1 Waarom een digitale nieuwsbrief?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1 Waarom een digitale nieuwsbrief?"

Transcriptie

1 1 Waarom een digitale nieuwsbrief? U hebt een mooie papieren nieuwsbrief. Waarom zou u eigenlijk beginnen aan een digitale versie? Daar zijn genoeg redenen voor! Het digitaal uitbrengen van een nieuwsbrief heeft talloze voordelen voor u en de lezer. De nadelen, die er ook zijn, wegen nauwelijks op tegen de voordelen die een digitale nieuwsbrief biedt. In dit hoofdstuk een overzicht van de voor- en nadelen. Digitaal kent vele voordelen Het aantal digitale nieuwsbrieven is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Logisch, want het medium kent veel voordelen. Tijd- en kostenbesparend Door een nieuwsbrief digitaal uit te geven in plaats van op papier, bespaart u kosten en tijd. Zo zijn er geen papier-, printen drukkosten, want er komt geen drukker of kopieermachine meer aan te pas. Bovendien zijn er nagenoeg geen kosten voor de verspreiding. De meestal hoge portokosten van papieren nieuwsbrieven vervallen immers geheel. En de kosten voor de vormgeving zijn vaak lager. Een digitale nieuwsbrief maken kost minder tijd. Bij een papieren nieuwsbrief plant u tijd in voor drukken en versturen. Een digitale nieuwsbrief daarentegen kan betrekkelijk eenvoudig gemaakt worden, hoeft niet gedrukt te worden en is met één druk op de knop te versturen. Dankzij deze korte productietijd is het nieuws in de digitale nieuwsbrief altijd actueel en niet inmiddels achterhaald. Bovendien is de verspreiding directer dan bij papier. Een digitale nieuwsbrief komt direct bij de juiste persoon terecht, in de mailbox van de abonnee. Het moment van bezorgen is goed te timen Digitale nieuwsbrieven zijn op ieder gewenst tijdstip te versturen. De verzending kunt u volledig automatiseren. U geeft eenvoudigweg van tevoren het tijdstip aan waarop de nieuwsbrief verzonden moet worden. Wilt u dat uw doelgroep s ochtends bij het opstarten van de computer uw nieuwsbrief vindt? Dan verstuurt u uw bericht de nacht ervoor. Liever rond lunchtijd? Dat kan ook. 7 COMMERCIEEL: HOE VERKOOP JE HET?

2 Mogelijkheden van internet benutten Met een digitale nieuwsbrief kunt u gebruikmaken van de vele mogelijkheden van internet. Zo kunt u in een digitale nieuwsbrief een hyperlink opnemen naar bijvoorbeeld websites met achtergrondinformatie. Dankzij de link trekt de digitale nieuwsbrief lezers meteen naar bestelformulieren of naar de webwinkel waar zij direct artikelen kunnen bestellen. Met een link naar internet kunt u onder andere een koppeling maken met een archief, zodat lezers ook vorige uitgaven van de digitale nieuwsbrief kunnen lezen. En als u in de nieuwsbrief aankondigt dat de personeelsregelingen veranderd zijn, kunnen medewerkers deze gewijzigde regelingen via een link meteen online bekijken. In een papieren versie kunt u natuurlijk ook een link vermelden. En dat gebeurt inderdaad regelmatig. Toch werkt een papieren link minder snel dan wanneer de lezer er direct op kan doorklikken en meteen terechtkomt bij de gewenste informatie. Verder zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden die u kunt inzetten om uw digitale nieuwsbrief aantrekkelijk te maken. Zo kunt u er geluid en bewegende beelden aan toevoegen. Goede marketingmogelijkheden Van nieuwsbrieven is bekend dat zij een hoge marketingwaarde hebben. Een nieuwsbrief ervaren mensen als een persoonlijker communicatiemiddel dan bijvoorbeeld een website of een brochure. Omdat de nieuwsbrief met een bepaalde regelmaat terugkomt, wordt de doelgroep steeds aan het bestaan van uw bedrijf of organisatie herinnerd. Op die manier werkt u aan de opbouw van een relatie tussen uw bedrijf en de klant. Een digitale nieuwsbrief heeft mogelijkheden om de ontvanger persoonlijk aan te spreken. Dat er meteen respons mogelijk is via bijvoorbeeld , draagt er nog eens extra toe bij dat ze de digitale nieuwsbrief als persoonlijk ervaren. Met een digitale nieuwsbrief bereikt u sneller een grotere doelgroep dan met een papieren uitgave. Tegelijkertijd is het ook mogelijk om veel gerichter informatie te versturen naar een selecte groep. Door in het adressenbestand een codering aan te 8 DIGITALE NIEUWSBRIEVEN MAKEN

3 brengen, kunt u heel eenvoudig binnen één adressenbestand verschillende doelgroepen onderscheiden. Op basis van het klantprofiel kunt u voor iedere doelgroep afzonderlijk een nieuwsbrief opstellen met gerichte informatie. Mocht u dat willen, dan kunt u ook gericht, eenvoudig, goedkoop en snel adverteren bij een groep die geïnteresseerd is. Meetbaar resultaat Zoals gezegd, kan een nieuwsbrief de verbondenheid van de abonnees met uw bedrijf of product vergroten. Een bijkomend voordeel is dat een digitale versie de verbondenheid van de abonnees met uw website bevordert. Een digitale nieuwsbrief trekt bezoekers via hyperlinks naar uw website. Dat kan ervoor zorgen dat ze deze vaker en gerichter gaan bezoeken. De praktijk wijst uit dat ongeveer 15% van de mensen een uur nadat zij de nieuwsbrief hebben ontvangen, een bezoek aan de website brengt. Is het bij papieren mailings altijd de vraag of u de doelgroep bereikt, bij digitale communicatie is dit direct meetbaar. U kunt op een relatief eenvoudige manier (laten) bijhouden of iemand de nieuwsbrief opent. Ook kunt u het aantal keren dat er wordt doorgeklikt op hyperlinks (laten) meten. Digitaal kent ook nadelen Digitale nieuwsbrieven kennen niet alleen maar voordelen. Er kleven wel degelijk ook nadelen aan. In uw afweging om te kiezen voor het opzetten van een digitale nieuwsbrief is het goed om ook rekening te houden met deze nadelen. Blijven hangen in een spamfilter Veel providers gebruiken spamfilters. Bij het versturen van een bericht aan een grote groep ontvangers loopt u het risico dat uw nieuwsbrief daarin terechtkomt en nooit de geadresseerde bereikt. Dit overkomt bijna 20% van de massaal verstuurde s. Een papieren nieuwsbrief kent dit probleem niet. Overvolle inbox kan irritatie opleveren De stortvloed aan mailberichten die mensen dagelijks ontvangen, samen met grote hoeveelheden spam, zorgen ervoor dat mensen 9 COMMERCIEEL: HOE VERKOOP JE HET?

