Jaarverslag Balans

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Balans"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2013 * Jaarrekening 2013 * Balans

2 INHOUD blz. Voorwoord bij Jaarverslag 1 Jaarverslag Bijlage 1 - Lijst met namen van medewerkers 9 Bijlage 2 - Jaarrekening Bijlage 3 - Toelichting op de Jaarrekening Bijlage 4 - Balans per 31 december Bijlage 5 - Verklaring van de Financiële Commissie 13

3 Voorwoord bij het jaarverslag over 2013 Opheffing van de schorsing van bestuurder Hans Schouten In juni 2013 heeft de ANBO CENTRAAL de schorsing van Hans Schouten beëindigd en weer omgezet naar een volwaardig ANBO-lidmaatschap. Hij heeft in de afgelopen jaren veel gedaan voor de leden in Vianen. Vooral de persoonlijke hulp bij o.a. belastingen, WMO en woonruimte. In 2013 heeft het bestuur van ANBO-Vianen vorm gekregen en zijn diverse taken (weer) opgepakt en heeft ANBO-Vianen zijn plaats in Vianen weer in kunnen nemen. Met het grote aantal vrijwilligers kunnen we vooruit op allerlei gebied. Wel ontbreekt het ons nog aan contact met leden over de uitvoering van de WMO. De komende tijd gaat er nog veel naar de gemeente vanuit de centrale overheid. Daarom hebben wij het voornemen om een enquêtedienst in te stellen. De bedoeling is dat wij regelmatig, per en/of per brief, een aantal mensen (panel) benaderen om hen vragen te stellen over onderwerpen met betrekking tot de uitvoering van de WMO. Met nadruk op de uitvoering omdat veel van de beleidsvoorbereiding wel in het WMO-beraad de revue passeert maar er over de uitvoering van de gemeentebesluiten te weinig bekend is. In de nieuwsbrief van augustus 2014 hoort u hier meer over. Vianen, 30 maart 2014

4 - 2 - JAARVERSLAG ANBO VIANEN OVER 2013 Begin 2013 telde de afdeling 480 leden en eind 2013 waren dit er 465. Voor de leden werden belangen behartigd, rechtstreeks en in overlegorganen. Met de leden werd gecommuniceerd via: - directe contacten en verkeer - de maandelijkse Nieuwsbrief - ledenvergaderingen - bijeenkomst voor medewerkers. Er werden een dagtocht en bingomiddagen georganiseerd. BESTUURSSAMENSTELLING Per 31 december 2013 was het bestuur als volgt samengesteld: Voorzitter: Th.C.M. Balvers Secretaris: vacature Penningmeester: W. Otten Algemeen bestuurslid: J.G. Hendriksen Algemeen bestuurslid: F.J. Neetens BESTUURSMUTATIES in 2013 In de ledenvergadering van 26 februari 2013 zijn onderstaande leden door de ledenvergadering als bestuurder benoemd. Th.C.M. Balvers als voorzitter W. Otten als penningmeester/secretaris a.i. F.J. Neetens als algemeen bestuurder. In de ledenvergadering van 28 november 2013 is Mw. J.G. Hendriksen benoemd als algemeen bestuurder. BESTUURSVERGADERINGEN Het algemeen bestuur kwam in 2013 negen keer bijeen in bestuursvergaderingen. Naast de onderwerpen van huishoudelijke aard werden de ingekomen brieven van ANBO Centraal over het project ANBO ANDERS uitvoerig besproken.

5 - 3 - Ook de beëindiging van de belastinghulp (HUBA) in Vianen en de doorstart met nieuwe HUBA's kwam uitgebreid aan de orde. Besluiten en brieven daarover zijn in de nieuwsbrieven naar de leden opgenomen. BESTUURSMEDEWERKERS Omdat de belangstelling om deel te nemen aan de bestuursvergaderingen, met over het algemeen gesprekken over formele en soms principiële en gevoelsmatige zaken, sterk vermindert is er overgegaan tot het opbouwen van een groter en sterker bestand van bestuursmedewerkers. Zij hebben hoofdzakelijk een uitvoerende taak en zijn vrijgesteld van de bestuursvergaderingen. Het bestuur houdt echter de verantwoordelijkheid en heeft daarom nauwe contacten met deze bestuursmedewerkers. Een 24-tal leden helpt het bestuur bij het vervullen van de taken onder andere op het gebied van: - dagreis, 2 - bingo, 5 - bezorging nieuwsbrief, 17 - ledenadministratie, 1 - wenskaarten, 2 - beheer website, 1 - bezoek ouderen, 1. In een van de bijlagen vindt u een overzicht van alle medewerkers per REGIONALE BIJEENKOMSTEN EN THEMADAGEN Het bestuur heeft aan onderstaande bijeenkomsten deelgenomen door één of twee vertegenwoordigers: - themadagen over de WMO - besprekingen afdelingspenningmeesters met penningmeester Regiobestuur - besprekingen met Regiovertegenwoordigers over het opzetten van diverse netwerken.

6 - 4 - FINANCIËN De inkomsten van de afdeling bestonden uit: a. Contributies voor ANBO leden b. Contributies voor FNV leden c. Bijdrage Gewest ANBO d. Gemeentelijke subsidie e. Rente Van de werkelijke inkomsten en uitgaven wordt jaarlijks een gedetailleerd overzicht gemaakt, de jaarrekening. Deze wordt in de voorjaarsledenvergadering vastgesteld. Van de geschatte inkomsten en uitgaven wordt jaarlijks een begroting gemaakt, welke in de najaarsledenvergadering wordt besproken en vastgesteld. HET ANBO-MAGAZINE EN DE NIEUWSBRIEF Magazines en Nieuwsbrieven werden op ± 240 adressen bezorgd. 17 personen waren actief bij het bezorgen van de nieuwsbrieven. Ongeveer 150 leden kregen de Nieuwsbrief Vianen digitaal toegestuurd. ANBO-SAMENWERKINGSVERBANDEN In 2013 waren er diverse bijeenkomsten, waaraan de afdeling Vianen deelnam. Er was een intensief verkeer vanuit het regionale en centrale kantoor. De Nieuwsbrief en het Informatief verschaften vaak informatie over relevante en actuele onderwerpen. Ook kwam er veel informatie van organisaties op het gebied van de WMO over voorlichting en themadagen. SAMENWERKING OUDERENBONDEN De samenwerking met de andere ouderenbond, de PCOB (Protestants Christelijke Ouderenbond), verliep goed.

