Initiatiefdocument Cruquiusgebied

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Initiatiefdocument Cruquiusgebied"

Transcriptie

1 Initiatiefdocument Cruquiusgebied In te vullen door het stadsdeel: Ontvangen op : Initiatief van : Perceel : Gebiednrs. : Projectmanager:

2 0. Inhoudsopgave 1. Basisgegevens 2. Het initiatief 3. Planning en risico s 4. Bijlagen 5. Toelichting op het initiatiefdocument 6. Toelichting op de ontwikkelmethodiek 7. Toelichting berekening parkeernormen

3 1. Basisgegevens Naam initiatief Opstalontwikkeling eerste fase, kavel 1.2 aan de Cruquiusweg te Amsterdam Perceel Amvest is (erfpacht) eigenaar van het perceel grond, kadastraal Amsterdam sectie A perceel 7392, 8129 en 7301 (bijlage I), waar nu de Albeton-centrale en de voormalige wijnterminal Roders is gevestigd. Het betreft hier de Cruquiusweg 67/69/71. In Q3 van 2014 zal deze locatie in het geheel vrijkomen, dit enerzijds door de bedrijfsverplaatsing van de (Al)beton centrale en anderzijds door het beschikbaar zijn van de Roders locatie. De vrijgekomen locatie zal vanaf dat moment in ontwikkeling gebracht gaan worden. Korte beschrijving De kavel 1.2, als onderdeel van de eerste fase van deze locatie, kent een bouwkavel afmeting van ca. Amvest is eigenaar van het perceel van nu de Albeton-centrale is gevestigd. In juli 2014 zal deze m2 bruto. Hier is een nieuw te ontwikkelen gebouw(en) op voorzien met een programma van ca. vrijkomen door bedrijfsverplaatsing. De vrijgekomen locatie zal vanaf de oostelijke zijde in m2 BVO. Voor de functie wonen/overige is ca m2 BVO voorzien en voor overige functies ontwikkeling gebracht gaan worden. worden gebracht. ca m2. Het parkeren zal in een verdiept aangelegde garage plaats hebben, waar ca.90 parkeerplaatsen zijn voorzien. Opdrachtgever Naam Adres Pc en woonplaats Telefoonnummer Mail adres Amvest Woningen Nova projectontwikkeling bv. De Entree BH Amsterdam Z.O pjkuijs@amvest.nl Opsteller Naam Adres Pc en woonplaats Telefoonnummer Mail adres Contactpersoon Naam Adres Pc en woonplaats Telefoonnummer Mail adres Pieterjan Kuijs De Entree BH Amsterdam Z.O pjkuijs@amvest.nl Pieterjan Kuijs De Entree BH Amsterdam Z.O pjkuijs@amvest.nl Datum document 8 juli 2014 (versie II 16-09)

4 2. Het initiatief Aanleiding Amvest heeft in de afgelopen jaren locaties in het Cruquius gebied verworven. Op basis van de door de gemeente vastgestelde spelregelkaart (datum ) en de overeenkomst tussen Amvest en de gemeente Amsterdam, is er een aanvang gemaakt met het in ontwikkeling brengen van de eerste locaties in het Cruquius gebied. Voor dit initiatief document betreft het de tweede kavel (1.2), als vervolg op het initiatief document van 10 januari 2014 t.b.v. de kavel 1.1. Dit in de zogenaamde eerste fase langs de Entrepothaven met de huidige (Al)beton centrale en waar de voormalige Roders wijnterminal was gelegen. In de afgelopen periode, heeft op 21 januari 2014 een informatie avond plaats gehad. Hier werd het plan en proces aan betrokkenen gepresenteerd. In aansluiting hierop heeft een terugkoppeling plaats gehad, dit door middel van nieuwsbrieven. Op 24 juni 2014 heeft een workshop(woonatelier) plaats gehad, waarbij een groep van geïnteresseerden haar ideeën en visie op het ontwerp konden geven. Inmiddels is ook de website geopend, hierop zullen alle berichten en nieuws met betrekking tot het gebied en deze ontwikkeling gecommuniceerd gaan worden. Beschrijving van het initiatief Locatie Het Cruquius gebied heeft de potentie om zich te ontwikkelen tot een uniek modern woon-werkgebied in Amsterdam. Enerzijds de nabijheid van de binnenstad en stadse voorzieningen en anderzijds de ruimte en binding met het water, maken dat dit een aantrekkelijke locatie is. Om die beoogde kwaliteit, de aantrekkelijkheid en de bereikbaarheid van de locatie te verbeteren is het belangrijk om te beschouwen op welke wijze de bereikbaarheid van het gebied geoptimaliseerd kan worden.

5 Gebouw(en) De gebouwen in de eerste fase zullen in enige mate familie van elkaar zijn. De uitstraling van de gebouwen, maar ook het gebruik van materialen zullen eenheid aan het gebied gaan geven. Diversiteit binnen voorafgestelde spelregels, die per kavel gedefinieerd zullen worden, zijn uitgangspunt voor de verdere ontwikkelingen langs de kade van Entrepothaven. Impressie Kavel 1.2 aan de Entrepothaven (met aangrenzende bebouwing Kavel 1.1 en 1.3) Nadere beschrijving zie bijlage II: Opstalontwikkeling fase 1 Cruquius Amsterdam d.d De gebouwen op kavel 1.2 zullen bestaan uit een kelderlaag waar het parkeren en de bergingen zijn voorzien. Het aantal parkeerplaatsen bedraagt maximaal 90, waarbij het uitgangspunt is dat de parkeernorm de behoefte volgt vanuit het (woon)programma. We voorzien, afhankelijk van definitieve aantal en afmeting van de woningen, een parkeernorm tussen de 0,5 en 0,8 parkeerplaatsen per wooneenheid. Daarnaast zal beschouwd worden op welke wijze andere mobiliteit mogelijkheden op locatie niveau, zoals een fietsen stalling en/of het gezamenlijk gebruik van (elektrische) auto s gefaciliteerd kan worden. Het bezoekers parkeren is in de maaiveld inrichting voorzien. De begane grond kent een hogere (vrije) verdiepingshoogte (bruto mm). Hierdoor is het functioneel mogelijk voorzieningen, anders dan wonen,in de plint van het gebouw op te kunnen nemen. De 6 bouwlagen die hier boven gelegen zijn zullen bestaan uit woningen, die zoveel als mogelijk een portiek ontsluiting zullen krijgen. De verdiepingshoogte (bruto mm) geeft een extra kwaliteit aan de woningen en de mogelijkheid om zowel kleinere als grotere woningen te ontwikkelen. Het definitieve woonprogramma, verdeeld naar aantal, afmeting en segmentering in huur en/of koop zal mede aan de hand van een markt consultatie/woonatelier, gehouden op 24 juni 2014, nader uitgewerkt worden. Dit zal gedurende het verdere (uit) ontwikkelingsproces een definitief karakter gaan krijgen. De gebouwen zullen, met in acht name van bovenstaande opbouw, aan de noord (kade) zijde een hoogte kennen van 7 bouwlagen; zijnde 23 m1 (exclusief dakrand/(lift)opbouw). De hoogte zal in enige mate aftrappen (richting zuidzijde) naar 6 (19,8 m1) en 5 (16,6 m1) bouwlagen, teneinde licht in het (binnen)gebied toe te laten treden. Het gebouw voldoet aan het bouwbesluit, zoals deze vigerend is op het moment van indienen van de omgevingsvergunning.

