Verslag Raad van Bestuur Sportraad april 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag Raad van Bestuur Sportraad april 2013"

Transcriptie

1 Verslag Raad van Bestuur Sportraad april 2013 Datum: woensdag Kenmerk: Sportraad_LA_ Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag Raad van Bestuur sportraad Aanwezig: Fred Broeckx, Leo De Houwer, Luc Devolder, Erwin Druyts, Frans Oerlemans, Erik Smeets, Tim Stas, Wilfried Sylverans, Johnny Verachtert, Heidi De Beckker, Geert Van Autenboer, Kathleen Hermans, Jan Schoeters, Vic Schuer, Andries Van Dingenen (stagiair sportdienst), Laure Aerts, Hannes Anaf Verontschuldigd: Ronny Ceusters, Steven Huynen, Ludo Van der Veken, Rudy Debondt, Willy Dewinter 1. Goedkeuring verslag Sportraad (ES) De rondleiding in het zwembad vindt momenteel niet plaats aangezien de juridische context. Het verslag wordt goedgekeurd. 2. Adviesraad sport versus beheerscommissie sport uitleg + reglement Bij de start van een nieuwe legislatuur dient de gemeenteraad de stedelijke adviesraden opnieuw op te richten. De Sportraad is een stedelijk adviesorgaan dat volgens het Decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid een verplichting is in de gemeenten wanneer deze aanspraak willen maken op subsidie vanuit de Vlaamse overheid. Vanuit de stadsdiensten werd een werkgroep opgericht die allen een afsprakennota opgemaakt hebben tussen de stad en de adviesraad. Het doel was om in al deze reglementen enige uniformiteit te hebben. Voor het reglement van de Sportraad zijn ook de statuten bij in dit reglement opgenomen. Er is een artikel (14) opgenomen dat de Sportraad een aanvullend huishoudelijk reglement kan opmaken indien gewenst. Binnen de stad Turnhout is er ook genomen om de namen van de verplichte adviesraden op elkaar af te stemmen en zo zal de Sportraad op de gemeenteraad van 6 mei opgericht worden onder de naam stedelijke adviesraad voor de sport. Opmerking door sportraadleden: - Artikel 16 en 17: toevoegen dat spreekrecht gevraagd kan worden, maar dat deze vraag schriftelijk (met mededeling van het onderwerp) moet ingediend worden 14 dagen op voorhand. - Vraag van Jan Schoeters over de verzekeringspolis. Wat zit er allemaal in de polis vervat? Sportraad is akkoord met het ontwerp van het reglement wat de huidige statuten zal vervangen. Naast de stedelijke adviesraad voor sport zal er ook een beheerscommissie voor sportinfrastructuur opgericht worden. Hierin zetelen zowel een afvaardiging van de politieke partijen in de gemeenteraad als sportraadleden. Dit ontwerpreglement en de stemming ervan zal pas op de gemeenteraad van juni voorkomen. Vanuit de Sportraad stellen volgende personen zich kandidaat:

2 - Tim Stas, Johnny Verachtert, Frans Oerlemans, Leo De Houwer, Rudi Debondt (vanuit de werkgroep sportinfrastructuur) - Erwin Druyts, Geert Van Autenboer, Luc Devolder, Erik Smeets (aanvullend) Deze 9 personen zullen nominatief bij opgenomen worden in het ontwerpreglement. De beheerscommissie zal dieper ingaan op het beheer van de sportinfrastructuren in Turnhout. De Sportraad vraagt om op deze commissie ook de exploitatie, de planning en de invulling te bespreken. 3. Mededelingen werkgroepen en afvaardigingen a. Terugkoppeling infosessie sportraden 16/4 (LDV, VS, RDB, ES) Verslag van deze infosessie opgemaakt door Erik Smeets wordt toegevoegd aan het verslag. - Ten laatste moet Turnhout een meerjarenplanning indienen. Het hoofdstuk sport moet voldoen aan de Vlaamse beleidsprioriteiten om in aanmerking te komen voor subsidie vanuit de Vlaamse Overheid. - Middelen: i. 2,4 euro/inwoner, komt neer op ongeveer euro en een verplichte cofinanciering van 30% door de stad zelf. Dit komt neer op een totaal aan euro aan middelen/jaar (exacte bedrag obv inwonersaantal). - Sportelen: Turnhout is hiervoor niet ingeschreven voor Er wordt wel bekeken om in de toekomst meer activiteiten voor senioren te organiseren om zo in aanmerking te komen als sportelgemeente. - Sport tak in de kijker: golf i. Is in opmars in heel Vlaanderen, men probeert de sport toegankelijker te maken. ii. Samenwerking Sportdienst met golfclub Taxandria: 1. Sporten na het werk Golf: Initiatiegroepen volzet (zijn lopende) 2. Golf in het park op zondag 2/6: holes en ranges aanleggen in het park (= Vlaams initiatief) 3. Er is een sportkamp golf in de zomervakantie 4. Mogelijk nog extra initiatielessen in september voor jeugd en 50+. Dient nog afgesproken te worden met de club. - Sportdatabank Vlaanderen: i. Uitbreiding naar de toekomst toe ii. Bloso heeft gevraagd om een geografische planning van alle sportclubs mee op te nemen op de gemeentelijke websites. b. Toelichting: opstart werkgroepen (ES) 1. Werkgroep subsidies. - Planning uitwerken welke dossiers op welk tijdstip moeten behandeld worden. - Planning uitwerken welke communicatie er moet opgezet worden per dossier met de sportclubs. 2. Werkgroep reglementen subsidies en betoelaging. - Planning uitwerken van de dossiers die moeten herwerkt worden. o Via een teruglopende planning deadlines vastleggen.