4 steeds kritischer zijn op alles wat hun inbox binnenkomt. Niet onmiddellijk van belang of interessant? Weg ermee! U zult dus een extra inspanning moeten leveren om te ontsnappen aan de digitale prullenbak. Moeizaam lezen van beeldscherm Mocht uw nieuwsbrief de digitale prullenbak hebben overleefd, dan dient het volgende nadeel zich aan: een digitale nieuwsbrief moet van het scherm gelezen worden. En lezen van het scherm gaat langzamer dan lezen van papier. Bovendien wordt er in veel gevallen minder zorgvuldig gelezen. Op papier zijn mensen geneigd meer te lezen dan via het beeldscherm. Dit gegeven is voor een groot deel te ondervangen door de nieuwsbrief geschikt te maken voor het beeldscherm. Dat vereist onder andere een andere manier van schrijven dan u gewend was voor uw papieren nieuwsbrief. De teksten zullen over het algemeen korter zijn en anders van opbouw. Meer hierover leest u in hoofdstuk 8. Gebonden aan beeldscherm Papier kan overal mee naartoe genomen worden: u kunt lezen in de trein en voor de open haard. Digitale nieuwsbrieven zijn plaatsgebonden: die worden gelezen daar waar het beeldscherm is. In principe kan de digitale nieuwsbrief tegenwoordig overal met een laptop gelezen worden, maar met papier is dat toch nog steeds net iets makkelijker. Op papier kan iemand aantekeningen maken. En hij overziet meteen hoeveel leeswerk het is. Beide zaken zijn op het scherm een stuk lastiger. Mensen ondervangen deze bezwaren vaak door de digitale nieuwsbrief te printen. Dat is meestal niet de bedoeling, maar wel een punt om rekening mee te houden. Gebonden aan techniek Bij een digitale nieuwsbrief bent u afhankelijk van techniek. Vraag uzelf af of u voldoende expertise in huis hebt om een digitale nieuwsbrief uit te brengen en eventuele technische problemen op te (laten) lossen. Als er iets in de digitale nieuwsbrief namelijk niet werkt, heeft dit direct een groot effect op de relatie die met de abonnee is opgebouwd. Een groter effect dan met een papieren nieuwsbrief. Een abonnee moet de nieuwsbrief niet tien keer ontvangen bijvoorbeeld. Zorgvuldigheid is in dit opzicht geboden. 10 DIGITALE NIEUWSBRIEVEN MAKEN

5 De voor- en nadelen nog eens op een rijtje: Voordelen De digitale nieuwsbrief is relatief goedkoop. U bespaart papier-, print/ druk- en portokosten. Het proces is tijdbesparend. U hoeft niet te wachten totdat de nieuwsbrief gedrukt is. De verzending is een druk op de knop. U kunt heel actueel zijn. U kunt snel en eenvoudig een grote doelgroep bereiken. U kunt de persoonlijke verbondenheid met product, bedrijf en website vergroten. U kunt het moment van bezorging goed timen. U kunt gebruikmaken van de mogelijkheden van internet: bewegende beelden en geluid toevoegen, doorklikken naar artikelen en producten, bestelformulieren, archief, enzovoort. Er is meteen respons mogelijk via . Het maakt goedkoop en snel adverteren mogelijk. Het is direct meetbaar of de nieuwsbrief is ontvangen en geopend. Nadelen Uw nieuwsbrief kan in een spamfilter terechtkomen, waardoor het bericht de lezer überhaupt niet bereikt. Als de lezer niet snel genoeg ziet of de nieuwsbrief iets interessants bevat, is het risico groot dat het bericht ongeopend in de digitale prullenbak verdwijnt. Lezen van beeldscherm gaat minder snel en zorgvuldig dan lezen van papier. De lezer is gebonden aan de plaats waar het beeldscherm staat. De lezer kan geen aantekeningen maken op het scherm en overziet niet direct hoe lang de nieuwsbrief is. U bent afhankelijk van techniek: de moet wel werken. Ook het afwegen waard Waarom wilt u eigenlijk aan een digitale nieuwsbrief beginnen? Wat zijn uw motieven? Welke doelstelling hebt u met de nieuwsbrief? In de volgende hoofdstukken vindt u meer over 11 COMMERCIEEL: HOE VERKOOP JE HET?

6 het doel en de doelgroepen waarvoor een digitale nieuwsbrief geschikt is. Hebt u voldoende technische kennis in huis om een digitale nieuwsbrief uit te brengen en eventuele technische problemen op te lossen. Of kunt u dit inhuren? Is de website van uw organisatie wel op orde? U moet in uw nieuwsbrief immers wel naar de website kunnen verwijzen. Is dat niet het geval, pak dan eerst uw website aan voor u begint aan een digitale nieuwsbrief. Een digitale nieuwsbrief vereist een andere manier van schrijven. Hebt u daar ervaring mee? In hoofdstuk 8 leest u hier meer over. 12 DIGITALE NIEUWSBRIEVEN MAKEN

