Inhoudsopgave KOEKAART... 8 ATTENTIELIJSTEN... 8 INLEZEN EN VERWERKEN MUTATIES... 9 HANDIG OM TE WETEN: Werklijst Dierenarts...

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoudsopgave KOEKAART... 8 ATTENTIELIJSTEN... 8 INLEZEN EN VERWERKEN MUTATIES... 9 HANDIG OM TE WETEN: Werklijst Dierenarts..."

Transcriptie

1 CowVision Mobile

2 Inhoudsopgave COWVISION MOBILE... 3 SYSTEEMEISEN... 3 ACTIVEREN COWVISION... 4 SYNCHRONISEREN (UITWISSELEN VAN GEGEVENS)... 5 INVOEREN GEGEVENS... 6 DROOGZETTEN... 7 ZIEKTEN EN BEHANDELINGEN... 7 Werklijst Dierenarts... 7 KOEKAART... 8 ATTENTIELIJSTEN... 8 INLEZEN EN VERWERKEN MUTATIES... 9 HANDIG OM TE WETEN:...10

3 CowVision Mobile Met CowVision Mobile heeft u een nieuwe manier van werken, het werken in the cloud. Het systeem is ontwikkeld om overal en altijd gegevens van uw koeien beschikbaar te hebben. Het werkt op smartphones en tablets met het door u gewenste besturingssysteem, Google Android, en Apple ios. Tevens kunt u in elke pc CowVision Mobile opstarten met een Google Chrome internetbrowser. U heeft hiermee de mogelijkheid om overal waar u bent gegevens van uw dieren in te voeren en op te vragen. De gegevens worden automatisch in uw Comru programma bijgewerkt. De techniek tussen Comru en de centrale database bestaat uit synchroniseren. Uw gegevens worden vanuit uw computer naar een centrale database van Agrovision gestuurd. De wijzigingen worden automatisch verzonden en ingelezen, zodat de gegevens in uw smartphone/tablet gelijk zijn aan die van Comru. Op deze manier is het mogelijk om op meerdere plaatsen tegelijk met de gegevens te werken. Als u in huis of in de stal werkt, overal is dit programma beschikbaar om gegevens in te voeren en te raadplegen. Ook met meerdere mensen/gezinsleden kunt u nu tegelijk naar dezelfde gegevens kijken en gegevens toevoegen. Op uw smartphone of tablet kunt u invoeren en opvragen. De gegevens die al op de PC staan kunt u alleen opvragen maar niet wijzigen of verwijderen. De gegevens die op de tablet/smartphone zijn ingevoerd staan direct in de online database, deze kunt u dus alleen in Comru zelf weer aanpassen. Systeemeisen De systeemeisen voor smartphones en tablets zijn: Het werkt met Google Android of Apple ios. De optimale systeemeisen zijn Android versie >=7.1 en ios versie >= Klik hier voor de uitgebreidere systeemeisen. Raadpleeg de documentatie van uw apparaat om te kijken welke versie u heeft en hoe u eventueel kunt updaten. Indien uw apparaat vraagt om te updaten wordt u aangeraden dit te doen. Een internet verbinding via een data abonnement (aanbevolen) en/of WiFi. U kunt op een pc met internetverbinding en Google Chrome ook werken met CowvisionMobile via

4 Activeren CowVision Voordat u kunt gaan werken met CowVision Mobile moet u een aantal stappen uitvoeren, dit zijn: Zorg dat u minimaal versie van uw Comru programma geïnstalleerd heeft. Ga naar Systeembeheer, Controle bestanden. Voer deze uit. Op deze manier worden er geen verkeerde gegevens verzonden naar CowVision. Als het programma vraagt om aan/afvoer te corrigeren, beantwoord dit dan met Ja. Zorg voor een chronologisch verloop van aan- en afvoer bij de dieren die gemeld worden. Verwijder bijv. dubbele gegevens op dezelfde dag. Als dat klaar is kunt u het scherm met de samenvatting sluiten. Zet de uitwisseling aan richting CowVision Mobile en vul uw gebruikerscode en wachtwoord in. Het Agrovision relatienummer en het wachtwoord vind u in de . Ga hiervoor naar Systeembeheer, Instellingen, Bedrijf, tabblad Login Agrovision server. Vul uw gegevens in en klik op wachtwoord opslaan. Hierna klikt u op Inschakelen CowVision. U beantwoord de vervolgvraag met Ja. Ga nu terug naar Comru. U heeft nu in de toolbar (het menu aan de rechterkant van het scherm) een extra optie onder Verwerken. Hierin staat een regel CowVision Uitwisseling. Hiermee stuurt u de basisgegevens naar de centrale server.