3 3. Werkgroep communicatie. - Doelstellingen bepalen. o Voorstel: Communicatie met de sportclubs verbeteren. Sportraad naar sportclubs. Sportclubs naar sportraad. Communicatie met de sporters niet aangesloten bij een sportclub verbeteren. Communicatie met de gemeenteraad verbeteren. - Actiepunten vastleggen en uitwerken. - Periodieke evaluatie. 4. Werkgroep sport in de meerjarenplanning. - Evalueren en goedkeuren voorstel. - De wijze van evaluatie vastleggen. 5. Werkgroep archivering sport. - Toelichting geven van werking en stand van zaken aan Turnhoutse Sportraad. - Evaluatie van werking. - Bereikbaarheid van de data. 6. Werkgroep algemene vergadering. - Te activeren in november Werkgroep kampioenenviering. - Te activeren in oktober Werkgroep sportinfrastructuur. - Vastleggen van doelstellingen. - Actiepunten uitwerken. (voorstel) o In kaart brengen van alle sportinfrastructuren. o Evaluatie bestaande sportinfrastructuren. Doelgroepen. Bezettingsgraad. Exploitatiekosten... o Behoefte onderzoek nieuwe sportinfrastructuur - Afspraken met betrekking tot terugkoppeling en algemene communicatie van de Raad van bestuur voor sport. - Samenstelling leden. - Werking vastleggen in huishoudelijk reglement. Kathleen Hermans stelt zich kandidaat om de werkgroep communicatie te vervoegen.

4 4. Schepenkwartier - Opening zwembad? i. Er worden momenteel enkele pistes onderzocht. ii. Het zwembad blijft op dezelfde locatie. - Juridisch? i. De expert heeft zijn bevindingen gedaan ii. Verantwoordelijke? Rechtszaak loopt nog, wacht op de uitspraak van de expert - Uitbating cafetaria sporthal? i. Na afsluiten van de indiendatum worden de kandidaturen bekeken. ii. Wanneer er geen kandidaten zijn, moeten er gezocht worden naar een andere oplossing. iii. Verbouwingswerken gaan gewoon door, ongeacht concessionaris. iv. Concessie is zo uitgeschreven dat ook sportverenigingen hierop kunnen intekenen. v. Opmerking vanuit de Sportraad dat de invulling van de sporthal interessant genoeg moet zijn voor een uitbater om de cafetaria draaiende te houden. - Nieuwe gebouwen voor Technico kajakclub: i. Geld voor? ii. Op gronden van de scheepvaart iii. Zekerheid voor subsidiëringfonds van de Sportraad. - Stand van zaken buiten gewone begroting? i. Toelichting van zodra het college rond is hierover. ii. Vraag vanuit de Sportraad om dit op de agenda van de Sportraad te plaatsen. 5. Varia, meldingen & rondvraag (ES) Uitnodigingen: - VTT bekerfinales aankondiging (in Technico sporthal) i. Woensdag 1 mei finales Heren-Jongens (10 uur tot ongeveer uur) ii. Zaterdag 4 mei: finale Dames-meisjes (10.30 uur tot ongeveer 20 uur) - Uitnodiging betrekken adviesraden bij de opmaak van de meerjarenplanning i. Maandag 13 mei van tot uur ii. Zaterdag 18 mei van 9.30 tot uur - Stadsparkfeestenloop i. Vrijdag 17 mei (3, 6, 9 km) start inschrijvingen 18 uur, Kids Run 19 uur en km vertrek om uur. ii. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te lopen, maar ook om te komen kijken, de sfeer op te snuiven en iets te komen drinken - Sportradentreffen - zaterdag 22 juni 2013 Dorpsplein Rijkevorsel (8-13u). uitnodiging volgt per mail Laure: - Week van de sportclub:

5 i. Besproken op werkoverleg Sportdienst: idee om enkel de clubs die hun deuren openstellen te bundelen in een folder en deze te bedelen bij de scholen. 1. Erik: welke gemeentes en clubs willen meewerken? Sommige clubs organiseren een sportbeurs promo van hun club. Ook al gedaan in het verleden door Turnhout. 2. Jongeren zijn minder begaan met sport. De jongeren zitten in een gamingcultuur. Sportclubs moeten zelf meer initiatief nemen op de scholen en daar hun sport gaan promoten. 3. Johnny: bij iedere club kan je gratis 2-3 lessen proberen, waarom dit dan nog opnemen in een folder. Laure: ouders/kinderen die nog niet aangesloten zijn bij een sportclub weten mogelijks niet dat je bij elke club gratis mag proberen. 4. Beste effect breng uw vriendje mee. Opendeurdagen van clubs zijn niet aantrekkelijk voor kinderen. Vic/Tim: PPT: - Petanqueclub ziet de noodzaak om jeugd aan te trekken, hiervoor zijn buitenterreinen nodig - De buurt rond de Technico sporthal is hier tegen - Vraag om buurt, petanqueclub en schepenen rond te tafelen te krijgen. Hannes: Er worden tal van buurtinitiatieven rond sport genomen. Bv: buurtbiljart, buurtbeachvolley en buurtpetanque Tim: Kan het beachvolleybalterrein van Technico beter onderhouden worden? Er zijn hangjongeren en er is vandalisme om en rond het plein. Er werden foto s getrokken als bewijsmateriaal. Hannes: Heel het plein wordt onder handen genomen. Wilfried: Wilfried betreurt het dat er in het stadion stadspark tijden de match KV Turnhout Standard Liège (kwartfinale beker van België dames U16) enkel Franstalige tekst op het scorebord verschijnt. Johnny: Johnny stoorde zich aan het lawaai tijdens de voetbalmatch tijdens de sportraadvergadering. Dit was afleidend. Einde vergadering: 22:15 uur Volgende vergadering: 15 mei uur Vergaderzaal sporthal Stadspark TO DO lijst: - Alle subsidies mailen naar de werkgroepleden (Laure) - Aanpassen reglement Sportraad (Laure) - Wat houdt de verzekeringspolis in voor sportraadleden? (Laure) - Ontwerpreglement maken voor Raad van Bestuur (beheerscommissie) Sport (Rob/Laure) - Geografische planning van sportclubs opnemen op gemeentelijke website (Laure) - Opvolging dossier Technico kajak (Hannes/Sportdienst) - Overleg plannen tussen petanqueclub, buurt en betrokken schepen(en) (Hannes)

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Pagina 1 van 5 Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Datum: woensdag 13-3-2013 Kenmerk: Sportraad_LA_2013 03 13 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag kernbestuur sportraad 13 03 2013 Aanwezig:

Nadere informatie

Verontschuldigd: Frans Oerlemans, Kathleen Hermans, Ludo Van der Veken, Heidi De Beckker, Fred Broeckx, Rudi Debondt, Hannes Anaf

Verontschuldigd: Frans Oerlemans, Kathleen Hermans, Ludo Van der Veken, Heidi De Beckker, Fred Broeckx, Rudi Debondt, Hannes Anaf Verslag mei 2013 Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Datum: woensdag 15-05-2013 Kenmerk: Sportraad_TS_130513 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag Raad van Bestuur sportraad 15-05-2013 Aanwezig:

Nadere informatie

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Verslag september 2013 Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Datum: woensdag 25-09-2013 Kenmerk: Sportraad_LA_130925 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag Raad van Bestuur sportraad 25 09

Nadere informatie

Verslag juni Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad

Verslag juni Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Verslag juni 2013 Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Datum: woensdag 12-06-2013 Kenmerk: Sportraad_ES_2013-06-12 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag Raad van Bestuur sportraad 12 06 2013

Nadere informatie

Voor alle aanwezigen is beginnen om 19:30u haalbaar en een verbetering. Vanaf de vergadering van september wordt er om 19:30u begonnen.

Voor alle aanwezigen is beginnen om 19:30u haalbaar en een verbetering. Vanaf de vergadering van september wordt er om 19:30u begonnen. Verslag augustus 2013 Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Datum: woensdag 21-08-2013 Kenmerk: Sportraad_ES_130821 Locatie: Sporthal Stadspark Onderwerp: Verslag Raad van Bestuur sportraad 21 08 2013

Nadere informatie

Raad van Bestuur Sportraad

Raad van Bestuur Sportraad 1/5 Verslag aug. 2014 Raad van Bestuur Sportraad Datum: woensdag 20-08-2014 Kenmerk: Sportraad_ES_140820 Locatie: Clublokaal petanqueclub Turnhout Onderwerp: Verslag Raad van Bestuur sportraad 20 08 2014

Nadere informatie

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Datum: 24 08 2016 uur: 19.30 uur Locatie: Vergaderzaal sporthal Stadspark Kenmerk: T SR_ES_20160824 Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 24 08 2016 Aanwezig: Erik Smeets, Laure Aerts, Kathleen Hermans,

