Leefregels. Lesverplichting. De lesdagen. Kluisjes. Rijwielstalling. Huiswerk en/of proefwerk gemist

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Leefregels. Lesverplichting. De lesdagen. Kluisjes. Rijwielstalling. Huiswerk en/of proefwerk gemist"

Transcriptie

1 Leefregels Samen houden we onze school schoon, heel en veilig. Naast de algemene regels en afspraken in ons Leerlingenstatuut hebben wij als school ook nog een aantal leefregels. Als leerlingen zich niet aan deze regels houden, kunnen wij disciplinaire maatregelen nemen wat in extreme gevallen kan leiden tot schorsing of verwijdering. Lesverplichting De leerlingen zijn verplicht de lessen volgens het lesrooster te volgen en moeten op tijd in alle lessen zijn. Na de eerste bel gaan de leerlingen naar hun leslokaal en na de tweede bel zitten de leerlingen in het lokaal. De lesdagen De lesdagen zijn van tot uur (bij nakomen tot uur). Kluisjes Leerlingen kunnen voor het opbergen van hun eigen (school)spullen voor 10 euro per schooljaar een kluisje huren. Bij onrechtmatig gebruik van het kluisje wordt de huur beëindigd. Naast de huur wordt éénmalig een borg van 15 euro in rekening gebracht. Dit bedrag wordt op het moment dat de leerling definitief van school gaat en de kluissleutel ingeleverd heeft weer terugbetaald. Als een leerling de kluissleutel kwijt is, moet dit bij de conciërge worden gemeld. Tegen betaling wordt een nieuw slot in het kluisje gemonteerd. De school is gerechtigd om het kluisje van een leerling te openen. Rijwielstalling Leerlingen die met de (brom)fiets naar school komen moeten gebruik maken van de rijwielstalling. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen geen (stallings)overlast in de omgeving van de school veroorzaken. (Brom)fietsen die voor school neergezet worden, worden verwijderd. Evt. opgelopen schade aan de in de stalling geplaatste (brom)fiets moet bij de conciërge worden gemeld. Huiswerk en/of proefwerk gemist Als een leerling door ziekte of andere omstandigheden lessen heeft gemist, moet hij het huiswerk van klasgenoten overnemen of de studiewijzer(s) raadplegen. Als een leerling een proefwerk gemist heeft, moet hij direct na terugkeer op school een afspraak met de desbetreffende docent maken over het inhalen van het proefwerk. Inhaalproefwerken vinden in de regel niet tijdens de reguliere les plaats. Is de reden voor de absentie niet geldig (dit ter beoordeling aan de teamleider) of niet tijdig gemeld, dan verspeelt de leerling het recht om de toets in te mogen halen. De teamleider kan dan voor de betreffende toets het cijfer 1 (één) toekennen. Dit geldt ook voor inhaaltoetsen die zonder geldige reden gemist worden.

2 Huiswerk niet gemaakt Het is van groot belang dat leerlingen goed voorbereid in de lessen komen. Daarom is het belangrijk dat een leerling alle benodigde spullen bij zich heeft en het opgegeven huiswerk naar beste kunnen heeft gemaakt. Bij leerlingen die spullen zijn vergeten of het huiswerk niet hebben gemaakt, wordt door de docent in SOMtoday een 'B' geregistreerd. Te vaak spullen vergeten of huiswerk niet gemaakt kan leiden tot terugkomen, een brief naar huis en soms zwaardere sancties. Lesroosterwijzigingen De lessen worden volgens het lesrooster gegeven, maar het kan voorkomen dat er door ziekte/afwezigheid van de docent een roosterwijziging noodzakelijk is. De leerling is zelf verantwoordelijk voor het controleren van mogelijke roosterwijzigingen. Uitvallen van een les Als een les om wat voor reden dan ook uitvalt, heeft dit geen invloed op de huiswerkplanning of op de inhoud van de studiewijzers. De leerlingen blijven zelf verantwoordelijk voor het te maken/leren (huis)werk. Uitvallen van een proefwerk Het kan voorkomen dat om wat voor reden dan ook een opgegeven proefwerk niet door kan gaan. Tijdens de eerstvolgende les maakt de leraar een nieuwe afspraak of er wordt via de website en/of via It s Learning over gecommuniceerd. Tussenuren en zelfstudie Voor de tweede klassen en hoger zijn tussenuren niet geheel uit te sluiten. Bij tussenuren mogen de leerlingen gebruik maken van de volgende ruimtes om te studeren: leerlingen van klas 2 en 3: de aula leerlingen van vmbo 3, klas 4 en hoger: de aula en/of de studieruimte in mediatheek De leerlingen van havo 4 kunnen hun tussenuren (als ze in mediatheek gestudeerd hebben) laten aftekenen als KWT (keuzewerktijd) uren.

