Referentiecase. Stadsbeheer Rotterdam Schoon, heel én veilig.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Referentiecase. Stadsbeheer Rotterdam Schoon, heel én veilig."

Transcriptie

1 Referentiecase Stadsbeheer Rotterdam Schoon, heel én veilig

2 Stadsbeheer houdt de Rotterdamse buitenruimte in vorm. Met ruim collega s zorgt deze organisatie ervoor dat de stad een fijne, veilige en schone stad is om in te wonen, werken en recreëren. De afdelingen Openbare Werken, Schone Stad en Toezicht & Handhaving dragen hier gezamenlijk zorg voor. Gebiedsgericht, met oog voor het ritme van de stad en samen met de Rotterdammers. 700 Portofoons Iedereen moet voor 100% kunnen vertrouwen op de communicatie apparatuur Stadsbeheer Rotterdam heeft circa 700 portofoons in gebruik. Door onder meer ongeveer 325 stadswachten van de afdeling Handhaving gebruiken de portofoons. De stadswachten leveren op straat een belangrijke bijdrage aan het veiligheidsgevoel van bewoners. Maar ook heel wat medewerkers van de afdeling Toezicht, die 24/7 toezicht houden op gemeentelijke gebouwen, Werkpleinen en Stadswinkels gebruiken portofoons. Daarnaast maken ook de zeven boswachters in Rotterdam, de chauffeur van de burgemeester en de medewerkers van Sociale Zaken locaties gebruik van een portofoon bij het uitvoeren van hun dagelijkse werkzaamheden. Centrale meldkamer Kleinpolderplein De centrale meldkamer aan het Kleinpolderplein is met 35 medewerkers, die in ploegendienst werken, de spin in het web als het gaat om het coördineren van alle portofooncommunicatie door de stadswachten, toezichthouders, beveiligers en andere medewerkers die in de stad hun werk doen. Indien noodzakelijk kunnen de meldkamermedewerker middels een directe verbinding de politie informeren of inzetten. In de centrale meldkamer is tevens verkeersregie ondergebracht. 24 uur per dag monitoren operators van de meldkamer de doorstroming van het verkeer in de stad. Ook vindt het beheer op afstand van de parkeergarages plaats, net als camerabewaking van milieuparken, gemeentelijke terreinen en de Kunsthal. En er bevindt zich een callcenter voor alle meldingen van het publiek die niet kunnen worden afgehandeld door de medewerkers van gemeentelijke telefoon nummer Voor zowel de meldkamer als de gebruikers geldt: ze moeten allemaal voor 100% kunnen vertrouwen op de door hun gebruikte communicatieapparatuur.

3 Migratie Over enige tijd verhuist de controlekamer van de Maastunnel richting Kleinpolderplein. Ook Cameratoezicht, nu nog gevestigd op de Witte de Withstraat, zal te zijner tijd daar intrek nemen. De (check) camera s in de stad Rotterdam worden vanaf dat moment 24/7 vanuit het pand aan het Kleinpolderplein uitgekeken. Met de gevolgen van die verhuizingen wordt nu vast rekening gehouden. De aanvullende eisen van Stadsbeheer Rotterdam en de overstap naar een nieuw netwerk vormden de aanleiding voor de overstap naar een nieuwe versie van de meldkamer, de ComBus5 van Entropia. Een dergelijke migratie heeft, zeker bij kritische bedrijfsprocessen, veel voeten in de aarde. Op het moment dat wordt omgeschakeld naar de nieuwe situatie functioneren de oude portofoons niet meer. Een nauwkeurige en zorgvuldige planning is dan ook noodzakelijk. Bart Suijkerbuijk (teamleider Meldkamer Stadsbeheer Rotterdam) geeft aan dat de migratie door Entropia bijzonder goed is voorbereid. Voor de overgang is de nieuwe meldkamersoftware uitvoerig getest op twee werkplekken in combinatie met een tiental portofoons. Entropia heeft een aantal informatiesessies gehouden, waarin de ins & outs van de migratie met zowel de meldkamer als de eindgebruikers zijn doorgelopen. Dat heeft mede geleid tot begrip en beleving in het werkveld. Het systeem heeft enige tijd dubbel gedraaid om gedurende de overstap de veiligheid van de mensen op straat te kunnen blijven waarborgen en nog bij te sturen waar nodig. De migratie werd door Entropia bijzonder goed voorbereid Inspelen op de behoefte van de klant Clean Desk De nieuwe meldkamer is gebaseerd op het clean desk principe. Dat heeft tot gevolg dat de tafelmicrofoons zich in de meldkamer bevinden, maar de bijbehorende mobilofoons netjes in de serverruimte zijn weggewerkt. Stonden er voorheen allemaal computers onder de tafels van de medewerkers, ook die bevinden zich nu in de centrale serviceruimte. Dat heeft niet alleen een positief effect op het aantal problemen en storingen, maar leidt ook tot minder lawaaiklachten van de medewerkers, aldus Suijkerbuijk. Groepsaffiliatie De nieuwe software maakt het bovendien mogelijk dat de meldkamer, zonder tussenkomst van de gebruiker, portofoons naar een andere groep kan schakelen. Suijkerbuijk legt uit: Zo kunnen bijvoorbeeld in het geval van een incident gebruikers naar een actiekanaal worden overgeschakeld, simpelweg door de betreffende gebruikers vanuit de software naar dit kanaal te slepen. Alle individuele gebruikers oproepen, laten overschakelen (en veelal eerst nog uitleggen hoe dat te doen) behoort hiermee tot het verleden. Andersom is het zo dat indien een gebruiker zijn portofoon naar een andere groep schakelt, dit direct zichtbaar wordt in de meldkamer.

