: Bewonersinformatieavond Molenvlietlaan/Nieuwegeer Mijnsheerenland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ": Bewonersinformatieavond Molenvlietlaan/Nieuwegeer Mijnsheerenland"

Transcriptie

1 Notulen Vergadering : Bewonersinformatieavond Molenvlietlaan/Nieuwegeer Mijnsheerenland Datum : 12 oktober 2017 Aanwezig : Namens HW Wonen: Gerda Huiskamp wijkteamleider Oost Bob de Rooij - Projectleider Ilona Stooker - verhuurmakelaar Anne Zuidam - woonconsulent Albert van Tetering opzichter Leontine Reijerkerk Makelaar / taxateur Karin Hartgers notulist Namens SlimRenoveren: Sean Vos SlimRenoveren Doris de Bruijn avondvoorzitter Namens de Klankbordgroep; Myriam Sakko, Maurice Solcer, Niels Polet, Jan van Ommen Afwezig : Notulist : Karin Hartgers 1. Opening Gerda Huiskamp opent de bewonersinformatieavond en heet allen welkom. De betrokken medewerkers van HW Wonen, SlimRenoveren en de vertegenwoordigers van de Klankbordgroep worden voorgesteld. 2. Verwachtingen van de avond: - Bal bij HW Wonen - Volledig geïsoleerd huis muren, dak en vloer. - Wat gaat er met koopwoningen gebeuren die er tussen staan? - Wat is er überhaupt aan de hand? - Waarom staan er zoveel panden leeg in de Molenvlietlaan? - Hoe gaat het met betonrot? - Wat is de toestand van de gevels van de woningen? - Wie/wat bepaalt de keuze die men heeft kunnen lezen in de notulen in de website? - Gaan er nog 1 op 1 gesprekken plaatsvinden?

2 Pagina 2 van 7 - Warme opname en 1 op 1 - Woningen geïsoleerd ooit, daardoor nu vochtproblemen, niet geïsoleerde woningen hebben dat niet. - Rol van klankbordgroep De klankbordgroep-leden stellen zich voor. 3. De presentatie wordt per dia mondeling toegelicht. Dia 8 t/m11: Aandachtspunt woonomgeving Gedacht kan worden aan de slootkant/achterpaden, parkeerplaatsen, speelplaatsen. HW Wonen heeft gemeente Binnenmaas een brief gestuurd met een uitnodiging de situatie ter plaatse te komen bekijken. HW Wonen is in afwachting van de reactie van de gemeente Dia 12: Aandachtspunten woningen kwaaitaalvloeren: 5 vloeren zijn onderzocht op betonrot. Deze vloeren hadden geen betonrot maar wel een technisch probleem bij de dekking van de vloer. Bekeken wordt of er een systeem toegepast kan worden dat beter bestand is tegen grondwater. Dia 13 t/m 25: Schade aan metselwerk door oplegging van de lateien. Lateien zijn 5 cm te kort, daardoor gaat metselwerk scheuren. Vermoedelijk is dit bij alle woningen het geval. Latei rust nu op binnenmuur. Een bewoner merkt op dat bij de kozijnvervanging in 2010 lateien naar beneden gekomen zijn. Dit was niet bekend bij HW Wonen. Dia: 26 t/m 30 Wat betekent dit? Latei woonkamer moet op korte termijn hersteld worden. Op korte termijn is binnen nu en twee jaar. Advies is om het buitenblad geheel te vervangen. Onder buitenblad wordt verstaan het metselwerk waar je tegenaan kijkt. Advies aan woningeigenaren: win informatie in, bijvoorbeeld via Vereniging Eigen Huis en gemeente. Ook kan worden gedacht aan het oprichten van een belangenvereniging voor kopers. Dia 31 t/m 49 De diverse toekomstscenario s worden besproken. Daarbij wordt aangegeven dat sloop en vervangende nieuwbouw geen reële optie is in verband met de woningeigenaren in het complex. Na de pauze wordt de groep opgesplitst in groep Noordelijk deel en groep Zuidelijk deel. Verslag groep Noordelijk deel: Dia 54: De top 5 aandachtspunten worden besproken en vervolgens wordt kort gesproken over de maandelijkse energielasten.

3 Pagina 3 van 7 Dia Voor NulOpdeMeter moet je een heel woningblok hebben, anders is het niet haalbaar. Gevraagd wordt in hoeverre HW Wonen tekort is geschoten in de zorgplicht bij verkoop. In 2010 was al bekend dat het niet goed ging. Op dit moment is HW Wonen niet aansprakelijk. Met een businessmodel moet gekeken worden waar de subsidiemogelijkheden liggen en of er financieringsmogelijkheden zijn. HW Wonen wil hierin meedenken, ook in het kader van huurwoningen die nog tussen koopwoningen in liggen. HW Wonen vindt het belangrijk om alle belangen (van huurders, kopers en HW Wonen) bij elkaar te verenigen. Gevraagd wordt of het volstaat om de voegen eruit te slijpen in plaats van vervanging van het gehele buitenblad. De cementmortel hecht niet goed aan de stenen. Als de buitenste laag voeg verwijderd wordt blijft het specieprobleem bestaan en blijven de stenen los staan. De fundering hoeft niet aangepast te worden. Bij label B is het bij de meeste woningen niet nodig om vloerisolatie aan te brengen. Dak-, glas-, en gevelisolatie zijn voldoende om energielabel B te krijgen. Gevraagd wordt of het beter is de Klankbordgroep in delen te knippen, in Noord en Zuid. Woningeigenaren kunnen zich aansluiten bij de Klankbordgroep. Men kan zich hiervoor aanmelden bij Anne Zuidam. De huurwoningen zijn onderzocht, de koopwoningen nog niet. HW Wonen biedt aan onderzoek te laten doen naar de koopwoningen. Hierbij worden de gevels geïnventariseerd en de lateien gecontroleerd. Elke woning wordt individueel opgenomen. HW Wonen stuurt een brief naar alle woningeigenaren of zij gebruik willen maken van dit onderzoek. HW Wonen betaalt deze onderzoekskosten. Het onderzoek wordt uitgevoerd door hetzelfde bureau als bij het onderzoek van de huurwoningen, te weten TWP bouwkundig constructiebureau. Gevraagd wordt of het handig is om het onderzoek door een ander bureau uit te laten voeren. Dit neemt HW Wonen in overweging. Bij de rondgang zijn diverse op-/ aanmerkingen gemaakt. De klankbordgroep wil deze zaken gaan delen met HW Wonen en nu ook met de kopers. Gevraagd wordt of er ook naar de nok gekeken wordt. De nok is lek en de nokvorsten liggen los. Dit neemt HW Wonen ook mee. Belangrijk is om de gebreken helder te krijgen. Opgemerkt wordt dat de schoorsteen ook niet goed is en dat de bijkeuken scheuren vertoont. Is het een idee om de schoorstenen te verwijderen. Dit doet HW Wonen wel bij de zuidkant. Dakisolatie wordt in het zuidelijke deel van buitenaf toegepast. In het noordelijk deel zal dit aan de binnenzijde gedaan worden. Tot nu toe zijn er globale berekening gemaakt voor de vervangingskosten. Gedacht moet worden aan circa 7.000,-- voor de voorgevel, 7.700,00 voor de achtergevel en ,00 voor de kopgevel. Deze indicatie is ook afhankelijk van het aantal kopers die mee willen doen.

