Het maakt in adressen niet uit of je hoofdletters gebruikt of niet. Maar er mogen geen spaties in zitten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het maakt in adressen niet uit of je hoofdletters gebruikt of niet. Maar er mogen geen spaties in zitten."

Transcriptie

1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Wat is is Elektronische post. Een bericht dat we op een computer typen, kan via internet verstuurd worden. Het verzenden van kost weinig tijd. Een bericht is binnen enkele seconden bij de ontvanger. We kunnen ook bestanden meesturen. wordt verstuurd naar een adres. is op elke pc met een internetaansluiting te lezen. Het is mogelijk een bericht naar (veel) meer adressen tegelijk te versturen. Een adres bestaat uit twee delen: pietproef@instruct.nl 1. Voor het apenstaartje staat meestal de naam van een persoon. 2. Achter het apenstaartje staat meestal de naam van de organisatie, gevolgd door de (land)code. Het maakt in adressen niet uit of je hoofdletters gebruikt of niet. Maar er mogen geen spaties in zitten. Je kunt geautomatiseerd verstuurde krijgen die meestal ongewenst is. Dit wordt Spam genoemd. Outlook 2010 openen en sluiten OUTLOOK 2010 kan worden opgestart met de knop in de taakbalk. Ook via de Startknop, Alle programma s, Microsoft Office, Microsoft Office Outlook 2010 kun je het programma starten. OUTLOOK 2010 kun je afsluiten via het tabblad Bestand, Afsluiten of via de knop (Sluiten) in de titelbalk.

2 Vensteronderdelen van Outlook 2010 Het openingsvenster van OUTLOOK 2010 ziet er als volgt uit: Tabbladen Titelbalk berichten Leesvenster mappen Takenbalk Contactpersonen Statusbalk In- uitzoomen Uitleg van de vensteronderdelen: * In de Titelbalk lees je de naam van de geselecteerde map (bijvoorbeeld Postvak IN). Als je een bericht hebt geopend, zie je het onderwerp van het bericht in de titelbalk. * Via de tabbladen kunnen opdrachten worden uitgevoerd. Het tabblad Start is standaard geopend. * In het midden staan de berichten van de map die geselecteerd is. * Links staan alle mappen. * Linksonder staan de Contactpersonen, hiermee kun je adressen en namen van personen opslaan. * Rechts staat de Takenbalk. Hierin kunnen onder andere de kalender en afspraken weergegeven worden. * De Statusbalk geeft extra informatie over bijvoorbeeld een geopend bericht. Rechts in de statusbalk staat de Zoomregelaar. Hiermee kun je op het venster in- of uitzoomen.

3 Het Lint van Outlook 2010 Het Lint bevat een aantal tabbladen. Het tabblad Start is standaard geopend. Elk tabblad is verdeeld in groepen: Het linkerdeel van het tabblad Start bevat de volgende onderdelen: * De groep Nieuw: Hier staan knoppen om een nieuw bericht of ander item te maken, zoals een afspraak of contactpersoon. * De groep Verwijderen: Verwijderen en beheren van berichten. * De groep Reageren: Reageren op berichten of vergaderverzoeken. Via het rechterdeel kunnen we onder andere de volgende handelingen uitvoeren: * De groep Snelle stappen: Handelingen die vaak voorkomen snel uitvoeren. * De groep Verplaatsen: Berichten zelf verplaatsen naar een andere map of door middel van het instellen van een regel. * De groep Labels: Berichten markeren als (on)gelezen, op onderwerp of voor opvolgen. * De groep Zoeken: Zoeken in het adresboek naar contactpersonen en specifieke berichten filteren.

4 Nieuw bericht maken en versturen Met de knop maak je een nieuw bericht: Vul de velden bovenaan als volgt in: * Vul achter Aan het adres in van de geadresseerde(n). * Als je achter CC (Carbon Copy) een adres invult dan gaat er een kopie van het bericht naar dit adres (of adressen). * Typ bij Onderwerp altijd het onderwerp van het bericht. Dan ziet de geadresseerde meteen waar het over gaat. Opmerkingen: * Eventueel kunnen we nog een veld toevoegen: BCC Als je achter BCC (Blind Carbon Copy) een adres invult, zien andere ontvangers niet dat deze kopie wordt verstuurd. * BCC voeg je toe via het tabblad Opties, de groep Velden weergeven, de knop BCC: In alle vakken kun je meer adressen zetten. Zet er dan een puntkomma (;) tussen, bijvoorbeeld: Het bericht wordt verstuurd met de knop.

5 Het venster Nieuw bericht Het venster Nieuw bericht heeft zes tabbladen: In het tabblad Bericht staan de belangrijkste mogelijkheden bij elkaar: * De groep Klembord: Tekst of afbeeldingen knippen, kopiëren en plakken. * De groep Basistekst: Bevat knoppen om tekens en alinea s op te maken. * De groep Namen: Via het Adresboek kun je namen zoeken, met Namen controleren worden ingevulde namen gecontroleerd. * De groep Opnemen: Hier kan je iets aan een bericht toevoegen, zoals een bijlage en een handtekening. * De groep Codes: Biedt de mogelijkheid om prioriteit aan een bericht mee te geven. * De groep Zoomen: Opent een venster waarmee een zoompercentage ingesteld kan worden. In een aantal groepen staat rechtsonderaan de knop: uitgebreide opties geopend worden.. Hiermee kan een venster met Concepten opslaan Als je een bericht dat nog niet af is, afsluit zonder het te verzenden, krijg je de vraag of het bericht moet worden opgeslagen: Als je voor Ja kiest wordt het bericht opgeslagen in de map Concepten: Later kun je het bericht afmaken en verzenden. Dubbelklik op het conceptbericht om het te openen.