7 2 Digitale nieuwsbrieven in soorten en maten Digitale nieuwsbrieven komen voor in alle soorten en maten. Vergelijk de nieuwsbrief die een bouwmarkt stuurt naar geïnteresseerde doe-het-zelvers maar eens met de nieuwsbrief die een basisschool maakt voor de ouders. Dit hoofdstuk bevat een definitie van het begrip digitale nieuwsbrief en laat zien welke verschillende soorten digitale nieuwsbrieven er zijn. Voor welke variant u ook kiest, steeds geldt dat het belangrijk is dat de nieuwsbrief snel op het scherm staat en goed te lezen is op het scherm. Wat is een digitale nieuwsbrief? Een digitale nieuwsbrief is een elektronische nieuwsbrief verstuurd per aan een groep geïnteresseerden die zich hierop heeft geabonneerd. Digitale nieuwsbrieven verschijnen met een bepaalde regelmaat en zijn over het algemeen gratis. Net als bij een papieren nieuwsbrief geldt dat een digitale nieuwsbrief een (eenvoudig) opgemaakte bedrijfspublicatie is voor (snelle) verspreiding van actuele informatie. Het medium is te gebruiken voor zowel interne doelgroepen (de medewerkers van uw bedrijf), als voor externe doelgroepen (klanten en relaties). De nieuwsbrief kan verschillende communicatieve functies (informatief, wervend) hebben. Belangrijk is dat de nieuwsbrief ook echt nieuws bevat. Gebruik de nieuwsbrief dan ook niet voor lange achtergrondverhalen of voor berichten die uitsluitend gericht zijn op de verkoop van producten of diensten. Een digitale nieuwsbrief is geen e-zine Er bestaan ook e-zines. De naam e-zine is een samentrekking van electronic en magazine, elektronische tijdschriften dus. Waar de digitale nieuwsbrief vooral korte berichten bevat, heeft de e-zine eerder het karakter van een krant of tijdschrift. Voor een e-zine wordt aan abonnees, eerder dan voor een nieuwsbrief, geld gevraagd. Vaak worden e-zines volledig online gepubliceerd. Abonnees ontvangen dan meestal een persoonlijke toegangscode om het digitale tijdschrift te kunnen lezen. 13 COMMERCIEEL: HOE VERKOOP JE HET?

8 Varianten van digitale nieuwsbrieven Er zijn verschillende varianten van de digitale nieuwsbrief. Het verschil zit in de manier waarop de nieuwsbrief verspreid wordt. De nieuwsbrief kan bijvoorbeeld geheel per verstuurd worden. In dat geval ís de mail de nieuwsbrief. Of de nieuwsbrief wordt als bijlage met de meegestuurd. Daarnaast komt het voor dat de nieuwsbrief online staat, dus geheel op een website te lezen is. En er bestaan mengvormen, waarbij en online worden gecombineerd. Deze combinatie komt vaak voor bij extern gerichte nieuwsbrieven. De klant wordt in deze vorm via een kort bericht in een naar de website van het bedrijf doorverwezen, waar hij meer kan lezen over de nieuwste producten en diensten. Digitale nieuwsbrieven komen zowel op internet als intranet voor. Elke variant nieuwsbrief heeft zijn eigen voor- en nadelen en vraagt om een eigen werkwijze. NIEUWSBRIEF PER Veel digitale nieuwsbrieven worden per naar de abonnees verstuurd. Dit kan op twee manieren. De nieuwsbrief is direct in de mail te lezen. Iemand ziet de gehele tekst, inclusief eventuele afbeeldingen, op het scherm zodra hij de mail opent. In de tweede variant wordt de nieuwsbrief als bijlage bij de mail verstuurd. Belangrijk is dan dat het bestand niet te groot is. Nieuwsbrief in de mail De geadresseerde krijgt de nieuwsbrief direct op het scherm te zien als hij de mail opent. Het voordeel hiervan is dat hij direct de informatie kan gaan lezen. De lezer hoeft er nauwelijks moeite voor te doen. U moet er wel voor zorgen dat de nieuwsbrief ook inderdaad te lezen is vanaf het scherm. Een belangrijk aandachtspunt is dan ook of de nieuwsbrief goed in de mail verschijnt. Het ene programma is het andere niet en u moet dus van tevoren nagaan of de nieuwsbrief er qua opmaak goed uitziet in de verschillende programma s. Zorg daarnaast voor een juiste afmeting van de nieuwsbrief, waardoor de lezer niet van links naar rechts hoeft te scrollen. Daarmee voorkomt u meteen een belangrijke bron van irritatie. Maak de nieuwsbrief daarom maximaal pixels breed. 14 DIGITALE NIEUWSBRIEVEN MAKEN

9 Van boven naar beneden scrollen is helaas niet altijd te voorkomen, maar wees er alert op dat er niet al te veel gescrold hoeft te worden. Houd de nieuwsbrief kort! Figuur 1. Voorbeeld van een nieuwsbrief in de mail. Nieuwsbrief als bijlage De nieuwsbrief kan ook als bijlage bij de mail worden meegestuurd. Het voordeel van deze manier van versturen is dat er meer tekst in de nieuwsbrief kan dan in een bericht. Deze variant brengt echter een aantal risico s met zich mee: Het kan gebeuren dat de bijlage niet door het zogenaamde spamfilter komt. Dit is een beveiliging in het e- mailprogramma dat onder andere sommige bijlagen weigert uit angst voor besmetting met een virus. Gevolg: uw nieuwsbrief bereikt de lezer niet. Als de nieuwsbrief de lezer wel bereikt, is daar het risico dat de lezer eerst een programma moet downloaden om de bijlage te kunnen bekijken. Of een lezer bereid is zo veel moeite te doen, is nog maar de vraag. Meer hierover leest u in de paragraaf Pdf-formaat. Misschien kán de lezer de bijlage wel openen, maar doet hij het niet. Het vergt uiteindelijk een extra handeling waarvoor 15 COMMERCIEEL: HOE VERKOOP JE HET?

10 de lezer wellicht de tijd niet heeft (of neemt!). Opent hij de bijlage niet, dan zal hij de nieuwsbrief dus niet lezen. Zorg er ook bij deze variant voor dat de lezer niet te veel hoeft te scrollen. Voorkom in ieder geval dat de lezer van links naar rechts moet scrollen. De praktijk wijst uit dat de lezer vaak bijlagen print. Hoewel een digitale nieuwsbrief daar eigenlijk niet voor bedoeld is, moet u er wel rekening mee houden. Let er dus op dat de nieuwsbrief er ook op print nog goed uitziet: afbeeldingen en foto s moeten goed uitkomen. Bovendien is het belangrijk dat de printer niet vastloopt op de hoeveelheid beeld en vormgeving. De nieuwsbrief moet ook in zwart-wit leesbaar en printbaar zijn, want veel mensen zullen deze op een zwart-witprinter uitdraaien. Zorg er in ieder geval voor dat de foto s niet te zwart worden geprint. Dat kost onnodig veel inkt. Maak de afweging of de nieuwsbrief-als-bijlage-variant ondanks de bezwaren voor uw situatie een bruikbare optie is. Vaak is deze variant prima voor intern gebruik. U kent de omstandigheden van uw bedrijfsnetwerk en kunt uw nieuwsbrief daarop afstemmen. Figuur 2. Voorbeeld Nieuwsbrief als bijlage. 16 DIGITALE NIEUWSBRIEVEN MAKEN