6 Voor het creëren van een verbijzondering aan het waterfront van de Entrepothaven is één gebouw voorzien, met de functie kantoor. Dit gebouw zal zich onderscheiden in architectuur en markant (deels boven de kade en het water) gesitueerd worden aan de entrepothaven zijde. Dit gebouw kent ca m2 BVO en is verdeeld over 5 bouwlagen met een (bruto) hoogte van ca mm. De overbouwing zal boven de kade een vrije hoogte van tenminste mm hebben. Voor de functie kantoor is een parkeernorm van 1 plaats per 125 m2 BVO voorzien. De buitenruimten ten behoeve van het kantoor hebben een privaat karakter. Impressie ontwikkeling kavel 1.2 (kantoor, L- en I- vormige gebouw) met naast gelegen gebouwen (zon 4 juli: uur) Maaiveld gebied Voor het functioneren van het gebied rondom en het gebouw en de nabije omgeving is de doelstelling om dit een openbaar toegankelijk karakter te geven. De overgang van gebouw naar openbaar gebied zal gekenmerkt worden door een gedeeltelijk aanwezige marge zone. Deze zone zal aan de aangelegen woning toegekend worden, waardoor er een zone ontstaat die het gebruik en overgang van straat/kade naar gebouwen aangenamer zal maken en voor een verlevendiging van met name de kade zal zorg dragen. De kwaliteit van de inrichting van het gebied zal aansluiten bij de kwaliteit van de gebouwen en zal een verbinding maken met de verdere omgeving, waaronder het bereikbaar en toegankelijk maken van het water. De openheid van het water geeft de locatie een uniek karakter. Achtergronden en context Dit initiatief document is onlosmakelijk gekoppeld aan het initiatief document Gebiedsvisie, dat ingediend is/wordt om te komen tot een vaststelling van het in ontwikkeling brengen van de eerste fase van deze locatie en het initiatief document ten behoeve van kavel 1.1. Vanuit het al opgestarte overleg de gemeente zal er de verdere uitwerking, per fase inhoudelijk besproken worden met de gemeente. Dit volgt de structuur van het planproces, waarbij door het ontwerpteam de vragen uit de markt worden beschouwd om aan de hand daarvan keuzes te maken en deze te implementeren. Doel Vaststelling van beschreven uitgangspunten om te kunnen komen tot het verder uitontwikkelen, binnen de gestelde planning, van de kavel 1.2.

7 Op welke wijze draagt het initiatief bij aan de doelstelling voor het gebied Het programma, concept en bouwvolume voldoet in beginsel aan datgene wat beschreven is in de spelregelkaart van en de gebiedsvisie. Daarnaast is er geanticipeerd op de ontwikkelingen die beoogd zijn op de kavels die vooraf danwel aansluitend in ontwikkeling zullen worden gebracht en de input vanuit de al gehouden informatie avond en workshop. Door het toevoegen van een verbijzonderd gebouw aan de kade langs de Entrepothaven, ontstaat een verbijzondering in beeld en (gebruik) kwaliteit van dit gebied en verschijning. Door de schaal en omvang van de eerste fase zal de ontwikkeling van de kavel 1.2 een goed vervolg zijn op de Kavel 1.1, om te komen tot daadwerkelijke invulling van de doelstellingen voor het creëren van een kritische massa voor het werk-/woongebied dat voor Cruquius is beoogd. De kwaliteit, het programma en de (woon)producten zullen aansluiten op de vraag en wensen van zowel de direct betrokken actieve en ondernemende doelgroepen bij de informatie bijeenkomsten, als de woon- en leefstijl van de omliggende woongebieden. Het creëren van nieuw openbare gebied, het contact met het water en groen zullen verbindende elementen vormen en aanleiding geven voor nieuwe initiatieven. Impressie van zicht over de kade/boardwalk met het kantoor gebouw boven de kade/het water.

8 3. Planning en risico s Doorlooptijd Het ontwikkelproces is aangevangen, en loopt bijna gelijk op met het proces ten behoeve van de Kavel 1.1. De schetsen die nu voorliggen hebben het karakter van een schetsontwerp. Hierna zal een vervolg proces doorlopen worden, zijnde het maken van een voorlopig ontwerp en definitief ontwerp, op basis van dit laatste document zal een omgevingsvergunning voor het plan aangevraagd worden. Gedurende het ontwerp proces zal er continue overleg zijn met gemeente, teneinde te komen tot een tijdige bouwbesluit toetsing. De finale beoordeling en vergunning verlening zal alsdan een formaliteit zijn en kan per omgaande, na vaststelling bestemmingsplan wijziging plaats hebben. De aanvraag voor de omgevingsvergunning voor Kavel 1.2 zal plaats hebben in januari De verdere uitwerking van bouwvoorbereiding stukken en het in verkoop brengen van het plan zal gelijk opgaan lopen met deze aanvraag voor de omgevingsvergunning. Planning Vaststelling initiatief document: september 2014 Voorlopig ontwerp fase juli september 2014 Vaststelling voorlopig ontwerp september 2014 Definitief ontwerp fase oktober-december 2014 Vaststelling definitief ontwerp december 2014 Indiening omgevingsvergunning januari 2015 Bruikbare omgevingsvergunning maart 2015 Start bouw april 2015 Maatschappelijke gevoeligheid Het plan is een nadere uitwerking van de spelregelkaart en gebiedsvisie. Gedurende het vervolg proces zal in vervolg op de al gehouden informatiebijeenkomst(en) fase gewijs- nadere informatie aan (direct) betrokken instanties en omwonenden worden gegeven. Dit om enerzijds informatie te kunnen geven over het project en de stand van het proces en anderzijds in te kunnen gaan op vragen/bemerkingen van derden, welke alsdan vroegtijdig geïntegreerd kunnen worden in het ontwikkelproces. Dit naast de site Risico s Het plan zal mogelijk zowel huur- als koopwoning producten in zich hebben. Er is een risico op het behalen van een voorverkoop drempel, danwel de afzet van een deel- van het plan. Het tijdig kunnen beschikken over een gewijzigd bestemmingsplan en een bruikbare omgevingsvergunning wonen. Om de periode van beoordeling en plantoets van de omgevingsvergunning te bekorten zal dit zelfstandig tijdens de ontwerpfase, in overleg met de afdeling bouw& woningtoezicht worden gedaan. Mogelijke vertragingen zijn van invloed op het moment dat de beoogde huurwoningen in exploitatie genomen kunnen worden.

9 4. Bijlagen Bijlage I Situatietekening kadastrale gegevens (1:2000). Voor nadere planinformatie en beschrijving zie bijlage II: ontwerp studie: fase 1, bouwveld 1.2 van Amvest ( ).