4 "Onze eisen en wensen werden meegenomen in de ontwikkeling van de ComBus5 meldkamersoftware" Dynamische groepen Suijkerbuijk: Het aanmaken van groepen en statussen is een stuk vereenvoudigd. Hebben we een evenement of project, dan maken we daar een inlogcode voor aan en laten onze mensen zich met die code aanmelden. Dan hebben wij in de meldkamer direct een overzicht van de mensen die daarvoor beschikbaar zijn. Dat draagt absoluut bij aan de veiligheid; bij een incident (er zijn bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen aangetroffen in de haven) kunnen we het hele haventeam oproepen en aangeven dat men uit de buurt moet blijven. Ook is het heel prettig om gebruikers op de juiste wijze te kunnen identificeren. Is een motorrijder vandaag niet op de motor, dan stuurt hij zijn status door. En wij hebben meteen in beeld dat we deze gebruiker dan ook niet kunnen inzetten op de motor. Of als een gebruiker uit de regio Centrum zich aanmeldt in regio Zuid. We zien hem dan meteen terug in kanaal Zuid, terwijl hij vroeger in Centrum bleef staan, tenzij wij dat vanuit de meldkamer aanpasten. De vervuiling in het systeem is daarmee tot een minimum beperkt. Persoonlijke instellingen We hebben nu gekozen voor een basis lay out van de schermen op de meldkamer, zegt Suijkerbuijk. Dat kan ook persoonlijker, bijvoorbeeld dat het beginscherm van de een afwijkt van dat van de ander, afhankelijk van de eigen persoonlijke voorkeuren. Het nadeel daarvan is dat je niet zo gemakkelijk elkaars werkplek kunt overnemen, dus wij hebben vooralsnog niet voor deze optie gekozen. ComBus5 maakt het mogelijk zelf te bepalen welke kanalen je aan of uit zet. Suijkerbuijk: Vooral bij evenementen is dat handig. Bij de Rotterdam Marathon kun je ervoor kiezen alleen dat betreffende kanaal te zien en te bedienen. Op die manier zou je ook een onderverdeling in de meldkamer kunnen maken; een centralist aan de noordzijde en eentje voor de zuidzijde. En bij het inwerken van nieuwe medewerkers biedt het voordelen: je laat de nieuwe medewerker vier kanalen volgen, de ervaren kracht neemt de overige kanalen op zich.

5 ComBus meldkamer Voor de aansturing van alle portofooncommunicatie is de ComBus meldkamer software geïmplementeerd met vijf werkplekken. Op het moment dat de portofoongebruiker op de portofoon inlogt met zijn of haar unieke nummer, herkent de meldkamer hem (haar) automatisch. Wanneer de gebruiker een oproepaanvraag verstuurt, start de meldkamer het gesprek. Noodoproepen krijgen (uiteraard) altijd voorrang op normale gesprekken. Alle gesprekken worden in de meldkamer gelogd. Bovendien wordt de gebruiker continu via GPS gevolgd, zodat de centralist altijd weet waar deze zich bevindt. Alle GPS posities van de portofoongebruikers worden ook nog eens in de meldkamer gelogd. In geval van nood kunnen collega s gealarmeerd worden zodat hulp snel ter plaatse is. Back up meldkamer De meldkamer is geografisch redundant uitgebouwd. Naast de servers in de hoofdmeldkamer is op een back up locatie dezelfde opstelling opgebouwd. Bij calamiteiten in de meldkamerruimte (brand, een ontruiming, et cetera) zelf kan dan uitgeweken worden naar de back up locatie die de meldkamer overneemt. Zo blijft de meldkamer steeds gegarandeerd actief en kan continuïteit gegarandeerd worden. Dit komt de veiligheid van de gebruikers uiteraard ten goede. Portofonienetwerk van Entropia Toezicht Stadsbeheer is sinds 2009 klant van Entropia op het digitale Tetra netwerk. In totaal zijn 700 portofoons in gebruik bij verschillende typen gebruikers. Entropia levert het volledige netwerk, inclusief meldkamer, en garandeert de noodzakelijke dekking en noodzakelijke capaciteit.

6 Over Entropia Digital Entropia Digital heeft een portofonie netwerk gebaseerd op de digitale Tetra standaard, dat bestemd is voor de professionele gebruiker en levert ook alle benodigdheden daarvoor, zoals portofoons. Met een sterk team professionele mensen werken we vanuit Brugge (B), Moordrecht (NL) en Londen (UK) aan onze missie: betrouwbare communicatie bieden voor kritische gebruikers. Meer weten of een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken via: T (B): +32 (0) / T (NL): +31 (0) sales@entropia.eu

Intern (On-Premise) Co-Location Infrastructure-as-a-Service (IaaS) Platform-as-a-Service (PaaS)

Intern (On-Premise) Co-Location Infrastructure-as-a-Service (IaaS) Platform-as-a-Service (PaaS) Tot een aantal jaren geleden was het redelijk vanzelfsprekend om in een gebouw met een groot aantal werkplekken een eigen serverruimte te maken. Dit heeft nog steeds een aantal voordelen. Vandaag de dag

Nadere informatie

Noodoproep. Korte inhoud van de leerstof. Praktische informatie die je helpt nog beter gebruik te maken van je porto.

Noodoproep. Korte inhoud van de leerstof. Praktische informatie die je helpt nog beter gebruik te maken van je porto. Noodoproep Korte inhoud van de leerstof Noodoproep voor als de veiligheid van jou of je collega in gevaar is. Meldkamer behandelt noodoproep met absolute voorrang. Noodoproep komt altijd aan. Per ongeluk?

Nadere informatie

1. Checklist klantgegevens SMC V1.0

1. Checklist klantgegevens SMC V1.0 1. Checklist klantgegevens SMC V1.0 SMC en X Guard werken sinds het begin van het jaar zeer nauw samen. Via de servicedesk van X Guard voor SMC wordt er extra aandacht geschonken aan uw vragen en problemen.

Nadere informatie

Protocol. cameratoezicht. Wooncomplex De Prins Breda

Protocol. cameratoezicht. Wooncomplex De Prins Breda Protocol cameratoezicht Wooncomplex De Prins Breda Dit reglement bevat regels omtrent het cameratoezicht in wooncomplex De Prins te Breda. Met behulp van diverse (detectie)camera s wordt gefilmd. De beeldinformatie

Nadere informatie

Ventilatie uit bij rampen BOA-V schakelt op afstand

Ventilatie uit bij rampen BOA-V schakelt op afstand Ventilatie uit bij rampen BOA-V schakelt op afstand RAM mobile data Ventilatie uit bij rampen BOA-V schakelt op afstand Bij rampen en incidenten roept de lokale rampenzender op tot het sluiten van ramen