Zo verhogen e-nieuwsbrieven websitebezoek en omzet

Zo verhogen e-nieuwsbrieven websitebezoek en omzet Zo verhogen e-nieuwsbrieven websitebezoek en omzet Introductie Mariska Franse oprichter / eigenaar Nwsbrf.nl drs. in bedrijfseconomie loopbaan in consultancy (o.a. ING, CSC, Elsevier) Nwsbrf.nl Nwsbrf.nl

Nadere informatie

16 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE E-MAIL MARKETINGCAMPAGNE

16 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE E-MAIL MARKETINGCAMPAGNE 16 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE E-MAIL MARKETINGCAMPAGNE 1. Bepaal uw e-mail marketing strategie Wat wilt u bereiken met uw e-mail marketingcampagne? Wilt u naamsbekendheid creëren, de verkoop van een product

Nadere informatie

Bijlage bij de handleiding Nieuwsbrievenmodule

Bijlage bij de handleiding Nieuwsbrievenmodule Bijlage bij de handleiding Nieuwsbrievenmodule In aanvulling op het content management systeem Publicanda kan gebruikt gemaakt worden van een module om nieuwsbrieven te versturen. Begrippen De volgende

Nadere informatie

Verbeter de upselling. Emailmarketing met de Alletha Mailingtool

Verbeter de upselling. Emailmarketing met de Alletha Mailingtool Verbeter de upselling Emailmarketing met de Alletha Mailingtool Brochure: Alletha Mailingtool Versie: 6 uit 2011 introductie Bedankt voor uw interesse in Alletha Mailingtool en de mogelijkheden die het

Nadere informatie

E-mailmarketing whitepaper

E-mailmarketing whitepaper E-mail marketing E-mailmarketing whitepaper 1. Inleiding 3 2. Elementen in een mailing 4 3. Contentstrategie 5 4. Planning 7 5. Tips & Tricks 8 6. Statistieken 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document

Nadere informatie

Brochure n 5. marketing

Brochure n 5.  marketing Brochure n 5 E-MAILmarketing In samenwerking met Brochure n 1 Vooruit met digitale marketing in de autosector pagina 2 Brochure n 5 E-mailmarketing pagina 2 Introductie De relatie met de klant stopt niet

Nadere informatie

WHITE PAPER. Outlook versus Mailplus. Van Os Marketing www.vanosmarketing.nl info@vanosmarketing.nl 1

WHITE PAPER. Outlook versus Mailplus. Van Os Marketing www.vanosmarketing.nl info@vanosmarketing.nl 1 WHITE PAPER Outlook versus Mailplus 1 Introductie We spreken veel mensen die denken over het opzetten van een professionele e-mail nieuwsbrief. Ook spreken we veel mensen die al een nieuwsbrief versturen.

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

TravMedia Company. professionaliseert e-mailmarketing

TravMedia Company. professionaliseert e-mailmarketing TravMedia Company professionaliseert e-mailmarketing Efficiënte promotie van nieuwe artikelen via e-mail CMS Koppeling bespaart een uur werk per nieuwsbrief Customized content door uitgebreide segmentatie

Nadere informatie

5,5 TIPS VOOR BETERE INGS

5,5 TIPS VOOR BETERE  INGS 5,5 TIPS VOOR BETERE E-MAILINGS Strategie Concept Creatie Iedereen heeft het erover en iedereen heeft een mening. Switch Reclamebureau ook! E-mail marketing, nieuwsbrieven, en e-dm s, u vindt er een heleboel

Nadere informatie

1. Uw elektronische post

1. Uw elektronische post 13 1. Uw elektronische post Een van de handigste toepassingen van internet is de elektronische post: e-mail. Bij e-mail gebruikt u geen pen, papier, envelop of postzegel. U typt uw e-mailberichtje op de

Nadere informatie

Centrale regie en decentraal gebruik binnen communicatie

Centrale regie en decentraal gebruik binnen  communicatie binnen e-mailcommunicatie Een guide voor het regisseren en faciliteren van e-mail als communicatiemiddel binnen organisaties met decentrale verantwoordelijkheden Powered by De inzet van e-mail als communicatiemiddel

Nadere informatie

UITWERKING webcase solliciteren & vacature

UITWERKING webcase solliciteren & vacature UITWERKING webcase solliciteren & vacature mijn leerbedrijf Solliciteren, opdracht 3 opdracht 1 1. Mijn vijf tips voor het mailen van een sollicitatiebrief zijn: Je mailt jouw sollicitatiebrief als de

Nadere informatie

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen?

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Stap 1: Klik in de footer van je website op Inloggen onder de titel Admin Area Stap 2: Typ volgende gegevens in om in te loggen: Gebruikersnaam: agentennummer

Nadere informatie

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt sendt Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt MailExpert BV Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 316062 E info@mailexpert.nl W mailexpert.nl Sendt Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 685572 E info@sendt.nl

Nadere informatie

doen 7 Windows Live Mail

doen 7 Windows Live Mail doen 7 Windows Live Mail E-mail betekent electronic mail, elektronische post. U gaat berichten verzenden en ontvangen. Daar hebt u een e-mailprogramma voor nodig en een e-mailadres. In deze les werkt u

Nadere informatie

Microsoft Outlook Meer functies binnen Outlook

Microsoft Outlook Meer functies binnen Outlook Microsoft Outlook 2010 Meer functies binnen Outlook Inleiding Outlook is het e-mailprogramma van Microsoft. Naast e-mail kun je binnen Outlook je agenda beheren en een takenlijst maken. In deze module

Nadere informatie

Microsoft Outlook verkeer

Microsoft Outlook verkeer Microsoft Outlook 2016 E-mailverkeer Inleiding Outlook is het e-mailprogramma van Microsoft. Naast e-mail kun je binnen Outlook je agenda beheren en een takenlijst maken. In deze module nemen we je mee

Nadere informatie

eerste hulp bij het schrijven

eerste hulp bij het schrijven eerste hulp bij het schrijven van EEN Nieuwsbrief Om anderen op de hoogte te houden van het laatste nieuws binnen een bedrijf kan een nieuwsbrief goed van pas komen, hierdoor betrek je klanten of partners

