ENERGIEBESPARING: INTAKE & ADVIES LEONARD TERSTEEG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ENERGIEBESPARING: INTAKE & ADVIES LEONARD TERSTEEG"

Transcriptie

1 ENERGIEBESPARING: INTAKE & ADVIES LEONARD TERSTEEG

2 INTRODUCTIE EnergiePartners is een snelgroeiend energieadviesbureau uit Utrecht dat een bijdrage wil leveren aan het verduurzamen van de wereld. Deze bijdrage bestaat uit het stoppen van energieverspilling bij MKB bedrijven. Wij geven onze klanten concrete en praktische adviezen waarvan een belangrijk deel direct geld oplevert. Hierbij combineren we informatie van de bedrijfslocatie met inzicht in het energieverbruik van ondernemers tot een advies in de door ons ontwikkelde Energieplanner. Om sneller en beter advies te geven willen we in dit project de informatie verzameling ter plekke en de daaruit volgende acties automatiseren. DOEL Het hoofddoel van het project is het versnellen van het proces door adviseurs om een gepersonaliseerd advies op te leveren. Dit proces bestaat uit een aantal stappen: 1. Langsgaan op locatie en inventariseren van de energieverbruikers (anno 2018 nog op papier) 2. Valideren van de cijfers van deze inventarisatie 3. Check op relevante verplichte (wettelijke) energiebesparende acties 4. Opstellen aanvullende acties o.b.v. inventarisatie en meetdata 5. Opleveren van het advies a. Meeleveren van een energielabel van het pand b. Ondersteuning maatwerkadvies n.a.v. label 6. Bespreken van het advies De focus van het project ligt op het automatiseren van stap 1 t/m 4, omdat hier de meeste tijdswinst en kwaliteitsverbetering te behalen valt. Concreet betekent dit dat er: een app gebouwd wordt voor stap 1 en 2 (de intake) een datamodel gemaakt wordt voor het opslaan en communiceren van de data een API en logica op de server wordt ingericht t.b.v. stap 3 en 4 (het adviesdeel) implementeren stap 5a en 5b. Dit vergt aanpassingen aan stap 1, 2, 3 en 4. optioneel een doe het zelf variant (light versie) gemaakt wordt voor ondernemers. Hiermee wordt de adviseur (deels) overbodig. WAT IS DE FUNCTIONALITEIT VAN DE GAME EN/OF SOFTWARE? De intake app leidt de adviseur intuïtief door de opname heen en sluit aan bij de bestaande praktijk. Dat wil zeggen dat er na een korte introductie met de ondernemer door het pand wordt gelopen en stilgestaan bij de verschillende verbruikers in het pand. Zaak is om dit slim te doen, zodat de adviseur zo min mogelijk hoeft in te voeren. Denk hierbij aan standaard ruimtes / verbruikers (technische ruimte, toilet, gang, computers, koelkasten) en verbruikers afhankelijk van branche (bv. spuitcabine bij schadehersteller) / type pand (zoals een vergaderruimte in een kantoor).

3 Deze intake app bevat daarom de volgende functies: Aanmaken nieuw / openen bestaand bedrijf met volgende gegevens o Bedrijf: naam, contactgegevens, project, branche, openingstijden o Pand: oppervlakte, bouwjaar, adres, eigendom, label o Energie: energierekeningen, aansluitingen Gegevens in te voeren per ruimte of verbruiker o Standaard ruimte en/of verbruikers te laden obv bovenstaande bedrijfsgegevens o Toevoegen / dupliceren van ruimtes o Kentallen van ruimte aanpassen (aantallen, bedrijfstijden, oppervlakten) o Diverse typen energieverbruikers op te nemen in een pand (denk aan verschillende soorten verlichting, verwarming, ventilatie, kantoorapparatuur, zonnepanelen etc.) o Eigenschappen van verbruikers aan te passen (denk aan aantallen, bedrijfstijden, regelingen, instellingen) o Optioneel: oppervlaktes van vloeren, wanden en ramen m.b.v. de camera (bv. door afstand tot focuspunt te gebruiken) vaststellen Gegevens te synchroniseren met de Energieplanner o Dient ook offline te werken en dan later bij verbinding alsnog te synchroniseren o Niet alleen opgenomen informatie, maar ook resultaat dient. Ondersteuning voor foto s te bieden o Foto s maken van ruimte / apparaten o Uploaden van foto s naar Google Drive o Koppelen van foto s aan ruimten, verbruikers en/of acties Samenvatting maken o Totaalbalans op te stellen per verbruiksthema (verlichting, verwarming, ventilatie, kantoorapparatuur etc.) o Eerste controle op compleetheid doen (invoer vergelijken met totaal van de energierekening) m.b.v. bovenstaande balans o Validatie doen op de invoer o.b.v. branchekentallen en eerdere opgenomen panden o Controles en aanpassingen op thema niveau o Weergeven acties waarvoor geen verdere validatie nodig is o Weergeven overige acties na validatie / akkoord adviseur Notities toe te voegen o Tekstueel o Ondersteuning Speech To Text Verschillende type gebruikers te ondersteunen: o Superusers (intern) o Externe adviseurs/gebruikers Alle functionaliteiten Beperkte functionaliteiten (subset van alle) o Eindgebruikers/ondernemers (voor light / doe het zelf variant) Lay out van de app beperkt in te stellen (huisstijl Energiepartners of van de klant (externe adviseur): o Naamgeving o Logo o Kleuren van beperkt aantal UI elementen

4 Het advies/backend deel kan Veelgebruikte acties automatisch genereren obv intake informatie. Bv. adviseur telt 20 conventionele TL buizen en 2500 branduren dan geeft de logica de actie terug: Vervang oude TL door LED inclusief investering, besparing, terugverdientijd) Wettelijk verplichte acties automatisch genereren (bv. Isoleer leidingen en appendages als uit de intake blijkt dat deze ongeïsoleerd zijn. Complexere logica aan (bv. Pas vrije koeling toe mits aan aantal bouwkundige eisen, verbruiksgrenzen, type koelinstallatie, oppervlakte serverruimte en aantal servers voldaan is) Synchroniseert gegevens met de Energieplanner database Ingevoerde gegevens van een bedrijf wijzigen Rekenkern om ingevoerde gegevens te vertalen naar een energielabel (volgens BRL 9501 norm) Rekenkern om ingevoerde gegevens te vertalen naar een maatwerkadvies TOEPASSINGSGEBIED De te ontwikkelen software zetten we in voor onze bedrijfsvoering het besparen van energie. Hierbij maken zowel onze eigen interne adviseurs, externe adviseurs als eindklanten gebruik van bestaande software en de te ontwikkelen software in dit project. De gemiddelde eindklant is een middelgrote energieverbruiker. Denk hierbij aan bedrijven, sportverenigingen en zorginstellingen met een totale energierekening tussen ongeveer en per jaar.

