~~:-- BLN I Koninklijke Schuttevaer-BLN I

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "~~:-- BLN I Koninklijke Schuttevaer-BLN I"

Transcriptie

1 ..., tt. 1';;S1~~I ',,,.. '-'~J!I... ~~:-- BLN I Koninklijke Schuttevaer-BLN I ot1,~!!j.l!!!o!2 Minst gepeilde diepte Indien de waterstand op de Waal onder de 3,50m komt, wordt dagelijks de Minst Gepeilde Diepte (MGD) aan de scheepvaart bekend gemaakt. Voor het Pannerdensch Kanaal, de Neder-Rijn en de Lek tot Hagestein gebeurt dit als de waterstand onder de 3,OOm komt. Door de binnenvaartbranche werd de afgelopen periode geconstateerd dat de MGD op de Waal, Neder-Rijn en Lek inconsequenties vertoonde, waardoor getwijfeld werd aan de betrouwbaarheid. BLN-KSVheeft de situatie met Rijkswaterstaat besproken en men erkent de problemen en geeft aan dit op te lossen. Sommige inconsequenties zijn echter verklaarbaar. Rijkswaterstaat geeft de volgende uitleg over de minst gepeilde diepte. HOegegevens die via de media (Teletekst, Vaarweginfo etc.) worden gepubliceerd, zijn gebaseerd op metingen die door de mobiele verkeersleiders dagelijks worden gemeten aan boord van de RWSpatrouillevaartuigen. De metingen worden verricht met geijkte apparatuur en met verstand van waterbeheer en afvoeren. Daarbij kent de medewerker de belangen van de beroepsvaart t.b. v. de diepgang en benodigde kielspeling. Vaarweggebruikers die een abonnement hebben op het programma FIS krijgen na uur de juiste vaardiepte in het overzicht. Dat er soms enige verschillen in MGD afgiften over meerdere dagen worden aangegeven heeft een aantal oorzaken; De vaarwegbreedte kan worden aangepast, doordat de markering wordt verlegd. Dat was ook het geval op 26 juli en 27, toen plotseling meer diepgang beschikbaar was zonder dat de waterstand was toegenomen (vak IJsselkop -Driel). Ook baggeractiviteiten kunnen van invloed zijn op de af te geven MGD. Het verleggen van de markering kan meer diepgang opleveren. RWSkiest in 1e instantie voor diepgang en dan voor breedte van de vaarweg (aanpassen markering waar dat kan), mits de veiligheid op de betreffende locatie dat toelaat. De dynamiek van de waterstanden heeft invloed op de verschillen in de MGD. Indien er "Onbekend" is gepubliceerd betekent dat, dat er die dag geen meting is afgegeven door de varende mobiele verkeersleider. Elke dag wordt er een verwachting MGD bepaald voor de volgende dag. In de ochtend wordt bekeken of die verwachting kan worden aangehouden, ofwel er wordt opnieuw gemeten op de betreffende locaties in de vaarweg.

2 Een niet ingevulde notering betekent dat de vaardiepte> 3.00 m voor de Rijn en Lek is en > 3.50 m voor de Boven-Rijn en Waal. Dit is conform de Bekendmaking aan de scheepvaart. Er wordt voor die dag geen getal vermeld in de waterberichtgevingen. Door verschillende oorzaken (incidenten waar met spoed op gereageerd moet worden, falen van apparatuur) komt het voor dat er op een bepaald traject die dag geen MGD gemeten kan worden. Dit is een onwenselijke situatie. De afgelopen weken is het enige malen voorgekomen, dat er een waarde onbekend is vermeld. De adequaatheid van de berichtgeving door Rijkswaterstaat is mede van invloed op de manier waarop de binnenvaart zijn/ haar maritieme transporttaken goed kan uitvoeren. We zijn ons hiervan terdege bewust. Afgelopen dagen zijn er aanvullende acties door RWSondernomen om te voorkomen dat deze onwenselijke situatie zich nogmaals voordoet. We zullen ons ook blijvend inspannen om de berichtgeving op dit niveau te houden en daarmee ook in toekomstige periodes van laag water uw beroepsgroep zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn." Meer informatie marleenbuitendijk@bln.nl Meld je aan voor jongbln JongBLN heeft inmiddels een aantal dynamische bijeenkomsten achter de rug. Tijdens de laatste sessie is een werkgroep geformeerd, die zich de komende periode sterk maakt om jongbln verder te ontwikkelen tot volwaardige ledengroep binnen BLN-Koninklijke Schuttevaer. Onze ambitie is om uit te groepen tot dé fysieke en digitale ontmoetingsplaats voor young professionals uit de binnenvaartsector. Daarom gaan we dór met het organiseren van infotainmentbijeenkomsten, zodat we live met elkaar kunnen sparren over belangrijke thema's. Daarnaast bouwen we ook aan een digitaal platform, zodat leden van jongbln ook online kennis en issues met elkaar kunnen delen.

3 Om een constructieve invulling te geven aan onze bijeenkomsten heeft de werkgroep een aantal speerpunten voor jongbln geformuleerd. Deze zijn afgeleid van de speerpunten van BLN-Koninklijke Schuttevaer, zodat we elkaar op termijn ook op bestuursniveau kunnen versterken. Onze (voorlopige) speerpunten Ketenbrede samenwerking Bouwen aan een sterk en ambitieus netwerk van varende young professionals en jonge bevrachters, verzekeraars, verladers, veiligheidsadviseurs etc. Professionaliseren door life long learning Door voortdurend te blijven leren versterk je niet alleen je eigen positie, je draagt bij aan het professionaliseren van de sector. Daarom zet jongbln in op life long learning. Professionaliseren door innovaties Innovaties houden een sector toekomstbestendig. JongBLN heeft een open vizier naar de toekomst en vindt het daarom belangrijk alert te zijn op innovatiekansen die zich voordoen. Wat is jouw mening? Herken jij je in de speerpunten? Of mis je nog bepaalde zaken? We horen het graag van je! Klik hier om jouw suggesties voor speerpunten aan ons door te geven. Sluit je aan! Wil je samen met ons écht verschil maken en meewerken aan het professionaliseren van onze mooie sector? Word dan lid van jongbln. Lidmaatschap is interessant voor: (toekomstig) eigenaren of managers van een onderneming in de binnenvaart sector; Professionals die geen ondernemer zijn, maar wel dagelijks nauw betrokken zijn bij de binnenvaart; Professionals jonger dan 40 jaar. Samen met jou denken we graag na over vernieuwingsmogelijkheden voor de branche, maar ook over opties voor verjongen van personeel, middelen en materiaal. We hebben een toekomst vol kansen voor de boeg! Aanmelden Geïnteresseerd? Meld je dan nu hier aan! De bijdrage voor 2015 is 25,- voor niet BLN-leden. Leden van BLN-Koninklijke Schuttevaer kunnen zich gratis aansluiten. Het contributiebedrag wordt in overleg met het nieuw te vormen bestuur voor het eerstvolgende volle kalenderjaar definitief vastgesteld. Nieuwe publicatie ING Economisch Bureau Binnenvaart gaat vooruit, maar blijft het verleden meetorsen Vooruitgang transportsector steunt volledig op volume Eerder constateerden we dat bedrijven in transport en logistiek dit jaar de ruimte krijgen om aan rentabiliteitsverbetering te