Nadere informatie

OVERZICHT OEFENKAARTEN 1.ALGEMEEN (THEORIE LESBRIEVEN) 1.1 BASIS BEVEILIGINGSKENNINS OEFENKAART OMSCHRIJVING

OVERZICHT OEFENKAARTEN 1.ALGEMEEN (THEORIE LESBRIEVEN) 1.1 BASIS BEVEILIGINGSKENNINS OEFENKAART OMSCHRIJVING 1.ALGEMEEN (THEORIE LESBRIEVEN) 1.1 BASIS BEVEILIGINGSKENNINS 1.1.1 FYSIEKE BEVEILIGING 2 2 1.1.2 PERSONELE BEVEILIGING 2 2 1.1.3 LOGISCHE BEVEILIGING 2 2 1.1.4 INFORMATIE BEVEILIGING 2 2 1.1.5 PERSOONSBEVEILIGING

Nadere informatie

Save Traffic Nederland

Save Traffic Nederland Een vlotte én veilige doorstroom van het verkeer gedurende wegwerkzaamheden; dat is wat u wilt zien, wat de weggebruiker wil ervaren en wat wij voor u faciliteren! Weggebruikers moeten goed omgeleid worden

Nadere informatie

Monitoring. SolidBE B.V. Maarten Schoutenstraat SV Waddinxveen

Monitoring. SolidBE B.V. Maarten Schoutenstraat SV Waddinxveen Monitoring SolidBE B.V. Maarten Schoutenstraat 19 2741SV Waddinxveen 1 Inhoudsopgave Monitoring...3 Introductie...3 Netwerkcomponenten...4 Back-up...4 Discovery...4 Poller...5 SNMP-traps...5 Maintenance...5

Nadere informatie

VideoObservatie. EarlyAlert. AlarmVerificatie. VideoStorage

VideoObservatie. EarlyAlert. AlarmVerificatie. VideoStorage VideoObservatie In de VAS meldkamer zijn centrale videowalls geplaatst. Aangesloten locaties rouleren over de videowalls in een vooraf overeengekomen tijdschema. De centralisten houden preventief toezicht

Nadere informatie

Aangiften loonheffingen

Aangiften loonheffingen Aangiften loonheffingen Inhoud In het kort... 1 Eerst: de Loon Aangifte-Service (LAS)... 1 Aangifte loonheffingen via het Loon-pakket... 2 Eerst akkoord klant? (voor administratiekantoren)... 6 Uiterste

Nadere informatie

Gebruiksvoorwaarden Expertisenetwerk Jonge Kind

Gebruiksvoorwaarden Expertisenetwerk Jonge Kind Versie: 1.0 Datum: 02-12-2014 Gebruiksvoorwaarden Expertisenetwerk Jonge Kind Inleiding Wij zijn de stichting t Kabouterhuis. U kunt ons vinden in Amsterdam aan de Amsteldijk 196. Wij zijn ingeschreven

Nadere informatie

Burgernet deelnemersinformatie

Burgernet deelnemersinformatie Horen Zien Bellen Burgernet deelnemersinformatie Informatie voor deelnemers Burgernet in het kort Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Rotterdam Nr. 256029 29 november 2018 Besluit B/C-evenementenoverzicht 2019 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, gelezen

Nadere informatie

Tarieven ASC Camera Camera alarmverificatie abonnement per camera 61,00

Tarieven ASC Camera Camera alarmverificatie abonnement per camera 61,00 Tarieven ASC 2016 Alarm aansluitingen analoog of IP: Abonnement AL1 particulier 196,00 Abonnement AL1 bedrijf 276,00 Abonnement AL2 343,00 Back-up aansluiting 84,00 Brandmeldsysteem uitsluitend voor brandmeldingen

Nadere informatie

Privacyverklaring. Versie: 1.02 Datum:

Privacyverklaring. Versie: 1.02 Datum: Privacyverklaring Versie: 1.02 Datum: 24-07-2018 Quality Networks BV Niasstraat 1 3531WR Utrecht Tel: 088-6950500 email: info@qualitynetworks.nl Web: www.qualitynetworks.nl Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Draaiboek (naam camping)

Draaiboek (naam camping) Draaiboek (naam camping) 1 DRAAIBOEK (Naam camping) Hieronder vindt u een voorbeeld van een draaiboek, die u kunt gebruiken als basis voor de vergunningaanvraag. Als u alle onderwerpen volgt heeft u aandacht

Nadere informatie

De missiekritische communicatie serviceprovider

De missiekritische communicatie serviceprovider De missiekritische communicatie serviceprovider BTG Expertsessie Visie en mogelijkheden missiekritische communicatie Vandaag aanwezig: T-Mobile: Richard Marijs (Technology Strategist & IoT/5G driver) PrioCom:

Nadere informatie

Proactieve communicatie bij adoptie is de sleutel tot succes. Landschap Overijssel faciliteert medewerkers optimaal met Office 365

Proactieve communicatie bij adoptie is de sleutel tot succes. Landschap Overijssel faciliteert medewerkers optimaal met Office 365 Proactieve communicatie bij adoptie is de sleutel tot succes Landschap Overijssel faciliteert medewerkers optimaal met Office 365 Landschap Overijssel beschermt, beheert en ontwikkelt het landschap met

Nadere informatie

1 Dienstbeschrijving all-in beheer

1 Dienstbeschrijving all-in beheer 1 Dienstbeschrijving all-in beheer De all-in beheer overeenkomst van Lancom is modulair opgebouwd. U kunt bij Lancom terecht voor deelgebieden zoals helpdesk ondersteuning of backup, maar ook voor totale

Nadere informatie

C2000 in De prestaties. Ministerie van Veiligheid en Justitie

C2000 in De prestaties. Ministerie van Veiligheid en Justitie Ministerie van Veiligheid en Justitie C2000 in 2012 De prestaties C2000 is het communicatienetwerk voor de Nederlandse hulpdiensten. Het digitale netwerk voor radiocommunicatie en alarmering is sinds 2005

Nadere informatie

Welkom bij 6 februari 2018

Welkom bij 6 februari 2018 Bewoners uit Zuidwijk aan het woord Welkom bij Eerdmans@ 6 februari 2018 Welkomstwoord Joost Eerdmans Wethouder Veiligheid, Handhaving en Buitenruimte Dagvoorzitter Robbert van Heiningen dagvoorzitter

Nadere informatie

ComServer Module Polycom Voor zorgspecifieke berichtcommunicatie en meer...