5 CONTEXT/GERELATEERD WERK Voor een sfeerimpressie van de bestaande software en dienstverlening: Een filmpje van een klant en hun resultaat: Een demo account: o o gebruiker: demouu o wachtwoord: demouu T.a.v. het ontwerp van de intake app, hieronder een screenshot van een eetdagboek. Uiteraard opgezet met een heel ander doel, maar met hetzelfde idee van snel opnemen waar hoeveel energie verbruikt wordt. Uiteraard zijn er qua uitvoering verschillen, zoals de energie eenheden (calorieën ipv kwh stroom en m3 gas) en de verdeling naar activiteit (slapen, fietsen, bureauwerk) i.p.v. naar thema (verlichting, verwarming, ventilatie etc). WAAROM IS HET PROJECT INTERESSANT? Het potentieel van energiebesparing bij MKB ers is groot en valt vaak tussen wal en schip in nationale discussies over energie. Hier gaat het ofwel over consumenten (de grootste massa) ofwel over industrie (de grootste verbruikers). Er zijn maar weinig bedrijven écht aan de slag. Dat biedt kansen om serieuze stappen te zetten om te verduurzamen. Simpele acties (zoals het uitzetten van de verwarming) hebben al snel een groot effect. Zie bijvoorbeeld deze berichtgeving over gasverspilling stoppen en daaropvolgende motie in de Tweede Kamer. Door een goede intake app zijn wij en andere adviseurs in staat om sneller en tegen lagere kosten advies aan bedrijven aan te bieden en zo meer bedrijven te betrekken bij het besparen van energie.

6 WAAROM IS HET PROJECT INTERESSANT VOOR DE STUDENT? Als student krijg je in dit project de mogelijkheid om: bij te dragen aan verduurzaming van bedrijven door traject van advies tot uitvoering te versnellen en toegankelijker te maken. concreet resultaat te leveren wat direct gebruikt en doorontwikkeld wordt en niet in de la verdwijnt relevante praktijkervaring op te doen met moderne web en mobiele technologie vrij een ontwerp te maken: er is geen bestaande app als vertrekpunt waardering voor je bijdrage: als kleine organisatie kunnen we dankzij jou echt stappen zetten Verwachte output is: DELIVERABLES Halverwege project bèta versie project voor intern gebruik van stap 1 van het proces. Uitkomsten zijn voor het verbeteren van de gebruikerservaring bedrijfsbezoek (op fietsafstand van Utrecht) geweest waarbij iemand meeloopt/ kijkt om werkwijze van adviseur in de praktijk te zien visualisatie en documentatie datamodel en opslag van de inventarisatie (lokaal en serverside) Einde project werkend prototype op minimaal Android toestellen en bij voorkeur ook ios. Hoeft niet in de Google Play Store te liggen, mag wel. praktijk test met adviseur Energiepartners in een bedrijfspand data synchronisatie via API tussen Energieplanner en intake app backend logica ingericht om van intake informatie automatisch acties te genereren broncode incl. documentatie beschrijving ontwerp inclusief datamodel, aannames en afwegingen Gitlab milestones en issues ondersteuning voor gebouwlabels en maatwerkadvies (EPA U) PROJECTDUUR De looptijd van het project is september 2018 t/m januari 2019.

7 ONTWERP GRENZEN BEPERKENDE VOORWAARDEN De app werkt in een offline omgeving. In de praktijk zal een adviseur in ruimten zonder internetverbinding komen (denk aan kelders of beveiligde kamers) of op een tablet werken zonder mobiele dataverbinding en geen WiFi op locatie Mogelijkheid om intake en advies in delen te doen en op verschillende platform (bv. aanmaken bedrijf achter het bureau en verwerken van eerder ontvangen info en verdergaan op locatie) Native app (Java, geen cross platform framework) draait minimaal op een Android platform en bij voorkeur ook op ios (objective C/Swift) Het server side deel integreert in de reeds bestaande Energieplanner software o Python als backend taal o MySQL als database SYSTEEM INPUT Input komt vanuit: de app (telefoon/tablet) de Energieplanner (vooraf ingevulde informatie) normaal gesproken 1 locatie en/of device (niet 2 adviseurs tegelijkertijd bezig) GEWENST GEDRAG Adviseur focust op contact met ondernemer en minder op verzamelen van informatie door de app. Adviseur hoeft minder actiegegevens in te voeren, maar vooral te controleren t.b.v. afronding advies. Ondernemer gaat sneller aan de slag door kortere doorlooptijd (momentum vasthouden). ONGEWENST GEDRAG Adviseur is meer tijd kwijt aan opname en gaat verder op papier. Adviseur maakt fouten als gevolg van de software en moet advies later corrigeren GEBRUIK VISUALISATIE De eindgebruiker heeft een zakelijke user interface. Doel is zo efficiënt mogelijk de noodzakelijke informatie in het systeem te krijgen. D.w.z. houd het zo simpel mogelijk. Data slechts 1x invoeren en op 1 plek, geen overbodige interface elementen, strakke, vrij steriele, lay out conform bijvoorbeeld de Material Design richtlijnen van Google. De user interface is ten dele instelbaar afhankelijk van de klant (bedrijfslogo, naam en kleuren).