7 - 5 - In december is er een informele bijeenkomst geweest met het bestuur van de PCOB. De bedoeling is dit in 2014 te vervolgen met besprekingen over activiteiten die door beide bonden gezamenlijk zouden kunnen worden gedaan. Gedacht wordt aan: ledenwerving, WMO-zaken en belastinghulp. WMO-BERAAD Namens de ANBO afdeling Vianen nam Wicher Otten deel aan deze bijeenkomsten. In 2013 zijn er 8 vergaderingen geweest waarin over diverse zaken met betrekking tot de uitvoering van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) werd gesproken. - Jaarlijks is er een klanttevredenheidsonderzoek onder de mensen die een beroep hebben gedaan op de WMO. De uitkomst van dat onderzoek wordt besproken in het WMO-beraad en daarna met de gemeente. - Het WMO-beraad wil meer contacten leggen met de burgers door middel van publiciteit in de pers, een website en een spreekuur. - Een jaarverslag van de activiteiten van het WMO-beraad wordt gemaakt. Het bestuur van ANBO-Vianen heeft de bedoeling een panel op te zetten waaraan vragen kunnen worden gesteld over de uitvoering van de WMO door de gemeente. DEELNAME IN DE SWV De Stichting Welzijn Vianen is een stichting waarvan de activiteiten in 2013 betrekking hadden op o.a.: - de Plusbus voor 50+ers in Vianen - steunpunt mantelzorg - organisatie activiteiten en avondprogramma's - sociaal isolement - Alzheimercafé - computerinformatie. De stichting heeft een Raad van Advies waarin de ANBO is vertegenwoordigd. Het bestuur van de SWV bestaat momenteel uit zeven leden dat zich bij vacatures via coöptatie aanvult.

8 - 6 - HOF VAN BATENSTEIN Het HvB is als gebouw voor veel ANBO-leden een centraal punt in hun maatschappelijke beleving. Velen ervaren het als plezierig dat er zoveel activiteiten voor ouderen onder één dak zijn samengebracht. - In het Grand Café kan men bekenden ontmoeten, samen een praatje maken en een kop koffie drinken - Via de lectuurtafel kan men op de hoogte blijven van het dagelijkse nieuws - Er worden middagen georganiseerd met muziek, toneel en film. BELANGENBEHARTIGING 50-PLUSSERS IN VIANEN Voorlichting De ANBO probeert door middel van een periodieke 'Nieuwsbrief' haar leden te bereiken met mededelingen van allerlei aard, zoals - WMO-voorzieningen - woningbouw voor senioren - opplussen van woningen voor senioren - belastinghulp - urgentie voor een andere woning. Dit kan ook betrekking hebben op mededelingen over activiteiten in Vianen voor ouderen of regionale of landelijke onderwerpen die eveneens de 50-plussers in Vianen aangaan. Ook maakt de ANBO Vianen gebruik van een website WMO/Huishoudelijke hulp Alle indicaties werden in 2011 met een half uur gekort zonder dat er per cliënt werd gekeken of dat wel verantwoord was. Een aantal ANBO-leden heeft het bestuur gemachtigd om namens hen bezwaar aan te tekenen. De meeste van de ingediende bezwaren zijn inmiddels door de bezwaarcommissie bekeken en de indieners zijn gehoord. Alle uitspraken hierover en het verdere verloop zijn momenteel nog niet bekend.

9 - 7 - Hulp bij Belasting Aangifte (HUBA) Vier ANBO-leden uit Vianen zijn in 2013 gestart met de cursus belastinghulp aan leden. In 2014 wordt deze cursus afgerond met een certificaat waardoor er onder de vlag van de ANBO hulp verleend kan worden bij de belastingaangifte. De vier HUBA's zijn: Th.C.M. Balvers, J.G. Hendriksen, A. Otten en W. Otten. SOCIALE ACTIVITEITEN Het in stand houden van sociale activiteiten wordt door bestuur en medewerkers gedaan. Bingo Er werden acht bingomiddagen georganiseerd onder de leiding van de heer Jaap Vroegop. Deze middagen betekenen een maandelijks gezellig contact tussen een 50-tal leden en vrienden. Bijeenkomst met bestuursmedewerkers Ook in 2013 is er een bijeenkomst geweest met bestuursmedewerkers. Dagreis. De in 2013 georganiseerde dagreis bracht de deelnemers naar het Rijk van Nijmegen. Dank aan alle medewerkers Wat is een organisatie zonder haar medewerkers die zonder betaling zoveel uren voor de ANBO werken. Zonder hulp van de medewerkers is deze taak voor het bestuur niet uit te voeren Daarom hartelijk dank aan alle medewerkers!

10 - 8 - VOORUITZICHT NAAR 2014 De komende tijd zullen de volgende onderwerpen de aandacht vragen. a. De kwestie van de bezuinigingen bij de gemeente (WMO). b. Hulpverlening bij - belastingaangifte - aanvraag zorgtoeslag en huurtoeslag - aanvraag WMO-voorzieningen - kwijtschelding van gemeentelijke belastingen - aanvragen van een urgentie voor een andere woning. c. Oproepen doen, het vragen van, en andere activiteiten om een secretaris/bestuurder te krijgen alsmede uitbreiding van het bestuur zodat de taken over een groter aantal bestuursleden kunnen worden verdeeld. d. Verdere besprekingen over de instelling van woon-/zorgzones met de daarbij horende voorzieningen. e. De noodzaak voor seniorenwoningen onder de aandacht van LEKSTEDEwonen en Gemeente en Politieke Partijen brengen. f. Verder onderzoek naar de behoefte en mogelijkheden van het opplussen van woningen bij de leden. g. De mogelijkheid om trapliften te huren door particulieren en onder welke voorwaarden. h. Het nauwkeurig en zorgvuldig nagaan wat de nieuwe statuten voor ANBO Vianen gaan betekenen. i. Het instellen van een panel om contacten te krijgen met de leden over de uitvoering van de WMO. j. Een ledenwerfactie, eventueel in samenwerking met de andere ouderenbonden. ANBO Afdeling Vianen, maart/april 2014 de voorzitter. Th.C.M. Balvers de secretaris a.i. W. Otten

11 - 9 - Bijlage 1 Overzicht medewerkers ANBO Vianen eind 2013 Bezorging Nieuwsbrief Bingo Dagtocht Bestuur Wenskaarten HUBA Beheer website Bezoek ouderen Bauke Andringa Theo Balvers Christa Broers-Amstelveen F.W. Chaigneau Gerrit Groothuis Ciska Hamilton Toos Hazendonk-Voskamp Joke Hendriksen Marleen Hermans J. Krouwel M. Krouwel-van Kleij Wouter van der Meulen Yvonne van der Meulen Ria van Muiswinkel F.J. Neetens L.M. Oorschot W. Otten A. Otten-Nijdam J.M. Pauw-Faber M. Sluis Willy Spithoven W.C.P. van Straaten A.M. van Straaten-Veldhuizen Paul Vos Jaap Vroegop

12 Bijlage 2 Samenvatting jaarbedragen Jaar- Be- Be- Jaarreke- gro- gro- rekening ting ting ning Inkomsten 1 Afdracht contributies ANBO (1) 2 Bijdrage FNV Rente op spaarrekening Totaal Inkomsten algemeen Bijdrage gewest (3) 6 Subsidie gemeente Vianen (4) 7 Totaal Inkomsten voor projecten Inkomsten totaal Uitgaven 9 Bingomiddagen (5) 10 Dagreisje (6) 11 Wenskaarten Donatie SWV en Scootmobielclub (7) 13 Totaal Uitgaven voor projecten Kosten vrijwilligers Bezorging ANBO-Magazine 706 (2) 16 AfdelingsNieuwsbrief Drukwerk jaarstukken Ledenvergaderingen Administratiekosten Belastinghulp Bestuursvergaderingen Overige (samengevat) Totaal Uitgaven algemeen (8) 24 Uitgaven totaal Jaarresultaat Algemeen (9) 26 Jaarresultaat Projecten (11) 27 Algemene reserve per (10) 28 Reserve projecten per (11) De cijfers tussen haakjes in de laatste kolom verwijzen naar de toelichting op de jaarrekening (bijlage 3)