ComServer Module Polycom Voor zorgspecifieke berichtcommunicatie en meer... ComServer Module Voor zorgspecifieke berichtcommunicatie en meer... KWS6000 IP-DECT Naast telefonie speelt in de zorg het informeren van medewerkers een grote rol. Met KWS6000 IP-DECT kiest u voor een

Nadere informatie

Kerntaak 1: Plant wegtransporten

Kerntaak 1: Plant wegtransporten Kerntaak 1: Plant wegtransporten Werkproces 1.1: Beoordeelt transportopdrachten en aanvragen De planner wegtransport ontvangt een transportopdracht/transportaanvraag en beoordeelt of deze kan worden uitgevoerd

Nadere informatie

Goed marifoongebruik? Begrepen, over!

Goed marifoongebruik? Begrepen, over! Goed marifoongebruik? Begrepen, over! Goed marifoongebruik is essentieel voor een vlotte en veilige vaart. Niet onbelangrijk als u weet dat de Nederlandse vaarwegen tot de drukste ter wereld behoren. In

Nadere informatie

Landschap Overijssel faciliteert medewerkers optimaal met Office 365. Proactieve communicatie bij adoptie is de sleutel tot succes

Landschap Overijssel faciliteert medewerkers optimaal met Office 365. Proactieve communicatie bij adoptie is de sleutel tot succes Landschap Overijssel faciliteert medewerkers optimaal met Office 365 Proactieve communicatie bij adoptie is de sleutel tot succes Landschap Overijssel Landschap Overijssel beschermt, beheert en ontwikkelt

Nadere informatie

GEHOORD GEZIEN GEHOLPEN

GEHOORD GEZIEN GEHOLPEN GEHOORD GEZIEN GEHOLPEN WAT IS REISREGIE? Het komt bijna dagelijks voor: verstoringen. Ondanks het feit dat we ons best doen om alles zo snel en goed mogelijk op te lossen, kunnen onze klanten toch last

Nadere informatie

VASP Geavanceerde management- en controlesoftware. World leaders in process control.

VASP Geavanceerde management- en controlesoftware. World leaders in process control. VASP Geavanceerde management- en controlesoftware World leaders in process control. Integrale beheersing van uw gehele proces Binnen veel industriële en commerciële processen zijn de juiste omgevingscondities

Nadere informatie

MAGAZINE VOOR MEDEWERKERS VAN RIJKSWATERSTAAT. op afstand bedienen

MAGAZINE VOOR MEDEWERKERS VAN RIJKSWATERSTAAT. op afstand bedienen MAGAZINE VOOR MEDEWERKERS VAN RIJKSWATERSTAAT DECEMBER 2015 Bruggen en sluizen op afstand bedienen 01-KRACHT_Cover.indd 1 23-11-15 11:35 REPORTAGE Blauwe golf door ritsend bedienen Buiten timmert de aannemer

Nadere informatie

Welkom bij SecuritasHome - Slim en veilig wonen

Welkom bij SecuritasHome - Slim en veilig wonen Welkom bij SecuritasHome - Welkom bij SecuritasHome powered by Welkom bij SecuritasHome Van harte gefeliciteerd met uw SecuritasHome pakket! Deze is, net als de alarminstallatie van ruim 100.000 andere

Nadere informatie

Inhoudsopgave. CS070912 Handboek Toezicht pagina 1

Inhoudsopgave. CS070912 Handboek Toezicht pagina 1 Handboek Toezicht Iedere dag is anders. De spanning en afwisseling dat je niet weet wat je over vijf minuten te wachten staat. Als je buiten loopt, heb je heel veel vrijheid. Je bent aanspreekpunt voor

Nadere informatie

MobiMaestro /verkeersmanagement in steden en provinciën

MobiMaestro /verkeersmanagement in steden en provinciën MobiMaestro /verkeersmanagement in steden en provinciën >the right development >nederlands MobiMaestro /hoe creëer je doorstroming? Het wegverkeer groeit; steden en provinciale wegen krijgen steeds vaker

Nadere informatie

Omdat er schakelkasten zijn waar absoluut niks mis mee mag gaan.

Omdat er schakelkasten zijn waar absoluut niks mis mee mag gaan. Omdat er schakelkasten zijn waar absoluut niks mis mee mag gaan. NOFIQ heeft een uniek en innovatief concept om branden in schakelkasten te voorkomen en hiermee de continuïteit van kritisch-efficiënte

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Connect Secure 365

Dienstbeschrijving Connect Secure 365 Dienstbeschrijving Connect Secure 365 CBG Connect B.V. Tel: +31228 56 60 70 Fax: +31228 56 60 79 Verkoop@cbgconnect.nl Versie: 1 Maand: Februari 2018 Versie log Versie Datum Door Opmerking 1 26-2-2018

Nadere informatie

Het managementsysteem voor intelligente veiligheid. FlexES Guard

Het managementsysteem voor intelligente veiligheid. FlexES Guard Het managementsysteem voor intelligente veiligheid naast overzicht ook inzicht De overvloed aan informatie die we Het modulaire beschikt tegenwoordig moeten verwerken, is over de volgende functionaliteiten:

Nadere informatie

Snelstart Handleiding

Snelstart Handleiding Home landkaart In het hoofdmenu vind je functionaliteiten die je werk een stuk efficiënter maken. Zo kun je in dit menu gebruik maken van de filterknop, zodat je nog sneller de juiste informatie kunt terugvinden.

Nadere informatie

INHOUD. iasset BV Boerhaavelaan 98 3843 AP Harderwijk. SLA/iASSET/2014_v1.2. iasset B.V. Bezoekadres Boerhaavelaan 98 3843 AP Harderwijk

INHOUD. iasset BV Boerhaavelaan 98 3843 AP Harderwijk. SLA/iASSET/2014_v1.2. iasset B.V. Bezoekadres Boerhaavelaan 98 3843 AP Harderwijk iasset BV iasset B.V. Bezoekadres Betreft: Kenmerk: Bijlage: SLA SLA/iASSET/2014_v1.2 geen Postadres Kantoor: (0341) 760 799 KvK: 575 70744 IBAN: NL97 RABO 0120 3698 77 BIC: RABONL2U helpdesk@iasset.nl

Nadere informatie

HANDLEIDING. LogMeIn Free host software version 4.0.0.982

HANDLEIDING. LogMeIn Free host software version 4.0.0.982 HANDLEIDING LogMeIn Free host software version 4.0.0.982 september 2011 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Over LogMeIn Free... 4 Stappenplan... 4 Stap 1 - Een LogMeIn-account aanmaken... 5 Stap 2 - C3LO-computers