4 Pagina 4 van 7 Gevraagd wordt of de vervangingskosten voor de bijkeuken ook in deze berekening zijn meegenomen. De bijkeuken is enkelsteens en is waarschijnlijk niet meegenomen in de berekening. Het herstellen van de voorgevel is goedkoper omdat daar minder metselwerk in zit. HW Wonen krijgt geen bijdrage van de overheid, ook niet voor het isoleren. In veel gemeenten kan een lening met lage rente worden afgesloten voor energiebesparende maatregelen. Dit moet nog bekeken worden. Als HW Wonen de huurwoningen aan gaat pakken, kan het voor de koopwoningen alleen maar slechter worden merkt een bewoner op. In principe is elke woning zo gebouwd dat het los kan staan van de volgende woning. HW Wonen verzekert via Woningborg de afbouw. Er moet nog bekeken worden of kopers mee kunnen liften in de Woningborg constructie. Deze maatregel levert ook weer energiebesparende maatregelen op. Ook vloerisolatie kan een module zijn, hiervan heeft HW Wonen nog geen indicatie. Naar inschatting is energielabel B haalbaar. Aan de zuidkant komen we met het basismodel op label A. De woningwaarde is steeds meer afhankelijk van het energielabel. Afweging die gemaakt kan worden is om in Zuid te starten met een blok van alleen huurwoningen, zodat kosten e.d. bekeken kunnen worden. De businesscase kijkt ook naar energiekosten. De vraag is hoe financiers hier mee om gaan. Ook voor hypotheekverstrekkers is deze materie lastig, omdat zij hier nog niet zo bekend mee zijn. Gevraagd wordt of het een idee is om gelijk zonnepanelen te plaatsen als er toch al veel geïnvesteerd worden. Bij de huurwoningen waar het NulOpdeMeter concept wordt toegepast, worden ook zonnepanelen geplaatst. Woningeigenaren moeten dit zelf organiseren. Aan de hand van de modules van de aannemer hebben de woningeigenaren meer zicht op de kosten. Nu hebben zij geen tastbare zaken. De woningeigenaren kunnen een koperscollectief oprichten, waarbij zij zoveel mogelijk eigenaren betrekken. Ook worden de woningeigenaren verwezen naar de website van Vereniging eigen huis De onderzoeken en planvorming gaan door. In het eerste kwartaal 2018 wil HW Wonen een keuze in scenario gemaakt hebben. Zodra een marktpartij bekend is gaan we naar uitvoering toe. Verslag groep zuidelijk deel: Dia 67: De resultaten van de enquête worden nog even kort doorgenomen en de top 5 aandachtspunten worden uitgelicht. De zaal vraag daarnaast ook aandacht voor de staat van het dak, dakpannen, hemelwaterafvoeren, scheuren binnen in de woningen, keuken + badkamers, slecht stucwerk op de binnenmuren. Tevens

5 Pagina 5 van 7 maakt men zich zorgen over aanpassingen die aan de woning zijn gedaan waar huurverhoging voor in rekening is gebracht. Dia 68: We horen verschillende bedragen als het gaat om energieverbruik ( ). We horen 1 opmerking van iemand die vertelt een energieverbruik van 105 per maand te hebben met zonnepanelen. Voor de plaatsing van de panelen was het verbruik 55 hoger. Dia 69+70: - Dia 71: Is NoM mogelijk als er één eigenaar in het blok niet meedoet? Voor zover wij nu weten is Nom dan niet mogelijk. Wat zijn de gevolgen voor de isolatie die men zelf aangebracht heeft? Dat zal in de voorbereiding per woning beoordeeld moeten worden bij de warme opname door de aannemer. Dia : Blijft de EPV altijd? Ook als alles afbetaald is? We rekenen met gemiddelde: stel een EPV van 150 per maand, is over 40 jaar Investering per woning ligt ongeveer op per woning. Van afbetaling is dus geen sprake. Één van de doelstelling is het gelijk houden van de woonlasten. Er zijn verschillende manieren om de EPV vast te stellen. De EPV is niet afhankelijk van gezinsgrootte en wijzigt ook niet bij een wijziging van de gezinsgrootte. Vanwege de betaalbaarheid en het niet laten stijgen van de woonlasten (huur+energie) zal de EPV op de huidige energierekening worden gebaseerd. Te veel opgeleverde energie geeft een (negatief) bedrag op de energienota. Dit verdient u dus terug. Huurder krijgt een garantie voor NoM voor de opbrengst van de energie en de kwaliteit van de renovatie. Men kan toch een energienota ontvangen. Bij weinig verbruik en grote opbrengst van energie staat de energienota in de min (-). Dit betekent dat men geld ontvangt van de energieleverancier. Bij veel gebruik, dus meer als de opgewekte energie ontvangt men een nota voor de extra verbruikte energie. Wordt HW Wonen energieleverancier? Nee, HW Wonen levert de onder andere de nieuwe installaties en daarmee de mogelijkheid om zelf energie op te wekken. De EPV is bedoeld voor de NoM-ingreep (installaties en bouwkundige kwaliteit). De EPV stijgt niet met de huurverhoging maar met de consumentenprijsindex (CPI). Deze ligt veelal lager en wordt jaarlijks in een ministeriële regeling vastgesteld. Dia 75+76: Wat gebeurt er met de dakkapellen? Dakramen zijn meestal geen probleem. Dakkapellen zijn een uitdaging in verband met beschaduwing van de zonnepanelen. Dit moet ter plaatse beoordeeld worden. De woningen zijn nu al donker, worden de ramen kleiner? Mogelijk kan een wijziging van de plattegrond daar iets aan veranderen.

