Kick start je dag met een super gezond ontbijt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kick start je dag met een super gezond ontbijt"

Transcriptie

1 Kick start je dag met een super geznd ntbijt 5 heerlijke en vral vedzame ntbijten Anke Briels

2 Kick start je dag met een super geznd ntbijt Ik vind geznd eten belangrijk, maar ik ben k iemand met een drukke agenda (werken, mama, sprten). Om alles in gede banen te leiden, plan ik dus echt mijn eten. En zeker mijn ntbijt dr de weeks, want ik wil wel een relax begin van de dag. Mijn chtenden zijn wel heel relax, en dat kmt mdat ik alles ged plan en p tijd psta, zdat ik niet meteen heft te jagen. Opstaan en direct van alles MOETEN, zrgt ervr dat het stresshrmn crtisl direct in werking treed, wat niet ged is vr je lijf, want die ervaart dan direct stress. Zrg ervr dat je alles ged plant, zdat je geen stress ervaart. Mijn advies; bereid je chtenden ged de avnd van te vren ged vr. Z maak ik mijn ntbijt de avnd van te vren al klaar, zdat ik het ntbijt s chtends alleen ng maar uit de kelkast heft te pakken. Om jullie wat inspiratie te geven vr een geznde start van de dag, geef ik jullie hiernder mijn chtendritueel vr wat betreft veding. Start je dag met verse citren thee Het eerste wat ik s chtends pak is een glas lauw water met citren. Water met citren drinken p een nuchtere maag heeft veel vrdelige effecten: Je krijgt meer energie, en minder zin in kffie Het bevrderd je spijsvertering Het werkt ntgiftend Het bst je immuunsysteem (dr de vitamine C) Het alkaliseert je lichaam (zrgt vr meer balans in je zuurtegraad) Het bevrderd gewichtsverlies Het helpt stress verminderen (dr de vitamine C) Ik pers 2 keer in de week geneg citrenen uit. Ik zet de geperste citrensap in een glazen theekp in de kelkast, zdat ik het s chtends alleen maar een glas lauw water heft te pakken en daar de ik dan 4 grte eetlepels citrensap drheen. Het beste is m dit te drinken met een rietje, aangezien de citren je tandglazuur kan aantasten. Wacht na het drinken van de citren thee 30 minuten vrdat je gaat ntbijten, z kan je lichaam de citren ged pnemen en heeft de citren de tijd heeft m zijn werk te den. Waarheid is cntinu in ntwikkeling en wrdt bijgesteld aan pgedane kennis.

3 5 Ideeën vr een geznd ntbijt Ontbijt Idee 1: Havermut uit de kelkast Wat heb je ndig? Kmmetje (ik gebruik zelf een glazen weckpt, als ik laat ben kan ik het namelijk meteen meenemen vr nderweg) 8 lepels havermut 1 banaan Handje blauwe bessen (vers f diepvries) Amandelmelk (znder suiker!) f andere plantaardige melk (sja, rijstemelk, kksmelk) Kaneel He maak je het? Prak de banaan en de die samen met de havermut in de weckpt. Meng dit en de er zveel melk bij zdat de havermut ged nderstaat. Let p de havermut neemt vcht p, dus als je van vchtige pap hud (zals ik) dan kan je beter een beetje meer melk erin den. De vervlgens de blauwe bessen erbij en stri er wat kaneel ver. Sluit de pt af en zet hem in de kelkast. s Ochtends haal je de pt eruit en is hij meteen klaar m te eten! Mijn dchtertje (1,5) eet gewn met mij mee. Aangezien zij hele besjes in de pap niet lekker vind, maak ik vr haar de besjes altijd klein. Ik de de besjes in de keukenmachine (zelf heb ik een super handige mini keukenmachine van Tupperware) en maak vr 1 week besjes klein. Ik zet dit fruit mengsel in een weckpt in de kelkast. Ik gebruik dit k als jam f vr in de yghurt. Waarheid is cntinu in ntwikkeling en wrdt bijgesteld aan pgedane kennis.

4 Ontbijt Idee 2: Quina met nten en fruit Wat heb je ndig? Kmmetje (ik gebruik zelf een glazen weckpt, als ik laat ben kan ik het namelijk meteen meenemen vr nderweg) Quina Appel f Peer f een cmbinatie Ongezuten nten (amandel, hazelnt, cashewnten, walnten) Eventueel ng een paar rzijntjes 1 eetlepel Chiazaad Kaneel He maak je het? Ok de quina maak ik altijd al vraf klaar. Quina kan je ged kken en dan gekkt in kleine prties in de vriezer bewaren. Ik kk de quina graag in water en amandelmelk (beide de helft). Maar andere plantaardige melk (kks, rijstmelk) f alleen in water kan natuurlijk k. Dan heb je altijd gekkte quina p vrraad. En dat scheelt weer tijd. s Avnds haal je 1 prtie quina (bij mij zijn dat +/- 5 grte eetlepels)uit de diepvries, die de ik in een weckpt en dan snij ik het fruit en leg dat p de bevrren quina, ik pak een handje met nten en leg dit er k p. Vervlgens ng wat kaneel erbij en klaar m een nachtje in de kelkast te ntdien. s Ochtends even alles mengen, en je hebt een heerlijk vedzaam ntbijt. Waarheid is cntinu in ntwikkeling en wrdt bijgesteld aan pgedane kennis.