Nadere informatie

Aluchemie Privacyverklaring: wat we doen met de persoonsgegevens van contractors

Aluchemie Privacyverklaring: wat we doen met de persoonsgegevens van contractors Aluchemie Privacyverklaring: wat we doen met de van contractors Aluminium & Chemie Rotterdam B.V. ( Aluchemie ) is een anodenfabriek in de haven van Rotterdam. Om onze activiteiten goed te kunnen doen,

Nadere informatie

Groene Kruis Personenalarmering

Groene Kruis Personenalarmering Groene Kruis Personenalarmering U woont zelfstandig. Dat is een fijn gevoel, uw eigen keuzes kunnen maken en uw leven leiden zoals u dat zelf wilt. Maar soms zit een ongeluk in een klein hoekje. Stel,

Nadere informatie

DE IDEALE VEILIGHEIDSBALANS

DE IDEALE VEILIGHEIDSBALANS EFFICIËNTE COMBINATIE VAN MENS, KENNIS EN TECHNOLOGIE DE IDEALE VEILIGHEIDSBALANS Nieuwe dreigingsbeelden vragen om een andere inrichting van het veiligheidsbeleid. DE IDEALE VEILIGHEIDSBALANS Efficiënte

Nadere informatie

PROBA 4. Bananenrijping onder controle. World leaders in process control.

PROBA 4. Bananenrijping onder controle. World leaders in process control. PROBA 4. Bananenrijping onder controle World leaders in process control. Uitgebreide controle met de PROBA 4 Bananenrijperijen eisen bananen met exact de juiste rijpheid op exact het juiste moment. Aan

Nadere informatie

Hieronder vind je de uitgebreide privacy code van InsightYou. InsightYou: InsightYou B.V., gevestigd te Rotterdam, KvK 54690692.

Hieronder vind je de uitgebreide privacy code van InsightYou. InsightYou: InsightYou B.V., gevestigd te Rotterdam, KvK 54690692. Privacy Code. Hieronder vind je de uitgebreide privacy code van InsightYou. 1. Definities (in alfabetische volgorde). Biologische gegevens: de gegevens, verzameld uit het door jou aangeleverde biologisch

Nadere informatie

Eigen route met een frisse blik

Eigen route met een frisse blik Inhoudsopgave Private Cloud Clouddifferentiatie Overwegingsaspecten Skysource OF COURSE 2 3 Public Cloud Wanneer uw organisatie gebruik maakt van een Public Cloud wordt een virtuele infrastructuur gedeeld

Nadere informatie

AlarmServiceCentrale, telefoondiensten en tal van extra s. Altijd iemand die waakt over uw mensen, gebouwen en installaties

AlarmServiceCentrale, telefoondiensten en tal van extra s. Altijd iemand die waakt over uw mensen, gebouwen en installaties AlarmServiceCentrale, telefoondiensten en tal van extra s Altijd iemand die waakt over uw mensen, gebouwen en installaties Een veilig gevoel dat er iemand actie onderneemt als dat nodig is Laat uw waardevolle

Nadere informatie

Deskundig advies over groeiscenario s

Deskundig advies over groeiscenario s Deskundig advies over groeiscenario s [Kies de datum] Inleiding WideXS is een Nederlandse aanbieder van internetoplossingen en met ruim 15 jaar ervaring een begrip in de markt. WideXS beschrijft in deze

Nadere informatie

Biedt u openbare telefonie, internettoegang of een netwerk aan?

Biedt u openbare telefonie, internettoegang of een netwerk aan? Biedt u openbare telefonie, internettoegang of een netwerk aan? Biedt u openbare 1) telefonie, internettoegang en/of een netwerk 2) aan? Aanbieders 3) van deze netwerken of diensten 4) hebben op grond

Nadere informatie

Verkeerslichten. De Verkeerslichten & de PLC in het TIBBLTO / VICTO lokaal. Werkplek 1. Leer & werkboek.

Verkeerslichten. De Verkeerslichten & de PLC in het TIBBLTO / VICTO lokaal. Werkplek 1. Leer & werkboek. Verkeerslichten. Werkplek 1 De Verkeerslichten & de PLC in het TIBBLTO / VICTO lokaal. Leer & werkboek. Bij dit boek hoort een antwoordboekje waarin de antwoorden, op de vragen uit dit boek, geschreven

Nadere informatie

In de Online Pro update van vandaag hebben we zoals eerder aangekondigd voor de AVG een aantal functies geïmplementeerd.

In de Online Pro update van vandaag hebben we zoals eerder aangekondigd voor de AVG een aantal functies geïmplementeerd. Inge Heuvel - van Schaijck --- Online Van: Maarten Heuvel - Online Verzonden: maandag 30 april 201813:30 Aan: Online Groep Onderwerp: Online Pro Update 2018.0.0.80: AVG collectieve

Nadere informatie

Instructie Outputmeting: hoe werkt het? Versie 3. Algemeen

Instructie Outputmeting: hoe werkt het? Versie 3. Algemeen Instructie Outputmeting: hoe werkt het? Versie 3 Algemeen 1. Inleiding In deze instructie leggen wij u de werking van de outputmeting uit. Stap voor stap laten wij u zien hoe u de kenmerken van uw bedrijf

Nadere informatie

Bedrijfszekerheid. Altijd in bedrijf ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN

Bedrijfszekerheid. Altijd in bedrijf ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN Bedrijfszekerheid Altijd in bedrijf ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN Altijd in bedrijf Onderwerpen Liveplan remote beheer Firmtel Telefonie Liveplan server backup LivePlan Remote Beheer

Nadere informatie

NL BENELUX. dat voelt gewoon goed... Watchi Care. Stijlvol persoonsalarm voor senioren en hulpbehoevenden

NL BENELUX. dat voelt gewoon goed... Watchi Care. Stijlvol persoonsalarm voor senioren en hulpbehoevenden NL BENELUX Watchi Care Stijlvol persoonsalarm voor senioren en hulpbehoevenden dat voelt gewoon goed... V.12.0-04-02-2017 Watchi bv Watchi B.V. is gevestigd in Den Haag. Watchi distribueert innovatieve,

Nadere informatie

VERBINDINGSDIENST WERKGEBIED NOORD DISTRICT DRENTHE

VERBINDINGSDIENST WERKGEBIED NOORD DISTRICT DRENTHE Inhoud 1. Voorwoord...2 2. Wat is CMA...2 3. Voor wie is CMA...2 4. Wat is nodig voor het gebruik van CMA...3 5. Beheer...3 a. Technische beheer...3 b. Applicatie beheer...4 c. Toezichthouder...4 6. Gebruik