3 Pauzes Leerlingen van de brugklassen mogen in de pauzes en bij eventuele tussenuren het schoolterrein niet verlaten. Tijdens de pauzes moeten ze naar de brugklaskantine (onder toezicht) en bij eventuele tussenuren mogen ze ook naar de aula. Bij mooi weer mogen de brugklasleerlingen in de pauzes ook gebruik maken van het tussenplein (voor de conciërgekamer). De leerlingen van de tweede klas kunnen tijdens de pauzes naar de tweede klas kantine. De leerlingen van klas 3 en hoger gaan in de pauzes/tussenuren naar de aula. Alle leerlingen van klas 2 en hoger mogen ook naar buiten. Het plein en het basketbalveldje voor de school mogen worden gebruikt. De leerlingen mogen zich niet in de brandgangen en portieken van onze buurtbewoners ophouden. Leerlingen van klas 2 en hoger mogen niet naar het tussenplein (voor de conciërgekamer). Tijdens de pauzes en tijdens vrije lesuren mogen de leerlingen zich niet ophouden in de ontvangsthal, de lesgangen en de achterste trappenhallen van de nooduitgangen in de A- en B- vleugel. De trappen, de vooringang met hellingbaan, de zij-ingang en de nooduitgangen moeten altijd voor een onbelemmerde doorgang worden vrij gehouden. Lichamelijke opvoeding (lo) Tijdens de lessen lo is het verstandig om waardevolle spullen in het kluisje achter te laten en niet mee te nemen naar de zaal/het veld. De sleutel kan bij de docent lo in bewaring worden gegeven. In klas 1 en 2 dragen de leerlingen het school sportshirt. In de andere klassen moeten de leerlingen functionele sportkleding dragen. We adviseren het gebruik van normale zaalgymschoenen (zwarte zolen zijn niet toegestaan). Het deelnemen aan de lessen op sokken is verboden. Dit in verband met het risico op blessures. Het meedoen op blote voeten wordt afgeraden en is op eigen risico. Ontheffing van de lessen lo voor een langere periode Als een leerling niet in staat is om de lessen lo te volgen kan een (tijdelijke) vrijstelling worden verleend. Hiervoor moet een schriftelijk verzoek bij de teamleider worden ingediend. In de bovenbouw kan de leerling eventueel een vervangende opdracht krijgen. Bij ontheffing i.vm. topsport moet contact opgenomen worden met de heer M. van der Wal (wdm@csg.nl). Incidentele ontheffing van de lessen lo Als een leerling niet mee kan doen, maar wel aanwezig kan zijn, moet dit gemeld worden bij de leraar lo. Afspraken rondom deelname en bijwonen van de lessen gedurende een blessure of iets dergelijks worden door de leraar lo met de leerling gemaakt. In de twee laatste leerjaren van alle afdelingen kan dit betekenen dat een leerling een vervangende opdracht krijgt.

4 Gebruik lift Leerlingen die (tijdelijk) gebruik moeten maken van de lift, vragen dit met een briefje van de ouders bij één van de conciërges aan. Ze krijgen dan een liftsleutel waar een borg van 10,00 voor moet worden betaald. Bij verlies of niet inleveren van de sleutel vervalt het recht op teruggave van de borg. Bij misbruik van de lift wordt de sleutel onmiddellijk ingenomen. Gebruik mobiele telefoon of geluidsapparatuur In leslokalen en studieruimtes is het gebruik van een MP3, ipod of een mobiele telefoon niet toegestaan. Het maken van foto s, websites en dergelijke Het is niet toegestaan om zonder uitdrukkelijke toestemming foto s dan wel andere beeldopnamen c.q. audio-opnamen van de school en/of haar gebruikers te maken. Het is ook niet toegestaan om websites e.d. van medewerkers van de school aan te maken. Als hier sprake van is, wordt de leerling geacht dit te melden aan de directie. Roken In en bij de ingangen van de school geldt een rookverbod. Er mag door leerlingen alleen achter de witte strepen voor de school gerookt worden. Schoonhouden Bij onze fatsoens- en gedragsregels hoort ook het schoonhouden van de omgeving. Dit betekent dat iedereen afval in de daarvoor bestemde afvalbakken gooit. Corvee De leerlingen zijn mede verantwoordelijk voor het schoonhouden van de aula en de kantines. De leerlingen krijgen per toerbeurt corvee. De corveeploeg meldt zich bij de beheerder van de kantine. Schade Het kan voorkomen dat een leerling onopzettelijk spullen van een ander kapot maakt. Dit moet worden gemeld bij degene van wie hij iets kapot gemaakt heeft. Als er spullen van school kapot zijn gegaan, moet dat bij de conciërge gemeld worden. Er zal dan gekeken worden in hoeverre de verzekering de schade dekt. Verlies of beschadiging eigendom leerlingen De school kan niet aansprakelijk gesteld worden voor vermissing van of beschadiging aan eigendommen van leerlingen. Vermissingen of schade moeten zo snel mogelijk bij de conciërge worden gemeld.

5 Vernielingen Als een leerling spullen van een ander (opzettelijk) vernield heeft, moet hij de schade uiteraard vergoeden. Daarnaast vindt een gesprek plaats met de teamleider, die eventueel ook een straf kan opleggen. Ingenomen spullen van leerlingen Als een docent spullen van een leerling tijdelijk ingenomen heeft dan spreekt de docent met de teamleider af wanneer de leerling deze spullen weer kan ophalen. Gevonden voorwerpen Gevonden voorwerpen worden bij de conciërge ingeleverd.

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we Entree Schoolafspraken (wat we willen zien) De leerlingen uit de onder- en bovenbouw gebruiken hun eigen fietsenstalling en toiletblokken. Er wordt alleen overgebleven op het schoolterrein. De fietsen

Nadere informatie

Schoolreglement van het Cambreur College

Schoolreglement van het Cambreur College Schoolreglement van het Cambreur College In het schoolreglement (of ordereglement) wordt geregeld hoe de dagelijkse gang van zaken op school gaat. Waar ouders staat wordt bedoeld ouder(s)/verzorger(s).

Nadere informatie

DE 20 VAN CAMPHUYSEN. [versie ]

DE 20 VAN CAMPHUYSEN. [versie ] DE 20 VAN CAMPHUYSEN. [versie 20120824] 1. SPULLEN. Bij elke les heb je zelf de benodigde spullen (boeken, schriften, kleding e.d) bij je. Dus niet samen uit één boek werken. Voor elk vak gebruik je een

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT behorend bij het leerlingenstatuut Leerlingen, ouders en personeel worden geacht dit reglement te kennen. Het reglement is opgesteld met het doel de school zo goed mogelijk te laten

Nadere informatie

Zo werken we hier op. Lyceum De Grundel leerlingen

Zo werken we hier op. Lyceum De Grundel leerlingen Zo werken we hier op Lyceum De Grundel 2018-2019 leerlingen Dit boekje is bedoeld om de goede gang van zaken op Lyceum De Grundel te bevorderen. Niet alleen staan hierin de schoolregels, maar ook andere

Nadere informatie

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we Entree Kluisjes Schoolpas Schoolafspraken (wat we willen zien) De leerlingen uit de onder- en bovenbouw gebruiken hun eigen ingang, fietsenstalling, pauzeplaats en toiletblokken. De ruimte bij de ingangen

Nadere informatie

Gedragsregels

Gedragsregels Gedragsregels 2017-2018 Gedragsregels Hoort iedereen erbij Letten we op ons taalgebruik en praten we beleefd Werken we samen met iedereen Houden we rekening met anderen Komen we op voor een ander Gebruiken

Nadere informatie

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we Entree Kluisjes Schoolpas Schoolafspraken (wat we willen zien) De leerlingen uit de onder- en bovenbouw gebruiken hun eigen ingang, fietsenstalling, en toiletblokken. Er wordt alleen overgebleven op het

Nadere informatie

Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld.

Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld. 1 Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld. In elke organisatie hebben de mensen die daar werken met elkaar

Nadere informatie

5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo. 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving

5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo. 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving 5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving 2) We zorgen voor een veilige en prettige sfeer 3) In en om het gebouw is het rustig en schoon

Nadere informatie

De leef- & schoolregels van Groot Goylant. Schooljaar

De leef- & schoolregels van Groot Goylant. Schooljaar De leef- & schoolregels van Groot Goylant Hoofdregels: Schooljaar 2017-2018 Respect voor jezelf Respect voor de ander Respect voor je eigen spullen en die van een ander De omgeving: Het is niet toegestaan

Nadere informatie

5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo. 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving

5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo. 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving 5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving 2) We zorgen voor een veilige en prettige sfeer 3) In en om het gebouw is het rustig en schoon

Nadere informatie

De regels waar JUN voor staat, gelden alleen voor het Juniorgebouw.

De regels waar JUN voor staat, gelden alleen voor het Juniorgebouw. Huisregels 2018-2019 Huisregels Marnix College Ede, augustus 2018 Beste leerlingen, Dit boekje bevat de huisregels van het Marnix College. Veel leerlingen vinden dit in eerste instantie een vervelend boekje.

Nadere informatie

LEEFREGELS EIJKHAGEN 2015 2016

LEEFREGELS EIJKHAGEN 2015 2016 LEEFREGELS EIJKHAGEN 2015 2016 1. Leefregels 15 16 VOORWOORD Beste leerling, collega en ouder/verzorger, Daar waar veel mensen bij elkaar komen zullen afspraken gemaakt moeten worden hoe we met elkaar

Nadere informatie

Afspraken en informatie schooljaar

Afspraken en informatie schooljaar Afspraken en informatie schooljaar 2016-2017 Aan het begin van het schooljaar is het goed een aantal zaken (weer) op een rijtje te zetten. Waar veel mensen samen zijn is het belangrijk afspraken te maken

Nadere informatie

VMBO Ermelo. Spelregels

VMBO Ermelo. Spelregels VMBO Ermelo Spelregels 2016-2017 Zo gaan we met elkaar om Onderwijs en huiswerk Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school. Alleen Je hebt recht op goed onderwijs. Alle

Nadere informatie

De leef- & schoolregels van Groot Goylant. Schooljaar 2014-2015

De leef- & schoolregels van Groot Goylant. Schooljaar 2014-2015 Hoofdregels De leef- & schoolregels van Groot Goylant Schooljaar 2014-2015 Respect voor jezelf Respect voor de ander Respect voor je eigen spullen en die van een ander De omgeving Het is niet toegestaan

Nadere informatie

Leerlingenreglement

Leerlingenreglement Leerlingenreglement 2017-2018 Daaf Gelukschool 1 Op de DG, tel je mee. Dat houdt in dat iedereen zichzelf kan zijn op school. We gaan respectvol met elkaar, de omgeving en met onszelf om. We hebben afspraken

Nadere informatie

Op deze plek. Zijn we echt. Zeggen we sorry. Vergeven we elkaar. Geven we complimenten. Vertrouwen we elkaar. Hebben we plezier.

Op deze plek. Zijn we echt. Zeggen we sorry. Vergeven we elkaar. Geven we complimenten. Vertrouwen we elkaar. Hebben we plezier. HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2017-2018 Locatie De Joost Op deze plek Zijn we echt Zeggen we sorry Vergeven we elkaar Geven we complimenten Vertrouwen we elkaar Hebben we plezier Zijn we gelijk Schoolregels

Nadere informatie

Leefregels. Canisius College locatie De Goffert

Leefregels. Canisius College locatie De Goffert Leefregels Canisius College locatie De Goffert Leefregels De Goffert werkt vanuit een aantal kernwaarden, die worden ondersteund vanuit de PBSgedachte (Positive Behaviour Support). Deze kernwaarden zijn

Nadere informatie

Artikel De leerling heeft de plicht het aan hem opgegeven huiswerk te maken en te beschikken over alle vereiste leermiddelen voor die les.

Artikel De leerling heeft de plicht het aan hem opgegeven huiswerk te maken en te beschikken over alle vereiste leermiddelen voor die les. Hoofdstuk 5 Leerlingenstatuut Afspraken over huiswerk en toetsen Artikel 5.1.1 De leerling heeft de plicht het aan hem opgegeven huiswerk te maken en te beschikken over alle vereiste leermiddelen voor

Nadere informatie

DE 20 VAN CAMPHUYSEN.

DE 20 VAN CAMPHUYSEN. DE 20 VAN CAMPHUYSEN. 1. SPULLEN. We verwachten dat je bij elke les zelf de benodigde spullen (boeken, schriften, kleding e.d) bij je hebt. In sommige klassen/lessen mag je aantekeningen maken en werken

Nadere informatie

SCHOOLREGELS RIJNLANDS LYCEUM WASSENAAR. Beste leerlingen,

SCHOOLREGELS RIJNLANDS LYCEUM WASSENAAR. Beste leerlingen, SCHOOLREGELS RIJNLANDS LYCEUM WASSENAAR Beste leerlingen, Als je met zoveel mensen, leerlingen en medewerkers, samen elke dag een gebouw bewoont, dan moet je afspraken maken over de huisregels. De belangrijkste

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Locatie JdJ

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Locatie JdJ HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2015-2016 Locatie JdJ Wist je dat wij samen de school zijn? Op onze school: Hebben wij samen de regels in het paspoort gemaakt en kennen wij en onze ouders deze regels. Respecteren