10 5. Toelichting Initiatiefdocument Algemeen over het Initiatiefdocument Initiatieven zijn ideeën om te komen tot een wijziging van de fysieke omgeving van en/of verandering van functies in het Cruquiusgebied. Het initiatiefdocument wordt door het stadsdeel gebruikt bij de eerste afweging of het wenselijk is om verder te gaan met het initiatief. De gevraagde gegevens van het initiatief zijn niet meer dan nodig is voor een eerste verkenning ervan. Het moet een eerst en globaal beeld geven van het initiatief. Diepgravende onderzoeken of uitwerking in concrete bouwplannen is in deze fase nog niet nodig. Het initiatiefdocument moet: 1. een duidelijke beschrijving geven van het initiatief; 2. beschrijven welke bijdrage het initiatief levert aan de ambitie om te komen tot een aantrekkelijk werk- woongebied; 3. de maatschappelijke wenselijkheid van het initiatief. De procedure Nadat het initiatiefdocument is ontvangen door het stadsdeel wordt het toegewezen aan een projectmanager die verantwoordelijk is voor het proces om te komen tot een eerste beoordeling van uw initiatief. De projectmanager is in beginsel uw aanspreekpunt in de organisatie. De projectmanager beoordeelt of er voldoende informatie aanwezig is over het initiatief om daarover een oordeel kunnen vormen. Mocht dat niet het geval zijn dan neemt de projectmanager contact met u op om het initiatiefdocument aan te vullen. Uw initiatief wordt vervolgens uitgezet bij meerdere interne adviseurs die uw initiatief op allerlei aspecten zullen beoordelen (zoals: verkeer, parkeren, milieu, water, duurzaamheid, etc). Het kan zijn dat een adviseur nadere informatie nodig heeft. De adviseur neemt dan rechtstreeks met u contact op. De adviseurs brengen binnen vier weken advies uit aan de projectmanager. Hij verzamelt de adviezen en legt deze met een integrale afweging van deze specifieke adviezen voor aan het bestuur. Het bestuur neemt vervolgens een principe besluit op uw initiatief. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat niet aan uw initiatief worden meegewerkt of juist wel of medewerking onder bepaalde voorwaarden. Van het principebesluit van het bestuur wordt u door een brief op de hoogte gebracht. De hele procedure neemt ongeveer 3 maanden in beslag. De legeskosten hiervoor bedragen 250,--.

11 1 Basisgegevens Naam initiatief: wat is de naam van het initiatief? Perceel: Op welk perceel heeft het initiatief betrekking (geef het adres en de kadastrale aanduiding) Geef daarbij ook aan op welke wijze u over het perceel kunt beschikken (bijvoorbeeld: eigenaar, erfpachter, huurder, na overleg met de eigenaar etc.) Korte beschrijving: Geef kort weer waar het initiatief betrekking op heeft (bijvoorbeeld: het bouwen van een woon/bedrijf complex of verbouw van pand voor tijdelijke broedplaatsen). Opdrachtgever: wie heeft opdracht gegeven het initiatiefdocument op te stellen? Opsteller: wie heeft het initiatiefdocument opgesteld? Contactpersoon: wie is de contactpersoon voor het initiatief? Datum document: wat is de definitieve datum van het initiatiefdocument? 2 Het initiatief Aanleiding: wat is de aanleiding van het initiatief? Beschrijving van het initiatief: Beschrijf wat u gaat doen (verbouw, nieuwbouw, sloop)? Geef aan welke functies u wenst te creëren en geef daarbij de omvang in m 2 van de functies weer. Is er sprake van een tijdelijk initiatief? Achtergronden en randvoorwaarden: wat is de context van het initiatief? Waarom wilt uw het initiatief realiseren, wat is daarbij u drijfveer. Op welke wijze wordt in uw initiatief aandacht besteedt aan aspecten als: duurzaamheid, verkeer en parkeren. Voor welke groepen is uw initiatief bestemd Doel: wat wilt u bereiken met het initiatief? Wat zijn de te verwachten maatschappelijke effecten (denk aan het voldoen aan specifieke woonvragen, creëren van ruimte voor maatschappelijk gevraagde functies etc.) Op welke wijze draagt het initiatief bij aan de doelstelling voor het gebied: past het initiatief binnen de spelregels? Op welke wijze draagt het initiatief bij aan de ontwikkeling van het Cruquiusgebied tot een aantrekkelijk werk- / woongebied? 3 Planning en risico s Doorlooptijd: wat is de globale doorlooptijd van het voorgestelde project of programma, van start tot eind? Globale planning: volgens welke planning wilt u het initiatief uitvoeren? Maatschappelijke gevoeligheid: kan er bij belangengroep(en) maatschappelijke onrust ontstaan? Bij welke en waarom? Welke weerstanden en medestanders zijn te verwachten? Risico s: welke risico's zijn er, onder andere gezien de bovenstaande punten? Wat zijn de mogelijkheden om de risico s te beheersen?

12 6. Toelichting op de ontwikkelmethodiek Het Cruquiusgebied (deel Cruquiusweg ten oosten van de Th.K. Van Lohuizenlaan en het Zeeburgerpad) kent van oudsher een grote industriële bedrijvigheid. De afgelopen jaren is de bedrijvigheid voor een deel uit het gebied vertrokken en hebben andere typen bedrijven, met een minder industrieel karakter, zich er gevestigd. Een aantal ondernemingen floreren er al jaren en private partijen tonen belangstelling om in het gebied te investeren. Dit mooie stukje Amsterdam heeft een enorme potentie om zich te ontwikkelen tot iets unieks! Het gebied ligt tussen de woonbuurten Oostelijk Havengebied en Indische Buurt, vlakbij de binnenstad. Tegelijkertijd geeft het je het gevoel buiten te zijn, door het omringende water en de ruimte. Daarom is besloten om het Cruquiusgebied de komende jaren te laten veranderen naar een levendig, duurzaam en modern werk- en woongebied. De veranderingen worden grotendeels overgelaten aan private partijen en zittende ondernemers, zij mogen komen met creatieve plannen die bijdragen aan de verandering van het gebied. Het stadsdeel heeft dus een andere rol in de ontwikkeling van het Cruquiusgebied, alleen sturend op hoofdlijnen, toetsend en faciliterend. Het Cruquiusgebied heeft veel potentie om uit te groeien tot een uniek werk- en woongebied. Marktpartijen tonen veel belangstelling om in het gebied te investeren, door de gunstige ligging, het omringende water en de vele mogelijkheden van het terrein zelf. Deze kwaliteiten van het gebied zijn leidend in de toekomstige ontwikkelingen: Het water wordt meer gebruikt, is goed zichtbaar en bereikbaar. De kades zijn toegankelijk voor publiek. De Cruquiusweg is verbeterd en ook aantrekkelijk voor langzaam verkeer. Er zijn visuele verbindingen tussen de Cruquiusweg/het Zeeburgerpad en de kades. De bouwhoogtes en het bebouwde oppervlak variëren per kaveltype. De karakteristieke bouwwerken zijn waardevol; zij vormen het geheugen van het gebied en drager van de identiteit. In de bijlage treft u informatie aan over de ontwikkelmethodiek.

13 7. Toelichting berekening parkeernormen Bij de planvorming is het verstandig om vanaf de eerste ontwerp fase rekening te houden met parkeergelegenheid. Om die reden staat in een bijlage op aangegeven op welke wijze het stadsdeel hiermee omgaat. Parkeerbeleid Het stadsdeel streeft na dat gebieden 100% bereikbaar zijn. Dat wil zeggen dat als een gebied goed bereikbaar is per openbaar vervoer het minder goed bereikbaar hoeft te zijn per auto en vice versa. Wij kennen een gebiedsgerichte uitwerking met verschillende parkeernormen voor verschillende functies. Uitgangspunt is dat parkeergelegenheid inpandig of op eigen terrein wordt gerealiseerd. De parkeernormen Per project moet een parkeerbalans worden opgesteld. In de bijlage op de site staat een stappenplan waarin stapsgewijs uiteen wordt gezet hoe te komen tot een parkeerbalans. Wij streven naar maatwerk per project. Op die manier ontstaat er ruimte voor innovatieve concepten en experimenten en kan het parkeervraagstuk voor het hele gebied adequaat worden behandeld. In de bijlage op de site vindt u de parkeernormen per woningbouwcategorie en de parkeernormen per niet-wonen-functie. Tevens is er een voorbeeldberekening opgenomen.