Nadere informatie

SMART SAFETY IS THAT SIMPLE

SMART SAFETY IS THAT SIMPLE SMART SAFETY IS THAT SIMPLE Een compleet veiligheidsplatform voor uw gehele organisatie www.safeguardapp.nl Wat is Safeguard? Safeguard Safeguard is een veiligheidsplatform dat u de mogelijkheid geeft

Nadere informatie

Projectplan van de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg. Doelstelling en ambitie:

Projectplan van de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg. Doelstelling en ambitie: Projectplan van de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg Doelstelling en ambitie: Vanaf 2010 wordt er op het bedrijvenpark Overdie/Laanenderweg Parkmanagement, met als belangrijkste taak de collectieve beveiliging,

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, CVDR Officiële uitgave van Rotterdam. Nr. CVDR614903_2 1 april 2019 Besluit B/C-evenementenoverzicht 2019 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, gelezen het voorstel van

Nadere informatie

Dat is geen service catalogus! - Deel 1. Stuart Rance DAT IS GEEN SERVICE CATALOGUS. Deel 1

Dat is geen service catalogus! - Deel 1. Stuart Rance DAT IS GEEN SERVICE CATALOGUS. Deel 1 Dat is geen service catalogus! - Deel 1 Stuart Rance DAT IS GEEN SERVICE CATALOGUS Deel 1 Ik heb veel IT organisaties zien proberen een service catalogus op te stellen, en veel van deze projecten slagen

Nadere informatie

Handleiding Pinterest. Bijlage bij Feniks Vandaag juni 2014

Handleiding Pinterest. Bijlage bij Feniks Vandaag juni 2014 Handleiding Pinterest Bijlage bij Feniks Vandaag juni 2014 In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je in Pinterest een eigen verzameling ( bord ) kunt maken. 1. Ga naar www.pinterest.com. 2. Registreer

Nadere informatie

HANDLEIDING SELFSERVICEDESK (Openclinica gebruikers)

HANDLEIDING SELFSERVICEDESK (Openclinica gebruikers) HANDLEIDING SELFSERVICEDESK (Openclinica gebruikers) HANDLEIDING SELFSERVICEDESK (Openclinica gebruikers)... 1 Hoe kom ik bij de SelfServicedesk?... 1 Inloggen in de SelfServicedesk... 2 Overzicht van

Nadere informatie

Kiezen voor een eigen Dark Fiber. 10 Redenen waarom eigen Dark Fiber verstandig is

Kiezen voor een eigen Dark Fiber. 10 Redenen waarom eigen Dark Fiber verstandig is Kiezen voor een eigen Dark Fiber 10 Redenen waarom eigen Dark Fiber verstandig is Waarom eigen Dark Fiber verstandig is 1. Goedkoper 2. Meerdere parallelle en onafhankelijke verbindingen naast elkaar 3.

Nadere informatie

VEILIGHEIDSPLAN (NAAM EVENEMENT INVULLEN)

VEILIGHEIDSPLAN (NAAM EVENEMENT INVULLEN) VEILIGHEIDSPLAN (NAAM EVENEMENT INVULLEN) Inhoud 1. Inleiding... 29 2. Procedure... 29 3. Algemene beschrijving van het evenement... 29 4. Toezicht (beveiligingswerkzaamheden)... 30 5. EHBO... 31 6. Brandveiligheid...

Nadere informatie

Conceptkwaliteitshandvest Sport.Gouda.

Conceptkwaliteitshandvest Sport.Gouda. Conceptkwaliteitshandvest Sport.Gouda. 1. Productaanduiding: De kwaliteitsnormen in dit handvest betreffen de diensten, die Sport.Gouda levert aan haar klanten. 2. Missie: Sport.Gouda beheert en exploiteert

Nadere informatie

Nieuw in versie 3. 2005 P&A Group

Nieuw in versie 3. 2005 P&A Group Nieuw in versie 3 I Nieuw in versie 3 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Nieuw in Versie 3 1 1.1 Algemeen... 1 Nieuwe... opzet 1 Beveiliging... 1 Systeem... opties 2 Scherm... openen 2 1.2 Het pakket... 4 Aangehechte...

Nadere informatie

Inleiding Wat is twin datacenter? Waarom implementeren organisaties twin datacenter oplossingen? Business Continuity Management (BCM)

Inleiding Wat is twin datacenter? Waarom implementeren organisaties twin datacenter oplossingen? Business Continuity Management (BCM) Inleiding ICT-infrastructuur vervult een dermate belangrijke rol in de bedrijfsvoering dat beschikbaarheids-eisen steeds hoger komen te liggen. De afhankelijkheid van ICT-services wordt steeds groter en

Nadere informatie

Proactieve communicatie bij adoptie is de sleutel tot succes. Landschap Overijssel faciliteert medewerkers optimaal met Office 365

Proactieve communicatie bij adoptie is de sleutel tot succes. Landschap Overijssel faciliteert medewerkers optimaal met Office 365 Proactieve communicatie bij adoptie is de sleutel tot succes Landschap Overijssel faciliteert medewerkers optimaal met Office 365 De oplossing Landschap Overijssel Landschap Overijssel beschermt, beheert

Nadere informatie

Digitaal ontruimingsplan. Precare BV

Digitaal ontruimingsplan. Precare BV Digitaal ontruimingsplan Precare BV Ontruimingsplan. Opmerking [A1]: Hier geeft u aan op welk (deel van het) bouwwerk dit plan van toepassing is. Let op: verwijder de puntjes ( ); de haakjes worden niet

Nadere informatie

POP locatie. Straatkast. i-box. i-box NOC. i-box. Datacenter

POP locatie. Straatkast. i-box. i-box NOC. i-box. Datacenter Straatkast POP locatie Datacenter Het beheer van uw telecomruimten neemt veel tijd in beslag en is een kostbaar proces. U heeft immers 24/7 personeel nodig dat alle processen nauwkeurig in de gaten houdt.

Nadere informatie

Medewerker toezicht en veiligheid

Medewerker toezicht en veiligheid Medewerker toezicht en veiligheid Leeswijzer voor bedrijven Kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven ECABO houdt ontwikkelingen in de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen bij. Deze

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

Modul-Fleet OPTIMALISATIE VAN HET WAGENPARKBEHEER. I can help! Ordered 3 items. Can t serve last client. Running late!