5 Ontbijt Idee 3: Vlkrenbterham met Avcad en Tmaat Ik hr je denken, brd? Maar brd is tch slecht m te eten? Mijn mening is dat brd (mits geznd brd) niet erg is m af en te te eten, belangrijk is dat je altijd kiest vr geznd beleg (lees: grente f fruit). Kies vr vedzaam brd gemaakt van meel en niet van blem. Ik kies bijvrbeeld zuurdesembrd, grf vlkrenbrd (kijk bij de ingrediënten f brd gemaakt is van blem f van meel. Meel is vedzamer dan blem) f speltbrd (vraag hier altijd na het brd van speltmeel f van speltblem is gemaakt, meestal is speltbrd namelijk van blem gemaakt. Vr een vedzaam ntbijt kan je beter kiezen vr brd gemaakt van meel in plaats van blem. Wat heb je ndig? Lunchbx (ik gebruik zelf een plastic bakje, wil ng altijd graag een glazen lunchbx vr de bterhammen ) 2 sneeën vlkrenbrd 1 avcad 1 f 2 tmaten Keltische zeezut 1 banaan He maak je het? Beleg iedere snee met ½ avcad, de er een beetje keltisch zeezut verheen en leg er dan flink dik tmaat p. Ik eet daarna meestal ng een banaan f een appel. Waarheid is cntinu in ntwikkeling en wrdt bijgesteld aan pgedane kennis.

6 Ontbijt Idee 4: Grene Smthie Grene smthies zijn ideaal m een flinke lading grente en fruit in 1 keer binnen te krijgen. Persnlijk hu ik van smthies die ng een beetje dik zijn dat ik ng kan kauwen. Maar als je hem liever vleibaarder hebt, dan de je gewn extra water erin. Bij mij staat de blender altijd standaard p het aanrecht, want als je de blender iedere keer met uithalen, is dat niet heel effectief en je vergeet vaak dat je hem hebt. Je kan eindels cmbineren, als je net begint met smthies raad ik je aan m te beginnen met de vlgende samenstelling: 1 a 2 stuks fruit (bijvrbeeld mang, appel, banaan, bessen, aardbeien, ananas) 200 gram grente (bijvrbeeld spinazie, andyvie, tuinkers, slasrten zals ruccla, veldsla, rmeinsesla, kmkmmer) ½ advcad, f 1 eetlepel kkslie (gede vetten zrgen ervr dat je bledsuikerspiegel niet mhg schiet) Optineel superfds (hennepzaad, gijebessen, chiazaad, acai, camucamu) Wat heb je ndig? Blender 1 a 2 stuks fruit 200 gram grente Gede vetten Water Optinele superfds He maak je het? Ok de smthie maak ik s avnds al klaar. Snij het fruit in grve stukken, de dan de grente erp, vervlgens 1 kpje water en de gede vetten. Dan blenden +/- 3 minuten. De daarna pas de superfds erbij. Haal de blender beker van het statin en zet de hele beker in de kelkast. Je kan hem k al direct mschudden in (glazen) flessen, zdat je hem s chtends meteen kan meenemen. Zelf vind ik het fijn m hem s chtends ng heel even te blenden. Een smthie is echt een super manier m veel grente en fruit binnen te krijgen. Je kan een smthie k ged als tussendrtje gebruiken f als vervanger van drinken, maak hem dan wat vleibaarder en drink hem gedurende de dag gewn p. Tip: Ik gebruik zelf ude glazen flessen van pastasauzen, appelsap f andere prducten die in glazen flessen te kp zijn bij de supermarkt. Waarheid is cntinu in ntwikkeling en wrdt bijgesteld aan pgedane kennis.

7 Ontbijt Idee 5: Havermut Pannenkeken Dit is echt super lekker vr in het weekend, f p een dag dat je thuis kan ntbijten. Deze pannenkeken staan bij ns in het weekend regelmatig p het menu. Verras jezelf, je geliefde f je kids eens met deze heerlijke pannenkeken. Wat heb je ndig? Havermutmeel (ik gebruik gewne havermut +/- 80 gram en maak dit klein in de keukenmachine) 2 bananen Fruit (ik gebruik diepvries zmerfruit van de Albertheijn) 1 ei Amandelmelk (f andere plantaardige melk zals rijst, kks f sjamelk) 1 eetlepel agavesirp Kaneel Snufje Keltisch zeezut Kkslie (f rmbter) He maak je het? Laat het fruit ntdien als je diepvries fruit gebruikt. Maak de havermut klein in een keukenmachine. TIP maak meteen een vrraadje en zet dat weg in een weckpt, dan kan je de vlgende keer sneller je pannenkeken vrbereiden. Prak 1 banaan met een vrk fijn Pak een km en klp het ei hierin, meng dit met de haver, banaan, hning, kaneel en het zut. De er zveel melk bij je beslag smeuïg wrdt, maak hem niet te vleibaar. Pak een kekenpan en de hier wat kkslie f rmbter in. Maak van het beslag mie pannenkeken. Draai ze tijdig m met een spatel. Als je warm fruit lekker vind, kan je dit ng even verwarmen in een pannetje. Snij de extra banaan in plakjes als tpping. Pak een pannenkek en leg daar de banaan en het verige fruit p. Smakelijk eten. Vind je dit gede recepten? Heb je een vraag f een aanvulling? Ik vind het leuk m juw reactie te hren via facebk, de website f per mail. Waarheid is cntinu in ntwikkeling en wrdt bijgesteld aan pgedane kennis.

Voedingsadviezen bij een energie- en eiwitverrijkt dieet

Voedingsadviezen bij een energie- en eiwitverrijkt dieet Vedingsadviezen bij een energie- en eiwitverrijkt dieet 2 Inleiding We eten mdat we trek hebben, een hngergevel hebben f mdat we iets erg lekker vinden. Tijdens ziekte en herstel heeft ns lichaam extra

Nadere informatie

Smoothie e-book. zorg goed voor jezelf!