5 Synchroniseren (uitwisselen van gegevens) Klik in de toolbar op Verwerken, CowVision Uitwisseling. De eerste keer verstuurt u alle gegevens naar de centrale server via de optie Opstarten (Alles versturen). Deze eerste keer kan het opstarten afhankelijk van het aantal koeien lang duren ( afhankelijk van de verbinding kunt u rekening houden met meer dan 15 minuten.) Onderbreek deze actie niet. Daarna verloopt het uitwisselen geheel automatisch. Comru synchroniseert gegevens met de centrale server als: Daginvoer wordt geopend en gesloten. Er bij Alles verwerken wordt gekozen voor EDI-NRS verwerken. Nadat er uitwisseling is geweest met de procescomputer(indien aanwezig). U kunt handmatig uitwisselen via de Toolbar Verwerken, CowVision, Alleen mutaties. Opstarten op uw Tablet/Smartphone Ga in uw apparaat afhankelijk welk systeem u gebruikt naar de Google Play Store / Apple AppStore U zoekt hier op Cow Vision, Agrovison of Comru. Indien gevonden komt de app tevoorschijn: Klik op installeren om dit op uw apparaat te installeren.u gaat daarna op uw apparaat naar de programma s en start daar het programma CowVision.

6 Invoeren gegevens Belangrijk om te weten is dat CowVisionMobile een hulp is om de gegevens in te voeren, echter Comru moet gestart worden om de gegevens in te lezen en te verzenden naar I&R. Uw Comru programma blijft de communicatie verzorgen voor I&R, DHZ-KI en MPR. Het invoeren van de gegevens werkt hetzelfde als bij de daginvoer in Comru. Om in te voeren kiest u eerst de gebeurtenis. Kies bv. voor inseminatie. Hierna ziet u alle dieren welke op de attentielijst staan. Staat het dier er niet bij, klik dan op de knop Alle dieren. Het invoerscherm volgt. Door Opslaan te kiezen heeft u het ingevoerd, en wordt het direct opgeslagen. U krijgt heel even een bevestiging in beeld dat het is opgeslagen. De attentielijsten worden na het versturen van de invoer direct ververst, u kijkt dus altijd naar de actuele gegevens.

7 Droogzetten U ziet de attentielijst Droogzetten incl. de laatste 3 celgetalmetingen. Het invoeren van de juiste droogzetter bij het droogzetten is heel makkelijk als u de droogzetpreparaten in de stamgegevens in Comru goed heeft ingevuld. Ga in Comru naar Dieradministratie, Stamgegevens, Medicijnen. Vul op tabblad Geneesmiddelen de juiste gegevens in bij de droogzetters. Ziekten en behandelingen Het invoeren van ziekten en behandelingen is snel te regelen als u de behandelplannen in Comru als basis goed heeft ingevuld. U gaat in Comru naar Dieradministratie, Stamgegevens, tabblad Behandelplannen. U geeft bij de curatieve behandelplannen aan welke medicijnen er standaard in het behandelplan toegepast worden. Deze behandelplannen komen in CowVision Mobile ook naar voren, zodat u verder geen individuele medicijnen meer hoeft toe te voegen. Indien u een behandeling bij een dier heeft gestart, kunt u het behandelplan ook later nog weer wijzigen. U gaat hiervoor naar het betreffende dier waarvan u het behandelplan heeft ingevuld. Hierna krijgt u de keus of u een bestaande behandeling wilt wijzigen, of een nieuwe behandeling wil toevoegen. Werklijst Dierenarts De werklijst dierenarts vindt u in het menu Ziekten en behandelingen. U krijgt hier eerst een overzicht van Alle dieren. In de rechterbovenhoek ziet u de knop Werklijst. Hierop staan de dieren die ook op de werklijst dierenarts in Comru staan met de volgende redenen: NT: Dieren na afkalven nog niet tochtig gezien CT: Controle tochtigheid niet geïnsemineerde dieren HT: Herhaalde terugkomers DR: Drachtigheidsonderzoek DR?: Dracht onzeker PP: Post Partum, onderzoek na afkalven Als u in de werklijst klikt op een regel met de opmerking DR of DR?, dan gaat u automatisch naar het Controle dracht invoerscherm. Bij regels met andere opmerkingen gaat u automatisch naar het Ziekten / behandelingen invoerscherm.

8 Koekaart Op de koekaart vindt u dezelfde onderdelen als u in de koekaart op de PC aantreft. U kunt heel handig door uw veestapel bladeren. U kiest de koekaart van een dier, en daarmee heeft u altijd 2 opties. Optie 1 is dezelfde info over een ander dier, Optie 2 is andere info van hetzelfde dier. Via de knop Alle dieren onderaan kiest u snel een ander dier. Via de knop Koekaart onderin kunt u van hetzelfde dier de andere info opvragen. Attentielijsten Zoals u ziet zijn de attentielijsten van de weekoverzichten gecombineerd met de invoeropties. Dus wilt u weten welke dieren er op de attentielijst controle dracht staan? Klik dan op controle dracht en u ziet ze in beeld. Is er een dier welke er niet op staat, klikt u bovenin op Alle dieren. Zo werkt het voor alle weekoverzicht opties.