Nadere informatie

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 1/5 Datum: 12 04 2017 uur: 19.30 uur Locatie: cafetaria zwembad Stadspark Kenmerk: TSR_verslag_ES_2017 04 12 Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 12 04 2017 Aanwezig: Laure Aerts, Hannes Anaf, Wilfried

Nadere informatie

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 11 04 2018 Datum: 11 04 2018 uur: 19.30 uur Locatie: Clublokaal TKC, Stoktsestraat zn, Turnhout Kenmerk: TSR_verslag_ES_2018 04 11 Aanwezig: Erik Smeets, Laure Aerts,

Nadere informatie

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 25 01 2017 Datum: 25 01 2017 uur: 19.30 uur Locatie: Vergaderzaal sporthal Stadspark, Steenweg op Zevendonk 18, Turnhout Kenmerk: TSR_verslag_ES_20170125 Aanwezig:

Nadere informatie

Raad van Bestuur Sportraad

Raad van Bestuur Sportraad 1/ Verslag januari 2015 Raad van Bestuur Sportraad Datum: woensdag 21 01 2015 Kenmerk: Sportraad_ES_150125 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag Raad van Bestuur sportraad 21 01 2015 Aanwezig:

Nadere informatie

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Datum: 7-12-2016 uur: 19.30 uur Locatie: cafetaria sporthal Sint Victor Kenmerk: TSR_verslag_LA_20161207 Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 7-12-2016 Aanwezig: Erik Smeets, Laure Aerts, Hannes Anaf,

Nadere informatie

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 22 04 2015 Datum: 22 04 2015, uur: 19.30 uur Locatie: Vergaderzaal Tafeltennisclub Turnhout locatie FRAC Kenmerk: TSR_verslag_LA_20150422 Aanwezig: Fred Broeckx, Leo

Nadere informatie

Verslag februari 2015

Verslag februari 2015 1/ Verslag februari 2015 Raad van Bestuur Sportraad Datum: woensdag 25-02-2015 Kenmerk: Sportraad_KP_150225 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag Raad van Bestuur sportraad 25-02-2015 Aanwezig:

Nadere informatie

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 20 05 2015 Datum: 20 05 2015, uur: 19.30 uur Locatie: Kantine De Leemshoeve, Steenweg op Merksplas 80 Kenmerk: TSR_verslag_LA_20150520 Aanwezig: Koen De Busser, Leo

Nadere informatie

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 11 09 2016 Datum: 11 09 2016 uur: 19.30 uur Locatie: Vergaderzaal sporthal stadspark Kenmerk: 161109_TSR_verslag_WS Aanwezig: Laure Aerts, Hannes Anaf, Rita Beyens,

Nadere informatie

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout.

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout. ERKENNING EN ZETEL Artikel 1. De gemeentelijke Sportraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012, zijnde het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 23 09 2015

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 23 09 2015 Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 23 09 2015 Datum: 23 09 2015, uur: 19.30 uur Locatie: Lokaal de verloren kost (-1), Stadskantoor, Campus Blairon 200, 2300 Turnhout Kenmerk: TSR_verslag_ES_20150923

Nadere informatie

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 02 12 2015

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 02 12 2015 Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 02 12 2015 Datum: 02 12 2015, uur: 19.30 uur Locatie: Lokaal Socio (lokaal KFCT), Stadsparkstadion, Parklaan, 2300 Turnhout Kenmerk: TSR_verslag_ES_20151202 Aanwezig:

Nadere informatie

Handboek sportraden. Weet raad met je sportraad

Handboek sportraden. Weet raad met je sportraad Weet raad met je sportraad Dat kan eveneens een doorslaggevend argument zijn voor het moeilijk aantrekken van jongeren. Honoreren kan met een vrijwilligersvergoeding: ofwel terugbetaling van de werkelijke

Nadere informatie

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning 1 Artikel 1 - Doel Binnen de perken van het jaarlijks in de begroting voorziene en goedgekeurde

Nadere informatie

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld.

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. SPORTRAAD pagina 1/1 STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. WETTELIJK KADER Bij toepassing van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE Indienen vóór 15 augustus 2018 Sportvereniging Naam: Feitelijke vereniging: VZW: Subsidiëringsvoorwaarden (alle voorwaarden moeten voldaan zijn!) De sportvereniging is aangesloten

Nadere informatie

Inhoud. Gemeente Lendelede sportbeleidsplanning

Inhoud. Gemeente Lendelede sportbeleidsplanning Inhoud BELEIDSPRIORITEIT 1. Doelstellingen... 3 Strategische doelstelling:... 3 De gemeente Lendelede zal de werking van de lendeleedse sportverenigingen verder op een continue manier ondersteunen....