Smoothie e-book. zorg goed voor jezelf! Smoothie e-book Genieten van smoothies is een lekkere en gezonde manier om meer groenten te eten. Je zorgt voor veel extra vitaminen en mineralen. En als je ze goed samenstelt kunnen ze een maaltijd vervangen.

Nadere informatie

Fruit-room ijsjes. Dit heb je nodig: 150 ml rijstmelk of sojamelk 10 frambozen of 2 eetlepels jam paar blaadjes munt. Extra: Zoku ijsmachine

Fruit-room ijsjes. Dit heb je nodig: 150 ml rijstmelk of sojamelk 10 frambozen of 2 eetlepels jam paar blaadjes munt. Extra: Zoku ijsmachine Fruit-room ijsjes 150 ml rijstmelk of sojamelk 10 frambozen of 2 eetlepels jam paar blaadjes munt Extra: Zoku ijsmachine Prak de frambozen fijn en meng het door de melk vervanger. Snij de blaadjes munt

Nadere informatie

SPREEKBEURT GRIEKSE LANDSCHILDPAD

SPREEKBEURT GRIEKSE LANDSCHILDPAD SPREEKBEURT GRIEKSE LANDSCHILDPAD l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n REPTIELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE

Nadere informatie

Bewaar 1/4 van een sinaasappel en knijp het sap eruit boven een schaaltje en verdeel de plakjes sinaasappel over de spinazie.

Bewaar 1/4 van een sinaasappel en knijp het sap eruit boven een schaaltje en verdeel de plakjes sinaasappel over de spinazie. Gezellige Salade met Granaatappel, Spinazie & Sinaasappel Ingrediënten: 90 gram spinazie 2 sinaasappels ½ granaatappel ¼ rde ui 1 el Olijflie peper en zut naar smaak 2 takjes verse peterselie Verdeel de

Nadere informatie

Voedingsbeleid kinderopvang

Voedingsbeleid kinderopvang Vedingsbeleid kinderpvang Bij Keties Gastuderpvang zijn we heel bewust bezig met geznde veding. Er wrdt verteld waarm je beter niet te veel van iets kunt eten, f waarm je andere dingen juist weer wel veel

Nadere informatie

Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar

Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar Gezond én eenvoudig te bereiden 28 pagina s vol met recepten en tips! Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar 2015 Onderstaande recepten zijn in ieder geval geschikt voor

Nadere informatie

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT RAT ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT RAT ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN SPREEKBEURT RAT l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE RAT BIJ ELKAAR GEZOCHT.

Nadere informatie

Juni de maand van veiligheid

Juni de maand van veiligheid Juni de maand van veiligheid Veiligheid is het huidige thema van deze maand. Veiligheid, zie ik je denken? Ja! Veiligheid in en m het huis, veiligheid in relaties, veiligheid p straat e.d. Hiernder een

Nadere informatie

SPREEKBEURT LANGSTAARTHAGEDIS

SPREEKBEURT LANGSTAARTHAGEDIS SPREEKBEURT LANGSTAARTHAGEDIS l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n REPTIELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE LANGSTAARTHAGEDIS

Nadere informatie

Een gezond ontbijt. Waarom is ontbijten zo belangrijk? Ontbijt tips. Receptenboekje. Diëtistenpraktijk HRC

Een gezond ontbijt. Waarom is ontbijten zo belangrijk? Ontbijt tips. Receptenboekje. Diëtistenpraktijk HRC Een gezond ontbijt Lekkere recepten voor een gezonde start van de dag! Receptenboekje. Diëtistenpraktijk HRC Ontbijt tips Heb je soms niet genoeg 1 tijd om te ontbijten? Zet je wekker dan een kwartiertje

Nadere informatie

Vitamines zitten in kleine hoeveelheden in je eten en drinken. Je hebt het halve alfabet aan vitamines: A, B, C, D, E, K.

Vitamines zitten in kleine hoeveelheden in je eten en drinken. Je hebt het halve alfabet aan vitamines: A, B, C, D, E, K. Testlab Er zitten heel veel voedingsstoffen in gezonde producten. Dat hebben jullie in de film gezien. Nou ja gezien? Voedingsstoffen zijn niet zichbaar in producten, maar we kunnen ze wel aantonen. Daar

Nadere informatie

SPREEKBEURT KARDINAALTETRA

SPREEKBEURT KARDINAALTETRA l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KARDINAALTETRA VISSEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE KARDINAALTETRA

Nadere informatie

SPREEKBEURT PIJLGIFKIKKER

SPREEKBEURT PIJLGIFKIKKER SPREEKBEURT PIJLGIFKIKKER l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n AMFIBIEËN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE PIJLGIFKIKKER

Nadere informatie

SPREEKBEURT SCHORPIOEN

SPREEKBEURT SCHORPIOEN l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT SCHORPIOEN ONGEWERVELDEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE SCHORPIOEN

Nadere informatie

Goedemorgen! Een lekker, gezond & snel ontbijt.

Goedemorgen! Een lekker, gezond & snel ontbijt. Goedemorgen! Een lekker, gezond & snel ontbijt. Ik weet niet hoe het bij jou gaat? Bij mij is het in de ochtend meestal een race tegen de klok. Ik sta vaak nét iets te laat op. En dan hebben we nog een

Nadere informatie

PET/CT scan met koolhydraatarm dieet

PET/CT scan met koolhydraatarm dieet PET/CT scan met klhydraatarm dieet H14.025-01 Inhudspgave Inhudspgave... 1 Inleiding... 2 Wat is een PET/CT-scan?... 2 He bereidt u zich vr p het nderzek?... 3 Wat mag u drinken?... 3 Wat mag u eten?...