Initiatiefdocument Cruquiusgebied

Initiatiefdocument Cruquiusgebied Initiatiefdocument Cruquiusgebied In te vullen door het stadsdeel: Ontvangen op : Initiatief van : Perceel : Gebiednrs. : Projectmanager: 0. Inhoudsopgave 1. Basisgegevens 2. Het initiatief 3. Planning

Nadere informatie

Initiatiefdocument. Cruquius Deelgebied Binnenbocht. In te vullen door het stadsdeel: Ontvangen op Initiatief van Locatie Projectmanager

Initiatiefdocument. Cruquius Deelgebied Binnenbocht. In te vullen door het stadsdeel: Ontvangen op Initiatief van Locatie Projectmanager Initiatiefdocument Cruquius Deelgebied Binnenbocht In te vullen door het stadsdeel: Ontvangen op Initiatief van Locatie Projectmanager 0. Inhoudsopgave 0. Inhoudsopgave... 2 1. Basisgegevens... 3 2. Het

Nadere informatie

INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER

INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER Algemene toelichting Stichting Brentano Amstelveen (SBA) is gespecialiseerd in wonen, zorg en dienstverlening aan ouderen in Amstelveen. SBA is al 40 jaar actief

Nadere informatie

Initiatiefdocument. Cruquius Deelgebied Sigma. In te vullen door het stadsdeel: Ontvangen op Initiatief van Locatie Projectmanager

Initiatiefdocument. Cruquius Deelgebied Sigma. In te vullen door het stadsdeel: Ontvangen op Initiatief van Locatie Projectmanager Initiatiefdocument Cruquius Deelgebied Sigma In te vullen door het stadsdeel: Ontvangen op Initiatief van Locatie Projectmanager 0. Inhoudsopgave 0. Inhoudsopgave... 2 1. Basisgegevens... 3 2. Het initiatief...

Nadere informatie

Formulier beoordeling schetsplan / principeverzoek (bouwen en / of afwijken / wijzigen bestemmingsplan)

Formulier beoordeling schetsplan / principeverzoek (bouwen en / of afwijken / wijzigen bestemmingsplan) Gegevens gemeente Dossiernummer Datum ontvangst Aanvraag ingediend in 2-voud Indienen bij: team Vergunningen Verzendadres Gemeente Zederik Postbus 1 4230 BA Meerkerk vergunningen@zederik.nl Formulier beoordeling

Nadere informatie

Initiatiefdocument Cruquiusgebied kavel 1.3

Initiatiefdocument Cruquiusgebied kavel 1.3 Initiatiefdocument Cruquiusgebied kavel 1.3 In te vullen door het stadsdeel: Ontvangen op Initiatief van Locatie Projectmanager Inhoudsopgave 0. Inhoudsopgave 0. Inhoudsopgave... 2 1. Basisgegevens...

Nadere informatie

HUIDIGE SITUATIE DC VAN HALL. Meer informatie www.dcvanhall.amsterdam BRAAK LIGGENDE KAVEL BEDRIJFS VERZAMEL GEBOUW MERKELBACH

HUIDIGE SITUATIE DC VAN HALL. Meer informatie www.dcvanhall.amsterdam BRAAK LIGGENDE KAVEL BEDRIJFS VERZAMEL GEBOUW MERKELBACH DC VAN HALL HUIDIGE SITUATIE NAARGEESTIGE U ITSTRALING DONKER CURTIUS ZIJDE (DEELS) VERVANGEN LIFTEN ONSAMENHANGEND GEHEEL PAND IN SLECHTE CONDITIE SLECHTE GALLERIJEN BRAAK LIGGENDE KAVEL BEDRIJFS VERZAMEL

Nadere informatie

Collegevoorstel - 1 - Locatie projectgebied. Gemeente Amersfoort

Collegevoorstel - 1 - Locatie projectgebied. Gemeente Amersfoort Gemeente Amersfoort Collegevoorstel Sector : SOB Reg.nr. : 4566708 Opsteller : D. Schalks Telefoon : (033) 469 48 28 Datum : 16 december 2013 User-id : SCHD Onderw erp bouw woningen aan de Stovestraat

Nadere informatie

HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum:

HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum: HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum: 14-4-2009 Huidige situatie De locatie maakt deel uit van het ontwikkelingsgebied Heerenveen Noordoost; een langgerekt gebied tussen grofweg de

Nadere informatie

Geweststrook en Bensdorp

Geweststrook en Bensdorp Geweststrook en Bensdorp Commissie Ruimte 14 januari 2015 inhoud Waar staan we nu? Kaders herontwikkeling Procedure en planning Toelichting planvorming Vragen Waar staan we nu? Overeenstemming Gemeente

Nadere informatie

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen ADVIES Project : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei 2014 Referentie : 140396a12 Onderwerp : Parkeren Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen Het voornemen Initiatiefnemer

Nadere informatie

Minder regels, meer kwaliteit

Minder regels, meer kwaliteit Adviesgroep Cruquiusgebied Minder regels, meer kwaliteit 11 maart 2013 pagina 1 Adviesgroep Cruquiusgebied Minder regels, meer kwaliteit Inleiding De adviesgroep Cruquiusgebied is ontstaan op initiatief

Nadere informatie

Startnotitie Grote en Kleine Geer met parkeerterrein

Startnotitie Grote en Kleine Geer met parkeerterrein Startnotitie Grote en Kleine Geer met parkeerterrein (gewijzigd n.a.v. de raadsvergadering van 27 juni 2017) Aanleiding en probleemschets Datum: juni 2017 Om invulling te geven aan de ombuigingen is in

Nadere informatie

Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering.

Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. 1 September 2014 Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. Project:

Nadere informatie

Notitie / Memo. 1. Inleiding. 3. Toetsingskaders. 2. Programma. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning

Notitie / Memo. 1. Inleiding. 3. Toetsingskaders. 2. Programma. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Notitie / Memo Aan: PartnersRO Van: Jan van den Bedem Datum: 16 september 2016 Kopie: Lars Smelter Ons kenmerk: T&PBE2422N001F05 Classificatie: Vertrouwelijk HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning

Nadere informatie

BORGSTEDE EN OMGEVING

BORGSTEDE EN OMGEVING UITSNEDE STRUCTUURKAART 56 UITSNEDE VOORBEELDUITWERKING BORGSTEDE EN OMGEVING STEDENBOUWKUNDIGE STRUCTUUR Uitgangspunt voor de stedenbouwkundige structuur voor het deelgebied Borgstede e.o. is de bestaande

Nadere informatie

Bijlage 1 Beschrijving verloop ontwikkeling stedenbouwkundig plan herontwikkeling Riethorst

Bijlage 1 Beschrijving verloop ontwikkeling stedenbouwkundig plan herontwikkeling Riethorst Bijlage 1 Beschrijving verloop ontwikkeling stedenbouwkundig plan herontwikkeling Riethorst In deze bijlage wordt nader ingegaan op het proces dat de afgelopen jaren doorlopen is om te komen tot een stedenbouwkundig