6 ontvangen en lezen In de map Postvak IN staan de ontvangen berichten: Het getal tussen haakjes is het aantal ongelezen berichten. In de berichtenlijst zie je van elk bericht de afzender en het onderwerp. Ook kun je zien of het bericht belangrijk ( ) is of niet ( ). En of het bericht een bijlage ( ) heeft. In het Leesvenster kun je de inhoud van het bericht bekijken. Je opent een bericht door erop te dubbelklikken. De aanhef van een bericht dat nog niet geopend (gelezen) is, is vetgedrukt. Behalve Postvak IN komen standaard de volgende mappen voor: * In de map Concepten staan de berichten die nog niet af zijn. * In de map Verzonden items staan alle berichten die je hebt verstuurd. * De map Verwijderde items is de prullenbak van OUTLOOK. Hier komen alle verwijderde berichten terecht. * In Ongewenste komt Spam. Het is belangrijk regelmatig in deze map te kijken of er niet per ongeluk een bericht in is terechtgekomen dat je wel wilt hebben. In Postvak UIT komen de berichten die wel gereed zijn, maar nog niet zijn verzonden, bijvoorbeeld als er geen verbinding met internet is.

7 Vensterweergave Hieronder staan de vensters van OUTLOOK. We kunnen de weergave veranderen: Werkbalk Snelle toegang Het Lint Berichtenlijst Leesvenster Navigatiedeelvenster Takenbalk Linksbovenaan staat de werkbalk Snelle toegang. Via het pijltje werkbalk, kunnen we knoppen toevoegen of verwijderen. rechts op de De knoppen met een staan in de werkbalk. Je voegt een knop toe door te klikken op een onderdeel. Door op een onderdeel met te klikken, wordt de knop van de werkbalk Snelle toegang verwijderd. Het Lint kun je minimaliseren met het pijltje rechtsboven, naast het vraagteken:. Klik nogmaals op het pijltje om het Lint weer uit te vouwen.

8 Het Navigatiedeelvenster en de Takenbalk kun je samenvouwen en uitvouwen via de pijltjes bovenaan de vensters: en. De berichten in de berichtenlijst zijn onderverdeeld in groepen. Standaard zijn deze gerangschikt op datum. Een groep kun je samenvouwen door op te klikken en uitvouwen via. Via het tabblad Beeld, groep Indeling kun je het Leesvenster op een andere plaats zetten. Ook kun je hier vensters minimaliseren of uitschakelen: Pictogrammen bij een bericht Bij een bericht kunnen verschillende pictogrammen staan. In de afbeelding staan een aantal voorbeelden: Betekenis van de pictogrammen: * : Niet zo n belangrijk bericht * : Belangrijk bericht * : Dit bericht is gelezen * : Dit is nog niet gelezen * : Doorgestuurd bericht * : Beantwoord bericht * : Een bericht met een bijlage

9 Berichten markeren Een ongelezen bericht herken je aan het gesloten envelopje en het bericht is vetgedrukt. Het is mogelijk zelf aan te geven of een bericht gelezen of ongelezen is: * Klik met de rechtermuisknop op het bericht en kies voor of, of * Gebruik in het tabblad Start, groep Labels, de knop: Een bericht kun je markeren met een vlaggetje:. Zo weet je dat je nog iets met het bericht moet doen. Als het bericht is verwerkt, klik je op het rode vlaggetje achter het bericht. Achter het bericht staat dan. Meerdere berichten tegelijk openen Je kunt meer berichten tegelijk openen door deze selecteren en op de <Enter>-toets te drukken. Met de knop op de taakbalk kun je de berichtvensters opvragen. Als je de muisaanwijzer boven de knop van OUTLOOK laat rusten, verschijnen er miniaturen van alle geopende vensters: Door een bericht aan te wijzen, verschijnt het in beeld. Via de sluitknop in de miniatuur kan het bericht gesloten worden:

10 beantwoorden Je kunt een bericht beantwoorden met de knop. Deze knop is beschikbaar in het beginvenster van OUTLOOK en in het berichtvenster. Je stuurt via deze knop het antwoord alleen naar het adres van de afzender. Als je de knop gebruikt, stuur je het antwoord naar de afzender en naar alle personen die het bericht hebben ontvangen. Voor het onderwerp van een bericht dat je beantwoordt staat RE (van Reply). Het is mogelijk (een deel van) de oorspronkelijke tekst van een bericht niet mee te sturen. Verwijder dan de tekst die je niet wilt meesturen. Het is ook mogelijk OUTLOOK zo in te stellen dat de oorspronkelijke tekst niet wordt bijgevoegd. Bijlagen versturen en ontvangen Met een bericht kun je een (of meer) bijlage(n) meesturen, bijvoorbeeld een WORDdocument of een foto. Dit doe je * via het tabblad Bericht, groep Opnemen, knop. * Via het tabblad Invoegen, groep Invoegen, knop. Daarna ga je naar de juiste map en selecteer je het bestand. Voeg het bestand in door op Invoegen te klikken of door op het bestand te dubbelklikken. In het bericht zie je dat de bijlage is bijgevoegd, bijvoorbeeld: Bijlagen kunnen virussen bevatten. Wees voorzichtig met het openen van bijlagen van onbekende afzenders. Ook bijlagen van bekende afzenders kunnen virussen hebben. Zorg ervoor dat er een goede virusscanner op de computer is geïnstalleerd.