Nadere informatie

SPREEKBEURT PAUW VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT PAUW VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT PAUW l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE PAUW BIJ ELKAAR GEZOCHT.

Nadere informatie

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders Wegwijzer Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen en uders WELKOM! De kmende tijd kmen jij en je uders een dagbehandeling vlgen in Heideheuvel. In Heideheuvel werken we in een

Nadere informatie

Healthiness smoothies

Healthiness smoothies Healthiness smoothies Een smoothie receptenboek met heerlijke healthy smoothies, leuke weetjes, handige tips en trics. Inhoudsopgave Wie, wat, waar, waarom, wanneer Smoothies 3 Sporty smoothie 4 Raw cacao

Nadere informatie

Inhoud. Algemeen. Voedingsaanbod voor kinderen tot 1 jaar. Voedingsaanbod voor kinderen vanaf 1 jaar. Voedingshygiëne: bereiden en bewaren van voeding

Inhoud. Algemeen. Voedingsaanbod voor kinderen tot 1 jaar. Voedingsaanbod voor kinderen vanaf 1 jaar. Voedingshygiëne: bereiden en bewaren van voeding Inhud Algemeen Geznd vedingsaanbd Vaste en rustige eetmmenten Allergieën en individuele afspraken Traktaties en feestje Extraatjes Vedingsaanbd vr kinderen tt 1 jaar Vedingsaanbd vr kinderen vanaf 1 jaar

Nadere informatie

SPREEKBEURT PLECO ALGENETER

SPREEKBEURT PLECO ALGENETER l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT PLECO ALGENETER VISSEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE PLECO ALGENETER

Nadere informatie

GRATIS MINI EBOOK MET 5 CLEAN RECEPTEN. Eetclean.nl Emmy Schoenmakers

GRATIS MINI EBOOK MET 5 CLEAN RECEPTEN. Eetclean.nl Emmy Schoenmakers GRATIS MINI EBOOK MET 5 CLEAN RECEPTEN Eetclean.nl Emmy Schoenmakers Het eetclean kookboek Clean eten is: Het eten van voedsel dat rechtstreeks uit de natuur komt Het vermijden van sterk bewerkte voeding

Nadere informatie

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT CAVIA ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT CAVIA ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT CAVIA ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE CAVIA BIJ ELKAAR

Nadere informatie

SPREEKBEURT KALKOEN VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT KALKOEN VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KALKOEN VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE KALKOEN BIJ ELKAAR

Nadere informatie

ONTMOETINGSDAG VOOR FAMILIES KOOKCLUB

ONTMOETINGSDAG VOOR FAMILIES KOOKCLUB ONTMOETINGSDAG VOOR FAMILIES KOOKCLUB WETTEREN 5 MAART 2005 Marleen Genetell Dimitri Declercq Diëtisten mucviscidsecentrum UZ Gent Marleen Genetell, Dimitri Declercq 1 Ontmetingsdag families, Wetteren

Nadere informatie

15 x PuurGezond ontbijten. 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee

15 x PuurGezond ontbijten. 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee 15 x PuurGezond ontbijten Ontbijt 1 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee Ontbijt 2 2 sneetjes volkoren brood besmeerd

Nadere informatie

20 jaar kinderrechten!

20 jaar kinderrechten! Er is er een jarig, hera hera! Rechten? Plichten? Wensen? Ken je iemand die jarig is? Je buurjngen f je beste vriend? Jarig zijn is leuk. Vr de jarige zelf, maar k vr de anderen. Er is een feestje. We

Nadere informatie

SPREEKBEURT LUIPAARDGEKKO

SPREEKBEURT LUIPAARDGEKKO SPREEKBEURT LUIPAARDGEKKO l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n REPTIELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE LUIPAARDGEKKO

Nadere informatie

SPREEKBEURT GEWONE DOOSSCHILDPAD

SPREEKBEURT GEWONE DOOSSCHILDPAD SPREEKBEURT GEWONE DOOSSCHILDPAD l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n REPTIELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE GEWONE

Nadere informatie

Maak je eigen plantenmelk

Maak je eigen plantenmelk Maak je eigen plantenmelk Zoals al gezegd in de module is de basis van plantenmelk een bepaalde hoeveelheid geweekte noten, zaden, pitten of gekookte glutenvrije granen of bonen. Om wat specifieker te

Nadere informatie

Voedingsbeleid Kinderopvang de Regenboog

Voedingsbeleid Kinderopvang de Regenboog Vedingsbeleid Kinderpvang de Regenbg Inhud Geznd vedingsaanbd Vaste en rustige eetmmenten Allergieën en individuele afspraken Traktaties en feestje Vedingsaanbd vr kinderen tt 1 jaar Drinken Eten Vedingsaanbd

Nadere informatie

SPREEKBEURT Aziatische huisgekko

SPREEKBEURT Aziatische huisgekko SPREEKBEURT Aziatische huisgekk l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n REPTIELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE AZIATISCHE

Nadere informatie

Voedingsbeleid Alles Kids

Voedingsbeleid Alles Kids Vedingsbeleid Alles Kids Inhud Algemeen Geznd vedingsaanbd Vaste en rustige eetmmenten Allergieën en individuele afspraken Traktaties en feestje Vedingsaanbd vr kinderen tt 1 jaar Drinken Eten Vedingsaanbd

Nadere informatie

Presenteren met Impact:

Presenteren met Impact: Presenteren met Impact: Gelven Presenteren is geweldig! Ik geef te, de eerste keer dat ik vr een grep stnd had ik zweethanden en een rd hfd, maar de afgelpen jaren heb ik tientallen keren vr grepen gestaan

