het Ludger College Jouw talent is er thuis. Algemene informatie over het Ludger College Het Ludger College is een school voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) in Doetinchem. Er is ook een programma

Nadere informatie

Esdal College Boermarkeweg. woordzoeker.

Esdal College Boermarkeweg. woordzoeker. woordzoeker Www.esdalcollege.nl 1 Beste jongens en meisjes, Welkom! Het schooljaar in groep 8 is bijna voorbij en de zomervakantie komt eraan. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar. De

Nadere informatie

1. Opening Ingrid heet iedereen van harte welkom, waarna er een voorstelronde is van de leden.

1. Opening Ingrid heet iedereen van harte welkom, waarna er een voorstelronde is van de leden. Soort vergadering: 1e overleg Resonansgroep 2012-2013 Datum: 10 okt 2012 Aanwezig: Maurits de Jong (1A), Frans van Ekert (2A), Sjaak Maalman (2B), Ingrid van Meer (3V), Ellen Peijnenborgh (H3), Anita van

Nadere informatie

KENNISMAKINGSAVOND BRUGKLAS

KENNISMAKINGSAVOND BRUGKLAS KENNISMAKINGSAVOND BRUGKLAS VOORSTELLEN Mentor verzorgt: Mentorles Studieles Vakles De mentor is het 1 e aanspreekpunt voor ll en ouders! VOORSTELLEN OUDERS Namen, ouders van DALTONSCHOOL Uitgaan van kernwaarden

Nadere informatie

Elke dag vertrouwd. Sint-Michielsgestel. elke dag een uitdaging

Elke dag vertrouwd. Sint-Michielsgestel. elke dag een uitdaging Elke dag vertrouwd Sint-Michielsgestel elke dag een uitdaging Van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een hele verandering. Als het aan het Elde College in Sint-Michelsgestel ligt, een prettige

Nadere informatie

CITAVERDE COLLEGE HEERLEN INFORMATIE VOOR (B)SCHOOLVERLATERS EN HUN OUDERS/VERZORGERS

CITAVERDE COLLEGE HEERLEN INFORMATIE VOOR (B)SCHOOLVERLATERS EN HUN OUDERS/VERZORGERS IK BEN WELKOM CITAVERDE COLLEGE HEERLEN INFORMATIE VOOR (B)SCHOOLVERLATERS EN HUN OUDERS/VERZORGERS CITAVERDE COLLEGE HEERLEN RELATIEF KLEINE SCHOOL: VEEL PERSOONLIJKE AANDACHT VOOR DE INDIVIDUELE LEERLING

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Leerling Doet Ertoe Welkom op het Elde!! Welkomstwoordje door meneer Spijkers (sectordirecteur vmbo/pro) Voorstellen: - Leerlingencoach mevrouw Steenbakkers - Toezichthouder meneer Van der Aa - Teamleider

Nadere informatie

Spelregels 2015-2016. VMBO Ermelo. Groevenbeek-Spelregels 2015-2016 (VMBO Ermelo) (A5)_DEF.indd 1

Spelregels 2015-2016. VMBO Ermelo. Groevenbeek-Spelregels 2015-2016 (VMBO Ermelo) (A5)_DEF.indd 1 Spelregels 2015-2016 VMBO Ermelo Groevenbeek-Spelregels 2015-2016 (VMBO Ermelo) (A5)_DEF.indd 1 Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school.

Nadere informatie

Gedurende de gehele schoolperiode wordt door de docenten zoveel mogelijk aandacht gegeven aan de volgende punten:

Gedurende de gehele schoolperiode wordt door de docenten zoveel mogelijk aandacht gegeven aan de volgende punten: Pakket van maatregelen bij Dyslexie en Dyscalculie Dyslexie Algemeen: Gedurende de gehele schoolperiode wordt door de docenten zoveel mogelijk aandacht gegeven aan de volgende punten: Stimuleren Schriftelijk

Nadere informatie

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis.

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis. Het Ludger College Jouw talent is er thuis. Algemene informatie over het Ludger College Het Ludger College is een school voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) in Doetinchem. Er is ook een programma

Nadere informatie

Personeel van school reageert snel op vragen die per mail gesteld worden. Fijn!