13 Bijlage 3 Toelichting op de jaarrekening bedragen in 1) 483 leden 4,30 per lid = Rente op spaarrekening ) Vanaf 1 januari 2013 worden deze kosten niet meer aan de afdeling doorberekend. 3) Laatste bedrag ter vrije besteding door de afdeling. Per 1 juli 2013 is het Gewest opgeheven. 3)4) Deze subsidies ad zijn gebruikt voor onderstaande uitgaven: 5) - de bingomiddagen (zie voor specificatie hieronder) 472 6) - het dagreisje 343 7) - donatie SWV en scootmobielclub 375 Restant, naar reserve projecten 847 8) Kosten van het in stand houden van de afdeling ) Tekort ) Stand reserve op Stand reserve op ) Het jaarresultaat projecten is de reserve per Deze post wordt in 2014 gedeeltelijk gebruikt voor de EXPO-reis naar Nijkerk 847 5) BINGO-specificatie: Prijzen Bijdrage door niet-leden -38 Consumpties Van Spaarbank Vianen -300 Overige 11 Opbrengst bonnen/loten Zaalhuur 340 Totaal 472

14 Bijlage 4 BALANSEN ANBO VIANEN ACTIVA PASSIVA Kas, penningmeester Reserve algemeen Kas, bingo Overschot projecten RABObank, spaarrek Tekort algemeen RABObank, betaalrek Te ontv. in ING, betaalrekening Te ontv. in ING, +rekening 1 Te ontv. in Te ontv. van Gewest 773 Nog te ontvangen Deze jaaroverzichten zijn opgesteld door de penningmeester van de ANBO Vianen, W. Otten, 20 januari 2014 Besproken in het bestuur van ANBO Vianen d.d. 11 februari 2014 De secretaris a.i. W. Otten De voorzitter Th. Balvers w.g. w.g. De kascommissie heeft alle kas- en bankafschriften en facturen akkoord bevonden. Vastgesteld werden de (bank)saldi, overeenkomstig de balans: Eind Eind Eind Kas, penningmeester 10 Kas, bingo RABObank, betaalrekening RABObank, spaarrekening ING, betaalrekening ING, spaarrekening 1 Nog te ontvangen TOTAAL De kascommissie stelt voor de penningmeester te déchargeren. Vianen, d.d. 7 april 2014 M. Hermans G.J. Groothuis w.g. w.g. Deze jaarstukken (Balans en Jaarrekening) zijn goedgekeurd op de ledenvergadering van 22 april 2014 De secretaris a.i. W. Otten De voorzitter Th. Balvers w.g. w.g.

15 Bijlage 5 Verklaring van de Kascommissie m.b.t. de Jaarrekening 2013 van de ANBO afdeling Vianen Ondergetekenden, in de functie van Kascommissie, hebben het financiële jaarverslag 2013 van de penningmeester en de begroting voor 2014 alsmede de bankrekeningen en de gevoerde administratie over het jaarverslag gecontroleerd. Op grond van hun bevindingen verklaren ondergetekenden dat de rekeningen van baten en lasten over 2013 en de balans per 31 december 2013 een getrouw beeld geven van het beheer van de financiën. Voor de projecten is er een voordelig saldo over het jaar 2013 van 846,00. Voor ANBO-algemeen is het nadelig saldo over het jaar ,00. Het eigen vermogen is: - per eind 2011: 6.466,00 - per eind 2012: 6.849,00 - per eind 2013: 7.399,00 De ondergetekenden stellen de afdelingsvergadering voor de jaarrekening over het jaar 2013 en de (aangepaste) begroting 2014 goed te keuren en het bestuur decharge te verlenen voor het gevoerde financiële beleid. Vianen, 7 april 2014 M. Hermans G.J. Groothuis

Jaarverslag 2014. Balans 31-12-2014

Jaarverslag 2014. Balans 31-12-2014 Jaarverslag 2014 * Jaarrekening 2014 * Balans 31-12-2014 INHOUD JAARVERSLAG 2014 blz. Voorwoord bij Jaarverslag 1 Jaarverslag 2014 2 Bijlage 1 - Lijst met namen van medewerkers 9 Bijlage 2 - Lijst met

Nadere informatie

Jaarverslag Balans

Jaarverslag Balans Jaarverslag 2012 * Jaarrekening 2012 * Balans 31-12-2012 INHOUD blz. Voorwoord bij Jaarverslag 1 Jaarverslag 2012 3 Bijlage 1 - Lijst met namen van medewerkers 8 Bijlage 2 - Jaarrekening 2012 9 Bijlage

Nadere informatie

Ledenvergadering. De ANBO-leden in Vianen worden hierbij uitgenodigd voor de ledenvergadering op. dinsdag 22 april om uur in het Klooster.

Ledenvergadering. De ANBO-leden in Vianen worden hierbij uitgenodigd voor de ledenvergadering op. dinsdag 22 april om uur in het Klooster. NIEUWSBRIEF nummer 2, april 2014 afdeling Vianen, sinds 1956 Berkenstraat 8, 4131 AM Vianen (Ut), telefoon 0347 373031 www.anbo.nl/vianen Ledenvergadering De ANBO-leden in Vianen worden hierbij uitgenodigd

Nadere informatie

Jaarverslag 2010. Balans 31-12-2010

Jaarverslag 2010. Balans 31-12-2010 Jaarverslag 2010 * Jaarrekening 2010 * Balans 31-12-2010 Voorwoord bij het jaarverslag 2010 De ANBO Vianen heeft zich jarenlang ingezet voor het opplussen van woningen, met name het aanpassen van woningen

Nadere informatie

Jaarverslag Balans

Jaarverslag Balans Jaarverslag 2011 * Jaarrekening 2011 * Balans 31-12-2011 INHOUD blz. Voorwoord bij Jaarverslag 1 Jaarverslag 2 Bijlage 1 - Overzicht belangrijkste besluiten Algemeen Bestuur 9 Bijlage 2 - Lijst met namen

Nadere informatie

Dagreis 15 mei 2012. Jaarstukken. Informatie

Dagreis 15 mei 2012. Jaarstukken. Informatie NIEUWSBRIEF 2012 nummer 1, maart Afdeling Vianen, sinds 1956 p/a Koestraat 6, 4132 BH Vianen Ut, telefoon 0347 372859 www.anbo.nl/vianen Ledenvergadering 26 april 2012 Dagreis 15 mei 2012 Jaarstukken Informatie

Nadere informatie

Voorjaarsledenvergadering

Voorjaarsledenvergadering NIEUWSBRIEF nummer 2 medio april 2011 afdeling Vianen, sinds 1956 Berkenstraat 8, 4131 AM Vianen (Ut), telefoon 0347 373031 www.anbo.nl/vianen Voorjaarsledenvergadering Hierbij worden alle leden van de

Nadere informatie

Ledenvergadering en RIVAS Uitnodiging voor de najaarsledenvergadering op donderdag 3 november a.s. in 't Klooster, aanvang 14.