Nadere informatie

SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE

SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE Dit boekje is een uitgave van: www.puurenfit.nl SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE Copyright Puur&Fit 2014 INHOUDSOPGAVE RAUWE CHOCOLADEMOUSSE SUPERFOOD IJSTAART GROENE SUPERFOOD SMOOTHIE

Nadere informatie

SPREEKBEURT GRIJZE ROODSTAART- PAPEGAAI

SPREEKBEURT GRIJZE ROODSTAART- PAPEGAAI l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT GRIJZE ROODSTAART- PAPEGAAI VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER

Nadere informatie

SPREEKBEURT GEIT ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT GEIT ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT GEIT l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE GEIT BIJ ELKAAR

Nadere informatie

Adviezen bij een kaliumbeperkt dieet

Adviezen bij een kaliumbeperkt dieet Adviezen bij een kaliumbeperkt dieet Inleiding Deze brchure geeft infrmatie en adviezen ver veding bij een kaliumbeperkt dieet. 2 Wat is kalium? Kalium is een stf (mineraal) die in het lichaam een belangrijke

Nadere informatie

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT WALLABY ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT WALLABY ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT WALLABY ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE WALLABY BIJ ELKAAR

Nadere informatie

Ontbijtboek. Door jou

Ontbijtboek. Door jou Ontbijtboek Door jou Amsterdam 6 juli 2017 Wil je iets uit het boek delen of online zetten? Dat kan! Alle foto s en tips mogen gedeeld worden met vermelding van de maker en bron onnaonna ontbijtboek. Ik

Nadere informatie

Hoi! Vrolijke lunchgroet, Marije

Hoi! Vrolijke lunchgroet, Marije Hoi! Zijn de kinderen bij jou thuis ook zo dol op pannenkoeken? Vakanties, feestjes, gewone doordeweekse dagen: pannenkoeken zijn altijd welkom. Liefst eten ze ze iedere dag, lijkt het! Maar dat gaat natuurlijk

Nadere informatie

SPREEKBEURT HALSBANDLEGUAAN

SPREEKBEURT HALSBANDLEGUAAN SPREEKBEURT HALSBANDLEGUAAN l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n REPTIELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE HALSBANDLEGUAAN

Nadere informatie

SPREEKBEURT DWERGPAPEGAAI

SPREEKBEURT DWERGPAPEGAAI l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT DWERGPAPEGAAI VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE DWERGPAPEGAAI

Nadere informatie

Gerechten. Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes. Keep it simple and make it tasty!

Gerechten. Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes. Keep it simple and make it tasty! Gerechten Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes Keep it simple and make it tasty! Intro Voeding... Het blijft allemaal lastig en ingewikkeld. Door de grote variatie en vele keuzes die je in het voedingsadvies

Nadere informatie

Presenteren met Impact:

Presenteren met Impact: Presenteren met Impact: Gelven Presenteren is geweldig! Ik geef te, de eerste keer dat ik vr een grep stnd had ik zweethanden en een rd hfd, maar de afgelpen jaren heb ik tientallen keren vr grepen gestaan

Nadere informatie

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid IJS gezond 5 0 Gratis Gratis lekkere gezonde recepten recepten nummer Voorwoord Natuurlijk liggen de supermarkten vol met ijsjes in alle soorten en maten. Maar wat is er nu leuker dan zelf (water) ijsjes

Nadere informatie

7 lunchrecepten en -tips

7 lunchrecepten en -tips 7 lunchrecepten en -tips Simpele recepten vr een Slanke lijn Dr Persnal Trainer: Ginny Mulders Hfdstuk: Inhudspgave 2 Lunchrecepten en- tips Inhudspgave 1. He belangrijk is de lunchmaaltijd?... 2 1.1.

Nadere informatie

SuperMama LUNCH Top 5 www.super-mama.nl SuperMama

SuperMama LUNCH Top 5 www.super-mama.nl SuperMama SuperMama 1 LUNCH Top 5 www.super-mama.nl SuperMama LUNCH Mama s maak het alstublieft niet te moeilijk. Een gezonde leefstijl hoeft namelijk niet moeilijk te zijn en hoeft ook helemaal niet veel tijd te

Nadere informatie

SPREEKBEURT TIJGERPYTHON

SPREEKBEURT TIJGERPYTHON SPREEKBEURT TIJGERPYTHON l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n REPTIELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE TIJGERPYTHON

Nadere informatie

mitchel van duuren VAN O.A. DE WEBSITES PALEO.NL EN PALEODIEET.NL 3 Paleo brood recepten toch je boterham zonder de nadelen van graan

mitchel van duuren VAN O.A. DE WEBSITES PALEO.NL EN PALEODIEET.NL 3 Paleo brood recepten toch je boterham zonder de nadelen van graan mitchel van duuren VAN O.A. DE WEBSITES PALEO.NL EN PALEODIEET.NL 3 Paleo brood recepten toch je boterham zonder de nadelen van graan De meest gestelde vraag die ik krijg als mensen overwegen om Paleo

Nadere informatie

Inhoud kinderkookboek

Inhoud kinderkookboek Kinder- kookboek Inhoud kinderkookboek groep 1-2a Nachtpannenkoeken groep 1-2b Toverstengels van Hans en Grietje groep 3 Floddertjes tomatensoep groep 4 Toverbroodjes groep 5 Fleur op een mierenboomstam