Nadere informatie

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN E-MAILEN MET OUTLOOK E-MAILEN MET OUTLOOK Op www.seniorenweb.nl vind je tips en tricks over het werken met Outlook. Op http://www.gratiscursus.be/outlook_2010/ staat een gratis cursus Outlook. Beide zijn

Nadere informatie

screenpost emailnieuwsbrief handleiding

screenpost emailnieuwsbrief handleiding screenpost emailnieuwsbrief handleiding Dit softwarepakket staat op het internet en kan digitale nieuwsbrieven versturen. De vormgeving De opmaak van de pagina bestaat uit twee kolommen. Elk artikel kan

Nadere informatie

Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie

Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie Handleiding Handleiding ouderportaal Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie Beste ouder(s)/verzorger(s), Met ingang van juni 2013 krijgen de ouders van leerlingen op

Nadere informatie

Starten met Watermelon Messenger

Starten met Watermelon Messenger Starten met Watermelon Messenger Welkom bij Watermelon Messenger! Om zeker te zijn dat jij direct weet hoe je moet beginnen én alles uit ons systeem zult halen, hebben wij een startersgids voor je gemaakt.

Nadere informatie

1. Uw elektronische post

1. Uw elektronische post 13 1. Uw elektronische post Een van de handigste toepassingen van internet is de elektronische post: e-mail. Bij e-mail gebruikt u geen pen, papier, envelop of postzegel. U typt uw e-mailberichtje op de

Nadere informatie

Starten met Watermelon Messenger

Starten met Watermelon Messenger Starten met Watermelon Messenger Welkom bij Watermelon Messenger! Om zeker te zijn dat jij direct weet hoe je moet beginnen én alles uit ons systeem zult halen, hebben wij een startersgids voor je gemaakt.

Nadere informatie

Bericht Creëren en versturen binnen Wes 4 U mail

Bericht Creëren en versturen binnen Wes 4 U mail Bericht Creëren en versturen binnen Wes 4 U mail Berichten maken en versturen met Wes 4 U mail is simpel, doeltreffend en snel! Belangrijk is dat u reeds bent voorzien van een lijst met emailadressen van

Nadere informatie

Instructieblad aanmelden

Instructieblad aanmelden 5.0 E-mail aanmelden E-mail registreren en aanmelden Met een e-mailadres kun je post versturen en ontvangen met je computer. Je hebt daarvoor je eigen e-mailadres nodig en een e-mailadres van de persoon

Nadere informatie

ÉÉN SPECIFIEKE WEBSITE EN NIEUWSBRIEF VOOR ÉÉN SPECIFIEKE DOELGROEP

ÉÉN SPECIFIEKE WEBSITE EN NIEUWSBRIEF VOOR ÉÉN SPECIFIEKE DOELGROEP ONLINE PLATFORM VOOR d e z a ke li j ke te leco m h a n d e l tbm telecom business magazine Magenta Publishing http://www.tbmnet.nl ÉÉN SPECIFIEKE WEBSITE EN NIEUWSBRIEF VOOR ÉÉN SPECIFIEKE DOELGROEP Alle

Nadere informatie

Basishandleiding WordPress

Basishandleiding WordPress Basishandleiding WordPress Website: http://www.uwsite.nl Back-end: http://www.uwsite.nl/wp-admin Gebruikersnaam: uwgebruikersnaam Wachtwoord: uwwachtwoord 0. Inloggen in het gebruikersgedeelte / het back-end

Nadere informatie

12 tips om te zorgen dat je nieuwsbrief vaker geopend word.

12 tips om te zorgen dat je nieuwsbrief vaker geopend word. 12 tips om te zorgen dat je nieuwsbrief vaker geopend word. 12 tips OM TE ZORGEN DAT JE NIEUWSBRIEF VAKER GEOPEND word Een nieuwsbrief verstuur je omdat je wilt dat de inhoud ervan gelezen wordt. Maar

Nadere informatie

Handleiding online tool week van de vrijwilliger 2017

Handleiding online tool week van de vrijwilliger 2017 Handleiding online tool week van de vrijwilliger 2017 Via deze handleiding leer je hoe je in enkele stappen zelf campagnemateriaal voor de week van de vrijwilliger kunt ontwerpen. Die ontwerpen kun je

Nadere informatie

RSS op de website van de VVL

RSS op de website van de VVL RSS op de website van de VVL Inleiding Het symbool komt men tegenwoordig steeds vaker tegen op websites. Dit is ook het geval op de website van de VVL. Dit icoon symboliseert en geeft toegang tot de zogenaamde

Nadere informatie

Productinformatie LOKO Mailservice E-marketing met digitale nieuwsbrieven

Productinformatie LOKO Mailservice E-marketing met digitale nieuwsbrieven Productinformatie LOKO Mailservice E-marketing met digitale nieuwsbrieven LOKO Mailservice is een full service dienst van www.nieuwsbriefspecialist.nl (Leaflet productinformatie LMS juni 2015) Een professionele

Nadere informatie

Instructie nieuwsbriefmodule Mijnhengelsportvereniging.nl

Instructie nieuwsbriefmodule Mijnhengelsportvereniging.nl Instructie nieuwsbriefmodule Mijnhengelsportvereniging.nl Met de nieuwsbriefmodule is het mogelijk om veilig en eenvoudig digitale nieuwsbrieven te versturen naar abonnees. Voor de module is maatwerk nodig

Nadere informatie

Starten met Watermelon Messenger

Starten met Watermelon Messenger Starten met Watermelon Messenger Welkom bij Watermelon Messenger! Om zeker te zijn dat jij direct weet hoe je moet beginnen én alles uit ons systeem zult halen, hebben wij een startersgids voor je gemaakt.

Nadere informatie

Zoo n Training. I n s p i r e e r j e z e l f!

Zoo n Training. I n s p i r e e r j e z e l f! E-mail Gebruik onderstaande tips om meer uit je e-mail mogelijkheden te halen en om efficiënter en overzichtelijker met je e-mail te werken; 1. Aanmaken van mappen 2. Adressenboek 3. Adressenboek - distributielijst

Nadere informatie

Outlook 2016 QRC. Nieuw bij Outlook 2016? Gebruik deze handleiding om de basisbeginselen te leren.