4 werken. De sector groeit echter uitsluitend op volume. Al langere tijd stijgen de tarieven nauwelijks. Het afgelopen jaar werd dit (deels) ingegeven door de daling van de brandstofprijzen. Binnenvaart profiteert van aantrekkend volume, maar impact is gering De binnenvaart blijft last houden het verleden. De vrachtvolumes ontwikkelen zich in totaliteit redelijk goed in 2015, maar dit weegt niet op tegen de ontstane overcapaciteit, die boven de versnipperde markt blijft hangen. Hierdoor zal de totale omzet dit jaar opnieuw niet aan herstel toe komen. Onder het sectorgemiddelde schuilen wel flinke onderlinge verschillen. Zo presteert de droge ladingvaart nu substantieel beter dan de tankvaart, waar dat eerder andersom was. En daarnaast kent vrijwel elk segment opvallend genoeg ook bedrijven die het redelijk goed doen. Lees hier het complete nieuwsbericht. Meer informatie Gezocht: innovatieve bedrijfsmiddelen voor Energie Investeri ngsaftrek Ondernemers kunnen fiscaal voordeel ontvangen als zij investeren in bepaalde brandstofbesparende maatregelen. Voorwaarde is dat de maatregel in kwestie voorkomt op de lijst van de Energie Investeringsaftrek (EIA). Voor binnenvaartondernemers gaat het daarbij om investeringen in bijvoorbeeld spudpalen, een energiezuinige motor of een intrekbaar tunnelsysteem. Maar deze EIA-lijst kan mogelijk verder worden uitgebreid. De lijst met specifieke bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor extra aftrek wordt elk jaar opnieuw vastgesteld door de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Voor binnenvaartondernemers én maritieme toeleveranciers ligt hier dus een kans om energiezuinige producten aan te melden. Goedgekeurde bedrijfsmiddelen komen in aanmerking voor aftrek van 41,5% van de investeringskosten bovenop de gebruikelijke afschrijving. Het netto-voordeel van de Energie Investeringsaftrek bedraagt daarmee circa 10%van de i nvesteri ngskosten. Aanmelden tot 31 augustus a.s. Voor het indienen van een brandstofbesparende techniek voor de EIA-lijst is een speciaal formulier beschikbaar. Klik hier voor het formulier. Lees voor indiening de voorwaarden op de website van RVO, of neem contact op met het klantcontactcenter van RVOvia telefoonnummer En wees er snel bij, want als deadline voor indiening geldt 31 augustus 2015.

5 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Expertise- en InnovatieCentrum EICB, contactpersoon Erwin van der Linden, De website bevat tevens een link naar het voorstelformulier. Nieuwbouw Meppelerdiepsluis De combinatie Strukton Reef (CSR) bouwt in opdracht van Rijkswaterstaat aan de nieuwe Meppelerdiepsluis in Zwartsluis. Via dit bericht informeren wij u over de perioden met mogelijk oponthoud en de stremmingsperioden voor de scheepvaart. We geven u ook alvast de reservedata van de stremmingsperioden door. In aanvang geven wij u alle de tot nu toe geplande data en stremmingsperioden. Er kan natuurlijk, onder invloed van de werkzaamheden, altijd nog iets wijzigen. Lees hier het volledige overzicht. Meer informatie lenvvantoorenbu Droge voeten en een veilige vaart Eemskanaalkade Waterschap Noorderzijlvest en Rijkswaterstaat zijn in juli gestart met het vervangen van ruim 6 kilometer damwanden langs de noordzijde van het Eemskanaal tussen Woltersum en Bronssluis. Dat is belangrijk voor de bescherming van het achterland tegen hoog water en voor een vlotte en veilige doorstroming van de scheepvaart over het druk bevaren kanaal. De nieuwe damwanden zijn met een lengte van 12 meter, langer dan normaal, om de kade ook direct aardbevingsbestendig te maken. Eind 2015 moet het werk klaar zijn.

6 Inhoudsopgave Minst gepeilde diepte Meld je aan voor jongbln Nieuwe publicatie ING Economisch Bureau Gezocht: innovatieve bedrijfsmiddelen voor Energie Investeringsaftrek Nieuwbouw Meppelerdiepsluis Droge voeten en een veilige vaart Eemskanaalkade Stremming Donau door vast gevaren schip EMOvraagt naar gebruik van beladingsmeters Windows 10, BICSupdates en datakosten buitenland Update en aanpassing regeling Duits Minimumloon (MILOG), Stremming Donau door vast gevaren schip In onze nieuwsbrief van vrijdag jl. lieten wij weten dat bij km op de Donau een schip was vast gevaren waardoor de Donau ter hoogte van genoemde kilometer Eerst vandaag is het schip gelicht en los gekomen. Voor beide richtingen zal de scheepvaart tussen kilometer 2282 en 2249,85 met een breedte> 11,45 gehandhaafd blijven. De afvaart was al eerder vrijgegeven op 12---'-a~ugustus. Dit vond

7 rond plaats. Ter hoogte van kilometer 2275,9 wordt de vaargeul gebaggerd. Vanwege de baggerwerkzaamhede n is de rode ton bij genoemde kilometer verlegd. Deze markeert de vaargeul rand en niet de ondiepte. Meer informatie lenyvantoorenburg@bl n.nl., EMO vraagt naar gebruik van beladingsmeters EMO heeft BLN gevraagd het volgende bericht onder de leden te verspreiden. Als gebruik wordt gemaakt van een elektronische niveaumeter of scheepsladi ngmeter, kan eenvoudig worden afgelezen hoeveel tonnen het schip heeft beladen. Het komt nu echter nog vaak voor dat er verschillen bestaan tussen de beladingsmeters van het schip en wat de belader meet. Wanneer de belader beter inzicht krijgt in het aantal beladen tonnen in het schip, ka;_n_z~ij de belading._ ---'

8 beter afstemmen zonder daarbij overbodige nabestellingen te moeten maken. Zo kan de dienstverlening voor en door beide partijen verder worden geoptimaliseerd en geharmoniseerd. Europees Massagoed- Overslagbedrijf B.V. (EMO), is daarom aan het onderzoeken hoe zij beter inzicht kan krijgen in het aantal beladen tonnen in het schip. Hiervoor wil zij inventariseren bij de binnenvaartschippers en rederijen of een dergelijk systeem (elektronische niveaumeter of scheepsladingmeter) gebruikt wordt, zodat zij een goede beslissing zouden kunnen nemen omtrent de eventuele aanschaf van een systeem waarbij zij met toestemming van de schipper de gegevens kunnen uitlezen. Wanneer uw schip of én van uw schepen een beladingsmeter heeft en bij EMO komt voor belading, vragen wij dit kenbaar te maken door een e- mail te sturen naar gj.de. Gelieve hierbij ook aan te geven wat het merk of type is van uw systeem. Alvast bedankt voor uw, m~e~d~ew~e_rk_in~g~. ~

9 Meer informatie Windows 10, BICS-updates en datakosten buitenland Het nieuwe Windows 10 gaat anders om met automatische updates. Dit roept bij sommige BICSgebruikers de vraag op of je niet geconfronteerd kunt worden met hoge data kosten in het buitenland. Een schipper liet BTB weten dat hij, varend in Duitsland, bang is dat hij een automatische update van Bics binnenhaalt, waardoor hij meteen door z'n databundel heen is en/ of een gigantische factuur krijgt. Gebruikers hoeven NIET bang te zijn voor onverwachte hoge datakosten in het buitenland, want BICS zal niet zelfstandig grote softwareupdates uitvoeren. Schippers die vrezen dat BICS(over de grens) automatisch updates binnenhaalt en een forse aanslag op hun databundel doet, kunnen we geruststellen. De BICSgebruiker moet altijd expliciet bevestigen dat een update mag worden uitgevoerd. B_IC.;;_;S~-gebuikers hebben