Personeel van school reageert snel op vragen die per mail gesteld worden. Fijn! Verslag bijeenkomst klassenouders d.d. 12 april 2016. Klas 1bk, 1km, 1mh, 1hv Kinderen gaan met plezier naar school! Huiswerk Ouders missen de papieren agenda. Telkens inloggen is niet handig. Hierdoor

Nadere informatie

Alles wat je móet weten. over onze school. mavo havo atheneum gymnasium. basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3

Alles wat je móet weten. over onze school. mavo havo atheneum gymnasium. basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er! Het is bijna zover! We hopen dat je voor het Elzendaalcollege

Nadere informatie

december 2007 Bruggers voor Bruggers Bruggers Bruggers Een informatieboekje door brugklassers voor aankomende brugklassers -1-

december 2007 Bruggers voor Bruggers Bruggers Bruggers Een informatieboekje door brugklassers voor aankomende brugklassers -1- Bruggers voor Bruggers december 2007 Bruggers voor Bruggers Een informatieboekje door brugklassers voor aankomende brugklassers -1- De school lijkt op Het Aletta een blokkendoos... Gr.. merel sanders uit

Nadere informatie

INFORMATIE-AVOND: Welkom Schoolleiding Uitleg mentoraat en mentorlessen Ouders ouderraad

INFORMATIE-AVOND: Welkom Schoolleiding Uitleg mentoraat en mentorlessen Ouders ouderraad WELKOM INFORMATIE-AVOND: Welkom Schoolleiding Uitleg mentoraat en mentorlessen Ouders ouderraad Met de mentor: Rapporten en informatieavonden Ouderportaal (cijfers) Dyslexie Bijlessen Studiewerktijd (TH)

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek leerlingen. Produs Praktijkonderwijs

Tevredenheidsonderzoek leerlingen. Produs Praktijkonderwijs leerlingen Produs Praktijkonderwijs Juni 2013 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 1.1 Kader... 3 1.2 Doelstelling tevredenheidsonderzoek... 3 1.3 Methode van onderzoek... 3 2 Onderzoek tevredenheid

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Vmbo/PRO Jeanine Hamers Decaan vmbo Theoretische /Gemengde Leerweg Vmbo KB-TK brugklas Typisch Elde College De leerling is in beeld > we kennen de leerling Goede resultaten

Nadere informatie

Welkom VOORLICHTINGSAVOND OUDERS GROEP-8 LEERLINGEN

Welkom VOORLICHTINGSAVOND OUDERS GROEP-8 LEERLINGEN Welkom VOORLICHTINGSAVOND OUDERS GROEP-8 LEERLINGEN De stap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs voelt soms als een grote stap aan. Luuk van Bussel, Conrector deelschool TL De positie van

Nadere informatie

De resultaten van de enquête onder de leerlingen zijn in een apart rapport verwerkt.

De resultaten van de enquête onder de leerlingen zijn in een apart rapport verwerkt. Onderzoeksresultaten Carmelcollege Emmen Ouders / verzorgers leerlingen brugklassers, na eerste ouder(spreekuur)avond, november 216 Populatie (mogelijke respondenten) = 394 ouders/ verzorgers van brugklassers

Nadere informatie

DE ZORG OP HET NIEUWE EEMLAND

DE ZORG OP HET NIEUWE EEMLAND DE ZORG OP HET NIEUWE EEMLAND 2011-2012 1 Voorwoord Op Het Nieuwe Eemland willen wij dat je je prettig en veilig voelt. Uiteraard gaat het er om dat je goede resultaten behaalt, maar ook dat je plezier

Nadere informatie

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma!

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma! Ontwikkel jezelf op Roncalli méér dan een diploma! Beste bijna-brugklasser, Het is zover: je mag je middelbare school gaan kiezen. Dat is best een pittige klus. Reden om samen met je ouder(s) op zoek te

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E

I N H O U D S O P G A V E Pestprotocol Pagina: 2 I N H O U D S O P G A V E 1. Pesten... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Signalering... 3 1.3 Preventie... 4 1.3.1 Mentorlessen... 4 1.3.2 Blijvende aandacht... 4 1.3.3 De rol van de ouderraad...