9 Inlezen en verwerken mutaties Nadat u gegevens op de smartphone/tablet heeft ingevoerd, moet u Comru starten om de gegevens te verzenden naar I&R en DHZKI. Let op: Na uitwisselen tussen Comru en CowVision zijn de gegevens reeds verwerkt. U hoeft ze in Comru alleen te controleren! U kunt er ook voor kiezen om direct naar Uitwisseling, Alles verwerken te gaan. De te verzenden mutaties worden direct verwerkt! Start Daginvoer, en kies voor de knop CowVision. Hier vindt u de ingevoerde mutaties terug. Indien u de gegevens welke zijn ingevoerd in uw smartphone/tablet wilt corrigeren, selecteert u de betreffende mutatie, en klikt op Controleren. De gecorrigeerde/gecontroleerde mutaties vind u terug door bovenin Gecontroleerde mutaties te kiezen.

10 Handig om te weten: Wat als ik even geen verbinding heb? Als veehouder loop je in de stal of op het land, dan moet je wel weten dat de data bewaard blijft. CowVision Mobile slaat de invoer op als de internetverbinding even wegvalt. Zo kunt u rustig blijven doorwerken en zodra er de internetverbinding weer aanwezig is, werkt CowVision Mobile de gegevens automatisch bij. Hoe wijzig ik het wachtwoord van mijn Agrovision account? U gaat op internet naar U klikt op de knop Login. Hier logt u in met uw bestaande inloggegevens. U komt dan in het portaal van Agrovision waar in de linkermenubalk de optie Wachtwoord wijzigen staat. Wijzig hierna ook uw wachtwoord in CowVisionMobile op uw smartphone via de instellingen knop en in de systeeminstellingen in uw Agrovision pakket(via Systeembeheer, Instellingen, Bedrijf, tabblad Login Agrovision Server). Hoe start ik CowVision Mobile op een pc op een andere locatie, bv. in huis of in de stal? CowVision Mobile werkt ook op moderne internet browsers. Heeft u bijv. Google Chrome of Internet Explorer 9, dan kunt u in de adresbalk als adres gebruiken. U komt dan bij CowVision Mobile en u kunt dan uw inloggegevens intypen om te werken met CowVision Mobile. Kan ik CowVision Mobile ook starten zonder het downloaden van de app? U kunt ook zonder de app te installeren als adres gebruiken in de internet browser van uw samrtphone of tablet. U komt dan bij CowVision Mobile en u kunt dan uw inloggegevens intypen om te werken met CowVision Mobile. Hoeveel dataverkeer verbruikt CowVision mobile van mijn data- abonnement? Er is helaas geen verbruik aan te geven. Dit is sterk afhankelijk van de grootte van het bedrijf, hoe intensief de applicatie gebruikt wordt en de hoeveelheid data welke opgevraagd wordt. Daarnaast zal CowVision Mobile waarschijnlijk niet de enige applicatie op uw tablet/telefoon zijn welke internetdata verbruikt. Een handige applicatie om uw dataverbruik inzichtelijk te maken is een verbruiksmeter (Bv. MB Meter of Onavo Count). Deze kunt u via de app store downloaden. Ik ben mijn smartphone verloren. Hoe zorg ik ervoor dat iemand anders geen gegevens meer kan invoeren? U kunt het verwerken van CowVision Online in Comru uitzetten, zodat de gegevens niet meer ingelezen en verzonden worden. U gaat naar Systeembeheer, Instellingen, Bedrijf, tabblad Login Agrovision Server. U haalt het vinkje weg bij CowVision uitwisseling. Hierna kunt u uw wachtwoord wijzigen, en kan er met uw verloren telefoon geen data meer worden verwerkt in CowVision en Comru.

Updated: 18 februari Mobile

Updated: 18 februari Mobile Updated: 18 februari 2014 Mobile Inhoudsopgave 1 CROPVISION MOBILE... 3 2 SYSTEEMEISEN... 4 3 ACTIVEREN CROPVISION UITWISSELING IN COMWAES... 5 NIEUWSTE VERSIE VAN COMWAES INSTALLEREN... 5 BIJWERKEN ACHTERGRONDLIJSTEN...

