PERSBERICHT. De volgende drie organisaties zijn genomineerd voor de Nederlandse Innovatie Prijs 2018: KPN Machinefabriek Boessenkool B.V. Youwe.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PERSBERICHT. De volgende drie organisaties zijn genomineerd voor de Nederlandse Innovatie Prijs 2018: KPN Machinefabriek Boessenkool B.V. Youwe."

Transcriptie

1 De genomineerden voor de Nederlandse Innovatie Prijs 2018 in het kader van het nieuwe televisieprogramma De wereld van morgen zijn bekend! 1 juni 2018 Rotterdam Op 13 juni 2018 wordt een nieuw televisieprogramma van de AVROTROS uitgezonden op NPO 1. Dit televisieprogramma heet De Wereld van morgen en wordt gepresenteerd door Jort Kelder. In dit televisieprogramma belicht en beleeft hij tal van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, gezondheid en landbouw. Een ander onderdeel van het televisieprogramma is de bekendmaking van het meest innovatieve bedrijf van Nederland. Dit gedeelte van het televisieprogramma wordt live uitgezonden vanuit het Kurhaus te Scheveningen. Het onderzoeksinstituut Erasmus Centre for Business Innovation van de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft het onderzoek uitgevoerd dat daaraan ten grondslag ligt: de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor. Prof.dr. Henk Volberda, eindverantwoordelijke voor dit onderzoek: De Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor geldt als één van de meest grootschalige jaarlijkse surveyonderzoeken in Nederland waarbij wordt gekeken naar een breed scala van innovatie-vormen. In die grote dataset zitten tal van bedrijven waaronder diverse uitblinkers. De drie genomineerde bedrijven voor de Nederlandse Innovatie Prijs 2018 zijn daar een voorbeeld van. De volgende drie organisaties zijn genomineerd voor de Nederlandse Innovatie Prijs 2018: KPN Machinefabriek Boessenkool B.V. Youwe. Hieronder staat een beschrijving van de genomineerde bedrijven:

2 KPN KPN is actief in een tak van sport waarbij ontwikkelingen omtrent de vierde industriële revolutie implicaties hebben voor haar functioneren. Door in te zetten op innovatie streeft de organisatie ernaar een vooraanstaande rol te spelen in de digitale transformatie van de Nederlandse samenleving. Voorheen lag het accent van zijn activiteiten op de rol van telecomprovider. Er is echter een verschuiving gaande van het traditionele bellen naar digitale diensten en connectiviteit. Door de combinatie van vaste en mobiele diensten over geïntegreerde netwerken onderscheidt KPN zich van zijn klassieke concurrenten alsmede partijen in zijn nieuwe speelveld. Enkele voorbeelden van nieuwe activiteiten waar de organisatie op inzet zijn data-driven solutions (waarbij KPN een dataplatform biedt), cloud- en securitydiensten, diensten in huis (zoals beveiliging van de woning of de bediening van verlichting), e-health services (zoals monitoring of een ECG op afstand), en door te experimenteren met blockchain. Met de lancering van het LoRa ( long range low power ) netwerk in 2015 speelt het bedrijf in op de komst van Internet of Things (IoT). Inmiddels zijn er via de IoT-netwerken van KPN meer dan vier miljoen apparaten verbonden. Door de snelle ontwikkelingen in zijn omgeving hanteert de organisatie een flexibele en snelle aanpak voor nieuwe initiatieven binnen de kaders van data en connectiviteit. Het aantrekkelijk blijven (of meer aantrekkelijk worden) voor medewerkers, klanten, en oplossingen die ook van waarde worden geacht voor de organisatie zelf worden daarbij ook in beschouwing genomen. In het geval van een succes kan het nieuwe initiatief dan worden opgeschaald. De gewijzigde samenstelling van het topmanagementteam heeft een prominente rol gespeeld bij de transformatie van de organisatie. Zo is in 2015 het investeringsfonds KPN Ventures en de afdeling New Business opgericht om innovatie intern en extern aan te jagen. Hierbij co-creëert de organisatie met veelbelovende startups, scale-ups en jonge ondernemers om veelbelovende ideeën in een vroeg stadium van ontwikkelingen te identificeren en in samenwerking te versnellen tot een solide bedrijf. Daarnaast onderzoekt KPN in zijn technology labs hoe nieuwe technologie ingezet kan worden, heeft KPN een Technium afdeling opgericht om (schaars) IT toptalent aan te trekken en een Data & Analytics afdeling om data scientists aan te trekken en op te leiden. Door verder in te zetten op methodieken als growth hacking (een product of dienst virtueel lanceren en aanpassen op basis van klantfeedback om een verbeterd product vervolgens sneller in de markt te zetten) en nieuwe manieren van werken beoogt de organisatie haar wendbaarheid eveneens te bevorderen.

3 Machinefabriek Boessenkool B.V. Machinefabriek Boessenkool B.V. is gericht op het ontwerpen en fabriceren van machines die een uitdaging vormen voor hen. Een voorbeeld van een nieuwe oplossing is de Emergency drone waarbij gewonde soldaten uit een gevaarlijk gebied gehaald kunnen worden zonder dat andere levens direct in gevaar komen. Een ander voorbeeld betreft de ontwikkeling van een soort vliegwiel waarmee pieken en dalen uit het elektriciteitsnet gehaald kunnen worden. Verder heeft het Almelose bedrijf ook een recyclingmachine ontwikkeld waarmee spuitbussen (inclusief inhoud) op een milieuvriendelijke manier ontmanteld en volledig hergebruikt kunnen geworden. Een kenmerk hierbij is dat het bedrijf op basis van een specifiek probleem van de klant tot een vernuftige oplossing komt die met precisie equipment te realiseren is. De technologie die ten grondslag ligt aan de oplossing is niet altijd compleet nieuw (bijv. drones en vliegwielen). De nieuwheid zit meer in de nieuwe toepassing van een bepaalde technologie waarop wordt voortgebouwd. In lijn met de vernuftige aard van haar oplossingen en een focus op opdrachten die een uitdaging vormen zijn de oplages van haar nieuwe oplossingen over het algemeen vrij klein. Om succesvol te blijven is de organisatie wel verschoven richting het bieden van meer integrale machines en producten (in plaats van componenten) en meer richting een dienstverlener. Verder is het businessmodel aangepast waarbij klanten voor bepaalde nieuwe oplossingen niet meer gefactureerd worden voor de aanschaf van een oplossing, maar betalen op basis van de output van de oplossing. Kenmerkend voor het bedrijf is dat ze intensief samenwerkt met externe partners om de projecten te realiseren. Al naar gelang de specifieke kenmerken van het project worden een scala van partners betrokken. Afgevaardigden van de betreffende externe partners worden ook betrokken in het operationele proces om kennisdeling te stimuleren met medewerkers van Machinefabriek Boessenkool B.V. Mede om de flexibele aard van de organisatie te borgen ten tijde van groei vinden nieuwe ontwikkelingen geregeld plaats via joint ventures. Verder heeft de organisatie verscheidene mechanismes geïntroduceerd om interne kennisdeling te bevorderen, waaronder multidisciplinaire projectteams en medewerkers die tijdelijk meelopen bij een ander bedrijfsonderdeel. De vrij platte organisatiestructuur bevordert eveneens de kennisdeling. Het management van het bedrijf stuurt ook dusdanig op de orderportefeuille om de flexibiliteit te borgen, bijvoorbeeld aan de hand van de mate van diversificatie en fluctuatie in de mate van in- en uitbesteden van activiteiten. Verder fungeert het management ook als drijfveer om nieuwe projecten binnen te halen en als coach richting de medewerkers om nieuwe oplossingen te realiseren.