Nadere informatie

Samenwerking in regio s en burensportdiensten

Samenwerking in regio s en burensportdiensten Samenwerking in regio s en burensportdiensten SPORTREGIO KEMPEN IV Samenwerking tussen 11 gemeenten Veel verschil tussen de gemeenten: Inwonersaantal Sportdienst - werking Beschikbare infrastructuur Goede

Nadere informatie

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 1 Datum: 14 02 2018 uur: 19.30 uur Locatie: Zaaltje D vine, Grote Markt, Turnhout Kenmerk: TSR_verslag_ES_2018 02 14 Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Aanwezig: Laure Aerts, Hannes Anaf, Rita Beyens,

Nadere informatie

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13.

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13. Statuten gemeentelijke adviesraad Adviesorgaan voor toerisme Goedgekeurd door de raad van bestuur dd. 19 maart 2013 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 28 mei 2013 Artikel 1. Het adviesorgaan voor toerisme

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT

SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen

Nadere informatie

TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN. De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact;

TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN. De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; Gelet op de Wet van 14 november 1983 betreffende de controle op de toekenning

Nadere informatie

Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies

Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies Artikel 1: Krediet Voor zover er een krediet in de begroting wordt ingeschreven, kan het gemeentebestuur een basis-, project-

Nadere informatie

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem HOOFDSTUK I: DOELSTELLING Artikel 1 De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie te

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE WEST-VLAANDEREN STAD WERVIK UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 21/12/2007 Aanwezig : Afwezig : Johnny Goos, Burgemeester-Voorzitter; Rik Braem,

Nadere informatie

Ontwerp van decreet. Tekst aangenomen door de plenaire vergadering ( ) Nr. 8 6 juli 2011 ( ) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet. Tekst aangenomen door de plenaire vergadering ( ) Nr. 8 6 juli 2011 ( ) stuk ingediend op stuk ingediend op 1102 (2010-2011) Nr. 8 6 juli 2011 (2010-2011) Ontwerp van decreet houdende vaststelling van de algemene regels waaronder in de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaamse Gewest periodieke plan-

Nadere informatie

Algemene Vergadering ARC. Wanneer: woensdag 17 mei 2017 om 20u30. Waar: polyvalente zaal CC De Herbakker. Aanwezig: zie aanwezigheidslijst Frida

Algemene Vergadering ARC. Wanneer: woensdag 17 mei 2017 om 20u30. Waar: polyvalente zaal CC De Herbakker. Aanwezig: zie aanwezigheidslijst Frida Algemene Vergadering ARC Wanneer: woensdag 17 mei 2017 om 20u30 Waar: polyvalente zaal CC De Herbakker Aanwezig: zie aanwezigheidslijst Frida AGENDA 1. Goedkeuring vorig verslag (23-11-2016) 2. Kunstwerk

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

SPORTRAAD GLABBEEK. Hoofdstuk I: doel STATUTEN

SPORTRAAD GLABBEEK. Hoofdstuk I: doel STATUTEN SPORTRAAD GLABBEEK STATUTEN Gelet op het decreet van 09.03.07 houdende organisatie van het overleg en de inspraak in het gemeentelijk sportbeleid wordt te Glabbeek een gemeentelijke sportraad opgericht

Nadere informatie

CLUBFICHE 2013 IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. ...

CLUBFICHE 2013 IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. ... IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. NAAM CLUB: AFKORTING: Adres maatschappelijke zetel: Provincie: E-mail:. Website:. Rekeningnummer:.../..../ Rechtsvorm: feitelijke vereniging vzw andere:.. Datum oprichting:.

Nadere informatie

! laatste wijziging 06/08/2016. Reglement betreffende de toekenning van de sporttrofeeën

! laatste wijziging 06/08/2016. Reglement betreffende de toekenning van de sporttrofeeën ! laatste wijziging 06/08/2016 Reglement betreffende de toekenning van de sporttrofeeën HOOFDSTUK I - INLEIDENDE BEPALINGEN. Art 1. ------- Overeenkomstig artikel 2.h van de Statuten van de Stedelijke

Nadere informatie

Verwelkoming. Extra punten aanwezigen subsidies. PPT beschikbaar vanaf 30 november via

Verwelkoming. Extra punten aanwezigen subsidies. PPT beschikbaar vanaf 30 november via 1. VERWELKOMING Verwelkoming Extra punten aanwezigen subsidies PPT beschikbaar vanaf 30 november via www.beveren.be/sportraad Agenda (1) Verwelkoming Verkiezingen RVB 2019-2024 Overzicht activiteiten 2018

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid; Laatste aanpassing : 06-07-2015 Goedkeuring GR 31 augustus 2015 Reglement sportsubsidie 2015-2019 voor clubs van de gemeente Temse, beleidsprioriteit 1, de gemeente verdeelt jaarlijks rechtstreeks subsidies

Nadere informatie

dienst sport R E G L E M E N T 1. STATUTEN SPORTRAAD Hoofdstuk 1: Doel en structuur. Gemeenteraad van 27/6/2013

dienst sport R E G L E M E N T 1. STATUTEN SPORTRAAD Hoofdstuk 1: Doel en structuur. Gemeenteraad van 27/6/2013 dienst sport R E G L E M E N T Gemeenteraad van 27/6/2013 1. STATUTEN SPORTRAAD Gelet op het decreet van 6 juli 2012, houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid, wordt in de stad

Nadere informatie

Wat na de verkiezingen?