Nadere informatie

Updated: 18 februari Mobile

Updated: 18 februari Mobile Updated: 18 februari 2014 Mobile Inhoudsopgave 1 CROPVISION MOBILE... 3 2 SYSTEEMEISEN... 4 3 ACTIVEREN CROPVISION UITWISSELING IN CROP... 5 BACK-UP CROP... 5 NIEUWSTE VERSIE VAN CROP INSTALLEREN!... 5

Nadere informatie

LegManager Mobile Handleiding

LegManager Mobile Handleiding LegManager Mobile Handleiding Handleiding LegManager Mobile 1 1. Inhoud 1. INHOUD... 2 2. PROGRAMMAVEREISTEN... 3 a. Vragen, opmerkingen en suggesties... 3 b. Welke tablet/ipad of smartphone/iphone kan

Nadere informatie

Handleiding UNIFORM-TOUCH

Handleiding UNIFORM-TOUCH Handleiding UNIFORM-TOUCH 2013 UNIFORM-Touch Met de UNIFORM-Touch heeft u als veehouder real-time alle informatie van uw koeien bij de hand. Denk hierbij aan de algemene koekalender gegevens, de gegevens

Nadere informatie

SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS

SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS VERSIE SEPTEMBER 2014 INHOUD 1) De App installeren op uw tablet/smartphone 2) Inloggen en opstarten 3) De schouwroutes 4) Een locatie beoordelen

Nadere informatie

aan de slag met VEEMANAGER-APP

aan de slag met VEEMANAGER-APP Direct aan de slag met de VeeManager-App aan de slag met VEEMANAGER-APP De VeeManager-App Met de VeeManager-App managet u altijd en overal uw veestapel op uw smartphone of tablet. Of u nu in de stal bent,

Nadere informatie

UNIFORM-Pocket PC Handleiding

UNIFORM-Pocket PC Handleiding UNIFORM-Pocket PC Handleiding Inhoud 1. Installatie UNIFORM Pocket PC... 3 2. Handleiding UNIFORM Pocket PC... 5 2.1 Attentielijst... 5 2.2 Dierkaart... 7 2.3 Registraties... 10 2.4 Synchroniseren... 10

Nadere informatie

HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie maart 2015

HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie maart 2015 HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie maart 2015 Inhoud Waarom schouwen? De App toevoegen aan uw tablet / smartphone Inloggen en opstarten De schouwroutes Een locatie beoordelen Extra informatie Ter illustratie

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Handleiding BezoekersApp

Handleiding BezoekersApp Handleiding BezoekersApp Met de BezoekersApp laat u bezoekers in slechts drie stappen eenvoudig tegen een lager tarief parkeren. De app bereikt u via een internetbrowser op uw PC, smartphone of tablet.

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Versie 21 april 2017 Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het gaat om het delen van bestanden en foto s met anderen, waarbij

Nadere informatie

HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015

HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015 HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015 Inhoud 1 Waarom schouwen? 2 De App downloaden 3 Inloggen en opstarten 4 De schouwroutes 5 Een locatie beoordelen 6 Resultaten bekijken Extra informatie Ter

Nadere informatie

Beschrijving KRAS App

Beschrijving KRAS App Beschrijving KRAS App De KRAS App... 2 Inloggen... 3 Meerdere UBN s... 4 Invoer van behandelingen... 5 Kies een dier... 7 Lijsten sorteren, zoeken... 8 Behandelplannen, welke aanpak?... 9 Behandelplan

Nadere informatie

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Versie 2.2. Bridge Systems BV

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Versie 2.2. Bridge Systems BV Bridgemate App Informatie voor spelers Versie 2.2 Bridge Systems BV Bridgemate app Informatie voor spelers Pagina 2 Inhoud Inleiding... 3 De Bridgemate app downloaden... 3 App opstarten en account aanmaken...

Nadere informatie

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Bridge Systems BV

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Bridge Systems BV Bridgemate App Informatie voor spelers Bridge Systems BV Bridgemate app Informatie voor spelers Pagina 2 Inhoud Inleiding... 3 De Bridgemate app downloaden... 3 App opstarten en account aanmaken... 4 Inloggen

Nadere informatie

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017 Handleiding Burgerschouw app 2017 1.1 De Burgerschouw App voor de burger. 1.1.1 De app toevoegen aan uw tablet Ga naar uw App Store, Google Play of Windows Phone Store en zoek op Burgerschouw. U ziet het

Nadere informatie

MedSpace synchronisatie

MedSpace synchronisatie MedSpace synchronisatie INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 1-Synchroniseren met Apple... 4 Synchroniseren via de icloud naar alle gekoppelde Apple apparaten.... 4 Synchroniseren naar enkel een iphone... 6 2-Synchroniseren

Nadere informatie

Central Station. Handleiding. Synchronisatie tussen telefoonagenda en de agenda van Central Station. BlackBerry

Central Station. Handleiding. Synchronisatie tussen telefoonagenda en de agenda van Central Station. BlackBerry Central Station Handleiding Synchronisatie tussen telefoonagenda en de agenda van Central Station BlackBerry Versie: september 2011 Inhoudsopgave 1 Central Station agenda synchronisatie... 3 1.1 Benodigdheden...

Nadere informatie

HANDLEIDING Bedrijven \\ B2B community builders

HANDLEIDING Bedrijven \\ B2B community builders HANDLEIDING Bedrijven \\ B2B community builders www.chainels.com info@chainels.com Molengraaffsingel 12 2629JD Delft 015-3642667 Het platform Chainels De Chainels App 1. Inloggen 1.1 Waar kan ik inloggen?