Nadere informatie

Nieuwe bestemming voor Ooglijdersgasthuis

Nieuwe bestemming voor Ooglijdersgasthuis Nieuwe bestemming voor Ooglijdersgasthuis Initiatief Driestar BV is sinds 2011 eigenaar van het voormalige Ooglijdersgasthuis met bijbehorende gebouwen. Een deel van de gebouwen is rijksmonument. Het plan

Nadere informatie

Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland

Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland Aan: Burgemeester en wethouders van de gemeente Oud-Beijerland Postbus 2003 3262 EA Oud-Beijerland Onderwerp en aanleiding

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Eikenstein - Vervolg

RAADSVOORSTEL. Eikenstein - Vervolg RAADSVOORSTEL Eikenstein - Vervolg Portefeuillehouder S. Jansen Ronde Tafel 29 november 2018 Opsteller R. van Veen Debat 18 december 2018 Zaak/stuknummer 290743 Raadsvergadering 15 januari 2019 Raadsvoorstel

Nadere informatie

PARKEERVOORZIENING HOF VAN HOLLAND HILVERSUM PARKEERBALANS

PARKEERVOORZIENING HOF VAN HOLLAND HILVERSUM PARKEERBALANS PARKEERVOORZIENING HOF VAN HOLLAND HILVERSUM PARKEERBALANS Adviesbureau Omega Groevenbeeklaan 6 3881 LP Putten The Netherlands t. +31 (0)341 27 97 74 (office) m. +31 (0)6 145 169 96 e. info@schaikomega.com

Nadere informatie

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas 1. Inhoud 1. Aanvraag... 3 2. Voorgenomen ontwikkeling... 3 3. Juridisch planologisch kader... 5 4. Motivering... 6 1. Aanvraag Ontwikkelaar

Nadere informatie

Definitieve voorbereiding dd.

Definitieve voorbereiding dd. Voorbereiding Definitieve voorbereiding dd. Project: Verbouwing woonhuis.. Locatie:.. Opdrachtgever: Familie. Voorbereiding I N H O U D S O P G A V E I N H O U D S O P G A V E... 2 A I N L E I D I N G...

Nadere informatie

Procedure Keuken badkamer en tegels

Procedure Keuken badkamer en tegels Programma 19:30 uur Welkom 19:40 uur Voorstelronde (wie waar wonen) 20:00 uur Interieurvoorstellen 20:15 uur Procedure Keukens/Sanitair (badkamer en tegels) 20:30 uur Procedure definitieve koop/huurovereenkomsten

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 4 1.1 Aanleiding 4 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 4 1.3 Vigerende bestemmingsplan 5 2. Bestaande situatie 6 2.1 ruimtelijke

Nadere informatie

Initiatiefdocument Cruquiusgebied

Initiatiefdocument Cruquiusgebied Initiatiefdocument Cruquiusgebied Versie 1.3 19 april 2017 In te vullen door het stadsdeel: Ontvangen op Initiatief van Locatie Projectmanager 0. Inhoudsopgave 0. Inhoudsopgave... 2 1. Basisgegevens...

Nadere informatie

Kromhout Exploitatie t.a.v. de heren N. Mooij en J. Vink Aan de Bijl DC BERGAMBACHT. Geachte heren,

Kromhout Exploitatie t.a.v. de heren N. Mooij en J. Vink Aan de Bijl DC BERGAMBACHT. Geachte heren, Postadres: Postbus 8 3300 AA Dordrecht Kromhout Exploitatie t.a.v. de heren N. Mooij en J. Vink Aan de Bijl 12 2861 DC BERGAMBACHT Ruimtelijke Realisatie Spuiboulevard 300 DORDRECHT T14078 www.dordrecht.nl

Nadere informatie

Vrije bouwkavels De Schulp. Informatiebrochure

Vrije bouwkavels De Schulp. Informatiebrochure Vrije bouwkavels De Schulp Informatiebrochure INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE 2 LOCATIE 2 STAAT VAN DE BOUWKAVEL 3 KAVELREGELS 3 KAVELPRIJZEN 5 VERKOOPPROCEDURE 5 NADERE INFORMATIE 6 BIJLAGEN 6 Informatiebrochure

Nadere informatie

TE KOOP Markt 14 - Nierstraat 1, GENNEP

TE KOOP Markt 14 - Nierstraat 1, GENNEP TE KOOP Markt 14 - Nierstraat 1, GENNEP Algemene gegevens : Projectinformatie Centraal gelegen hoekpand in het karakteristieke centrum van Gennep. In de loop van de jaren is het pand diverse malen aangepast,

Nadere informatie

Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden

Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden Inspraakrapportage 6 juni 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Inspraakprocedure 1.2 Leeswijzer 2. Verwerking inspraakreacties 3. Conclusie 1. Inleiding

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Torenstraat 7 Gassel

Beeldkwaliteitsplan Torenstraat 7 Gassel 1 Gegevens over het plan: Plannaam: Datum: April 2017 Projectnummer Buro SRO: 14.40.09 Gegevens projectbetrokkenen: Opdrachtgever: Contactpersoon opdrachtgever: Dhr. G. Ariens Dhr. G. Ariens Gegevens Buro

Nadere informatie

Spelregels bij particulier initiatief Kruyderlaan-Herenstraat Collegevergadering 17 januari 2017

Spelregels bij particulier initiatief Kruyderlaan-Herenstraat Collegevergadering 17 januari 2017 Spelregels bij particulier initiatief Kruyderlaan-Herenstraat Collegevergadering 17 januari 2017 Herenstraat is een typisch perifeer centrummilieu ofwel aanloopgebied. Om ingespeeld te blijven op toekomstige

Nadere informatie

RUIMTELIJK MOTIVERING

RUIMTELIJK MOTIVERING RUIMTELIJK MOTIVERING Tijdelijke horeca Prinses Irenestraat 31-33 t.b.v. BAUT (Omgevingsvergunning Wabo handelen in strijd met het bestemmingsplan, reguliere procedure) 6 oktober 2015 Pagina 2 van 6 RUIMTELIJKE

Nadere informatie

HAALBAARHEIDSSTUDIE Nieuwbouw basisschool St. Jan te Leenderstrijp. Opdrachtgever Gemeente Heeze-Leende Jan Deckersstraat 2 5590 GA HEEZE

HAALBAARHEIDSSTUDIE Nieuwbouw basisschool St. Jan te Leenderstrijp. Opdrachtgever Gemeente Heeze-Leende Jan Deckersstraat 2 5590 GA HEEZE HAALBAARHEIDSSTUDIE Nieuwbouw basisschool St. Jan te Leenderstrijp Opdrachtgever Gemeente Heeze-Leende Jan Deckersstraat 2 5590 GA HEEZE Huisvestingsconsultancy Laride, Hart voor huisvesting Bastion 58

Nadere informatie

Uitgangspunten Rondom de besluitvorming huisvesting statushouders is de volgende passage opgenomen:

Uitgangspunten Rondom de besluitvorming huisvesting statushouders is de volgende passage opgenomen: BIJLAGE 1 Notitie afstoten objecten Sassenheim/Voorhout De gemeente heeft een aantal gebouwen in bezit die leeg staan dan wel op korte termijn leeg kunnen worden gespeeld. Het gaat daarbij om de volgende

Nadere informatie

Resultaten openbare marktconsultatie: Verkoop en herontwikkeling gemeentehuis Schijndel