10 zelf regie over grote updates. Windows 10 verandert dus niets aan het update-gedrag van BICS.Wel is nog enige terughoudendheid gewenst met het gebruik van Windows 10 - hieronder meer hierover. Er zijn echter (kleine) automatische updtates die BICSwel uitvoert. Deze betreffen referentiegegevens, zoals gevaarlijke stoffen lijsten, terminalcoderingen, container- en locatiecodes etc. Het zijn updates van een zeer beperkte omvang. Het is ook uitermate belangrijk dat deze automatisch updates direct kunnen plaatsvinden als ze beschikbaar zijn. Wanneer BICSaan boord werkt met verouderde referentiegegevens, kunnen er problemen ontstaan bij het elektronisch melden bij de vaarwegbeheerder en bij de samenwerking tussen BICSen andere computerprogramma's, zoals stuwagesoftware. Schepen die moeten voldoen aan de elektronische meldplicht, doen er dus verstandig aan er zorg voor te dragen dat hun dataverbinding alti]<.,;,. d -----'

11 zo optimaal mogelijk is. Het gisteren gegeven advies om de dataverbinding in BICS handmatig te blokkeren is, zeker voor schepen die containers vervoeren, niet raadzaam. Het is eigenlijk voor iedere BICS-gebruiker aan te bevelen om de verbindingsstatus alleen in overleg met BICSHelpdesk te wijzigen. Terughoudend met Windows 10 Rijkswaterstaat adviseert BICSgebruikers vooralsnog zeer terughoudend te zijn met het gebruiken van Windows 10 in combinatie met BICS en andere bi nnenvaartsoftware die samenwerkt met BICS. Er wordt nog druk gewerkt aan de correcte samenwerking tussen het gloednieuwe Windows 10 en BICS. Windows 10 wordt formeel nog niet ondersteund door RWS. Er zijn ook gebruikers die problemen et Windows 10 hebben gemeld. BICSHelpdesk zal momenteel nog niet altijd in staat zijn om problemen te verhelpen bij BICSgebuikers die al overgestapt zijn op Windows 10. Tip voor schippers die andere software dan

12 BICSgebruiken voor elektronisch melden, zoals stuwagepakkettten. Vaak is deze software al geschikt voor Windows 10. Vergewis je ervan dat de leverancier van het pakket ook daadwerkelijk ondersteuning biedt als de software gebruikt wordt in combinatie met Windows 10. Dit geldt met name voor iedereen die moet voldoen aan de eisen van de elektronische meldplicht. Klik hier voor de website van BICS. Veilig en goedkoop BICS updaten Je kunt veilig en goedkoop BICS updaten als je gebruik maakt van een Wifi netwerk. In Lobith, IJzendoorn en Haaften kun je voor een 'habbekrats' gebruik maken van Binnenvaartnet-WiFi, om maar eens wat te noemen. In deze overnachtingshavens en op andere Binnenvaartnetlocatie s kun je alle benodigde updates binnenhalen via een stabiele Wifi verbinding. (Bron: Bureau Telematica Binnenvaart) Update en Ioo.o- a_a_np-assing~ I

13 , regeling Duits Minimumloon (MILOG) Op 19 mei 2015 is de Europese Commissie een inbreukprocedure tegen Duitsland gestart. De Commissie onderzoekt of de wijze waarop Duitsland de minimumloonwetgevin g heeft ingevoerd niet indruist tegen het vrij verkeer van goederen in de EU. De Commissie is van mening dat de maatregel onevenredig zwaar indruist tegen dit principe. Duitsland heeft 2 maanden de tijd gekregen om op de formele brief te reageren. Duitsland heeft inmiddels geantwoord. De inhoud van de Duitse reactie is nog niet openbaar. TLN heeft via haar contacten vernomen dat Duitsland voet bij stuk houdt en van mening is dat op alle vormen van transport, zelfs transitovervoer, het minimumloon toegepast dient te worden. Naar verluidt willen beide partijen tot een oplossing komen. Alternatief is namelijk het voor het Hof van Justitie brengen, maar dat kan jaren in,;;;b;;..;:e=s..;,,;;;ulag nemen. In

14 september buigt de Commissie zich verder over de Duitse reactie. Verwachting is dat gezien complexiteit in november pas een reactie van de Commissie komt. (Bron: TLN) Per 1 augustus heeft Duitsland de verordeningen rond het MILOG aangepast. De ze aanpassingen zijn gepubliceerd op Zoll.de. Gelezen kan worden dat de volgende werknemers niet aangemeld hoeven te worden: Werknemers met een vaste aanstelling die meer verdienen dan 2.958,-- bruto per maand. Werknemers die al meer dan 12 maanden in dienst zijn en 2.000, -- per maand of meer verdienen. Betaalde familieleden van de ondernemer, partners, kinderen en ouders. Registratie van werkuren is voor deze werknemers ook niet nodig. Bij controle moet de ondernemer voor deze werknemers wel de omvang van het loon enhetbewi]~'s_v~a_n ~

15 betaling aan te kunnen tonen. Voor werknemer die meer dan 2000 euro en minder dan 2958 euro bruto verdienen moet de betaling van de afgelopen 12 maanden overlegd kunnen worden. In de periode van 12 augustus 2015 van 9.00 uur tot en met 13 augustus 2015 om 18:00 uur onderhoudswerkzaam heden uitgevoerd op het faxapparaat bij de Duitse douane. U wordt geadviseerd uw meldingen pas op 14 augustus te faxen. Meer informatie peterschaberg@bln. nl.

Koninklijke Schuttevaer-BLN

Koninklijke Schuttevaer-BLN Koninklijke Schuttevaer-BLN Schriftelijke inspectie ARBO zorg Menig binnenvaartondernemer heeft de laatste weken een brief ontvangen van de inspectie SZW (Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid)

Nadere informatie

BICS Instructiekaart E-MELDPLICHT MET BICS 4.00. E-MELDPLICHT met BICS 4.00. Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. Instructies Melden met BICS

BICS Instructiekaart E-MELDPLICHT MET BICS 4.00. E-MELDPLICHT met BICS 4.00. Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. Instructies Melden met BICS BICS Instructiekaart E-MELDPLICHT MET BICS 4.00 Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. 1 Dit document bevat de beknopte (werk)instructies voor schippers die moeten voldoen aan de meldplicht (m.n. de elektronische

Nadere informatie

Dat wordt allemaal mogelijk als de actuele waterstand in de rivieren en kanalen continue gemeten wordt en op heel veel posities.