Modul-Fleet OPTIMALISATIE VAN HET WAGENPARKBEHEER. I can help! Ordered 3 items. Can t serve last client. Running late! Modul-Fleet OPTIMALISATIE VAN HET WAGENPARKBEHEER I can help! Ordered 3 items Can t serve last client Running late! Modul-Fleet OPTIMALISATIE VAN HET WAGENPARKBEHEER Wilt u beter inspelen op de groeiende

Nadere informatie

De zakelijke telefonie-oplossing uit de cloud. The next-generation telephone system.

De zakelijke telefonie-oplossing uit de cloud. The next-generation telephone system. De zakelijke telefonie-oplossing uit de cloud. The next-generation telephone system. Over NFON De NFON cloud wordt gebouwd door NFON AG, een toonaangevende aanbieder van cloud telefoniediensten in München,

Nadere informatie

Aanmelden en registreren voor CMR3

Aanmelden en registreren voor CMR3 Aanmelden en registreren voor CMR3 Ga naar www.vim-digitaal.nl Selecteer in het midden van het scherm waar u werkzaam bent Aan de rechterkant van het scherm kiest u vervolgens : 1. Aanmelden 2. Melden

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Versie 1.2 Oktober 2014

Dienstbeschrijving Versie 1.2 Oktober 2014 Dienstbeschrijving Versie 1.2 Oktober 2014 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Belangrijkste voordelen... 4 3 RiskID, dé risicoanalyse software... 4 3.1 Sessie beheer... 4 3.1.1 Sessie ontwerp... 5 3.1.2

Nadere informatie

2. Welke gegevens verzamelen we? En waarvoor gebruiken we die?

2. Welke gegevens verzamelen we? En waarvoor gebruiken we die? Privacyverklaring Wij nemen je privacy serieus. We doen er alles aan om jouw privacy te respecteren en de vertrouwelijkheid van je persoonlijke gegevens te behouden. Daarom houden we ons aan de Wet bescherming

Nadere informatie

Nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) #10

Nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) #10 Nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) #10 4 mei 2017 Met de nieuwsbrief Implementatie Vernieuwing C2000 (IVC) wordt u periodiek op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. De nieuwsbrief is

Nadere informatie

Cams2Connect. Altijd in beeld

Cams2Connect. Altijd in beeld Cams2Connect SecurityConnect, een totaalconcept voor beveiligingsbedrijven. Een gecertificeerd, beveiligd VPN datanetwerk over DSL of glasvezel tot diensten als bijvoorbeeld internet toegang? Het gemak

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Private Cloud Clouddifferentiatie Overwegingsaspecten. Eigen route met een frisse blik Skysource OF COURSE

Inhoudsopgave. Private Cloud Clouddifferentiatie Overwegingsaspecten. Eigen route met een frisse blik Skysource OF COURSE Inhoudsopgave Private Cloud Clouddifferentiatie Overwegingsaspecten Eigen route met een frisse blik Skysource OF COURSE Clouddifferentiatie Bij Clouddifferentiatie wordt onderscheid tussen drie verschillende

Nadere informatie

Gewoon een veilig gevoel.

Gewoon een veilig gevoel. Gewoon een veilig gevoel. Kwaliteit van leven, comfort, zelfredzaamheid en gevoel van vrijheid voor gebruikers. Dat is wat wij als Telezorg nastreven met het ComServer platform. ComServer De scheiding

Nadere informatie

SLEUTELMANAGEMENT. Dit unieke beheersysteem is een gevolg van optimaliseren en standarisatie van de verschillende ontwikkelde producten.

SLEUTELMANAGEMENT. Dit unieke beheersysteem is een gevolg van optimaliseren en standarisatie van de verschillende ontwikkelde producten. De MB Safety IQ serie maakt het nu mogelijk om al uw belangrijke sleutels en/of lockers te beheren zonder dat het noodzakelijk is een computer te koppelen. Bovendien kunnen het sleutelbeheer- en lockersysteem

Nadere informatie

Infobrochure over het gebruik van de computerklas

Infobrochure over het gebruik van de computerklas Infobrochure over het gebruik van de computerklas Instituut edelweiss Versie 1.1 Bart Coene Melissa Lombaert 1. INHOUDSOPGAVE 1 Inhoudsopgave 2 Waarom een netwerk? 3 Huidige opstelling van de computerklas.

Nadere informatie

Handleiding Twittergebruik

Handleiding Twittergebruik Handleiding Twittergebruik Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u Twitter kunt gebruiken om door Comvio geïnformeerd te worden over relevante informatie en om met Comvio in contact te komen.

Nadere informatie

Zorgeloze ICT, alles voor elkaar

Zorgeloze ICT, alles voor elkaar Zorgeloze ICT, Over ICT Concept ICT Concept is de ICT-partner met ruime ervaring in de juridische sector. Uw (online) werkplek optimaal inrichten en laten functioneren is ons specialisme. De combinatie

Nadere informatie

WELKOM in EINDHOVEN! Werkwijze en voorbeelden klantreizen

WELKOM in EINDHOVEN! Werkwijze en voorbeelden klantreizen WELKOM in EINDHOVEN! Werkwijze en voorbeelden klantreizen 17-11-16 Voorbeeld klantreis NS Epis. 0 Context klant Episode 1 Voorbereiding van treinreis Episode 2 Op weg naar het station Episode 3 Op het

Nadere informatie

SurfRight. Veelgestelde vragen. HitmanPro.Kickstart Veelgestelde vragen Page 1

SurfRight. Veelgestelde vragen. HitmanPro.Kickstart Veelgestelde vragen Page 1 Veelgestelde vragen HitmanPro.Kickstart Veelgestelde vragen Page 1 Table of Contents Inleiding tot HitmanPro.Kickstart... 4 V-00: Waarom heb ik HitmanPro.Kickstart nodig?... 5 V-01: Kan ik HitmanPro.Kickstart

Nadere informatie

Handleiding Opleidingsproducten Portogewoon voor de kerninstructeur

Handleiding Opleidingsproducten Portogewoon voor de kerninstructeur Handleiding Opleidingsproducten Portogewoon voor de kerninstructeur Praktische informatie die je helpt nog beter gebruik te maken van je porto. Handleiding Inleiding Als het gaat om gebruik van portofoon