8 ARTWORK Er is geen directe behoefte aan artwork. Wel moet er een userinterface worden opgeleverd die er verzorgd uitziet. Zie hierboven onder visualisatie. Eventuele icons, logo s en lettertypen worden aangeleverd. SPELERS /GEBRUIKERSPERSPECTIEF De software zal in een zakelijke context gebruikt worden door een adviseur. Zijn doel is kansen op energiebesparing zo snel en effectief mogelijk te identificeren en communiceren. ACTIES/HANDELINGEN Zie functionaliteit. VEREISTE MATERIALEN Hardware: Laptop/Desktop Tablet Telefoon Software: Webbrowsers (Firefox, Chrome, Safari, Edge, Android native browser) Energieplanner account Google Drive account t.b.v. opslag foto s Gitlab account (tbv de bestaande server side code basis) IDE (Eclipse/Android Studio en/of texteditor (bv. VIM/Sublime/Notepad++) MATERIALEN AANGELEVERD DOOR DE OPDRACHTGEVER Daarnaast t.b.v. het ontwikkelproces en tussentijdse releases: Server side code basis (Python) via Gitlab account Test server Test database Test devices (tablet/telefoon) met / zonder internetverbinding Maatregeldatabase met kentallen tbv geautomatiseerd doorrekenen van acties Documentatie rekenkern tbv labelsystematiek Huisstijl informatie van Energiepartners en 1 of meer klanten TESTOMGEVING De app moet uiteindelijk in de praktijk getest worden in een bedrijfspand als onderdeel van een adviestraject. Een adviseur van Energiepartners zal hiervoor beschikbaar zijn. CONTACTPERSOON Algemeen: Leonard Tersteeg, Technisch Directeur, , l.tersteeg@energiepartners.com Techniek: Jeroen Witteveen, Ontwikkelaar, j.witteveen@energiepartners.com

CURRICULUM PLANNING SCENARIO S TON PEETERS, DICK KAMPMAN

CURRICULUM PLANNING SCENARIO S TON PEETERS, DICK KAMPMAN CURRICULUM PLANNING SCENARIO S TON PEETERS, DICK KAMPMAN INTRODUCTIE Er komen steeds meer studenten op de opleiding Biologie af. Dit heeft als gevolg dat de zaalreserveringen en planning van docenten en

Nadere informatie

TRAIN SERVICE & SHUNTING PLANNER

TRAIN SERVICE & SHUNTING PLANNER TRAIN SERVICE & SHUNTING PLANNER BOB HUISMAN Dit projectplan is het startpunt voor de student om 1) een voorkeur voor een project uit te spreken en 2) te gebruiken als start informatie bij begin project.

Nadere informatie

SOKICKING ROBERT WEIJ, NICO GRIFFIOEN

SOKICKING ROBERT WEIJ, NICO GRIFFIOEN SOKICKING ROBERT WEIJ, NICO GRIFFIOEN Dit projectplan is het startpunt voor de student om 1) een voorkeur voor een project uit te spreken en 2) te gebruiken als start informatie bij begin project. Het

Nadere informatie

CHILD POWER: ONDERSTEUNING VAN KINDEREN VAN GESCHEIDEN OUDERS

CHILD POWER: ONDERSTEUNING VAN KINDEREN VAN GESCHEIDEN OUDERS CHILD POWER: ONDERSTEUNING VAN KINDEREN VAN GESCHEIDEN OUDERS FRANK DIGNUM Dit projectplan is het startpunt voor de student om 1) een voorkeur voor een project uit te spreken en 2) te gebruiken als start

Nadere informatie

Méér tijd en aandacht voor goede zorg

Méér tijd en aandacht voor goede zorg De Zorgapp Méér tijd en aandacht voor goede zorg Efficiënter werken Méér cliënttijd, minder administratie De cliënttijd verhogen en de administratieve vastlegging beperken, is de wens van iedere zorgverlener.

Nadere informatie

Paxton10 building intelligence wat is het? Waarom kiezen voor Paxton10? Beveiliging. Gemak. Energiebesparend

Paxton10 building intelligence wat is het? Waarom kiezen voor Paxton10? Beveiliging. Gemak. Energiebesparend Waarom kiezen voor Paxton10? Beveiliging Paxton10 is het eerste systeem dat out-of-the-box toegangscontrole, videomanagement en gebouwbeheersysteem in één oplossing aanbiedt. Hierdoor is het mogelijk bestaande

Nadere informatie

Werkinstructie/case. Revisie 2.1. Erik van Schaik

Werkinstructie/case. Revisie 2.1. Erik van Schaik Werkinstructie/case V ersie Revisie 2.1 Auteur Erik van Schaik Datum November 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Installeren van Prognotice Inspect 3 3 Klaarzetten van projecten in Prognotice Main 5 4

Nadere informatie

A D V E R T E R E N O P F A C E B O O K

A D V E R T E R E N O P F A C E B O O K A D V E R T E R E N O P F A C E B O O K C H U C K N G Dit projectplan is het startpunt voor de student om 1) een voorkeur voor een project uit te spreken en 2) te gebruiken als start informatie bij begin

Nadere informatie

Feature checklist NeMO 5 Android

Feature checklist NeMO 5 Android Feature checklist NeMO 5 Android PCA Mobile 2014 Feature Omschrijving Opmerkingen Algemene kenmerken Mobile Only NeMO5 voor Android is een Native Android Applicatie (app) Cloud Vereist geen lokale of gehoste

Nadere informatie

EEN LEAR N I NG ANALYTICS S ER VI CE JOHAN JEUR ING

EEN LEAR N I NG ANALYTICS S ER VI CE JOHAN JEUR ING EEN LEAR N I NG ANALYTICS S ER VI CE JOHAN JEUR ING INTRODUCTIE De opdrachtgever voor dit project is Johan Jeuring, van het departement Informatica van de Universiteit Utrecht, namens het projectteam van

Nadere informatie

ANOUK ROUMANS TO CODE OR NOT TO CODE.