Dat wordt allemaal mogelijk als de actuele waterstand in de rivieren en kanalen continue gemeten wordt en op heel veel posities. CoVadem Altijd een betrouwbare en actuele MGD (minst gepeilde diepte) hebben, ook buiten Nederland. Precies weten hoeveel lading je kan meenemen. Slim de vaarsnelheid aanpassen aan de verwachte hoeveelheid

Nadere informatie

RIS richtlijn. River Information Services

RIS richtlijn. River Information Services RIS richtlijn 20 oktober 2005 Annick Javor RIS richtlijn River Information Services Doel van RIS Ondersteuning van het binnenvaartvervoer inzake: veiligheid beveiliging doeltreffendheid milieuvriendelijkheid

Nadere informatie

Resultaten enquête: ICT in de binnenvaart

Resultaten enquête: ICT in de binnenvaart Resultaten enquête: ICT in de binnenvaart De binnenvaartondernemer Profiel Gebruik ICT ICT-maturiteit Nood aan online informatie RIS De bevrachter Profiel Gebruik ICT Nood aan online informatie RIS Conclusies

Nadere informatie

Congestie ECT Terminal

Congestie ECT Terminal Koninklijke Schuttevaer-BLN Congestie ECT Terminal BLN-Koninklijke Schuttevaer krijgt de afgelopen tijd veel vragen van leden en media over de ontstane situatie in de Rotterdamse haven. Vooralsnog ziet

Nadere informatie

Overnachtingshaven Lobith

Overnachtingshaven Lobith Koninklijke Schuttevaer Vasteland 12e - 3011 BL RotterdamPostbus 23415 3001 KK Rotterdam T +31 10 412 91 36 F +31 10 433 09 18 I www.koninklijkeschuttevaer.nl Overnachtingshaven Lobith Onderwerp: 18 maart

Nadere informatie

Veilig varen doen we samen

Veilig varen doen we samen 10 gouden tips voor roeiers Veilig varen doen we samen Roeien op de Geldersche IJssel, Neder-Rijn, Lek, Pannerdensch Kanaal, Twentekanalen, Zwarte Water, Zwolle-IJsselkanaal en Meppelerdiep Veilig roeien

Nadere informatie

~~:-- BLN -I Koninklijke Schuttevaer I

~~:-- BLN -I Koninklijke Schuttevaer I ..., tt. 1';;S1~~I.... 11',,,.. '-'~J!I... ~~:-- BLN -I Koninklijke Schuttevaer I Reminder: Onderzoek financieringsbehoefte innovatie en modernisering binnenvaart Eerder hebben we u geïnformeerd over een

Nadere informatie

Hierbij bied ik u de antwoorden aan op de vragen die door Kamerlid dhr. Smaling van de SP zijn gesteld op 4 februari 2014.

Hierbij bied ik u de antwoorden aan op de vragen die door Kamerlid dhr. Smaling van de SP zijn gesteld op 4 februari 2014. De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag Uw kenmerk 2014Z01908 Datum 19 februari 2014 Onderwerp

Nadere informatie

Technische analyse waterstanden op de Waal Cornelis van Dorsser & Marleen Buitendijk 8 oktober 2018

Technische analyse waterstanden op de Waal Cornelis van Dorsser & Marleen Buitendijk 8 oktober 2018 Hoogteligging rivier te Lobith (cm t.o.v. NAP) Technische analyse waterstanden op de Waal Cornelis van Dorsser & Marleen Buitendijk 8 oktober 2018 Al lange tijd ontvangen wij klachten van binnenvaartschippers

Nadere informatie

User Day 2016 TCS990. Hildegard Castricum 25 januari 2016 VERTROUWELIJK 1 USER DAY 2016

User Day 2016 TCS990. Hildegard Castricum 25 januari 2016 VERTROUWELIJK 1 USER DAY 2016 User Day 2016 TCS990 Hildegard Castricum 25 januari 2016 1 USER DAY 2016 Welkom op de User day TCS990 Wij informeren u over nieuwe ontwikkelingen Wij informeren u over mogelijkheden bedienpanelen U kunt

Nadere informatie

Enquête: AIS in de binnenvaart

Enquête: AIS in de binnenvaart Enquête: AIS in de binnenvaart Pagina 1 Enquête: AIS in de binnenvaart A. Contactgegevens Naam... Voornaam... Geboortejaar... Geslacht M V Straat+ nummer+ bus... Postcode + gemeente... Telefoonnummer...

Nadere informatie

Toestemmingsformulier Pilots VCM en CoRISMa

Toestemmingsformulier Pilots VCM en CoRISMa Toestemmingsformulier Pilot VCM en CoRISMa Toestemmingsformulier Pilots VCM en CoRISMa U heeft aangegeven te willen deelnemen aan de pilot Verkeersmanagement Centrale van Morgen (VCM). Hartelijk dank dat

Nadere informatie

Op naar minder risico's op vaarwegen

Op naar minder risico's op vaarwegen Dimitri van der Heiden Senior adviseur Nautische Veiligheid en Crisismanagement Water, Verkeer & Leefomgeving Welkom bij het Relevant Congres! Voordat we van wal steken, eerst wat vragen om de groep te

Nadere informatie

~~:-- BLN I Koninklijke Schuttevaer-BLN I

~~:-- BLN I Koninklijke Schuttevaer-BLN I ..., tt. 1';;S1~~I.... 11',,,.. '-'~J!I... ~~:-- BLN I Koninklijke Schuttevaer-BLN I ot1,~!!j.l!!!o!2 Beleid en bestuur ledengroep Containervaart Het bestuur van de ledengroep containervaart werkt aan

Nadere informatie

Save the date: tweede Algemene Ledenvergadering BLN- Koninklijke Schuttevaer

Save the date: tweede Algemene Ledenvergadering BLN- Koninklijke Schuttevaer Koninklijke Schuttevaer-BLN Save the date: tweede Algemene Ledenvergadering BLN- Koninklijke Schuttevaer Tijdens de Algemene Ledenvergadering van BLN-Koninklijke Schuttevaer afgelopen maandag in Arnhem

Nadere informatie

SOS formulier versie 4.1.0 Voor het rapporteren van een afgehandeld scheepsongeval of ander voorval te water.

SOS formulier versie 4.1.0 Voor het rapporteren van een afgehandeld scheepsongeval of ander voorval te water. SOS formulier versie 4.1.0 Voor het rapporteren van een afgehandeld scheepsongeval of ander voorval te water. Met het formulier moet u een scheepsongeval of ander voorval te water melden. Indien nodig,

Nadere informatie

BLN- & 1. AANMELDEN AAN DE SLUIS VAN TERNEUZEN

BLN- & 1. AANMELDEN AAN DE SLUIS VAN TERNEUZEN De planningstool Binnenvaart Terneuzen is een initiatief van Zeeland Seaports, Havenbedrijf Gent, Kenniscentrum Binnenvaart Vlaanderen, Koninklijke BLN- Schuttevaer, Maritieme Dienstverlening & Kust en

Nadere informatie

LAGE WATERSTAND IN DE RIJN

LAGE WATERSTAND IN DE RIJN LESBRIEF LAGE WATERSTAND IN DE RIJN Inleiding In de winter kende de Rijn een hoge waterstand door de relatief hoge temperaturen in noordwest Europa. In de zomer van 2018 was relatief warm en er viel weinig

Nadere informatie

Terugblik Algemene Ledenvergadering BLN-Koninklijke Schuttevaer

Terugblik Algemene Ledenvergadering BLN-Koninklijke Schuttevaer Koninklijke Schuttevaer-BLN Terugblik Algemene Ledenvergadering BLN-Koninklijke Schuttevaer Gisteren vond in Hotel Arnhem de eerste Algemene Ledenvergadering van BLN-Koninklijke Schuttevaer plaats. De

Nadere informatie

Bezoek BLN-Koninklijke Schuttevaer tijdens de vakbeurs Shipping Technics Logistics op 30 september en 1 oktober in Kalkar

Bezoek BLN-Koninklijke Schuttevaer tijdens de vakbeurs Shipping Technics Logistics op 30 september en 1 oktober in Kalkar Koninklijke Schuttevaer-BLN Bezoek BLN-Koninklijke Schuttevaer tijdens de vakbeurs Shipping Technics Logistics op 30 september en 1 oktober in Kalkar BLN-Koninklijke Schuttevaer is prominent aanwezig tijdens

Nadere informatie

LAGE WATERSTAND IN DE RIJN

LAGE WATERSTAND IN DE RIJN ANTWOORDEN LAGE WATERSTAND IN DE RIJN Inleiding In de winter kende de Rijn een hoge waterstand door de relatief hoge temperaturen in noordwest Europa. In de zomer van 2018 was relatief warm en er viel

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

ScheepvaartVerkeersCentrum

ScheepvaartVerkeersCentrum ScheepvaartVerkeersCentrum Het landelijk ScheepvaartVerkeersCentrum (SVC) is onderdeel van Rijkswaterstaat en werkt aan uniform en optimaal management van het scheepvaartverkeer op de Rijkswateren in Nederland.