Outlook 2016 QRC. Nieuw bij Outlook 2016? Gebruik deze handleiding om de basisbeginselen te leren. Nieuw bij Outlook 2016? Gebruik deze handleiding om de basisbeginselen te leren. De opmaak van pictogrammen en tabbladen is veranderd Ook zijn er nieuwe handige zoekmap-opties in je mailbox! Hang op het

Nadere informatie

Snel aan de slag met

Snel aan de slag met Snel aan de slag met Het eerste gebruik John Smith werkt bij Knipsel PR en heeft als klant Supermerk Jeans. Hij heeft inloggegevens gekregen voor Faselis en logt nu voor het eerst in. Direct na het inloggen

Nadere informatie

Handleiding. self service adverteren in print.

Handleiding. self service adverteren in print. Handleiding self service adverteren in print. Met onze online tool maak je in drie simpele stappen een advertentie drukklaar. Gereed voor de krant van morgen. Kies een ontwerp. Bewerk de inhoud. En lever

Nadere informatie

Microsoft Outlook Je weg vinden in Outlook

Microsoft Outlook Je weg vinden in Outlook Microsoft Outlook 2016 Je weg vinden in Outlook Inleiding Outlook is het e-mailprogramma van Microsoft. Naast e-mail kun je binnen Outlook je agenda beheren en een takenlijst maken. In deze module nemen

Nadere informatie

WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST

WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST Naam Nr Klas Datum Met E-mail of elektronische post kan je berichten verzenden naar en ontvangen van andere computersystemen die aangesloten zijn op het Internet. De berichten

Nadere informatie

BIJLAGE. Nieuwsbrieven en spam

BIJLAGE. Nieuwsbrieven en spam BIJLAGE. Nieuwsbrieven en spam Per 1 oktober wijzigt de Telecommunicatiewet. Het is vanaf dan niet meer toegestaan om zonder voorafgaande toestemming elektronische berichten (sms, mms, e-mail) met een

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Uw voorkennis... 8 De website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

ZO MAAKT EN VERSTUURT U UW DIGITALE RELATIEKAART

ZO MAAKT EN VERSTUURT U UW DIGITALE RELATIEKAART STAP 1 STAP 2 STAP 3 STAP 4 STAP 5 STAP 6 ZO MAAKT EN VERSTUURT U UW DIGITALE RELATIEKAART S N E L, S I M P E L É N P E R S O O N L I J K Voordat u inlogt Voordat u inlogt in de mailingmodule voor de digitale

Nadere informatie

Handleiding IGJ Rijkscloud

Handleiding IGJ Rijkscloud Handleiding IGJ Rijkscloud Veilig documenten versturen naar en ontvangen van de inspectie IGJ Rijkscloud Voor het veilig en gratis elektronisch uitwisselen van vertrouwelijke documenten met de Inspectie

Nadere informatie

Effectieve reclametips. Voor meer klanten in uw winkel

Effectieve reclametips. Voor meer klanten in uw winkel Effectieve reclametips Voor meer klanten in uw winkel Inhoud. Direct mail. Huis-aan-huisverspreiding. Facebook advertentie. E-DM 6. Welke uiting kiest u? 7 6. Effectieve tips voor in de reclamemix 8 Inleiding

Nadere informatie

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken.

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken. 1 / 10 Mailing aanmaken De module Mailing, maakt gebruik van enkele onderdelen van de module websitebeheer. Het gaat hier om de hoofdstukken Afbeeldingen, Bestanden en Styling. Via deze hoofdstukken leert

Nadere informatie

Handleiding. imailingtool. Introductie

Handleiding. imailingtool. Introductie Handleiding imailingtool Handleiding...1 imailingtool...1 Introductie...1 2 Aan de slag!...2 2.1 Inloggen...2 2.2 Dashboard / Homepage...2 2.2.1 Uitleg dashboard...3 3 Adressenlijst...0 3.1 Een nieuwe

Nadere informatie

Handleiding veilige ontvangen voor (zorg)partners van het St. Antonius Ziekenhuis

Handleiding veilige  ontvangen voor (zorg)partners van het St. Antonius Ziekenhuis Handleiding veilige e-mail ontvangen voor (zorg)partners van het St. Antonius Ziekenhuis Veilig mailen in de zorg met KPN E-zorg Zorg Messenger Veilige mail ontvangen van het St. Antonius Vanaf 3 juli

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Whitepaper Mailtomarket

Whitepaper Mailtomarket Whitepaper Mailtomarket Inleiding Ik heb al een digitale nieuwsbrief moet ik dit lezen? Als u uw relaties directer en specifieker wilt benaderen met informatie die bij hen past, dan is e-mailmarketing

Nadere informatie

CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING. Elektronisch factureren CDS

CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING. Elektronisch factureren CDS CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING Elektronisch factureren CDS Elektronisch factureren 1. Introductie Met de module elektronische facturen zal de gebruiker

Nadere informatie

Uitbreiding MailPlus Mailing Manager

Uitbreiding MailPlus Mailing Manager Release september 2017 Uitbreiding MailPlus Mailing Manager Verstuur automatisch een e-mail naar niet-openers Trigger op vaste datum Start een campagne op een specifiek moment De bounce-trigger Automatiseer

Nadere informatie

Les 7 Doen: Windows Live Mail

Les 7 Doen: Windows Live Mail Wegwijs in Windows 7 Les 7 Doen: Windows Live Mail Vervangende les voor Windows Live Mail versie 2011 Hannie van Osnabrugge bussum 2011 Deze vervangende les voor Windows Live Mail versie 2011 hoort bij

Nadere informatie

Zo een post heet niet meer een brief, maar een mail. Vanaf nu gebruiken we enkel nog het woord mail.

Zo een post heet niet meer een brief, maar een mail. Vanaf nu gebruiken we enkel nog het woord mail. Windows Live Mail Het hierboven genoemde programma staat op je computer, je PC (Personal Computer), en het is bedoeld om post, mail in het Engels, mee te versturen en/of te ontvangen. Zo een post heet

Nadere informatie

Gebruikersinstructie iqount-online

Gebruikersinstructie iqount-online Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Home... 4 Uitloggen... 4 Aangeven en Deponeren... 4 Het overzichtsscherm... 4 Status... 5 Volgende Aktie... 5 Goedkeuren van een aangifte... 5 Jouw digitale

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Office Aantekeningen workshop Office 2010 tijdens de afdelingsvergadering vwo op dinsdag 8 november 2011.