ANOUK ROUMANS TO CODE OR NOT TO CODE. ANOUK ROUMANS ANOUK ROUMANS TO CODE OR NOT TO CODE. 00 HOOFDVRAAG 00 HOOFDVRAAG Is het relevant voor een UX-designer om development kennis te hebben op gebied van apps? 00 INHOUDSOPGAVE 00 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Software Test Plan. Yannick Verschueren

Software Test Plan. Yannick Verschueren Software Test Plan Yannick Verschueren November 2014 Document geschiedenis Versie Datum Auteur/co-auteur Beschrijving 1 November 2014 Yannick Verschueren Eerste versie 1 Inhoudstafel 1 Introductie 3 1.1

Nadere informatie

Marlin Family. Marlin

Marlin Family. Marlin PCA Mobile PCA Mobile Organisatie PCA Mobile BV maakt deel uit van de Mobile Solution Group en biedt met ruim 40 enthousiaste collega s een veelomvattend pakket van innovatieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

PROJECTPLAN GAME REISINFORMATIE BERBER VOLLEMA, STAN ALBERS, JAN JAAP VERMEIRE, CORVAN T WOUDT

PROJECTPLAN GAME REISINFORMATIE BERBER VOLLEMA, STAN ALBERS, JAN JAAP VERMEIRE, CORVAN T WOUDT PROJECTPLAN GAME REISINFORMATIE BERBER VOLLEMA, STAN ALBERS, JAN JAAP VERMEIRE, CORVAN T WOUDT INTRODUCTIE Wachten op een perron, zonder te weten wanneer je trein komt en hoe je op je bestemming komt,

Nadere informatie

Pilot verduurzaming commercieel vastgoed Nijmegen Aanpak klimaatneutraal maken van (winkel)panden: het klimaatgerust programma

Pilot verduurzaming commercieel vastgoed Nijmegen Aanpak klimaatneutraal maken van (winkel)panden: het klimaatgerust programma 11 juni 2019 Pilot verduurzaming commercieel vastgoed Nijmegen Aanpak klimaatneutraal maken van (winkel)panden: het klimaatgerust programma Uitgevoerd door: In samenwerking met: Wat gaan we doen? Projectactiviteiten

Nadere informatie

MSG app. De betaalbare app voor handelsbedrijven

MSG app. De betaalbare app voor handelsbedrijven MSG app + Meer omzet door extra ordergemak + Hogere conversie op smartphones en tablets + Binnen 1 maand beschikbaar in de app store + Super snel leveren door koppeling met je ERP-systeem De betaalbare

Nadere informatie

Factsheet Enterprise Mobility

Factsheet Enterprise Mobility Factsheet Enterprise Mobility www.vxcompany.com Informatie willen we overal, altijd en op elk device beschikbaar hebben. Privé, maar zeker ook zakelijk. Met het gebruik van mobile devices zoals smartphones

Nadere informatie

NiceConnect. Hanneke van den Heuvel Rob Vonsée Henri Reterink. A Nice Innovations product. Building for the future. Better, faster, everywhere.

NiceConnect. Hanneke van den Heuvel Rob Vonsée Henri Reterink. A Nice Innovations product. Building for the future. Better, faster, everywhere. NiceConnect Hanneke van den Heuvel Rob Vonsée Henri Reterink A Nice Innovations product Constant meebewegen in de markt - Bestaande klanten - Willen/moeten in control zijn - Verstrekken (heel) veel papier

Nadere informatie

TRAIN SER V IC E & SH UN TING PLANNER B OB HU ISMAN

TRAIN SER V IC E & SH UN TING PLANNER B OB HU ISMAN TRAIN SER V IC E & SH UN TING PLANNER B OB HU ISMAN INTRODUCTIE NedTrain is een onderdeel van NS en verantwoordelijk voor het onderhoud van de treinen. Een aspect van het onderhoud is het dagelijks uitvoeren

Nadere informatie

Remcoh Mobile Device beheer. Remcoh legt uit

Remcoh Mobile Device beheer. Remcoh legt uit Remcoh Mobile Device beheer Remcoh legt uit White Paper Middels deze white paper informeert en adviseert Remcoh u over slim beheer van mobiele apparaten en toegang daarmee tot uw bedrijfsgegevens. Waarom

Nadere informatie

React en React Native voor websites en apps

React en React Native voor websites en apps React en React Native voor websites en apps H A N S-PE T E R H ARMSEN HEEFT DI T GE SCH R E V EN IN APRI L 2017 Deze whitepaper is bedoeld voor product owners en beslissers. Hij gaat over React, een JavaScript

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

FAQ Taxatool. Versie 1.1 Page 1 of 5 Uitgiftedatum: 10-1-2012. Frequently Asked Questions/Veelgestelde vragen

FAQ Taxatool. Versie 1.1 Page 1 of 5 Uitgiftedatum: 10-1-2012. Frequently Asked Questions/Veelgestelde vragen FAQ Taxatool Versie 1.1 Page 1 of 5 Uitgiftedatum: 10-1-2012 Inhoud: Wie heeft Taxatool ontwikkeld? 3 Wanneer kan ik gebruik maken van Taxatool? 3 Wat kost het gebruik van Taxatool? 3 Moet ik een programma

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Testrapport Fructasys

Testrapport Fructasys Testrapport Fructasys Asjemenou Watvindiknou Naam Patrick Vos Ide Koops Mark van Kessel Ronald Keuning Jan Bertijn Functie Product owner Tester Tester Tester Tester 1 Advies: Aangezien de ontwikkeling

Nadere informatie

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 2 Inleiding Lancom biedt haar klanten reeds sinds 2007 de mogelijkheid om te gaan werken van uit een Cloud model waarbij de servers in een datacenter van Lancom

Nadere informatie

Starten met Watermelon Messenger

Starten met Watermelon Messenger Starten met Watermelon Messenger Welkom bij Watermelon Messenger! Om zeker te zijn dat jij direct weet hoe je moet beginnen én alles uit ons systeem zult halen, hebben wij een startersgids voor je gemaakt.

Nadere informatie

Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Applicatieontwikkeling van het profiel MVI vmbo beroepsgericht

Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Applicatieontwikkeling van het profiel MVI vmbo beroepsgericht Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Applicatieontwikkeling van het profiel MVI vmbo beroepsgericht Deze vakinhoudelijke uitwerking is ontwikkeld door het Redactieteam van de Schooleamenbank vmbo voor dit

Nadere informatie

ipad integratie in het onderhoud

ipad integratie in het onderhoud Maximo Comes To You ipad integratie in het onderhoud Door: Marcel Staring 2013 IBM Corporation Agenda 1. Waarom Mobiel Werken? 2. Wat houdt Mobiel Werken in? Praktisch Technisch 3. MAXIMO Mobiel vs. MAXIMO

Nadere informatie

AUTOMATISERING. Act! WerkbonApp. De koppeling tussen het CRM systeem Act! en de Werkbon applicatie WerkbonApp.