Nadere informatie

HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C

HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C Donderdag 27 juni 2019 t/m Woensdag 3 juli 2019 Beste leerlingen (en meelezende ouders) van leerjaar 3, Van donderdag 27 juni t/m woensdag 3 juli is de toetsweek. Na deze

Nadere informatie

Tevredenheid leerlingen Beekdal Lyceum 2013

Tevredenheid leerlingen Beekdal Lyceum 2013 Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Beekdal Lyceum en Quadraam Inhoud Uitkomsten per rubriek o Schoolklimaat o Onderwijsleerproces o Leerlingzorgen begeleiding o Gebouw en organisatie o Informatie

Nadere informatie

Brugklasbrochure voor leerlingen

Brugklasbrochure voor leerlingen Brugklasbrochure voor leerlingen 2015 2016 Beste leerling van groep 8, Beste leerling van groep 8, Binnenkort moet je beslissen naar welke middelbare school je wilt. De keuze die je gaat maken is belangrijk

Nadere informatie

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom!

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom! Www.esdalcollege.nl Pagina 2 Esdal Vakcollege Welkom Emmen Welkom! Beste jongens en meisjes, Het schooljaar in groep 8 is voorbij en nu is het vakantie. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

Notitie Protocol Voorkoming Lesuitval

Notitie Protocol Voorkoming Lesuitval Notitie Protocol Voorkoming Lesuitval Inhoud Inleiding... 2 1. Uitgangspunt: wettelijke kaders... 2 1.1. Verplicht aantal uren onderwijs... 2 1.2. Vervangend lesprogramma bij lesuitval... 2 1.3. Lesuitval

Nadere informatie

mavo - havo Startschot

mavo - havo Startschot mavo - havo Startschot Informatieboekje voor de brugklas 2014-2015 Welkom op Scala! Nog een paar maanden en dan gaat het echt beginnen: je bent dan brugklasser op Scala! De eerste kennismaking heb je inmiddels

Nadere informatie

Regels, rechten en plichten op het

Regels, rechten en plichten op het Regels, rechten en plichten op het VELLESAN COLLEGE Op het Vellesan College leren en werken veel leerlingen, docenten en medewerkers dicht op elkaar. Daarom is het nodig dat we rekening met elkaar houden

Nadere informatie

LEERLINGTEVREDENHEIDPEILING BASIS FORMULIER

LEERLINGTEVREDENHEIDPEILING BASIS FORMULIER LEERLINGTEVREDENHEIDPEILING BASIS FORMULIER Beste leerlingen van onze school, Onze school wil onderzoeken hoe de leerlingen over de school zijn. Wij willen graag je medewerking vragen voor een korte heidspeiling

Nadere informatie

DE 20 VAN CAMPHUYSEN. [versie ]

DE 20 VAN CAMPHUYSEN. [versie ] DE 20 VAN CAMPHUYSEN. [versie 20120824] 1. SPULLEN. Bij elke les heb je zelf de benodigde spullen (boeken, schriften, kleding e.d) bij je. Dus niet samen uit één boek werken. Voor elk vak gebruik je een

Nadere informatie

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er! Het is bijna zover! We hopen dat je voor het Elzendaalcollege

Nadere informatie

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we Entree Kluisjes Schoolpas Schoolafspraken (wat we willen zien) De leerlingen uit de onder- en bovenbouw gebruiken hun eigen ingang, fietsenstalling, pauzeplaats en toiletblokken. De ruimte bij de ingangen

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND OUDERS BRUGKLASSERS VAN HARTE WELKOM! Infoavond Brugklassen S

INFORMATIEAVOND OUDERS BRUGKLASSERS VAN HARTE WELKOM! Infoavond Brugklassen S INFORMATIEAVOND OUDERS BRUGKLASSERS VAN HARTE WELKOM! INFORMATIEAVOND BRUGKLAS SCHAKELKLAS Welkom Communicatie Taak mentor Algemene zaken brugklas en school Balansverslag (Discussie aan de hand van stellingen)

Nadere informatie

ROOSTERBELEIDSPLAN. 1 Verschillende invalshoeken t.a.v het rooster

ROOSTERBELEIDSPLAN. 1 Verschillende invalshoeken t.a.v het rooster ROOSTERBELEIDSPLAN 1 Verschillende invalshoeken t.a.v het rooster 1.1 Algemeen Doelstellingen: - het scheppen van een goed werk- en leefritme voor zowel docenten als leerlingen - het scheppen van voorwaarden

Nadere informatie

POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM

POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM School voor: vmbo mavo havo technasium (havo+vwo) gymnasium (vwo) atheneum (vwo) PROGRAMMA Voorstellen (Op)bouw school Veranderingen Begeleiding Leren is leuk! In welke