4 Youwe Youwe is een full service internetbedrijf met een focus op de digitale transformatie van haar klanten. Zij biedt onder andere cloud based software oplossingen aan voor het online-kanaal. Vaak vergt het oplossen van complexe vraagstukken slimme producten die door de inzet van data, techniek en algoritmes de processen van het bedrijf naar een hoger niveau tillen. Youwe zet onder andere kunstmatige intelligentie in om haar klanten beter te kunnen bedienen op het gebied van digitale transformatie, intelligente multichannel commerce platforms, product informatie management systemen of digitale marketing. Het gros van de werkzaamheden van Youwe ligt op het gebied data warehousing, business intelligence, e-commerce platformen en de integratie met de infrastructuur. Een voorbeeld van een nieuwe oplossing betreft de Best Price Calculation. Deze tool met kunstmatige intelligentie maakt inschattingen van prijzen die concurrenten van haar klanten naar verwachting gaan hanteren in de B2B-markt. Als er nieuwe data binnenkomt in de tool, dan kan dat leiden tot een andere aanbeveling van de tool voor een betere verkoopprijs. Verder heeft de organisatie recentelijk een detacheringstak opgericht waarbij eigen developers elders ingezet kunnen worden. Medewerkers nemen een prominente rol in bij het bedrijf. Dit heeft te maken met de schaarste van geschikte medewerkers, maar ook deels met de hoge ontwikkelsnelheid in de sector. Het bedrijf heeft hiervoor een model ontwikkeld, het zogenaamde circle model. De cirkels zijn zelfsturend en vormen een ecosysteem van gespecialiseerde kennis-hubs, die samen de organisatie vormen en elkaar kunnen ondersteunen bij projecten. Hierdoor worden medewerkers meer betrokken om mee te denken en mee te werken met haar innovaties en geldt er een hogere handelingssnelheid. Zo is het mogelijk om met dit model snel een nieuw team te starten. Binnen een paar dagen kan een compleet nieuwe discipline worden opgestart. Verder streeft Youwe ernaar om kennis, vaardigheden en talenten van medewerkers adequaat aan te wenden, bijvoorbeeld door de Youwe academy (welke opleidingen faciliteert) en de 9 grid (potentie - performance). Youwe heeft verder ook een reeks van externe partners beschikbaar en ze werkt samen met haar klanten. Hierbij valt te denken aan het gezamenlijk organiseren van evenementen en campagnes. Ook investeert het bedrijf aanzienlijk in nieuwe technologische ontwikkelingen. Voor nadere informatie over het Erasmus Centre for Business Innovation van de Erasmus Universiteit Rotterdam of over dit persbericht kunt u contact opnemen met Professor Henk W. Volberda, op / of per op volberda@erasmuscbi.nl. Informatie: Erasmus Centre for Business Innovation van de Erasmus Universiteit Rotterdam Prof.dr. Henk W. Volberda (tel.: +31 (0) , , volberda@erasmuscbi.nl, Erasmus Centre for Business Innovation, zie

5 Over het onderliggende onderzoek: de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor Deelname aan de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor editie 2018 is een vereiste om kans te maken op de Nederlandse Innovatie Prijs De Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor wordt sinds het jaar 2006 uitgevoerd door het Erasmus Centre for Business Innovation ( van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het onderzoek staat onder leiding van Prof. dr. Henk Volberda. Hij is wetenschappelijk directeur van het Erasmus Centre for Business Innovation. Daarnaast is hij als hoogleraar Strategisch Management en Ondernemingsbeleid verbonden aan de vakgroep Strategisch Management & Ondernemerschap van de Rotterdam School of Management, Erasmus University. Circa organisaties in Nederland zijn per brief en/of benaderd om deel te nemen. De selectie van deze bedrijven vond plaats aan de hand van een commerciële database welke voortbouwt op gegevens van de Kamer van Koophandel. Binnen de populatie van bedrijven vond een random selectie plaats wat een vereiste is voor het verkrijgen van een representatieve steekproef. Gegeven de aard van de vragenlijst zijn hoofdzakelijk senior managers benaderd van de geselecteerde bedrijven. Dit is niet ongebruikelijk in academische managementstudies. Een random-selectie van de steekproef heeft herinneringen ontvangen om de vragenlijst alsnog in te vullen. Bij 5% van de observaties heeft een naaste collega-manager van de senior managers de vragenlijst ook ingevuld. Dit maakt het mogelijk om de scores onderling te vergelijken. Indien mogelijk zijn de surveydata van de respondenten ook gekoppeld aan andere bedrijfsdata die aanwezig is in de commerciële database. Uiteindelijk hebben circa 1000 deelnemers (979) medewerking verleend aan het onderzoek. De respondenten zijn afkomstig van een breed scala van sectoren. Zo is 22% van de deelnemende organisaties actief in de overige dienstverlening. Organisaties die actief zijn in de groothandel, detailhandel en horeca vertegenwoordigen 16% van de steekproef. Organisaties die opereren in de overige maakindustrieën beslaan 15% van de deelnemende organisaties aan dit onderzoek. Voor de totstandkoming van de vragenlijst is voor zover als mogelijk gebruik gemaakt van bestaande schalen uit de literatuur. Als een controle voor non-response bias zijn de scores van vroege en late respondenten met elkaar vergeleken op diverse variabelen. Op de verschillende voornaamste variabelen waarbij deze test is uitgevoerd - zoals bij financiële bedrijfsprestaties (t = 0,23; p > 0,10), sociale innovatie (t = -1,34; p > 0,10) en aantal medewerkers (t = 0,92; p > 0,10) - zijn geen significante verschillen gevonden tussen vroege en late respondenten. Dit vormt een extra indicatie dat het onderzoek representatief is. Op basis van de scores van organisaties in de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor heeft een eerste selectie plaatsgevonden. Deze groep set van bedrijven is vervolgens gereduceerd aan de hand van deskresearch. De overgebleven bedrijven hebben vervolgens een site-visit en interview gehad. De interviews met de betreffende bedrijven dienden als een verdere selectiemethode om de voorselectie terug te brengen tot een definitieve selectie. Uiteindelijk vormden de bevindingen uit de interviews, site-visits, deskresearch en scores uit de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor editie 2018 de basis om de drie genomineerde bedrijven te destilleren.

Slimmer managen en organiseren kan productiviteit en innovatie in zorg verbeteren

Slimmer managen en organiseren kan productiviteit en innovatie in zorg verbeteren Slimmer managen en organiseren kan productiviteit en innovatie in zorg verbeteren Zorgorganisaties zijn innovatiever dan het bedrijfsleven; Zorgorganisaties investeren gemiddeld 25% meer in sociale innovatie,

Nadere informatie

The digital transformation executive study

The digital transformation executive study The digital transformation executive study De noodzaak van transformatie voor kleine en middelgrote producerende bedrijven Technologie verandert de manier waarop kleine en middelgrote bedrijven zakendoen.

Nadere informatie

Internet of Things in perspectief geplaatst. Herman Tuininga. Oktober 10, 2017

Internet of Things in perspectief geplaatst. Herman Tuininga. Oktober 10, 2017 Internet of Things in perspectief geplaatst Herman Tuininga Oktober 10, 2017 1 Achtergrond Meer dan 20 jaar ervaring in IoT 30 medewerkers IoT Lab Zwolle Connecting your things 2 IoT is een container begrip

Nadere informatie

Digital Agencies 2015

Digital Agencies 2015 Websurvey onder 117 respondenten (werkzaam bij 108 Nederlandse digital agencies), waarvan 85% directie. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van cloud- en hostingprovider True, in samenwerking met Emerce.

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT ERASMUS CONCURRENTIE EN INNOVATIE MONITOR

ONDERZOEKSRAPPORT ERASMUS CONCURRENTIE EN INNOVATIE MONITOR ONDERZOEKSRAPPORT ERASMUS CONCURRENTIE EN INNOVATIE MONITOR Nederlandse bedrijven investeren weer meer in onderzoek en ontwikkeling (R&D) Het onderzoeksinstituut Erasmus Centre for Business Innovation

Nadere informatie

Slimmer managen en organiseren kan productiviteit en innovatie in zorg verbeteren

Slimmer managen en organiseren kan productiviteit en innovatie in zorg verbeteren Slimmer managen en organiseren kan productiviteit en innovatie in zorg verbeteren 5 oktober 2012 - Op verzoek van ActiZ meet INSCOPE Research for Innovation de innovativiteit van Nederlandse zorgorganisaties.

Nadere informatie

9 juni 16. Stichting EduChild

9 juni 16. Stichting EduChild 9 juni 16 Stichting EduChild Hartstocht, vakmanschap, resultaat ü Online business partner ü Business, Sociale en Technologische (BST) innovatie ü 43 online talenten ü Strategen, marketeers, vormgevers

Nadere informatie

Transformatie naar een slimme, datagedreven tuinbouw

Transformatie naar een slimme, datagedreven tuinbouw Transformatie naar een slimme, datagedreven tuinbouw de rol van onderzoek 19 oktober 2017, prof.dr.ir. Jack van der Vorst, lid concernraad Wageningen University & Research Wereldwijde uitdagingen land-

Nadere informatie

NULMETING DIGITALISERING EN SOCIALE INNOVATIE GELDERLAND & OVERIJSSEL

NULMETING DIGITALISERING EN SOCIALE INNOVATIE GELDERLAND & OVERIJSSEL SECTORRAPPORTAGE BEHORENDE BIJ NULMETING DIGITALISERING EN SOCIALE INNOVATIE GELDERLAND & OVERIJSSEL De door u aangegeven sector: overige maakbedrijven ACHTERGROND EN TOELICHTING: U heeft meegewerkt aan

Nadere informatie

Stageopdracht Benchmarking Arbeidsmarktcommunicatie

Stageopdracht Benchmarking Arbeidsmarktcommunicatie Stageopdracht Benchmarking Arbeidsmarktcommunicatie (Meewerkstage / Afstudeerstage) Bright Cubes B.V. 1 Bright Cubes B.V. High Tech Campus 32 5656 AE Eindhoven Beste student, Zijn jouw ideeën eigenwijs

Nadere informatie

Diensteninnovatie: wat is dat?

Diensteninnovatie: wat is dat? Over de AWT De Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT) adviseert regering en parlement over beleid voor wetenschap, technologie en innovatie De AWT adviseert gevraagd en ongevraagd.

Nadere informatie

Stageopdracht. Online marketingstrategie en -content. Bright Cubes B.V. High Tech Campus AE Eindhoven. Bright Cubes B.V. 1

Stageopdracht. Online marketingstrategie en -content. Bright Cubes B.V. High Tech Campus AE Eindhoven. Bright Cubes B.V. 1 Stageopdracht Online marketingstrategie en -content Bright Cubes B.V. High Tech Campus 32 5656 AE Eindhoven Bright Cubes B.V. 1 Beste student, Zijn jouw ideeën eigenwijs en bepaal jij zelf je kaders? Wil

Nadere informatie

Prof.dr. Henk W. Volberda Rotterdam School of Management, Erasmus University Wetenschappelijk directeur INSCOPE

Prof.dr. Henk W. Volberda Rotterdam School of Management, Erasmus University Wetenschappelijk directeur INSCOPE Prof.dr. Henk W. Volberda Rotterdam School of Management, Erasmus University Wetenschappelijk directeur INSCOPE Bevindingen Erasmus Innovatiemonitor Zorg Eindhoven, 5 oktober 2012 TOP INSTITUTE INSCOPE

Nadere informatie

INLEIDING. Deelrapport Samenwerken voor Innovatie Innovatiemonitor Noord-Nederland Pagina 2 van 10

INLEIDING. Deelrapport Samenwerken voor Innovatie Innovatiemonitor Noord-Nederland Pagina 2 van 10 1 INLEIDING SAMENWERKINGSPROJECT NOORD-NEDERLANDSE INNOVATIEMONITOR Dit rapport is opgesteld in het kader van de Noord-Nederlandse Innovatiemonitor. De monitor is het resultaat van een strategische samenwerking

Nadere informatie

Innoveren maakt het verschil

Innoveren maakt het verschil Innoveren maakt het verschil De logistieke dienstverlener van vandaag bestaat niet meer in 2020! Pascal van Beek Supply chain strategie ontwikkeling & implementatie Business development Customer focussed

Nadere informatie

The Digital Transformation Executive Study

The Digital Transformation Executive Study The Digital Transformation Executive Study De noodzaak van transformatie voor kleine en middelgrote groothandeldistributiebedrijven Technologie verandert de manier waarop kleine en middelgrote organisaties

Nadere informatie

Megatrend. Technologie (mondiaal/globalisering) sector die een marktaandeel veroveren in de creatieve industrie

Megatrend. Technologie (mondiaal/globalisering) sector die een marktaandeel veroveren in de creatieve industrie Megatrend Megatrend Ontwikkeling Effect Praktijk Technology (digitalisering) Interne processen anders organiseren Andere manier van produceren, verkopen en distributie Technologie (mondiaal/globalisering)

Nadere informatie

Nederlandse bedrijven investeren weer meer in onderzoek en ontwikkeling (R&D)

Nederlandse bedrijven investeren weer meer in onderzoek en ontwikkeling (R&D) PERSBERICHT: ERASMUS CONCURRENTIE- EN INNOVATIE MONITOR 2015-2016 Nederlandse bedrijven investeren weer meer in onderzoek en ontwikkeling (R&D) 31 oktober 2017 Rotterdam Het onderzoeksinstituut Erasmus

Nadere informatie

09-10-2015. KPN Internet of Things LoRa en M2M

09-10-2015. KPN Internet of Things LoRa en M2M 09-10-2015 KPN Internet of Things LoRa en M2M The device revolution Van traditionele telefonie naar Internet of Things 50 40 20 jaar 50 miljard apparaten 30 20 10 100 jaar 1 miljard connected woningen

Nadere informatie

Macrodoelmatigheidsdossier BSc Business Analytics AANVRAAGFORMULIER NIEUWE OPLEIDING. 1. Basisgegevens. Tongersestraat LM Maastricht

Macrodoelmatigheidsdossier BSc Business Analytics AANVRAAGFORMULIER NIEUWE OPLEIDING. 1. Basisgegevens. Tongersestraat LM Maastricht AANVRAAGFORMULIER NIEUWE OPLEIDING 1. Basisgegevens Naam instelling(en) Contactgegevens Universiteit Maastricht School of Business and Economics Tongersestraat 53 6211 LM Maastricht 1 Naam Internationale

Nadere informatie

Wat hebben Cloud en Digitale Transformatie met elkaar te maken?

Wat hebben Cloud en Digitale Transformatie met elkaar te maken? Public Briefing / November 2017 Wat hebben Cloud en Digitale Transformatie met elkaar te maken? Nederlandse organisaties richten zich in toenemende mate op digitale transformatie. Maar wat is dat eigenlijk?

Nadere informatie

Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor 2011 2012

Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor 2011 2012 Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor 2011 2012 SAMENVATTING: Na jaren van uitblijven van innovatie, investeren Nederlandse bedrijven meer (+2,6%) in radicale innovatie. De aanhoudende crisis in Europa

Nadere informatie

ISATIS GROUP OVER OP CLOUDSOFTWARE OM KLANTEN CENTRAAL TE STELLEN

ISATIS GROUP OVER OP CLOUDSOFTWARE OM KLANTEN CENTRAAL TE STELLEN Exact Online CASE STUDY ISATIS GROUP OVER OP CLOUDSOFTWARE OM KLANTEN CENTRAAL TE STELLEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ZAKELIJKE DIENSTVERLENING GROEI REALISEREN DOOR TE INVESTEREN IN LEUKE

Nadere informatie

Prof.dr. Henk W. Volberda Rotterdam School of Management, Erasmus University Wetenschappelijk directeur INSCOPE Bestuurslid NCSI

Prof.dr. Henk W. Volberda Rotterdam School of Management, Erasmus University Wetenschappelijk directeur INSCOPE Bestuurslid NCSI Prof.dr. Henk W. Volberda Rotterdam School of Management, Erasmus University Wetenschappelijk directeur INSCOPE Bestuurslid NCSI Erasmus Concurrentie & Innovatie Monitor 2008 Bedrijven presteren beter

Nadere informatie

COLLEGEREEKS BLOCKCHAIN & FINTECH

COLLEGEREEKS BLOCKCHAIN & FINTECH COLLEGEREEKS BLOCKCHAIN & FINTECH WAT KUNNEN DEZE OPKOMENDE TECHNOLOGIEËN VOOR JOUW ORGANISATIE BETEKENEN? NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Blockchain geldt als dé grote belofte als het gaat om

Nadere informatie

New Business Development Programma s

New Business Development Programma s New Business Development Programma s Leer de business van morgen te creëren Incompany Portfolio 2017 Ons Verhaal. Incompany Portfolio 2017 TimeLabz We leven in bijzondere tijden. De snelle opkomst en adoptie

Nadere informatie

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION STORAGE AUTOMATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE EEN EFFECTIEVE EN KOSTENEFFICIËNTE OPLOSSING VOOR DATAGROEI De druk op systeembeheerders

Nadere informatie

Bedrijven die investeren in sociale innovatie hebben minder last van de crisis

Bedrijven die investeren in sociale innovatie hebben minder last van de crisis Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor 2009 Bedrijven die investeren in sociale innovatie hebben minder last van de crisis Rotterdam, 6 oktober 2009 INSCOPE: Research for Innovation heeft in opdracht

Nadere informatie

Beleggerspresentatie. Introductie Geschiedenis Producten Klanten Markt Afsluiting

Beleggerspresentatie. Introductie Geschiedenis Producten Klanten Markt Afsluiting Beleggerspresentatie Introductie Geschiedenis Producten Klanten Markt Afsluiting Introductie? Wie zijn wij? Bestuurders André van Rijn Richard Reeskamp Management Team Tomas Straathof Manager Operations

Nadere informatie

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst De Moderne Werkplek Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Bij veel organisaties staat digitalisering

Nadere informatie

HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN.

HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN. HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN www.exactonline.nl GROEIMODEL VOOR AMBITIEUZE ACCOUNTANTS MEER INFORMATIE? WWW.EXACTONLINE.NL/ACCOUNTANTS Hoe Exact accountants helpt groeien Exact focust zich nadrukkelijk

Nadere informatie

STRATAEGOS CONSULTING

STRATAEGOS CONSULTING STRATAEGOS CONSULTING EXECUTIE CONSULTING STRATAEGOS.COM WELKOM EXECUTIE CONSULTING WELKOM BIJ STRATAEGOS CONSULTING Strataegos Consulting is een strategie consultancy met speciale focus op strategie executie.

Nadere informatie

MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT

MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT SNEL EN WENDBAAR WERKEN AAN CONTINUE VERBETERING IN ORGANISATIES LEADERSHIP, ENTREPRENEURSHIP, STEWARDSHIP NYENRODE. A REWARD FOR LIFE INDEX Inleiding 3 Masterclass Agile Management

Nadere informatie

Ready Business. Vodafone Power to you

Ready Business. Vodafone Power to you Ready Business Vodafone Power to you 1 Klaar voor verandering De wereld verandert in een steeds hoger tempo. Dat biedt kansen, maar ook uitdagingen. Alle bedrijven - groot en klein - moeten hierop voorbereid

Nadere informatie

2e editie18 mei 2017 de DAG van de

2e editie18 mei 2017 de DAG van de 2e editie18 mei 2017 de DAG van de Stichting 1.000 ambtenaren op één dag verbonden rond het thema Future Work Skills Over de Stichting Digitale Overheid De Stichting Digitale Overheid (2013) wil als niet-gouvernementele

Nadere informatie

. Winstgevendheid door wenbaarheid. Wendbare organisaties bieden zekerheid voor de toekomst. 24 april 2012

. Winstgevendheid door wenbaarheid. Wendbare organisaties bieden zekerheid voor de toekomst. 24 april 2012 . Winstgevendheid door wenbaarheid Wendbare organisaties bieden zekerheid voor de toekomst 24 april 2012 wie zijn wij Optines Consultancy is als HRM business partner gespecialiseerd in verandermanagement,

Nadere informatie

ONTZORG DE ZORGPROFESSIONAL DOOR VIRTUALISATIE

ONTZORG DE ZORGPROFESSIONAL DOOR VIRTUALISATIE IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION ONTZORG DE ZORGPROFESSIONAL DOOR VIRTUALISATIE E-BOOK DE STAP NAAR EEN TOEKOMST- BESTENDIGE EN DUURZAME BASIS Virtualiseren is in veel disciplines een populaire term. Het is

Nadere informatie

Factsheet CLOUD MIGRATIE Managed Services

Factsheet CLOUD MIGRATIE Managed Services Factsheet CLOUD MIGRATIE Managed Services CLOUD MIGRATIE Managed Services We regelen een snelle en zorgeloze overstap naar een flexibele, veilige en stabiele cloud-omgeving. Een succesvol digitaal platform

Nadere informatie

De toekomst van de consultant: Changing the game. FEDIPRO congres, Gent, 26 oktober 2017

De toekomst van de consultant: Changing the game. FEDIPRO congres, Gent, 26 oktober 2017 De toekomst van de consultant: Changing the game FEDIPRO congres, Gent, 26 oktober 2017 Inhoud Welke trends zien we in de markt? Voor consultants Voor interimmanagers Trends in business modellen Welke

Nadere informatie

Integrale productontwikkeling

Integrale productontwikkeling Integrale productontwikkeling uitdagingen in techniek en markt Pepijn Herman, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij 4 e industriële revolutie Complexiteit van connected producten Toegevoegde waarde Complexiteit

Nadere informatie

Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau

Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau KICKSTARTERS We lanceren binnen twee maanden een nieuw digitaal platform waarmee u in hoog tempo business value genereert. De digitale transformatie is in volle gang. Consumenten

Nadere informatie

AUKE HYLARIDES. Senior Product Marketing Manager Exact Software 2015 EXACT INTERNET OF THINGS - AIM ROADSHOW

AUKE HYLARIDES. Senior Product Marketing Manager Exact Software 2015 EXACT INTERNET OF THINGS - AIM ROADSHOW AUKE HYLARIDES Senior Product Marketing Manager Exact Software Exciting times In 2020, het aantal mobiele gebruikers richting 6 miljard; Internet gebruikers richting 4.7 miljard² Effect van IoT op de wereld

Nadere informatie

DE VOORDELEN VAN EEN WENDBARE IT-OMGEVING IN DE RETAIL

DE VOORDELEN VAN EEN WENDBARE IT-OMGEVING IN DE RETAIL IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DE VOORDELEN VAN EEN WENDBARE IT-OMGEVING IN DE RETAIL E-BOOK HOE U STILSTAND VERMIJDT EN INNOVATIE ONDERSTEUNT In de voortdurend veranderende retailmarkt is continue innovatie

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT TOPSECTOREN

ONDERZOEKSRAPPORT TOPSECTOREN ONDERZOEKSRAPPORT TOPSECTOREN Sociale innovatie doorslaggevend voor succes topsectoren: Topsectorenbeleid te eenzijdig gericht op technologische innovatie De markt dwingt bedrijven steeds sneller te innoveren

Nadere informatie

Factsheet E COMMERCE BEHEER Managed Services

Factsheet E COMMERCE BEHEER Managed Services Factsheet E COMMERCE BEHEER Managed Services E COMMERCE BEHEER Managed Services We zorgen voor een gegarandeerd stabiel, snel en schaalbaar e-business platform. Efficiënt beheer is cruciaal voor de continuïteit

Nadere informatie

BIG DATA: OPSLAG IN DE CLOUD

BIG DATA: OPSLAG IN DE CLOUD BIG DATA & ANALYTICS BIG DATA: OPSLAG IN DE CLOUD FLEXIBEL EN SCHAALBAAR BEHEER VAN ENORME HOEVEELHEDEN INFORMATIE IN GROTE ORGANISATIES EFFICIËNT EN SCHAALBAAR OMGAAN MET INFORMATIE-EXPLOSIE De hoeveelheid

Nadere informatie

Van PTT ( Putje graven Tentje bouwen Tukje doen ) naar Professioneel Asset Management van Telecom Infrastructuur

Van PTT ( Putje graven Tentje bouwen Tukje doen ) naar Professioneel Asset Management van Telecom Infrastructuur Van PTT ( Putje graven Tentje bouwen Tukje doen ) naar Professioneel Asset Management van Telecom Infrastructuur AMNL Jaarcongres G r o n i n g e n, 2 2 s e p t e m b e r 2 0 1 6 1 Bedrijfsprofiel Allinq

Nadere informatie

ASIS Benelux - VBN Nieuwjaarsbijeenkomst

ASIS Benelux - VBN Nieuwjaarsbijeenkomst 8 Februari 2018 @Natlab André Bos Business Development Manager Netherlands Petra Swinnen Business Development Manager Belux Even Voorstellen Over Sony Video Security driven by Bosch Visie van het Top

Nadere informatie

Inzet van social media in productontwikkeling: Meer en beter gebruik door een systematische aanpak

Inzet van social media in productontwikkeling: Meer en beter gebruik door een systematische aanpak Inzet van social media in productontwikkeling: Meer en beter gebruik door een systematische aanpak 1 Achtergrond van het onderzoek Bedrijven vertrouwen meer en meer op social media om klanten te betrekken

Nadere informatie

Business Model Innovation Guide

Business Model Innovation Guide Business Model Innovation Guide Over waarom business model innovatie cruciaal is en hoe je dat aanpakt Uitgave: April 2016 Auteur: Eefje Jonker-van Dun Strategy Designer & Managing Director Business Models

Nadere informatie

ISO/IEC in een veranderende IT wereld

ISO/IEC in een veranderende IT wereld ISO/IEC 20000 in een veranderende IT wereld Dolf van der Haven, Verizon Enterprise Solutions 16 juni 2016 ISO/IEC 20000 in een veranderende IT wereld 1 Achtergrond Dolf van der Haven ITSM Guru with a Human

Nadere informatie

De cloud die gebouwd is voor uw onderneming.

De cloud die gebouwd is voor uw onderneming. De cloud die gebouwd is voor uw onderneming. Dit is de Microsoft Cloud. Elke onderneming is uniek. Van gezondheidszorg tot de detailhandel, van fabricage tot financiële dienstverlening: geen twee ondernemingen

Nadere informatie

Realisatie. Deelnemersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening

Realisatie. Deelnemersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening Realisatie Deelnemersbrochure DE PILOTSTARTER Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening DE PILOTSTARTER Werk je ook aan innovaties om gemeentelijke dienstverlening

Nadere informatie

Transformeer naar een data gedreven organisatie. Strategy & Big Data Analytics Leadership

Transformeer naar een data gedreven organisatie. Strategy & Big Data Analytics Leadership Transformeer naar een data gedreven organisatie Strategy & Big Data Analytics Leadership Details Cursusduur 4 dagen Datum en locatie 2, 3, 13, 14 november 2017 - Tilburg Tijd 09:00-18:00, 09:00-16:30,

Nadere informatie

AMBITIES HOLLAND FINTECH

AMBITIES HOLLAND FINTECH AMBITIES HOLLAND FINTECH 1 infrastructuur Holland FinTech streeft naar het creëren van transparantere, toegankelijke (digitale) financiële diensten en financiële van het allerbeste niveau door middel van

Nadere informatie

Ready Finance Tech Guide

Ready Finance Tech Guide Ready Finance Tech Guide Verzekeringen KORTING ONTGRENDELD! The future is exciting. Ready? 2 Inhoud Hoofdstuk 1 De kansen in het kort Hoofdstuk 2 Case: Behulpzame verzekeraars worden marktleiders Hoofdstuk

Nadere informatie

Everything as a Service

Everything as a Service Everything as a Service Een bespiegeling over de toekomst van IT Dick van Gaalen Program Manager Business Technology HP Nederland Technology for better business outcomes 2007 Hewlett-Packard Development

Nadere informatie

Nameting Scan Mijn Bedrijf 2.0 2011-2012

Nameting Scan Mijn Bedrijf 2.0 2011-2012 Sociale innovatie De volgende vragen gaan over sociale innovatie en innovatief ondernemingsbeleid. Sociale Innovatie is een vernieuwing of een verbetering in de arbeidsorganisatie en in de arbeidsrelaties

Nadere informatie

Ready Finance Tech Guide Retail Banken. Vodafone Power to you BANK SALDO Overschrijven. Status. Accounts

Ready Finance Tech Guide Retail Banken. Vodafone Power to you BANK SALDO Overschrijven. Status. Accounts Ready Finance Tech Guide Retail Banken Vodafone Power to you BANK SALDO 2.315 Overschrijven Status Accounts 2 Inhoud Hoofdstuk 1 De kansen samengevat Hoofdstuk 2 De kansen samengevat Hoofdstuk 3 De kansen

Nadere informatie

Vier goede redenen om over te stappen naar de cloud

Vier goede redenen om over te stappen naar de cloud Managed Services Managed Services We regelen een snelle en zorgeloze overstap naar een flexibele, veilige en stabiele cloud-omgeving. Een succesvol digitaal platform is continu in beweging. Daarom is een

Nadere informatie

Lessen uit het InsurTech landschap. Daniël Koudijs en Anne Mostert

Lessen uit het InsurTech landschap. Daniël Koudijs en Anne Mostert Lessen uit het InsurTech landschap Daniël Koudijs en Anne Mostert Daniël Koudijs Marktanalist en Expert InsurTech Baken Adviesgroep Anne Mostert Marktanalist en Expert InsurTech Baken Adviesgroep InsurTech

Nadere informatie

Roger Lemmens Directeur BVZD/ABDH, April 29 th 2014

Roger Lemmens Directeur BVZD/ABDH, April 29 th 2014 Roger Lemmens Directeur BVZD/ABDH, April 29 th 2014 Het knooppunt van digitaal onderzoek, innovatie en ondernemerschap in Vlaanderen De troeven van 5 universiteiten! 800+ onderzoekers 3 Een gebalanceerd

Nadere informatie

smartops people analytics

smartops people analytics smartops people analytics Introductie De organisatie zoals we die kennen is aan het veranderen. Technologische ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden zorgen dat onze manier van werken verandert. Waar veel

Nadere informatie

Omni-channel organisatie

Omni-channel organisatie In samenwerking met: Omni-channel organisatie Utrecht, 23 & 24 januari 2014 Successful companies will engage customers through omni-channel retailing: a mashup of digital and physical experiences - Harvard

Nadere informatie

HOLLANDSE NIEUWE 21 INTERIEURARCHITECTEN EN PROJECTMANAGERS. hollandse-nieuwe.com

HOLLANDSE NIEUWE 21 INTERIEURARCHITECTEN EN PROJECTMANAGERS. hollandse-nieuwe.com INTERIEURARCHITECTEN EN PROJECTMANAGERS We zijn 21 jaar onderweg! Nog steeds kan het beter, slimmer, anders. Vandaar ook geen retrospectief maar een korte update van het nu en wat ons morgen gaat brengen.

Nadere informatie

Samen, slim. De koers van DWA. en snel

Samen, slim. De koers van DWA. en snel Samen, slim De koers van DWA en snel Samen, slim en snel De koers van DWA Wie onze kinderen en kleinkinderen een gezonde toekomst gunt, heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. In rap tempo worden door

Nadere informatie

Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa

Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa consulting - sourcing - solutions Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa Marcel van Rijn Marco van Veen 9 januari 2014 Marcel van Rijn Mede oprichter Connect2Crowd Meer dan 15 jaar corporate

Nadere informatie

Aanvraagformulier Nieuwe opleiding macrodoelmatigheidstoets beleidsregel 2014

Aanvraagformulier Nieuwe opleiding macrodoelmatigheidstoets beleidsregel 2014 J uni 2016 SAMENVATTING Aanvraagformulier Nieuwe opleiding macrodoelmatigheidstoets beleidsregel 2014 Basisgegevens Soort aanvraag (kruis aan wat van toepassing is): X Nieuwe opleiding Nieuw Ad programma

Nadere informatie

WORLDWIDE MONITORING & CONTROL

WORLDWIDE MONITORING & CONTROL WORLDWIDE MONITORING & CONTROL HOE ZORGT U VOOR PROACTIEVE ONDERHOUD EN SERVICE? 2 KANSEN EN BEDREIGINGEN VAN DEZE TIJD Globalisering: Digitalisering: Customization: Automatisering: Technologieën: Internationaal

Nadere informatie

Case. VolkerWessels Telecom FLOWFABRIC OPTIMISATION ENGINEERS

Case. VolkerWessels Telecom FLOWFABRIC OPTIMISATION ENGINEERS Case VolkerWessels Telecom FLOWFABRIC OPTIMISATION ENGINEERS FlowFabric geeft startsein voor innovatie bij VolkerWessels Telecom VolkerWessels Telecom, specialist in telecominfrastructuur, weet als geen

Nadere informatie

Customer Case CED. Feiten in het kort:

Customer Case CED. Feiten in het kort: Feiten in het kort: Bedrijf: European Claim Experts Branche: Verzekeringen Werknemers: 1.150 Activiteiten: Internationale Claims management en Expertise Oplossing: Opbouw Mendix-platform voor het flexibel

Nadere informatie

Management rapportage De Waarde van Ondernemerschap

Management rapportage De Waarde van Ondernemerschap Management rapportage De Waarde van Ondernemerschap Resultaten onderzoek bij bedrijven (MKB) Hoe ondernemend en innovatief is uw organisatie? Woord vooraf Hoe ondernemend en innovatief is uw organisatie?

Nadere informatie

ICT Programmamanager

ICT Programmamanager /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Voor agentschap het Facilitair Bedrijf (HFB), is Vlaanderen connect op zoek naar een: ICT Programmamanager Contract

Nadere informatie

Benchmark studie Artificiële intelligentie. 3 juli 2018

Benchmark studie Artificiële intelligentie. 3 juli 2018 Benchmark studie Artificiële intelligentie 3 juli 2018 Agenda 1. Introductie - Wat is artificiële intelligentie? 2. Doelstellingen en aanpak 3. Toelichting van de resultaten 4. Het AI ecosysteem in Vlaanderen

Nadere informatie

BRAND MANAGER. Marketing #VACATURE

BRAND MANAGER. Marketing #VACATURE #VACATURE Marketing BRAND MANAGER Van vitamines en huidverzorging tot hooikoortstabletjes, overgangsproducten en afslankmiddelen: selfcare is big business. Omega Pharma speelt in op deze groeimarkt door

Nadere informatie

Erasmus Research & Business Support Voor de verdere ontwikkeling van uw organisatie

Erasmus Research & Business Support Voor de verdere ontwikkeling van uw organisatie Erasmus Research & Business Support Voor de verdere ontwikkeling van uw organisatie 01 Wat doet ERBS? ERBS Erasmus Research & Business Support - vormt de schakel tussen wetenschappelijke kennis van de

Nadere informatie

De CHRO Point of View: Europa. Werknemersbeleving stimuleert bedrijfswaarde

De CHRO Point of View: Europa. Werknemersbeleving stimuleert bedrijfswaarde De CHRO Point of View: Europa Werknemersbeleving stimuleert bedrijfswaarde Algemeen overzicht The Chief Human Resources Officer (CHRO) stuurt steeds vaker verandering aan en versnelt hiermee de digitale

Nadere informatie

RE-INVENTING BUSINESS

RE-INVENTING BUSINESS KVGO 21 mei 2014 http://www.youtube.com/watch?v=- TasuCE64kk&feature=youtu.be&t=1m54s RE-INVENTING BUSINESS Hoe bedrijven hun businessmodel innoveren Prof. dr. Henk W. Volberda Rotterdam School of Management

Nadere informatie

INNOVATIE 4.0 NIEUWE MANIEREN VAN MANAGEN, ORGANISEREN, WERKEN EN SAMENWERKEN PROF. DR. HENK W. VOLBERDA

INNOVATIE 4.0 NIEUWE MANIEREN VAN MANAGEN, ORGANISEREN, WERKEN EN SAMENWERKEN PROF. DR. HENK W. VOLBERDA INNOVATIE 4.0 NIEUWE MANIEREN VAN MANAGEN, ORGANISEREN, WERKEN EN SAMENWERKEN PROF. DR. HENK W. VOLBERDA ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT, Fedecom Jaarvergadering 2018, De kracht van Working Apart Together,

Nadere informatie

intelligent software for monitoring centres

intelligent software for monitoring centres intelligent software for monitoring centres Waarom UMO? Binnen Europa en daarbuiten hebben landen te maken met de vergrijzing. Daardoor stijgt de zorgvraag in het komende decennium sterk. Hoe wordt die

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Hoofdstuk 1. ENGIE & Digitalisering. Hoofdstuk 2. Digital Energy Solutions. Hoofdstuk 3. SDS Energy Cloud

INHOUDSOPGAVE. Hoofdstuk 1. ENGIE & Digitalisering. Hoofdstuk 2. Digital Energy Solutions. Hoofdstuk 3. SDS Energy Cloud INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 ENGIE & Digitalisering Digital Energy Solutions SDS Energy Cloud Hoofdstuk 1 ENGIE & Digitalisering ENGIE wereldwijd Activiteiten en kengetallen Topspeler

Nadere informatie

De Corporate University als strategisch instrument Symposium DNB Toezichtacademie Amsterdam, 3 juni 2013

De Corporate University als strategisch instrument Symposium DNB Toezichtacademie Amsterdam, 3 juni 2013 De Corporate University als strategisch instrument Symposium DNB Toezichtacademie Amsterdam, 3 juni 2013 Dr. Martijn Rademakers Corporate universities Het aantal organisaties met een corporate university

Nadere informatie

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 9 Supply Chain Management en de emarkt

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 9 Supply Chain Management en de emarkt Enterprise Resource Planning Hoofdstuk 9 Supply Chain Management en de emarkt Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Leerdoelstellingen Inzicht krijgen in de koppelingen

Nadere informatie

Ketensamenwerking: Bedrieglijk simpel & onverwacht krachtig

Ketensamenwerking: Bedrieglijk simpel & onverwacht krachtig Ketensamenwerking: Bedrieglijk simpel & onverwacht krachtig Prof.dr. Jack AA van der Veen evofenedex Leerstoel Supply Chain Management Nyenrode Business Universiteit Platform WCM Zuid Brightlands Campus,

Nadere informatie

SR. DATABASE MARKETEER

SR. DATABASE MARKETEER #VACATURE MARKETING SR. DATABASE MARKETEER e-luscious is dé naam achter succesvolle webshops als wijnvoordeel.nl, koffievoordeel.nl en wijnbeurs.nl. Vanuit de verschillende labels bedient e-luscious iedere

Nadere informatie

Het Communicatie Platform voor telefonie-, webchat-, - en WhatsApp routering voor eenvoudige en flexibele bereikbaarheid van uw organisatie

Het Communicatie Platform voor telefonie-, webchat-,  - en WhatsApp routering voor eenvoudige en flexibele bereikbaarheid van uw organisatie Het Communicatie Platform voor telefonie-, webchat-, e-mail- en WhatsApp routering voor eenvoudige en flexibele bereikbaarheid van uw organisatie 13-12-2017 Bereikbaarheid betrouwbaar en stabiel organiseren

Nadere informatie

Internet of Things Businesskansen met slimme en internet-verbonden producten en diensten. Joris Castermans Workshop Internet of Things 1-12-2014

Internet of Things Businesskansen met slimme en internet-verbonden producten en diensten. Joris Castermans Workshop Internet of Things 1-12-2014 Internet of Things Businesskansen met slimme en internet-verbonden producten en diensten Joris Castermans Workshop Internet of Things 1-12-2014 Intro IoT IoT en business! I-real B.V.: H2g0 Real-time

Nadere informatie

Analyse enquête GVAG. Individueel en binnen groep. Tussen groepen

Analyse enquête GVAG. Individueel en binnen groep. Tussen groepen Analyse enquête GVAG Individueel en binnen groep Betrokkenheid hoog (bestuur, thematrekkers en groepen) Projectgroepen verdienen aandacht Vaardigheden sluiten aan bij rol versus praktijk Jaarplannen wel

Nadere informatie

ERASMUS CONCURRENTIE EN INNOVATIE MONITOR 2016

ERASMUS CONCURRENTIE EN INNOVATIE MONITOR 2016 ERASMUS CONCURRENTIE EN INNOVATIE MONITOR 2016 NB ONDER EMBARGO TOT 24 november 2016, 01.00 Vierde industriële revolutie leidt tot verlies van banen in de financiële dienstverlening en logistiek Op donderdag

Nadere informatie

De effecten van technologische ontwikkelingen op het ambtelijk werk

De effecten van technologische ontwikkelingen op het ambtelijk werk De effecten van technologische ontwikkelingen op het ambtelijk werk lunchcollege, 15 juni 2016 door prof. dr. J.J.M. (Jaap) Uijlenbroek De banen die verdwijnen, zijn vooral die van medewerkers van wie

Nadere informatie

Erasmus Research & Business Support Voor de verdere ontwikkeling van uw organisatie

Erasmus Research & Business Support Voor de verdere ontwikkeling van uw organisatie Erasmus Research & Business Support Voor de verdere ontwikkeling van uw organisatie 01 Wat doet ERBS? ERBS Erasmus Research & Business Support - vormt de schakel tussen wetenschappelijke kennis van de

Nadere informatie

COLLEGEREEKS BLOCKCHAIN & FINTECH

COLLEGEREEKS BLOCKCHAIN & FINTECH COLLEGEREEKS BLOCKCHAIN & FINTECH HOE PAST BLOCKCHAIN IN DE INNOVATIESTRATEGIE VAN JOUW ORGANISATIE? NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Blockchain geldt als dé grote belofte als het gaat om innovatie

Nadere informatie

Rapport Credit Management Software 2015-2016. Presentatie: Marcel Wiedenbrugge

Rapport Credit Management Software 2015-2016. Presentatie: Marcel Wiedenbrugge Rapport Credit Management Software 2015-2016 Presentatie: Marcel Wiedenbrugge Credit Expo, 5 november 2015 Agenda 1. Het rapport Credit Management Software 2. CMS. De huidige stand van zaken 3. Hoe ziet

Nadere informatie

IBM Cognos Performance 2010

IBM Cognos Performance 2010 IBM Cognos Performance 2010 Smart Decisions. Better Results. De Meervaart, Amsterdam Woensdag 10 november 2010 09.30-18.15 uur Kom naar IBM Cognos Performance 2010 op 10 november in Amsterdam 33% meer

Nadere informatie

Realisatie. Indienersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening

Realisatie. Indienersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening Realisatie Indienersbrochure DE PILOTSTARTER Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening DE PILOTSTARTER Werk je ook aan innovaties om gemeentelijke dienstverlening

Nadere informatie

Summer School "Mens en Maatschappij" Driedaags programma voor ervaren financiële profs *nieuw*

Summer School Mens en Maatschappij Driedaags programma voor ervaren financiële profs *nieuw* Summer School "Mens en Maatschappij" Driedaags programma voor ervaren financiële profs *nieuw* Details Cursusduur 3 dagen Datum en locatie 22, 23, 24 augustus 2018 - Sint-michielsgestel Tijd 09:00-18:00,

Nadere informatie

Managementvoorkeuren

Managementvoorkeuren Toelichting bij de test Business Fit-ality Lange Dreef 11G 4131 NJ Vianen Tel: +31 (0)347 355 718 E-mail: info@businessfitality.nl www.businessfitality.nl Business Fit-ality Met welk type vraagstuk bent

Nadere informatie

Xurux Academy Opleidingen in Blockchain Technologie ACADEMY

Xurux Academy Opleidingen in Blockchain Technologie ACADEMY Xurux Academy Opleidingen in Blockchain Technologie ACADEMY ACADEMY Xurux Academy Workshops, trainingen en opleidingen in blockchain technologie Over Xurux Diepgaande kennis van blockchain technologie

Nadere informatie

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Wie wij zijn Het Retail Innovation Platform helpt de innovatie- en concurrentiekracht van de retailsector te versterken. Samen met retailers en andere

Nadere informatie