Nadere informatie

SNEL HANDLEIDING KIT-2BNVR2W

SNEL HANDLEIDING KIT-2BNVR2W KIT-2BNVR2W Opstarten van het camera bewakingssysteem. 1. Sluit een monitor aan op de NVR (monitor niet inbegrepen in de KIT). 2. Sluit de NVR aan op het netwerk. 3. Sluit de NVR aan op het lichtnet met

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

MEDSPACE SYNCHRONISATIE

MEDSPACE SYNCHRONISATIE MEDSPACE SYNCHRONISATIE INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 1-Synchroniseren met uw iphone... 5 2-Synchroniseren met uw Android toestel... 12 3-Synchroniseren met Outlook... 15 4-Synchroniseren met uw Windows

Nadere informatie

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 1 van 13 OGD ict-diensten Inhoud Wat is onedrive for Business?... 3 Werken met onedrive for Business... 4 Inloggen:... 4 Nieuwe bestanden aanmaken:... 4 Bestanden openen

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Handleiding. SaldoMaster

Handleiding. SaldoMaster Handleiding SaldoMaster Inhoudsopgave 1. Saldomaster... 4 1.1 Gegevens uitwisselen... 5 1.1.1 Als u Agis Total Farm System heeft... 5 1.2 Synchroniseren... 7 1.3 Invoeren... 8 1.3.1 Periodegegevens...

Nadere informatie

Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt.

Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt. Toelichting inloggen Persoonlijke pagina Kunt u niet inloggen? Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt. U kunt ook onderstaande informatie lezen

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3 Routinematige invoer. 3 Routinematige invoer. Acties die regelmatig in T4C uitgevoerd zijn worden in dit hoofdstuk beschreven

HOOFDSTUK 3 Routinematige invoer. 3 Routinematige invoer. Acties die regelmatig in T4C uitgevoerd zijn worden in dit hoofdstuk beschreven HOOFDSTUK 3 Routinematige invoer 3 Routinematige invoer Acties die regelmatig in T4C uitgevoerd zijn worden in dit hoofdstuk beschreven Afkalven Tochtigheid Inseminatie Drachtigheidscontrole Droogzetten

Nadere informatie

SOMtoday voor leerlingen

SOMtoday voor leerlingen SOMtoday voor leerlingen 1. ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY Op Altra College wordt gebruik gemaakt van het leerling-informatiesysteem SOM. Hierin wordt alles geregistreerd wat je mentor(-en) en docenten nodig

Nadere informatie

Handleiding. Certificaat installeren

Handleiding. Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 4 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 5 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER

HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER Copyright 2016. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Snelstart. Hoe installeer je de Abctv Clientview op een Android?

Snelstart. Hoe installeer je de Abctv Clientview op een Android? Snelstart Hoe installeer je de Abctv Clientview op een Android? Het updaten van uw android apparaat. Om uw Android telefoon/tablet zo optimaal mogelijk te laten werken, is het noodzakelijk dat u de systeem

Nadere informatie

HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders

HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders www.chainels.com info@chainels.com Molengraaffsingel 12 2629JD Delft 015-3642667 Het platform Chainels De Chainels App 1. Inloggen 1.1 Waar kan ik

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Dit document wordt u aangeboden door ABC E-BUSINESS, Microsoft Dynamics Preferred partner.

Dit document wordt u aangeboden door ABC E-BUSINESS, Microsoft Dynamics Preferred partner. Dit document wordt u aangeboden door ABC E-BUSINESS, Microsoft Dynamics Preferred partner. Installatie instructie NAV 2017 Installatie instructie NAV2017 NAV kan je op verschillende manieren gebruiken.

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

HANDLEIDING App voor ouders. Gastouderopvang

HANDLEIDING App voor ouders. Gastouderopvang HANDLEIDING App voor ouders Gastouderopvang Gebruik van de app Jouw kinderopvangorganisatie heeft gekozen voor Konnect! Het ouderportaal van Konnect stelt ouders in staat om op de hoogte te blijven van

Nadere informatie

Handleiding Certificaat installeren

Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 4 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 5 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van software 4 2.3 Installeren van de software

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Fust Online Handleiding (APP)

Fust Online Handleiding (APP) Met kunt op twee manieren eenvoudig digitaal uw fust bestellen en innames aankondigen. Dit kan via de online applicatie (webview) in Mijn Royal FloraHolland en met de vernieuwde Royal FloraHolland App.

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor.