Nadere informatie

Vmbo Putten SPELREGELS 2019

Vmbo Putten SPELREGELS 2019 Vmbo Putten SPELREGELS 2019 2020 Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school. Alleen als de sfeer goed is, kun je leren. Als je je niet veilig

Nadere informatie

ABC. voor leerlingen. Handleiding en regels voor leerlingen

ABC. voor leerlingen. Handleiding en regels voor leerlingen ABC voor leerlingen 2018-2019 0 Handleiding en regels voor leerlingen OSG Sevenwolden, locatie Joure Waarom een ABC voor leerlingen. Overal waar veel mensen samenwerken, is het nodig om afspraken te maken

Nadere informatie

LEEFREGELS EIJKHAGEN

LEEFREGELS EIJKHAGEN LEEFREGELS EIJKHAGEN 2019-2020 Leefregels 2019-2020 VOORWOORD Beste leerling, collega en ouder/verzorger, Daar waar veel mensen bij elkaar komen, zullen afspraken gemaakt moeten worden hoe we met elkaar

Nadere informatie

VMBO Ermelo. Spelregels

VMBO Ermelo. Spelregels VMBO Ermelo Spelregels 2018 2019 Inhouds opgave Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op ZO GAAN WE MET ELKAAR OM 03 WAT WE HEEL BELANGRIJK VINDEN

Nadere informatie

Spelregels 2015-2016. VMBO Ermelo. Groevenbeek-Spelregels 2015-2016 (VMBO Ermelo) (A5)_DEF.indd 1

Spelregels 2015-2016. VMBO Ermelo. Groevenbeek-Spelregels 2015-2016 (VMBO Ermelo) (A5)_DEF.indd 1 Spelregels 2015-2016 VMBO Ermelo Groevenbeek-Spelregels 2015-2016 (VMBO Ermelo) (A5)_DEF.indd 1 Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school.

Nadere informatie

VMBO Ermelo. Spelregels

VMBO Ermelo. Spelregels VMBO Ermelo Spelregels 2017 2018 Inhouds opgave Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op ZO GAAN WE MET ELKAAR OM 03 WAT WE HEEL BELANGRIJK VINDEN

Nadere informatie

SCHOOLREGLEMENT DE VANZELFSPREKENDHEDEN:

SCHOOLREGLEMENT DE VANZELFSPREKENDHEDEN: SCHOOLREGLEMENT DE VANZELFSPREKENDHEDEN: Op het Zwin College is het normaal dat: - we respect hebben voor elkaar en elkaars eigendom - iedereen een bijdrage levert aan een veilige school - iedereen een

Nadere informatie

Schoolregels Titus Brandsma

Schoolregels Titus Brandsma Schoolregels Titus Brandsma 2017-2018 Top 10: Je hebt respect voor elkaar en voor elkaars eigendommen Je komt op tijd Je hebt de spullen die je in de les nodig hebt bij je Jassen doe je in school uit,

Nadere informatie

Afspraken en regels Leerlingen Het Lyceum Rotterdam

Afspraken en regels Leerlingen Het Lyceum Rotterdam Afspraken en regels Leerlingen Het Lyceum Rotterdam 1 / 7 INHOUDSOPGAVE 1. Algemene gedragsregels.. 3 1.1 Basis(huis)regels 3 1.2 Schoolwacht 4 1.3 Corvee.. 4 1.4 Leswisselingen. 4 2. Veiligheid.. 4 2.1

Nadere informatie

Afspraken en regels Leerlingen Het Lyceum Rotterdam

Afspraken en regels Leerlingen Het Lyceum Rotterdam Afspraken en regels Leerlingen Het Lyceum Rotterdam 1 / 6 INHOUDSOPGAVE 1. Algemene gedragsregels.. 3 1.1 Basis Huisregels 3 1.2 Schoolwacht 4 1.3 Corvee.. 4 1.4 Leswisselingen. 4 2. Veiligheid.. 4 2.1

Nadere informatie

1. Leefregels 14-15 VOORWOORD INHOUD. Beste leerling, collega en ouder/verzorger,

1. Leefregels 14-15 VOORWOORD INHOUD. Beste leerling, collega en ouder/verzorger, 1. Leefregels 14-15 VOORWOORD Beste leerling, collega en ouder/verzorger, Op de voorkant van dit boekje staat LEEFREGELS. Deze regels gelden ook voor alle buitenschoolse activiteiten. Deze regels zijn

Nadere informatie

Schoolafspraken

Schoolafspraken Schoolafspraken 2018-2019 Waarom deze presentatie? Het Omnia College vindt ouderbetrokkenheid belangrijk. In de presentatie wordt uitgelegd wat in de eerste schoolweek aan de leerlingen is verteld. Het

Nadere informatie

Karel de Grote College. Schoolreglement 2014-2015. bijlage bij het leerlingenstatuut

Karel de Grote College. Schoolreglement 2014-2015. bijlage bij het leerlingenstatuut Karel de Grote College Schoolreglement 2014-2015 bijlage bij het leerlingenstatuut Geldig van 1 augustus 2014 tot (ten minste) 1 augustus 2015 Woord vooraf aan de leerlingen van de 7 e en 8 e klassen Het

Nadere informatie

REGELS EN RICHTLIJNEN

REGELS EN RICHTLIJNEN REGELS EN RICHTLIJNEN Een woord vooraf Om een school als de onze, met drie gebouwen, zo n 2300 leerlingen, 200 docenten en 40 leden van het ondersteunend personeel, goed te laten functioneren, hebben we

Nadere informatie

Schoolregels , definitief, MR 5 juli

Schoolregels , definitief, MR 5 juli 02FB 1. De leefregels van het CCNV 2018-2019 zijn: Wij gaan respectvol met elkaar om Wij gebruiken de wifi op onze devices volgens de gedragscode van het CCNV Wij zetten onze fiets in de fietsenstalling