11 Beperkingen bij versturen van bijlagen Een bijlage bij een bericht mag niet te groot zijn. Het verzenden duurt lang en de mailbox van de ontvanger van het bericht kan niet groot genoeg is. Beperk de grootte tot 5 MB. Ook berichten met als bijlage een zogenaamd uitvoerbaar of exe-bestand (bijvoorbeeld een spel) kunnen virussen hebben. Als je een bericht met een dergelijke bijlage verstuurt, krijg je deze melding: Door op Ja te klikken wordt het bericht toch verstuurd. De ontvanger van dit bericht kan waarschijnlijk de bijlage niet openen. In OUTLOOK verschijnt bij de ontvanger boven in het bericht:

12 Bijlage openen, opslaan en verwijderen Een bericht met een bijlage herken je aan. Een bijlage kun je bekijken door op de bijlage te klikken. De inhoud van de bijlage verschijnt en er wordt een extra tabblad geopend met Hulpmiddelen voor bijlagen: Via de knoppen op het tabblad Hulpmiddelen voor bijlagen kun je de bijlage verder verwerken. Als je klikt op dan wordt de bijlage geopend in het programma waarin het is gemaakt of waarin het kan worden bekeken. Om de bijlage(n) direct op te slaan, kies je voor opslaan. Opmerking: * Een bijlage kan ook worden opgeslagen via het Snelmenu van de bijlage, optie Alle bijlagen opslaan of via het tabblad Bestand, Bijlagen opslaan. Via de knop verwijder je de bijlage uit het bericht. Een bijlage kan ook via het Snelmenu, optie Verwijderen verwijderd worden.

13 doorsturen Een bericht kun je doorsturen via. Voor het onderwerp staat dan FW (= Forward): Als er een bijlage bij het bericht zit, wordt deze ook doorgestuurd. Als je niet wilt dat deze wordt meegestuurd, verwijder je de bijlage via het Snelmenu. Opmerking: * Bij het beantwoorden van een bericht, worden de bijlagen niet meegestuurd. Netiquette Met Netiquette worden de gedragsregels op internet bedoeld. Een aantal belangrijke regels zijn: * Houd een bericht kort. Schrijf alleen over het onderwerp waarover je het wilt hebben. * Vermeld een onderwerp. De ontvanger kan direct zien waarover het bericht gaat. * Schrijf woorden niet met hoofdletters. Dit wordt gezien als schreeuwen. * Kies je woorden zorgvuldig. * Zet onder het bericht je naam of voeg een handtekening in. * Controleer de spelling voordat je het bericht verstuurt. * Verstuur het pas als je zeker weet dat het goed is.

Het maakt in adressen niet uit of je hoofdletters gebruikt of niet. Maar er mogen geen spaties in zitten.

Het maakt in  adressen niet uit of je hoofdletters gebruikt of niet. Maar er mogen geen spaties in zitten. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Wat is e-mail E-mail is Elektronische post. Een bericht dat we op een computer typen, kan via internet verstuurd worden. Het verzenden van e-mail kost weinig tijd. Een e-mailbericht

Nadere informatie

Microsoft Outlook verkeer

Microsoft Outlook verkeer Microsoft Outlook 2016 E-mailverkeer Inleiding Outlook is het e-mailprogramma van Microsoft. Naast e-mail kun je binnen Outlook je agenda beheren en een takenlijst maken. In deze module nemen we je mee

Nadere informatie

Extra les Werken met Windows Live Mail 2012

Extra les Werken met Windows Live Mail 2012 Wegwijs in Windows 8 Extra les Werken met Windows Live Mail 2012 Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2013 Deze extra les over het werken met Windows Live Mail 2012 hoort bij

Nadere informatie

doen 7 Windows Live Mail

doen 7 Windows Live Mail doen 7 Windows Live Mail E-mail betekent electronic mail, elektronische post. U gaat berichten verzenden en ontvangen. Daar hebt u een e-mailprogramma voor nodig en een e-mailadres. In deze les werkt u

Nadere informatie

Opleiding: Webmail outlook 2007

Opleiding: Webmail outlook 2007 Opleiding: Webmail outlook 2007 1. Inloggen Via de website: 1. http://webmail.hostedexchange.be of via 2. http://www.mpcterbank.be/personeel e-mailadres = voornaam.achternaam@mpcterbank.be wachtwoord:

Nadere informatie

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN E-MAILEN MET OUTLOOK E-MAILEN MET OUTLOOK Op www.seniorenweb.nl vind je tips en tricks over het werken met Outlook. Op http://www.gratiscursus.be/outlook_2010/ staat een gratis cursus Outlook. Beide zijn

Nadere informatie

E-mailen met Outlook Express.

E-mailen met Outlook Express. Jos Blankwater E-mailen met Outlook Express. E-mail, elektronische post, is een van de meest gebruikte onderdelen van Internet. E-mail biedt u veel voordelen boven de traditionele postzending en zelfs

Nadere informatie

2. maken en versturen

2.  maken en versturen 55 2. E-mail maken en versturen In dit hoofdstuk leer je e-mail berichten versturen en ontvangen met Outlook. Hierbij wordt niet alleen aandacht besteed aan de basishandelingen. Outlook biedt namelijk

Nadere informatie

OUTLOOK 2010. 2012 Computertraining voor 50-plussers

OUTLOOK 2010. 2012 Computertraining voor 50-plussers OUTLOOK 2010 2012 Computertraining voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl C O M P U T E R T R A I N I N G V O O R 5 0 -

Nadere informatie

OUTLOOK 2013. Computertraining voor 50-plussers

OUTLOOK 2013. Computertraining voor 50-plussers OUTLOOK 2013 Mei 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Niets uit deze uitgaven mag worden gekopieerd

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Basis Word 2010, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1

INSTRUCT Samenvatting Basis Word 2010, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Word opstarten en afsluiten WORD kan opgestart worden via de startknop en de snelkoppeling in de lijst die boven de startknop staat: WORD kan ook worden opgestart via menu Start,

Nadere informatie

Handleiding. Kliksafe Webmail

Handleiding. Kliksafe Webmail Handleiding Kliksafe Webmail Inhoudsopgave 1. Introductie Nieuwe Web mail 2 1.1. Gebruikmaken van de webmail 2 1.2. Mappenweergave 3 1.3. Nieuwe mail opstellen en verzenden 4 1.4. Bijlagen toevoegen aan