Nadere informatie

2 december Harlekijn Voedingsbeleid

2 december Harlekijn Voedingsbeleid 2 december 2017 Harlekijn Vedingsbeleid 1 Een geznde start is het halve werk. Daarm hechten we bij Harlekijn belang aan geznde en verantwrde veding vr de kinderen Inhud Algemeen Geznd vedingsaanbd Vaste

Nadere informatie

SPREEKBEURT WANDELENDE TAK

SPREEKBEURT WANDELENDE TAK l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT WANDELENDE TAK ONGEWERVELDEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE WANDELENDE

Nadere informatie

SPREEKBEURT BAARDAGAME

SPREEKBEURT BAARDAGAME SPREEKBEURT BAARDAGAME l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n REPTIELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE BAARDAGAME

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie Rode Kruis

HANDLEIDING. Kom In Actie Rode Kruis HANDLEIDING Km In Actie Rde Kruis Inhudspgave Checklist vr het plannen van je actie... 3 Kminactie.rdekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede rganisatren tevegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM GEZONDE RECEPTEN ITALIAANSE KRUIDEN OMELET Voeg de uienringen en een eetlepel water toe aan een voorverwarmde pan. Bak de uien net zolang totdat het kleine beetje water in verdampt. Voeg daarna een kleine

Nadere informatie

EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA

EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA De hoeveelheden in dit menu zijn voor 1 persoon ONTBIJT Roerei (zie recept) Kop koffie of thee Voedingssupplementen (zie toelichting) SNACK 1 roze grapefruit en 1

Nadere informatie

SPREEKBEURT KAT ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT KAT ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KAT l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE KAT BIJ ELKAAR GEZOCHT.

Nadere informatie

SPREEKBEURT STRUISVOGEL

SPREEKBEURT STRUISVOGEL SPREEKBEURT STRUISVOGEL l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE STRUISVOGEL BIJ

Nadere informatie

Hoe zet ik een tent op?

Hoe zet ik een tent op? He zet ik een tent p? 1. Een Gede plek vinden en vrbereiden Zek een plek die hger ligt dan de rest Ga als het mgelijk is niet nder lfbmen staan. Bij regen druppelen deze namelijk lang na. Hud rekening

Nadere informatie

Meer recepten vindt u op Groenesmoothie.eu

Meer recepten vindt u op Groenesmoothie.eu Meer recepten vindt u op Groenesmoothie.eu Inleiding Bedankt! Allereerst willen we u bedanken voor de geringe bijdrage voor dit e-book, door u kunnen onze servers draaien en kunnen anderen ook genieten

Nadere informatie

PESTEN. Deze folder is een hulpmiddel voor jou en je kind om samen te leren over pesten en hoe je dit kan stoppen.

PESTEN. Deze folder is een hulpmiddel voor jou en je kind om samen te leren over pesten en hoe je dit kan stoppen. PESTEN Deze flder is een hulpmiddel vr ju en je kind m samen te leren ver pesten en he je dit kan stppen. WAT IS PESTEN? Pesten is iemand anders bewust bedreigen, bang maken, uitdagen, uitschelden f pijn

Nadere informatie

SPREEKBEURT BIDSPRINKHAAN

SPREEKBEURT BIDSPRINKHAAN SPREEKBEURT BIDSPRINKHAAN l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n ONGEWERVELDEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE GRASMUIS

Nadere informatie

Onze groep bezoekt de voorstelling op: LESBRIEF

Onze groep bezoekt de voorstelling op: LESBRIEF Onze grep bezekt de vrstelling p: LESBRIEF 1 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Geachte leerkracht, Deze lesbrief is bedeld

Nadere informatie

Hoe wordt de keuken gebruikt?

Hoe wordt de keuken gebruikt? Checklist starten met je keukenntwerp Elke keuken heeft fysieke (a afmeting) en technische eisen. Daarnaast met het ntwerp van je keuken vrzien zijn van vldende pbergruimte die ndig zijn m alle taken in

Nadere informatie

Rebelleke Fotografie. Nelleke van Drunen facebook

Rebelleke Fotografie. Nelleke van Drunen facebook Infrmatie WERKWIJZE, ADVIEZEN EN INVESTERING Nelleke van Drunen 06-12560752 www.rebellekeftgrafie.nl facebk WERKWIJZE FOTOSHOOT Maak een afspraak De eerste stap is het plannen van een datum en een lcatie.

Nadere informatie

Wil je wakker worden? Begin dan met deze vroege ochtend ontbijt sandwich.

Wil je wakker worden? Begin dan met deze vroege ochtend ontbijt sandwich. Slank En Fit Ontbijt recepten WAKE UP SANDWICH Wil je wakker worden? Begin dan met deze vroege ochtend ontbijt sandwich. 1 losgeklopt ei 2 el (geraspte) 30+ kaas 1/5 paprika 1 kipfilet plakje gesneden

Nadere informatie

Presentatie eisen reisweek

Presentatie eisen reisweek Presentatie eisen reisweek Beste reisadviseurs, De aftrap is genmen. We zijn begnnen aan een spannende strijd m te bepalen he nze werkweek er in juni 2013 uit zal zien. Natuurlijk lijkt het een beetje

Nadere informatie

Praktisch: Inhoudelijk: Thema: een dag uit het leven van een kind in België en in Dogbo, focus op watergebruik. Werkvorm: groepswerk

Praktisch: Inhoudelijk: Thema: een dag uit het leven van een kind in België en in Dogbo, focus op watergebruik. Werkvorm: groepswerk 1 Praktisch: Leeftijdsgrep: 3 de graad Grepsgrtte: klasgrep, pdelen in grepjes van 4 persnen Omgeving: klas Tijdsduur: 50 min. Materiaal: Pwerpints met ft s van Ghislain en Clémence uit Dgb Verhaal van