AUTOMATISERING. Act! WerkbonApp. De koppeling tussen het CRM systeem Act! en de Werkbon applicatie WerkbonApp. Act! WerkbonApp De koppeling tussen het CRM systeem Act! en de Werkbon applicatie WerkbonApp. Act! Act! is een CRM softwarepakket waarmee u uw klanten en contacten kunt beheren. Het bevat alle functionaliteiten

Nadere informatie

G A M E SC OREN ME T S PO R E N

G A M E SC OREN ME T S PO R E N G A M E SC OREN ME T S PO R E N RICHAR D D E RIJK, EDI TH PH IL IPSEN PRORAIL / RAILWAYLAB 11 november 2015 INTRODUCTIE ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. We verdelen als onafhankelijke

Nadere informatie

Januari 2011 nl. Diagnose Informatie Systeem

Januari 2011 nl. Diagnose Informatie Systeem Januari 2011 nl Diagnose Informatie Systeem Inhoud Introductie Voordelen Het systeem in het kort Kosten Demonstratie Introductie DiagnoseIS is een interactief platform voor het afnemen, scoren en rapporteren,

Nadere informatie

Technische data. Versie dec

Technische data. Versie dec Technische data Versie dec.2016 www.mobilea.nl Mobiléa Infrastructuur: Pagina 1 Pagina 2 Specificaties: Het platform van Mobiléa valt op te splitsen in een aantal technische componenten, te weten: De webapplicatie

Nadere informatie

Werkinstructie / case

Werkinstructie / case Werkinstructie / case V E R S I E revisie 1.1 A U T E U R Erik van Schaik D A T U M Juni 2014 Inhoudsopgave Werkinstructie / case 1 1 Inleiding 3 2 Installeren van Prognotice Inspect 4 3 Klaarzetten van

Nadere informatie

Vergelijkend overzicht beeldbelapplicaties voor welzijnswerk en zorg

Vergelijkend overzicht beeldbelapplicaties voor welzijnswerk en zorg Vergelijkend overzicht beeldbelapplicaties voor welzijnswerk en zorg Maakt deel uit van een (hulpverlenings) platform Facetalk (Qconferencing) Mextal Mobilea Mobiléa is een platform en koppelt met ECD,

Nadere informatie

Complete browser-based werkplek

Complete browser-based werkplek Complete browser-based werkplek Demonstreer hoe je het werk van de medewerkers bij jouw klant kunt vereenvoudigen 1. Jouw eigen werkplek 2. Vereenvoudig DMS & mail 3. Alle applicaties bij elkaar 4. Simpel

Nadere informatie

TRAIN SERVICE & SHUNTING PLANNER: PLAN EDITOR EN WERKLIJNEN

TRAIN SERVICE & SHUNTING PLANNER: PLAN EDITOR EN WERKLIJNEN TRAIN SERVICE & SHUNTING PLANNER: PLAN EDITOR EN WERKLIJNEN BOB HUISMAN, DEMIAN DE RUIJTER Dit projectplan is het startpunt voor de student om 1) een voorkeur voor een project uit te spreken en 2) te gebruiken

Nadere informatie

SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS

SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS VERSIE SEPTEMBER 2014 INHOUD 1) De App installeren op uw tablet/smartphone 2) Inloggen en opstarten 3) De schouwroutes 4) Een locatie beoordelen

Nadere informatie

WERKPLEKINSPECTIE MET DE VGM-CHECKLIST APP. De volgende stap. naar veiligheid binnen uw bedrijf!

WERKPLEKINSPECTIE MET DE VGM-CHECKLIST APP. De volgende stap. naar veiligheid binnen uw bedrijf! WERKPLEKINSPECTIE MET DE VGM-CHECKLIST APP De volgende stap naar veiligheid binnen uw bedrijf! VGM-CHECKLIST app Om de veiligheid binnen uw organisatie te borgen is het essentieel dat een werkplek regelmatig

Nadere informatie

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch?

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch? Inhoud Inleiding... 1 Aanmelden bij Office 365... 2 Werken met Office 365 Outlook... 2 Agenda delen... 2 Gedeelde agenda inzien... 2 Gedeelde postbus inzien... 2 Een handtekening instellen... 3 Conversatieweergave

Nadere informatie

ERGER JIJ JE OOK AAN DIE LOSSE PAPIERTJES, DE FOTO S DIE

ERGER JIJ JE OOK AAN DIE LOSSE PAPIERTJES, DE FOTO S DIE ERGER JIJ JE OOK AAN DIE LOSSE PAPIERTJES, DE FOTO S DIE GEDOWNLOAD MOETEN WORDEN EN HET LANGE WERK AAN ÉÉN OFFERTE? DE INTAKE-APP LOST HET OP Alles over de Intake-app Inhoud Over ons... 2 Waarom Intake-app?...

Nadere informatie

Demonstreer hoe je het werk van de medewerkers bij jouw klant kunt vereenvoudigen. 4. Controle en beveiliging. 2. Vereenvoudig DMS & mail

Demonstreer hoe je het werk van de medewerkers bij jouw klant kunt vereenvoudigen. 4. Controle en beveiliging. 2. Vereenvoudig DMS & mail Demonstreer hoe je het werk van de medewerkers bij jouw klant kunt vereenvoudigen 1. Jouw eigen werkplek 2. Vereenvoudig DMS & mail 3. Alle applicaties bij elkaar 4. Controle en beveiliging Richt de werkplek

Nadere informatie

Nettie Account aanmaken (van uit link)...4. Nettie opzetten voor eerste gebruik...6. Een groep aanmaken binnen Nettie...9

Nettie Account aanmaken (van uit  link)...4. Nettie opzetten voor eerste gebruik...6. Een groep aanmaken binnen Nettie...9 Inhoudsopgave Applicatie Installeren... 2-3 Nettie Account aanmaken (van uit email link)...4 Nettie opzetten voor eerste gebruik...6 Een groep aanmaken binnen Nettie...9 Nettie Goedendag opzetten... 10

Nadere informatie

Meer vastgoed beheren in minder tijd

Meer vastgoed beheren in minder tijd Meer vastgoed beheren in minder tijd De perfecte software voor vastgoedprofessionals Zoekt u betrouwbare software om uw vastgoedportefeuille efficiënt en effectief te managen? Of bent u opzoek naar CRM-

Nadere informatie

Vergelijkend overzicht beeldbelapplicaties voor welzijnswerk en zorg

Vergelijkend overzicht beeldbelapplicaties voor welzijnswerk en zorg Vergelijkend overzicht beeldbelapplicaties voor welzijnswerk en zorg Facetalk (Qconferencing) Mextal Mobilea (Intersysto - 3S HomeCare) Maakt deel uit van een (hulpverlenings) platform Mobiléa is een platform