Nadere informatie

LEEFREGELS EIJKHAGEN

LEEFREGELS EIJKHAGEN LEEFREGELS EIJKHAGEN 2018-2019 1. Leefregels 18-19 VOORWOORD Beste leerling, collega en ouder/verzorger, Daar waar veel mensen bij elkaar komen zullen afspraken gemaakt moeten worden hoe we met elkaar

Nadere informatie

2.3 2.3. VERZUIM TEN BEHOEVE VAN BEZOEK AAN MEDISCH SPECIALISTEN TIJDENS TOETSEN

2.3 2.3. VERZUIM TEN BEHOEVE VAN BEZOEK AAN MEDISCH SPECIALISTEN TIJDENS TOETSEN SCHOOLREGLEMENT Ieder van ons is gebaat bij een goede gang van zaken in de school. Om die reden is het belangrijk om regels op te stellen die iedereen kent en waar iedereen zich binnen de school aan moet

Nadere informatie

Leefregels leerlingen (VMBO-HAVO-VWO)

Leefregels leerlingen (VMBO-HAVO-VWO) .................................................................. Leefregels leerlingen (VMBO HAVO - VWO) Naam notitie/procedure/afspraak Eigenaar/portefeuillehouder Versienummer Status document (concept,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement ISW Sweelincklaan pagina 1

Huishoudelijk reglement ISW Sweelincklaan pagina 1 Huishoudelijk reglement ISW Sweelincklaan pagina 1 Inhoud sectie 1 Algemene zaken...3 sectie 2 Gedrag tijdens de schooldagen...6 sectie 3 Strafmaatregelen...7 sectie 4 Toetsing, beoordeling en rapportage...7

Nadere informatie

Ashram College Leeswijzer Schoolregels

Ashram College Leeswijzer Schoolregels Ashram College Leeswijzer Schoolregels schooljaar 2018-2019 versie voor leerlingen en ouders/verzorgers oktober 2018 Beste leerlingen, Geachte ouder(s)/verzorger(s), Het Ashram College wil een school zijn

Nadere informatie

Huisregels voor leerlingen Samen gaat het beter

Huisregels voor leerlingen Samen gaat het beter Jouw wereld Huisregels voor leerlingen Samen gaat het beter Dagelijks gebruiken we ons Heister- en Essenpasgebouw met verschillende mensen. Om dit drukke verkeer op een goede manier te laten verlopen,

Nadere informatie

artikel 1 Lestijden Lestijden Het onderwijs wordt gegeven tussen 08.15 en 16.15 uur. De lessen duren 60 minuten.

artikel 1 Lestijden Lestijden Het onderwijs wordt gegeven tussen 08.15 en 16.15 uur. De lessen duren 60 minuten. NAAM PROTOCOL : SCHOOLREGLEMENT Handboeknummer : 2.1.1 Datum : 31 maart 2006 (bijgesteld 20 februari 2015) Auteur : Peter Harlaar Verantwoordelijk : SL4/CvB Definitieve vaststelling SL2/CvB na besluitvormingsprocedure:

Nadere informatie

Schoolregels en de uitwerking ervan Christelijk College Nassau-Veluwe

Schoolregels en de uitwerking ervan Christelijk College Nassau-Veluwe Schoolregels en de uitwerking ervan 2017-2018 Christelijk College Nassau-Veluwe 1. De leefregels van het CCNV 2017-2018 zijn: Wij gaan respectvol met elkaar om Wij gebruiken de wifi op onze devices volgens

Nadere informatie

Beneden in het Atrium Op het plein van de Unit In de kantine! Dit zijn de plekken waar je mag eten/drinken en je mobiele telefoon mag gebruiken.

Beneden in het Atrium Op het plein van de Unit In de kantine! Dit zijn de plekken waar je mag eten/drinken en je mobiele telefoon mag gebruiken. HUISREGELS In het kort: GOED VOORBEELD: DOET GOED VOLGEN! A: Tijdens de les gaan we op een plezierige manier met elkaar om. Je komt op tijd in de les. Je hebt al je spullen bij je. Je spreekt Nederlands.

Nadere informatie

VMBO Putten. Spelregels

VMBO Putten. Spelregels VMBO Putten Spelregels 2018 2019 Inhouds opgave Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school. Alleen als de sfeer goed is, ZO GAAN WE MET ELKAAR

Nadere informatie

Leerlingenreglement

Leerlingenreglement Leerlingenreglement 2018-2019 Daaf Gelukschool 1 Op de DG tel je mee. Dat houdt in dat iedereen zichzelf kan zijn op school. We gaan respectvol met elkaar, de omgeving en met onszelf om. We hebben afspraken

Nadere informatie

VMBO Putten. Spelregels

VMBO Putten. Spelregels VMBO Putten Spelregels 2017 2018 Inhouds opgave Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school. Alleen als de sfeer goed is, ZO GAAN WE MET ELKAAR

Nadere informatie

Karel de Grote College. Schoolreglement bijlage bij het leerlingenstatuut

Karel de Grote College. Schoolreglement bijlage bij het leerlingenstatuut Karel de Grote College Schoolreglement 2017-2018 bijlage bij het leerlingenstatuut Geldig van 1 augustus 2016 tot (ten minste) 1 augustus 2018 Woord vooraf aan de leerlingen van de 7 e en 8 e klassen Het

Nadere informatie

Zo werken we hier op. Lyceum De Grundel leerlingen

Zo werken we hier op. Lyceum De Grundel leerlingen Zo werken we hier op Lyceum De Grundel 2014-2015 leerlingen 1 Dit boekje is bedoeld om de goede gang van zaken op Lyceum De Grundel te bevorderen. Niet alleen staan hierin de schoolregels, maar ook andere

Nadere informatie

Tvwo/Ath/Havo. Spelregels

Tvwo/Ath/Havo. Spelregels Tvwo/Ath/Havo Spelregels 2017 2018 Inhouds opgave Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op ZO GAAN WE MET ELKAAR OM 03 WAT WE HEEL BELANGRIJK VINDEN