Nadere informatie

Om de overgang van SO-VSO goed te laten verlopen zijn er afspraken met elkaar gemaakt op de volgende gebieden:

Om de overgang van SO-VSO goed te laten verlopen zijn er afspraken met elkaar gemaakt op de volgende gebieden: PROTOCOL OVERGANG SO-VSO Om de overgang van SO-VSO goed te laten verlopen zijn er afspraken met elkaar gemaakt op de volgende gebieden: Huiswerk en begeleiding Pauze invulling 3. Zelfstandigheid 4. Kennismaking

Nadere informatie

5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo. 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving

5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo. 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving 5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving 2) We zorgen voor een veilige en prettige sfeer 3) In en om het gebouw is het rustig en schoon

Nadere informatie

Leerjaarspecifieke informatie klas 1

Leerjaarspecifieke informatie klas 1 Leerjaarspecifieke informatie klas 1 Met het schooljaar 2017-2018 is ook de carrière van uw kind in het voortgezet onderwijs gestart. Voor veel leerlingen is het een spannend begin in de brugklas, maar

Nadere informatie

LEERLINGEN STATUUT & HUISHOUDELIJK

LEERLINGEN STATUUT & HUISHOUDELIJK WILLEM DE ZWIJGER COLLEGE LEERLINGEN STATUUT & HUISHOUDELIJK REGLEMENT SCHOOLJAAR 13 /14-15/16 Inhoudsopgave Leerlingenstatuut 1. Wetgeving betreffende een leerlingenstatuut... 3 2. Algemene regels...

Nadere informatie

Notitie Protocol Voorkoming Lesuitval

Notitie Protocol Voorkoming Lesuitval Notitie Protocol Voorkoming Lesuitval Inhoud Inleiding... 2 1. Uitgangspunt: wettelijke kaders... 2 1.1. Verplicht aantal uren onderwijs... 2 1.2. Vervangend lesprogramma bij lesuitval... 2 1.3. Lesuitval

Nadere informatie

Tvwo/Ath/Havo. Spelregels

Tvwo/Ath/Havo. Spelregels Tvwo/Ath/Havo Spelregels 2017 2018 Inhouds opgave Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op ZO GAAN WE MET ELKAAR OM 03 WAT WE HEEL BELANGRIJK VINDEN

Nadere informatie

Handelingsplan. Dyslexie

Handelingsplan. Dyslexie Handelingsplan Dyslexie Screening op dyslexie: A. - officiële dyslexieverklaring reeds bij aanmelding aanwezig? Afhankelijk van wens ouders wordt de leerling wel/niet begeleid door dhr. Stelwagen. De leerling

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Locatie JdJ

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Locatie JdJ HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2015-2016 Locatie JdJ Wist je dat wij samen de school zijn? Op onze school: Hebben wij samen de regels in het paspoort gemaakt en kennen wij en onze ouders deze regels. Respecteren

Nadere informatie

Leerlingenstatuten 2012-2013

Leerlingenstatuten 2012-2013 1. INLEIDING 1.1. Betekenis Het leerlingenstatuut is een overzicht van de rechten en plichten van een leerling van het Elzendaalcollege. Het statuut is, binnen wettelijk vastgestelde kaders en voor zover

Nadere informatie

Kwaliteitszorg: wat vindt u? RESULTATEN VAN DE ENQUÊTE ONDER DE OUDERS VAN LEERLINGEN IN LEERJAAR 1 DECEMBER 2014

Kwaliteitszorg: wat vindt u? RESULTATEN VAN DE ENQUÊTE ONDER DE OUDERS VAN LEERLINGEN IN LEERJAAR 1 DECEMBER 2014 Kwaliteitszorg: wat vindt u? RESULTATEN VAN DE ENQUÊTE ONDER DE OUDERS VAN LEERLINGEN IN LEERJAAR 1 DECEMBER 2014 In november van het schooljaar 2014-2015 is er weer een ouderenquête afgenomen, speciaal

Nadere informatie

Artikel De leerling heeft de plicht het aan hem opgegeven huiswerk te maken en te beschikken over alle vereiste leermiddelen voor die les.

Artikel De leerling heeft de plicht het aan hem opgegeven huiswerk te maken en te beschikken over alle vereiste leermiddelen voor die les. Hoofdstuk 5 Leerlingenstatuut Afspraken over huiswerk en toetsen Artikel 5.1.1 De leerling heeft de plicht het aan hem opgegeven huiswerk te maken en te beschikken over alle vereiste leermiddelen voor

Nadere informatie

informatie en leuke weetjes voor nieuwe brugklassers Magazine Doe je mee? Sport is FUN!

informatie en leuke weetjes voor nieuwe brugklassers Magazine Doe je mee? Sport is FUN! informatie en leuke weetjes voor nieuwe brugklassers Magazine Sport is FU! Doe je mee? GEE POBLEEM! IEDEEE HOOT EBIJ... JIJ DUS OOK!! OG FF SEIEUS... 2 W W W.EYET.L EE? Check ook onze nieuwe website!!

Nadere informatie

boxmeer gennep brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school werken met je kwaliteit reach for quality mavo havo atheneum gymnasium

boxmeer gennep brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school werken met je kwaliteit reach for quality mavo havo atheneum gymnasium brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school boxmeer reach for quality gennep werken met je kwaliteit mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er!

Nadere informatie

Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld.

Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld. 1 Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld. In elke organisatie hebben de mensen die daar werken met elkaar

Nadere informatie

1. en 2. opening en vaststellen voorzitter, notulist:

1. en 2. opening en vaststellen voorzitter, notulist: Verslag Resonansgroep TTO onderbouw dd 30 september 2013 Agenda: 1. Opening 2. Een kort rondje, waarin ieder zich even voorstelt 3. Terugblik op de start van het schooljaar 4. Communicatie 5. Speerpunten

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Regius College. 28 en 30 januari 2019

Voorlichtingsavond Regius College. 28 en 30 januari 2019 1 Voorlichtingsavond Regius College 28 en 30 januari 2019 De overstap van basisschool naar Regius College (1) Open Dag op 1 februari voor ouders en leerlingen Kennismakingsmiddag voor leerlingen en ouderavond

Nadere informatie

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom!

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom! Www.esdalcollege.nl Pagina 2 Esdal Vakcollege Welkom Emmen Welkom! Beste jongens en meisjes, Het schooljaar in groep 8 is voorbij en nu is het vakantie. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

Mijn naam is. Ik woon in. Ik ben jarig op. Mijn hobby s zijn. Ik zit in klas. Mijn mentor heet

Mijn naam is. Ik woon in. Ik ben jarig op. Mijn hobby s zijn. Ik zit in klas. Mijn mentor heet csvincentvangogh Mijn naam is Ik woon in Ik ben jarig op Mijn oude basisschool is Dit lijkt mij een leuk vak Dit lijkt mij een moeilijk vak Mijn hobby s zijn Ik zit in klas Mijn mentor heet Op Lariks

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND OUDERS TWEEDE KLAS

INFORMATIEAVOND OUDERS TWEEDE KLAS INFORMATIEAVOND OUDERS TWEEDE KLAS COMMUNICATIE Thuis school Contact vaak via mail (indien mogelijk) Cijfercontrole via SOM Gegevens mentor: - Aanwezig op school: ma- vr - Mail: @charlemagnecollege.nl

Nadere informatie

Voorlichting Vmbo. Candea College

Voorlichting Vmbo. Candea College Voorlichting Vmbo Candea College Vmbo opleiding Gemengd en Theoretisch Bereidt voor op het Mbo (80%) en Havo (20%) Gemengde leerweg is inclusief het beroepsgerichte vak Technologie Theoretische leerweg

Nadere informatie

Kennismakingsavond havo , mentordeel KENNISMAKINGSAVOND LEERJAAR 3 HAVO - LOKAAL-

Kennismakingsavond havo , mentordeel KENNISMAKINGSAVOND LEERJAAR 3 HAVO - LOKAAL- KENNISMAKINGSAVOND LEERJAAR 3 HAVO - LOKAAL- Kennismakingsavond havo 3 2018, mentordeel VOORSTELLEN H3A: M. van der Hout Houm@stanislascollege H3B: E. van Rij Rije@stanislascollege Mentor verzorgt: Mentorlessen

Nadere informatie

Algemeen Veel ouders en leerling zijn positief over de school en het onderwijssysteem. De leerlingen gaan met plezier naar school.

Algemeen Veel ouders en leerling zijn positief over de school en het onderwijssysteem. De leerlingen gaan met plezier naar school. Klassenouders november 2017 Algemeen Veel ouders en leerling zijn positief over de school en het onderwijssysteem. De leerlingen gaan met plezier naar school. SOMToday Er zijn regelmatig problemen met

Nadere informatie

Voorlichting over het voortgezet onderwijs

Voorlichting over het voortgezet onderwijs Voorlichting over het voortgezet onderwijs WELKOM OP HET ST. MICHAËL COLLEGE! 30 november & 13 december 2017 Ruud Stammers en Wouter van de Hoef 4 jaar WO ONDERWIJSSCHEMA 4 jaar HBO ½-4 jr MBO 6 jaar VWO

Nadere informatie

ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE

ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE 1 ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE 2 Inleiding Wij vinden het belangrijk dat er op onze school goede afspraken zijn over hoe we met elkaar omgaan, wat mag en niet mag, en wat we doen als iemand zich

Nadere informatie

Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers

Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Schooljaar 2015-2016 1 Trinitas College locatie Han Fortmann R.K. scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum en havo

Nadere informatie

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo Het begint bij jou! mavo havo #ReinierdeGraafpad volg ons op social media Stanislascollege 2 dagen. Delft Allemaal een #Chromebook. In de les en thuis wordt ermee gewerkt. StanislasReinierdeGraafpad...

Nadere informatie

Huiswerkprotocol. Basisschool Tarcisius Heerlen

Huiswerkprotocol. Basisschool Tarcisius Heerlen Huiswerkprotocol Basisschool Tarcisius Heerlen Huiswerkprotocol Basisschool Tarcisius Heerlen Op onze school kiezen we ervoor om huiswerk te geven. Door middel van huiswerk zien de ouders van onze school

Nadere informatie

GYMNASIUM VWO HAVO MAVO HAAL HET BESTE UIT JEZELF BEGELEIDING EN ZORG

GYMNASIUM VWO HAVO MAVO HAAL HET BESTE UIT JEZELF BEGELEIDING EN ZORG GYMNASIUM VWO HAVO MAVO HAAL HET BESTE UIT JEZELF BEGELEIDING EN ZORG Begeleiding en Zorg op Het Nieuwe Eemland Begeleiding en Zorg op school kan van alles inhouden: iemand met wie je praat als je gepest

Nadere informatie

Voorlichtingsavonden Regius College. 1 en 3 februari 2016

Voorlichtingsavonden Regius College. 1 en 3 februari 2016 1 Voorlichtingsavonden Regius College 1 en 3 februari 2016 Hoe begeleiden we de overstap van basisschool naar Regius College? (1) Open Dag op 5 februari voor ouders en leerlingen Kennismakingsmiddag voor

Nadere informatie

Persoonskenmerken 3,5. Contact met personeel op school 3,4. Aantal respondenten: 100 Enqujte leerlingen 2013 Venster voor Verantwoording.

Persoonskenmerken 3,5. Contact met personeel op school 3,4. Aantal respondenten: 100 Enqujte leerlingen 2013 Venster voor Verantwoording. Aantal respondenten: 100 Enqujte leerlingen 2013 Venster voor Verantwoording Persoonskenmerken 3,5 Ik zit op 1. VMO- 38 2. VMO-K 27 3. VMO-TL 19 Ik voel me veilig op school. 3,8 1 17 81 1 De sfeer op school

Nadere informatie

Doel van de eerste bijeenkomst was kennismaking en het vaststellen van onderwerpen ter bespreking van de volgende bijeenkomsten.

Doel van de eerste bijeenkomst was kennismaking en het vaststellen van onderwerpen ter bespreking van de volgende bijeenkomsten. Notulen bijeenkomst Studentenraad Economie Aspasialaan Dinsdag 30 oktober 2012 13:00-14:15 Inleiding Aanwezigheid Bij de eerste studentenraad waren er in totaal 24 studenten aanwezig. Sommige studenten

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over het rooster op het USG

Veelgestelde vragen over het rooster op het USG Veelgestelde vragen over het rooster op het USG Beste ouders en leerlingen, Regelmatig krijgen wij vragen die met het rooster te maken hebben. Om onduidelijkheden of teleurstellingen te voorkomen hebben

Nadere informatie

Communicatie. telefoon 045 5473500 info.holz@bcpl.nl website school http://holz.bcpl.nl

Communicatie. telefoon 045 5473500 info.holz@bcpl.nl website school http://holz.bcpl.nl op de ouder avond Mijn voorwerp Communicatie telefoon 045 5473500 e mail info.holz@bcpl.nl website school http://holz.bcpl.nl Voor reguliere leerlingzaken of het maken van een afspraak svp telefonisch

Nadere informatie

Een Positieve Klas resultaten Duhamel College Den Bosch

Een Positieve Klas resultaten Duhamel College Den Bosch Een Positieve Klas resultaten Duhamel College Den Bosch Mentoren van Duhamel College Den Bosch (vmbo) hebben het programma Een Positieve Klas in het schooljaar 2011-2012 uitgevoerd met eerste en tweede

Nadere informatie

BRUGKLAS MAVO. Informatieavond

BRUGKLAS MAVO. Informatieavond BRUGKLAS MAVO Informatieavond BRUGKLASMENTOR Aanspreekpunt voor leerlingen Houdt ontwikkelingen van leerlingen in het oog Contact met thuis Huisbezoeken Docent studieles BRUGKLASMENTOR -1- Leerproces Bijhouden

Nadere informatie

Informatiefolder voor ouders. Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken. Kempenhorst, een fijne school!

Informatiefolder voor ouders. Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken. Kempenhorst, een fijne school! Informatiefolder voor ouders Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken Kempenhorst, een fijne school! Structuur van de school Leerjaar 4 Leerjaar 3 Theoretische leerweg Keuze uit 2

Nadere informatie

Calvijn Maarten Luther

Calvijn Maarten Luther Calvijn Maarten Luther Klantnaam Projectnaam Projectnummer Documentnaam Laatste correctie CALVIJN LOGO 15825 15825_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04 Gebruikte kleuren CYAAN PMS nummers C MAGENTA YELLOW BLACK

Nadere informatie

Algemene informatie over de brugklas. Christiaan Huygens College locatie Rachmaninowlaan

Algemene informatie over de brugklas. Christiaan Huygens College locatie Rachmaninowlaan Algemene informatie over de brugklas Christiaan Huygens College locatie Rachmaninowlaan Het Christiaan Huygens College, locatie Rachmaninowlaan is een kleine protestants christelijke havo vwo school. Er

Nadere informatie

VOOR JE TOEKOMST Als je later succes wilt hebben, moet je nu veel leren. En niet alleen uit de schoolboeken. Op Sint-Montfort leer je alles wat je

VOOR JE TOEKOMST Als je later succes wilt hebben, moet je nu veel leren. En niet alleen uit de schoolboeken. Op Sint-Montfort leer je alles wat je VOOR JE TOEKOMST Als je later succes wilt hebben, moet je nu veel leren. En niet alleen uit de schoolboeken. Op Sint-Montfort leer je alles wat je nodig hebt voor je vervolgonderwijs op het mbo, hbo en

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT behorend bij het leerlingenstatuut Leerlingen, ouders en personeel worden geacht dit reglement te kennen. Het reglement is opgesteld met het doel de school zo goed mogelijk te laten

Nadere informatie

Input leveren aan school voor een verbeterslag van het huiswerk- en toetsenbeleid binnen TBL

Input leveren aan school voor een verbeterslag van het huiswerk- en toetsenbeleid binnen TBL DOEL VAN DE ENQUÊTE Input leveren aan school voor een verbeterslag van het huiswerk- en toetsenbeleid binnen TBL Vragen over: de vindbaarheid van het huiswerk en data toetsen/examens; de hoeveelheid huiswerk/toetsen;

Nadere informatie

WELKOM OUDER(S)/VERZORGER(S)

WELKOM OUDER(S)/VERZORGER(S) WELKOM OUDER(S)/VERZORGER(S) INFORMATIE vanavond Schoolleiding Uitleg mentoraat en mentorlessen Rapporten en informatieavonden Ouderportaal (cijfers) Informatie op de website Vragen SCHOOLLEIDING Teamleiders

Nadere informatie

Check it! csb-amsterdam.nl. Hier voel jij je thuis

Check it! csb-amsterdam.nl. Hier voel jij je thuis Check it! csb-amsterdam.nl 2016 2017 Hier voel jij je thuis csb-amsterdam.nl csbamsterdam csbuitenveldert DE DOCENTEN ZIJN HEEL AARDIG EN HELPEN JE ECHT GOED. EN MIJN KLAS IS SUPER GEZELLIG. REBEKKA 1B

Nadere informatie