Nadere informatie

Microsoft Outlook 365

Microsoft Outlook 365 Microsoft Outlook 365 Een e-mail versturen met Outlook Inleiding Outlook is het e-mailprogramma van Microsoft. Naast e-mail kun je binnen Outlook je agenda beheren en een takenlijst maken. In deze module

Nadere informatie

Instructieblad aanmelden

Instructieblad aanmelden 5.0 E-mail aanmelden E-mail registreren en aanmelden Met een e-mailadres kun je post versturen en ontvangen met je computer. Je hebt daarvoor je eigen e-mailadres nodig en een e-mailadres van de persoon

Nadere informatie

17. Windows Live Essentials (2)

17. Windows Live Essentials (2) 17. Windows Live Essentials (2) 17.1 Windows Live Mail Om Windows Live Mail te openen klik je de knop "Starten" in de taakbalk. Kies je "Alle programma's". Klik de map "Windows Live" en kies "Windows Live

Nadere informatie

1. E-MAIL VERSTUREN. 1.1. Een E-mailbericht maken. 1.2. Aan, CC en BCC

1. E-MAIL VERSTUREN. 1.1. Een E-mailbericht maken. 1.2. Aan, CC en BCC 1. E-MAIL VERSTUREN Het opstellen en versturen van een E-mailbericht is op zich eenvoudig. Het enige wat u nodig hebt is het adres van de ontvanger. Ook handig is een korte omschrijving in het onderwerpvenster.

Nadere informatie

Een nieuwe presentatie maak je met de sneltoets <Ctrl+N> of via het tabblad,. Vervolgens kies je Lege presentatie en klik je op de knop Maken.

Een nieuwe presentatie maak je met de sneltoets <Ctrl+N> of via het tabblad,. Vervolgens kies je Lege presentatie en klik je op de knop Maken. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 PowerPoint opstarten en afsluiten POWERPOINT kan worden opgestart via. Als POWERPOINT al vaker is gestart kun je direct op Microsoft PowerPoint 2010 klikken. Typ anders in het

Nadere informatie

Werkbalk Snelle toegang Titelbalk. Tabbladen

Werkbalk Snelle toegang Titelbalk. Tabbladen SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 PowerPoint verkennen POWERPOINT kan worden opgestart via. Als POWERPOINT al vaker is gestart kun je direct op Microsoft PowerPoint 2010 in het menu Start klikken. Typ anders in

Nadere informatie

Handleiding AndoMail met Zarafa

Handleiding AndoMail met Zarafa Handleiding AndoMail met Zarafa Inhoud AndoLan - Zarafa Webmail (e-mail)...3 1 Webmail met AndoMail...3 1.2 Nieuwe e-mail versturen...4 1.3 Een bijlage toevoegen...6 2 Een e-mailadres opzoeken / adresboek...7

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

Les 7 Doen: Windows Live Mail

Les 7 Doen: Windows Live Mail Wegwijs in Windows 7 Les 7 Doen: Windows Live Mail Vervangende les voor Windows Live Mail versie 2011 Hannie van Osnabrugge bussum 2011 Deze vervangende les voor Windows Live Mail versie 2011 hoort bij

Nadere informatie

Op het bureaublad staan pictogrammen. Via de pictogrammen kunnen programma s worden gestart en mappen en bestanden worden geopend.

Op het bureaublad staan pictogrammen. Via de pictogrammen kunnen programma s worden gestart en mappen en bestanden worden geopend. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Aanmelden Als je de computer aanzet, wordt Windows opgestart. Windows is een besturingssysteem. Tijdens het opstarten kun je zien met welke versie van Windows 7 je werkt. Voordat

Nadere informatie

Opstarten Word 2013 bij Windows 7 Opstarten Word 2016 bij Windows 10

Opstarten Word 2013 bij Windows 7 Opstarten Word 2016 bij Windows 10 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Word opstarten, verkennen en afsluiten WORD kan opgestart worden via de startknop en de snelkoppeling in de lijst die boven de startknop staat: Opstarten Word 2013 bij Windows

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Blijf op de hoogte 9 Introductie Visual Steps 10 Wat heb je nodig? 10 Voorkennis 11 Hoe werk je met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Blijf op de hoogte 9 Introductie Visual Steps 10 Wat heb je nodig? 10 Voorkennis 11 Hoe werk je met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 9 Blijf op de hoogte... 9 Introductie Visual Steps... 10 Wat heb je nodig?... 10 Voorkennis... 11 Hoe werk je met dit boek?... 11 De schermafbeeldingen... 12 De website en aanvullende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Uw voorkennis... 8 De website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST

WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST Naam Nr Klas Datum Met E-mail of elektronische post kan je berichten verzenden naar en ontvangen van andere computersystemen die aangesloten zijn op het Internet. De berichten

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Basis Word 2007, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1

INSTRUCT Samenvatting Basis Word 2007, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Word opstarten WORD kan worden opgestart via menu Start, Alle Programma s, Microsoft Office, Microsoft Office WORD 2007. Soms staat er op het bureaublad een snelkoppeling naar

Nadere informatie

Je kunt tekst uit bijvoorbeeld een Word-document, een ander e-mailbericht of van een website gebruiken.