Nadere informatie

High tea recepten voor Pasen

High tea recepten voor Pasen High tea recepten voor Pasen Vegan Pasen Voor veel mensen draait Pasen om ei. Helaas komt er een hoop leed en onrecht kijken bij de ei-inustrie. Daarom is Pasen bij ons altijd ei-vrij. Omdat we van lekker

Nadere informatie

Let op!! Niet zwemmen i.v.m. blauwalg. Leerdoelen: Kerndoelen Curriculum watereducatie SLO: NME leergebied: Werkvormen: Vakgebied: Niveau: Tijdsduur:

Let op!! Niet zwemmen i.v.m. blauwalg. Leerdoelen: Kerndoelen Curriculum watereducatie SLO: NME leergebied: Werkvormen: Vakgebied: Niveau: Tijdsduur: Let p!! Niet zwemmen i.v.m. blauwalg Vakgebied: Niveau: Tijdsduur: Bilgie, Aardrijkskunde klas 3 hav/vw ± 140 minuten Niet zwemmen i.v.m. blauwalg, we zien deze brden steeds vaker. Maar wat is blauwalg

Nadere informatie

Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit

Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit Pure Whey Eiwit poeder is zeer goed oplosbaar en er zijn vele variaties mogelijk. Met onderstaande variatietips hebt u steeds een andere whey eiwitshake. Test

Nadere informatie

Mineralen. Vitamines. Tip: vooral in de zomer kan je daarvan genieten. Tip: denk aan Popeye en zijn spinazie.

Mineralen. Vitamines. Tip: vooral in de zomer kan je daarvan genieten. Tip: denk aan Popeye en zijn spinazie. Testlab Bekijk voordat je begint deel 1 van de film. Er zitten heel veel voedingsstoffen in gezonde producten. Dat hebben jullie in de film gezien. Nou ja gezien? Voedingsstoffen zijn niet zichbaar in

Nadere informatie

Activiteitenfiche omeletloempia met kaas en hesp

Activiteitenfiche omeletloempia met kaas en hesp Activiteitenfiche meletlempia met kaas en hesp Leeftijd : zevenjarigen Aantal kinderen : maximaal 3 (deze activiteit kan je twee keer na elkaar den vermits ze niet lang duurt) Lcatie : Kkhek in de klas

Nadere informatie

SPREEKBEURT KERKUIL VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT KERKUIL VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KERKUIL l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE KERKUIL BIJ ELKAAR

Nadere informatie

Stap 1. Wat wil jij?

Stap 1. Wat wil jij? Stap 1. Hi Iemand heeft het idee dat jij wel wat supprt kunt gebruiken. Dat kunnen je uders zijn, een vriend/vriendin een therapeut f iemand anders die ju ged kent. Die iemand wil graag dat jij hulp krijgt

Nadere informatie

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT HAMSTER ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT HAMSTER ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT HAMSTER ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE HAMSTER BIJ ELKAAR

Nadere informatie

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KWARTEL VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KWARTEL VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN SPREEKBEURT KWARTEL l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE KWARTEL BIJ ELKAAR

Nadere informatie

Werkboek. Koken. Dit werkboek is van:

Werkboek. Koken. Dit werkboek is van: Werkbek Kken Dit werkbek is van: Inhudspgave 0. Beginnen met kken A. Wat de ik al zelf? blz. 8, 9 B. He ga ik beginnen? blz. 10 1. Wat ga je kken A. Een recept lezen blz. 12, 13 B. Heveel ga je kken blz.

Nadere informatie

smoothies en sappen - 0 -

smoothies en sappen - 0 - smoothies en sappen - 0 - Smoothies & Sappen Door Serita. De recepten zijn recepten veelal geleend van internet, even als de plaatjes. Sommige van de recepten zijn top-secret V&D La place sappen. Ik zal

Nadere informatie

EVEN VOORSTELLEN. Marjolein van Dop Lijfstijl diëtisten Sportdiëtist Eigen hobby s: wielrennen, hardlopen, tennis

EVEN VOORSTELLEN. Marjolein van Dop Lijfstijl diëtisten Sportdiëtist Eigen hobby s: wielrennen, hardlopen, tennis EVEN VOORSTELLEN Marjlein van Dp Lijfstijl diëtisten Sprtdiëtist Eigen hbby s: wielrennen, hardlpen, tennis MET WELKE VRAGEN KAN JE BIJ EEN SPORTDIËTIST TERECHT? Krijg(t) ik f mijn kind vldende vitamines

Nadere informatie

Restgroep. Smeer- en bereidingsvet. Melkproducten. Vlees, vis en eieren. Groenten & Fruit. Graanproducten / Aardappelen

Restgroep. Smeer- en bereidingsvet. Melkproducten. Vlees, vis en eieren. Groenten & Fruit. Graanproducten / Aardappelen Licentie A/6142/53/65732 www.hl.be/jeugd - jeugd@hl.be 068-2409810-66 230-0420080-90 Charter Veding Is veding belangrijk vr een vetballer? Het leveren van sprtprestaties is afhankelijk van een aantal factren.