6 Pagina 6 van 7 Kunnen er nuances in de gevels aangebracht worden zodat ze niet allemaal hetzelfde zijn? HW Wonen heeft de voorkeur om de bewoners, waar mogelijk, in het ontwerpproces te betrekken. Individuele situaties moeten tijdens warme opnames beoordeeld worden. Denk daarbij aan gasfornuizen enz, zelf aangebrachte voorzieningen (aanbouw, dakkapel, keuken etc). HW Wonen heeft de voorkeur voor een NoM-ingreep maar de haalbaarheid zal met elkaar onderzocht moeten worden. Openslaande deuren zijn mogelijk bij NoM, maar vormen net als dakkapellen wel een uitdaging. Hoe zit het met een serre? Dat lijkt een uitdaging en zal ter plaatse beoordeeld moeten worden. Kunnen de deuren/ramen open staan? Ja, ramen en deuren kunnen gewoon opengezet worden. Door dit in de winter lang te doen, kan het energieverbruik echter wel stijgen. Advies is dit vooral s avonds en s nachts te doen als de verwarming toch lager gaat. Dit is niet anders als in de huidige situatie. De ventilatie-installatie zorgt voor voldoende ventilatie binnen de woning. In bestaande NoM-projecten blijkt de luchtkwaliteit in de woning aanzienlijk verbeterd. Men ervaart vaak een drogere lucht in de woning. Op dit moment is de relatieve vochtigheid in verouderde woningen vaak erg hoog. Dia 77: Men vraagt HW Wonen te komen met een voorstel waarin in duidelijk wordt wat de financiële gevolgen zijn voor de huurders? Momenteel zitten we nog in de onderzoeksfase en kunnen we dit voorstel nog niet doen. Later in het proces, voor de uitvoering, ontvangen alle huurders een renovatievoorstel (voorstel) waarin de werkzaamheden en de financiële gevolgen staan beschreven. Wat gebeurt er als eigenaren hun woning willen verkopen? HW Wonen wil, indien deze situatie zich voordoet hierover graag in gesprek gaan om de mogelijkheden te bekijken. Kan HW Wonen NoM-afdwingen? Nee, wettelijk gezien moet minimaal 70% van de huurders akkoord gaan met de NoM-ingreep om het uit te kunnen voeren. Uiteraard is het belangrijker dat we het met elkaar eens zijn en met elkaar mooie resultaten behalen. Mocht het zo ver komen dan worden de lege woningen niet meegenomen in de 70% regeling. 4. Afsluiting in de grote vergaderzaal. Hoe gaan we in de komende maanden verder? De volgende bewonersavond wordt gepland op 2 aparte avonden, één voor de bewoners van de Noordkant en één voor de bewoners van de zuidkant. In de tussentijd kunnen er altijd vragen gesteld worden. In de nieuwsbrieven staan de contactgegevens vermeld. De nieuwsbrieven, hand-outs van deze bewonersavond en het verslag zijn terug te vinden op de website van HW Wonen De nieuwsbrieven worden ook naar de bewoners van de Molenvlietlaan/Nieuwegeer gestuurd.

7 Pagina 7 van 7 Het is duidelijk dat er iets moet gebeuren. Het is nu belangrijk om de juiste keuze te maken. In januari 2018 hopen we de kosten goed in beeld te hebben. Stel prangende vragen niet uit, maar leg deze neer bij uw contactpersoon: Anne Zuidam voor de huurders van HW Wonen en Leontine Reijerkerk voor de woningeigenaren. Zij zijn beide op maandag, dinsdag en donderdag bereikbaar via telefoonnummer Gerda Huiskamp sluit de avond af en bedankt allen voor de komst.

12 oktober bewonersavond. De toekomst van uw woning Complex Nieuwegeer / Molenvlietlaan

12 oktober bewonersavond. De toekomst van uw woning Complex Nieuwegeer / Molenvlietlaan 12 oktober 2017 - bewonersavond De toekomst van uw woning Complex Nieuwegeer / Molenvlietlaan Even voorstellen: Vanuit HW Wonen: Bob de Rooij - Projectleider Anne Zuidam - Woonconsulent Gerda Huiskamp

Nadere informatie

1 februari 2018 bewonersavond. Stand van zaken Complex Nieuwegeer / Molenvlietlaan, deel zuid

1 februari 2018 bewonersavond. Stand van zaken Complex Nieuwegeer / Molenvlietlaan, deel zuid 1 februari 2018 bewonersavond Stand van zaken Complex Nieuwegeer / Molenvlietlaan, deel zuid Even voorstellen: Vanuit HW Wonen: Marcel Mulder Voorzitter Bob de Rooij - Projectleider Leontine Reijerkerk

Nadere informatie

wonen), T4is., Molenvijetlaan, Nieuwegeer .J. 29 november 2016, Klankbordgroep

wonen), T4is., Molenvijetlaan, Nieuwegeer .J. 29 november 2016, Klankbordgroep wonen), T4is., 29 november 2016, Klankbordgroep Molenvijetlaan, Nieuwegeer.,.J. 1 Opening Mededelingen/ingekomen stukken Verslag 1 september2016 Rollen Klankbordgroep Technische onderzoeken + resultaten

Nadere informatie

MOLENVLIETLAAN NIEUWEGEER

MOLENVLIETLAAN NIEUWEGEER hw wonen,. 1 september2016 MOLENVLIETLAAN NIEUWEGEER ) 1 hw Agenda wone.n,, hd.d Voorstelronde Doel verduurzaming Molenvlietlaan-Nieuwegeer Oprichting Klankbordgroep.,. ) 2 Voorstelronde 1 wonen, l4s i,

Nadere informatie

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u!

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u! energie besparen = woonlasten verlagen VRAGEN? Bent u geïnteresseerd in één van de mogelijkheden die in deze brochure zijn beschreven, heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de kosten? Vul dan het

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden J.W. Frisolaan 2 t/m 38 (even) J.W. Frisolaan 9 t/m 23 (oneven)

Energiebesparende werkzaamheden J.W. Frisolaan 2 t/m 38 (even) J.W. Frisolaan 9 t/m 23 (oneven) Energiebesparende werkzaamheden J.W. Frisolaan 2 t/m 38 (even) J.W. Frisolaan 9 t/m 23 (oneven) 7 februari 2018 Woningstichting Naarden telefoon 035-694 73 75 e-mail wsn@woningstichtingnaarden.nl 1 Programma

Nadere informatie

Lekker wonen, lagere lasten

Lekker wonen, lagere lasten Lekker wonen, lagere lasten Lees hoe u energie kunt besparen met het energiepakket van Woonservice. Het energiepakket Een huishouden is gemiddeld 150,- per maand kwijt aan energie. Dat is een kwart van

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012

VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012 VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012 Algemene vragen Waarom kiest Portaal voor renovatie en niet voor sloop? Op het moment dat Portaal een afweging maakt voor renovatie of sloop wordt

Nadere informatie

Samen verduurzamen. Camera Obscuralaan Amstelveen. Informatieboekje Samen verduurzamen. Camera Obscuralaan

Samen verduurzamen. Camera Obscuralaan Amstelveen. Informatieboekje Samen verduurzamen. Camera Obscuralaan Samen verduurzamen Amstelveen Inhoud 1. Samen verduurzamen; plezierig en gezond wonen... 2 2. Samen verduurzamen aan de Camera Obscuralaan... 3 3. Fijner wonen in uw verduurzaamde woning... 5 4. Hoe lang

Nadere informatie

Deelplan 5 Geeren-Zuid 1. Resultaten onderzoek NOM-ready 2. Voorstel geriefverbeteringen 3. Sociaal plan 4. Website 5. Voorlopige planning

Deelplan 5 Geeren-Zuid 1. Resultaten onderzoek NOM-ready 2. Voorstel geriefverbeteringen 3. Sociaal plan 4. Website 5. Voorlopige planning Deelplan 5 Geeren-Zuid 1. Resultaten onderzoek NOM-ready 2. Voorstel geriefverbeteringen 3. Sociaal plan 4. Website 5. Voorlopige planning Vastgoedontwikkeling, Marieke Keyzer, 23-11-2015 Inhoud presentatie