Resultaten openbare marktconsultatie: Verkoop en herontwikkeling gemeentehuis Schijndel Resultaten openbare marktconsultatie: Verkoop en herontwikkeling gemeentehuis Schijndel 1/6 1. Inleiding Algemene introductie Het gemeentehuis van Schijndel is door de fusie beschikbaar gekomen voor een

Nadere informatie

Formulier vooroverleg omgevingsvergunning

Formulier vooroverleg omgevingsvergunning Postadres Gemeentehuis Postbus 40 Brink 3 5845 ZG Sint Anthonis 5845 BH Sint Anthonis www.sintanthonis.nl postbus@sintanthonis.nl Formulier vooroverleg omgevingsvergunning Als u wilt weten of de gemeente

Nadere informatie

Onderzoek naar Zee- burgertafel als instrument voor gebiedsontwikkeling Beknopt verslag, juni 2014

Onderzoek naar Zee- burgertafel als instrument voor gebiedsontwikkeling Beknopt verslag, juni 2014 Onderzoek naar Zeeburgertafel als instrument voor gebiedsontwikkeling Beknopt verslag, juni 2014 Aanleiding Tertium doet in opdracht van het ministerie van I & M onderzoek naar toepassingsmogelijkheden

Nadere informatie

3370 AD HARDINXVELD-GIESSENDAM Behandeld in Regiegroep/RO-overleg:

3370 AD HARDINXVELD-GIESSENDAM Behandeld in Regiegroep/RO-overleg: gemeente Hardinxveld-Giessendam FORMULIER PRINCIPEVERZOEK OMGEVINGSVERGUNNING OF RUIMTELIJK INITIATIEF Aan: Gemeente Hardinxveld-Giessendam T.a.v. Team Ruimtelijke Ontwikkeling Registratie/zaaknummer:

Nadere informatie

Formulier conceptaanvraag omgevingsvergunning (principeverzoek)

Formulier conceptaanvraag omgevingsvergunning (principeverzoek) Formulier conceptaanvraag omgevingsvergunning (principeverzoek) 1. Gegevens aanvrager / opdrachtgever. Naam aanvrager: Aanhef: Adres: Postcode en Woonplaats: Telefoonnummer: Email: Dhr. / Mevr. 2. Gegevens

Nadere informatie

HERONTWIKKELING MOLENWAL

HERONTWIKKELING MOLENWAL STARTNOTITIE HERONTWIKKELING MOLENWAL (VOORMALIGE BUSREMISE) Maart 2011 Gemeente Oudewater Sector REV 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1 INLEIDING... 3 2 PLANGEBIED... 4 2.1 HET PLANGEBIED... 4 2.2 PROGRAMMA...

Nadere informatie

CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur

CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december 2017 12 woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur Inleiding Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft het initiatief genomen om een plan te maken voor de

Nadere informatie

KAVELKOMPAS. KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022

KAVELKOMPAS. KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022 KAVELKOMPAS KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022 Adres: Groenedaal 1 te Kloetinge Oppervlakte: 2275 m2 (vastgesteld door het Kadaster) Huidige eigenaar: Gemeente Goes Huidig gebruik: O.B.S. de Kloetingse

Nadere informatie

Veld 5. Vragen en antwoorden n.a.v. informatieavond d.d. 16 maart 16.

Veld 5. Vragen en antwoorden n.a.v. informatieavond d.d. 16 maart 16. Veld 5 Vragen en antwoorden n.a.v. informatieavond d.d. 16 maart 16. Waar is de locatie van Veld 5? Bouwplan veld 5 is een deelplan van de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft, in het centrum van Delft. Het

Nadere informatie

Parkeren Dorpshart Leimuiden. Gemeente Kaag en Braassem

Parkeren Dorpshart Leimuiden. Gemeente Kaag en Braassem Gemeente Kaag en Braassem SPARK Nieuwstraat 4 2266 AD Leidschendam T. 070 3177005 F. 070 3178066 www.spark-parkeren.nl 24 februari 2010 Versie: 1.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Situatiebeschrijving...

Nadere informatie

ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING

ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING AnnA staat voor: 1. Levendig wonen, voor iedereen bereikbaar. Levendig woonmilieu met circa 2.000 woningen Van micro-appartementen van 40m2 tot grotere appartementen

Nadere informatie

Den Helder Stadshart 77

Den Helder Stadshart 77 76 Uitwerkingsplan Den Helder Stadshart 77 N 3.5.GRACHTENGORDEL / DE BEWONERS VAN DE GRACHTENGORDEL HEBBEN DE MOGELIJKHEID OM EEN BOOTJE VOOR DE DEUR AAN TE LEGGEN. DE SFEER WORDT BEPAALD DOOR DE FRAAIE

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN PARTIËLE HERZIENING STADHOUDERSPARK VUGHT GEMEENTE VUGHT

BESTEMMINGSPLAN PARTIËLE HERZIENING STADHOUDERSPARK VUGHT GEMEENTE VUGHT BESTEMMINGSPLAN PARTIËLE HERZIENING STADHOUDERSPARK VUGHT GEMEENTE VUGHT Gemeente Vught Bestemmingsplan Partiële herziening Stadhouderspark Vught Toelichting Voorschriften Overzicht deelplankaarten Deelplankaarten

Nadere informatie

Aanvraag om afgifte van een ontheffing op grond van artikel 2.5 (Ruimtelijke Verordening Gelderland)

Aanvraag om afgifte van een ontheffing op grond van artikel 2.5 (Ruimtelijke Verordening Gelderland) Aanvraag om afgifte van een ontheffing op grond van artikel 2.5 (Ruimtelijke Verordening Gelderland) De gemeente Berkelland vraagt voor het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied, Kieftendijk Haaksbergseweg

Nadere informatie

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad 1 Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad U vindt vanavond informatie over: Sloop zwembad Ontwerp inrichting openbare ruimte Impressie bouwplannen Omnia CPO - ontwikkeling Planologische procedure:

Nadere informatie

C.C.A. Evers 3678

C.C.A. Evers 3678 Agendapunt commissie: 3.3 steller telefoonnummer email C.C.A. Evers 3678 carlijn.evers@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 123325/225214 portefeuillehouder M. Wijnen onderwerp Verklaring

Nadere informatie

Formulierversie Aanvraaggegevens

Formulierversie Aanvraaggegevens Gegevens bevoegd gezag Gemeente Nieuwegein Referentienummer Datum ontvangst 2010.01 Aanvraaggegevens Aanvraagnummer 47152 Aanvraagnaam Uw referentiecode 1.7115 Ingediend op 21-12-2010 Soort procedure Projectomschrijving

Nadere informatie

12 tijdelijke huurwoningen in het centrum van Surhuisterveen Initiatief draagt bij aan doelen van de Woonvisie nvt

12 tijdelijke huurwoningen in het centrum van Surhuisterveen Initiatief draagt bij aan doelen van de Woonvisie nvt A D V I E S N O T A AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Dossiernummer Z2015-10471 Datum 1 december 2015 naam redacteur J. Urban/W.F. van der Lugt afdeling portefeuillehouder M. van der Veen

Nadere informatie

S I N T P A N C R A S I K O S S E N L A N D T W E E U N I E K G E L E G E N B O U W K A V E L S

S I N T P A N C R A S I K O S S E N L A N D T W E E U N I E K G E L E G E N B O U W K A V E L S C A S T R I C U M B E V E R W I J K E R S T R A A T W E G S I N T P A N C R A S I K O S S E N L A N D T W E E U N I E K G E L E G E N B O U W K A V E L S EEN EIGEN WONING BOUWEN EEN DROOM DIE UITKOMT...