Nadere informatie

TERUGBLIK & VOORUITBLIK. BLN-Koninklijke Schuttevaer Dé ketenbrede brancheorganisatie ván en vóór de binnenvaart

TERUGBLIK & VOORUITBLIK. BLN-Koninklijke Schuttevaer Dé ketenbrede brancheorganisatie ván en vóór de binnenvaart TERUGBLIK & BLN-Koninklijke Schuttevaer Dé ketenbrede brancheorganisatie ván en vóór de binnenvaart SINDS DE START Volledige integratie BBU 5 sept 2013 3 feb 2014 14 april 2014 21 mei 2014 17 nov. 2014

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Verwachtingen van reddingsvesten met AIS

Verwachtingen van reddingsvesten met AIS Koninklijke Schuttevaer-BLN Verwachtingen van reddingsvesten met AIS Eén van de belangrijke speerpunten in het beleid van BLN is veiligheid. In het kader van de man overboord problematiek, promoten en

Nadere informatie

Stappenplan GS1 Data Source voor leveranciers in de sector doe-het-zelf- en tuin die aansluiten op de datapool Datum: 14 juli 2015, versienummer 1.

Stappenplan GS1 Data Source voor leveranciers in de sector doe-het-zelf- en tuin die aansluiten op de datapool Datum: 14 juli 2015, versienummer 1. Stappenplan GS1 Data Source voor leveranciers in de sector doe-het-zelf- en tuin die aansluiten op de datapool Datum: 14 juli 2015, versienummer 1.0 Inhoud 1 Aanmelden 4 2 Training volgen 4 3 Betalen +

Nadere informatie

E-mailmarketing Do s & Don ts MailPlus & Kittyhawk

E-mailmarketing Do s & Don ts MailPlus & Kittyhawk E-mailmarketing Do s & Don ts MailPlus & Kittyhawk Even Wat is voorstellen e-mailmarketing Loek Balvers Partner Managers bij MailPlus 06-40240261 / SMS loek@mailplus.nl 079 3631217 facebook.com/mailplusnl

Nadere informatie

Watermanagement en het stuwensemble Nederrijn en Lek. Voldoende zoetwater, bevaarbare rivieren

Watermanagement en het stuwensemble Nederrijn en Lek. Voldoende zoetwater, bevaarbare rivieren Watermanagement en het stuwensemble Nederrijn en Lek Voldoende zoetwater, bevaarbare rivieren Rijkswaterstaat beheert de grote rivieren in Nederland. Het stuwensemble Nederrijn en Lek speelt hierin een

Nadere informatie

novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart Maritiem 2016/2017

novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart Maritiem 2016/2017 novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart Maritiem 2016/2017 Later hoop ik een heel goede kapitein te worden. In die functie run ik zelfstandig een heel bedrijf, in de vorm van een schip. Dat houdt

Nadere informatie

Vul vandaag nog deze ICT enquête in, er worden 10 prijzen verloot! Tot 25 december 2015 kan de ingevulde enquête worden terug bezorgd via:

Vul vandaag nog deze ICT enquête in, er worden 10 prijzen verloot! Tot 25 december 2015 kan de ingevulde enquête worden terug bezorgd via: Contact: Annick vor annickjavor@binnenvaart.be +32 11 23 06 06 Hasselt, 16 november 2015 Onderwerp: Enquête ICT in de binnenvaart Geachte heer/mevrouw, Om het gebruik van ICT (Informatie- en Communicatie

Nadere informatie

HANDHAVING IN DE BINNENVAART - TOEZICHT, EEN LAST?

HANDHAVING IN DE BINNENVAART - TOEZICHT, EEN LAST? HANDHAVING IN DE BINNENVAART - TOEZICHT, EEN LAST? Ing. Robert Tieman Secretaris veiligheid en milieu Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart Vasteland 12e 3011 BL Rotterdam Inleiding De noodzaak

Nadere informatie

Privacy en cookie policy

Privacy en cookie policy Privacy en cookie policy Deze privacy en cookie policy is van toepassing op (voormalige) klanten, prospects, leveranciers en bezoekers van alle door Hovago Cranes B.V. beheerde (mobiele) websites (www.hovago.com

Nadere informatie

Planning sluizen Terneuzen: Vragen en Antwoorden

Planning sluizen Terneuzen: Vragen en Antwoorden Planning sluizen Terneuzen: Vragen en Antwoorden Hoe werkt de planning van de sluizen in Terneuzen? Wanneer moet ik me melden? Hoe kan ik me elektronisch melden? Kan ik ook nog melden via de marifoon?

Nadere informatie

Vanaf 1 juni 2019 aanmelden voor toepassing nieuwe kleine ondernemersregeling BTW per 1 januari 2020 De eenmanszaak, maatschap en VOF die in Nederland

Vanaf 1 juni 2019 aanmelden voor toepassing nieuwe kleine ondernemersregeling BTW per 1 januari 2020 De eenmanszaak, maatschap en VOF die in Nederland Vanaf 1 juni 2019 aanmelden voor toepassing nieuwe kleine ondernemersregeling BTW per 1 januari 2020 De eenmanszaak, maatschap en VOF die in Nederland gevestigd zijn met een beperkt af te dragen bedrag

Nadere informatie

Een website bouwen. ONDERDEEL VAN www.pep-eboek.nl, De praktische gids voor organisaties die met vrijwilligers werken

Een website bouwen. ONDERDEEL VAN www.pep-eboek.nl, De praktische gids voor organisaties die met vrijwilligers werken Een website bouwen Bijna iedere organisatie heeft tegenwoordig een website. Maak uw website zo laagdrempelig en aantrekkelijk mogelijk en zorg ook voor een goede vindbaarheid. Dat begint al bij de bouw

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Fairway Information Services

Fairway Information Services Fairway Information Services Nautische data op orde en uniform ontsloten! Paul van der Maat Mei 2018 1 Wat weet u al over RIS en/of FIS? 2 De aanleiding Waarom data op orde? De (eind)gebruiker wil juiste

Nadere informatie

SafeSeaNet Infodag. Ontwikkelingen Richtlijn 2010/65/EG: Maritiem Single Window

SafeSeaNet Infodag. Ontwikkelingen Richtlijn 2010/65/EG: Maritiem Single Window SafeSeaNet Infodag Ontwikkelingen Richtlijn 2010/65/EG: Maritiem Single Window Rijkswaterstaat Scheepvaartverkeerscentrum (SVC) & Directoraat-Generaal Luchtvaart en Maritieme Zaken, Afd. Zeevaart Aanleiding