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid informatie BOEKERIJ E.O. SEPTEMBER 2018 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2019 wil Intermaris bij 77 huurwoningen aan de Boekerij, Galerij en Binnenplaats

Nadere informatie

Lekker wonen, lagere lasten

Lekker wonen, lagere lasten Lekker wonen, lagere lasten Lees hoe u energie kunt besparen met het energiepakket van Woonservice. Lekker wonen, lagere lasten Het energiepakket van Woonservice Energiekosten bepalen voor een groot deel

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden Kloosterstraat 66 t/m 80 (even) Oostwalstraat 2 t/m 4 (even) Huizerpoortstraat 25 t/m 39 (oneven)

Energiebesparende werkzaamheden Kloosterstraat 66 t/m 80 (even) Oostwalstraat 2 t/m 4 (even) Huizerpoortstraat 25 t/m 39 (oneven) Energiebesparende werkzaamheden Kloosterstraat 66 t/m 80 (even) Oostwalstraat 2 t/m 4 (even) Huizerpoortstraat 25 t/m 39 (oneven) 5 maart 2018 Woningstichting Naarden telefoon 035-694 73 75 e-mail wsn@woningstichtingnaarden.nl

Nadere informatie

Bewonersavond Van Hornstraat - Dufourstraat. Donderdag 8 juni, u

Bewonersavond Van Hornstraat - Dufourstraat. Donderdag 8 juni, u Bewonersavond Van Hornstraat - Dufourstraat Donderdag 8 juni,19.30-21.00u Voorstellen Judith van Mil St. Joseph Sancha Schuurs St. Joseph Bram Hendriks KnaapenGroep Jesse Vermeer KnaapenGroep Plan voor

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden Prinses Beatrixhof 1 t/m 103 (oneven) Prinses Beatrixhof 2 t/m 24 (even)

Energiebesparende werkzaamheden Prinses Beatrixhof 1 t/m 103 (oneven) Prinses Beatrixhof 2 t/m 24 (even) Energiebesparende werkzaamheden Prinses Beatrixhof 1 t/m 103 (oneven) Prinses Beatrixhof 2 t/m 24 (even) 17 januari 2019 Woningstichting Naarden telefoon 035-694 73 75 e-mail wsn@woningstichtingnaarden.nl

Nadere informatie

NUL-OP- DE-METER. FidesWonen maakt uw huis weer als nieuw Comfortabel & duurzaam

NUL-OP- DE-METER. FidesWonen maakt uw huis weer als nieuw Comfortabel & duurzaam NUL-OP- DE-METER FidesWonen maakt uw huis weer als nieuw Comfortabel & duurzaam IEDEREEN OP GOEREE-OVERFLAKKEE VERDIENT EEN VEILIG, COMFORTABEL, DUURZAAM EN BETAALBAAR HUIS. Dat geldt natuurlijk ook voor

Nadere informatie

WAAROM ALLES-IN-HUIS?

WAAROM ALLES-IN-HUIS? WAAROM ALLES-IN-HUIS? ONTWIKKELD VOOR JOU Het Alles-in-Huis pakket is ontwikkeld met jou, de bewoner, als uitgangspunt. Een voorbeeld, wij weten dat veel mensen s nachts slapen met hun raam open. Daarom

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid informatie WATERSNIP KIEVIT FEBRUARI 2017 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2017 wil Intermaris bij 213 woningen aan de Watersnip en Kievit in Hoorn

Nadere informatie

Welkom op de bewonersavond dakrenovatie Het Veld d.d. 7 september 2016

Welkom op de bewonersavond dakrenovatie Het Veld d.d. 7 september 2016 Welkom op de bewonersavond dakrenovatie Het Veld d.d. 7 september 2016 1 Agenda van deze avond - Waarom de daken vervangen - Wat gaat er gebeuren? - Presentatie van de aannemer Van Dillen - Huurverhoging?

Nadere informatie

Bewonersavond van Hornstraat e.o. Woensdag 22 maart u

Bewonersavond van Hornstraat e.o. Woensdag 22 maart u Bewonersavond van Hornstraat e.o. Woensdag 22 maart 19.30-21.00u Voorstellen Judith van Mil St. Joseph Sancha Schuurs St. Joseph Bram Hendriks KnaapenGroep Brechje Lubse KnaapenGroep Marèn van Duuren De

Nadere informatie

EnErgiE zuiniger van jouw woning

EnErgiE zuiniger van jouw woning EnErgiE zuiniger maken van jouw woning 2016 EnErgiE zuiniger maken van jouw woning, 2016 Inhoud 02 Waarom dit boekje? 04 Waarom jouw woning energiezuiniger? 04 Wat komen we bij jou doen: 1. Reeds geïsoleerde

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 16 maart 2017 Agenda: 1. Opening 2. Voorstelronde 3. Stand van zaken en planning 4. Sociaal Statuut; wat is dat? En wat is belangrijk

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden

Energiebesparende werkzaamheden Energiebesparende werkzaamheden J. Schimmelstraat 1 t/m 23 (oneven) Smidtstraat 2 t/m 20 (even) Dubelaarstraat 1 t/m 23 (even) Dubelaarstraat 2 t/m 24 (oneven) Dobbestraat 2 t/m 16 (even) 24 januari 2019

Nadere informatie

Ter Haarkade, Toussaintkade, Ten Katestraat, Da Costastraat. Bewonersavond mei 2012

Ter Haarkade, Toussaintkade, Ten Katestraat, Da Costastraat. Bewonersavond mei 2012 Ter Haarkade, Toussaintkade, Ten Katestraat, Da Costastraat Bewonersavond mei 2012 Programma 19.30 Opening en voorstellen en aanleiding Maickel v/d Burg 19.40 De onderzoeken Maickel v/d Burg 19.55 Wat

Nadere informatie

Bijlage I 20111278-07 Investeringen en energielasten Energiesprong woningbouw Maria van Bourgondiëlaan te Eindhoven. 1 Inleiding

Bijlage I 20111278-07 Investeringen en energielasten Energiesprong woningbouw Maria van Bourgondiëlaan te Eindhoven. 1 Inleiding Bijlage I 20111278-07 Investeringen en energielasten Energiesprong woningbouw Maria van Bourgondiëlaan te Eindhoven Datum Referentie Behandeld door 13 december 2011 20111278-07 P. Smoor/LSC 1 Inleiding

Nadere informatie

Dat doen we door te isoleren en te ventileren en zelf stroom te produceren.