Ledenvergadering en RIVAS Uitnodiging voor de najaarsledenvergadering op donderdag 3 november a.s. in 't Klooster, aanvang 14. NIEUWSBRIEF nummer 3 medio oktober 2011 afdeling Vianen, sinds 1956 Berkenstraat 8, 4131 AM Vianen (Ut), telefoon 0347 373031 www.anbo.nl/vianen Ledenvergadering en RIVAS Uitnodiging voor de najaarsledenvergadering

Nadere informatie

De heer B.W.N. Vermeer

De heer B.W.N. Vermeer Jaarverslag secretaris 2013 ANBO afdeling Alphen aan den Rijn Bestuur Per 1 januari 2013 bestond het bestuur uit: Mevrouw A Brokerhof De heer P.G.S. Dobbe De heer C.R. de Feiter Mevrouw J. Broer- van Leeuwen

Nadere informatie

Workshop penningmeesterschap. 11 oktober 2012 Thorgerd van Veldhuijzen

Workshop penningmeesterschap. 11 oktober 2012 Thorgerd van Veldhuijzen Workshop penningmeesterschap 11 oktober 2012 Thorgerd van Veldhuijzen 1 Inhoud workshop Inleiding penningmeesterschap Eigenschappen van de penningmeester Aansprakelijkheid van de penningmeester Taken van

Nadere informatie

ANBO najaars-ledenvergadering donderdag 1 november 2012 aanvang 14:00 uur, zaal open 13:30 uur verenigingsgebouw t Klooster in Vianen

ANBO najaars-ledenvergadering donderdag 1 november 2012 aanvang 14:00 uur, zaal open 13:30 uur verenigingsgebouw t Klooster in Vianen NIEUWSBRIEF 2012 nummer 3, oktober Afdeling Vianen, sinds 1956 Secretariaat: Koestraat 6, 4132 BH Vianen Ut telefoon 0347 372859 Internet site: www.anbo.nl/vianen Inhoud van deze Nieuwsbrief: 1. Agenda

Nadere informatie

WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a.

WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a. KBO OLLAND 23-2-2016 1 WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a. 19 APRIL 2016 Agenda 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Berichten van verhinderingen en laatste mededelingen

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2013

Financieel jaarverslag 2013 Financieel jaarverslag 2013 Geachte Leden van D66Almere, Voor u ligt het financieel jaarverslag 2013. Op zich was het financieel een rustig jaar. Vanaf september is er een begin gemaakt met de campagne

Nadere informatie

Belastinghulp voor aangifte 2013 (zie binnenbladen)

Belastinghulp voor aangifte 2013 (zie binnenbladen) NIEUWSBRIEF nummer 1, januari 2014 afdeling Vianen, sinds 1956 Berkenstraat 8, 4131 AM Vianen (Ut), telefoon 0347 373031 www.anbo.nl/vianen Belastinghulp voor aangifte 2013 (zie binnenbladen) Uit de ledenvergadering

Nadere informatie

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Helmond, MW. W.J.H. van Rijt-de Krom Penningmeester

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Helmond, MW. W.J.H. van Rijt-de Krom Penningmeester Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2012 Publicatie verslag. Helmond, 26-3-2013 MW. W.J.H. van Rijt-de Krom Penningmeester EHBO vereniging Helmond Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO Noord

Nadere informatie

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Helmond, MW. W.J.H. van Rijt-de Krom Penningmeester

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Helmond, MW. W.J.H. van Rijt-de Krom Penningmeester Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2014 Publicatie verslag. Helmond, 23-3-2015 MW. W.J.H. van Rijt-de Krom Penningmeester EHBO vereniging Helmond Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO Noord

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Tuin van Kapitein Rommel Tuin van Kapitein Rommel DZ Castricum

JAARREKENING Stichting Tuin van Kapitein Rommel Tuin van Kapitein Rommel DZ Castricum JAARREKENING 2016 Veldt Administratieve Dienstverlening 1 versie 27-3-2017 INHOUDSOPGAVE 1. AANBIEDINGSBRIEF PENNINGMEESTER 2. VERSLAG KASCOMMISSIE A BALANS PER 31 DECEMBER 2016 B WINST- EN VERLIESREKENING

Nadere informatie

Nieuwjaarsborrel van ANBO- en FNV seniorleden

Nieuwjaarsborrel van ANBO- en FNV seniorleden NIEUWSBRIEF nummer 6 medio december 2010 afdeling Vianen, sinds 1956 Berkenstraat 8, 4131 AM Vianen (Ut) telefoon 0347 373031 www.anbo.nl/vianen Nieuwjaarsborrel van ANBO- en FNV seniorleden Iedereen is

Nadere informatie

Voorwoord. Jan Zwaan Voorzitter/adviseur Huurders Belangen Zeewolde

Voorwoord. Jan Zwaan Voorzitter/adviseur Huurders Belangen Zeewolde Jaarverslag 2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van Huurders Belangen Zeewolde over het jaar 2016. Een jaar waarbij wij als HBZ een belangrijke speler geworden zijn in het overleg met de gemeente

Nadere informatie

B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland. Boeddhistische Unie Nederland

B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland. Boeddhistische Unie Nederland B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland Vereniging van boeddhistische groeperingen in Nederland Boeddhistische Unie Nederland Postbus 17286 1001 JG Jaarcijfers 2014 Opgesteld d.d. 6 maart 2015 Door Anne Blankendaal

Nadere informatie

B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland. Boeddhistische Unie Nederland

B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland. Boeddhistische Unie Nederland B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland Vereniging van boeddhistische groeperingen in Nederland Boeddhistische Unie Nederland Postbus 17286 1001 JG Amsterdam Jaarcijfers 2013 Opgesteld d.d. 17 april 2014

Nadere informatie

Huurders Vereniging De Brinkhof Financiële Administratie Rustenburgstraat 64 7311 JC Apeldoorn. Financieel jaarverslag 2012 en begroting 2013

Huurders Vereniging De Brinkhof Financiële Administratie Rustenburgstraat 64 7311 JC Apeldoorn. Financieel jaarverslag 2012 en begroting 2013 Inhoud 1. Balans per 31 december 2012 2. Staat van en 2012 3. Toelichting op de Balans 4. Toelichting op de staat van en 5. Ondertekening door bestuurders huurdersvereniging 6. Verklaring inzake controle

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 Belangenvereniging Pensioengerechtigioden Pensenfonds Zorg en Welzijn FINANCIEEL JAARVERSLAG van de Belangenvereniging Pensioengerechtigden PFZW (BPP) Aangesloten bij de N.V.O.G. (Nederlandse Vereniging

Nadere informatie

Huurdersvereniging Meppel Ondertekening Jaarrekening 2014

Huurdersvereniging Meppel Ondertekening Jaarrekening 2014 Huurdersvereniging Meppel Ondertekening Jaarrekening 2014 Ondertekening jaarrekening 2014 van de huurdersvereniging Meppel: Zie volgende bladzijden voor de balans plus staat van baten en lasten, welke

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Begrippenlijst: ALV: Algemene leden vergadering Artikel 1. Leden en vrienden (zie Afdelingsstatuten art. 5 t/m 9) 1.1 IVN Apeldoorn kent de volgende soorten leden: a. Leden; b.