Nadere informatie

GEZONDE RECEPTEN. Top 12 recepten met NutraLinea Lupine Protein Shake Vanilla

GEZONDE RECEPTEN. Top 12 recepten met NutraLinea Lupine Protein Shake Vanilla GEZONDE RECEPTEN Top 12 recepten met NutraLinea Lupine Protein Shake Vanilla Goed om te weten: De NutraLinea Lupine Protein Shake Vanilla is glutenvrij, geschikt voor vegetariërs en bevat geen toegevoegde

Nadere informatie

Zomerse. smoothies. Gratis. recepten. Gratis. heerlijke. recepten. nummer 1 in gezondheid

Zomerse. smoothies. Gratis. recepten. Gratis. heerlijke. recepten. nummer 1 in gezondheid Zomerse smoothies 0 Gratis gezonde recepten 5 Gratis heerlijke recepten nummer Voorwoord Bijna iedereen houdt van smoothies. Ze zijn makkelijk en zitten boordevol vitamines en mineralen. Lekker als ontbijt

Nadere informatie

FRED BUDGET. We laten ons echter niet ontmoedigen!!! Van onze 980 trekken we eerst enkele vasten kosten af, nl. huishuur, gas, water en elektriciteit.

FRED BUDGET. We laten ons echter niet ontmoedigen!!! Van onze 980 trekken we eerst enkele vasten kosten af, nl. huishuur, gas, water en elektriciteit. FRED BUDGET Fred Budget is 18 jaar en wil alleen gaan wnen. Hij werkt als verkper en verdient maandelijks 980. Alleen gaan wnen allemaal ged en wel, maar wat gaat dat avntuur hem ksten? Als deze zektcht

Nadere informatie

Huiswerk Informatie voor alle ouders

Huiswerk Informatie voor alle ouders Nummer 6 mei 2010 Huiswerk Infrmatie vr alle uders Huiswerk en efening Ged leren lezen en rekenen is belangrijk, want je hebt deze vaardigheden in het dagelijks leven veral ndig. Kinderen ged leren lezen

Nadere informatie

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT SCHAAP ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT SCHAAP ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN SPREEKBEURT SCHAAP l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER HET SCHAAP BIJ ELKAAR

Nadere informatie

Haver Speltmeel Mix Recepten

Haver Speltmeel Mix Recepten Haver Speltmeel Mix Recepten DON'T FORGET De basis voor deze recepten is Haver Speltmeel. Dit is een mix van havermeel (25%) en volkoren Kollenbergerspeltmeel (75%). Door de gluten in het volkoren speltmeel

Nadere informatie

Voedingsbeleid Oktober 2016

Voedingsbeleid Oktober 2016 Vedingsbeleid Oktber 2016 Inleiding Het aantal kinderen met vergewicht, en k het aantal vlwassenen, stijgt de laatste jaren nrustbarend.a. als gevlg van verkeerde eetgewntes en te weinig beweging. Overgewicht

Nadere informatie

5.2.1 Jezelf losmaken uit overtuigingen

5.2.1 Jezelf losmaken uit overtuigingen Stap 5 Deel 2 Je met niet alles gelven wat je denkt Lesje 5.2.1 Jezelf lsmaken uit vertuigingen Je hebt eerder al pgeschreven welke gedachtes zijn uitgegreid tt vertuigingen: de beelden ver jezelf en anderen

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 9DETOX SMOOTHIES

KOOLHYDRAATARM 9DETOX SMOOTHIES KOOLHYDRAATARM 9DETOX SMOOTHIES Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete Detox Smoothies. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept, zodat je

Nadere informatie

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KANARIE VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KANARIE VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KANARIE VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE KANARIE BIJ ELKAAR

Nadere informatie

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling Prtcl bij het verlijden van een gezinslid van een leerling Algemeen: Er wrden geen mededelingen aan de pers gedaan. Het lcatie aanspreekpunt f de directeur meldt alleen dat nze 1 ste zrg de nabestaanden

Nadere informatie

Overheerlijke Smul Recepten om suikervrij te bakken!

Overheerlijke Smul Recepten om suikervrij te bakken! Overheerlijke Smul Recepten om suikervrij te bakken! Met o.a. chocoladetruffels, frambozenmuffins & vanillecake! Inhoudsopgave 1. Walnootmuffins met honing... 2 2. Suikervrije chocoladetruffels met rozijnen...

Nadere informatie

1. Goji Choco. www. wegmetbuikvet.com. Dit heb je nodig: 1 tl. Hennepzaad. 125 ml Water ½ Bevroren Frambozen

1. Goji Choco. www. wegmetbuikvet.com. Dit heb je nodig: 1 tl. Hennepzaad. 125 ml Water ½ Bevroren Frambozen 1 www. wegmetbuikvet.com 1. Goji Choco Gezond, Lekker en eenvoudig Zo maak je de Goji Choco 1. Maal de hennepzaden fijn in de blender, samen met het water. 2. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Maal

Nadere informatie

4 Snelle ontbijtrecepten waar je de hele ochtend zoet mee bent

4 Snelle ontbijtrecepten waar je de hele ochtend zoet mee bent Deel 1 4 Snelle ontbijtrecepten waar je de hele ochtend zoet mee bent Auteur: Natasha Rose Sinds 2010 begeleidt Natasha meer dan 150 vrouwen naar een gezonder, slanker lichaam met de succesvolle Ayurvedisch

Nadere informatie

G ESTING IN GEZONDHEID. workshop: ontbijten zonder tarwe(brood)

G ESTING IN GEZONDHEID. workshop: ontbijten zonder tarwe(brood) workshop: ontbijten zonder tarwe(brood) RECEPT 1 RECEPT 2 Gezond beleg: Chocolade overnight oats Ontbijtpudding 2 bananen 1 banaan 200 ml amandelmelk 300 ml amandelmelk 130 g havervlokken 1 el amandelpasta

Nadere informatie

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7 Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 2 van 7 Vergaderen Elke vergadering kent een vaste structuur en een vaste vlgrde. Deze structuur

Nadere informatie

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KONIJN ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KONIJN ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KONIJN ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER HET KONIJN BIJ ELKAAR

Nadere informatie