Dat doen we door te isoleren en te ventileren en zelf stroom te produceren. Duurzaam Wonen Fijner en zuiniger wonen. Dat is waar Duurzaam Wonen om draait. De voordelen van Duurzaam Wonen op een rijtje: Lekker warm in de winter Gezonde lucht in huis Een zuiniger huis Hoe maken

Nadere informatie

Woonburg. Nieuwsbrief. Wijkvernieuwing Oost-Souburg. Nummer 2 l juni 2011

Woonburg. Nieuwsbrief. Wijkvernieuwing Oost-Souburg. Nummer 2 l juni 2011 Nieuwsbrief Wijkvernieuwing Oost-Souburg Woonburg Nummer 2 l juni 2011 2 Nieuwsbrief Wijkvernieuwing Oost-Souburg In de nieuwsbrief nummer 1 hebben wij u verteld dat het schetsontwerp van 80 woningen groot

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie. Kenmerken van project Venenlaankwartier

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie. Kenmerken van project Venenlaankwartier informatie VENENLAANKWARTIER FASE 3 JANUARI 2016 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2016 wil Intermaris bij 33 woningen in uw buurt in het Venenlaankwartier

Nadere informatie

De Krijntjes. Onderhoud De Krijntjes. Rucphen. De werkzaamheden vinden plaats aan de woningen in deze straten: Achterhoeksestraat

De Krijntjes. Onderhoud De Krijntjes. Rucphen. De werkzaamheden vinden plaats aan de woningen in deze straten: Achterhoeksestraat Onderhoud De Krijntjes Rucphen De werkzaamheden vinden plaats aan de woningen in deze straten: Achterhoeksestraat De Krijntjes Jan van Eyckstraat Pieter Breughelstraat Rubensstraat van den Houtestraat

Nadere informatie

Rapportage Energiebus. BC Kleine Jan, Huizen

Rapportage Energiebus. BC Kleine Jan, Huizen Rapportage Energiebus BC Kleine Jan, Huizen Type woningen: 54 eengezinswoningen met een oppervlak van 100 m2. Bouwjaar: 1957 Op verzoek van: Bewonerscommissie Verhuurder: De Alliantie Datum bezoek: 21-6-2013

Nadere informatie

Doelstelling en doelgroep

Doelstelling en doelgroep klimaat op maat Klimaat op maat Het klimaat verandert en de olievoorraden raken langzaamaan op. Dat laatste betekent concreet dat de energieprijzen naar verwachting flink stijgen in de komende decennia.

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. over de energievergoeding, het verbruik en de energieleverancier

Veelgestelde vragen. over de energievergoeding, het verbruik en de energieleverancier Veelgestelde vragen over de energievergoeding, het verbruik en de energieleverancier Inhoudsopgave Energievergoeding Pag. 3 Energieleverancier Pag. 6 Energieverbruik Pag. 8 Vragen of opmerkingen Pag. 9

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie HOLENWEG EN VENENLAAN

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie HOLENWEG EN VENENLAAN informatie HOLENWEG EN VENENLAAN APRIL 2015 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2015 wil Intermaris bij 34 woningen aan de Holenweg en Venenlaan in Hoorn

Nadere informatie

ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER ALLES-IN-HUIS. Zonnepanelen. Nieuw dak. Warmtepomp. Isolerend glas. Nieuwe gevel. WTW-installatie.

ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER ALLES-IN-HUIS. Zonnepanelen. Nieuw dak. Warmtepomp. Isolerend glas. Nieuwe gevel. WTW-installatie. ALLES-IN-HUIS Zonnepanelen Warmtepomp WTW-installatie Niewe kozijnen Nieuw dak Isolerend glas Nieuwe gevel Nieuwe deuren ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER Je woning

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 2

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 2 informatie MOLENBUURT FASE 2 JANUARI 2016 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2016 wil Intermaris bij 40 woningen aan de Paltrokmolen in Purmerend de vloer

Nadere informatie

Onderhoudswerkzaamheden en energiebesparende maatregelen

Onderhoudswerkzaamheden en energiebesparende maatregelen informatie CORNELIS DIRKSZOONLAAN OKTOBER 2015 Onderhoudswerkzaamheden en energiebesparende maatregelen Wij nodigden u uit voor een bewonersavond. Tijdens deze Kenmerken project Cornelis Dirkszoonlaan

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen

Energiebesparende maatregelen informatie KUIL WEST PAARDENSTEEG NOVEMBER 2016 Energiebesparende maatregelen Kenmerken van project Kuil West Paardensteeg In 2017 wil Intermaris bij 36 seniorenwoningen aan de Kuil, West en Paardensteeg

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie. Kenmerken van project Venenlaankwartier

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie. Kenmerken van project Venenlaankwartier informatie VENENLAANKWARTIER FASE 2 OKTOBER 2015 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2016 wil Intermaris bij 171 woningen in het Venenlaankwartier in Hoorn

Nadere informatie

De woningen PVO heeft een 0-meting laten uitvoeren door ARCADIS. De hoofdconclusies zijn per onderdeel zijn hieronder weergegeven.

De woningen PVO heeft een 0-meting laten uitvoeren door ARCADIS. De hoofdconclusies zijn per onderdeel zijn hieronder weergegeven. Bijlage 1 Samenvatting onderzoek ARCADIS De woningen PVO heeft een 0-meting laten uitvoeren door ARCADIS. De hoofdconclusies zijn per onderdeel zijn hieronder weergegeven. Buitenschil De buitenwanden bestaan

Nadere informatie

Onderhoud 84 WONINGEN. Sprundel. De werkzaamheden vinden plaats aan de woningen in deze straten:

Onderhoud 84 WONINGEN. Sprundel. De werkzaamheden vinden plaats aan de woningen in deze straten: Onderhoud 84 WONINGEN Sprundel De werkzaamheden vinden plaats aan de woningen in deze straten: Graaf Ansfriedstraat Benedictastraat Anna Leonorastraat Anna Salomestraat Koekoekstraat Noorderstraat 8 september

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie HOORN NOORD. Kenmerken van project Hoorn Noord fase 1

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie HOORN NOORD. Kenmerken van project Hoorn Noord fase 1 informatie HOORN NOORD FASE 1 APRIL 2016 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2016 wil Intermaris bij 113 woningen in Hoorn Noord de vloer, de gevels en

Nadere informatie

Investeer slim in uw woning met energiebesparende maatregelen. Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen

Investeer slim in uw woning met energiebesparende maatregelen. Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen Investeer slim in uw woning met energiebesparende maatregelen Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen Slim besparen Er zijn veel mogelijkheden om te besparen op energie! Echt slim besparen op energie

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid informatie IJSSELSTRAAT E.O. NOVEMBER 2017 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2018 wil Intermaris bij 93 huurwoningen aan de IJsselstraat e.o. in Purmerend

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden. J.P. Thijssepark in Naarden

Energiebesparende werkzaamheden. J.P. Thijssepark in Naarden Energiebesparende werkzaamheden J.P. Thijssepark 34 104 in Naarden 1 19.15-19.30 uur ontvangst 19.30-20.15 uur presentatie Marvin de Jong Projectleider Henk Snoeks Architect 20.15-21.00 uur beantwoorden

Nadere informatie

31 woningen Indische buurt. Bijeenkomst op 11 juni 2019.