Nadere informatie

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 Dashboards in Google Analytics Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 2. Hoe stel je dashboards in?... 6 3. Praktische voorbeelden van dashboards... 12 4. Afsluitende tips... 26 Inleiding In Google Analytics

Nadere informatie

Wilhelminakanaal. Koninklijke Schuttevaer-BLN. Regulaties

Wilhelminakanaal. Koninklijke Schuttevaer-BLN. Regulaties Koninklijke Schuttevaer-BLN Stremmingen en regulaties Oude Maas i.v.m. Botlekbrug Wellicht heeft u het al vernomen maar genoemde stremmingen zijn nogal ingrijpend, derhalve besteden wij hier nogmaals aandacht

Nadere informatie

Koninklijke Schuttevaer-BLN

Koninklijke Schuttevaer-BLN Koninklijke Schuttevaer-BLN Beste leden, Hierbij de BLN / BLN-Koninklijke Schuttevaer nieuwsbrief met het volgende nieuws: 1. Wesel Dattelnkanaal; kleine sluizen gestremd vanwege personeelsgebrek 2. Amsterdam

Nadere informatie

Koninklijke Schuttevaer-BLN

Koninklijke Schuttevaer-BLN Koninklijke Schuttevaer-BLN Stand van zaken Duits Minimumloon Duitsland heeft op 1 januari 2015 een wettelijk minimumloon (Mindestlohn) ingevoerd. De hoogte bedraagt 8,50 bruto per uur. Het minimumloon

Nadere informatie

Digitale Transformatie van de Binnenvaart en het belang voor de BV Nederland

Digitale Transformatie van de Binnenvaart en het belang voor de BV Nederland Digitale Transformatie van de Binnenvaart en het belang voor de BV Nederland RPPC Voorjaarslezing Ries Bode Voorzitter Bureau Telematica Binnenvaart Rotterdam, 23 mei 2017 Bureau Telematica Binnenvaart

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Planstudie Paddepoelsterbrug Steller Jeanet Halsema De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon 050-3678865 Bijlage(n) 0 Ons kenmerk 6261150 Datum Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie

Monitoring. Voorkomen is beter dan genezen! Kon ik maar in de toekomst kijken!

Monitoring. Voorkomen is beter dan genezen! Kon ik maar in de toekomst kijken! Monitoring ieder bedrijf heeft te maken met IT. IT is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de bedrijfsvoering. Binnen het MKB zijn de bedrijven vaak te klein om de benodigde specifieke IT kennis in

Nadere informatie

Hypernode Certificering

Hypernode Certificering Hypernode Certificering Programma-informatie De voordelen 3 De criteria 4 De procedure 5 Meld je aan 6 FAQ 7 Hypernode certificering Maar liefst 65% van de Nederlandse Magento agencies werkt met het door

Nadere informatie

Zie laatste pagina. Datum Locatie Steller 12 december 2017 Paleis Stadhouderlijk Hof Bas Lodder

Zie laatste pagina. Datum Locatie Steller 12 december 2017 Paleis Stadhouderlijk Hof Bas Lodder Naam bijeenkomst Gebiedssessie Leeuwarden/ Franeker/ Harlingen Aanwezig Zie laatste pagina Afschrift aan Afwezig - - Datum Locatie Steller 12 december 2017 Paleis Stadhouderlijk Hof Bas Lodder Aftrap Robert

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2005

Nieuwsbrief Oktober 2005 De Maand september: Positief zijn kan (mag) weer! Ook kleinere ondernemers kijken weer met een positiever gevoel naar de economische ontwikkelingen. In de bouwwereld hebben de architecten deze zomer al

Nadere informatie

Voorwaarden en licentieovereenkomst voor gebruikers van Vodafone Contacts

Voorwaarden en licentieovereenkomst voor gebruikers van Vodafone Contacts Voorwaarden en licentieovereenkomst voor gebruikers van Vodafone Contacts Dit is een licentieovereenkomst tussen jou, de eindgebruiker van Vodafone Contacts, en Vodafone voor het gebruik van de Vodafone

Nadere informatie

Informatietechnologie / meldsystemen gevaarlijke stoffen vanuit het perspectief van de vaarwegbeheerder

Informatietechnologie / meldsystemen gevaarlijke stoffen vanuit het perspectief van de vaarwegbeheerder Informatietechnologie / meldsystemen gevaarlijke stoffen vanuit het perspectief van de vaarwegbeheerder Jos van Splunder Senior Adviseur Scheepvaartverkeerscentrum SVC 21 oktober 2011 Elektronisch Melden,

Nadere informatie

Communicatie bij implementatie

Communicatie bij implementatie Communicatie bij implementatie Hoe je met een duidelijk communicatieplan software-implementaties positief beïnvloedt Een software systeem implementeren heeft, naast de nodige technische uitdagingen, ook

Nadere informatie

Aan de slag met IVZO.net

Aan de slag met IVZO.net Aan de slag met IVZO.net Inhoud Wat is IVZO.net?...1 Account aanmaken... 1 Stap 1: voor de eerste keer aanmelden... 1 Stap 2: profiel invullen... 3 Mijn dashboard... 3 Taakondersteuning voor uw thema...

Nadere informatie

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven Wij maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN Waar mensen elkaar ontmoeten, ontstaan als vanzelf nieuwe netwerken en initiatieven. Inwoners die met elkaar samenwerken.

Nadere informatie

Amsterdam,dinsdag 11 juni 2013. Onderwerp: aanmelding digitale Nationale Bioscoopbon. Geacht NVB lid,

Amsterdam,dinsdag 11 juni 2013. Onderwerp: aanmelding digitale Nationale Bioscoopbon. Geacht NVB lid, Amsterdam,dinsdag 11 juni 2013 Onderwerp: aanmelding digitale Nationale Bioscoopbon Geacht NVB lid, Eind september 2013 introduceert de NVB de digitale Nationale Bioscoopbon! Vanaf dat moment zal de papieren

Nadere informatie

Hoe sportief is uw organisatie?

Hoe sportief is uw organisatie? Nationaal HR onderzoek Hoe sportief is uw organisatie? door en Hilversum, mei 2006 SportiefLeven.nl P&Oactueel Marco Schreurs (Oprichter) Seb van der Kaaden (Uitgever) Calandstraat 14 Postbus 16500 1222

Nadere informatie

S(~DI~PI~N. NIEUWSIJlUEf NUMMElt 11,.JULI 2015

S(~DI~PI~N. NIEUWSIJlUEf NUMMElt 11,.JULI 2015 S(~DI~PI~N IN}IOUD Het roer gaat om Oproep De Droom van de schepencarrousel Doelstellingen Markante schepen in beweging Professionaliseren Nieuwe schepen Schepen carrousel en social media Donateur worden

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

.-~~I~ - ~-:.., aln O~"~--~..