Nadere informatie

Vereniging voor Vogelbescherming. s-gravenhage en omstreken. Financieel verslag 2014

Vereniging voor Vogelbescherming. s-gravenhage en omstreken. Financieel verslag 2014 Vereniging voor Vogelbescherming s-gravenhage en omstreken Financieel verslag 2014 April 2015 Balans per 31 december 2014 (na voorgestelde resultaatbestemming) ACTIEF 31 dec. 2014 1 sept. 2014 31 dec.

Nadere informatie

JAARREKENING D66 AMERSFOORT

JAARREKENING D66 AMERSFOORT JAARREKENING D66 AMERSFOORT 2016 Voorwoord Geachte leden van D66 afdeling Amersfoort, Hierbij heb ik het genoegen om u de jaarstukken over 2016 aan te bieden, met daarbij een korte toelichting. We hebben

Nadere informatie

Strikt Vertrouwelijk Accountantsrapport 2012 CMTC-OVM Bitterschoten 15 3831 PC LEUSDEN. Kenmerk : 0350 Datum: 28 mei 2013

Strikt Vertrouwelijk Accountantsrapport 2012 CMTC-OVM Bitterschoten 15 3831 PC LEUSDEN. Kenmerk : 0350 Datum: 28 mei 2013 accountants I belastingadviseurs maatschapsleden Rob Vink AA Els Erkens AA Strikt Vertrouwelijk Accountantsrapport 2012 CMTC-OVM Bitterschoten 15 3831 PC LEUSDEN Kenmerk : 0350 Datum: 28 mei 2013 VIER

Nadere informatie

De jaarrekening over 2013 van: CMTC-OMV Bitterschoten PC LEUSDEN

De jaarrekening over 2013 van: CMTC-OMV Bitterschoten PC LEUSDEN accountants I belastingadviseurs maatschapsleden Rob Vink AA Els Erkens AA De jaarrekening over 2013 van: CMTC-OMV Bitterschoten 15 3831 PC LEUSDEN VIER accountants en belastingadviseurs I Uraniumweg 56a/b,

Nadere informatie

Vereniging de Parel JAARREKENING 2016

Vereniging de Parel JAARREKENING 2016 Vereniging de Parel JAARREKENING 2016 Status: Definitief Versie: 1.0 Datum: 29-03-2017 Staat van Baten en lasten Baten Prognose 2017 2016 2015 Ouderbijdrage vereniging 0 150 300 Giften / Rente 350 458

Nadere informatie

"STICHTING GELOVEN IN DE STAD", HAARLEM. Financieel overzicht over 2018

STICHTING GELOVEN IN DE STAD, HAARLEM. Financieel overzicht over 2018 "STICHTING GELOVEN IN DE STAD", HAARLEM Financieel overzicht over 1. Balans per 31 december 2. Staat van baten en lasten over 3. Korte toelichting 4 juni 2019 1 1. Balans per 31-12- Bezittingen 31-12-

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Jaargang 65 nr. 1 Februari Vereniging Van Gerepatrieerden en Vrienden STATUTAIR GEVESTIGD TE DEN HAAG

NIEUWSBRIEF. Jaargang 65 nr. 1 Februari Vereniging Van Gerepatrieerden en Vrienden STATUTAIR GEVESTIGD TE DEN HAAG VERENIGING VAN GEREPATRIEERDEN EN VRIENDEN 1950 1 12 NIEUWSBRIEF Jaargang 65 nr. 1 Februari 2015 Vereniging Van Gerepatrieerden en Vrienden STATUTAIR GEVESTIGD TE DEN HAAG VERENIGING VAN GEREPATRIEERDEN

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Bestuurssamenstelling op 31-12-2014. Functie Naam Namens. Noordhaven 74a 4761 DC Zevenbergen www.seniorenmoerdijk.

JAARVERSLAG 2014. Bestuurssamenstelling op 31-12-2014. Functie Naam Namens. Noordhaven 74a 4761 DC Zevenbergen www.seniorenmoerdijk. Noordhaven 74a 4761 DC Zevenbergen www.seniorenmoerdijk.nl JAARVERSLAG 2014 De Senioren Advies Raad Moerdijk is samengesteld uit: Een vertegenwoordiging van de Senioren Raden van 10 kernen. Een vertegenwoordiging

Nadere informatie

Voedseltuin IJplein. Jaarrekening 2018

Voedseltuin IJplein. Jaarrekening 2018 Jaarrekening 2018 Jaarrekening 2018 Inhoud Pagina Balans per 31 december 2018 3 Resultatenrekening 2018 4 Algemene Toelichting 5 Toelichting op de Balans 6 Toelichting op de Resultaten 7 Toelichting op

Nadere informatie

Financieel Verslag 2012

Financieel Verslag 2012 Financieel Verslag 2012 Frans Coenen Penningmeester Beuningen, 23 april 2013 1 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Balans per 31 december 2012... 4 Resultatenrekening 2012... 5 Toelichting resultatenrekening (uitgaven)

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Stichting Running Team ROC ter AA ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling)

Jaarverslag 2017 Stichting Running Team ROC ter AA ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) Jaarverslag 2017 Stichting Running Team ROC ter AA ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) Jaarverslag pag. 1 Inhoudsopgave Pagina Bestuursverslag 2017 3-4 Balans per 31 december 2017 5 Staat van baten

Nadere informatie

JAARREKENING 2015. Vereniging Zorg Coöperatie Rooi U.A. te Sint-Oedenrode

JAARREKENING 2015. Vereniging Zorg Coöperatie Rooi U.A. te Sint-Oedenrode JAARREKENING 2015 Vereniging Zorg Coöperatie Rooi U.A. te Sint-Oedenrode Financiële jaarstukken 2015 a. Financiële toelichting door de penningmeester b. W&V Balans 2015 Vereniging Zorg coöperatie Rooi

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van het Museum. Princessehof. Financieel verslag 2015. Begroting 2016

Vereniging Vrienden van het Museum. Princessehof. Financieel verslag 2015. Begroting 2016 Vereniging Vrienden van het Museum Princessehof Financieel verslag 2015 Begroting 2016 Vereniging Vrienden van het Museum Princessehof Inhoud Blz. Balans per 31 december 2015 3 Exploitatierekening 2015

Nadere informatie

REKENING Gethedjoma B.V. Stiens INHOUD. opgemaakt d.d. 20 januari A. Spijksma penningmeester

REKENING Gethedjoma B.V. Stiens INHOUD. opgemaakt d.d. 20 januari A. Spijksma penningmeester REKENING 2016 opgemaakt d.d. 20 januari 2017 A. Spijksma penningmeester Gethedjoma B.V. INHOUD blad Balans per 31 december 2016 1 Winstenverliesrekening over 2016 23 Toelichting op de balans en de winstenverliesrekening

Nadere informatie

Financieel + Jaarverslag 2017

Financieel + Jaarverslag 2017 Financieel + Jaarverslag 2017 Publicatieverslag. Goirle, 3 mei 2018. Penningmeester: M.J. van Spreeuwel-Lemmens Diverse informatie algemeen: Vereniging voor E.H.B.O. Goirle. Secretariaat@ehbogoirle.nl

Nadere informatie

In 2018 hebben we weer 700 voor ons 30 jarige jubileum aan de reserve toegevoegd.