Office Aantekeningen workshop Office 2010 tijdens de afdelingsvergadering vwo op dinsdag 8 november 2011. Office 2010 Aantekeningen workshop Office 2010 tijdens de afdelingsvergadering vwo op dinsdag 8 november 2011. Werkbalk snelle toegang...1 Het lint...1 Bestand Opties Lint aanpassen...2 Altijd opslaan

Nadere informatie

Handleiding. Patiëntenportaal. Handleiding Patiëntenportaal (maart 2019) Pagina 1 van 7

Handleiding. Patiëntenportaal. Handleiding Patiëntenportaal (maart 2019) Pagina 1 van 7 Handleiding Patiëntenportaal Handleiding Patiëntenportaal (maart 2019) Pagina 1 van 7 Inhoud Uw Patiëntenportaal starten... 3 Het overzichtscherm... 4 Algemene voorwaarden... 4 Persoonsgegevens... 4 Agenda...

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

Handleiding Digitale post van SOR ontvangen via Postex. Versie maart 2016

Handleiding Digitale post van SOR ontvangen via Postex. Versie maart 2016 Handleiding Digitale post van SOR ontvangen via Postex Versie maart 2016 SOR verstuurt een deel van haar post via het bedrijf Postex. Postex print de brieven van SOR, stopt ze in een envelop en verzendt

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1

Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF digital4u.nl effectief op internet www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Introductie Nieuwsbrief Uw website maakt gebruik van een Nieuwsbrief module.

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

imailingtool Handleiding

imailingtool Handleiding imailingtool Handleiding 1 Inhoud 1 Introductie imailingtool 3 2 Aan de slag met imailingtool 3 2.1 Log-in 3 2.2 Homepage 4 3 Adressenlijst 5 3.1 Een nieuwe adreslijst aanmaken 5 3.1.1 Een adres toevoegen

Nadere informatie

Let op! In dit PDF-bestand wordt voor de voorbeelden gebruikgemaakt van de Instant Messaging-software Windows Live Messenger.

Let op! In dit PDF-bestand wordt voor de voorbeelden gebruikgemaakt van de Instant Messaging-software Windows Live Messenger. 1 Veilig chatten Chatten is een populaire manier van contact maken en onderhouden op internet. Het is simpel gezegd het uitwisselen van getypte berichten. Dat kan met familie, vrienden en andere bekenden,

Nadere informatie

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers.

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. De contactpersoon bij uw organisatie, meldt u aan in het systeem van NS door het invullen van uw persoonlijke gegevens en email-adres. Op dit email

Nadere informatie

ICT Publisher 2002 1

ICT Publisher 2002 1 ICT Publisher 2002 1 Werken met Publisher 2002 1. Het maken van een eenvoudige publicatie in Publisher Inhoud Wat gaat er gebeuren? Waarom ga ik het doen? Wat wordt het resultaat? Oefeningen en werkwijzen

Nadere informatie

Het maakt in adressen niet uit of je hoofdletters gebruikt of niet. Maar er mogen geen spaties in zitten.

Het maakt in  adressen niet uit of je hoofdletters gebruikt of niet. Maar er mogen geen spaties in zitten. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Wat is e-mail E-mail is Elektronische post. Een bericht dat we op een computer typen, kan via internet verstuurd worden. Het verzenden van e-mail kost weinig tijd. Een e-mailbericht

Nadere informatie

Het maakt in adressen niet uit of je hoofdletters gebruikt of niet. Maar er mogen geen spaties in zitten.

Het maakt in  adressen niet uit of je hoofdletters gebruikt of niet. Maar er mogen geen spaties in zitten. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Wat is e-mail E-mail is Elektronische post. Een bericht dat we op een computer typen, kan via internet verstuurd worden. Het verzenden van e-mail kost weinig tijd. Een e-mailbericht

Nadere informatie

Zorgmail in PodoFile

Zorgmail in PodoFile Zorgmail in PodoFile Handleiding bij de extra module Zorgmail-aansluiting -kortweg aangeduid als extra module Zorgmail - (vanaf PodoFile versie 4.5.4) 1 INHOUD 2 Wat is Zorgmail?... 3 3 Wat heeft een pedicure

Nadere informatie

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen:

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen: VOORWOORD In deze handleiding wordt de module Nieuwsbrief van OnderneemOnline stap voor stap uitgelegd. In de inhoudsopgave vindt u exact terug hoe u de module Nieuwsbrief kunt beheren. De stappenhandleiding

Nadere informatie

MailChimp. Getting Started Guide

MailChimp. Getting Started Guide MailChimp Getting Started Guide MailChimp getting started guide In dit artikel geven we een korte inleiding op wat Mailchimp is en wat MailChimp voor je onderneming kan betekenen. Daarnaast maken we je

Nadere informatie

ActieMailer. Handleiding

ActieMailer. Handleiding Handleiding 1. Inhoudsopgave ActieMailer 1 Handleiding 1 1. Inhoudsopgave 2 2. Over de Actie Mailer 3 3. Het maken van uw Actiemailing. 5 3.1. Kies een soort layout 5 3.2. Instellingen 6 3.3. Bewerk kop

Nadere informatie

Duraserve E-mailmarketing Systeem Duraserve, oktober 2011

Duraserve E-mailmarketing Systeem Duraserve, oktober 2011 Duraserve E-mailmarketing Systeem Duraserve, oktober 2011 Copyright 2011 - Duraserve Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een dataverwerkend

Nadere informatie

In 3 stappen verbinden!

In 3 stappen verbinden! Doccle activeren Als klant van De Watergroep kan je facturen eenvoudig en centraal op Doccle ontvangen, betalen en archiveren. Of maak het jezelf nog makkelijker door meteen een domiciliëring op je waterfactuur

Nadere informatie

Let op: Wij kunnen u niet op afstand helpen bij deze installatie. Indien nodig, haal er iemand bij die verstand van computers heeft.