.-~~I~ - ~-:.., aln O~~--~.. .-~~I~..., tt.... 11',,,.. 1';;S1~~I.,-,~~ flit.. - ~-:.., aln Koninklijke Schuttevaer-BLN _,!IiJl t'\.j the Blue Road O~"~--~.. Update Nationale Nederlanden gelden Graag stellen we u op de hoogte van

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Hypernode Certificering. Programma-informatie

Hypernode Certificering. Programma-informatie Hypernode Certificering Programma-informatie De voordelen 3 De criteria 4 De procedure 5 Meld je aan 6 FAQ 7 www.byte.nl - support@byte.nl - tel: +31 20 521 6226 - pagina 1 Hypernode certificering Maar

Nadere informatie

nv De Scheepvaart is er voor jou Werk mee aan een betere dienstverlening

nv De Scheepvaart is er voor jou Werk mee aan een betere dienstverlening nv De Scheepvaart is er voor jou Werk mee aan een betere dienstverlening Door vlotte en veilige wateren Als schipper vaar je dagelijks door vlotte en veilige wateren. Daar staat nv De Scheepvaart garant

Nadere informatie

Anne Schreurs NHTV, Breda Management Toerisme

Anne Schreurs NHTV, Breda Management Toerisme Anne Schreurs NHTV, Breda Management Toerisme PROBLEEMANALYSE Management probleem: De ondernemers in de binnenstad van Roermond worden geïnformeerd door Stichting Citymanagement Roermond in samenwerking

Nadere informatie

Handreiking Transportmeldingen EVOA

Handreiking Transportmeldingen EVOA Handreiking Transportmeldingen EVOA Verordening (EG) 1013/2006 Pagina 1 van 1 HANDREIKING TRANSPORTMELDINGEN EVOA Colofon Projectnaam Handreiking Transportmeldingen EVOA Versienummer Versie 1, november

Nadere informatie

Rijnstate Virtueel Spreekuur

Rijnstate Virtueel Spreekuur Rijnstate Virtueel Spreekuur Persoonlijk contact met uw arts vanuit huis U bent door uw arts uitgenodigd voor een digitaal consult via Rijnstate Virtueel Spreekuur. In deze folder leggen we uit wat een

Nadere informatie

Oproep per specifieke mailing (30 januari 2013) en in de maandelijke nieuwsbrief als reminder (7 februari 2013) onder 145 leden

Oproep per specifieke mailing (30 januari 2013) en in de maandelijke nieuwsbrief als reminder (7 februari 2013) onder 145 leden Enquête 2013 Verspreiding: Oproep per specifieke mailing (30 januari 2013) en in de maandelijke nieuwsbrief als reminder (7 februari 2013) onder 145 leden Periode: 30 januari 2013 tot 15 februari 2013

Nadere informatie

De juiste stap naar een bewezen formule

De juiste stap naar een bewezen formule De juiste stap naar een bewezen formule Bij OAMKB onderneem je het ervan 1. Je kantoor toekomstbestendig geautomatiseerd 2. Sterke formule geeft klanttevredenheid 9+ 3. Duidelijk onderscheidend trekt meer

Nadere informatie

Themamiddag ADN Transport van gevaarlijke stoffen per containerbinnenvaart 21 september 2011

Themamiddag ADN Transport van gevaarlijke stoffen per containerbinnenvaart 21 september 2011 Themamiddag ADN Transport van gevaarlijke stoffen per containerbinnenvaart 21 september 2011 1 REAKTIE B.V. Consultant Veiligheidsadviseur Opleidingen gevaarlijke stoffen Verkoop veiligheidsartikelen Advies

Nadere informatie

De binnenvaartpool. Structuurverandering in het segment van de grote drogeladingbinnenvaartschepen

De binnenvaartpool. Structuurverandering in het segment van de grote drogeladingbinnenvaartschepen De binnenvaartpool Structuurverandering in het segment van de grote drogeladingbinnenvaartschepen Edwin van Hassel DLC Gorinchem 24-1-2014 Inhoud - Probleemstelling - Waarom pools? - Pools als onderdeel

Nadere informatie

~~~,ain I Koninklijke Schuttevaer-BLN I

~~~,ain I Koninklijke Schuttevaer-BLN I ..., tt. 1';;S1~~I.... 11',,,.. '-'~J!I... ~~~,ain I Koninklijke Schuttevaer-BLN I _,!IiJl t'\.j the Blue Road O~"~--~.. Man overboord project ondergebracht bij het Platform Zero Incidents BLN-Koninklijke

Nadere informatie

BELEIDSPLAN BUREAU TELEMATICA BINNENVAART. Digitale Transformatie Binnenvaart, Vaarwegen en Logistiek

BELEIDSPLAN BUREAU TELEMATICA BINNENVAART. Digitale Transformatie Binnenvaart, Vaarwegen en Logistiek BELEIDSPLAN BUREAU TELEMATICA BINNENVAART Digitale Transformatie Binnenvaart, Vaarwegen en Logistiek Rotterdam, 28 augustus 2017 1 INLEIDING WIE ZIJN WIJ Bureau Telematica Binnenvaart (BTB) is het kennis-

Nadere informatie

Bemmel Container Service b.v. PRIVACY VERKLARING VERSIE 1, 25 mei 2018

Bemmel Container Service b.v. PRIVACY VERKLARING VERSIE 1, 25 mei 2018 Bemmel Container Service b.v. PRIVACY VERKLARING VERSIE 1, 25 mei 2018 Bemmel Container Service b.v. neemt alle zorgvuldigheid in acht bij het samenstellen en onderhouden van het Handboek Privacy en maakt

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie AH

Haalbaarheidsstudie AH Januari 2016 Nieuwsbrief Bruisend Dorpshart Heeze Raadsbesluit 9 mei 2016 over haalbaarheid locatie naast het gemeentehuis Haalbaarheidsstudie AH Start Centrumvisie 3 december 2013 Opstellen Centrumvisie

Nadere informatie

Dé ketenbrede branchevereniging ván en vóór de binnenvaart

Dé ketenbrede branchevereniging ván en vóór de binnenvaart Dé ketenbrede branchevereniging ván en vóór de binnenvaart Ik ben BLN, omdat ik het belangrijk vind dat we onze eigen identiteit kunnen behouden, maar wel als overkoepelende organisatie met één stem in

Nadere informatie

Cookiebeleid: Privacybeleid:

Cookiebeleid: Privacybeleid: Cookiebeleid: Om je meer service te bieden bij het bezoeken van websites maken de meeste sites gebruik van cookies. Dat zijn handige technieken die informatie verzamelen en gebruiken. Websites worden daardoor

Nadere informatie

Rijnstate Virtueel Spreekuur

Rijnstate Virtueel Spreekuur Rijnstate Virtueel Spreekuur Persoonlijk contact met uw arts vanuit huis U bent door uw arts uitgenodigd voor een digitaal consult via Rijnstate Virtueel Spreekuur. In deze folder leggen we uit wat een

Nadere informatie

Tarieven Schuttevaer.nl

Tarieven Schuttevaer.nl Tarieven Schuttevaer.nl Maritiem nieuws, praktijkverhalen, vervoermarkt, varend ondernemerschap, achtergronden, visserij, scheepsbouw, zeevaart, binnenvaart, techniek en toelevering, dossiers, nautisch-technisch

Nadere informatie

Lange termijn strategiën om meer vervoer over water te stimuleren. C.J. De Vries Koninklijke Schuttevaer/Bureau Voorlichting Binnenvaart

Lange termijn strategiën om meer vervoer over water te stimuleren. C.J. De Vries Koninklijke Schuttevaer/Bureau Voorlichting Binnenvaart Lange termijn strategiën om meer vervoer over water te stimuleren C.J. De Vries Koninklijke Schuttevaer/Bureau Voorlichting Binnenvaart Vijf manieren om binnenvaart te bevorderen 1. Het havenalliantiemodel