In 2018 hebben we weer 700 voor ons 30 jarige jubileum aan de reserve toegevoegd. Secretariaat: Paalhoofd 9, 4386 HB Vlissingen. Tel: 06-81361859 K.v.K. nr. 40311041 Rabobank NL38 RABO 0303 8580 79 www.waterwijken.nl Wijkvereniging Water Wijken Paalhoofd 9 4386 HB Vlissingen Onderwerp:

Nadere informatie

Financieel + Jaarverslag 2015

Financieel + Jaarverslag 2015 Financieel + Jaarverslag 2015 Publicatieverslag. Goirle, 14 april 2016. Penningmeester: M.J. van Spreeuwel-Lemmens Diverse informatie algemeen: Vereniging voor E.H.B.O. Goirle. Secretariaat: Baarsven 4

Nadere informatie

Vereniging de Parel JAARREKENING 2017

Vereniging de Parel JAARREKENING 2017 Vereniging de Parel JAARREKENING 2017 Status: Definitief Versie: 1.1 Datum: 15-03-2018 Staat van Baten en lasten Baten Prognose 2018 2017 2016 Ouderbijdrage vereniging 0 0 150 Giften / Rente 500 525 458

Nadere informatie

Financieel jaarverslag en jaarrekening van het jaar 2014

Financieel jaarverslag en jaarrekening van het jaar 2014 Financieel jaarverslag en jaarrekening van het jaar 2014 I N H O U D Voorwoord 2 Financieel jaarverslag 2014 3 Jaarrekening van 31 december 2014 4 Toelichting op de balans van 31 december 2014 4 Toelichting

Nadere informatie

Inhoud 1. Bijlage Samenstelling bestuur per 1januari en 31 december

Inhoud 1. Bijlage Samenstelling bestuur per 1januari en 31 december Q JAARREKENING 2016 Inhoud 1 Jaarrekening Balans per 31 december 2016 en 2015 2 Baten en Lasten over 2016 (+ begroting) en 2015 3 Toelichting op de Balans 4 Toelichting op de Baten en Lasten 7 Bijlage

Nadere informatie

Samenstellingsverklaring 1. A: Algemeen 1. B: Resultaten 2.

Samenstellingsverklaring 1. A: Algemeen 1. B: Resultaten 2. Samenstellingsrapport Inzake: Jaarrekening 2018 INHOUDSOPGAVE: Blz. Samenstellingsverklaring 1. A: Algemeen 1. B: Resultaten 2. FINANCIEEL VERSLAG 1. Balans per 31 december 2018 3. 2. Grondslagen van de

Nadere informatie

VERENIGING VAN ALLERGIE PATIËNTEN RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2012 INHOUD RAPPORT. Samenstellingsverklaring JAARREKENING

VERENIGING VAN ALLERGIE PATIËNTEN RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2012 INHOUD RAPPORT. Samenstellingsverklaring JAARREKENING VERENIGING VAN ALLERGIE PATIËNTEN RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2012 INHOUD RAPPORT Samenstellingsverklaring JAARREKENING Grondslagen voor de financiële verslaggeving Balans per 31 december 2012

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening pag. 1

JAARREKENING Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening pag. 1 JAARREKENING 2015 Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2015 - pag. 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2015 1. Bestuursverslag 2. Balans per 31-12-2015 3. Staat van Baten en Lasten over

Nadere informatie

Voedseltuin IJplein. Jaarrekening 2017

Voedseltuin IJplein. Jaarrekening 2017 Jaarrekening 2017 Jaarrekening 2017 Inhoud Pagina Balans per 31 december 2017 3 Resultatenrekening 2017 4 Algemene Toelichting 5 Toelichting op de Balans 6 Toelichting op de Resultaten 7 Toelichting op

Nadere informatie

Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2014 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek.

Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2014 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek. Geachte heer, mevrouw, Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2014 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek. Mocht u over de inhoud van dit jaarverslag nog vragen hebben

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stationsweg 6-B 3862 CG NIJKERK

JAARVERSLAG Stationsweg 6-B 3862 CG NIJKERK JAARVERSLAG 212 Stationsweg 6-B 3862 CG NIJKERK INHOUDSOPGAVE Omschrijving blz. ACCOUNTANTSRAPPORT Samenstellingsverklaring 4 1. Algemeen 6 1.1. Administratie 6 1.2. Oprichting 6 1.3. Activiteiten 6 1.4.

Nadere informatie

Hierbij brengen ik u verslag uit omtrent de samenstelling van de jaarrekening 2014 van de de Stichting House of Hope Deventer.

Hierbij brengen ik u verslag uit omtrent de samenstelling van de jaarrekening 2014 van de de Stichting House of Hope Deventer. Aan het bestuur van Grevelingenstraat 1 7417 TA DEVENTER Warnsveld, 23 september 2015 Geachte mede bestuursleden, Hierbij brengen ik u verslag uit omtrent de samenstelling van de jaarrekening 2014 van

Nadere informatie

BEWONERSVERENIGING LEEFBARE BINNENSTAD

BEWONERSVERENIGING LEEFBARE BINNENSTAD ten opzichte van begroot Begroot Werkelijk Inkomsten Contributies (leden begroot 250/werkelijk 268) 2.500,00 2.790,00 Subsidie 6.200,00 6.229,40 Rente 0,00 72,67 Totaal inkomsten 8.700,00 9.092,07 Uitgaven

Nadere informatie

ANBI Informatie Stichting Vrienden OGS. Officiële naam en publiek bekende naam Stichting Vrienden OGS Stichting Vrienden van de Oorlogsgravenstichting

ANBI Informatie Stichting Vrienden OGS. Officiële naam en publiek bekende naam Stichting Vrienden OGS Stichting Vrienden van de Oorlogsgravenstichting Officiële naam en publiek bekende naam Stichting Vrienden OGS Stichting Vrienden van de Oorlogsgravenstichting RSIN / Inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel RSIN: 8530.90.658 KvK: 58563369 Contactgegevens:

Nadere informatie

Balans en resultatenoverzicht. Jaarverslag Publicatie verslag. Nuenen juni 2019 M.G. Verberne penningmeester

Balans en resultatenoverzicht. Jaarverslag Publicatie verslag. Nuenen juni 2019 M.G. Verberne penningmeester Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2018 Publicatie verslag. Nuenen juni 2019 M.G. Verberne penningmeester EHBO vereniging Nuenen c.a. Lid van koepelorganisatie: m.i.v. 2018 Nationale Bond EHBO.

Nadere informatie

WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI

WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI KBO OLLAND 23-2-2016 1 WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI 12 MEI 2017 ALV 12-05-2017 Agenda 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Berichten van verhinderingen en laatste mededelingen

Nadere informatie

EHBO-VERENIGING GRAVE

EHBO-VERENIGING GRAVE EHBO-VERENIGING GRAVE Jaarverslag 2016 Grave, maart 2017 Voor u ligt de verantwoording die wij publiceren in het kader van de ANBI regeling. EHBO Vereniging Grave Contact informatie Van der Plaatstraat

Nadere informatie

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Nuenen 20 juni 2017 J.P.A.M. Donkers penningmeester

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Nuenen 20 juni 2017 J.P.A.M. Donkers penningmeester Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2016 Publicatie verslag. Nuenen 20 juni 2017 J.P.A.M. Donkers penningmeester EHBO vereniging Nuenen c.a. Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO Noord Brabant

Nadere informatie

HOOFDLIJNEN JAARVERSLAG 2014. Activiteiten. De belangrijkste activiteiten in 2014 zijn de volgende geweest.