Nadere informatie

Calamiteitenplan Haven

Calamiteitenplan Haven Voorwoord Voor u ligt het calamiteitenplan van de watersportvereniging Groninger Motorboot Club. De vereniging beheert een haven in Groningen. Eemskanaal NZ 70, 9713 AB Groningen. Doelstelling Het doel

Nadere informatie

Programma van Eisen Openbare Europese aanbesteding Centrale meldkamer parkeergarages gemeente Breda. Kenmerk: 2013/BHR/PB/MK

Programma van Eisen Openbare Europese aanbesteding Centrale meldkamer parkeergarages gemeente Breda. Kenmerk: 2013/BHR/PB/MK Programma van Eisen Openbare Europese aanbesteding Centrale meldkamer parkeergarages gemeente Breda Kenmerk: 2013/BHR/PB/MK Datum: 12 Inhoud Inhoud... 2 Programma van Eisen... 3 1.1 Inleiding...3 1.2 Algemeen...3

Nadere informatie

I Q M E S S E N G E R N O V E M B E R Whitepaper VALKENHOF IMPLEMENTEERT SLIMME SENSORTECHNOLOGIE

I Q M E S S E N G E R N O V E M B E R Whitepaper VALKENHOF IMPLEMENTEERT SLIMME SENSORTECHNOLOGIE I Q M E S S E N G E R N O V E M B E R 2 0 1 8 Whitepaper VALKENHOF IMPLEMENTEERT SLIMME SENSORTECHNOLOGIE INHOUD 1 UITGANGSPUNTEN VALKENHOF PROJECT ZORGTECHNOLOGIE 2 DWAALDETECTIE EN LEEFCIRKELS VOOR BEWEGINGSVRIJHEID

Nadere informatie

BEM Ontruimingsplan. Tijdelijke huisvesting de Lindenburgh De Ambacht CV Nieuw-Vossemeer

BEM Ontruimingsplan. Tijdelijke huisvesting de Lindenburgh De Ambacht CV Nieuw-Vossemeer BEM1600789 gemeente Steenbergen Ontruimingsplan Tijdelijke huisvesting de Lindenburgh De Ambacht 18 4681 CV Nieuw-Vossemeer Ontruimingsplan tijdelijke huisvesting de Lindenburgh, CA, februari 2016 1 1.

Nadere informatie

Aanmeldformulier Personenalarmering Kies uw vorm van Personenalarmering (a.u.b. één keuze aanvinken)

Aanmeldformulier Personenalarmering Kies uw vorm van Personenalarmering (a.u.b. één keuze aanvinken) Aanmeldformulier Personenalarmering Kies uw vorm van Personenalarmering (a.u.b. één keuze aanvinken) Abonnement Sociale Personenalarmering Per maand 22,50 Abonnement Professionele Personenalarmering Per

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Taxis Pitane Business Suite (CHAUFFEURSPORTAAL)

Gebruikershandleiding Taxis Pitane Business Suite (CHAUFFEURSPORTAAL) Gebruikershandleiding Taxis Pitane Business Suite (CHAUFFEURSPORTAAL) www.pitane.nl Inhoud Wat is het chauffeursportaal?... 3 Zichtbare rubrieken in het portaal... 3 Technische eisen voor installatie van

Nadere informatie

Datum 25 april 2014 Onderwerp Aanbiedingsbrief Inspectierapport Verbetertrajecten C2000 stand van zaken 2013

Datum 25 april 2014 Onderwerp Aanbiedingsbrief Inspectierapport Verbetertrajecten C2000 stand van zaken 2013 1 > Retouradres Postbus 20301 00 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 00 EA Den Haag Turfmarkt 147 11 DP Den Haag Postbus 20301 00 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Draaiboek. (naam evenement)

Draaiboek. (naam evenement) Draaiboek (naam evenement) 1 DRAAIBOEK (Naam Evenement) Hieronder vindt u een voorbeeld van een draaiboek, die u kunt gebruiken als basis voor de vergunningaanvraag. Als u alle onderwerpen volgt heeft

Nadere informatie

ADVISIE SERVICE SOLUTIONS

ADVISIE SERVICE SOLUTIONS SERVICE SOLUTIONS ADVISIE SERVICE SOLUTIONS Uw ERP systeem is van essentieel belang voor de dagelijkse bedrijfsvoering. De serviceverlening van Advisie is er daarom op gericht om verstoringen van het systeem

Nadere informatie

GROOTS ZIJN IN DE KLEINE DINGEN...

GROOTS ZIJN IN DE KLEINE DINGEN... GROOTS ZIJN IN DE KLEINE DINGEN... WOORD VAN DE DIRECTIE Bij Breewel zetten we ons elke dag in om de sierteelt van onze klanten in topconditie en zo snel mogelijk in Frankrijk af te leveren. We onderscheiden

Nadere informatie

Al uw Telecom zaken zorgeloos verhuizen!

Al uw Telecom zaken zorgeloos verhuizen! Al uw Telecom zaken zorgeloos verhuizen! 1 Inhoud Inhoud 2 Wie is Aventel? 3 Inleiding 4 De checklist 5 Stappenplan 8 Case Postbeeld 10 Advies 12 2 Wie is Aventel? Aventel is een bedrijf gespecialiseerd

Nadere informatie

Kijken, kiezen, maar wat te kopen?

Kijken, kiezen, maar wat te kopen? Kijken, kiezen, maar wat te kopen? 15 aandachtspunten bij overgang naar de cloud Cloud biedt voor veel organisaties de mogelijkheid om te innoveren zonder hoge investeringen. Zowel Telecom providers als

Nadere informatie

Evaluatie SaveDriver Informatie Keten. vertrouwelijk Stok Nederland BV 2008 11

Evaluatie SaveDriver Informatie Keten. vertrouwelijk Stok Nederland BV 2008 11 Evaluatie SaveDriver Informatie Keten 1 Klant ontvangt mailing Goedemorgen, ik bel u namens uw verzekeraar en wil graag een inbouw afspraak maken. Schikt het u aanstaande vrijdag? (aanmaken workflow) 2

Nadere informatie

Bescherm wat u aan het hart gaat

Bescherm wat u aan het hart gaat Bescherm wat u aan het hart gaat met betrouwbare beveiliging van DETEC www.detec.nl Zeker van de zaak BORG gecertificeerd alarmsysteem Gecertificeerd leveren, installeren en onderhouden brandmeldinstallatie

Nadere informatie