Nadere informatie

Het schoolklimaat: visie, regels en afspraken

Het schoolklimaat: visie, regels en afspraken Het schoolklimaat: visie, regels en afspraken Algemeen: het klimaat op school; de visie In ons leer- en leefklimaat, waarin de leerling centraal staat, vormen veiligheid en wederzijds respect de basis.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement ISW Hoogeland

Huishoudelijk reglement ISW Hoogeland Huishoudelijk reglement ISW Hoogeland Pagina 1 Inhoud Algemene zaken 3 Gedrag tijdens de schooldagen... 5 Toetsing, beoordeling en rapportage. 7 Overgang, keuze en onderwijs... 8 Leeswijzer In het leerlingenstatuut

Nadere informatie

Locatie reglement Het Heerenlanden Schooljaar

Locatie reglement Het Heerenlanden Schooljaar Locatie reglement Het Heerenlanden Schooljaar 2018-2019 Inleiding Waar mensen samenwerken, worden afspraken gemaakt. Afspraken over de dingen die we doen en afspraken over wat we van elkaar verwachten.

Nadere informatie

S C H O O L R E G L E M E N T o.s.g. De Ring van Putten

S C H O O L R E G L E M E N T o.s.g. De Ring van Putten S C H O O L R E G L E M E N T o.s.g. De Ring van Putten Dit reglement moet worden gezien als een soort wegwijzer waarmee onduidelijke situaties kunnen worden vermeden of opgelost. Overal waar dit reglement

Nadere informatie

Regels en Richtlijnen

Regels en Richtlijnen Regels en Richtlijnen Een woord vooraf Om een school als de onze, met drie gebouwen, zo n 2300 leerlingen, 200 docenten en 40 leden van het ondersteunend personeel, goed te laten functioneren, hebben we

Nadere informatie

Kennismaking ouders 19 september 2016

Kennismaking ouders 19 september 2016 Kennismaking ouders 19 september 2016 Hartelijk welkom Mentor klas.: Naam Mentor (afkorting) Bereikbaarheid Stuur een e-mail naar @sondervick.nl Ik kijk hier dagelijks op en zal proberen zo snel mogelijk

Nadere informatie

LEERLINGEN STATUUT & HUISHOUDELIJK

LEERLINGEN STATUUT & HUISHOUDELIJK WILLEM DE ZWIJGER COLLEGE LEERLINGEN STATUUT & HUISHOUDELIJK REGLEMENT SCHOOLJAAR 13 /14-15/16 Inhoudsopgave Leerlingenstatuut 1. Wetgeving betreffende een leerlingenstatuut... 3 2. Algemene regels...

Nadere informatie

Locatie Reglement (hoofdstuk 4 van het leerlingenstatuut)

Locatie Reglement (hoofdstuk 4 van het leerlingenstatuut) Locatie Reglement 2017-2018 (hoofdstuk 4 van het leerlingenstatuut) Eksterlaan Inleiding Waar mensen samenwerken, worden afspraken gemaakt. Afspraken over de dingen die we doen en afspraken over wat we

Nadere informatie

SCHOOLREGELS van de Christelijke Scholengemeenschap Willem van Oranje te Oud-Beijerland

SCHOOLREGELS van de Christelijke Scholengemeenschap Willem van Oranje te Oud-Beijerland SCHOOLREGELS van de Christelijke Scholengemeenschap Willem van Oranje te Oud-Beijerland SCHOOLREGELS van de Christelijke Scholengemeenschap Willem van Oranje te Oud-Beijerland Inhoud 1. Verwijdering uit

Nadere informatie

Groenewald. Welkom op

Groenewald. Welkom op Praktische gids Welkom op Groenewald Een school met respect voor een rijke traditie en een vooruitziende blik op de toekomst. Dit boekje is een beknopte versie van de schoolgids van Groenewald met vooral

Nadere informatie

Toets protocol Axia College Vondellaan 18-19

Toets protocol Axia College Vondellaan 18-19 Toets protocol Axia College Vondellaan 18-19 Inhoudsopgave 1.Toetsing...3 1.1 Aantal toetsen per lesdag...3 1.2 Beschikbaarheid toetsstof...3 1.3 Normering...3 1.4 Nakijktermijn...3 1.5 Herkansen...3 1.6

Nadere informatie

Schoolregels ABC locatie ZuidWest

Schoolregels ABC locatie ZuidWest Schoolregels ABC locatie ZuidWest Aanspreken personeel Personeelsleden worden aangesproken met meneer en mevrouw. Adreswijziging Geef adreswijzigingen altijd zo snel mogelijk door bij de administratie.

Nadere informatie

Ordereglement Dr. Nassau College Norg. augustus 2016 Besproken in team: 29 augustus 2016 CMT: PMR:

Ordereglement Dr. Nassau College Norg. augustus 2016 Besproken in team: 29 augustus 2016 CMT: PMR: Ordereglement 2016 Dr. Nassau College Norg augustus 2016 Besproken in team: 29 augustus 2016 CMT: PMR: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Normen en waarden... 3 3. Veiligheid... 4 4. Gedrag in en rondom het gebouw...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Bijlage 1

Huishoudelijk reglement Bijlage 1 September 2004 Huishoudelijk reglement Bijlage 1 Waarom een huishoudelijk reglement? Het huishoudelijk reglement is de vastlegging van afspraken en regels die bijdragen aan een werkbare situatie in en

Nadere informatie

Voorstel na bespreking in LO Concept Goedkeuring MR Vastgesteld schoolleiding

Voorstel na bespreking in LO Concept Goedkeuring MR Vastgesteld schoolleiding Naam notitie/afspraak/procedure Regels en afspraken Griftdijk Portefeuillehouder N.Schoot/J. van den Broek Versie nummer 2 Datum Versienummer 6-6-2016 Status document: Voorstel na bespreking in LO Concept

Nadere informatie

S C H O O L R E G L E M E N T o.s.g. De Ring van Putten

S C H O O L R E G L E M E N T o.s.g. De Ring van Putten S C H O O L R E G L E M E N T o.s.g. De Ring van Putten Dit reglement moet worden gezien als een soort wegwijzer waarmee onduidelijke situaties kunnen worden vermeden of opgelost. Overal waar dit reglement