31 woningen Indische buurt. Bijeenkomst op 11 juni 2019. 31 woningen Indische buurt Bijeenkomst op 11 juni 2019. Programma 1. Opening 2. Voorstellen 3. De projectcommissie 4. Stand van zaken 5. Wat gaan we doen? 6. De werkzaamheden 7. Wat betekent het voor u?

Nadere informatie

Verduurzaming Acaciastraat

Verduurzaming Acaciastraat Agenda: Visie en ambitie Strategie Huurprijs beleid Kwaliteit Onderzoek Huurders Planning Bewonerscommissie Visie en ambitie Woonservice IJsselland: Ondernemingsplan 2016-2020: Betaalbare en duurzame woningen.

Nadere informatie

Wethouder Bert van der Meij

Wethouder Bert van der Meij Welkom! Nul op de Meter -pilot Oostvoorne, 8 maart 2016 Welkom! Wethouder Bert van der Meij 1 Vanavond Welkom Inleiding Brainstorm ervaringen en wensen Uitleg Nul op de Meter Samenvatting Hoe nu verder?

Nadere informatie

Aanleiding. Mix van huurprijzen in Stadhouderslaan Meer comfort Duurzaamheid verbeteren Mix in woningtypen in Stadhouderslaan

Aanleiding. Mix van huurprijzen in Stadhouderslaan Meer comfort Duurzaamheid verbeteren Mix in woningtypen in Stadhouderslaan Agenda 17:00 17:10 17:20 17:30 17:55 18:15 18:20 18:35 Inloop Opening door Arianne van Geel, manager Wonen bij Woonvisie Uitleg stemkastje en de 1 e vragen door Atmane Hamdi (Sociaal projectleider ) Toelichting

Nadere informatie

Bespaar op energie én uw woonlasten samen met Woonpartners

Bespaar op energie én uw woonlasten samen met Woonpartners ENERGIE ZUINIGER WONEN! Bespaar op energie én uw woonlasten samen met Woonpartners 1 Energiebesparingsproject Energie besparen is een zaak van iedereen. Daarom investeert Woonpartners samen met haar huurders

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN groot onderhoud

SOCIAAL PLAN groot onderhoud SOCIAAL PLAN groot onderhoud Inhoud Uw thuis is ons werk Onderhoud aan uw woning Planning van werkzaamheden Voorzieningen tijdens de werkzaamheden Wat betekent dit voor uw portemonnee? Schade Plezierig

Nadere informatie

Groot onderhoud 150 De Jeu woningen

Groot onderhoud 150 De Jeu woningen Groot onderhoud 150 De Jeu woningen huurwoningen Onderwerpen Welkom en voorstellen Terugblik Aangepast ontwerp (buitenzijde) In de woning en zonwering Woonlasten en huurprijs Planning en proces Algemene

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Boezemstraat / Molenvlietsingel

Informatiebijeenkomst Boezemstraat / Molenvlietsingel Informatiebijeenkomst Boezemstraat / Molenvlietsingel Voorstellen QuaWonen NBU John Bos Edward de Jager Floor Verdoorn Maarten Cornet Richard Buijs Ludo Peeters Agenda Resultaten Vragenlijsten Onderhoudsplan

Nadere informatie

Onderhoudswerkzaamheden en energiebesparende maatregelen

Onderhoudswerkzaamheden en energiebesparende maatregelen informatie MARKGOUW OKTOBER 2014 Onderhoudswerkzaamheden en energiebesparende maatregelen In september nodigden wij u uit voor een bewonersavond. Tijdens deze avond hebben wij bij u opgehaald welke werkzaamheden

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie HOORN NOORD. Kenmerken van project Hoorn Noord fase 2

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie HOORN NOORD. Kenmerken van project Hoorn Noord fase 2 informatie HOORN NOORD FASE 2 MEI 2016 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2016 wil Intermaris bij 113 woningen in Hoorn Noord in Hoorn de vloer, de gevels

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 21 december 2017 Agenda: 1. Opening 2. Terugkoppeling koude opnames 3. Uitgangspunten (technisch en sociaal) 4. Verslag vorige bijeenkomst

Nadere informatie

Verslag Bewonersbijeenkomst Ringweg en Westzanerdijk

Verslag Bewonersbijeenkomst Ringweg en Westzanerdijk Verslag Bewonersbijeenkomst Ringweg en Westzanerdijk Dinsdag 25 november 2014 Locatie: het Blauwe Pand in Zaandam Verslaglegging: Suzanne Witteman van De Wijde Blik Op dinsdagavond 25 november 2014 organiseerde

Nadere informatie

in één dag van gedateerd naar duurzaam wonen

in één dag van gedateerd naar duurzaam wonen Aannemersbedrijf van Agtmaal Oudenbosch in één dag van gedateerd naar duurzaam wonen Een nieuwe start voor Oud Vossemeer NIEUWWONEN IN UW WONING Download de Layar app, scan deze pagina en bekijk hoe wij

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie. Kenmerken van project Het Oude Ambacht

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie. Kenmerken van project Het Oude Ambacht informatie HET OUDE AMBACHT MAART 2015 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2015 wil Intermaris bij 118 woningen aan Het Oude Ambacht in Hoorn de vloer

Nadere informatie

Groot onderhoud Heilige Stoel, Homberg, Kraaijenberg nieuws 1

Groot onderhoud Heilige Stoel, Homberg, Kraaijenberg nieuws 1 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief over het groot onderhoud aan de Heilige Stoel, Homberg en Kraaijenberg in Wijchen. Op dit moment werkt Talis aan de voorbereidingen. Op 10 en 11 maart organiseerden wij

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid informatie VIJZELMOLEN EN WATERMOLEN NOVEMBER 2017 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2018 wil Intermaris bij 172 huurwoningen aan de Vijzelmolen en Watermolen

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie. Kenmerken van project Grote Waal Noord

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie. Kenmerken van project Grote Waal Noord informatie GROTE WAAL NOORD FEBRUARI 2015 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2015 wil Intermaris bij 146 woningen in de Grote Waal Noord de vloer en het

Nadere informatie

Hoe investeer ik slim? Regel het op Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen

Hoe investeer ik slim? Regel het op   Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen Hoe investeer ik slim? Regel het op www.energiebespaarlening.nl Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen Slim besparen Er zijn veel mogelijkheden om te besparen op energie! Echt slim besparen op energie

Nadere informatie

Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014

Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014 Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 13 mei 2014 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen: Van

Nadere informatie

Casus VerbeterUwHuis.nl

Casus VerbeterUwHuis.nl Casus VerbeterUwHuis.nl Project Naam deelnemer >>Als het gaat om energie en klimaat 1 A. In de gesprekken die jullie met bewoners gaan voeren is het van belang om zo veel mogelijk informatie boven tafel

Nadere informatie

Samen naar een vernieuwde, duurzame Bloemwijk

Samen naar een vernieuwde, duurzame Bloemwijk Samen naar een vernieuwde, duurzame Bloemwijk Programma vanavond 1 Woonbond / klankbordgroep Marieke van den Helder 2 Constructief onderzoek Maurizio Martina 3 Bevindingen Woonbond Siem Goede 4 Gevolgen

Nadere informatie

Aan de slag Start werkzaamheden

Aan de slag Start werkzaamheden nieuwsbrief HOORN NOORD FASE 1 JULI 2016 nr 1 Aan de slag Start werkzaamheden In april ontving u van ons een brief dat 77% van de bewoners instemde met de werkzaamheden en bijbehorende huurverhoging, ondertussen

Nadere informatie

2. De heer Mulder stelt de bij dit project betrokken personen voor.

2. De heer Mulder stelt de bij dit project betrokken personen voor. Dia Toelichting 1. Marcel Mulder, wijkmanager, heet allen welkom. 2. De heer Mulder stelt de bij dit project betrokken personen voor. 3. De heer Mulder geeft een toelichting op de Noord en Zuid splitsing.