Nadere informatie

Minimumloon in Europa Duitsland - Mindestlohngesetz Noorwegen

Minimumloon in Europa Duitsland - Mindestlohngesetz Noorwegen Minimumloon in Europa Op 13 mei 2014 heeft de Europe Commissie de Handhavingsrichtlijn aangenomen. Deze nieuwe richtlijn moet de praktische uitvoering, toepassing en handhaving van de detacheringrichtlijn

Nadere informatie

Uw gemeente en Ondernemersplein.nl: samen voor ondernemers

Uw gemeente en Ondernemersplein.nl: samen voor ondernemers Uw gemeente en Ondernemersplein.nl: samen voor ondernemers Als gemeente bent u geïnformeerd over de aansluiting van Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) bij Ondernemersplein. Deze toelichtende bijlage

Nadere informatie

meezeilen.nl : het internetknooppunt voor de nederlandse beroepszeilvaart

meezeilen.nl : het internetknooppunt voor de nederlandse beroepszeilvaart : het internetknooppunt voor de nederlandse beroepszeilvaart is het internetknooppunt voor de beroepszeilvaart in Nederland. Een knooppunt waar informatie samenkomt en vervolgens op verschillende manieren

Nadere informatie

Back-up procedure. Melding Schip Haven van Rotterdam. Bezoek Schip. Contact. Het Port Community System (PCS) is niet beschikbaar

Back-up procedure. Melding Schip Haven van Rotterdam. Bezoek Schip. Contact. Het Port Community System (PCS) is niet beschikbaar 4 Melding Schip Haven van Rotterdam System Interface Web Interface De procedure is generiek. Het Port Community System (PCS) is niet beschikbaar Hoe te handelen tijdens de storing? U dient zelf te controleren

Nadere informatie

De elektronische meldplicht, deze regeling wordt voor Nederland uitgewerkt in twee reglementen, namelijk:

De elektronische meldplicht, deze regeling wordt voor Nederland uitgewerkt in twee reglementen, namelijk: Frequent gestelde vragen en antwoorden De elektronische meldplicht De elektronische meldplicht, deze regeling wordt voor Nederland uitgewerkt in twee reglementen, namelijk: - Het Rijnvaartpolitiereglement

Nadere informatie

Gezamenlijke Bekendmaking

Gezamenlijke Bekendmaking Gezamenlijke Bekendmaking nr. 04-2015 Gebruik van AlS De Nederlandse Rijkshavenmeester Westerschelde en de Vlaamse Administrateur-generaal van het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust maken

Nadere informatie

De regeling is al goedgekeurd voor 2013. Voor 2014 maakt deze deel uit van het Belastingplan, wat nog moet worden goedgekeurd.

De regeling is al goedgekeurd voor 2013. Voor 2014 maakt deze deel uit van het Belastingplan, wat nog moet worden goedgekeurd. Particulier Toeslagen op tijd aanvragen Zorg ervoor dat de toeslagen op tijd worden aangevraagd. Als de deadline gepasseerd is heeft u geen recht meer op uitbetaling. Als u bij ons op de uitstellijst staat

Nadere informatie

Succesvol Gevonden Worden Op Internet. Workshop MYbusinessmedia 7 mei 2009 Gorinchem

Succesvol Gevonden Worden Op Internet. Workshop MYbusinessmedia 7 mei 2009 Gorinchem Succesvol Gevonden Worden Op Internet Workshop MYbusinessmedia 7 mei 2009 Gorinchem 1 Succesvol Gevonden Worden Op Internet Welkom! Strategie MYbusinessmedia: Online First Resultaat: in een jaar naar 1,7

Nadere informatie

novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart MARITIEM 2018/2019

novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart MARITIEM 2018/2019 novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart MARITIEM 2018/2019 We maken op school veel sommen. Daarnaast doe je veel met je handen. Je leert een compressor uit elkaar halen en hoe een grote motor werkt.

Nadere informatie

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer 10 GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer www.fokjeritsma.nl info@fokjeritsma.nl 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wees je bewust van je doel... 6 Bellen: een uitstekend instrument... 6 Systeem... 7

Nadere informatie

Koninklijke Schuttevaer-BLN

Koninklijke Schuttevaer-BLN Koninklijke Schuttevaer-BLN BLN-Koninklijke Schuttevaer start (online) kennisgroep over vergroening van motoren BLN-Koninklijke Schuttevaer voert regelmatig gesprekken met haar leden over vergroening van

Nadere informatie

Inschrijfformulier hondenworkshop

Inschrijfformulier hondenworkshop Inschrijfformulier hondenworkshop Locatie: Datum: Gegevens deelnemer: Naam: Telefoon: E-mail: Gegevens hond indien u deze mee wilt brengen: Naam: Leeftijd: Ras: Geslacht: Kan uw hond bij andere honden:

Nadere informatie

Koninklijke Schuttevaer-BLN

Koninklijke Schuttevaer-BLN Koninklijke Schuttevaer-BLN Beste leden, Hierbij de BLN-Koninklijke Schuttevaer nieuwsbrief met het volgende nieuws: 1. Kabinet maakt buget vrij voor MKB 2. Omzetcijfers CBS eerste kwartaal 2014 3. Werkzaamheden

Nadere informatie

De standaard voor de digitale vrachtbrief

De standaard voor de digitale vrachtbrief De standaard voor de digitale vrachtbrief Onjuiste en onvolledige informatie in de logistieke keten leidt tot vertraging, extra werk en niet-afgeleverde goederen. Bij 5% van alle zendingen gaat bij de

Nadere informatie

Verwijsindex risico s jeugdigen Utrecht

Verwijsindex risico s jeugdigen Utrecht Verwijsindex risico s jeugdigen Utrecht Jij in @risk Wat betekent dit? Jij staat sinds kort in @risk, de verwijsindex risico s jeugdigen Utrecht. Waarom is dat? Wat betekent dit? En wat gebeurt er met

Nadere informatie

Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) Anders, namelijk.

Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) Anders, namelijk. Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) 9 8 7 6 5 4 1 Anders, namelijk. o op bezoek geweest bij de boerderij o leden vergadering o tijdens

Nadere informatie

Succesvol Veranderen 1

Succesvol Veranderen 1 Succesvol Veranderen 1 CPO netwerk Utrecht, 22 mei 2017 2 Succesvol veranderen Zonder beweging verandert niets! Succesvol veranderen vraagt om het nemen van de juiste stappen. Succesvol veranderen is in

Nadere informatie

Deze privacy policy is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens van gebruikers van de websites en apps van McDiver.

Deze privacy policy is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens van gebruikers van de websites en apps van McDiver. Privacy Policy Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden niet ongevraagd met derden gedeeld en je kunt zelf beslissen welke gegevens je wel of juist niet online wilt delen. Benieuwd naar alle

Nadere informatie

WEBSHOP. Geld verdienen met een online winkel

WEBSHOP. Geld verdienen met een online winkel WEBSHOP Geld verdienen met een online winkel Agenda 1. Online kansen 2. Waarom u en waarom nu? 3. Webwinkel starten 4. Aan de slag! 2 Online kansen 3 Online kansen Online consumentenbestedingen in miljarden

Nadere informatie

novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart MARITIEM 2017/2018

novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart MARITIEM 2017/2018 novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart MARITIEM 2017/2018 Mijn droom is als kapitein op een baggerschip te varen. Ik houd van het water. Ook de afwisseling lijkt me leuk: twee maanden lang onderweg

Nadere informatie