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor. Q&A HBO GO Versie: 0 Versie: 1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Algemeen Instellingen Problemen oplossen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz app voor zelfmeters

Gebruikershandleiding. Tropaz app voor zelfmeters Gebruikershandleiding Tropaz app voor zelfmeters Contactgegevens: Certe Trombosedienst Leeuwarden Telefoon: (058) 286 79 30 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 4 2. Installatie van de Tropaz app... 4 2.1 Installatie

Nadere informatie

EnGenius EMR3000 Gebruikershandleiding

EnGenius EMR3000 Gebruikershandleiding EnGenius EMR3000 Gebruikershandleiding Stap 1 : In deze handleiding wordt gebruik gemaakt van android, maar is tevens toe te passen voor Apple ios apparaten. Open de App store. (Voor android apparaten

Nadere informatie

HANDLEIDING App voor ouders

HANDLEIDING App voor ouders HANDLEIDING App voor ouders Gebruik van de app Uw kinderopvangorganisatie heeft gekozen voor Konnect! De app en portaal van Konnect stellen ouders in staat om op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz app voor reguliere patiënten en zelfdoseerders

Gebruikershandleiding. Tropaz app voor reguliere patiënten en zelfdoseerders Gebruikershandleiding Tropaz app voor reguliere patiënten en zelfdoseerders Contactgegevens: Certe Trombosedienst Leeuwarden Telefoon: (058) 286 79 30 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 4 2. Installatie van

Nadere informatie

Handleiding inloggen met tweestapsverificatie

Handleiding inloggen met tweestapsverificatie Handleiding inloggen met tweestapsverificatie Inhoud Tweestapsverificatie... 2 Voorbereiding... 2 1 De eerste keer inloggen met tweestapsverificatie... 3 2 Code opvragen per e-mail... 6 3 Code opvragen

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. tens@shdh.nl

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. tens@shdh.nl Inleiding Voor u ligt een bundel met snelkaarten. In iedere snelkaart vindt u stap-voor-stap instructies, bijvoorbeeld om in te loggen op Talent & Salaris. Op de volgende pagina is een inhoudsopgave van

Nadere informatie

Waarneming.nl. Waarnemingen invoeren. met een smartphone. iobs voor ios (iphone) WinObs voor Windows ObsMapp voor Android

Waarneming.nl. Waarnemingen invoeren. met een smartphone. iobs voor ios (iphone) WinObs voor Windows ObsMapp voor Android Waarneming.nl Waarnemingen invoeren met een smartphone iobs voor ios (iphone) WinObs voor Windows ObsMapp voor Android Wat kunt u met de Waarneming.nl-apps Invoeren in het veld Datum en tijdstip automatisch

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Handleiding Oormerken herbestellen met Agis TFS lokaal

Handleiding Oormerken herbestellen met Agis TFS lokaal Handleiding Oormerken herbestellen met Agis TFS lokaal 0348-443840 1 Vanaf versie 6.1.601 van Agis TFS kunt u nu de (verloren) oormerken herbestellen. Gebruikers van Agis TFS Mobiel hebben reeds beschikking

Nadere informatie

Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016

Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016 Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016 INHOUDSOPGAVE 1.0 GOOGLE CHROME 2 1.1 Computer 2 1.2 Android device 2 1.3 iphone of ipad 2 2.0

Nadere informatie

Nettie Account aanmaken (van uit link)...4. Nettie opzetten voor eerste gebruik...6. Een groep aanmaken binnen Nettie...9

Nettie Account aanmaken (van uit  link)...4. Nettie opzetten voor eerste gebruik...6. Een groep aanmaken binnen Nettie...9 Inhoudsopgave Applicatie Installeren... 2-3 Nettie Account aanmaken (van uit email link)...4 Nettie opzetten voor eerste gebruik...6 Een groep aanmaken binnen Nettie...9 Nettie Goedendag opzetten... 10

Nadere informatie

Handleiding. NDFF-invoer. voor alle NDFF-portalen en Telmee

Handleiding. NDFF-invoer. voor alle NDFF-portalen en Telmee Handleiding NDFF-invoer voor alle NDFF-portalen en Telmee Auteur: Serviceteam NDFF Versie oktober 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Vereisten voor het gebruik... 2 3. Installatie... 2 4. Voor u gaat

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015 Handleiding Opslag Online Client voor Windows Versie maart 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van de software 4 2.3 Installeren van

Nadere informatie

Handleiding beginnen met de Calculus VIP app. Voor zorgverleners. Datum Juli 2017 Calculus Software

Handleiding beginnen met de Calculus VIP app. Voor zorgverleners. Datum Juli 2017 Calculus Software Handleiding beginnen met de Calculus VIP app Voor zorgverleners Datum Juli 2017 Auteur Calculus Software Inhoudsopgave Waarom de Calculus VIP app?... 3 Gemakkelijk... 3 Veilig... 3 Technische voorwaarden

Nadere informatie

NORTHNETS / AROB ANTENNEBOUW. Wi-Fi handleiding. Om gemakkelijk en snel verbinding te maken met het internet.