Wat na de verkiezingen? Wat na de verkiezingen? The next step(s)! De verkiezingen zijn voorbij, de stemmen geteld en wie weet al een bestuur geklonken. Vanaf 1 januari 2019 kan de nieuwe gemeenteraad en het college van burgemeester

Nadere informatie

Met toepassing van de nieuwe Gemeentewet, in openbare zitting vergaderd;

Met toepassing van de nieuwe Gemeentewet, in openbare zitting vergaderd; Reglement tot gemeentelijke erkenning van sportverenigingen De gemeenteraad, Met toepassing van de nieuwe Gemeentewet, in openbare zitting vergaderd; Gelet op het Decreet van 28 januari 1974 betreffende

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD WACHTEBEKE

STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD WACHTEBEKE STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD WACHTEBEKE Gelet op de cultuurpactwet van 16/7/1973, waarbij de Gemeentebesturen een beroep moeten doen op bestaande of op te richten organen en structuren met het oog

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013.

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Statuten 2013-2018 Algemeen Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend

Nadere informatie

1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN

1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN 1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN Artikel 1: oprichting en erkenning In uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) Gelet op artikel 4 van de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente over het gemeentelijke milieu en natuurbeleid,

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 23 APRIL 2015

ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 23 APRIL 2015 ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 23 APRIL 2015 OPENING VERGADERING Voorzitter Erwin Jönsson I. VERWELKOMING Schepen van Sport Koen Helsen II. OVERZICHT ADVIEZEN GEGEVEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN

Nadere informatie

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Artikel 1 : Oprichting adviesraad Er wordt een stedelijke adviesraad toegankelijkheid opgericht. Deze adviesraad is bevoegd alle materies te behandelen m.b.t.

Nadere informatie

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland.

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Art.1. Iedere sportvereniging kan onder bepaalde voorwaarden erkend worden door de sportraad van Heuvelland.

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR DE DIRECTE FINANCIELE ONDERSTEUNING

ALGEMEEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR DE DIRECTE FINANCIELE ONDERSTEUNING ALGEMEEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR DE DIRECTE FINANCIELE ONDERSTEUNING A. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden subsidies

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 21 januari 2016 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 21 januari 2016 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 21 januari 2016 om 19:30 uur Aanwezig: Breugelmans Stef - voorzitter Driesen Josiane, Gevers Dimitri, Van Litsenborg Guy, Starckx Wannes, Van Lommel Reccino,

Nadere informatie

Statuten Lokaal Overleg Kinderopvang

Statuten Lokaal Overleg Kinderopvang Statuten Lokaal Overleg Kinderopvang 2013-2019 Art. 1. Begrippen In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder: 1 LOK: lokaal overleg kinderopvang 2 DVG: diensten voor gezinsopvang 3 IBO: initiatief

Nadere informatie

Raad van Bestuur Vergadering

Raad van Bestuur Vergadering Raad van Bestuur Vergadering Datum: 14/12/16 Tijd: 20 u. Voorzitter: Thomas Thys Secretaris: Janick Dams Plaats Zandhoven Aantal pagina's: Aanwezig: (x = aanwezig, xv( ) = aanwezig bij volmacht (initialen

Nadere informatie

Moyson François, Pas Veerle, Van der Stighelen Jonas, Filip Van den Reym

Moyson François, Pas Veerle, Van der Stighelen Jonas, Filip Van den Reym Sportraad Maandag 25 november 2015 AC Aanwezigen: Verontschuldigd: Afwezigen: De Buyser Gilbert, De Decker Catharina, De Maeyer Alfons, De Maeyer Jan, De Smedt Piet, De Smet Prosper, Geert Pas, Kristof

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

Reglement erkenning. verenigingen. A. Definities. B. Algemene erkenningsvoorwaarden. Pagina 1 van 6

Reglement erkenning. verenigingen. A. Definities. B. Algemene erkenningsvoorwaarden. Pagina 1 van 6 Pagina 1 van 6 A. Definities 1. Erkenning Een erkende vereniging is een vereniging die voldoet aan de algemene erkenningsvoorwaarden en de erkenningsvoorwaarden van één van de beleidsthema s. De erkende

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid; Laatste aanpassing : 06-07-2015 Goedkeuring GR 31 augustus 2015 Reglement sportsubsidie 2015-2019 voor clubs van de gemeente Temse beleidsprioriteit 2, m.b.t. het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders

Nadere informatie

Algemene vergadering. sportraad 2008. agenda

Algemene vergadering. sportraad 2008. agenda agenda sportraad 2008 verwelkoming voorzitter en schepen goedkeuring jaarverslag en financieel verslag 2007 Sportbeleidsplan 2008-2013: actie 2008 Voorstelling volleybalclub VOC Malle vzw Erkenning- en

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

STATUTEN. Statuten stedelijke jeugdraad Waregem. Gemeenteraad 14 januari Titel I Een inleidende omschrijving

STATUTEN. Statuten stedelijke jeugdraad Waregem. Gemeenteraad 14 januari Titel I Een inleidende omschrijving STATUTEN Gemeenteraad 14 januari 2014 Statuten stedelijke jeugdraad Waregem Titel I Een inleidende omschrijving De stedelijke jeugdraad van Waregem is het parlement waar jongeren, met interesse voor het

Nadere informatie

VERSLAG SPORTRAAD Donderdag 23 januari u00 gemeentehuis Nijlen

VERSLAG SPORTRAAD Donderdag 23 januari u00 gemeentehuis Nijlen AANWEZIGHEDEN Aanwezig: Harry, Eric, Ludo, Louis, Ann, Martine, Danny, Jan, Fred, Stef Waarnemers: Erik Blondeel (sportfunctionaris), Luc Luyten (schepen van sport) Verontschuldigd: Mieke, Leon, Tim Verwelkoming:

Nadere informatie

Raad van Bestuur Sportraad

Raad van Bestuur Sportraad 1/ Verslag maart 2015 Raad van Bestuur Sportraad Datum: woensdag 25-3-2015 Kenmerk: Sportraad_ontwerp_LA_150325 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag Raad van Bestuur sportraad 25 03 2015

Nadere informatie

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district.

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district. STATUTEN SENIORENRAAD BERCHEM ************************************* Opgesteld, rekening houdend met het Werkkader adviesraden en inspraak. Goedgekeurd door de seniorenraad tijdens de algemene vergadering

Nadere informatie

VERSLAG 1 e TURNHOUTS SPORTCAFE thema: Sport & diversiteit

VERSLAG 1 e TURNHOUTS SPORTCAFE thema: Sport & diversiteit VERSLAG 1 e TURNHOUTS SPORTCAFE thema: Sport & diversiteit Lokaal De Korporaal, gebouw Europeion, Campus Blairon 200, Turnhout Op woensdag 28 oktober 2015 Aanwezig: Aikido Durama/aikido Van Gils, Nieuw

Nadere informatie

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen financieel

Nadere informatie

Verslag RvB dd

Verslag RvB dd Gemeentelijke Sport en Recreatieraad Ardooie Koolskamp Melkerijstraat 2a 8850 Ardooie Tel. 051 575020 Fax. 051 745398 e-mail: sportdienst@ardooie.be Verslag RvB dd. 16.09.2014 Aanwezig: Ambtenaren Sport:

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Sportdienst Pittem Egemstraat 47 8740 Pittem 051 46 03 80 sportdienst@pittem.be GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Thema: Artikel 1 Het

Nadere informatie

VERSLAG SPORTBELEIDSPLANNING (SBP) Marjolein van Poppel.. Volgnummer Overlegmoment:

VERSLAG SPORTBELEIDSPLANNING (SBP) Marjolein van Poppel.. Volgnummer Overlegmoment: VERSLAG SPORTBELEIDSPLANNING (SBP) Gemeente: Kampenhout Coach: Marjolein van Poppel.. Vergaderdatum: 17.07.2007 Volgnummer Overlegmoment: Stuurgroep 7 (overleg 8) Aanwezigen: Marjolein Van Poppel: coach

Nadere informatie

STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN

STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN Hoofdstuk 1 : Benaming, erkenning en doelstelling Titel 1 : benaming en erkenning Art. 1 Art. 2 Onder de benaming Jeugdraad De Haan wordt in De Haan een jeugdraad opgericht.

Nadere informatie

I Subsidiereglement voor de directe financiële ondersteuning van de sportverenigingen Zomergem

I Subsidiereglement voor de directe financiële ondersteuning van de sportverenigingen Zomergem Arrondissement : Gent Provincie : Oost-Vlaanderen UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN ZOMERGEM Zitting van woensdag 22 oktober 2014 Aanwezig: Afwezig: Dirk De Poorter, voorzitter; Tony Vermeire,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik, Vandeven

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen

Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen In werking getreden op 1 januari 2013. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE VERGADERING 1.1 Bepalingen betreffende het bijeenroepen van de vergaderingen Artikel 1 Alle leden

Nadere informatie

STEDELIJKE JEUGDRAAD GENK: STATUTEN, HUISHOUDELIJK REGLEMENT EN AFSPRAKENNOTA OPRICHTING/ERKENNING, DOELSTELLINGEN EN STRUCTUUR