Nadere informatie

WESTPOINTDIGITAL MOBILE APPS DEVELOPMENT

WESTPOINTDIGITAL MOBILE APPS DEVELOPMENT WESTPOINTDIGITAL MOBILE APPS DEVELOPMENT MOBILE APPS TEAM Ons team bestaat uit slimme, samenwerkende innovatieve mensen die geïnspireerd zijn uw business op verschillende manieren te verbeteren. Onze ontwikkelaars

Nadere informatie

TETRA HTML5. 3de gebruikersgroepvergadering 3 juni 2013, Gent

TETRA HTML5. 3de gebruikersgroepvergadering 3 juni 2013, Gent TETRA HTML5 3de gebruikersgroepvergadering 3 juni 2013, Gent Agenda WP1: Administratie WP6: Valorisatie WP3 & WP4: Proof-of-Concept en performantietesten Voorstelling online-offline POC HTML5 vandaag,

Nadere informatie

totaaloplossing 40% Bespaar op uw verbruik en kosten Plugwise is dat een biedt voor wie op kantoor of thuis inzicht wil in het energieverbruik.

totaaloplossing 40% Bespaar op uw verbruik en kosten Plugwise is dat een biedt voor wie op kantoor of thuis inzicht wil in het energieverbruik. Plugwise is het enige draadloze totaaloplossing Plugwise heeft een duidelijke filosofie: energiemanagementsysteem dat een biedt voor wie op kantoor of thuis inzicht wil in het energieverbruik. de groenste

Nadere informatie

Workanizr CRM Functionaliteiten

Workanizr CRM Functionaliteiten Workanizr CRM Functionaliteiten Relatiebeheer... 2 Beheren van bedrijfs- en relatiegegevens... 2 CRM op maat... 2 Categorisering... 2 Zoeken en filteren... 2 Zoekfunctie... 2 Filters... 3 Contacten en

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Probeer nu GRATIS. Start met het uitzenden van uw Narrowcasting boodschap

Probeer nu GRATIS. Start met het uitzenden van uw Narrowcasting boodschap Probeer nu GRATIS Start met het uitzenden van uw Narrowcasting boodschap Opensignage eenvoudig uw doelgroep informeren Zoekt u een eenvoudige manier om uw doelgroep te informeren via een beeldschermennetwerk?

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Opdrachtformulering Beschouwingsgebied Binnen de opdracht Buiten de opdracht

Inhoudsopgave 1. Opdrachtformulering Beschouwingsgebied Binnen de opdracht Buiten de opdracht Test rapport Dit document beschrijft de testopdracht voor het Nederlands Kampioenschap software testen 2017. De website Fructasys (Software Under Test SUT) is een totaal backoffice pakket waarmee je bestellingen

Nadere informatie

FAQ Taxatool. Versie 1.2 Page 1 of 5 Uitgiftedatum: 14-01-2013. Frequently Asked Questions/Veelgestelde vragen

FAQ Taxatool. Versie 1.2 Page 1 of 5 Uitgiftedatum: 14-01-2013. Frequently Asked Questions/Veelgestelde vragen FAQ Taxatool Versie 1.2 Page 1 of 5 Uitgiftedatum: 14-01-2013 Inhoud: Wie heeft Taxatool ontwikkeld? 3 Wanneer kan ik gebruik maken van Taxatool? 3 Wat kost het gebruik van Taxatool? 3 Moet ik een programma

Nadere informatie

LegManager Mobile Handleiding

LegManager Mobile Handleiding LegManager Mobile Handleiding Handleiding LegManager Mobile 1 1. Inhoud 1. INHOUD... 2 2. PROGRAMMAVEREISTEN... 3 a. Vragen, opmerkingen en suggesties... 3 b. Welke tablet/ipad of smartphone/iphone kan

Nadere informatie

Gebruikershandleiding 1.4. WerkBonPdf. Registratie van uren, onderdelen en kilometers

Gebruikershandleiding 1.4. WerkBonPdf. Registratie van uren, onderdelen en kilometers Registratie van uren, onderdelen en kilometers 1. Inleiding Een belangrijk aspect van het werk van de buitendienst is, na het uitvoeren van een opdracht, een werkbon op te stellen met daarop de verrichte

Nadere informatie

Handleiding Logboek Brandwering

Handleiding Logboek Brandwering Handleiding Logboek Brandwering WEB PORTAAL Ga naar www.logboekbrandwering.nl om hier in te loggen met de ontvangen gebruiksnaam en wachtwoord. Indien u wachtwoord wilt wijzigen kan dit als u ingelogt

Nadere informatie

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs Beste schoolverantwoordelijke Hartelijk dank voor je medewerking aan het pilootproject

Nadere informatie

En 15 maart 2016 Simply.Flexible

En 15 maart 2016 Simply.Flexible En 15 maart 2016 Simply.Flexible Agenda Even voorstellen Quadira Dennis Wolf Waarom Output Management met Advanced-Forms o Met Dynamics NAV Even voorstellen Advanced-Forms Advanced-Forms in de praktijk

Nadere informatie

AccountView Contact Beknopte inrichtingshandleiding

AccountView Contact Beknopte inrichtingshandleiding AccountView Contact Beknopte inrichtingshandleiding Een product van Visma Software BV Inhoud AccountView Contact - Beknopte inrichtingshandleiding 3 1.1 Voorbereiding en controle vooraf 3 1.2 Relaties

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Everyone Print. Mobile Printing. TU Delft Xerox

Gebruikershandleiding Everyone Print. Mobile Printing. TU Delft Xerox Gebruikershandleiding Everyone Print Mobile Printing TU Delft Xerox 2019 Xerox Corporation. All rights reserved. Xerox and Xerox and Design are trademarks of Xerox Corporation in the United States en/or

Nadere informatie

EPBD Aircokeuren. gebruikershandleiding

EPBD Aircokeuren. gebruikershandleiding EPBD Aircokeuren gebruikershandleiding December 2016 INLEIDING Voor u ligt de gebruikershandleiding van de EPBD Aircokeuren. Met deze webapplicatie kunnen NVKL-leden eenvoudig een adviesrapport opmaken

Nadere informatie

Bedrijf. Merk. Activiteit. Opvallen. Logo. Ontwerp. Samenhang. Verkoop. Succes. Uw klanten en leden zijn. interactief!