HOOFDLIJNEN JAARVERSLAG 2014. Activiteiten. De belangrijkste activiteiten in 2014 zijn de volgende geweest. 1 HOOFDLIJNEN JAARVERSLAG 2014 Activiteiten De belangrijkste activiteiten in 2014 zijn de volgende geweest. Kringloopeconomie De Vrienden van Biesland zien als een kernactiviteit het bevorderen van een

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden. van de. Mallumse Molen

Jaarverslag Stichting Vrienden. van de. Mallumse Molen Jaarverslag 2016 Stichting Vrienden van de Mallumse Molen Eibergen, januari 2017 Jaarverslag 2016 Stichting Vrienden van de Mallumse Molen Eibergen INHOUDSOPGAVE BLZ Algemeen 2 JAARREKENING Balans per

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Ondersteuning en Ontwikkeling voor Ghanezen door Ghanezen en Nederlanders

Inhoudsopgave. Ondersteuning en Ontwikkeling voor Ghanezen door Ghanezen en Nederlanders Inhoudsopgave 1. Doelstellingen van de stichting... 3 2. Uitvoering doelstelling en werkzaamheden... 3 3. Inkomsten en uitgaven... 4 4. Beheer financiën... 4 2 1. Doelstellingen van de stichting De stichting

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

Financieel + Jaarverslag 2016

Financieel + Jaarverslag 2016 Financieel + Jaarverslag 2016 Publicatieverslag. Goirle, 3 mei 2017. Penningmeester: M.J. van Spreeuwel-Lemmens Diverse informatie algemeen: Vereniging voor E.H.B.O. Goirle. Secretariaat: Baarsven 4 5052

Nadere informatie

BALANS RESULTATENREKENING 2016 RESP BEGROTING 2017, 2018

BALANS RESULTATENREKENING 2016 RESP BEGROTING 2017, 2018 BALANS & RESULTATENREKENING 2016 RESP. 2015 & BEGROTING 2017, 2018 Boekhoudbureau H. van Bockel Blad 2 Toelichting bij de jaarrekening 2016, opmerkingen over het lopende boekjaar 2017 en voorstel de begroting

Nadere informatie

JAARREKENING 2013 RIJSSEN-HOLTEN

JAARREKENING 2013 RIJSSEN-HOLTEN JAARREKENING 2013 RIJSSEN-HOLTEN Pagina Financieel verslag Bestuur 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2012 4 Staat van Baten en lasten 2012 5 Algemene grondslagen 6 Grondslagen voor de waardering 6

Nadere informatie

BALANS, WINST- EN VERLIESREKENING VAN DUURZAME ENERGIECOOPERATIE ZOETERMEER U.A. OVER HET JAAR 2016

BALANS, WINST- EN VERLIESREKENING VAN DUURZAME ENERGIECOOPERATIE ZOETERMEER U.A. OVER HET JAAR 2016 BALANS, WINST- EN VERLIESREKENING VAN DUURZAME ENERGIECOOPERATIE ZOETERMEER U.A. OVER HET JAAR 2016 Rottestroom 39 2721 CX Zoetermeer KvK 61246107 INHOUD Blad Balans 1 Winst- en verliesrekening 2 Toelichtingen

Nadere informatie

Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde

Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Jaarrekening 2014 Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Balans per 31 december 2014 Activa Vaste Activa 2014 Materiële vaste activa Herenwaard 23 1 Vlottende

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Nuenen 30 juni 2018 J.P.A.M. Donkers penningmeester

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Nuenen 30 juni 2018 J.P.A.M. Donkers penningmeester Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2017 Publicatie verslag. Nuenen 30 juni 2018 J.P.A.M. Donkers penningmeester EHBO vereniging Nuenen c.a. Lid van koepelorganisatie: m.i.v. 2018 Nationale Bond

Nadere informatie

Financiëel verslag 2013

Financiëel verslag 2013 Financiëel verslag 2013 Beuningen, 14 Jan 2014 J.H. Hoftijzer Voorzitter F.M.T. Coenen Penningmeester Stichting Leergeld 2stromenland 1 Jaarverslag 2013 Stichting Leergeld 2stromenland 2 Jaarverslag 2013

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2014

FINANCIEEL VERSLAG 2014 FINANCIEEL VERSLAG 2014 De financiële positie van het Museum Voorschoten sluit in het boekjaar 2014 met een lager resultaat dan in 2013. Ten opzichte van de begroting voor 2014 is wel een beter resultaat

Nadere informatie

Voedseltuin IJplein Jaarrekening 2016

Voedseltuin IJplein Jaarrekening 2016 Jaarrekening 2016 Jaarrekening 2016 Inhoud Pagina Balans per 31 december 2016 3 Resultatenrekening 2016 4 Algemene Toelichting 5 Toelichting op de Balans 5 Toelichting op de Resultaten 7 Toelichting op

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Wauw te Leeuwarden

Jaarverslag Stichting Wauw te Leeuwarden Jaarverslag 2015 Stichting Wauw James Wattstraat 4 Internet http://www.hsfinance.nl 8912 AR Leeuwarden Handelsregister Leeuwarden 01143891 Telefoon: 06-22 55 31 18 E-mail: info@hsfinance.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

Stichting Cultureel Centrum "De Hof" Balans per 31 december 2014. en Staat van Baten en Lasten over het jaar 2014. Bestuur van de Stichting:

Stichting Cultureel Centrum De Hof Balans per 31 december 2014. en Staat van Baten en Lasten over het jaar 2014. Bestuur van de Stichting: Stichting Cultureel Centrum "De Hof" 1 Balans per 31 december 2014 en Staat van Baten en Lasten over het jaar 2014 Bestuur van de Stichting: Voorzitter: J. Flokstra Secretaris, tevens programmering evenementen

Nadere informatie

WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING

WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING Vereniging van Gepensioneerden van het Pensioenfonds Grafische Bedrijven DINSDAG 21 APRIL 2015 Agenda 1. Opening door de voorzitter (Victor Doorn) 2. Mededelingen en ingekomen

Nadere informatie

EHBO-VERENIGING GRAVE

EHBO-VERENIGING GRAVE EHBO-VERENIGING GRAVE Jaarverslag 2013 Grave, september 2014 Voor u ligt de verantwoording die wij publiceren in het kader van de ANBI regeling. EHBO Vereniging Grave Contact informatie Maaskade 24 5361

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Balans 2016 Exploitatie 2016 Begroting Raming 2018

Financieel Jaarverslag Balans 2016 Exploitatie 2016 Begroting Raming 2018 Financieel Jaarverslag inhoud: Balans Exploitatie + van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging Afdeling Zeist, Heuvelrug en Kromme Rijn Balans Activa 3112 3112 Passiva 3112 3112 Promotie

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 van de penningmeester

Jaarverslag 2013 van de penningmeester Jaarverslag 2013 van de penningmeester Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse Toelichting op werkelijke baten en lasten per 31 december 2013 Baten Contributies Contributies 2677 leden a 18,50 49.524,50