Je kunt tekst uit bijvoorbeeld een Word-document, een ander e-mailbericht of van een website gebruiken. SAMENVATTING HOOFDSTUK 2 Tekst opnemen uit e-mailbericht, document en website Je kunt tekst uit bijvoorbeeld een Word-document, een ander e-mailbericht of van een website gebruiken. Kopieer het gedeelte,

Nadere informatie

Microsoft Outlook Je weg vinden in Outlook

Microsoft Outlook Je weg vinden in Outlook Microsoft Outlook 2016 Je weg vinden in Outlook Inleiding Outlook is het e-mailprogramma van Microsoft. Naast e-mail kun je binnen Outlook je agenda beheren en een takenlijst maken. In deze module nemen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Outlook 2007

Gebruikershandleiding Outlook 2007 ROC van Twente - Servicedesk-ICT Gebruikershandleiding Outlook 2007 Versie 1.2 1 1. INTRODUCTIE... 3 1.1 INLOGGEN IN DE OUTLOOK 2007 CLIËNT... 3 1.2 UITLEG OVER DE OUTLOOK NAVIGATIE KNOPPEN... 3 1.3 UITLEG

Nadere informatie

Outlook 2016 QRC. Nieuw bij Outlook 2016? Gebruik deze handleiding om de basisbeginselen te leren.

Outlook 2016 QRC. Nieuw bij Outlook 2016? Gebruik deze handleiding om de basisbeginselen te leren. Nieuw bij Outlook 2016? Gebruik deze handleiding om de basisbeginselen te leren. De opmaak van pictogrammen en tabbladen is veranderd Ook zijn er nieuwe handige zoekmap-opties in je mailbox! Hang op het

Nadere informatie

In deze handleiding worden de basisfuncties van Roundcube besproken.

In deze handleiding worden de basisfuncties van Roundcube besproken. Handleiding Roundcube Alle hostingklanten van zowel Kyzoe.be als Wphostr.eu hebben de beschikking over webmail, de ideale oplossing om e-mail ook tijdens thuiswerken of vakantie te kunnen lezen en beantwoorden.

Nadere informatie

Cursus ICT 1 Lieve D Helft

Cursus ICT 1 Lieve D Helft Cursus ICT 1 Inhoud Wat is Outlook? 3 Het scherm 3 Nieuw E-mailbericht maken 4 E-mailbericht versturen 5 E-mailbericht beantwoorden naar verzender 6 E-mailbericht beantwoorden naar verzender en alle ontvangers

Nadere informatie

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder:

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: E-mail in Outlook Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: 1. Menubalk; met van links naar recht

Nadere informatie

Handleiding Roundcube

Handleiding Roundcube Handleiding Roundcube Alle hostingklanten van Beijes Webpublishing hebben de beschikking over webmail, de ideale oplossing om e-mail ook tijdens thuiswerken of vakantie te kunnen lezen en beantwoorden.

Nadere informatie

Exchange Webmail. Danny Molle

Exchange Webmail. Danny Molle Exchange Webmail Danny Molle 1 1. Inhoudsopgave Dit document is onderverdeeld in de volgende hoofdstukken: 1. Inhoudsopgave... 2 2. Inleiding... 3 3. Verbinding Maken...3 4. Het Hoofdscherm... 5 5. E-mail

Nadere informatie

Microsoft Word Kennismaken

Microsoft Word Kennismaken Microsoft Word 2013 Kennismaken Inleiding Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. De mogelijkheden die Word biedt zijn talrijk, maar als je nog nooit met Word gewerkt

Nadere informatie

1. een e-mailadres aanmaken

1. een e-mailadres aanmaken e-mailen met Windows Live Hotmail 1. een e-mailadres aanmaken We gaan nu zelf een e-mail adres aanmaken. Dit moet je maar één keer doen. Daarna kan je altijd met datzelfde adres werken. We kiezen voor

Nadere informatie

Aan de slag met

Aan de slag met Aan de slag met e-mail Titel Aan de slag met e-mail Eerste druk December 2017 De module Aan de slag met Internet is een onderdeel van de WERK-portal.nl. De WERKportal.nl is een product van SBCM en Cedris.

Nadere informatie

INLEIDING E-MAIL Deel 2

INLEIDING E-MAIL Deel 2 INLEIDING E-MAIL Deel 2 Inhoud van dit deel: Inkomende post lezen Nieuw bericht maken en Spelling controle Beantwoorden en doorsturen Opmaak van berichten Opslaan en verwijderen Ongewenste mail (SPAM),

Nadere informatie

Instructie. SimPC Webmail. Algemene versie 1.1. Ga verder naar bladzijde 2

Instructie. SimPC Webmail. Algemene versie 1.1. Ga verder naar bladzijde 2 Instructie SimPC Webmail Algemene versie 1.1 Ga verder naar bladzijde 2 Stap 1 Algemeen overzicht van de webmail Eenmaal ingelogd, is het scherm van SimPC webmail verdeeld in verschillende onderdelen die

Nadere informatie

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL RDS (Remote Desktop Services) Inloggen Surf naar https://mail.hvzfluvia.be/owa Druk op enter Dit scherm verschijnt: Vul in het vak domein\gebruiker je log-in gegevens in. Dit

Nadere informatie

1. Uw elektronische post

1. Uw elektronische post 13 1. Uw elektronische post Een van de handigste toepassingen van internet is de elektronische post: e-mail. Bij e-mail gebruikt u geen pen, papier, envelop of postzegel. U typt uw e-mailberichtje op de

Nadere informatie

Microsoft Outlook Meer functies binnen Outlook

Microsoft Outlook Meer functies binnen Outlook Microsoft Outlook 2010 Meer functies binnen Outlook Inleiding Outlook is het e-mailprogramma van Microsoft. Naast e-mail kun je binnen Outlook je agenda beheren en een takenlijst maken. In deze module

Nadere informatie

Wegwijs in de wereld van internet

Wegwijs in de wereld van internet Wegwijs in de wereld van internet Werkbladen les 4 voor Windows Vista (Windows Mail) Hannie van Osnabrugge Vijfde, herziene druk bussum 2010 Deze werkbladen horen bij Wegwijs in de wereld van internet

Nadere informatie

Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express

Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express Windows XP en zijn voorgangers hadden als eigen E-mailprogramma Outlook Express. Hoe zit het met Vista? Windows Vista heeft een gewijzigde versie van