Let op: Wij kunnen u niet op afstand helpen bij deze installatie. Indien nodig, haal er iemand bij die verstand van computers heeft. Inleiding Wij hebben voor u een aantal PDF Creators getest waarmee u rapporten in PDF Formaat kunt printen. Het aantal gratis pakketten is legio, maar velen vertonen grote gebreken. Dus ga niet zelf aan

Nadere informatie

Digitale nieuwsbrief via CMS QLiCT aanbieden

Digitale nieuwsbrief via CMS QLiCT aanbieden Digitale nieuwsbrief via CMS QLiCT aanbieden Tabblad E-mailing Het CMS van QLiCT biedt u de mogelijkheid om digitale nieuwsbrieven te versturen in HTML-formaat. Hiervoor dienen zich mensen op te geven

Nadere informatie

Team communicatie Bulkmailprotocol

Team communicatie Bulkmailprotocol Team communicatie Bulkmailprotocol Soms wil je groepen scouts tegelijkertijd bereiken, bijvoorbeeld om een activiteit onder de aandacht te brengen of om leden te voorzien van belangrijke informatie. Alle

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Geschikt voor alle Windowsversies (32- en 64-bit) Mac en Linux

Geschikt voor alle Windowsversies (32- en 64-bit) Mac en Linux Grote bestanden versturen met WeTransfer Auteur: Bert Feenstra Geschikt voor alle Windowsversies (32- en 64-bit) Mac en Linux Voorwoord Er worden veel bestanden per mail verstuurd. Het is dan ook een ideaal

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden:

Algemene Voorwaarden: Algemene Voorwaarden: Op al onze leveringen zijn de Algemene Voorwaarden van RS Components van toepassing. Zie hiervoor onze catalogus of www.rsonline.nl of www.rsonline.be. Aanbiedingen gelden zolang

Nadere informatie

Whitepaper. 7 tips voor een hogere openingsratio

Whitepaper. 7 tips voor een hogere openingsratio Whitepaper 7 tips voor een hogere openingsratio 7 tips voor een hogere openingsratio Eén van de grootste uitdagingen binnen e-mailmarketing is gelezen worden. Maar hoe zorg je er nu voor dat je mailing

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

WinRIS E-marketing. De moderne manier van marketing

WinRIS E-marketing. De moderne manier van marketing WinRIS E-marketing De moderne manier van marketing Inleiding E-mail is niet weg te denken uit de dagelijkse gang van zaken binnen een bedrijf. Het is een veelzijdig communicatiemiddel en wordt steeds meer

Nadere informatie

Microsoft Outlook beheren

Microsoft Outlook beheren Microsoft Outlook 2016 E-mail beheren Inleiding Outlook is het e-mailprogramma van Microsoft. Naast e-mail kun je binnen Outlook je agenda beheren en een takenlijst maken. In deze module nemen we je mee

Nadere informatie

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de titel ipad voor senioren met ios 12 en hoger ISBN

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de titel ipad voor senioren met ios 12 en hoger ISBN Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 13 Website... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten... 15 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Speak Mailer. De voordelen

Speak Mailer. De voordelen Speak Mailer Speak Mailer is een krachtige en flexibele alles-in-één oplossing voor e-mail marketing. Met Speak Mailer kunt u op doelgerichte wijze uw relaties informeren over nieuwe ontwikkelingen en

Nadere informatie

7 tips: social media en marketing combineren

7 tips: social media en  marketing combineren White paper 7 tips: social media en e-mail marketing combineren www.vanijzendoorn.nl Uit het Nationale Social Media Onderzoek 2016 van Newcom komt duidelijk naar voren dat het gebruik van social media

Nadere informatie

Den Haag Centraal zet de Hagenaar centraal :55

Den Haag Centraal zet de Hagenaar centraal :55 Den Haag Centraal zet de Hagenaar centraal 13-10-2017 11:55 De krant maakte een doorstart, die mogelijk werd gemaakt door een aantal maatschappelijk betrokken Haagse investeerders. Er vielen ontslagen

Nadere informatie

Handleiding: Zorgmail koppeling

Handleiding: Zorgmail koppeling Sinds januari 2017 is Novadent uitgebreid met de optie om via Zorgmail beveiligde email te versturen. U heeft hiervoor aanvullend een overeenkomst met Zorgmail nodig én een Zorgmail koppeling vanuit Novadent.

Nadere informatie

Handleiding Order2Cash

Handleiding Order2Cash Handleiding Order2Cash Inhoud Order2Cash...3 Persoonlijke online omgeving...3 Geen account...4 Inloggen...5 Koppelen / Ontkoppelen...6 2 Order2Cash Uw facturen ontvangt u digitaal via Order2Cash. Binnen

Nadere informatie

Instructie gebruik Aangetekend Mailen via extensie en gebruik dashboard

Instructie gebruik Aangetekend Mailen via extensie en gebruik dashboard Instructie gebruik Aangetekend Mailen via extensie en gebruik dashboard Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave Document historie... 3 Versie historie... 3 Historie wijzigingen en aanvullingen in dit document...

Nadere informatie

Met name is de vraag van belang wanneer de verzending van e-mail berichten/nieuwsbrieven aangemerkt kan worden als spam en wanneer niet.

Met name is de vraag van belang wanneer de verzending van e-mail berichten/nieuwsbrieven aangemerkt kan worden als spam en wanneer niet. E-mail marketing van Miller Digital Regels en richtlijnen E-mailmarketing heeft zichzelf als communicatiemiddel inmiddels ruimschoots bewezen. Of het nou gaat om een e-mail nieuwsbrief, e-persbericht,

Nadere informatie

In dit soort s wordt gevraagd naar inloggegevens, SOFI-nummers en/of creditcardgegevens.

In dit soort  s wordt gevraagd naar inloggegevens, SOFI-nummers en/of creditcardgegevens. Product omschrijving Veilig internetten Phishing Wat is phishing en wat doet het? Phishing is erop gericht gegevens te achterhalen door gebruik te maken van mails, websites of zelf een telefoontje, dat

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 De website bij het boek... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Voor docenten... 9 De

Nadere informatie

Werken met een gedeelde mailbox in Outlook

Werken met een gedeelde mailbox in Outlook Binnen Avans Hogeschool wordt op verschillende manieren een mailbox gedeeld. De volgende situaties doen zich voor: 1. Ik wil met collega s een gedeelde mailbox beheren. Met z n allen moeten wij van daaruit

Nadere informatie

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk?

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk? Waarom is e-mail marketing belangrijk als zorg-professional? Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag genoeg verdienen om van te kunnen leven. Dat betekent dat het belangrijk voor

Nadere informatie