Bedrijf. Merk. Activiteit. Opvallen. Logo. Ontwerp. Samenhang. Verkoop. Succes. Uw klanten en leden zijn. interactief! Bedrijf Ontwerp Merk Logo Activiteit Samenhang Opvallen Verkoop Succes Uw klanten en leden zijn interactief! Reclamebureau Schetskamer staat u graag bij in het ontwikkelen van een interactieve app. Hoe

Nadere informatie

Online Pro App: De voordelen op een rij

Online Pro App: De voordelen op een rij Inge Heuvel - van Schaijck --- Online Van: Maarten Heuvel - Online Verzonden: donderdag 7 maart 201914:19 Aan: Online Groep Onderwerp: Online Pro Update 2019.0.0.38: Nieuwe product

Nadere informatie

Werken in de Cloud. Prijzen.xls. Geschikt voor. Werken in de cloud

Werken in de Cloud. Prijzen.xls. Geschikt voor. Werken in de cloud Pag. 1 Downloads.xls Facturatie.xls Voorraad.xls Prijzen.xls Prijzen.xls Werknemers.xls Klantgegevens.xls Prijzen.xls Voorraad.xls xls Werknemers.xls Voorraad.xls Werknemers.xls Downloads.xls Werknemers.xls

Nadere informatie

Je kunt nu inloggen in je eigen medewerker gegevens in Talent & Salaris (web), verder te noemen TSS.

Je kunt nu inloggen in je eigen medewerker gegevens in Talent & Salaris (web), verder te noemen TSS. Handleiding inloggen Talent en Salaris (web) Je kunt nu inloggen in je eigen medewerker gegevens in Talent & Salaris (web), verder te noemen TSS. Hiervoor typ je in het webadres van je browser het volgende

Nadere informatie

CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365

CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365 CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365 Workspace 365 Creëer uw eigen online werkplek Tegenwoordig werken veel medewerkers via verschillende devices. Hierdoor is er steeds meer behoefte aan een

Nadere informatie

GAME BIJSTURING PRORAIL / RAILWAYLAB. 27 november 2016 RICHARD DE RIJK, EDITH PHILIPSEN

GAME BIJSTURING PRORAIL / RAILWAYLAB. 27 november 2016 RICHARD DE RIJK, EDITH PHILIPSEN GAME BIJSTURING RICHARD DE RIJK, EDITH PHILIPSEN PRORAIL / RAILWAYLAB 27 november 2016 INTRODUCTIE is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. We verdelen als onafhankelijke partij de ruimte

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3.

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3. 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 02 08 4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 03

Nadere informatie

BESCHRIJVING MIJN LEEFOMGEVING EN IK

BESCHRIJVING MIJN LEEFOMGEVING EN IK BESCHRIJVING MIJN LEEFOMGEVING EN IK ROEL VERMEULEN, DAVIDE DONAIRE, REMCO VELTKAMP Dit projectplan is het startpunt voor de student om 1) een voorkeur voor een project uit te spreken en 2) te gebruiken

Nadere informatie

iprova Suite Systeemeisen client

iprova Suite Systeemeisen client iprova Suite Systeemeisen client Hardware Aanbevolen configuratie: Pentium IV 1 Ghz of beter, min. 512 MB RAM, min. 200 MB vrije schijfruimte In alle gevallen moet worden voldaan aan de minimum systeemeisen

Nadere informatie

Handleiding AHK Drive

Handleiding AHK Drive Handleiding AHK Drive Met de introductie van AHK Drive krijgt u op verschillende manieren toegang tot bestanden op de door de AHK gefaciliteerde G- en H-schijf, via een webbrowser of vanaf een mobiel apparaat.

Nadere informatie

In dit hoofdstuk maak je kennis met PHP. Hoe werkt deze. programmeertaal? En hoe is het ontstaan? Ook leer je welke editors

In dit hoofdstuk maak je kennis met PHP. Hoe werkt deze. programmeertaal? En hoe is het ontstaan? Ook leer je welke editors 1. Over PHP 1.1 Inleiding In dit hoofdstuk maak je kennis met PHP. Hoe werkt deze programmeertaal? En hoe is het ontstaan? Ook leer je welke editors je kunt gebruiken om PHP-scripts te maken en hoe je

Nadere informatie

Inhoudsopgave KOEKAART... 8 ATTENTIELIJSTEN... 8 INLEZEN EN VERWERKEN MUTATIES... 9 HANDIG OM TE WETEN: Werklijst Dierenarts...

Inhoudsopgave KOEKAART... 8 ATTENTIELIJSTEN... 8 INLEZEN EN VERWERKEN MUTATIES... 9 HANDIG OM TE WETEN: Werklijst Dierenarts... CowVision Mobile Inhoudsopgave COWVISION MOBILE... 3 SYSTEEMEISEN... 3 ACTIVEREN COWVISION... 4 SYNCHRONISEREN (UITWISSELEN VAN GEGEVENS)... 5 INVOEREN GEGEVENS... 6 DROOGZETTEN... 7 ZIEKTEN EN BEHANDELINGEN...

Nadere informatie

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 SNELSTARTGIDS MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN INHOUD 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 3. TERUG GAAN NAAR HET VORIGE SCHERM 3 4. DIREKT

Nadere informatie

Documentatie gereedschapbeheer android applicatie. GB Inspect. Handleiding Gereedschapbeheer android applicatie GB Inspect - 1

Documentatie gereedschapbeheer android applicatie. GB Inspect. Handleiding Gereedschapbeheer android applicatie GB Inspect - 1 GB Inspect Handleiding Gereedschapbeheer android applicatie GB Inspect Datum: 10 september 2014 Behorende bij app versie 1.1.5-1 1. Inleiding De Gereedschapbeheer.nl app is bedoeld voor het inspecteren

Nadere informatie

INHOUD VAN SERVICE CALLS

INHOUD VAN SERVICE CALLS INHOUD VAN SERVICE CALLS door Welke service zit wel/niet in het Swiftpage abonnement? De technische support door Swiftpage als onderdeel van een actief abonnement of supportplan is onderhevig aan de systeemgebonden

Nadere informatie

Kennis sessie automatisering. Transport Compleet Gorinchem 7 september 2016 Gebruiker aan t woord: Link naar de video met Rens Elenbaas.