Nadere informatie

Fred Beumer. Fred Beumer. Digitaal Leerplein. Hollandridderkerk, Ridderkerk

Fred Beumer. Fred Beumer. Digitaal Leerplein. Hollandridderkerk, Ridderkerk Outlook 2010 titel Klikmee Outlook 2010 eerste druk juli 2010 auteur Videoproduction zetwerk druk Fred Beumer Fred Beumer Digitaal Leerplein Hollandridderkerk, Ridderkerk Digitaal Leerplein Postbus 50,

Nadere informatie

Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys

Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys Versie: 1.0 Naam: E-mail: H.A.P.P. Ribbers e.ribbers@dussenseboys.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Account... 3 Inloggen met uw gebruikersaccount... 4 Introductie

Nadere informatie

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2 E-mail outlook.com INHOUD 1. Inleiding... 3 2. Een e-mailadres aanmaken... 5 3. een e-mail lezen... 8 4. een e-mail verzenden... 9 5. een e-mail beantwoorden... 10 6. Een bijlage... 11 6.1 een bijlage

Nadere informatie

1. , uw elektronische post

1.  , uw elektronische post 13 1. E-mail, uw elektronische post Een van de meestgebruikte toepassingen van internet is de elektronische post: e-mail. Als u een abonnement heeft op internet via een internetaanbieder (provider), krijgt

Nadere informatie

Werken met Webmail (Outlook Web Access 2007)

Werken met Webmail (Outlook Web Access 2007) werken met webmail - OWA 2007 pag. 1 Werken met Webmail (Outlook Web Access 2007) Deze handleiding beschrijft de meest voorkomende handelingen bij het gebruik van OWA 2007. Het is ook tegelijkertijd cursusmateriaal

Nadere informatie

Ook op internet wordt gebruik gemaakt van databases, zoals bij Marktplaats en Hyves.

Ook op internet wordt gebruik gemaakt van databases, zoals bij Marktplaats en Hyves. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Databases Databases worden veel gebruikt. Er worden miljoenen gegevens in opgeslagen, bijvoorbeeld door de overheid, banken, verzekeringsmaatschappijen, boekingssystemen van vliegtuigmaatschappijen,

Nadere informatie

Outlook Antwoorden

Outlook Antwoorden Outlook 2016 Antwoorden 2019 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: mei 2019 Pagina 2 INSTRUCT Inhoud H1 Wat is Outlook 2016?... 4 1.2 Het Outlook-scherm... 4 1.2 Samenvatting... 5 H2 Contactpersonen...

Nadere informatie

Outlook 2010 tips & trucs

Outlook 2010 tips & trucs Outlook 2010 tips & trucs I N H O U D S O P G A V E 1 Algemeen... 1 1.1 Werkbalk snelle toegang... 1 1.2 Snelle stappen... 1 2 E-mail... 2 2.1 Regels... 2 2.2 CC mail onderscheiden... 2 2.3 Verwijderde

Nadere informatie

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving Kennismaking Word is een tekstverwerkingsprogramma. U kunt er teksten mee maken, zoals brieven, artikelen en verslagen. U kunt ook grafieken, lijsten en afbeeldingen toevoegen en tabellen maken. Zodra

Nadere informatie

Microsoft Word 365. Kennismaken AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365

Microsoft Word 365. Kennismaken AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365 Microsoft Word 365 Kennismaken Inleiding Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. De mogelijkheden die Word biedt zijn talrijk, maar als je nog nooit met Word gewerkt

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

HANDLEIDING POWERPOINT 2010

HANDLEIDING POWERPOINT 2010 HANDLEIDING POWERPOINT 2010 Ella Wynants & Caroline Nijsmans THOMAS MORE KEMPEN Turnhout Inleiding Dit zijn allerlei handelingen die je vaker zult moeten gebruiken. Je weet al een manier om dit te doen

Nadere informatie

Outlook Antwoorden

Outlook Antwoorden Outlook 2019 Antwoorden 2019 Instruct, Postbus 38, 2410 AA Bodegraven - 1 e druk: mei 2019 Pagina 2 INSTRUCT Inhoud H1 Wat is Outlook 2019?... 4 1.2 Het Outlook-scherm... 4 1.2 Samenvatting... 5 H2 Contactpersonen...

Nadere informatie

Gmail: verzenden, beantwoorden, bijlagen en afdrukken

Gmail: verzenden, beantwoorden, bijlagen en afdrukken Gmail: verzenden, beantwoorden, bijlagen en afdrukken Uw postvak IN Meld u aan bij de JFC e-mail. U ziet een lijst met alle ontvangen berichten in uw postvak IN. Ongelezen berichten worden vet weergegeven.

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

H1 Wat is Outlook 2013? 0. 1.1 Het Outlook-scherm 0. 1.2 Samenvatting 0. H2 Contactpersonen 0. 2.1 De weergave Contactpersonen 0

H1 Wat is Outlook 2013? 0. 1.1 Het Outlook-scherm 0. 1.2 Samenvatting 0. H2 Contactpersonen 0. 2.1 De weergave Contactpersonen 0 Inhoudsopgave Antwoorden H1 Wat is Outlook 2013? 0 1.1 Het Outlook-scherm 0 1.2 Samenvatting 0 H2 Contactpersonen 0 2.1 De weergave Contactpersonen 0 2.2 Contactpersonen toevoegen 0 2.3 Gegevens wijzigen

Nadere informatie

Microsoft WordPad Sinaleri Opleiding

Microsoft WordPad Sinaleri Opleiding Werken met WordPad WordPad is een zeer simpele tekstverwerker voor het schrijven en bewerken van tekstdocumenten. Het maakt standaard onderdeel uit van het Windows besturingssysteem van Microsoft. Voorwoord

Nadere informatie

Handleiding e-mail. Aan de slag. in beroep en bedrijf. Handleiding e-mail

Handleiding e-mail. Aan de slag. in beroep en bedrijf. Handleiding e-mail Aan de slag in beroep en bedrijf Branche Uitgevers 1 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand dan wel openbaar gemaakt

Nadere informatie

Gmail: verzenden, beantwoorden, bijlagen en afdrukken

Gmail: verzenden, beantwoorden, bijlagen en afdrukken Ziet Gmail er bij u anders uit dan zoals hier weergegeven? U lost dit op door over te schakelen op de nieuwe stijl! Gmail: verzenden, beantwoorden, bijlagen en afdrukken Uw postvak IN Meld u aan bij Gmail.