NORTHNETS / AROB ANTENNEBOUW. Wi-Fi handleiding. Om gemakkelijk en snel verbinding te maken met het internet. NORTHNETS / AROB ANTENNEBOUW Wi-Fi handleiding Om gemakkelijk en snel verbinding te maken met het internet. Inhoud 1. Algemene informatie:... 2 1.1 Begrippenlijst... 2 2. Laptop... 3 3. Tablet... 5 3.1

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Handleiding. Certificaat installeren

Handleiding. Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 3 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 3 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Handleiding RES Sirjon En Citrix XenApp 7. Zorggroep Sirjon

Handleiding RES Sirjon En Citrix XenApp 7. Zorggroep Sirjon Handleiding RES Sirjon En Citrix XenApp 7 Zorggroep Sirjon Auteur: Ruben Elshof Datum: V2.00, 24 augustus 2016 Status: Definitief Handleiding RES Sirjon en Citrix XenApp 7 Inhoud 1 Voorbereidingen... 3

Nadere informatie

Handleiding. Registratie en installatie Kliksafe Mobi. Handleiding

Handleiding. Registratie en installatie Kliksafe Mobi. Handleiding Handleiding Registratie en installatie Kliksafe Mobi Handleiding Registratie en installatie Kliksafe Mobi Inhoudsopgave 1. Registratie 2 2. Kliksafe Mobi installeren 3 3. Kliksafe Mobi configureren 5 4.

Nadere informatie

Thuiszorg Meest gestelde vragen over

Thuiszorg Meest gestelde vragen over Veilig medicijngebruik en verbeterde therapietrouw Thuiszorg Meest gestelde vragen over CareXS Medicatiezorg Inhoudsopgave: Cliënten 1. Hoe maak ik een nieuwe cliënt aan? Pagina 4 2. Hoe kan ik een cliënt

Nadere informatie

Handleiding BezoekersApp

Handleiding BezoekersApp Handleiding BezoekersApp Met de BezoekersApp laat u bezoekers in slechts drie stappen eenvoudig tegen een lager tarief parkeren. KENTEKEN KIEZEN ZONE KIEZEN PARKEERACTIE STARTEN De app bereikt u via een

Nadere informatie

HANDLEIDING App voor ouders

HANDLEIDING App voor ouders HANDLEIDING App voor ouders Gebruik van de app Jouw kinderopvangorganisatie heeft gekozen voor Konnect! De app en portaal van Konnect stellen ouders in staat om op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie.

Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie. Welkom bij Yoobi Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie. De Yoobi webversie is beschikbaar via je browser

Nadere informatie

Handleiding. Handleiding

Handleiding. Handleiding Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave Inleiding 2 1 Installatie op pc s met Windows 2 2 Handmatig installeren 4 2.1 Microsoft Internet Explorer/Google Chrome

Nadere informatie

SMARTPHONE GEBRUIKERSHANDLEIDING(MEI 2016) V5.0-PUB

SMARTPHONE GEBRUIKERSHANDLEIDING(MEI 2016) V5.0-PUB SMARTPHONE GEBRUIKERSHANDLEIDING(MEI 2016) V5.0-PUB 1 INLEIDING Emma ondersteunt medicatiegebruikers (mensen met een chronische ziekte of die een belangrijke kuur moeten volgen) om hun medicatie tijdig

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van

Nadere informatie

Handleiding WebEx. Een webconsult, wat nu?

Handleiding WebEx. Een webconsult, wat nu? Handleiding WebEx Een webconsult, wat nu? U bent aangemeld voor erfelijkheidsvoorlichting en -onderzoek bij de afdeling Klinische Genetica van het UMCG. Het webconsult zal met het internetsysteem WebEx

Nadere informatie

Instructie werknemer login Salaris Online portaal (nieuwe login).

Instructie werknemer login Salaris Online portaal (nieuwe login). Instructie werknemer login Salaris Online portaal (nieuwe login). Binnenkort krijgt u toegang tot Employee Self Service (ESS) van Salaris Online waarin u diverse informatie over uw dienstverband kunt raadplegen.

Nadere informatie

Zmodo Zsight Android handleiding

Zmodo Zsight Android handleiding Zmodo Zsight Android handleiding -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 Inhoudsopgave 1. Software installatie...3 1.1

Nadere informatie

ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING

ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING STAP 1 Het installatieproces dat beschreven staat in deze handleiding, kan op zowel Android als Apple ios apparaten toegepast worden. Voor Android apparaten opent u

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Medewerkers van OOG en Inschool academie.

Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Medewerkers van OOG en Inschool academie. Handleiding online werken bij OOG Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Doelgroep Medewerkers van OOG en Inschool academie. Voorwaarden Samenvatting Een

Nadere informatie

Handleiding Inloggen in SIRO

Handleiding Inloggen in SIRO Handleiding Inloggen in SIRO Binnenkort wordt de inlogprocedure van SIRO gewijzigd. Dit betekent dat u voortaan bij het inloggen een extra authenticatiestap moet uitvoeren via Google Authenticator. Zo

Nadere informatie

Handleiding [Mobiele App]

Handleiding [Mobiele App] Handleiding [Mobiele App] Inhoudsopgave De app downloaden en installeren 3 Service desk vragen 4 Locatie bepalen 4 Afrekening/meterstand klopt niet 5 Energiebelasting klopt niet 5 Tenaamstelling klopt

Nadere informatie

Handleiding ipad. Handleiding voor het gebruik van een ipad voor de gemeente Gouda

Handleiding ipad. Handleiding voor het gebruik van een ipad voor de gemeente Gouda Handleiding ipad Handleiding voor het gebruik van een ipad voor de gemeente Gouda Inleiding Een ipad is geen computer, maar een tablet. Dit betekent dat de gebruikersvriendelijkheid voorop staat, maar

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3.