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) Leden. Artikel 1. Een ieder die lid van de Vereniging Gepensioneerden Schiphol (VGS) wil worden dient voor dit doel gebruik te

Nadere informatie

Stichting Hello You te Nijkerk

Stichting Hello You te Nijkerk te Nijkerk JAARREKENING 2014 Algemeen 1. Kamer van Koophandel / ANBI De stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Amersfoort onder nummer 55009301. Het doel van de Stichting is ondersteuning

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d AFDELINGSREGLEMENT INHOUDSPGAVE: Artikel 1. Afdelingsreglement Artikel 2. Afdelingen Artikel 3. Taken en bevoegdheden afdelingen Artikel 4. Samenstelling en verkiezing afdelingsbestuur Artikel 5. Taken

Nadere informatie

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-vereniging Stationsstraat 6b 3862 CG NIJKERK Pagina 1 van 5 Het lidmaatschap en het donateurschap Artikel 1. 1 Aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt door

Nadere informatie

Stichting Sizanani Amsterdam

Stichting Sizanani Amsterdam Stichting Sizanani Amsterdam Rapport jaarrekening 1 maart 2013-28 februari 2014 Adres: Willem Pijperstraat 172 2551 CP s-gravenhage KvK no.: 41213848 1 JAARVERSLAG 2013-2014 INHOUD Paginanummer 1. Bestuur

Nadere informatie

Stichting HetWerkt!Wijchen JAARREKENING 2016

Stichting HetWerkt!Wijchen JAARREKENING 2016 Stichting HetWerkt!Wijchen JAARREKENING 2016 Jaarrekening Stichting HetWerkt!Wijchen, 16 maart 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Algemene informatie... 2 Oprichting en doel Stichting... 2 Jaarrekening...

Nadere informatie

Historische Kring tussen Rijn en Lek

Historische Kring tussen Rijn en Lek Financieel verslag 2018 Inhoud: Balans Toelichting op de balans Staat van baten en lasten Toelichting op de staat van baten en lasten Begroting 2019 Overige gegevens Houten, maart 2018 Namens het bestuur:

Nadere informatie

Nummer Toegang: 0872 Inventaris van het archief van de Protestants Christelijke Ouderen Bond, afdeling Delft,

Nummer Toegang: 0872 Inventaris van het archief van de Protestants Christelijke Ouderen Bond, afdeling Delft, Nummer Toegang: 0872 Inventaris van het archief van de Protestants Christelijke Ouderen Bond,, 1979-2006 Archief Delft 0872 Protestants Christelijke Ouderen Bond, 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave

Nadere informatie

EHBO - Liessel. Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2013. Publicatie verslag. Liessel, 26 februari 2014. T. Smits Penningmeester

EHBO - Liessel. Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2013. Publicatie verslag. Liessel, 26 februari 2014. T. Smits Penningmeester EHBO - Liessel Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2013 Publicatie verslag. Liessel, 26 februari 2014. T. Smits Penningmeester EHBO vereniging Liessel Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO Noord

Nadere informatie

Balans TOTAAL 6.518, ,08 TOTAAL 6.518, ,08

Balans TOTAAL 6.518, ,08 TOTAAL 6.518, ,08 Balans 15-9-2012 15-9-2011 15-9-2012 15-9-2011 Spaarrekening 6.000,00 11.500,00 Extra ouderbijdrage 1.763,50 1.608,50 Vorderingen 20,00 605,00 Vrije reserve 4.754,62 10.913,58 Betaalrekening 332,42 314,38

Nadere informatie

VAN SLAGEREN Administratieve Dienstverlening

VAN SLAGEREN Administratieve Dienstverlening VAN SLAGEREN Administratieve Dienstverlening Groenland 17 Beconnummer 316076 7908 RC Inschr. K.v.K. nr. 04028272 Tel. 0528-27 21 56 E-mail : admin@vanslageren.nl ING : NL04 INGB 0001 9579 90 ABN Amro :

Nadere informatie

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4.

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4. B.C.Goirle Huishoudelijk Reglement Artikel 1. Bestuur 2 Artikel 2. Jeugd 4 Artikel 3. Bondscompetitie 4 Artikel 4. Recreatie 4 Artikel 5. Kascontrole 5 Artikel 6. Toelating nieuwe leden 5 Artikel 7. Discipline

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai

Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai Over het jaar Stichting Vrienden van El-Shadai Krabbescheer 18 8265 JD Kampen Bankrekeningnummer: NL34 RABO 0155 5775 49 KVK: 08212101 Website: www.el-shadai.nl

Nadere informatie

Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening Aldus vastgesteld in de vergadering

Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening Aldus vastgesteld in de vergadering Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening 2011 Aldus vastgesteld in de vergadering de secretaris de voorzitter Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening

Nadere informatie

Stichting Zorgsteunpunt Koningin Wilhelmina Hof, Uddel

Stichting Zorgsteunpunt Koningin Wilhelmina Hof, Uddel Stichting Zorgsteunpunt Koningin Wilhelmina Hof, Uddel Jaarstukken 2016 Inhoudsopgave Jaarstukken Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 3 Toelichting 4 Samenstellingsverklaring

Nadere informatie

Jaardocument Stichting Fiere Vrienden

Jaardocument Stichting Fiere Vrienden Jaardocument 2015 Stichting Fiere Vrienden 22-6-2016 JAARSTUKKEN 2015 INHOUDSOPGAVE pagina VERSLAG Hoofdstuk 1 Algemeen 3 JAARREKENING 2015 Bijlage A Balans per 31 december 2015 4 B Exploitatie overzicht

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

VERENIGING VAN ALLERGIE PATIËNTEN RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2016 INHOUD RAPPORT. Samenstellingsverklaring JAARREKENING

VERENIGING VAN ALLERGIE PATIËNTEN RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2016 INHOUD RAPPORT. Samenstellingsverklaring JAARREKENING VERENIGING VAN ALLERGIE PATIËNTEN RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2016 INHOUD RAPPORT Samenstellingsverklaring JAARREKENING Grondslagen voor de financiële verslaggeving Balans per 31 december 2016

Nadere informatie

Stichting Vrienden van BerneZorg 2014

Stichting Vrienden van BerneZorg 2014 RAPPORT UITGEBRACHT AAN STICHTING VRIENDEN VAN BERNEZORG ZIJLSTRAAT 5 5473 CK HEESWIJK-DINTHER BETREFFENDE DE JAARREKENING OVER HET BOEKJAAR 2014 Heeswijk-Dinther, 7 januari 2015 C.H.W.M.M. WITTENBERG

Nadere informatie

Nlt x*fl1â,tn"n..., aan het bestuur van de Vereniging Het Hart en de Handen van Christus in CentraalAfrika RAPPORT. inzake de Jaarrekening 2012

Nlt x*fl1â,tnn..., aan het bestuur van de Vereniging Het Hart en de Handen van Christus in CentraalAfrika RAPPORT. inzake de Jaarrekening 2012 Nlt x*fl1â,tn"n..., Tiberstroom 36 272I CN Zoetermeer Tel. Fax Mobiel E-mail (79) 361 38 33 (79) 362 32 79 6-55 725 938 emakhanlal@hetnet. nl RAPPORT inzake de Jaarrekening 212 uitqebracht op 26 maart

Nadere informatie