STEDELIJKE JEUGDRAAD GENK: STATUTEN, HUISHOUDELIJK REGLEMENT EN AFSPRAKENNOTA OPRICHTING/ERKENNING, DOELSTELLINGEN EN STRUCTUUR STEDELIJKE JEUGDRAAD GENK: STATUTEN, HUISHOUDELIJK REGLEMENT EN AFSPRAKENNOTA 1. STATUTEN STEDELIJKE JEUGDRAAD GENK OPRICHTING/ERKENNING, DOELSTELLINGEN EN STRUCTUUR Artikel 1: oprichting en erkenning

Nadere informatie

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op stuk ingediend op 1589 (2011-2012) Nr. 7 27 juni 2012 (2011-2012) Ontwerp van decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid

Nadere informatie

De sportverenigingen die aan de volgende criteria voldoen hebben recht op een subsidie:

De sportverenigingen die aan de volgende criteria voldoen hebben recht op een subsidie: SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN HEUVELLAND 1. Omschrijving Binnen de kredieten zoals voorzien op de begroting van de gemeente Heuvelland, kunnen sportverenigingen, erkend door het gemeentebestuur Heuvelland

Nadere informatie

Reglement financiële autonomie sportverenigingen

Reglement financiële autonomie sportverenigingen Reglement financiële autonomie sportverenigingen artikel 1: Binnen de perken van het daartoe op de begroting voorziene krediet, kan de gemeenteraad subsidies toekennen voor de bouw, de renovatie of het

Nadere informatie

Notulen. Raad van Bestuur van 8 september 2019 te Warandelaan 1a, 9230 Wetteren

Notulen. Raad van Bestuur van 8 september 2019 te Warandelaan 1a, 9230 Wetteren Ondernemingsnummer: 428.240.053 Erkend en gesubsidieerd van Sport Vlaanderen Secretariaat + zetel: Warandelaan 1A Tel: +32 9 248 03 00 B 9230 Wetteren E-mail: contact@vkf.be Notulen Raad van Bestuur van

Nadere informatie

UITTREKSEL Gemeenteraad

UITTREKSEL Gemeenteraad UITTREKSEL Gemeenteraad DONDERDAG 07 FEBRUARI 2013 aanwezig R. Mennes, burgemeester G. Rottiers, K. Van Hoofstat, V. Goris, schepenen A. Boen, schepen van rechtswege A. Ams, G. Van Frausem, G. Van de Vreken,

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten wordt een subsidie uitgekeerd aan

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

Subsidiereglement Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen;

Subsidiereglement Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Subsidiereglement 2014-2019 Gelet op artikel 42, 1 en 3, Gemeentedecreet; Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Gelet op het decreet

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN

REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN I: ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, goedgekeurd in de gemeentebegroting, worden na advies van de sportraad, subsidies

Nadere informatie

VERKLARING VAN CONFORMITEIT NIEUWE AANVRAAG 20

VERKLARING VAN CONFORMITEIT NIEUWE AANVRAAG 20 VERKLARING VAN CONFORMITEIT NIEUWE AANVRAAG 20 Alle onderstaande antwoorden hebben uitsluitend betrekking tot de volgende sportvereniging: Naam (*):.. Adres maatschappelijke zetel (*): Om lid te worden

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER 2017: BELEIDSSUBSIDIE VOOR SPORTVERENIGINGEN

AANVRAAGFORMULIER 2017: BELEIDSSUBSIDIE VOOR SPORTVERENIGINGEN AANVRAAGFORMULIER 2017: BELEIDSSUBSIDIE VOOR SPORTVERENIGINGEN I: ALGEMENE VOORWAARDEN De sportvereniging moet door de gemeente erkend zijn en dus voldoen aan de in het erkenningsreglement omschreven voorwaarden.

Nadere informatie

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt)

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt) Notulen vergadering algemeen bestuur Sportraad Datum: Aanwezig: Afwezig: Tevens aanwezig: 11 oktober 2010 25 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Driesprong); de heer Van der

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 Meerjarenplanning sportinfrastructuur

Hoofdstuk 4 Meerjarenplanning sportinfrastructuur Hoofdstuk 4 Meerjarenplanning sportinfrastructuur Hoofdstuk 4: Meerjarenplanning sportinfrastructuur 1. SWOT analyse Kansen: - Uitbreiden van de openingsuren - Veel open ruimten beschikbaar - Meer gebruik

Nadere informatie

UITTREKSEL NOTULEN GEMEENTERAAD

UITTREKSEL NOTULEN GEMEENTERAAD UITTREKSEL NOTULEN GEMEENTERAAD Provincie Vlaams-Brabant Stad Scherpenheuvel-Zichem Zitting van 13 februari 2014 Goedkeuring van de statuten en het huishoudelijk reglement van de sportraad. Aanwezig: Afwezig:

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider

Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider Subsidiereglement 2014 2019 Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider Dit subsidiereglement kwam tot stand in het kader van het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid

Nadere informatie