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze

nieuwsbrief Waarom deze N wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit 3,5 hectare grote kantoorterrein

Nadere informatie

B&W-voorstel. 1) Status

B&W-voorstel. 1) Status B&W-voorstel Onderwerp: Ruimtelijke motivering voor transformatie voormalig kantoor Brabants Dagblad aan het Emmaplein naar 56 woonstudio s en 550 m2 kantoorruimte. 1) Status Het voorstel heeft betrekking

Nadere informatie

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Het voorontwerp bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 heeft met de bijbehorende stukken met ingang van donderdag 3 oktober 2013 gedurende

Nadere informatie

Vooroverleg Kebo-locatie Broek in Waterland

Vooroverleg Kebo-locatie Broek in Waterland Vooroverleg Kebo-locatie Broek in Waterland d.d. 4 april 2016 Pagina: Inhoud De locatie 4 Kadaster 6 Vastgestelde ruimtelijke kaders gemeente Waterland 7 Planinvulling 10 Parkeernorm 11 Huidige situatie

Nadere informatie

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen 1 1. Huenderstraat 2 (locatie voormalig kantoor Betula) Centrum 2011, bestemming Maatschappelijk Het perceel is in

Nadere informatie

Overzicht aanvullingen Addendum op Parkeerbeleidsplan

Overzicht aanvullingen Addendum op Parkeerbeleidsplan Overzicht aanvullingen Addendum op Parkeerbeleidsplan Parkeernorm Onderwerp Parkeernorm Parkeerbeleidsplan 2012 Addendum Parkeerbeleidsplan 2016 Onderdeel Beleid Onderdeel Beleid Voor 49 functies zijn

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Transformatie Tapijnkazerne. Dialoogavond Tapijn

Transformatie Tapijnkazerne. Dialoogavond Tapijn Transformatie Tapijnkazerne Dialoogavond Tapijn 10-03-2014 Agenda bijeenkomst 19:00-19:10u 19:10-19:40u 19:40-19:55u 20:00-21:15u 21:15-21:30u Opening door wethouder van Grootheest Presentatie gemeente

Nadere informatie

Aanbieding: Kantoor-/woonruimte

Aanbieding: Kantoor-/woonruimte Aanbieding: Kantoor-/woonruimte Grote Oost 53 Hoorn In de historische binnenstad van Hoorn ligt het voormalig Kantongerecht aan de Grote Oost 53. Dit bijzondere pand is uitermate geschikt voor hoogwaardige

Nadere informatie

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad 1 Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad U vindt vanavond informatie over: Sloop zwembad Kaders voor wonen en openbare ruimte Vertrekpunten voor de ontwikkeling van wonen Schetsontwerp inrichting

Nadere informatie

In de voorliggende notitie is onderbouwd hoe in de parkeerbehoefte van het zwembad in Hart van Zuid wordt voorzien.

In de voorliggende notitie is onderbouwd hoe in de parkeerbehoefte van het zwembad in Hart van Zuid wordt voorzien. In de voorliggende notitie is onderbouwd hoe in de parkeerbehoefte van het zwembad in Hart van Zuid wordt voorzien. Programma en parkeereis In het bestemmingsplan Hart van Zuid zijn de parkeernormen uit

Nadere informatie

Blok 4 August Allebéplein

Blok 4 August Allebéplein Blok 4 August Allebéplein Bouwenvelop 09-10-2014 Inhoud Inleiding, toelichting Matentekening Ruimtelijke randvoorwaarden Doorsneden Toelichting De bouwenvelop is opgesteld binnen het kader van het Uitwerkingsplan

Nadere informatie

10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad

10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad GEMEENTE BERGEN OP ZOOM 10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad Bosstraat 22 en 25 / 25b Status: VASTGESTELD INHOUDSOPGAVE Toelichting Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en doel wijzigingsplan

Nadere informatie

RISICOTOETS PLANSCHADE

RISICOTOETS PLANSCHADE RISICOTOETS PLANSCHADE met betrekking tot de vestiging van Iriszorg op de locatie Gondel 3611 te Lelystad. CONCLUSIE Het planschaderisico taxeren wij op: 16.000,--. Opdracht: 3232360 Datum: mei 2012 Adviseur:

Nadere informatie

FORMULIER VOOROVERLEG OMGEVINGSVERGUNNING

FORMULIER VOOROVERLEG OMGEVINGSVERGUNNING Doormiddel van het indienen van dit formulier vooroverleg omgevingsvergunning en bijbehorende bijlagen krijgt u inzicht in de haalbaarheid van een door u voorgenomen project. U wordt schriftelijk op de

Nadere informatie

Te koop Bouwkavel. Stationspark II Sliedrecht

Te koop Bouwkavel. Stationspark II Sliedrecht Te koop Bouwkavel Stationspark II Stationspark II Te koop Bouwkavel Stationspark II Betreft : Perceel bouwgrond van in totaal 3.212 m² gelegen op kantorenpark Stationspark II te. Het maximaal te realiseren

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN BRINK EN ORDEN

BESTEMMINGSPLAN BRINK EN ORDEN BESTEMMINGSPLAN BRINK EN ORDEN De gemeente Apeldoorn werkt aan een nieuw bestemmingsplan voor Brink en Orden. Tegelijkertijd maakt de gemeente een beeldkwaliteitsplan voor het gebied. In deze brochure

Nadere informatie

VOOROVERLEG OMGEVINGSVERGUNNING

VOOROVERLEG OMGEVINGSVERGUNNING VOOROVERLEG OMGEVINGSVERGUNNING Gegevens bevoegd gezag Referentienummer datum ontvangst Aanvraaggegevens Ingediend op Projectomschrijving Aanvrager 1. Persoonsgegevens aanvrager Burgerservicenummer / KVK

Nadere informatie

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN. 1. Inleiding

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN. 1. Inleiding NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN Gemeente Zeewolde, maart 2009 2 NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN 1. Inleiding Iedere bouwaanvraag moet op grond van de huidige bouwverordening, artikel 2.5.30, voorzien

Nadere informatie

Aanvraagformulier vooroverleg omgevingsvergunning

Aanvraagformulier vooroverleg omgevingsvergunning In te vullen door gemeente Datum ontvangst: Zaaknummer: Aanvraagformulier vooroverleg omgevingsvergunning Voor het indienen van een vooroverleg omgevingsvergunning dient u alleen de relevante vragen op

Nadere informatie

INFORMELE AANVRAAG VOOR BOUWACTIVITEITEN EN/OF GEBRUIKSWIJZIGINGEN

INFORMELE AANVRAAG VOOR BOUWACTIVITEITEN EN/OF GEBRUIKSWIJZIGINGEN INFORMELE AANVRAAG VOOR BOUWACTIVITEITEN EN/OF GEBRUIKSWIJZIGINGEN Postbus 998 6300 AZ Valkenburg (Lb) Balie Bouwen en Wonen tel. 043-6099290 1. Gegevens aanvrager Burger servicenummer Bedrijfsnaam (indien

Nadere informatie

RICHTLIJN ONTWIKKELINGSMOGELIJKHEDEN Parallelweg

RICHTLIJN ONTWIKKELINGSMOGELIJKHEDEN Parallelweg mei 2017 2 Aanleiding Recent zijn enkele particuliere initiatieven ingediend voor (sloop-)nieuwbouw van woningen aan de Parallelweg. Dit type initiatieven leidt over het algemeen tot een dichtere bebouwingsstructuur