Nadere informatie

Les 7. De app E-mail (de app heet nu Mail) Tip. Pagina 208-210. 1 De tweede afbeelding, het scherm van de app Mail, ziet er iets anders uit:

Les 7. De app E-mail (de app heet nu Mail) Tip. Pagina 208-210. 1 De tweede afbeelding, het scherm van de app Mail, ziet er iets anders uit: Les 7 De app E-mail (de app heet nu Mail) Pagina 208-210 1 De tweede afbeelding, het scherm van de app Mail, ziet er iets anders uit: 3 Typ uw eigen e-mailadres in het vak achter (niet: onder) Aan. De

Nadere informatie

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN E-MAILEN MET OUTLOOK Emailen met Outlook Op www.seniorenweb.nl vind je tips en trics over het werken met Outlook. Op http://www.gratiscursus.be/outlook_2010/ staat een gratis cursus Outlook. Beiden zijn

Nadere informatie

Outlook Web App (OWA)

Outlook Web App (OWA) Outlook Web App (OWA) Aanvullingen op Klik & Weet Inhoud Maken en toevoegen van een e-mailhandtekening...1 Bijlagen...3 Afwezigheidsbericht...5 Zoeken...6 Geavanceerde zoekopdrachten...6 Een ander postvak

Nadere informatie

Microsoft Office 365. Handleiding

Microsoft Office 365. Handleiding Dit document omvat een effiëciente handleiding voor de webinterface van Microsoft Office 365. Het mailsysteem, contacten beheren, agenda onderhouden en het gebruiken van de cloudservice OneDrive zijn de

Nadere informatie

WINDOWS VOOR BEGINNERS

WINDOWS VOOR BEGINNERS WINDOWS VOOR BEGINNERS DE APP MAIL Besturingssysteem: Windows 10 Cursusboek SeniorWeb Nijkerk SeniorWeb Nijkerk Website: www.seniorwebnijkerk.nl E-mail: cursusadministratie@seniorwebnijkerk.nl Cursusboek

Nadere informatie

(580N) OUTLOOK 2010 - MODULAIR

(580N) OUTLOOK 2010 - MODULAIR (580N) OUTLOOK 2010 - MODULAIR Naast het standaard aanbod, biedt Cevora ook modulaire incompany-opleidingen van halve dagen aan. Binnen een incompany-opleiding zijn de inhouden van de verschillende standaardopleidingen

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Basis PowerPoint 2013/2016, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1. PowerPoint opstarten, verkennen en afsluiten

INSTRUCT Samenvatting Basis PowerPoint 2013/2016, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1. PowerPoint opstarten, verkennen en afsluiten SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 PowerPoint opstarten, verkennen en afsluiten PowerPoint opstarten POWERPOINT kan bijvoorbeeld worden opgestart via een snelkoppeling op het bureaublad. Presentaties openen en het

Nadere informatie

Excel 2010, H1 HOOFDSTUK 1

Excel 2010, H1 HOOFDSTUK 1 HOOFDSTUK 1 Excel opstarten en afsluiten EXCEL kan worden opgestart via. Als EXCEL al vaker is gestart kun je direct op Microsoft Office EXCEL 2010 klikken. Typ anders in het zoekvak de eerste letters

Nadere informatie

4. Integratie met andere Google-diensten waaronder: Google calender, Google Sites enz.

4. Integratie met andere Google-diensten waaronder: Google calender, Google Sites enz. BEGINCURSUS Auteur: Bert Feenstra Moeilijkheidsniveau: eenvoudig Gmail is een online e-mailprogramma (geboortejaar 2004) met zeer veel mogelijkheden. Te veel om hier allemaal te beschrijven. Daarom heb

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau

Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau Versie: 1.0 Gemaakt door: ICT Helpdesk De Nassau Datum: 5-3-2015 Inhoud Inloggen Office 365...2 Navigatie....5 E-mail...6 Eerste gebruik...6

Nadere informatie

Inhoudsopgave Algemene module Internet/ . Internet Chrome en Internet Explorer 11. Algemene module Internet-

Inhoudsopgave Algemene module Internet/ . Internet Chrome en Internet Explorer 11. Algemene module Internet- Inhoudsopgave Algemene module Internet/E-mail De Algemene modules voor computervaardigheid vormen een goede basis voor efficiënt gebruik van Office toepassingen, zoals het werken met Windows, Word, Excel,

Nadere informatie

Leer- en oefenbundel voor het 4 de leerjaar

Leer- en oefenbundel voor het 4 de leerjaar Naam: Klas: Nr.: 2015-2016 Leer- en oefenbundel voor het 4 de leerjaar E-Project Scholengemeenschap Gemeentelijk Onderwijs Zwevegem ICT-coördinator Ine Vanhoe Inhoud: 1 Leuk op internet 2 Veilig op het

Nadere informatie

Handleiding. Semanur Yilmaz Consumentenbelangen. 14 maart 2016

Handleiding. Semanur Yilmaz Consumentenbelangen. 14 maart 2016 Handleiding Semanur Yilmaz Consumentenbelangen 14 maart 2016 Inhoudsopgave Algemeen Taal instellen Onderdelen van Outlook E-mail Mail verzenden Mail verplaatsen naar map E-mail aan team/ manager Automatisch