Kennis sessie automatisering. Transport Compleet Gorinchem 7 september 2016 Gebruiker aan t woord: Link naar de video met Rens Elenbaas. Kennis sessie automatisering Transport Compleet Gorinchem 7 september 2016 Gebruiker aan t woord: Link naar de video met Rens Elenbaas. Programma Kennis sessie Automatisering Carrosserie.nl 7 september

Nadere informatie

ENERGIEBEOORDELING P.C.

ENERGIEBEOORDELING P.C. ENERGIEBEOORDELING P.C. van der Wiel Datum audit: 28 mei 2018 Beoordeling uitgevoerd door: S.W.Zuiderveld (SWZ Consulting) en J. van Schooten Doorgenomen procedures: Energie management systeem conform

Nadere informatie

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten.

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten. Versie 1.0 23.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over

Nadere informatie

Internet Video Deurbel. SNELSTART Gebruikersopties Handleiding voor de App

Internet Video Deurbel. SNELSTART Gebruikersopties Handleiding voor de App Internet Video Deurbel SNELSTART Gebruikersopties Handleiding voor de App In deze handleiding worden alle functies uitgelegd om u wegwijs te maken van ons product. Door middel van foto s proberen we alles

Nadere informatie

Alfresco Document Management

Alfresco Document Management Pagina 1 van 7 Alfresco Document Management Efficiënter (samen)werken, altijd en overal beschikken over de benodigde informatie en geen zorgen hoeven maken over IT en back-up? Lagere kosten en minder hoofdbrekens

Nadere informatie

Kennis na het volgen van de training. Na het volgen van deze training bent u in staat:

Kennis na het volgen van de training. Na het volgen van deze training bent u in staat: Training Trainingscode Duur Gepubliceerd Taal Type Leermethode Kosten SF2015V8 4 dagen 02/02/2015 Nederlands & Engels Developer, basis Invidueel & klassikaal Op aanvraag Deze training richt zich op het

Nadere informatie

HANDLEIDING TWOFACTOR- AUTHENTICATION

HANDLEIDING TWOFACTOR- AUTHENTICATION HANDLEIDING TWOFACTOR- AUTHENTICATION ACCARE Algemene informatie Auteur Hans Doesburg Doelgroep Gebruikers Accare Bestandsnaam Accare HL TwoFactor-Authentication.docx Datum 24 november 2016 Versie 3.0

Nadere informatie

Software Test Plan. Yannick Verschueren

Software Test Plan. Yannick Verschueren Software Test Plan Yannick Verschueren Maart 2015 Document geschiedenis Versie Datum Auteur/co-auteur Beschrijving 1 November 2014 Yannick Verschueren Eerste versie 2 December 2014 Yannick Verschueren

Nadere informatie

Moderne vormen van samenwerken Maarten Groeneveld

Moderne vormen van samenwerken Maarten Groeneveld Moderne vormen van samenwerken Maarten Groeneveld Samenwerken Het moderne kantoor met Office 365 Maarten Groeneveld ICT Adviseur - ICT Architectuur - Sourcing - Business & IT Alignment 1. Introductie Visie

Nadere informatie

Waarneming.nl. Waarnemingen invoeren. met een smartphone. iobs voor ios (iphone) WinObs voor Windows ObsMapp voor Android

Waarneming.nl. Waarnemingen invoeren. met een smartphone. iobs voor ios (iphone) WinObs voor Windows ObsMapp voor Android Waarneming.nl Waarnemingen invoeren met een smartphone iobs voor ios (iphone) WinObs voor Windows ObsMapp voor Android Wat kunt u met de Waarneming.nl-apps Invoeren in het veld Datum en tijdstip automatisch

Nadere informatie

HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING?

HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING? Innervate: Januari 2011 WHITEPAPER CLOUD COMPUTING HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING? Lees hier in het kort hoe u zich het best kunt bewegen in de wereld van cloud computing

Nadere informatie

LAB handleiding april

LAB handleiding april Student 1 Inhoudsopgave Aanmelden 4 Wachtwoord vergeten 7 Gebruikersprofiel 11 Home scherm 31 Kalender 33 Mijn pagina 35 Cursussen 40 Quiz/ test 46 Braintrainer 47 Bestanden 48 Post je feedback 49 Mijn

Nadere informatie

Ga met uw telefoon naar de onderstaande link om de Xmeye app te downloaden of zoek in de app store naar Xmeye.

Ga met uw telefoon naar de onderstaande link om de Xmeye app te downloaden of zoek in de app store naar Xmeye. Download met uw telefoon of tablet de Xmeye app: Ga met uw telefoon naar de onderstaande link om de Xmeye app te downloaden of zoek in de app store naar Xmeye. Xmeye: Xmeye app voor Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobile.myeye&hl=nl

Nadere informatie

Verdubbeling aantal inspecties Slimmer werken met SIMS en SAMS

Verdubbeling aantal inspecties Slimmer werken met SIMS en SAMS Verdubbeling aantal inspecties Slimmer werken met en Iquality maakte het werk van de inspecteurs en laboranten van inspectiebureau Search uit Heeswijk efficiënter en overzichtelijker. Een nieuwe app en

Nadere informatie

Handleiding WiFi. RR Trading B.V.

Handleiding WiFi. RR Trading B.V. Handleiding WiFi RR Trading B.V. Rev.05 Inhoudsopgave 1. Voorbeeld van de werking... 3 2. Benodigde materialen en informatie... 3 3. Mededeling... 4 4. Gebruiksvoorwaarden... 4 5. Registreren... 5 6. Externe

Nadere informatie

De basis van het voorstel

De basis van het voorstel Heldere voorwaarden De basis van het voorstel In dit document vinden jullie geen ingewikkelde juridische termen of lange onleesbare lappen tekst. Ik heb geen zin om jullie te verleiden tot het aangaan

Nadere informatie

Software Test Document

Software Test Document Software Test Document PEN: Paper Exchange Network Software Engineering groep 1 (se1-1415) Academiejaar 2014-2015 Jens Nevens - Sander Lenaerts - Nassim Versbraegen Jo De Neve - Jasper Bevernage Versie

Nadere informatie