Nadere informatie

vaststellen bestemmingsplan "Bartok"

vaststellen bestemmingsplan Bartok Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : 2015.0.053.200 Zaaknummer: 2014-12-01755 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan "Bartok" Aan de gemeenteraad. Arnhem, 9 juni 2015 VOORSTEL

Nadere informatie

Precisering SP De Wetering Zuid: kavel G12 (AQ-Group), G14 (Shurgard) en M2b (Eyescan) Inleiding

Precisering SP De Wetering Zuid: kavel G12 (AQ-Group), G14 (Shurgard) en M2b (Eyescan) Inleiding Precisering SP De Wetering Zuid: kavel G12 (AQ-Group), G14 (Shurgard) en M2b (Eyescan) Inleiding De locatie De Wetering-zuid maakt onderdeel uit van Leidsche Rijn, Utrecht. Dit deelgebied ligt aan de rijksweg

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief EN wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit

Nadere informatie

C. Evers raad00510

C. Evers raad00510 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 3678 cev@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00510 Omgevingsvergunning Nieuwe Waalreseweg 38-140 (Ginneve).

Nadere informatie

Nieuwbouwplan appartementen

Nieuwbouwplan appartementen Historie De synagoge gelegen aan de is ontworpen door architect E. Spier. De plechtige inwijding van de synagoge vond plaats op 3 juni 1981. In 2011 voldeed de synagoge niet meer aan de wensen van de toenmalige

Nadere informatie

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN Gemeente Zeewolde, maart 2009 1 NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN 1. Inleiding Iedere bouwaanvraag moet op grond van de huidige bouwverordening, artikel 2.5.30, voorzien

Nadere informatie

Te Koop Houttuinen 14 Dordrecht

Te Koop Houttuinen 14 Dordrecht Ooms Drechtsteden Bedrijfshuisvesting B.V. Spuiboulevard 4 3311 GR Dordrecht telefoon 078 614 43 33 fax 078 614 75 52 Te Koop Houttuinen 14 Dordrecht Te Koop Houttuinen 14 Dordrecht Algemeen In het hart

Nadere informatie

SCAPINO / DE NIEUWE BRINK VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN

SCAPINO / DE NIEUWE BRINK VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN PROJECT BINNEN HET Programma: 1. Presentatie gemeente Bussum Doel van de avond / Aanleiding / Kader / Acties / Hoe nu verder? 2. Presentatie ontwikkelaar Voorlopig ontwerp bouwplan

Nadere informatie

Aan de commissie Grondgebiedzaken

Aan de commissie Grondgebiedzaken Made, 24 september 2002 Commissievergadering d.d. 22 oktober 2002 Aan de commissie Grondgebiedzaken Agendapunt: Onderwerp: Ontwikkeling project voormalige gemeentewerf Lage Zwaluwe. Toelichting: Advies

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER PRINCIPEVERZOEK

AANVRAAGFORMULIER PRINCIPEVERZOEK AANVRAAGFORMULIER PRINCIPEVERZOEK Heeft aanvrager reeds contact gehad met gemeente Maasgouw omtrent principeverzoek? Nee Ja, namelijk dhr/mw. afdeling/team. d.d... 1. GEGEVENS VAN DE AANVRAGER: Bedrijf

Nadere informatie

Bouwplannen, locaties Woonhof en Vlaar

Bouwplannen, locaties Woonhof en Vlaar Bouwplannen, locaties Woonhof en Vlaar Informatiebijeenkomst omwonenden en overige belangstellenden 12 juni 2019 Agenda Tijdslijn Masterplan Centrumplan Mill Voorlopig ontwerp Beheersverordening / Bestemmingsplan

Nadere informatie

Bewonersavond E-buurt Oost

Bewonersavond E-buurt Oost Bewonersavond E-buurt Oost 8 februari 2018 Agenda 1. Welkom 19.30 2. Werkzaamheden Speellocatie Emerald 19.40 Planning van de werkzaamheden 3. Terugblik eerdere bijeenkomsten 19.50 4. Ontwikkeling noordzone

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep

Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep projectnummer 17008 Opdrachtgever: Gemeente Haarlemmermeer Versienummer:

Nadere informatie

Hier worden de gegevens gevraagd zoals die bekend zijn bij de gemeentelijke basisadministratie (GBA).

Hier worden de gegevens gevraagd zoals die bekend zijn bij de gemeentelijke basisadministratie (GBA). 1. Gegevens aanvrager of diens gemachtigde Hier worden de gegevens gevraagd zoals die bekend zijn bij de gemeentelijke basisadministratie (GBA). burgerservicenummer (BSN) voorletter(s) en achternaam geboortedatum

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Akkerstraat 32a Nuland

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Akkerstraat 32a Nuland Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 7190847 B&W verg. : 6 februari 2018 Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Akkerstraat 32a Nuland 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden in het kader van de voorbereiding

Nadere informatie

Gemeente Lingewaard. Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen

Gemeente Lingewaard. Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen Gemeente Lingewaard Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen Juli 2011 Gemeente Lingewaard Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness

Nadere informatie

Ambitiedocument Bensdorp

Ambitiedocument Bensdorp Ambitiedocument Bensdorp september 2013 Voorwoord Bensdorp, verleden en toekomst verbonden De cacao- en chocoladefabriek Bensdorp en Bussum zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al bijna 150 jaar maakt

Nadere informatie

Lutmastraat 175 Amsterdam

Lutmastraat 175 Amsterdam allard architecture bv Lutmastraat 175 Amsterdam SO bestemmingsplan scan 25.02.2014 bestaande situatie foto s Lutmastraat 175 voorgevel Lutmastraat 175 2 allard architecture bv bestaande situatie page

Nadere informatie

Katwijkerlaantracé Samenspraakbijeenkomst 25 november 2015

Katwijkerlaantracé Samenspraakbijeenkomst 25 november 2015 Katwijkerlaantracé Samenspraakbijeenkomst 25 november 2015 Welkom! Wijkpost Rokkeveen Opzet van de avond Inleiding Stand van zaken, Variantenstudie - Deelgebied A: Agaat - Deelgebied B: Zenobiagang - Deelgebied

Nadere informatie

Formulierversie 2010.02 Aanvraaggegevens

Formulierversie 2010.02 Aanvraaggegevens Gegevens bevoegd gezag Gemeente Lelystad Referentienummer Datum ontvangst 2010.02 Aanvraaggegevens Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer - Aanvraagnaam - Uw referentiecode -

Nadere informatie

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie T P E C N O C Hollands Spoor en omgeving mei 2008 2 Inleiding 1 Straatnamenkaart 1 Inleiding Voorwoord Voor u ligt de Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving.

Nadere informatie

Notitie participatie project Omval-Weespertrekvaart

Notitie participatie project Omval-Weespertrekvaart Notitie participatie project Omval-Weespertrekvaart 1. Historie en strategienota Net na de eeuwwisseling zijn er plannen voor dit gebied ontwikkeld. Er zijn toen diverse klankbordgroep bijeenkomsten gehouden.

Nadere informatie

M. Peterse 3479

M. Peterse 3479 Agendapunt commissie: 3.2 steller telefoonnummer email M. Peterse 3479 marina.peterse@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 77941/118380 portefeuillehouder M. Wijnen onderwerp Verklaring

Nadere informatie