Nadere informatie

EXCHANGE 2010 WEBCLIENT

EXCHANGE 2010 WEBCLIENT EXCHANGE 2010 WEBCLIENT Datum: 09-03-11 1 1. Documentbeheer Datum Auteur Versie Wijziging 20-04-2005 Ruud Coppens 2.0 Definitief 12-11-2010 Ramon Rottier 3.0 Definitief 09-03-2011 Ramon Rottier 3.1 Definitief

Nadere informatie

Nieuw bericht maken werkbalk Opmaak lettertype, grootte en kleur kiezen

Nieuw bericht maken werkbalk Opmaak lettertype, grootte en kleur kiezen Opleiding outlook E-mail E-mail indelingen Extra opties E-mailindeling Berichtindeling - HTML: dit wordt ingesteld - RTF-indeling - Tekst zonder opmaak Opmaak tekst Nieuw bericht maken werkbalk Opmaak

Nadere informatie

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail Live Mail Windows Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima programma

Nadere informatie

Je eerste mailtjes met een computer

Je eerste mailtjes met een computer Je eerste mailtjes met een computer Het e-mailadres Om te e-mailen hebben jij en jouw correspondent een e-mailadres nodig. Een e-mailadres bestaat steeds uit 2 delen gescheiden door een o Wat vóór @ staat

Nadere informatie

Microsoft Word Selecteren

Microsoft Word Selecteren Microsoft Word 2013 Selecteren Inhoudsopgave 3. Selecteren 3.1 Tekst selecteren 3.2 Tekst verwijderen 3.3 Kopiëren, knippen, plakken en ongedaan maken 3.4 Werken met twee documenten 3.1 Tekst selecteren

Nadere informatie

Via de het tabblad Bestand kun je bijvoorbeeld een nieuwe werkmap maken, werkmappen openen, opslaan en afdrukken.

Via de het tabblad Bestand kun je bijvoorbeeld een nieuwe werkmap maken, werkmappen openen, opslaan en afdrukken. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Excel opstarten, verkennen en afsluiten EXCEL kan bijvoorbeeld worden opgestart via de snelkoppeling naar EXCEL op het bureaublad, als deze er is, of via of. Als EXCEL al vaker

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Stap 1: csv-bestand opslaan U slaat het adresboek van Windows Live Mail als volgt op in een csvbestand:

Stap 1: csv-bestand opslaan U slaat het adresboek van Windows Live Mail als volgt op in een csvbestand: Van Windows Live Mail ( WLM ) overstappen naar Thunderbird: Om gegevens vanuit WLM te gebruiken maak je eerst een z.g.n. CSV bestand aan. Dat is het adressenbestand. Een csv-bestand is een tabel waarin

Nadere informatie

Gedragscode gebruik e-mailadressen Badminton Nederland

Gedragscode gebruik e-mailadressen Badminton Nederland Gedragscode gebruik e-mailadressen Badminton Nederland Algemeen Badminton Nederland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de door verenigingen verzonden mailberichten. Het is niet toegestaan dreigende,

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

Filters voor Microsoft Outlook Een handleiding om de automatische meldingen van het nieuwe Mijn RvR het Postvak IN te laten passeren.

Filters voor Microsoft Outlook Een handleiding om de automatische meldingen van het nieuwe Mijn RvR het Postvak IN te laten passeren. Filters voor Microsoft Outlook Een handleiding om de automatische meldingen van het nieuwe Mijn RvR het Postvak IN te laten passeren. Sinds de invoering van het nieuwe Mijn RvR (augustus 2014) worden er

Nadere informatie

Antwoordenboek Tekstverwerken

Antwoordenboek Tekstverwerken Antwoordenboek Tekstverwerken Tekstverwerken 1 Antwoordenboek Opdracht 3 De charms verschijnen. Beweeg je de cursor naar boven, dan gaat de balk met de charms er zo uitzien: Tekstverwerken 2 Antwoordenboek

Nadere informatie

Outlook 2013 (N/N) : Texte en néerlandais sur la version néerlandaise du logiciel

Outlook 2013 (N/N) : Texte en néerlandais sur la version néerlandaise du logiciel Werkomgeving Wat is Microsoft Outlook? 7 Outlook 2013 opstarten/afsluiten 7 Het mappenvenster 8 De navigatiebalk gebruiken 9 De compacte navigatie gebruiken 11 De takenbalk 12 Het leesvenster 13 Het deelvenster

Nadere informatie

Deze handleiding beschrijft hoe je in Outlook 2010 van de Microway Cloud machtigingen kunt uitdelen voor agenda s of mailboxen.

Deze handleiding beschrijft hoe je in Outlook 2010 van de Microway Cloud machtigingen kunt uitdelen voor agenda s of mailboxen. Inleiding Deze handleiding beschrijft hoe je in Outlook 2010 van de Microway Cloud machtigingen kunt uitdelen voor agenda s of mailboxen. Deze uitleg is gegeven op 2 fictieve Cloud gebruikers: Stefan Peters

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Bosstraat 50 bus 3 3560 Lummen Tel.: 011 76 66 62 Fax 011 76 16 12 info@bestburo.be www.bestburo.be 1 van 42

Bosstraat 50 bus 3 3560 Lummen Tel.: 011 76 66 62 Fax 011 76 16 12 info@bestburo.be www.bestburo.be 1 van 42 Inhoud 1 Outlook: Aan de slag met Outlook... 3 1.1 Voor u begint... 3 1.1.1 Het Postvak IN... 3 1.1.2 De keyboard shortcuts... 3 2 Mappen... 4 2.1 Mappenstructuur... 4 2.1.1 Map Voltooid... 4 2.1.2 Snelle

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie