Jaarverslag Balans

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Balans"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2011 * Jaarrekening 2011 * Balans

2 INHOUD blz. Voorwoord bij Jaarverslag 1 Jaarverslag 2 Bijlage 1 - Overzicht belangrijkste besluiten Algemeen Bestuur 9 Bijlage 2 - Lijst met namen van bestuur en medewerkers 11 Bijlage 3 - Jaarrekening Bijlage 4 - Toelichting op de Jaarrekening Bijlage 5 - Balans per 31 december Bijlage 6 - Verklaring van de Financiële Commissie 17

3 Voorwoord De belangrijkste opgave in 2011 was om de geweldig grote ANBO Vianen, organisatorisch en beleidsmatig voort te doen leven ook in het jaar dat de afdeling nu 55 jaar bestaat. In die traditie van de oprichters in 1956 om de AOW er door te krijgen speelde het afgelopen jaar landelijk het pensioenvraagstuk en de verdere voortgang voor een landelijk ANBO Anders, die ongetwijfeld de plaats en positie ook van onze leden zullen raken. Dat 25% van de leden een beroep doet op het belastingproject spreekt ook boekdelen in dit verband. Het 55 jarig bestaan bracht ook weer verdere versterking met zich mee tussen leden van besturen en stichtingen, die allen zich om (delen of) het geheel van de vele aspecten van seniorenwerk bekommeren. Tevens voorkomt het dat er dubbel werk wordt gedaan. Helaas waren er maar 14 inzendingen om een gedenkboek 55 jaar samen te stellen. Deze lage score staat haaks op de opvattingen van de ANBO top dat individuele senioren zich willen presenteren. (Een aanbod zelfs voor een cursus autobiografisch schrijven was ook in de landelijke ANBO markt). Gelukkig heeft Wicher Otten de erespeld lid van Verdienste mogen ontvangen. Gelukkig zijn er weer nieuwe bestuurders bereid gevonden de ANBO Vianen in 2011 te behoeden voor opheffing... op straffe van fusiekansen aan de overkant van de Lek. In de omliggende ANBO afdelingen hebben zich ook weer veranderingen voorgedaan. ANBO Anders zal het antwoord moeten geven. Voorwaarde voor een afdeling zijn wel het minimum aantal bestuurders, die echt wel verdere steun van leden kunnen gebruiken. (Het aantal vergaderingen is maar 10 per jaar en het kunnen omgaan met .) Grote dank gaat uit naar mijn collega-bestuurders, de oud-bestuurders Josef Angèle en Bertus Hansen en alle medewerkers van onze afdeling voor hun kennis en inzet. Hoe afwisselend onderwerpen en taken kunnen zijn, treft men aan in het vervolg van dit verslag. Tenslotte, In de Nieuwjaarsrede van 2012 vermeldde de Burgemeester dat er twee grote vraagstukken in Vianen liggen om aan te werken: WMO en veiligheid. Laten we allen ons steentje bijdragen. Hans Schouten voorzitter.

4 2 JAARVERSLAG ANBO VIANEN OVER 2011 LEDEN Begin 2011 waren er 515 leden en eind 2011 zijn er 530. Hier komen nog ca. 250 FNV-senioren bij. Mede door een goede dienstverlening o.a. in de vorm van de belastinghulp in Vianen is het ledenbestand weer groter geworden. Aan alle leden in de kroonjaren 55, 60, 65, 70 en 75 werd een verjaardagskaart toegestuurd en vanaf 80 jaar elk jaar. Voor de leden werden belangen behartigd: rechtstreeks en in overlegorganen. Met de leden werd gecommuniceerd via: - directe contacten en verkeer - de Nieuwsbrief - ledenvergaderingen - bijeenkomst voor medewerkers. Er werden een dagtocht en bingomiddagen georganiseerd. BESTUURSSAMENSTELLING Per 31 december 2011 zag het bestuur er als volgt uit: Voorzitter: H.J. Schouten Secretaris: vacature Secretaris (tijdelijk): W. Otten, aftredend en niet herkiesbaar 2012 Penningmeester: W. Otten, aftredend en niet herkiesbaar 2012 Algemeen bestuurslid: P. Vos en herkiesbaar 2013 Algemeen bestuurslid: R. Hamerling herkiesbaar 2015 BESTUURSMUTATIES in 2011 H.J. Schouten is op 16 mei benoemd als bestuurslid en voorzitter. R. Hamerling is op 3 november benoemd als bestuurslid. H. J. Hansen is op 16 mei afgetreden als bestuurslid. J. Angèle is op 3 november afgetreden als bestuurslid. BESTUURSVERGADERINGEN Het algemeen bestuur kwam in 2011 acht maal bijeen in reguliere bestuursvergaderingen. Daarnaast waren er een aantal DB-(Dagelijks Bestuur)besprekingen. De vergaderingen vonden plaats in het Hof van Batenstein en bij de bestuursleden thuis. Hierachter (als bijlage 1) een overzicht van de belangrijkste besluiten van het Algemeen Bestuur.

5 3 BESTUURSMEDEWERKERS Omdat de belangstelling om deel te nemen aan de bestuursvergaderingen met over het algemeen gesprekken over formele en soms principiële en gevoelsmatige zaken sterk vermindert, is er overgegaan tot het opbouwen van een groter en sterker bestand van bestuursmedewerkers. Die hebben hoofdzakelijk een uitvoerende taak en zijn dus vrijgesteld van de bestuursvergaderingen. Het bestuur houdt echter de verantwoordelijkheid en heeft daarom nauwe contacten met deze bestuursmedewerkers. Een 40-tal leden helpt het bestuur bij het vervullen van de taken, onder andere op het gebied van: - dagreis, 2 - bingo, 5 - belastinghulp, 6 - bezorging nieuwsbrief 25 - ledenadministratie, 1 - wenskaarten, 2 - beheer website, 1 - bezoek ouderen, 1. In bijlage 2 wordt een overzicht gegeven van alle medewerkers. REGIONALE BIJEENKOMSTEN EN THEMADAGEN Het bestuur heeft aan onderstaande bijeenkomsten deelgenomen door één of twee vertegenwoordigers: - themadagen over WMO-zaken - besprekingen penningmeesters afdelingen met penningmeester Gewestbestuur - voor- en najaarsledenvergadering van het Gewestbestuur van de ANBO. FINANCIËN De inkomsten van de afdeling bestonden uit: a. Contributies.(Aandeel voor afdeling Vianen) 3.599,- b. Bijdrage Gewest ANBO 1.369,- c. Gemeentelijke subsidie 1.372,- d. Rente 52,- Van de werkelijke inkomsten en uitgaven wordt jaarlijks een gedetailleerd overzicht gemaakt, de jaarrekening. Deze wordt in de voorjaarsledenvergadering vastgesteld. Van de geschatte inkomsten en uitgaven wordt jaarlijks een begroting gemaakt, welke in de najaarsledenvergadering wordt besproken en vastgesteld. HET ANBO-Magazine en de NIEUWSBRIEF Magazine en Nieuwsbrief werden zes maal op ± 500 adressen bezorgd. Er zijn ca. 25 personen betrokken bij het bezorgen van de nieuwsbrieven. Ongeveer 140 leden kregen de Nieuwsbrief Vianen digitaal toegestuurd. Ook alle seniorleden van het FNV ontvangen het ANBO-Magazine en de Nieuwsbrief.

6 4 ANBO-SAMENWERKINGSVERBANDEN In 2011 waren er diverse bijeenkomsten, waaraan de afdeling Vianen deelnam. Er waren regionale bijeenkomsten, zoals het penningmeestersoverleg en de voor- en najaarsvergaderingen van het ANBO Gewest Utrecht. Er was zeer druk verkeer vanuit het regionale en centrale kantoor. De Nieuwsbrief en het Informatief verschaften vaak informatie over relevante en actuele onderwerpen. Ook kwam er veel informatie van Cliënten Belang Utrecht over voorlichting en themadagen. SAMENWERKING OUDERENBONDEN IN GEMEENTELIJK OVERLEG De samenwerking met de andere ouderenbonden PCOB (Protestants Christelijke Ouderenbond) en het KBO (Katholieke Bond van Ouderen) verliep goed. De bonden zijn in het gemeentelijk overleg als volgt vertegenwoordigd: - de PCOB door de heren G. Termorshuizen en W. van der Jagt - de KBO door de dames C. Witkamp en A. Jansen - de ANBO door de heren H.J. Schouten en W. Otten. Het overleg ANBO-PCOB-KBO met wethouder Verweij heeft het afgelopen jaar tweemaal plaatsgevonden. WMO-beraad Namens de ANBO afdeling Vianen namen de heren Hansen en Otten deel aan deze bijeenkomsten. In 2011 zijn er 8 vergaderingen geweest waarin over diverse zaken met betrekking tot de uitvoering van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) werd gesproken. - Jaarlijks is er een klanttevredenheidsonderzoek onder de mensen die een beroep hebben gedaan op de WMO. De uitkomst van dat onderzoek wordt besproken in het WMO-beraad en daarna met de gemeente. - Het WMO-beraad wil meer contacten leggen met de burgers d.m.v. publiciteit in de pers en d.m.v. een website en een spreekuur. - Een jaarverslag van de activiteiten van het WMO-beraad wordt gemaakt. DEELNAME in de SWOV De Stichting Welzijn Ouderen Vianen is een stichting waarvan de activiteiten in 2011 betrekking hadden op o.a. de taken met betrekking tot: - warme maaltijdvoorziening - persoonlijke alarmering - de Plusbus voor 50+ers in Vianen - steunpunt mantelzorg - organisatie activiteiten en avondprogramma's - sociaal isolement - Alzheimercafé - computerinformatie.

7 5 De stichting heeft een Raad van Advies waarin Wicher Otten de ANBO vertegenwoordigt. Het bestuur van de SWOV bestaat momenteel uit zeven leden dat zich bij vacatures via coöptatie aanvult. HOF van BATENSTEIN Het HvB, als gebouw, is voor veel ANBO-leden een centraal punt in hun maatschappelijke beleving. Velen ervaren het als plezierig dat er zoveel activiteiten voor ouderen onder één dak zijn samengebracht. - In het Grand Café kan men bekenden ontmoeten, samen een praatje maken en een kop koffie drinken - Via de lectuurtafel kan men op de hoogte blijven van het dagelijkse nieuws - Een spelletje schaken en biljarten behoren tot de mogelijkheden - Er worden middagen georganiseerd met muziek, toneel en film. SAMENGAAN ANBO MET FNV In 2009 is de ANBO samengegaan met het FNV. Primair doel van dit samengaan was het verkrijgen van een sterkere positie in de onderhandelingen met de overheid, met name in de SER. FNV-leden die niet meer deelnemen aan het arbeidsproces zijn seniorleden van de ANBO geworden. Dat betekent dat alle voordelen die de ANBO-leden hebben ook voor hen gelden. BELANGENBEHARTIGING 50-PLUSSERS IN VIANEN Voorlichting De ANBO probeert door middel van een 'Nieuwsbrief' haar leden te bereiken met mededelingen van allerlei aard. Dat gaat over zaken als - WMO-voorzieningen - woningbouw voor senioren - opplussen van woningen voor senioren - belastinghulp - urgentie voor een andere woning. Dit kan ook betrekking hebben op mededelingen over activiteiten in Vianen voor ouderen of regionale of landelijke zaken die eveneens de 50-plussers in Vianen aangaan. Ook maakt de ANBO Vianen gebruik van een website Belastingformulieren/Kwijtschelding/Successierechten Inmiddels is deze belangenbehartiging uitgegroeid tot een groot project. De belastingdienst gaat steeds meer de mensen voor hulp doorverwijzen naar de ouderenbonden.

8 6 De ANBO-leden in Vianen kunnen voor advies/hulp contact opnemen met de heer H.J. Schouten. Omdat er steeds meer aanvragen om hulp binnen komen en het te veel wordt voor één persoon om alle aanvragen naar behoren af te handelen zijn er enkele leden bereid gevonden om hierbij te helpen. Op de begroting staat inmiddels een jaarlijkse bijdrage aan dit project. WMO/Huishoudelijke hulp In 2011 heeft de gemeente Vianen een aantal ingrijpende veranderingen uitgevoerd voor mensen die afhankelijk waren van de huishoudelijke hulp door de thuiszorgorganisaties. Per 1 januari 2011 had de gemeente Vianen de overeenkomst met de RIVAS thuiszorgorganisatie opgezegd. Drie nieuwe organisaties kwamen hiervoor in de plaats. Voor de hulpvragers was dit een ingrijpende gebeurtenis want dit betekende: - in veel gevallen een andere hulp (persoon) - geen keuzemogelijkheid meer voor een andere thuiszorgorganisatie. De gemeente heeft hiervoor gekozen in het kader van opgelegde bezuinigingsmaatregelen. In juli 2011 kwam de tweede ingrijpende maatregel. Alle indicaties werden met een half uur gekort zonder dat er per cliënt werd gekeken of dat wel mogelijk was. Protesten van cliënten, vragen in de raad, stukken in de krant, acties van het WMOberaad en vooral de acties van de ANBO. Een aantal ANBO-leden heeft het bestuur gemachtigd om namens hen bezwaar aan te tekenen. Inmiddels zijn er enkele hoorzittingen geweest waarin de ANBO de cliënten/leden heeft vertegenwoordigd. Uitspraken hierover en het verdere verloop zijn momenteel nog niet bekend. De gemeente Vianen heeft de maatregel van een half uur korting in oktober 2011 in moeten trekken omdat er geen maatwerk was geleverd. Alle 240 cliënten zullen nu individueel beoordeeld worden en een nieuwe indicatie krijgen. Daar is de gemeente in december 2011 mee gestart en de huisbezoeken lopen tot maart Het tweede halfjaar van 2011 was dus een periode waarin bestuursleden veel tijd hebben besteed aan de individuele belangenbehartiging.

9 7 SOCIALE ACTIVITEITEN Het in stand houden van de sociale activiteiten wordt door bestuur en medewerkers gedaan. Bingo Er werden acht bingomiddagen georganiseerd onder de leiding van de heer Jaap Vroegop. Deze middagen betekenen een maandelijks gezellig contact tussen een 50-tal leden en vrienden. Jubileumbijeenkomst 'ANBO Vianen 55 jaar' was op 18 november een gezellige bijeenkomst van zo'n zeventig trouwe/ouwe ANBO-leden. Sprekers waren o.a. de vicevoorzitter van het Gewest en de burgemeester van Vianen. Aan Wicher Otten werd de landelijke gouden speld van de ANBO uitgereikt als lid van verdienste. Bijeenkomst met bestuursmedewerkers Ook in 2011 is er een bijeenkomst geweest met de bestuursmedewerkers. Hierbij kwam een aantal zaken aan de orde waarover men van gedachten kon wisselen. Dagreis In 2011 is er een dagreis georganiseerd naar Teel. Dank aan alle medewerkers Wat is een organisatie zonder haar medewerkers, die zonder betaling zoveel uren voor de ANBO werken. Ook omdat het ledental van de ANBO Vianen stijgt betekent dit dat de dienstverlening op allerlei gebied maar vooral de belastinghulp sterk is uitgebreid. Zonder hulp van de medewerkers is deze taak voor het bestuur niet uit te voeren. Daarom hartelijk dank aan alle medewerkers!

10 8 VOORUITZICHT NAAR 2012 Onderstaande zaken zullen onder andere de komende tijd aandacht vergen. a. De kwestie van de bezuinigingen bij de gemeente (WMO). Het begeleiden van leden in hun protest/bezwaar tegen de korting van de hulp in de huishouding. b. De hulpverlening bij - belastingaangifte - aanvraag zorgtoeslag en huurtoeslag - aanvraag WMO-voorzieningen - kwijtschelding van gemeentelijke belastingen - aanvragen van een urgentie voor een andere woning. c. Het uitbreiden van het bestuur zodat de taken over een groter aantal bestuursleden kunnen worden verdeeld. d. Verdere besprekingen over de instelling van woon-/zorgzones met de daarbij horende voorzieningen. e. De noodzaak voor seniorenwoningen onder de aandacht van LEKSTEDEwonen en Gemeente en Politieke Partijen brengen. f. Verder onderzoek naar de behoefte en mogelijkheden van het opplussen van woningen bij de leden. g. De mogelijkheid om trapliften te huren door particulieren en onder welke voorwaarden. h. Oproepen doen, het vragen van, en andere activiteiten om een secretaris/ bestuurder te krijgen. ANBO Afdeling Vianen, maart 2012 de voorzitter. H.J. Schouten de secretaris a.i. W. Otten

11 9 Bijlage 1 Overzicht van de belangrijkste besluiten van het Algemeen Bestuur. - Vergaderdata en plaats voorlopig bij bestuursleden Na de zomer opnieuw bekijken, indien er meer bestuursleden zijn. - Procedure bezorging Nieuwsbrief Er wordt een afvinklijst gemaakt voor alle taken voor wie en wanneer. - Spreker op Ledenvergadering Contact opnemen met LEKSTEDEwonen voor spreker over opplussen van woningen. - Taakverdeling Na de zomer bekijken welke 'doe' taken er dan zijn. - Strooibeleid gemeente In november opnieuw op de agenda zetten. - Hergebruik trapliften Opslag en hergebruik van trapliften voor hetzelfde type woningen. Wie slaat ze op en wie brengt ze aan. - Woonzorgzones Het convenant en de stukken (digitaal) ter info en vastlegging. - Huishoudelijke Hulp (HH1) Wij gaan geen enquête houden maar wel vragen om reactie in de Nieuwsbrief van februari. - Bezuinigingen gemeente Vianen In het AB denkt men aan: Rollators, scootmobielen en rolstoelen langer mee laten gaan. Men vindt dat Harting Bank te snel de artikelen wil vervangen. - De overeenkomst LEKSTEDEwonen-Gemeente Dit punt komt op de agenda van de volgende AB-vergadering. - Het 'Schema taken en functies ANBO Vianen' Dit wordt aangepast. - Nieuwsbrief via of op papier In een volgende aan leden vragen of ze de Nieuwsbrief op papier willen hebben. - Enquêtes in de nieuwsbrief Enquêtes in de nieuwsbrief zullen voortaan vergezeld gaan van een enquête per telefoon, brief of . - Stemmen FNV-leden Het bestuur vindt dat de FNV-leden mee kunnen stemmen in een ledenvergadering. - Presentatie LEKSTEDEwonen Het verslag van deze presentatie kan worden gebruikt in een komend gesprek met LEKSTEDEwonen. - Overdracht secretariaat Het secretariaat zal per 1 januari 2012 worden overgedragen aan de opvolger.

12 10 - Ingekomen post De ingekomen post zal als kennisgeving, CC, naar de AB-bestuursleden gaan. - Standpunt meer bekendheid met elkaar Misschien door de bezorglijsten per wijk in brievenbus te doen. - Bezwaren tegen half uur HH1 De bezwaarcommissie zal eind oktober met de behandeling beginnen. Vraag aan het bestuur om door te geven als er mensen bekend zijn. - Begroting 2012 De post 'bezorging van het ANBO Magazine' wordt in de begroting apart vermeld. - Bezorging nieuwsbrief en ANBO Magazine Hierover komt in de medewerkersbijeenkomst overleg met de bezorgers. - Presentatie nieuwe bestuursleden In de ledenvergadering wordt de presentatie van nieuwe bestuursleden en de bedoeling van de benoeming nader toegelicht. - Ledenadministratie Vanaf 1 september jl. is het adres voor de ledenmutaties etc. verplaatst naar Rob Hamerling. - Flyer over belastinghulp Deze wordt in december/januari bij de Nieuwsbrief bezorgd. - Oproep etra belastinghulp In de Nieuwsbrief komt een oproep voor een belastinghulp die bereid is een cursus voor een certificaat te volgen. - ABVA/KABO, Politiebond en Journalistenbond ANBO Centraal wordt benaderd met de vraag hoe het staat met FNV-bonden (ABVA/KABO, Politiebond en Journalistenbond) die geen gegevens verstrekken voor de CLA-lijsten. - Bestuurslid Verenigingsraad ANBO Hans Schouten wordt voorgedragen aan het Gewest als bestuurslid in de Verenigingsraad. - TWINFIELD-boekhouding Rob Hamerling verzorgt vanaf 1 januari 2012 de TWINFIELD-boekhouding. - Betalingsbevoegdheden Betalingsbevoegdheden worden vanaf 27 april 2012 aan Rob Hamerling overgedragen. - adressen leden Oproep voor meer adressen in volgende Nieuwsbrief. - Nieuwsbrieven Minimaal twee maal per jaar een uitgebreide Nieuwsbrief. Twee Nieuwsbrieven met beperkte inhoud.

13 11 Bijlage 2 Overzicht medewerkers en bestuur ANBO Vianen eind 2011 Bestuur Bezorging Nieuwsbrief Bingo Dagtocht Wenskaarten Belastinghulp Beheer website Bezoek ouderen Bauke Andringa Joseph Angèle Christa Broers-Amstelveen F.W. Chaigneau Fiet Gozeling Gerrit Groothuis Rob Hamerling Ciska Hamilton Toos Hazendonk-Voskamp Marleen Hermans Ton de Jong Door Koole J. Krouwel M. Krouwel-van Kleij Wouter van der Meulen Ria van Muiswinkel F.J. Neetens L.M. Oorschot W. Otten A. Otten-Nijdam J.M. Pauw-Faber A. Post S.P. Post-Eilander Anton de Ridder Hans Schouten M. Sluis Willy Spithoven W.C.P. van Straaten A.M. van Straaten-Veldhuizen Paul Vos Jaap Vroegop Frans de Wolf Til de Wolf-Beek

14 12 Bijlage 3 Jaarrekening 2011 Jaar- Be- Begro- Gewij- Jaar- Groot reke- groting ting zigde reke- boek ning Begro- ning code 2010 ting 2011 Twin 2012 field 1. ANBO-contributies ) Zie toelichting 2. 1-malige Gewest uitkering ) Zie toelichting 3. Bijdrage Gewest voor jubileum ) Zie toelichting 4. Bijdrage Gewest v. vrijwilligers 377 2) Zie toelichting 5. Afdracht voor FNV-senioren ) Zie toelichting 6. Subsidie gemeente Vianen ) Zie toelichting 7. Rente Totalen inkomsten Bingo-middagen ) Zie toelichting 9. Dagtochten Wenskaarten ) Zie toelichting 11. Nieuwjaarsbijeenkomst Belangenbehartiging individueel Kosten bestuursmedewerkers ) Zie toelichting 15. Abonnement PlusBus Bezorgkosten Nieuwsbrief ) Zie toelichting 17. Bezorgkosten ANBO Magazine ) Zie toelichting 18. Representatie intern ) Zie toelichting 19. Representatie etern ) Zie toelichting 20. Drukwerk Nieuwsbrief ) Zie toelichting 21. Drukwerk etc. jaarstukken ) Zie toelichting 22. Ledenvergaderingen ) Zie toelichting 23. Administratiekosten /34 12) Zie toelichting 24. Diversen Belastinghulp Bestuursvergaderingen ) Zie toelichting 28. Jubileum 55 jaar ANBO Vianen ) Zie toelichting 29. Donatie aan SWOV etc ) Zie toelichting Uitgaven (TOTAAL) Tekorten Stand reserve per

15 13 Bijlage 4 Toelichting op de jaarrekening ) ANBO contributies De geschatte ontvangsten voor 2012 zijn aan de hand van de laatste gegevens bijgesteld naar een lager bedrag. De inkomsten voor de contributie in 2011 zijn aanmerkelijk hoger dan voor In 2010: 496 leden = 3.091,00 In 2011: 522 leden = 3.599,19 2) Gewestuitkeringen De bijdrage 2011, ad 385, is de laatste bijdrage van Gewest op deze manier. Voortaan wordt er een bijdrage gegeven voor: a. Jubileumkosten. Deze is door Vianen ontvangen ad 607,00. b. Vrijwilligersbijeenkomst. Deze is door Vianen ontvangen ad 377,00. c. Vianen heeft geen actie ledenwerving gehouden. De reden daarvan heeft alles te maken met de belastinghulp. Deze belastinghulp draait op volle toeren, mede doordat veel FNV-ers naar de belastinghulp zijn gekomen. De capaciteit van de belastinghulp moet eerst worden uitgebreid alvorens er een ledenwerfactie wordt gehouden. Inmiddels zijn er oproepen voor vrijwilligers in de Nieuwsbrief geplaatst. 3) Afdracht voor FNV-senioren In 2010: 311 FNV-senioren = 469,00 In 2011: 317 FNV-senioren = 477,40 4) Subsidie gemeente Vianen De gemeente Vianen gaat de subsidie afbouwen met jaarlijks 10%. 5) Bingo-middagen Acht bingo-middagen met in totaal 351 deelnemers, waaronder 15 niet-leden. Uitgaven voor: a. Prijzen 1.193,70 b. Consumpties deelnemers 945,90 c. 8 zaalhuur 456,00 d. Advertentie in Kontakt 178,50 Ontvangsten voor: e. Kaartjes/bonnetjes 1.716,75 f. Niet-leden 15,00 g. Giften vh BOAZ-bank 450,00 h. Overige ontvangsten 3,95 Per saldo uitgegeven in ,85 Begroting ,00

16 14 6) Bezorgkosten Nieuwsbrieven De bezorging van de Nieuwsbrieven werd geheel door vrijwilligers gedaan. 7) Bezorgkosten ANBO Magazine Op 424 adressen werd in 2011 het ANBO Magazine bezorgd door ANBO Centraal via de postbezorging. 8) Representatie intern en etern 18 november(i) 15,00 Zieke medewerker(i) 6,95 Afscheid bestuurders(i) 21,98 Afscheid bestuurder(i) 30,00 Jubileum fam. Veen(i) 21,00 Bloemen voor medewerker(i) 15,00 Oorkonde bestuurder(i) 45,22 Volksbelang, uitbreiding kantoor(e) 12,50 Volksbelang, presentatie na Ledenvergadering op 16 mei(e) 10,99 Zonnebloem, voor jubileum(e) 100,00 RIVAS, presentatie op Ledenvergadering op 3 november(e) 24,00 9) Drukwerk Nieuwsbrieven Er zijn in 2011 vier Nieuwsbrieven gemaakt, waarvan drie etra groot. februari 148,75 april 279,65 oktober 303,45 december 285,60 10) Wenskaarten Begroting voor 2012 is verhoogd omdat het de bedoeling is om alle leden in de kroonjaren een kaart te sturen. 11) Kosten bestuursmedewerkers Kosten medewerkersmiddag - Hapjes 37,25 - Consumpties 14,45 - Kadobonnen helpers 20,00 - Huur zaal 40,00-30 flessen wijn 264,95

17 15 12) Administratiekosten (420) Inktpatronen 98,80 (420) Archiefdozen 12,90 (422) Tas Laptop 33,50 (433) Kosten door bestuursleden 333,00 (433) Inktpatronen 138,50 (433) ANBO zegels 92,00 (433) Mappen pennen en ordners 18,25 13) Donaties Kaartclub Angèle/Groenendijk 55,55 Scootmobiel club 100,00 SWOV 500,00 14) Drukwerk Jaarstukken 50 jaarverslagen met jaarrekening voor organisaties en leden. 15) Ledenvergaderingen 16 mei 180,65 3 november 165,10 16) Bestuursvergaderingen Zeven bijeenkomsten van Dagelijks Bestuur en Algemeen Bestuur in Hof van Batenstein, zaalhuur en consumpties 17) Jubileumkosten Drukwerk flyer feestavond jubileum 282,50 Postzegels uitnodigingen voor jubileum 23,00 Enveloppen etc. voor uitnod. jubileum 16,51 Muziek jubileum 18 november 50,00 Verloting jubileumavond 18 november 105,00 Zaalhuur en consumpties jubileum 588,95 Advertentie jubileum 195,15 Boeketten op jubileum 64,00 Receptieboeken jubileum 25,00 Twee giften op jubileum ontvangen 45,00 Subtotaal 1.305,11 Ontvangen van GEWEST 607,00 Totale jubileumkosten 698,11 Begroting ,00

18 16 Bijlage 5 BALANSEN ANBO VIANEN Kas, penningmeester Reserve t/m Kas, bingo Tekort RABObank, spaarrekening Reserve RABObank, betaalrekening Crediteuren ING, betaalrekening Over naar ING, +rekening Over naar Over naar Voorschot voor Bingo 200 Rente Deze jaaroverzichten zijn opgesteld door de penningmeester van de ANBO Vianen, W. Otten, 19 januari 2012 Deze jaaroverzichten zijn in het bestuur van de ANBO Vianen besproken, d.d.23 februari 2012 De secretaris a.i. W. Otten De voorzitter H.J. Schouten De kaskommissie heeft alle kas- bankafschriften en facturen akkoord bevonden. Vastgesteld werden de (bank)saldi, overeenkomstig de balans: Kas, penningmeester 9,52 Kas, bingo 200,00 RABObank, betaalrekening 64,99 RABObank, spaarrekening 5.143,11 ING, betaalrekening 1.040,05 ING, spaarrekening 1,15 Totaal 6.458,82 De kascommissie stelt voor de penningmeester te déchargeren. Vianen, d.d. 5 april 2012 A.C. Hazendonk N. Versteegh Deze jaarstukken (Balans en Jaarrekening) worden ter goedkeuring voorgelegd aan de Ledenvergadering van 26 april 2012 De secretaris a.i. W. Otten De voorzitter H.J. Schouten

19 17 Bijlage 6 Verklaring Financiële Commissie m.b.t. de Jaarrekening 2011 van de ANBO afdeling Vianen Volgens artikel 419 van de statuten van de ANBO hebben ondergetekenden, in de functie van financiële Commissie, het financiële jaarverslag 2011 van de penningmeester en de begroting voor 2012 alsmede de kas, de bankrekeningen en de gevoerde administratie over het jaarverslag gecontroleerd. Op grond van hun bevindingen verklaren ondergetekenden dat de rekeningen van baten en lasten over 2011 en de balans per 31 december 2011 een getrouw beeld geven van het beheer van de financiën. Het nadelig saldo over het jaar 2011 is 883,37. Het eigen vermogen is - per eind ,00 - per eind ,00 De ondergetekenden stellen de afdelingsvergadering voor de jaarrekening over het jaar 2011 en de (aangepaste) begroting 2012 goed te keuren en het bestuur decharge te verlenen voor het gevoerde financiële beleid. Vianen, 5 april 2012 T. Hazendonk N. Versteegh

20

Jaarverslag Balans

Jaarverslag Balans Jaarverslag 2013 * Jaarrekening 2013 * Balans 31-12-2013 INHOUD blz. Voorwoord bij Jaarverslag 1 Jaarverslag 2013 2 Bijlage 1 - Lijst met namen van medewerkers 9 Bijlage 2 - Jaarrekening 2013 10 Bijlage

Nadere informatie

Jaarverslag Balans

Jaarverslag Balans Jaarverslag 2012 * Jaarrekening 2012 * Balans 31-12-2012 INHOUD blz. Voorwoord bij Jaarverslag 1 Jaarverslag 2012 3 Bijlage 1 - Lijst met namen van medewerkers 8 Bijlage 2 - Jaarrekening 2012 9 Bijlage

Nadere informatie

Jaarverslag 2010. Balans 31-12-2010

Jaarverslag 2010. Balans 31-12-2010 Jaarverslag 2010 * Jaarrekening 2010 * Balans 31-12-2010 Voorwoord bij het jaarverslag 2010 De ANBO Vianen heeft zich jarenlang ingezet voor het opplussen van woningen, met name het aanpassen van woningen

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Balans 31-12-2014

Jaarverslag 2014. Balans 31-12-2014 Jaarverslag 2014 * Jaarrekening 2014 * Balans 31-12-2014 INHOUD JAARVERSLAG 2014 blz. Voorwoord bij Jaarverslag 1 Jaarverslag 2014 2 Bijlage 1 - Lijst met namen van medewerkers 9 Bijlage 2 - Lijst met

Nadere informatie

Dagreis 15 mei 2012. Jaarstukken. Informatie

Dagreis 15 mei 2012. Jaarstukken. Informatie NIEUWSBRIEF 2012 nummer 1, maart Afdeling Vianen, sinds 1956 p/a Koestraat 6, 4132 BH Vianen Ut, telefoon 0347 372859 www.anbo.nl/vianen Ledenvergadering 26 april 2012 Dagreis 15 mei 2012 Jaarstukken Informatie

Nadere informatie

Voorjaarsledenvergadering

Voorjaarsledenvergadering NIEUWSBRIEF nummer 2 medio april 2011 afdeling Vianen, sinds 1956 Berkenstraat 8, 4131 AM Vianen (Ut), telefoon 0347 373031 www.anbo.nl/vianen Voorjaarsledenvergadering Hierbij worden alle leden van de

Nadere informatie

Ledenvergadering. De ANBO-leden in Vianen worden hierbij uitgenodigd voor de ledenvergadering op. dinsdag 22 april om uur in het Klooster.

Ledenvergadering. De ANBO-leden in Vianen worden hierbij uitgenodigd voor de ledenvergadering op. dinsdag 22 april om uur in het Klooster. NIEUWSBRIEF nummer 2, april 2014 afdeling Vianen, sinds 1956 Berkenstraat 8, 4131 AM Vianen (Ut), telefoon 0347 373031 www.anbo.nl/vianen Ledenvergadering De ANBO-leden in Vianen worden hierbij uitgenodigd

Nadere informatie

Ledenvergadering en RIVAS Uitnodiging voor de najaarsledenvergadering op donderdag 3 november a.s. in 't Klooster, aanvang 14.

Ledenvergadering en RIVAS Uitnodiging voor de najaarsledenvergadering op donderdag 3 november a.s. in 't Klooster, aanvang 14. NIEUWSBRIEF nummer 3 medio oktober 2011 afdeling Vianen, sinds 1956 Berkenstraat 8, 4131 AM Vianen (Ut), telefoon 0347 373031 www.anbo.nl/vianen Ledenvergadering en RIVAS Uitnodiging voor de najaarsledenvergadering

Nadere informatie

Nieuwjaarsborrel van ANBO- en FNV seniorleden

Nieuwjaarsborrel van ANBO- en FNV seniorleden NIEUWSBRIEF nummer 6 medio december 2010 afdeling Vianen, sinds 1956 Berkenstraat 8, 4131 AM Vianen (Ut) telefoon 0347 373031 www.anbo.nl/vianen Nieuwjaarsborrel van ANBO- en FNV seniorleden Iedereen is

Nadere informatie

ANBO najaars-ledenvergadering donderdag 1 november 2012 aanvang 14:00 uur, zaal open 13:30 uur verenigingsgebouw t Klooster in Vianen

ANBO najaars-ledenvergadering donderdag 1 november 2012 aanvang 14:00 uur, zaal open 13:30 uur verenigingsgebouw t Klooster in Vianen NIEUWSBRIEF 2012 nummer 3, oktober Afdeling Vianen, sinds 1956 Secretariaat: Koestraat 6, 4132 BH Vianen Ut telefoon 0347 372859 Internet site: www.anbo.nl/vianen Inhoud van deze Nieuwsbrief: 1. Agenda

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Begrippenlijst: ALV: Algemene leden vergadering Artikel 1. Leden en vrienden (zie Afdelingsstatuten art. 5 t/m 9) 1.1 IVN Apeldoorn kent de volgende soorten leden: a. Leden; b.

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING 2019.

ALGEMENE LEDENVERGADERING 2019. ALGEMENE LEDENVERGADERING 2019. Woensdag 24 april 2019. Deur open om 09.30 uur - Aanvang vergadering om 10.00 uur. Gebouw Jeugd van Gisteren - Beemsterstraat 4 Hoofddorp. Agenda ALV 24-april-2019. Opening.

Nadere informatie

De heer B.W.N. Vermeer

De heer B.W.N. Vermeer Jaarverslag secretaris 2013 ANBO afdeling Alphen aan den Rijn Bestuur Per 1 januari 2013 bestond het bestuur uit: Mevrouw A Brokerhof De heer P.G.S. Dobbe De heer C.R. de Feiter Mevrouw J. Broer- van Leeuwen

Nadere informatie

geeft het verleden toekomst Stichting Mooi Voorburg

geeft het verleden toekomst Stichting Mooi Voorburg geeft het verleden toekomst Stichting Mooi Voorburg Jaarrekening 2018 Ingeschreven bij kamer van koophandel onder nummer 41151106 Ondergetekenden verklaren deze financiële rapportage voor akkoord. Voorts

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering 14 maart 2018

Verslag algemene ledenvergadering 14 maart 2018 Verslag algemene ledenvergadering 14 maart 2018 Aanwezig: 125 leden. 1.Opening. De voorzitter Carel Gorissen opent de vergadering en heet alle aanwezige leden van harte welkom. 2.Verslag algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2013

Financieel jaarverslag 2013 Financieel jaarverslag 2013 Geachte Leden van D66Almere, Voor u ligt het financieel jaarverslag 2013. Op zich was het financieel een rustig jaar. Vanaf september is er een begin gemaakt met de campagne

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland.

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Artikel 1. Leden/donateurs (zie afdelingsstatuten artikel 5 tot en met 9) 1. Behalve gewone

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

In 2018 hebben we weer 700 voor ons 30 jarige jubileum aan de reserve toegevoegd.

In 2018 hebben we weer 700 voor ons 30 jarige jubileum aan de reserve toegevoegd. Secretariaat: Paalhoofd 9, 4386 HB Vlissingen. Tel: 06-81361859 K.v.K. nr. 40311041 Rabobank NL38 RABO 0303 8580 79 www.waterwijken.nl Wijkvereniging Water Wijken Paalhoofd 9 4386 HB Vlissingen Onderwerp:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a.

WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a. KBO OLLAND 23-2-2016 1 WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a. 19 APRIL 2016 Agenda 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Berichten van verhinderingen en laatste mededelingen

Nadere informatie

Sint Anthonis, 26 januari Voor u ligt de verantwoording die wij publiceren in het kader van de ANBI regeling.

Sint Anthonis, 26 januari Voor u ligt de verantwoording die wij publiceren in het kader van de ANBI regeling. Jaarverslag 2015 Sint Anthonis, 26 januari 2016 Voor u ligt de verantwoording die wij publiceren in het kader van de ANBI regeling. EHBO vereniging Sint Anthonis Het Zwaluwstaartje Contact informatie

Nadere informatie

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen.

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. - 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. Zaaknummer 2008S72525DO ALGEMENE BEPALINGEN a. bewonerscommissie: groep huurders van de Woningbouwvereeniging behorende tot één

Nadere informatie

Financieel jaarverslag en jaarrekening van het jaar 2014

Financieel jaarverslag en jaarrekening van het jaar 2014 Financieel jaarverslag en jaarrekening van het jaar 2014 I N H O U D Voorwoord 2 Financieel jaarverslag 2014 3 Jaarrekening van 31 december 2014 4 Toelichting op de balans van 31 december 2014 4 Toelichting

Nadere informatie

Het OVLR bestuur heet u van harte welkom bij de algemene ledenvergadering

Het OVLR bestuur heet u van harte welkom bij de algemene ledenvergadering Het OVLR bestuur heet u van harte welkom bij de algemene ledenvergadering Programma: 19.30 20.00: Inloop 20.00 21.00: Algemene Ledenvergadering 2015 1. Opening en mededelingen, 2. Verslag ALV november

Nadere informatie

Voorwoord. Jan Zwaan Voorzitter/adviseur Huurders Belangen Zeewolde

Voorwoord. Jan Zwaan Voorzitter/adviseur Huurders Belangen Zeewolde Jaarverslag 2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van Huurders Belangen Zeewolde over het jaar 2016. Een jaar waarbij wij als HBZ een belangrijke speler geworden zijn in het overleg met de gemeente

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI

WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI KBO OLLAND 23-2-2016 1 WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI 12 MEI 2017 ALV 12-05-2017 Agenda 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Berichten van verhinderingen en laatste mededelingen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 AFDELING GEMEENTEN RHEDEN EN ROZENDAAL

JAARVERSLAG 2014 AFDELING GEMEENTEN RHEDEN EN ROZENDAAL JAARVERSLAG 2014 AFDELING GEMEENTEN RHEDEN EN ROZENDAAL VOORWOORD JAARVERSLAG 2014 Het jaar 2015 is alweer bijna 3 maanden voorbij, de lente is begonnen, althans volgens de kalender. Hopelijk krijgen wij

Nadere informatie

JAARREKENING D66 AMERSFOORT

JAARREKENING D66 AMERSFOORT JAARREKENING D66 AMERSFOORT 2016 Voorwoord Geachte leden van D66 afdeling Amersfoort, Hierbij heb ik het genoegen om u de jaarstukken over 2016 aan te bieden, met daarbij een korte toelichting. We hebben

Nadere informatie

Nadere toelichting op het exploitatie- overzicht Flevostar Dronten 2014.

Nadere toelichting op het exploitatie- overzicht Flevostar Dronten 2014. Exploitatie overzicht Flevostar Dronten 2014 Omschrijving Begroting Uitkomst Uitkomst 2014 2014 2013 Inkomsten Contributies 6.400,00 6.747,50 5.912,50 Rente 150,00 95,03 140,95 Donaties 400,00 1.507,77

Nadere informatie

Nijkerk. Juni 2018 JAARVERSLAG Uitgesproken Veelzijdig Vrijwilligerswerk. Daar staat de Unie van Vrijwilligers in Nijkerk voor.

Nijkerk. Juni 2018 JAARVERSLAG Uitgesproken Veelzijdig Vrijwilligerswerk. Daar staat de Unie van Vrijwilligers in Nijkerk voor. Juni 2018 Nijkerk JAARVERSLAG 2017 Uitgesproken Veelzijdig Vrijwilligerswerk. Daar staat de Unie van Vrijwilligers in Nijkerk voor. Inhoud Inleiding... 2 Bestuur en organisatie... 2 Bestuursvergaderingen...3

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT DEN HAAG EN OMSTREKEN TOEPASSINGSGEBIED

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT DEN HAAG EN OMSTREKEN TOEPASSINGSGEBIED Bladzijde 1 van 8 HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT DEN HAAG EN OMSTREKEN Artikel 1 TOEPASSINGSGEBIED 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "District Den Haag en Omstreken. 2. In dit reglement

Nadere informatie

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011 TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "Bridgedistrict Noord-Holland. 2. In dit reglement worden de begrippen gebruikt zoals vastgesteld in artikel 1 van de statuten.

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 van de penningmeester

Jaarverslag 2013 van de penningmeester Jaarverslag 2013 van de penningmeester Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse Toelichting op werkelijke baten en lasten per 31 december 2013 Baten Contributies Contributies 2677 leden a 18,50 49.524,50

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Bestuurssamenstelling op 31-12-2014. Functie Naam Namens. Noordhaven 74a 4761 DC Zevenbergen www.seniorenmoerdijk.

JAARVERSLAG 2014. Bestuurssamenstelling op 31-12-2014. Functie Naam Namens. Noordhaven 74a 4761 DC Zevenbergen www.seniorenmoerdijk. Noordhaven 74a 4761 DC Zevenbergen www.seniorenmoerdijk.nl JAARVERSLAG 2014 De Senioren Advies Raad Moerdijk is samengesteld uit: Een vertegenwoordiging van de Senioren Raden van 10 kernen. Een vertegenwoordiging

Nadere informatie

KBO BERNADETTE HELMOND. Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM

KBO BERNADETTE HELMOND. Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM Agenda Opening en mededelingen Goedkeuring notulen van 12 november 2013 Jaarverslag 2013 Verslag Kascommissie/Verkiezing Vaststellen jaarrekening 2013 en begroting

Nadere informatie

Nummer Toegang: 0872 Inventaris van het archief van de Protestants Christelijke Ouderen Bond, afdeling Delft,

Nummer Toegang: 0872 Inventaris van het archief van de Protestants Christelijke Ouderen Bond, afdeling Delft, Nummer Toegang: 0872 Inventaris van het archief van de Protestants Christelijke Ouderen Bond,, 1979-2006 Archief Delft 0872 Protestants Christelijke Ouderen Bond, 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

Financieel + Jaarverslag 2017

Financieel + Jaarverslag 2017 Financieel + Jaarverslag 2017 Publicatieverslag. Goirle, 3 mei 2018. Penningmeester: M.J. van Spreeuwel-Lemmens Diverse informatie algemeen: Vereniging voor E.H.B.O. Goirle. Secretariaat@ehbogoirle.nl

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1 1. Lid van de vereniging kunnen worden meerderjarige natuurlijke personen. Jongeren die de leeftijd van 16 jaar hebben bereikt kunnen jeugdlid worden, dit

Nadere informatie

Toelichting op de begroting Gouden Kruisdragers Vierdaagse 2017

Toelichting op de begroting Gouden Kruisdragers Vierdaagse 2017 Toelichting op de begroting Gouden Kruisdragers Vierdaagse 2017 Baten Contributies/ donaties Contributies 2600 leden a 21,00 incl. afdracht KWBN 54.600 200 nieuwe leden/donateurs die in het derde kwartaal

Nadere informatie

B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland. Boeddhistische Unie Nederland

B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland. Boeddhistische Unie Nederland B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland Vereniging van boeddhistische groeperingen in Nederland Boeddhistische Unie Nederland Postbus 17286 1001 JG Amsterdam Jaarcijfers 2013 Opgesteld d.d. 17 april 2014

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) AFDELING 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement is vastgesteld met inachtneming van het in

Nadere informatie

Financieel jaarverslag over het verenigingsjaar

Financieel jaarverslag over het verenigingsjaar Financieel jaarverslag over het verenigingsjaar 1 oktober 2014-30 september 2015 Secretariaat Rozengracht 3 t 0575 516878 www.vriendenmuseazutphen.nl 7201 JL Zutphen e museazutphen@zutphen.nl resultatenrekening

Nadere informatie

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-vereniging Stationsstraat 6b 3862 CG NIJKERK Pagina 1 van 5 Het lidmaatschap en het donateurschap Artikel 1. 1 Aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt door

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de KBO afdeling Bergen op Zoom, tevens genaamd BAS, Bergse Actieve Senioren. Artikel 1: Begrippen Dit huishoudelijke reglement verstaat onder: 1.1 Statuten: de op 25 oktober

Nadere informatie

WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING

WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING Vereniging van Gepensioneerden van het Pensioenfonds Grafische Bedrijven DINSDAG 21 APRIL 2015 Agenda 1. Opening door de voorzitter (Victor Doorn) 2. Mededelingen en ingekomen

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR SLECHTHORENDEN (NVVS) Artikel 1. OMSCHRIJVINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR SLECHTHORENDEN (NVVS) Artikel 1. OMSCHRIJVINGEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR SLECHTHORENDEN (NVVS) Artikel 1. OMSCHRIJVINGEN 1. In dit reglement wordt verstaan onder a. vereniging: de NVVS; b. bestuur: het bestuur van de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE Artikel 1. Leden/donateurs (zie statuten artikel 5 t/m 9) 1. De vereniging kent leden die bij het IVN zijn aangemeld

Nadere informatie

Financieel + Jaarverslag 2015

Financieel + Jaarverslag 2015 Financieel + Jaarverslag 2015 Publicatieverslag. Goirle, 14 april 2016. Penningmeester: M.J. van Spreeuwel-Lemmens Diverse informatie algemeen: Vereniging voor E.H.B.O. Goirle. Secretariaat: Baarsven 4

Nadere informatie

Beleidsplan Gemeente des Heeren Amsterdam. Inhoudsopgave. 1. Inleiding en toelichting 2. Uittreksel Statuten 3. Uittreksel Reglement

Beleidsplan Gemeente des Heeren Amsterdam. Inhoudsopgave. 1. Inleiding en toelichting 2. Uittreksel Statuten 3. Uittreksel Reglement Beleidsplan Gemeente des Heeren Amsterdam Inhoudsopgave 1. Inleiding en toelichting 2. Uittreksel Statuten 3. Uittreksel Reglement Opgeslagen op:23 november 2015 1 Inleiding Dit is het beleidsplan van

Nadere informatie

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Helmond, MW. W.J.H. van Rijt-de Krom Penningmeester

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Helmond, MW. W.J.H. van Rijt-de Krom Penningmeester Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2014 Publicatie verslag. Helmond, 23-3-2015 MW. W.J.H. van Rijt-de Krom Penningmeester EHBO vereniging Helmond Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO Noord

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) Leden. Artikel 1. Een ieder die lid van de Vereniging Gepensioneerden Schiphol (VGS) wil worden dient voor dit doel gebruik te

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD BASIS VOOR HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Het huishoudelijk reglement van de Stichting Seniorenraad Meierijstad, hierna Stichting te noemen,

Nadere informatie

Jaarverslag 2005. Olofsbuurt/Westerkwartier. Belangenvereniging Olofsbuurt/Westerkwartier

Jaarverslag 2005. Olofsbuurt/Westerkwartier. Belangenvereniging Olofsbuurt/Westerkwartier Jaarverslag 2005 Belangenvereniging Olofsbuurt/Westerkwartier Olofsbuurt/Westerkwartier Belangenvereniging Olofsbuurt/Westerkwartier Indeling van de jaarrekening van de Belangenvereniging Olofsbuurt/Westerkwartier.

Nadere informatie

Financieel + Jaarverslag 2016

Financieel + Jaarverslag 2016 Financieel + Jaarverslag 2016 Publicatieverslag. Goirle, 3 mei 2017. Penningmeester: M.J. van Spreeuwel-Lemmens Diverse informatie algemeen: Vereniging voor E.H.B.O. Goirle. Secretariaat: Baarsven 4 5052

Nadere informatie

BEWONERSVERENIGING LEEFBARE BINNENSTAD

BEWONERSVERENIGING LEEFBARE BINNENSTAD ten opzichte van begroot Begroot Werkelijk Inkomsten Contributies (leden begroot 250/werkelijk 268) 2.500,00 2.790,00 Subsidie 6.200,00 6.229,40 Rente 0,00 72,67 Totaal inkomsten 8.700,00 9.092,07 Uitgaven

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS Vastgesteld in de ledenvergadering van 2 februari 2015 Artikel 1. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Artikel 2. Lidmaatschap

Nadere informatie

4. Jaarverslag 2017, de volgende activiteiten hebben plaatsgevonden in 2017:

4. Jaarverslag 2017, de volgende activiteiten hebben plaatsgevonden in 2017: NOTULEN Algemene Ledenvergadering 2018 d.d. 24-05-2018 locatie Flanders Tilburgseweg 37 te Goirle Geachte leden, Op donderdag 24 mei zijn we samen gekomen voor de Algemene Ledenvergadering bij Flanders

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen 1. Begrippen Huurdersbelang Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huurdersvertegenwoordiging Huurdersvertegenwoordiging zoals opgetekend in de

Nadere informatie

Algemeen 3. Contributies en niet-betalingen 3. Bestuur: taken, bevoegdheden op hoofdzaken 3. Commissies 4. Kascommissie 4.

Algemeen 3. Contributies en niet-betalingen 3. Bestuur: taken, bevoegdheden op hoofdzaken 3. Commissies 4. Kascommissie 4. HUISHOUDELIJK REGLEM ENT NEDERL ANDS -JAP ANSE VERENIGING versie: 21 januari 2015 INHOUDSOPGAVE blz. Algemeen 3 Contributies en niet-betalingen 3 Bestuur: taken, bevoegdheden op hoofdzaken 3 Commissies

Nadere informatie

Jaarverslag SOFAK 2013. Stichting Ondersteunings Fonds Allochtone Kerken. Jaarrekening 2O13

Jaarverslag SOFAK 2013. Stichting Ondersteunings Fonds Allochtone Kerken. Jaarrekening 2O13 Stichting Ondersteunings Fonds Allochtone Kerken Jaarrekening 2O13 1 Colofon Stichting OndersteuningsFonds Allochtone Kerken Wildenburg 1 3058 Z T ROTTERDAM info@sofak.ni www.sofak.nl kvk-nummer: 41190406

Nadere informatie

reglement Landelijke Groepen CNV Publieke Zaak per 1 januari 2006

reglement Landelijke Groepen CNV Publieke Zaak per 1 januari 2006 reglement Landelijke Groepen CNV Publieke Zaak per 1 januari 2006 2 Inhoud pagina begripsbepalingen 3 Landelijke Groep 3 doel en taakstelling 4 instelling 4 Landelijk Groepsbestuur 4 samenstelling 4 taken

Nadere informatie

Financiëel verslag 2013

Financiëel verslag 2013 Financiëel verslag 2013 Beuningen, 14 Jan 2014 J.H. Hoftijzer Voorzitter F.M.T. Coenen Penningmeester Stichting Leergeld 2stromenland 1 Jaarverslag 2013 Stichting Leergeld 2stromenland 2 Jaarverslag 2013

Nadere informatie

JAARREKENING D66 AMERSFOORT

JAARREKENING D66 AMERSFOORT JAARREKENING D66 AMERSFOORT 2015 Voorwoord Geachte leden van D66 afdeling Amersfoort, Hierbij heb ik het genoegen om u de jaarstukken over 2015 aan te bieden, met daarbij een korte toelichting. We hebben

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting De Speelderij 4 september 1998 t/m 31 december 1999

Financieel jaarverslag Stichting De Speelderij 4 september 1998 t/m 31 december 1999 Jaarverslag 1999 Financieel jaarverslag Stichting De Speelderij 4 september 1998 t/m 31 december 1999 Dit is het eerste (financiële) jaarverslag van Stichting De Speelderij. Stichting De Speelderij is

Nadere informatie

Vereniging Anoiksis in Utrecht. Jaarrekening

Vereniging Anoiksis in Utrecht. Jaarrekening 2017 Vereniging Anoiksis in Utrecht Jaarrekening 2017 Balans 31-12-2017 31-12-2016 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa 0 0 VLOTTENDE ACTIVA Vorderingen en vooruitbetaalde posten 546,96 5.967 Liquide

Nadere informatie

Financieel Verslag 2012

Financieel Verslag 2012 Financieel Verslag 2012 Frans Coenen Penningmeester Beuningen, 23 april 2013 1 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Balans per 31 december 2012... 4 Resultatenrekening 2012... 5 Toelichting resultatenrekening (uitgaven)

Nadere informatie

JAARREKENING D66 AMERSFOORT

JAARREKENING D66 AMERSFOORT JAARREKENING D66 AMERSFOORT 2013 Voorwoord Geachte leden van D66 afdeling Amersfoort, Hierbij heb ik het genoegen om u de jaarstukken over 2013 aan te bieden, met daarbij een korte toelichting. De kascommissie

Nadere informatie

Samenstellingsverklaring 1. A: Algemeen 1. B: Resultaten 2.

Samenstellingsverklaring 1. A: Algemeen 1. B: Resultaten 2. Samenstellingsrapport Inzake: Jaarrekening 2018 INHOUDSOPGAVE: Blz. Samenstellingsverklaring 1. A: Algemeen 1. B: Resultaten 2. FINANCIEEL VERSLAG 1. Balans per 31 december 2018 3. 2. Grondslagen van de

Nadere informatie

Historische Kring tussen Rijn en Lek

Historische Kring tussen Rijn en Lek Financieel verslag 2018 Inhoud: Balans Toelichting op de balans Staat van baten en lasten Toelichting op de staat van baten en lasten Begroting 2019 Overige gegevens Houten, maart 2018 Namens het bestuur:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Begrippenlijst: ALV: Algemene ledenvergadering AVG: Algemene Verordening Gegevensbescherming Artikel 1. Leden en vrienden 1. IVN Apeldoorn kent de volgende soorten leden: a. Gewone

Nadere informatie

Workshop penningmeesterschap. 11 oktober 2012 Thorgerd van Veldhuijzen

Workshop penningmeesterschap. 11 oktober 2012 Thorgerd van Veldhuijzen Workshop penningmeesterschap 11 oktober 2012 Thorgerd van Veldhuijzen 1 Inhoud workshop Inleiding penningmeesterschap Eigenschappen van de penningmeester Aansprakelijkheid van de penningmeester Taken van

Nadere informatie

Toelichting op de balans

Toelichting op de balans Toelichting op de balans Bezittingen Voorraden De voorraden zijn gewaardeerd tegen inkoopprijs. Voor de lustrumbeloningen is dit de prijs per stuk excl. Matrijskosten Liquide middelen De liquidemiddelen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD Artikel 1 1.1 Krachtens het in artikel 16 van de Statuten van de Stichting SeniorenBelang Valkenswaard (verder te noemen SBV) bepaalde is er

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2018

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2018 Belangenvereniging Pensioengerechtigden Pensenfonds Zorg en Welzijn FINANCIEEL JAARVERSLAG van de Belangenvereniging Pensioengerechtigden PFZW (BPP) Aangesloten bij de N.V.O.G. (Nederlandse Vereniging

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

De penningmeester en de statuten van ANBO

De penningmeester en de statuten van ANBO De penningmeester en de statuten van ANBO scholing voor penningmeesters besproken op regionale bijeenkomsten met penningmeesters van ANBO in het kader van het project POL penningmeesters online mei, juni

Nadere informatie

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Helmond, MW. W.J.H. van Rijt-de Krom Penningmeester

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Helmond, MW. W.J.H. van Rijt-de Krom Penningmeester Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2012 Publicatie verslag. Helmond, 26-3-2013 MW. W.J.H. van Rijt-de Krom Penningmeester EHBO vereniging Helmond Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO Noord

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Jaargang 65 nr. 1 Februari Vereniging Van Gerepatrieerden en Vrienden STATUTAIR GEVESTIGD TE DEN HAAG

NIEUWSBRIEF. Jaargang 65 nr. 1 Februari Vereniging Van Gerepatrieerden en Vrienden STATUTAIR GEVESTIGD TE DEN HAAG VERENIGING VAN GEREPATRIEERDEN EN VRIENDEN 1950 1 12 NIEUWSBRIEF Jaargang 65 nr. 1 Februari 2015 Vereniging Van Gerepatrieerden en Vrienden STATUTAIR GEVESTIGD TE DEN HAAG VERENIGING VAN GEREPATRIEERDEN

Nadere informatie

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Boxmeer, 01 oktober P.J.W. Arts penningmeester

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Boxmeer, 01 oktober P.J.W. Arts penningmeester Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2015 Publicatie verslag. Boxmeer, 01 oktober 2016. P.J.W. Arts penningmeester De Vereniging EHBO Noord Brabant Kantooradres miv augustus 2014: Bezoekadres: Smederijstraat

Nadere informatie

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr. 34310858 Huishoudelijk reglement Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 25 september 2008.

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 AFDELING GEMEENTEN RHEDEN EN ROZENDAAL

JAARVERSLAG 2013 AFDELING GEMEENTEN RHEDEN EN ROZENDAAL JAARVERSLAG 2013 AFDELING GEMEENTEN RHEDEN EN ROZENDAAL 1 Voorwoord van de voorzitter 2013, het jaar van veranderingen. De nieuwe ANBO is gesetteld, wij hebben als grootste uitdaging meer belangenbehartiging.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

Financieel Verslag 2014

Financieel Verslag 2014 Financieel Verslag 2014 IVN HELLENDOORN-NIJVERDAL INHOUD ALGEMEEN TOELICHTIING LASTEN EN BATEN 2014 TOELICHTING BALANS PER 31-12-2014 VASTSTELLING BIJLAGEN: - OVERZICHT LASTEN EN BATEN 2014 - BALANS PER

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn.

Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn. Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn. Mocht in dit reglement gesproken worden van hij en andere taalkundige manlijke vormen, dan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICTEN. Versiedatum: TOEPASSINGSGEBIED. 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "Bridgedistrict *.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICTEN. Versiedatum: TOEPASSINGSGEBIED. 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging Bridgedistrict *. Bladzijde 1 van 8 Ref: 2010.0487.01 AR MV HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICTEN Versiedatum: 21-12-2010 TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "Bridgedistrict *. 2.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool De Bolster is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

JAARREKENING D66 AMERSFOORT

JAARREKENING D66 AMERSFOORT JAARREKENING D66 AMERSFOORT 2018 Geachte leden van D66 afdeling Amersfoort, Hierbij heb ik het genoegen om u de jaarstukken over 2018 aan te bieden, met daarbij een korte toelichting. De kascommissie heeft

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 Belangenvereniging Pensioengerechtigioden Pensenfonds Zorg en Welzijn FINANCIEEL JAARVERSLAG van de Belangenvereniging Pensioengerechtigden PFZW (BPP) Aangesloten bij de N.V.O.G. (Nederlandse Vereniging

Nadere informatie

VOORWOORD. Paul van Bakel (voorzitter) Pagina 2 van 7

VOORWOORD. Paul van Bakel (voorzitter) Pagina 2 van 7 JAARVERSLAG 2016 VOORWOORD In 2015 startten we het onderzoek naar één bedrijfstakregeling voor iedereen die werkzaam is als of bij een openbare apotheker. Begin 2016 werd duidelijk dat dit op de korte

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

Stichting Seniorenplatform Gouda Jaarverslag 2013

Stichting Seniorenplatform Gouda Jaarverslag 2013 Stichting Seniorenplatform Gouda Jaarverslag 2013 Deelnemen aan de samenleving Zelfstandig blijven Aan het werk blijven Senioren doen mee Gouda 11 maart 14 Een woord vooraf 1. Stichting Seniorenplatform

Nadere informatie

Verslag van de penningmeester 2012

Verslag van de penningmeester 2012 Verslag van de penningmeester 2012 De Algemene Ledenvergadering heeft in juni 2012 ingestemd met mijn (Hans Lurvink) benoeming tot penningmeester. Voor U ligt het financiële verslag van de Vereniging Vrienden

Nadere informatie