Nadere informatie

Investeer slim in uw woning met energiebesparende maatregelen. Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen

Investeer slim in uw woning met energiebesparende maatregelen. Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen Investeer slim in uw woning met energiebesparende maatregelen Aantrekkelijke rente - boetevrij aflossen Slim besparen 2 Slimme investeerder Familie Roubos: We wonen in een hoekhuis met veel ramen en hebben

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 1

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 1 informatie MOLENBUURT FASE 1 NOVEMBER 2015 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2016 wil Intermaris bij 20 woningen aan de Stellingmolen, Weidemolen en

Nadere informatie

Aan de slag Start werkzaamheden

Aan de slag Start werkzaamheden nieuwsbrief HOORN NOORD FASE 2 SEPTEMBER 2016 nr 1 Aan de slag Start werkzaamheden In juli ontving u van ons een brief dat 72% van de bewoners instemde met de werkzaamheden en bijbehorende huurverhoging.

Nadere informatie

Rapportage Energiebus

Rapportage Energiebus Rapportage Energiebus Amstelstraat, Assen Type woningen: 107 flats met interne galerij, 50 m2, bedrijfs- en algemene ruimten op de begane grond Bouwjaar: 1974 Op verzoek van: Huurdersorganisatie Amstelflat

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE PLANMATIG ONDERHOUD EN ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN. F. Nightingalestraat, C. de Langestraat, A. Jacobsstraat en

INFORMATIEBOEKJE PLANMATIG ONDERHOUD EN ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN. F. Nightingalestraat, C. de Langestraat, A. Jacobsstraat en INFORMATIEBOEKJE PLANMATIG ONDERHOUD EN ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN F. Nightingalestraat, C. de Langestraat, A. Jacobsstraat en A. Schweitzerslaan in Haarlem Informatie voor bewoners Aan dit boekje kunnen

Nadere informatie

Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 13 t/m 33b

Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 13 t/m 33b Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 13 t/m 33b 1 Inhoudsopgave 1. Zuiniger en comfortabeler 3 2. Wat gaat er precies gebeuren? 4 2.1

Nadere informatie

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN Bewonersboekje rode en blauwe blokken, 31 januari 2018 FM A Inhoudsopgave Projectteam Inhoudsopgave 1 Het projectteam 1 Jan van Cooten Projectleider Voorwoord

Nadere informatie

Waarom wordt flat 11 opgeknapt?

Waarom wordt flat 11 opgeknapt? Waarom wordt flat 11 opgeknapt? Waarom renovatie/groot onderhoud van flat 11? Flat 11 - Prinses Margrietlaan te Kerkebosch Zeist De flat is uit de jaren 60 en heeft een opknapbeurt nodig. 17520. Voorlopig

Nadere informatie

Aan de slag Start werkzaamheden

Aan de slag Start werkzaamheden informatie CAVALJEPLEIN EN JHR VAN CITTERSPLEIN MAART 2015 Aan de slag Start werkzaamheden In januari ontving u van ons een brief dat een ruime meerderheid van de bewoners instemde met de werkzaamheden

Nadere informatie

Warm & energiezuinig wonen!

Warm & energiezuinig wonen! Warm & energiezuinig wonen! Informatiebrochure Voorstel voor het verbeteren van uw huis aan de Karekietstraat, de Piersonstraat en De Savornin Lohmansstraat in Brummen. De 22 huizen aan de Karekietstraat,

Nadere informatie

Versterken naar nul-op-de-meter

Versterken naar nul-op-de-meter Versterken naar nul-op-de-meter Inhoudsopgave 1. Goed wonen voor iedereen... 2 2. Ons plan in tien stappen 3 3. Nul-op-de-meter: wat is dat? 4 4. Hoe doen we dat? 5 5. Wat kost dat? 6 2 1. Goed wonen voor

Nadere informatie

Toekomst huurwoningen. Drieboomlaan, Binneblijfstraat en Merensstraat

Toekomst huurwoningen. Drieboomlaan, Binneblijfstraat en Merensstraat Toekomst huurwoningen Drieboomlaan, Binneblijfstraat en Merensstraat Opzet van de avond Voorstellen Aanleiding Presentatie technisch h onderzoek Fugro Conclusie onderzoek Samen met u Ruimte voor vragen

Nadere informatie

Spatter-Fortuinstraat Informatieavond. 19 februari 2014

Spatter-Fortuinstraat Informatieavond. 19 februari 2014 Spatter-Fortuinstraat Informatieavond 19 februari 2014 2 Welkom Dirk van der Grijn 3 Toekomst complex Hoezo? We gaan een besluit nemen We willen hiervoor zo veel mogelijk draagvlak creëren We onderbouwen

Nadere informatie

energiebesparing bestaande bouw Harderwijk 26 mei 2015

energiebesparing bestaande bouw Harderwijk 26 mei 2015 energiebesparing bestaande bouw Harderwijk 26 mei 2015 Marc Smijers M 06-23924330 www.smijers-energieadvies.nl info@smijers-energieadvies.nl 1 Onderwerpen Relatie tussen energielabel en energiegebruik

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 Kleine Ooievaar (flat 1) Rembrandtplein (flat 3-4)

Nieuwsbrief 5 Kleine Ooievaar (flat 1) Rembrandtplein (flat 3-4) Mei 2013 Nieuwsbrief 5 Kleine Ooievaar (flat 1) Rembrandtplein (flat 3-4) Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over de plannen voor seniorenhuisvesting op het Rembrandtplein

Nadere informatie

Algemene informatie. Opname. Overlast. Planning. Asbestinventarisatie. Werken in een bewoond huis

Algemene informatie. Opname. Overlast. Planning. Asbestinventarisatie. Werken in een bewoond huis Algemene informatie Opname In de komende periode maakt de woonconsulent met u een persoonlijke afspraak voor de opname in uw woning. De uitvoerder komt bij u langs om de opname te doen, hij bekijkt enkele