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3. 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 02 08 4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 03

Nadere informatie

Leerlingen kunnen ook gebruik maken van SOMtoday en ontvangen daar eigen inloggegevens voor.

Leerlingen kunnen ook gebruik maken van SOMtoday en ontvangen daar eigen inloggegevens voor. SOMtoday voor ouders 1. ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY Op Altra College wordt gebruikt gemaakt van het leerling-informatiesysteem SOMtoday. Hierin staan alle noodzakelijke gegevens over uw kind, zijn/haar

Nadere informatie

HANDLEIDING App voor ouders

HANDLEIDING App voor ouders HANDLEIDING App voor ouders Gebruik van de app Jouw kinderopvangorganisatie heeft gekozen voor Konnect! De app en portaal van Konnect stellen ouders in staat om op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen

Nadere informatie

Handleiding BezoekersApp

Handleiding BezoekersApp Handleiding BezoekersApp De BezoekersApp is voor iedereen die in een betaaldparkeergebied of blauwe zone woont. Met de BezoekersApp laat u bezoekers in slechts twee stappen eenvoudig op straat parkeren.

Nadere informatie

Intranet Instructie ICT dienstverlening

Intranet Instructie ICT dienstverlening Intranet Instructie ICT dienstverlening Instructie Intranet Hierbij ontvangt u een uitleg over het Intranet. Om dit zo gemakkelijk en snel te laten verlopen leest u de volgende uitleg rustig en zorgvuldig

Nadere informatie

Wat is itslearning..?

Wat is itslearning..? Wat is itslearning..? Met itslearning heb je via internet altijd toegang tot bijvoorbeeld je huiswerk, interessante informatie en studiewijzers. Ook kun je via itslearning communiceren, samenwerken met

Nadere informatie

Handleiding Nextens app

Handleiding Nextens app Handleiding Nextens app U vindt de app in de itunes App Store of Google Play Store door te zoeken op Nextens. De app is geschikt voor besturingssystemen Android 4.x en hoger en ios 6 en hoger. De zoekfunctie

Nadere informatie

App4Broker : uw nieuwe app!

App4Broker : uw nieuwe app! App4Broker : uw nieuwe app! Pagina 1 van 20 Inhoudsopgave 1. U GEBRUIKT MYBROKER AL... 3 1.1. APP4BROKER DOWNLOADEN OP UW TABLET... 3 1.2. INSTALLATIE VAN HET CERTIFICAAT... 4 2. U HEEFT NOG NOOIT MET

Nadere informatie

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 activeren... 2 Automatisch activeren via

Nadere informatie

Handleiding online publiceren agenda Visual Rental Dynamics

Handleiding online publiceren agenda Visual Rental Dynamics Handleiding online publiceren agenda Visual Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 28 juni 2018 1. Inleiding In versie 3.2.12 van Visual Rental Dynamics is de mogelijkheid toegevoegd om de inhoud van het planbord

Nadere informatie

Viaa Online - OneDrive

Viaa Online - OneDrive Viaa Online - OneDrive Wat is OneDrive Onedrive maakt het mogelijk om je bestanden op te slaan in de cloud. Cloudopslag betekent dat je bestanden opgeslagen worden op het internet en je ze ook vanaf iedere

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

Veroval Medi.connect. Beknopte handleiding SH 7/6/17

Veroval Medi.connect. Beknopte handleiding SH 7/6/17 Veroval Medi.connect Beknopte handleiding SH 7/6/17 Inhoudstafel 1. Veroval -medi.connect installeren 2. Uw bloeddrukmeter installeren 3. Uw ECG installeren 4. Uw personenweegschaal installeren 5. Uw gegevens

Nadere informatie

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Home Inhoudsopgave Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Automatisch activeren via internet Automatisch opnieuw activeren via internet Licenties beheren en licentiebestand downloaden

Nadere informatie

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen Toelichting inloggen beheermodule IZM Wanneer u problemen heeft met inloggen in de beheermodule van Zwemscore, kan dat meerdere oorzaken hebben. Twee vaak voorkomende oorzaken zijn Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam

Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam Inhoud 1 Bezoeker aanmelden via uw persoonlijke pagina op internet... 3 1.1 Introductie persoonlijke pagina... 3 1.2 Aanmelden

Nadere informatie