Nadere informatie

Algemene schoolregels PrO Assen

Algemene schoolregels PrO Assen PrO Assen, School voor Praktijkonderwijs, Zwartwatersweg 202, 9406 NN Assen, 0592-340973, stage@proassen.nl Algemene schoolregels PrO Assen Om het klimaat dat wij op onze school nastreven te waarborgen,

Nadere informatie

Schoolregels Gymnasium Novum

Schoolregels Gymnasium Novum Schoolregels Gymnasium Novum Aanwezigheid binnen en buiten het gebouw 1. Het schoolgebouw is toegankelijk vanaf 8.00 uur tot 17.00 uur. 2. Voor schooltijd, na schooltijd en tijdens alle pauzes mag je binnen

Nadere informatie

welkom veel succes in het komende schooljaar! informatieboekje voor bovenbouwleerlingen

welkom veel succes in het komende schooljaar! informatieboekje voor bovenbouwleerlingen veel succes in het komende schooljaar! welkom informatieboekje voor bovenbouwleerlingen 2012-2013 16 De boeken moeten nu eenmaal langer dan één jaar gebruikt kunnen worden; werkboeken waar je in mag schrijven

Nadere informatie

Verzuimregeling. Versie: 13 april 2015. I: Rooster

Verzuimregeling. Versie: 13 april 2015. I: Rooster Versie: 13 april 2015 I: Rooster Schooltijden 1 e uur 8.15-9.00 2 e uur 9.00-9.45 3 e uur 9.45-10.30 pauze 10.30-10.50 4 e uur 10.50-11.35 5 e uur 11.35-12.20 pauze 12.20-12.50 6 e uur 12.50-13.35 7 e

Nadere informatie

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom!

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom! Www.esdalcollege.nl Pagina 2 Esdal Vakcollege Welkom Emmen Welkom! Beste jongens en meisjes, Het schooljaar in groep 8 is voorbij en nu is het vakantie. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

SCHOOLREGELS. Dit zijn de belangrijkste afspraken voor de leerlingen: Schoolterrein, het stallen van fietsen en brommers

SCHOOLREGELS. Dit zijn de belangrijkste afspraken voor de leerlingen: Schoolterrein, het stallen van fietsen en brommers SCHOOLREGELS Als je met zoveel mensen, leerlingen en medewerkers, samen elke dag een gebouw bewoont, dan moet je afspraken maken over de huisregels. De belangrijkste regel is dat er in elke situatie respect

Nadere informatie

Schoolregels. RSG Tromp Meesters Schoolregels Pagina 2

Schoolregels. RSG Tromp Meesters Schoolregels Pagina 2 Schoolregels Schoolregels Verloop van de lessen 1. Iedereen spant zich in om de lessen zo goed mogelijk te laten verlopen en daarbij de normale omgangsregels in acht te nemen en zorg te hebben voor gebouw

Nadere informatie

ORDEREGLEMENT DR. NASSAU COLLEGE PENTA

ORDEREGLEMENT DR. NASSAU COLLEGE PENTA 1 ORDEREGLEMENT DR. NASSAU COLLEGE PENTA Juli 2018 2 Inleiding Wij vinden het belangrijk dat er op onze school goede afspraken zijn over hoe we met elkaar omgaan, wat mag en niet mag, en wat we doen als

Nadere informatie

Huisregels De Nieuwe Veste alle sectoren

Huisregels De Nieuwe Veste alle sectoren Inleiding is een school voor voortgezet onderwijs en wil ieder kind, ongeacht zijn intellectuele niveau, ongeacht zijn afkomst en ongeacht zijn ondersteuningsbehoefte, de mogelijkheid bieden om hem of

Nadere informatie

Admiraal de Ruyterlaan Schoolgids 2012-2013

Admiraal de Ruyterlaan Schoolgids 2012-2013 CSG Huisstijlitems Admiraal de Ruyterlaan Schoolgids 2012-2013 LetteRtypes 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Augustinuscollege Augustinuscollege vestiging Admiraal a de Ruyterlaan Augustinuscollege vestiging Diamantlaan

Nadere informatie

ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE. Ordereglement Penta 2016

ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE. Ordereglement Penta 2016 1 ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE April 2016 2 Inleiding Wij vinden het belangrijk dat er op onze school goede afspraken zijn over hoe we met elkaar omgaan, wat mag en niet mag, en wat we doen als

Nadere informatie

2014-2015 OMGAAN MET ELKAAR. hetstreek.nl. Ondernemende school, een goede basis voor een succesvolle toekomst!

2014-2015 OMGAAN MET ELKAAR. hetstreek.nl. Ondernemende school, een goede basis voor een succesvolle toekomst! 2014-2015 OMGAAN MET ELKAAR Ondernemende school, een goede basis voor een succesvolle toekomst! hetstreek.nl Waar herken je Het Streek aan Christelijk Wij zien de bijbel als bron en wij volgen Jezus. Voor

Nadere informatie

Gedraag je fatsoenlijk.

Gedraag je fatsoenlijk. Gedraag je fatsoenlijk. Leef- en schoolregels november 17 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 CSG Augustinus... 3 Leer- en leefgemeenschap... 3 Schoolregels en leerlingenstatuut... 3 Leefregel... 3 Fatsoenlijk

Nadere informatie

Welkom Esdal College Oosterhesselen

Welkom Esdal College Oosterhesselen Welkom Esdal College Oosterhesselen Beste jongens en meisjes, Het schooljaar in groep 8 is bijna voorbij en dan komt de vakantie. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar. De eerste kennismakingsmiddag

Nadere informatie

5.Kom op tijd op school en in de les Kom je veelvuldig te laat, vanaf 6x, dan krijg je strafwerk

5.Kom op tijd op school en in de les Kom je veelvuldig te laat, vanaf 6x, dan krijg je strafwerk Huisregels Kijkduin In deze huisregels staan belangrijke afspraken over de manier waarop we op het Maris College met elkaar omgaan en hoe we een ordelijk en veilig schoolklimaat kunnen houden. 1.Respect

Nadere informatie

Regels en Richtlijnen

Regels en Richtlijnen Regels en Richtlijnen Een woord vooraf Voor de locaties Molenhuispad (havo/vwo) en Hof van Delft (mavo/havo), met twee gebouwen, zo n 2200 leerlingen, 150 docenten en 35 leden van het ondersteunend personeel,

Nadere informatie

Schoolregels , definitief, MR 4 juli

Schoolregels , definitief, MR 4 juli 02FB 1. De leefregels van het CCNV 2019-2020 zijn: Wij gaan respectvol met elkaar om Wij gebruiken social media volgens de gedragscode van het CCNV Wij zetten onze fiets in de fietsenstalling Wij hebben

Nadere informatie

Handboek LOOT 2014-2015

Handboek LOOT 2014-2015 Handboek LOOT 2014-2015 Vestigingsdeel Hilfertsheem Beatrix versie 1 augustus 2014 Hilfertsheem Beatrix Lieven de Keylaan 58 1222 LH Hilversum www.hilfertsheem.nl LOOT-begeleider: Bernhard Broekhuis b.broekhuis@hilfertsheem.nl

Nadere informatie

NSG Verzuimprotocol 2012-2013

NSG Verzuimprotocol 2012-2013 NSG Verzuimprotocol 2012-2013 Inleiding Scholen in Nederland zijn wettelijk verplicht om alle vormen van verzuim te registreren. Regelmatig wordt de juistheid van deze registratie gecontroleerd door de

Nadere informatie

welkom informatieboekje voor nieuwe brugklasleerlingen

welkom informatieboekje voor nieuwe brugklasleerlingen welkom informatieboekje voor nieuwe brugklasleerlingen 2012-2013 16 De boeken moeten nu eenmaal langer dan één jaar gebruikt kunnen worden; werkboeken waar je in mag schrijven blijven van jou. De boeken

Nadere informatie

1. De jassen worden uitgetrokken en in de garderobe of in het eigen kluisje opgeborgen.

1. De jassen worden uitgetrokken en in de garderobe of in het eigen kluisje opgeborgen. Lijst met afspraken voor een prettig verblijf op de school 1. De jassen worden uitgetrokken en in de garderobe of in het eigen kluisje opgeborgen. 2. Als je jas niet in je kluisje past en je durft hem

Nadere informatie

Informatieboekje

Informatieboekje m ISK Locatie 1: Maria Duystlaan 4 2612 SR DELFT Telefoon: 015 800 00 80 Locatie 2: Krakeelpolderweg 1 2613 NV DELFT Telefoon: 015 800 00 80 Voor beide locaties geldt: Postbus 470 2600 AL DELFT www.grotiuscollege.nl

Nadere informatie

ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE

ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE 1 ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE 2 Inleiding Wij vinden het belangrijk dat er op onze school goede afspraken zijn over hoe we met elkaar omgaan, wat mag en niet mag, en wat we doen als iemand zich

Nadere informatie

LEERLINGENSTATUUT - BOVENBOUW Het Hooghuis, locatie Titus Brandsmalyceum maart 2016

LEERLINGENSTATUUT - BOVENBOUW Het Hooghuis, locatie Titus Brandsmalyceum maart 2016 LEERLINGENSTATUUT - BOVENBOUW Het Hooghuis, locatie Titus Brandsmalyceum maart 2016 leraar -> docent I I.1. I.2. I.3. I.4. ALGEMEEN Betekenis Het leerlingenstatuut legt de rechten en plichten van de leerlingen

Nadere informatie

Oog voor elkaar! Ordereglement. Locatie Quintus

Oog voor elkaar! Ordereglement. Locatie Quintus Oog voor elkaar! Ordereglement Locatie Quintus Voorjaar 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Normen en waarden 3 3. Veiligheid 3 4. Gedrag in en rondom het gebouw 4 5. De lessen 4 6. Aanwezigheid 5 6.1.

Nadere informatie

Leerlingenstatuut Elzendaalcollege Schooljaar 2013-2014

Leerlingenstatuut Elzendaalcollege Schooljaar 2013-2014 Leerlingenstatuut Elzendaalcollege Schooljaar 2013-2014 -1- 1. INLEIDING Het leerlingenstatuut is een overzicht van de rechten en plichten van een leerling van het Elzendaalcollege. Het statuut geldt voor:

Nadere informatie

Schoolregels. Hardenberg 2015-2016. vechtdalcollege.nl. Plek van betekenis HAVO ATHENEUM GYMNASIUM VMBO

Schoolregels. Hardenberg 2015-2016. vechtdalcollege.nl. Plek van betekenis HAVO ATHENEUM GYMNASIUM VMBO Schoolregels Hardenberg 2015-2016 Plek van betekenis VMBO HAVO ATHENEUM GYMNASIUM vechtdalcollege.nl Een nieuw schooljaar Aan de leerlingen van het Vechtdal College locatie Hardenberg, Lekker uitgerust

Nadere informatie

Almere College Kampen locatie Marinus Postlaan

Almere College Kampen locatie Marinus Postlaan INFORMATIE NIEUWE LEERLINGEN START SCHOOLJAAR 2017-2018 Almere College Kampen locatie Marinus Postlaan Pagina 1 Dinsdag 5 september 2017 tot en met Vrijdag 8 september 2017 Voor onze nieuwe eersteklassers

Nadere informatie

Kwartaalbericht nr. 4

Kwartaalbericht nr. 4 Kwartaalbericht nr. 4 Juni t/m Juli 2016 Agenda Ma. 27 juni 19.15 uur MR-vergadering Vr. 01 juli Sport- en activiteitendag Ma. 04 juli Toetsweek bovenbouw havo/vwo Activiteitenweek klassen 1 t/m 3 20.00

Nadere informatie

Leerjaarspecifieke informatie klas 1

Leerjaarspecifieke informatie klas 1 Leerjaarspecifieke informatie klas 1 Met het schooljaar 2017-2018 is ook de carrière van uw kind in het voortgezet onderwijs gestart. Voor veel leerlingen is het een spannend begin in de brugklas, maar

Nadere informatie