Nadere informatie

Meer comfort, lagere woonlasten

Meer comfort, lagere woonlasten informatie VENENLAANKWARTIER JANUARI 2015 Meer comfort, lagere woonlasten Onderhoudswerkzaamheden en energiebesparende maatregelen In september nodigden wij u uit voor een eerste inloopavond. Tijdens deze

Nadere informatie

Vloerisolatie in vijf stappen

Vloerisolatie in vijf stappen Vloerisolatie in vijf stappen Vloerisolatie in vijf stappen Heeft u in de winter vaak last van koude voeten en hoge energiekosten? Daar is wat aan te doen: goede vloerisolatie. Als u uw kruipruimte of

Nadere informatie

DIERBAAR IS DUURZAAM 5/6/2013 INHOUD ENERGIEBESPARING IN HOF VAN DELFT BIJ VOOROORLOGSE WONINGEN. Ilse Rijneveld

DIERBAAR IS DUURZAAM 5/6/2013 INHOUD ENERGIEBESPARING IN HOF VAN DELFT BIJ VOOROORLOGSE WONINGEN. Ilse Rijneveld DIERBAAR IS DUURZAAM ENERGIEBESPARING IN HOF VAN DELFT BIJ VOOROORLOGSE WONINGEN Ilse Rijneveld afdeling Veiligheid, Advies monumenten Gemeente Delft INHOUD ENERGIEBESPARING HOF VAN DELFT: VOOROORLOGSE

Nadere informatie

Stroomversnelling Paddepoel

Stroomversnelling Paddepoel Stroomversnelling Paddepoel Groningen, 22 januari 2015 Welkom, even voorstellen Dura Vermeer Ronald Haafkes projectmanager Ronald Krommendijk bewonersbegeleider Jeroen de Blok bewonersbegeleider Lefier

Nadere informatie

Wierden Europaring 7 woningen nul-op-de-meter groot onderhoud. 12 februari 2019

Wierden Europaring 7 woningen nul-op-de-meter groot onderhoud. 12 februari 2019 Wierden Europaring 7 woningen nul-op-de-meter groot onderhoud 12 februari 2019 2 EVEN VOORSTELLEN Johan Kleinjan Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg Berto Boeve Loohuis Installatietechnieken Wouter Ribberink

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Over zonnepanelen

Veel gestelde vragen Over zonnepanelen A. Opbrengsten zonnepanelen Hoeveel brengen de zonnepanelen op en kunnen jullie dat garanderen? De te verwachten opbrengst van een installatie is een indicatie. De werkelijke opbrengst kan iets hoger of

Nadere informatie

Startadvies Energiebesparing

Startadvies Energiebesparing Startadvies Stephanusplein 1, 7772 BR Hardenberg Startadvies : Op basis van de besparingscheck (zie bijlage) heeft uw woning een indicatief energielabel F. Het energielabel voor woningen loopt van A tot

Nadere informatie

TRANSVORM SCENARIO S FASE 2 & FASE 3 STAATSLIEDENBUURT SLIEDRECHT. 11 januari 2018

TRANSVORM SCENARIO S FASE 2 & FASE 3 STAATSLIEDENBUURT SLIEDRECHT. 11 januari 2018 TRANSVORM SCENARIO S FASE 2 & FASE 3 STAATSLIEDENBUURT SLIEDRECHT DOEL PRESENTATIE VOORSTELRONDE WERKZAAMHEDEN TOT NU TOE HUIDIGE STAAT WONINGEN EISEN EN WENSEN KLANKBORDGROEP UITGANGSPUNTEN VANUIT TABLIS

Nadere informatie

De succesvolle aanpak van VvE Hamershof Leusden

De succesvolle aanpak van VvE Hamershof Leusden De succesvolle aanpak van VvE Hamershof Leusden Inhoud VvE bewoners Hamershof Motivatie Zekerheden & voorspelbaarheid Individuele benadering Besluit in de ALV Samengevat Sander van Velthoven & René Pie

Nadere informatie

wordt mede mogelijk gemaakt door:

wordt mede mogelijk gemaakt door: Welkom wordt mede mogelijk gemaakt door: Het Nationaal Energiebespaarfonds Stimuleren energiebesparing in de bestaande woningbouw Vermogen: 300 miljoen Fondsperiode: tot en met eind 2018 Product: laagrentende

Nadere informatie

Onderhoud. Woningverbetering en planmatig onderhoud 2013. Woonburg

Onderhoud. Woningverbetering en planmatig onderhoud 2013. Woonburg Onderhoud Woningverbetering en planmatig onderhoud 2013 Woonburg 2 2 Onderhoud Woningverbetering en planmatig onderhoud 2013 Ook dit jaar voert Woonburg onderhoud uit aan verschillende woningen. In deze

Nadere informatie

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN Bewonersboekje groene blokken, 31 januari 2018 FM A Inhoudsopgave Projectteam Inhoudsopgave 1 Het projectteam 1 Jan van Cooten Projectleider Voorwoord 2 Van de

Nadere informatie

Samen geeft energie Fatima

Samen geeft energie Fatima Samen geeft energie Fatima Samen geeft energie Project van de gemeente Tilburg Gebaseerd op burgerinitiatief energiebesparing bij particuliere woningeigenaren groep van 20 vergelijkbare woningen in een

Nadere informatie

OPNAME FORMULIER ENERGIELABEL. Adres: Dorpsstraat 1. familiejansen@teylingen.nl

OPNAME FORMULIER ENERGIELABEL. Adres: Dorpsstraat 1. familiejansen@teylingen.nl OPNAME FORMULIER ENERGIELABEL Naam: Fam. Jansen Adres: Dorpsstraat 1 Postcode: Woonplaats: Email: Woningtype: 1111 AA Sassenheim familiejansen@teylingen.nl Meanderwoning Datum: 16 januari 2013 1. VRAGEN

Nadere informatie

Presentatie VTW. Duurzame governance. 9 mei Arnhem 7 juni Eindhoven 20 juni Zaandam

Presentatie VTW. Duurzame governance. 9 mei Arnhem 7 juni Eindhoven 20 juni Zaandam Presentatie VTW Duurzame governance 9 mei Arnhem 7 juni Eindhoven 20 juni Zaandam Leendert Odijk Commissaris bij Woonstichting thuis in Eindhoven In 2017 gehele voorraad gemiddeld Label B (circa 10.500

Nadere informatie

wordt mede mogelijk gemaakt door

wordt mede mogelijk gemaakt door Welkom wordt mede mogelijk gemaakt door Het Nationaal Energiebespaarfonds Stimuleren energiebesparing in de bestaande woningbouw Vermogen: 300 miljoen Fondsperiode: tot en met eind 2018 Product: laagrentende

Nadere informatie

Onderhoudsproject de Donge. 1 t/m 23, 30 t/m 52

Onderhoudsproject de Donge. 1 t/m 23, 30 t/m 52 Onderhoudsproject de Donge 1 t/m 23, 30 t/m 52 Geachte bewoner(s) Met dit boekje willen we u als bewoner van de Donge informeren over het groot onderhoud dat Patrimonium Barendrecht laat uitvoeren aan

Nadere informatie